VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 26 Oktober 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 26 Oktober 2015"

Transcriptie

1 VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 26 Oktober 2015 Aanwezig: José Tytgat, Mildred Verschelde, Joost Vinckier, Luc Dewaele, Carlos Verstraete, Rita Malysse, Myriam Malfait, Marleen Desplenter, Marc Cosaert, Martine Chantrie, Peter Verhaeghe Frank Malisse (Sportfunctionaris) David Vandekerckhove (Schepen van Sport) Verontschuldigd: Tom Ottevaere, Inge Cosaert Michael Vannieuwenhuyze (toekomstig Schepen van Sport) Afwezig: Frederic Deplancke, Wolfgang Vercouter 01. GOEDKEURING VORIG VERSLAG Geen opmerkingen. 02. ADVIEZEN Advies 1: dossier subsidies jeugdsportclubs Heel wat clubs geven geen bewijzen binnen, en kunnen hiervoor dan ook geen punten krijgen. Naar de toekomst toe moet het reglement vereenvoudigd worden. De clubs krijgen nog een kans om gegevens in te dienen, eind november is er dan eindadvies. Advies 2: Subsidie nieuwe doelgroep: Yama Arashi voor kleuterjudo Yama Arashi start in Bavikhove met kleuterjudo. Doelgroep is vanaf 4 jaar (2 de kleuter). Ze hebben recht op een startsubsidie van 250 voor een startende vereniging of afdeling.

2 Advies 3: subsidiereglementen aanpassen Voor BLOSO moet er niet meer aan alle richtlijnen voldaan worden. Er wordt voorgesteld om te kijken om te vereenvoudigen, de vraag wordt gesteld om iets meer subsidie te kunnen krijgen voor de jeugd. Parameters en doelstelling kunnen vervangen worden door een algemene formulering en er kan dan jaar per jaar een bepaalde klemtoon ingevuld worden. Geen suggesties of opmerkingen voor dit voorstel. De commissie Subsidie komt samen op 4 November om te bespreken. Advies 4: Subsidies wielerorganisatoren Er zijn een aantal punten die kunnen vereenvoudigd worden. Er zijn ook twijfels in hoeverre de gegevens van de bond, die gebruikt worden als criteria, correct zijn. Het dossier moet in zijn geheel grondig nagezien worden. De grote wedstrijden zijn al uit de subsidies gehaald en zijn met een apart contract afgehandeld. Organisaties die in het voorjaar een wedstrijd organiseren moeten nu wachten tot in het najaar tot de afrekening gemaakt wordt, kan in de toekomst anders aangepakt worden om sneller de subsidie te bekomen. Advies 5: Aanpassing retributiereglement volksspelen Over het algemeen loopt het verhuur vrij goed, soms zijn er echter problemen. Het voorstel is om tenminste een week op voorhand te boeken en te betalen. Soms is er misbruik hieromtrent. Er kan nog altijd op kortere termijn uitgeleend worden als er geen belemmeringen zijn, moet op het moment zelf bekeken worden. Dit mag echter geen algemene regel zijn. Sommige boekingen zijn gratis voor bepaalde organisatie en soms wijzigen ze hun reservatie bij afhaling van het materiaal. Er wordt mogelijks een administratieve kost van 2 aangerekend in dit geval. Betalen kan enkel via pc banking of via bankcontact ter plaatse in het bureel sportdienst. Advies 6: Afrekening lifeschoolrun Op de vergadering van 23 November (organisatieraad) kan een evaluatie gemaakt worden. De organisatie was in orde, spijtig genoeg was er weinig opkomst. Er is een positief saldo van 737,15. Er wordt voorgesteld dit af te ronden naar 750. Advies 7: Voorval met boks club Op de dag van het Lifeschool evenement werd vastgesteld dat een aantal blikjes gedumpt werden aan een auto. Er werd foto genomen en hierop werd vrij ongepast gereageerd door leden van de club en door een persoon van het bestuur.

3 De club heeft tot op heden ook nog geen acties gedaan naar de jeugd toe, zoals vroeger afgesproken werd. Er is ook een voorval met een Zweedse vrouw die hier trainde. Er werd een klacht ingediend naar de bond. Er werd gevraagd aan de club om contact op de nemen met de Ethische commissie om verbeteringen te bespreken, maar tot op heden werd hier niet op ingegaan. Als de club geen inspanningen doet om zich aan te passen en terug, zoals vroeger, met een gunstige werking verder gaat en er in overleg kan samengewerkt worden, zullen er sancties genomen worden en kan de club een lagere prioriteit van zaalreservatie krijgen. Er wordt voorgesteld naar het Schepencollege toe om een verwittiging te sturen naar de club. Advies 8: Sportlaureaten - Sportshow Op de vorige Sportshow was er een probleem met een club die een titel behaalde, maar waarvan geen vertegenwoordiger aanwezig was om de trofee in ontvangst te nemen. De club had vooraf wel haar aanwezigheid bevestigd en geen informatie doorgestuurd over een wijziging hiervan. Er wordt voorgesteld om het reglement aan te passen om in dit geval de trofee en de prijs niet uit te reiken. De titel blijft behouden. Gezien er door verschillende personen gestemd is met de titel als resultaat, kan deze niet zomaar doorgeschoven worden naar de tweede. Er wordt ook voorgesteld om een bijkomende sanctie te nemen in dit geval en de betrokken club of persoon voor een periode van 1 jaar te schorsen voor alle categorieën. De aanpassing van het reglement wordt verder besproken in de komende vergadering van de werkgroep. Advies 9: Kandidaturen provinciale sportprijzen Sportman: Sportvrouw: Sportploeg: Beloftevolle jongere: Persoon/club handicap: Sportbeoefenaar minder gekende sporten: Eretekenloopbaan: Verdienstelijk persoon inzet: Stoffel Vandoorne (F2) Sophie Dhooghe (BK wielrennen) KV Oostende (voetbal) Eli Iserbyt (veldrijden) Diederick Schelfhout (Zilver WK baanwielrennen) Milanov (discuswerpen Zilver WK Atletiek) Tosh Van Der Sande (einde wielerloopbaan) Emile Rousseau (Knack Roeselare) Advies 10: Putwatergebruik in OG Stasegem Er is een voorstel van de club tot aanpassing van het water gebruik. Er is een boorput aanwezig die vroeger gebruikt werd om te douchen. Men wil dit opnieuw aankoppelen naar de toiletten. Hiervoor zijn bijkomende leidingen nodig. Volgens een offerte is de kostprijs (materialen en werk). Dit bedrag is niet voorzien in de begroting.

4 Als de club de werken zelf kan uitvoeren, kan er bekeken worden om een deel van de materialen te voorzien in de begroting van Deze begroting moet nog opgesteld en goedgekeurd worden door de stad. Advies 11: Is sponsoring wenselijk voor bepaalde acties van de sportdienst? Vroeger werd niet gezocht naar sponsoring (deontologisch aspect). Soms werd dit wel gedaan via de Sportraad. Er is nu een vraag om dit eventueel wel in te voeren voor bepaalde activiteiten. Dit kan mogelijks een negatieve impact hebben voor de sponsoring naar clubs en/of Sportraad toe en ligt gevoelig voor de onpartijdige werking van de Sportdienst. NEGATIEF ADVIES Advies 12: Statuten sportraad Enkele punten die naar voor gekomen zijn dit jaar en op de algemene vergadering aan bod gekomen zijn: Schorsing n.a.v. ongepast gedrag of afwezigheid Aantrekken jongeren met voorkeur bij stemming Formeel uitschrijven van de stemprocedure(uitslag niet publiek kenbaar maken?) Er wordt voorgesteld om deze punten verder uit te werken in INFO Mededelingen beslissingen Schepencollege. Geen mededelingen. Mededelingen Sportdienst. Synthesenota streekontwikkeling en sport Trajecten: Samenwerkingsproject watersport (kanaal Kortrijk-Bossuit) Uitpas Cafétaria Avonturenparcours Gavers Duiktank (Zwevegem) Fietsnetwerk Wielrennen Voetbal 1 e klasse (Kortrijk, Zulte-Waregem) Paardensport (Waregem) Loopmanifestaties (o.a. Kerstcorrida Deerlijk)

5 Kunstgrasspeelveld in Avelgem Aanleg: kostprijs Er zijn in Avelgem iets meer spelers (450) dan in Harelbeke voor in totaal maar 2 velden. Kunststof grasvelden vragen ook een vrij regelmatig onderhoud (effen trekken). De beslissing wanneer het veld mag betreden worden (bijv. niet bij sneeuw) wordt gedaan door de Sportdienst. Budgetbespreking begroting Iets meer subsidies voor jeugdsportclubs. Project kleedkamers verplaatst van 2015 naar Algemene vergadering sportfunctionarissen Volgende punten kwamen o.a. aan bod: Subsidies voor wielerorganisatoren Sportelgemeente: wordt voor de laatste keer gehouden in December Yama Arashi: staat op de lijst om gekozen te worden voor aktie Goed bezig Zenbad: dossier voor subsidies is ingediend bij de Vlaamse Overheid 2 Maart 2016: West-Vlaamse sportprijzen (voor de laatste keer) Fietsnetwerk is gewijzigd Mededelingen Sportraad 23 November: Advies- en organisatieraad om 18u RONDVRAAG Geen vragen. 05. UITNODIGING VOLGENDE VERGADERING De volgende vergadering van de adviesraad gaat door op Maandag 23 November 2015 om 18u30 stipt in ons lokaal t Fabriekske. De voorzitter Luc Dewaele De secretaris Joost Vinckier

VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 23 Februari 2015

VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 23 Februari 2015 VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 23 Februari 2015 Aanwezig: Martine Chantrie, José Tytgat, Mildred Verschelde, Joost Vinckier, Carlos Verstraete, Tom Ottevaere, Luc Dewaele,

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 27 April 2015

VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 27 April 2015 VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 27 April 2015 Aanwezig: Martine Chantrie, José Tytgat, Mildred Verschelde, Joost Vinckier, Tom Ottevaere, Luc Dewaele, Myriam Malfait,

Nadere informatie

Dienst Vrije Tijd Sport VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD VAN MAANDAG 03.06.2013.

Dienst Vrije Tijd Sport VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD VAN MAANDAG 03.06.2013. Dienst Vrije Tijd Sport Stasegemsesteenweg 21 8530 Harelbeke Contact Frank Malisse T 056 733 466 frank.malisse@ harelbeke.be VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD VAN MAANDAG 03.06.2013. Aanwezig :

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 2015. Aanwezigheden. Jaarverslag werking sportraad 2014

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 2015. Aanwezigheden. Jaarverslag werking sportraad 2014 VERSLAG ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 2015 Aanwezigheden Sportraad: Mildred Verschelde (voorzitster organisatieraad) Luc Dewaele (voorzitter adviesraad) Inge Cosaert (Secretaris organisatieraad) Joost

Nadere informatie

Algemene vergadering Sportraad Harelbeke 07/02/2019

Algemene vergadering Sportraad Harelbeke 07/02/2019 Algemene vergadering Sportraad Harelbeke 07/02/2019 1 Programma 18.30 uur : Onthaal met een drankje 19.00 uur : Start van de vergadering 2 Verwelkoming Mildred Verschelde en Inge Cosaert 3 Dagorde * Jaarverslag

Nadere informatie

De werkgroep rond de subsidies hoefde slechts éénmaal (lang) bijeen te komen om de verschillende dossiers te beoordelen.

De werkgroep rond de subsidies hoefde slechts éénmaal (lang) bijeen te komen om de verschillende dossiers te beoordelen. Jaarverslag sportraad Harelbeke 2016 Sportraad vervolgt zijn goede werking De stedelijke sportraad zette traditiegetrouw zijn goede werking verder, zowel voor het onderdeel adviesraad, als voor de organisatieraad.

Nadere informatie

Reglement jaarlijkse kampioenenhuldee Nijlen

Reglement jaarlijkse kampioenenhuldee Nijlen Reglement jaarlijkse kampioenenhuldee Nijlen Artikel 1. TOEPASSINGSGEBIED Het gemeentebestuur van Nijlen en de Nijlense Sportraad organiseren een kampioenenhulde waarbij de sportkampioenen: individuen

Nadere informatie

Verwelkoming. Extra punten aanwezigen subsidies. PPT beschikbaar vanaf 30 november via

Verwelkoming. Extra punten aanwezigen subsidies. PPT beschikbaar vanaf 30 november via 1. VERWELKOMING Verwelkoming Extra punten aanwezigen subsidies PPT beschikbaar vanaf 30 november via www.beveren.be/sportraad Agenda (1) Verwelkoming Verkiezingen RVB 2019-2024 Overzicht activiteiten 2018

Nadere informatie

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 17 december 2013. Artikel 1: Kredieten Binnen de perken van de kredieten,

Nadere informatie

! laatste wijziging 06/08/2016. Reglement betreffende de toekenning van de sporttrofeeën

! laatste wijziging 06/08/2016. Reglement betreffende de toekenning van de sporttrofeeën ! laatste wijziging 06/08/2016 Reglement betreffende de toekenning van de sporttrofeeën HOOFDSTUK I - INLEIDENDE BEPALINGEN. Art 1. ------- Overeenkomstig artikel 2.h van de Statuten van de Stedelijke

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT

SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen

Nadere informatie

a) de beleidsvisie en over de initiatieven die er op gemeentelijk vlak kunnen genomen worden.

a) de beleidsvisie en over de initiatieven die er op gemeentelijk vlak kunnen genomen worden. Statuten Januari 2013 Artikel 1. De Raad voor Internationale Samenwerking is de adviesraad van de gemeente voor ontwikkelingssamenwerking en Noord-Zuidproblematiek DAC (Development Assistance Committee)

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Voorwaarden voor het bekomen van een werkingssubsidie

Hoofdstuk 1 Voorwaarden voor het bekomen van een werkingssubsidie Werkingssubsidie Het college van burgemeester en schepenen stelt binnen de begrotingskredieten subsidies beschikbaar aan erkende Kortrijkse sportverenigingen. Deze subsidie wordt toegekend na advies van

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSDOCUMENT KANDIDAAT GENOMINEERDE GEGEVENS

INSCHRIJVINGSDOCUMENT KANDIDAAT GENOMINEERDE GEGEVENS INSCHRIJVINGSDOCUMENT KANDIDAAT GENOMINEERDE SPORTLAUREAAT (prestaties 2017) Inschrijven ten laatste vóór 1 januari 2018 VOLLEDIG INVULLEN!! OMCIRKEL DE CATEGORIE Sportjongen ( < 16 jaar) Sportman ( 16

Nadere informatie

Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013

Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013 Pagina 1 van 5 Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013 Datum: woensdag 13-3-2013 Kenmerk: Sportraad_LA_2013 03 13 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag kernbestuur sportraad 13 03 2013 Aanwezig:

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING

ALGEMENE VERGADERING ALGEMENE VERGADERING Gemeentelijke Sportraad (GSR) Beveren Donderdag 20 november 2014 19.30 uur in zaal Olympia VERWELKOMING Alle aanwezigen van harte welkom op de jaarlijkse algemene vergadering van GSR

Nadere informatie

INFOVERGADERING VVG JEUGDSPORTFONDS /03/2017

INFOVERGADERING VVG JEUGDSPORTFONDS /03/2017 INFOVERGADERING VVG JEUGDSPORTFONDS 2017 07/03/2017 Programma: 19u00-19u15: Ontvangst 19u15-19u25: Openingswoord Bruno Vermeire, Voorzitter Jeugdwerkgroep 19u25-20u10: Evaluatie Jeugdsportfonds 2016 +

Nadere informatie

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Doelgroep

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE ASSENEDE

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE ASSENEDE SUBSIDIEREGLEMENT VAN DE SPORTVERENIGINGEN A.l NAAR DE OVERHEID Om toe te laten een evenwichtige, doelmatige, rechtvaardige en verantwoorde subsidieregeling uit te bouwen. Om een evolutie van het gemeentelijk

Nadere informatie

Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider

Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider Subsidiereglement 2014 2019 Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider Dit subsidiereglement kwam tot stand in het kader van het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid

Nadere informatie

Na de einddatum worden de binnengebrachte documenten niet meer behandeld.

Na de einddatum worden de binnengebrachte documenten niet meer behandeld. 2016 2009 Kampioenenviering inschrijvingsformulier 27 mei 2016 Naam van de club : Ingevuld door : telefoonnummer verantwoordelijke: Zullen aanwezig zijn met: (aantal kampioenen) ( aantal personen in totaal)

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING D.D. 26 FEBRUARI 2015

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING D.D. 26 FEBRUARI 2015 VERSLAG ALGEMENE VERGADERING D.D. 26 FEBRUARI 2015 De voorzitter dhr.noël De Meyere verwelkomt de aanwezigen voor de eerste AV van 2015. Bij het binnenkomen heeft iedereen 2 brieven ontvangen met betrekking

Nadere informatie

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd.

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd. Verslag provinciale raad 26 juni 2017 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Aanwezig: Jean BOUMANS Adj. Directeur Administratief Peter CRAUWELS Provinciaal Secretaris Frans WILLEMSEN Provinciaal

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen

Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen In werking getreden op 1 januari 2013. HOOFDSTUK 1: ALGEMENE VERGADERING 1.1 Bepalingen betreffende het bijeenroepen van de vergaderingen Artikel 1 Alle leden

Nadere informatie

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen financieel

Nadere informatie

Reglement voor Cultureel Ambassadeur Roeselare (goedgekeurd in gemeenteraad d.d ) AANVRAAGFORMULIER AMBASSADEURSCHAP

Reglement voor Cultureel Ambassadeur Roeselare (goedgekeurd in gemeenteraad d.d ) AANVRAAGFORMULIER AMBASSADEURSCHAP dossier ontvangen op Reglement voor Cultureel Ambassadeur Roeselare (goedgekeurd in gemeenteraad d.d. 23-03-2015) AANVRAAGFORMULIER AMBASSADEURSCHAP 1. Gegevens over de aanvrager en de kandidaat-ambassadeur

Nadere informatie

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Artikel 1 : Oprichting adviesraad Er wordt een stedelijke adviesraad toegankelijkheid opgericht. Deze adviesraad is bevoegd alle materies te behandelen m.b.t.

Nadere informatie

AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN

AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN sport formulier 14 AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN Dit formulier moet volledig ingevuld en met de gevraagde bijlagen terug bezorgd worden bij de gemeentelijke sportdienst, Snellegemsestraat

Nadere informatie

VERONTSCHULDIGD : Filip Vandermeersch (indoorsporten), Hilde Liefooghe (atletieksport), Mireille Crombez (parasporten),

VERONTSCHULDIGD : Filip Vandermeersch (indoorsporten), Hilde Liefooghe (atletieksport), Mireille Crombez (parasporten), Verlag beheerraad sportraad 23 oktober 2014 AANWEZIG : Rik Robaeys (voorzitter sportraad), Rik Notredame (outdoorsporten), Marc Tourlousse (wielersporten), Nadine Charles (schoolsporten), Evie Beyers (sportfunctionaris),

Nadere informatie

Dhrn Robbe G., Van Ryssel M., Colle H., Demeester J.P., Inghelbrecht D. en De Rocker B.

Dhrn Robbe G., Van Ryssel M., Colle H., Demeester J.P., Inghelbrecht D. en De Rocker B. Comitévergadering van 26-03-2014. Aanwezig: Dhrn Robbe G., Van Ryssel M., Colle H., Demeester J.P., Inghelbrecht D. en De Rocker B. Verontschuldigd: Dhr De Lange T. (convocateur) Verslag comité vergadering

Nadere informatie

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN definitieve versie REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN 1. Algemene bepalingen Artikel 1.1 Het gemeentebestuur van Zedelgem kan, binnen de perken van de kredieten daartoe voorzien in het door de

Nadere informatie

SURPLUS. het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw. Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS

SURPLUS. het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw. Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS SURPLUS het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS Uitgangspunt Club staat centraal in de werking van de federatie Sterke clubs Steeds

Nadere informatie

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13.

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13. Statuten gemeentelijke adviesraad Adviesorgaan voor toerisme Goedgekeurd door de raad van bestuur dd. 19 maart 2013 Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 28 mei 2013 Artikel 1. Het adviesorgaan voor toerisme

Nadere informatie

INFOVERGADERING GV JEUGDSPORTFONDS /03/2018

INFOVERGADERING GV JEUGDSPORTFONDS /03/2018 INFOVERGADERING GV JEUGDSPORTFONDS 2018 12/03/2018 Programma: 19u00-19u15: Ontvangst 19u15-19u25: Openingswoord Bruno Vermeire, Voorzitter Jeugdwerkgroep 19u25-20u10: - Evaluatie Jeugdsportfonds 2017 -

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING ADVIESRAAD VOOR CULTUUR (ARC)

ALGEMENE VERGADERING ADVIESRAAD VOOR CULTUUR (ARC) ALGEMENE VERGADERING ADVIESRAAD VOOR CULTUUR (ARC) Datum: donderdag 19 november 2015 om 20u Plaats: halfronde zaal stadskantoor Aanwezig/verontschuldigd/Afwezig: zie aanwezigheidslijst Frida Verslaggever:

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT

SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse

Nadere informatie

NATIONAAL U13 TORNOOI

NATIONAAL U13 TORNOOI KFC SPARTA PETEGEM NATIONAAL U13 TORNOOI ZATERDAG 14 MEI 2016 Terreinen Gaversesteenweg 240 9800 Petegem a/d Leie KFC Sparta Petegem richt op zaterdagnamiddag 14 mei 2016 voor de 5 de maal een U13-tornooi

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

Verslag van de beheerraad van de Overpeltse sportraad van 4 oktober 2011

Verslag van de beheerraad van de Overpeltse sportraad van 4 oktober 2011 Verslag van de beheerraad van de Overpeltse sportraad van 4 oktober 2011 Aanwezig : G. Janssen, voorzitter, R. Witters, P. Vandersanden,, J. Wilms, L. Swinnen, C. Grzesiak, L. Royackers, A. Loos, C. Rabijns,

Nadere informatie

Handboek sportraden. Weet raad met je sportraad

Handboek sportraden. Weet raad met je sportraad Weet raad met je sportraad Dat kan eveneens een doorslaggevend argument zijn voor het moeilijk aantrekken van jongeren. Honoreren kan met een vrijwilligersvergoeding: ofwel terugbetaling van de werkelijke

Nadere informatie

VERKIEZING SPORTLAUREATEN

VERKIEZING SPORTLAUREATEN VERKIEZING SPORTLAUREATEN Algemeen reglement Art. 1 De verkiezing van Sportlaureaten van de Stad Geraardsbergen is een initiatief van de Stedelijke Sportraad dat de uitzonderlijke prestaties van onze sportatleten

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT EN PUNTENSTELSEL WERKINGSSUBSIDIES SPORTCLUBS

SUBSIDIEREGLEMENT EN PUNTENSTELSEL WERKINGSSUBSIDIES SPORTCLUBS 1. Algemene bepalingen SUBSIDIEREGLEMENT EN PUNTENSTELSEL WERKINGSSUBSIDIES SPORTCLUBS Artikel 1.1 Het gemeentebestuur van Zedelgem kan, binnen de perken van de kredieten daartoe voorzien in het door de

Nadere informatie

NOTULEN TYPE VERGADERING DATUM VOORZITTER DAGELIJKS BESTUUR RAAD VAN BESTUUR. VERONTSCHULDIGD Sandra Vandenplas, Roland Vanobbergen (penningmeester)

NOTULEN TYPE VERGADERING DATUM VOORZITTER DAGELIJKS BESTUUR RAAD VAN BESTUUR. VERONTSCHULDIGD Sandra Vandenplas, Roland Vanobbergen (penningmeester) NOTULEN TYPE VERGADERING DATUM VOORZITTER DAGELIJKS BESTUUR RAAD VAN BESTUUR Sportraad raad van bestuur 20 juni 2016 19u30 - CC Den Blank Johny Rons William Charlier (ondervoorzitter), Kris Neven (secretaris)

Nadere informatie

Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle

Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle Algemene bepalingen Art. 1: Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd in het budget, worden aan de door het College van Burgemeester

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD HARELBEKE (vanaf 2013)

STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD HARELBEKE (vanaf 2013) STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD HARELBEKE (vanaf 2013) Hoofdstuk 1 : DOELSTELLING Art. 1.1. De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, het bewegen, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN Dit huishoudelijk reglement regelt al wat niet door de statuten wordt bepaald en is in feite de praktische leidraad bij de werking van de Sportraad.

Nadere informatie

Reglement voor de toekenning van de jaarlijkse trofeeën voor sportverdienste

Reglement voor de toekenning van de jaarlijkse trofeeën voor sportverdienste Reglement voor de toekenning van de jaarlijkse trofeeën voor sportverdienste Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 september 2015 Bekendgemaakt op 30 september 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van sportieve evenementen

Subsidiereglement voor ondersteuning van sportieve evenementen Subsidiereglement voor ondersteuning van sportieve evenementen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Doelgroep

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement 19/12/2010 Orchideeënlaan 17-1820 Steenokkerzee1 http://www.milieuraad.be/steenokkerzeel milieuraad1820@skynet.be Tel 02/254. 19.50 (secr. Milieudienst) Huishoudelijk reglement Artikel 1 Dit huishoudelijk

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1304485 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 29 november 2016. Artikel 1: Kredieten Binnen de perken van de kredieten,

Nadere informatie

SPORTDIENST. 1. De sportvereniging is reeds erkend als sportvereniging in een andere gemeente: Kruis aan wat van toepassing is

SPORTDIENST. 1. De sportvereniging is reeds erkend als sportvereniging in een andere gemeente: Kruis aan wat van toepassing is SPORTDIENST pagina 1/5 ERKENNINGSFORMULIER VOOR SPORTVERENIGINGEN INLEIDING Dit formulier is een verplichte bijlage van het erkenning- en subsidiereglement voor sportverenigingen. Zij moet correct en volledig

Nadere informatie

Raad van Bestuur Vergadering

Raad van Bestuur Vergadering Raad van Bestuur Vergadering Datum: 14/12/16 Tijd: 20 u. Voorzitter: Thomas Thys Secretaris: Janick Dams Plaats Zandhoven Aantal pagina's: Aanwezig: (x = aanwezig, xv( ) = aanwezig bij volmacht (initialen

Nadere informatie

AVC Harelbeke BELEIDSPLAN

AVC Harelbeke BELEIDSPLAN AVC Harelbeke BELEIDSPLAN 2017-2020 Inhoudsopgave Inleiding ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 3 1 Missie Volleybalclub AVC Harelbeke

Nadere informatie

Beleidsplan 2009-2013. Inhoudsopgave. Inleiding Hoofdstuk 1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove. 1.1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove

Beleidsplan 2009-2013. Inhoudsopgave. Inleiding Hoofdstuk 1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove. 1.1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove Beleidsplan 2009-2013 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove. 1.1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove. 1.2 Kernwaarden Volleybalclub BAVO Bavikhove Hoofdstuk 2 Structuur van de club

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie 2018-2025 Artikel 1: De gemeentelijke milieuadviesraad, afgekort als MAR-Glabbeek, is een door het gemeentebestuur

Nadere informatie

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Oostkamp, 10 maart 2016 Beste bewoner De heraanleg van de Meuleman- en Voldersstraat staat al lang op het programma. Echter tot op vandaag

Nadere informatie

NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT SPORT VOOR ALLEN SUBSIDIE

NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT SPORT VOOR ALLEN SUBSIDIE Nijlen, goedkeuring gemeenteraad 29 juni 2010 NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT SPORT VOOR ALLEN SUBSIDIE Artikel 1. ALGEMENE BEPALINGEN Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten

Nadere informatie

Verslag provinciale raad 24 augustus 2015 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen

Verslag provinciale raad 24 augustus 2015 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Verslag provinciale raad 24 augustus 2015 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Aanwezig: Reinold BORRÉ Voorzitter P.F.V Karin De PAUW Sportief Directeur PFV Jean BOUMANS Adj. Directeur Administratief

Nadere informatie

NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN

NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Nijlen, goedkeuring gemeenteraad 5 oktober 00 NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES 009-03 VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Artikel. ALGEMENE BEPALINGEN Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden

Nadere informatie

1. Het tenue is een bordeaux rode shirt, een lichtblauwe broek en bordeaux rode kousen.

1. Het tenue is een bordeaux rode shirt, een lichtblauwe broek en bordeaux rode kousen. 1 Huishoudelijk Reglement Afdeling Voetbal Zwaluwen Utrecht 1911 (Vastgesteld door de ALV Voetbal op 7 juni 2017) Artikel 1 Afdeling voetbal 1. De afdeling voetbal van de omni vereniging Zwaluwen Utrecht

Nadere informatie

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN 1 SPORTSUBSIDIE 2014-2019 Algemene bepalingen: Voor de toepassingen van dit reglement wordt verstaan onder: Trainer: sporttechnisch

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING. 1. Titel project:.

AANVRAAGFORMULIER FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING. 1. Titel project:. Datum: AANVRAAGFORMULIER FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING 1. Titel project:. 2. Gegevens aanvrager Naam van persoon/feitelijke vereniging/vzw: Adres:.. Telefoon: Fax :. E-mail:.... Ondernemingsnummer (BTW-statuut

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

Verordening Investeringssubsidie Sportaccommodaties 2008

Verordening Investeringssubsidie Sportaccommodaties 2008 RAADSBESLUIT De raad van de gemeente Dalfsen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 april 2008, nummer 40; overwegende dat de gemeente wil stimuleren dat de inwoners van de gemeente

Nadere informatie

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest.

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest. Statuten ADOMA Artikel 1 Er wordt een adviesraad voor milieu en natuur opgericht, hierna Adviesraad voor Duurzame Ontwikkeling en Milieu van de stad Antwerpen (afgekort ADOMA) genoemd. De ADOMA is tevens

Nadere informatie

STATUTEN SPORTRAAD OVERIJSE versie gemeenteraad van 23 oktober 2018

STATUTEN SPORTRAAD OVERIJSE versie gemeenteraad van 23 oktober 2018 STATUTEN SPORTRAAD OVERIJSE versie gemeenteraad van 23 oktober 2018 Artikel 1. Doelstelling van de sportraad Sportraad Overijse is een feitelijke vereniging, erkend door de gemeente, met een adviesfunctie

Nadere informatie

VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Sport Vlaanderen

VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Sport Vlaanderen VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Sport Vlaanderen 1 Aanwezig: Secretaris-generaal, Penningmeester Bestuurder vanuit West-Vlaanderen, Bestuurder vanuit Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden uitoefent overeenkomstig zijn statuten. Algemene

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) Art. 1 - Taakomschrijving STATUTEN De Raad heeft een adviserende en een sensibiliserende taak. De adviserende taak omvat het verstrekken van advies

Nadere informatie

3. Personeelsbezetting schooljaar 2015-2016

3. Personeelsbezetting schooljaar 2015-2016 Aanwezig: Frank Roels Stefanie Adam Veerle Verwee Véronique Verschelde Dirk Vanmarcke Martine Vanderlinde Geert Vercaemst Verontschuldigd: Frank De Clercq Auteur: Geert Vercaemst Verwelkoming De Voorzitter

Nadere informatie

NAAM VERENIGING : !! GELDT VOOR SPORTVERENIGINGEN DIE GEMEENTELIJK ERKEND WORDEN.

NAAM VERENIGING : !! GELDT VOOR SPORTVERENIGINGEN DIE GEMEENTELIJK ERKEND WORDEN. STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE - ALGEMENE SUBSIDIE - VERPLAATSINGEN - ONDERHOUD ACCOMMODATIES NAAM VERENIGING : A.Van Ackersquare 1 8370 Blankenberge Tel 050/41.56.34 Fax 050/42.78.14 sport@blankenberge.be

Nadere informatie

Participatieprojecten voor. kansengroepen: cultuur, jeugd & sport. Mei Yves De Backer Lynn Moerenhout

Participatieprojecten voor. kansengroepen: cultuur, jeugd & sport. Mei Yves De Backer Lynn Moerenhout Participatieprojecten voor kansengroepen: cultuur, jeugd & sport Yves De Backer Lynn Moerenhout Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media: afdeling Sociaal-Cultureel Werk Mei 2016 Inhoud Regelgeving Wat

Nadere informatie

Moyson François, Pas Veerle, Van der Stighelen Jonas, Filip Van den Reym

Moyson François, Pas Veerle, Van der Stighelen Jonas, Filip Van den Reym Sportraad Maandag 25 november 2015 AC Aanwezigen: Verontschuldigd: Afwezigen: De Buyser Gilbert, De Decker Catharina, De Maeyer Alfons, De Maeyer Jan, De Smedt Piet, De Smet Prosper, Geert Pas, Kristof

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS ARTIKEL 1 ALGEMEEN Binnen de perken van de kredieten daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, kunnen aan de recreatiesportclubs, erkend door het gemeentebestuur,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) Gelet op artikel 4 van de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de gemeente over het gemeentelijke milieu en natuurbeleid,

Nadere informatie

Investeren in nieuwe sportinfrastructuur? Praktijkvoorbeelden

Investeren in nieuwe sportinfrastructuur? Praktijkvoorbeelden Investeren in nieuwe sportinfrastructuur? Praktijkvoorbeelden STAD Veurne West Vlaanderen Dicht tegen de kustgemeentes Koksijde De panne Aa nta l inw o ne rs: 11517 2 grotere sportparken Will Tura sportpark:

Nadere informatie

A V E L G E M. Betreft : verslag bestuursvergadering

A V E L G E M. Betreft : verslag bestuursvergadering A V E L G E M uw kenmerk ons kenmerk 090310 verslag rvb Bram Laevens contact 12/03/09 datum Betreft : verslag bestuursvergadering Vereniging KVK Avelgem Seynaeve Lieven X X Schepen van Sport Van Steenbrugge

Nadere informatie

Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016

Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016 Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016 Dit subsidiereglement wil de voetbalclubs van Westerlo ondersteunen bij de aanleg van een kunstgrasvoetbalveld

Nadere informatie

PROJECTEN EN EVENEMENTEN Aanvraagformulier SUBSIDIE + VOUCHER voor de sectoren SPORT/ CULTUUR/ JEUGD

PROJECTEN EN EVENEMENTEN Aanvraagformulier SUBSIDIE + VOUCHER voor de sectoren SPORT/ CULTUUR/ JEUGD PROJECTEN EN EVENEMENTEN Aanvraagformulier SUBSIDIE + VOUCHER voor de sectoren SPORT/ CULTUUR/ JEUGD Aanvraagformulier VOUCHER voor de sectoren MILIEU / GEZIN / SENIOREN In uitvoering van het subsidiereglement

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

K.B.C. BILJARTVRIENDEN

K.B.C. BILJARTVRIENDEN K.B.C. BILJARTVRIENDEN STATUTEN Koninklijke Biljartclub Biljartvrienden Reglement van inwendige orde Datum van stichting : 12 mei 1928 Datum van aansluiting bij de KBBB : september 1960 Aanduiding van

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Sectorraad voor Sport van de Raad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media, gegeven op 10 juni 2008;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Sectorraad voor Sport van de Raad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media, gegeven op 10 juni 2008; Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering ter uitvoering van het decreet van 9 maart 2007 houdende de subsidiëring van gemeente- en provinciebesturen en de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor het voeren

Nadere informatie

Reglement tot aanwending van de middelen voorzien in het Cultuurfonds

Reglement tot aanwending van de middelen voorzien in het Cultuurfonds Reglement tot aanwending van de middelen voorzien in het Cultuurfonds HOOFDSTUK I: algemene bepalingen Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Het Cultuurfonds heeft tot doel de erkende

Nadere informatie

Raad van Bestuur Vergadering

Raad van Bestuur Vergadering Raad van Bestuur Vergadering Datum: 15 maart 2017 Tijd: 20.30 u. Voorzitter: Thomas Thys Secretaris: Janick Dams Plaats Zandhoven Aantal pagina's: Aanwezig: (x = aanwezig, xv( ) = aanwezig bij volmacht

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING

AANVRAAGFORMULIER FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING Datum: AANVRAAGFORMULIER FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING 1. TITEL PROJECT. 2. GEGEVENS AANVRAGER Naam van persoon/feitelijke vereniging/vzw: Adres:.. Telefoon: Fax :. E-mail:.... Ondernemingsnummer (BTW-statuut

Nadere informatie

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning 1 Artikel 1 - Doel Binnen de perken van het jaarlijks in de begroting voorziene en goedgekeurde

Nadere informatie

1. Algemene bepalingen

1. Algemene bepalingen GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende de subsidiëring van verhoging van de sportkwalificatie van de jeugdsportbegeleiders en de jeugdsportcoördinatoren in de sportverenigingen 2014-2019 Artikel 1 1. Algemene

Nadere informatie

VERGADERING. agenda verslag: Verslag RvB Sportraad vergaderdatum: 13/01/2014

VERGADERING. agenda verslag: Verslag RvB Sportraad vergaderdatum: 13/01/2014 VERGADERING agenda verslag: Verslag RvB Sportraad vergaderdatum: 13/01/2014 voorzitter: Jef Van Dyck verslaggever: Rika Rits aanwezige bestuursleden: Jef Van Dyck, Rita Mattheeussen, Erik Symons, Guy Dierick,

Nadere informatie

Participatieprojecten voor. kansengroepen: cultuur, jeugd & sport. Juni Yves De Backer Lynn Moerenhout

Participatieprojecten voor. kansengroepen: cultuur, jeugd & sport. Juni Yves De Backer Lynn Moerenhout Participatieprojecten voor kansengroepen: cultuur, jeugd & sport Yves De Backer Lynn Moerenhout Departement Cultuur, Jeugd en Media Afdeling Sociaal-Cultureel Werk Juni 2017 Inhoud Regelgeving Wat en voor

Nadere informatie

VERKLARING VAN CONFORMITEIT NIEUWE AANVRAAG 20

VERKLARING VAN CONFORMITEIT NIEUWE AANVRAAG 20 VERKLARING VAN CONFORMITEIT NIEUWE AANVRAAG 20 Alle onderstaande antwoorden hebben uitsluitend betrekking tot de volgende sportvereniging: Naam (*):.. Adres maatschappelijke zetel (*): Om lid te worden

Nadere informatie

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE

Nadere informatie

REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN

REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN I: ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, goedgekeurd in de gemeentebegroting, worden na advies van de sportraad, subsidies

Nadere informatie

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Tegenwoordig : de Dames en Heren Peter De Bock, Voorzitter Robby De Caluwe, Stijn Deschepper, Sarah Poppe, Koen Mertens, Tibbe Verschaffel, Inge Mertens, Frederic Dierinck,

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING DONDERDAG 4 januari u30

VERSLAG VERGADERING DONDERDAG 4 januari u30 VERSLAG VERGADERING DONDERDAG 4 januari 2018 19u30 Plaats Kasteel Le Paige, Nederrij 135. Aanwezig Verontschuldigd Leo Goris, Muriel Poortmans, Firmin Ryken, José Rutten, Rudi Smets, Piet Thys, Christel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond. HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING te Sterksel Opgericht 01-04-1960 Ingeschreven bij het Nederlands Handbal Verbond onder de naam HV De Vlinders INHOUDSOPGAVE: OMSCHRIJVING: ARTIKEL: ALGEMEEN 1

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. directie Ruimte dienst Mobiliteit Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie