VERSLAG ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD Aanwezigheden. Jaarverslag werking sportraad 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 2015. Aanwezigheden. Jaarverslag werking sportraad 2014"

Transcriptie

1 VERSLAG ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 2015 Aanwezigheden Sportraad: Mildred Verschelde (voorzitster organisatieraad) Luc Dewaele (voorzitter adviesraad) Inge Cosaert (Secretaris organisatieraad) Joost Vinckier (secretaris adviesraad) José Tytgat Rita Marysse Tom Ottevaere Frederic Deplancke Carlos Verstraete (schatbewaarder) Myriam Maelfait Marleen Desplenter Peter Verhaeghe Sportclubs: Bart Deneckere en Chris Vanheuverbeke (KOG Stasegem) Peter Deboeuf en Pascal Van Den Hende (Sportvereniging Hulste) Raf Devlaminck ( Hulste Sportief) Johan Dutoict (judoclub Yama Arashi) Eddy Lahousse (vissersclub Bavikhove) Sophie Verhelst en Johnny Buyse (volleybalclub AVC Harelbeke) Frank Vervaecke (De Stasegemse Vrienden) Alain Termote en Hendrik Bourgois (Windsurfing Gavermeer) Pieter Terrijn (Harelbeekse Kanovereniging) Dirk Opbrouck (Baanbrekers en skiclub) Donald Langedock (Okra Bavikhove) Jeroen Plaisier, Mathieu Desmet en Jacques Desmet (Paintballclub Harelbeke) Schepen van Sport David Vandekerckhove Sportfunctionaris Frank Malisse Wouter Bouckaert (kandidaat lid adviesraad), Schepen van Sport David Vandekerckhove verwelkomde iedereen en bedankte de mensen van de sportraad voor hun inzet gedurende het voorbije jaar. Wijst er op dat hij het laatste jaar ingaat als schepen van sport en vervangen wordt door Michael Vannieuwenhuyze. Jaarverslag werking sportraad 2014 Mildred Verschelde verwelkomde op haar beurt alle aanwezigen en schetste de bedoeling van deze vergadering: administratieve zaken afhandelen maar ook één nieuw lid kiezen voor de adviesraad. Wegens het overlijden van Sportraadlid Luc Debrabandere werd een moment van stilte gehouden. Adviezen Luc Dewaele duidde op het belang van de vele adviezen en bedankte het schepencollege voor de opvolging van deze adviezen. De Harelbeekse adviesraad verstrekt duidelijk het meeste adviezen in vergelijking met de omliggende sportraden of andere adviesorganen van de stad.

2 Luc maakte een selectie en overliep de belangrijkste adviezen van het voorbije jaar. De adviezen en verslagen zijn ook steeds te vinden op de website van Harelbeke, onder de rubriek van Sportraad. Om de paar maand wordt een club gevraagd op de sportraad vergadering. De club kan dan zijn werking, betrachtingen toelichten. Recent werd besloten om twee keer per jaar ter plaatse te gaan bij de club zelf. In het voorjaar worden de Gavertrimmers en de paintball bezocht. In totaal werden er 54 adviezen geformuleerd in Een greep uit deze lijst: Aanpassingen kleedkamers sporthal Vlashaard Bavikhove bestekken investeringen 2014 judomatten voor Yama Arashi budget goedgekeurd voor werking Sportraad erkenning nieuwe club : handbalclub verlichting sportterrein Hulste 1 nieuwe concessie voor de cafetaria s regeling van de reservaties voor sporthal Vlashaard Bavikhove begrotingswijziging volkssporten voor sedentaire senioren masterplan sport onderzoek jeugdsportclubs Gavertrimmers start jeugdwerking begroting 2015 programma sportpromotie Activiteiten 2014 Mildred Verschelde, voorzitter van de organisatieraad, gaf een overzicht geven van de voorbije activiteiten van de Sportraad in Januari Algemene vergadering Februari Sportshow met verkiezing van de Harelbeekse sportlaureaten Er waren 28 kandidaturen ingediend en gelauwerd. Mei verkiezing nieuwe sportraad. In september startte er een adviesraad en een organisatieraad. Mei-Sept Joggingcriterium (12 jogging wedstrijden) Mei : Wandeldag, voor de 1 ste maal in samenwerking met de Welzijnsraad, hartelijke dank voor de inzet van de werkgroep en de medewerking van de welzijnsraad. Juli Huldiging kampioensploegen. Deze huldiging werd voor de laatste keer gehouden, de kampioensploegen worden voortaan gehuldigd op de Sportshow. Juli Studie-uitstap Sportraad Koksijde, Oostduinkerke. Het was een leerrijke studie uitstap waarbij heel wat nieuwe sportaccommodaties bekeken werden. Met dank aan werkgroep voor de organisatie. September De sportraad verleende opnieuw met een 8 tal mensen zijn medewerking aan een geslaagde Vlaamse Veldloopdag. Voor het eerst kon gerekend worden op de medewerking van de Gavertrimmers. De sportraad verleende ook zijn medewerking aan de Special Olympics en werkte nauw samen met de sportdienst en welzijnsdienst en raad. Harelbeke zorgde voor de ontvangt van Bosië-Herzegovina. De Olympische vlam afgehaald in Brussel en kwam ook naar Harelbeke. Nog in september ging de blote voetenwedstrijd ten voordele van Lifeschool in Ghana door.

3 De bedoeling van de wedstrijd was om het project in Ghana voor te stellen. Er was matige belangstelling van het publiek maar er was een enorme ambiance bij de wedstrijd van oud spelers KRC tegen een ploeg van jeugdschrijver Marc De Bel. November Prijsuitreiking Joggingcriterium. Joost Vinckier gaf een korte verslaggeving van het principe van het criterium zelf, klassement en puntenverdeling. Financieel verslag Carlos Verstraete overliep het financieel verslag met duiding van de kerncijfers. Er werden 2 vrijwilligers gevraagd van de verenigingen om dit financieel verslag na te zien en goed te keuren. Er waren geen opmerkingen. Er werd ook een korte voorstelling gegeven van het principe van de verdeling van het sportraadtoelage binnen de activiteiten. Naast de toelage van de stad worden er ook sponsors aangesproken om de financiële middelen uit te breiden. Activiteiten 2015 Inge Cosaert, secretaris van de organisatieraad, gaf een korte uitleg over de geplande activiteiten voor het jaar Februari: Sportshow gaat door op vrijdag 27 februari 2015 met verkiezing van de Harelbeekse sportlaureaten. Er zijn 34 kandidaten in de diverse categorieën. April : minivoetbaltornooi. Carlos Verstraete gaf extra toelichting rond het minivoetbaltornooi als vervanging van het zaalvoetbaltornooi Krokusvakantie. Mei-sept: Het joggingcriterium gaat terug door. Er zijn 3 organisaties die stoppen en deze wedstrijden worden vervangen door 3 nieuwe zodat er terug 12 wedstrijden zijn in het criterium. Voor het klassement wordt er een wijziging doorgevoerd voor de junioren categorie tussen 10 en 19 jaar. Deze categorieën voor heren en dames worden gesplitst in 2 reeksen om de jongsten meer kansen te geven in het klassement. In Mei is er ook de Wandel- mee-dag en dit in samenwerking met de gezinsraad. De wandeltocht zal uit twee lussen bestaan, namelijk een kleine wandeling van 5km en een grote wandeling van 10 of 12 km. Juli: De jaarlijkse studie uitstap van de Sportraad bezoekt het sporttechnisch centrum van de KBVB in Tubeke en de gemeente Geraardsbergen. Nieuw dit jaar is de sponsorloop, datum is nog niet gekend. Deze activiteit is een vervolg van de blote voeten wedstrijd in Dit jaar wordt er gewerkt rond het thema atletiek. Er wordt een werkgroep samengesteld door Joost die het programma gaat uitwerken. Begroting 2015 Carlos Verstraete gaf uitleg rond de begroting Er wordt gestart met een budget voor 2015 met de vermoedelijke inkomsten en uitgaven en verwachtte eindcijfers. Verkiezing nieuw lid adviesraad In oktober is er zoals voorzien de herverkiezing van de adviesraad en organisatieraad na 3 jaar. Wegens het overlijden van Luc Debrabandere moet er nu een vervanger gekozen worden voor de adviesraad. Er waren 2 kandidaten bij de vorige verkiezing die toen niet gekozen werden. Beide kandidaten waren kandidaat om de vrijgekomen plaats op te nemen.

4 Beide kandidaten Frederic Deplancke en Wouter Bouckaert stelden zich kort voor aan de vergadering. Na stemming door de aanwezige leden, met beperking van 1 stem per vereniging werd Frederic Deplancke verkozen met 15 stemmen. Wouter Bouckaert haalde 8 stemmen. Agenda 2015 Enkele Interessante data voor de sportclubs in 2015 werden overlopen. Stedelijke investeringen m.b.t. sport voor 2015 en de verdere toekomst (Masterplan) De belangrijkste investeringen werden toegelicht door David Vandekerckhove: camerabewaking voor de Arendswijk parking sportcentrum Hulste AED toestel voor Stasegem Aanpassing kleedkamers Forestierstation, energiebesparing, legionella bestrijding hoogspanningskabine De Dageraad wordt aangepast om te voldoen aan de wetgeving drainage sportvelden Hulste informatica materiaal Sportdienst kleedkamers en infrastructuur sporthal Bavikhove Enkele investeringen werden geschrapt: verlichting veld Mol2 fitnesspunt In 2016 komt er een verdere renovatie van de kleedkamers sporthal De Dageraad, maar worden de voorziene budgettaire uitgaven beperkt. Projecten en campagnes naar sportclubs toe in 2015 Frank Malisse, Sportfunctionaris, gaf uitleg over de projecten en campagnes die voorzien zijn in UIT pas: promotie om meer te bewegen, korting voor mensen die het financieel moeilijker hebben GPS toepassingen, gebruikt in mountainbike, lopen, wandelen, kajak, info over gebruik, wetgeving,... Enkele campagnes worden voorzien i.s.m. met cultuur, bibliotheek Punten worden toegekend en te gebruiken voor een activiteit G-sport wordt verder ondersteund Digitale week April : apps worden gemaakt, en gebruik bestaande apps rond gezondheid subsidiedossiers 2014, korte bedenkingen werden toegelicht. Soms is het moeilijk om gegevens binnen te krijgen. De werkgroep zal gerichter de subsidies evalueren en toekennen. Beslissing van de overheid inzake sport, gevolgen vanaf Het decreet sportdiensten komt te vervallen vanaf 1 Januari Er komt 1 algemene subsidiebedrag voor de stad, die moet verdeeld worden over de verschillende diensten. Een aantal zaken kunnen vereenvoudigd worden want er zijn nu geen regels meer opgesteld door Bloso. Dientengevolge moet het subsidiereglement moet opnieuw bekeken worden en eventueel herwerkt worden. Er komt ook een nieuw decreet op de federaties. Een aantal interessante data rond opleidingen werd vermeld.

5 27 april: cursus reanimatie en AED (gratis) 9juni: ICES studieavond - Sport voor grenzen Varia Sportdienst Goedkeuring lijst sportclubs. De volgende aanpassingen werden goedgekeurd: jeugdafdeling Gavertrimmers herstart wielertoeristenclub Lano Luc Schietgat gaat met pensioen op 1 September en wordt vervangen. Webpagina met info over sportclubs, Databank voor Vlaanderen. Er wordt gevraagd om de info up-to-date te houden. Titel Koninklijke vereniging werd aangevraagd door 1 sportclub. De procedure hieromtrent dient gevolgd te worden. Varia en vraagstelling Ter afsluiting van de algemene vergadering werd de gelegenheid gegeven om nog bijkomende vragen te stellen. Er was een vraag i.v.m. het nieuw decreet en wat dit betekende voor de nieuwe sportfunctionaris en toelage voor wedde. Frank Malisse gaf toelichting dat dit punt te bewaken is door de toekomstige beleidsploeg. De nieuwe sportfunctionaris moet niet noodzakelijk nog een sportopleiding hebben, mag ook een andere achtergrond hebben. Er zijn nu ook nieuwere opleidingen die vroeger niet bestonden en die een aantal bijkomende aspecten van de functie van sportfunctionaris invullen. Deze opleidingen zijn meer gericht zijn naar de management van deze functie. De Sportraad werking moet ook besproken worden naar de toekomst toe. Met burensportdiensten en de sportraden wordt dit ook aangekaart. De meest interessante optie lijkt om de huidige gang van zaken niet te wijzigen. De huidige werking van onze Sportraad is vrij goed en kan best zo blijven. Ter afsluiting van de algemene vergadering bedankte Luc Dewaele beide kandidaten voor de kandidatuurstelling voor de adviesraad en verwelkomde Frederic als nieuw lid. Bedanken andere kandidaat. De aanwezigen werden bedankt voor hun komst en interesse. voorzitter adviesraad Luc Dewaele secretaris adviesraad Joost Vinckier

Algemene vergadering Sportraad Harelbeke 07/02/2019

Algemene vergadering Sportraad Harelbeke 07/02/2019 Algemene vergadering Sportraad Harelbeke 07/02/2019 1 Programma 18.30 uur : Onthaal met een drankje 19.00 uur : Start van de vergadering 2 Verwelkoming Mildred Verschelde en Inge Cosaert 3 Dagorde * Jaarverslag

Nadere informatie

Dienst Vrije Tijd Sport VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD VAN MAANDAG 03.06.2013.

Dienst Vrije Tijd Sport VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD VAN MAANDAG 03.06.2013. Dienst Vrije Tijd Sport Stasegemsesteenweg 21 8530 Harelbeke Contact Frank Malisse T 056 733 466 frank.malisse@ harelbeke.be VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD VAN MAANDAG 03.06.2013. Aanwezig :

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 27 April 2015

VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 27 April 2015 VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 27 April 2015 Aanwezig: Martine Chantrie, José Tytgat, Mildred Verschelde, Joost Vinckier, Tom Ottevaere, Luc Dewaele, Myriam Malfait,

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 26 Oktober 2015

VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 26 Oktober 2015 VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 26 Oktober 2015 Aanwezig: José Tytgat, Mildred Verschelde, Joost Vinckier, Luc Dewaele, Carlos Verstraete, Rita Malysse, Myriam Malfait,

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 23 Februari 2015

VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 23 Februari 2015 VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 23 Februari 2015 Aanwezig: Martine Chantrie, José Tytgat, Mildred Verschelde, Joost Vinckier, Carlos Verstraete, Tom Ottevaere, Luc Dewaele,

Nadere informatie

De werkgroep rond de subsidies hoefde slechts éénmaal (lang) bijeen te komen om de verschillende dossiers te beoordelen.

De werkgroep rond de subsidies hoefde slechts éénmaal (lang) bijeen te komen om de verschillende dossiers te beoordelen. Jaarverslag sportraad Harelbeke 2016 Sportraad vervolgt zijn goede werking De stedelijke sportraad zette traditiegetrouw zijn goede werking verder, zowel voor het onderdeel adviesraad, als voor de organisatieraad.

Nadere informatie

Verwelkoming. Extra punten aanwezigen subsidies. PPT beschikbaar vanaf 30 november via

Verwelkoming. Extra punten aanwezigen subsidies. PPT beschikbaar vanaf 30 november via 1. VERWELKOMING Verwelkoming Extra punten aanwezigen subsidies PPT beschikbaar vanaf 30 november via www.beveren.be/sportraad Agenda (1) Verwelkoming Verkiezingen RVB 2019-2024 Overzicht activiteiten 2018

Nadere informatie

VERKIEZING SPORTLAUREATEN

VERKIEZING SPORTLAUREATEN VERKIEZING SPORTLAUREATEN Algemeen reglement Art. 1 De verkiezing van Sportlaureaten van de Stad Geraardsbergen is een initiatief van de Stedelijke Sportraad dat de uitzonderlijke prestaties van onze sportatleten

Nadere informatie

VERONTSCHULDIGD : Filip Vandermeersch (indoorsporten), Hilde Liefooghe (atletieksport), Mireille Crombez (parasporten),

VERONTSCHULDIGD : Filip Vandermeersch (indoorsporten), Hilde Liefooghe (atletieksport), Mireille Crombez (parasporten), Verlag beheerraad sportraad 23 oktober 2014 AANWEZIG : Rik Robaeys (voorzitter sportraad), Rik Notredame (outdoorsporten), Marc Tourlousse (wielersporten), Nadine Charles (schoolsporten), Evie Beyers (sportfunctionaris),

Nadere informatie

Sportraadlid Peter Verhaeghe had een bemerking betreffende de Wandel Mee Dag 2011.

Sportraadlid Peter Verhaeghe had een bemerking betreffende de Wandel Mee Dag 2011. Adviezen 2011 stedelijke sportraad Aanleg van een cyclocrosscircuit Na contact met de provincie West-Vlaanderen zou er een akkoord in de maak zijn voor wat betreft de aanleg van een cyclocrosscircuit.

Nadere informatie

Sportbeleidsplan Veurne HOOFDSTUK 7 IMPULSSUBSIDIE

Sportbeleidsplan Veurne HOOFDSTUK 7 IMPULSSUBSIDIE Sportbeleidsplan Veurne 2008-2013 HOOFDSTUK 7 IMPULSSUBSIDIE Naast de vier verplichte hoofdstukken, biedt het decreet Lokaal sport-voor-allen beleid; de mogelijkheid om een extra hoofdstuk te voorzien

Nadere informatie

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties DE RAAD Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet m.b.t. de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op

Nadere informatie

STAD OUDENBURG Sectie sport

STAD OUDENBURG Sectie sport STAD OUDENBURG Sectie sport BETREFT: SUBSIDIEREGLEMENT VOOR OUDENBURGSE SPORT- VERENIGINGEN EN ONDERWIJSINSTELLINGEN OP BASIS VAN EEN PUNTENSYSTEEM, GOEDGEKEURD BIJ GEMEENTERAADSBESLISSING VAN 28 NOVEMBER

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD HARELBEKE (vanaf 2013)

STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD HARELBEKE (vanaf 2013) STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD HARELBEKE (vanaf 2013) Hoofdstuk 1 : DOELSTELLING Art. 1.1. De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, het bewegen, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie

Nadere informatie

SPORTCLUBS MET JEUGDWERKING 2014-2015

SPORTCLUBS MET JEUGDWERKING 2014-2015 DIENST VRIJE TIJD-SPORT Stasegemsesteenweg 21 8530 Harelbeke Tel. 056/73.34.60 www.harelbeke.be/sport sport@harelbeke.be SPORTCLUBS MET JEUGDWERKING 2014-2015 (voor 100% correcte gegevens : contacteer

Nadere informatie

Moyson François, Pas Veerle, Van der Stighelen Jonas, Filip Van den Reym

Moyson François, Pas Veerle, Van der Stighelen Jonas, Filip Van den Reym Sportraad Maandag 25 november 2015 AC Aanwezigen: Verontschuldigd: Afwezigen: De Buyser Gilbert, De Decker Catharina, De Maeyer Alfons, De Maeyer Jan, De Smedt Piet, De Smet Prosper, Geert Pas, Kristof

Nadere informatie

Impulssubsidie jeugdsportbegeleiders

Impulssubsidie jeugdsportbegeleiders STEDELIJKE SPORTDIENST HARELBEKE Impulssubsidie jeugdsportbegeleiders Artikel 1.: Definities 1.1. In de periode 2009-2013 kan de gemeente impulssubsidies krijgen van de Vlaamse Overheid. De overheid stelde

Nadere informatie

Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013

Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013 Pagina 1 van 5 Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013 Datum: woensdag 13-3-2013 Kenmerk: Sportraad_LA_2013 03 13 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag kernbestuur sportraad 13 03 2013 Aanwezig:

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT Goedgekeurd door de gemeenteraad 19 december 2013 Sportvereniging: Adres:. Contactpersoon: KWALITEITSCRITERIA (deel 1) A. Voor de trainers die jeugdreeksen begeleiden

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING

ALGEMENE VERGADERING ALGEMENE VERGADERING Gemeentelijke Sportraad (GSR) Beveren Donderdag 20 november 2014 19.30 uur in zaal Olympia VERWELKOMING Alle aanwezigen van harte welkom op de jaarlijkse algemene vergadering van GSR

Nadere informatie

Reglement jaarlijkse kampioenenhuldee Nijlen

Reglement jaarlijkse kampioenenhuldee Nijlen Reglement jaarlijkse kampioenenhuldee Nijlen Artikel 1. TOEPASSINGSGEBIED Het gemeentebestuur van Nijlen en de Nijlense Sportraad organiseren een kampioenenhulde waarbij de sportkampioenen: individuen

Nadere informatie

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning 1 Artikel 1 - Doel Binnen de perken van het jaarlijks in de begroting voorziene en goedgekeurde

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE ASSENEDE

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE ASSENEDE SUBSIDIEREGLEMENT VAN DE SPORTVERENIGINGEN A.l NAAR DE OVERHEID Om toe te laten een evenwichtige, doelmatige, rechtvaardige en verantwoorde subsidieregeling uit te bouwen. Om een evolutie van het gemeentelijk

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT

SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen

Nadere informatie

Verslag RvB dd

Verslag RvB dd Gemeentelijke Sport en Recreatieraad Ardooie Koolskamp Melkerijstraat 2a 8850 Ardooie Tel. 051 575020 Fax. 051 745398 e-mail: sportdienst@ardooie.be Verslag RvB dd. 16.09.2014 Aanwezig: Ambtenaren Sport:

Nadere informatie

Subsidiereglement Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen;

Subsidiereglement Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Subsidiereglement 2014-2019 Gelet op artikel 42, 1 en 3, Gemeentedecreet; Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Gelet op het decreet

Nadere informatie

SPORTDIENST HARELBEKE

SPORTDIENST HARELBEKE SPORTDIENST HARELBEKE SPORTCLUBS MET JEUGDWERKING 2018-2019 Zephirin-Callens Christine Tel. 056 702 350 Email: zephirin.callens@skynet.be BADMINTON BAVIKHOOFSE BADMINTONCLUB Recreatief & Competitief TRAININGSUREN

Nadere informatie

TOFSPORT LEUVEN TOELAGEN TOPSPORT VOOR TOPSPORTERS EN SPORTVERENIGINGEN. Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact;

TOFSPORT LEUVEN TOELAGEN TOPSPORT VOOR TOPSPORTERS EN SPORTVERENIGINGEN. Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; TOFSPORT LEUVEN TOELAGEN TOPSPORT VOOR TOPSPORTERS EN SPORTVERENIGINGEN WETTELIJK KADER Gelet op artikel 199 en artikel 200 van het gemeentedecreet; Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT

SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN

REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN - Gelet op het advies van de gemeentelijke Sportraad in zitting van 25 november 2008; - Gelet op de beraadslaging van de gemeenteraad

Nadere informatie

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 17 december 2013. Artikel 1: Kredieten Binnen de perken van de kredieten,

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een opstartende G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 23 APRIL 2015

ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 23 APRIL 2015 ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 23 APRIL 2015 OPENING VERGADERING Voorzitter Erwin Jönsson I. VERWELKOMING Schepen van Sport Koen Helsen II. OVERZICHT ADVIEZEN GEGEVEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN

Nadere informatie

ZITTING VAN DONDERDAG 28 MAART Verontschuldigd : Paul Meyers: raadslid.

ZITTING VAN DONDERDAG 28 MAART Verontschuldigd : Paul Meyers: raadslid. EXTRACT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DONDERDAG 28 MAART 2019 Aanwezig : Wilfried Vandaele: burgemeester; Kris Steen: voorzitter; Rudi Cattrysse, Marleen Bouwens-De Soete, Christine Beirens,

Nadere informatie

TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN. De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact;

TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN. De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; Gelet op de Wet van 14 november 1983 betreffende de controle op de toekenning

Nadere informatie

Verslag van de beheerraad van de Overpeltse sportraad van 4 oktober 2011

Verslag van de beheerraad van de Overpeltse sportraad van 4 oktober 2011 Verslag van de beheerraad van de Overpeltse sportraad van 4 oktober 2011 Aanwezig : G. Janssen, voorzitter, R. Witters, P. Vandersanden,, J. Wilms, L. Swinnen, C. Grzesiak, L. Royackers, A. Loos, C. Rabijns,

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat.

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. BIJLAGE 6 VOORBEELD-STATUTEN Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. ALGEMEEN Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend onder de naam...

Nadere informatie

Subsidiereglement Sportverenigingen

Subsidiereglement Sportverenigingen Subsidiereglement Sportverenigingen HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN Artikel 1: Definities Sportvereniging: groepering van mensen die zich structureel en duurzaam heeft georganiseerd met als primaire doelstelling

Nadere informatie

Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld:

Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld: Reglement beleidssubsidie Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld: HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN Artikel 1: aard Binnen de perken door de gemeenteraad op

Nadere informatie

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN 1 SPORTSUBSIDIE 2014-2019 Algemene bepalingen: Voor de toepassingen van dit reglement wordt verstaan onder: Trainer: sporttechnisch

Nadere informatie

Inhoud. Gemeente Lendelede sportbeleidsplanning

Inhoud. Gemeente Lendelede sportbeleidsplanning Inhoud BELEIDSPRIORITEIT 1. Doelstellingen... 3 Strategische doelstelling:... 3 De gemeente Lendelede zal de werking van de lendeleedse sportverenigingen verder op een continue manier ondersteunen....

Nadere informatie

Zitting van 22 december 2008

Zitting van 22 december 2008 UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 22 december 2008 Aanwezig : G. Naeyaert, voorzitter, N. De Cuyper, burgemeester, P. Vanthournout, A. Verhelst, W. Depoorter, L. Denolf, E.

Nadere informatie

Erkende sportvereniging: Een sportvereniging, erkend door het gemeentebestuur, volgens de in het erkenningreglement vastgelegde regels.

Erkende sportvereniging: Een sportvereniging, erkend door het gemeentebestuur, volgens de in het erkenningreglement vastgelegde regels. Subsidiereglement sportverenigingen Dit subsidiereglement tracht bij te dragen tot de kwalitatieve verbetering van de begeleiding van de leden van de sportvereniging. De subsidies worden bepaald door de

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013.

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Statuten 2013-2018 Algemeen Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Voorwaarden voor het bekomen van een werkingssubsidie

Hoofdstuk 1 Voorwaarden voor het bekomen van een werkingssubsidie Werkingssubsidie Het college van burgemeester en schepenen stelt binnen de begrotingskredieten subsidies beschikbaar aan erkende Kortrijkse sportverenigingen. Deze subsidie wordt toegekend na advies van

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Sportdienst Pittem Egemstraat 47 8740 Pittem 051 46 03 80 sportdienst@pittem.be GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Thema: Artikel 1 Het

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS ARTIKEL 1 ALGEMEEN Binnen de perken van de kredieten daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, kunnen aan de recreatiesportclubs, erkend door het gemeentebestuur,

Nadere informatie

SURPLUS. het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw. Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS

SURPLUS. het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw. Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS SURPLUS het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS Uitgangspunt Club staat centraal in de werking van de federatie Sterke clubs Steeds

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN DE KWALITEITSVERHOGING VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDING

SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN DE KWALITEITSVERHOGING VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDING SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN DE KWALITEITSVERHOGING VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDING I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De gemeente Houthalen-Helchteren zal, binnen de perken van de kredieten daartoe

Nadere informatie

Algemene vergadering. sportraad 2008. agenda

Algemene vergadering. sportraad 2008. agenda agenda sportraad 2008 verwelkoming voorzitter en schepen goedkeuring jaarverslag en financieel verslag 2007 Sportbeleidsplan 2008-2013: actie 2008 Voorstelling volleybalclub VOC Malle vzw Erkenning- en

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 08/259 19 juni 2008 Besluit houdende de goedkeuring van het reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen Het College, Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163,

Nadere informatie

AVC Harelbeke BELEIDSPLAN

AVC Harelbeke BELEIDSPLAN AVC Harelbeke BELEIDSPLAN 2017-2020 Inhoudsopgave Inleiding ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 3 1 Missie Volleybalclub AVC Harelbeke

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING HOOFDSTUK I Inleiding Artikel 1 De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking Affligem, afgekort als GROS, is een gemeentelijke

Nadere informatie

Na de einddatum worden de binnengebrachte documenten niet meer behandeld.

Na de einddatum worden de binnengebrachte documenten niet meer behandeld. 2016 2009 Kampioenenviering inschrijvingsformulier 27 mei 2016 Naam van de club : Ingevuld door : telefoonnummer verantwoordelijke: Zullen aanwezig zijn met: (aantal kampioenen) ( aantal personen in totaal)

Nadere informatie

Sportraad Laakdal AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENT VOOR:

Sportraad Laakdal AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENT VOOR: Sportraad Laakdal AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENT VOOR: individuele Laakdalse competitiesporters individuele Laakdalse recreatieve zwemmers organisatoren van sportieve initiatieven of wielerwedstrijden in

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSDOCUMENT KANDIDAAT GENOMINEERDE GEGEVENS

INSCHRIJVINGSDOCUMENT KANDIDAAT GENOMINEERDE GEGEVENS INSCHRIJVINGSDOCUMENT KANDIDAAT GENOMINEERDE SPORTLAUREAAT (prestaties 2017) Inschrijven ten laatste vóór 1 januari 2018 VOLLEDIG INVULLEN!! OMCIRKEL DE CATEGORIE Sportjongen ( < 16 jaar) Sportman ( 16

Nadere informatie

6.5: kwaliteitsverbetering van de jeugdsport-begeleiders en jeugdsportcoördinatoren bij lokale sportclubs met jeugdwerking

6.5: kwaliteitsverbetering van de jeugdsport-begeleiders en jeugdsportcoördinatoren bij lokale sportclubs met jeugdwerking 6.5: kwaliteitsverbetering van de jeugdsport-begeleiders en jeugdsportcoördinatoren bij lokale sportclubs met jeugdwerking Voor de periode 2009 2013 is het thema voor de impulssubsidie de kwaliteit van

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van de Kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging

Subsidiereglement ter ondersteuning van de Kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging Subsidiereglement ter ondersteuning van de Kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging A. Algemene voorwaarden Artikel 1 Binnen de perken van de daartoe door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014

Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014 Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014 Openbare zitting Dagorde deel I 01 Gemeentebudget 2014 - Budgetwijziging 2 Voorstel besluit: De raad keurt de budgetwijziging 2 2014 goed. 02 Wijziging

Nadere informatie

Handboek sportraden. Weet raad met je sportraad

Handboek sportraden. Weet raad met je sportraad Weet raad met je sportraad Dat kan eveneens een doorslaggevend argument zijn voor het moeilijk aantrekken van jongeren. Honoreren kan met een vrijwilligersvergoeding: ofwel terugbetaling van de werkelijke

Nadere informatie

Verslag Algemene Vergadering d.d. 9 april 2012 in de Boomgaard, Wolvertem

Verslag Algemene Vergadering d.d. 9 april 2012 in de Boomgaard, Wolvertem Verslag Algemene Vergadering d.d. 9 april 2012 in de Boomgaard, Wolvertem Aanwezig: Bestuursleden: Ann Chapelle secretaris Jules Hendrickx penningmeester Erik Gerlo Bert Heylen Verontschuldigd: Bert Kolsteeg

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen

Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen BIJLAGE Bijlage nr. 1 Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen Artikel 1.- Dit reglement regelt de uitvoering van de verordening nr. 91/19 van de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Nadere informatie

De sportverenigingen die aan de volgende criteria voldoen hebben recht op een subsidie:

De sportverenigingen die aan de volgende criteria voldoen hebben recht op een subsidie: SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN HEUVELLAND 1. Omschrijving Binnen de kredieten zoals voorzien op de begroting van de gemeente Heuvelland, kunnen sportverenigingen, erkend door het gemeentebestuur Heuvelland

Nadere informatie

Raad van Bestuur Vergadering

Raad van Bestuur Vergadering Raad van Bestuur Vergadering Datum: 14/12/16 Tijd: 20 u. Voorzitter: Thomas Thys Secretaris: Janick Dams Plaats Zandhoven Aantal pagina's: Aanwezig: (x = aanwezig, xv( ) = aanwezig bij volmacht (initialen

Nadere informatie

Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen

Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, worden aan de erkende sportclubs uit Kluisbergen, die een aanvraagdossier

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Dit reglement is van kracht vanaf 1 januari 2016 tot en met 31 december 2019.

Pagina 1 van 6. Dit reglement is van kracht vanaf 1 januari 2016 tot en met 31 december 2019. Pagina 1 van 6 SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERKENDE HERENTALSE SPORTVERENIGINGEN - IMPULSSUBSIDIES IN FUNCTIE VAN DE KWALITATIEVE VERHOGING VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDER EN DE JEUGDSPORTCOORDINATOR ARTIKEL 1 -

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) Art. 1 - Taakomschrijving STATUTEN De Raad heeft een adviserende en een sensibiliserende taak. De adviserende taak omvat het verstrekken van advies

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING 19 Februari 2009 WELKOM

ALGEMENE VERGADERING 19 Februari 2009 WELKOM ALGEMENE VERGADERING 19 Februari 2009 WELKOM JAARVERSLAG 2008 REKENING 2008 BEGROTING 2009 ONTVANGSTEN EIGEN WERKING R u b rie k B e g ro tin g 2 0 0 8 R e k e n in g 2 0 0 8 B e g ro tin g 2 0 0 9 B a

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid;

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid; Laatste aanpassing : 06-07-2015 Goedkeuring GR 31 augustus 2015 Reglement sportsubsidie 2015-2019 voor clubs van de gemeente Temse beleidsprioriteit 2, m.b.t. het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders

Nadere informatie

Samenwerking in regio s en burensportdiensten

Samenwerking in regio s en burensportdiensten Samenwerking in regio s en burensportdiensten SPORTREGIO KEMPEN IV Samenwerking tussen 11 gemeenten Veel verschil tussen de gemeenten: Inwonersaantal Sportdienst - werking Beschikbare infrastructuur Goede

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN - WORTEGEM-PETEGEM. Om als sportvereniging gesubsidieerd te worden gelden onderstaande subsidiëringvoorwaarden:

SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN - WORTEGEM-PETEGEM. Om als sportvereniging gesubsidieerd te worden gelden onderstaande subsidiëringvoorwaarden: SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN - WORTEGEM-PETEGEM Om als sportvereniging gesubsidieerd te worden gelden onderstaande subsidiëringvoorwaarden: ALGEMENE VOORWAARDEN Art.1. Art.2. Art.3. Art.4. Binnen

Nadere informatie

Reglement subsidie voor sportinfrastructuur voor sportclubs

Reglement subsidie voor sportinfrastructuur voor sportclubs Reglement subsidie voor sportinfrastructuur voor sportclubs Artikel 1: Doel Binnen de perken van de kredieten, voorzien in de stadsbegroting, kan er financiële ondersteuning gegeven worden aan Genkse sportverenigingen

Nadere informatie

Hoofdstuk 5 Communicatie

Hoofdstuk 5 Communicatie Hoofdstuk 5 Communicatie Hoofdstuk 5: Communicatie 1. SWOT analyse Kansen: - Opleidingen voor beheer webpagina voor clubs - Website van de gemeente - Samenwerking met de jeugddienst dienst Vrije tijd -

Nadere informatie

Gemeentelijke subsidies voor sport

Gemeentelijke subsidies voor sport 1 Gemeentelijke subsidies voor sport Puntensysteem voor de toekenning van de subsidies aan gemeentelijk herkende sportverenigingen in de gemeente Wichelen. 1. Afspraken met het schepencollege en de gemeenteraad

Nadere informatie

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN definitieve versie REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN 1. Algemene bepalingen Artikel 1.1 Het gemeentebestuur van Zedelgem kan, binnen de perken van de kredieten daartoe voorzien in het door de

Nadere informatie

1.1. Jeugdsport: sportparticipatie van kinderen en jongeren tot en met 18 jaar op 1 januari van het burgerlijk jaar.

1.1. Jeugdsport: sportparticipatie van kinderen en jongeren tot en met 18 jaar op 1 januari van het burgerlijk jaar. GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM REGLEMENT IMPULSSUBSIDIE 2009-2013 (gecoördineerd in zitting van het college van burgemeester en schepenen van 30 maart 2011) Artikel 1: Definities 1.1. Jeugdsport: sportparticipatie

Nadere informatie

Personeel topsport Begeleiding TZV wordt besproken, volgende zwemcoaches zijn aangesteld binnen TZV:

Personeel topsport Begeleiding TZV wordt besproken, volgende zwemcoaches zijn aangesteld binnen TZV: Verslag Raad van Bestuur Vlaamse Zwemfederatie vzw Datum: 19 november 2018 Plaats: Merelbeke Bestuurders: Johnny Van der Straeten, Voorzitter / Laurent Samyn, Ondervoorzitter / Tom Callewaert, bestuurder

Nadere informatie

Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid

Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid ONTWERP Statuten Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid (Gemeenteraad 6 mei 2019) Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid De doelstelling van De Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid, afgekort

Nadere informatie

Raad van Bestuur Vergadering

Raad van Bestuur Vergadering Raad van Bestuur Vergadering Datum: 15 maart 2017 Tijd: 20.30 u. Voorzitter: Thomas Thys Secretaris: Janick Dams Plaats Zandhoven Aantal pagina's: Aanwezig: (x = aanwezig, xv( ) = aanwezig bij volmacht

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT EN PUNTENSTELSEL WERKINGSSUBSIDIES SPORTCLUBS

SUBSIDIEREGLEMENT EN PUNTENSTELSEL WERKINGSSUBSIDIES SPORTCLUBS 1. Algemene bepalingen SUBSIDIEREGLEMENT EN PUNTENSTELSEL WERKINGSSUBSIDIES SPORTCLUBS Artikel 1.1 Het gemeentebestuur van Zedelgem kan, binnen de perken van de kredieten daartoe voorzien in het door de

Nadere informatie

Verslag provinciale raad 24 augustus 2015 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen

Verslag provinciale raad 24 augustus 2015 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Verslag provinciale raad 24 augustus 2015 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Aanwezig: Reinold BORRÉ Voorzitter P.F.V Karin De PAUW Sportief Directeur PFV Jean BOUMANS Adj. Directeur Administratief

Nadere informatie

Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME

Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME Gemeentelijke Sportdienst Hamme Sporthal Meulenbroek Kaaiplein 32 9220 Hamme Tel: 052/47 63 74 Fax: 052/47 29 03 e-mail: sportdienst@hamme.be Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME Artikel 1:

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD LEDE

STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD LEDE Bekrachtigd door gemeenteraad in zitting van 19 april 2007 1 STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD LEDE Hoofdstuk 1: DOELSTELLINGEN EN STRUCTUUR Artikel 1: De gemeentelijke sportraad heeft in het algemeen tot

Nadere informatie

Verontschuldigd: Frans Oerlemans, Kathleen Hermans, Ludo Van der Veken, Heidi De Beckker, Fred Broeckx, Rudi Debondt, Hannes Anaf

Verontschuldigd: Frans Oerlemans, Kathleen Hermans, Ludo Van der Veken, Heidi De Beckker, Fred Broeckx, Rudi Debondt, Hannes Anaf Verslag mei 2013 Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Datum: woensdag 15-05-2013 Kenmerk: Sportraad_TS_130513 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag Raad van Bestuur sportraad 15-05-2013 Aanwezig:

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen

Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen 2 3 4 Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen Artikel 1.- Dit reglement regelt de uitvoering van de verordening nr. 91/19 van de Vlaamse Gemeenschapscommissie van 22 januari 1992

Nadere informatie

Inhoud ALGEMENE GEGEVENS :... 5 I. SPORTLAUREAAT... 6 II. JEUGDLAUREAAT... 8 III. SPORTPLOEG IV. SPORTPROMOTOR V. LIFETIME ACHIEVEMENT

Inhoud ALGEMENE GEGEVENS :... 5 I. SPORTLAUREAAT... 6 II. JEUGDLAUREAAT... 8 III. SPORTPLOEG IV. SPORTPROMOTOR V. LIFETIME ACHIEVEMENT Inhoud ALGEMENE GEGEVENS :... 5 I. SPORTLAUREAAT... 6 II. JEUGDLAUREAAT... 8 III. SPORTPLOEG... 10 IV. SPORTPROMOTOR... 12 V. LIFETIME ACHIEVEMENT AWARD... 13 VI. VERDIENSTELIJKE LEDEN... 14 VII. HULDIGING

Nadere informatie

Impulssubsidie : Kwaliteit van de jeugdsportbegeleider verhogen in erkende sportverenigingen.

Impulssubsidie : Kwaliteit van de jeugdsportbegeleider verhogen in erkende sportverenigingen. In het kader van de impulssubsidie wordt het beleidsplan (goedgekeurd in 2007) verder gespecificeerd en de uitvoering geconcretiseerd in het nieuwe subsidiereglement. (art. 10.1, 10.2, 10.3) Impulssubsidie

Nadere informatie

Uitslagen Voorbereidingstornooi

Uitslagen Voorbereidingstornooi Uitslagen Voorbereidingstornooi 2016 West-Vlaanderen 2 Locatie: KRC Harelbeke B Speelschema U10 - Zaterdag 20 augustus 2016 2 x 10' 8 tegen 8 Uur Wed Veld Wedstrijd Uitslag 10u30 1 A1 C - D KSV Moorsele

Nadere informatie

! laatste wijziging 06/08/2016. Reglement betreffende de toekenning van de sporttrofeeën

! laatste wijziging 06/08/2016. Reglement betreffende de toekenning van de sporttrofeeën ! laatste wijziging 06/08/2016 Reglement betreffende de toekenning van de sporttrofeeën HOOFDSTUK I - INLEIDENDE BEPALINGEN. Art 1. ------- Overeenkomstig artikel 2.h van de Statuten van de Stedelijke

Nadere informatie

Investeren in nieuwe sportinfrastructuur? Praktijkvoorbeelden

Investeren in nieuwe sportinfrastructuur? Praktijkvoorbeelden Investeren in nieuwe sportinfrastructuur? Praktijkvoorbeelden STAD Veurne West Vlaanderen Dicht tegen de kustgemeentes Koksijde De panne Aa nta l inw o ne rs: 11517 2 grotere sportparken Will Tura sportpark:

Nadere informatie

Verslag van de beheerraad van de Overpeltse sportraad van 8 november 2011

Verslag van de beheerraad van de Overpeltse sportraad van 8 november 2011 Verslag van de beheerraad van de Overpeltse sportraad van 8 november 2011 Aanwezig : G. Janssen, voorzitter, G. Evens, secretaris, R. Witters, P. Vandersanden,, L. Swinnen,, C. Rabijns, leden, D. ten Haaf,

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

STATUTEN CULTUURRAAD

STATUTEN CULTUURRAAD STATUTEN CULTUURRAAD 1. DOELSTELLING Art.1 Het Decreet op het lokaal en geïntegreerd Cultuurbeleid van 12 juli 2001 bepaalt dat de organisatie van advies en inspraak voor het cultuurbeleid een bevoegdheid

Nadere informatie

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur.

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur. FME/edw a 04 80 00 20141211-P.V..doc 18 december 2014 Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om 16.30 uur. Ten jare tweeduizend en veertien,

Nadere informatie

Vlaamse Hockey Liga vzw op facebook

Vlaamse Hockey Liga vzw op facebook NIEUWSBRIEF N 4 : NAJAAR 2013 Het hockeyseizoen is weer van start gegaan. Nieuwe spelers (jong en wat ouder) schreven zich in, trainers laten weer het beste van zichzelf zien en de competitie is weer volop

Nadere informatie

STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN

STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN Hoofdstuk 1 : Benaming, erkenning en doelstelling Titel 1 : benaming en erkenning Art. 1 Art. 2 Onder de benaming Jeugdraad De Haan wordt in De Haan een jeugdraad opgericht.

Nadere informatie