VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 27 April 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 27 April 2015"

Transcriptie

1 VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 27 April 2015 Aanwezig: Martine Chantrie, José Tytgat, Mildred Verschelde, Joost Vinckier, Tom Ottevaere, Luc Dewaele, Myriam Malfait, Peter Verhaeghe, Frederic Deplancke, Wolfgang Vercouter, Marc Cosaert Frank Malisse (Sportfunctionaris) David Vandekerckhove (Schepen van Sport) Verontschuldigd: Rita Marysse, Marleen Desplenter, Inge Cosaert, Carlos Verstraete Afwezig: GOEDKEURING VORIG VERSLAG Vorig verslag dateert van de vergadering van Maart Wolfgang stond verkeerdelijk als aanwezig, is aangepast in het verslag. 02. ADVIEZEN Advies 1: Bestekken Er zijn geen nieuwe bestekken. Advies 2: Aanvraag uitstralingssubsidie hondensportclub Gaverhond organiseert het Kampioenschap van België Dit evenement kan in aanmerking komen voor uitstralingssubsidie. Verschillende aktiviteiten (o.a. Vip tent) zijn voorzien, er wordt veel volk verwacht. Opmerking José: Er liggen nog bouwmaterialen op hun terrein (palet, draad, bakstenen). Moet opgeruimd worden door de aannemer die de verbouwing gedaan heeft. Deze zal nog eens aangesproken worden om het materiaal op te ruimen. Advies 3: Aanvraag korting of gratis gebruik accommodaties door de provincie, ifv provinciale sportdag personeel Er is al jaren een samenwerkingsverband met de Provinciale Sportdienst voor organisatie van aktiviteiten. De Provinciale Sportdienst organiseert op 7 September een sportdag voor het personeel, met gebruik van accomodaties t.w.v Op basis van de bestaande wisselwerking en het gebruik materialen in verleden vragen ze vrijstelling van huurgelden voor gebruik van de accomodaties.

2 Er worden een 500-tal personen verwacht. Advies 4: Gratis gebruik ifv de driedaagse mindervalidensport nu de compensatie naar lesgevers toe niet meer hoeft De driedaagse mindervalidensport gaat door in de Gavers en op de sportterreinen. De accomodaties waren gratis. Vroeger werden de lesgevers betaald door de Sportdienst en vergoed door BLOSO (om kosten te bewijzen) in kader van beleidssubsidie 4. Dit is nu niet meer van toepassing. Huurgeld werden betaald door de Provincie aan de Sportdienst, de lesgevers werden vergoed door Bloso. Nu zijn er geen kosten meer voor de Sportdienst, kosten wordt volledig betaald door Provincie. Advies 5: Aanvraag pétanqueveld in de Stijn Streuvelstraat Er is een stadsgrond in de Stijn Streuvelsstraat waar nu al een stuk recreatie voorzien is. Aanvraag voor aanleg pétanqueveld is nagezien door openbare werken, is OK. Er is een opmerking van de groendienst om het terrrein iets smaller te nemen dan gevraagd. Dit om nog gemakkelijk het groenonderhoud te kunnen doen rond het terrein. Er is ook geen ander petanqueveld in de omgeving. Kosten +/ Afspraken: stad legt aan, gebruikers zorgen voor onderhoud., rekening houden met opmerking groendienst. Advies 6: Aanpak subsidiedossiers 2015 : nieuwe tool, werkwijze, eventuele aanpassing werkgroep Luc Schietgat gaat met pensioen, het dossier van de wielerwedstrijden doorgeschoven naar Chris Tanghe. Voorstel is om beide dossiers voor de wielerorganisaties en de subsidies jeugdsportclubs in de werkgroep Subsidies mee op te volgen. Er is ook de vraag of het nodig is om Carlos te vervangen door een andere persoon in deze werkgroep om de onpartijdigheid van de commissie te vrijwaren. Na overleg wordt een voorgesteld om de samenstelling niet aan te passen, maar Carlos zal gevraagd worden om de vergadering te verlaten als zijn dossier behandeld wordt. Het dossier van de wielerorganisaties moet ook nog herbekeken worden: - contracten mogelijks administratief vereenvoudigen met een eenvoudiger uitbetaling - betaling komt nu op het einde van het seizoen, ook voor wedstrijden die bijv. in Maart gehouden worden. Gezien de bedragen gekend zijn en ieder jaar terugkeren, moet het mogelijk zijn om de betaling sneller te laten uitvoeren. De vraag werd gesteld of er nieuwe kandidaten zijn om in deze commissie te zetelen: er zijn op dit moment geen kandidaturen.

3 Advies 7: Vraag tot bekomen van een subsidie voor E3 prijs Junioren Deze wedstrijd werd op 26 April ll. gehouden. De subsidie moet uit de pot komen, volgens de afgesproken verdeling. Dit jaar is er een wedstrijd minder georganiseerd waardoor dit geen gevolg zal hebben voor de te verdelen subsidies. Advies 8: Startsubsidie nieuwe afdeling (jeugd) Gavertrimmers Er is 250 startsubsidie toegekend volgens het reglement.(opstart in 2014) met terugwerkende kracht. De club is erkend als jeugdsportvereniging, men kan hiervoor subsidie aanvragen in Oktober e.k. voor Advies 9: Gebruik lokaal achter cafetaria de Dageraad Dit lokaal zit niet meer in concessie met de brouwerij Bavik. Het lokaal werd opgesplitst met een berging achteraan. Het middendeel van het lokaal kan momenteel niet gebruikt worden omdat er materiaal staat van de uitbater. De ruimte wordt ook niet goed onderhouden. Ondertussen heeft de uitbater zijn opzeg gegeven, wordt verder opgevolgd. Het voorstel is om het lokaal te sluiten en het moet ook opgeruimd worden. Er zal een aanvraag moeten gebeuren om het lokaal te kunnen gebruiken. De spelregels moeten scherper gesteld worden om misbruik te voorkomen. Het materiaal van de Gavertrimmers staat momenteel in het lokaal naast het Fabriekske. Hier staan een aantal attributen (fitnesstoestellen, fietsbanden) die moeten opgeruimd worden. Er moet door de club nagekeken wat er nog bruikbaar is, rest moet weggenomen worden. Er moet vooral rekening gehouden worden met het gebruik door kinderen en de veiligheid en degelijkheid van de gebruikte toestellen. De sportdienst zal vragen aan de boogschutters of er plaats is in de 2 chalets die deze club gebruikt om daar materiaal van de Gavertrimmers te kunnen bergen. Een andere mogelijkheid is om in de toekomst een tuinhuis aan te kopen (eventueel met subsidies). Er waren kasten voorzien om in het Fabriekske te plaasten en daar materiaal in te kunnen bergen, maar deze zijn niet geïnstalleerd geraakt. Advies 10: Beschadigingen in kleedkamers SW:kapstokken, vuilnisbakken Clubs gebruiken gratis accommodaties voor jeugdaktiviteiten. Het opruimen gebeurt niet altijd even goed. Dit probleem werd reeds behandeld, er is ondertussen al een paar keer een factuur gestuurd voor de opkuis.

4 Beschadigingen worden ontkend, maar als er geen andere gebruiker was op het moment van de inbreuk kan dit niet afgewezen worden. De clubs e zijn verantwoordelijk voor nazicht bij het verlaten van de kleedkamers en problemen moeten altijd gemeld worden. Dit geldt ook voor andere clubs die deze accommodaties gebruiken. Een thuisploeg wordt in de toekomst aangesprakelijk gesteld voor controle op de kleedkamers van de bezoekersploeg. De te volgen procedure wordt verder besproken op het overleg met de voetbalclubs in Juni. Advies 11: Organisatie halve triathlon in Deinze (BK) op 23augustus Tijdens dit BK wordt ook een Battle of the Cities georganiseerd. Dit is een wedstrijd tussen gemeentes en steden. Harelbeke kreeg de vraag om als gemeente deel te nemen (er zijn 50 steden geselecteerd). Deze vraag werd doorgestuurd naar Michael Vannieuwenhuyze. Hij is bereid om kandidaten te zoeken om een ploeg samen te stellen. Er wordt gevraagd om de stad de inschrijving te laten betalen voor deelname als ploeg van stad (150 ). Steun kan enkel indien de vraag naar stad gericht is en de ploeg als stadsteam deelneemt. Er wordt geen individuele sponsoring gesteund, zoals ook al in het verleden bepaald. 03. INFO Mededelingen beslissingen Schepencollege. Geen info. Mededelingen Sportdienst. 1) RUP Arendswijk De sporthal en het voetbalveld zullen wellicht verdwijnen. Het zwembad kan in principe blijven als men dat zou willen. Er moet ook 0,5 hectare groen blijven bestaan. Er komt een herverdeling van de zone, een stuk verkaveling en recreatieve zone. Er is nog geen timing geplaatst op de wijziging. Voetbal zou nog mogelijk zijn voor het volgend seizoen. 2) Beslissing inzake groenzone nabij het Fabriekske De parkings verminderen, parkeren op het gras is niet gezond voor de groenzone. Op termijn zou men op bepaalde zones verharding kunnen aanbrengen. In het vooruitzicht van een nieuwe sporthal die er mogelijks later komt met een herverdeling van de terreinen, zou dit nu onnodige kosten geven als de aangelegde parkeerzones terug moeten verdwijnen. Er is beslist om alles te laten zoals het nu is. Dit is op dit moment ook de goedkoopste oplossing in afwachting van verdere plannen later. 3) Vormingsmoment: The winning team: verhoog de draagkracht van je sportclub.

5 Er zijn 3 data vooropgesteld: 21/10, 25/11 of 26/11. 4) Burensportdienst: seniorensportdag Deze dag wordt georganiseerd in Zwevegem. Dit gaat zeker door, uitnodiging volgt nog. Datum: 8 Oktober. Deelnameprijs: 7. 5) Opleiding boekhouding voor sportclubs in Anzegem (burensportdienst) 6) Project GPS Er is een toestel aangekocht. GPS routes kunnen aangemaakt worden (Mountainbike, wandelen). 7) DAS beurs Kortrijk Kinderen doe aan sport in de Expo Kortrijk. We zoeken nog medewerkers. Data: 25, 26, 29 Juni voormiddag 9-12u namiddag 13-16u. Vergoeding: 12 halve dag (broodjes, drankjes). Bellen naar Syl Demuynck Mededelingen Sportraad Oproep van Luc om deelname aan de uitstap zo snel mogelijk door te geven om de kosten te kunnen vastleggen. 04. RONDVRAAG Geen punten. 05. UITNODIGING VOLGENDE VERGADERING De volgende vergadering van de adviesraad gaat door op Dinsdag 26 Mei 2015 om 18u30 stipt in ons lokaal t Fabriekske. De voorzitter Luc Dewaele De secretaris Joost Vinckier

VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 23 Februari 2015

VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 23 Februari 2015 VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 23 Februari 2015 Aanwezig: Martine Chantrie, José Tytgat, Mildred Verschelde, Joost Vinckier, Carlos Verstraete, Tom Ottevaere, Luc Dewaele,

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 26 Oktober 2015

VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 26 Oktober 2015 VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 26 Oktober 2015 Aanwezig: José Tytgat, Mildred Verschelde, Joost Vinckier, Luc Dewaele, Carlos Verstraete, Rita Malysse, Myriam Malfait,

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 2015. Aanwezigheden. Jaarverslag werking sportraad 2014

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 2015. Aanwezigheden. Jaarverslag werking sportraad 2014 VERSLAG ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 2015 Aanwezigheden Sportraad: Mildred Verschelde (voorzitster organisatieraad) Luc Dewaele (voorzitter adviesraad) Inge Cosaert (Secretaris organisatieraad) Joost

Nadere informatie

Dienst Vrije Tijd Sport VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD VAN MAANDAG 03.06.2013.

Dienst Vrije Tijd Sport VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD VAN MAANDAG 03.06.2013. Dienst Vrije Tijd Sport Stasegemsesteenweg 21 8530 Harelbeke Contact Frank Malisse T 056 733 466 frank.malisse@ harelbeke.be VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD VAN MAANDAG 03.06.2013. Aanwezig :

Nadere informatie

Algemene vergadering Sportraad Harelbeke 07/02/2019

Algemene vergadering Sportraad Harelbeke 07/02/2019 Algemene vergadering Sportraad Harelbeke 07/02/2019 1 Programma 18.30 uur : Onthaal met een drankje 19.00 uur : Start van de vergadering 2 Verwelkoming Mildred Verschelde en Inge Cosaert 3 Dagorde * Jaarverslag

Nadere informatie

De werkgroep rond de subsidies hoefde slechts éénmaal (lang) bijeen te komen om de verschillende dossiers te beoordelen.

De werkgroep rond de subsidies hoefde slechts éénmaal (lang) bijeen te komen om de verschillende dossiers te beoordelen. Jaarverslag sportraad Harelbeke 2016 Sportraad vervolgt zijn goede werking De stedelijke sportraad zette traditiegetrouw zijn goede werking verder, zowel voor het onderdeel adviesraad, als voor de organisatieraad.

Nadere informatie

Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013

Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013 Pagina 1 van 5 Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013 Datum: woensdag 13-3-2013 Kenmerk: Sportraad_LA_2013 03 13 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag kernbestuur sportraad 13 03 2013 Aanwezig:

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 Openbare zitting van 29 januari 2019. MOERBEKE. Tegenwoordig: Peter De Bock, Voorzitter Robby De Caluwe, Burgemeester Thierry Walbrecht, Derde Schepen

Nadere informatie

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland.

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Art.1. Iedere sportvereniging kan onder bepaalde voorwaarden erkend worden door de sportraad van Heuvelland.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE ASSENEDE

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE ASSENEDE SUBSIDIEREGLEMENT VAN DE SPORTVERENIGINGEN A.l NAAR DE OVERHEID Om toe te laten een evenwichtige, doelmatige, rechtvaardige en verantwoorde subsidieregeling uit te bouwen. Om een evolutie van het gemeentelijk

Nadere informatie

Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016

Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016 Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016 Dit subsidiereglement wil de voetbalclubs van Westerlo ondersteunen bij de aanleg van een kunstgrasvoetbalveld

Nadere informatie

Verslag van de beheerraad van de Overpeltse sportraad van 4 oktober 2011

Verslag van de beheerraad van de Overpeltse sportraad van 4 oktober 2011 Verslag van de beheerraad van de Overpeltse sportraad van 4 oktober 2011 Aanwezig : G. Janssen, voorzitter, R. Witters, P. Vandersanden,, J. Wilms, L. Swinnen, C. Grzesiak, L. Royackers, A. Loos, C. Rabijns,

Nadere informatie

Gemeentelijke sportraad Steenokkerzeel

Gemeentelijke sportraad Steenokkerzeel Gemeentelijke sportraad Gemeentehuis, Orchideeënlaan 17 te 1820 02/254.19.74 02/254.19.02, 30 april 2008 Geachte Graag nodig ik u uit op de bestuursvergadering van de gemeentelijke sportraad op woensdag

Nadere informatie

Moyson François, Pas Veerle, Van der Stighelen Jonas, Filip Van den Reym

Moyson François, Pas Veerle, Van der Stighelen Jonas, Filip Van den Reym Sportraad Maandag 25 november 2015 AC Aanwezigen: Verontschuldigd: Afwezigen: De Buyser Gilbert, De Decker Catharina, De Maeyer Alfons, De Maeyer Jan, De Smedt Piet, De Smet Prosper, Geert Pas, Kristof

Nadere informatie

Verwelkoming. Extra punten aanwezigen subsidies. PPT beschikbaar vanaf 30 november via

Verwelkoming. Extra punten aanwezigen subsidies. PPT beschikbaar vanaf 30 november via 1. VERWELKOMING Verwelkoming Extra punten aanwezigen subsidies PPT beschikbaar vanaf 30 november via www.beveren.be/sportraad Agenda (1) Verwelkoming Verkiezingen RVB 2019-2024 Overzicht activiteiten 2018

Nadere informatie

Algemene vergadering. sportraad 2008. agenda

Algemene vergadering. sportraad 2008. agenda agenda sportraad 2008 verwelkoming voorzitter en schepen goedkeuring jaarverslag en financieel verslag 2007 Sportbeleidsplan 2008-2013: actie 2008 Voorstelling volleybalclub VOC Malle vzw Erkenning- en

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1.LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN

AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN sport formulier 14 AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN Dit formulier moet volledig ingevuld en met de gevraagde bijlagen terug bezorgd worden bij de gemeentelijke sportdienst, Snellegemsestraat

Nadere informatie

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd.

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd. Verslag provinciale raad 26 juni 2017 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Aanwezig: Jean BOUMANS Adj. Directeur Administratief Peter CRAUWELS Provinciaal Secretaris Frans WILLEMSEN Provinciaal

Nadere informatie

VERONTSCHULDIGD : Filip Vandermeersch (indoorsporten), Hilde Liefooghe (atletieksport), Mireille Crombez (parasporten),

VERONTSCHULDIGD : Filip Vandermeersch (indoorsporten), Hilde Liefooghe (atletieksport), Mireille Crombez (parasporten), Verlag beheerraad sportraad 23 oktober 2014 AANWEZIG : Rik Robaeys (voorzitter sportraad), Rik Notredame (outdoorsporten), Marc Tourlousse (wielersporten), Nadine Charles (schoolsporten), Evie Beyers (sportfunctionaris),

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING ADVIESRAAD VOOR CULTUUR (ARC)

ALGEMENE VERGADERING ADVIESRAAD VOOR CULTUUR (ARC) ALGEMENE VERGADERING ADVIESRAAD VOOR CULTUUR (ARC) Datum: donderdag 19 november 2015 om 20u Plaats: halfronde zaal stadskantoor Aanwezig/verontschuldigd/Afwezig: zie aanwezigheidslijst Frida Verslaggever:

Nadere informatie

3... 2... ... NAAM VAN DE VERENIGING :... ZETEL :... E MAIL ADRES :... WEBSITE :... SAMENSTELLING VAN HET BESTUUR. Voorzitter :... Ondervoonitter :...

3... 2... ... NAAM VAN DE VERENIGING :... ZETEL :... E MAIL ADRES :... WEBSITE :... SAMENSTELLING VAN HET BESTUUR. Voorzitter :... Ondervoonitter :... Provincie WEST-VLAANDEREN AANVRAAG TOELAGE 2006 Arrondissement Brugge GEMEENTE JABBEKE AANVRAAG VOOR HET BEKOMEN VAN EEN GEMEENTELIJKE TOELAGE ( de aanvraag dient voor 31 aueustus 2005 te worden I ingediend

Nadere informatie

Dit gemeenteraadsbesluit behandelt de volgende onderwerpen: Inhoud

Dit gemeenteraadsbesluit behandelt de volgende onderwerpen: Inhoud Retributiereglement van de gemeentelijke sporthal en kantine te Sint-, de gemeentelijke sporthal te Watervliet, het multifunctioneel buitensportterrein te Sint- en de deelname aan sportieve organisatie

Nadere informatie

Hoe een volkssportclub best met haar

Hoe een volkssportclub best met haar Hoe een volkssportclub best met haar gemeente samenwerkt Citaat 1 Dieren doen niet aan sport en zijn toch zo fris als een hoentje. De mens is het enige dier dat sport. Als andere dieren klaar zijn met

Nadere informatie

Heraanleg Woonwagenterrein Deurne. Bewonersvergadering

Heraanleg Woonwagenterrein Deurne. Bewonersvergadering Heraanleg Woonwagenterrein Deurne Bewonersvergadering 2017.09.19 Agenda Welkom Definitieve plannen ontwerp, sanitaire gebouwen, nutsvoorzieningen Financiering besparingen & subsidies Timing Wie mee? 2

Nadere informatie

Verslag adviesraad andersvaliden dd. 6 februari 2014

Verslag adviesraad andersvaliden dd. 6 februari 2014 Verslag adviesraad andersvaliden dd. 6 februari 2014 Aanwezig: Stemgerechtigde leden Marnix Decloedt, Christine Janssens, Annie Aelter, André Deroo, Annelies Crul, Albert Winne Waarnemende leden Martine

Nadere informatie

START TO TRIATLON/DUATLON Informatiebrochure voor clubs (en sportdiensten)

START TO TRIATLON/DUATLON Informatiebrochure voor clubs (en sportdiensten) 2014 START TO TRIATLON/DUATLON Informatiebrochure voor clubs (en sportdiensten) Foto S. Audooren Inleiding - Doelstelling Na het succes van de vele Start To Run programma s in Vlaanderen, werd er enkele

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN

WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1. LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

Verontschuldigd: Frans Oerlemans, Kathleen Hermans, Ludo Van der Veken, Heidi De Beckker, Fred Broeckx, Rudi Debondt, Hannes Anaf

Verontschuldigd: Frans Oerlemans, Kathleen Hermans, Ludo Van der Veken, Heidi De Beckker, Fred Broeckx, Rudi Debondt, Hannes Anaf Verslag mei 2013 Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Datum: woensdag 15-05-2013 Kenmerk: Sportraad_TS_130513 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag Raad van Bestuur sportraad 15-05-2013 Aanwezig:

Nadere informatie

STAD OUDENBURG Sectie sport

STAD OUDENBURG Sectie sport STAD OUDENBURG Sectie sport BETREFT: SUBSIDIEREGLEMENT VOOR OUDENBURGSE SPORT- VERENIGINGEN EN ONDERWIJSINSTELLINGEN OP BASIS VAN EEN PUNTENSYSTEEM, GOEDGEKEURD BIJ GEMEENTERAADSBESLISSING VAN 28 NOVEMBER

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT EN PUNTENSTELSEL WERKINGSSUBSIDIES SPORTCLUBS

SUBSIDIEREGLEMENT EN PUNTENSTELSEL WERKINGSSUBSIDIES SPORTCLUBS 1. Algemene bepalingen SUBSIDIEREGLEMENT EN PUNTENSTELSEL WERKINGSSUBSIDIES SPORTCLUBS Artikel 1.1 Het gemeentebestuur van Zedelgem kan, binnen de perken van de kredieten daartoe voorzien in het door de

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 21 APRIL 2014. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 21 APRIL 2014. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 21 APRIL 2014. ===================================== 1. Uitbreiden van Centrumschool en Academie Muziek, Woord en Dans met

Nadere informatie

Sportraadlid Peter Verhaeghe had een bemerking betreffende de Wandel Mee Dag 2011.

Sportraadlid Peter Verhaeghe had een bemerking betreffende de Wandel Mee Dag 2011. Adviezen 2011 stedelijke sportraad Aanleg van een cyclocrosscircuit Na contact met de provincie West-Vlaanderen zou er een akkoord in de maak zijn voor wat betreft de aanleg van een cyclocrosscircuit.

Nadere informatie

Kunstgrasterrein site VTC de Mixx

Kunstgrasterrein site VTC de Mixx Kunstgrasterrein site VTC de Mixx Herselt in het kort - +- 14.000 inwoners - veel bossen, veel landbouw, geen industrie - 5 deeldorpen - 61 actieve sportclubs - 56 actieve culturele verenigingen - 10 voetbalvelden

Nadere informatie

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning 1 Artikel 1 - Doel Binnen de perken van het jaarlijks in de begroting voorziene en goedgekeurde

Nadere informatie

Impulssubsidie jeugdsportbegeleiders

Impulssubsidie jeugdsportbegeleiders STEDELIJKE SPORTDIENST HARELBEKE Impulssubsidie jeugdsportbegeleiders Artikel 1.: Definities 1.1. In de periode 2009-2013 kan de gemeente impulssubsidies krijgen van de Vlaamse Overheid. De overheid stelde

Nadere informatie

workshop financiën Vergroot de grip op inkomsten

workshop financiën Vergroot de grip op inkomsten workshop financiën Vergroot de grip op inkomsten Inhoud Financieel Opzet organisatie (rondom penningmeester) Inkomsten Reguliere inkomsten Beheersbaar maken Subsidies Waar gaan we zoeken Hoe pak je dat

Nadere informatie

Verslag. Zie bijlage 1: de voorgestelde wijzigingen die goedgekeurd werden.

Verslag. Zie bijlage 1: de voorgestelde wijzigingen die goedgekeurd werden. Tornooicommissie Vergadering van maandag 07 april 2014 18:30 uur Lokaal: Huis van de Sport Aanwezig: Thierry Mullens (voorzitter), Paul Decroos Herman De Wael, Jean Stas, Marc Van Hoof, Marc Herssens,

Nadere informatie

Verslag sportraad Zonnebeke. Dinsdag 17 november 2015

Verslag sportraad Zonnebeke. Dinsdag 17 november 2015 Verslag sportraad Zonnebeke Dinsdag 17 november 2015 Aanwezig: Hans Van Bockstael, Ronny Vandamme, Jean-Pierre Demeestere, Bernard Verbrugghe, Jules Eeckhout, Daniel Vander Meiren, Roger Cloet, Lieven

Nadere informatie

Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding

Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding I. Algemene voorwaarden Art. 1: Met het reglement subsidiëring sportverenigingen wil het stadsbestuur

Nadere informatie

Een werkingsjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het daaropvolgende jaar. De procedure voor het verkrijgen van subsidies verloopt als volgt :

Een werkingsjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het daaropvolgende jaar. De procedure voor het verkrijgen van subsidies verloopt als volgt : Subsidiereglement voor erkende sportverenigingen van de gemeente Wetteren 1. Algemene voorwaarden Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad goedgekeurde kredieten worden subsidies uitgekeerd

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING

ALGEMENE VERGADERING ALGEMENE VERGADERING Gemeentelijke Sportraad (GSR) Beveren Donderdag 20 november 2014 19.30 uur in zaal Olympia VERWELKOMING Alle aanwezigen van harte welkom op de jaarlijkse algemene vergadering van GSR

Nadere informatie

Comitévergadering van

Comitévergadering van Comitévergadering van 20-11-2013. Aanwezig: Dhrn Robbe G., Demeester J.P., Van Ryssel M., Colle H., De Lange T. (convocateur) en De Rocker B. Verontschuldigd: Dhr Inghelbrecht D. Verslag comité vergadering

Nadere informatie

Projectsubsidie Feestjaar 1250 jaar Wilrijk

Projectsubsidie Feestjaar 1250 jaar Wilrijk Projectsubsidie Feestjaar 1250 jaar Wilrijk Inleiding In 2015 bestaat Wilrijk 1250 jaar. Het district wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Via allerlei grote en kleinere evenementen zal dit feestjaar

Nadere informatie

Erkende sportvereniging: Een sportvereniging, erkend door het gemeentebestuur, volgens de in het erkenningreglement vastgelegde regels.

Erkende sportvereniging: Een sportvereniging, erkend door het gemeentebestuur, volgens de in het erkenningreglement vastgelegde regels. Subsidiereglement sportverenigingen Dit subsidiereglement tracht bij te dragen tot de kwalitatieve verbetering van de begeleiding van de leden van de sportvereniging. De subsidies worden bepaald door de

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING D.D. 26 FEBRUARI 2015

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING D.D. 26 FEBRUARI 2015 VERSLAG ALGEMENE VERGADERING D.D. 26 FEBRUARI 2015 De voorzitter dhr.noël De Meyere verwelkomt de aanwezigen voor de eerste AV van 2015. Bij het binnenkomen heeft iedereen 2 brieven ontvangen met betrekking

Nadere informatie

Wat Doelgroep Waar en wanneer Kostprijs Speelse kerstboomversiering - 3-6 jaar Sporthal van 9 tot 12 uur 6 euro

Wat Doelgroep Waar en wanneer Kostprijs Speelse kerstboomversiering - 3-6 jaar Sporthal van 9 tot 12 uur 6 euro Heuvelland Grabbelpas - de Kersteditie Maandag 21/12. Speelse kerstboomversiering - 3-6 jaar Sporthal van 9 tot 12 uur knutselactiviteit Sneeuwballengevecht - 6-12 jaar Sporthal van 9 tot 12 uur We gaan

Nadere informatie

Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies

Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies Artikel 1: Krediet Voor zover er een krediet in de begroting wordt ingeschreven, kan het gemeentebestuur een basis-, project-

Nadere informatie

REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN

REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN I: ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, goedgekeurd in de gemeentebegroting, worden na advies van de sportraad, subsidies

Nadere informatie

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties DE RAAD Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet m.b.t. de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op

Nadere informatie

Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving

Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving Achtergrond Club is steeds op zoek naar vrijwilligers Ondersteuning van het bestuur Betrokkenheid van allen binnen de club verhogen Samenhorigheid verhogen Efficientie

Nadere informatie

Verdeling lasten en lusten bij inrichten van grote wedstrijden

Verdeling lasten en lusten bij inrichten van grote wedstrijden Page 1 Verdeling van de lasten en de lusten bij het inrichten van grote wedstrijden Voorwoord Het Provinciaal Bestuur richt jaarlijks enkele grote wedstrijden in. Het bestuur doet hiervoor beroep op clubs.

Nadere informatie

Online subsidies aanvragen via subsidieloket

Online subsidies aanvragen via subsidieloket Online subsidies aanvragen via subsidieloket Startpagina: http://databankapbsport.provincieantwerpen.be/subsidies Bij aanmelden in startscherm: keuze tussen aanmelden of account aanvragen. Bij eerste keer:

Nadere informatie

NAAM VERENIGING : WERKINGSJAAR 1 SEPTEMBER 2014-31 AUGUSTUS 2015.!! GELDT VOOR SPORTVERENIGINGEN DIE GEMEENTELIJK ERKEND WORDEN.

NAAM VERENIGING : WERKINGSJAAR 1 SEPTEMBER 2014-31 AUGUSTUS 2015.!! GELDT VOOR SPORTVERENIGINGEN DIE GEMEENTELIJK ERKEND WORDEN. STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE IMPULSSUBSIDIE NAAM VERENIGING : A.Van Ackersquare 1 8370 Blankenberge Tel 050/41.56.34 Fax 050/42.78.14 sport@blankenberge.be BETREFT: AANVRAAG IMPULSSUBSIDIE WERKINGSJAAR

Nadere informatie

SURPLUS. het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw. Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS

SURPLUS. het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw. Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS SURPLUS het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS Uitgangspunt Club staat centraal in de werking van de federatie Sterke clubs Steeds

Nadere informatie

REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES BIERBEEK Reglement Impulssubsidie Goedgekeurd op de gemeenteraad van 1 juli

REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES BIERBEEK Reglement Impulssubsidie Goedgekeurd op de gemeenteraad van 1 juli REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES BIERBEEK 2010-2013 Reglement Impulssubsidie 2010-2013. Goedgekeurd op de gemeenteraad van 1 juli 2010 1 Reglement Impulssubsidie 2010-2013. Goedgekeurd op de gemeenteraad van

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Gemeentebestuur Buggenhout De Pit, Platteput 14 B-9255 Buggenhout Tel. 052 33 84 53 fax 052 33 95 87 www.buggenhout.be sportdienst@buggenhout.be Dexia 777-5940664-72 sportdienst SUBSIDIEREGLEMENT VOOR

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 Meerjarenplanning sportinfrastructuur

Hoofdstuk 4 Meerjarenplanning sportinfrastructuur Hoofdstuk 4 Meerjarenplanning sportinfrastructuur Hoofdstuk 4: Meerjarenplanning sportinfrastructuur 1. SWOT analyse Kansen: - Uitbreiden van de openingsuren - Veel open ruimten beschikbaar - Meer gebruik

Nadere informatie

Sportraad Laakdal AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENT VOOR:

Sportraad Laakdal AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENT VOOR: Sportraad Laakdal AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENT VOOR: individuele Laakdalse competitiesporters individuele Laakdalse recreatieve zwemmers organisatoren van sportieve initiatieven of wielerwedstrijden in

Nadere informatie

Overleg Limburgse clubs. Dinsdag 19 maart 2019 V.I.P.-ruimte Alverberg Hasselt

Overleg Limburgse clubs. Dinsdag 19 maart 2019 V.I.P.-ruimte Alverberg Hasselt Overleg Limburgse clubs Dinsdag 19 maart 2019 V.I.P.-ruimte Alverberg Hasselt Agenda: 1.Centralisatie - Reorganisatie 2.Competitiehervorming > praktische info 3.Jeugddossier (FD 518) 4.Varia (agenda AV

Nadere informatie

Jaarprogramma 2012. Tarief : 8 per periode.

Jaarprogramma 2012. Tarief : 8 per periode. Jaarprogramma 2012 1. DE SPORTACADEMIE : Sportdienst Naschoolse sport voor lagere schoolkinderen. Het doel is het aanleren van diverse sporten, verhogen van de algemene conditie bij de jeugd en doorstroming

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT SPORTINFRASTRUCTUURSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN

GEMEENTELIJK REGLEMENT SPORTINFRASTRUCTUURSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN ARTIKEL 1. ALGEMENE BEPALINGEN Dit reglement is van toepassing in het kader van het lokaal sportbeleid van de gemeente Nijlen. Binnen de perken van het meerjarenplan 2014-2019 verleent het college van

Nadere informatie

Reglement voor werkingssubsidie G-afdelingen van Heistse. sportverenigingen of G-sportverenigingen

Reglement voor werkingssubsidie G-afdelingen van Heistse. sportverenigingen of G-sportverenigingen Reglement voor werkingssubsidie G-afdelingen van Heistse 1) Omschrijving - Binnen de perken van de kredieten daartoe uitgetrokken op de begroting van de gemeente Heist-opden-Berg, kunnen werkingssubsidies

Nadere informatie

Subsidiereglement Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen;

Subsidiereglement Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Subsidiereglement 2014-2019 Gelet op artikel 42, 1 en 3, Gemeentedecreet; Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Gelet op het decreet

Nadere informatie

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele Vergadering van dinsdag 5 februari 2013 Aanwezig : Bart De Ketelaere, Els Tijtgat, Andy De Ketelaere, Jan Naessens, Els De Clercq, Maaike De Porre, Bart Onderbeke,

Nadere informatie

Gemeentelijke subsidies voor sport

Gemeentelijke subsidies voor sport 1 Gemeentelijke subsidies voor sport Puntensysteem voor de toekenning van de subsidies aan sportverenigingen in de gemeente Wichelen. 1. Afspraken met het schepencollege en de gemeenteraad Dit puntensysteem

Nadere informatie

Sessie 8A: Veilige sportactiviteiten

Sessie 8A: Veilige sportactiviteiten Sessie 8A: Veilige sportactiviteiten Basis en toepassing op kleine sportactiviteiten ISB-congres 2012 Limburghal Genk Voor- en naopvang Frank, 10 jaar, wordt afgezet door zijn ouders op het gemeentelijk

Nadere informatie

Persmap. Cyclocross Elite zonder Contract

Persmap. Cyclocross Elite zonder Contract Patattencross Persmap nossegem, 12 oktober 2014 Cyclocross Elite zonder Contract Voorwoord VZW Sport & Steun Nossegem is zeer verheugd u de 6de editie van de Patattencross te mogen voor-stellen die zal

Nadere informatie

Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar DEEL 1: basissubsidie: 20% van de subsidie

Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar DEEL 1: basissubsidie: 20% van de subsidie Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar 2016-2017 IDENTIFICATIE: alles correct invullen AUB! NAAM SPORTCLUB :...... CONTACTPERSOON :... CONTACTADRES :. TELEFOONNR. :.. E-MAIL

Nadere informatie

Verslag provinciale raad 24 augustus 2015 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen

Verslag provinciale raad 24 augustus 2015 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Verslag provinciale raad 24 augustus 2015 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Aanwezig: Reinold BORRÉ Voorzitter P.F.V Karin De PAUW Sportief Directeur PFV Jean BOUMANS Adj. Directeur Administratief

Nadere informatie

Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld:

Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld: Reglement beleidssubsidie Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld: HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN Artikel 1: aard Binnen de perken door de gemeenteraad op

Nadere informatie

Gemeente Zandhoven Liersebaan Zandhoven. Sportdienst

Gemeente Zandhoven Liersebaan Zandhoven. Sportdienst Gemeente Zandhoven Liersebaan 12 2240 Zandhoven Sportdienst 03-484 16 65 sport@zandhoven.be Reglement inzake subsidie sportverenigingen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 19 juni 2008 Publicatie

Nadere informatie

6.5: kwaliteitsverbetering van de jeugdsport-begeleiders en jeugdsportcoördinatoren bij lokale sportclubs met jeugdwerking

6.5: kwaliteitsverbetering van de jeugdsport-begeleiders en jeugdsportcoördinatoren bij lokale sportclubs met jeugdwerking 6.5: kwaliteitsverbetering van de jeugdsport-begeleiders en jeugdsportcoördinatoren bij lokale sportclubs met jeugdwerking Voor de periode 2009 2013 is het thema voor de impulssubsidie de kwaliteit van

Nadere informatie

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN 1 SPORTSUBSIDIE 2014-2019 Algemene bepalingen: Voor de toepassingen van dit reglement wordt verstaan onder: Trainer: sporttechnisch

Nadere informatie

Sportverenigingen Subsidiereglement

Sportverenigingen Subsidiereglement Sportverenigingen Subsidiereglement Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 13 november 2014 Gepubliceerd op de gemeentelijke website op 27 november 2014 Artikel 1.- Algemene bepalingen. Binnen

Nadere informatie

Nooit te oud om het te doen 10 TIPS OM EEN VRIJWILLIGERSBEURS OP TE ZETTEN

Nooit te oud om het te doen 10 TIPS OM EEN VRIJWILLIGERSBEURS OP TE ZETTEN Nooit te oud om het te doen 10 TIPS OM EEN VRIJWILLIGERSBEURS OP TE ZETTEN 2 Nooit te oud om het te doen 10 TIPS OM EEN VRIJWILLIGERSBEURS OP TE ZETTEN Het is zover. U wilt een vrijwilligersbeurs opzetten.

Nadere informatie

Sportreeksen in het najaar 2018

Sportreeksen in het najaar 2018 Heuvelland 2018 Sportreeksen in het najaar 2018 Zumba voor Dames D Voor +15-jarigen D Iedere dinsdag van 20u 21u in het OC de Galoye in Loker 25/30 (12 lessen) D De eerste les start op 25 september Omnisport

Nadere informatie

Het subsidiereglement impulssubsidie wordt als volgt vastgesteld:

Het subsidiereglement impulssubsidie wordt als volgt vastgesteld: Reglement impulssubsidie Art. 1: Het subsidiereglement impulssubsidie 2010-2013 wordt als volgt vastgesteld: Subsidiereglement impulssubsidie 2010-2013: het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders

Nadere informatie

Reglement subsidie voor sportinfrastructuur voor sportclubs

Reglement subsidie voor sportinfrastructuur voor sportclubs Reglement subsidie voor sportinfrastructuur voor sportclubs Artikel 1: Doel Binnen de perken van de kredieten, voorzien in de stadsbegroting, kan er financiële ondersteuning gegeven worden aan Genkse sportverenigingen

Nadere informatie

Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs

Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs 1) Omschrijving - Binnen de perken van de kredieten goedgekeurd op de begroting van de gemeente Heist-op-den-Berg,

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE GLABBEEK

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE GLABBEEK SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE GLABBEEK Artikel 1: Dit subsidiereglement wil Glabbeekse sportverenigingen stimuleren tot de kwalitatieve verbetering van hun sportaanbod. Het totale subsidiekrediet wordt jaarlijks

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke sportcentra. 1. Algemene Bepalingen. Artikel 1

Huishoudelijk reglement gemeentelijke sportcentra. 1. Algemene Bepalingen. Artikel 1 Huishoudelijk reglement gemeentelijke sportcentra 1. Algemene Bepalingen Artikel 1 Alle bezoekers van de sportcentra zijn onderworpen aan dit gebruiksreglement en aan alle andere voorschriften uitgevaardigd

Nadere informatie

De kracht van sportpromotie-klassiekers

De kracht van sportpromotie-klassiekers De kracht van sportpromotie-klassiekers Programma Sportacademie - Herzele Jonathan De Henau (sportpromotor) Sportmaand Bonheiden Petra Mees (sportpromotor) Sportclubondersteuning Breda Suzan Swiers (adviseur

Nadere informatie

Na de einddatum worden de binnengebrachte documenten niet meer behandeld.

Na de einddatum worden de binnengebrachte documenten niet meer behandeld. 2016 2009 Kampioenenviering inschrijvingsformulier 27 mei 2016 Naam van de club : Ingevuld door : telefoonnummer verantwoordelijke: Zullen aanwezig zijn met: (aantal kampioenen) ( aantal personen in totaal)

Nadere informatie

VAKANTIEWERKING GEETBETS. Speelplein Uitstappen Sportweken

VAKANTIEWERKING GEETBETS. Speelplein Uitstappen Sportweken De Openbare Bibliotheek Geetbets is open tijdens de vakantieperiode! Kom langs met je bibkaart! Leen gratis boeken! VAKANTIEWERKING GEETBETS 2013 Openingsuren dinsdag: 18-20u woensdag: 14-16u donderdag:

Nadere informatie

Verslag bestuursvergadering. Aanwezigheden

Verslag bestuursvergadering. Aanwezigheden Verslag bestuursvergadering Datum en uur vergadering: Plaats: 10.03.2015 te 18.00 uur Districtshuis zaal Valencia Nummer: 2014.06 Datum volgende vergadering: 10.03.2015 18u00 districtshuis zaal Valencia

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT Goedgekeurd door de gemeenteraad 19 december 2013 Sportvereniging: Adres:. Contactpersoon: KWALITEITSCRITERIA (deel 1) A. Voor de trainers die jeugdreeksen begeleiden

Nadere informatie

STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP BORGLOON

STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP BORGLOON STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP BORGLOON Vergadering: Algemene Vergadering Datum: Maandag 8 september 2014 Aanwezig: Hendrikx Jean Voorzitter Carnotensis Patrick schepen van sociale

Nadere informatie

Trendsetters HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Trendsetters HUISHOUDELIJK REGLEMENT Trendsetters HUISHOUDELIJK REGLEMENT I. ALGEMEEN... 2 II. HET BESTUUR... 2 III. VERENIGING... 3 IV. LEDENLIJSTEN... 4 V. VERZEKERING... 4 VI. COMPETITIE... 4 VII. KLACHTEN... 4 VIII. SLOTBEPALINGEN...

Nadere informatie

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen financieel

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid;

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid; Laatste aanpassing : 06-07-2015 Goedkeuring GR 31 augustus 2015 Reglement sportsubsidie 2015-2019 voor clubs van de gemeente Temse beleidsprioriteit 2, m.b.t. het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders

Nadere informatie

Gemeentelijk erkennings- en subsidiereglement Bredense sportverenigingen.

Gemeentelijk erkennings- en subsidiereglement Bredense sportverenigingen. Artikel 1 Gemeentelijk erkennings- en subsidiereglement Bredense sportverenigingen. Dit reglement bepaalt de gemeentelijke erkenningsvoorwaarden voor sportverenigingen en de voorwaarden voor toekenning

Nadere informatie

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE Indienen vóór 15 augustus 2018 Sportvereniging Naam: Feitelijke vereniging: VZW: Subsidiëringsvoorwaarden (alle voorwaarden moeten voldaan zijn!) De sportvereniging is aangesloten

Nadere informatie

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN definitieve versie REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN 1. Algemene bepalingen Artikel 1.1 Het gemeentebestuur van Zedelgem kan, binnen de perken van de kredieten daartoe voorzien in het door de

Nadere informatie

Comité vergadering van

Comité vergadering van Comité vergadering van 08-04-2015. Aanwezig: Dhrn Robbe G., Van Ryssel M., Colle H., Demeester J.P., Dhr Inghelbrecht D. en De Rocker B. Verontschuldigd: Dhr De Lange T. (convocateur) Verslag comité vergadering

Nadere informatie

Comité vergadering van

Comité vergadering van Comité vergadering van 08-12-2017. Aanwezig: Dhrn Van Ryssel M., Colle H., Demeester J.P., Inghelbrecht D. en De Rocker B. Verontschuldigd: Dhr Verstichel S. (webmaster) en De Lange T. (convocateur) Verslag

Nadere informatie

Verslag bestuursvergadering 24 januari Opvolgen en overzicht van de vergoedingen van de trainers ( Valentino)

Verslag bestuursvergadering 24 januari Opvolgen en overzicht van de vergoedingen van de trainers ( Valentino) Verslag bestuursvergadering 24 januari 2018. Aanwezig: Kris Geeroms, Valentino Ragatuso, Leen Leys, Johan Matthijs, Annick Norré Verontschuldigd: Katja Soentjens Extra genodigde: David Van Hoegaerden (

Nadere informatie

Verwelkoming. door voorzitter door sportschepen

Verwelkoming. door voorzitter door sportschepen Sportraad 16/1/2013 Verwelkoming door voorzitter door sportschepen Voorstelling aanwezige clubs Voorstelling MoVe Goedkeuring rekening sportraad 2012 Saldo op 31/12/2011 Bijwonen Malse clubactiviteiten

Nadere informatie

Verslag Schoolraad 23 oktober 2018

Verslag Schoolraad 23 oktober 2018 Verslag Schoolraad 23 oktober 2018 Aanwezig: Leen Rooms, Rita Peeters, Katleen Saerens, Hilde Willaert, Joost Onghena, Gilles De Wilde, Tom De Blende, Eddy Moernaut, Caroline Berckmoes-Joos, Niels Laceur,

Nadere informatie