SURPLUS. het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw. Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SURPLUS. het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw. Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS"

Transcriptie

1 SURPLUS het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS

2 Uitgangspunt Club staat centraal in de werking van de federatie Sterke clubs Steeds hogere verwachtingen van de maatschappij ivm de club ivm vrijwilligers ivm trainer en omkadering

3 Concept Concrete vragen club Engagement van de club Engagement van de federatie Hulpmiddelen Op maat van de club

4 Overzicht trajecten Traject nieuwe sportclub Traject beleid Traject vrijwilligers en trainers Traject promotie en communicatie Traject netwerk Traject evenement Traject fondsenwerving en marketing

5 Traject nieuwe sportclub Mijn zoon heeft een handicap. In onze buurt is er geen specifiek sportaanbod. Samen met enkele andere ouders willen we een sportclub opstarten. Maar hoe beginnen we eraan? Met welke vragen zit je als club? Wordt de club best een vzw of feitelijke vereniging? Hoeveel kost dit allemaal? Hoe maak ik statuten op? Hoe moet ik een begroting opmaken? Hoe werkt de boekhouding van een kleine club?

6 Traject nieuwe sportclub Welke engagementen gaat de club aan? De (toekomstige) bestuursleden zullen samen met de VLGmedewerker de nodige administratieve stappen opvolgen. De club sluit aan bij de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw. Welke engagementen gaat de federatie aan? De federatie investeert een equivalent van 10u Aanwezigheid tijdens bestuursvergadering De medewerker stelt een aantal hulpmiddelen ter beschikking aan de club.

7 Hulpmiddelen Voorbeeld statuten Voorbeeld begroting Eenvoudig boekhoudprogramma

8 Traject beleid Frans: Ik ben voorzitter van een sportclub met 30 leden. Onze werking is al jaren hetzelfde. Toch gaan er steeds meer stemmen op in het bestuur om eens stil te staan bij de clubwerking en misschien een paar dingen te veranderen. Het lijkt ons daarom zinvol om een aantal zaken neer te schrijven. Zo wil het bestuur aan de trainers en de leden het kader meegeven waarin we werken. Het is niet omdat we een kleine club zijn dat we niet kwaliteitsvol willen werken. Ook kan het handig zijn om op basis van een beleidsnota een begroting op langere termijn op te maken. Eens de beleidsnota er is, kunnen we dit ook gebruiken in functie van projecten en subsidiedossiers. Met welke vragen zit je als club? Hoe begin ik aan een beleidsnota? Hoe stel ik een missie en doelstellingen op? Hoe kan dit een meerwaarde zijn voor onze club?

9 Traject beleid Welke engagementen gaat de club aan? Er is een bereidheid van de volledige Raad van Bestuur om na te denken over het beleid van de sportclub. Er is een bereidheid van leden van de club om een werkgroep op te richten. Het uitschrijven van de beleidsnota gebeurt door een lid van de club. Hij/zij wordt ondersteund door de VLG-medewerker. Welke engagementen gaat de federatie aan? De federatie investeert een equivalent van 30u. De medewerker is aanwezig op een bestuursvergadering. Een traject wordt met het clubbestuur opgemaakt. De medewerker ondersteunt de club bij het uitschrijven van de nota. Bij het beëindigen van het traject is de medewerker aanwezig op een bestuursvergadering. Er wordt bekeken hoe de beleidsnota een werkinstrument wordt voor de club. Er is een jaarlijkse opvolging zodat de nota een werkinstrument blijft.

10 Hulpmiddel Stramien beleidsnota clubniveau

11 Traject vrijwilligers en trainers An: Onze secretaris heeft aangegeven dat hij volgend seizoen zijn engagementen binnen de club wil stopzetten. We moeten dus op zoek naar een vrijwilliger die secretaris wil worden. Ik weet niet hoe hieraan te beginnen. Ik heb al bij een aantal mensen gepolst. Steeds terugkerende vragen zijn: wat houdt dit in en hoeveel tijd moet ik hiervoor voorzien? Een tweede probleem dat we hebben, is dat onze zwemtrainer graag zijn groep zou ontdubbelen en dus zijn we op zoek naar een zwemtrainer. Hoe pakken we dit aan? Met welke vragen zit je als club? Wat verwacht het bestuur van de vrijwilligers? Hoe kan het bestuur de binding van de vrijwilligers met de club verhogen? Via welke kanalen kan het bestuur zoeken naar vrijwilligers en trainers? Wat verwachten vrijwilligers als return?

12 Traject vrijwilligers en trainers Welke engagementen gaat de club aan? Er is een bereidheid van de volledige Raad van Bestuur om na te denken over het vrijwilligersbeleid van de sportclub. Een werkgroep binnen de club werkt de aanbevelingen van de medewerker verder uit. Welke engagementen gaat de federatie aan? De federatie investeert per traject een equivalent van 15u. Analyse van het vrijwilligersbeleid. De medewerker ondersteunt de club in het uitschrijven van de profielen voor de vrijwilligers. De medewerker ondersteunt de club in de zoektocht.

13 Hulpmiddelen Voorbeeld van profielen van verschillende functies Voorbeeld van formulier onkostenvergoeding Voorbeeld van document met betrekking tot de informatieplicht

14 Traject communicatie en promotie Jan: Onze club heeft een website en een algemene informatiefolder. Ik zou deze twee dingen eens willen voorleggen aan iemand van buiten de club zodat we ze kunnen verbeteren. Ook zouden we graag een nieuwsbrief hebben voor onze leden maar ik weet niet hoe ik hieraan moet beginnen. Met welke vragen zit je als club? Heb ik een goede folder? Waar kan ik mijn folder verspreiden? Heb ik een goede website? Hoe kan ik efficiënt communiceren?

15 Traject communicatie en promotie Welke engagementen gaat de club aan? Er is een bereidheid van de volledige Raad van Bestuur. Een werkgroep wordt samengesteld. Welke engagementen gaat de federatie aan? De federatie investeert een equivalent van 15u. Analyse van de communicatiekanalen. Formuleren van aanbevelingen, in overleg met de werkgroep. Ondersteuning de club in het traject om nieuwe middelen te ontwikkelen en bestaande producten te optimaliseren.

16 Hulpmiddelen Voorbeeld folder Voorbeeld affiche Voorbeeld nieuwsbrief Voorbeeld website Voorbeeld t-shirt Voorbeeld persbericht Voorbeeld sporticonen Voorbeeld fotomateriaal Voorbeeld onthaalbrochure

17 Traject netwerk Veerle: We zijn met onze club hier in de gemeente terecht gekomen. We kennen de sportfunctionaris goed. We hebben met hem afspraken kunnen maken rond het gebruik van de sporthal. Maar eigenlijk rekruteren we in een straal van 20 kilometer. De sportfunctionarissen van de omliggende gemeenten kennen we niet. We zouden graag bij hen ons aanbod kenbaar maken. Waarschijnlijk zijn er nog organisaties of scholen die interesse hebben in ons sportaanbod maar het landschap is zo versnipperd dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Met welke vragen zit je als club? Waar kan de club promotie maken voor het sportaanbod? Kan ik samenwerken met andere clubs of organisaties? Waarvoor kan ik beroep doen op de sportdienst?

18 Traject netwerk Welke engagementen gaat de club aan? Er is een bereidheid van de volledige Raad van Bestuur. Een werkgroep binnen de club. Welke engagementen gaat de federatie aan? De federatie investeert een equivalent van 10u. De medewerker brengt samen met het bestuur het netwerk van de club in kaart. Op basis van de behoeften van de club ondersteunt de medewerker de club in het uitbouwen van het netwerk.

19 SPIN tool Hulpmiddelen

20 Traject evenementen Tim: Jaarlijks organiseert de club een voetbaltoernooi. We hebben wel het een en het ander op papier staan maar veel praktische dingen komen in orde omdat het doorheen de jaren een routine is geworden. Volgend jaar kan ik het toernooi door omstandigheden niet organiseren. Het bestuur zou dus graag alles in een draaiboek gieten. Met welke vragen zit je als club? Hoe moeten we een draaiboek aanmaken? Wat zijn de voordelen? Hoe moet ik een sponsordossier aanpakken? Hoe kan ik de pers informeren over het evenement?

21 Traject evenement Welke engagementen gaat de club aan? Er is een bereidheid van de volledige Raad van Bestuur. Een werkgroep binnen de club. Welke engagementen gaat de federatie aan? De federatie investeert een equivalent van 15u. Bestaande draaiboeken kunnen geanalyseerd en geoptimaliseerd worden. Ondersteuning kan geboden worden op vlak van het aanmaken van draaiboeken.

22 Hulpmiddelen Voorbeeld draaiboek Voorbeeld persbericht Voorbeeld sponsordossier Voorbeeld t-shirt Voorbeeld affiche

23 Traject fondsenwerving en subsidies Luc: Een club besturen kost geld. Lidgeld is maar een klein deel van onze inkomsten. Daarnaast gaat het bestuur op zoek naar andere manier om geld in kas te krijgen. Enerzijds via het organiseren van het jaarlijks eetfestijn. Anderzijds is het bestuur op de hoogte van verschillende subsidiereglementen. Toch blijft het administratief zwaar om deze dossiers in te vullen. Advies zou welkom zijn. Met welke vragen zit je als club? Waar kan ik subsidies aanvragen? Kan ik via andere fondsen middelen werven? Hoe moet ik een sponsordossier aanpakken?

24 Traject fondsenwerving en subsidies Welke engagementen gaat de club aan? Er is een bereidheid van de volledige Raad van Bestuur Een werkgroep binnen de club Welke engagementen gaat de federatie aan? De federatie investeert een equivalent van 15u. De medewerker onderzoekt samen met het bestuur de verschillende subsidiekanalen. De medewerker optimaliseert de verschillende subsidieaanvragen van de club.

25 Hulpmiddelen Voorbeeld sponsordossier Voorbeeld subsidiedossier

26 Communicatiekanalen

27 Inschrijfprocedure

28 Communicatiekanalen

29 Vragen?

30 SURPLUS Blijf niet surplace, kies SURPLUS

SURPLUS het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw

SURPLUS het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw SURPLUS het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw Wie zijn we? Erkende G-sportfederatie Recreatie, competitie en topsport 58 VLG-clubs, 2600 VLG-leden Samenwerking met 17 reguliere

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT 2014 2019 Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen I. Algemene voorwaarden Artikel 1 Jaarlijks voorziet de gemeenteraad een krediet op het gemeentelijk

Nadere informatie

Badmintonclub t PLÊMKE VZW Sponsoring

Badmintonclub t PLÊMKE VZW Sponsoring Beste sympathisant, U maakt via deze aanvraagbrief voor sponsoring voor het eerst kennis met Badmintonclub t Plêmke vzw of toonde in het verleden interesse om onze badmintonvereniging te sponsoren? Dan

Nadere informatie

KNVB Schoolvoetbal. Stappenplan KNVB Schoolvoetbal is er voor iedereen

KNVB Schoolvoetbal. Stappenplan KNVB Schoolvoetbal is er voor iedereen KNVB Schoolvoetbal Stappenplan KNVB Schoolvoetbal is er voor iedereen KNVB Schoolvoetbal biedt kansen voor verenigingen Al ruim een eeuw organiseert de KNVB het landelijke schoolvoetbaltoernooi. Aan de

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement sport 2016-2019

Gemeentelijk subsidiereglement sport 2016-2019 1 I. Algemene voorwaarden Jaarlijks voorziet de gemeenteraad een krediet op het gemeentelijk budget voor de subsidiëring van de erkende Affligemse sportverenigingen. De sportsubsidie bestaat uit: een werkingssubsidie:

Nadere informatie

SUBSIDIES [ SUBSIDIES. Inhoudstafel. Berk vzw vraagt een subsidie aan. Hoe formuleert ze de doelstellingen van het project?

SUBSIDIES [ SUBSIDIES. Inhoudstafel. Berk vzw vraagt een subsidie aan. Hoe formuleert ze de doelstellingen van het project? [ SUBSIDIES SUBSIDIES Berk vzw vraagt een subsidie aan. Hoe formuleert ze de doelstellingen van het project? Sporcrea moet een begroting opmaken. Hoe doet ze dit? Inhoudstafel Algemeen Wat? Wanneer? Bij

Nadere informatie

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN 1 SPORTSUBSIDIE 2014-2019 Algemene bepalingen: Voor de toepassingen van dit reglement wordt verstaan onder: Trainer: sporttechnisch

Nadere informatie

Aanvraag werkingssubsidie Samen leven dienst sociale netwerken

Aanvraag werkingssubsidie Samen leven dienst sociale netwerken Aanvraag werkingssubsidie Samen leven dienst sociale netwerken Indien mogelijk vragen we u om het formulier digitaal in te vullen. Dit aanvraagformulier hoort bij de subsidiereglementen voor: bovenlokale

Nadere informatie

Aanvraagformulier projecttoelage jeugdinitiatieven

Aanvraagformulier projecttoelage jeugdinitiatieven Aanvraagformulier projecttoelage jeugdinitiatieven Heb je vragen of hulp nodig bij het invullen van dit formulier: mail of bel gerust naar jeugddienst.berchem@stad.antwerpen.be of 03 239 14 86 Gegevens

Nadere informatie

Binnen te brengen voor 15 maart jaar X. op de gemeentelijke sportdienst(= aan de kassa van het zwembad) en vraag uw afgiftebewijs aub

Binnen te brengen voor 15 maart jaar X. op de gemeentelijke sportdienst(= aan de kassa van het zwembad) en vraag uw afgiftebewijs aub Binnen te brengen voor maart jaar X. op de gemeentelijke sportdienst(= aan de kassa van het zwembad) en vraag uw afgiftebewijs aub Vragenlijst subsidieaanvraag sport WERKINGSJAAR (X-): ALGEMENE GEGEVENS

Nadere informatie

B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat

B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat Reglement 2015 Inleiding Eind 2014 telt Recreas vzw 141 aangesloten sportclubs die een erg heterogene waaier van sporttakken aanbieden

Nadere informatie

1.1 Structurele gegevens. 1.2 Communicatiegegevens. SPORTDIENST Subsidiedossier sportverenigingen

1.1 Structurele gegevens. 1.2 Communicatiegegevens. SPORTDIENST Subsidiedossier sportverenigingen Dit formulier moet volledig ingevuld worden en dient met de gevraagde bijlagen terugbezorgd te worden aan de secretaris van de Sportraad op het adres Vijverstraat 7 te 1930 Zaventem en dit tegen uiterlijk

Nadere informatie

TOOL 1: Opmaak inventaris

TOOL 1: Opmaak inventaris TOOL 1: Opmaak inventaris Deze tool kwam tot stand in samenwerking met Scwitch en T&C Blue Horizon. 1. Algemeen kader 1.1 Gegevens sportclub Naam sportclub: TTC DRIVE OOSTENDE VZW Adres sportclub: Roemeniëstraat

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING

AANVRAAGFORMULIER FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING Datum: AANVRAAGFORMULIER FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING 1. TITEL PROJECT. 2. GEGEVENS AANVRAGER Naam van persoon/feitelijke vereniging/vzw: Adres:.. Telefoon: Fax :. E-mail:.... Ondernemingsnummer (BTW-statuut

Nadere informatie

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning 1 Artikel 1 - Doel Binnen de perken van het jaarlijks in de begroting voorziene en goedgekeurde

Nadere informatie

I. IDENTIFICATIEGEGEVENS Naam sportvereniging: Is de sportvereniging erkend door de gemeenteraad? JA / NEEN

I. IDENTIFICATIEGEGEVENS Naam sportvereniging: Is de sportvereniging erkend door de gemeenteraad? JA / NEEN AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN IN HET KADER VAN HET THEMA KWALITEITSVOLLE BEGELEIDING VAN DE LEDEN VAN DE SPORTVERENIGING Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het subsidiereglement

Nadere informatie

Erkende sportvereniging: Een sportvereniging, erkend door het gemeentebestuur, volgens de in het erkenningreglement vastgelegde regels.

Erkende sportvereniging: Een sportvereniging, erkend door het gemeentebestuur, volgens de in het erkenningreglement vastgelegde regels. Subsidiereglement sportverenigingen Dit subsidiereglement tracht bij te dragen tot de kwalitatieve verbetering van de begeleiding van de leden van de sportvereniging. De subsidies worden bepaald door de

Nadere informatie

Subsidiereglement sportverenigingen in het kader van het Sport voor Allen decreet

Subsidiereglement sportverenigingen in het kader van het Sport voor Allen decreet Subsidiereglement sportverenigingen in het kader van het Sport voor Allen decreet Dit subsidiereglement tracht bij te dragen tot de kwalitatieve verbetering van de begeleiding van de leden van de sportvereniging.

Nadere informatie

TOOL 1: Opmaak inventaris

TOOL 1: Opmaak inventaris TOOL 1: Opmaak inventaris Deze tool kwam tot stand in samenwerking met Scwitch en T&C Blue Horizon. 1. Algemeen kader 1.1 Gegevens sportclub Naam sportclub: TTC Hof ter Burst Adres sportclub: Hof ter Burstbaan

Nadere informatie

CLUBFICHE 2013 IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. ...

CLUBFICHE 2013 IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. ... IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. NAAM CLUB: AFKORTING: Adres maatschappelijke zetel: Provincie: E-mail:. Website:. Rekeningnummer:.../..../ Rechtsvorm: feitelijke vereniging vzw andere:.. Datum oprichting:.

Nadere informatie

www.laagdrempeligesportclub.be

www.laagdrempeligesportclub.be Uitdaging X een laagdrempelig sportbeleid in actie www.laagdrempeligesportclub.be Trefdag Sportparticipatie 6/12/2012 1 Intro Wie is Tim Lamon? Nu: Medewerker Sport voor Allen bij Vlaamse sportfederatie

Nadere informatie

Samenwerking TTC Schulen & Dasfun. Herk-de-Stad

Samenwerking TTC Schulen & Dasfun. Herk-de-Stad Samenwerking TTC Schulen & Dasfun Herk-de-Stad De achtergrond De tafeltennisclub TTC Schulen zag met het Multimoveproject een mooie kans om jonge spelers warm te maken voor sport in het algemeen zonder

Nadere informatie

Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle

Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle Algemene bepalingen Art. 1: Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd in het budget, worden aan de door het College van Burgemeester

Nadere informatie

BO BEGELEIDING SPORTCLUBS

BO BEGELEIDING SPORTCLUBS BO BEGELEIDING SPORTCLUBS Onderstaand document vertaalt de teksten van het decreet en het uitvoeringsbesluit m.b.t. de begeleiding van de sportclubs naar een meer praktische toelichting als hulp voor de

Nadere informatie

ORGANOGRAM BESTUUR JONG & BLIJ 2013-2014 BESTUUR

ORGANOGRAM BESTUUR JONG & BLIJ 2013-2014 BESTUUR ORGANOGRAM BESTUUR JONG & BLIJ 2013-2014 BESTUUR VOORZITTER SECRETARIAAT REDACTIE LEDENBEHEER H.R./Aanwerving en VRIJWILLIGERS SPORTIEF BELEID OPLEIDINGEN KWALITEIT WERKGRO EPEN WEBSITE MULTIMEDIA SPONSOR-

Nadere informatie

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE Indienen vóór 15 augustus 2018 Sportvereniging Naam: Feitelijke vereniging: VZW: Subsidiëringsvoorwaarden (alle voorwaarden moeten voldaan zijn!) De sportvereniging is aangesloten

Nadere informatie

EEVOC ORGANISATIESTRUCTUUR

EEVOC ORGANISATIESTRUCTUUR EEVOC ORGANISATIESTRUCTUUR Inhoud BASISSTRUCTUUR EEVOC... 3 1. Inleiding... 3 1.1. Knelpunten... 3 1.2. Ambities EEVOC-bestuur... 3 2. VZW EEVOC... 3 3. BESTUUR... 3 4. FUNCTIES BESTUUR... 4 4.1. Voorzitter:

Nadere informatie

Samenwerking in regio s en burensportdiensten

Samenwerking in regio s en burensportdiensten Samenwerking in regio s en burensportdiensten SPORTREGIO KEMPEN IV Samenwerking tussen 11 gemeenten Veel verschil tussen de gemeenten: Inwonersaantal Sportdienst - werking Beschikbare infrastructuur Goede

Nadere informatie

IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. ...

IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. ... IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. NAAM CLUB: AFKORTING: Adres maatschappelijke zetel: Provincie: E-mail:. Website:. Rekeningnummer:.../..../ Statuut: feitelijke vereniging vzw andere:.. Aantal bestuursleden:

Nadere informatie

De Grote Sportclubenquête

De Grote Sportclubenquête De Grote Sportclubenquête Rapport Vlaamse Liga Paardensport vzw 1/41 Inhoud Inhoud Inleiding 1. Algemene gegevens 2. Antwoorden op afzonderlijke vragen 3. Resultaten typologieën 3.1 Scores voor willen

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING. 1. Titel project:.

AANVRAAGFORMULIER FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING. 1. Titel project:. Datum: AANVRAAGFORMULIER FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING 1. Titel project:. 2. Gegevens aanvrager Naam van persoon/feitelijke vereniging/vzw: Adres:.. Telefoon: Fax :. E-mail:.... Ondernemingsnummer (BTW-statuut

Nadere informatie

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN FOCUS OP PARTICIPATIE EN RECREATIE

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN FOCUS OP PARTICIPATIE EN RECREATIE CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN FOCUS OP PARTICIPATIE EN RECREATIE Voor meer informatie kan u steeds terecht bij Vlaamse overheid Agentschap

Nadere informatie

Tips voor een succesvol evenement

Tips voor een succesvol evenement Tips voor een succesvol evenement Luc David Lien Vanden Broucke Toerisme, WES Zet drie Vlamingen bij elkaar en ze beginnen iets te organiseren. Maar hoe beginnen ze eraan? Een succesvol evenement organiseren

Nadere informatie

Functiebeschrijving Deskundige vrije tijd Gemeente/OCMW Ravels

Functiebeschrijving Deskundige vrije tijd Gemeente/OCMW Ravels Functiebeschrijving Deskundige vrije tijd Gemeente/OCMW Goedgekeurd op:. Handtekening:. versie 2.0 2019 Functiebeschrijving Cluster Functie Graad Niveau & rang Salarisschaal Type functie Directe leidinggevende

Nadere informatie

Trefdag PSY 100% mijn sportclub

Trefdag PSY 100% mijn sportclub Trefdag PSY 100% mijn sportclub Programma 14u: welkom en voorstelling Parantee-Psylos 14u30: De Geestige Buffalo s: 15u: 100% mijn sportclub algemeen 15u15-16u45: AANBOD STRUCTUUR KNOWHOW PROMOTIE en COMMUNICATIE

Nadere informatie

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Waarvoor staat Onafhankelijk Leven vzw? 1. Visie Onafhankelijk Leven vzw gaat met volle kracht voor een samenleving waar alle personen met beperking controle hebben

Nadere informatie

Aangepast sportmateriaal en mobiliteitsprojecten voor sporters met een handicap

Aangepast sportmateriaal en mobiliteitsprojecten voor sporters met een handicap Reglement crowdfundingscampagne Supporters voor G-sporters 2018 Aangepast sportmateriaal en mobiliteitsprojecten voor sporters met een handicap Artikel 1: Situering crowdfundingscampagne G-sport Vlaanderen

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN SPORTVERENIGINGEN voor de kwaliteitsvolle begeleiding van de leden

REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN SPORTVERENIGINGEN voor de kwaliteitsvolle begeleiding van de leden REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN SPORTVERENIGINGEN voor de kwaliteitsvolle begeleiding van de leden GR 14.10.2014 I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleidsplan

Vrijwilligersbeleidsplan Vrijwilligersbeleidsplan Nieuw-Buinen, juli 2012 Voorwoord Een vereniging staat of valt met de hulp die een vereniging krijgt van vrijwilligers. Heel kort; zonder vrijwilligers geen v.v. Nieuw Buinen.

Nadere informatie

Aan alle leden, de ouders van de jeugdleden en overige belangstellenden, Achter iedere taak op dit formulier kunt u aangeven hoe u er tegenover staat:

Aan alle leden, de ouders van de jeugdleden en overige belangstellenden, Achter iedere taak op dit formulier kunt u aangeven hoe u er tegenover staat: Aan alle leden, de ouders van de jeugdleden en overige belangstellenden, Onze sportclub 4Defence bestaat dankzij de inzet van diverse enthousiaste vrijwilligers. Wij streven erna om de taken die verricht

Nadere informatie

PASSIE VOOR G-SPORT ETHISCH CHARTER

PASSIE VOOR G-SPORT ETHISCH CHARTER Parantee vzw Zuiderlaan 13 9000 Gent T: 09 243 11 70 E: info@parantee.be W: www.parantee.be PASSIE VOOR G-SPORT ETHISCH CHARTER BROCHURE 07/11/2011 Oktober 2014 Inhoud 1. Welkom bij Parantee 2. Over Parantee

Nadere informatie

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Beleidsplan stichting Hof van Nagele beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Inhoudsopgave Voorwoord 1 Missie, Visie, Doelen 2 Doelen 2 Bestuur 3 Werkwijze 3 Beheer en besteding van gelden

Nadere informatie

Vlaamse Hockey Liga vzw op facebook

Vlaamse Hockey Liga vzw op facebook NIEUWSBRIEF N 4 : NAJAAR 2013 Het hockeyseizoen is weer van start gegaan. Nieuwe spelers (jong en wat ouder) schreven zich in, trainers laten weer het beste van zichzelf zien en de competitie is weer volop

Nadere informatie

Reglement Beleidssubsidie Sportclubs Zonnebeke

Reglement Beleidssubsidie Sportclubs Zonnebeke Reglement Beleidssubsidie Sportclubs Zonnebeke -Algemene voorwaarden Artikel 1: Doel van dit reglement Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden subsidies

Nadere informatie

Thema 4:Impulssubsidies: Het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleider.

Thema 4:Impulssubsidies: Het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleider. 1 Thema 4:Impulssubsidies: Het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleider. Alle doelstellingen en maatregelen, hieronder opgenomen in dit thema, zijn gericht naar sportverenigingen, aangesloten

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER BELEIDSSUBSIDIE 2014-2019 ZONNEBEKE

AANVRAAGFORMULIER BELEIDSSUBSIDIE 2014-2019 ZONNEBEKE AANVRAAGFORMULIER BELEIDSSUBSIDIE 2014-2019 ZONNEBEKE HOOFDSTUK 1 Voorwaarden met het oog op de kwaliteitsvolle begeleiding van de sportverenigingen Doelstelling 1: Beschikken over een kwaliteitsvol sporttechnisch

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013

Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013 Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013 1. Inleiding Voetbalvereniging MVV 29 bestaat dankzij vrijwilligers. De ene vrijwilliger besteedt meer tijd aan MVV 29 dan een ander, maar dat geeft niet. Iedere

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement erkende sportverenigingen

Gemeentelijk subsidiereglement erkende sportverenigingen Gemeentelijk subsidiereglement erkende sportverenigingen Artikel 1 : Algemene voorwaarden. Binnen de perken van de goedgekeurde kredieten, voorzien in de beheers- en beleidscyclus, verleent de gemeente

Nadere informatie

Hoofdstuk 5 Communicatie

Hoofdstuk 5 Communicatie Hoofdstuk 5 Communicatie Hoofdstuk 5: Communicatie 1. SWOT analyse Kansen: - Opleidingen voor beheer webpagina voor clubs - Website van de gemeente - Samenwerking met de jeugddienst dienst Vrije tijd -

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

HOE ORGANISEER IK EEN RECREATIEF SKATE-EVENEMENT DOOR: OLAF LEMAIRE

HOE ORGANISEER IK EEN RECREATIEF SKATE-EVENEMENT DOOR: OLAF LEMAIRE HOE ORGANISEER IK EEN RECREATIEF SKATE-EVENEMENT DOOR: OLAF LEMAIRE Wat is een evenement? Is een speciale, tijd- en plaatsgebonden gebeurtenis die door een initiatiefnemer bewust is gepland en die gericht

Nadere informatie

CLUB AANSLUITING 2010

CLUB AANSLUITING 2010 2010 CLUB AANSLUITING NAAM CLUB: INVULLEN IN DRUKLETTERS AFKORTING: Adres maatschappelijke zetel: Provincie: Website: Rekeningnummer: Statuut: feitelijke vereniging - vzw - andere:. Is de club nog lid

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE GLABBEEK

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE GLABBEEK SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE GLABBEEK Artikel 1: Dit subsidiereglement wil Glabbeekse sportverenigingen stimuleren tot de kwalitatieve verbetering van hun sportaanbod. Het totale subsidiekrediet wordt jaarlijks

Nadere informatie

Dynamo Project opleidingen Infofiches voorjaar 2012

Dynamo Project opleidingen Infofiches voorjaar 2012 Dynamo Project opleidingen Infofiches voorjaar 12 1. Aanbod Sportdiensten en sportfederaties kunnen volgende opleidingen aanvragen: +/- 3 uur durende opleidingen (met attest): 2.1 Mijn sportclub, een vzw?...

Nadere informatie

Infonota aan de clubvoorzitters, -secretarissen en financieel verantwoordelijken. VVB-secretariaat

Infonota aan de clubvoorzitters, -secretarissen en financieel verantwoordelijken. VVB-secretariaat Infonota aan de clubvoorzitters, -secretarissen en financieel verantwoordelijken VVB-secretariaat Sluitingsdagen eindejaar Gelieve rekening te houden dat de Vlaamse Volleybalbond: op minder mankracht zal

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE GLABBEEK

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE GLABBEEK SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE GLABBEEK Artikel 1: Dit subsidiereglement wil Glabbeekse sportverenigingen stimuleren tot de kwalitatieve verbetering van hun sportaanbod. Het totale subsidiekrediet wordt jaarlijks

Nadere informatie

Aanvraagformulier toelage sport

Aanvraagformulier toelage sport Gemeente Ravels 1 Aanvraagformulier toelage sport Identificatiegegevens Naam sportvereniging: Sporttak: Sportfederatie: Rekeningnummer sportvereniging: Naam en adres van de titularis van de rekening: Contactpersoon

Nadere informatie

FORMULIER Toelagen aan verenigingen dienstjaar 2014 (gegevens van 2013) Erkende sportverenigingen (actieve en organiserende clubs)

FORMULIER Toelagen aan verenigingen dienstjaar 2014 (gegevens van 2013) Erkende sportverenigingen (actieve en organiserende clubs) FORMULIER Toelagen aan verenigingen dienstjaar 214 (gegevens van 213) Erkende sportverenigingen (actieve en organiserende clubs) Naam van de sportvereniging: Stichtingsjaar sportvereniging: Beoefende sporttak:

Nadere informatie

SID SPORTVERENIGINGEN

SID SPORTVERENIGINGEN lijke sportdienst Hoeselt sid blz. 1/22 SID SPORTVERENIGINGEN SPORT-INFO-DOSSIER 201.-201. Alle gevraagde informatie heeft betrekking op de gegevens van het voorbije sportseizoen van 2010-2011 naam vereniging

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een opstartende G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

Organigram personeel en bestuur Gezinssport Vlaanderen (opmaak beleidsplan )

Organigram personeel en bestuur Gezinssport Vlaanderen (opmaak beleidsplan ) Organigram personeel en bestuur (opmaak beleidsplan 2017-2020) Overzicht structuren GEZINSBOND- EN VTBKULTUUR AFDELINGEN RAAD VAN BESTUUR GEZINSBOND SPORTCLUBS REGIONALE PROVINCIALE ALGEMENE VERGADERING

Nadere informatie

BELEIDSSUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN AARSCHOT

BELEIDSSUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN AARSCHOT BELEIDSSUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN AARSCHOT Artikel 1: Krediet Voor zover er een krediet in het gemeentebudget wordt ingeschreven, kan het gemeentebestuur een subsidie verlenen aan een door

Nadere informatie

Subsidiereglement voor sportverenigingen in het kader van het Decreet Lokaal sportbeleid, beleidsprioriteit 1

Subsidiereglement voor sportverenigingen in het kader van het Decreet Lokaal sportbeleid, beleidsprioriteit 1 Subsidiereglement voor sportverenigingen in het kader van het Decreet Lokaal sportbeleid, beleidsprioriteit 1 I. Doel subsidiereglement en verdeling totaal subsidiebedrag beleidsprioriteit 1 Het subsidiereglement

Nadere informatie

NAAM VERENIGING : !! GELDT VOOR SPORTVERENIGINGEN DIE GEMEENTELIJK ERKEND WORDEN.

NAAM VERENIGING : !! GELDT VOOR SPORTVERENIGINGEN DIE GEMEENTELIJK ERKEND WORDEN. STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE - ALGEMENE SUBSIDIE - VERPLAATSINGEN - ONDERHOUD ACCOMMODATIES NAAM VERENIGING : A.Van Ackersquare 1 8370 Blankenberge Tel 050/41.56.34 Fax 050/42.78.14 sport@blankenberge.be

Nadere informatie

Reglement tot subsidiëring van kwaliteitsvolle sportverenigingen

Reglement tot subsidiëring van kwaliteitsvolle sportverenigingen Reglement tot subsidiëring van kwaliteitsvolle sportverenigingen Artikel. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas erkende sportverenigingen op basis van criteria die een brede en kwaliteitsvolle

Nadere informatie

Sessie 3 G-sport inbouwen in het bestaande aanbod

Sessie 3 G-sport inbouwen in het bestaande aanbod Sessie 3 G-sport inbouwen in het bestaande aanbod Wat is G-sport? Sportparticipatie uitgeoefend door personen met een handicap FYS VE VI AU PSY Filmpje Wie is in Vlaanderen met G-sport bezig? Vb. Vb. Vb.

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis

Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis Beldhuismolenweg 8a 7562 PC Deurningen Telefoon: 088 45 46 700 E-mail: info@welkomhuis-twente.nl Website: www.welkomhuis-twente.nl Beleidsplan 2014 Pagina 1

Nadere informatie

MAAR VOOR ELK KIND? DAT WEL!

MAAR VOOR ELK KIND? DAT WEL! 2 MAAR VOOR ELK KIND? DAT WEL! 1 Inhoudsopgave Het jeugdsportproject 3 1. Wat is het jeugdsportproject? 3 2. Hoe kan een club een label behalen? 4 3. Wat als een club voldoet niet aan alle basisvoorwaarden?

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT SUBSIDIES VOOR DE ONDERSTEUNING VAN DE KWALITATIEVE UITBOUW VAN DE SPORTVERENIGINGEN of WERKINGSUBSIDIES

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT SUBSIDIES VOOR DE ONDERSTEUNING VAN DE KWALITATIEVE UITBOUW VAN DE SPORTVERENIGINGEN of WERKINGSUBSIDIES GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT SUBSIDIES VOOR DE ONDERSTEUNING VAN DE KWALITATIEVE UITBOUW VAN DE SPORTVERENIGINGEN of WERKINGSUBSIDIES I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de door de

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES 2012

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES 2012 AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES 2012 Terug te sturen, ingevuld en ondertekend, vóór 29 februari 2012 naar het Sportdienst Kroninglaan 65 te 1200 Brussel of via mail l.roussel@woluwe1200.be Naam van de

Nadere informatie

1 Voorwoord 3. 2 Algemene informatie 4. 3 Bestuursfuncties 5

1 Voorwoord 3. 2 Algemene informatie 4. 3 Bestuursfuncties 5 Vrijwilligersboek Inhoudsopgave 1 Voorwoord 3 2 Algemene informatie 4 3 Bestuursfuncties 5 3.1 Voorzitter 6 3.2 Secretaris 7 3.3 Penningmeester 8 3.4 Scheidsrechters coördinator 9 3.5 Sponsoring 10 3.6

Nadere informatie

1. VRIJWILLIGERSBELEID- EN WERVING

1. VRIJWILLIGERSBELEID- EN WERVING 1. VRIJWILLIGERSBELEID- EN WERVING 1. DENKOEFENING VOOR DE CLUB: VRIJWILLIGERSWERK IS VERSCHILLEND VAN VRIJBLIJVEND WERK Ontwikkel als club een visie rond vrijwilligerswerk. Al te vaak doen clubs gewoon

Nadere informatie

Introductie FONDSENWERVING. door Carla van de Brake werkzaam bij

Introductie FONDSENWERVING. door Carla van de Brake werkzaam bij Introductie FONDSENWERVING door Carla van de Brake werkzaam bij Inleiding Waarom fondsen werven? 1. Fondsen willen hun geld graag kwijt aan maatschappelijke projecten/ontwikkelingen. 2. Georganiseerde

Nadere informatie

Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II

Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II knvb.nl In dit terugkerende item worden de ontwikkelingen van het Continental 7x7 35/45+ voetbal

Nadere informatie

Erkennen van een vereniging/particulier initiatief (kunstenaar)

Erkennen van een vereniging/particulier initiatief (kunstenaar) Erkennen van een vereniging/particulier initiatief (kunstenaar) Wat is een erkenning? Wichelse verenigingen en particuliere initiatieven (kunstenaars) kunnen zich vanaf 2015 en om de 10 jaar door het gemeentebestuur

Nadere informatie

Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020. Verslagen thematafels

Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020. Verslagen thematafels Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020 op 3 december 2013 Verslagen thematafels Thema 2: Wat zijn in 2020 de kerntaken van een sportfederatie? Moderator: Koen HOEYBERGHS Verslaggever: Chris MASSEZ 1.

Nadere informatie

Stuurgroep Activiteiten

Stuurgroep Activiteiten Stuurgroep Activiteiten Stuurgroep Activiteiten Het bevorderen van de clubsfeer door het organiseren van eigen wedstrijden, feestelijke en andere activiteiten In de stuurgroep activiteiten komen de coördinators

Nadere informatie

A-Sport. Boek uw Antwerpse sportplek in enkele klikken

A-Sport. Boek uw Antwerpse sportplek in enkele klikken A-Sport Boek uw Antwerpse sportplek in enkele klikken Inhoud Wat is A-Sport? Vanaf wanneer kan ik A-Sport gebruiken? Hoe dien ik een reservatieaanvraag in via A-Sport? Hoe gaat het verder? Eerste Hulp

Nadere informatie

Subsidiedossier Projectsubsidiereglement van 4 februari 2009 ter versterking van het lokaal cultureel erfgoedveld 2 de herziene versie juni 2012

Subsidiedossier Projectsubsidiereglement van 4 februari 2009 ter versterking van het lokaal cultureel erfgoedveld 2 de herziene versie juni 2012 Subsidiedossier Projectsubsidiereglement van 4 februari 2009 ter versterking van het lokaal cultureel erfgoedveld 2 de herziene versie juni 2012 Binnen het Cultureel-Erfgoedconvenant Land van Waas staat

Nadere informatie

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN BOVENLOKAAL EN COMPETITIEF KARAKTER

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN BOVENLOKAAL EN COMPETITIEF KARAKTER CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN BOVENLOKAAL EN COMPETITIEF KARAKTER Voor meer informatie kan u steeds terecht bij Vlaamse overheid Agentschap

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van

Huishoudelijk Reglement. van Huishoudelijk Reglement van Versie: 1.1 Vastgesteld door bestuur d.d.: 29 december 2013 Inhoudsopgave A. STICHTING EMETOFOBIE BESTUURLIJK... 3 I. ALGEMEEN... 3 II. DOELSTELLING VAN STICHTING EMETOFOBIE:...

Nadere informatie

Projectenfonds Verscheidenheid

Projectenfonds Verscheidenheid Projectenfonds Verscheidenheid Jamal Toualla Beheerder Projectenfonds Verscheidenheid Stad Antwerpen vzw Antwerpen Sportstad Atletenstraat 80 2020 Antwerpen Tel 03/ 292 84 98 Projectenfonds Verscheidenheid

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het ondersteunen van de kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging.

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het ondersteunen van de kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging. 25 augustus 2014 GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het ondersteunen van de kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging. Algemene Bepalingen: Voor de toepassingen van dit reglement wordt verstaan onder: Werkingsjaar:

Nadere informatie

Gemeente Wachtebeke SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PLAATSELIJKE SPORTVERENIGINGEN IN HET KADER VAN BELEIDSPRIORITEIT 1

Gemeente Wachtebeke SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PLAATSELIJKE SPORTVERENIGINGEN IN HET KADER VAN BELEIDSPRIORITEIT 1 Gemeente Wachtebeke SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PLAATSELIJKE SPORTVERENIGINGEN IN HET KADER VAN BELEIDSPRIORITEIT HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel. Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd

Nadere informatie

Aanvraagformulier projectsubsidie integratie

Aanvraagformulier projectsubsidie integratie Aanvraagformulier projectsubsidie integratie In te vullen door de aanvragers 1. Vul hieronder enkele gegevens van je organisatie in: IBAN: B E - - 2. Vul hieronder enkele gegevens van de verantwoordelijke

Nadere informatie

VERKLARING VAN CONFORMITEIT NIEUWE AANVRAAG 20

VERKLARING VAN CONFORMITEIT NIEUWE AANVRAAG 20 VERKLARING VAN CONFORMITEIT NIEUWE AANVRAAG 20 Alle onderstaande antwoorden hebben uitsluitend betrekking tot de volgende sportvereniging: Naam (*):.. Adres maatschappelijke zetel (*): Om lid te worden

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland

Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland Stichting Time to Help Nederland Hang 4 3011 GG Rotterdam info@timetohelp.nl www.timetohelp.nl Inschrijvingsnummer KVK : 55404073 RSIN/Fiscaalnummer: 851692357

Nadere informatie

Gemeentelijke subsidies voor sport

Gemeentelijke subsidies voor sport 1 Gemeentelijke subsidies voor sport Puntensysteem voor de toekenning van de subsidies aan gemeentelijk herkende sportverenigingen in de gemeente Wichelen. 1. Afspraken met het schepencollege en de gemeenteraad

Nadere informatie

3: Inhoudsopgave Duidelijk overzicht. Strakke lay-out. Eerst lettertype, tab, pagina beschrijving?

3: Inhoudsopgave Duidelijk overzicht. Strakke lay-out. Eerst lettertype, tab, pagina beschrijving? OPZET DRAAIBOEK: Alle onderdelen waaraan gedacht kan worden nog eens op een rijtje gezet. Te gebruiken voor alle evenementen en activiteiten binnen de opleiding. 1: Voorkant - flyer evenement Dag + datum

Nadere informatie

TOOL 1: Opmaak inventaris

TOOL 1: Opmaak inventaris TOOL 1: Opmaak inventaris Deze tool kwam tot stand in samenwerking met Scwitch en T&C Blue Horizon. Algemeen kader 1.1 Gegevens Naam federatie: Adres federatie: Boomgaardstr. 22, bus 20, 2600 Antwerpen

Nadere informatie

De sportverenigingen die aan de volgende criteria voldoen hebben recht op een subsidie:

De sportverenigingen die aan de volgende criteria voldoen hebben recht op een subsidie: SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN HEUVELLAND 1. Omschrijving Binnen de kredieten zoals voorzien op de begroting van de gemeente Heuvelland, kunnen sportverenigingen, erkend door het gemeentebestuur Heuvelland

Nadere informatie

Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013

Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013 Pagina 1 van 5 Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013 Datum: woensdag 13-3-2013 Kenmerk: Sportraad_LA_2013 03 13 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag kernbestuur sportraad 13 03 2013 Aanwezig:

Nadere informatie

Samen werken aan een open en diverse samenleving en gelijke kansen voor iedereen

Samen werken aan een open en diverse samenleving en gelijke kansen voor iedereen Samen werken aan een open en diverse samenleving en gelijke kansen voor iedereen Welkom bij vzw AIF! Wil jouw vereniging culturele activiteiten organiseren, maar weet je niet hoe? Is jouw organisatie op

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Droomdag

Beleidsplan Stichting Droomdag Beleidsplan Stichting Droomdag Inhoud Inleiding Visie Missie Doelstellingen De organisatie De realisatie Vrijwilligersbeleid Organisatiestructuur MVO beleid Beleid t.a.v. klachten en voorkomen verstrengeling

Nadere informatie

Aanvraagdossier Sportverenigingen. Subsidie. Indienen vóór 15 november CLUBNAAM

Aanvraagdossier Sportverenigingen. Subsidie. Indienen vóór 15 november CLUBNAAM 1 Aanvraagdossier Sportverenigingen Subsidie Indienen vóór 15 november CLUBNAAM Algemene informatie sportvereniging (Gelieve dit volledig in te vullen in drukletters aub) 2 A. GEGEVENS VAN DE SPORTVERENIGING

Nadere informatie

Aanvraagformulier Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidies Projectsubsidies Impulssubsidies

Aanvraagformulier Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidies Projectsubsidies Impulssubsidies Aanvraagformulier Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidies Projectsubsidies Impulssubsidies Basissubsidie 1. Leden Totaal aantal leden die in de gemeente wonen. Totaal aantal leden die niet in de gemeente

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk DE VLIETOEVER WZC

Vrijwilligerswerk DE VLIETOEVER WZC Vrijwilligerswerk DE VLIETOEVER WZC 1 Beste vrijwilliger. We zijn zeer blij u als vrijwilliger in ons woonzorgcentrum te mogen begroeten. Het is niet meer vanzelfsprekend dat mensen hun kostbare vrije

Nadere informatie

BETREFT: GEMEENTELIJKE ERKENNING VAN SPORTVERENIGINGEN. Doel: Enkel erkende sportverenigingen kunnen een aanvraag tot subsidiëring indienen.

BETREFT: GEMEENTELIJKE ERKENNING VAN SPORTVERENIGINGEN. Doel: Enkel erkende sportverenigingen kunnen een aanvraag tot subsidiëring indienen. STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE NAAM VERENIGING : ERKENNING...... A.Van Ackersquare 1 8370 Blankenberge Tel 050/41.56.34 Fax 050/42.78.14 sport@blankenberge.be ERKENNING BETREFT: GEMEENTELIJKE ERKENNING

Nadere informatie

Kwaliteitsinstrument. Til je afdeling naar een hoger niveau. Het kwaliteitsinstrument in het kort. Doel van het instrument. Inhoud van het instrument

Kwaliteitsinstrument. Til je afdeling naar een hoger niveau. Het kwaliteitsinstrument in het kort. Doel van het instrument. Inhoud van het instrument Kwaliteitsinstrument Til je afdeling naar een hoger niveau Het kwaliteitsinstrument in het kort Het KLJ-kwaliteitsinstrument werd ontwikkeld door KLJ zodat je als leiding/bestuur zelf jouw afdeling kan

Nadere informatie

Handbalvereniging HC Aalst vzw

Handbalvereniging HC Aalst vzw Handbalvereniging HC Aalst vzw Sponsordossier HC Aalst De missie en visie van HC Aalst vzw MISSIE - waarom bestaan we? HC Aalst vzw heeft als missie het handbal te promoten in en rond Aalst, zodat iedereen

Nadere informatie