EEVOC ORGANISATIESTRUCTUUR

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EEVOC ORGANISATIESTRUCTUUR"

Transcriptie

1 EEVOC ORGANISATIESTRUCTUUR

2 Inhoud BASISSTRUCTUUR EEVOC Inleiding Knelpunten Ambities EEVOC-bestuur VZW EEVOC BESTUUR FUNCTIES BESTUUR Voorzitter: Christiaan Haillez Secretaris: Ann-Marie Hostens Financieel beheerder: Frits Verspille Kernteam WERKGROEPEN Werkgroep Ploegen (verantwoordelijke: Bart Van Leeuwen) Werkgroep Sportief Beleid (verantwoordelijke: Lieselot Van Hijfte) Werkgroep Jeugd (verantwoordelijke: Evelyn Schynkel) Werkgroep Communicatie (verantwoordelijke:???) Werkgroep sponsoring (verantwoordelijke: Bernard Temmerman) Werkgroep Tornooi (verantwoordelijke: Stijn Schippers) Werkgroep Scampiweekend (verantwoordelijke:?) Werkgroep Kaas & Augustijnavond (verantwoordelijke: Evelyn Schynkel) Werkgroep kasacties (verantwoordelijke:?) Werkgroep Nieuwjaarstornooi (verantwoordelijke: Delphine Van de Velde) FUNCTIES WERKGROEPEN Werkgroep verantwoordelijke (namen werden gespecifieerd per werkgroep) Jeugdcoördinator: Henk Van den Herreweghe VOBOGverantwoordelijke: Luc Van Beveren Materiaalverantwoordelijke: Bert Haillez Webmaster: Roger Smagghe Scheidsrechter Markeerder: 1 per ploeg Ploegverantwoordelijke... 8

3 BASISSTRUCTUUR EEVOC 1. Inleiding 1.1. Knelpunten Vastgestelde knelpunten in de werking van het EEVOC-bestuur zijn: Groeiende club en verantwoordelijkheden versus: - kleine kern actievelingen; - groot aantal vrijwilligers (= vrijblijvend); - onduidelijke taakverdeling; - groot aantal ad hoc beslissingen, afspraken en uitvoeringen; - communicatie (extern en intern) gebeurt te weinig op gestructureerde basis; - nood aan beslissingen op korte termijn < > 1 bestuursvergadering / maand Te beperkte opvolging van de goede uitvoering van de afspraken: - beslissen in consensus: in theorie het geval, in praktijk niet; - internetisering : beperkte verantwoordelijkheid (vb. beantwoorden - relatie tussen bestuursleden en betrokken spe(e)l(st)ers Ambities EEVOC-bestuur Het EEVOC-bestuur stelt als ambitie voorop: - eendracht vooruit : streven naar eendracht in het nemen van beslissingen om er na het nemen van een beslissing niet meer op terug te keren; - efficiënter werken; - beter en vooral duidelijker communiceren (intern en extern); - grotere responsabilisering (bestuurs)leden; - mandatering waar nodig en mogelijk; - duidelijkere taakverdeling. 2. VZW EEVOC Oprichting: 2001 Leden: Christiaan Haillez Evelyn Schynkel Bernard Temmerman Jaarlijkse vereisten Algemene vergadering Voorleggen financiële gegevens aan? 3. BESTUUR Taken van bestuur Leiding geven aan de vereniging en vertegenwoordiging ervan bij interne en externe contacten. Opstellen, evalueren en bijstellen van het verenigingsbeleidsplan. Coördineren en delegeren van het verenigingsbeleid en controleren van de uitvoering. Toezicht houden op de naleving van Huishoudelijk reglement (in opmaak) en statuten. Werving en opleiding van aspirant-bestuursleden. Organisatie van werkgroepen rond specifieke topics. Coördinatie van de onder hun verantwoordelijkheid vallende werkgroepen.

4 Opvolgen van de resultaten van de werkgroepen. Goedkeuren resultaten die werkgroepen voorleggen. Opstellen van voortgangsrapportages en jaarverslagen. Leiding geven aan EEVOC. Vertegenwoordigen van EEVOC. Bijwonen vergaderingen Vlaamse en Oost-Vlaamse volleybalbond. Waarborgen continuïteit bestuur en haar beslissingen. Voorbereiden algemene ledenvergadering. AS IS: Christiaan Haillez (voorzitter), Ann-Marie Hostens (secretaris), Frits Verspille (financieel beheerder), Bert Haillez, Evelyn Schynkel, Bernard Temmerman, Lieselot Van Hijfte, Luc Van Beveren en Jan Van Hyfte. TO BE: Kernteam bestaande uit Christiaan Haillez, Ann-marie Hostens, Frits Verspille. De werkgroepverantwoordelijken kunnen op verzoek of op uitnodiging van het kernteam uitgenodigd worden voor specifieke agendapunten. Motivatie: Om ervoor te zorgen dat het bestuur slagkrachtiger kan handelen is een beperkter bestuur, omringd door specialisten noodzakelijk. Het kernbestuur bestaat uit de 3 voornaamste functies namelijk voorzitter, secretaris en financieel beheerder. Deze worden per vergadering bijgestaan door de werkgroepverantwoordelijke die het agendapunt, waar hij/zij voor verantwoordelijk is, voorbereidt en ter bespreking of ter goedkeuring voorlegt aan het bestuur. Frequentie van vergaderen: 1x per maand 4. FUNCTIES BESTUUR 4.1. Voorzitter: Christiaan Haillez Taken van een voorzitter zijn: - voorzitten van bestuursvergaderingen; - voorbereiden van bestuursvergaderingen. - heeft de bevoegdheid om de beraadslaging over een bepaald onderwerp te sluiten; - zorgt voor: - stemming bestuursbesluiten waarbij het oordeel van de voorzitter beslissend is; - een goede taakverdeling en onderlinge vervanging. Hierbij houdt de voorzitter toezicht en stelt zich op de hoogte van de gang van zaken; - de navolging en de opvolging van de statuten, het huishoudelijk reglement en de besluiten van het bestuur en alle andere regels en bepalingen; - een goede in- en externe vertegenwoordiging van het bestuur en de vereniging (tenzij hij deze taak aan een ander bestuurslid heeft overgedragen ten behoeve van specifieke aangelegenheden); - onderhoudt interne- en externe contacten (denk aan onderhouden van de contacten met de gemeente en andere verenigingen); - vertegenwoordigt de volleybalvereniging bij de (Vlaamse en Oost-Vlaamse) volleybalbond; - werven van nieuwe bestuursleden; - onderhouden contacten vrijwilligers en leden; - representatieve functie naar buiten toe; - is aanspreekpunt: - binnen het bestuur; - voor leden; - in samenwerking met overige bestuursleden, beleid bepalen en besturen van de vereniging ( sturing ).

5 4.2. Secretaris: Ann-Marie Hostens Taken van de secretaris zijn: - oproepen van bestuursvergaderingen; - notuleren van bestuursvergaderingen; - opstellen van agenda; - verzorgen van post; - verzorgen van verenigingsarchief; - verzorgen van correspondentie; - contact onderhouden met de (Oost-)Vlaamse volleybalbond (vb. aanvragen materiaal), met andere clubs (vb. kalenderwijzigingen) en met de gemeente (vb. subsidiedossier); - aanspreekpunt voor leden vb. voor ondertekenen inschrijvingskaarten en verzekeringspapieren; - in samenwerking met overige bestuursleden, beleid bepalen en besturen van de vereniging Financieel beheerder: Frits Verspille Taken van de financieel beheerder zijn: - opstellen begroting; - opstellen van de jaarrekening; - controle van de kas (en de aankoop van bonnetjes bij de gemeente?); - opstellen van subsidieaanvraag in overleg met de secretaris; - verzorgen financiële administratie vb. opvolgen betalingen lidgeld; - aanwezig bij diverse nevenactiviteiten; - aanspreekpunt voor leden inzake financiële aangelegenheden; - in samenwerking met overige bestuursleden; beleid bepalen en besturen van de vereniging Kernteam De voorzitter, de secretaris en de financieel beheerder vormen het kernteam, het dagelijks bestuur, zeg maar. P.S.: Het dagelijks bestuur is NIET hetzelfde als de raad van bestuur (Art. 21 statuten vzw) 5. WERKGROEPEN Voor elke werkgroep wordt een verantwoordelijke aangeduid. Dit betekent niet dat die verantwoordelijke alle acties, zoals beschreven in onderstaande werkdomeinen, dient uit te voeren. Wel behoort het tot zijn bevoegdheid om de leden van de werkgroep aan te sturen en al het mogelijke en nodige te doen om tot een beslissing te kunnen komen Werkgroep Ploegen (verantwoordelijke: Bart Van Leeuwen) - vaststellen van de ploegindeling voor volgend seizoen; - vaststellen in samenspraak met de jeugdcoördinator van de bekerploegen; - op zoek gaan naar nieuwe spe(e)l(st)ers en trainers naar noodzaak voor het volgende seizoen; - begeleiding/opleiding van de jeugdtrainers Werkgroep Sportief Beleid (verantwoordelijke: Lieselot Van Hijfte)

6 - opstellen van het uurrooster in de sporthal bij aanvang van het seizoen; - bijwonen van de kalendervergaderingen georganiseerd door het KOVV; - opvolgen kalenderwijzigingen; - organiseren van een markeerders- en scheidsrechtercursus 2 maal per seizoen; - zorgen voor voldoende markeerders, scheidsrechters, bonnetjesverkoop, tombola, bij elke thuismatch; - doorbellen uitslag na iedere thuismatch en opsturen wedstrijdbladen; - opvolgen van het materiaal nodig voor het spelen van thuiswedstrijden en trainingen Werkgroep Jeugd (verantwoordelijke: Evelyn Schynkel) - coördineren organisatie jeugdstage; - coördineren organisatie preminiementornooien; - opvolgen van jeugdploegen in samenwerking met de jeugdcoördinator; - coördinatie van de jeugdtrainers in functie van de administratieve ondersteuning; - opvolging Multimove project van de Vlaamse regering Werkgroep Communicatie (verantwoordelijke: Luc Van Beveren) - het op structurele wijze adviseren van alle werkgroepen en het bestuur aangaande de te voeren externe en interne communicatie (huisstijl, vertalingen ); - het leggen van contacten met de pers; - het coördineren van de publicaties op de website; - het coördineren van de opmaak van het clubblad; - het opmaken van een onthaalpakket voor nieuwe spe(e)l(st)ers; - het extern communiceren over de acties in het bestuur; - het beantwoorden van het algemene adres bestuur@eevoc.be Werkgroep sponsoring (verantwoordelijke: Bernard Temmerman) Het werkdomeinen van de groep is: - opmaken van een sponsordossier voor geïnteresseerden; - aanspreken van potentiële sponsors; - opvolgen van de goede uitvoering van het sponsorbeleid (melding op website, opvolging contracten, ); - organiseren sponsoravonden Werkgroep Tornooi (verantwoordelijke: Stijn Schippers) - coördinatie van het internationaal volleybaltornooi en aanverwante nevenactiviteiten; - alle acties nodig voor de organisatie van het internationaal volleybaltornooi (voorbereiding, tijdens het tornooi, nadien) Werkgroep Scampiweekend (verantwoordelijke: Hendrik Van de Velde) - coördinatie van het scampiweekend.

7 5.8. Werkgroep Kaas & Augustijnavond (verantwoordelijke: Evelyn Schynkel) - coördinatie van de kaas & augustijnavond Werkgroep kasacties (verantwoordelijke:?) - coördinatie van kasacties; - organiseren van de huis aan huis verkoop Werkgroep Nieuwjaarstornooi (verantwoordelijke: Delphine Van de Velde) - organisatie van een recreatief volleybaltornooi in de kerstvakantie voor alle leden en sympathisanten (uitnodigingen, verdeling ploegen, organisatie op de dag zelf, voorzien van eten, afsluiten verzekering, reserveren zaal ) - organisatie van een nieuwjaarsreceptie in de kerstvakantie voor alle leden en sympathisanten (hapjes en drank, reserveren zaal ). 6. FUNCTIES WERKGROEPEN 6.1. Werkgroep verantwoordelijke (namen werden gespecifieerd per werkgroep) De taken van een werkgroepverantwoordelijke zijn: - leiding over de werkgroepvergaderingen; - de werkdomeinen binnen de groep coördineren (niet de bedoeling dat de werkgroepverantwoordelijke alles zelf doet maar ervoor zorgt dat iedereen zijn werk doet); - rapporteren over de vooruitgang van de werkdomeinen op vaste tijdstippen aan het bestuur; - aanspreekpunt over de werkdomeinen t.o.v. de leden en externen Jeugdcoördinator:??? Taken van de jeugdcoördinator zijn: - stuurt de jeugdtrainers aan; - volgt de teamsamenstellingen van de jeugdploegen op; - verzorgt interne opleidingen voor jeugdtrainers; - informeert geïnteresseerden over relevante (externe) activiteiten voor jeugdspe(e)l(st)ers en trainers VOBOGverantwoordelijke: Luc Van Beveren Taken van de VOBOGverantwoordelijke zijn: - bindingsfiguur tussen de VOBOG en het bestuur;

8 - bindingsfiguur tussen de VOBOG en de jeugd- en seniorenploegen; - coördinatie invulling trainingsuren VOBOG; - coördinatie van de VOBOGkalender Materiaalverantwoordelijke: Bert Haillez Taken van de materiaalverantwoordelijke zijn: - inventaris en onderhoud van de materiaalkast in de sporthal bv wedstrijdformulieren, fluitjes, tape, wisselbordjes; - inventaris en controle van het gebruik van de ballenkast; - alle thuisweekends voorzien van water; - controle/coördinatie van het gebruik van materiaal tijdens de thuisweekends Webmaster: Roger Smagghe Taken van de webmaster zijn: - verantwoordelijk voor het uitbouwen en up-to-date houden van de website; - aanspreekpunt van alle leden voor het verspreiden van clubinformatie Scheidsrechter - Officiële scheidsrechters (1 per seniorenploeg) - Thuisscheidsrechters (1 per jeugdploeg vanaf niveau scholieren) - Vrije scheidsrechters (1 per jeugdploeg) 6.7. Markeerder: 1 per ploeg - Verantwoordelijk voor het invullen van het markeerdersblad tijdens de wedstrijd. - Verantwoordelijk voor het klaar maken van het blad 30min voor aanvang van de wedstrijd Ploegverantwoordelijke Taken van de ploegverantwoordelijke zijn o.a.: - organisatie van de uitwedstrijden bv. vervoer, truitjes, ; - ondersteuning bij de thuiswedstrijden: invullen van het wedstrijdblad, helpen opzetten van het terrein, materiaalcontrole, ; - aanspreekpunt van de spe(e)l(st)ers, de trainer of andere ouders indien er problemen zijn; - contactpersoon voor het bestuur.

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal 1 Voorzitter 1. Vertegenwoordigen van de vereniging ten opzichte van derden. 2. Zorg voor de algemene organisatie van bestuur en commissies. 3. Zorg voor toepassing

Nadere informatie

BESCHRIJVING OMKADERING.

BESCHRIJVING OMKADERING. BESCHRIJVING OMKADERING. A. ALGEMENE VERGADERING: De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Structuur. De club bestaat uit bestuur, spelers, trainers en begeleiders.

1. Inleiding. 2. Structuur. De club bestaat uit bestuur, spelers, trainers en begeleiders. 1. Inleiding Volleybalclub Kuros Zulte Damesvolley werd opgericht in 1969 in Zulte en heeft haar thuisbasis in de gemeentelijke sporthal te Zulte. De club heeft een ledenaantal dat schommelt rond de 110-120

Nadere informatie

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB kent vrijwilligers die voor hun werkzaamheden niet betaald worden. De ervaring is dat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden. Wil je als vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden BESTUURSFUNCTIES Taken en verantwoordelijkheden Voorzitter Secretaris Penningmeester Commissie Wedstrijdzaken Technische Commissie Jeugdcommissie Interne Coördinator Mei 2012 VOORZITTER De taken en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4 Blauw Wit bestaat uit een bestuur en een aantal commissies. Inhoud 1 Bestuur 2 1.1 Voorzitter: 2 1.2 Vice voorzitter: 2 1.3 Penningmeester: 2 1.4 Secretaris 2 1.5 Wedstrijdsecretariaat 3 1.6 Hoofd Technische

Nadere informatie

Open vergadering SMS Lubbeek

Open vergadering SMS Lubbeek Open vergadering SMS Lubbeek 07-02-2019 Een vereniging heeft vrijwilligers nodig Enkele Cijfers Meer dan 200 actieve leden 140 Jeugdspelers 40 senioren heren 15 senioren dames 14 wedstrijden per weekend

Nadere informatie

Beleidsplan Kuros Zulte Damesvolley

Beleidsplan Kuros Zulte Damesvolley Beleidsplan 2013 Kuros Zulte Damesvolley 01-06-2013 1. Inleiding Volleybalklub Kuros Zulte Dames werd opgericht in de jaren 70 in Zulte en heeft zijn thuisbasis in de gemeentelijke sporthal te Zulte. De

Nadere informatie

Vzw Herenbasket Zonhoven Organigram & Functiebeschrijving

Vzw Herenbasket Zonhoven Organigram & Functiebeschrijving Inleiding Bedoeling van dit document is om inzicht te geven in de structuur van Herenbasket Zonhoven, de functies binnen de club en waar die zich situeren in de structuur. De structuur en de functies zorgen

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan. HC Hades

Jeugdbeleidsplan. HC Hades Jeugdbeleidsplan. HC Hades 2016-2017 Hades Hamont Inhoud Deel 1 Visie: HC HADES Hamont is een handbalclub die drijft op de inzet van vrijwilligers, handballers en niethandballers, kortom mensen met een

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Oosterhout, oktober 2006 Inhoudsopgave Pag. Voorwoord 3 Jeugdcommissie 4 Secretariaat 4 Penningmeester 5 Kascommissie 5 Publiciteitscommissie 6 Scheidsrechters

Nadere informatie

De organisatie van FC Gierle bestaat uit een hoofdbestuur aangevuld met een aantal werkgroepen. 1. Voorzitter 1. Ondervoorzitter

De organisatie van FC Gierle bestaat uit een hoofdbestuur aangevuld met een aantal werkgroepen. 1. Voorzitter 1. Ondervoorzitter De organisatie van FC Gierle bestaat uit een hoofdbestuur aangevuld met een aantal werkgroepen. HOOFDBESTUUR: 1. Voorzitter 1. Ondervoorzitter 1. Secretaris 1. Penningmeester 6. Bestuurders Werkgroepen:

Nadere informatie

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR Penningmeester Technische Commissie (TC) Activiteiten Commissie (AC) Commissie Communicatie & Publiciteit (CC&P) Algemene Zaken (AZ) TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Voedselbank Tilburg. Huishoudelijk reglement

Stichting Steunfonds Voedselbank Tilburg. Huishoudelijk reglement Stichting Steunfonds Voedselbank Tilburg Huishoudelijk reglement 1 Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: o de stichting: de Stichting Steunfonds Voedselbank Tilburg, gevestigd te Tilburg

Nadere informatie

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie 3.0 1 september 2014

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie 3.0 1 september 2014 Organisatiestructuur & Functiebeschrijvingen Versie 3.0 1 september 2014 Organigram GTV Zwieps Algemene Leden Vergadering Kascommissie Algemeen Bestuur Dagelijks Bestuur Voorzitter Penningmeester Secretaris

Nadere informatie

Taken en bevoegdheden van bestuur en bestuursleden

Taken en bevoegdheden van bestuur en bestuursleden Huishoudelijk reglement van de Vereniging Collectief In Reiki Kracht En Liefde (Vereniging CIRKEL) versie 1.1 Vastgesteld in de Algemene Leden Vergadering dd: 09-april-2016 A -Begripsbepaling In dit reglement

Nadere informatie

Profielschetsen leden van een regiobestuur

Profielschetsen leden van een regiobestuur schetsen leden van een regiobestuur Algemeen Van toepassing is het Reglement voor de Regionale Werkgroep en de eigen beleids- en werkplannen van de werkgroep, gedateerd 10 november 2004. Daarin is vastgelegd,

Nadere informatie

Wijk Overleg Platform SCHOLLEVAAR

Wijk Overleg Platform SCHOLLEVAAR Wijk Overleg Platform SCHOLLEVAAR Profielen van bestuursfuncties binnen het WijkOverlegPlatform Schollevaar Dit document bevat een omschrijving van de diverse bestuursfuncties binnen het WijkOverlegPlatform

Nadere informatie

Trendsetters HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Trendsetters HUISHOUDELIJK REGLEMENT Trendsetters HUISHOUDELIJK REGLEMENT I. ALGEMEEN... 2 II. HET BESTUUR... 2 III. VERENIGING... 3 IV. LEDENLIJSTEN... 4 V. VERZEKERING... 4 VI. COMPETITIE... 4 VII. KLACHTEN... 4 VIII. SLOTBEPALINGEN...

Nadere informatie

Structuur VOREO 2012-2013

Structuur VOREO 2012-2013 Structuur VOREO 2012-2013 In dit document is de structuur van volleybalvereniging VOREO vastgelegd, is de bemensing van bestuur en commissies weergegeven en zijn de taken omschreven. Naast het bestuur

Nadere informatie

Taakomschrijving Voorzitter. Hoofdtaken

Taakomschrijving Voorzitter. Hoofdtaken Taakomschrijving Voorzitter. Algemene leiding vereniging: Vertegenwoordiging vereniging naar buiten toe (woordvoerder) Uitkomen voor de vereniging naar gemeente, provincie, KNSA, pers, sponsors, etc. Vereniging

Nadere informatie

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden bestuur schaakclub Purmerend Vastgesteld door het bestuur: 09-01-2010 Versie: aanvulling voor seizoen 2015 2016 Aangepast: 2-11-2015 1 van 14 gemaakt op: 2-11-2015

Nadere informatie

Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom!

Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom! Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom! Webversie presentatie 21 maart 2013 Agenda 19.30 19.40 Welkom 19.40 20.20 Presentatie 20.20 21.00 Vragen en antwoorden 21.00 Sluiting Aanleiding tot de herinrichting

Nadere informatie

1 Voorwoord 3. 2 Algemene informatie 4. 3 Bestuursfuncties 5

1 Voorwoord 3. 2 Algemene informatie 4. 3 Bestuursfuncties 5 Vrijwilligersboek Inhoudsopgave 1 Voorwoord 3 2 Algemene informatie 4 3 Bestuursfuncties 5 3.1 Voorzitter 6 3.2 Secretaris 7 3.3 Penningmeester 8 3.4 Scheidsrechters coördinator 9 3.5 Sponsoring 10 3.6

Nadere informatie

Beleidsadvies Almere Bowls Club

Beleidsadvies Almere Bowls Club Beleidsadvies Almere Bowls Club Bijlage 2 Taakomschrijvingen (definitieve versie) Voorzitter: - Algehele leiding van de vereniging - Leidt de vergaderingen - Houdt zich bezig met algemene beleidszaken

Nadere informatie

Taakverdeling & Verantwoordelijkheden. Handbalvereniging H.M.C.

Taakverdeling & Verantwoordelijkheden. Handbalvereniging H.M.C. Taakverdeling & Verantwoordelijkheden Handbalvereniging H.M.C. Inhoud HET BESTUUR... 3 Voorzitter... 3 Secretaris... 3 Penningmeester... 4 Bestuurslid Technische Zaken... 4 Bestuurslid Accommodatiebeheer...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van

Huishoudelijk Reglement. van Huishoudelijk Reglement van Versie: 1.1 Vastgesteld door bestuur d.d.: 29 december 2013 Inhoudsopgave A. STICHTING EMETOFOBIE BESTUURLIJK... 3 I. ALGEMEEN... 3 II. DOELSTELLING VAN STICHTING EMETOFOBIE:...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT I. ALGEMEEN 1. Naam vereniging De vereniging draagt de naam Gewestelijk Recreatief Volleybal Verbond Omgeving Turnhout, de verkorte naam is GERVVOT. (Art. 1 Statuten) 2. Doel GERVVOT

Nadere informatie

TOVO nieuwsbrief augustus 2011

TOVO nieuwsbrief augustus 2011 Inhoud 1. Welkom...1 2. Voorstelling ploegen 2011-2012...2 3. Overzicht trainingen...2 4. Indeling thuisspeeldag...3 5. kalender...3 6. Bestuursploeg 2011-2012...3 7. lidgeld...4 8. Activiteiten...4 9.

Nadere informatie

Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving

Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving Achtergrond Club is steeds op zoek naar vrijwilligers Ondersteuning van het bestuur Betrokkenheid van allen binnen de club verhogen Samenhorigheid verhogen Efficientie

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement OSVV 040

Huishoudelijk Reglement OSVV 040 Versie 4.0 dd. 02 april 2014 Artikel 1. Algemene bepaling 1.1. De vereniging draagt de naam OSVV 040, hierna te noemen de vereniging. De vereniging is gevestigd te Eindhoven. 1.2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

Bijlage 2 Taken en Verantwoordelijkheden

Bijlage 2 Taken en Verantwoordelijkheden Bijlage 2 Taken en Inhoud Inleiding... 3 Voorzitter... 4 Secretaris... 5 Penningmeester... 6 Voorzitter Jeugdcommissie... 7 Voorzitter Technische commissie... 8 Technische Commissie... 9 Jeugdcommissie...

Nadere informatie

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie januari 2018

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie januari 2018 Organisatiestructuur & Functiebeschrijvingen Versie 5.0 1 januari 2018 Organigram GTV Zwieps Algemene Leden Vergadering Kascommissie Algemeen Bestuur Dagelijks Bestuur Voorzitter Penningmeester Secretaris

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. TiVoC

Algemene ledenvergadering. TiVoC Algemene ledenvergadering TiVoC Agenda Extra algemene ledenvergadering Het bestuur stelt zich voor Stemming nieuwe bestuursleden Presentatie Beleidsplan 2015-2020 Borrel Even voorstellen Voorzitter Harald

Nadere informatie

SURPLUS. het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw. Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS

SURPLUS. het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw. Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS SURPLUS het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS Uitgangspunt Club staat centraal in de werking van de federatie Sterke clubs Steeds

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2014-2018 Inleiding Omdat wij als bestuur vinden dat onze volleybalclub meer kan uitstralen, vonden we dat het tijd werd om ons beleid uit te werken en neer te schrijven. Dit beleidsplan bestaat

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1: naam De Federatie van Zelforganisaties in Vlaanderen wordt in dit reglement genoemd: FZO-VL. Artikel 2: maatschappelijke zetel FZO-VL heeft als

Nadere informatie

1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen.

1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen. Huishoudelijk Reglement Stichting PAR 1. Algemeen 1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen. 1.2. Doelgroep

Nadere informatie

Sportclub Deventer. Organisatie Sportclub Deventer

Sportclub Deventer. Organisatie Sportclub Deventer Organisatie Sportclub Deventer Doel: Invulling geven aan een nieuwe organisatie, met heldere verdeling van taken en verantwoordelijkheden, die past bij de fase waarin Sportclub Deventer zich bevindt en

Nadere informatie

Huurdersbelangenvereniging De Sleutel

Huurdersbelangenvereniging De Sleutel Huishoudelijk Reglement van de Huurdersbelangenvereniging De Sleutel Artikel 1 Doelstelling huishoudelijk reglement 1. Het huishoudelijk reglement regelt de nadere uitvoering van de statuten van de Huurdersbelangenvereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement BSC Unisson

Huishoudelijk reglement BSC Unisson Huishoudelijk reglement BSC Unisson Artikel 1 Algemeen Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de in de statuten opgenomen bepalingen, alsmede de verdere inrichting en alle werkzaamheden van

Nadere informatie

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden bestuur schaakclub Purmerend Vastgesteld door het bestuur: 09-01-2010 Versie: aanvulling voor seizoen 2014 2015 Aangepast: 31-08-2014 TBV bestuursleden SCP

Nadere informatie

Model Huishoudelijk reglement Stichting Care4Needs

Model Huishoudelijk reglement Stichting Care4Needs Model Huishoudelijk reglement 2017-2019 Stichting Care4Needs 01-12-2016 Begripsbepaling Vastgesteld in de bestuursvergadering 01-12-2016 In dit reglement wordt verstaan onder: de stichting: de Stichting

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen In de statuten van de stichting Gilde Ede, d.d. 07 februari 1992, staat in artikel 15 dat het bestuur reglementen kan vaststellen, dat noch in strijd mag zijn

Nadere informatie

Organogram. Taakomschrijvingen. Almere Bowls Club. Aangepast 1 maart 2006

Organogram. Taakomschrijvingen. Almere Bowls Club. Aangepast 1 maart 2006 Organogram En Taakomschrijvingen Almere Bowls Club Aangepast 1 maart 2006 Organisatiestructuur ABC Algemene Ledenvergadering kascommissie vertrouwenspersoon Bestuurslid Algemene Zaken Secretaris (DB) Voorzitter

Nadere informatie

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl Voorzitter Binnen het 9-koppige bestuur van Jumpteam is de voorzitter verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding & de aansturing van het bestuur en daarmee voor Jumpteam als vereniging. Taken & verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement stichting Mentorschap West Brabant

Huishoudelijk reglement stichting Mentorschap West Brabant Huishoudelijk reglement stichting Mentorschap West Brabant Considerans Dit reglement is een aanvulling op de statuten van de stichting Mentorschap West Brabant (MWB) en kan jaarlijks worden gewijzigd in

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: i. de stichting: de Stichting Welzijn Vorden, gevestigd te Vorden, gemeente Bronckhorst,

Nadere informatie

Functieomschrijvingen

Functieomschrijvingen Voorzitter van de technische commissie Leiding geven aan de technische commissie. Functieomschrijvingen Lid van het bestuur. Dus mede verantwoordelijk voor algemene gang van zaken. De voorzitter van de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito

Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito October 30, 2013 Begripsbepaling: De Vereniging - de Studievereniging der Kennistechnologie Incognito te Maastricht De Statuten

Nadere informatie

Bredense Bruinvissen vzw. Huishoudelijk Reglement. Bredense Bruinvissen vzw

Bredense Bruinvissen vzw. Huishoudelijk Reglement. Bredense Bruinvissen vzw Huishoudelijk Reglement Bredense Bruinvissen vzw Hoofdstuk 1 : Doel Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de Bredense Bruinvissen vzw (verder te gebruiken als BBV)

Nadere informatie

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 1.3

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 1.3 Taken en verantwoordelijkheden Bestuur ETV de Helster Versie 1.3 Inleiding De taken van de bestuursleden zijn gebaseerd op de organisatiestructuur van de vereniging en de taak verdeling binnen het bestuur.

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 09-03-2012 Jeugdvoorzitter

Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 09-03-2012 Jeugdvoorzitter Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 09-03-2012 Jeugdvoorzitter Algemene leiding van de jeugdafdeling. Vertegenwoordigt het jeugdbestuur in het hoofdbestuur (Raad van Beheer) en dagelijks

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement behorende bij de statuten van de stichting COSBO

Huishoudelijk reglement behorende bij de statuten van de stichting COSBO Huishoudelijk reglement behorende bij de statuten van de stichting COSBO Algemene bepalingen A. In dit reglement wordt verstaan onder: 1. De stichting: de Stichting COSBO, Collectief Orgaan Samenwerkende

Nadere informatie

Het lidgeld wordt jaarlijks door het bestuur vastgesteld.

Het lidgeld wordt jaarlijks door het bestuur vastgesteld. A.V.MOLENLAND vzw LIDMAATSCHAP HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDEN ART. 1 ART. 2 ART. 3 ART. 4 ART. 5 ART. 6 BESTUUR ART. 7 ART. 8 ART. 9 ART. 10 ART. 11 Lidmaatschappij bij a.v.molenland vzw verwerft men door

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lokaal Fonds Uitvoerend Comité Mol REVISIENUMMER: 0 Huishoudelijk Reglement Lokaal Fonds Uitvoerend Comité Mol Goedgekeurd door Uitvoerend Comité Mol op 03/07/2018, revisienummer

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE. Volleybalvereniging AMVJ Martinus

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE. Volleybalvereniging AMVJ Martinus HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE Volleybalvereniging AMVJ Martinus Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de Volleybalvereniging AMVJ Martinus *, vast gesteld in de algemene ledenvergadering

Nadere informatie

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen A. De bestuurlijk I. Algemeen Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met de statuten. Het huishoudelijk reglement wordt samengesteld en goedgekeurd door het voltallige

Nadere informatie

AVC Harelbeke BELEIDSPLAN

AVC Harelbeke BELEIDSPLAN AVC Harelbeke BELEIDSPLAN 2017-2020 Inhoudsopgave Inleiding ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 3 1 Missie Volleybalclub AVC Harelbeke

Nadere informatie

Vacatures Vrijwilligers

Vacatures Vrijwilligers Vacatures Vrijwilligers V rijwilligers Xenios 1 juni 2015 V o l u me 1, Issu e 1 Zonder vrijwilligers geen hockey! Wij zijn ontzettend blij met alle vrijwilligers die het elke week weer mogelijk maken

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen. Bestuursleden. Functieomschrijvingen Nederlandse Kruisboog Bond 1

Functiebeschrijvingen. Bestuursleden. Functieomschrijvingen Nederlandse Kruisboog Bond 1 Functiebeschrijvingen Bestuursleden Functieomschrijvingen Nederlandse Kruisboog Bond 1 Functieomschrijvingen Nederlandse Kruisboog Bond NKB Voorzitter. Het leiden van de NKB. Het leiden van de bestuurs-

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement BCO

Huishoudelijk Reglement BCO Badmintonclub Oosterhout Huishoudelijk Reglement versie november 2015 Blz. 1 Badmintonclub Oosterhout Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1 Doel en status... 3 1.2 Wijzigingen huishoudelijk reglement... 3

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Vereniging KunstKring Ruurlo

Huishoudelijk Reglement van de Vereniging KunstKring Ruurlo Huishoudelijk Reglement van de Vereniging KunstKring Ruurlo Versie April 2015, waarin de besluiten zijn opgenomen van de Algemene Ledenvergadering van de KunstKring Ruurlo, gehouden op 24 April 2015, die

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement judoclub De Bres

Huishoudelijk reglement judoclub De Bres Huishoudelijk reglement judoclub De Bres Hoofdstuk 1: Algemeen Art.1: Benaming en zetel vereniging De vereniging draagt de naam Judoclub De Bres en is opgericht in 1964 Haar zetel is gevestigd op volgend

Nadere informatie

2 jaar (daarna voor telkens 2 jaar herkiesbaar) in de even kalenderjaren

2 jaar (daarna voor telkens 2 jaar herkiesbaar) in de even kalenderjaren Voorzi&er Func,enaam: Lid dagelijks bestuur: Func,onaris wordt vervangen door: Aangesteld door: ZiBngsperiode: Voorzi&er Ja Secretaris Algemene Leden Vergadering (ALV) 2 jaar (daarna voor telkens 2 jaar

Nadere informatie

Beleidsplan SWOM(Stichting Welzijn ouderen Mill)

Beleidsplan SWOM(Stichting Welzijn ouderen Mill) Beleidsplan SWOM(Stichting Welzijn ouderen Mill) 2014-2018 1 Inleiding Eind 2013 is er een nieuwe wind gaan waaien in het SWOM bestuur. In de eerste maanden van 2014 zijn statuten opgesteld en vastgelegd.

Nadere informatie

Voorzitter JC. De voorzitter TCJ (Technische Commissie Jeugd) heeft structureel een eigen commissie en neemt zitting in de Jeugdcommissie.

Voorzitter JC. De voorzitter TCJ (Technische Commissie Jeugd) heeft structureel een eigen commissie en neemt zitting in de Jeugdcommissie. Samenstelling, werkwijze en taken Jeugdcommissie 1) Algemeen De Jeugdcommissie is eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het gehele jeugdvoetbal van de vereniging. De Jeugdcommissie moet vooral

Nadere informatie

Stichting Earlybirds fotografie Organisatieplan

Stichting Earlybirds fotografie Organisatieplan Stichting Earlybirds fotografie Organisatieplan 1 Inhoudsopgave Organogram... 3 De oprichters... 3 Het bestuur... 3 Voorzitter... 4 Secretaris... 4 Penningmeester... 4 Algemeen bestuurslid 1... 5 Algemeen

Nadere informatie

INFOFLASH 01 seizoen

INFOFLASH 01 seizoen INFOFLASH 01 seizoen 2016-2017 Beste volleybalsters, trainers, ouders, sympathisanten, sponsors,. Alhoewel we nog volop aan het genieten zijn van een mooie nazomer zijn onze speelsters alweer volop aan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE Artikel 1. Het bestuur. 1. Het bestuur met inbegrip van het dagelijks bestuur, bestaat uit tenminste vijf personen, die door de algemene vergadering

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Door Eendracht Sterk" (D.E.S.), zij wordt echter aangeduid met "v.v.zuidland";

Nadere informatie

Vlnr: Piet Blokker, Lilian Langendijk-Blokker, Abdel el Amrani, Addis Riet

Vlnr: Piet Blokker, Lilian Langendijk-Blokker, Abdel el Amrani, Addis Riet Om de leden van Sav een goed inzicht te bieden bij welke commissie zij willen horen, zijn er van de commissies taakbeschrijvingen gemaakt. Ook het bestuursleden hebben van hun taken een beschrijving gemaakt.

Nadere informatie

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter.

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter. Bestuur VV SWEEL Voorzitter Wedstrijd Secretariaat Secretaris Financiën Faciliteiten Beheerder Commercieel Technische coördinator Senioren Voetbalzaken Jeugd Technisch coördinator Jeugd Missie Visie Wedstrijd

Nadere informatie

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 3.0

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 3.0 Taken en verantwoordelijkheden Bestuur ETV de Helster Versie 3.0 Inleiding De taken van de bestuursleden zijn gebaseerd op de organisatiestructuur van de vereniging en de taak verdeling binnen het bestuur.

Nadere informatie

Organigram DEV-Arcen. Bestuur

Organigram DEV-Arcen. Bestuur Organigram DEV-Arcen Bestuur Vertrouwens- en klachtencommissie PR/Sponsor Technische Accommodatie Activiteiten Vrijwilligers Leden Financiën Veteranen Senioren Jeugd Organigram DEV-Arcen Bestuur Commissies

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Vastgesteld in de bestuursvergadering van 06-08-2018 Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: o de stichting: de Stichting Gilde Purmerend en Omstreken gevestigd te

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DER TWENTE DEBATING SOCIETY

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DER TWENTE DEBATING SOCIETY HUISHOUDELIJK REGLEMENT DER TWENTE DEBATING SOCIETY V2.00 Algemeen Artikel 1. 1.1 Het huishoudelijk reglement beoogt een aanvulling te zijn op de statuten; ieder artikel hieruit, en, per extenso, ieder

Nadere informatie

Functieomschrijvingen bestuur VAK

Functieomschrijvingen bestuur VAK Functieomschrijvingen bestuur VAK Algemene bestuurstaken: Deelname aan bestuursvergaderingen en Algemene ledenvergadering. Bewaakt de uitvoering van het verenigingsbeleidsplan en statutaire doeleinden.

Nadere informatie

BESTUURSFUNCTIES BINNEN DE BCE

BESTUURSFUNCTIES BINNEN DE BCE BESTUURSFUNCTIES BINNEN DE BCE Concept d.d.28-8-2017 1. Taken De taken van het bestuur zijn kort samen te vatten: het besturen van de vereniging. Naast de bestuurstaak kan een bestuurslid belast zijn met

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4.

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4. B.C.Goirle Huishoudelijk Reglement Artikel 1. Bestuur 2 Artikel 2. Jeugd 4 Artikel 3. Bondscompetitie 4 Artikel 4. Recreatie 4 Artikel 5. Kascontrole 5 Artikel 6. Toelating nieuwe leden 5 Artikel 7. Discipline

Nadere informatie

Organisatie Jeugdafdeling

Organisatie Jeugdafdeling van Henk Brink telefoon 06-57326712 e-mail jeugd@vvroden.nl versienummer 1.0 datum 9-9-2018 ons kenmerk Organisatie Jeugdafdeling 2018-2019 BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD Organisatie Jeugdafdeling

Nadere informatie

Structuur en taakomschrijving - CVD vzw

Structuur en taakomschrijving - CVD vzw Structuur en taakomschrijving - CVD vzw Algemene Vergadering Raad van Bestuur College der Instructeurs 1. Statutaire Bestuursleden 1.1. Voorzitter 1.2. Secretaris 1.3. Penningmeester 2. Niet-statutaire

Nadere informatie

Beleidsplan VC-Argos

Beleidsplan VC-Argos Beleidsplan VC-Argos 2017-2022 Bart Haerkens VC-Argos 1-8-2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding, missie en visie... 1 2. Beleidsthema 1: Samenwerking... 2 3. Beleidsthema 2: De organisatie... 3 4. Beleidsthema

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Historische Vereniging Winsum-Obergum Waar in het onderstaande sprake is van hij, kan ook zij worden gelezen.

Huishoudelijk Reglement Historische Vereniging Winsum-Obergum Waar in het onderstaande sprake is van hij, kan ook zij worden gelezen. Over het Huishoudelijk Reglement staat in de Statuten: Art. 19 1. De Algemene Vergadering kan bij huishoudelijk reglement nadere regels geven omtrent alle onderwerpen waarvan de regeling het bestuur gewenst

Nadere informatie

Badmintonclub t PLÊMKE VZW Sponsoring

Badmintonclub t PLÊMKE VZW Sponsoring Beste sympathisant, U maakt via deze aanvraagbrief voor sponsoring voor het eerst kennis met Badmintonclub t Plêmke vzw of toonde in het verleden interesse om onze badmintonvereniging te sponsoren? Dan

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o.

Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. Samenstelling bestuur S.Z.O. per 25 maart 2019 Documentnummer: SZO/JL/2019 014. Voorzitter 10-11-1970 E.J.H. de Gier, Scoutingpad 7, 8256 HC Biddinghuizen, telefoon:

Nadere informatie

Voorzitter. PR Technische zaken accommodatie. Samenstelling bestuur MHC Liberty

Voorzitter. PR Technische zaken accommodatie. Samenstelling bestuur MHC Liberty Samenstelling bestuur MHC Liberty MHC Liberty is bezig met een transformatie proces. In 2012 is het plan Liberty 2020 opgesteld en in gang gezet. Een onderdeel daarvan is het herstructureren van de club

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement LV-INOG Landelijke Vereniging INOG

Huishoudelijk reglement LV-INOG Landelijke Vereniging INOG Versie 1 oktober 2010 Huishoudelijk Reglement LV-INOG Dit huishoudelijk reglement regelt enkele zaken die niet of niet volledig zijn geregeld in de statuten. Artikel 1 Leden 1. Het bestuur houdt een register

Nadere informatie

Structuur Jeugdafdeling sv Die Haghe

Structuur Jeugdafdeling sv Die Haghe Structuur Jeugdafdeling sv Die Haghe Vastgesteld door het bestuur en de jeugdcommissie, januari 2010 ALGEMEEN De eerste van de gestelde randvoorwaarden ter realisering van de doelstellingen is een goede

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Vitiligo.nl) Paragraaf 1: Algemeen

Huishoudelijk reglement van Vitiligo.nl) Paragraaf 1: Algemeen Huishoudelijk reglement van Vitiligo.nl) Paragraaf 1: Algemeen Artikel 1.1: Doel van het huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement (HR) regelt de gang van zaken binnen Vitiligo.nl in samenhang

Nadere informatie

Jeugdplan BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD. van Henk Brink. telefoon versienummer 0.

Jeugdplan BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD. van Henk Brink. telefoon versienummer 0. van Henk Brink telefoon 06-57326712 e-mail henkpetra@ziggo.nl versienummer 0.1 datum 30-8-2017 ons kenmerk Jeugdplan 2017-2018 BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD Jeugdplan 2017-2018 Aanleiding

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Versie: november 2016. Huurdersvereniging Accio www.hv-accio.nl 1 Inhoudsopgave Begrippen 3 Naam en zetel 3 Doel 3 Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Werkwijze Accio 6 Jaarverslag en financieel

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond

Nederlandse Culturele Sportbond Bestuursprofielen Type bestuur De NCS heeft een collegiaal bestuur. Alle bestuursleden zijn gelijk verantwoordelijk voor het totale beleid. Binnen het bestuur is er een portefeuilleverdeling, waarbij de

Nadere informatie

Informatienota

Informatienota Vooraf : Dit document werd door het bestuur van de vzw Basket Betekom opgesteld om de leden van de club te informeren betreffende enkele afspraken en gedragsregels die gelden binnen de club. Met dit document

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de volleybalvereniging Voluit

Huishoudelijk reglement van de volleybalvereniging Voluit Huishoudelijk reglement van de volleybalvereniging Voluit Wijziging reglement Artikel 1 Wijzigingen in dit reglement treden in werking op de dag, nadat de ledenvergadering daartoe heeft besloten, tenzij

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie