De werkgroep rond de subsidies hoefde slechts éénmaal (lang) bijeen te komen om de verschillende dossiers te beoordelen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De werkgroep rond de subsidies hoefde slechts éénmaal (lang) bijeen te komen om de verschillende dossiers te beoordelen."

Transcriptie

1 Jaarverslag sportraad Harelbeke 2016 Sportraad vervolgt zijn goede werking De stedelijke sportraad zette traditiegetrouw zijn goede werking verder, zowel voor het onderdeel adviesraad, als voor de organisatieraad. De adviesraad kwam regelmatig bijeen en boog zich opnieuw over heel wat onderwerpen in de sportsector. Er werden dan ook opnieuw tientallen adviezen verleend naar de sportdienst, schepen, en het stadsbestuur. De belangrijkste adviezen hadden onder andere te maken met de begroting, de concessie van het Forestiersstadion, de inrichting van het outfoorfitnesspark, de bouw van vier nieuwe kleedkamers, de studie van het sportcentrum en de directe omgeving in Bavikhove. De adviesraad boog zich ook over de aanpassing van het reglement inzake de verkiezing van de sportlaureaten. Bedoeling hiervan was om weer meer recreatieve sportclubs te betrekken. Wat de organisatieraad betreft, wordt het werk vooral gedaan in werkgroepen die dan op de organisatieraad verslag uitbrengen. Bij het begin van het jaar moet elke werkgroep zijn intentie en begroting aan de organisatieraad voorleggen. De werkgroep rond de subsidies hoefde slechts éénmaal (lang) bijeen te komen om de verschillende dossiers te beoordelen. De leden van de sportraad brachten een bezoek aan judoclub Yama Arashi om er nader kennis te maken met de werking, en de accommodatie waar de club actief is. Een tweede gepland bezoek aan twee fitnessaccommodaties werd afgelast, gezien één van de fitnessclubs zich in Kortrijk ging vestigen. De beheerraadsleden trokken op studiereis naar het Sportimonium, waar ze meer vernamen over de sportgeschiedenis van ons land. Ze konden er ook een aantal sporttesten doen. Daarnaast bracht men ook een bezoek aan de stad Mechelen. In juli werd ingepikt op een overkoepelend stedelijk initiatief, Douce France. De sportraad organiseerde een pétanquetornooi, waar een Frans tintje aan gegeven werd (drankje, kledij). De sportshow werd opnieuw een voltreffer, met heel wat kandidaten, een spannende verkiezing, én opnieuw schitterende interviews met een aantal (gewezen) topsporters. Eén van de grotere organisaties was opnieuw het Harelbeeks joggingcriterium. Ook deze organisatie bleek opnieuw een succes, al waren er minder deelnemers van het jaar er voor. In samenwerking met de Gezins/Welzijnsraad werd opnieuw een wandeling georganiseerd. Dit jaar trok men doorheen het landelijke deel van Hulste. Tientallen deelnemers waren aanwezig. Zij genoten niet alleen van een mooi parcours, prachtig weer, maar ook van een smaakvol biertje.

2 Martine Chantrie Inge Cosaert Marleen Desplenter Luc Dewaele Myriam Maelfait Rita Marysse Tom Ottevaere José Tytgat Marino Vanderbeken Frank Vervaeke Peter Verhaeghe Mildred Verschelde Carlos Verstraete Joost Vinckier Sportraad Harelbeke AANWEZIGHEIDSLIJST SPORTRAADLEDEN OP DE VERGADERINGEN 2016 jan feb april(1) april(2) mei juni juli aug sept okt nov dec 9 verg, Aanwezig Rangorde Adviesraad Plaats 1 Martine Chantrie % 5 2 Inge Cosaert % 2 3 Marleen Desplenter % 1 4 Luc Dewaele % 5 5 Myriam Maelfait % 12 6 Rita Marysse % 5 7 Tom Ottevaere % 12 8 José Tytgat % 2 9 Marino Vanderbeken % 5 10 Frank Vervaeke % 5 11 Peter Verhaeghe % Mildred Verschelde % 5 13 Carlos Verstraete % 2 14 Joost Vinckier % 5 15 Jeroen Plaisier % 15 1 : aanwezig 0 : afwezig % Overzicht van de adviezen die verleend werden door de adviesraad Adviezen sportraad Tarieven sportpromotie op basis van 5% regel, toelichting bij de cijfers In functie van de begroting 2016 bleek het opportuun op de tarieven voor sportpromotie (sportkampen, lessenreeksen, etc.) te actualiseren. Hiervoor werd door Charlotte een oefening gemaakt om nieuwe eenheidsprijzen te bepalen. De 10% korting voor de senioren wordt afgeschaft en ter compensatie komt er de UIT-PAS.

3 Vanaf 2016 wordt de EUR, die vroeger werd verdeeld onder de beleids- & impulssubsidie in 1 pot gestopt en kan Stad Harelbeke zelf beslissen wat ermee gedaan zal worden. Momenteel is het zo dat de adviesraad kan blijven beschikken over de gelden. Er werd een voorstel uitgewerkt om de 2 bestaande reglementen samen te voegen en up te daten. Het nieuwe ontwerp omhelst de klemtoon op o.a. : het aantal jeugdige leden; het aantal trainers met kwalificaties; het aantal trainingsuren op jaarbasis; een aantal door de adviesraad te bepalen aspecten die gestimuleerd dienen te worden (bijv. ecosportief) De schepen van sport vraagt na bij burgemeester of voorstel aanvaard werd. 2. Cijfers en toelichting begroting 2016 Toelichting door Frank Malisse van de gewone en buitengewone inkomsten en uitgaven die op de begroting van 2016 gepland staan. 3. Aanvragen zonder overleg SWH Als SWH activiteiten organiseert, stellen ze veelal de sportdienst voor een voldongen feit. Er is geen communicatie of overleg over de tijdstippen. SWH legt data vast om bijv. vriendschappelijke wedstrijden te spelen of voetbalkampen te organiseren zonder eerst de sportdienst te raadplegen. Het is vooral de gerechtigd correspondent van SWH die de problematiek veroorzaakt. Moet er een sanctie worden opgelegd? Hoe pakken we deze problematiek aan? Schepen van sport Michael Vannieuwenhuyze zal de beleidsmensen van SWH hierover aanspreken tijdens het eerstvolgende overleg. 4. Erkende sportkampen in functie van fiscaal attest kinderopvang De sportdienst moet een erkenning geven aan de sportkampen die een fiscaal attest willen afgeven aan de deelnemers 5. Systeem van sleutels voor kleedkamers Laatstleden was er een diefstal in de kleedkamers van liefhebbersploeg d n Yser uit Stasegem. Er zijn pandkastjes ter beschikking in de sporthal. Er worden geen sleutels meer meegegeven want die raken toch verloren 6. Uitstralingssubsidie voor de kanoclub De kanoclub vraagt voor de organisatie van het Belgisch Kampioenschap een uitstralingssubsidie van 150,00 EUR aan. Kanttekening is wel dat de club met betrekking tot het subsidiedossier zeer slordig. 7. Bestekken Aankoop gasketel cafetaria sporthal De Vlasschaard Vernieuwing ramen en deuren sportzaal Arendswijk (ca EUR) + electronisch systeem toegangscontrole (ca ,00 EUR) (met opmerking over de kostprijs van de ramen en deuren, Michael Vannieuwenhuyze onderzoekt dossier verder) Elektronisch systeem van verlichting en verwarming bij het boeken van de sporthal De Dageraad. Bestaand systeem zal wijzigen en zal moeten in 3 verschillende computersystemen worden ingeput. Dit geeft meer werk en meer kans op fouten. Om het systeem efficiënter te laten werken is er een meerkost van EUR. 8. Concessie tussen Stad Harelbeke en SW Harelbeke Hierin worden de rechten en plichten van beide partijen duidelijk omschreven. In de concessie tussen Stad Harelbeke en SW Harelbeke is er een derde speler namelijk het damesvoetbal.

4 In de nieuwe concessie overeenkomst moeten nog de nieuw te bouwen kleedkamers worden opgenomen en moeten de ruimtes onder de staantribunes van het Forestiersstadion eruit worden gehaald. 9. Nieuw subsidiereglement De beleidssubsidie en de impulssubsidie worden samengebracht in 1 subsidiereglement. De eindtekst werd overlopen en kan ter goedkeuring worden voorgelegd. Doelstellingen van het nieuwe subsidiereglement zijn : clubs met meer jeugdleden worden beloond ; klemtoon op het aantal gediplomeerde jeugdtrainers ; verhogen van de trainingsmomenten voor de jeugd ; alle jeugdsportclubs krijgen een basis werkingssubsidie ; clubs motiveren om zelf opleidingen te geven aan trainers of de trainers en begeleiders opleidingen te laten volgen ; stimuleren van de clubs om te werken rond een door de sportraad jaarlijkse vooropgestelde impuls. 10. Retributiereglement Een retributie is het bepalen van een kostprijs voor een geleverde prestatie (bijv. 10 EUR/u. voor het gebruik van de sporthal) Er werden geen inhoudelijke wijzigingen aangebracht. Enkel een verduidelijking dat het om Harelbeke gaat. De waarborgen werden uit de tekst gehaald omdat iedereen die gebruik maakt van de eigendommen van Stad Harelbeke gekend is en ook deel uitmaken van het subsidiereglement. Hierdoor kunnen de gelden die de clubs niet willen betalen, teruggevorderd worden en in het slechtste geval zal Stad Harelbeke de gelden invorderen. 11. Coöpteren 15 e lid sportraad Jeroen Plaisier als lid van de paintballclub heeft interesse om de adviesraad te vervoegen als 15 e lid. 12. PEWPEW games Vanuit de paintball club werd samen met de sportdienst een initiatief genomen om met een 10-tal jeugdclubs een onderlinge competitie te organiseren. Iedere jeugdclub mag 5 mensen afvaardigen om de competitie te spelen. De eindwinnaar krijgt 1 paintballspel voor 20 mensen, geschonken door de paintballclub Harelbeke. Er wordt hiervoor wel een ondersteuning gevraagd vanuit de sportraad. Een budget van 100,00 EUR zou moeten op het budget van de sportraad moeten worden geboekt. 13. Bestekken Betonnen omheining voetbalplein Hulste Offertes om de betonplaten te vervangen door harmonicagaas kunnen worden ingediend tot en met Om inkijk te voorkomen is het huidige voorstel om toch 1 kant in beton te behouden. : opmerking wordt wel gemaakt om nergens geen beton meer te plaatsen en om overal harmonicagaas te zetten. Verdere informatie wordt ingewonnen. Outdoor fitnesstoestellen Tegen de zomer 2016 zal door Publicpartners uit Koolskamp enkele fitnesstoestellen worden geplaatst ter vervanging van de Fit-O-meter. Dit ter waarde van ongeveer EUR Aankoop nieuwe schrobschuurmachine Bavikhove Geschatte waarde ongeveer EUR

5 14. Liefhebbersvoetbalclub FC Badr Voorstel om de ploeg te schrappen na verschillende incidenten in het verleden alsook contacten met de heer André Carlier van het bedrijfsvoetbal. Voorgaande boetes ter waarde van 481 EUR werden nog niet betaald. Ploeg niet meer toelaten alsook de namenlijst te bekijken om te vermijden dat de club opstart onder een andere naam. 15. Aanvraag uitstralingssubsidie Taekwondo club Verschillende malen opgebeld door sportdienst en geen gehoor. Advies raad oordeelt dat de club genoeg kansen heeft gekregen. GEEN Opmerking wordt tevens gemaakt dat indien een subsidiedossier 2 maal op de adviesraad komt, er een ongunstig advies zal worden gegeven. 16. Retributiereglement In april wordt dit dossier naar de gemeenteraad gestuurd met het voorstel om een verhoging toe te passen voor de niet-harelbeekse clubs. Deze zelfde oefening werd gemaakt door de dienst jeugd en cultuur en omhelst een verdubbeling van de prijzen. Dit zou ingaan per Inschrijvingsgelden (klein)kinderen lesgevers In andere steden en gemeenten is er de problematiek dat lesgevers tijdens sportkampen hun eigen (klein)kinderen binnensmokkelen. Sportdienst stelt voor om in Harelbeke de mogelijkheid te voorzien dat de (klein)kinderen van de lesgevers aan een verminderd tarief (25% van de normale kostprijs) kunnen deelnemen aan de sportkampen. 18. Vraag mbt petanqueveld Collegewijk Naast een bijkomend veld wordt ook om bijkomende verlichting gevraagd aan het petanqueveld van de collegewijk. GEEN 19. FC Den Osse Deze club werd in het verleden reeds geweigerd in Bavikhove door slechte gedragingen. Het voorbije seizoen speelden ze in Wevelgem waar er ook problemen waren. Vraag om terugkeer ON 20. Aanpassen reglement sportlaureaten De minder populaire sporten (darts, vinkensport, ) opnieuw opnemen. 21. Ballenvanger aan het zeescoutslokaal Aankoop van ballenvanger geraamd op ca EUR wordt toegevoegd bij het sportbudget. 22. Erkenning organisatie Zenbad Om zodoende fiscale attesten te kunnen afleveren voor de zwemlessen die er gegeven worden. 23. Gebruik drones Het gebruik van Drones toevoegen aan het reglement van inwendige orde. 24. Concessieovereenkomst Forrestiersstadion De overeenkomst werd afgegeven en doorgenomen

6 25. Vraag boksclub inzake matten Tijdens de vakantie tweedehandsmatten gekocht en zonder te vragen beginnen uitleggen in de blauwe zaal. Sportdienst geeft opdracht om matten weer te verwijderen omdat de matten stonken. Moeten er nieuwe matten op de begroting komen voor volgend jaar (ergo taekwondo)? Kunnen de oude matten van de judo niet gerecupereerd worden? Bij een tussenkomst moet de vraag gesteld worden of de club wel van plan is om te blijven, is de club interessant genoeg? De taekwondo matten die momenteel gebruikt worden kunnen eveneens gebruikt voor de boksclub. In eerste instantie de uitrolmatten blijven gebruiken en later evalueren maar sowieso de tweedehands matten weigeren omwille van redenen van hygiëne. Er zijn matten beschikbaar en de tweedehands matten worden geweigerd. ON 26. Subsidies wielerorganisatoren In het verleden werd het reglement aangepast. De wielerwedstrijden die werden georganiseerd behouden de afgesproken vaste tarieven. De wielerorganisaties kunnen zich vinden in het vernieuwde reglement. De bedragen zijn op voorhand bepaald en de wedstrijd moet effectief doorgaan vooraleer een subsidie kan gegeven worden. 27. Joggingcriterium Alweer een groot onderscheid tussen mannen en vrouwen. Waarom maakt men niet zowel voor mannen en vrouwen een mogelijkheid tot het lopen van 5 km? Is dat niet iets dat moet aangepakt worden in een tijd waar gelijkheid tussen mannen en vrouwen een hot thema is? Een vraag werd gesteld dat de vrouwen eveneens 10 km kunnen lopen net zoals de mannen. Er werd geantwoord dat de vraag bij de organisatoren van het joggingcriterium zou worden voorgesteld. Mogelijkheid om de vrouwen mee te laten lopen met de mannen maar niet op te nemen in het klassement. Wordt verder uitgewerkt in het verslag. 28. Paintball, organisatie schoolcup Idee gegroeid om een schoolcup te organiseren. Afdeling dames en heren ploegen van 5 tegen 5, 16 jarigen starten februari/maart (5 dames tegen 5 dames) Competitie waarbij 1 maal gespeeld wordt (3 tegen 3 met 4 refs) en punten kunnen worden toegekend om op het einde een winnaar te hebben. Paintballclub zal alles organiseren naar kledij en verzekering. Het wordt op woensdagnamiddag georganiseerd tussen 14 en 16 uur. Aan senioren paintball wordt ook gedacht. 29. Onderhoud voetbalveld Ter Gavers Voetbalveld ter Gavers wordt door de stad onderhouden en gemaaid. KRC gaat daar trainen en Carlos zat daar met een liefhebbersploeg. Stad heeft beslist om het veld niet meer te verhuren. Carlos nu ook verhuisd naar locatie de Dageraad. Vraag is of het veld nog door ons moet worden onderhouden. Enkel in begin van het seizoen wordt het veld nog gebruikt alsook voor een tornooi die daar gespeeld wordt. Enkel het onderhoud (maaien) kan nog door Stad gebeuren, voor de rest zal de school moeten opdraaien. Geen investeringen meer in andere zaken dan het gras. 30. Erkenning sportorganisatie Runningbuddy Kinesiste die op zelfstandige basis mensen kan leren op een goeie manier te lopen die een erkenning vraagt om de leden een teruggave van de mutualiteit te kunnen laten bekomen. Persoon in kwestie is bereid om medewerking te verlenen aan de sportdienst. 31. Begroting Begroting 2017 wordt overlopen om brainstorming te doen zodat begroting kan in detail kan worden uitgewerkt om in de loop van de maand september nog naar het schepencollege te gaan. 32. subsidiedossier -) Hoeveel uren worden er getraind? Een van de grootste problemen. Er zal worden gevraagd om toch ergens een trainingsschema voor te leggen maar 100% juist zal het nooit zijn. -) De interpretatie van de impulsen was ook een discussiepunt. zoals bijvoorbeeld ethiek in de sport. Heel belangrijk is :

7 het aantal jeugdige leden trainers hoe beter gediplomeerd, hoe meer subsidie aantal trainingsuren (uren gedeeld door aantal spelers) trainers die cursussen volgen krijgen opleidingsgelden terug De commissie heeft de verschillende dossiers overlopen en punten gegeven om de subsidies te berekenen. subsidiedossier 33.Verwijderen petanqueveld broelstraat ON 34. uitstralingssubsidie vinkenmaatschappij West Vlaams kampioenschap ( ) ca EUR kosten ongeveer plaatsvindt. Langs de N EUR. 35. Begroting De begroting werd besproken en afgegeven aan de leden van de vergadering 36. Investeringen De lijst van investeringen werd besproken. Bepaalde worden geschrapt en bepaalde werden goedgekeurd. Kleine renovatie de Dageraad. Brainstorming over wat te doen met de sporthal De Dageraad. Moet er nog worden geïnvesteerd in de renovatie van de Dageraad? Als er nog in de Dageraad wordt geïnvesteerd, zal de sportzaal op de arendswijk worden opgedoekt. De toegangscontrole in de Vlasschaard roept heel wat discussie op. Vanuit andere gebouwen zijn er modules over die eventueel kunnen overgezet worden. de sportdienst is daar geen voorstander voor want dat betekend opnieuw een nieuw een computersysteem. Bagden voor de bediening van de verlichting door middel van toegang met badges. Alle verlichting op mol 2,3,5 zal worden versterkt. 36. sportcentrum Bavikhove Achterkant van de woningen waarvan er een extra uitrit vraagt. Vrees is dat er nog een aantal andere anderen uitrit zullen vragen. ON 37. Internationale stage taekwondo Administratief minder sterk, geen uitstralingssubsidie ingediend vorig jaar en dus ook niet gekregen. Nu nieuwe aanvraag ingediend voor internationale stage.

8 Organisatieraad Organisatieraad jan maart sept Plaats 1 Inge Cosaert % 1 2 Bart Deneckere % 1 3 Marleen Desplenter % 1 4 Luc Dewaele % 1 5 Myriam Maelfait % 1 6 Rita Marysse % 1 7 Tom Ottevaere % 1 8 José Tytgat % 1 9 Marino Vanderbeken % 1 10 Peter Verhaeghe % 1 11 Mildred Verschelde % 1 12 Carlos Verstraete % 1 13 Joost Vinckier % 1 14 Frank Vervaeke % 1 15 Jeroen Plaisier % %

9 Activiteiten sportraad Sportraad Werking 2016 Maand Datum Uur OMSCHRIJVING/INFO VERANTWOORDELIJKE Plaats januari 11/01/ Vergadering Organisatieraad + adviesraad Mildred + Luc Fabriekske Mildred, Luc, Carlos, CC Het januari 25/01/ algemene vergadering adviesraad Frank Spoor februari 22/02/ vergadering adviesraad Luc Dewaele Fabriekske CC Het maart 4/03/ :00 Sportshow José Tytgat Spoor maart 7/03/ Vergadering Organisatieraad Mildred Fabriekske SH maart 19/03/2016 8u45 Bezoek aan judoclub Yama Arashi en Crossfit Luc Dewaele Dageraad maart 4/04/ vergadering adviesraad Luc Dewaele Fabriekske april 25/04/ vergadering adviesraad Luc Dewaele Fabriekske mei 23/05/ vergadering adviesraad Luc Dewaele Fabriekske juni 6/06/ Vergadering Organisatieraad Mildred Fabriekske juni 27/06/ vergadering adviesraad Luc Dewaele Fabriekske augustus 22/08/ vergadering adviesraad Luc Dewaele Fabriekske september 5/09/ vergadering Organisatieraad Mildred Fabriekske SH september 10/09/2016 8u45 Bezoek aan sportclub Luc Dewaele Dageraad september 12/09/ :00 Opleiding AED voor sportclubs SD-Rode Kruis september 21/09/2016 8u15 Vlaamse veldloopdag Feadra Spc Mol september 26/09/ vergadering adviesraad Luc Dewaele Fabriekske oktober Vergadering organistoren joggingcriterium Joost Fabriekske oktober 24/10/ vergadering adviesraad Luc Dewaele Fabriekske november 12/11/ u Wandel Mee Dag sportraad en welzijnsraad Peter en Inge Bavikhove CC Het november 16/11/ prijsuitreiking joggingcriterium Joost Spoor november 28/11/ vergadering adviesraad Luc Dewaele Fabriekske vergadering adviesraad (onder voorbehoud, december 19/12/ volgens adviezen) Luc Dewaele Fabriekske

Algemene vergadering Sportraad Harelbeke 07/02/2019

Algemene vergadering Sportraad Harelbeke 07/02/2019 Algemene vergadering Sportraad Harelbeke 07/02/2019 1 Programma 18.30 uur : Onthaal met een drankje 19.00 uur : Start van de vergadering 2 Verwelkoming Mildred Verschelde en Inge Cosaert 3 Dagorde * Jaarverslag

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 2015. Aanwezigheden. Jaarverslag werking sportraad 2014

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 2015. Aanwezigheden. Jaarverslag werking sportraad 2014 VERSLAG ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 2015 Aanwezigheden Sportraad: Mildred Verschelde (voorzitster organisatieraad) Luc Dewaele (voorzitter adviesraad) Inge Cosaert (Secretaris organisatieraad) Joost

Nadere informatie

Dienst Vrije Tijd Sport VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD VAN MAANDAG 03.06.2013.

Dienst Vrije Tijd Sport VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD VAN MAANDAG 03.06.2013. Dienst Vrije Tijd Sport Stasegemsesteenweg 21 8530 Harelbeke Contact Frank Malisse T 056 733 466 frank.malisse@ harelbeke.be VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD VAN MAANDAG 03.06.2013. Aanwezig :

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 26 Oktober 2015

VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 26 Oktober 2015 VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 26 Oktober 2015 Aanwezig: José Tytgat, Mildred Verschelde, Joost Vinckier, Luc Dewaele, Carlos Verstraete, Rita Malysse, Myriam Malfait,

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 27 April 2015

VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 27 April 2015 VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 27 April 2015 Aanwezig: Martine Chantrie, José Tytgat, Mildred Verschelde, Joost Vinckier, Tom Ottevaere, Luc Dewaele, Myriam Malfait,

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 23 Februari 2015

VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 23 Februari 2015 VERSLAG VERGADERING HARELBEEKSE SPORTRAAD/ADVIESRAAD Datum: Maandag 23 Februari 2015 Aanwezig: Martine Chantrie, José Tytgat, Mildred Verschelde, Joost Vinckier, Carlos Verstraete, Tom Ottevaere, Luc Dewaele,

Nadere informatie

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning 1 Artikel 1 - Doel Binnen de perken van het jaarlijks in de begroting voorziene en goedgekeurde

Nadere informatie

Subsidiereglement Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen;

Subsidiereglement Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Subsidiereglement 2014-2019 Gelet op artikel 42, 1 en 3, Gemeentedecreet; Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Gelet op het decreet

Nadere informatie

Erkende sportvereniging: een sportvereniging die aangesloten is bij een erkende Vlaamse sportfederatie en die erkend is door het stadsbestuur

Erkende sportvereniging: een sportvereniging die aangesloten is bij een erkende Vlaamse sportfederatie en die erkend is door het stadsbestuur REGLEMENT BETREFFENDE DE IMPULSSUBSIDIE VOOR HET VERHOGEN VAN HET AANTAL EN DE KWALITEIT VAN JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN VAN JEUGDSPORTCOÖRDINATOREN IN ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Artikel 1: doel en duur van

Nadere informatie

Impulssubsidie jeugdsportbegeleiders

Impulssubsidie jeugdsportbegeleiders STEDELIJKE SPORTDIENST HARELBEKE Impulssubsidie jeugdsportbegeleiders Artikel 1.: Definities 1.1. In de periode 2009-2013 kan de gemeente impulssubsidies krijgen van de Vlaamse Overheid. De overheid stelde

Nadere informatie

Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld:

Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld: Reglement beleidssubsidie Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld: HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN Artikel 1: aard Binnen de perken door de gemeenteraad op

Nadere informatie

De in dit reglement bedoelde subsidies worden uitbetaald binnen de perken van de jaarlijks door de gemeenteraad op het budget vastgelegde kredieten.

De in dit reglement bedoelde subsidies worden uitbetaald binnen de perken van de jaarlijks door de gemeenteraad op het budget vastgelegde kredieten. SUBSIDIE REGLEMENT SPORTVERENIGINGEN Deel I : Algemene bepalingen Art. 1 : De doelstelling van dit reglement is kwaliteitsvolle begeleiding binnen de sportverenigingen te ondersteunen en zo bij te dragen

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN - WORTEGEM-PETEGEM. Om als sportvereniging gesubsidieerd te worden gelden onderstaande subsidiëringvoorwaarden:

SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN - WORTEGEM-PETEGEM. Om als sportvereniging gesubsidieerd te worden gelden onderstaande subsidiëringvoorwaarden: SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN - WORTEGEM-PETEGEM Om als sportvereniging gesubsidieerd te worden gelden onderstaande subsidiëringvoorwaarden: ALGEMENE VOORWAARDEN Art.1. Art.2. Art.3. Art.4. Binnen

Nadere informatie

Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar DEEL 1: basissubsidie: 20% van de subsidie

Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar DEEL 1: basissubsidie: 20% van de subsidie Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar 2016-2017 IDENTIFICATIE: alles correct invullen AUB! NAAM SPORTCLUB :...... CONTACTPERSOON :... CONTACTADRES :. TELEFOONNR. :.. E-MAIL

Nadere informatie

TARIEVEN SPORTDIENST VOOR SPORTPROMOTIE EN GEBRUIK VAN DE STEDELIJKE SPORTACCOMMODATIES. GOEDKEURING

TARIEVEN SPORTDIENST VOOR SPORTPROMOTIE EN GEBRUIK VAN DE STEDELIJKE SPORTACCOMMODATIES. GOEDKEURING TARIEVEN SPORTDIENST VOOR SPORTPROMOTIE EN GEBRUIK VAN DE STEDELIJKE SPORTACCOMMODATIES. GOEDKEURING Artikel 1: Het gemeenteraadsbesluit van 14 december 2009 wordt opgeheven met ingang van 1 januari 2015.

Nadere informatie

VZVB Jeugdfonds 2015 seizoen 2014 2015 opstart seizoen 2015 2016 Algemene voorwaarden

VZVB Jeugdfonds 2015 seizoen 2014 2015 opstart seizoen 2015 2016 Algemene voorwaarden VZVB Jeugdfonds 2015 seizoen 2014 2015 opstart seizoen 2015 2016 Algemene voorwaarden Algemeen Subsidiereglement 1 VZVB Jeugdfonds 2015 ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT Artikel 1 - Krediet: Voor zover er een

Nadere informatie

NAAM VERENIGING : WERKINGSJAAR 1 SEPTEMBER 2014-31 AUGUSTUS 2015.!! GELDT VOOR SPORTVERENIGINGEN DIE GEMEENTELIJK ERKEND WORDEN.

NAAM VERENIGING : WERKINGSJAAR 1 SEPTEMBER 2014-31 AUGUSTUS 2015.!! GELDT VOOR SPORTVERENIGINGEN DIE GEMEENTELIJK ERKEND WORDEN. STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE IMPULSSUBSIDIE NAAM VERENIGING : A.Van Ackersquare 1 8370 Blankenberge Tel 050/41.56.34 Fax 050/42.78.14 sport@blankenberge.be BETREFT: AANVRAAG IMPULSSUBSIDIE WERKINGSJAAR

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 )

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Kerkstraat 45, 9920 Lovendegem SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Naam van de vereniging: Hou de leidraad bij de hand tijdens het invullen van het dossier! 1. Kwaliteitscriteria a. Begeleiders van

Nadere informatie

Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar 2010-2011

Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar 2010-2011 Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar 2010-2011 IDENTIFICATIE: alles correct invullen AUB! NAAM SPORTCLUB :...... CONTACTPERSOON :... CONTACTADRES :. TELEFOONNR. :.. E-MAIL

Nadere informatie

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen financieel

Nadere informatie

Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016

Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016 Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016 Dit subsidiereglement wil de voetbalclubs van Westerlo ondersteunen bij de aanleg van een kunstgrasvoetbalveld

Nadere informatie

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN 1 SPORTSUBSIDIE 2014-2019 Algemene bepalingen: Voor de toepassingen van dit reglement wordt verstaan onder: Trainer: sporttechnisch

Nadere informatie

IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN

IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN Artikel 1: IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN Elke Zultse sportvereniging die een jeugdopleiding aan zijn leden aanbiedt, erkend

Nadere informatie

Een werkingsjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het daaropvolgende jaar. De procedure voor het verkrijgen van subsidies verloopt als volgt :

Een werkingsjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het daaropvolgende jaar. De procedure voor het verkrijgen van subsidies verloopt als volgt : Subsidiereglement voor erkende sportverenigingen van de gemeente Wetteren 1. Algemene voorwaarden Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad goedgekeurde kredieten worden subsidies uitgekeerd

Nadere informatie

Erkende sportvereniging: Een sportvereniging, erkend door het gemeentebestuur, volgens de in het erkenningreglement vastgelegde regels.

Erkende sportvereniging: Een sportvereniging, erkend door het gemeentebestuur, volgens de in het erkenningreglement vastgelegde regels. Subsidiereglement sportverenigingen Dit subsidiereglement tracht bij te dragen tot de kwalitatieve verbetering van de begeleiding van de leden van de sportvereniging. De subsidies worden bepaald door de

Nadere informatie

Subsidiereglement erkende jeugdsportclubs

Subsidiereglement erkende jeugdsportclubs STAD HARELBEKE DIENST SECRETARIE Extract uit Subsidiereglementen sport Stad Harelbeke Hervaststelling 21.03.2016 ******** Subsidiereglement erkende jeugdsportclubs Subsidies organisatiecomités/wielerorganisatoren

Nadere informatie

Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs

Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs 1) Omschrijving - Binnen de perken van de kredieten goedgekeurd op de begroting van de gemeente Heist-op-den-Berg,

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE ASSENEDE

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE ASSENEDE SUBSIDIEREGLEMENT VAN DE SPORTVERENIGINGEN A.l NAAR DE OVERHEID Om toe te laten een evenwichtige, doelmatige, rechtvaardige en verantwoorde subsidieregeling uit te bouwen. Om een evolutie van het gemeentelijk

Nadere informatie

I. ALGEMENE VOORWAARDEN

I. ALGEMENE VOORWAARDEN GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT : IMPULSSUBSIDIE VOOR KWALITEITSVOLLE JEUGDOPLEIDING EN BEGELEIDING I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad op artikel 764/332-02/002

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 23 APRIL 2015

ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 23 APRIL 2015 ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 23 APRIL 2015 OPENING VERGADERING Voorzitter Erwin Jönsson I. VERWELKOMING Schepen van Sport Koen Helsen II. OVERZICHT ADVIEZEN GEGEVEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN

Nadere informatie

Subsidiestelsel sportverenigingen IMPULSSUBSIDIE 2014

Subsidiestelsel sportverenigingen IMPULSSUBSIDIE 2014 Indienen vóór. Subsidiestelsel sportverenigingen IMPULSSUBSIDIE 2014 Deze subsidie beoogt de verbetering of verhoging van de sportkwalificaties van de jeugdsportbegeleiders en de jeugdsportcoördinatoren

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

Aanvraagdossier Sportverenigingen. Subsidie. Indienen vóór 15 november CLUBNAAM

Aanvraagdossier Sportverenigingen. Subsidie. Indienen vóór 15 november CLUBNAAM 1 Aanvraagdossier Sportverenigingen Subsidie Indienen vóór 15 november CLUBNAAM Algemene informatie sportvereniging (Gelieve dit volledig in te vullen in drukletters aub) 2 A. GEGEVENS VAN DE SPORTVERENIGING

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een impulssubsidie voor sportverenigingen

Aanvraagformulier voor een impulssubsidie voor sportverenigingen VERENIGING: Gemeentebestuur Nevele Sportdienst ONTVANGEN: / 2017 vak bestemd voor de sportdienst Aanvraagformulier voor een impulssubsidie voor sportverenigingen Voor wie geldt deze subsidieaanvraag? De

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN

REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN I: ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, goedgekeurd in de gemeentebegroting, worden na advies van de sportraad, subsidies

Nadere informatie

NAAM VERENIGING : !! GELDT VOOR SPORTVERENIGINGEN DIE GEMEENTELIJK ERKEND WORDEN.

NAAM VERENIGING : !! GELDT VOOR SPORTVERENIGINGEN DIE GEMEENTELIJK ERKEND WORDEN. STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE - ALGEMENE SUBSIDIE - VERPLAATSINGEN - ONDERHOUD ACCOMMODATIES NAAM VERENIGING : A.Van Ackersquare 1 8370 Blankenberge Tel 050/41.56.34 Fax 050/42.78.14 sport@blankenberge.be

Nadere informatie

TOFSPORT LEUVEN TOELAGEN TOPSPORT VOOR TOPSPORTERS EN SPORTVERENIGINGEN. Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact;

TOFSPORT LEUVEN TOELAGEN TOPSPORT VOOR TOPSPORTERS EN SPORTVERENIGINGEN. Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; TOFSPORT LEUVEN TOELAGEN TOPSPORT VOOR TOPSPORTERS EN SPORTVERENIGINGEN WETTELIJK KADER Gelet op artikel 199 en artikel 200 van het gemeentedecreet; Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende

Nadere informatie

Subsidiereglement Sportverenigingen

Subsidiereglement Sportverenigingen Subsidiereglement Sportverenigingen HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN Artikel 1: Definities Sportvereniging: groepering van mensen die zich structureel en duurzaam heeft georganiseerd met als primaire doelstelling

Nadere informatie

Gemeentelijke subsidies voor sport

Gemeentelijke subsidies voor sport 1 Gemeentelijke subsidies voor sport Puntensysteem voor de toekenning van de subsidies aan sportverenigingen in de gemeente Wichelen. 1. Afspraken met het schepencollege en de gemeenteraad Dit puntensysteem

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER 2017: BELEIDSSUBSIDIE VOOR SPORTVERENIGINGEN

AANVRAAGFORMULIER 2017: BELEIDSSUBSIDIE VOOR SPORTVERENIGINGEN AANVRAAGFORMULIER 2017: BELEIDSSUBSIDIE VOOR SPORTVERENIGINGEN I: ALGEMENE VOORWAARDEN De sportvereniging moet door de gemeente erkend zijn en dus voldoen aan de in het erkenningsreglement omschreven voorwaarden.

Nadere informatie

1. Algemene bepalingen

1. Algemene bepalingen GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende de subsidiëring van verhoging van de sportkwalificatie van de jeugdsportbegeleiders en de jeugdsportcoördinatoren in de sportverenigingen 2014-2019 Artikel 1 1. Algemene

Nadere informatie

Het impulsbeleid duurt van 1 januari 2009 tot en met 31 december 2013.

Het impulsbeleid duurt van 1 januari 2009 tot en met 31 december 2013. Reglement betreffende de impulssubsidie voor het verhogen van het aantal en de kwaliteit van jeugdsportbegeleiders en jeugdsportcoördinatoren in erkende sportverenigingen. Artikel 1: doel en duur van het

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Gemeentebestuur Buggenhout De Pit, Platteput 14 B-9255 Buggenhout Tel. 052 33 84 53 fax 052 33 95 87 www.buggenhout.be sportdienst@buggenhout.be Dexia 777-5940664-72 sportdienst SUBSIDIEREGLEMENT VOOR

Nadere informatie

Subsidiereglement sportverenigingen

Subsidiereglement sportverenigingen Subsidiereglement sportverenigingen Hoofdstuk 1 - Algemene bepalingen Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, worden door het College van Burgemeester

Nadere informatie

TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN. De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact;

TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN. De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; Gelet op de Wet van 14 november 1983 betreffende de controle op de toekenning

Nadere informatie

Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider

Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider Subsidiereglement 2014 2019 Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider Dit subsidiereglement kwam tot stand in het kader van het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid

Nadere informatie

Sportraadlid Peter Verhaeghe had een bemerking betreffende de Wandel Mee Dag 2011.

Sportraadlid Peter Verhaeghe had een bemerking betreffende de Wandel Mee Dag 2011. Adviezen 2011 stedelijke sportraad Aanleg van een cyclocrosscircuit Na contact met de provincie West-Vlaanderen zou er een akkoord in de maak zijn voor wat betreft de aanleg van een cyclocrosscircuit.

Nadere informatie

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland.

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Art.1. Iedere sportvereniging kan onder bepaalde voorwaarden erkend worden door de sportraad van Heuvelland.

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement sport 2016-2019

Gemeentelijk subsidiereglement sport 2016-2019 1 I. Algemene voorwaarden Jaarlijks voorziet de gemeenteraad een krediet op het gemeentelijk budget voor de subsidiëring van de erkende Affligemse sportverenigingen. De sportsubsidie bestaat uit: een werkingssubsidie:

Nadere informatie

AANVRAAG TOT SUBSIDIËRING VAN KAMPENHOUTSE SPORTVERENIGINGEN

AANVRAAG TOT SUBSIDIËRING VAN KAMPENHOUTSE SPORTVERENIGINGEN AANVRAAG TOT SUBSIDIËRING VAN KAMPENHOUTSE SPORTVERENIGINGEN Dit aanvraagformulier geeft uitvoering aan het subsidiereglement voor Kampenhoutse sportverenigingen. Enkel aanvragen van sportverenigingen

Nadere informatie

Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle

Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle Algemene bepalingen Art. 1: Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd in het budget, worden aan de door het College van Burgemeester

Nadere informatie

Dit gemeenteraadsbesluit behandelt de volgende onderwerpen: Inhoud

Dit gemeenteraadsbesluit behandelt de volgende onderwerpen: Inhoud Retributiereglement van de gemeentelijke sporthal en kantine te Sint-, de gemeentelijke sporthal te Watervliet, het multifunctioneel buitensportterrein te Sint- en de deelname aan sportieve organisatie

Nadere informatie

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement erkende sportverenigingen

Gemeentelijk subsidiereglement erkende sportverenigingen Gemeentelijk subsidiereglement erkende sportverenigingen Artikel 1 : Algemene voorwaarden. Binnen de perken van de goedgekeurde kredieten, voorzien in de beheers- en beleidscyclus, verleent de gemeente

Nadere informatie

Reglement voor werkingssubsidie G-afdelingen van Heistse. sportverenigingen of G-sportverenigingen

Reglement voor werkingssubsidie G-afdelingen van Heistse. sportverenigingen of G-sportverenigingen Reglement voor werkingssubsidie G-afdelingen van Heistse 1) Omschrijving - Binnen de perken van de kredieten daartoe uitgetrokken op de begroting van de gemeente Heist-opden-Berg, kunnen werkingssubsidies

Nadere informatie

IMPULSSUBSIDIES

IMPULSSUBSIDIES IMPULSSUBSIDIES 2014-2019 GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het stimuleren van sportverenigingen tot professionalisering met een bijzonder accent op kwaliteitsvolle jeugdsportbegeleiding en eventueel tot

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT Goedgekeurd door de gemeenteraad 19 december 2013 Sportvereniging: Adres:. Contactpersoon: KWALITEITSCRITERIA (deel 1) A. Voor de trainers die jeugdreeksen begeleiden

Nadere informatie

In te dienen voor 30 juni van het betrokken jaar bij de gemeentelijke sportdienst hetzij via aangetekende zending, hetzij tegen ontvangstbewijs

In te dienen voor 30 juni van het betrokken jaar bij de gemeentelijke sportdienst hetzij via aangetekende zending, hetzij tegen ontvangstbewijs Aanvraagformulier werkingssubsidie en Impulssubsidie In te dienen voor 30 juni van het betrokken jaar bij de gemeentelijke sportdienst hetzij via aangetekende zending, hetzij tegen ontvangstbewijs SPORTVERENIGING

Nadere informatie

GEMEENTELIJK IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT

GEMEENTELIJK IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTELIJK IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT VERHOGING VAN DE SPORTKWALIFICATIE VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN DE JEUGDSPORTCOÖRDINATOREN IN DE SPORTVERENIGINGEN Definities: Jeugdsportbegeleider (JSB): Een sporttechnische

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE GLABBEEK

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE GLABBEEK SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE GLABBEEK Artikel 1: Dit subsidiereglement wil Glabbeekse sportverenigingen stimuleren tot de kwalitatieve verbetering van hun sportaanbod. Het totale subsidiekrediet wordt jaarlijks

Nadere informatie

Sportverenigingen Subsidiereglement

Sportverenigingen Subsidiereglement Sportverenigingen Subsidiereglement Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 13 november 2014 Gepubliceerd op de gemeentelijke website op 27 november 2014 Artikel 1.- Algemene bepalingen. Binnen

Nadere informatie

Thema 4:Impulssubsidies: Het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleider.

Thema 4:Impulssubsidies: Het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleider. 1 Thema 4:Impulssubsidies: Het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleider. Alle doelstellingen en maatregelen, hieronder opgenomen in dit thema, zijn gericht naar sportverenigingen, aangesloten

Nadere informatie

TOFSPORT LEUVEN. Het onderstaande reglement toelagen vorming voor sportverenigingen goed te keuren.

TOFSPORT LEUVEN. Het onderstaande reglement toelagen vorming voor sportverenigingen goed te keuren. TOFSPORT LEUVEN pagina 1/5 TOELAGEN VORMING VOOR SPORTVERENIGINGEN WETTELIJK KADER Gelet op artikel 199 en artikel 200 van het gemeentedecreet; Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het

Nadere informatie

Zitting van 22 december 2008

Zitting van 22 december 2008 UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 22 december 2008 Aanwezig : G. Naeyaert, voorzitter, N. De Cuyper, burgemeester, P. Vanthournout, A. Verhelst, W. Depoorter, L. Denolf, E.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN SINT-MARTENS-LATEM

SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN SINT-MARTENS-LATEM SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN SINT-MARTENS-LATEM Doelstellingen Artikel 1 Dit reglement heeft als doelstelling de sportverenigingen die erkend zijn volgens artikel 5 financieel te ondersteunen. Het

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIERING VAN DE CULTURELE EN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN VAN LONDERZEEL ALGEMEEN

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIERING VAN DE CULTURELE EN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN VAN LONDERZEEL ALGEMEEN REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIERING VAN DE CULTURELE EN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN VAN LONDERZEEL ALGEMEEN Artikel 1: Algemene bepalingen Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid;

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid; Laatste aanpassing : 06-07-2015 Goedkeuring GR 31 augustus 2015 Reglement sportsubsidie 2015-2019 voor clubs van de gemeente Temse beleidsprioriteit 2, m.b.t. het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders

Nadere informatie

Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem

Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Alle door het Gemeentebestuur erkende sportverenigingen (d.m.v. het erkenningreglement) kunnen

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een beleidssubsidie voor sportverenigingen

Aanvraagformulier voor een beleidssubsidie voor sportverenigingen Gemeentebestuur Nevele Sportdienst Aanvraagformulier voor een beleidssubsidie voor sportverenigingen Voor wie geldt deze subsidieaanvraag? Om in aanmerking te komen voor een beleidssubsidie, moet de aanvragende

Nadere informatie

SPORTCLUBS MET JEUGDWERKING 2014-2015

SPORTCLUBS MET JEUGDWERKING 2014-2015 DIENST VRIJE TIJD-SPORT Stasegemsesteenweg 21 8530 Harelbeke Tel. 056/73.34.60 www.harelbeke.be/sport sport@harelbeke.be SPORTCLUBS MET JEUGDWERKING 2014-2015 (voor 100% correcte gegevens : contacteer

Nadere informatie

AANVRAAGDOSSIER 2015 SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN conform reglement kwaliteitsvolle sportverenigingen

AANVRAAGDOSSIER 2015 SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN conform reglement kwaliteitsvolle sportverenigingen AANVRAAGDOSSIER 2015 SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN conform reglement kwaliteitsvolle sportverenigingen Erkenningsnummer.. Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het subsidiereglement inzake de kwalitatieve

Nadere informatie

Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies

Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies Artikel 1: Krediet Voor zover er een krediet in de begroting wordt ingeschreven, kan het gemeentebestuur een basis-, project-

Nadere informatie

I. IDENTIFICATIEGEGEVENS Naam sportvereniging: Is de sportvereniging erkend door de gemeenteraad? JA / NEEN

I. IDENTIFICATIEGEGEVENS Naam sportvereniging: Is de sportvereniging erkend door de gemeenteraad? JA / NEEN AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN IN HET KADER VAN HET THEMA KWALITEITSVOLLE BEGELEIDING VAN DE LEDEN VAN DE SPORTVERENIGING Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het subsidiereglement

Nadere informatie

REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES BIERBEEK Reglement Impulssubsidie Goedgekeurd op de gemeenteraad van 1 juli

REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES BIERBEEK Reglement Impulssubsidie Goedgekeurd op de gemeenteraad van 1 juli REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES BIERBEEK 2010-2013 Reglement Impulssubsidie 2010-2013. Goedgekeurd op de gemeenteraad van 1 juli 2010 1 Reglement Impulssubsidie 2010-2013. Goedgekeurd op de gemeenteraad van

Nadere informatie

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Doelgroep

Nadere informatie

Reglement Beleidssubsidie Sportclubs Zonnebeke

Reglement Beleidssubsidie Sportclubs Zonnebeke Reglement Beleidssubsidie Sportclubs Zonnebeke -Algemene voorwaarden Artikel 1: Doel van dit reglement Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden subsidies

Nadere informatie

Gemeente Zandhoven Liersebaan Zandhoven. Sportdienst

Gemeente Zandhoven Liersebaan Zandhoven. Sportdienst Gemeente Zandhoven Liersebaan 12 2240 Zandhoven Sportdienst 03-484 16 65 sport@zandhoven.be Reglement inzake subsidie sportverenigingen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 19 juni 2008 Publicatie

Nadere informatie

Gemeentelijke subsidies voor sport

Gemeentelijke subsidies voor sport 1 Gemeentelijke subsidies voor sport Puntensysteem voor de toekenning van de subsidies aan gemeentelijk herkende sportverenigingen in de gemeente Wichelen. 1. Afspraken met het schepencollege en de gemeenteraad

Nadere informatie

Reglement voor erkenning en ondersteuning van sport in Brugge

Reglement voor erkenning en ondersteuning van sport in Brugge Reglement voor erkenning en ondersteuning van sport in Brugge 1. Erkenning van recreatief-sportieve verenigingen Artikel 1 Om erkend te zijn als Brugse sportvereniging dient de vereniging bewijs te kunnen

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN

REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN - Gelet op het advies van de gemeentelijke Sportraad in zitting van 25 november 2008; - Gelet op de beraadslaging van de gemeenteraad

Nadere informatie

Reglement tot subsidiëring van kwaliteitsvolle sportverenigingen

Reglement tot subsidiëring van kwaliteitsvolle sportverenigingen Reglement tot subsidiëring van kwaliteitsvolle sportverenigingen Artikel. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas erkende sportverenigingen op basis van criteria die een brede en kwaliteitsvolle

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Aanwezig: Burgemeester Schepenen Raadsleden Secretaris Roger Gabriëls Stijn Raeymaekers, Frans Witvrouwen, Hugo Cambré, Machteld Ledegen Freddy Kerkhofs, Jan

Nadere informatie

Gemeente Wachtebeke SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PLAATSELIJKE SPORTVERENIGINGEN IN HET KADER VAN BELEIDSPRIORITEIT 1

Gemeente Wachtebeke SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PLAATSELIJKE SPORTVERENIGINGEN IN HET KADER VAN BELEIDSPRIORITEIT 1 Gemeente Wachtebeke SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PLAATSELIJKE SPORTVERENIGINGEN IN HET KADER VAN BELEIDSPRIORITEIT HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel. Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd

Nadere informatie

AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN

AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN 1. Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het vernieuwd stedelijk subsidiereglement voor sportverenigingen. Enkel sportverenigingen die voldoen aan

Nadere informatie

Reglement voor erkenning en ondersteuning van sport in Brugge

Reglement voor erkenning en ondersteuning van sport in Brugge Reglement voor erkenning en ondersteuning van sport in Brugge hervastgesteld door de gemeenteraad op 27 oktober 2015 bekendgemaakt op de website www.brugge.be op 28 oktober 2015 1. ERKENNING VAN RECREATIEF-SPORTIEVE

Nadere informatie

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 17 december 2013. Artikel 1: Kredieten Binnen de perken van de kredieten,

Nadere informatie

DEEL I: ALGEMENE BEPALINGEN

DEEL I: ALGEMENE BEPALINGEN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR MEERDAAGSE UITSTAPPEN VOOR SCHOLEN DEEL I: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: basis Om scholen te ondersteunen bij het aanbieden van meerdaagse uitstappen voorziet de stad Antwerpen

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN DE KWALITEITSVERHOGING VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDING

SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN DE KWALITEITSVERHOGING VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDING SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN DE KWALITEITSVERHOGING VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDING I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De gemeente Houthalen-Helchteren zal, binnen de perken van de kredieten daartoe

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING

ALGEMENE VERGADERING ALGEMENE VERGADERING Gemeentelijke Sportraad (GSR) Beveren Donderdag 20 november 2014 19.30 uur in zaal Olympia VERWELKOMING Alle aanwezigen van harte welkom op de jaarlijkse algemene vergadering van GSR

Nadere informatie

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER dd.6/2/03 REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE Gelet op het decreet van 13 juli 2001, houdende de organisatie van het overleg en de inspraak in het Gemeentelijk Cultuurbeleid. Gelet

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT SPORTACCOMMODATIES

RETRIBUTIEREGLEMENT SPORTACCOMMODATIES RETRIBUTIEREGLEMENT SPORTACCOMMODATIES 2015 2019 Dit reglement werd verlengd voor de periode van 1 januari 2019 tot 31 december 2019 in de gemeenteraad van Sint-Amands op 12 december 2019 Art. 1. Met ingang

Nadere informatie

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportwerking

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportwerking Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportwerking Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 29 november 2016. De stad Mechelen tracht via subsidiëring van Mechelse sportverenigingen

Nadere informatie

Subsidiereglement: impulssubsidie 1

Subsidiereglement: impulssubsidie 1 Subsidiereglement: Impulssubsidie Verhoging van de sportkwalificatie van de jeugdsportbegeleiders en de jeugdsportcoördinatoren in de sportverenigingen Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 Openbare zitting van 29 januari 2019. MOERBEKE. Tegenwoordig: Peter De Bock, Voorzitter Robby De Caluwe, Burgemeester Thierry Walbrecht, Derde Schepen

Nadere informatie

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 29 november 2016. Artikel 1: Kredieten Binnen de perken van de kredieten,

Nadere informatie

BELANGRIJK: De aanvraag moet binnen zijn op de sportdienst ten laatste op 31 maart!

BELANGRIJK: De aanvraag moet binnen zijn op de sportdienst ten laatste op 31 maart! Aanvraagformulier: - IMPULSSUBSIDIE BELANGRIJK: De aanvraag moet binnen zijn op de sportdienst ten laatste op 31 maart! OPMERKING: Enkel erkende clubs die georganiseerde jeugdsport aanbieden kunnen impulstoelagen

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT 2014 2019 Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen I. Algemene voorwaarden Artikel 1 Jaarlijks voorziet de gemeenteraad een krediet op het gemeentelijk

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het toekennen van werkingssubsidies sport

Subsidiereglement voor het toekennen van werkingssubsidies sport Subsidiereglement voor het toekennen van werkingssubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Doelgroep

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING 19 Februari 2009 WELKOM

ALGEMENE VERGADERING 19 Februari 2009 WELKOM ALGEMENE VERGADERING 19 Februari 2009 WELKOM JAARVERSLAG 2008 REKENING 2008 BEGROTING 2009 ONTVANGSTEN EIGEN WERKING R u b rie k B e g ro tin g 2 0 0 8 R e k e n in g 2 0 0 8 B e g ro tin g 2 0 0 9 B a

Nadere informatie