Favoriete uitverkoopjes Dress to Impress

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Favoriete uitverkoopjes Dress to Impress"

Transcriptie

1 Favoriete uitverkoopjes Dress to Impress Ja, januari! Het is weer tijd voor een nieuwe Dress to Impress. Meestal is het budget iets krapper in de eerste maand van het jaar, maar eigenlijk is het geen probleem. Als je een beetje slim bent heb je wel iets apart gezet, want het is ook de tijd van het jaar dat je weer een aantal hele leuke items kunt shoppen voor natuurlijk een veel leukere prijs. Mijn favoriete uitverkoopjes heb ik dan ook in dit blog verzameld in een nieuwe Dress to Impress. Meestal tijdloos, goede kwaliteit en natuurlijk voor een aantrekkelijke prijs. Dress to impress: uitverkoopjes 5x Favoriete

2

3 Deze leren cowboy laarsjes zijn echt een musthave en wel 60% afgeprijsd! Van 89,00 Euro voor 35,00 Euro. Niet alleen een musthave, maar nu ook nog heel betaalbaar. Zelf heb ik ze al besteld.

4

5 Oh ja! Hier word ik zelf erg blij van en nee, ze zijn niet direct voordelig, maar de Michael Kors tassen zijn allemaal 50% afgeprijsd, toch een mooie manier om zo n mooie tijdloze parel voor aan je arm te shoppen.

6

7 Een jaar na mijn zwangerschap zijn gelukkig de winterjassen ook weer een aantal maatjes kleiner. Rode winterjassen vind ik altijd leuk en daar word ik vrolijk van ik heb er denk ik al vier of vijf gehad. Deze rode mantel is nu 60% afgeprijsd. Leuk toch?

8

9 Goede voornemens en meer sporten? Dan is het nu de tijd om meer sportkleding te shoppen, net zoals deze sportbroek. Van leuke little black dresses heb je er nooit genoeg. Ik niet in ieder geval. Heel fijn als je ze goed afgeprijst kunt

10 shoppen, zoals deze little black dress. Welk uitverkoopje is jouw favoriet of waar ga jij altijd voor kijken in de uitverkoop? Meer blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Goed gevulde tomatensoep Op mijn blog staan ondertussen al diverse recepten voor tomatensoep, welke mijn favoriet is? Geen idee. Ik vind ze eigenlijk allemaal even smakelijk. Een pittige tomatensoep, geroosterde tomatensoep of Italiaanse tomatensoep. Alleen een gewone goede gevulde tomatensoep een beetje boeren tomatensoep die stond er nog bij. Ik ben denk ik ook niet de enige die tomatensoep gewoon lekker vind, want de pittige tomatensoep is al tijden één van de meest gelezen recepten op de blog. Tijd voor een nieuw tomatensoepje een goed gevulde tomatensoep recept als lunch of diner. Benodigdheden 4 komen goed gevulde tomatensoep 750 ml water 1 kilo tomaten (roma tomaten) 2 vleestomaten 250 gram soepballetjes 1 hand gesneden verse peterselie 1 hand gesneden verse bieslook 2 wortelen

11 1 ui 250 gram cherrytomaatjes 2 stelen bleekselderij snufje zout snufje peper 1 eetlepel olijfolie Tips voor de bereiding van de tomatensoep Moeilijkheidsgraad 1-5: 2 Tijdsduur: 30 minuten Benodigdheden: staafmixer, snijplank, mes, pan

12

13 Recept voor tomatensoep goed gevulde Start met het verhitten van de olijfolie in de pan. Snij ondertussen de tomaten (behalve de cherrytomaten, bewaar deze apart) grof en verhit deze in de olijfolie. Snij nu ook de ui grof en één wortel en roerbak deze nog twee minuten mee. Blus af met het water. Laat de soep 15 minuten koken op hoge temperatuur en breng op smaak met zout en peper. Snij ondertussen de wortel en bleekselderij in kleine stukjes en halveer de cherrytomaatjes. Pureer na 15 minuten de soep die heeft staan pruttelen. Als deze is fijn gepureerd dan kunnen de wortel, bleekselderij, tomaatjes, gehaktballetjes, bieslook en peterselie erbij. Laat de soep nog vijf minuten doorkoken. Zodat de gehaktballetjes gekookt zijn en de groente nog wel een beet heeft. Als extra: serveer de soep met een paar sneetjes stokbrood met kruidenboter of kook nog vermicelli mee dan is de soep nog gevulder. Meer recepten? Like Foodblog Foodinista. Volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest. Cottontree Mer in

14 Scheveningen In December ging ik op een tour langs lokale helden in Den Haang en Scheveningen. Na een warm ontvangst in het Bilderberg Hotel in Scheveningen was het tijd voor een wandeling over de pier naar een voor ons onbekende, maar zeer welkome verrassing; Cottontree Mer het eerder bekende restaurant Seinpost in Scheveningen. Onder de naam Seinpost is het restaurant heel bekend in Den Haag, Scheveningen, maar ook bijvoorbeeld bij mijn schoonouders woonachtig in Brabant. Een verrassing, want Seinpost heeft een restyle ondergaan en gaat tegenwoordig verder onder de naam Cottontree Mer, wel nog steeds als restaurant met een Michelin ster. Niet direct afhaken, wanneer je denkt duur, want aan het einde van dit blog en wanneer je ook overtuigt bent om hier een keer te gaan dineren zal ik je ook meer vertellen over de interessant formule. Cotton Tree Mer de ervaring Na een wandeling over de boulevard, weet je bij Cottontree Mer direct dat je in een restaurant bent uit een hoger segment. De jassen worden aangenomen, je wordt naar je tafel begeleid en de tafels zijn perfect ingedekt.

15 De maître informeert over de wijnkaart en om deze eventueel te laten combineren met het diner. Het hele menu is gebaseerd op de dagvangst en seizoenvangst in Scheveningen, je eet de zee. Wil je gaan dineren met iemand die geen vis eet, geen probleem, het is mogelijk. Tijdens het diner heb ik genoten van een drie-gangen menu bij Cotton Tree Mer.

16 Voorgerecht: Gemarineerde zeebrasem. Een soort carpaccio met gemarineerde groente en zwarte knoflook gelei. De zwarte knoflook gelei gaf de verrassende smaak.

17 Hoofdgerecht: Met brood gebakken poon met chevenne ui en paddenstoelen en Cabernet-sauvignon saus. Echt heerlijk! Het hele gerecht gaf een gevoel van een zeer verfijnde fish and

18 chips, maar dan echt zeer verfijnd en helemaal aangepast aan het herfst en winter seizoen. Dessert: Chocolade. Een geheel chocolade palet, a girls best friend. Niet gewoon choclade, maar diverse smaken, structuren en ervaringen. bros, truffel, mousse, ganache, rice crisp, tuile en voor een frisse smaak passievruchtijs.

19 Natuurlijk bij de koffie of Madeleines en kokosmakronen. thee homemade friandises;

20 Het nieuwe Cottontree Mer Het is afhankelijk van wat je eigen verwachtingen zijn van het dineren bij een sterrenrestaurant, want Cottontree Mer is de eigenaar van 1 Michelin ster. Bij Cottontree Mer is het wel toegankelijk om te gaan dineren. Voor een a la carte gerecht betaal je 15,00 Euro, hiermee stel je zelf je menu samen en voor een 4-gangendiner 49,00 Euro. Hiermee ben je flexibel in je keuze en budget, ook in deze drukke tijd, waarin niet iedereen er voor kiest om een uitgebreide avond te dineren of meerdere activiteiten op een avond heeft gepland. Enthousiast? Lunchen of Dineren kan bij: Cotton Tree Mer. Zeekant AD Den Haag Weekendje Scheveningen of Den Haag Dit zijn de favorieten hotels van Foodblog Foodinista. Budget en design overnachten bij Berger s B&B in het centrum van Den Haag bij Bergers kun je een echte vintage B&B verwachten. Bij het Ibis Den Haag City Centre in Design sfeer. Ga in koninklijk bij het Teleport hotel. Design bij de studenten van de Hotelschool bij The Student Hotel. Luxe en design overnachten bij Small Luxury Hotel Mozaic in het centrum van Den Haag, klein en persoonlijk, maar wel alles wat je wenst. Kidsproof design overnachten bij Shortstay Harbour Scheveningen. Meer foodblogs en restaurants ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

21 Het lekkerste broodje on the move; De Winnaar is Leuk! Ik mocht tijdens de Horecava nog een keer plaats nemen in een jury, wat zeker geen straf was. Naast bij de wedstrijd voor het Lekkerste Kindermenu mocht ook deelnemen in de jury voor Het lekkerste broodje on the move. On the move betekent, is niet direct Take away, het kan bijvoorbeeld ook zijn voor de 1e klas van de KLM zijn. Dus onderweg is letterlijk de betekenis. En het voor Het lekkerste broodje was het heel veel proeven er waren 15 deelnemers en 15 broodjes om te proeven, van alle broodjes 1 of 2 happen en door naar het volgende broodje. Voor een aantal broodjes, was dit natuurlijk ontzettend zonde, dat kun je, je misschien wel voorstellen. Uiteindelijk hebben wij een winnaar gekozen, na het deskundig proeven, maar ik zal je ook meenemen door de broodjes die ik heb mogen proeven en de broodjes die ik graag nog een keer wil proeven.

22 Lekkerste broodje on the move; voor mij Voorheen vond ik een broodjes voor onderweg of die je zo uit het vuistje kunt eten minder belangrijk, maar tegenwoordig moet ik bekennen dat ik die ook met meer regelmaat eten. De reden; een kindje. Voorheen had ik voldoende tijd en flexibiliteit om uit eten te gaan (al plan ik dit nog wel in) of om te gaan lunchen (ook een kwestie van plannen). Alleen spontaan iets eten onderweg is er minder bij. Het gebeurt nog wel, maar soms ga ik snel de deur uit en heb ik alles geregeld, behalve mij zelf, natuurlijk heel belangrijk. Dan is juist het assortiment belangrijk, maar ook de eetbaarheid. Een broodje moet praktisch zijn, vers, goed mee te nemen en uiteindelijk wil je niet onder de vlekken van je heerlijke broodje. Een beetje gezond vind ik zelf ook een pluspunt, alleen een vette hap vind ik tegenwoordig ook niet meer kunen, al is dat persoonlijk, net zoals smaak. Gelukkig is daarvoor de jury met meerderen.

23 Diverse broodje bij het Lekkerste broodje Tijdens het jureren kwamen er 15 broodjes voorbij en deze zijn allemaal geproefd. Een smakelijk en machtig broodje! Alleen de biefstuk vond ik echt goed. Het broodje Farmer s Surprise, bijna een hele maaltijd.

24 Broodje Kok Carwash. Een fijn broodje voor onderweg en voor de lunch. Goede ham, pesto en kaas.

25 Echt een fantastisch broodje voor het oog; De Vitello Tonato Nieuwe stijl. Helaas, niet zo 1, 2, 3 verkrijgbaar. Dit broodje wordt gemaakt voor de eerste klaas gasten van de

26 bekende luchtvaartmaatschappen. De Nr. 2 van de wedstrijd; Broodje Pittige Makreel. Vers, fris, gezond en verrassend. Lekkerste broodje on the Move; De winnaar is

27 Het winnende broodje kregen wij in dit mooie pakketje overhandigd, praktisch en het broodje blijft ook nog even warm.

28 En de winnaar is; Broodje Runner van Sheraton Shiphol. Een zoet pittig bruin brood kip van kipdijen. Makkelijk te eten, mals en sappig met frisse salade en heel fijn meegegeven in de tasjes. De smaken zijn toegankelijk. Veel succes en wil je ook mee doen volgend jaar? Kijk bij de Lekkerste wedstrijden en bij de Horecava. Meer foodnieuwtjes ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

29 MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer Ja, ik ben bij mij MaMa Kelly geweest, een bistro restaurant en inderdaad ik ben enthousiast, goed gelezen! Op instagram zag ik veel prachtige foto s van het nieuwe restaurant in Den Haag voorbij komen en aangezien Den Haag voor mij niet direct om de hoek is, is het een uitje wat ingepland moest worden en op een lijstje werd gezet met daar moet ik een keer naartoe locaties. In december werd ik uitgenodigd voor een lokale helden tour in Den Haag met een compleet geheime agenda en wat stond er ook op de agenda? Verrassing! MaMa Kelly, super tof!

30

31 MaMa Kelly Stijl Naar MaMa Kelly ga je niet alleen voor de menukaart, die is goed en daar kom ik zeker nog op terug. Nee de gehele entourage is een eye catcher. Het restaurant is niet gelegen in het centrum van de stad, het kan even een reis zijn tijdens bijvoorbeeld een citytrip, maar deze is zeker de moeite waard. Het trendy MaMa Kelly is gerestyled op het oude terrein van de Caballero fabriek een broedplaats voor creatieve bedrijfjes, waar bijvoorbeeld ook Hermit gin is gevestigd. Als je er éénmaal bent dan is er een verrassing de loods van MaMa Kelly, waar eigenlijk iedereen welkom is, maar wel alle gasten in eigen stijl kunnen lunchen, dineren of op een andere manier kunnen genieten van het menu. In de zomer is er een terras en binnen is er een bistro restaurant voor de zakelijke gasten of meer in stijl gasten en een ontspannen lokatie voor bijvoorbeeld gezinnen met kleine kinderen of vriendinnen groepen. Top idee! Bij beiden geniet je even goed van de signature dishes.

32

33

34

35

36

37 Kreeft en Kip Inderdaad de signature dishes zijn Kreeft een kip en ook nog voor een hele aantrekkelijke prijs. Kreeft is een favoriet van mij persoonlijk en dan geserveerd met een heerlijke frisse botersaus. Wat kun je verwachten van de kip? Een hele kip die je vervolgens met elkaar kunt delen. Een mooie combinatie. Wens je iets anders? Het kan zeker een mooie steak, sandwiches of salades staan ook op het menu in combinatie met een toegankelijke cocktails. wijnkaart en alcoholvrije limonades of

38

39

40 Bezoek MamaKelly Saturnusstraat 100

41 2516 AH Den Haag P.s. Het terrein van MaMa Kelly is beveiligd door de kantoren, laat je niet afschrikken, maar maak een reservering of geef bij de beveiliging aan dat je voor MaMa Kelly komt. MaMa Kelly ligt ook aan een jachthaven. Leuk dus om met de boot naartoe te varen! Meer restaurant tips ontvangen of met mij delen? Like Foodblog Foodinista. Volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest. In balans en meer uit leven halen met levensstijl methode je de Eerlijk is eerlijk ik ben dol op eten, maar al lange tijd ben ik niet super blij. Ongetwijfeld ben ik niet de enige die het gevoel kent. Eten als vriend, maar ook als vijand. Er was een tijd dat ik het goed in balans kon houden, maar de laatste jaren is het een beetje, of zeg maar nogal veranderd. Dit heeft op alles een uitwerking. Niet alleen op je gewicht, al heb ik hier denk ik de grootste moeite mee, maar ook op je weerstand, uithoudingsvermogen en eigenlijk van alles wat erbij komt kijken. Kortom de huidige levensstijl daar ben ik niet blij mee en het trekt je mee. Het is mogelijk om er excuses voor te zoeken; verhuizing, zwangerschap, drukke baan, eigen bedrijf, wisselende werktijden, nieuwe gezinssituatie en meer wel en niet leuke sociale en privé omstandigheden. Alles heeft een invloed op je leven, maar zelf heb je hier controle

42 over. De één valt af en de ander komt aan. Ieder pontje gaat door het mondje en de sportschool skip je als eerste. De gezonde levensstijl gooi je snel overboord en vaak zonder dat je het zelf door hebt. Chocolade smaakt beter dan een appel, een glas wijn op de bank is gezelliger dan de sportschool en door de regen even gaan wandelen als je ook naar je favoriete Netflix serie kunt kijken, waarom niet! Het zijn feelgood activiteiten in een dipje. Begrijp het niet verkeerd, ik ben vrolijk en geniet van het leven, maar misschien iets te veel haha. En om er meer van te genieten en er ook langer van te genieten moet er iets gebeuren. Meer weerstand, minder gewicht om mee te dragen en een fitter gevoel graag. Ik ken de voordelen; minder griepjes, meer leuke dingen doen, ik pas weer alle kleding en minder retoucheren op foto s. Halleluja! Wat zou ik dat gevoel graag terug willen en weer die oude ik van een aantal jaar terug willen zien. Ik spreek over een levensstijl aanpassing. Eigenlijk iets wat ik al heel lang weet, maar in de loop der jaren, door mijn excuses ben verloren. Geen superfoods, gewoon eten, af en toe genieten en dan je normale leven en weer oppakken. Controle, routine en bewustwording, maar zo makkelijk is het nog niet.

43 Zes jaar terug

44 En nu Met een o.a. een mooi mannetje rijker, maar ook vele kilo s. Dieet nee levensstijl methode Nee ik spreek niet over een dieet, een dieet daar heb ik niet veel mee. Ik ken er aardig wat, heb het ook regelmatig geprobeerd van rustig tot aan extreem, met veel en weinig effect en met het omgekeerde effect, zodra ik weer was gestopt. Uiteindelijk tijdelijke successen, veel afzien natuurlijk. Nu dit jaar, mijn zoontje is 1 jaar, ik heb meer controle over ons leven, na onze verhuizing, en eigenlijk aan goede voornemens doe ik niet. Alleen dit jaar wel. Ik kwam in contact met de Levensstijl Methode van Asja. Ik twijfelde, weer een dieet? Uhm. Alleen kan ik het sowieso niet. Die hoop heb ik een beetje opgegeven, streng, maar vervolgens toch ja zeggen en er verandert niks. Ik heb geen inzicht meer en mijn

45 oude kennis lijkt wel verloren. Een hulpende hand lijkt mij absoluut prettig in combinatie met werken, een gezin, etentjes, evenementen, vrienden, vakanties, thuis koken is inzicht prettig in wat ik nu eigenlijk doe. In eerste instantie heb ik het boek besteld. Het is allemaal zo simpel Nou dat valt een beetje tegen. Het lijkt heel simpel. Gelukkig schrijft Asja heel enthousiast en komt het allemaal heel logisch en herkenbaar over. De kunst van het boek, de herhaling! Tja en zonder beweging komt je nergens. Een pluspunt; de oefeningen kun je thuis doen! Hulde en een pluim van deze mama, maar geen excuus om niet naar de sportschool gaan, maar laten we ergens beginnen.

46 Waar ga ik beginnen Ja, ik ga beginnen om mijn levensstijl te veranderen. Ik wil het niet meer zo. Wel weet ik van mij zelf dat ik niet in één keer in het diepe moet duiken. Het is te veel en hoe eerder geef ik op. Ik begin met een aantal stappen om zo beter voor mijzelf te zorgen en zo mijn doelstellingen te bereiken. Koffie is geen aanrader, maar 1 a 2 keer per dag mag. 1 keer per dag is maximaal en verder verse groene thee weer terug gaan opbouwen. Mijn normale melk wordt sojamelk voor de latte in de ochtend.

47 Minimaal drie glazen water per dag op smaak met lime, munt of ander fruit en zo frisdranken afbouwen. Deze kan zet ik s ochtends in de koelkast. Drie keer per week sporten; 1x per week de sportschool yoga en 2x per week de thuisoefeningen. Na het sporten in de sportschool naar de sauna. Dat is toch een traktatie! Thuis 1x per week in bad ipv douchen. Dit is een traktatie! 1 dag per week een vastdag (maandag of dinsdag) Iedere dag een fruit of groentesap uit de blender of superjuicer voor de weerstand. 5x in de week een of/of koolhydraten diner. Groente met pasta, aardappels of vlees of vis met groente, maar geen en, en, en meer. Meer salade op tafel; verse groene sla, komkommer, tomaat bij de warme maaltijd. Het zet de darmen aan het werk. Er zijn veel meer handvaten en stappen in het programma, voor mij gaat het een uitdaging worden deze wijzigingen in mijn dagelijkse routine, maar ik ga er wel voor. Het is een aanpassing in mijn huidige ritme, maar het grappige is dat ik jaren zo geleefd heb en dat het ergens zou moeten lukken. Natuurlijk is mijn leven veranderd, mijn lichaam veranderd en zal het niet altijd makkelijk zijn. Ik vertrouw op een positief effect een beloning en dan gaan we zien, wat het gaat doen. Hopelijk krijg ik de smaak te pakken en vind ik er rust in. Sommige doelstellingen of routines lijken heel normaal, maar wanneer ik ze iedere week natel dan merk ik dat ik ze regelmatig misgun. Op naar een mooie toekomst en een hopelijk positief resultaat. Meer tips ontvangen van Foodinista over mijn ontwikkelingen en De Levensstijl Methode? De komende drie maanden blog ik hier regelmatig over. Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

48 Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava Zoete Emoties proeven, het is de eerste gedachte bij de naam van Sweet Emotions en de combinatie met de Horecava. Sweet Emotions is alleen veel meer dan proeven en zoete smaken in dit blog neem ik je mee door een culinaire zintuigen reis door de vier seizoenen van het jaar op hoog culinair niveau. Een ervaring die ik tijdens de Horecava niet had willen missen. Een reis door zoete emoties De beste patisserie chef ter wereld Albert Adrià is samen met zijn team en gezamenlijke initiatiefnemers Rudy van Beylen en Dirk Peeters afgereisd naar de Horecava, om de bezoekers te verrassen met Sweet Emotions. In een winterwonderland, herfsttuin, Ibiza Club en strandclub worden de mooiste creaties geserveerd en de zintuigen geprikkeld. Een menu moet een goed begin en een goed einde hebben, precies zoals een goede film. Dus beroer de emoties van je gasten en haal meer uit je cocktail- en je dessertkaart. Eten en drinken doe je niet alleen met smaak, dit is ook mijn mening, een lunch of diner is een middag of avond uit en je wilt geprikkeld worden. De omgeving, beleving en het menu zijn een geheel voor een perfecte ervaring. Alleen, wanneer is het menu compleet? Willen we dit aanvullen met een bijpassend drankje, om de smaak papillen te strelen en in gang te zetten?

49 Waarom eten we minder desserts terwijl het onze smaak ervaring compleet maakt. Bij de ervaring van Sweet Emotions is het mij weer helemaal duidelijk, waarom het zo belangrijk is en het maakt van eten en drinken een beleving vol verrassingen. De wandeling door Sweet Emotions Ga je naar de Horecava? Bij de winter mogen alle bezoekers komen proeven. Diverse zoetigheden van Didess en IJsboerke worden hier geserveerd in het winterwonderland, in de herfst is een reservering noodzakelijk, maar begint de luxe dessert ervaring echt in de herfsttuin. Ondanks de reservering is het ook voor jou als Horecava bezoeker toegankelijk.

50 Naar Sweet Emotions Op reis naar de Lente. Ik neem je mee naar de Lente en de zomer. Naar de Sweet Sins Mysterious Cocktailbar van Albert Adrìa, R&D Food Revolution en Bombay Sapphire, zodat je over mijn schouder de Sweet Emotions mee kunt ervaren. Een club waar je alleen als genodigde komt en waar de sfeer van Heart Ibiza wordt gecreëerd, sowieso met de cocktail Pink Flamingo. Een gin tonic samengesteld door Albert Adrìa in samenwerking met Bombay Sapphire, maar met een hele speciale touch. Een licht rose kleur en rook van sisha ook wel de waterpijp. De zintuigen worden overal geprikkeld en de smaak is bijzonder zoet appelig. Heerlijk, hip en je hebt zit in een feestje. Even was ik vergeten dat ik op de Horecava was.

51

52 Zomer Na de lente gaan we naar Met een glijbaan en even het strand restaurant in. voor het exclusieve en het de zomer van tijd voor het strand. kind, glijden we zo de club uit en Tijd om aan de bar aan te schuiven genodigde diner van Albert Adrià.

53

54 Cheers op de Sweet Emotions met de in eerste instantie bittere cocktail, voor mij een schrik reactie in een zomerse sfeer. Alleen bij alle bites was er een verrassend zurig of zoet effect.

55

56 Als eerste bite twee kleine amuses aangekondigd als nootjes. Een hartig honing nootje en een pinda nootje. Het effect? Een honing biscuit met een boterzachte smaak en de pinda is een romige zachte chocolade pinda die smelt in je mond.

57

58

59 Zoete limoen, zachte kreeft en een pittige eindsmaak een feestje van smaken op een kleine taco. Een zachte brioche gevuld met romige en kleverige mozarella. Een klein kunstwerkje. Wat een verrassing! De Worteltaart cupcake. Alles is eetbaar. Het cupcake papiertje is zoet suikerpapier, start romig met

60 een knisper suiker aan de binnenkant. Een zintuigen dessert. Proeven, zien, voelen De afsluiter van de sweet Emotions. Het Ananas dessert. Wat oogt als een simpele gevulde ananas is een pure ananas sorbet met cocos en pittige rode peper. Je smaak slaat even op hol, maar het is ook en verfrissende afsluiter. Mijn zintuigen zijn geprikkeld tijdens dit feestje en ik ben geïnspireerd. Dit blog is geschreven ter ere van de Horecava 60 jaar, waar ik met vier andere bloggers blog verslag van uitbreng. Naast Sweet Emotions heb ik verslag uitgebracht van Het Lekkerste Kindermenu en de pop-up van Bierfabriek tijdens de Horecava. Ook ben ik tijdens de Horecava en vele andere evenementen live te volgen. Volg mij hiervoor; Like Foodblog Foodinista op Facebook of Volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

61 Het Lekkerste kindermenu; De winnaar is! Niet zo heel lang terug heb ik je kunnen lezen dat ik blog ambassadeur was tijdens de horecava 2016 die dit jaar ook 60 jaar bestond. De Horecava 2016 is ondertussen afgelopen. In een blog over de Lekkerste Wedstrijden die ieder jaar worden georganiseerd tijdens de Horecava heb je ook mijn enthousiasme kunnen lezen over de wedstrijd Het Lekkerste Kindermenu van Nederland, onderdeel van De Lekkerste Wedstrijden tijdens de Horecava. Bij deze wedstrijd mocht ik zelf met drie kinderen onderdeel zijn in de jury, heel erg leuk! In dit blog deel ik graag de uitslag van de wedstrijd en wie de winnaars zijn van de wedstrijd; Het Lekkerste kindermenu. Winnaar het Lekkerste kindermenu Dit jaar mocht ik deelnemen in de jury bij het het Lekkerste Kindermenu tijdens de Lekkerste wedstrijden tijdens de horecava. Heel leuk om te zien wat kinderen proeven bij een kindermenu, waar ze naar kijken en natuurlijk wat ze willen beleven. Uiteindelijk was er ook een vakjury van volwassenen, waar ik onderdeel van was om een samenhang te creëren er werd o.a. geselecteerd of de smaak goed is, het gerecht er goed uit ziet, de versheid en nog een aantal componenten. De top 3 van de kindermenu s van dit jaar zijn. Lekkerste Kindermenu nr. 1: Iniminivitamini van Van Hutten Catering

62

63 Het kindermenu van Van Hutten Catering was verrassend en gezond, maar ook speels en echt voor kinderen. De Engelse drop bestaat uit groente en is een salade. In de kauwgumballen automaat zijn kleine groenteballetjes verstopt. De poffertjes zijn groente en aardappelpoffertjes. De kipnuggets zijn vers gemaakt en met een sausje in een tube. Als toetje een tomaat die vervolgens een romig aardbeien dessert is. Het menu is gedrukt op snoeppapier. Geserveerd op een houten plank met daarop een tekening en kleurpotloden. Leuk! Een goede tweede plaats was er voor Little Duck van Eetcafé Ugly Duck in Utrecht en de derde plek was voor Fata Morgana Kindermenu van Murphy s Schiphol. Volgend jaar ook mee doen? Kijk bij De Lekkerste Wedstrijden er zijn ook wedstrijden voor bijvoorbeeld het Lekkerste broodje of de Lekkerste wafel.

64 Meer foodnieuwtjes ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Wijnspijs wandeling culinair verslag Breda Onlangs heb je er al over kunnen lezen, mijn tips voor een culinaire zondagmiddag. Eigenlijk zijn het Wijnspijs Wandelingen, stadswandelingen waarbij je gezellig met je eigen gezelschap een stad gaat ontdekken en vervolgens bij zeven restaurants een hapje gaat eten met een bijpassende wijn. Het klinkt alleen culinair en ik dacht zelf alleen aan het heerlijke aspect van zo n middag, maar ik ben er ondertussen wel uit dat het veel meer is een Wijnspijs wandeling. Je ontdekt een stad op een hele ontspannen en leuke manier. Culinaire Wandeling Breda Zelf ben ik de wandeling gaan ondernemen in Breda, mijn oude studentenstad. Misschien herken je het wel. Je studentenstad heeft een altijd een speciaal plekje in je hart. Sommige blijven er wonen, maar velen vertrekken toch na een aantal jaar. Je belooft plechtig regelmatig terug te keren, maar uiteindelijk door tijd gebrek en je bent gewoon simpelweg niet de enige die is verhuisd zijn er niet heel veel redenen om regelmatig terug te keren. Ik ging vanuit Breda van de één op de andere dag naar Haarlem en ben daar bijna tien jaar blijven wonen. Nu ben ik terug verhuisd naar Kaatsheuvel, ik weet het een hele aparte keuze, maar dat is een heel ander lang verhaal. De afstand van Kaatsheuvel naar Breda is wel veel

65 dichterbij en ik ben ook niet de enige die weer meer in de regio Breda woont. Leuk! Alleen lijkt Breda wel een vreemde stad geworden na tien jaar. Wat een goed idee om hier de WijnSpijs Wandeling te gaan lopen op mijn favoriete manier een culinaire wandeling. De oude horeca heeft tenslotte plaats gemaakt voor nieuwe en de studenten kroegen zijn, ja echt waar, voor de studenten en ik ga toch ergens anders mijn plekje en stekje zoeken en vinden. Mijn Wijnspijs Wandeling in Breda Zondagmiddag 11 januari en het is tijd om naar het dan voor mij nog vertrouwde Breda te gaan. Al een aantal keer ben ik g d met informatie over de WijnSpijs Wandeling. Informatie over de route, kleine tips, zodat we zeker niets gaan missen en over de post hebben we onze strippenkaart en stadsmap ontvangen, leuk! Wij gaan naar Wijnbar Pinot, Parc, Publieke Werken, Keyser Hotel Breda, Barlucca, Chocolat en Binnen. Parc is mij bekend door een stapavondje na mijn studententijd voor de cocktails, maar zeker niet op culinair gebied, Chocolat stond al op mijn lijstje tijdens mijn studententijd, maar toen had ik absoluut geen Chocolat budget en bij Barlucca heb ik toevallig al een keer gedineerd. Verder is alles nieuw en gaat het één grote culinaire ontdekking worden. Leuk! Wijnspijs Wandeling in foto s Hoe kun je beter laten zien dat het een heerlijke wandeling was met ontdekkingen dan in foto s? Inderdaad hier zijn de foto s.

66 Starten met een eigen Stempelkaart voor de Wijnspijswandeling.

67 De start bij Wijnbar Pinot op de Grote Markt in Breda met natuurlijk een Pinot Gris.

68

69 De eerste wijnspijs combinatie is een feit bij Wijnbar Pinot. Een frisse pinot met een licht zuurtje, wat goed combineert met het gerechtje. Wel uitdagend met de bloedworst, maar met frisse appel.

70

71 Vervolgens naar Restaurant Parc ook op de Grote Markt in Breda voor de hertenbiefstuk, met chocoladesaus en paddenstoelen met een zwaardere rode wijn een gerechtje, waarvoor je wel even bleef zitten.

72 Nummer drie in de wandeling, Publieke Werken. Daar kom ik graag nog een keer terug om te borrelen. Echt een hele leuke locatie! Eerste schrok ik even bospadenstoelensoep met rode

73 wijn. De smaak gaat samen, maar soep met wijn. Alleen de crostini met parmaham roomkaas en rucola maakte veel goed en was heerlijk. Tip en vooral overdag heel leuk, Publieke Werken bevindt zich aan de achterkant van Dille en Kamille en hier kijk je door een steegje naar binnen. Leuk!

74

75 Een hotel is opgenomen in de culinaire wandeling in Breda voor een wijnspijs combinatie. Het Golden Tulip Keyser Hotel is geen nieuw adres in Breda, maar ook geen adres waar je vaak komt in je studententijd. Het is een restaurant waar je voorbij loopt en denkt waar is dit? Oh er is ook een hotel. Vaak een negatieve reactie wat zeker niet nodig is. Het restaurant is goed en geeft weinig hotel gevoel. Wij aten een mooie vissalade met huis gerookte zalm en een prettige en frisse witte wijn uit noord-oost Italië.

76

77 Van Italiaanse wijn, naar de Italiaanse keuken bij het hippe BarLucca. Geen standaard restaurant met de Italiaanse keuken, wel pizza, maar veel keuze dan pizza. Wij kregen kruiden risotto geserveerd met lamssucade geserveerd met een bijpassende zachte rode wijn uit La Manche de Chianti net boven Toscane.

78

79 Een restaurant op mijn lijstje al heel lang. Een jonge wijn met een zachte appelsmaak gecombineerd met een mooi visgerechtje, maar met een bittere smaak. Ik vond het verrassend.

80 Al weer de laatste van de vele gerechtjes en leuke ontdekkingen in Breda. Binnen Breda, een leuke ontdekking! Mascarpone gorgonzola room met een whiskey pipetje en

81 Italiaanse ham. Yummie! Een mooie afsluiter. De locaties waar ik zeker nog een keer naartoe ga zijn Binnen en Publieke Werken al is het om te borrelen, gewoon nieuw en nieuw ontdekt. Leuk! Naast het eten vind ik daarom de Wijnspijswandeling al leuk. Een stad ontdekken op een leuke en ontspannen manier. Overal iets proeven en weer verder wandelen, wat je anders niet snel doet. Zeker een aanrader en iets wat ik nog een keer ga doen tijdens een citytrip of gewoon in een andere stad in Brabant om mijn nieuwe leefomgeving verder te ontdekken. Ook een leuke wandeling? Kijk ook eens bij WijnSpijs of op mijn blog, waar ik al een aantal leuke agenda tips geef. Like Foodblog Foodinista. Volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest. Ham kaas macaroni ovenschotel In een budgetweek is macaroni ideaal en ik heb mij zelf ook de uitdaging gegeven om in een budgetweek na de feestdagen en na een vakantie niet direct naar de supermarkt te rennen, maar om toch echt even te gaan koken met de restjes die ik nog in huis heb. Dan ook echt met een gerecht wat het hele gezin lekker vind. Macaroni, check heb ik altijd in huis en heb ik altijd in huis. Bij het snacken met de feestdagen hebben de cherrytomaatjes mij de hele week aangestaard, maar er is er geen één opgegeten, het gaat dus tijd worden en in de maaltijd. Geen normale macaroni en ik heb ook geen basis meer voor een rode saus, maar wel alles voor een mac and cheese en dus een ham kaas macaroni ovenschotel die in iets meer dan 20

82 minuten op tafel staat met de oventijd erbij. Sowieso is deze maaltijd echt absoluut geen straf en is de kans heel groot dat ook jij deze ingrediënten gewoon in huis hebt. Natuurlijk kun je de macaroni vervangen door bijvoorbeeld penne of de tomaatjes door een courgette of paprika. Dan is het zeker net zo lekker, alleen een beetje anders. Uhm dat ga ik binnenkort ook eens proberen.

83

84 Benodigdheden Ham kaas macaroni ovenschotel voor 2 personen 150 gram macaroni (of andere pasta) 250 gram cherry tomaatjes (of een verdwaalde courgette, paprika etc.) 300 ml melk flinke hand geraspte kaas 125 gram hamblokjes snuf peper theelepel oregano 1 eetlepel vloeibare boter of normale 2 eetlepels bloem 1 ui Voor erbij: Sla met olijfolie aangemaakt Tips voor de bereiding van de macaroni ovenschotel Moeilijkheid 1-5: 1 Tijdsduur: Voorbereiding 20 minuten en oven 15 minuten Benodigdheden: snijplank, mes, pan, vergiet, mengschaal, lepel, kaasrasp, ovenschaal Recept Ham ovenschotel kaas macaroni Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook als eerste de macaroni volgens de verpakking. Verhit ondertussen in een pannetje de boter. Snipper de ui. Fruit de ui voor drie minuten in de boter en halveer ondertussen de cherrytomaatjes. Maak van de boter met ui nu een bechamelsaus (heel simpel). De bloem mag er bij en spatel deze snel. En giet de melk erbij. Blijf roeren, totdat het een saus wordt en rasp de kaas naar

85 smaak er doorheen. Het vuur kan nu uit. Meng de oregano, peper, ham en tomaat door de saus. Verdeel de macaroni over de ovenschaal en giet de saus over de macaroni, spatel alles nog een keer goed door. Plaats de ovenschaal voor 15 minuten in de oven. Alles de ham kaas macaroni ovenschotel klaar is, serveer de macaroni dan met de salade en klaar is de simpele maaltijd. Makkelijke gezinsmaaltijd macaroni valt altijd goed in de smaak. Ook de recepten voor de macaroni met veel groente zonder pakjes en zakjes al gezien en de macaroni carbonara? Meer recepten ontvangen en blijven volgen? Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest. 5x Dineren in Brabant met de dinerbon Het nieuwe jaar is begonnen en misschien ben je niet de enige, januari gaan langzamer dan je bankrekening of omgekeerd je bankrekening gaat sneller dan de maand januari. Meestal is de dure feestmaand December er een beetje schuldig aan. Een beetje gezelligheid blijft natuurlijk leuk om niet direct in de winterdip te komen. Waarom zou je ook? Heb je al gekeken of je niet ergens een verdwaalde dinerbon hebt liggen, want let op ook deze dinerbonnen hebben allemaal een datum die soms sneller verloopt dan je verwacht. Controleer dit goed online, zonde toch? Het is mij ook al een keer overkomen, een cadeaubon verlopen voor ik het wist. Ik had er een aantal liggen en ik dacht het komt er echt nog wel van. Druk, druk en voor ik het wist was er geen tijd meer voor het gekregen

86 etentje. De dinerbonnen kun je ook bij heel veel restaurants inleveren en regelmatig restaurants waarvan je het niet verwacht, flexibel en niet alleen voor een chique diner. Een lunch of borrel gaan ook regelmatig prima. Een leuke budget tip en een leuke manier om je dinerbon ook op een creatieve manier uit te geven. Aangezien ik in Brabant woon ben ik op zoek gegaan naar leuke restaurants, grand cafés en meer waar je de dinerbonnen mag uitgeven en mag komen genieten. Helemaal ideaal, reserveer online, registreer de code van je dinerbon en je betaalt alleen nog contant bij het restaurant het rest bedrag. Zelf vind ik het altijd even fijn als ze van te voren weten waar je mee betaalt. Op deze manier zijn de kosten al verrekend. Makkelijk en je kunt je dinerbon ook niet thuis vergeten, al zal ik de dinerbon altijd voor de zekerheid meenemen. 5x Leuke restaurants in Brabant met de dinerbon Onze Kerk in Hooge Zwaluwe Borrelen of dineren op een bijzondere lokatie? Ga naar Onze Kerk in Hooge Zwaluwe. De naam zegt het eigenlijk al. Onze Kerk is een omgebouwde oude Kerk en tegenwoordig een brasserie restaurant. Je kunt hier gaan borrelen met leuke borrelhappen of het drie gangen Brabantse tapasmenu gaan proeven, wat heel populair is. Maak wel altijd een reservering bij Onze Kerk. Het is tenslotte zonde om naar Hooge Zwaluwe voor niks te rijden. Tapasbar Centwich in Breda Tapas zijn helemaal ingeburgerd in onze cultuur. Nederlandse tapas en hapas, maar er zijn ook nog kleine Spaanse tapasbarretjes met een meer authentieke tapas menukaart, zoals Centwich in Breda. Geen groot restaurant, maar een klein restaurantje in Breda en daarom voldoende reden om een

87 tafeltje te reserveren en te gaan proeven van de Spaanse vleeswaren, salades en manchego. Roels in Den Bosch Roels in Den Bosch blijft in De Korte Put Straat in Den Bosch één van mijn favoriete lokaties. Prettig dat je hier ook een dinerbon in kunt leveren. Roels is open voor lunch, een borrel en voor diner. Roels is door de lokatie in de Korte Put Straat midden in het centrum van Den Bosch en is ideaal te combineren met een dagje shoppen in deze gezellige stad. Zoetelief in Den Bosch Roels is een grand café in de Korte Put Straat en ben je daar niet helemaal naar op zoek, dan is Zoetelief een mooie tegenhanger. Iets luxer en verfijnder. Ook de high tea is absoluut een tip. Luxe hapjes en natuurlijk met een selectie van verse thee. Maak bij Zoetelief zeker een reservering voor de high tea en voor het diner, waar mijn tip is om te beginnen met de charcuterie en om deze anders een keer te gaan proeven bij een mooi glas wijn. Binnen in Breda Tijdens de Wijn Spijs wandeling heb ik kennis gemaakt met Binnen in Breda. Het was even zoeken, maar wat een mooi pand! Heel hoog en smal en daardoor heel knus. De menukaart doet er zeker niet voor onder. In het blog van de wijnspijs wandeling kun je lezen wat wij hebben mogen proeven, maar bij Binnen kun je ook lunchen of borrelen. Meer restaurant tips ontvangen of met mij delen? Like Foodblog Foodinista. Volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

88 Zuurkoolstamppot met rozijnen en zoete appeltjes In een budgetweek denk ik ook heel snel aan het maken van een stamppot, maar eerlijk niet alle stamppotten zijn natuurlijk even budget. Het is afhankelijk van het vlees erbij en ook wat je in huis hebt liggen. Voor deze stamppot kijk ik naar mijn voorraad. Een aantal producten heb ik altijd in huis en zijn ook nog niet duur. Met een aantal zoet zure smaken uit de voorraadkast maakte ik deze winterse zuurkoolstamppot met rozijnen en zoete appeltjes. Benodigdheden zuurkoolstamppot met rozijnen voor 4 personen 1 kilo aardappelen 1 zakje zuurkool 2 appels 1 grote hand rozijnen 125 gram gerookte spekjes 2 eetlepels honingmosterd 100 ml melk 25 gram roomboter snufje peper snufje zout 100 ml witte wijn of appelsap (niet nodig, stond nog open anders water) Extra: rookworst Moeilijkheid 1-5: 1 Tijdsduur: 40 minuten

89 Hulpmiddelen: 1 grote pan, 1 klein pannetje, snijplank, mesje, dunschiller, aardappelstamper, spatel, koekenpan

90 Recept zuurkoolstamppot rozijnen en zoete appeltjes met Start met deze budgetmaaltijd voor het koken van het water in een ruime pan met een snufje zout. In deze pan, maak je uiteindelijk ook de stamppot. Zet in een kleine pan de zuurkool op met de witte wijn/appelsap of water en kook deze volgens de verpakking. Schil ondertussen de aardappelen en snij deze in grote stukken. Als het water voor de aardappel kookt, kook deze dan in ondertussen 15 minuten gaar. Prik even voor de zekerheid. Giet ze af en laat ze nog 2 minuutjes droog koken op laag vuur. Schil ondertussen de appels en snij deze in kleine blokjes en bak in de koekenpan kort de spekblokjes uit in het eigen vet. Laat deze uitlekken op keukenpapier. Stamp met de boter, melk en honingmosterd de aardappels tot een aardappelpuree en stamp nu de zuurkool er doorheen. Spatel hierna de appel, rozijnen en spekjes er doorheen. Breng op smaak met nog een snufje peper. Warm de stamppot nog twee minuutjes op en klaar om te eten, eventueel met een echte Nederlandse rookworst. Meer recepten? Like Foodblog Foodinista. Volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

91 3x Macaroni recepten zonder pakjes en zakjes Als je een beetje budget wilt eten dan is macaroni echt ideaal. Regelmatig heb je benodigdheden voor de macaroni recepten gewoon al in huis of kun je macaroni recepten maken met restjes groente, ideaal. Nog een extra het is een favoriet van heel veel kinderen. Zelfs bij mijn dreumes al. Macaroni, met groente, gaat er zonder sputteren in. De pasta zelf is niet heel erg gezond, maar natuurlijk kun je kiezen voor meergranen pasta of voor de darmen ook voor glutenvrij dit kan ook zeker voor een betere verbranding zorgen. Vervolgens is het zorgen voor veel groente, een verse saus en zo weinig mogelijk e-nummers. Op het blog staan al een lange tijd macaroni recepten zonder zakjes en pakjes die je zelf kunt maken en vol met groente en andere lekkere smaakmakers. Deze heb ik verzameld in drie smaakvolle budget gezinsmaaltijden. 3x macaroni recepten voor extra variatie Pittige macaroni zonder zakjes en pakjes

92

93 Macaroni met extra groente, een pittig worstje erbij en iets meer kruiden zorgen er voor dat deze macaroni een net iets pittigere smaak krijgt. Macaroni carbonara Geen macaroni met een pittige rode saus, maar met de smeuïge en romige carbonara saus. Ja, het kan ook en net even anders. Het recept voor macaroni carbonara staat op de blog. Klassieke macaroni zonder pakjes en zakjes

94 Gewoon een klassieke macaroni, maar dan wel met eigen gemaakte saus. Zonder de bekende pakjes en zakjes. Meer recepten? Like Foodblog Foodinista. Volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest. Januari Happy Musthaves Foodblog Foodinista Januari is helaas de maand, waarin we de feestmaand van het jaar; December, weer even achter ons laten. Voor mij in ieder geval wel en naast het begin met Sinterklaas is ook Kerst uitgebreid gevierd en hebben wij daarna nog genoten van een

95 mini break in België met oudjaarsdag. Tijd om weer een beetje op de uitgaven te gaan letten en daarom start ik Januari ook met een budgetweek. Mijn Januari Happy Musthaves staan dan ook vol in het teken van deze budgetweek en kleine dingetjes die je een beetje nodig hebt om het hele jaar, meer op je budget te letten. Januari Happy Musthaves Foodblog Foodinista van Heel vaak, in ieder geval ik wel, moet je voor salades en andere recepten dressings, olies en sausjes op smaak brengen. Even vaak gaan ze niet op, maar worden ze ook niet direct op gegeten. Weg gooien is dan de enige oplossing. Niet meer met deze leuke flessen die je vacuüm in de keuken kunt neerzetten en ook nog eens echt een koopje zijn.

96 Sowieso ben ik dol op weckpotten. Alles blijft er zo lang vers in. Twee keukenlades vol heb ik met weckpotten, ik bewaar er eigenlijk alles in van bloem tot noten en van pasta tot de babymelk. Misschien flauwekul, maar weggooien vind ik helemaal zonde en het ziet er ook nog leuk en gezellig uit. Extra belangrijk de weckpotten zijn overzichtelijk, niet echt duur en er in veel verschillende maten en soorten.

97 Veel linnen en nylon tasjes zijn niet zo groot, dat je er al snel, meerdere nodig hebt, maar deze vrolijke tas is echt groot. Ideaal en een happy musthave! In de keuken kan ik niet zonder voorraaddoosjes, ik kook veel,

98 maar echt niet alles gaat in één keer op. Ideaal en de vriezer en koelkast staan er regelmatig vol mee. Super handig, voor stoofschotels, pastasausen die je vers maakt of bijvoorbeeld pesto s. Deze voorraadbussen passen perfect in de koelkast. Een bento box vind ik ideaal om eventuele restjes van de avond maaltijd mee te nemen voor de lunch van de volgende dag. Ook als je een verse salade wilt meenemen voor de lunch. Een bento box kan namelijk zo in de magnetron, maar is ook in vakjes ingedeeld. Perfect!

99 Vanaf 1 januari moeten we echt betalen voor onze plastic tasjes, eigenlijk best wel logisch, want goed voor het milieu is het niet, maar ondertussen ook zonde voor je portemonnee. Een mooie oplossing neem je eigen vrolijke boodschappentas mee. Beter voor het milieu en uiteindelijk voor je portemonnee. Meer happy musthaves ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook enpinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

100 3x chili recepten pakjes en zakjes zonder Echt in de winter vind ik het heerlijk een goede chili; pittig, goed gevuld met veel groente en het kan met vlees, maar een vegetarische versie kan eigenlijk ook net zo goed. Een ander voordeel het is ook echt een budget maaltijd, want met veel diverse ingrediënten maak je een heerlijke chili con carne of chili sin carne en vaak gewoon uit je voorraadkast. Een ideaal recept dus voor de budgetweek en om het nieuwe jaar een beetje budget mee te beginnen. Naast een chili con carne een beetje het basis recept zijn er veel mogelijkheden voor chili recepten en dan zonder de pakjes en zakjes. In dit blog 3x inspiratie voor chili recepten. 3x Chili recepten zonder pakjes en zakjes Chili con carne Natuurlijk het recept voor de oude vertrouwde Chili con carne mag niet ontbreken in dit rijtje. Wat heb je nodig voor vier personen: 250 gram mager rundergehakt (mijn voorkeur) 1 ui 1 wortel 2 rode puntpaprika s 1 eetlepel olijfolie 3 tenen knoflook 1 eetlepel sojasaus grote snuf gedroogde chili 1 theelepel gedroogde oregano 1 theelepel komijnpoeder 1 blik 400 gram tomatenblokjes

101 250 ml groente of runderbouillon 1 blik 400 gram kidneybonen 1 blik 250 gram mais Toppings: 1 avocado, 1 gedroogde uitjes, koriander, creme fraiche, 1 limoen Recept chili con carne Verhit de olijfolie in de pan en rul het gehakt. Snij ondetussen de ui, wortel, paprika en knoflook fijn en roerbak deze mee voor vijf minuten. De sojasaus, oregano, komijnpoeder tomatenblokjes en kidneybonen mogen er nu bij. Roer dit goed door en laat het 1 minuut pruttelen. Giet de runderbouillon en de snuf chili erbij en laat het op een lage temperatuur voor ongeveer vijftien minuten stoven. Serveer de chili con carne in schaaltjes met avocadopartjes, gedroogde uitjes, koriander, creme fraiche en limoen schijfjes.

102 Chili sin Carne met pompoen Dit recept ga ik hier niet helemaal voor je uitschrijven, maar

103 heb ik al een keer eerder op het blog uitgeschreven en is echt heerlijk! Bekijk de pompoen chili echt heerlijk voor de herfst en winter.

104 Chili con chorizo Geen gehakt in huis of bijvoorbeeld kip, wat ook erg goed samen gaat. Het kan ook nog ingevroren zijn. Dan heb je misschien in je voorraadkast nog een chorizoworst of salami liggen? Dit kan ook heel goed! Volg het recept voor de chili con carne en vervang het gehakt door chorizo of een andere gedroogde knoflookworst. De knoflook kun je ook uit de chili laten, want de worst geeft voldoende knoflooksmaak en eet smakelijk.

105 Meer recepten? Like Foodblog Foodinista.

106 Volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest. Evenementen Wandelingen tips WijnSpijs Misschien denk je er nu helemaal niet aan, na alle feesten in december, maar misschien was het voor jou wel een hele rustige decembermaand en heb je juist ontzettend veel zin om in januari weer de deur uit te gaan en te gaan proeven. December was voor ons een hele drukke maand, maar ook een echte familiemaand en gezinsmaand. Weinig tijd voor elkaar even gezellig iets samen doen. In februari zal dit met de carnaval voor ons niet heel veel anders zijn. Tijd dus om in januari een beetje quality time in de relatie te steken en bij ons gaat dit erg graag samen met een culinaire activiteit. Aan staande zondag ga ik samen met Eric de wijn spijs wandeling lopen en daar heb ik heel veel zin in! Ik kan een uitgebreid verslag schrijven achteraf en ik denk ook wel dat ik dat ga doen. Misschien heb jij ook wel zin om er samen of juist met vrienden een gezellige en culinaire middag van te maken? Dan zijn de WijnSpijs Wandelingen een perfecte aangelegenheid en zet ik alvast een aantal Culinaire Wandelingen voor je op een rijtje waar je bij kunt aanschuiven en misschien zie ik je wel? WijnSpijs Wandelingen in januari en februari WijnSpijs Wandeling Breda 10 januari 2016 Nog geen plannen aankomend weekend? Schrijf je ook in voor de

107 culinaire wandeling in het gezellige centrum van Breda. Ga naar zeven restaurants in een wandeling van 2 km en ga de wijn spijs combinaties proeven. WijnSpijs Wandeling Dordrecht 17 januari 2016 Eigenlijk kom ik uit de regio Dordrecht, maar van de horeca in de Dordrecht heb ik, doordat ik er al jaren niet meer woon heel weinig kennis. Op 10 januari neem ik zelf al deel in Breda aan de WijnSpijs Wandeling, maar in de toekomst zou ik het heel leuk vinden om de wandeling een keer te lopen in Dordrecht. Jij ook? Het kan op 17 januari en er zijn nog mogelijkheden om je in te schrijven. WijnSpijs Wandeling Den Bosch 26 februari 2016 Al een keer eerder in Den Bosch meegeweest met een WijnSpijs Wandeling en was het een succes? Dan is het geen probleem om weer aan te schuiven in deze wandeling zijn er van de zeven restaurants vijf nieuwe deelnemers dus er is weer heel veel nieuws te proeven in het Bourgondische en Brabantse Den Bosch. WijnSpijs Wandeling Haarlem 3 april 2016 Op 3 april is de WijnSpijs Wandeling in Haarlem, mijn vorige stad waar ik tien jaar heb gewoond. Twee van mijn favoriete restaurants Specktakel en Fris doen mee absolute aanraders, maar ook nieuwe restaurants, zoals de Lobstershack wees er snel bij, want de kaartverkoop gaat hard! Meer evenementen ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook enpinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

108 De Food Bucket list Tag Regelmatig kijk ik op het blog van Pauline van Uit Paulines Keuken en ik denk wie eigenlijk niet? Toen kwam ik De Food Bucket list tag tegen die wel heel verleidelijk is om zelf ook in te vullen. Top, want ik wilde een bucket list maken om het jaar ook zelf mee te starten. Deze lijst is eigenlijk wel zo compleet, dat ik het mij zelf gewoon niet heel erg moeilijk ga maken en er gewoon mee ga beginnen. De Food Bucket list tag In welk restaurant wil je graag eten? Mijn wensenlijst voor restaurants is lang, daar zal ik heel eerlijk in zijn en gelukkig heb ik ook al hele leuke restaurants mogen afstrepen en mogen ervaren, waarvan ik sommige nog geeneens heb beschreven op de blog. Alleen voor dit jaar zou ik graag Jamie s Italian in Rotterdam realistisch willen maken, The Jane in Antwerpen, maar het blijft een uitdaging en ik zou graag een keer met uitzicht over Rotterdam willen dineren in de Euromast. Natuurlijk is de Librije een echte wens met een geweldig ontbijt de volgende ochtend, maar wensen mogen en zijn ook heel leuk. Ook zijn er in Tilburg veel nieuwe restaurants het lijkt mij heel leuk om nog bij de Monarh en de Houtloods te gaan eten. Het is niet altijd nodig om ver van huis te eten. 2. Wat koop je altijd kant en klaar en wil je helemaal from scratch maken? Gehakt koop ik altijd kant en klaar, terwijl ik al tijden een keukenmachine heb met een gehaktmolen. Graag zou ik een keer met mooie biefstuk zelf verse en malse gehakt maken voor bijvoorbeeld enchilades. Natuurlijk spicy kruiden. Ook Gnocchi, daar ben ik ook een beetje lui in, het gaat ook tijd worden dat ik die zelf ga maken in de Italiëmaand in april. Verder maak ik best

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Wijnspijs wandeling culinair verslag Wijnspijs wandeling culinair verslag Breda Onlangs heb je er al over kunnen lezen, mijn tips voor een culinaire zondagmiddag. Eigenlijk zijn het Wijnspijs Wandelingen, stadswandelingen waarbij je gezellig

Nadere informatie

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Wijnspijs wandeling culinair verslag Wijnspijs wandeling culinair verslag Breda Onlangs heb je er al over kunnen lezen, mijn tips voor een culinaire zondagmiddag. Eigenlijk zijn het Wijnspijs Wandelingen, stadswandelingen waarbij je gezellig

Nadere informatie

Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava

Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava Zoete Emoties proeven, het is de eerste gedachte bij de naam van Sweet Emotions en de combinatie met de Horecava. Sweet Emotions is alleen veel meer

Nadere informatie

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Wijnspijs wandeling culinair verslag Wijnspijs wandeling culinair verslag Breda Onlangs heb je er al over kunnen lezen, mijn tips voor een culinaire zondagmiddag. Eigenlijk zijn het Wijnspijs Wandelingen, stadswandelingen waarbij je gezellig

Nadere informatie

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer Ja, ik ben bij mij MaMa Kelly geweest, een bistro restaurant en inderdaad ik ben enthousiast, goed gelezen! Op instagram zag ik veel prachtige foto s van het nieuwe

Nadere informatie

Boek review Food Body Mind Jouw plan voor gezond en lekker leven

Boek review Food Body Mind Jouw plan voor gezond en lekker leven Boek review Food Body Mind Jouw plan voor gezond en lekker leven Stiekem willen we het allemaal wel gezond en lekker leven. Volgens mij en voor mij klinkt het als muziek in de oren, vooral de combinatie

Nadere informatie

Januari Eetdagboek Horecava, Klunen en Wijnspijs

Januari Eetdagboek Horecava, Klunen en Wijnspijs Januari Eetdagboek Horecava, Klunen en Wijnspijs De eerste maand van 2016 is gewoon al weer voorbij! Hoe was jouw eerste maand in dit nieuwe jaar? Last van blue mondays? Eerlijk ik had er geen eens tijd

Nadere informatie

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer Ja, ik ben bij mij MaMa Kelly geweest, een bistro restaurant en inderdaad ik ben enthousiast, goed gelezen! Op instagram zag ik veel prachtige foto s van het nieuwe

Nadere informatie

Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven

Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven Snel, simpel en heel gezond en eigenlijk kan ik ze voor ieder moment van de dag wel maken een gezond kickstart en een stevige bodem ontbijt, gezonde lunch of

Nadere informatie

Mosselen met chorizo en peer

Mosselen met chorizo en peer Mosselen met chorizo en peer Ja we zijn er weer! Waar, nou ik in Italië, haha. Alleen we zijn ook midden in het mosselenseizoen en deze mosselen heb ik al lekker opgepeuzeld, daarom deel ik gewoon dit

Nadere informatie

Kunstlokaal. Kunstlokaal

Kunstlokaal. Kunstlokaal Lunchen in Kunstlokaal Maastricht bij In april ging ik een weekendje naar Maastricht en tijdens ons weekendje weg gingen wij verrassend lunchen bij Kunstlokaal. Leuk! Lunchen tussen de kunst bij een galerie,

Nadere informatie

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu:

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu: In dit boekje wil ik je graag laten zien hoe je een makkelijk weekmenu maakt doormiddel van gerechten te hergebruiken. Dat betekent dat je een gerecht maakt en daar een portie van apart houd voor een andere

Nadere informatie

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België December Eetdagboek Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België Zo en voor ik het wist was het kerst, zo voelde mijn Decembermaand een beetje aan. Niet als iets vervelends, want December was leuk! Een drukke

Nadere informatie

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips De laatste tijd ga ik heel graag naar Den Haag geen idee, waarom ik er zo lang niet meer geweest ben. Vroeger, ja vroeger kwam ik er echt veel. Toen woonde

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

5x Leukste feesthapjes voor koningsdag

5x Leukste feesthapjes voor koningsdag 5x Leukste feesthapjes voor koningsdag Met koningsdag kunnen we er eigenlijk niet omheen we eten bijna allemaal wel een oranje tompoes, maar ook borrelen we wel een drankje op de koning en de koninklijke

Nadere informatie

Wentelteefjes van paasbrood

Wentelteefjes van paasbrood Wentelteefjes van paasbrood Ik ben denk ik niet de enige die na de Paadagen en ook met Kerst herkennen we het wel, met restjes Paasbrood blijft zitten en natuurlijk met kerst met kerstbrood. Al gaat dit

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo

Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo Rotterdam is een mooie samenwerking en concept rijker. The Park inspired by Erik van Loo, van Parkheuvel. The Park inspired by Erik van Loo in Rotterdam

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

Bilderberg De Keizerskroon

Bilderberg De Keizerskroon Weekendje Apeldoorn bij Bilderberg De Keizerskroon Ik ben er dol op weekendjes weg. Ik wilde schrijven, vooral in de zomer, maar dat is eigenlijk helemaal niet waar. Het hele jaar door vind ik het heel

Nadere informatie

Leuven en de biertjes ga foodpairen

Leuven en de biertjes ga foodpairen Leuven en de biertjes ga foodpairen Ik nam je vorige maand al mee in mijn Foodie in Leuven blog en vatte een beetje alles samen wat ik heb gedaan tijdens een weekendje Leuven, vooral wat ik heb gegeten

Nadere informatie

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas In foodland gebeurt er ontzettend veel. Er is zo ontzettend veel lekkers, leuks en nieuws om te delen en om op te eten dat er iedere dag ontzettend

Nadere informatie

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Bietjes, maar dan anders(juni)... 1 Stampot ijsbergsla(juli-augustus)... 2 Salade met feta Afscheid van de zomer (september)... 3 Herfstsoepje(oktober)...

Nadere informatie

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol Als ik kind vond ik ze echt al heerlijk stoofpeertjes en dat is door de jaren heen niet veranderd. Alleen het koken dat duurt wel even. Er zijn heel

Nadere informatie

Bilderberg De Keizerskroon

Bilderberg De Keizerskroon Weekendje Apeldoorn bij Bilderberg De Keizerskroon Ik ben er dol op weekendjes weg. Ik wilde schrijven, vooral in de zomer, maar dat is eigenlijk helemaal niet waar. Het hele jaar door vind ik het heel

Nadere informatie

Griekse hamburger wraps

Griekse hamburger wraps Griekse hamburger wraps Ongetwijfeld ken je het ook wel en anders dan is deze snack maaltijd nog steeds ontzettend goed! Vooral nu in de zomer en het echt ultiem bbq weer, want op de bbq kun je deze maaltijd

Nadere informatie

Uit eten met kerst Restaurant tips

Uit eten met kerst Restaurant tips Uit eten met kerst Restaurant tips Geen zin om met kerst uitgebreid in de keuken te staan of om één van de twee kerstdagen je ook nog even uitgebreid in de watten te laten leggen bij een restaurant. Eigenlijk

Nadere informatie

Zoete aardappelpuree met geitenkaas

Zoete aardappelpuree met geitenkaas Zoete aardappelpuree met geitenkaas Een aantal weken geleden ontving ik een super leuk pakket met geitenkaas van Bettinehoeve. Hierin zaten meerdere soorten geitenkaas voor mij om uit te proberen. Laat

Nadere informatie

Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen

Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen Gehakt aubergine ovenschotel Een lekkere ovenschotel, zoals een jachtschotel, heeft vaak een laagje van aardappelpuree.

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

Bolonese saus. Kookgerei: Brander (klein) Houtenspatel Knoflookpers Pan (middel) Pollepel Serveerschaal. Ingrediënten: Bereiding:

Bolonese saus. Kookgerei: Brander (klein) Houtenspatel Knoflookpers Pan (middel) Pollepel Serveerschaal. Ingrediënten: Bereiding: Bolonese saus Brander (klein) Houtenspatel Knoflookpers Pan (middel) Pollepel Serveerschaal 2,5 eetlepel 2500 gram 15 teentjes 10 eetlepel 2,5 eetlepel 5 eetlepel 10 deciliter 5 grote blikjes 5 stuks 2,5

Nadere informatie

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje.

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje. Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje Aan de slag Deze week ga je aan de slag met een inspirerend en gevarieerd weekmenu. Om je niet gelijk met te veel informatie te overspoelen ontvang

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

Mix en match met je servies en bestek

Mix en match met je servies en bestek Mix en match met je servies en bestek Misschien herken je het wel, tijdens de feestdagen pak je niet alleen uit met het uitgebreid koken en serveer je de meest uitgebreide hapjes en culinaire diners, je

Nadere informatie

Vegetarische gerechten van Gery Mulder

Vegetarische gerechten van Gery Mulder Vegetarische gerechten van Gery Mulder Tomaten preisoep... 1 Zuuurkoolschotel, een echt wintergerecht... 2 Aardappelgerecht... 3 Rabarber met een variatie... 5 Natte preipot... 6 Tomaten preisoep Benodigd:

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas 10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas De gezellige maanden zijn begonnen en daarmee eigenlijk ook direct de cadeautjes maanden. Misschien ben je nog wel op zoek naar perfecte cadeautjes

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

5 lekkere gezonde recepten voor pakjesavond

5 lekkere gezonde recepten voor pakjesavond 5 lekkere gezonde recepten voor pakjesavond In dit boekje vind je een aantal lekkere en gezonde recepten die je kunt gebruiken op Sinterklaasavond. Bij het selecteren van deze recepten is rekening gehouden

Nadere informatie

Leeuwarden stad van de smaak 2015

Leeuwarden stad van de smaak 2015 Leeuwarden stad van de smaak 2015 In Leeuwarden is het dit jaar allemaal te doen of eigenlijk te proeven en op smaak te beleven. In de stad in het noorden in Leeuwarden is het dit jaar, namelijk de Stad

Nadere informatie

Snelle recepten op Foodblog Foodinista

Snelle recepten op Foodblog Foodinista Snelle recepten op Foodblog Foodinista Koken is leuk, maar je hebt niet altijd even veel tijd. Daarom is het fijn om binnen twintig minuten iets leuks en vooral lekkers op tafel te zetten. Heb je deze

Nadere informatie

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht 5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht Vorige week ging ik samen met Eric en Florian twee daagjes naar Maastricht. Heerlijk, echt één van mijn favoriete steden in Nederland, om de één of andere reden

Nadere informatie

harten simpel bakrecept

harten simpel bakrecept Valentijns Appel kersen harten simpel bakrecept Een simpel bakrecept, maar ook lekker en deze Valentijns appel kersen harten zijn met liefde gemaakt. Een bakgerecht wat eigenlijk iedereen wel kan maken

Nadere informatie

2 KOKEN MET SHANE FLYER.indd :14

2 KOKEN MET SHANE FLYER.indd :14 2 KOKEN MET SHANE 40 STAP-VOOR-STAP RECEPTEN VOOR KINDEREN EN OUDERS ONTBIJT SNACKS FAMILIE ZOET 3X Shane Kluivert houdt veel van koken! Hij staat vaak in de keuken om zijn eigen favoriete gerechten te

Nadere informatie

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM GEZONDE RECEPTEN ITALIAANSE KRUIDEN OMELET Voeg de uienringen en een eetlepel water toe aan een voorverwarmde pan. Bak de uien net zolang totdat het kleine beetje water in verdampt. Voeg daarna een kleine

Nadere informatie

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE www.livingthegreenlife.nl HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE Bereidingstijd 20 minuten Baktijd 30 minuten Portie voor 4 personen Benodigdheden oven, keukenmachine Ingrediënten Ingrediënten groene rijst

Nadere informatie

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Dominique Lucquedey Schrijver:Dominique Lucquedey Coverontwerp: Recepten van Domy ISBN: 9789402141313 www.receptenvandomy.nl

Nadere informatie

Blog juli 2015: Gezond eten op vakantie kan dat? Tips Meenemen Onderweg Wortel taart (maak hem in een cakeblik)

Blog juli 2015: Gezond eten op vakantie kan dat? Tips Meenemen Onderweg Wortel taart (maak hem in een cakeblik) Blog juli 2015: Gezond eten op vakantie kan dat? Hoe kun je genieten en ook gezonde maaltijden zonder gluten en koemelk bereiden op vakantie? Tips Koop groenten en fruit van het seizoen en uit het gebied

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Variatie in je sla! Eet smakelijk, Mirjam Zwemmer Bieze

Variatie in je sla! Eet smakelijk, Mirjam Zwemmer Bieze RECEPTEN MET SLA! Variatie in je sla! Als lichte avondmaaltijd, snelle gezonde lunch of als bijgerecht. Salade is altijd goed! Iedereen heeft zijn eigen saladerecept, maar er zijn nog zo veel meer variaties

Nadere informatie

Lunchen met uitzicht Restaurant De Fuik

Lunchen met uitzicht Restaurant De Fuik Lunchen met uitzicht Restaurant De Fuik bij De laatste tijd is regelmatig de vraag, waarom staat er zo weinig vis op de menukaart of waar kun je vis eten en dan bij welke restaurants. Heel eerlijk; ik

Nadere informatie

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de komkommer maakt het gerecht kleurrijk en met de garnering

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 31+32

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 31+32 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 31+32 Dag 31 Ontbijt: Boekweitpannenkoekjes met vers fruit en noten Voor de pannenkoekjes heb je nodig: 80 ml water 2

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

Ierland 26 april 2018 **** Garlic mushroom (champignons met knoflook) **** Cottage Pie ( ovenschotel van gehakt en aardappelpuree) ****

Ierland 26 april 2018 **** Garlic mushroom (champignons met knoflook) **** Cottage Pie ( ovenschotel van gehakt en aardappelpuree) **** Ierland 26 april 2018 Garlic mushroom (champignons met knoflook) Cottage Pie ( ovenschotel van gehakt en aardappelpuree) Bread and butter pudding ( brood en boter pudding) Irish coffee (Ierse koffie) Garlic

Nadere informatie

Amsterdam. Bites bij East 57

Amsterdam. Bites bij East 57 Nieuwe hotspot Amsterdam East 57 Er wederom een Nieuwe hotspot in Amsterdam: East 57 Amsterdam. Eigenlijk is East 57 een beetje alles wat de echte lekkerbek zoekt. Het is sinds september zowel een nieuw

Nadere informatie

Inhoud: Intermittent Fasting: Lunch. Diner. Snacks. Waneer en wat eet ik op een dag. Recepten. Recepten. Mijn go-to snacks

Inhoud: Intermittent Fasting: Lunch. Diner. Snacks. Waneer en wat eet ik op een dag. Recepten. Recepten. Mijn go-to snacks Recepten Inhoud: Intermittent Fasting: Waneer en wat eet ik op een dag Lunch Recepten Diner Recepten Snacks Mijn go-to snacks Intermittent Fasting: Waneer en wat eet ik op een dag Nogmaals, Intermittent

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

Week 13 Maandag kcal. Ontbijt 250 gram magere yoghurt of Optimel variant 100 gram galia meloen. Tussendoor 1 lu time out koekje

Week 13 Maandag kcal. Ontbijt 250 gram magere yoghurt of Optimel variant 100 gram galia meloen. Tussendoor 1 lu time out koekje Week 13 Maandag 1230 kcal 100 gram galia meloen 1 lu time out koekje 2 volkoren boterhammen met halvarine 1 keer 20+ smeerkaas met plakjes komkommer 2 plakjes rookvlees 1 appel 300 gram nasi (incl. groente,

Nadere informatie

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN 100 gram Zero Rice 100 gram runderbiefstuk 120 gram wortels 100 gram peultjes 1 rode ui 1 teentje knoflook 1 eetlepel balsamico azijn 1 thleelepel honing verse

Nadere informatie

Rode wijn risotto met frisse groente

Rode wijn risotto met frisse groente Rode wijn risotto met frisse groente Eerlijk, voor mij is risotto eigenlijk nooit een teleurstelling, maar ik maak zelf bijna altijd een witte risotto. Wat is witte risotto? Nou met witte wijn, groente

Nadere informatie

personal training small group training voedingsadvies lifestyle coaching Marco Meuwese:

personal training small group training voedingsadvies lifestyle coaching Marco Meuwese: kerst MENU VERANTWOORD GENIETEN fvoorgerecht SALADE GEROOSTERDE WORTEL EN KIKKERERWTEN Gezonde start van het Kerstdiner: Geroosterde kikkererwten met paprikakruiden en curried bospenen uit de oven f 16

Nadere informatie

Werkblad 13 Tapas. Brood met makreelspread Ingrediënten (voor 4 personen) 50 gram makreelfilet 4 sprieten bieslook 1 eetlepel magere kwark citroensap

Werkblad 13 Tapas. Brood met makreelspread Ingrediënten (voor 4 personen) 50 gram makreelfilet 4 sprieten bieslook 1 eetlepel magere kwark citroensap Brood met makreelspread Ingrediënten (voor 4 personen) 50 gram makreelfilet 4 sprieten bieslook 1 eetlepel magere kwark citroensap handje rucola 4 sneetjes volkoren stokbrood schaar vork eetlepel schaaltje

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch Kerstmenu borrel & brunch Ingrediënten (10 personen): Wortelsoepje Italiaans in een glaasje borrelhapje 1 ui 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij 400 g winterwortels 1 el olijfolie 500 ml bouillon

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Iedereen kent de lekkere pasta s uit Italië of de smaakvolle rijst uit Azië. Echter er zijn zoveel andere producten die vroeger veel in Nederland werden gegeten maar de laatste jaren

Nadere informatie

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam Mijn eerste keer bij Jamie s Italian was niet in Rotterdam, ook niet in Londen nee het was in Dubai. Blij als een kind ging ik er naartoe en begon ik aan de plank.

Nadere informatie

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees zonder been 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 el. reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 tomaat, tomaten uit blik 1 paprika 1 dl. rode

Nadere informatie

Menukaart. Eet smakelijk!

Menukaart. Eet smakelijk! Menukaart Het is Lente! Heerlijke verse voorjaarsproducten zijn weer volop verkrijgbaar en verwerkt in onze menukaart. Natuurlijk hebben de asperges een prominente plek gekregen! Onze menukaart is met

Nadere informatie

Alternatief week 14. Maandag 1320 kcal. Ontbijt 1 geroosterde boterham met halvarine en 1 plak 20+ of 30+ kaas met plakjes komkommer 1 sinaasappel

Alternatief week 14. Maandag 1320 kcal. Ontbijt 1 geroosterde boterham met halvarine en 1 plak 20+ of 30+ kaas met plakjes komkommer 1 sinaasappel Alternatief week 14 Maandag 1320 kcal 1 geroosterde boterham met halvarine en 1 plak 20+ of 30+ kaas met plakjes komkommer 1 sinaasappel 2 paaseitjes of 1 jodenkoek 3 volkoren beschuiten met halvarine

Nadere informatie

Salade met tonijnmousse

Salade met tonijnmousse Salade met tonijnmousse Salade met tonijnmousse Salade met tonijnmousse Vis is altijd lekker en helemaal als het zo makkelijk en belangrijk, niet zo duur!, is als tonijn. Je kan er alle kanten mee op en

Nadere informatie

Kookworkshop SSgN Receptenboekje

Kookworkshop SSgN Receptenboekje Kookworkshop SSgN Receptenboekje Dit receptenboekje bevat 6 recepten. Deze recepten komen uit het Sporterskookboek (Harms-Aris & Geerets, 2006) en bevatten allemaal weinig vet, voldoende eiwit en ruimschoots

Nadere informatie

COTTAGE PIE MET GEHAKT EN BLOEMKOOLPUREE

COTTAGE PIE MET GEHAKT EN BLOEMKOOLPUREE COTTAGE PIE MET GEHAKT EN BLOEMKOOLPUREE i VOOR 6 PERSONEN Net als lasagne is dit soort stoofschotels een van de pijlers van ons dieet. Aardappelen zijn niet meer in beeld, maar met gebruik van bloemkool

Nadere informatie

Hoi! Vrolijke lunchgroet, Marije

Hoi! Vrolijke lunchgroet, Marije Hoi! Zijn de kinderen bij jou thuis ook zo dol op pannenkoeken? Vakanties, feestjes, gewone doordeweekse dagen: pannenkoeken zijn altijd welkom. Liefst eten ze ze iedere dag, lijkt het! Maar dat gaat natuurlijk

Nadere informatie

Recept vegan sate 250 gram tempeh sap van halve citroen 3 el sojasaus 1 el ketjap manis snuf chilipoeder 1 el kurkuma rijst voor 2 personen bakje vegan satesaus 4 el gebakken uitjes salade of roerbakgroente

Nadere informatie

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten Recepten 2.1 Ontbijt Soms is het niet een kwestie van nieuwe recepten bij de hand hebben voor het ontbijt, maar gewoon net even anders tegen het ontbijt aan kijken. Wij zijn als Nederlanders gewend om

Nadere informatie

Lekker eten met weinig koolhydraten

Lekker eten met weinig koolhydraten Lekker eten met weinig koolhydraten Groentenrolletjes Geroosterde 1 courgette 1 rode paprika 2 eetlepels olijfolie enkele takjes peterselie 100 gram roomkaas 2 teentjes knoflook 8 sneetjes Atkins koolhydraat

Nadere informatie

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg ...lekkere recepten voor in de nachtdienst Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg Koolhydraatrijke recepten Bewezen is dat koolhydraatrijke voeding vanaf ongeveer de tweede helft van de nachtdienst

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme gerechten. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept,

Nadere informatie

EMILY VAN RHEENEN GEMAAKT VOOR STUDENTEN, DOOR STUDENTEN

EMILY VAN RHEENEN GEMAAKT VOOR STUDENTEN, DOOR STUDENTEN DE STUDENTEN CHEF EMILY VAN RHEENEN GEMAAKT VOOR STUDENTEN, DOOR STUDENTEN CULINAIR KARAKTER Beste aankomende student, groentje, feut, sjaars, freshman, Bij studeren hoort een ander leefritme. Waar je

Nadere informatie

Bij de koffie. Borrelen & snacken uur uur. Bitterballen 7,00. Bittergarnituur 7,00. Breekbrood met boter 3,50. Plankje gezellig 7,50

Bij de koffie. Borrelen & snacken uur uur. Bitterballen 7,00. Bittergarnituur 7,00. Breekbrood met boter 3,50. Plankje gezellig 7,50 Borrelen & snacken 10.00 uur 21.00 uur Bitterballen 7,00 10 Bitterballen met mosterd Bittergarnituur 7,00 10 Gemengde snacks met mayonaise en curry Breekbrood met boter 3,50 4 Stukjes breekbrood met boter

Nadere informatie

Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de

Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de Clean Eating Kerst Lunchmenu Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de Clean Eating manier. Met zoveel mogelijk verse, biologische ingrediënten en lekkere, pure smaken. Het menu is

Nadere informatie

t Is weer tijd voor BBQ! www.powerslim.nl.be

t Is weer tijd voor BBQ! www.powerslim.nl.be t Is weer tijd voor BBQ! Eindelijk schijnt de zon en lopen de temperaturen op, heerlijk! Wat is er nu gezelliger dan op een warme zomeravond buiten barbecueën? Gelukkig past barbecueën goed in het PowerSlim

Nadere informatie

Appeldag en ontwateringsoep

Appeldag en ontwateringsoep RECEPTEN Appeldag en ontwateringsoep Volg een appeldag of maak een ontwateringsoep wanneer gedurende meer dan 3 achtereenvolgende dagen geen gewichtsdaling plaatsvindt. Appeldag Eet, verdeeld over één

Nadere informatie

Opporto fishfood restaurant in Rotterdam

Opporto fishfood restaurant in Rotterdam Opporto fishfood restaurant in Rotterdam Afgelopen zondag maakten Eric en ik tijd om weer eens uitgebreid samen te gaan lunchen. Iets waar we graag tijd voor vrij maken. Natuurlijk vinden wij het heerlijk

Nadere informatie

Nieuw! Berkenhof voor bij u thuis!

Nieuw! Berkenhof voor bij u thuis! 0113-649729 www.tropicalzoo.nl Nieuw! Berkenhof voor bij u thuis! Binnenkort jarig? iets anders feestelijks te vieren? En geen zin om u uit te sloven in de keuken of om uw feestje buiten de deur te vieren?

Nadere informatie

Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in

Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in Eigenlijk moet ik heel eerlijk toegeven dat ik na de prachtige zomer met heel veel zonuren, prachtige reizen en gewoon genieten best wel een beetje in een

Nadere informatie

Roerei en komkommer ontbijt.

Roerei en komkommer ontbijt. Roerei en komkommer ontbijt. Roerei en komkommer. Roerei en komkommer. Lekker luchtig roerei met wat komkommerschijfjes. Als je hongerige huisgenoten hebt die weigeren koolhydraatarm te eten dan is dit,

Nadere informatie

Benodigdheden Avocado kip salade voor twee boterhammen of broodjes

Benodigdheden Avocado kip salade voor twee boterhammen of broodjes Avocado Kip Salade Echt heel vaak heb ik kip over van het diner. Is het van de barbecue, een hele kip die gewoon te groot was om in één keer op te eten of gewoon van kip filet, omdat ik te veel gegrild

Nadere informatie

Hapjes menu november 2011

Hapjes menu november 2011 Hapjes menu november 2011 Pompoensoep met korianderhazelnootpesto Winter ceasarsalade met gegrilde kip en ansjovis croutons Appelcake met kaneelsuiker Chocolade truffels Pompoensoep met korianderhazelnootpesto

Nadere informatie

Simpel en stijlvol dineren

Simpel en stijlvol dineren Simpel en stijlvol dineren Nee dit is voor de verandering een keer geen blog over een lunch, diner of andere eetgelegenheid waar ik enthousiast over ben. Al is het wel een combinatie van dit alles waar

Nadere informatie

Roerei met champignons

Roerei met champignons 1 Roerei met champignons Voor 1 persoon 1 EL boter, ghee, kokos- of olijfolie ½ rode paprika en 1 tomaat in blokjes of ½ ui en 10 kleine champignons in plakjes 3 eieren Zout, peper 1. 1 EL boter verhitten

Nadere informatie

10x herfstrecepten tips van foodblog Foodinista

10x herfstrecepten tips van foodblog Foodinista 10x herfstrecepten tips van foodblog Foodinista Zelf kook ik graag met de seizoenen mee. En als het goed is krijg ik je ook het hele jaar door de juiste voedingsstoffen binnen, wanneer je met de seizoenen

Nadere informatie

Tof! kookboek. Lekker koken in 8 stappen

Tof! kookboek. Lekker koken in 8 stappen Tof! kookboek Lekker koken in 8 stappen Stichting Communicatie Samen koken Samen koken, lekker eten en elkaar ontmoeten. Het Tof! kookboek nodigt je uit dat te doen. In dit boek staan 60 recepten. Bij

Nadere informatie

KIP MOAMBE De Nationale schotel van Congo à la Markthal

KIP MOAMBE De Nationale schotel van Congo à la Markthal KIP MOAMBE De Nationale schotel van Congo à la Markthal Fijnproefweken in de Markthal Diergaarde Blijdorp en de Markthal, twee iconen van de stad, werken samen. De prachtige okapi is terug in Blijdorp

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant! Al het vlees en groenten uit de KOOK-OOK tas zijn biologisch. Maar wat is biologisch ook alweer precies?

Beste KOOK-OOK klant! Al het vlees en groenten uit de KOOK-OOK tas zijn biologisch. Maar wat is biologisch ook alweer precies? Beste KOOK-OOK klant! Al het vlees en groenten uit de KOOK-OOK tas zijn biologisch. Maar wat is biologisch ook alweer precies? Biologische voeding is onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden geproduceerd.

Nadere informatie

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas In foodland gebeurt er ontzettend veel. Er is zo ontzettend veel lekkers, leuks en nieuws om te delen en om op te eten dat er iedere dag ontzettend

Nadere informatie