Raadsvoorstel eling Strategie Ma; schappelijke Ontwikkeling Portefeuillehouder ft_], Adrïani

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raadsvoorstel eling Strategie Ma; schappelijke Ontwikkeling Portefeuillehouder ft_], Adrïani"

Transcriptie

1 Nieuwegein Gemeenteraad Onderwerp Wijziging GR GGD MN Datum 17 oktober 2013 Raadsvoorstel eling Strategie Ma; schappelijke Ontwikkeling Portefeuillehouder ft_], Adrïani 1 Onderwerp Wijziging gemeenschappelijke regeling GGD Midden Nederland tot gemeenschappelijke regeling GGD regio Utrecht 2 Gevraagd besluit Op grond van artikel 1 lid 2 jo 3 WGR, toestemming te verlenen aan ons college om in te stemmen met a. wijziging van de gemeenschappelijke regeling GGD Midden Nederland tot de gemeenschappelijke regeling GGD regio Utrecht volgens voorliggend ontwerp, welke gemeenschappelijke regeling door de colleges van de deelnemende gemeenten definitief zal worden vastgesteld, en b. toetreding van het college van burgemeester en wethouders van Utrecht, waarover de afzonderlijke colleges het definitieve besluit zullen nemen. Op grond van artikel 1 lid 2 WGR toestemming te verlenen om als burgemeester te mogen uittreden uit de gemeenschappelijke regeling. 3 Aanleiding en probleembeschrijving De Wet publieke gezondheid (Wpg) is aangepast om deze beter af te stemmen op de Wet veiligheidsregio's (Wvr). Deze aanpassing houdt de verplichting in om tot één regionale gezondheidsdienst te komen op schaal van de veiligheidsregio. Om dit te realiseren is een voorstel ontwikkeld: ' Een nieuw arrangement voor Publieke Gezondheid'. Dit arrangement heeft een wijziging van de gemeenschappelijke regeling GGD MN tot gevolg. De colleges van de deelnemende gemeenten moeten instemmen met de voorgestelde wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling GGD MN. Hiervoor hebben de colleges voorafgaand toestemming nodig van de gemeenteraden.

2 Sladnummer 2/5 17 okt :er Gewenst maatschappelijk effect De wetgever wil met de aangepaste Wet publieke gezondheid realiseren dat grootschalige infectieziekte-uitbraken effectief worden bestreden. 5 Bes! d be Nota mdheidsbeleid Nieuwegein (2014) 6 Voorgestelde oplossing In de provincie Utrecht zijn nu twee GGD-en werkzaam: De GGD Midden Nederland en de GG&GD Utrecht. Om aan de verplichtingen uit de Wpg te voldoen is een voorstel gemaakt om de gezondheidsdiensten op een andere manier te organiseren. Dit voorstel is genoemd ' Een nieuwe arrangement voor de Publieke Ge id'. I ierbij jntwikl It de GGD MN zich door tot de GGD regio Utrecht (GGDrU). GGD regio Utrecht De gemeente Utrecht toe treedt als deelnemer aan de Gemeenschappelijke Regeling GGD MN. Dit geldt alleen voor de uitvoering van de wettelijk verplichte op schaal van de veiligheidsregio te beleggen taken (inclusief taken die hiermee inhoudelijk verwant zijn). 1 Deze noemen we de cluster A-taken. De overige taken b Ft de GG&GD Utrecht zelf uitvoeren: de zogenaamde cluster C-taken. 2 Met toetreding van Utrecht wijzigt de Gemeenschappelijke Regeling GGD MN in de Gemeenschappelijke Regeling GGrU. Hierbij treedt geen wijziging op in het takenpakket dat de 25 gemeenten van de GGD MN bij de 3DrU be en ten opzichte va de taken die deze gemeenten nu bij de GGD MN beleggen. Naast de hierboven genoemde A-taken beleggen de gemeenten van de GGD Midden Nederland de vrije keuze taken bij de GGDrU, de zogenaamde cluster B-taken. 3. Bestuurscommissie De GGD MN werkt met regionale adviescommissies. Deze regionale adviescommissies Voorbeelden wettelijk verplichte, op schaal van de veiligheidsregio, te beleggen taken (incl. taken ie hie verwant zijn): infectieziektenbestrijding, tbc-bestrijding, gezondheidsonderzoek, -medische milieukundige zorg, psychosociale hulp bij rampen, GGD Rampen Opvang Plan, forensische gezondheidszorg. Deze worden cluster A-taken genoemd. 2 Voorbeelden taken die GG&GD Utrecht zelf blijft uitvoeren : JGZ, Jeugdadviesteams, OGGZ, gezonde wijkaanpak, gezonde leefomgeving. Deze worden cluster C-taken genoemd. 3 Voorbeelden vrije keuze taken uitgevoerd voor gemeenten GGD MN: rijksvaccinatieprogramma, JGZ, OGGZ, inspecties Kindercentra. Deze worden cluster B-taken genoemd.

3 Bladnummer 3/5 raadsvoorstel 17 oktober kunnen eigen keuzes maken met betrekking tot de afname en invulling van regionale en lokale taken, zoals de Jeugdgezondheidszorg. Het gaat hierbij om de zogenaamde cluster B- taken. In de Gemeenschappelijke Regeling GGDrU blijven deze regionale adviescommissies gehandhaafd. In de Gemeenschappelijke Regeling GGDrU wordt een bestuurscommissie opgericht, waaraan het AB van de GGDrU bevoegdheden overdraagt ten aanzien van de cluster B-taken. In deze commissie zijn de 25 Midden Nederland gemeenten vertegenwoordigd. Hierdoor draagt de gemeente Utrecht geen verantwoordelijkheid voor de financiering en uitvoering van deze taken. In de gemeenschappelijke regeling is een vrijwaring voor de gemeente Utrecht opgenomen ten aanzien van de cluster B-taken. De regionale adviescommissies onderhouden relaties met het AB voor de A-taken en met de bestuurscommissie voor de B-taken. Voorzitterschap GGDrU Het voorzitterschap van de gemeenschappelijke regeling GGDrU wordt in lijn met de werkwijze binnen de veiligheidsregio (VRU) vervuld door de portefeuillehouder volksgezondheid uit het college van Utrecht. Het AB wijst uit de 25 leden van de bestuurscommissie de voorzitter van de bestuurscommissie aan. Deze is tevens plaatsvervangend voorzitter van de gemeenschappelijke regeling. Op deze wijze ontstaat een krachtig bestuurlijke tandem dat intern samen optrekt en elkaar waar nodig extern vervangt. De externe vertegenwoordigingen worden nauwgezet afgestemd en de voorbereiding van de standpuntbepaling gebeurt in samenspraak met het bestuur. De suggestie is gedaan de huidige voorzitter van de GGD MN vanaf 1 januari 2014 de functie van voorzitter van de bestuurscommissie te laten vervullen. De nu gekozen bestuurlijke constellatie wordt na twee jaar geëvalueerd. 7 Alternatieven Het voorliggende voorstel voor een GGDrU: voldoet aan wettelijke eisen, is gebiedscongruent met Veiligheidsregio Utrecht, borgt slagkracht en integraliteit van handelen bij crisis en rampensituaties, draagt bij aan de continuïteit van de GGD MN en is toekomstbestendig. laat de GGD Mi Iden Nederland organisatie en werkwijze grotendeels in tact, zorgt door de schaalvergroting voor een betere dekking van de kosten (vooral de overhead). de transitie is tamelijk eenvoudig te realiseren, zonder veel transitiekosten. voorkomt aanbestedingsrechtelijke en fiscale en problemen Er zijn ook andere varianten verkend. Deze geven minder optimale oplossingen dan het bovengenoemde voorstel en doen minder recht aan de belangen van zowel de huidige 25 deelnemers in de GGD MN als de gemeente Utrecht. Financiële aspecten - Voor de 25 gemeenten van de GGD MN dalen de uitvoeringskosten macro gezien enigszins (ca. 0,1 min.)- Dat komt door de schaalvergroting die ontstaat door toetreding van de gemeente Utrecht. Het bekostigingsmodel van de GGD Midden-Nederland blijft de basis vormen voor het bepalen van de bijdrage van de gemeenten.

4 Bladnummer 4/5 -aadsvoorstel 17 oktober 2013 De toetreding van Utrecht maakt een technische wijziging van de begroting 2014 noodzakelijk. De gekozen oplossing waarin de GGD Midden-Nederland transformeert naar de GGDrll leidt ertoe dat er voor de GGD Midden-Nederland geen frictie- of desintegratiekosten ontstaan. Wel zullen er projectkosten gemaakt moeten worden, maar de omvang daarvan is bescheiden. 9 Communicatie aspecten Het DB van de GGD MN organiseert in november 2 aijeenkomsten om raadsleden te informeren over het nieuwe arrangement publieke gezondheid. 10 Juridische aspecten Voor invoering van het nieuwe arrangement publieke gezondheid moeten colleges van de deelnemende gemeenten besluiten om de gemeenschappelijke regeling te wijzigen en de gemeente Utrecht te laten toetreden. Hiervoor hebben de colleges op grond van de WGR toestemming nodig van hun raad. De raad mag de toestemming alleen wijzigen op grond van algemeen belang. De volgende procedure is beschreven in de huidige gemeenschappelijke regeling. Er is een besluit nodig van 3/4de van de deelnemende gemeenten die samen 2/3de van het aantal stemmen in het AB hebben. Artikel 14 li 1 van de Wpg schrijft voor dat de gemeenschappelijke regeling getroffen wordt door (uitsluitend) de colleges van burgemeester en wethouders. De huidige gemeenschappelijke regeling Midden Nederland is getroffen door de colleges en de burgemeesters. Nu art. 14 lid 1 van de Wpg zich hiertegen verzet moeten de burgemeesters uittreden. Zij moeten daartoe afzonderlijk besluiten en voor de uittreding toestemming vragen aan de raden. Op de conceptversie van de Gemeenschappelijke regeling GGrU die aan colleges en raden is toegestuurd (zie het rapport: Een arrangement voor publieke gezondheid in de regio Utrecht), heeft een aanpassing plaats gevonden. Artikel 4 lid 2 concept-gr luidt thans: Het bestuur van de regionale gezondheidsdienst voert de taken bedoeld in artikel 14, vierde lid, van de Wet publieke gezondheid uit voor de MN-gemeenten. Artikel 4 lid 2 concept-gr komt te luiden: Het bestuur van de regionale gezondheidsdienst voert de taken bedoeld in artikel 14, vierde lid, van de Wet publieke gezondheid uit voor de MN-gemeenten, behoudens voor zover deze taken betrekking hebben op de zorg voor jongeren van nul tot vier jaar. Deze aanpassing is toegevoegd als bijlage aan het raadsvoorstel. 11 Risico's De aangepaste Wpg is op 1 januari 2012 in werking getreden. Het ministerie van VWS gedoogd nu dat er nog geen regionale gezondheidsdienst is op schaal van de veiligheidsregio. Vanaf 1 januari 2014 moet echter het nieuwe arrangement publieke gezondheid in werking treden, anders neemt het ministerie van VWS correctieve maatregelen. Het is dus essentieel dat alle gemeenteraden voor begin december instemmen met de wijziging van de gemeenschappelijke regeling GGDrU.

5 Bladnummer 5/5 raadsvoorstel 17 oktober Bedrijfsvoeringsaspecten De GGD Midden-Nederland organisatie blijft in stand. De formatie wordt uitgebreid om zo de extra cluster A-taken door het toetreden van de gemeente Utrecht te kunnen uitvoeren. De betrokken medewerkers van de GG&GD Utrecht komen in dienst van de GGDrU. De Directeur Publieke Gezondheid wordt ambtelijk eindverantwoordelijk en oefent de wettelijke bevoegdheden uit die deze functionaris heeft voor de uitvoering van de cluster A-taken. De Directeur Publieke Gezondheid ondersteunt de bestuursorganen in de rol van secretaris. 13 Betrokken afdelingen en disciplines SMO, Juridische Zaken, Financiën 14 Bijlagen Een arrangement voor publieke gezondheid in de regio Utrecht: Voorstel en Impactanalyse (inclusief concept Gemeenschappelijke regeling GGDrU) Aanpassing van artikel 4 lid 2 van de concept Gemeenschappelijke regeling GGDrU Raadsbesluit burgemeester en wethouders, drs. P.C.M, van Elteren secretaris F.T.J.M. Backhuijs burgemeester

6

7 Nieuwe ge in //yjf^sft Raadsbesluit ner De raad van de gemeente Nieuwegein; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 15 oktober 2013; besluit in te stemmen met: Op grond van artikel 1 lid 2 jo 3 WGR, toestemming te verlenen aan ons college om in te stemmen met a. wijziging van de gemeenschappelijke regeling GGD Midden Nederland tot de gemeenschappelijke regeling GGD regio Utrecht volgens voorliggend ontwerp, welke gemeenschappelijke regeling door de colleges van de deelnemende gemeenten definitief zal worden vastgesteld, en b. toetreding van het college van burgemeester en wethouders van Utrecht, waarover de afzonderlijke colleges het definitieve besluit zullen nemen. Op grond van artikel 1 lid 2 WGR toestemming te verlenen om als burgemeester te mogen uittreden uit de gemeenschappelijke regeling. Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 27 november de griffier de voorzitter

8

9 Bijlage bij het rapport 'Een arrangement voor publieke gezondheid in de regio Utrecht: voorstel en impactanalyse' Aanpassing van de concept versie van de Gemeenschappelijke Regeling Gezondheidsdienst Regio Utrecht. Artikel 4 lid 2 concept-gr is aangepast in: Het bestuur van de regionale gezondheidsdienst voert de taken bedoeld in artikel 14, vierde lid, van de Wet publieke gezondheid uit voor de MN-gemeenten, behoudens voor zover deze taken betrekking hebben op de zorg voor jongeren van nul tot vier jaar.

10

Onderwerp: Wijziging gemeenschappelijke regeling GGD Midden Nederland tot gemeenschappelijke regeling GGD regio Utrecht

Onderwerp: Wijziging gemeenschappelijke regeling GGD Midden Nederland tot gemeenschappelijke regeling GGD regio Utrecht Raadsvergadering d.d. 26 november 2013 Nr. : 9 Aan de raad van de gemeente Lopik. Onderwerp: Wijziging gemeenschappelijke regeling GGD Midden Nederland tot gemeenschappelijke regeling GGD regio Utrecht

Nadere informatie

Raadsvoorstel. H.P. Mittendorff 28 november oktober De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Raadsvoorstel. H.P. Mittendorff 28 november oktober De raad wordt voorgesteld te besluiten: Portefeuillehouder Datum raadsvergadering H.P. Mittendorff 28 november 2013 Datum voorstel 15 oktober 2013 Agendapunt Onderwerp Organisatie gemeenschappelijke gezondheidsdienst De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

1 Onderwerp Begroting 2015 Gemeenschappelijke regeling "GGD regio Utrecht

1 Onderwerp Begroting 2015 Gemeenschappelijke regeling GGD regio Utrecht 2 O 1 4 -! s Nieuwegein Gemeenteraad Onderwerp Begroting 2015 GGD ru Datum 19 mei 2014 Raadsvoorstel Afdeling Strategie Maatschappelijke Ontwikkeling Portefeuillehouder A.J. Adfiani 1 Onderwerp Begroting

Nadere informatie

: 24 juni 2014 : 7 juli : dhr. J.L.M. Vlaar : Marjon Gadella

: 24 juni 2014 : 7 juli : dhr. J.L.M. Vlaar : Marjon Gadella RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid : 24 juni 2014 : 7 juli 2014 : dhr. J.L.M. Vlaar : Marjon Gadella Zaaknummer

Nadere informatie

Voorstel aan de raad. Langevoort, M. (Marja) Kenmerk Commissie Mens en Samenleving Vergaderdatum 19 november 2015

Voorstel aan de raad. Langevoort, M. (Marja) Kenmerk Commissie Mens en Samenleving Vergaderdatum 19 november 2015 Voorstel aan de raad Opgesteld door Volksgezondheid Langevoort, M. (Marja) Kenmerk 15.511227 Vergadering Commissie Mens en Samenleving Vergaderdatum 19 november 2015 Geheim Nee Zienswijze gewijzigde begroting

Nadere informatie

Toestemming tot wijziging van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord

Toestemming tot wijziging van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord Datum: 25-6-13 Onderwerp Toestemming tot wijziging van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord Status Besluitvormend Voorstel Het college toestemming te verlenen tot het wijzigen

Nadere informatie

GGD regio Utrecht. Uw gemeentelijke gezondheidsdienst Nicolette Rigter, Directeur Publieke Gezondheid

GGD regio Utrecht. Uw gemeentelijke gezondheidsdienst Nicolette Rigter, Directeur Publieke Gezondheid GGD regio Utrecht Uw gemeentelijke gezondheidsdienst Nicolette Rigter, Directeur Publieke Gezondheid GGD regio Utrecht in het kort 26 gemeenten: 6 subregio s incl. de stad Utrecht 1,2 miljoen inwoners

Nadere informatie

Wijziging Samenwerkingsregeling GGD Gelre-IJssel. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein

Wijziging Samenwerkingsregeling GGD Gelre-IJssel. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Wijziging Samenwerkingsregeling GGD Gelre-IJssel Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en

Nadere informatie

Intrekking van de Verordening toeslagen WWB Werk en Inkomen Lekstroom

Intrekking van de Verordening toeslagen WWB Werk en Inkomen Lekstroom Nieuwegein Gemeenteraad Onderwerp Intrekking van de Verordening toe Datum 5 februari 2015 Werk en Inkomen Lekstroom gen WWB Raadsvoorstel Afdeling Str :egie Maatschappelijke Ontwikkeling Portefeuillehouder

Nadere informatie

21 mei 2013 RV/13/ mei 2013 RV/13/

21 mei 2013 RV/13/ mei 2013 RV/13/ Datum vergadering Gemeenteraad 1 Voorstelnummer Agendapunt 21 mei 2013 RV/13/00298 Datum vergadering Voorbereidende Voorstelnummer Agendapunt gemeenteraad 7 mei 2013 RV/13/00298 7 Voorstel ingebracht door

Nadere informatie

GGD regio Utrecht. Uw gemeentelijke gezondheidsdienst Nicolette Rigter, Directeur Publieke Gezondheid

GGD regio Utrecht. Uw gemeentelijke gezondheidsdienst Nicolette Rigter, Directeur Publieke Gezondheid GGD regio Utrecht Uw gemeentelijke gezondheidsdienst Nicolette Rigter, Directeur Publieke Gezondheid GGD regio Utrecht in het kort 26 gemeenten: 6 subregio s incl. de stad Utrecht 1,2 miljoen inwoners

Nadere informatie

Nr Houten, 21 oktober 2008

Nr Houten, 21 oktober 2008 Raadsvoorstel BARCODE STICKER Nr. 2008-045 Houten, 21 oktober 2008 Onderwerp: Samengaan GGD Eemland en GGD Midden-Nederland Beslispunten: 1. In te stemmen met toetreding van de gemeenten Amersfoort, Baarn,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: 19 december Onderwerp: Voorstel oprichting Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH)

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: 19 december Onderwerp: Voorstel oprichting Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 19 december 2013 Onderwerp: Voorstel oprichting Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. Over te gaan tot het

Nadere informatie

Raadsvergadering, 9 december 2008. Voorstel aan de Raad. Onderwerp: Samenvoeging GGD Eemland en GGD Midden- Nederland

Raadsvergadering, 9 december 2008. Voorstel aan de Raad. Onderwerp: Samenvoeging GGD Eemland en GGD Midden- Nederland Raadsvergadering, 9 december 2008 Voorstel aan de Raad Nr: 274 Agendapunt: 9 Datum: 18 november 2008 Onderwerp: Samenvoeging GGD Eemland en GGD Midden- Nederland Onderdeel raadsprogramma: - Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Datum raadsvergadering 19 maart 2015

Datum raadsvergadering 19 maart 2015 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 24 februari 2015 Datum raadsvergadering 19 maart 2015 Nummer raadsvoorstel 2015-126 Bijbehorend veld van de programmabegroting Welzijn (incl.

Nadere informatie

003. Samengaan GGD EEmland en GGD Midden-Nederand

003. Samengaan GGD EEmland en GGD Midden-Nederand 003. Samengaan GGD EEmland en GGD Midden-Nederand Inhoudsopgave 003. Samengaan GGD EEmland en GGD Midden-Nederand... 2 Raadsvoorstel samengaan GGD's... 3 003. Samengaan GGD EEmland en GGD Midden-Nederand

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 40, 29 oktober 2013

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 40, 29 oktober 2013 Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 40, 29 oktober 2013 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Wethouder: Tjapko Poppens Janneke Louisa-Muller Carel van Gelder Jan Burger Robbert

Nadere informatie

METROPOOLREGIO ROTTERDAM DEN HAAG

METROPOOLREGIO ROTTERDAM DEN HAAG METROPOOLREGIO ROTTERDAM DEN HAAG Retouradres: Postbus 12600,2500 DJ Den Haag Colleges van B&W in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag U w brief van U w k enmer k Ons kenmerk Burgemees ter/2013. aanbiedingvoor

Nadere informatie

Aan de Raad. Made, 20 mei 2008. Ontwerp begroting GROGZ 2009

Aan de Raad. Made, 20 mei 2008. Ontwerp begroting GROGZ 2009 Aan de Raad Made, 20 mei 2008 Raadsvergadering: 26 juni 2008 Nummer raadsnota: 19 Onderwerp: Ontwerp begroting GROGZ 2009 Portefeuillehouder: Bijlagen: Ter inzage: Drs. J. Krook Ambtelijke coördinatie:

Nadere informatie

Raadsvergadering van 9 juni 2011 Agendanummer: 7.2

Raadsvergadering van 9 juni 2011 Agendanummer: 7.2 RAADSVOORSTEL Verseon kenmerk: 285516 Raadsvergadering van 9 juni 2011 Agendanummer: 7.2 Onderwerp: Wijziging Gemeenschappelijke Regeling van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant in verband met

Nadere informatie

1. Aanleiding voor de liquidatie. Bijlage (gemeenten HW)

1. Aanleiding voor de liquidatie. Bijlage (gemeenten HW) Bijlage (gemeenten HW) Voorstel opheffing Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Zuidhollandse Eilanden en aansluiting bij de GGD van de gemeenschappelijke regeling Regio Zuid-Holland Zuid Onze gemeente

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2011 en begroting 2013 GGD. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie H.L. Klomberg M. Olij

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2011 en begroting 2013 GGD. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie H.L. Klomberg M. Olij Titel Nummer 13/39 Jaarrekening 2011 en begroting 2013 GGD Datum 15 mei 2013 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke participatie Zienswijze over de jaarrekening 2012 van de GGD Zaanstreek-Waterland

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen Kromme Rijn Heuvelrug (GR RDWI)

Raadsvergadering. Onderwerp Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen Kromme Rijn Heuvelrug (GR RDWI) RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15 februari 2018 18-007 Onderwerp Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen Kromme Rijn Heuvelrug (GR Aan de raad, Onderwerp Wijziging

Nadere informatie

Kredietaanvraag sloop van voormalig schoolgebouw Vredebestlaan23

Kredietaanvraag sloop van voormalig schoolgebouw Vredebestlaan23 2 014-11 Nieuwegein Gemeenteraad Onderwerp Kredietaanvr ig sloop van voormalig schoolgebouw Vredebestlaan 23 Datum 24 maart 2014 Raadsvoorstel eling Grondbedrijf en Vastgoedzaken Portefeuillehouder J Gadella

Nadere informatie

2015-415. Nieuwegein. Gemeenteraad. Raadsvoorstel Afdeling Financiën. 1 Onderwerp. Programmabegroting 2016. 2 Gevraagd besluit

2015-415. Nieuwegein. Gemeenteraad. Raadsvoorstel Afdeling Financiën. 1 Onderwerp. Programmabegroting 2016. 2 Gevraagd besluit Nieuwegein m S\ Gemeenteraad Onderwerp Programmabegroting 2016 Datum 25 september 2015 Raadsvoorstel Afdeling Financiën Portefeuillehouder mr. J.A.N. Gadella 2015-415 1 Onderwerp Programmabegroting 2016

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI)

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-097 Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) Aan de raad, Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst

Nadere informatie

VEILIGHEIDSREGIO UTRECHT. Concept-wijzigingsbesluit Gemeenschappelijke regeling VRU (wijziging van de artikelen 3.4 en 4.5)

VEILIGHEIDSREGIO UTRECHT. Concept-wijzigingsbesluit Gemeenschappelijke regeling VRU (wijziging van de artikelen 3.4 en 4.5) VEILIGHEIDSREGIO UTRECHT Concept-wijzigingsbesluit Gemeenschappelijke regeling VRU (wijziging van de artikelen 3.4 en 4.5) VEILIGHEIDS REGIO UTRECHT De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten:

Nadere informatie

VOORSTEL VOOR HET AB. Datum vergadering: 14 januari Agendapunt: 13. Portefeuillehouders: De heer Wolfsen/mevrouw Westerlaken

VOORSTEL VOOR HET AB. Datum vergadering: 14 januari Agendapunt: 13. Portefeuillehouders: De heer Wolfsen/mevrouw Westerlaken VOORSTEL VOOR HET AB Datum vergadering: 14 januari 2013 Agendapunt: 13 Datum: 20 december 2012 Contactpersoon: Adriaan Buitink Telefoon: 06-21206470 E-mail: a.buitink@vru.nl Portefeuillehouders: De heer

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel Trots Op Nederland inzake APV-wijziging drugsoverlast

Initiatiefvoorstel Trots Op Nederland inzake APV-wijziging drugsoverlast leuwegem Gemeenteraad O 0 1 ö " 2 5 7 onderwerp Initiatiefvoorstel Trots Op Nederland Inzake APVwljzlglng drugsoverlast Datum 10 augustus 2010 Raadsvoorstel Afdeling Communicatie, Juridische & Personeelszaken

Nadere informatie

Onderwerp Aanwijzing (plaatsvervangend) vertegenwoordigers in gemeenschappelijke regelingen.

Onderwerp Aanwijzing (plaatsvervangend) vertegenwoordigers in gemeenschappelijke regelingen. Raadsvoorstel W C f(«c G II l C IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 432167 Programma : Bestuur en organisatie Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: mr. P.J.M. van

Nadere informatie

Geen zienswijzen indienen tegen de jaarrekening 2014 van de Afvalverwijdering Utrecht.

Geen zienswijzen indienen tegen de jaarrekening 2014 van de Afvalverwijdering Utrecht. 20 15*356 Nieuwegein Gemeenteraad Onderwerp Jaarrekening Afvalverwijdering Utrecht 2014 Datum 25 augustus 2015 Raadsvoorstel Afdeling Duurzame Ontwikkeling Portefeuillehouder mr. j n g PeterW.M. Snoeren

Nadere informatie

Postbus 1 3430 AA Bezoekadres Stadsplein 1 3431 LZ www.nieuwegein.nl IBAN: NL49 BNGH 0285 0043 87 BIC: BNGHNL2G, -

Postbus 1 3430 AA Bezoekadres Stadsplein 1 3431 LZ www.nieuwegein.nl IBAN: NL49 BNGH 0285 0043 87 BIC: BNGHNL2G, - Postbus 1 3430 AA Bezoekadres Stadsplein 1 3431 LZ www.nieuwegein.nl IBAN: NL49 BNGH 0285 0043 87 BIC: BNGHNL2G, - Nieuwegein 2014-030 Financiën Contactpersoon Geri de Vree Telefoon (030) 607 13 05 E-mail.devree@nieuwegein.nl

Nadere informatie

GEMEENTERAAD MENAMERADIEL

GEMEENTERAAD MENAMERADIEL GEMEENTERAAD MENAMERADIEL Menaldum : 16 mei 2013 Portefeuillehouder : T. van Mourik Punt : 8 Behandelend ambtenaar : G.J. de Haan en B. Roorda Doorkiesnummer : (0518) 45 29 10 Onderwerp : Wijziging gemeenschappelijke

Nadere informatie

Datum raadsvergadering donderdag 10 juli 2014

Datum raadsvergadering donderdag 10 juli 2014 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 27 mei 2014 Datum raadsvergadering donderdag 10 juli 2014 Nummer raadsvoorstel 2014-038 Bijbehorend veld van de programmabegroting Welzijn (incl.

Nadere informatie

Onderwerp Toetreding tot Gemeenschappelijke Regeling Reinigingsbedrijf Midden Nederland (GR RMN).

Onderwerp Toetreding tot Gemeenschappelijke Regeling Reinigingsbedrijf Midden Nederland (GR RMN). Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2012/14443 Datum : 29 mei 2012 Programma : Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. T. de Jong Informatie

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 10G / I. Drupsteen BVL Ke. Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Twente.

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 10G / I. Drupsteen BVL Ke. Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Twente. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 10G201737 390433 / 390433 I. Drupsteen BVL Ke AGENDANUMMER BELEIDSPROGRAMMA/BELEIDSLIJN 08 - Inwoners en bestuur REDEN VAN

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/05778 Datum : 16 april 2013 Programma : Onderwijs Blad : 1 van 6 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder : mw. M.

Nadere informatie

Raadsvoorstel_gewijzigd Vergadering : 23 april 2013 Voorstelnummer : Registratienummer : Portefeuillehouder : W. Hompe

Raadsvoorstel_gewijzigd Vergadering : 23 april 2013 Voorstelnummer : Registratienummer : Portefeuillehouder : W. Hompe Raadsvoorstel_gewijzigd Vergadering : 23 april 2013 Voorstelnummer : Registratienummer : 13.003760 Portefeuillehouder : W. Hompe Afdeling : Beleid Bijlage(n) : B&W-datum/nummer : 18 februari 2013, nummer

Nadere informatie

Verordening bestuurscommissie Inkoop Jeugdhulp Zeeland

Verordening bestuurscommissie Inkoop Jeugdhulp Zeeland - 1 - Verordening bestuurscommissie Inkoop Jeugdhulp Zeeland Het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Zeeland, gelet op artikel 25 van de Wet gemeenschappelijke

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp: Beslispunten: Aanleiding. Doel van dit voorstel. Voorstelnummer: Houten, 25 oktober 2016 '"-1

Raadsvoorstel. Onderwerp: Beslispunten: Aanleiding. Doel van dit voorstel. Voorstelnummer: Houten, 25 oktober 2016 '-1 Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2016-065 Houten, 25 oktober 2016 Onderwerp: '"-1 Wijziging Gemeenschappelijke regeling RUD Utrecht Beslispunten: 1. Het college toestemming te verlenen om de gewijzigde Gemeenschappelijke

Nadere informatie

AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER. Raadsvergadering: 30 november Registratienummer: TB Agendapunt: 10

AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER. Raadsvergadering: 30 november Registratienummer: TB Agendapunt: 10 AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER Raadsvergadering: 30 november 2016 Registratienummer: TB16.6026733 Agendapunt: 10 Onderwerp: Toekomst GGD: Ontwikkelperspectief 2017-2020 Voorstel: Toelichting: Geen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Vergadering: 28 juni 2010 Voorstel: 471 Zaaknummer:

RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Vergadering: 28 juni 2010 Voorstel: 471 Zaaknummer: RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Vergadering: 28 juni 2010 Voorstel: 471 Zaaknummer: Onderwerp: ontwerpbegroting 2011 en verantwoording van de Gezonde Gids 2009 GGD Midden-Nederland Voorstel

Nadere informatie

Routingformulier raadsvoorstel

Routingformulier raadsvoorstel GEMEENTE i/ Routingformulier raadsvoorstel Onderwerp BftW-ver gader ing Portefeuillehouder oprichting Omgevingsdienst Regio Nijmegen Henrie Janssen \ ř P.J.M. de Klein 1. Toestemming te verlenen tot het

Nadere informatie

O P L E G N O T I T I E B E S L U I T V O R M E N D

O P L E G N O T I T I E B E S L U I T V O R M E N D O P L E G N O T I T I E B E S L U I T V O R M E N D Onderwerp Wijzigen Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Fryslân Voorstel ter behandeling in de vergadering van het Algemeen Bestuur Status Openbaar

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Zienswijze voorjaarsnota 2016 GGD Hart voor Brabant. Status Oordeelvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp Zienswijze voorjaarsnota 2016 GGD Hart voor Brabant. Status Oordeelvormend Datum: 24-03-15 Onderwerp Zienswijze voorjaarsnota 2016 GGD Hart voor Brabant Status Oordeelvormend Voorstel 1. Kennis nemen van de voorjaarsnota 2016 GGD Hart voor Brabant zoals opgesteld door het GGD-Dagelijks

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING AVRI

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING AVRI Aan : Algemeen Bestuur Vergadering : 24 juni 2015 Agendapunt : 6e Van : Stuurgroep afsplitsing Avri Onderwerp : Integrale besluitvorming afsplitsing Avri Voorstellen 1. In te stemmen met voorliggende gemeenschappelijke

Nadere informatie

o~~çëîççêëíéä= jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 15 07/304

o~~çëîççêëíéä= jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 15 07/304 o~~çëîççêëíéä= låçéêïéêéw= Beslisdocument 2007 vorming Veiligheidsregio Drenthe Portefeuillehouder: H.G. Jumelet Concernstaf Concernstaf J. Habing, telefoon ((0591)68 55 57) = ^~å=çé=öéãééåíéê~~ç= sççêöéëíéäç=äéëäìáí=

Nadere informatie

Zaaknummer Portefeuillehouder Drs H. M. W. ter Heegde Voorstel Herziening van de gemeenschappelijke regeling regio Gooi en Vechtstreek

Zaaknummer Portefeuillehouder Drs H. M. W. ter Heegde Voorstel Herziening van de gemeenschappelijke regeling regio Gooi en Vechtstreek Raadsvoorstel Zaaknummer 564849 Portefeuillehouder Drs H. M. W. ter Heegde Voorstel Herziening van de gemeenschappelijke regeling regio Gooi en Vechtstreek Aan de raad, 1. Beslispunten De Raad van Gooise

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gevraagde Beslissing: 1. wijziging gemeenschappelijke regeling Promen 2. vaststelling verordening persoongebonden budget begeleid werken Wsw

Nadere informatie

Op 15 april 2015 heeft RMN ons de ontwerpbegroting voor 2016 toegestuurd. RMN vraagt u uw mening te geven over de ontwerpbegroting.

Op 15 april 2015 heeft RMN ons de ontwerpbegroting voor 2016 toegestuurd. RMN vraagt u uw mening te geven over de ontwerpbegroting. Nieuwegein 0 Gemeenteraad 2015-263 Onderwerp Begroting Reinigingsdienst Midden Nederland 2016. Datum 26 mei 2015 Raadsvoorstel kfdeling Duurzame Ontwikkeling Portefeuillehouder mr. ng Peter W.M. Snoeren

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 3. Inleiding

Raadsvoorstel. 3. Inleiding Raadsvoorstel Agenda nr. 6 Onderwerp: Reactie geven op de onderzoeksvraagstelling en uitwerking daarvan voor de evaluatie van de Metropoolregio Eindhoven Soort: Besluitvormend Opsteller: J. v.d. Kolk Portefeuillehouder:

Nadere informatie

1 Onderwerp Blokhoeve: toepassen coördinatieregeling Wet ruimtelijke ordening.

1 Onderwerp Blokhoeve: toepassen coördinatieregeling Wet ruimtelijke ordening. Nieuwegei Gemeenteraad 2o14-1 7 Onderwerp Blokhoeve: toepassen coc rdinatieregeling We Datum 1 mei 2 114 ruimtelijke ordening Raadsvoorstel Afdeling Duurzame Ontwikkeling Portefeuillehouder AJ. Adriani

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 59172 Datum : 10 juni 2014 Programma : Welzijn Volksgezondheid Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw.

Nadere informatie

COLLEGEBERICHT AAN DE RAAD Van : Burgemeester en Wethouders Reg. nr. : 4533853 Aan : Gemeenteraad Datum : 06-11-2013 Portefeuillehouder : B.J. Lubbinge, van Eijk, v. Muilekom ONDERWERP Planning programma

Nadere informatie

Gemeente Delft. Aan de gemeenteraad _ j.. r Gescand datum archief Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mall Programma

Gemeente Delft. Aan de gemeenteraad _ j.. r Gescand datum archief Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mall Programma Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad _ j.. r Gescand datum archief Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mall Programma Registratie nr. 1314622 Stuk college van B&W 16-07.2013 03-01- 201^ L.P. Vokurka

Nadere informatie

kredietaanvraag aanleg brug en aanleg pad Lotusplantsoen alsmede vergroten watergang

kredietaanvraag aanleg brug en aanleg pad Lotusplantsoen alsmede vergroten watergang Nieuwegein Gemeenteraad Onderwerp kredietaanvraag aanleg brug en aanleg pad Lotusplantsoen alsmede vergroten watergang Datum 9 november 2010 Raadsvoorstel Afdeling Grondbedrijf en Vastgoedzaken Portefeuillehouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 409196 Datum : 31 januari 2017 Programma : 5. Inkomen jeugd en WMo Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Raadsvergadering van 7 februari 2013 Agendanummer: 10.3

Raadsvergadering van 7 februari 2013 Agendanummer: 10.3 RAADSVOORSTEL Verseon kenmerk: 376695 Raadsvergadering van 7 februari 2013 Agendanummer: 10.3 Onderwerp: Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Raad van Toezicht Openbaar Basisonderwijs West-Brabant (OBO

Nadere informatie

- verwerking dualisering en aanpassing van de huidige Gemeentewet.

- verwerking dualisering en aanpassing van de huidige Gemeentewet. Raadsvergadering d.d. 17 december 2015 Agendanr. 8. Aan de Raad No.ZA.15-34366/DV.15-518, afdeling Staf. Sellingen, 10 december 2015 Onderwerp: Wijziging GR Wedeka. In hun brief van 5 november 2015 stelt

Nadere informatie

3. Kennis te nemen van de in onderstaand overzicht gepresenteerde vertegenwoordiging in de portefeuillehoudersoverleggen van de Stadsregio;

3. Kennis te nemen van de in onderstaand overzicht gepresenteerde vertegenwoordiging in de portefeuillehoudersoverleggen van de Stadsregio; Raadsvoorstel Datum Raad Portefeuillehouder 2 juni 2014 J. Rijsdijk Registratienummer BR1400159 Onderwerp Benoeming van vertegenwoordigers in verbonden partijen Gevraagde beslissing 1. Conform de in onderstaand

Nadere informatie

Besluit Gelre-IJssel gemeenten inzake de vierde wijziging van de Samenwerkingsregeling Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Gelre-IJssel

Besluit Gelre-IJssel gemeenten inzake de vierde wijziging van de Samenwerkingsregeling Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Gelre-IJssel Besluit Gelre-IJssel gemeenten inzake de vierde wijziging van de Samenwerkingsregeling Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Gelre-IJssel Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Apeldoorn,

Nadere informatie

: De heer J. Vlaar : M. Gadella

: De heer J. Vlaar : M. Gadella RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering : 1 december 2015 Zaaknummer :199811 Datum Raadsvergadering : 14 december 2015 Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid Evaluatiedatum:

Nadere informatie

Datum raadsvergadering donderdag 4 juni 2015

Datum raadsvergadering donderdag 4 juni 2015 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 11 mei 2015 Datum raadsvergadering donderdag 4 juni 2015 Nummer raadsvoorstel 2015-158 Bijbehorend veld van de programmabegroting Beheer openbare

Nadere informatie

geiet op de noodzaak om het college richting mee te geven om invulling te geven aan de plichten van artikel 7.2 Besluit omgevingsrecht;

geiet op de noodzaak om het college richting mee te geven om invulling te geven aan de plichten van artikel 7.2 Besluit omgevingsrecht; Nieuwegein 0 ft)) \..\ \ \. '-.,.... 2015-140 Raadsbesluit De raad van de gemeente Nieuwegein; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 17 maart 2015; geiet op de noodzaak om het college

Nadere informatie

AGENDAPUNT /10

AGENDAPUNT /10 AGENDAPUNT 2015.02.16/10 Voorstel voor de vergadering van: het algemeen bestuur Datum vergadering: 16 februari 2015 Onderwerp: Portefeuillehouder: Indiener: Wijziging GR zienswijzeprocedure De heer Van

Nadere informatie

Onderwerp: wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling Afvalschap IJmond Zaanstreek

Onderwerp: wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling Afvalschap IJmond Zaanstreek r" GEMEENTE ELSEN gemeenteraad Raadsbesluit Datum raadsvergadering Datum carrousel Raadsbesluitnummer Registratienummer 27 oktober 2016 n.v.t. R16.058 Rsl 6.00622 Onderwerp: wijzigen van de Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Raadsvoorstel Governance samenwerking jeugdhulp H-10 en derde wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 Zaakid

Raadsvoorstel Governance samenwerking jeugdhulp H-10 en derde wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 Zaakid Raadsvoorstel Onderwerp Raadsvoorstel Governance samenwerking jeugdhulp H-10 en derde wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 Zaakid 0637293678 Versie Auteur Dorst, M.H. M.H.Dorst@zoetermeer.nl

Nadere informatie

Het advies is om kennis te nemen van de begrotingswijziging en geen zienswijze in te dienen.

Het advies is om kennis te nemen van de begrotingswijziging en geen zienswijze in te dienen. Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer 595820 Programma 5 Commissie : Samenleving Portefeuillehouder: B.J.A. Roks Informatie bij M. van Herwijnen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. Agenda nr. 4

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. Agenda nr. 4 Raadsvoorstel Agenda nr. 4 Onderwerp: Vaststellen gewijzigde Gemeenschappelijke Regeling ODZOB Soort: Besluitvormend Opsteller: P.M.H. van Mil Portefeuillehouder: L.J.M. van de Moosdijk Zaaknummer: SOM/2015/025786

Nadere informatie

Agendapunt 6 Raadsvergadering 19 november 2014 Portefeuillehouder H. Driessen Begrotingsprogramma Conceptbegroting 2015 GGD Gelderland-Zuid

Agendapunt 6 Raadsvergadering 19 november 2014 Portefeuillehouder H. Driessen Begrotingsprogramma Conceptbegroting 2015 GGD Gelderland-Zuid Raadsvoorstel Agendapunt 6 Raadsvergadering 19 november 2014 Portefeuillehouder H. Driessen Begrotingsprogramma Onderwerp Conceptbegroting 2015 GGD Gelderland-Zuid Besluit om: 1. Kennis te nemen van de

Nadere informatie

2 8 AÜG /BdG Wijziging gemeenschappelijke regeling 1 J.A. Reddingius

2 8 AÜG /BdG Wijziging gemeenschappelijke regeling 1 J.A. Reddingius Brandweer veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland Aan de colleges van Burgemeesters en Wethouders van de gemeenten in de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland Postbus 234 7300 AE Apeldoorn Prins

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Geachte raad,

Raadsvoorstel. Geachte raad, Raadsvoorstel Nummer: 165140 Behandeld door: J. van Dijk Agendapunt: 27 juni 2017 Onderwerp: Voorlopige voorkeur uitvoeringsvariant Participatiewet Geachte raad, Samenvatting: In opdracht van het algemeen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie M. Boutsma T. Schaafsma

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie M. Boutsma T. Schaafsma Titel Nummer 14/47 Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland Datum 22 mei 2014 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke participatie Zienswijze over de jaarrekening 2013 van de GGD Zaanstreek Waterland

Nadere informatie

Voorstel: instemmen met de uitgangspunten zoals verwoord in de kadernota.

Voorstel: instemmen met de uitgangspunten zoals verwoord in de kadernota. Aan de raad AGENDAPUNT 6.11 Kadernota regionalisering brandweer Voorstel: instemmen met de uitgangspunten zoals verwoord in de kadernota. In 2006 besloten de gemeenten Bronckhorst, Doetinchem, Montferland

Nadere informatie

Aan burgemeester en wethouders inkomen:.? m m. reg.nr.: >v.^^ ^Wl( zaaknr.: 2! o 2_b ^ b. 6 mei 2015 BZM Burgemeester J.M. Kraak-Brouwer par.

Aan burgemeester en wethouders inkomen:.? m m. reg.nr.: >v.^^ ^Wl( zaaknr.: 2! o 2_b ^ b. 6 mei 2015 BZM Burgemeester J.M. Kraak-Brouwer par. Aan burgemeester en wethouders inkomen:.? m m Datum: Sector/stafafdeling: Portefeuillehouder: Ontworpen door: 6 mei 2015 BZM Burgemeester J.M. Kraak-Brouwer par.: "[TT reg.nr.: >v.^^ ^Wl( zaaknr.: 2! o

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing?

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder( s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : 2e wijziging Gemeenschappelijke Regeling

Nadere informatie

1. Argumenten De Kadernota 2018 formuleert, naast de financiële en bedrijfsvoering uitgangspunten, ook een meerjarige toekomstvisie.

1. Argumenten De Kadernota 2018 formuleert, naast de financiële en bedrijfsvoering uitgangspunten, ook een meerjarige toekomstvisie. Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 405982 Programma : Inkomen, jeugd en wmo Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beurkering-Huijbregts

Nadere informatie

Jaarrekening RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) 2014. Kennis nemen van de Jaarrekening RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) 2014.

Jaarrekening RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) 2014. Kennis nemen van de Jaarrekening RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) 2014. 2015-36 1 Nieuwegein Gemeenteraad Onderwerp Jaarrek ining RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) 2014. Datum 18 augustus 2015 Raadsvoorstel eling Duurzame Ontwikkeling Portefeuillehouder mr. ing p ete

Nadere informatie

Raadsvoorstel Besluit om: Inleiding

Raadsvoorstel Besluit om: Inleiding Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering 19 juni 2019 Portefeuillehouder C. Kreuk - Wildeman Begrotingsprogramma 2 Sociaal Domein Verbonden partijen Onderwerp Zienswijze op concept-begroting 2020 GGD

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT PURHEREHO RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 1d 11flflO Datum: 23 januari 2014 Behandeld door: G. van der Meer-Trompetter Afdeling / Team: VTH / VTS Onderwerp: toestemming aansluiting

Nadere informatie

agendapunt H.05 Aan Verenigde Vergadering

agendapunt H.05 Aan Verenigde Vergadering agendapunt H.05 1158251 Aan Verenigde Vergadering TOETREDING VAN HET COLLEGE VAN B&W VAN DE GEMEENTE SCHIEDAM TOT DE REGIONALE BELASTING GROEP EN WIJZIGING GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING RBG Gevraagd besluit

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 15R R.00717

RAADSVOORSTEL 15R R.00717 RAADSVOORSTEL 15R.00717 gemeente WOERDEN Indiener: college van burgemeester en wethouders Datum: 17 november 2015 Portefeuillehouder(s): Bob Duindam Portefeuille(s): Onderwijs Contactpersoon: E. van Andel

Nadere informatie

Advies aan de gemeenteraad

Advies aan de gemeenteraad Advies aan de gemeenteraad Postregistratienummer *17.0013626* 17.0013626 Raadsvergadering: 21-12-2017 Voorstel: 8.51 Agendapunt: 19 Onderwerp Verbetering informatievoorziening door gemeenschappelijke regelingen

Nadere informatie

WIJZIGINGSBESLUIT GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING VEILIGHEIDSREGIO FRYSLÂN

WIJZIGINGSBESLUIT GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING VEILIGHEIDSREGIO FRYSLÂN WIJZIGINGSBESLUIT GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING VEILIGHEIDSREGIO FRYSLÂN Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente. ; gelezen het voorstel het algemeen bestuur van Veiligheidsregio Fryslân

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0054 Rv. nr.: 11.0054 B en W-besluit d.d.: 7-6-2011 B en W-besluit nr.: 11.0596 Naam programma: Welzijn en Zorg Onderwerp: Aanleiding: Het Dagelijks Bestuur van de Regionale Dienst Openbare

Nadere informatie

Budget voor uitvoeren amendement openstellen Duikeendtunnel

Budget voor uitvoeren amendement openstellen Duikeendtunnel Nieuwegein m Gemeenteraad % c r- - :. - -. r$ Q 2 013-302 Onderwerp Openstellen Duikeendtunnel Datum 13 september 2013 Raadsvoorstel Afdeling Portefeuillehouder A.J. Adfiani 1 Onderwerp Budget voor uitvoeren

Nadere informatie

Toelichting Gemeenschappelijke regeling Plassenschap Loosdrecht e.o.

Toelichting Gemeenschappelijke regeling Plassenschap Loosdrecht e.o. Toelichting Gemeenschappelijke regeling Plassenschap Loosdrecht e.o. Algemene toelichting In 2007 is de Gemeenschappelijke regeling Plassenschap Loosdrecht e.o. herzien vanwege onder meer een door de gemeente

Nadere informatie

Doetinchem, 23 mei 2018

Doetinchem, 23 mei 2018 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 5.4 ALDUS VASTGESTELD 31 MEI 2018 Jaarstukken 2017 en concept- Programmabegroting GGD NOG 2019 Te besluiten om: 1. Kennis te nemen van de voorlopige jaarstukken 2017 van GGD

Nadere informatie

2) Instemmen met de benoeming van de voorgedragen leden van de Raad van Toezicht van de Stichting openbaar onderwijs Marenland;

2) Instemmen met de benoeming van de voorgedragen leden van de Raad van Toezicht van de Stichting openbaar onderwijs Marenland; Gemeente Appingedam Raadsvoorstel Raadsagenda d.d.: 14 maart 2016 Voorstel nummer : 8 Behandelend ambtenaar : Willem van der Oest Telefoonnummer : 0596 691194 E-mailadres : w.vanderoest@appingedam.nl Portefeuillehouder

Nadere informatie

B&W-nota. gemeente Winterswijk : : 1 /5 datum nota : // ^, zaaknummer. : 10: Maatschappelijke Participatie & Zorg

B&W-nota. gemeente Winterswijk : : 1 /5 datum nota : // ^, zaaknummer. : 10: Maatschappelijke Participatie & Zorg B&W-nota zaaknummer programma werkdoel onderwerp :133467 : 1 /5 datum nota : 05-04-2017 : 10: Maatschappelijke Participatie & Zorg : 1092 / GG D NOG : Vergadering Algemeen Bestuur GGD Noord- en Oost-Gelderland

Nadere informatie

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo Agenda Openbare vergadering van Algemeen Bestuur GR Bleizo Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur Gemeente Lansingerland - Dhr. A. Abee (voorzitter) - Dhr. J. Heuvelink - Dhr. S.A.F. Fortuyn Gemeente

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Sinds de behandeling in het kabinet wordt de term Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) gehanteerd.

gemeente Eindhoven Sinds de behandeling in het kabinet wordt de term Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) gehanteerd. gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 12R5082 12bst01807 Beslisdatum B&W 30 oktober 2012 Dossiernummer 12.44.351 RaadsvoorstelOprichting Regionale Uitvoeringsdienst (RUD): toestemming verlenen tot

Nadere informatie

Verzoek om medewerking bij opheffing Stichting GMK en wijziging Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Verzoek om medewerking bij opheffing Stichting GMK en wijziging Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Midden- en West Brabant Aan de Raad Made, 9 oktober 2006 Raadsvergadering: 14 december 2006 Nummer raadsnota: 13 Onderwerp: Verzoek om medewerking bij opheffing Stichting GMK en wijziging Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio

Nadere informatie

De 1e begrotingswijziging 2019 wordt ter vaststelling geagendeerd voor de vergadering van het Algemeen Bestuur op 12 april 2019.

De 1e begrotingswijziging 2019 wordt ter vaststelling geagendeerd voor de vergadering van het Algemeen Bestuur op 12 april 2019. Gemeenschappelijke Zeeland Doorkiesnummer : 0113-249400 Uw kenmerk Uw brief van Ons kenmerk : 181217 RMeij/CvD De raden van de Zeeuwse gemeenten Datum : 17 december 2018 Onderwerp : P begrotingswijziging

Nadere informatie

Voorgenomen wijziging Gemeenschappelijke Regeling RUD NHN

Voorgenomen wijziging Gemeenschappelijke Regeling RUD NHN AB-Besluit Aan: AB RUD NHN Datum vergadering: 15 mei 2015 (Schriftelijke ronde) Auteur: Onderwerp: Damir Štajcer Voorgenomen wijziging Gemeenschappelijke Regeling RUD NHN Agendapunt: -- Aanleiding / Kern

Nadere informatie

1. Korte samenvatting van de inhoud en voorstel Op 10 juli 2015 stelde het algemeen bestuur van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid bijgaand

1. Korte samenvatting van de inhoud en voorstel Op 10 juli 2015 stelde het algemeen bestuur van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid bijgaand Raadsvoorstel: 2015-1402 Onderwerp: Derde wijziging van de Gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid Datum: 3 november 2015 Portefeuillehouder: A.J. Rijsdijk Raadsbijeenkomst: 10 november

Nadere informatie

Onderwerp : Wijziging gemeenschappelijke regeling Afvalschap IJmond Zaanstreek(GR AIJZ).

Onderwerp : Wijziging gemeenschappelijke regeling Afvalschap IJmond Zaanstreek(GR AIJZ). Raadsvoorstel *Z02C52C7F9E* Aan de raad Documentnummer : INT-16-26702 Afdeling : Ruimte Onderwerp : Wijziging gemeenschappelijke regeling Afvalschap IJmond Zaanstreek(GR AIJZ). Inleiding Op 1 januari 2015

Nadere informatie

Registratienr: [ 34887] Betreft: Reglement voor het fractievoorzittersoverleg

Registratienr: [ 34887] Betreft: Reglement voor het fractievoorzittersoverleg Raadsvoorstel Agendapuntnummer: 1m Aantal bijlagen: -- Betreft: Reglement voor het fractievoorzittersoverleg Inleiding Het fractievoorzittersoverleg bestaat uit de voorzitter van de gemeenteraad en de

Nadere informatie

- De raad voor te stellen de zienswijze te geven op de ontwerpbegroting 2016 GGDrU, zoals geformuleerd

- De raad voor te stellen de zienswijze te geven op de ontwerpbegroting 2016 GGDrU, zoals geformuleerd VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD EN RAADSINFORMATIEBRIEF Van: A. de Leeuw Tel nr: 06-35113543 Nummer: 15A.00492 Datum: 8 mei 2015 Team: JLV Tekenstukken: Ja Bijlagen: 4 Afschrift

Nadere informatie