PALM BREWERIES. DÉ SPECIAALBIEREXPERT VAN NEDERLAND... UIT BELGIË

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PALM BREWERIES. DÉ SPECIAALBIEREXPERT VAN NEDERLAND... UIT BELGIË"

Transcriptie

1 Bierkaart PALM Breweries bekleedt een unieke positie in het bierlandschap omdat zij de enige brouwerijgroep ter wereld is die Belgische authentieke bieren brouwt volgens de vier aloude gistingswijzen in drie gespecialiseerde historische sites in België. PALM BREWERIES. DÉ SPECIAALBIEREXPERT VAN NEDERLAND... UIT BELGIË palmbier.nl

2 Bieren van de tap ESTAMINET - 25cl - 50cl e 2,10 - e 2,60 ESTAMINET Premium Pils is het toonbeeld van het vakmanschap van PALM Breweries. U ziet, ruikt en proeft het resultaat: een goudgele pils met een subtiel hoparoma, een laag alcoholpercentage (5,2%) en een aparte fruitsmaak. ESTAMINET Premium Pils is een dorstlessend, verfrissend bier. PALM - 25cl PALM Spéciale Belge staat voor de overwinning dat hoge gistingsbier meer te bieden heeft dan het lagegegiste pilsener bier. Dit vlotdrinkend, toegankelijk amberkleurig speciaalbier heeft een verstandig alcoholgehalte (5,4%). De speciale PALM-mouten bepalen haar honingachtige malsheid en de eigen geselecteerde PALM-gisten haar fruitig gistingsaroma. PALM is de absolute nummer 1 Belgium s Amber Beer. PALM Hop Select - 25cl PALM Hop Select is een complex maar gebalanceerd degustatiebier van hoge gisting met een verstandig alcoholgehalte (6%). Dit hoppige bier is verrijkt met het specifieke hoparoma van Hallertau Mittelfrüh van onze eigen hopvelden in Steenhuffel (België). De Hallertau Mittelfrüh hop zorgt voor een authentiek product en een unieke smaakbeleving. PALM Sauvin (mei - september) - 25cl PALM Sauvin is een verfrissend zomerbier van hoge gisting, met een verstandig alcoholpercentage (4,6%). Het is gebrouwen volgens een uniek recept dat de honingachtige malsheid van het PALM-mout en de fruitigheid van de PALM-gist combineert met het bijzonder karakter van de Nelson Sauvin. Deze hopvariant geeft een fris en fruitig aroma en een citrusachtige afdronk. Dobbel PALM (oktober - december) - 25cl Dobbel PALM is gelanceerd in 1947 door meesterbrouwer Alfred Van Roy als eindejaars feestbier om de 200ste verjaardag van de brouwerij te vieren. Het bier was zo succesvol dat hij er een jaarlijkse traditie van maakte. Dobbel PALM is een amberbier van hoge gisting, met een nog meer uitgesproken mout- en hopkarakter dan PALM.

3 Seizoensbieren van de tap Door het jaar heen wisselen we met diverse seizoensbieren, passend bij het karakter van dat specifieke jaargetijde. PALM Royale - 25cl PALM Royale werd in 2003 gecreëerd voor de 90ste verjaardag van PALM-brouwer Alfred van Roy en kreeg de naam PALM Royale (ROY-ALE). Zijn passie voor de nadrukkelijke gistingsfruitigheid van zijn zelf geselecteerde PALM-gisten krijgt in PALM Royale een extreme expressie om royaal van te genieten (7,5%). Het aroma doet denken aan banaan, de smaak is volmondig en met veel body. (33cl.) PALM N.A. - 25cl PALM Non Alcohol is voor de alcoholvrije genieter van de honingzachte PALM-mouten in harmonie met de fijne aromahoppen uit Kent. STEENBRUGGE Wit-Blanche (zomer) - 25cl Het Abdijbier STEENBRUGGE Wit-Blanche is een tarwebier gebrouwen met 40% ongemouten tarwe en 60% mout. Het heeft een verfrissende smaak en een licht gerookt gistingsaroma in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel Gruut, met nadruk op koriander en curaçao. Alcoholpercentage: 4,8%. STEENBRUGGE Blond - 25cl Het Abdijbier STEENBRUGGE Blond is een blond bier met een warme, volle smaak en een licht gerookt gistingsaroma in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel Gruut. (6,5%). STEENBRUGGE Dubbel Bruin - 25cl Het Abdijbier STEENBRUGGE Dubbel Bruin is een bruin bier met een rondborstig karamel-moutkarakter en een fruitig, lichtgerookt gistingsaroma in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel Gruut, met nadruk op kaneel. (6,5% - 25cl.) STEENBRUGGE Tripel - 25cl Het Abdijbier STEENBRUGGE Tripel is een goudblond bier met een afgerond moutkarakter, een geparfumeerde hoptoets, een warme volle smaak en een gerookt gistingsaroma in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel Gruut. Bier van hoge gisting met nagisting in de fles. (8,7%)

4 Bieren van de tap STEENBRUGGE Abdij Bock (okt - nov) - 25cl Dit bockbier van de STEENBRUGGE Abdij dankt zijn zalige, unieke smaak aan de gistingswijze en het gebruik van gruut in het bier. Het is een volmondige bock, met een zoetige afdronk. Het uitzicht is herfstachtig; donkerbruin met een robijnrode gloed. Een ideaal degustatiebier voor in de herfstmaanden. (6,5%). BRUGGE Tripel - 33cl Brugge Tripel is van oudsher Brugse stadsbier, krachtig en bitterzoet. BRUGGE Tripel heeft een mooie goudblonde kleur en een stevig, rotsachtige schuim dat een tekening van Brugs kantwerk achterlaat op het glas. Het aroma heeft een typische fenolisch gerookte toets en de smaak is bitter, rijk en romig. (8,7%) RODENBACH - 25cl RODENBACH is het Vlaamse roodbruine bier, erkend als Traditioneel Streekproduct. De gemengde hoofdgisting en de rijping van 2 jaar op eikenhouten vaten (foeders) geven het een een zachtzure smaak en complexe fruitigheid net als bij wijn (5,2%). RODENBACH is heel verfrissend en eetlustopwekkend, het perfecte aperitief. RODENBACH Grand Cru - 33cl e 3,25 RODENBACH Grand Cru heft gemiddeld veel langer in de eiken foeders van de Roeselaarse bierkathedraal gelegen en is daardoor een meer uitgesproken versie van de bierstijl Vlaams roodbruin bier (6%). Het resultaat is een complex bier met veel hout en esters, vineus en met een zeer lange afdronk net als een grand cru wijn. RODENBACH Rosso - 25cl Rodenbach Rosso wordt gemaakt op basis van 2-jarig gerijpt Rodenbach foederbier gemengd met jonge Rodenbach, welke verder aangevuld is met het natuurlijk sap van rode vruchten. Dit zorgt voor een fris, fruitig zoet bier die goed in balans is (4%).

5 Bieren van de tap KRIEK BOON - 25cl De basis van KRIEK BOON is 100% oude en jonge lambiek die op eiken foeders gerijpt is. Aan de lambiek van gemiddeld 1 jaar wordt vper liter 400 gram echte krieken toegevoegd. Er ontstaat dan spontane gisting. De smaak van zure kersen evolueert met de veroudering naar diepe smaak die aan port- en madeirawijnen doet denken. Dit is kriek op z n best. (6,5%) FRAMBOISE BOON - 37,5cl Meer dan 300 gram verse frambozen per liter lambiek geven Framboise Boon zijn frisse, fruitige smaak. De jonge lambiek ondersteunt de smaak van frambozen, maar het is niet de lambiek die domineert, wél de frambozen. Het zijn de echte frambozen die zorgen voor de rijke smaak (5%). GEUZE BOON - 37,5cl Oude Geuze Boon is een monument van smaak. Het bestaat voor 90% uit malse lambiek van 18 maanden oud, 5% karaktervol bier van 3 jaar en 5% heel jonge lambiek. Alle BOON-bieren worden gerijpt op eikenhouten foeders. Proef aandachtig de fruitige pompelmoes- en kaasachtige smaak met een toets van muskaatdruiven (7%).

6 Bieren van de fles ESTAMINET - 25cl - 50cl e 2,10 - e 2,60 ESTAMINET Premium Pils is het toonbeeld van het vakmanschap van PALM Breweries. U ziet, ruikt en proeft het resultaat: een goudgele pils met een subtiel hoparoma, een laag alcoholpercentage (5,2%) en een aparte fruitsmaak. ESTAMINET Premium Pils is een dorstlessend, verfrissend bier. PALM - 25cl PALM Spéciale Belge staat voor de overwinning dat hoge gistingsbier meer te bieden heeft dan het lagegegiste pilsener bier. Dit vlotdrinkend, toegankelijk amberkleurig speciaalbier heeft een verstandig alcoholgehalte (5,4%). De speciale PALM-mouten bepalen haar honingachtige malsheid en de eigen geselecteerde PALM-gisten haar fruitig gistingsaroma. PALM is de absolute nummer 1 Belgium s Amber Beer. PALM Hop Select - 25cl PALM Hop Select is een complex maar gebalanceerd degustatiebier van hoge gisting met een verstandig alcoholgehalte (6%). Dit hoppige bier is verrijkt met het specifieke hoparoma van Hallertau Mittelfrüh van onze eigen hopvelden in Steenhuffel (België). De Hallertau Mittelfrüh hop zorgt voor een authentiek product en een unieke smaakbeleving. PALM Sauvin (mei - september) - 25cl PALM Sauvin is een verfrissend zomerbier van hoge gisting, met een verstandig alcoholpercentage (4,6%). Het is gebrouwen volgens een uniek recept dat de honingachtige malsheid van het PALM-mout en de fruitigheid van de PALM-gist combineert met het bijzonder karakter van de Nelson Sauvin. Deze hopvariant geeft een fris en fruitig aroma en een citrusachtige afdronk. Dobbel PALM (oktober - december) - 25cl Dobbel PALM is gelanceerd in 1947 door meesterbrouwer Alfred Van Roy als eindejaars feestbier om de 200ste verjaardag van de brouwerij te vieren. Het bier was zo succesvol dat hij er een jaarlijkse traditie van maakte. Dobbel PALM is een amberbier van hoge gisting, met een nog meer uitgesproken mout- en hopkarakter dan PALM.

7 Seizoensbieren van de tap Door het jaar heen wisselen we met diverse seizoensbieren, passend bij het karakter van dat specifieke jaargetijde. PALM Royale - 25cl PALM Royale werd in 2003 gecreëerd voor de 90ste verjaardag van PALM-brouwer Alfred van Roy en kreeg de naam PALM Royale (ROY-ALE). Zijn passie voor de nadrukkelijke gistingsfruitigheid van zijn zelf geselecteerde PALM-gisten krijgt in PALM Royale een extreme expressie om royaal van te genieten (7,5%). Het aroma doet denken aan banaan, de smaak is volmondig en met veel body. (33cl.) PALM N.A. - 25cl PALM Non Alcohol is voor de alcoholvrije genieter van de honingzachte PALMmouten in harmonie met de fijne aromahoppen uit Kent. STEENBRUGGE Wit-Blanche (zomer) - 25cl Het Abdijbier STEENBRUGGE Wit-Blanche is een tarwebier gebrouwen met 40% ongemouten tarwe en 60% mout. Het heeft een verfrissende smaak en een licht gerookt gistingsaroma in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel Gruut, met nadruk op koriander en curaçao. Alcoholpercentage: 4,8%. STEENBRUGGE Blond - 25cl Het Abdijbier STEENBRUGGE Blond is een blond bier met een warme, volle smaak en een licht gerookt gistingsaroma in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel Gruut. (6,5%). STEENBRUGGE Dubbel Bruin - 25cl Het Abdijbier STEENBRUGGE Dubbel Bruin is een bruin bier met een rondborstig karamel-moutkarakter en een fruitig, lichtgerookt gistingsaroma in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel Gruut, met nadruk op kaneel. (6,5% - 25cl.) STEENBRUGGE Tripel - 25cl Het Abdijbier STEENBRUGGE Tripel is een goudblond bier met een afgerond moutkarakter, een geparfumeerde hoptoets, een warme volle smaak en een gerookt gistingsaroma in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel Gruut. Bier van hoge gisting met nagisting in de fles. (8,7%)

8 Bieren van de fles STEENBRUGGE Abdij Bock (okt - nov) - 25cl Dit bockbier van de STEENBRUGGE Abdij dankt zijn zalige, unieke smaak aan de gistingswijze en het gebruik van gruut in het bier. Het is een volmondige bock, met een zoetige afdronk. Het uitzicht is herfstachtig; donkerbruin met een robijnrode gloed. Een ideaal degustatiebier voor in de herfstmaanden. (6,5%). BRUGGE Tripel - 33cl Brugge Tripel is van oudsher Brugse stadsbier, krachtig en bitterzoet. BRUGGE Tripel heeft een mooie goudblonde kleur en een stevig, rotsachtige schuim dat een tekening van Brugs kantwerk achterlaat op het glas. Het aroma heeft een typische fenolisch gerookte toets en de smaak is bitter, rijk en romig. (8,7%) RODENBACH - 25cl RODENBACH is het Vlaamse roodbruine bier, erkend als Traditioneel Streekproduct. De gemengde hoofdgisting en de rijping van 2 jaar op eikenhouten vaten (foeders) geven het een een zachtzure smaak en complexe fruitigheid net als bij wijn (5,2%). RODENBACH is heel verfrissend en eetlustopwekkend, het perfecte aperitief. RODENBACH Grand Cru - 33cl e 3,25 RODENBACH Grand Cru heft gemiddeld veel langer in de eiken foeders van de Roeselaarse bierkathedraal gelegen en is daardoor een meer uitgesproken versie van de bierstijl Vlaams roodbruin bier (6%). Het resultaat is een complex bier met veel hout en esters, vineus en met een zeer lange afdronk net als een grand cru wijn. RODENBACH Rosso - 25cl Rodenbach Rosso wordt gemaakt op basis van 2-jarig gerijpt Rodenbach foederbier gemengd met jonge Rodenbach, welke verder aangevuld is met het natuurlijk sap van rode vruchten. Dit zorgt voor een fris, fruitig zoet bier die goed in balans is (4%).

9 Bieren van de fles KRIEK BOON - 37,5cl De basis van KRIEK BOON is 100% oude en jonge lambiek die op eiken foeders gerijpt is. Aan de lambiek van gemiddeld 1 jaar wordt vper liter 400 gram echte krieken toegevoegd. Er ontstaat dan spontane gisting. De smaak van zure kersen evolueert met de veroudering naar diepe smaak die aan port- en madeirawijnen doet denken. Dit is kriek op z n best. (6,5%) FRAMBOISE BOON - 37,5cl Meer dan 300 gram verse frambozen per liter lambiek geven Framboise Boon zijn frisse, fruitige smaak. De jonge lambiek ondersteunt de smaak van frambozen, maar het is niet de lambiek die domineert, wél de frambozen. Het zijn de echte frambozen die zorgen voor de rijke smaak (5%). GEUZE BOON - 37,5cl Oude Geuze Boon is een monument van smaak. Het bestaat voor 90% uit malse lambiek van 18 maanden oud, 5% karaktervol bier van 3 jaar en 5% heel jonge lambiek. Alle BOON-bieren worden gerijpt op eikenhouten foeders. Proef aandachtig de fruitige pompelmoes- en kaasachtige smaak met een toets van muskaatdruiven (7%).

Biertypes. Alles over bier SCHWARZBIER STOUT. horecasupport.be

Biertypes. Alles over bier SCHWARZBIER STOUT. horecasupport.be Alles over bier Biertypes HET ASSORTIMENT BIEREN IN DE MARKT GROEIT. NAAST TYPES EN SMAKEN IS ER ONDERSCHEID TUSSEN ONDERGISTEND EN BOVENGISTEND BIER. BEKENDSTE ONDERGISTEND BIER (GEBROUWEN BIJ LAGE TEMPERATUREN)

Nadere informatie

Nevenplein 1a 3950 Bocholt (Kaulille) 011/53.86.67

Nevenplein 1a 3950 Bocholt (Kaulille) 011/53.86.67 Nevenplein 1a 3950 Bocholt (Kaulille) 011/53.86.67 De keuken is van dinsdag t.e.m. zondag geopend van 11u30 tot 13u30 en van 17u00 tot 20u00. BIEREN VAN T VAT Martens Pils 25 cl Sezoens Palm 25 cl / 33

Nadere informatie

Hertog Jan. Assortiment PILSENER LENTEBOCK. horecasupport.nl

Hertog Jan. Assortiment PILSENER LENTEBOCK. horecasupport.nl Assortiment Hertog Jan PILSENER Omschrijving Hertog Jan Pilsener (5,1%) is een stevig goudblond bier met een mooie, dichte schuimkraag, een volle smaak en een aangenaam bittere afdronk. Met liefde gebrouwen.

Nadere informatie

Een ongefilterd fris trappistenwitbier met citrusachtige geur. De droge lichtzurige smaak zorgt voor een verfijnderd karakter. Alc.

Een ongefilterd fris trappistenwitbier met citrusachtige geur. De droge lichtzurige smaak zorgt voor een verfijnderd karakter. Alc. Een ongefilterd fris trappistenwitbier met citrusachtige geur. De droge lichtzurige smaak zorgt voor een verfijnderd karakter. Alc. 5,5% 3,00 Een sprankelend trappistenbier van hoge gisting. Licht moutig

Nadere informatie

Hertog Jan Karakter 3,95

Hertog Jan Karakter 3,95 BIERKAART Hertog Jan Karakter 3,95 Dankzij de uitgelezen selectie prestigemout heeft dit bier een uitzonderlijk roodkoperen kleur. De smaak is vol en romig. Het bier heeft een aangename afdronk met een

Nadere informatie

Jupiler. Assortiment PILSENER JUPILER BLUE. horecasupport.nl

Jupiler. Assortiment PILSENER JUPILER BLUE. horecasupport.nl Assortiment Jupiler PILSENER Omschrijving Jupiler is een bitterzachte pils (5,2%) met een fris karakter, vlotte verteerbaarheid en een toegankelijke smaak Type Goudblonde pilsener Alcohol 5,2% Smaak Toegankelijk

Nadere informatie

Onze bieren. Flesbieren

Onze bieren. Flesbieren Geen 18, geen alcohol Flesbieren Kriek Max (3.5%) Helder, donkerrood kriekbier van spontane gisting met een zoet en fruitig aroma en een fruitig zoet-zuur palet door toevoeging van 25% natuurlijke kriekensappen.

Nadere informatie

Hertog Jan. Portfolio HERTOG JAN PILSENER

Hertog Jan. Portfolio HERTOG JAN PILSENER Portfolio Hertog Jan HERTOG JAN PILSENER Hertog Jan Pilsener (5,1%) is een stevig goudblond bier met een mooie, dichte schuimkraag, een volle smaak en een aangenaam bittere afdronk Smaak Vol met een aangenaam

Nadere informatie

Geen 18, geen alcohol. Onze bieren

Geen 18, geen alcohol. Onze bieren Geen 18, geen alcohol Onze bieren Pilsener Bavaria (5.0%) Bavaria pils is geliefd vanwege zijn uitzonderlijke frisse en niet bittere smaak. Het geheim? Bavaria gebruikt zuiver mineraalwater uit eigen bron,

Nadere informatie

Ons Carusobier is een volmoutbier van hoge gisting, gebrouwen door de Scheldebrouwerij

Ons Carusobier is een volmoutbier van hoge gisting, gebrouwen door de Scheldebrouwerij BIERKAART Bieren van t vat pilsener 25 cl alc. 5,0 % vol. 2,10 pilsener 50 cl alc. 5.0 % vol. 3,90 Up 22 cl alc. 5,5 % vol 2,20 Hoppen Blond van Jopen alc. 6,8% vol. 3,30 Ons eigen bier 2,60 Ons Carusobier

Nadere informatie

Café 'de Oude Sluis' kent een rijke traditie als authentiek biercafé. Deze traditie wordt dan ook met grote toewijding door zowel het personeel als

Café 'de Oude Sluis' kent een rijke traditie als authentiek biercafé. Deze traditie wordt dan ook met grote toewijding door zowel het personeel als Café 'de Oude Sluis' kent een rijke traditie als authentiek biercafé. Deze traditie wordt dan ook met grote toewijding door zowel het personeel als de speciaalbier-minnende vaste bezoekers in stand gehouden.

Nadere informatie

Hertog Jan. Portfolio HERTOG JAN PILSENER

Hertog Jan. Portfolio HERTOG JAN PILSENER Portfolio Hertog Jan HERTOG JAN PILSENER Hertog Jan Pilsener (5,1%) is een stevig goudblond bier met een mooie, dichte schuimkraag, een volle smaak en een aangenaam bittere afdronk Smaak Vol met een aangenaam

Nadere informatie

PERSVOORSTELLING 6 MAART 2012

PERSVOORSTELLING 6 MAART 2012 PERSVOORSTELLING 6 MAART 2012 Geschiedenis van de Rood-Bruine bieren Definitie De Zuid-West-Vlaamse roodbruine bieren zijn bieren van gemengde gisting die geheel of gedeeltelijk rijpen in rechtopstaande

Nadere informatie

BIEREN VAN DE TAP: Een zachte en neutrale pilsener. Het aroma is iets hoppig. De body is medium en de nasmaak is hopbitter.

BIEREN VAN DE TAP: Een zachte en neutrale pilsener. Het aroma is iets hoppig. De body is medium en de nasmaak is hopbitter. BIEREN VAN DE TAP: BRAND 2,20 TYPE: PILSENER ALCOHOL: 5% GISTING: LAAG Een zachte en neutrale pilsener. Het aroma is iets hoppig. De body is medium en de nasmaak is hopbitter. LA TRAPPE DUBBEL 3,25 TYPE:

Nadere informatie

Belgische bieren. Trappistenbier. Sfeeropener. vult sfeerbeeld aan

Belgische bieren. Trappistenbier. Sfeeropener. vult sfeerbeeld aan Titel inspiratie Genieten van Sfeeropener meestal human touch, vult sfeerbeeld aan Belgische bieren België is het bierland bij uitstek. Als geen ander weten we hoe authentieke bieren te brouwen, met oog

Nadere informatie

Brand Bier. La Trappe Witte Trappist. La Trappe Dubbel

Brand Bier. La Trappe Witte Trappist. La Trappe Dubbel Brand Bier Brand Premium Pilsener wordt gebrouwen met meer hop. Dat geeft het pilsener zijn unieke, krachtige smaak. Het volledig volmout gebrouwen pils van Brand kenmerkt zich door de perfecte balans

Nadere informatie

BIERKAART Wisseltap:

BIERKAART Wisseltap: BIERKAART Wisseltap: TEXELS SKUUMKOPPE: Een donker tarwebier, met een volle romige smaak van limoen en tropisch fruit met een vleugje amandel. De afdronk is fruitig met een licht bittertje. Alcoholgehalte

Nadere informatie

Leffe. Assortiment LEFFE BLOND. Leffe Blond (6,6%) is een authentiek blond abdijbier waar een vleugje bitterheid doorschemert

Leffe. Assortiment LEFFE BLOND. Leffe Blond (6,6%) is een authentiek blond abdijbier waar een vleugje bitterheid doorschemert Assortiment Leffe LEFFE BLOND Leffe Blond (6,6%) is een authentiek blond abdijbier waar een vleugje bitterheid doorschemert Smaak Heerlijk zacht en elegant Verpakkingen Fust 20 liter, fust 6 liter voor

Nadere informatie

Breughel. Breughel FEESTZAAL EETCAFÉ FEESTZAAL EETCAFÉ

Breughel. Breughel FEESTZAAL EETCAFÉ FEESTZAAL EETCAFÉ Tel : 09 355 51 54 info@feestzaalbreughel.be www.feestzaalbreughel.be Openingsuren : Het eetcafé is iedere dag open van 10u00 tot 17u00 Keuken open van 11u00 tot 15u30 Gesloten op woensdag De feestzaal

Nadere informatie

Wij maken het persoonlijk. Geschenken 2012

Wij maken het persoonlijk. Geschenken 2012 Wij maken het persoonlijk Geschenken 2012 Wij maken het persoonlijk Het ontvangen van een eindejaarsgeschenk is eigenlijk een vaste vorm van een welgemeend dankjewel. Een waardering naar elkaar toe voor

Nadere informatie

Waarom authentieke combinatie kaas & bier blijft smaken

Waarom authentieke combinatie kaas & bier blijft smaken PERSBERICHT JUNI 2015 Waarom authentieke combinatie kaas & bier blijft smaken CHEF VIKI GEUNES VERRAST MET HEDENDAAGSE TWIST OP NOSTALGISCHE COMBO Kaas en bier: een authentiekere combinatie van vakmanschap

Nadere informatie

De Schuimkragen VZW. Bieren met een Goed Doel 23/01/2015

De Schuimkragen VZW. Bieren met een Goed Doel 23/01/2015 Bieren met een Goed Doel 23/01/2015 De Schuimkragen VZW Stichtend lid van vzw Zythos, Confederatie van Belgische Objectieve Bierproeversverenigingen Lid van de Gemeentelijke Cultuurraad van Zele BUFO 4,8

Nadere informatie

Bieren met minder alcohol

Bieren met minder alcohol Portfolio Bieren met minder alcohol JUPILER BLUE De verfrissende smaak van een bitterzachte Jupiler, met slechts 3,3% alcohol Smaak Toegankelijk en fris karakter, met een rijke moutsmaak Alcohol 3,3% Oorsprong

Nadere informatie

Tapbieren. Jupiler - 5,2% 2,60. Leffe Bruin - 6,5% 4,00. BXL Blond - 7% 4,00. Hoegaarden - 5% 3,50. Cornet - 8,3% 5,00. La Chouffe - 8% 4,00

Tapbieren. Jupiler - 5,2% 2,60. Leffe Bruin - 6,5% 4,00. BXL Blond - 7% 4,00. Hoegaarden - 5% 3,50. Cornet - 8,3% 5,00. La Chouffe - 8% 4,00 Bent u net zo n speciaalbier liefhebber als wij? Blader dan op uw gemak door onze kaart voor onze uitgebreide selectie Belgische speciaalbieren. Naast de bieren in deze kaart, schenken we ook 6 bieren

Nadere informatie

Jupiler. Portfolio JUPILER. Jupiler is een bitterzachte pils (5,2%) met een fris karakter, vlotte verteerbaarheid en een toegankelijke smaak

Jupiler. Portfolio JUPILER. Jupiler is een bitterzachte pils (5,2%) met een fris karakter, vlotte verteerbaarheid en een toegankelijke smaak Portfolio Jupiler JUPILER Jupiler is een bitterzachte pils (5,2%) met een fris karakter, vlotte verteerbaarheid en een toegankelijke smaak Smaak Toegankelijk en fris karakter, met een rijke moutsmaak Serveren

Nadere informatie

RESTAURANT JACOB. De Sint-Jacobskerk te Antwerpen is een van de vijf monumentale kerken uit de binnenstad, na de kathedraal, de oudste parochiekerk.

RESTAURANT JACOB. De Sint-Jacobskerk te Antwerpen is een van de vijf monumentale kerken uit de binnenstad, na de kathedraal, de oudste parochiekerk. RESTAURANT JACOB De Sint-Jacobskerk te Antwerpen is een van de vijf monumentale kerken uit de binnenstad, na de kathedraal, de oudste parochiekerk. De Sint-jakobsschelp is een christelijk attribuut van

Nadere informatie

Budels, mijn bier is mijn vrijheid!

Budels, mijn bier is mijn vrijheid! , mijn bier is mijn vrijheid! De e Brouwerij B.V., gevestigd in het centrum van Budel, is een zelfstandige familiebrouwerij. Doordat wij onafhankelijk zijn, kunnen we onze bieren naar eigen smaak en inzicht

Nadere informatie

RESTAURANT JACOB. De Sint-Jacobskerk te Antwerpen is een van de vijf monumentale kerken uit de binnenstad, na de kathedraal, de oudste parochiekerk.

RESTAURANT JACOB. De Sint-Jacobskerk te Antwerpen is een van de vijf monumentale kerken uit de binnenstad, na de kathedraal, de oudste parochiekerk. RESTAURANT JACOB De Sint-Jacobskerk te Antwerpen is een van de vijf monumentale kerken uit de binnenstad, na de kathedraal, de oudste parochiekerk. De Sint-jakobsschelp is een christelijk attribuut van

Nadere informatie

Koffie-kop 2,00 Koffie-mok 4,00 Espresso 2,00 Koffie verkeerd 2,35 Cappuccino 2,35

Koffie-kop 2,00 Koffie-mok 4,00 Espresso 2,00 Koffie verkeerd 2,35 Cappuccino 2,35 Warme dranken Koffie-kop 2,00 Koffie-mok 4,00 Espresso 2,00 Koffie verkeerd 2,35 Cappuccino 2,35 Thee 2,00 Earl Grey, Mint, English Breakfast, Forest Fruit, Green tea lemon, Rooibos vanilla, Green tea

Nadere informatie

EETCAFÉ. Bij Rudi & Sabrina BIEREN VAN T VAT. PALM 25 cl a 2,10. RODENBACH 25 cl a 1,90. STEENBRUGGE Wit 25 cl a 2,20. BRUGGE Tripel 33 cl a 2,70

EETCAFÉ. Bij Rudi & Sabrina BIEREN VAN T VAT. PALM 25 cl a 2,10. RODENBACH 25 cl a 1,90. STEENBRUGGE Wit 25 cl a 2,20. BRUGGE Tripel 33 cl a 2,70 BIEREN VAN T VAT PALM 25 cl a 2,10 De Speciale Belge is het betere Belgische bier van begin 20e eeuw. Dit vlot drinkend amberkleurig bier van hoge gisting heeft een verstandig alcoholgehalte. De speciale

Nadere informatie

HET SCHENK RITUEEL. De complete handleiding voor het kwalitatief schenken van kwaliteit.

HET SCHENK RITUEEL. De complete handleiding voor het kwalitatief schenken van kwaliteit. HET SCHENK RITUEEL. De complete handleiding voor het kwalitatief schenken van kwaliteit. Duvel is een klassieker binnen het rijke Belgische bierlandschap, vaak geïmiteerd. nooit geëvenaard. Het unieke

Nadere informatie

Alcoholgehalte : 8,5% alc./vol. 4,20 Uitstekend bier als aperitief.

Alcoholgehalte : 8,5% alc./vol. 4,20 Uitstekend bier als aperitief. Beschrijving : LA CHOUFFE is een niet gefilterd blond bier, zowel in de fles als in het vat hergist. Het is aangenaam fruitig, gekruid met koriander en een lichte hopsmaak. Alcoholgehalte : 8% alc./vol.

Nadere informatie

RESTAURANT DE SINJOOR. De sinjoren is de (bij)naam voor de inwoners van Antwerpen. De bijnaam sinjoren voor de Antwerpenaren dateert uit de

RESTAURANT DE SINJOOR. De sinjoren is de (bij)naam voor de inwoners van Antwerpen. De bijnaam sinjoren voor de Antwerpenaren dateert uit de RESTAURANT DE SINJOOR De sinjoren is de (bij)naam voor de inwoners van Antwerpen De bijnaam sinjoren voor de Antwerpenaren dateert uit de periode van de Spaanse Inquisitie,en is afgeleid van het Spaanse

Nadere informatie

De Torenkruier. brasserie. e Torenkrui. Elk weekend nieuwe suggesties!

De Torenkruier. brasserie. e Torenkrui. Elk weekend nieuwe suggesties! brasserie e Torenkrui Elk weekend nieuwe suggesties! Keuken geopend van: Maandag Rustdag Dinsdag Rustdag Woensdag 12.00 tot 14.00 en 18.00 tot 21.00 Donderdag 12.00 tot 14.00 en 18.00 tot 21.00 Vrijdag

Nadere informatie

Bier Kaart. MARTIN'S PALE ALE

Bier Kaart. MARTIN'S PALE ALE Bier Kaart. MARTIN'S PALE ALE Wie kent niet de Martin s Pale Ale? Het bier dat onze voorouders "de nobelste Engelse Pale Ale noemden... Dit unieke bier is de vrucht van een absoluut buitengewone ambachtelijke

Nadere informatie

Catalogus. Zilverstraat BRUGGE Code: BE01DEM. Meer weten?

Catalogus. Zilverstraat BRUGGE Code: BE01DEM. Meer weten? Meer weten? Zilverstraat 26 8000 BRUGGE 050 33 19 43 be01dem@pf.cofep.be Code: BE01DEM Catalogus Zilverstraat 26 8000 BRUGGE 050 33 19 43 be01dem@pf.cofep.be Chocolade Mix CHOCOLADE Luxe ballotin (per

Nadere informatie

Soepen. Tomatensoep met kipgehaktballetjes 6,70. Rijk gevulde vissoep (specialiteit) 10,50. Warme en koude voorgerechten. Bordje tapas 20,00

Soepen. Tomatensoep met kipgehaktballetjes 6,70. Rijk gevulde vissoep (specialiteit) 10,50. Warme en koude voorgerechten. Bordje tapas 20,00 Soepen Tomatensoep met kipgehaktballetjes 6,70 Rijk gevulde vissoep (specialiteit) 10,50 Warme en koude voorgerechten Bordje tapas 20,00 (kippenboutjes,yakitori,scampi tempura, mozzarella,zoute peper gevuld

Nadere informatie

Brasserie Fier. Heirbaan St. Gillis Dendermonde 0475/

Brasserie Fier. Heirbaan St. Gillis Dendermonde 0475/ Brasserie Fier Heirbaan 94 9200 St. Gillis Dendermonde 0475/57 76 84 Openingsuren: maandag 12u tot 14u 18u tot... dinsdag gesloten woensdag gesloten donderdag 12u tot 14u 18u tot... vrijdag 12u tot 14u

Nadere informatie

Wisseltap: Maandbieren fles:

Wisseltap: Maandbieren fles: BIERKAART Wisseltap: HERTOG JAN BOCKBIER: Robijnrood van kleur. Bier van hoge gisting, smaak vol, romig en karamelachtig, zonder zoet te zijn. Koppig herfstbiertje! Alcoholgehalte : 6,5 % 25 cl 4,25 LA

Nadere informatie

Van 21 maart tot 31 mei 2014 STREEKBIERACTIE

Van 21 maart tot 31 mei 2014 STREEKBIERACTIE Van 21 maart tot 31 mei 2014 STREEKBIERACTIE STREEKBIERACTIE Lijst cadeaus Chimay Chimay is een trappistenbier dat in de Abdij Notre-Dame de Scourmont te Chimay in Henegouwen wordt gebrouwen. Jaarlijks

Nadere informatie

ASPIRANTE BOYZ! 09/09 16/09 23/09. LEDEWERVING: OM 13u30 AAN DE CHIRO

ASPIRANTE BOYZ! 09/09 16/09 23/09. LEDEWERVING: OM 13u30 AAN DE CHIRO ASPIRANTE BOYZ! Best Aspiranten, in wat volgt willen wij jullie een voorsmaakje geven van ons programma. Wij willen jullie echter niet aan zetten tot (overmatig) gebruik, en zijn niet verantwoord voor

Nadere informatie

De beknopte biergids van bierkraag.be

De beknopte biergids van bierkraag.be De beknopte biergids van bierkraag.be Wat is het Iedereen kent het wel, maar wat is bier eigenlijk? Bier is een drank die gemaakt wordt met hoofdzakelijk water en mout. Mout is een soort graan dat gaat

Nadere informatie

Abdijbierenfestival 2015

Abdijbierenfestival 2015 Abdijbierenfestival 2015 Erkende Belgische Abdijbieren Abdijsite Herkenrode Hasselt 30 augustus 2015 1 Programma 11.00 19.00 uur: Bieren- en kaasproeverij op het neerhof 11.00 19.00 uur: Spelletjeskermis

Nadere informatie

In dit boekje kan je precies vinden welke bieren we hebben, wat het alcohol percentage is, waar ze vandaan komen en wat achtergrond informatie.

In dit boekje kan je precies vinden welke bieren we hebben, wat het alcohol percentage is, waar ze vandaan komen en wat achtergrond informatie. Inleiding Een speciaal bierensoos wat is dat, hoor ik iemand vragen. Dus voor de mensen die nog niet weten wat het is. Hier even de uitleg. Er worden hier vandaag heel veel verschillende bieren geschonken

Nadere informatie

Koffie 1,75 Thee 1,75 Espresso 1,75. Koffie verkeerd 2,00. Warme Chocolademelk 2,00. Slagroom 0,50. Irish Coffee 4,50

Koffie 1,75 Thee 1,75 Espresso 1,75. Koffie verkeerd 2,00. Warme Chocolademelk 2,00. Slagroom 0,50. Irish Coffee 4,50 Warme Drank Koffie 1,75 Thee 1,75 Espresso 1,75 Koffie verkeerd 2,00 Warme Chocolademelk 2,00 Slagroom 0,50 Irish Coffee 4,50 Soep Soep van de dag 2,50 Erwtensoep 3,00 Tosti Ham/Kaas 2,00 Frisdrank Spa

Nadere informatie

Soepen. Voorgerechten

Soepen. Voorgerechten Soepen Tomatensoep met balletjes 6.00 Vissoep 8.50 Voorgerechten Bordje Warme Tapas ( 2 personen ) 16.00 Rijkelijk gevulde artisanale grijze garnaalkroketten 12.00 Artisanale Kaaskroketten(Parmezaan kroketten)

Nadere informatie

Beknopte omschrijving bieren Hobbybrouwerij De Tuimelaar. no. Biertype botteldatum alc.% omschrijving. 78 Speculaasbier verwacht 2017

Beknopte omschrijving bieren Hobbybrouwerij De Tuimelaar. no. Biertype botteldatum alc.% omschrijving. 78 Speculaasbier verwacht 2017 Beknopte omschrijving bieren Hobbybrouwerij De Tuimelaar no. Biertype botteldatum alc.% omschrijving 78 Speculaasbier verwacht 2017 77 Bokbier verwacht 2017 76 Weizen verwacht 2017 75 Dubbel verwacht 2017

Nadere informatie

Bierkaart. (ambachtelijk)

Bierkaart. (ambachtelijk) (ambachtelijk) Jopen Koyt Jopen Koyt is gebrouwen volgens een recept uit 1407 en is een bier gebrouwen met gruit. Gruit is een middeleeuws kruidenmengsel waarin gagel het meest nadrukkelijk aanwezig is.

Nadere informatie

Bierkaert In den Biertuyn 2014 Berry. Bierkaert In den Biertuyn 2014 Esther

Bierkaert In den Biertuyn 2014 Berry. Bierkaert In den Biertuyn 2014 Esther Berry Barbar 8.0% Goudkleurig bier. Een neus van hydramel. Complexe smaak met toetsen van zuivel, maar ook van citrus en koriander en gember. De zuurtegraad verstrekt het bier een mooi evenwicht en frisheid.

Nadere informatie

Slobberbok. van Brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom. Ingrediënten: Water, vier granen, cara, tarwe, rogge, chocolademout, gist, hallertau en saarhop.

Slobberbok. van Brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom. Ingrediënten: Water, vier granen, cara, tarwe, rogge, chocolademout, gist, hallertau en saarhop. U proeft bij Cafe de Keyzer Slobberbok van Brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom Deze brouwerij produceert op ambachtelijke wijze zijn bier. Erik Bouman is vanaf 1990 bezig met het brouwen van speciaalbier.

Nadere informatie

ALCOHOLARM. Jupiler NA 0,5% 2,50. Jupiler NA heeft een frisse en een licht moutige smaak.

ALCOHOLARM. Jupiler NA 0,5% 2,50. Jupiler NA heeft een frisse en een licht moutige smaak. ALCOHOLARM Jupiler NA 0,5% 2,50 Jupiler NA heeft een frisse en een licht moutige smaak. Jupiler NA is een alcoholarm bier van lage gisting met een alcoholpercentage van 0,5%. AMBER ALE Pauwel Kwak 8,4%

Nadere informatie

Hoegaarden. Portfolio HOEGAARDEN WIT

Hoegaarden. Portfolio HOEGAARDEN WIT Portfolio Hoegaarden HOEGAARDEN WIT Pittige koriander en een vleugje sinaasappelschil geven Hoegaarden Wit (4,9%) een extreem verfrissend karakter en verrassend zachte smaak Smaak Zacht, licht, matig zoet

Nadere informatie

RESTAURANT JACOB. De Sint-Jacobskerk te Antwerpen is een van de vijf monumentale kerken uit de binnenstad, na de kathedraal, de oudste parochiekerk.

RESTAURANT JACOB. De Sint-Jacobskerk te Antwerpen is een van de vijf monumentale kerken uit de binnenstad, na de kathedraal, de oudste parochiekerk. RESTAURANT JACOB De Sint-Jacobskerk te Antwerpen is een van de vijf monumentale kerken uit de binnenstad, na de kathedraal, de oudste parochiekerk. De Sint-jakobsschelp is een christelijk attribuut van

Nadere informatie

FIONA DE LANGE WAT JE ALS BIERLIEFHEBBER MOET WETEN 350 ESSENTIËLE FEITEN, TIPS EN BIERWETENS WAARDIGHEDEN

FIONA DE LANGE WAT JE ALS BIERLIEFHEBBER MOET WETEN 350 ESSENTIËLE FEITEN, TIPS EN BIERWETENS WAARDIGHEDEN FIONA DE LANGE WAT JE ALS BIERLIEFHEBBER MOET WETEN 350 ESSENTIËLE FEITEN, TIPS EN BIERWETENS WAARDIGHEDEN INHOUD Voorwoord 6 Bier is 9 Verschillende ingrediënten 21 Verschillende biersoorten 37 Bierlanden

Nadere informatie

Productiegebied Uit de Coffele wijngaarden gelegen in het heuvelachtige gebied van de Soave Classico, 200 tot 320 m boven de zeespiegel.

Productiegebied Uit de Coffele wijngaarden gelegen in het heuvelachtige gebied van de Soave Classico, 200 tot 320 m boven de zeespiegel. Azienda Agricola COFFELE Soave Veneto Soave Spumante Brut DOC Droge wijn, met een frisse structuur, volhardend, evenwichtig, met een aangename amandel nasmaak. Een voluptueuze en sierlijke interpretatie

Nadere informatie

Belgische BIEREN. Aankoopgids EXPERT ONAFHANKELIJK DICHT BIJ U

Belgische BIEREN. Aankoopgids EXPERT ONAFHANKELIJK DICHT BIJ U Belgische BIEREN Aankoopgids EXPERT ONAFHANKELIJK DICHT BIJ U Heeft u genoten van onze selectie bieren? Dan zal ons wijnadvies u ook zeker bekoren! www.test-aankoop.be Bierstijlen Amberkleurige bieren

Nadere informatie

Het Roois Biergilde presenteert MAREDSOUS

Het Roois Biergilde presenteert MAREDSOUS www.rooisbiergilde.nl Het Roois Biergilde presenteert MAREDSOUS 18 MAART 2009 MAREDSOUS Maredsous is het authentieke bier van de benedictijner monniken van de abdij van Maredsous in België. De abdij ligt

Nadere informatie

Helder, vol blond abdijbier dat zich makkelijk laat drinken. De Affligem Blond heeft een zachte, hoppige smaak met een verbazend frisse afdronk.

Helder, vol blond abdijbier dat zich makkelijk laat drinken. De Affligem Blond heeft een zachte, hoppige smaak met een verbazend frisse afdronk. Achelse Kluis Blond (witte dop) Goudblond trappistenbier van hoge gisting. De smaak is hoppig met lichte karameltoetsen. Hoewel aan de Achelse Kluis Blond geen suikers zijn toegevoegd heeft het bier toch

Nadere informatie

BIERE DE MIEL CHIMAY BLEUE. Artikelnummer Alc.% % Gistingswijze Hoog, hergist. Bierstijl Extra info Aroma Smaak

BIERE DE MIEL CHIMAY BLEUE. Artikelnummer Alc.% % Gistingswijze Hoog, hergist. Bierstijl Extra info Aroma Smaak de ISPC BIERE DE MIEL CHIMAY BLEUE 59.104.86 9% Hoog, hergist Zwaar bruin Authentieke trappist Rijpe appelen, dadels, gist, kastanje, moutig Zoetig, droog Zoetig, bitterig, verrassend hoppig 3,78 59.108.58

Nadere informatie

OMER DUVEL CORNET 4,95

OMER DUVEL CORNET 4,95 JUPILER (TAP) 2,60 (25cl) 3,20 (33cl) 5,00 (50cl) Jupiler is een bitterzacht pils met 5,2% alcohol. Het bier heeft een fris karakter, vlotte verteerbaarheid en een toegankelijke rijke moutsmaak. HERTOG

Nadere informatie

01 Brouwersbloed 7. 02 De geschiedenis van PALM Breweries 11. 03 Bier door de eeuwen heen 17. 04 Het unieke aan België bierland & PALM Breweries 25

01 Brouwersbloed 7. 02 De geschiedenis van PALM Breweries 11. 03 Bier door de eeuwen heen 17. 04 Het unieke aan België bierland & PALM Breweries 25 INHOUD 4 01 Brouwersbloed 7 02 De geschiedenis van PALM Breweries 11 03 Bier door de eeuwen heen 17 04 Het unieke aan België bierland & PALM Breweries 25 05 Het standaard brouwproces 29 06 Het brouwproces

Nadere informatie

Sinds midden 2011 is de brouwerij gevestigd op het Domaine de Millevertus in Breuvanne. Bijna de helft van de productie is bestemd voor export.

Sinds midden 2011 is de brouwerij gevestigd op het Domaine de Millevertus in Breuvanne. Bijna de helft van de productie is bestemd voor export. De Schuimkragen VZW Stichtend lid van vzw Zythos, Confederatie van Belgische Objectieve Bierproeversverenigingen Lid van de Gemeentelijke Cultuurraad van Zele Daniel Lessire Sinds midden 2011 is de brouwerij

Nadere informatie

TA P b i e r heineken - pilsener 3,00

TA P b i e r heineken - pilsener 3,00 oude recepten, jonge brouwers, op authentieke wijze met nieuwe ingrediënten. bij HOPPA! vind je bijzondere en voornamelijk amsterdamse bieren op tap, per fles of 2 liter growler. TA P b i e r heineken

Nadere informatie

bierkaart Speciaalbieren, de peel, diner, houtskool, tuk tuk, Landbrood Stoer, Ambachtelijk, burger, legerjeep, lunch, kinderhoek, Robuust,

bierkaart Speciaalbieren, de peel, diner, houtskool, tuk tuk, Landbrood Stoer, Ambachtelijk, burger, legerjeep, lunch, kinderhoek, Robuust, bierkaart Stoer, Ambachtelijk, burger, legerjeep, lunch, kinderhoek, Robuust, Speciaalbieren, de peel, diner, meijel, borrel, vis, trabant, koffie, wifi, snorfiets, Josper, vlees, puur, terras, eerlijk,

Nadere informatie

Abdijbierenfestival 2014

Abdijbierenfestival 2014 Abdijbierenfestival 2014 Erkende Belgische Abdijbieren Ter gelegenheid van het 5-jarig jubileum Herkenrodebieren Abdijsite Herkenrode Hasselt 31 augustus 2014 Herkenrode Abdijbierenfestival Herkenrode

Nadere informatie

Op-en-top 4,85 * Rouge (4,74 /L) 2 verpakkingen*

Op-en-top 4,85 * Rouge (4,74 /L) 2 verpakkingen* Sfeerener meestal human touch, vult sfeerbeeld aan Op-en-t Belgische bieren De beste vertegenwoordigers van de Belgische biercultuur? Dat zijn de tripels en de sterke blonde bieren. Ze worden in ons land

Nadere informatie

GRAND CAFÉ RESTAURANT STERREBOSCH

GRAND CAFÉ RESTAURANT STERREBOSCH INHOUDSOPGAVE GRAND CAFÉ RESTAURANT STERREBOSCH Pagina 2 WARME DRANKEN Pagina 3 APPELTAART MET SLAGROOM Pagina 4 THEE Pagina 5 HIGH TEA Pagina 6 HERTOG JAN BIEREN Pagina 7 HIGH BEER Pagina 8 LEFFE BIEREN

Nadere informatie

Maritime. PDF Editor. Eet- & Feestcafé. Sas 3-3150 Tildonk - 0475 / 51 21 76 - info@cafe-maritime.be - www.cafe-maritime.be

Maritime. PDF Editor. Eet- & Feestcafé. Sas 3-3150 Tildonk - 0475 / 51 21 76 - info@cafe-maritime.be - www.cafe-maritime.be Maritime Eet- & Feestcafé Sas 3-3150 Tildonk - 0475 51 21 76 - info@cafe-maritime.be - www.cafe-maritime.be Sas 3-3150 Tildonk - 0475 / 51 21 76 - info@cafe-maritime.be - www.cafe-maritime.be TM PDF Editor

Nadere informatie

IN HET GLAS NAAM BROUWERIJ ADRES. Steenhuffeldorp 3 1840 Steenhuffel België CONTACT TEMPERATUUR. T: +32 (0)52 31 74 11 brouwerijdehoorn.

IN HET GLAS NAAM BROUWERIJ ADRES. Steenhuffeldorp 3 1840 Steenhuffel België CONTACT TEMPERATUUR. T: +32 (0)52 31 74 11 brouwerijdehoorn. IN HET GLAS NAAM Cornet BROUWERIJ Brouwerij De Hoorn ADRES Steenhuffeldorp 3 1840 Steenhuffel België CONTACT T: +32 (0)52 31 74 11 brouwerijdehoorn.be BEZOEKEN Bezoeken kan in groep (min. 15 en max. 50

Nadere informatie

RESTAURANT JACOB. De Sint-Jacobskerk te Antwerpen is een van de vijf monumentale kerken uit de binnenstad, na de kathedraal, de oudste parochiekerk.

RESTAURANT JACOB. De Sint-Jacobskerk te Antwerpen is een van de vijf monumentale kerken uit de binnenstad, na de kathedraal, de oudste parochiekerk. RESTAURANT JACOB De Sint-Jacobskerk te Antwerpen is een van de vijf monumentale kerken uit de binnenstad, na de kathedraal, de oudste parochiekerk. De Sint-jakobsschelp is een christelijk attribuut van

Nadere informatie

Memo: bierbrouw recepten gezamenlijk brouwdag

Memo: bierbrouw recepten gezamenlijk brouwdag Memo: bierbrouw recepten gezamenlijk brouwdag Op 12 september 2015 wordt bij de bierbrouw vereniging t Hopbelleke een gezamenlijke bierbrouwdag georganiseerd. De T.C. is gevraagds om een aantal brouwrecepten

Nadere informatie

Bier van t Vat. Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië. Grimbergen Dubbel 6.5 % 33cl België. Filou 8.5 % 25cl België. Lage Landen 5.

Bier van t Vat. Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië. Grimbergen Dubbel 6.5 % 33cl België. Filou 8.5 % 25cl België. Lage Landen 5. Bier van t Vat Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië Grimbergen Dubbel 6.5 % 33cl België Filou 8.5 % 25cl België Lage Landen 5.2 % 25cl België Lage Landen 5.2 % 50cl België Grolsch 5.0 % 25cl Nederland Wij

Nadere informatie

RESTAURANT JACOB. De Sint-Jacobskerk te Antwerpen is een van de vijf monumentale kerken uit de binnenstad, na de kathedraal, de oudste parochiekerk.

RESTAURANT JACOB. De Sint-Jacobskerk te Antwerpen is een van de vijf monumentale kerken uit de binnenstad, na de kathedraal, de oudste parochiekerk. RESTAURANT JACOB De Sint-Jacobskerk te Antwerpen is een van de vijf monumentale kerken uit de binnenstad, na de kathedraal, de oudste parochiekerk. De Sint-jakobsschelp is een christelijk attribuut van

Nadere informatie

Estaminet (25cl 33cl 50cl) 2.30/2.70/4.00 Palm (25cl) 2.40 Brugge Tripel (33cl) 4.20 Steenbrugge Dubbel-Bruin (33cl) 3.80 Boon Kriek (33cl) 3.

Estaminet (25cl 33cl 50cl) 2.30/2.70/4.00 Palm (25cl) 2.40 Brugge Tripel (33cl) 4.20 Steenbrugge Dubbel-Bruin (33cl) 3.80 Boon Kriek (33cl) 3. Drankenlijst Bieren Op Vat Estaminet (25cl 33cl 50cl) 2.30/2.70/4.00 Palm (25cl) 2.40 Brugge Tripel (33cl) 4.20 Steenbrugge Dubbel-Bruin (33cl) 3.80 Boon Kriek (33cl) 3.80 Bieren Op Fles Boon Framboise

Nadere informatie

Totale hoeveelheid water: 128 Hoeveelheid spoelwater: 58 Verwacht alcoholgehalte: 6,2 Plato: 13,8 kg mout nodig: 21 Beslagdikte: 1/ 3

Totale hoeveelheid water: 128 Hoeveelheid spoelwater: 58 Verwacht alcoholgehalte: 6,2 Plato: 13,8 kg mout nodig: 21 Beslagdikte: 1/ 3 / Kadett Vooropgestelde hoeveelheid: Corr.fact.:,8 Gewenste dichtheid: 6 Maischwater: Gistsoort: Kasteelbier Datum opstart giststarter: // Datum malen mout: 8// 6 C Temperatuur: 6 8 Tijd: 6 Bitterhop Hallertau,%

Nadere informatie

TA P b i e r affligem - dubbel 5,00

TA P b i e r affligem - dubbel 5,00 oude recepten, jonge brouwers, op authentieke wijze met nieuwe ingrediënten. bij HOPPA! vind je bijzondere en voornamelijk amsterdamse bieren op tap, per fles of 2 liter growler. TA P b i e r affligem

Nadere informatie

4-6 PILSENERS 5-6% België, Brouwerij Jupiler, 5.2%, inhoud 50 cl. België, Brouwerij Omer Vander Ghinste, 5.2%, inhoud 33 cl.

4-6 PILSENERS 5-6% België, Brouwerij Jupiler, 5.2%, inhoud 50 cl. België, Brouwerij Omer Vander Ghinste, 5.2%, inhoud 33 cl. 4-6 PILSENERS 5-6% Pils (ook pilsener of pilsner genoemd) is een soort bier dat rond 1840 voor het eerst door de Duitser Josef Groll in de Tjechische stad Plzeñ werd gebrouwen. In verband met de lage gistingmethode

Nadere informatie

IN HET GLAS NAAM BROUWERIJ ADRES. Spanjestraat 133 141 8800 Roeselare België CONTACT TEMPERATUUR

IN HET GLAS NAAM BROUWERIJ ADRES. Spanjestraat 133 141 8800 Roeselare België CONTACT TEMPERATUUR IN HET GLAS NAAM Rodenbach Grand Cru BROUWERIJ Brouwerij Rodenbach ADRES Spanjestraat 133 141 8800 Roeselare België CONTACT T: +32 (0)51 27 27 00 info@rodenbach.be www.rodenbach.be BEZOEKEN Bezoeken kan

Nadere informatie

Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50. Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15. Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10

Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50. Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15. Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10 Bier van t Vat Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50 Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15 Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10 Grimbergen dubbel 6.5 % 33cl België 4,05 Brugse Zot blond 6.0% 33cl België

Nadere informatie

Blader snel door en geniet Bourgondisch met mate(n)

Blader snel door en geniet Bourgondisch met mate(n) Bier in een kroonkurken-dop Welkom bij de PUB te Rossum waar Bourgondisch ontmoeten centraal staat. Wij hebben voor u een bierkaart gemaakt waarbij voor ieder wat wils te vinden is. Hieronder voor u net

Nadere informatie

DE KUNST VAN HET BIERPROEVEN. Bij het proeven van bier komen drie zintuigen aan bod: het gezichtsvermogen, de geur en de smaak.

DE KUNST VAN HET BIERPROEVEN. Bij het proeven van bier komen drie zintuigen aan bod: het gezichtsvermogen, de geur en de smaak. DE KUNST VAN HET BIERPROEVEN Bij het proeven van bier komen drie zintuigen aan bod: het gezichtsvermogen, de geur en de smaak. Het uiterlijk: men beoordeelt de kleur, helderheid en schuimvorming Kleur

Nadere informatie

Chileense huis wijnen

Chileense huis wijnen Wijnkaart Chileense huis wijnen Pionero Viña Morande Chardonnay In deze droge witte wijn proeft u aroma's van fris fruit zoals perzik, peer, citrus en meloen. Smaaktype: soepel, aromatisch met houtrijping.

Nadere informatie

Restaurant - Zalen De Hertenkamp. Unieke buitenlocatie in het centrum van Assen Eten, Trouwen en Vergaderen. Voor elke gelegenheid Uit de kunst!

Restaurant - Zalen De Hertenkamp. Unieke buitenlocatie in het centrum van Assen Eten, Trouwen en Vergaderen. Voor elke gelegenheid Uit de kunst! Restaurant - Zalen De Hertenkamp Unieke buitenlocatie in het centrum van Assen Eten, Trouwen en Vergaderen Voor elke gelegenheid Uit de kunst! Dranken Frisdranken Cola 2,20 Cola Light 2,20 Sinas 2,20 Crodino

Nadere informatie

Bier op de tap. op onze wisseltap. Grimbergen proefplankje. - ipa -

Bier op de tap. op onze wisseltap. Grimbergen proefplankje. - ipa - Bier op de tap Alc. % cl prijs Heineken pilsener 5,0 18 2,00 Heineken pilsener 5,0 25 2,40 Heineken pilsener 5,0 50 4,70 Heineken pilsener extra cold 5,0 25 2,50 Brand pilsener 5,0 22 2,40 brand pilsener

Nadere informatie

Huiswijn Wit en Rood

Huiswijn Wit en Rood Huiswijn Wit en Rood (Italie) Een heerlijke huiswijn, in de mond proef je een lichte aroma van klein rood en zwart fruit, specerijen en tijm. De aanzet is vol, gevolgd door een lange, zwoele afdronk. Lekker

Nadere informatie

Elke & Gert verwelkomen jullie graag in. Brasserie. t Schuurke. voor een gezellig pintje of een lekkere culinaire suggestie!

Elke & Gert verwelkomen jullie graag in. Brasserie. t Schuurke. voor een gezellig pintje of een lekkere culinaire suggestie! Elke & Gert verwelkomen jullie graag in Brasserie t Schuurke voor een gezellig pintje of een lekkere culinaire suggestie! Dagschotel 13.00 Dagsoep, hoofdgerecht en koffie, alle weekdagen Maandag, dinsdag

Nadere informatie

Pastoorke van Moorsel

Pastoorke van Moorsel Pastoorke van Moorsel Koffie 2,10 Cappuccino 2,40 Espresso 2,10 Dubbele espresso 3,00 Latte Macchiato 2,90 Irish Coffee 5,50 Thee 2,00 Verse muntthee met honing 2,75 Warme Chocomel 2,30 (slagroom + 0,50)

Nadere informatie

www.rooisbiergilde.nl Het Roois Biergilde presenteert DEUGNIET BARBAR SATAN GOLD / RED A devils tale (or tail ) 18 APRIL 2009 DEUGNIET In al zijn eenvoud is Deugniet een bier van formaat. Het alcoholpercentage

Nadere informatie

Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50

Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50 Huiswijnen wit Urmeneta, Sauvignon Blanc Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50 Een typisch Chileense Sauvignon. Hij is milddroog, makkelijk en zit vol exotische aroma s van onder andere passievrucht.

Nadere informatie

speciaal van overzee de pure smaak van texel

speciaal van overzee de pure smaak van texel speciaal van overzee de pure smaak van texel De rust van Texel Schapen, duinen, zonnige akkers met graan onder hoge luchten. Op Texel is het tempo niet veel anders dan eeuwen geleden, toen de VOC-schepen

Nadere informatie

BEER COCKTAIL INSPIRATION

BEER COCKTAIL INSPIRATION BEER COCKTAIL INSPIRATION Brouwerij Rodenbach Brouwerij RODENBACH beheerst sinds 1821 de kunst en het vakmanschap voor het brouwen van bieren van Gemengde Gisting. De brouwerij is onbetwistbaar uitgegroeid

Nadere informatie

Proefdoos: Toscaanse top wijnen

Proefdoos: Toscaanse top wijnen Proefdoos: Toscaanse top wijnen 2009 Pianirossi Sidus DOC De CEO van Tod's & Hogan is de eigenaar van dit domein. Een middelzware fruitige wijn is de beste typering. Veel fruit, sap met mooie tonen van

Nadere informatie

Drankenkaart. Coca Cola Zero flesje 20cl E 2,00. Bronwater zonder koolzuur flesje 25cl E 2,00. Bronwater met koolzuur flesje 25cl E 2,00

Drankenkaart. Coca Cola Zero flesje 20cl E 2,00. Bronwater zonder koolzuur flesje 25cl E 2,00. Bronwater met koolzuur flesje 25cl E 2,00 Drankenkaart Koud non alcoholisch Coca Cola flesje 20cl E 2,00 Coca Cola Zero flesje 20cl E 2,00 Sprite flesje 20cl E 2,00 Fanta Orange flesje 20cl E 2,00 Bronwater zonder koolzuur flesje 25cl E 2,00 Bronwater

Nadere informatie

CAVA FRANCESC RICART BRUT

CAVA FRANCESC RICART BRUT CAVA FRANCESC RICART BRUT Francesc Ricart Brut is gemaakt volgens de traditionele methode met de typische cava-druiven Xarel-lo, Macabeo en Parellada. Deze cava heeft 14 maanden gerijpt op fles, maar behoudt

Nadere informatie

CLASICO. Viña Ventisquero Syrah Lijn: Druivenras: Herkomst: Proefnotitie: Viña Ventisquero Chardonnay. Lijn:

CLASICO. Viña Ventisquero Syrah Lijn: Druivenras: Herkomst: Proefnotitie: Viña Ventisquero Chardonnay. Lijn: Produktblad 1 van 61 Viña Ventisquero De wijngaard Ventisquero is het resultaat van een nieuwe uitdaging van Agrosuper, de grootste producent van verse voedingsmiddelen in Chili. Enthousiast over het idee

Nadere informatie

Doopopdracht van schacht Decibel

Doopopdracht van schacht Decibel Doopopdracht van schacht Decibel Cantus met presentatie van vier bieren.. ( ).í....; " Maandag 5 april 2010 Intrede van het praesidium Praeses Filip Eecklaert Clubnaam: Filip Tom Andy Doopjaar: 2002-2003

Nadere informatie

Een nazomers snoepreisje.

Een nazomers snoepreisje. Een nazomers snoepreisje. (deel twee van het verslag van de BKG studiereis van september 2007; deel één verscheen in ons februarinummer) De zaterdagavond werd gevuld door de Jef Keersmeakers, de brouwer

Nadere informatie

Beschrijving geproefde bieren Waardering Gemiddelde waardering

Beschrijving geproefde bieren Waardering Gemiddelde waardering "Bieren van dichtbij huis." Beschrijving geproefde bieren Waardering Gemiddelde waardering Uitgeester Engeltje, %, blond speciaalbier De Noord-Hollandse Bierbrouwerij, Uitgeest 4 5 1 / 13 9x 7 1 8 9 139/21

Nadere informatie

De Schuimkragen VZW. Wase Bieren 20/03/2015

De Schuimkragen VZW. Wase Bieren 20/03/2015 Wase Bieren 20/03/2015 De Schuimkragen VZW Stichtend lid van vzw Zythos, Confederatie van Belgische Objectieve Bierproeversverenigingen Lid van de Gemeentelijke Cultuurraad van Zele Brouwerij t Paenhuys

Nadere informatie

RESTAURANT JACOB. De Sint-Jacobskerk te Antwerpen is een van de vijf monumentale kerken uit de binnenstad, na de kathedraal, de oudste parochiekerk.

RESTAURANT JACOB. De Sint-Jacobskerk te Antwerpen is een van de vijf monumentale kerken uit de binnenstad, na de kathedraal, de oudste parochiekerk. RESTAURANT JACOB De Sint-Jacobskerk te Antwerpen is een van de vijf monumentale kerken uit de binnenstad, na de kathedraal, de oudste parochiekerk. De Sint-jakobsschelp is een christelijk attribuut van

Nadere informatie