BIEREN VAN DE TAP: Een zachte en neutrale pilsener. Het aroma is iets hoppig. De body is medium en de nasmaak is hopbitter.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BIEREN VAN DE TAP: Een zachte en neutrale pilsener. Het aroma is iets hoppig. De body is medium en de nasmaak is hopbitter."

Transcriptie

1 BIEREN VAN DE TAP: BRAND 2,20 TYPE: PILSENER ALCOHOL: 5% GISTING: LAAG Een zachte en neutrale pilsener. Het aroma is iets hoppig. De body is medium en de nasmaak is hopbitter. LA TRAPPE DUBBEL 3,25 TYPE: TRAPPIST ALCOHOL: 6,5% De Dubbel van de trappisten is een zachte en ronde boven gister. De smaak is bitterzoet met geroosterde nuances. De nasmaak is uitvloeiend bitter. ERDINGER WEISS 3,20 4,65 TYPE: WEISSBIER ALCOHOL: 5,3% GISTING: LAAG Dit traditionele Duitse weissbier is verfrissend, heerlijk zacht van smaak en goed doordrinkbaar. WISSELTAP - Vraag aan een van onze medewerkers naar de verschillende bieren.

2 TRAPPISTEN: ORVAL 4,25 TYPE: TRAPPISTENBIER ALCOHOL: 6,2% GISTING: - Deze amberkleurige trappist heeft een hoppig en fruitig aroma en een volle hoppige smaak met een zoetige achtergrond. De nasmaak is opdrogend hopbitter. LA TRAPPE QUADRUPEL (OAK AGED / 0,375) 11,25 5 TYPE: TRAPPIST ALCOHOL: 10% Quadrupel Oak Aged is Quadrupel, dat langere tijd op barriques oftewel houten vaten is gerijpt. De unieke complexe smaak is afhankelijk van het type vat. Nu zijn dat port-, witte wijn- en whiskybarriques. ROCHEFORT 10 5,25 TYPE: TRAPPIST ALCOHOL: 11,3% De 10 van de trappisten is en krachtige bruine hergister met een dieprode gloed. Het is een zeer krachtig bier met een levendig karakter. Het aroma is fruitig en moutig. De smaak is zoet-bitter met een heel scala aan elementen.

3 WESTVLETEREN 12 (INDIEN VOORRADIG) 11,50 TYPE: TRAPPIST ALCOHOL: 10,2% Sinds dit bier tot het beste bier ter wereld is verkozen is de Westvleteren 12 het moeilijkst te verkrijgen van de drie. Deze bruine trappist is een heerlijk zacht bier met een lichte stroopsmaak en heeft iets weg van karamel.

4 ABDIJBIEREN: LEFFE BLOND 3,40 TYPE: ABDIJBIER ALCOHOL: 6,6% Deze goudgele boven gister heeft een iets fruitig aroma. De smaak is neutraal, naar het eind toe iets opdrogend hoppig met een licht bittere nasmaak. LEFFE DUBBEL 3,25 TYPE: ABDIJBIER ALCOHOL: 6,5% Dit donkere abdijbier heeft een diepe herfstbruine kleur en een volle, aangename zachte smaak. LEFFE RADIEUSE 3,75 TYPE: ABDIJBIER ALCOHOL: 8,2% Dit koperkleurig abdijbier heeft een fruitig en hoppig aroma. De smaak heeft dezelfde elementen. Naar het eind toe is de smaak opdrogend en licht bitter. De body is stevig.

5 MAREDSOUS 8 3,75 DUBBEL De 8-versie van Maredsous is een bruine zoetige dubbel met een zoetig aroma. In de smaak en aroma komt geroosterd mout voor. De nasmaak houdt de smaak nog even aan. MAREDSOUS 10 3,95 ALCOHOL: 10% Deze geurige, goudkleurige tripel verbergt door zijn zachtheid het hoge alcoholgehalte. Het heeft een heerlijke kraag en een lange warme afdronk.

6 OVERIG BELGISCH BIER: PALM 2,65 TYPE: BELGISCHE ALE ALCOHOL: 5,1% Dit amberkleurig bier heeft een zachte, volle smaak. Het is aangenaam bitter en fruitig met een wat droge afdronk. KARMELIET 3,95 TRIPEL Dit is een zeer verfijnde goud- tot bronskleurige tripel met een geweldige romige kraag uit België. Het heeft een kruidig en fruitig aroma, een fruitige sinaasappelsmaak en een mild, bittere afdronk. DUVEL 4,25 TYPE: DUVEL ALCOHOL: 8,5% Deze pittige blonde is een van de bekendste Belgische bieren. Het heeft nagisting op de fles en een droge maar toch licht alcoholzoete smaak met een uitgesproken hopkarakter.

7 PAUWEL KWAK 3,65 Dit is een amberkleurig bier van hoge gisting waaraan kandij wordt toegevoegd. Het heeft een licht moutig aroma en een fruitige nasmaak. Kwak wordt geschonken in een speciaal koetsierglas. LA CHOUFFE 3,75 Het bekende Kabouterbier. La Chouffe is een niet gefilterd blond bier wat in de fles hergist. Het heeft een fruitg boeket met een licht bittere bijsmaak MC CHOUFFE 3,75 Broertje van de bekende La Chouffe. McChouffe is een bruin, niet gefilterd bier wat op de fles hergist. Het heeft een fruitig boeket met een licht bittere bijsmaak. HOPUS 4,40 ALCOHOL: 8,3% Een prachtig Belgisch bier met een unieke combinatie van bitterheid en geur. Gebrouwen met vijf verschillende hopsoorten.

8 BARBAR 3,75 Deze blonde, stevige hergister wordt gebotteld met een beetje honing. SAISON DUPONT 3,50 TYPE: SAISON ALCOHOL: 6,5% Een ongefilterde na gister met smaakevolutie. De goudblonde Saison is zeer levendig, heeft een hoppig aroma en een zoete, licht wrange smaak. Het bier biedt een complexe, ronde smaakbeleving. LA CORNE 4,00 ALCOHOL: 5,9 % La Corne is een bier gebrouwen met Pilsener mout en tarwe. Deze geven aan het brouwsel een zonnig karakter, een zachte mooie schuimkraag met een lange afdronk. SEEFBIER 3,95 ALCOHOL: 6,5 % Een van oudsher klassiek Antwerps bier waar sinds kort opnieuw leven is ingeblazen. Een troebel en donkerblond bier met een kruidige smaak.

9 GOUDEN CAROLUS (0,33 / 0,75) 4,20 ALCOHOL: 7,5% Dit bier is een roodbruine bovengister met smaakevolutie. De naam Gouden Carolus verwijst naar de gouden muntstukken uit de tijd van Keizer Karel. Het aroma is zoetig met gebrand mout. De smaak heeft eveneens deze elementen en is complex en rijk. Het mondgevoel is iets verwarmend. OMER 3,75 TYPE: TRADITIONEEL BLOND Omer dankt zijn fijn, fruiting aroma en zijn subtiele bitterheid aan de nauwkeurig uitgekozen grondstoffen. De afdronk is licht bitter. ST. BERNARDUS ABT 12 4,35 ALCOHOL: 10% De lichtbruine Abt 12 is een stevige hergister met een moutzoetige smaak. Het heeft geroosterde en karamelnuances die naar mate de jaren verstrijken wat minder zoet worden. Het aroma is zoetig en een tikje fruitig. Het mondgevoel is verwarmend en de body is stevig.

10 FRUITBIEREN: WITTEKERKE ROSEBIER 3,00 TYPE: FRUITBIER ALCOHOL: 4,3% GISTING: LAAG Het eerste en originele rosébier op de markt. Dit bier heeft een verrassende smaak, een pittig kleurtje en een sensueel karakter. Wittekerke Rosé wordt gebrouwen op basis van Wittekerke witbier met toevoeging van zuivere frambozensiroop. LIEFMANS ROODFRUIT 2,75 TYPE: FRUITBIER ALCOHOL: 4,2% GISTING: LAAG Liefmans is een uniek fris bier versneden met natuurlijke vruchtensappen; aardbei, framboos, kriek, bosbes en vlierbes. Het resultaat is een zacht mousserend, fruitig en aangenaam zoet bier. LIEFMANS CUVEE BRUT 5,00 TYPE: KRIEK ALCOHOL: 6% GISTING: LAAG Dit bier is dieprood van kleur, met een aroma van een royaal kriekboeket aangevuld met toetsen van hout en amandel. De Liefmans Cuvée-Brut kent een zuurzoete smaakaanzet die overgaat in een complexe volmondigheid.

11 LINDEMANS KRIEK 3,25 TYPE: KRIEK ALCOHOL: 3,5% GISTING: LAAG Voor dit frisse, diepzoete Belgische fruitbier wordt vers geperst en ongezoet kriekensap toegevoegd aan zorgvuldig geselecteerde lambiek (spontaan gistend tarwebier).

12 DUITSLAND: SCHNEIDER AVENTINUS 4,75 TYPE: TARWEBOKBIER Dit bier heeft een kastanjeachtige kleur en wordt gekenmerkt door bananen en cacaoaroma s. De smaak is kruidig en heeft een warm mondgevoel. SCHNEIDER AVENTINUS (EISBOCK) 4,95 TYPE: TARWEBOKBIER ALCOHOL: 12% De Schneider Aventinus Eisbock ontstond per toeval toen de Schneider Aventinus onderweg bevroor. Dit bier is donkercaramel gekleurd en de smaak is te omschrijven als toffee en bananen. In de verte is zelfs een port te herkennen.

13 STREEKBIEREN: URTHEL SAMARANTH 4,25 ALCOHOL: 11,5% Urthel Samaranth 12 heeft een subtiele zacht-zoete smaak. Zijn rijkelijke geur van gedroogde vruchten en de fijne bitterheid in de afdronk is dit biertje een echt authentiek degustatiebier naar alcude Vlaamse brouwtraditie. URTHEL SAISONNIERE 3,35 ALCOHOL: 6% Urthel saisonniere is een frisse doordrinker met een stevige bite. Vol en verrassend subtiel van smaak URTHEL HOP-IT 4,25 ALCOHOL: Urthel Hop-It is een volmondig, hartverwarmend speciaalbier van hoge gisting en gist na op de fles. Met zijn zeer hoppige, kruidige en fruitige karakter is Urthel Hop-It de perfecte keuze voor de bierliefhebber die vindt dat het hoog tijd wordt voor iets heel anders.

14 BIKSE TRIPEL 2,75 TYPE: EEN STEVIGE EIGENWIJZE TRIPEL (STREEKBIER) Deze tripel van museumbrouwerij De Roos in Hilvarenbeek heeft door toevoeging van o.a. koriander een zeer typische smaak. De afdronk is licht zuur/bitter.

15 GROOT-BRITTANNIË: GUINNESS 4,25 TYPE: STOUT ALCOHOL: 5% Geroosterde gerst geeft deze stout uit Ierland zijn karakteristieke donkere, bijna zwarte kleur en unieke smaak. Met behulp van de surger maken wij deze Guinness vergelijkbaar met die van de tap. BISSCHOP S FINGER 4,95 TYPE: ALE/STRONG ALCOHOL: 5,4% Een donker, amberkleurige ale met een volle lichtmoutige en ietwat bitterige smaak, die zeker ook bepaald wordt door de hopdroogheid. Bisshop s Finger wordt gebrouwen met uitsluiten uit Kent afkomstige gemoute gerst en hop. SPITFIRE 4,75 TYPE: ALE ALCOHOL: 4,7% Het amberkleurige bier is een bovengistende ale die hergist op de fles. Bij het uitschenken moet het gistdepot in de fles achterblijven. Spitfire heeft een fruitig aroma en een krachtige bitterige nasmaak.

16 OVERIG: BRAND OUD BRUIN 2,65 TYPE: OUD BRUIN ALCOHOL: 2,5% GISTING: LAAG Dit donkerkleurig bier wordt met echte suikers gezoet. Het heeft een aangenaam zoete smaak met een lichte bitterheid. JUPILER (ALCOHOLVRIJ) 2,00 TYPE: MALT ALCOHOL: 0,5% GISTING: - Dit is de alcoholvrije variant van de zeer populaire Juup. Met dezelfde fijne smaak en goudblonde kleur. WIECKSE WITTE 0,0% 2,50 TYPE: ALCOHOLVRIJ WITBIER ALCOHOL: 0% GISTING: - WIECKSE ROSE 0,0% 2,50 TYPE: ALCOHOLVRIJ FRUITBIER ALCOHOL: 0% GISTING: -

Een ongefilterd fris trappistenwitbier met citrusachtige geur. De droge lichtzurige smaak zorgt voor een verfijnderd karakter. Alc.

Een ongefilterd fris trappistenwitbier met citrusachtige geur. De droge lichtzurige smaak zorgt voor een verfijnderd karakter. Alc. Een ongefilterd fris trappistenwitbier met citrusachtige geur. De droge lichtzurige smaak zorgt voor een verfijnderd karakter. Alc. 5,5% 3,00 Een sprankelend trappistenbier van hoge gisting. Licht moutig

Nadere informatie

speciaalbier De Volmolen Genieten van een lekker We hebben regelmatig wisselende bieren van tap en fles, vraag ernaar! Café-Zaal-Camping De Volmolen

speciaalbier De Volmolen Genieten van een lekker We hebben regelmatig wisselende bieren van tap en fles, vraag ernaar! Café-Zaal-Camping De Volmolen samengesteld door Genieten van een lekker speciaalbier De Volmolen Café-Zaal-Camping De Volmolen Volmolen 4, 5561 VH Riethoven www.devolmolen.nl We hebben regelmatig wisselende bieren van tap en fles,

Nadere informatie

Ons Carusobier is een volmoutbier van hoge gisting, gebrouwen door de Scheldebrouwerij

Ons Carusobier is een volmoutbier van hoge gisting, gebrouwen door de Scheldebrouwerij BIERKAART Bieren van t vat pilsener 25 cl alc. 5,0 % vol. 2,10 pilsener 50 cl alc. 5.0 % vol. 3,90 Up 22 cl alc. 5,5 % vol 2,20 Hoppen Blond van Jopen alc. 6,8% vol. 3,30 Ons eigen bier 2,60 Ons Carusobier

Nadere informatie

Biertypes. Alles over bier SCHWARZBIER STOUT. horecasupport.be

Biertypes. Alles over bier SCHWARZBIER STOUT. horecasupport.be Alles over bier Biertypes HET ASSORTIMENT BIEREN IN DE MARKT GROEIT. NAAST TYPES EN SMAKEN IS ER ONDERSCHEID TUSSEN ONDERGISTEND EN BOVENGISTEND BIER. BEKENDSTE ONDERGISTEND BIER (GEBROUWEN BIJ LAGE TEMPERATUREN)

Nadere informatie

Geen 18, geen alcohol. Onze bieren

Geen 18, geen alcohol. Onze bieren Geen 18, geen alcohol Onze bieren Pilsener Bavaria (5.0%) Bavaria pils is geliefd vanwege zijn uitzonderlijke frisse en niet bittere smaak. Het geheim? Bavaria gebruikt zuiver mineraalwater uit eigen bron,

Nadere informatie

BIERKAART Wisseltap:

BIERKAART Wisseltap: BIERKAART Wisseltap: TEXELS SKUUMKOPPE: Een donker tarwebier, met een volle romige smaak van limoen en tropisch fruit met een vleugje amandel. De afdronk is fruitig met een licht bittertje. Alcoholgehalte

Nadere informatie

Onze bieren. Flesbieren

Onze bieren. Flesbieren Geen 18, geen alcohol Flesbieren Kriek Max (3.5%) Helder, donkerrood kriekbier van spontane gisting met een zoet en fruitig aroma en een fruitig zoet-zuur palet door toevoeging van 25% natuurlijke kriekensappen.

Nadere informatie

Café 'de Oude Sluis' kent een rijke traditie als authentiek biercafé. Deze traditie wordt dan ook met grote toewijding door zowel het personeel als

Café 'de Oude Sluis' kent een rijke traditie als authentiek biercafé. Deze traditie wordt dan ook met grote toewijding door zowel het personeel als Café 'de Oude Sluis' kent een rijke traditie als authentiek biercafé. Deze traditie wordt dan ook met grote toewijding door zowel het personeel als de speciaalbier-minnende vaste bezoekers in stand gehouden.

Nadere informatie

Brand Bier. La Trappe Witte Trappist. La Trappe Dubbel

Brand Bier. La Trappe Witte Trappist. La Trappe Dubbel Brand Bier Brand Premium Pilsener wordt gebrouwen met meer hop. Dat geeft het pilsener zijn unieke, krachtige smaak. Het volledig volmout gebrouwen pils van Brand kenmerkt zich door de perfecte balans

Nadere informatie

Tapbieren. Jupiler - 5,2% 2,60. Leffe Bruin - 6,5% 4,00. BXL Blond - 7% 4,00. Hoegaarden - 5% 3,50. Cornet - 8,3% 5,00. La Chouffe - 8% 4,00

Tapbieren. Jupiler - 5,2% 2,60. Leffe Bruin - 6,5% 4,00. BXL Blond - 7% 4,00. Hoegaarden - 5% 3,50. Cornet - 8,3% 5,00. La Chouffe - 8% 4,00 Bent u net zo n speciaalbier liefhebber als wij? Blader dan op uw gemak door onze kaart voor onze uitgebreide selectie Belgische speciaalbieren. Naast de bieren in deze kaart, schenken we ook 6 bieren

Nadere informatie

Koffie-kop 2,00 Koffie-mok 4,00 Espresso 2,00 Koffie verkeerd 2,35 Cappuccino 2,35

Koffie-kop 2,00 Koffie-mok 4,00 Espresso 2,00 Koffie verkeerd 2,35 Cappuccino 2,35 Warme dranken Koffie-kop 2,00 Koffie-mok 4,00 Espresso 2,00 Koffie verkeerd 2,35 Cappuccino 2,35 Thee 2,00 Earl Grey, Mint, English Breakfast, Forest Fruit, Green tea lemon, Rooibos vanilla, Green tea

Nadere informatie

Alcoholgehalte : 8,5% alc./vol. 4,20 Uitstekend bier als aperitief.

Alcoholgehalte : 8,5% alc./vol. 4,20 Uitstekend bier als aperitief. Beschrijving : LA CHOUFFE is een niet gefilterd blond bier, zowel in de fles als in het vat hergist. Het is aangenaam fruitig, gekruid met koriander en een lichte hopsmaak. Alcoholgehalte : 8% alc./vol.

Nadere informatie

Geniet, maar drink met mate ONZE BIEREN

Geniet, maar drink met mate ONZE BIEREN Geniet, maar drink met mate ONZE BIEREN BLOND STERK BLOND Steenbrugge Blond Brouwerij Palm Belgisch abdijbier met een volle smaak en een fruitig gistingsaroma, wat in combinatie met het Brugse kruidenmengsel

Nadere informatie

Geniet, maar drink met mate ONZE BIEREN

Geniet, maar drink met mate ONZE BIEREN Geniet, maar drink met mate ONZE BIEREN BLOND STERK BLOND Steenbrugge Blond Brouwerij Palm Belgisch abdijbier met een volle smaak en een fruitig gistingsaroma, wat in combinatie met het Brugse kruidenmengsel

Nadere informatie

Van 21 maart tot 31 mei 2014 STREEKBIERACTIE

Van 21 maart tot 31 mei 2014 STREEKBIERACTIE Van 21 maart tot 31 mei 2014 STREEKBIERACTIE STREEKBIERACTIE Lijst cadeaus Chimay Chimay is een trappistenbier dat in de Abdij Notre-Dame de Scourmont te Chimay in Henegouwen wordt gebrouwen. Jaarlijks

Nadere informatie

Jupiler. Assortiment PILSENER JUPILER BLUE. horecasupport.nl

Jupiler. Assortiment PILSENER JUPILER BLUE. horecasupport.nl Assortiment Jupiler PILSENER Omschrijving Jupiler is een bitterzachte pils (5,2%) met een fris karakter, vlotte verteerbaarheid en een toegankelijke smaak Type Goudblonde pilsener Alcohol 5,2% Smaak Toegankelijk

Nadere informatie

Warme dranken Koffie-kop 2,20 Koffie-mok 4,40 Espresso 2,20 Dubbele espresso 4,40 Koffie verkeerd 2,50 Cappuccino 2,35 Latte Macchiato 2,50

Warme dranken Koffie-kop 2,20 Koffie-mok 4,40 Espresso 2,20 Dubbele espresso 4,40 Koffie verkeerd 2,50 Cappuccino 2,35 Latte Macchiato 2,50 Warme dranken Koffie-kop 2,20 Koffie-mok 4,40 Espresso 2,20 Dubbele espresso 4,40 Koffie verkeerd 2,50 Cappuccino 2,35 Latte Macchiato 2,50 Thee 2,20 Earl Grey, Mint, English Breakfast, Forest Fruit, Green

Nadere informatie

ALCOHOLARM. Jupiler NA 0,5% 2,50. Jupiler NA heeft een frisse en een licht moutige smaak.

ALCOHOLARM. Jupiler NA 0,5% 2,50. Jupiler NA heeft een frisse en een licht moutige smaak. ALCOHOLARM Jupiler NA 0,5% 2,50 Jupiler NA heeft een frisse en een licht moutige smaak. Jupiler NA is een alcoholarm bier van lage gisting met een alcoholpercentage van 0,5%. AMBER ALE Pauwel Kwak 8,4%

Nadere informatie

bierkaart Ambachtelijk Speciaalbieren, de peel, diner, houtskool, tuk tuk, Landbrood , burger, legerjeep, lunch, kinderhoek, Robuust, Stoer,

bierkaart Ambachtelijk Speciaalbieren, de peel, diner, houtskool, tuk tuk, Landbrood , burger, legerjeep, lunch, kinderhoek, Robuust, Stoer, bierkaart Ambachtelijk Speciaalbieren, de peel, diner, meijel, borrel, vis, trabant, koffie, wifi, snorfiets, Josper, vlees, puur, terras, eerlijk, de zwaan, swingtrike, houtskool, tuk tuk, Landbrood Stoer,,

Nadere informatie

Belgische bieren. Trappistenbier. Sfeeropener. vult sfeerbeeld aan

Belgische bieren. Trappistenbier. Sfeeropener. vult sfeerbeeld aan Titel inspiratie Genieten van Sfeeropener meestal human touch, vult sfeerbeeld aan Belgische bieren België is het bierland bij uitstek. Als geen ander weten we hoe authentieke bieren te brouwen, met oog

Nadere informatie

Beknopte omschrijving bieren Hobbybrouwerij De Tuimelaar. no. Biertype botteldatum alc.% omschrijving. 78 Speculaasbier verwacht 2017

Beknopte omschrijving bieren Hobbybrouwerij De Tuimelaar. no. Biertype botteldatum alc.% omschrijving. 78 Speculaasbier verwacht 2017 Beknopte omschrijving bieren Hobbybrouwerij De Tuimelaar no. Biertype botteldatum alc.% omschrijving 78 Speculaasbier verwacht 2017 77 Bokbier verwacht 2017 76 Weizen verwacht 2017 75 Dubbel verwacht 2017

Nadere informatie

Hertog Jan van t vat 5,1 % 2,40. Hertog Jan Pilsener heeft een volle smaak met een bittere afdronk. Jupiler 5,2 % 2,35. Stella Artois 5,1 % 2,60

Hertog Jan van t vat 5,1 % 2,40. Hertog Jan Pilsener heeft een volle smaak met een bittere afdronk. Jupiler 5,2 % 2,35. Stella Artois 5,1 % 2,60 PILS Hertog Jan van t vat 5,1 % 2,40 Hertog Jan Pilsener heeft een volle smaak met een bittere afdronk Jupiler 5,2 % 2,35 Jupiler is een bitterzachte pils. Stella Artois 5,1 % 2,60 Stella Artois heeft

Nadere informatie

Helder, vol blond abdijbier dat zich makkelijk laat drinken. De Affligem Blond heeft een zachte, hoppige smaak met een verbazend frisse afdronk.

Helder, vol blond abdijbier dat zich makkelijk laat drinken. De Affligem Blond heeft een zachte, hoppige smaak met een verbazend frisse afdronk. Achelse Kluis Blond (witte dop) Goudblond trappistenbier van hoge gisting. De smaak is hoppig met lichte karameltoetsen. Hoewel aan de Achelse Kluis Blond geen suikers zijn toegevoegd heeft het bier toch

Nadere informatie

bierkaart Speciaalbieren, de peel, diner, houtskool, tuk tuk, Landbrood Stoer, Ambachtelijk, burger, legerjeep, lunch, kinderhoek, Robuust,

bierkaart Speciaalbieren, de peel, diner, houtskool, tuk tuk, Landbrood Stoer, Ambachtelijk, burger, legerjeep, lunch, kinderhoek, Robuust, bierkaart Stoer, Ambachtelijk, burger, legerjeep, lunch, kinderhoek, Robuust, Speciaalbieren, de peel, diner, meijel, borrel, vis, trabant, koffie, wifi, snorfiets, Josper, vlees, puur, terras, eerlijk,

Nadere informatie

Wij maken het persoonlijk. Geschenken 2012

Wij maken het persoonlijk. Geschenken 2012 Wij maken het persoonlijk Geschenken 2012 Wij maken het persoonlijk Het ontvangen van een eindejaarsgeschenk is eigenlijk een vaste vorm van een welgemeend dankjewel. Een waardering naar elkaar toe voor

Nadere informatie

Hertog Jan Karakter 3,95

Hertog Jan Karakter 3,95 BIERKAART Hertog Jan Karakter 3,95 Dankzij de uitgelezen selectie prestigemout heeft dit bier een uitzonderlijk roodkoperen kleur. De smaak is vol en romig. Het bier heeft een aangename afdronk met een

Nadere informatie

Eten, drinken en dansen BIERKAART

Eten, drinken en dansen BIERKAART Eten, drinken en dansen BIERKAART Grolsch 5,0% Premium Pilsner Grolsch Premium Pilsner is een stevig, goudblond bier met een volle smaak. Gebrouwen volgens een meer dan 300 jaar oude traditie, is van lage

Nadere informatie

«BEER VAAN DE TAP» Wisseltap Vraag onze medewekers naar welk lekkers er nu uit de tapkraan stroomt.

«BEER VAAN DE TAP» Wisseltap Vraag onze medewekers naar welk lekkers er nu uit de tapkraan stroomt. «BEER VAAN DE TAP» Brand Pilsener - Blond 5,5% 27ebu 0.20l 2.40 0.25l 2.90 0.50l 5.80 Brand Premium Pilsener wordt gebrouwen met meer hop. Dat geeft onze pilsener zijn unieke, krachtige smaak. Het volledig

Nadere informatie

HET SCHENK RITUEEL. De complete handleiding voor het kwalitatief schenken van kwaliteit.

HET SCHENK RITUEEL. De complete handleiding voor het kwalitatief schenken van kwaliteit. HET SCHENK RITUEEL. De complete handleiding voor het kwalitatief schenken van kwaliteit. Duvel is een klassieker binnen het rijke Belgische bierlandschap, vaak geïmiteerd. nooit geëvenaard. Het unieke

Nadere informatie

Koffie 1,75 Thee 1,75 Espresso 1,75. Koffie verkeerd 2,00. Warme Chocolademelk 2,00. Slagroom 0,50. Irish Coffee 4,50

Koffie 1,75 Thee 1,75 Espresso 1,75. Koffie verkeerd 2,00. Warme Chocolademelk 2,00. Slagroom 0,50. Irish Coffee 4,50 Warme Drank Koffie 1,75 Thee 1,75 Espresso 1,75 Koffie verkeerd 2,00 Warme Chocolademelk 2,00 Slagroom 0,50 Irish Coffee 4,50 Soep Soep van de dag 2,50 Erwtensoep 3,00 Tosti Ham/Kaas 2,00 Frisdrank Spa

Nadere informatie

Hertog Jan. Portfolio HERTOG JAN PILSENER

Hertog Jan. Portfolio HERTOG JAN PILSENER Portfolio Hertog Jan HERTOG JAN PILSENER Hertog Jan Pilsener (5,1%) is een stevig goudblond bier met een mooie, dichte schuimkraag, een volle smaak en een aangenaam bittere afdronk Smaak Vol met een aangenaam

Nadere informatie

Abdijbierenfestival 2015

Abdijbierenfestival 2015 Abdijbierenfestival 2015 Erkende Belgische Abdijbieren Abdijsite Herkenrode Hasselt 30 augustus 2015 1 Programma 11.00 19.00 uur: Bieren- en kaasproeverij op het neerhof 11.00 19.00 uur: Spelletjeskermis

Nadere informatie

In dit boekje kan je precies vinden welke bieren we hebben, wat het alcohol percentage is, waar ze vandaan komen en wat achtergrond informatie.

In dit boekje kan je precies vinden welke bieren we hebben, wat het alcohol percentage is, waar ze vandaan komen en wat achtergrond informatie. Inleiding Een speciaal bierensoos wat is dat, hoor ik iemand vragen. Dus voor de mensen die nog niet weten wat het is. Hier even de uitleg. Er worden hier vandaag heel veel verschillende bieren geschonken

Nadere informatie

Leffe. Assortiment LEFFE BLOND. Leffe Blond (6,6%) is een authentiek blond abdijbier waar een vleugje bitterheid doorschemert

Leffe. Assortiment LEFFE BLOND. Leffe Blond (6,6%) is een authentiek blond abdijbier waar een vleugje bitterheid doorschemert Assortiment Leffe LEFFE BLOND Leffe Blond (6,6%) is een authentiek blond abdijbier waar een vleugje bitterheid doorschemert Smaak Heerlijk zacht en elegant Verpakkingen Fust 20 liter, fust 6 liter voor

Nadere informatie

Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50. Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15. Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10

Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50. Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15. Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10 Bier van t Vat Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50 Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15 Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10 Brugse Zot Blond 6.0 % 33cl België 4,00 Grimbergen Dubbel 6.5 % 33cl België

Nadere informatie

Hertog Jan. Assortiment PILSENER LENTEBOCK. horecasupport.nl

Hertog Jan. Assortiment PILSENER LENTEBOCK. horecasupport.nl Assortiment Hertog Jan PILSENER Omschrijving Hertog Jan Pilsener (5,1%) is een stevig goudblond bier met een mooie, dichte schuimkraag, een volle smaak en een aangenaam bittere afdronk. Met liefde gebrouwen.

Nadere informatie

Wisseltap: Maandbieren fles:

Wisseltap: Maandbieren fles: BIERKAART Wisseltap: HERTOG JAN BOCKBIER: Robijnrood van kleur. Bier van hoge gisting, smaak vol, romig en karamelachtig, zonder zoet te zijn. Koppig herfstbiertje! Alcoholgehalte : 6,5 % 25 cl 4,25 LA

Nadere informatie

Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50. Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15. Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10

Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50. Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15. Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10 Bier van t Vat Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50 Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15 Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10 Grimbergen dubbel 6.5 % 33cl België 4,05 Brugse Zot blond 6.0% 33cl België

Nadere informatie

bierkaart Ambachtelijk Speciaalbieren, de peel, diner, houtskool, fat max, Landbrood , burger, legerjeep, lunch, kinderhoek, Robuust, Stoer,

bierkaart Ambachtelijk Speciaalbieren, de peel, diner, houtskool, fat max, Landbrood , burger, legerjeep, lunch, kinderhoek, Robuust, Stoer, bierkaart Ambachtelijk Speciaalbieren, de peel, diner, meijel, borrel, vis, trabant, koffie, wifi, snorfiets, Josper, vlees, puur, terras, eerlijk, de zwaan, swingtrike, houtskool, fat max, Landbrood Stoer,,

Nadere informatie

Hertog Jan. Portfolio HERTOG JAN PILSENER

Hertog Jan. Portfolio HERTOG JAN PILSENER Portfolio Hertog Jan HERTOG JAN PILSENER Hertog Jan Pilsener (5,1%) is een stevig goudblond bier met een mooie, dichte schuimkraag, een volle smaak en een aangenaam bittere afdronk Smaak Vol met een aangenaam

Nadere informatie

De beknopte biergids van bierkraag.be

De beknopte biergids van bierkraag.be De beknopte biergids van bierkraag.be Wat is het Iedereen kent het wel, maar wat is bier eigenlijk? Bier is een drank die gemaakt wordt met hoofdzakelijk water en mout. Mout is een soort graan dat gaat

Nadere informatie

MET TOEWIJDING GEBROUWEN VEENHUIZEN DRANKEN & LUNCH KAART

MET TOEWIJDING GEBROUWEN VEENHUIZEN DRANKEN & LUNCH KAART MET TOEWIJDING GEBROUWEN VEENHUIZEN DRANKEN & LUNCH KAART BIERKAART DE KOLONIST WEIZEN BIER Een heerlijk fris, zacht en fruitig tarwebier van hoge gisting. Een echte dorstlesser. Het bier bevat 5% alcohol,

Nadere informatie

Drankenkaart. Coca Cola Zero flesje 20cl E 2,00. Bronwater zonder koolzuur flesje 25cl E 2,00. Bronwater met koolzuur flesje 25cl E 2,00

Drankenkaart. Coca Cola Zero flesje 20cl E 2,00. Bronwater zonder koolzuur flesje 25cl E 2,00. Bronwater met koolzuur flesje 25cl E 2,00 Drankenkaart Koud non alcoholisch Coca Cola flesje 20cl E 2,00 Coca Cola Zero flesje 20cl E 2,00 Sprite flesje 20cl E 2,00 Fanta Orange flesje 20cl E 2,00 Bronwater zonder koolzuur flesje 25cl E 2,00 Bronwater

Nadere informatie

Bier van t Vat. Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië. Grimbergen Dubbel 6.5 % 33cl België. Filou 8.5 % 25cl België. Lage Landen 5.

Bier van t Vat. Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië. Grimbergen Dubbel 6.5 % 33cl België. Filou 8.5 % 25cl België. Lage Landen 5. Bier van t Vat Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië Grimbergen Dubbel 6.5 % 33cl België Filou 8.5 % 25cl België Lage Landen 5.2 % 25cl België Lage Landen 5.2 % 50cl België Grolsch 5.0 % 25cl Nederland Wij

Nadere informatie

Bieren. Vraag naar de vijf wisselende bieren van de tap

Bieren. Vraag naar de vijf wisselende bieren van de tap VAN DE TAP Bieren Van de tap, pils, weizen, wit 25cl 50cl Brand Pilsner Wylre, Nederland 5% alc. 2¾ 5¾ Premium pilsner met een krachtige smaak, gebrouwen met meer hop en dus met meer smaak. Vraag naar

Nadere informatie

Budels, mijn bier is mijn vrijheid!

Budels, mijn bier is mijn vrijheid! , mijn bier is mijn vrijheid! De e Brouwerij B.V., gevestigd in het centrum van Budel, is een zelfstandige familiebrouwerij. Doordat wij onafhankelijk zijn, kunnen we onze bieren naar eigen smaak en inzicht

Nadere informatie

Het Roois Biergilde presenteert MAREDSOUS

Het Roois Biergilde presenteert MAREDSOUS www.rooisbiergilde.nl Het Roois Biergilde presenteert MAREDSOUS 18 MAART 2009 MAREDSOUS Maredsous is het authentieke bier van de benedictijner monniken van de abdij van Maredsous in België. De abdij ligt

Nadere informatie

Bieren. LAGER Brouwerij 't IJ BIRI Amsterdam, Nederland 4.7% alc. Een frisse lager, gebrouwen met mais. Perfect voor op het terras.

Bieren. LAGER Brouwerij 't IJ BIRI Amsterdam, Nederland 4.7% alc. Een frisse lager, gebrouwen met mais. Perfect voor op het terras. VAN DE TAP Van de tap, pils, weizen, wit 25cl 50cl Brand Pilsner Wylre, Nederland 5% alc. 2⅘ Premium pilsner met een krachtige smaak, gebrouwen met meer hop en dus met meer smaak. Vraag naar de vijf wisselende

Nadere informatie

BIEREN. 2,50 Jupiler (1/2 liter) 4,50 Brand. 2,70 Pilsner Urquell. 4,10 Guinness (pint) 5,40 Guinness (1/2 pint) 2,80 Hoegaarden Witbier

BIEREN. 2,50 Jupiler (1/2 liter) 4,50 Brand. 2,70 Pilsner Urquell. 4,10 Guinness (pint) 5,40 Guinness (1/2 pint) 2,80 Hoegaarden Witbier BIEREN Bieren VAN HET VAT Pils (3) % Vol. Land Inhoud Prijs Jupiler 5,2 2,50 Jupiler (1/2 liter) 5,2 Brand 2,70 Pilsner Urquell 4,4 CZE 3,30 Speciaalbier (23) Brewdog Punk IPA 5,6 4,10 Guinness (pint)

Nadere informatie

BIERE DE MIEL CHIMAY BLEUE. Artikelnummer Alc.% % Gistingswijze Hoog, hergist. Bierstijl Extra info Aroma Smaak

BIERE DE MIEL CHIMAY BLEUE. Artikelnummer Alc.% % Gistingswijze Hoog, hergist. Bierstijl Extra info Aroma Smaak de ISPC BIERE DE MIEL CHIMAY BLEUE 59.104.86 9% Hoog, hergist Zwaar bruin Authentieke trappist Rijpe appelen, dadels, gist, kastanje, moutig Zoetig, droog Zoetig, bitterig, verrassend hoppig 3,78 59.108.58

Nadere informatie

BIERKAART. Vast van de tap: Wisseltap: Maandbieren fles:

BIERKAART. Vast van de tap: Wisseltap: Maandbieren fles: BIERKAART Vast van de tap: LEFFE BLOND: Goudblond authentiek abdijbier, zacht, fruitig, vleugje sinaasappel, pittige afdronk. 6,6% 25 cl. Alcoholgehalte: 6,6% 25 cl 3,95 TEXELS SKUUMKOPPE: Donker tarwebier,

Nadere informatie

PALM BREWERIES. DÉ SPECIAALBIEREXPERT VAN NEDERLAND... UIT BELGIË

PALM BREWERIES. DÉ SPECIAALBIEREXPERT VAN NEDERLAND... UIT BELGIË Bierkaart PALM Breweries bekleedt een unieke positie in het bierlandschap omdat zij de enige brouwerijgroep ter wereld is die Belgische authentieke bieren brouwt volgens de vier aloude gistingswijzen in

Nadere informatie

Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50. Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15. Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10

Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50. Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15. Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10 Bier van t Vat Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50 Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15 Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10 Wij hebben 5 wisseltaps waarvan wij er 1 gebruiken voor de Boulevard bieren

Nadere informatie

Bierkaert In den Biertuyn 2014 Berry. Bierkaert In den Biertuyn 2014 Esther

Bierkaert In den Biertuyn 2014 Berry. Bierkaert In den Biertuyn 2014 Esther Berry Barbar 8.0% Goudkleurig bier. Een neus van hydramel. Complexe smaak met toetsen van zuivel, maar ook van citrus en koriander en gember. De zuurtegraad verstrekt het bier een mooi evenwicht en frisheid.

Nadere informatie

Abdijbierenfestival 2014

Abdijbierenfestival 2014 Abdijbierenfestival 2014 Erkende Belgische Abdijbieren Ter gelegenheid van het 5-jarig jubileum Herkenrodebieren Abdijsite Herkenrode Hasselt 31 augustus 2014 Herkenrode Abdijbierenfestival Herkenrode

Nadere informatie

bierkaart Ambachtelijk Speciaalbieren, de peel, diner, houtskool, tuk tuk, Landbrood , burger, legerjeep, lunch, kinderhoek, Robuust, Stoer,

bierkaart Ambachtelijk Speciaalbieren, de peel, diner, houtskool, tuk tuk, Landbrood , burger, legerjeep, lunch, kinderhoek, Robuust, Stoer, bierkaart Ambachtelijk Speciaalbieren, de peel, diner, meijel, borrel, vis, trabant, koffie, wifi, snorfiets, Josper, vlees, puur, terras, eerlijk, de zwaan, swingtrike, houtskool, tuk tuk, Landbrood Stoer,,

Nadere informatie

ASPIRANTE BOYZ! 09/09 16/09 23/09. LEDEWERVING: OM 13u30 AAN DE CHIRO

ASPIRANTE BOYZ! 09/09 16/09 23/09. LEDEWERVING: OM 13u30 AAN DE CHIRO ASPIRANTE BOYZ! Best Aspiranten, in wat volgt willen wij jullie een voorsmaakje geven van ons programma. Wij willen jullie echter niet aan zetten tot (overmatig) gebruik, en zijn niet verantwoord voor

Nadere informatie

bierkaart Ambachtelijk Speciaalbieren, de peel, diner, houtskool, tuk tuk, Landbrood , burger, legerjeep, lunch, kinderhoek, Robuust, Stoer,

bierkaart Ambachtelijk Speciaalbieren, de peel, diner, houtskool, tuk tuk, Landbrood , burger, legerjeep, lunch, kinderhoek, Robuust, Stoer, bierkaart Ambachtelijk Speciaalbieren, de peel, diner, meijel, borrel, vis, trabant, koffie, wifi, snorfiets, Josper, vlees, puur, terras, eerlijk, de zwaan, swingtrike, houtskool, tuk tuk, Landbrood Stoer,,

Nadere informatie

Pastoorke van Moorsel

Pastoorke van Moorsel Pastoorke van Moorsel Koffie 2,10 Cappuccino 2,40 Espresso 2,10 Dubbele espresso 3,00 Latte Macchiato 2,90 Irish Coffee 5,50 Thee 2,00 Verse muntthee met honing 2,75 Warme Chocomel 2,30 (slagroom + 0,50)

Nadere informatie

De lekkerste troeven in uw hand!

De lekkerste troeven in uw hand! De lekkerste troeven in uw hand! Bier troef! Brouwerij bezoek Interesse om Brouwerij Het Nest een bezoek te brengen? Een bezoek aan de brouwerij duurt +- 90 minuten. Tijdens dit bezoek aan onze brouwerij

Nadere informatie

De Schuimkragen VZW. Bieren met een Goed Doel 23/01/2015

De Schuimkragen VZW. Bieren met een Goed Doel 23/01/2015 Bieren met een Goed Doel 23/01/2015 De Schuimkragen VZW Stichtend lid van vzw Zythos, Confederatie van Belgische Objectieve Bierproeversverenigingen Lid van de Gemeentelijke Cultuurraad van Zele BUFO 4,8

Nadere informatie

Jupiler. Portfolio JUPILER. Jupiler is een bitterzachte pils (5,2%) met een fris karakter, vlotte verteerbaarheid en een toegankelijke smaak

Jupiler. Portfolio JUPILER. Jupiler is een bitterzachte pils (5,2%) met een fris karakter, vlotte verteerbaarheid en een toegankelijke smaak Portfolio Jupiler JUPILER Jupiler is een bitterzachte pils (5,2%) met een fris karakter, vlotte verteerbaarheid en een toegankelijke smaak Smaak Toegankelijk en fris karakter, met een rijke moutsmaak Serveren

Nadere informatie

BITES. STOUTKAAS 6 onze eigen kaas gewassen in stoutbier. KAMIKAZE 6 smeuïge kaasbal met jalapeños en kruidenmayonaise

BITES. STOUTKAAS 6 onze eigen kaas gewassen in stoutbier. KAMIKAZE 6 smeuïge kaasbal met jalapeños en kruidenmayonaise BITES STOUTKAAS 6 onze eigen kaas gewassen in stoutbier KAMIKAZE 6 smeuïge kaasbal met jalapeños en kruidenmayonaise BLUE CHEESE BURGER 6 rundsburger met Bleu des Pyrénées GEITENKAAS 7 notencrumble / vlierbloesem

Nadere informatie

Bierkaart. (ambachtelijk)

Bierkaart. (ambachtelijk) (ambachtelijk) Jopen Koyt Jopen Koyt is gebrouwen volgens een recept uit 1407 en is een bier gebrouwen met gruit. Gruit is een middeleeuws kruidenmengsel waarin gagel het meest nadrukkelijk aanwezig is.

Nadere informatie

Wissel tap. Vraag aan de bediening wat er deze keer weer voor heerlijk bier uitvloeit! prijs:?

Wissel tap. Vraag aan de bediening wat er deze keer weer voor heerlijk bier uitvloeit! prijs:? Bieren van de tap Hertog Jan Hertog Jan pilsner is uit liefde voor bier gebrouwen van zacht water uit de Eifel en Ardennen en geselecteerde hop en mout. Dat maakt Hertog Jan pilsner een stevig goudblond

Nadere informatie

BIERKAART Vast van de tap:

BIERKAART Vast van de tap: BIERKAART Vast van de tap: LEFFE BLOND: Goudblond authentiek abdijbier, zacht, fruitig, vleugje sinaasappel, pittige afdronk. 6,6% 25 cl. Alcoholgehalte: 6,6% 25 cl 3,95 TEXELS SKUUMKOPPE: Donker tarwebier,

Nadere informatie

Belgische BIEREN. Aankoopgids EXPERT ONAFHANKELIJK DICHT BIJ U

Belgische BIEREN. Aankoopgids EXPERT ONAFHANKELIJK DICHT BIJ U Belgische BIEREN Aankoopgids EXPERT ONAFHANKELIJK DICHT BIJ U Heeft u genoten van onze selectie bieren? Dan zal ons wijnadvies u ook zeker bekoren! www.test-aankoop.be Bierstijlen Amberkleurige bieren

Nadere informatie

Lunchkaart 12:00-17: 00

Lunchkaart 12:00-17: 00 Lunchkaart 12:00-17: 00 Oerbrood Kaas, tomaat, 6 Komkommer Oerbrood warme geitenkaas 7 uit de Voerstreek Wrap met kruiden crème 8 en gerookte zalm Champignons a la escargot, 9 oerbrood Oeufs benedictines,

Nadere informatie

Tapbieren. Flessenbieren met lage gisting. Witbieren met hoge gisting. Lambics gueuzes spontane gisting. Fruitbieren (diverse gistingen)

Tapbieren. Flessenbieren met lage gisting. Witbieren met hoge gisting. Lambics gueuzes spontane gisting. Fruitbieren (diverse gistingen) Tapbieren 1 Martens Pils Brouwerij Bocholt 5,0% Pils met hoppig karakter 2,10 2 Sezoens Brouwerij Bocholt 6,0% Luxepils met uitgesproken hoppig karakter 4,50 3 Château Neubourg Gulpener Bierbrouwerij 5,5%

Nadere informatie

Anglium Bieren. Brouwerij t Paenhuys BIERLIJST BIERPROEVERIJ NIEUW-NAMEN. Stand. Stand. EBC 60 EBU 30. Anglium Copper hop donker 6,6%

Anglium Bieren. Brouwerij t Paenhuys BIERLIJST BIERPROEVERIJ NIEUW-NAMEN. Stand. Stand.   EBC 60 EBU 30. Anglium Copper hop donker 6,6% 3 Anglium Bieren www.anglium.com BIERLIJST BIERPROEVERIJ NIEUW-NAMEN Anglium Copper hop donker 6,6% 60 30 Is een moutig speciaalbier met een fris karakter, en een aromatische en voor velen een aangename

Nadere informatie

Blader snel door en geniet Bourgondisch met mate(n)

Blader snel door en geniet Bourgondisch met mate(n) Bier in een kroonkurken-dop Welkom bij de PUB te Rossum waar Bourgondisch ontmoeten centraal staat. Wij hebben voor u een bierkaart gemaakt waarbij voor ieder wat wils te vinden is. Hieronder voor u net

Nadere informatie

Huyse den Bourgondiër. Bieren Naaschlagwerk

Huyse den Bourgondiër. Bieren Naaschlagwerk Huyse den Bourgondiër Bieren Naaschlagwerk Welkom bij Huyse den Bourgondiër! Sedert 2010 bestaet Huyse den Bourgondiër. Huyse den Bourgondiër is ontstaen uit den wil des eigenaeresse om voor kleine groepen

Nadere informatie

TRAPPIST. Ora et labora: bid en werk

TRAPPIST. Ora et labora: bid en werk Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een trappist- en abdijbier? En wat is nou precies een tripel? Hieronder nemen we een aantal bierstijlen en types onder de loep. Ora et labora: bid en werk Vaak

Nadere informatie

De Blauwe Kater jazz 'n blueskaffee. Stout. Monk s Stout 5,2% 3,80 Tumulus Nera 8,0% 5,30. Pilsbieren. Spontane Gistings- & Fruitbieren

De Blauwe Kater jazz 'n blueskaffee. Stout. Monk s Stout 5,2% 3,80 Tumulus Nera 8,0% 5,30. Pilsbieren. Spontane Gistings- & Fruitbieren Pilsbieren Stella (bl) 5,2% 2,10 Vedett (bl) 5,2% 3,20 Alcoholarme Bieren Jupiler n.a. (bl) 0,5% 2,10 Ale Type Jack-Op (amber) 5,5% 2,20 Katje Special (amber) 6,0% 2,30 Palm Speciale (amber) 5,1% 2,40

Nadere informatie

FIONA DE LANGE WAT JE ALS BIERLIEFHEBBER MOET WETEN 350 ESSENTIËLE FEITEN, TIPS EN BIERWETENS WAARDIGHEDEN

FIONA DE LANGE WAT JE ALS BIERLIEFHEBBER MOET WETEN 350 ESSENTIËLE FEITEN, TIPS EN BIERWETENS WAARDIGHEDEN FIONA DE LANGE WAT JE ALS BIERLIEFHEBBER MOET WETEN 350 ESSENTIËLE FEITEN, TIPS EN BIERWETENS WAARDIGHEDEN INHOUD Voorwoord 6 Bier is 9 Verschillende ingrediënten 21 Verschillende biersoorten 37 Bierlanden

Nadere informatie

BIERKAART Vast van de tap:

BIERKAART Vast van de tap: BIERKAART Vast van de tap: LEFFE BLOND: Goudblond authentiek abdijbier, zacht, fruitig, vleugje sinaasappel, pittige afdronk. 6,6% 25 cl. Alcoholgehalte: 6,6% 25 cl 3,95 TEXELS SKUUMKOPPE: Donker tarwebier,

Nadere informatie

Productiegebied Uit de Coffele wijngaarden gelegen in het heuvelachtige gebied van de Soave Classico, 200 tot 320 m boven de zeespiegel.

Productiegebied Uit de Coffele wijngaarden gelegen in het heuvelachtige gebied van de Soave Classico, 200 tot 320 m boven de zeespiegel. Azienda Agricola COFFELE Soave Veneto Soave Spumante Brut DOC Droge wijn, met een frisse structuur, volhardend, evenwichtig, met een aangename amandel nasmaak. Een voluptueuze en sierlijke interpretatie

Nadere informatie

Bier op de tap. op onze wisseltap. Grimbergen proefplankje. - ipa -

Bier op de tap. op onze wisseltap. Grimbergen proefplankje. - ipa - Bier op de tap Alc. % cl prijs Heineken pilsener 5,0 18 2,00 Heineken pilsener 5,0 25 2,40 Heineken pilsener 5,0 50 4,70 Heineken pilsener extra cold 5,0 25 2,50 Brand pilsener 5,0 22 2,40 brand pilsener

Nadere informatie

Bieren met minder alcohol

Bieren met minder alcohol Portfolio Bieren met minder alcohol JUPILER BLUE De verfrissende smaak van een bitterzachte Jupiler, met slechts 3,3% alcohol Smaak Toegankelijk en fris karakter, met een rijke moutsmaak Alcohol 3,3% Oorsprong

Nadere informatie

BIEREN. St. Joris Weerloos Blondje 4,90 St. Joris Witte Geit? 4,40 St. Joris Koppige Draak 5,90 St. Joris Dubbele Tong 5,20

BIEREN. St. Joris Weerloos Blondje 4,90 St. Joris Witte Geit? 4,40 St. Joris Koppige Draak 5,90 St. Joris Dubbele Tong 5,20 BROUWERIJ ST. JORIS In de kelder van de Boterhal is brouwerij St. Joris gevestigd. Hier brouwen wij met veel liefde en enthousiasme onze eigen huisbieren. St. Joris Weerloos Blondje 4,90 St. Joris Witte

Nadere informatie

BIEREN. In de kelder van de Boterhal is brouwerij St. Joris gevestigd. Hier brouwen wij met veel liefde en enthousiasme onze eigen huisbieren.

BIEREN. In de kelder van de Boterhal is brouwerij St. Joris gevestigd. Hier brouwen wij met veel liefde en enthousiasme onze eigen huisbieren. BROUWERIJ ST. JORIS In de kelder van de Boterhal is brouwerij St. Joris gevestigd. Hier brouwen wij met veel liefde en enthousiasme onze eigen huisbieren. St. Joris Blond 4,40 St. Joris Wit (in de zomer)

Nadere informatie

4-6 PILSENERS 5-6% België, Brouwerij Jupiler, 5.2%, inhoud 50 cl. België, Brouwerij Omer Vander Ghinste, 5.2%, inhoud 33 cl.

4-6 PILSENERS 5-6% België, Brouwerij Jupiler, 5.2%, inhoud 50 cl. België, Brouwerij Omer Vander Ghinste, 5.2%, inhoud 33 cl. 4-6 PILSENERS 5-6% Pils (ook pilsener of pilsner genoemd) is een soort bier dat rond 1840 voor het eerst door de Duitser Josef Groll in de Tjechische stad Plzeñ werd gebrouwen. In verband met de lage gistingmethode

Nadere informatie

www.kasteelnieuwenhoven.be

www.kasteelnieuwenhoven.be Verantwoordelijke uitbating: De Bruisende Stilte VZW Engelbamp 55, 3800 Sint-Truiden BE 0889.468.224, tel. 011-68.64.10 www.kasteelnieuwenhoven.be Van harte welkom, Wij hebben met veel zorg onze menukaart

Nadere informatie

Kippenbouillon kokos groene curry gamba taugé Carpaccio van ossenhaas truffelmayonaise oude kaas pijnboompitten rucola spekjes

Kippenbouillon kokos groene curry gamba taugé Carpaccio van ossenhaas truffelmayonaise oude kaas pijnboompitten rucola spekjes Kippenbouillon kokos groene curry gamba taugé Carpaccio van ossenhaas truffelmayonaise oude kaas pijnboompitten rucola spekjes Groentebouillon kerrie room appel bieslook Gerookte Zalm mierikswortel- mayonaise

Nadere informatie

WELKOM! CAFETARIA BAKKERIJMUSEUM. Allergenen? Vraag het aan onze medewerkers!

WELKOM! CAFETARIA BAKKERIJMUSEUM. Allergenen? Vraag het aan onze medewerkers! CAFETARIA BAKKERIJMUSEUM WELKOM! Op de hoogte blijven van onze komende activiteiten? Schrijf je in op onze nieuwsbrief via www.bakkerijmuseum.be Genoten van je bezoek? Vertel het online en inspireer anderen!

Nadere informatie

Harvey's Drafts. Tripel Karmeliet 8.0% 4.8 Tripel, volle complexe smaak en afdronk, toon van citroen Tripel, full and complex flavours, notes of lemon

Harvey's Drafts. Tripel Karmeliet 8.0% 4.8 Tripel, volle complexe smaak en afdronk, toon van citroen Tripel, full and complex flavours, notes of lemon Harvey's Drafts Brand Pilsener 5.0% 2.5 Pilsener gebrouwen met meer hop voor een unieke, krachtige smaak Local lager brewed with more hops for a unique, powerful flavour Brand Weizen 5.1% 3.9 Goudkleurig,

Nadere informatie

Drankenkaart. TAPPUNT_BIERKAART.indd :50

Drankenkaart. TAPPUNT_BIERKAART.indd :50 Drankenkaart TAPPUNT_BERKAART.indd 1 05-09-17 09:50 Smaakprofiel vol / complex hoppig / bitter De bieren van Tappunt zijn in te delen in 4 verschillende categorieën. Je kunt in één oogopslag zien, welk

Nadere informatie

BIEREN OMSCHRIJVING PER BAK

BIEREN OMSCHRIJVING PER BAK BIEREN OMSCHRIJVING PER BAK CODE Bavik pils 24x25cl 131 Bitburger 24x25cl 130 Bockor pils 24x25cl 173 Cristal Alken 24x25cl 165 Jupiler blue 24x25cl 127 Jupiler pils 24x25cl. 114 Jupiler pils 24x33cl.

Nadere informatie

Lunchkaart Boterhammen; van wit-desembrood, speltbrood of donker volkorenbrood Oude kaas Tonijnsalade Gerookte zalm Smos; Rundercarpaccio

Lunchkaart Boterhammen; van wit-desembrood, speltbrood of donker volkorenbrood Oude kaas Tonijnsalade Gerookte zalm Smos; Rundercarpaccio Lunchkaart Tot 17.00 uur Boterhammen; van wit-desembrood, speltbrood of donker volkorenbrood Oude kaas met mosterd 5,50 Tonijnsalade 6,50 Gerookte zalm en bieslookroomkaas 8,00 Smos; Vlaams broodje gezond

Nadere informatie

Lunchkaart Boterhammen; van wit-desembrood, speltbrood of donker volkorenbrood Oude kaas Tonijnsalade Gerookte zalm Smos; Rundercarpaccio

Lunchkaart Boterhammen; van wit-desembrood, speltbrood of donker volkorenbrood Oude kaas Tonijnsalade Gerookte zalm Smos; Rundercarpaccio Lunchkaart Tot 17.00 uur Boterhammen; van wit-desembrood, speltbrood of donker volkorenbrood Oude kaas met mosterd 5,50 Tonijnsalade 6,50 Gerookte zalm en bieslookroomkaas 8,00 Smos; Vlaams broodje gezond

Nadere informatie

Memo: bierbrouw recepten gezamenlijk brouwdag

Memo: bierbrouw recepten gezamenlijk brouwdag Memo: bierbrouw recepten gezamenlijk brouwdag Op 12 september 2015 wordt bij de bierbrouw vereniging t Hopbelleke een gezamenlijke bierbrouwdag georganiseerd. De T.C. is gevraagds om een aantal brouwrecepten

Nadere informatie

Cocktails. verfrissend gin rozemarijn citroen 8.5. Aperol Prosecco bruisend water sinaasappel 6.6

Cocktails. verfrissend gin rozemarijn citroen 8.5. Aperol Prosecco bruisend water sinaasappel 6.6 GIN TONIC verfrissend gin rozemarijn citroen 8.5 APEROL SPRITZ Aperol Prosecco bruisend water sinaasappel 6.6 MOJITO KONTIKI Tropisch Kontiki limoen munt 8.5 ESPRESSO MARTINI koffielikeur wodka ijsklontjes

Nadere informatie

TAPBIEREN. Brand premium pils 25 cl 5,0% Affligem blond 6,8% Westmalle dubbel 7,0% 4.00

TAPBIEREN. Brand premium pils 25 cl 5,0% Affligem blond 6,8% Westmalle dubbel 7,0% 4.00 TAPBIEREN 1. Brand premium pils 25 cl 5,0% 3.00 Brand Pilsener is een Nederlands pilsbier. Het bier wordt gebrouwen in Wijlre, bij de Brand Bierbrouwerij. Het is een lichtblond bier met een alcoholpercentage

Nadere informatie

Catalogus. Zilverstraat BRUGGE Code: BE01DEM. Meer weten?

Catalogus. Zilverstraat BRUGGE Code: BE01DEM. Meer weten? Meer weten? Zilverstraat 26 8000 BRUGGE 050 33 19 43 be01dem@pf.cofep.be Code: BE01DEM Catalogus Zilverstraat 26 8000 BRUGGE 050 33 19 43 be01dem@pf.cofep.be Chocolade Mix CHOCOLADE Luxe ballotin (per

Nadere informatie

Le Versant Sauvignon Blanc Vin de Pays d Oc, Frankrijk

Le Versant Sauvignon Blanc Vin de Pays d Oc, Frankrijk Witte wijnen Huiswijn: La Qroix d Argent Gascogne, Frankrijk Expressieve witte wijn met bloemen, wit fruit en citrus in het aroma. De smaak is levendig met een lekkere melange van citrusvruchten en tropisch

Nadere informatie

Bier Kaart. MARTIN'S PALE ALE

Bier Kaart. MARTIN'S PALE ALE Bier Kaart. MARTIN'S PALE ALE Wie kent niet de Martin s Pale Ale? Het bier dat onze voorouders "de nobelste Engelse Pale Ale noemden... Dit unieke bier is de vrucht van een absoluut buitengewone ambachtelijke

Nadere informatie

Lunchkaart. Soepkes: Geserveerd met brood Bomma s tomatensoep met trostomaat en basilicum 5,50 Klassieke uiensoep met een kaascrouton 6,50

Lunchkaart. Soepkes: Geserveerd met brood Bomma s tomatensoep met trostomaat en basilicum 5,50 Klassieke uiensoep met een kaascrouton 6,50 Lunchkaart tot 17.00 uur Boterhammen: Keuze uit: wit-desembrood, speltbrood of donker volkorenbrood Oude kaas met mosterd 5,50 Tonijnsalade 6,50 Gerookte zalm en bieslookroomkaas 8,00 Smos: Vlaams broodje

Nadere informatie

dev1414 Ambrosius Batavier

dev1414 Ambrosius Batavier dev1414 Ambrosius 1414 Ambrosius is een goudblond bier met nagisting op de fles. Het bier is gebrouwen met drie hopsoorten. Doordat er honing is toegevoegd krijgt het bier een goede dronk.2014 is voor

Nadere informatie

Cafe de Roemer Speciale Bieren Op Fles & Tap www.cafederoemer.nl

Cafe de Roemer Speciale Bieren Op Fles & Tap www.cafederoemer.nl Wijn,- Bier en Eetcafe De Roemer Cafe de Roemer Speciale Bieren Op Fles & Tap www.cafederoemer.nl DE SPECIALE BIEREN VAN CAFE DE ROEMER OP EEN RIJTJE. Wij vinden bier vooral lekker! En met heel veel belangstelling

Nadere informatie

BIEREN. St. Joris Blond 4,40 St. Joris Wit (in de zomer) 3,70 St. Joris Tripel 5,40 St. Joris Dubbel (in de winter) 4,40

BIEREN. St. Joris Blond 4,40 St. Joris Wit (in de zomer) 3,70 St. Joris Tripel 5,40 St. Joris Dubbel (in de winter) 4,40 BIEREN BROUWERIJ ST. JORIS In de kelder van de Boterhal is brouwerij St. Joris gevestigd. Hier brouwen wij met veel liefde en enthousiasme onze eigen huisbieren. St. Joris Blond 4,40 St. Joris Wit (in

Nadere informatie