Schakel naar een hoger rendement! Fortis AG - Uw verzekeringen bij uw makelaar. Top Protect Alpha Turbo 03/2017 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schakel naar een hoger rendement! Fortis AG - Uw verzekeringen bij uw makelaar. Top Protect Alpha Turbo 03/2017 1"

Transcriptie

1 Top Protect Alpha Turbo 03/ Fortis AG - Uw verzekeringen bij uw makelaar Schakel naar een hoger rendement! Een winnende belegging, onafhankelijk van de tendens op de financiële markten Man Investments, de absolute referentie op het vlak van alternatief beheer Beoogd nettorendement: ongeveer 13 tot 16 % per jaar 2

2 1 Alternatief beheer Een winnende belegging onafhankelijk van de tendens op de financiële markten Alternatief beheer en hedge funds zijn de laatste jaren meer en meer verplichte hulpmiddelen geworden voor de diversificatie van institutionele portefeuilles en grote kapitalen. Dat danken ze vooral aan hun gediversifieerd karakter, hun strategie van risicobeheersing en hun streven naar rendement, onafhankelijk van de financiële context. Dit zijn drie sterke troeven die de risico/rendementsverhouding van de portefeuilles waarin ze zijn opgenomen gevoelig kan verbeteren! Top Protect Alpha Turbo 03/ Bent u op zoek naar een hoog rendement, ongeacht de tendensen op de aandelenmarkten? Ontdek met Top Protect Alpha Turbo 03/2017 de kracht van alternatief beheer, en benut de inefficiënties op de financiële markten zonder dat uw kapitaal enig risico loopt. Met deze beleggingsverzekering krijgt u eenvoudig toegang tot Man Investments, één van de grootste specialisten in alternatief beheer. Al meer dan 20 jaar lang bewijzen zij hun efficiëntie via hogere rendementen! 1 Top Protect Alpha Turbo 03/2017 is een levensverzekering van Tak 23 gecommercialiseerd door Fortis AG. De waarborg van de netto belegde premie is enkel van toepassing op de vervaldag van het contract (09/03/2017) en wordt geleverd door de uitgever van de EMTN zoals vermeld in het Beheersreglement. Tijdens het contract wordt het financiële risico gedragen door de verzekeringnemer. Risicoklasse: 4. Instapkosten: 3,5 %. Afkoopkosten: 0,5 % gedurende de eerste 4 jaar. De taks op de levensverzekeringverrichtingen (ten belope van 1,1 %) is verwerkt in de structuur. Onderschrijvingsperiode: van 19 juni tot 31 augustus 2006 (vervroegde afsluiting is mogelijk). Alle bijkomende inlichtingen zijn opgenomen in het Beheersreglement, ter beschikking bij uw makelaar. 2 De rendementen zijn louter illustratief en houden geen waarborg in, noch een limiet voor de toekomst.

3 2 Hoe behaalt men die verbetering? Alternatief beheer steunt vooral op de beheerder en op de strategie die hij heeft uitgewerkt. Elke manager streeft met uitermate soepele instrumenten naar een absoluut rendement, dat wil zeggen een liefst positieve en stabiele prestatie die hij bepaalt in functie van zijn aanpak en niet in functie van een referentie-index. Alternatief beheer groepeert dus erg gevarieerde en gespecialiseerde strategieën voor activabeheer binnen een duidelijk afgebakend marktsegment. Hedge funds vertrekken van een eenvoudig principe: de traditionele markten vertonen inefficiënties. Als men die goed benut, kunnen ze belangrijke inkomsten genereren binnen een universum van berekend risico. Die onafhankelijke managers specialiseren zich dan ook in bepaalde activaklassen, strategieën of markten. Om de mogelijkheden die ze op de markt ontdekken om te zetten in een absoluut rendement dat consistent is in de tijd, maken ze gebruik van flexibele hulpmiddelen (hefboomeffect, arbitrage, micro- en macro-economische strategieën, enz.) en baseren ze zich op een goed afgebakende beleggingsstrategie. Daarvoor beschikken de beheerders over een veel ruimer mandaat dan traditionele beheerders. Er zijn dus eigenlijk evenveel hedge funds en beheersstijlen mogelijk als er inefficiënties op de markt zijn. De beheerders zijn er immers vooral op uit om te profiteren van niet correct gewaardeerde effecten, terwijl ze zich toch tegelijk zoveel mogelijk focussen op een goede beheersing van de genomen risico s.

4 3 De 25 slechtste maanden voor de aandelenmarkten sinds 1 januari Rendement 4 % 2 % 0 % -2 % -4 % -6 % -8 % -10 % -12 % -14 % 08/98 09/02 09/90 08/90 09/01 HFRI Fund of Funds Composite Index World stocks Naast de aantrekkelijke rendementen die men ermee kan behalen, bieden hedge funds nog een grote troef die van nature uit die positionering voortvloeit: door niet op de markttendensen maar op hun inefficiënties in te spelen, zijn de hedge funds doorgaans beter tegen beurscrisissen gewapend. De analyse van de 25 slechtste maanden voor de aandelenmarkten gedurende de laatste 15 jaar toont dit aan. 09/01 07/02 08/97 03/01 06/91 11/00 06/02 03/90 01/00 11/93 09/00 10/97 12/02 08/01 03/92 01/90 11/91 11/94 03/94 02/90 Het klassieke beheer is onderhevig aan de volatiliteit van de aandelenmarkten, terwijl hedge funds juist hun inefficiënties proberen te benutten. Dankzij die benadering kunnen ze winsten boeken zonder volledig afhankelijk te zijn van de fluctuaties op de markten. En als we kijken naar de slechtste periodes voor de aandelenmarkten (d.w.z. de maanden waarin de koersdalingen zich hebben voorgedaan) stellen we vast dat de hedge funds 2 nooit volledig in de klappen van de crisis hebben gedeeld. Beter nog, in bijna de helft van de gevallen slaagden die fondsen erin om, ondanks de algemene malaise, een positief rendement neer te zetten. Source : Bloomberg. Les performances passées ne représentent ni une garantie, ni une limite pour le futur. Les données de l indice HFRI des 4 derniers mois pourraient être revues. World stocks : MSCI World Stock Index (rendement total) Dans cet exemple, les Hedge Funds sont représentés par l indice HFRI Fund of Funds.

5 4 Hedge funds in het kort Een hedge fund is een beleggingsfonds, een beleggingsmaatschappij of een vennootschap van personen dat gebruik maakt van bijzonder soepele beheersinstrumenten en -technieken (hefboomeffect, short verkopen en afgeleide producten zoals opties en futures, ) met het oog op een hoog rendement dat slechts in geringe mate van de schommelingen op de traditionele markten afhangt. Over het algemeen kunnen we stellen dat die fondsen: verbonden zijn met de mogelijkheden die een beheerder op de markt ontdekt en dus een grote diversiteit van beheersstijlen bieden. op een absoluut rendement mikken, dat is vastgelegd naargelang van de vastgelegde strategie en niet in functie van een referentie-index. De prestaties waarop wordt gemikt worden verondersteld positief te zijn, zelfs als de aandelenmarkten in het rood gaan. gespecialiseerd zijn in welbepaalde activaklassen, strategieën of markten, zodat ze de inefficiënties van die sector kunnen opsporen. slechts in geringe mate verbonden zijn met de traditionele aandelenmarkten, wat een betere beheersing van hun volatiliteit en een aanzienlijke bescherming tegen beurscrashes garandeert. bijzonder soepele beheersmiddelen gebruiken (hefboomeffect, arbitrage, micro- en macro-economische strategieën, enz.). hun beheerders vergoeden naargelang van de geleverde prestaties. de inschrijving voorbehouden aan gekende klanten (doorgaans aan fondsen van hedge funds). erg hoge instapdrempels vereisen (doorgaans 1 tot 2 miljoen USD). de afkoopmogelijkheden beperken, aangezien de ingenomen posities vaak weinig liquide zijn. 1 Bron: Bloomberg. Deze resultaten worden louter als voorbeeld gegeven en houden geen waarborg in noch een beperking voor de toekomst. De gegevens van de Hedge Fund Research Index (HFRI ) van de laatste 4 maanden kunnen nog worden herzien. World stocks: MSCI World Stock Index (totaal rendement). 2 In dit voorbeeld worden de Hedge Funds vertegenwoordigd door de HFRI Fund of Composite Funds index.

6 5 Man Investments Een traditie van innovatie en hoge rendementen! Ondanks die duidelijke voordelen, blijft rechtstreeks beleggen in één of meerdere hedge funds vaak moeilijk voor privé-beleggers die op tal van problemen stuiten. De keuze van een hedge fund blijft inderdaad moeilijk. De lanceringen worden dikwijls alleen aan bestaande klanten en/of beheerders van fondsen van hedge funds meegedeeld. De toegang tot de beste hedge funds blijft overigens veelal beperkt tot deze gekende klanten. Aangezien de strategie van de beheerders de sleutel tot het succes van hun fondsen is, weigeren zij vaak om de benodigde informatie te verstrekken om de kwaliteit van hun belegging te kunnen beoordelen. De instapdrempel blijft hoog (tot 1 à 2 miljoen USD). Beleggingen in het buitenland brengen daarenboven niet te verwaarlozen problemen met zich mee (toegang, wetgeving, fiscaliteit, enz.). Met al die moeilijkheden maakt Alpha Turbo 03/2017 nu komaf. Fortis AG heeft inderdaad voor u één van de beste hedge funds beheerders ter wereld geselecteerd. Man Investments kreeg van ons een mandaat voor de oprichting van een fonds dat op dezelfde onderliggende activa en dezelfde beheersstrategieën steunt als één van de succesformules van die groep: Man IP 220. Een nieuw fonds Alpha Turbo 03/2017 met dezelfde sterkte, en tegelijk met de voordelen van een Belgische levensverzekering (de zekerheid van een contract op uw naam, de mogelijkheid om zelf een begunstigde te kiezen in geval van overlijden om de overdracht van uw patrimonium te regelen, een voordelige fiscaliteit, ). 1 Alle bijkomende inlichtingen over dit kliksysteem kan u terugvinden in het Beheersreglement, ter beschikking bij uw makelaar. 2 Deze resultaten worden louter als voorbeeld gegeven en houden geen waarborg in noch een beperking voor de toekomst.

7 6 De troeven van Alpha Turbo 03/ Bevoorrechte toegang tot één van de beste beheerders van hedge funds wereldwijd: Man Investments. Op 31/03/2006 was de groep Man Investments één van de weinige hedge fundsbeheerders met meer dan 20 jaar ervaring in alternatief beheer. Sinds 1983 boekt ze jaar na jaar overtuigende resultaten. Wereldwijd stelt ze mensen tewerk, en beheert ze meer dan 48 miljard USD. Tot op vandaag lanceerde Man Investments meer dan 450 investeringsproducten, waarvan vele in samenwerking met de grootste financiële instellingen ter wereld. De groep Man is op de Londense beurs genoteerd (FTSE-100). Optimale zekerheid Met Alpha Turbo 03/2017 belegt u in een bijzonder efficiënte combinatie van bescherming en rendement. Dit nieuwe beleggingsaanbod biedt inderdaad twee bijzondere kenmerken op het vlak van zekerheid: kapitaalsbescherming op de eindvervaldag, een kliksysteem om prestaties gedeeltelijk veilig te stellen 1. Een duidelijk beoogd rendement: van 13 à 16 % 2 per jaar, onafhankelijk van de tendens op de aandelen- en obligatiemarkten! Het beheer van Alpha Turbo 03/2017 streeft naar een absoluut rendement, vastgelegd in functie van de beheersstrategie en niet in functie van een referentieindex. Net zoals Man IP 220 steunt Alpha Turbo op twee onderliggende activa: het AHL Diversified Programme en de Glenwood Portfolio. Dankzij een doelparticipatie van 160 %, verdeeld over deze twee onderliggende activa kan een uitstekend rendement op middellange termijn van 13 à 16 % 2 per jaar worden beoogd.

8 7 Een realistische verwachting? Wanneer we de naakte cijfers bekijken, wordt onmiddellijk duidelijk dat Man IP een erg succesvolle formule is. De resultaten van 18 december 1996 (lancering van het fonds) tot 30 april 2006 tonen immers dat er gemiddeld een effectief jaarlijks rendement werd behaald van 17,6 %, terwijl wereldwijde aandelen 2 7,4 % en wereldwijde obligaties 3 5,0 % opbrachten. Bovendien waren de jaarlijkse rendementen 4 van Man IP 220 over deze perio- de elk jaar positief. Een indrukwekkend resultaat, temeer omdat in de moeilijke beursjaren van oktober 2000 tot april 2003 een globaal rendement werd behaald van 73,0 %, terwijl wereldwijde aandelen zwaar in het rood gingen (- 40,1 %). Dit bewijst nog maar eens dat voor hedge funds moeilijke beursjaren niet noodzakelijk negatief hoeven te zijn voor het rendement, wel integendeel. Resultaten van Man IP in stijgende en dalende markten (van 18 december 1996 tot 30 april 2006) Indexwaarden in USD Man IP Wereldwijde aandelen 2 Wereldwijde obligaties Hoewel de prestaties van het verleden geen waarborg, noch een beperking voor de toekomst kunnen zijn, getuigen de prestaties van Man IP (het onderliggend van Alpha Turbo 03/2017) van de kracht van deze beleggingsstrategie in periodes dat de internationale aandelenmarkten zwaar in het rood gaan. De vergelijking van de resultaten van de wereldwijde aandelen 2 - en obligatie- markten 3 en die van Man IP 220 tussen 18/12/96 en 30/04/2006 is veelzeggend. Ze brachten wereldwijd respectievelijk 95,3 %, 58,8 % en 362,1 %, en dit met een jaarlijkse volatiliteit van 14,8 %, 6,9 % en 17,8 %. Het jaarlijkse rendement van Man IP 220 bedroeg tijdens die periode 17,6 % tegenover slechts 7,4 % voor de aandelen wereldwijd en 5,0 % voor de obligaties wereldwijd.

9 8 Een onmisbare diversificatie Door het feit dat Alpha Turbo 03/2017 onafhankelijk evolueert ten opzichte van de aandelenmarkten, is dit product een uitstekend middel om een traditionele beleggingsportefeuille te diversifiëren. Deze diversificatie uit zich zowel op het vlak van rendement als op het vlak van volatiliteit. De betrekkelijk hoge volatiliteit (doelstelling van 17 tot 19 %) laat inderdaad een hoger rendement toe, terwijl de gedifferentieerde positionering ten opzichte van de traditionele markten in hoge mate een bescherming biedt tegen beursmalaises. Maar wat zou de echte impact van Alpha Turbo 03/ op uw traditionele portefeuille zijn geweest wanneer het tien jaar geleden zou gelanceerd zijn (van 18/12/1996 tot 30/04/2006)? Vergelijking tussen een traditionele 5 portefeuille en een verbeterde portefeuille met 20 % Man IP Traditionele portefeuille Verbeterde portefeuille Wereldwijde obligaties (45 %) Liquiditeiten (10 %) Wereldwijde aandelen (45 %) Traditionele portefeuille (80 %) Man IP 220 (20 %) 1 Totaal rendement 78,1 % Totaal rendement 121,5 % Jaarlijks rendement 6,3 % Jaarlijks rendement 8,8 % Jaarlijkse volatiliteit 7,5 % Jaarlijkse volatiliteit 6,9 % Een vergelijking tussen een traditionele portefeuille 5 en een verbeterde portefeuille (dit is een traditionele portefeuille waarvan 20 % van de activa geïnvesteerd is in Man IP ) maakt dit snel duidelijk: wanneer we deze perio-de bekijken, zou een verbeterde portefeuille, jaarlijks 2,5 % méér hebben opgebracht dan een traditionele portefeuille. Meer nog, dit resultaat gaat bovendien gepaard met een lichte daling van de volatiliteit van de portefeuille van 7,5 % naar 6,9 %. 1 Behaald door Man-IP 220 Limited van 18/12/1996 tot 31/12/2005 en Man-IP 220 Limited USD Class Bonds vanaf 01/01/ MSCI World Stock Index Alle looptijden (totaal rendement). 3 Citigroup Global Government Bond Index Alle looptijden (totaal rendement). 4 Kalenderjaar. 5 Deze traditionele portefeuille is samengesteld uit 45 % aandelen wereldwijd (MSCI World Stock Index), 45 % obligaties wereldwijd (Citigroup Global Government Bond Index) en 10 % liquiditeiten (3 month USD LIBOR index) Alle looptijden (totaal rendement).

10 9

11 10 Technische kenmerken van uw beleggingsverzekering Beleggingsinstrument EMTN (Euro Medium Term Note) 1. Munt EUR. Eindvervaldag 09/03/2017. Waarborg Geleverd door de uitgever van de EMTN (zie Beheersreglement). Minimumpremie EUR. Onderschrijvingsperiode Van 19/06/2006 tot 31/08/ Geen onderschrijving mogelijk na deze datum. Risicoklasse 3 4 (op een schaal van 0 tot 6). Instapkosten 3,5 % van de premie indien de premie < EUR. 3 % indien de premie EUR. Beheerskosten 4 Max. 2 % per jaar. Afkoopkosten (uitgedrukt in % van de afkoop) Van het 1 ste tot het 4 de jaar: 0,5 %. Vanaf het 5 de jaar: 0 %. Afkoop (enkel per eenheid) Minimum per afkoop: eenheden. Minimumreserve van het contract 600 EUR. Inventariswaarde Fiscaliteit 5 Netto inventariswaarde Maandelijks. Geen roerende voorheffing op de einddatum. Taks van 1,10 % op de verrichtingen in een beleggingsverzekering: verwerkt in de structuur. Dagelijkse publicatie (Tijd en Echo). Beheerskosten inbegrepen. Beheersreglement Op verzoek verkrijgbaar bij de maatschappelijke zetel van Fortis AG. 1 Obligatie-uitgifte op middellange termijn, uitgedrukt in euro. 2 Vervroegde afsluiting is mogelijk. 3 Het risico is de mogelijke graad van afwijking tussen het werkelijk behaalde rendement en het verwachte rendement van een belegging. De fondsen met het kleinste risico bevinden zich in risicoklasse 0, die met het grootste risico in klasse 6. De risicoklasse die we in dit document voor Top Protect Alpha Turbo 03/2017 vermelden, is bepaald bij de lancering en kan jaarlijkse herzien worden in functie van de koersevolutie van het fonds. 4 Uitgedrukt in % van het gemiddeld beheerd vermogen. 5 Fiscaal regime in voege voor particulieren op 19/06/2006. Wijzigingen zijn steeds mogelijk.

12 Fortis AG Beheerssites Noord Grotesteenweg 214 B-2600 Antwerpen Tel. +32(0) Fax +32(0) Brussel, Brabant & Limburg Nieuwbrug 17 B-1000 Brussel Tel. +32(0) Fax +32(0) Sud Boulevard Tirou 185 B-6000 Charleroi Tel. +32(0) Fax +32(0) Uw makelaar doet meer voor u. Uw makelaar is een specialist die alle domeinen van het verzekeren en beleggen kent. Hij heeft een ruime opleiding en ervaring en kent zijn vak als geen ander. Uw makelaar is een zelfstandige die samenwerkt met verschillende maatschappijen. Hij kan vergelijken (prijs, kwaliteit, service) en voor elke situatie de oplossing aanreiken die best bij u past. Uw makelaar woont in uw buurt: u kent hem, hij kent u, vaak al jaren. Dat maakt het contact en de dialoog een stuk makkelijker. Fortis AG werkt exclusief samen met verzekeringsmakelaars en beschikt over het dichtste makelaarsnetwerk van het land. Er is er altijd één in uw buurt. Fortis AG nv E. Jacqmainlaan 53, B-1000 Brussel RPR Brussel BTW BE Onderneming toegelaten onder het codenummer 0079 om de takken 21 en 22 Levensverzekeringen (KB 4/7/79 BS 14/7/79), 23 Levensverzekeringen verbonden met beleggingsfondsen (KB 30/3/93 BS 7/5/93), 26 Kapitalisatieverrichtingen (Beslissing CBFA 26/4/05 BS 12/5/05) en alle takken Niet-Leven (takken 1 tot 18) te beoefenen (KB 4/7/79 BS 14/7/79, KB 29/12/86 BS 14/1/87, KB 7/12/88 BS 20/12/88, Beslissing CBFA 31/5/05 BS 14/6/05)

Benut de ineffi ciënties van de markten!

Benut de ineffi ciënties van de markten! Top Protect Alpha Strategy 04/2016 1 Fortis AG Benut de ineffi ciënties van de markten! Top Protect Alpha Strategy 04/2016 1 Benut de ineffi ciënties van de markten! Een kwalitatieve belegging toegankelijk

Nadere informatie

Fortis AG - Uw verzekeringen bij uw makelaar

Fortis AG - Uw verzekeringen bij uw makelaar Fortis AG - Uw verzekeringen bij uw makelaar Top Protect Flexible Strategy 02/2017 1 Flexibel, veilig... en rendabel! Never change a winning team. In de beleggingswereld bevat deze uitspraak alvast heel

Nadere informatie

Financiële infofiche Levensverzekering Top Protect Alpha Turbo 08/2018 1

Financiële infofiche Levensverzekering Top Protect Alpha Turbo 08/2018 1 Fortis AG - Uw verzekeringen bij uw makelaar Top Protect Alpha Turbo 08/208 Financiële infofiche Levensverzekering Top Protect Alpha Turbo 08/208 Deze financiële infofiche Levensverzekering beschrijft

Nadere informatie

Schakel naar een hoger rendement dankzij de kracht van alternatief beheer!

Schakel naar een hoger rendement dankzij de kracht van alternatief beheer! Top Protect Alpha Turbo 07/209 Fortis AG - Uw verzekeringen bij uw makelaar Schakel naar een hoger rendement dankzij de kracht van alternatief beheer! Alternatief beheer via Man Investments, de absolute

Nadere informatie

Financiële infofiche Levensverzekeringen voor combinatie van tak 21 en tak 23. For Kids 1. Type levensverzekering

Financiële infofiche Levensverzekeringen voor combinatie van tak 21 en tak 23. For Kids 1. Type levensverzekering Financiële infofiche Levensverzekeringen voor combinatie van tak 21 en tak 23 For Kids 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering met gegarandeerde rentevoet (tak 21). Voor wat de winstdeling

Nadere informatie

KBC-Life Alternative Selector

KBC-Life Alternative Selector KBC-Life Alternative Investments KBC-Life Alternative Selector KBC-Life Alternative Investments 1 is een tak23-levensverzekering, waarvan het rendement verbonden is met beleggingsfondsen. Type levensverzekering

Nadere informatie

Top Rendement Invest Pluk de vruchten van uw belegging! 3,51 % gemiddeld over de laatste 8 jaar 1

Top Rendement Invest Pluk de vruchten van uw belegging! 3,51 % gemiddeld over de laatste 8 jaar 1 3,51 % gemiddeld over de laatste 8 jaar 1 Top Rendement Invest Pluk de vruchten van uw belegging! Top Rendement Invest is een individuele levensverzekering (tak 21) van AG Insurance. Raadpleeg de Financiële

Nadere informatie

Top Rendement Invest Pluk de vruchten van uw belegging! 4,67 % gemiddeld over de laatste 9 jaar 1!

Top Rendement Invest Pluk de vruchten van uw belegging! 4,67 % gemiddeld over de laatste 9 jaar 1! 4,67 % gemiddeld over de laatste 9 jaar 1! Top Rendement Invest Pluk de vruchten van uw belegging! Top Rendement Invest is een individuele levensverzekering (tak 21) van AG Insurance. Raadpleeg de Financiële

Nadere informatie

3,21 % gemiddeld over de laatste 8 jaar1. Top Rendement Invest. Pluk de vruchten van uw belegging!

3,21 % gemiddeld over de laatste 8 jaar1. Top Rendement Invest. Pluk de vruchten van uw belegging! 3,21 % gemiddeld over de laatste 8 jaar1 Top Rendement Invest Pluk de vruchten van uw belegging! Uw nettopremie is steeds volledig beschermd Uw belegging is volledig veilig. U kunt uw nettopremie (= gestorte

Nadere informatie

Financiële infofiche Levensverzekeringen voor tak 23. Top Profit 1. Type levensverzekering

Financiële infofiche Levensverzekeringen voor tak 23. Top Profit 1. Type levensverzekering Financiële infofiche Levensverzekeringen voor tak 23 Top Profit 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen Waarborgen

Nadere informatie

Capital Life. Beleggingsfondsen met een veelbelovende toekomst. Capital Life

Capital Life. Beleggingsfondsen met een veelbelovende toekomst. Capital Life Capital Life Beleggingsfondsen met een veelbelovende toekomst Capital Life Capital Life U zoekt: een uitgekiende spreiding van uw beleggingen de deskundigheid van één van de wereldleiders op het gebied

Nadere informatie

ING Life Personal Protected 1

ING Life Personal Protected 1 ING Life Personal Protected 1 Type levensverzekering Levensverzekering (tak 23), behorende tot het productengamma Secure Invest van ING Life Belgium nv waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen.

Nadere informatie

Life Cycle Plan 1. Aanvullende waarborg optioneel:

Life Cycle Plan 1. Aanvullende waarborg optioneel: Life Cycle Plan 1 Type levensverzekering Levensverzekering waarvan het rendement verbonden is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen - In geval van leven van de verzekerde (= verzekeringsnemer) op

Nadere informatie

Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23. AG Fund+ 1. Type levensverzekering

Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23. AG Fund+ 1. Type levensverzekering Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23 AG Fund+ 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen Bij overlijden

Nadere informatie

Managed Funds Balanced Fund 1

Managed Funds Balanced Fund 1 Managed Funds Balanced Fund 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET-FISCAAL SPAREN Type levensverzekering Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen

Nadere informatie

AG Fund+ De belegging op uw maat

AG Fund+ De belegging op uw maat AG Fund+ De belegging op uw maat PROMOTIONEEL DOCUMENT Wat is AG Fund+? AG Fund+ is een individuele levensverzekering van AG Insurance, gekoppeld aan beleggingsfondsen (tak 23), waarmee u belegt in zorgvuldig

Nadere informatie

Managed Funds Aggressive Fund 1

Managed Funds Aggressive Fund 1 Managed Funds Aggressive Fund 1 LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET-FISCAAL SPAREN Type levensverzekering Waarborgen Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Er kunnen

Nadere informatie

Beheersreglement van het beleggingsfonds

Beheersreglement van het beleggingsfonds Fortis AG - Uw verzekeringen bij uw makelaar Beheersreglement van het beleggingsfonds Top Protect Financials 08/2018 1 Benaming van het fonds : Top Protect Financials 08/2018 01/06/2008 Oprichtingsdatum

Nadere informatie

ING Life Fund 1. Verdeelsleutel: mogelijk

ING Life Fund 1. Verdeelsleutel: mogelijk ING Life Fund 1 Type levensverzekering Levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23) Waarborgen In geval van leven van de verzekerde: Aangezien het een levensverzekeringscontract

Nadere informatie

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23 Post Optima SELECTION 1 Type levensverzekering Waarborgen Een individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan het beleggingsfonds Post Optima Invest Post Optima SELECTION (tak 23).

Nadere informatie

Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23 AG Fund+ 1

Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23 AG Fund+ 1 Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23 AG Fund+ 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen Bij overlijden

Nadere informatie

Fortis AG - Uw verzekeringen bij uw makelaar. For Invest 09/2007 1. Deel het geheim van uw succes met uw vrienden...

Fortis AG - Uw verzekeringen bij uw makelaar. For Invest 09/2007 1. Deel het geheim van uw succes met uw vrienden... Fortis AG - Uw verzekeringen bij uw makelaar For Invest 09/2007 1 Deel het geheim van uw succes met uw vrienden... en ontvang een fles champagne Gobillard et Fils! 6,25 % 2 : een uitzonderlijke rentevoet

Nadere informatie

Junior Life Cycle 1. Aanvullende waarborgen optioneel:

Junior Life Cycle 1. Aanvullende waarborgen optioneel: Junior Life Cycle 1 Type levensverzekering Levensverzekering waarvan het rendement verbonden is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen - In geval van leven van het verzekerde kind op de einddatum:

Nadere informatie

JEUGDPLAN Capi 23 1. Type levensverzekering. Raadpleeg ook de afzonderlijke informatiefiche van het gekozen fonds. Waarborgen

JEUGDPLAN Capi 23 1. Type levensverzekering. Raadpleeg ook de afzonderlijke informatiefiche van het gekozen fonds. Waarborgen JEUGDPLAN Capi 23 1 Type levensverzekering Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet op de premies gestort in het tak 21-gedeelte van het contract (Tak 21). De winstdeelname wordt gestort in het tak

Nadere informatie

JEUGDPLAN Capi Type levensverzekering. Raadpleeg ook de afzonderlijke informatiefiche van het gekozen fonds. Waarborgen

JEUGDPLAN Capi Type levensverzekering. Raadpleeg ook de afzonderlijke informatiefiche van het gekozen fonds. Waarborgen JEUGDPLAN Capi 23 1 Type levensverzekering Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet op de premies gestort in het tak 21-gedeelte van het contract (Tak 21). De winstdeelname wordt gestort in het tak

Nadere informatie

Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23. AG Fund+ 1. Type levensverzekering

Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23. AG Fund+ 1. Type levensverzekering Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23 AG Fund+ 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen Bij overlijden

Nadere informatie

life opportunity selection AXA Belgium Finance nl

life opportunity selection AXA Belgium Finance nl life opportunity selection AXA Belgium Finance nl TYPE LEVENSVERZEKERING Life opportunity selection AXA Belgium Finance (Nl) is een levensverzekeringsproduct van het type 'tak 23' dat wordt uitgegeven

Nadere informatie

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23 KBC-Life Invest Plan KBC-Life Invest Plan 1 is een tak23-levensverzekering zonder gewaarborgd rendement, waarvan het rendement verbonden is met beleggingsfondsen. Type Levensverzekering Meer concreet heeft

Nadere informatie

Top-Hat Plus Plan Managed Funds Balanced Fund 1

Top-Hat Plus Plan Managed Funds Balanced Fund 1 Top-Hat Plus Plan Managed Funds Balanced Fund 1 INDIVIDUELE PENSIOENTOEZEGGING (tak 23) Type levensverzekering Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Er kunnen

Nadere informatie

Fidea Flexinvest. Bij overlijden door ongeval: met een extra uitkering van één of tweemaal de uitkering overlijden

Fidea Flexinvest. Bij overlijden door ongeval: met een extra uitkering van één of tweemaal de uitkering overlijden Fidea Flexinvest Type levensverzekering Fidea Flexinvest 1 is een tak23-levensverzekering zonder gewaarborgd rendement, waarvan het rendement verbonden is met beleggings. Meer concreet heeft men de keuze

Nadere informatie

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23 _ FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23 KBC-Life Privileged Portfolio KBC-Life Privileged Portfolio 1 is een tak23-levensverzekering zonder gewaarborgd rendement, waarvan het rendement verbonden

Nadere informatie

Fortis AG - Uw verzekeringen bij uw makelaar

Fortis AG - Uw verzekeringen bij uw makelaar Fortis AG - Uw verzekeringen bij uw makelaar Top Profit Best Of Third Party Funds 1 Beleg op elk ogenblik in de beste fondsen ter wereld! Hoe uw geld optimaal beleggen? U kijkt uit naar een goede belegging?

Nadere informatie

AG Fund+ De belegging op uw maat

AG Fund+ De belegging op uw maat AG Fund+ De belegging op uw maat PROMOTIONEEL DOCUMENT EEN VOORBEELD Een concreet voorbeeld, gebaseerd op de reële prestaties van een van de basisfondsen die u kunt kiezen in AG Fund+, toont u de troeven

Nadere informatie

Managed Funds FFG Architect Strategy Fund 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET- FISCAAL SPAREN

Managed Funds FFG Architect Strategy Fund 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET- FISCAAL SPAREN Managed Funds FFG Architect Strategy Fund 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET- FISCAAL SPAREN Type levensverzekering Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen

Nadere informatie

Easy Fund Plan 1. Type levensverzekering. Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23).

Easy Fund Plan 1. Type levensverzekering. Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Easy Fund Plan 1 Dit betreft een verzekeringsproduct van AG Insurance, aangeboden door BNP Paribas Fortis. AG Insurance nv E. Jacqmainlaan 53, 1000 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0404.494.849 www.aginsurance.be

Nadere informatie

Fortis AG - Uw verzekeringen bij uw makelaar. Top Woning. Eenvoudig en zeker... de snelste manier om uw goederen goed te verzekeren

Fortis AG - Uw verzekeringen bij uw makelaar. Top Woning. Eenvoudig en zeker... de snelste manier om uw goederen goed te verzekeren Fortis AG - Uw verzekeringen bij uw makelaar Top Woning Eenvoudig en zeker... de snelste manier om uw goederen goed te verzekeren Een eenvoudige methode Tel volgens de instructies het aantal kamers van

Nadere informatie

Easy Fund Plan 1. Type levensverzekering. Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23).

Easy Fund Plan 1. Type levensverzekering. Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Easy Fund Plan 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen Bij overlijden Bij overlijden van de verzekerde, is standaard

Nadere informatie

Type levensverzekering. Waarborgen

Type levensverzekering. Waarborgen Type levensverzekering Individuele levensverzekering met gegarandeerde rentevoet (tak 21). Voor wat de winstdeling betreft kan dit gecombineerd worden met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen

Nadere informatie

BEHEERSREGLEMENT ERGO Life Return

BEHEERSREGLEMENT ERGO Life Return BEHEERSREGLEMENT ERGO Life Return 1.1. Inhoud beheersreglement 1.1. Inhoud beheersreglement...3 1.2. Situering...3 1.3. Beleggingsvormen (tak 23)...3 1.3.1. Algemene omschrijving...3 1.3.2. ERGO Life Euro

Nadere informatie

Aantrekkelijke gewaarborgde rentevoet gedurende 8 jaar! AG Safe+ Laat uw belegging veilig groeien!

Aantrekkelijke gewaarborgde rentevoet gedurende 8 jaar! AG Safe+ Laat uw belegging veilig groeien! Aantrekkelijke gewaarborgde rentevoet gedurende 8 jaar! AG Safe+ Laat uw belegging veilig groeien! Een vaste gewaarborgde rentevoet gedurende 8 jaar! AG Safe+ biedt u absolute zekerheid 1. Jaar na jaar

Nadere informatie

Top-Hat Plus Plan Managed Funds Dynamic Fund 1

Top-Hat Plus Plan Managed Funds Dynamic Fund 1 Top-Hat Plus Plan Managed Funds Dynamic Fund 1 INDIVIDUELE PENSIOENTOEZEGGING (tak 23) Type levensverzekering Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Er kunnen

Nadere informatie

100 % blootstelling van de nettopremie via een belegging bij BNP Paribas Fortis NV 1. Kies voor het potentieel van Europese aandelen 2!

100 % blootstelling van de nettopremie via een belegging bij BNP Paribas Fortis NV 1. Kies voor het potentieel van Europese aandelen 2! AG Protect+ Select Index 1 100 % blootstelling van de nettopremie via een belegging bij BNP Paribas Fortis NV 1 Kies voor het potentieel van Europese aandelen 2! Europese aandelen met een hoog dividendrendement

Nadere informatie

Top-Hat Plus Plan Managed Funds Aggressive Fund 1

Top-Hat Plus Plan Managed Funds Aggressive Fund 1 Top-Hat Plus Plan Managed Funds Aggressive Fund 1 INDIVIDUELE PENSIOENTOEZEGGING (tak 23) Type levensverzekering Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Er

Nadere informatie

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23 Post Optima Invest gekoppeld aan het fonds Post Optima DOUBLE 1 Blootstelling van 100% van de netto geïnvesteerde premie via depot bij BNP Paribas Fortis Type levensverzekering Waarborgen Individuele levensverzekering

Nadere informatie

Financiële infofiche levensverzekering voor combinatie tak 21 en 23

Financiële infofiche levensverzekering voor combinatie tak 21 en 23 cambio CAMBIO 1 TYPE LEVENSVERZEKERING WAARBORGEN Levensverzekering waarbij een gegarandeerd rendement (tak 21) gecombineerd wordt met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Cambio

Nadere informatie

Financiële infofiche levensverzekering voor combinatie Tak 21 en 23

Financiële infofiche levensverzekering voor combinatie Tak 21 en 23 Financiële infofiche levensverzekering voor combinatie Tak 21 en 23 CAMBIO 1 TYPE LEVENSVERZEKERING Levensverzekering waarbij een gegarandeerd rendement (tak 21) gecombineerd wordt met een rendement dat

Nadere informatie

BOOST Invest. Breng variatie in uw beleggingen met een dynamische en flexibele formule

BOOST Invest. Breng variatie in uw beleggingen met een dynamische en flexibele formule BOOST Invest Breng variatie in uw beleggingen met een dynamische en flexibele formule Breng variatie in uw beleggingen met een dynamische formule Zoekt u een alternatief voor uw klassieke spaarproducten?

Nadere informatie

SPAREN OF BELEGGEN BIJ P&V Verzeker u van een aantrekkelijk rendement

SPAREN OF BELEGGEN BIJ P&V Verzeker u van een aantrekkelijk rendement SPAREN OF BIJ P&V Verzeker u van een aantrekkelijk rendement Welke beleggingsformules het best zijn aangepast aan uw doelstellingen, bespreekt u best met uw P&V adviseur. Hij helpt u graag verder bij het

Nadere informatie

UNIEK IN BELGIË. TWINSTAR Tomorrow. Vandaag investeren in een LEVENSLANG extra inkomen voor later.

UNIEK IN BELGIË. TWINSTAR Tomorrow. Vandaag investeren in een LEVENSLANG extra inkomen voor later. UNIEK IN BELGIË TWINSTAR Tomorrow Vandaag investeren in een LEVENSLANG extra inkomen voor later. 1 2 Levenslang een gegarandeerd extra maandelijks inkomen. Een innovatief product voor een inventieve generatie.

Nadere informatie

Junior Plan 1. Type levensverzekering

Junior Plan 1. Type levensverzekering Junior Plan 1 Type levensverzekering Waarborgen Doelgroep Levensverzekering waarvan de nettopremies (dit zijn de premies exclusief premietaksen, instapkosten en eventuele premies voor aanvullende waarborgen)

Nadere informatie

Informatiefiche. life opportunity selection 4 AXA Belgium Finance (Nl)

Informatiefiche. life opportunity selection 4 AXA Belgium Finance (Nl) Informatiefiche life opportunity selection 4 AXA Belgium Finance (Nl) TYPE LEVENSVERZEKERING Life Opportunity Selection 4 AXA BelgiumFinance (NL) is een levensverzekeringsproduct van het type 'tak 23'

Nadere informatie

Capital Life 1. Doelgroep. Type levensverzekering. Waarborgen. Fondsen. Rendement. Rendement uit het verleden

Capital Life 1. Doelgroep. Type levensverzekering. Waarborgen. Fondsen. Rendement. Rendement uit het verleden Financiële infofiche Levensverzekering Tak 23 Capital Life 1 1 Deze 'financiële info fiche levensverzekering' beschrijft de product- modaliteiten die van toepassing zijn vanaf 15 december 201. Type levensverzekering

Nadere informatie

Financiële infofiche levensverzekering voor combinatie tak 21 en 23

Financiële infofiche levensverzekering voor combinatie tak 21 en 23 CAMELEON - CAMELEON Dynamico CAMELEON - CAMELEON Dynamico 1 TYPE LEVENSVERZEKERING Levensverzekering waarbij een gegarandeerd rendement (tak 21) gecombineerd wordt met een rendement dat gekoppeld is aan

Nadere informatie

SPAREN OF BELEGGEN BIJ P&V Verzeker u van een aantrekkelijk rendement

SPAREN OF BELEGGEN BIJ P&V Verzeker u van een aantrekkelijk rendement SPAREN OF BELEGGEN BIJ P&V Verzeker u van een aantrekkelijk rendement Welke beleggingsformules het best zijn aangepast aan uw doelstellingen, bespreekt u best met uw P&V adviseur. Hij helpt u graag verder

Nadere informatie

Financiële infofiche levensverzekering 1 For Invest 10/2008

Financiële infofiche levensverzekering 1 For Invest 10/2008 Fortis AG - Uw verzekeringen bij uw makelaar Financiële infofiche levensverzekering 1 For Invest 10/2008 1 Deze financiële informatiefiche beschrijft de productmodaliteiten For Invest 10/2008 die van toepassing

Nadere informatie

Tak 23: Noch de omvang van het kapitaal, noch het rendement zijn gewaarborgd.

Tak 23: Noch de omvang van het kapitaal, noch het rendement zijn gewaarborgd. AG Ascento Free Financiële informatiefiche levensverzekering* Type levensverzekering Waarborgen - In geval van leven AG Ascento Free is een individueel levensverzekeringscontract dat toelaat te investeren

Nadere informatie

FORTUNA di GENERALI. financiële infofiche levensverzekering voor tak 23. FORTUNA di GENERALI 1

FORTUNA di GENERALI. financiële infofiche levensverzekering voor tak 23. FORTUNA di GENERALI 1 FORTUNA di GENERALI 1 TYPE LEVENSVERZEKERING WAARBORGEN Levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Fortuna di Generali garandeert prestaties bij leven of bij overlijden.

Nadere informatie

Safe Return+ Laat uw belegging veilig groeien! 3,40 % in 2010! 1

Safe Return+ Laat uw belegging veilig groeien! 3,40 % in 2010! 1 Safe Return+ Laat uw belegging veilig groeien! 3,40 % in 2010! 1 Een vaste gewaarborgde rentevoet gedurende 8 jaar Met Safe Return+ kiest u voor de absolute zekerheid van een aantrekkelijk rendement op

Nadere informatie

JEUGDPLAN Capi 23 1. Type levensverzekering

JEUGDPLAN Capi 23 1. Type levensverzekering 1/5 JEUGDPLAN Capi 23 1 Type levensverzekering Waarborgen Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet op de premies gestort in het tak 21-gedeelte van het contract (Tak 21). De winstdeelname wordt gestort

Nadere informatie

Managed Funds Stability Fund 1

Managed Funds Stability Fund 1 Managed Funds Stability Fund 1 Type levensverzekering Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen - Bij leven van de verzekerde: een levensverzekeringscontract

Nadere informatie

Gewaarborgde rentevoet. AG Safe+ Laat uw belegging veilig groeien

Gewaarborgde rentevoet. AG Safe+ Laat uw belegging veilig groeien Gewaarborgde rentevoet AG Safe+ Laat uw belegging veilig groeien Een vaste, gewaarborgde rentevoet AG Safe+ is een individuele levensverzekering (tak 21) van AG Insurance. Ze is onderworpen aan Belgisch

Nadere informatie

JEUGDPLAN Capi 23 1. Doelgroep. 1 Deze financiële infofiche beschrijft de productmodaliteiten die van toepassing zijn op 7 februari 2014.

JEUGDPLAN Capi 23 1. Doelgroep. 1 Deze financiële infofiche beschrijft de productmodaliteiten die van toepassing zijn op 7 februari 2014. JEUGDPLAN Capi 23 1 Type levensverzekering Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet (Tak 21). Met betrekking tot de winstdeelname wordt dit gecombineerd met een rendement gekoppeld aan beleggingsfondsen

Nadere informatie

Verder zien. Meer weten.

Verder zien. Meer weten. Verder zien. Meer weten. 1 EEN SOLIDE LANGETERMIJN BELEGGING Dankzij de gebundelde expertise van topbeleggers 2 De beste beleggers voor de beste resultaten Toegang tot de meest exclusieve fondsen ter wereld

Nadere informatie

Managed Funds FFG Architect Strategy Fund 1 PENSIOENSPAREN of LANGE TERMIJNSPAREN

Managed Funds FFG Architect Strategy Fund 1 PENSIOENSPAREN of LANGE TERMIJNSPAREN Managed Funds FFG Architect Strategy Fund 1 PENSIOENSPAREN of LANGE TERMIJNSPAREN Type levensverzekering Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Er kunnen premies

Nadere informatie

Gewaarborgde rentevoet! AG Safe+ Laat uw belegging veilig groeien!

Gewaarborgde rentevoet! AG Safe+ Laat uw belegging veilig groeien! Gewaarborgde rentevoet! AG Safe+ Laat uw belegging veilig groeien! Een vaste gewaarborgde rentevoet! AG Safe+ biedt u zekerheid 1. Jaar na jaar groeit uw spaargeld aan! Een gewaarborgde rentevoet gedurende

Nadere informatie

100 % blootstelling van de nettopremie via een belegging bij BNP Paribas Fortis NV 1. Haal meer uit het potentieel van Europese aandelen 2!

100 % blootstelling van de nettopremie via een belegging bij BNP Paribas Fortis NV 1. Haal meer uit het potentieel van Europese aandelen 2! AG Protect+ Select Observation 1 100 % blootstelling van de nettopremie via een belegging bij BNP Paribas Fortis NV 1 Haal meer uit het potentieel van Europese aandelen 2! Europese aandelen met een hoog

Nadere informatie

ESCLUSIVO di GENERALI Financiële infofiche levensverzekering voor tak 23

ESCLUSIVO di GENERALI Financiële infofiche levensverzekering voor tak 23 ESCLUSIVO di GENERALI 1 TYPE LEVENSVERZEKERING WAARBORGEN Levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan een beleggingsfonds (tak 23). Esclusivo di Generali garandeert prestaties bij leven of

Nadere informatie

Financiële infofiche levensverzekering voor tak 23

Financiële infofiche levensverzekering voor tak 23 Financiële infofiche levensverzekering voor tak 23 Securex Life Select One 1 Type levensverzekering Nettopremie Waarborgen Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan het tak 23 beleggingsfonds

Nadere informatie

AG Protect + Risk Control Europe 90 / 2. Lancering : 14 september tot en met 30 oktober 2015* *Behoudens vervroegde afsluiting

AG Protect + Risk Control Europe 90 / 2. Lancering : 14 september tot en met 30 oktober 2015* *Behoudens vervroegde afsluiting AG Protect + Risk Control Europe 90 / 2 Lancering : 14 september tot en met 30 oktober 2015* *Behoudens vervroegde afsluiting 1 21/08/2015 Waarom AG Protect + Risk Control Europe 90 / 2? Volgende reeks

Nadere informatie

life opportunity index AXA Belgium Finance nl

life opportunity index AXA Belgium Finance nl life opportunity index AXA Belgium Finance nl I. TYPE LEVENSVERZEKERING Life opportunity index AXA Belgium Finance (Nl) is een levensverzekeringsproduct van het type 'tak 23' dat wordt uitgegeven door

Nadere informatie

CAPI 23 1. Type levensverzekering. Waarborgen

CAPI 23 1. Type levensverzekering. Waarborgen CAPI 23 1 Type levensverzekering Waarborgen Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet (Tak 21). Met betrekking tot de winstdeelname wordt dit gecombineerd met een rendement gekoppeld aan beleggingsfondsen

Nadere informatie

Managed Funds Dynamic Fund 1

Managed Funds Dynamic Fund 1 Managed Funds Dynamic Fund 1 PENSIOENSPAREN of LANGE TERMIJNSPAREN Type levensverzekering Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Er kunnen premies en/of winstdeelnames

Nadere informatie

Fund Life Opportunity Selection 2 Dynamic

Fund Life Opportunity Selection 2 Dynamic - jaarverslag 31.12.2014-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2014 Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van dynamic... 2 3. Samenstelling van AXA Life Opportunity Selection 2 dynamic in bedragen en

Nadere informatie

Managed Funds FFG Architect Strategy Fund 1

Managed Funds FFG Architect Strategy Fund 1 Managed Funds FFG Architect Strategy Fund 1 PENSIOENOVEREENKOMST ZELFSTANDIGE (tak 23) Type levensverzekering Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Er kunnen

Nadere informatie

ING Lifelong Income 1

ING Lifelong Income 1 ING Lifelong Income 1 Type levensverzekering Levensverzekering (tak 23) van NN Insurance Belgium nv waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (beschreven verder in deze infofiche), waarbij

Nadere informatie

Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23 AG Fund+ 1

Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23 AG Fund+ 1 Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23 AG Fund+ 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering van AG Insurance onderworpen aan het Belgisch recht waarvan het rendement gekoppeld is

Nadere informatie

Type levensverzekering

Type levensverzekering Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23 AG Protect + Global Demography 90 1 Blootstelling van 100% van de netto geïnvesteerde premie via depot bij BNP Paribas Fortis Type levensverzekering Individuele

Nadere informatie

Verder zien. Meer weten. 1 EEN SOLIDE LANGETERMIJN BELEGGING Dankzij de gebundelde expertise van topbeleggers 2 De beste beleggers voor de beste resultaten Toegang tot de meest exclusieve fondsen ter wereld

Nadere informatie

Managed Funds Balanced Fund 1

Managed Funds Balanced Fund 1 Managed Funds Balanced Fund 1 Type levensverzekering Levensverzekering met een dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen - Bij leven van de verzekerde: dit is een levensverzekeringscontract

Nadere informatie

Beheersreglement life opportunity 3

Beheersreglement life opportunity 3 Beheersreglement life opportunity 3 Naam van het interne beleggingsfonds Fund life opportunity 3 is een intern beleggingsfonds verbonden aan het verzekeringsproduct life opportunity 3, uitgegeven door

Nadere informatie

Fund Life Opportunity Index

Fund Life Opportunity Index - Jaarverslag 31.12.2018-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2018 Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van... 2 3. Samenstelling van AXA Life Opportunity Index in bedragen en in percentages op 31

Nadere informatie

Smart Fund Plan Private 1

Smart Fund Plan Private 1 Smart Fund Plan Private 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen Bij overlijden Bij overlijden van de verzekerde,

Nadere informatie

Myriad TYPE LEVENSVERZEKERING

Myriad TYPE LEVENSVERZEKERING Myriad TYPE LEVENSVERZEKERING Levensverzekering die een, door de verzekeringsmaatschappij, gewaarborgd rendement (Tak 21) en een rendement gekoppeld aan beleggingsfondsen (Tak 23) combineert. WAARBORGEN

Nadere informatie

Smart Fund Plan 1. Type levensverzekering. Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23).

Smart Fund Plan 1. Type levensverzekering. Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Smart Fund Plan 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen Bij overlijden Bij overlijden van de verzekerde, is

Nadere informatie

Financiële infofiche levensverzekering 1 For Invest 07/2008

Financiële infofiche levensverzekering 1 For Invest 07/2008 Fortis AG - Uw verzekeringen bij uw makelaar Financiële infofiche levensverzekering 1 For Invest 07/2008 1 Deze financiële informatiefiche beschrijft de productmodaliteiten For Invest 07/2008 die van toepassing

Nadere informatie

Managed Funds Dynamic Fund 1

Managed Funds Dynamic Fund 1 Managed Funds Dynamic Fund 1 PENSIOENSPAREN OF LANGE TERMIJNSPAREN Type levensverzekering Waarborgen Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Er kunnen premies

Nadere informatie

ik zorg voor mijn klanten stars for life zorgt voor mijn pensioen

ik zorg voor mijn klanten stars for life zorgt voor mijn pensioen zelfstandigen ik zorg voor mijn klanten stars for life zorgt voor mijn pensioen stars for life het pensioenplan wat doet u met uw vrije tijd? Als zelfstandige trekt u vast een wenkbrauw op wanneer iemand

Nadere informatie

Financiële infofiche Levensverzekeringen voor combinatie van tak 21 en tak 23. For Kids 1. Type levensverzekering

Financiële infofiche Levensverzekeringen voor combinatie van tak 21 en tak 23. For Kids 1. Type levensverzekering Financiële infofiche Levensverzekeringen voor combinatie van tak 21 en tak 23 For Kids 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering met gegarandeerde rentevoet (tak 21). Voor wat de winstdeling

Nadere informatie

Een pensioenspaarplan op UW maat

Een pensioenspaarplan op UW maat VIVIUM Managed Funds Het product De risico s De kosten De opbrengst Een pensioenspaarplan op UW maat Denkt u aan pensioensparen, langetermijnsparen of niet-fiscaal sparen? Of aan een individuele pensioentoezegging

Nadere informatie

CAPI 23 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET-FISCAAL SPAREN

CAPI 23 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET-FISCAAL SPAREN CAPI 23 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET-FISCAAL SPAREN Type levensverzekering Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet op de premies gestort in het tak 21-gedeelte van het contract (Tak

Nadere informatie

Financiële infofiche Top Protect Financials 08/2018 1

Financiële infofiche Top Protect Financials 08/2018 1 Fortis AG - Uw verzekeringen bij uw makelaar Financiële infofiche Top Protect Financials 08/2018 1 1 Deze financiële infofiche beschrijft de productmodaliteiten die van toepassing zijn op 26 mei 2008.

Nadere informatie

Fund Life Opportunity Index 2

Fund Life Opportunity Index 2 - jaarverslag 31.12.2017-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2017 Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van... 2 3. Samenstelling van AXA Life Opportunity Index 2 in bedragen en in percentages op

Nadere informatie

cameleon/cameleon Dynamico

cameleon/cameleon Dynamico cameleon/cameleon Dynamico CAMELEON - CAMELEON DYNAMICO 1 TYPE LEVENSVERZEKERING WAARBORGEN Levensverzekering waarbij een gegarandeerd rendement (tak 21) gecombineerd wordt met een rendement dat gekoppeld

Nadere informatie

Top-Hat Plus Plan. Type levensverzekering Levensverzekering van het type tak 21. Waarborgen

Top-Hat Plus Plan. Type levensverzekering Levensverzekering van het type tak 21. Waarborgen Top-Hat Plus Plan Type levensverzekering Levensverzekering van het type tak 21. Waarborgen - In geval van leven van de verzekerde op de einddatum van het contract waarborgt het contract de betaling van

Nadere informatie

Welkom. Finance Day 1 juni 2013. Christophe REGOUT

Welkom. Finance Day 1 juni 2013. Christophe REGOUT Welkom Finance Day 1 juni 2013 Christophe REGOUT Wegens de dalende rentes, bestaat er nog een belegging die uw spaargeld in alle veiligheid laat opgroeien? AFER Europe AFER Europe Bestaat sinds 37 jaar

Nadere informatie

Blootstelling van 100 % van de geïnvesteerde nettopremie via depot bij BNP Paribas Fortis

Blootstelling van 100 % van de geïnvesteerde nettopremie via depot bij BNP Paribas Fortis AG Protect+ Best Performance 2 Blootstelling van 100 % van de geïnvesteerde nettopremie via depot bij BNP Paribas Fortis Wat is op dit moment de beste strategie om succesvol te beleggen? Eerder voorzichtig

Nadere informatie

Financiële infofiche Levensverzekeringen voor combinatie van tak 21 en tak 23. For Kids 1. Type levensverzekering

Financiële infofiche Levensverzekeringen voor combinatie van tak 21 en tak 23. For Kids 1. Type levensverzekering Financiële infofiche Levensverzekeringen voor combinatie van tak 21 en tak 23 For Kids 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering met gegarandeerde rentevoet (tak 21). Voor wat de winstdeling

Nadere informatie

CAPI 23 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET-FISCAAL SPAREN

CAPI 23 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET-FISCAAL SPAREN CAPI 23 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET-FISCAAL SPAREN Type levensverzekering Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet op de premies gestort in het tak 21-gedeelte van het contract (Tak

Nadere informatie

Managed Funds FFG Architect Strategy Fund 1

Managed Funds FFG Architect Strategy Fund 1 Managed Funds FFG Architect Strategy Fund 1 PENSIOENSPAREN OF LANGE TERMIJNSPAREN Type levensverzekering Waarborgen Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23).

Nadere informatie

Target Invest Plan 1

Target Invest Plan 1 Target Invest Plan 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering die bestaat uit een combinatie van twee luiken: een luik Kapitaalsopbouw met een gegarandeerde rentevoet (tak 21) en een luik Kapitaal

Nadere informatie