Inventarisatie verschillen tussen HAAL en Veluwe Plus personeel & onderwijs

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inventarisatie verschillen tussen HAAL en Veluwe Plus personeel & onderwijs"

Transcriptie

1 Inventarisatie verschillen tussen HAAL en Veluwe Plus personeel & onderwijs Woord vooraf De subwerkgroep Personeel & Onderwijs heeft als taak gekregen om verschillen tussen HAAL en Veluwe Plus op de genoemde terreinen in kaart te brengen. Daarbij was de opdracht om een advies te formuleren wanneer er verschillen werden geconstateerd: hoe kan hier in de nieuwe organisatie mee worden omgegaan? In dit document vindt u de resultaten van dit onderzoek. In de bijlage zijn daarnaast enkele aanvullende adviezen opgenomen, die buiten de directe opdracht vallen maar naar het idee van de subwerkgroep wel de moeite van het overwegen waard zijn. Samenvattend concludeert de subwerkgroep dat er relatief weinig verschillen zijn op het gebied van personeel en onderwijs; en zeker geen onoverbrugbare verschillen. Een belangrijk punt bij personeel is wel het mobiliteitsbeleid: na fusie is het voedingsgebied van de nieuwe vereniging veel groter dan nu bij de bestaande regelingen het geval is. Dit biedt kansen voor personeel er zijn meer scholen waarop plaatsing mogelijk is maar kan tegelijkertijd betekenen dat de reisafstand van personeel toeneemt. P&O heeft daarom een voorstel gedaan voor een overgangsregeling, waarvan wij inschatten dat die zeer redelijk is richting het personeel. We vragen de werkgroep om hiermee in te stemmen wanneer tot fusie wordt overgegaan. Tot slot hopen we dat fusie eraan bijdraagt dat er (nog) meer kennis onderling gedeeld wordt en de efficiency toeneemt. Rondom bijvoorbeeld hoogbegaafdheid, educatief partnerschap en administratie zien we hiervoor zeker kansen. Kees van Lummel (voorzitter), lid MT HAAL Herman Bruinenberg, lid PGMR Veluwe Plus Irene Elders-Scholma, lid PGMR HAAL Leonie Enter, stafmedewerker P&O Onderwijs Onderwerp Beleid HAAL Beleid Veluwe Plus Conclusie en advies Meerjarenbeleid / onderwijskundig beleid (methoden, schoolidentiteit, feesten/kampen/rapporten) Er is één strategisch beleidsplan voor HAAL en Veluwe Plus. Kwaliteitsagenda Vanaf dit jaar werken de scholen met dezelfde kwaliteitsagenda.

2 Zorg- / ondersteuningsplan samenwerkingsverband Expertisecentrum Passend Onderwijs (Hoog)begaafdheid ICT-plan Contacten met ouders Stimuleren integratie beide teams Beleidsplan overblijven Toelating, verwijdering en schorsing van leerlingen Er zijn 8 verschillende samenwerkingsverbanden. Het bestuur is betrokken bij alle 8 de samenwerkingsverbanden. HAAL en Veluwe Plus hebben hetzelfde expertisecentrum: Kompas. Beide verenigingen hebben geen bovenschools beleid rond (hoog)begaafdheid. Er zijn wel bovenschoolse doelen opgenomen in het SBP. Daarnaast wordt binnen HAAL gewerkt aan een gezamenlijk beleidsplan rond hoogbegaafdheid en is er een plusklas voor de Amersfoortse HAAL-scholen. HAAL en Veluwe Plus hebben een geïntegreerd ICT-plan. In de praktijk zijn er grote verschillen tussen ICT op de verschillende scholen. In het SBP is een doel opgenomen rond educatief partnerschap. De MT s van HAAL en Veluwe Plus vergaderen samen. Daarnaast zijn in het SBP doelen opgenomen om ook onderlinge kennisdeling tussen teams te stimuleren. HAAL heeft een bovenschools TSO-plan. Er ligt geen bovenschools TSOplan voor Veluwe Plus. De scholen hebben lokaal hun eigen plannen. HAAL en Veluwe Plus hebben hetzelfde beleid als het gaat om toelating, schorsing en verwijdering van leerlingen. Er verandert niets door fusie: het bestuur blijft betrokken bij alle 8 de samenwerkingsverbanden. Advies: ontwikkel verder gezamenlijk beleid voor de nieuwe organisatie. Betrek daarbij het gezamenlijk plan van HAAL en bekijk de rol van experts (bijv. Ineke van Doornik). Er zijn geen verschillen in beleid, wel in praktijk. Advies: groei toe naar meer samenwerking binnen de nieuwe organisatie. Er wordt al gewerkt aan de integratie van beide teams. Advies: werk toe naar één beleidsplan. Neem het plan van HAAL als uitgangspunt en vul, waar gewenst, aan vanuit Veluwe Plus. Personeel Onderwerp Beleid HAAL Beleid Veluwe Plus Conclusie en advies

3 Arbeidsvoorwaarden / CAO-PO Werkgelegenheids- / ontslagbeleid Gecombineerde afvloeiingslijst Inventarisatie wachtgelders De CAO is gelijk. Concent geeft aan dat er geen verschillen zijn in arbeidsvoorwaarden. Dit was in het verleden wel zo (bij directeuren), maar dat wordt in 2016 al rechtgetrokken. Binnen de huidige organisaties kunnen medewerkers van Veluwe Plus verplichte mobiliteit hebben op scholen van Veluwe Plus, medewerkers van HAAL op scholen van HAAL. Een overzicht van de maximale afstanden binnen de gefuseerde organisatie is opgenomen in bijlage 7.1. Leonie heeft namens P&O 2 voorstellen geschreven, zie bijlage 7.2 en 7.3. Per 1 juli 2015 geldt het nieuwe ontslagrecht. Er is niet meer een afvloeiingslijst met diensttijd in onderwijs, maar met diensttijd in bestuur of per school (moet de overheid nog bepalen). De afvloeiingslijst wordt per school samengesteld. Een fusie heeft dus geen invloed op de afvloeiingslijst. Op dit moment zijn er geen wachtgelders, maar het kan zijn dat er na de formatieronde wel weer wachtgelders zijn. Door de fusie wordt de afstand wel groter: de maximale reisafstand met gedwongen plaatsing is wettelijk 100 km. Bij wachtgelders geldt de volgende procedure: 1. Wachtgelders worden eens per jaar in beeld gebracht op verzoek van de accountant door P&O; 2. Alle vacatures van de organisatie worden gemeld bij P&O; 3. Bij vacaturemelding bekijkt P&O of er wachtgelders in de organisatie zijn die in aanmerking komen voor de vacature; 4. Zijn er wachtgelders, dan wordt de vacature aangeboden aan de wachtgelder. Mocht de vacature overeenkomen met het urenverlies dan wordt de wachtgelder meegedeeld in de eerste plaats dat hij/zij op de vacature in dient te gaan en ten Er zijn geen verschillen vanaf Er is dus geen advies nodig. Het ontslagbeleid is conform de wetgeving vanaf 1 juli Hierin zijn geen verschillen tussen de organisaties. Mobiliteitsbeleid: Houd het gegeven advies van P&O, zoals is opgenomen in bijlage 7.2 en 7.3, aan. Advies: Laat werknemers de dienstjaren overnemen die ze hebben opgebouwd bij HAAL en Veluwe Plus. Neem in de akte van benoeming op: Werknemer treedt met ingang van 1 januari 2017 in dienst van werkgever. Ten aanzien van uw anciënniteitaanspraken geldt de oorspronkelijke datum van indiensttreding bij GS Veluwe- Plus / VGPO HAAL / SVBO HAAL, te weten d.d. Er zijn geen verschillen in beleid. Consequentie van fusie is dat gedwongen plaatsing van wachtgelders in een groter gebied kan plaatsvinden. Dit is wettelijk zo geregeld, waardoor geen aanpassingen mogelijk zijn.

4 Juridische personele procedures, knelpunten / problemen Formatieplan en leerlingenontwikkelingen (zie ook financiën). Functiebouwwerk Strategisch HRM beleidsplan Beleidsplan ziekteverzuim Veiligheid, arbo, BHV, vertrouwenspersoon Sollicitatieprocedure Formulieren functionerings- en beoordelingsgesprekken tweede dat bij het niet ingaan op de vacature dit consequenties kan hebben voor zijn/haar uitkering. 5. Wijst hij/zij de vacature af dan wordt hiervan melding gemaakt bij DUO. De lopende procedures zijn voor 1 januari 2017 afgerond. In 2016/2017 is dit gelijk. Dus geen verschillen meer. Er wordt vanuit de begroting gewerkt. De functionarissen binnen de personele unie wordt de functie opnieuw beschreven en gewaardeerd. Dit zal voor zover mogelijk in 2016 worden afgerond. HAAL en Veluwe Plus hebben geen geïntegreerd functiebouwwerk voor alle scholen. Er is geen geïntegreerd strategisch HRM beleidsplan. Wel is er veel los beleid uitgewerkt. Het beleidsplan ziekteverzuim is recent (bij de besluitvorming ERD) vastgesteld door de GMR. Vertrouwenspersoon is op afstand, waar je voor alles terecht kan. Vertrouwenspersoon van GGD is op afstand, waar je terecht voor het formuleren van klachten bij het bestuur. Beide organisaties doen Arbomeester en personeelstevredenheid Integraal. Veiligheid, Arbo en BHV zijn gelijk geregeld. Er wordt op dit moment gewerkt aan het integreren van de sollicitatieprocedure en het wervings- en selectiebeleid. P&O schrijft hiervoor een voorstel. Er is een projectgroep waar dit onderwerp bij belegd is. Dit is voor de zomervakantie afgerond, na de zomervakantie wordt Advies: Maak binnen de nieuwe organisatie een geïntegreerd functiebouwwerk in samenspraak met de geledingen. Ontwikkel een strategisch HRM beleidsplan binnen de nieuwe organisatie. Veiligheid, Arbo en BHV zijn gelijk geregeld. Advies: Groei bij de vertrouwenspersoon toe naar dezelfde situatie (per ), waarbij je de vertrouwenspersoon van HAAL ook gaat inzetten bij Veluwe Plus. Neem dus afstand van GGD persoon bij Veluwe Plus. De subwerkgroep heeft het concept voor wervings- en selectiebeleid en de sollicitatieprocedure gezien en kan zich vinden in deze lijn. Het advies is om dit de komende periode verder uit te werken.

5 hier mee gewerkt. Dit is dus op het moment van fusie al geen verschilpunt meer. Taakbeleid Er is een gezamenlijk taakbeleid: scholen mogen zelf kiezen of zij overleg- of basismodel gebruiken. Beloningsbeleid Er is geen beloningsbeleid. Geen advies, want er is geen beloningsbeleid aanwezig. Functiemix Het beleid is hetzelfde als bij Veluwe Plus. Dit resulteert in de volgende functiemix: 21,9% LB, 78,1% LA. Het beleid is hetzelfde als bij HAAL. Dit resulteert in de volgende functiemix: 23,9% LB, 76,1% LA. Er zijn geen verschillen in beleid. Er is dus geen advies nodig. Beleid wet BIO (bekwaamheid), schoolleidersregister en lerarenregister Evenredige vertegenwoordiging mannen/vrouwen, schoolleiding Schoolleidersregister is opgenomen in het SBP. Het document van HAAL dateert uit 1998 en is sterk verouderd. Het document van Veluwe Plus dateert uit 1999 en is sterk verouderd. Er moet een nieuw document worden ontwikkeld voor HAAL en Veluwe Plus gezamenlijk. (Zie WPO artikel 30.) Lief en leed Het beleid is voor beide organisaties gelijk.

6 Aanvullende adviezen Zoals in de inleiding is aangegeven, heeft de subwerkgroep nog diverse aanvullende adviezen. Deze adviezen hoeven niet noodzakelijk te worden opgevolgd om tot een fusie te komen, maar uitvoering hiervan geeft naar de mening van de subwerkgroep- wel meerwaarde voor de nieuwe organisatie. De adviezen zijn hieronder opgenomen. 1. Partnerschap met ouders: Geef vorm aan doel SBP en kijk na verloop van tijd of je gezamenlijk beleid wilt formuleren. 2. Administratie: denk na over het effectief organiseren van administratie en professionalisatie hierin. Verken hierbij verschillende scenario s, waaronder het scenario dat administratief medewerkers meerdere scholen bedienen. 3. Strategisch HRM-beleidsplan: Schrijf ook beleid rond LB-functie en uitwisseling van (onder andere die) expertise. Geef ook aandacht aan strategische personeelsplanning. 4. Vragenlijsten personeel: Laat Integraal (personeelstevredenheid) en Arbomeester elkaar afwisselen, niet twee in één jaar. 5. Beleid wet BIO: Zorg dat er beleid is rond het lerarenregister (per 2017) houdt wet op lerarenregister in de gaten-, met tijdige communicatie. Zorg ook dat er zo weinig mogelijk overlap is in registratie en verzameling van gegevens. 6. Mobiliteit. Communiceer duidelijk naar werknemers hoe de regelingen in de toekomst worden vormgegeven en neem de ontwikkelingen vanuit de CAO hierin mee.

Eindrapport onderzoek bestuurlijke fusie tussen de. Vereniging voor Gereformeerd Primair Onderwijs HAAL. en de

Eindrapport onderzoek bestuurlijke fusie tussen de. Vereniging voor Gereformeerd Primair Onderwijs HAAL. en de Eindrapport onderzoek bestuurlijke fusie tussen de Vereniging voor Gereformeerd Primair Onderwijs HAAL en de Gereformeerde Schoolvereniging Veluwe Plus Verus Wob van Beek April 2016 Inhoud Hoofdstuk 1

Nadere informatie

FUNCTIEBOUWWERK EN TOELAGEBELEID SKPO EINDHOVEN e.o.

FUNCTIEBOUWWERK EN TOELAGEBELEID SKPO EINDHOVEN e.o. FUNCTIEBOUWWERK EN TOELAGEBELEID SKPO EINDHOVEN e.o. Juni 2012 Opgesteld door de SKPO in samenwerking met Leeuwendaal VOS/ABB Functiebouwwerk en Toelagebeleid SKPO 1 FUNCTIEBOUWWERK In dit deel van de

Nadere informatie

Inhou o ds d op o g p ave v 1. ALGEMEEN 2. BELEIDSDOCUMENTEN 3. BESTUUR 4. FINANCIËN

Inhou o ds d op o g p ave v 1. ALGEMEEN 2. BELEIDSDOCUMENTEN 3. BESTUUR 4. FINANCIËN Infomap Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN 1.1. 10 jaar stichting 1.2. BestuursFormatiePlan 2014-2015 1.3. Identiteitsdocument 1.4. Uittreksel Kamer van Koophandel 1.5. Statuten oprichting Stichting 1.6. Statuten:

Nadere informatie

Wees niet bang om langzaam voorwaarts te gaan, wees alleen bang om stil te staan (Chinese wijsheid)

Wees niet bang om langzaam voorwaarts te gaan, wees alleen bang om stil te staan (Chinese wijsheid) Beleid Mobiliteit Wees niet bang om langzaam voorwaarts te gaan, wees alleen bang om stil te staan (Chinese wijsheid) Inleiding In het strategisch beleidsplan van de stichting staat als een van de vijf

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Zijlwijkschool Het Kompas. Schooljaar (CONCEPT)

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Zijlwijkschool Het Kompas. Schooljaar (CONCEPT) Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Zijlwijkschool Het Kompas Schooljaar 2014 2015 (CONCEPT) MR Jaarverslag De Zijlwijkschool Het Kompas 2014 2015 Pag. 1/10 Inhoud Inhoud Inleiding Vergaderingen Samenstelling

Nadere informatie

(nieuwe) Functies in het samenwerkingsverband; wie hoort in welk formatieplan

(nieuwe) Functies in het samenwerkingsverband; wie hoort in welk formatieplan (nieuwe) Functies in het samenwerkingsverband; wie hoort in welk formatieplan WMS-congres: 12 november 2014 Trainer: Marjolein Hoekstra Jouw partner in de school Nieuwe raden door Passend Onderwijs OPR

Nadere informatie

Onderdeel van mobilitieitsbeleid voor SKIPOS medewerkers procedures vrijwillige en gedwongen mobiliteit:

Onderdeel van mobilitieitsbeleid voor SKIPOS medewerkers procedures vrijwillige en gedwongen mobiliteit: Onderdeel van mobilitieitsbeleid voor SKIPOS medewerkers procedures vrijwillige en gedwongen mobiliteit: Vrijwillige mobiliteit SKIPOS streeft ernaar om de juiste persoon op de juiste plek te krijgen.

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2014-2015 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2017-2018 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 2 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Rapportage domein Personeel & Organisatie in het kader van de fusie van Stichting Penta Primair en Stichting Westerwijs

Rapportage domein Personeel & Organisatie in het kader van de fusie van Stichting Penta Primair en Stichting Westerwijs Rapportage domein Personeel & Organisatie in het kader van de fusie van Stichting Penta Primair en Stichting Westerwijs 1. PERSONEEL I nteg raal Personee/s bel ei d (l P B) Geconstateerd wordt dat het

Nadere informatie

Acties korte termijn (2014) Acties korte termijn (eerste helft 2015) Acties voor de langere termijn (2015 2017)

Acties korte termijn (2014) Acties korte termijn (eerste helft 2015) Acties voor de langere termijn (2015 2017) Stappenplan CAO PO Acties korte termijn (2014) 1. Van toepassing verklaren CAO PO 2. Informatie aan management 3. Informatie aan P(G)MR 4. Informatie aan medewerkers 5. Uitvoeren regeling duurzame inzetbaarheid

Nadere informatie

Incidentele Beloning. Vastgesteld op 12 oktober 2009. met het oog op het kind 1

Incidentele Beloning. Vastgesteld op 12 oktober 2009. met het oog op het kind 1 Incidentele Beloning Vastgesteld op 12 oktober 2009 Handtekening Handtekening Bestuurder Algemeen directeur met het oog op het kind 1 Inleiding Bij de oprichting van de stichting is het beloningsbeleid

Nadere informatie

FUNCTIEBOUWWERK EN TOELAGEBELEID SKPO EINDHOVEN e.o.

FUNCTIEBOUWWERK EN TOELAGEBELEID SKPO EINDHOVEN e.o. [] ~ s t;.;hl:ng ~. Katltot"e ~ en - Prot~sl.;~nls Chrlst~!., Ie OndBrnijs Elndho\Cn o.o. FUNCTIEBOUWWERK EN TOELAGEBELEID SKPO EINDHOVEN e.o. Juni 2012 Opgesteld door de SKPO in samenwerking met Leeuwendaal

Nadere informatie

Mobiliteit. Antoine De Saint Exupéry

Mobiliteit. Antoine De Saint Exupéry Mobiliteit Wanneer je een schip wilt bouwen, breng dan geen mensen bij elkaar om hout aan te slepen, werktekeningen te maken en taken te verdelen, maar leer ze te verlangen naar de eindeloze zee. Antoine

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

KADERNOTITIE FUNCTIEMIX KS Fectio

KADERNOTITIE FUNCTIEMIX KS Fectio KADERNOTITIE FUNCTIEMIX KS Fectio KS Fectio Vastgesteld door het bestuur d.d.: Vastgesteld door het DTO d.d.: 14 juni 2010 Vastgesteld door de GMR d.d.: Geschreven door: projectgroep functiemix: Rita Gerritse

Nadere informatie

Werkgroepen De leden van de werkgroepen nemen deel aan de werkzaamheden zonder last en ruggespraak.

Werkgroepen De leden van de werkgroepen nemen deel aan de werkzaamheden zonder last en ruggespraak. PLAN VAN AANPAK BESTUURLIJKE SAMENWERKING STICHTING HERVORMDE SCHOLEN VOOR BASIS EN VOORTGEZET ONDERWIJS TE KATWIJK AAN ZEE EN STICHTING VOOR PROTESTANTS CHRISTELIJK ONDERWIJS TE KATWIJK. Uitgangspunten

Nadere informatie

Werkveld: personeel Datum: januari 2013 Instemming/Advies GMR: Vastgesteld Bestuur: Mobiliteitsbeleid VCBO Kollumerland

Werkveld: personeel Datum: januari 2013 Instemming/Advies GMR: Vastgesteld Bestuur: Mobiliteitsbeleid VCBO Kollumerland Werkveld: personeel Datum: januari 2013 Instemming/Advies GMR: Vastgesteld Bestuur: Mobiliteitsbeleid VCBO Kollumerland Inhoudsopgave 1. BELEIDSINHOUD 3 2. BELEIDSUITWERKING 4 2.1 Inventarisatie mobiliteit

Nadere informatie

Passend onderwijs. Lid van het dagelijks bestuur, Liesbeth Verheggen

Passend onderwijs. Lid van het dagelijks bestuur, Liesbeth Verheggen Passend onderwijs De AOb heeft zich uitgesproken vóór het behouden van zoveel mogelijk leerlingen binnen het reguliere onderwijs. Maar de AOb voegde daar altijd aan toe dat passend onderwijs dan wel op

Nadere informatie

MATRIX BIJ HET MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ENMS PER 1 AUGUSTUS 2011 vastgesteld 12 mei 2011

MATRIX BIJ HET MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ENMS PER 1 AUGUSTUS 2011 vastgesteld 12 mei 2011 MTRX BJ HET MEDEZEGGENSCHPSREGLEMENT ENMS PER 1 UGUSTUS 2011 vastgesteld 12 mei 2011 lgemene zaken Situatie per 1/8/11 Nr ctiviteit MR / 1 Vaststelling of wijziging van Meerjarenbeleid, meerjarig schoolplan,

Nadere informatie

Beleid Werving, Selectie en Benoeming

Beleid Werving, Selectie en Benoeming Beleid Werving, Selectie en Benoeming In dit beleidsplan worden de procedures beschreven die worden gevolgd bij werving, selectie en benoeming van nieuwe medewerkers Na een inleiding over de wet- en regelgeving

Nadere informatie

Procedure uitvoering mobiliteit. April 2017

Procedure uitvoering mobiliteit. April 2017 Procedure uitvoering mobiliteit April 2017 Procedure uitvoering mobiliteit Stichting Initia, april 2017 ALGEMEEN Stichting Initia heeft met instemming van de personele geleding van de GMR een mobileitsbeleid

Nadere informatie

INVOERINGSPLAN FUNCTIEMIX

INVOERINGSPLAN FUNCTIEMIX INVOERINGSPLAN FUNCTIEMIX Inleiding Om directeuren goed te ondersteunen in het proces van de invoering functiemix is door het CPD dit document opgesteld. In dit document wordt een format gegeven voor hoe

Nadere informatie

Mobiliteitsbeleid. Versie 2012-2. Beleidsnota nummer: P.0007

Mobiliteitsbeleid. Versie 2012-2. Beleidsnota nummer: P.0007 Mobiliteitsbeleid Versie 2012-2 Beleidsnota nummer: P.0007 Rol Datum Werkgroep advies September 2010 Directeurenraad advies November 2010 GMR Instemming/ 17 mei 2012 advies Raad van Bestuur besluit Raad

Nadere informatie

Mobiliteitsbeleid VCBO Kollumerland

Mobiliteitsbeleid VCBO Kollumerland Mobiliteitsbeleid VCBO Kollumerland Werkveld: personeel Datum: december 2012 Instemming/Advies GMR: Vastgesteld Bestuur: Inhoudsopgave 1. BELEIDSINHOUD 3 2. BELEIDSUITWERKING 4 2.1 Inventarisatie mobiliteit

Nadere informatie

Invoering Functiemix

Invoering Functiemix Invoering Functiemix LA Convenant Leerkracht Beloning Voorwaarden Stimulans LB Inschaling Kwaliteitsinstrument Informatie voor leerkrachten 1 Beste leerkrachten van SKO De Gouw, Hierbij ontvangen jullie

Nadere informatie

MOBILITEIT STICHTING INITIA maart 2014. beweegt

MOBILITEIT STICHTING INITIA maart 2014. beweegt MOBILITEIT STICHTING INITIA maart 2014 beweegt 0 I N L E I D I N G Mobiliteit is de al dan niet vrijwillige overplaatsing van een medewerker naar een andere werkplek en/of een andere functie. Het doel

Nadere informatie

VERKENNING FUSIE VCBO KOLLUMERLAND & ARLANTA

VERKENNING FUSIE VCBO KOLLUMERLAND & ARLANTA VERKENNING FUSIE VCBO KOLLUMERLAND & ARLANTA WENKEND PERSPECTIEF VANUIT HISTORISCH BESEF Carin Doodeman VCBO Kollumerland 8 scholen voor christelijk basisonderwijs Kollum eo +/- 110 medewerkers +/- 850

Nadere informatie

Bestuurs- en managementstatuut

Bestuurs- en managementstatuut PCPOW Bestuurs- en managementstatuut 140201 (Website) 1 PCPOW Bestuurs- en managementstatuut 1. Inleiding 1. Dit bestuurs- en managementstatuut beschrijft de formele verhoudingen binnen Stichting PCPO

Nadere informatie

Na respectieve raadplegingen zullen partijen uiterlijk 1 december 2008, dit onderhandelaarsakkoord omzetten in een definitief akkoord.

Na respectieve raadplegingen zullen partijen uiterlijk 1 december 2008, dit onderhandelaarsakkoord omzetten in een definitief akkoord. Onderhandelaarsakkoord CAO PO 2009 De Werkgeversvereniging Primair Onderwijs (WvPO) enerzijds en de Centrales AC, ACOP, CCOOP en CMHF anderzijds, verder te noemen partijen, hebben op 11 november 2008 de

Nadere informatie

Inleiding. Begrippenkader

Inleiding. Begrippenkader Beleidsplan opbrengstgericht personeelsmanagement bij De Veenplas Beleid en doelen voor het thema Personeel voor de jaren 2013 2016 Vastgesteld juli 2013 Inleiding Wij beschouwen onze leerkrachten als

Nadere informatie

Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OBO-WBR 13-12-2011/M. Vlamings 1

Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OBO-WBR 13-12-2011/M. Vlamings 1 Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van de Stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant d.d. 13-12-2011. Aanwezig: Els Boons, Margo Fassaert, Eric van den Heiligenberg, Frans Hendrickx, Erica

Nadere informatie

Bijlage 2 bij managementstatuut verantwoordelijkheidsverdeling

Bijlage 2 bij managementstatuut verantwoordelijkheidsverdeling Bijlage 2 bij managementstatuut verantwoordelijkheidsverdeling Werkdocument schematisch overzicht verantwoordelijkheidsverdeling tussen bestuur algemene directie en schooldirecties Begrippenverklaring

Nadere informatie

4.2 Inhoudsopgave mobiliteit Vooraf Mobiliteit Mobiliteit, goed voor school en personeelslid

4.2 Inhoudsopgave mobiliteit Vooraf Mobiliteit Mobiliteit, goed voor school en personeelslid Beleid Mobiliteit 4.2 Inhoudsopgave mobiliteit 4.2.00 Vooraf 4.2.01 Mobiliteit 4.2.02 Mobiliteit, goed voor school en personeelslid 4.2.03 Mobiliteit, goed voor de directeur 4.2.04 De directeur stimuleert

Nadere informatie

SCHOLINGSBELEID PANTA RHEI

SCHOLINGSBELEID PANTA RHEI SCHOLINGSBELEID PANTA RHEI 1 Inleiding De Stichting PANTA RHEI is in april 2006 van start gegaan na een fusie van De Jakobsladder, het Openbaar Onderwijs Leidschendam-Voorburg en de Stichting Katholiek

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 Versie juli 2014 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 1 INLEIDING... 2 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Krimp in relatie tot bestuurlijke samenwerking

Krimp in relatie tot bestuurlijke samenwerking Krimp in relatie tot bestuurlijke samenwerking Fred Ruijling, voormalig rector, interim-manager, verandermanager, projectleider mobiliteit bij het PON (cao-onderhandelaar, belangenbehartiger VOS/ABB) 13

Nadere informatie

Notitie. Inleiding. Eigen wachtgelders

Notitie. Inleiding. Eigen wachtgelders Notitie Van : Directeur HRM Aan : AMT Datum : November 2013 Onderwerp : Beleid omtrent eigen wachtgelders Doel : Ter kennisgeving Opgesteld door : Marja van den Ouden/ Linda Nolst Trenite Kopie aan : Bestuur

Nadere informatie

Bovenschools Jaarplan 2015. niet apart maar samen

Bovenschools Jaarplan 2015. niet apart maar samen Bovenschools Jaarplan 2015 niet apart maar samen INHOUD 1. Inleiding 3 2. Verantwoording beleidsvoornemens 3 3. Samenvatting beleidsvoornemens 3 4. Beleidsvoornemens uitgewerkt 6 4.1 beleid 6 4.2 leiderschap

Nadere informatie

Mobiliteitsbeleid Als voorgenomen besluit vastgesteld op 19-08-2013 GMR- DG ingestemd in periode september - december 2013 1

Mobiliteitsbeleid Als voorgenomen besluit vastgesteld op 19-08-2013 GMR- DG ingestemd in periode september - december 2013 1 Mobiliteitsbeleid Als voorgenomen besluit vastgesteld op 19-08-2013 GMR- DG ingestemd in periode september - december 2013 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding. 3. 2. Vormen van mobiliteit.... 4. 2.1 Interne mobiliteit

Nadere informatie

Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB

Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB Personeel Juni 2010 I 6 december 2010 3.2 Mobiliteitsbeleid Personeel/Mobiliteitsbeleid Inhoudsopgave 1. Beleidsinhoud 3 2. Beleidsuitwerking 5 2.1

Nadere informatie

GMR, schoolbestuur en passend onderwijs

GMR, schoolbestuur en passend onderwijs GMR, schoolbestuur en passend onderwijs Jan de Vos Wms-congres-11-11-2015 ondersteuningsplan en onderdelen Wettelijk kader passend onderwijs in Wpo, Wvo en Wec en Wms organisatie en personeel ouders info

Nadere informatie

Cao VO? WMS congres 2015

Cao VO? WMS congres 2015 Testnaam 11/12/2015 Cao VO? WMS congres 2015 Onderwerpen 1. Actuele ontwikkelingen 2. Nawerking Cao 3. Medezeggenschap & cao 4. Transitieplan 5. Vragen & uitwisseling Loonakkoord Zonder AOb Zonder cao

Nadere informatie

Sollicitatieprocedure Leraar basisonderwijs LB

Sollicitatieprocedure Leraar basisonderwijs LB Postbus 124 8080 AC ELBurg De Borchstee De Duif Het Octaaf De Petra De Regenboog De Wildemaet Sollicitatieprocedure Leraar basisonderwijs LB BELEIDSSTUK 43 Vaststelling door AB d.d 29 maart 2011 Instemming

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum Puur Sang (MR) Schooljaar V0.1

Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum Puur Sang (MR) Schooljaar V0.1 Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum Puur Sang (MR) Schooljaar 2016-2017 V0.1 Inhoud Vergaderschema... 2 Agenda... 2 Aandachtsgebieden... 2 Onderwerpen naar seizoen... 3 Overzicht van

Nadere informatie

Personeelshandboek 7.2 Aanstellingsbeleid Stichting Lek en IJssel (versie mei 2010)

Personeelshandboek 7.2 Aanstellingsbeleid Stichting Lek en IJssel (versie mei 2010) Aanstellingsbeleid Stichting Lek en IJssel Inleiding Indien er formatieruimte ontstaat vindt er in de regel een aanstelling of benoeming plaats. In dit kader is er een aantal verplichtingen waaraan moet

Nadere informatie

3.1. WERVING EN SELECTIE. REGELGEVING Wet medezeggenschap onderwijs, artikel 7i. KERN Wet medezeggenschap onderwijs, artikel 7i:

3.1. WERVING EN SELECTIE. REGELGEVING Wet medezeggenschap onderwijs, artikel 7i. KERN Wet medezeggenschap onderwijs, artikel 7i: 3.1. WERVING EN SELECTIE REGELGEVING Wet medezeggenschap onderwijs, artikel 7i KERN Wet medezeggenschap onderwijs, artikel 7i: I. VASTSTELLING OF WIJZIGING VAN HET BELEID MET BETREKKING TOT DE AANSTELLING

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2015-2016 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

E. (Edward) Moolenburgh Directeur. VBS, september VBS Verbindend voor diversiteit in onderwijs 1

E. (Edward) Moolenburgh Directeur. VBS, september VBS Verbindend voor diversiteit in onderwijs 1 E. (Edward) Moolenburgh Directeur VBS, september 2018 VBS Verbindend voor diversiteit in onderwijs 1 INHOUD 2.1. Interne redenen voor mogelijke samenwerking 4 2.2. Externe redenen voor mogelijke samenwerking

Nadere informatie

Management statuut. Maart 2014

Management statuut. Maart 2014 Management statuut Maart 2014 INHOUDSOPGAVE 1. AANLEIDING... 3 2. WIE IS WAARVOOR VERANTWOORDELIJK?... 4 2.1 ALGEMEEN... 4 2.2 BELANGENBEHARTIGING EN VERTEGENWOORDIGING... 4 2.3 PLANVORMING... 4 2.4 FINANCIEEL

Nadere informatie

REGELING WERVING EN SELECTIE

REGELING WERVING EN SELECTIE REGELING WERVING EN SELECTIE Inleiding Bij het ontstaan van een vacature op één van de scholen stelt de desbetreffende directie de algemeen directeur hiervan in kennis. Onder diens verantwoording zal dan

Nadere informatie

2. De werkgever kan het personeelslid zonder zijn instemming overplaatsen:

2. De werkgever kan het personeelslid zonder zijn instemming overplaatsen: Waalwijk, bulletin mei 2013 In verband met het formatietekort op de meeste scholen is na een vruchtbare samenwerking met de werkgroep van de GMR het beleid aangepast. Met deze extra bulletin willen wij

Nadere informatie

Indicatoren Integraal Personeelsbeleid (IPB)

Indicatoren Integraal Personeelsbeleid (IPB) Indicatoren Integraal Personeelsbeleid (IPB) Uitspraken over de implementatie van Integraal Personeelsbeleid blijken vaak lastig te onderbouwen. Waar denken we eigenlijk aan als we het hebben over goed

Nadere informatie

Beloningsbeleid en Functiemix PCPO Capelle-Krimpen versie 1.1 1/6

Beloningsbeleid en Functiemix PCPO Capelle-Krimpen versie 1.1 1/6 BELONINGSBELEID & FUNCTIEMIX ( V E R S I E 1. 1 ) Beloningsbeleid en Functiemix PCPO Capelle-Krimpen versie 1.1 1/6 I NLEI DI NG In de notitie beloningsbeleid en de functiemix geeft het bestuur uitvoering

Nadere informatie

Beleid overplaatsing

Beleid overplaatsing Beleid overplaatsing 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Uitgangspunten... 3 Belangenafweging... 3 Redenen voor overplaatsing en procedure... 4 Zorgvuldigheid en communicatie... 6 Bewaking van de procedure...

Nadere informatie

Reglement Personeelsgesprekken

Reglement Personeelsgesprekken Reglement Personeelsgesprekken Kaderregeling voor de Stichting Scholengroep Spinoza met instemming van de GMR d.d. 16-06-2010 en aangevuld op 9 november 2010. De aanvulling betreft de voorbereiding op

Nadere informatie

Managementstatuut Stichting PRIMO-Opsterland Openbaar primair onderwijs in Opsterland.

Managementstatuut Stichting PRIMO-Opsterland Openbaar primair onderwijs in Opsterland. Managementstatuut Stichting PRIMO-Opsterland Openbaar primair onderwijs in Opsterland. 1 Inhoudsopgave Art. 1. Definitiebepaling Art. 2. Vaststelling en wijziging van het managementstatuut Art. 3. Taken

Nadere informatie

Mobiliteitsbeleid Mobiliteitsbeleid, definitieve versie januari 2014

Mobiliteitsbeleid Mobiliteitsbeleid, definitieve versie januari 2014 1 vereniging protestants christelijk primair onderwijs nieuwerkerk aan den ijssel Mobiliteitsbeleid 2 Inhoud Inhoudsopgave... 1 1. Inleiding... 3 2. Vormen van mobiliteit... 4 3. Vrijwillige en gedwongen

Nadere informatie

Organisatie: Samenwerkingsverband Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard)

Organisatie: Samenwerkingsverband Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard) Functie-informatie Functienaam: Directeur samenwerkingsverband Organisatie: Samenwerkingsverband 28.05 Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard) Werkterrein: Management

Nadere informatie

Protocol Schorsing en verwijdering van leerlingen

Protocol Schorsing en verwijdering van leerlingen Geleding Besproken d.d. Besluitvorming d.d. Staf Staf 24-9-2014 Directeuren MT GMR GMR 3-12-2014 GMR 3-12-2014 (advies) College van Bestuur CvB 3-2-2015 Openbaar Primair Onderwijs Almelo Protocol Schorsing

Nadere informatie

Toezichtskader SBO De Vlieger

Toezichtskader SBO De Vlieger Toezichtskader SBO De Vlieger 12 april 2017 Op 1 augustus 2015 is stichting De Vlieger opgericht; sindsdien functioneert SBO De Vlieger als een zelfstandige school met een eigen directeur-bestuurder en

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Basisschool de Akker Schooljaar 2018-2019 Inleiding Zoals iedere basisschool heeft ook de Akker een medezeggenschapsraad (MR). De MR oefent invloed

Nadere informatie

DE FUNCTIEMIX DYNAMIEK SCHOLENGROEP BELEID, STAPPEN EN FLANKERENDE AFSPRAKEN

DE FUNCTIEMIX DYNAMIEK SCHOLENGROEP BELEID, STAPPEN EN FLANKERENDE AFSPRAKEN DE FUNCTIEMIX DYNAMIEK SCHOLENGROEP BELEID, STAPPEN EN FLANKERENDE AFSPRAKEN Beleid is vastgesteld door College van Bestuur op: 4 juni 2013 Instemming van de PGMR op: 410 functiemix 1 19-12-2013 Inhoudsopgave

Nadere informatie

MOBILITEITSPLAN Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

MOBILITEITSPLAN Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland MOBILITEITSPLAN Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland Inleiding Mobiliteit is één van de instrumenten voor integraal personeelsbeleid. Mobiliteit geeft medewerkers mogelijkheden om op

Nadere informatie

3. Concept verslag vergadering 14 maart 2016 vaststelling (in uw bezit)

3. Concept verslag vergadering 14 maart 2016 vaststelling (in uw bezit) Gemeenteschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen vergadering GMR Maandag 25 april 2016 Locatie: o.b.s. Het Sterrenschip Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Nick Bruins X Carola Iterson

Nadere informatie

Profieldocument ouderlid van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van Leerrijk!

Profieldocument ouderlid van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van Leerrijk! Profieldocument ouderlid van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van Leerrijk! Waalwijk, maart 2017 Inhoudsopgave 2 1. Informatie over Leerijk! 3 1.1. Organisatie 1.2. Positie van de GMR 1.3. Missie

Nadere informatie

CAO PO 2014-2015. 1 april 2015. Petra Oosterom

CAO PO 2014-2015. 1 april 2015. Petra Oosterom CAO PO 2014-2015 1 april 2015 Petra Oosterom PRAKTISCH Presentatie komt digitaal beschikbaar via scholen Programma: Presentatie nieuwe cao: 40-urige werkweek Taakbeleid Vakantie Professionalisering Duurzame

Nadere informatie

O2A5 Managementrapportage t.b.v. de vergadering van Raad van Toezicht Periode 31 mei september 2018

O2A5 Managementrapportage t.b.v. de vergadering van Raad van Toezicht Periode 31 mei september 2018 O2A5 Managementrapportage t.b.v. de vergadering van Raad van Toezicht Periode 31 mei 2018 3 september 2018 1 Leeswijzer De bestuurder van O2A5 stelt deze managementrapportage op teneinde op stichtingsniveau

Nadere informatie

15 maart /02/19 22/02/19 15/03/19

15 maart /02/19 22/02/19 15/03/19 TITEL VAN HET DOCUMENT: PERSONEELSBELEID: DRIE PROCEDURES VERSIENUMMER: DATUM: INLEIDING/AANLEIDING: 15 maart 2019 In het huidige personeelsbeleid ontbreken drie belangrijke beleidsonderwerpen die de afgelopen

Nadere informatie

Beleidsplan Arbeidsomstandigheden

Beleidsplan Arbeidsomstandigheden Vastgesteld 2 december 2010, in revisie oktober 2016 1. Inleiding Het College van Bestuur (CvB) van CSG De Waard en de directies van de scholen zijn verantwoordelijk voor het arbobeleid. Dit beleidsplan

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN NIEUWS VAN- EN VOOR PLATEAU OPENBAAR ONDERWIJS ASSEN AAN: PERSONEEL / DIRECTIES / GMR / MEDEWERKERS BUREAU ONDERWIJS / BESTUUR

NIEUWSBULLETIN NIEUWS VAN- EN VOOR PLATEAU OPENBAAR ONDERWIJS ASSEN AAN: PERSONEEL / DIRECTIES / GMR / MEDEWERKERS BUREAU ONDERWIJS / BESTUUR NIEUWSBULLETIN website: www.plateau-assen.nl NIEUWS VAN- EN VOOR PLATEAU OPENBAAR ONDERWIJS ASSEN AAN: PERSONEEL / DIRECTIES / GMR / MEDEWERKERS BUREAU ONDERWIJS / BESTUUR JAARGANG 11, nr. 2. DATUM: 26

Nadere informatie

HR in 2020: Dé adviseur van hét management. Tekst: Rieke Veurink / Fotografie: Kees Winkelman

HR in 2020: Dé adviseur van hét management. Tekst: Rieke Veurink / Fotografie: Kees Winkelman HR in 2020: Dé adviseur van hét management Tekst: Rieke Veurink / Fotografie: Kees Winkelman Als we niks doen, verschuiven HR-adviseurs naar de marge van gemeentelijke organisaties. En dat terwijl hun

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad

Jaarplan Medezeggenschapsraad Jaarplan 2012 2013 Medezeggenschapsraad Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Samenstelling MR 4 3. Functies en taken 4 4. Bevoegdheden MR 5 5. Werkwijze 5 6. Vergaderdata 2012 2013 5 7. Vaste Agenda

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad (MR) CBS de Acker

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad (MR) CBS de Acker Activiteitenplan 2018-2019 Medezeggenschapsraad (MR) CBS de Acker Inhoud Inleiding... 3 1. Uitgangspunten en doelen medezeggenschapsraad... 4 1.1. Uitgangspunten... 4 1.2. Doelen 2017-2018... 4 2. Samenstelling

Nadere informatie

VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR

VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD secretariaat: Marisja Zych en Inge van der Linden e-mail: secretariaat@bmtskpo.nl Website: www.skpo.nl VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR Datum: Woensdag

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT STICHTING SWV Artikel 2: Werving en selectie leden algemeen bestuur

BESTUURSREGLEMENT STICHTING SWV Artikel 2: Werving en selectie leden algemeen bestuur BESTUURSREGLEMENT STICHTING SWV 25.06 Artikel 1: Begripsbepalingen 1. Dit reglement is een reglement in de zin van artikel 19 lid 1 van de statuten van de Stichting. 2. In dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Managementstatuut van de Stichting Het Baarnsch Lyceum, Scholengemeenschap voor vwo en havo

Managementstatuut van de Stichting Het Baarnsch Lyceum, Scholengemeenschap voor vwo en havo Managementstatuut van de Stichting Het Baarnsch Lyceum, Scholengemeenschap voor vwo en havo Begripsbepalingen Artikel 1. In dit managementstatuut wordt verstaan onder: 1. Stichting: De stichting Het Baarnsch

Nadere informatie

FAQ Medisch Specialist 2015

FAQ Medisch Specialist 2015 FAQ Medisch Specialist 2015 Bij medisch specialisten in dienstverband leven tal van vragen rondom de integrale bekostiging en de consequenties van ontwikkelde organisatiemodellen voor 2015. Dit document

Nadere informatie

Stichting Passionate Bulkboek D I R E C T I E S T A T U U T

Stichting Passionate Bulkboek D I R E C T I E S T A T U U T Stichting Passionate Bulkboek D I R E C T I E S T A T U U T Directiestatuut Stichting Passionate Bulkboek Het bestuur van de Stichting Passionate Bulkboek - overwegende dat de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Notitie Toelichting op het mobiliteitsbeleid

Notitie Toelichting op het mobiliteitsbeleid Notitie Toelichting op het mobiliteitsbeleid Aanleiding In het afgelopen schooljaar 2010-2011 is O2A5 geconfronteerd met een daling van het aantal leerlingen. Deze krimp had tot gevolg dat er voor één

Nadere informatie

SAMENVATTING / Beroepen (2) tegen rddf-plaatsingen; PO

SAMENVATTING / Beroepen (2) tegen rddf-plaatsingen; PO SAMENVATTING 105366 / 105383 Beroepen (2) tegen rddf-plaatsingen; PO De werkgever heeft de in de CAO PO voorgeschreven procedure om tot een rddf plaatsing te besluiten op een juiste wijze gevolgd. Op grond

Nadere informatie

M O B I L I T E I T S B E L E ID

M O B I L I T E I T S B E L E ID M O B I L I T E I T S B E L E ID 2 0 1 7 I N L E I D I N G Mobiliteit is om verschillende redenen van essentieel belang voor de organisatie. De beschikbare formatie moet zo efficiënt en effectief mogelijk

Nadere informatie

3.12 Notitie Vervangingspool

3.12 Notitie Vervangingspool Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB Personeel 18 januari 2012 A (P)GMR 30 januari 2012 22 februari 2012 3.12 Notitie Vervangingspool Personeel/Notitie Vervangingspool Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Reglement intern toezicht

Reglement intern toezicht Reglement intern toezicht De raad van toezicht van de Stichting Scala College en Coenecoop College besluit gelet op richtlijn 23 van de Code Goed Onderwijsbestuur VO d.d. 4 juni 2015 en artikel 2 lid 1

Nadere informatie

Bijlage 1: Toelichting & Overzicht/matrix taken en bevoegdheden

Bijlage 1: Toelichting & Overzicht/matrix taken en bevoegdheden Bijlage 1: Toelichting & Overzicht/matrix taken en bevoegdheden Binnen bijna alle beleidsterreinen en onderdelen daarin, binnen een school, kunnen zes fasen worden onderscheiden in het proces van besluitvorming

Nadere informatie

8. Kunnen medisch specialisten in dienstverband ook in dienst treden van de Specialisten BV of Specialisten Maatschap?

8. Kunnen medisch specialisten in dienstverband ook in dienst treden van de Specialisten BV of Specialisten Maatschap? Bij medisch specialisten in dienstverband leven veel vragen rondom de integrale bekostiging en de consequenties van de ontwikkelde modellen. Onderstaand geven OMS en LAD antwoord op die vragen. 1. Hoe

Nadere informatie

Notulen GMR overleg. Ter vergadering uitgedeeld: Actievoerder

Notulen GMR overleg. Ter vergadering uitgedeeld: Actievoerder Notulen GMR overleg Plaats Marum Datum Maandag 31 maart 2015 Tijd: Aanwezig: Afwezig m.k.: Notulist: 19.30 21.30 uur Deniece, Gerrit, Maarten, Corjan, Erik, Greet, Miranda, Martine, Alje, Evelien, Pieter

Nadere informatie

Communicatieplan MR Triangel

Communicatieplan MR Triangel Communicatieplan MR Triangel Voorwoord In de MR wordt gediscussieerd over onderwerpen die verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor leerlingen en ouders. Om adviezen te formuleren en instemming te verlenen,

Nadere informatie

Aanstellingsbeleid Onderwijsgevenden Staf

Aanstellingsbeleid Onderwijsgevenden Staf Aanstellingsbeleid Onderwijsgevenden Staf Vastgesteld in CvB: 15-06-2015 Vastgesteld in Breed Overleg: 15-06-2015 De opbouw van dit aanstellingsbeleid is als volgt: Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

Bestuursformatieplan VCO Midden- en Midden- en Oost-Groningen 2013-2014 BESTUURSFORMATIEPLAN. VCO Midden- en Midden- en Oost- Groningen

Bestuursformatieplan VCO Midden- en Midden- en Oost-Groningen 2013-2014 BESTUURSFORMATIEPLAN. VCO Midden- en Midden- en Oost- Groningen BESTUURSFORMATIEPLAN VCO Midden- en Midden- en Oost- Groningen CURSUSJAAR 2013-2014 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Formatiebeleid 3. Lenen en / of sparen 4. Reservering 5. Weer Samen Naar School / leerlingengebonden

Nadere informatie

WERVING EN SELECTIE. Definitieve versie. 29 november 2005 - versie 2.6 - definitief

WERVING EN SELECTIE. Definitieve versie. 29 november 2005 - versie 2.6 - definitief WERVING EN SELECTIE Definitieve versie 29 november 2005 - versie 2.6 - definitief 1. Inleiding 1.1. De personeelsfunctionaris is verantwoordelijk voor de werving en selectie van personeel voor de alsmede

Nadere informatie

4.13 Mobiliteitsbeleid bij PANTA RHEI. 1. Inleiding

4.13 Mobiliteitsbeleid bij PANTA RHEI. 1. Inleiding 4.13 Mobiliteitsbeleid bij PANTA RHEI 1. Inleiding Binnen het primair onderwijs en binnen PANTA RHEI is personele mobiliteit zeker nog geen gemeengoed. Te vaak gaat het woord mobiliteit gepaard met negatieve

Nadere informatie

Toetsingskader Raad van Toezicht van de onderwijsstichting Esprit. Onderwijsstichting Esprit

Toetsingskader Raad van Toezicht van de onderwijsstichting Esprit. Onderwijsstichting Esprit Toetsingskader Raad van Toezicht van de onderwijsstichting Esprit Onderwijsstichting Esprit Toetsingskader Raad van Toezicht van de onderwijsstichting Esprit Visie en Toezicht Conform artikel 2 lid 2 van

Nadere informatie

ONDERWIJS MAAK JE SAMEN SCHOOLPLAN LIGHT. Het meest compacte schoolplan gericht op duurzame organisatieontwikkeling. Een product van: SCHOOLPLAN LIGHT

ONDERWIJS MAAK JE SAMEN SCHOOLPLAN LIGHT. Het meest compacte schoolplan gericht op duurzame organisatieontwikkeling. Een product van: SCHOOLPLAN LIGHT SCHOOLPLAN LIGHT Het meest compacte schoolplan gericht op duurzame organisatieontwikkeling 2018 2022 Een product van: INHOUDSOPGAVE 1. De school en haar omgeving 3 Wie zijn wij? Korte biografie. 2. Uitgangspunten

Nadere informatie

PERSONEELSDOSSIERS KS Fectio

PERSONEELSDOSSIERS KS Fectio PERSONEELSDOSSIERS KS Fectio KS Fectio Vastgesteld door het bestuur Vastgesteld door het DTO Vastgesteld door de GMR d.d.: d.d.: d.d.: Geschreven door: Annemarie Maasse Personeelsfunctionaris a.i. Versie:

Nadere informatie

7.0 Overplaatsingsbeleid Verplichte mobiliteit

7.0 Overplaatsingsbeleid Verplichte mobiliteit 7.0 Overplaatsingsbeleid Verplichte mobiliteit Verplichte mobiliteit Personeelsleden worden niet benoemd door/aan een school, maar hebben een bestuursaanstelling. Dat houdt in dat ze binnen iedere school

Nadere informatie

RAPPORT VAN EEN INCIDENTEEL ONDERZOEK

RAPPORT VAN EEN INCIDENTEEL ONDERZOEK RAPPORT VAN EEN INCIDENTEEL ONDERZOEK NAAR HET GEBRUIK VAN MEERDERE BRINNUMMERS OP DEZELFDE LOCATIE VAN DE DRIELUIK (01XA) EN HET BAKEN (23WK) TE AMERSFOORT Utrecht, maart 2011 Voorwoord Dit rapport bevat

Nadere informatie

Toezichtkader Montessori Vereniging Haarlemmermeer

Toezichtkader Montessori Vereniging Haarlemmermeer Toezichtkader Montessori Vereniging Haarlemmermeer Inhoud Inleiding... 3 Wat houdt het (intern) toezicht in?... 4 Werkwijze toezichthoudende deel van het bestuur/ toezichtkader... 6 1. Openbare identiteit...

Nadere informatie

Van schoolhoofd naar manager van een onderwijsinstelling 1 Voorstel tot wijziging bestuursstructuur De Rotterdamse Montessorischool

Van schoolhoofd naar manager van een onderwijsinstelling 1 Voorstel tot wijziging bestuursstructuur De Rotterdamse Montessorischool an schoolhoofd naar manager van een onderwijsinstelling 1 oorstel tot wijziging bestuursstructuur De Rotterdamse Montessorischool I. Aanleiding Na meer dan veertig jaar neemt de huidige directeur Hans

Nadere informatie