RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN"

Transcriptie

1 26 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 1 april 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers, Joeri Straetemans, Huguette Cuyvers en Peter Mous, leden, alsook Sophie Hermans, secretaris. Gert Buys, financieel beheerder, woont de vergadering bij Voorzitter opent de vergadering om uur. Ze verwelkomt Peter Mous als nieuw raadslid van Groen in opvolging van Alexander Van Leuven. Openbare vergadering 1. B-close samenwerking Bpost toelichting en besluit Jos Moons van Bpost is aanwezig en geeft toelichting omtrent het Bpost project. Besluit Feiten en context. In 2014 startte Bpost in enkele gemeenten en steden het project bclose, een project om snel en gericht een groot aantal risicopersonen te bereiken. Het concept bestaat er in dat de postbode een kort bezoekje aflegt bij bepaalde inwoners van de gemeente op vraag van de samenwerkende instantie. Deze personen kunnen ouderen zijn, alleenstaanden, chronisch zieken, gezinnen met kleine kinderen, eenoudergezinnen, enz. Men ontvangt steeds eerst een persoonlijke brief van het OCMW, waarin het bezoek van de vaste postbode wordt aangekondigd. De postbode brengt vervolgens een kort bezoek. Hij gaat na of alles in orde is (sociale controle) en identificeert risicopersonen op basis van een eenvoudige en niet-medische checklist met 15 gesloten vragen + observatieve vaststellingen. De registratie hiervan gebeurt onmiddellijk op een mobiele terminal en wordt later doorgegeven aan het OCMW waarna eventuele verdere hulpverlening kan geactiveerd worden. De postbode vormt aldus de allereerste schakel in een lijn van hulpverlening die het dichtst en het meest vertrouwd voor de mensen is. Ook een informatieve folder over diensten van het OCMW kan tijdens het bezoek overhandigd worden. Bpost staat ook open om eventueel nog bijkomend eenvoudige taken te bespreken/uit te voeren zoals het venster openen, de brievenbus ledigen, enz. De taken die kunnen uitgevoerd worden, worden steeds vooraf bepaald in overleg met de opdrachtgever. De projecten liepen reeds in Oostende, Liedekerke en Grimbergen. Op enkele maanden tijd werden in deze steden met een equipe postbodes enkele duizenden mensen bezocht. De bevindingen van zowel de postbodes als de inwoners waren steeds zeer positief.

2 27 Het OCMW Mortsel zet reeds jaren middelen in om inwoners van Mortsel in een thuissituatie te ondersteunen om zo lang als mogelijk en wenselijk in de eigen omgeving te kunnen wonen. Zo is er de gezelschapsdienst met vrijwilligers, de wijknetwerker, een boodschappendienst, een Minder Mobielen Centrale, twee dienstencentra waar men gezamenlijk maaltijden kan nuttigen of aan activiteiten kan deelnemen, een klusjesdienst, een poetsdienst, een dienst voor gezinszorg. Al de medewerkers en vrijwilligers van deze diensten dragen ook rechtstreeks of onrechtstreeks bij tot een voorkomen en bestrijden van de eenzaamheid van vele ouderen. Niettemin worden nog vele mensen niet bereikt en komen schrijnende situaties, soms veel te laat, naar boven. De postbode die het vertrouwen geniet van elke inwoner, kan hieraan tegemoet komen. Hij detecteert belangrijke signalen die aan de opdrachtgevende instantie worden doorgegeven waarna de gepaste hulp kan worden ingeschakeld. Ofwel volstaat het bezoekje van een wijknetwerker of de gezelschapsdienst, ofwel dient meer professionele hulp ingeschakeld en gaat de zorgintaker langs. Om een zicht te krijgen op het aantal ouderen en alleenstaanden in Mortsel werden cijfers opgevraagd aan de bevolkingsdienst van de stad Mortsel, verdeeld volgens de wijkverdeling/buurtverdeling die binnen stadsdiensten gehanteerd wordt. Het totaal aantal ouderen +75 bedraagt Hiervan zijn er alleenstaanden. In een eerste fase van het project wenst het OCMW de focus te leggen op de groep alleenstaande ouderen van 75+. Een korte opleiding aan de postbodes zal verzorgd worden door Bpost in samenwerking met het OCMW Mortsel. De referentiepersoon dementie van het OCMW kan de postbodes vaardigheden en tips aanleren in de omgang met personen met dementie. In een tweede fase wenst het OCMW zich te richten tot eenoudergezinnen met minderjarige kinderen. Ook hier kan een bezoek van de postbode leiden tot een verdere hulpverlening in samenwerking met de sociale dienst en de coördinator kinderarmoede. Volgens de gegevens van cel sociale planning van het Provinciebestuur Antwerpen bedraagt op 1 januari 2014 het aantal alleenstaande ouders in Mortsel: (9,60 % van het totaal aantal huishoudens). Hiervan zijn er 564 ouders met 1 tot 6 minderjarige kinderen.

3 28 Verdere verdeling geeft volgend overzicht: 95 mannen met 0 minderjarige kinderen 57 mannen met 1 minderjarig kind 23 mannen met 2 minderjarige kinderen 10 mannen met 3 minderjarige kinderen 0 mannen met 4 minderjarige kinderen 0 mannen met 5 minderjarige kinderen 1 man met 6 minderjarige kinderen 390 vrouwen met 0 minderjarige kinderen 247 vrouwen met 1 minderjarig kind 161 vrouwen met 2 minderjarige kinderen 43 vrouwen met 3 minderjarige kinderen 19 vrouwen met 4 minderjarige kinderen 3 vrouwen met 5 minderjarige kinderen Financiële weerslag Bpost rekent een kost van 10 euro per bezoek excl.btw voor een vragenlijst van maximum 15 gesloten vragen. 1e fase: mogelijke bezoeken => euro 2e fase: 564 mogelijke bezoeken => euro Totaal: euro (incl. BTW) De extra uitgave zal via de volgende budgetwijziging ingeschreven worden. Die gaan rekenen dat ze voor 2 jaar een contract hebben. Doelgroepen preventie rond eenzaamheid en armoede Raadslid Claus vraagt een schorsing om uur. Deze wordt opgeheven om uur. Aan het besluit zal toegevoegd worden dat de overeenkomst met Bpost op de raad wordt gebracht. DE RAAD BESLUIT met 10 STEMMEN VOOR (raadsleden Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers, Joeri Straetemans, Huguette Cuyvers, Peter Mous en voorzitter) EN 1 ONTHOUDING (Raadslid Van Driessche) IN OPENBARE VERGADERING: De raad gaat akkoord met een samenwerking van het OCMW Mortsel met Bpost voor het project bclose voor twee jaar ( ). De raad gaat akkoord met het leggen van de focus van het project op volgende doelgroepen: In een eerste fase: alleenstaande ouderen 75+ In een tweede fase: eenoudergezinnen met minderjarige kinderen De overeenkomst met B-post wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de Raad. 2. Goedkeuring verslag openbare vergadering 11 maart 2015 De raad keurt het verslag van de openbare vergadering van 11 maart 2015 unaniem goed mits een aantal aanpassingen die werden meegegeven ter zitting. 3. Vervanging voorzitter Op de installatievergadering van 7 januari 2013 heeft Chris De Ridder, voorzitter, in toepassing van artikel 54 2 van het OCMW-decreet, in de eerste plaats Kristien Sestig aangesteld als haar vervanger. Vermits Kristien Sestig haar ontslag aanbood als raadslid heeft Chris De Ridder Huguette Cuyvers aangesteld om haar in de eerste plaats te vervangen. De raad neemt hiervan akte.

4 29 4. Sociaal Verhuurkantoor Woonweb vzw - algemene vergadering - verkiezing vertegenwoordigers van het OCMW wijziging Feiten en context In zitting van 6 februari 2013 heeft de OCMW-raad twee raadsleden, ondermeer Els Van der Velden, verkozen als vertegenwoordiger van het OCMW in de algemene vergadering van Sociaal Verhuurkantoor Woonweb vzw. Vermits Els Van der Velden haar ontslag aanbood als raadslid dient zij in de algemene vergadering van Sociaal Verhuurkantoor Woonweb vzw vervangen te worden. Volgende raadsleden stellen zich mondeling kandidaat ter zitting: Joerie Straetemans Aan de geheime stemming nemen alle raadsleden deel en ieder lid krijgt één stembiljet waarop de namen van de raadsleden in alfabetische volgorde worden vermeld. Ieder raadslid beschikt over één stem. Er worden 11 stembiljetten opgehaald en de stemopneming geeft volgende uitslag: Joeri Straetemans bekomt 11 stemmen DE RAAD BESLUIT IN OPENBARE VERGADERING: Joeri Straetemans, raadslid, wordt verkozen als vertegenwoordiger van het OCMW in de algemene vergadering van Sociaal Verhuurkantoor Woonweb vzw in opvolging van Els Van der Velden, ontslagnemend raadslid. 5. Gronden Hollandse Tuin overdracht aan de stad besluit Feiten en context Om aanspraak te kunnen maken op subsidies via VIPA moet het OCMW eigenaar zijn of een zakelijk recht hebben op de gronden waarop het woonzorgcentrum wordt opgericht. Stad Mortsel, eigenaar van de gronden, verleende erfpacht aan het OCMW mits voorzien van volgende clausule in de erfpachtakte: Na realisatie van het project van het OCMW bestaat de mogelijkheid dat een deel van de resterende gronden uit de erfpacht wordt gehaald en terug overgedragen wordt aan de stad na onderling overleg tussen OCMW en stad Notariële akte werd opgemaakt en ondertekend bij notaris Wellens uit Mortsel op 19 januari 2011 Artikel 51 van het OCMW-decreet mbt de bevoegdheid van de raad voor maatschappelijk welzijn Artikel 192 en volgende van het OCMW-decreet mbt de goederen van het OCMW OCMW-besluit van 13 oktober 2010 betreffende goedkeuring aan verleende erfpacht van de stad aan het OCMW Nu de werken aan het woonzorgcentrum en de buitenaanleg stilaan een einde nemen is het tijd om het gedeelte van de gronden bestemd voor buitenaanleg terug te geven aan de stad. Het OCMW wenst in erfpacht te houden de gronden waarop het gebouw is opgericht, de gronden van de dwaaltuin en van het gedeelte van aan de hoofdingang tot aan de scheiding met de straat. De teruggave van de erfpacht van de overige gronden dient te gebeuren bij notariële akte. Het punt wordt verdaagd.

5 30 6. Personeel rechtspositieregeling OCMW-personeel aanpassing besluit Feiten en context Door de wijzigende wetgeving moeten een aantal kleine wijzigingen aan de rechtspositieregeling worden doorgevoerd. Artikel 104 van het OCMW-decreet mbt de rechtspositieregeling Artikel 114 van het decreet van 29 juni 2012 waarbij ondermeer de evaluatie van de decretale graden werd gewijzigd. Besluit OCMW-raad van 8 oktober 2014 waarbij de voorgestelde wijzigingen in de rechtspositieregeling OCMW-personeel werden goedgekeurd. Op 21 januari 2015 verscheen in het Belgisch Staatsblad een bericht van de administratie van Fiscale Zaken in verband met de automatische indexering inzake inkomstenbelastingen. Adviezen Bespreking in het managementteam van 4 maart Bespreking in het basisoverlegcomité van 18 maart 2015 De OCMW-raad besliste op 11 maart 2015 gunstig advies te verlenen aan het gemeentebestuur. Het decreet d.d. 29 juni 2012 wijzigde de wijze van evalueren van de decretale graden. De evaluatie gebeurt niet meer door een extern bureau. De decretale graden moeten geëvalueerd worden door een evaluatiecomité bestaande uit het vast bureau. Art van de rechtspositieregeling OCMW-personeel dient te worden aangepast. De indexcoëfficiënt waarmee de voordelen van kosteloze verwarming en elektriciteit verhoogd worden, bedraagt nu 1,5271. Hierdoor zijn volgende bedragen van toepassing op de vanaf 1 januari 2015 toegekende voordelen: Elektriciteit leidinggevenden: 950 euro Verwarming ander personeel: 860 euro. Art.270 van de rechtspositieregeling OCMW-personeel dient te worden aangepast. Financiële weerslag geen DE RAAD BESLUIT EENPARIG IN OPENBARE VERGADERING: De raad besluit de voorgelegde wijzigingen in de rechtspositieregeling OCMW-personeel goed te keuren. 7. Personeel - nieuwe organisatiestructuur besluit Feiten In het Meerjarenplan van het lokaal bestuur staat de doelstelling om vanuit een maximale doelmatigheid van de personeelsorganisatie en een efficiënte clustering van diensten te komen tot een ruimtelijke en organisatorische herschikking van de diensten van het OCMW en een klantvriendelijke publieke dienstverlening. Het resultaat dat hier wordt beoogd is enerzijds het voorzien van de juiste man/vrouw op de juiste plaats waarbij de nadruk ligt op talenten van medewerkers. Anderzijds dient de herschikking van diensten een optimalisatie van de dienstverlening te omvatten waarbij het uitgangspunt is de personeelskosten niet te verhogen. We streven naar minimaal dezelfde kost en maximaal naar een besparing op personeel zonder aan de inhoud van onze dienstverlening te raken. De organieke wet van 8 juli 1976 OCMW decreet van 19 december 2008

6 31 OCMW Mortsel bestaat begin 2015 uit drie pijlers, sociale dienst woonvoorzieningen thuiszorg. Zij worden beleidsmatig, administratief en technische ondersteund vanuit de pijler beleid en interne organisatie. De nieuwe organisatiestructuur streeft te evolueren naar twee pijlers, waarbij de pijler thuiszorg en woonzorg één geheel worden. Door deze twee pijlers samen te brengen en de samenwerking met de coördinerende arts van het woonzorgcentrum en de huisartsenkring te optimaliseren in een bredere samenwerkingsovereenkomst, wordt voldaan aan de regelgeving van een woonzorgnetwerk. De bestaande zorgintake is de ingangspoort voor de zorgverlening vanuit deze pijler. Van hieruit worden trajectlijnen opgezet op maat van de cliënt. De zorgintake maakt binnen de nieuwe structuur onderdeel uit van de sociale dienst van deze pijler. De hulp- en dienstverlening kan hier naadloos overgaan naar elkaar. Alle thuiszorg ondersteunende dienstverlening (eveneens woonzorgassistent) valt onder de aansturing van een maatschappelijk werker op B4/5 niveau. Naast de aansturing van deze diensten wordt hier geopteerd voor het niveau maatschappelijk werker zodat zij/hij ook kan invallen in het permanentiesysteem binnen de thuiszorgdiensten. De komst van het sociaal restaurant in de welzijnscampus maakt dat zowel het dagelijks aanleveren van warme maaltijden als het uitbaten van de cafetaria geen onderdeel meer vormen van het dienstencentrum Meerminne. Het takenpakket wordt aanzienlijk minder, accenten worden verschoven. Dit wordt beschouwd als een opportuniteit om de werking aangaande de dienstencentra te herbekijken. Het opzet is om beide dienstencentra voortaan te laten aansturen door één centrumleider. De medewerkers werken voor beide DC s en worden ingezet naargelang hun talenten zodat het complementair team meer tot zijn recht kan komen. Binnen het woonzorgcentrum zijn er verblijfsafdelingen die aangestuurd worden door hoofdverpleegkundigen, kwaliteitsvolle en continue basiszorgverlening staat hier centraal. De dienstverlening vanuit het WZC wordt facilitair ondersteund door een interne poetsdienst en de keukenploeg. Deze twee laatste diensten staan op dit moment onder rechtstreekse aansturing van de directeur woonvoorzieningen. In de nieuwe organisatiestructuur zouden deze diensten onder aansturing vallen van het diensthoofd EKA. Dit is voorzien in het kader van het woonzorgcentrum op B4/5 niveau. De stafmedewerker kwaliteitszorg (A1a-A3a) wordt vervangen door een stafmedewerker beleid en interne organisatie. Klachten kunnen ook mee verschoven worden naar deze functie. Deze functie wordt beschouwd als rechterhand van de secretaris. De wettelijke verplichting van kwaliteitszorg binnen de zorgverlenende diensten maakt dat er een kwaliteitscoördinator zorg (B4/B5) wordt voorzien. De functie beleidsmedewerker (C4/C5), voorlopig nog voorzien op de financiële dienst, wordt binnen de nieuwe structuur verschoven naar de pijler beleid en interne organisatie ter ondersteuning van de financieel beheerder en secretaris. Deze wordt aangestuurd door de secretaris. Communicatie werd reeds voorzien in het personeelsbehoefteplan 0.5VTE op B-niveau. Gezien de huidige thuiszorgcoördinator eveneens vrijwilligerswerk in haar takenpakket heeft, is het loskoppelen van deze twee taken noodzakelijk. Vrijwilligerswerk dient dienstenneutraal en operationeel benaderd te worden, aangezien het beleid, de visie en de werking voor het gehele OCMW is en niet specifiek vanuit één pijler. Een invulling van 0.3VTE lijkt hier aangewezen. Dit resulteert in een aantal nieuwe functie- en competentieprofielen. Namelijk: Stafmedewerker beleid en interne organisatie (A1/A3) Kwaliteitscoördinator (B4/B5) Coördinator vrijwilligerswerk en communicatie (B1/B3) Teamleider thuiszorgdiensten (B4/B5) en een nieuwe organisatiestructuur Advies Gunstig advies managementteam

7 32 VB gaat akkoord met voorgelegd voorstel op 2 februari 2015 Gunstig advies van CBS op 16 maart 2015 Gunstig advies van basisoverlegcomité op 18 maart 2015 Financiën Deze verschuivingen resulteren in een kostenbesparing op personeel van ,28 euro; DE RAAD BESLUIT MET 10 STEMMEN VOOR (raadsleden Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers, Joeri Straetemans, Huguette Cuyvers, Peter Mous en voorzitter) EN 1 ONTHOUDING (Raadslid Van Driessche) IN OPENBARE VERGADERING: De raad hecht goedkeuring aan de nieuwe organisatiestructuur volgens bijlage. 8. Beheersovereenkomst tussen stad en OCMW ivm de gezamenlijke financieel beheerder, gezamenlijke financiële dienst en gezamenlijk beheer van de liquide middelen - besluit Bespreking De fractie Groen gaat tegenstemmen vanuit hun principes. Zij vinden dit een verkeerd signaal en vinden geen reden om de weddesurplus van de financieel beheerder na één jaar te verhogen van 15% naar 25%. Het contrast is groot rekening houdend met het feit dat vorige week kleine aanpassingen van de steunnorm niet mogelijk waren. Ze vinden dit geen prioriteit in het beleid. Ze benadrukken dat ze dit los zien van de inzet en gedrevenheid van huidige financieel beheerder. Raadslid Van Driessche merkt op dat dit werkelijk wat werk en verantwoordelijkheid met zich meebrengt en dit % meer aansluit bij de gangbare % met omliggende gemeentes. Besluit Feiten en context Vanuit de stad en het OCMW bestaat de wens de synergie tussen de ondersteunende diensten te versterken waaronder ook de financiële diensten van beide besturen. De stad en het OCMW werken op die manier samen om het financieel beleid van stad en OCMW zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen alsook het financieel management, met name de opmaak van het meerjarenplan, budget en de jaarrekening. Hiertoe werden respectievelijk op 2 december 2013 en 13 februari 2014 beheersovereenkomsten opgesteld. Artikel 75 en 271 van het OCMW-decreet van 19 december 2008 RPR OCMW-personeel Besluit OCMW-raad van 9 oktober 2013 waarbij beheersovereenkomst tussen stad en OCMW ivm gezamenlijke financieel beheerder wordt goedgekeurd Besluit OCMW-raad van 12 februari 2014 waarbij beheersovereenkomst tussen stad en OCMW ivm gezamenlijke financiële dienst wordt goedgekeurd De beheersovereenkomst ivm de gemeenschappelijke financieel beheerder die voorligt wordt aangepast: het weddesurplus verhoogt van 15 naar 25%. Dit is een opportuniteit om in de nieuwe overeenkomst ook de beslissing over het inzetten van medewerkers van de financiële diensten over de besturen heen, te integreren. Via een gemeenschappelijk beheer van de liquide middelen kan de werking geoptimaliseerd worden: De intresten van overbruggingskredieten kunnen vermeden worden indien er gelden over de besturen heen ter beschikking kunnen worden gesteld Beleggingen kunnen gemeenschappelijk aangegaan worden om betere condities te bekomen. Financiële weerslag geen

8 33 DE RAAD BESLUIT MET 8 STEMMEN VOOR (raadsleden Van Driessche, Claus, Fierens, Gaublomme, Van Steyvoort, Straetemans, Cuyvers, en voorzitter) EN 3 STEMMEN TEGEN (raadsleden Holvoet, Waelbers en Mous) IN OPENBARE VERGADERING: De raad keurt de beheersovereenkomst tussen stad en OCMW Mortsel met betrekking tot de gezamenlijke financieel beheerder, de gezamenlijke financiële dienst en het gezamenlijk beheer van de liquide middelen goed, zoals gevoegd als bijlage bij dit besluit. 9. Woonzorgcentrum Meerminnehof opnameovereenkomst en interne afsprakennota goedkeuring besluit Feiten en context De opname in een woonzorgcentrum wordt geconcretiseerd in een schriftelijke opnameovereenkomst die minimum een aantal bepalingen moet bevatten zoals beschreven in het woonzorgdecreet. Uiterlijk bij de opname moet het woonzorgcentrum aan de bewoner een kopie bezorgen van de interne afsprakennota. Artikel 52 van het OCMW-decreet van 19 december 2008 Bijlage XII, hoofdstuk III, afdeling II, artikel 11 en 13 van het Woonzorgdecreet van 24 juli 2009 Besluit OCMW-raad van 12 oktober 2011 houdende goedkeuring interne afsprakennota. Bij de ingebruikname van het woonzorgcentrum Meerminnehof dienen de bewoners de opnameovereenkomst te ondertekenen en de interne afsprakennota te ontvangen. Beide documenten worden ter goedkeuring voorgelegd. Financiële weerslag geen DE RAAD BESLUIT EENPARIG IN OPENBARE VERGADERING: De raad keurt de opnameovereenkomst en de interne afsprakennota voor het woonzorgcentrum Meerminnehof goed. 10. Centrum voor Kortverblijf Meerminnehof opnameovereenkomst en interne afsprakennota goedkeuring besluit Feiten en context De opname in een centrum voor kortverblijf wordt geconcretiseerd in een schriftelijke opnameovereenkomst die minimum een aantal bepalingen moet bevatten zoals beschreven in het woonzorgdecreet. Uiterlijk bij de opname moet het centrum voor kortverblijf aan de bewoner een kopie bezorgen van de interne afsprakennota. Artikel 52 van het OCMW-decreet van 19 december 2008 Bijlage XI, hoofdstuk III, afdeling II, artikel 4, 5 en 6 van het Woonzorgdecreet van 24 juli 2009 Bijlage XII, hoofdstuk III, afdeling II, artikel 11 en 13 van het Woonzorgdecreet van 24 juli 2009 Besluit OCMW-raad van 12 oktober 2011 houdende goedkeuring interne afsprakennota. Bij de ingebruikname van het centrum voor kortverblijf Meerminnehof dienen de bewoners de opnameovereenkomst te ondertekenen en de interne afsprakennota te ontvangen. Beide documenten worden ter goedkeuring voorgelegd.

9 34 Financiële weerslag geen DE RAAD BESLUIT EENPARIG IN OPENBARE VERGADERING: De raad keurt de opnameovereenkomst en de interne afsprakennota voor het centrum voor kortverblijf Meerminnehof goed. 11. Woonzorgcentrum Meerminnehof eenmalige VIPA-subsidie _ besluit Feiten en context. Voor de bouw van het nieuwe WZC ontving het OCMW van Mortsel een VIPA subsidie. VIPA gaf een principieel akkoord voor een bedrag van euro. dit bedrag wordt onder de vorm van jaarlijkse gebruikerstoelagen gedurende 20 jaar uitbetaald. De gebruikerstoelage bedraagt euro per jaar. Deze toelage bevat een correctie om de toekomstige inflatie en de financieringskosten deels op te vangen. De raad dient jaarlijks te beslissen om deze gebruikerstoelagen aan te vragen. Ons bestuur ontvangt de toelage sinds 2013 en de raad ging op 11 februari 2015 akkoord om de toelage voor 2015 op te vragen. VIPA informeerde per mail op 4 februari 2015 aan de directeur van het WZC naar de interesse om alternatief de toelage voor het openstaand kapitaalsaldo ineens uit te betalen; zij wenste een antwoord vóór 25 februari Op 16 februari 2015 was er een toelichtingssessie van VIPA, bijgewoond door de financieel beheerder. Uit de toelichting bleek dat de alternatieve éénmalige subsidiebetaling vooral interessant is voor besturen die nog geen financiering hebben aangegaan, of voor besturen die zich hebben gefinancierd met flexibele korte termijnoplossingen. Aangezien ons bestuur zich reeds heeft gefinancierd met een lening op 20 jaar met een vaste rentevoet, is de éénmalige subsidiebetaling voor ons bestuur minder interessant. Indien het OCMW haar lening met de bekomen subsidie vervroegd wenst af te lossen, zal zij gehouden zijn tot de betaling van een boete dat het reëel financieel verlies van de bank dekt. Op 16 februari 2015 informeerde de financieel beheerder de MaT-leden. Na hun fiat liet de financieel beheerder op 23 februari 2015 aan VIPA weten dat het bestuur geen interesse heeft voor de alternatieve éénmalige subsidiebetaling. Op 16 maart 2015 contacteerde VIPA opnieuw de directeur WZC. VIPA wenst een formele bevestiging van de beslissing om niet over te gaan tot de alternatieve subsidiebetaling. De uitkering van de gebruikerstoelage 2015 zal pas gebeuren na deze formele beslissing. Formeel akkoord VIPA, dossiernummer BZ515-A-PN Jaarlijkse beslissing raad voor de aanvraag van de gebruikerstoelage Het OCMW ontving reeds twee maal de gebruikerstoelage. Zij heeft nog recht op 18 gebruikerstoelagen van ,00, in totaal is dit ,00. Indien het OCMW zou overgaan tot de éénmalige subsidiebetaling zal zij het nog openstaande bedrag ontvangen van het principieel akkoord, zijnde ,00. Daarboven zou het bestuur recht hebben op een tegemoetkoming in de wederbeleggingsvergoeding van ,25 (schatting VIPA).

10 35 nog te ontvangen gebruikerstoelagen per 31/12/ ,00 openstaand basisbedrag per 31/12/ ,00 geschatte tegemoetkoming wederbeleggingsvg ,25 VERSCHIL ,75 Het OCMW zou ,75 minder ontvangen over de volgende 18 jaren. Indien het OCMW de subsidie éénmalig zou ontvangen en hiermee haar lening vervroegd zou afbetalen, zal zij gehouden zijn tot het betalen van een boete, die het reëel financieel verlies van de bank zal compenseren. Dit bedrag zal gemakkelijk groter zijn dan 1 miljoen euro. Het is met andere woorden niet interessant om de lening vervroegd terug te betalen. Het bestuur zal de leningslast moeten blijven dragen en de correctie daarvoor op de subsidie ovv gebruikerstoelage verliezen. Op de website van VIPA komen we te weten dat 70% van de besturen niet wenst in te gaan op de alternatieve financiering, en de jaarlijkse gebruikerstoelagen wenst te behouden (resultaat interessebevraging). VIPA suggereert om af te wachten met de formele bevestiging tot de definitieve voorwaarden van de éénmalige subsidiebetaling gekend zijn. VIPA verwacht dat dit in september zal zijn. Het is echter voor de cash flow van het OCMW aangewezen dit formeel akkoord zo snel mogelijk te geven zodat de gebruikerstoelage kan ontvangen worden. De leningslasten van het nieuwe WZC lopen reeds en bedragen ,00 euro per kwartaal. De gebruikerstoelage is nodig om deze leningslasten deels mee te dragen. Financiële weerslag Geen indien formeel akkoord om de gebruikerstoelage te behouden Positief advies van financieel beheerder. DE RAAD BESLUIT EENPARIG IN OPENBARE VERGADERING: De OCMW-raad bevestigt formeel dat zij de VIPA subsidie, die momenteel wordt uitgekeerd in jaarlijkse gebruikerstoelagen, niet wenst te ontvangen onder de vorm van een alternatieve éénmalige subsidiebetaling. 12. Woonzorgcentrum Meerminnehof oplevering stand van zaken Voorzitter ligt ter zitting de stand van zaken toe. Er werd niet voorlopig opgeleverd in maart waardoor de rondleiding voor de raad werd uitgesteld. De voorlopige oplevering staat nu ingepland op donderdagmiddag 2 april Er wordt afgesproken dat zowel de pilootaannemer als de diverse percelen van de nevenaannemers voorlopig opgeleverd worden onder volgende voorwaarden : Partijen komen overeen dat de werken voorlopig werden opgeleverd binnen de contractuele uitvoeringstermijn en dat er geen laattijdige oplevering plaatsvindt. Het OCMW zal lastens de aannemer geen vorderingen stellen op basis van artikel 48 AAV. De aannemer zal geen vorderingen stellen lastens het OCMW op basis van artikel 16 1, 16 2 en 43 2 AAV. Beide partijen doen wederzijds uitdrukkelijk afstand van de gestelde of de mogelijk te stellen vorderingen desaangaande. Alle werken n.a.v. de opmerkingen van de brandweer dienen uitgevoerd te worden In dit dossier wordt er gewerkt met pilootaannemer en nevenaannemers waarbij de doelstelling is gezamenlijke oplevering. Wegens het stopzetten van de werken door nevenaannemer Keysers kan het perceel HVAC nog niet voorlopig opgeleverd worden op 2 april. De firma BELO stelt alles in het werk om tegen half april voorlopig te kunnen opleveren. Het architectenbureau RDBM, de raadsheer Van Der Straeten, de secretaris, directeur woonvoorzieningen, financieel beheerder en voorzitter hebben dit dossier samen besproken en doorlopen in het kader van de voorlopig oplevering.

11 36 Voorziene timing: 3 april : plaatsing zorgmeubilair (bedden, nachtkastjes) 7 april en verder : levering meubilair 13 tot 15 april : plaatsing kunstwerk Nick Ervinck 17 april : rondgang en controle door de brandweer 20 april :levering kantoormeubilair Eind april : stopzetting van alle werken Eerste twee weken van mei : rondgangen/ testperiode personeel 19 en 20 mei : verhuis i.s.m. speed colli Agendapunt toegevoegd door raadslid Roger Van Driessche 13. Herbestemming Meerminne 2, 4 en 6 Samenwerking met De Ideale Woning beslissing Ik verwijs naar de presentatie van de Heer Eyckmans van de Ideale Woning tijdens de Geheime Zitting van de Raad van Ik citeer het verslag van die zitting : Er wordt benadrukt dat bij het bestuderen van de ganse site, met in de Meerminne de nrs. 2, 4, 6 en het stuk bouwgrond in de Sint-Benedictusstraat, er uiteraard een andere invulling kan komen. en iets verder : Op vraag van raadslid Holvoet deelt voorzitter mee dat er werd geopteerd voor een besloten vergadering omdat dit dossier nog niet in de fase van de beslissingen is. Het is aangewezen dit eerst met de raadsleden af te stemmen alvorens dat in openbare zitting te behandelen. Alleszins zal er nog een studiebureau aangesteld worden die de totaliteit zal bekijken. Tijdens de Openbare Zitting van werden door de Raad de lastvoorwaarden voor de architectuuropdracht voor de volledige site MM2, 4 en 6 goedgekeurd, op basis van het bestek, opgesteld in samenwerking met het stadsbestuur van Mortsel. Ook machtigt de Raad het Vast Bureau om de opdracht te gunnen bij wijze van een open offerteaanvraag. Mijn verzoek tot agendering dient ertoe om een aantal onduidelijkheden uit de wereld te helpen : 1 Formeel verzoek aan de Ideale Woning om een voorstel te doen voor de hele site Meerminne de nrs. 2, 4, 6 en het stuk bouwgrond in de Sint-Benedictusstraat : beslissing. 2 Vastleggen van een realistisch tijdspad om tot een beslissing te komen over samenwerking met de Ideale Woning, rekening houdend met de timing die van toepassing in het kader van de beslissing inzake de architectuuropdracht : bespreking en besluit. Voorzitter ligt agendapunt toe: Raad 14 januari 2015 heeft beslist rond Meerminne 2, 4, 6 De raad keurt de lastvoorwaarden voor de architectuuropdracht, zoals beschreven in het bestek, goed. De raad machtigt het vast bureau deze opdracht te gunnen bij wijze van open offerteaanvraag. Voorwerp van de architectuuropdracht masterplan Meerminne & tijdelijke invulling Meerminne 6 OCMW: Opdracht 1: Het opstellen van een Masterplan voor de site Meerminne. Streefdatum voor oplevering van opdracht 1 is september Opdracht 2: Het uitwerken van een ontwerp binnen dit Masterplan voor de herinrichting van Meerminne 6 en uitvoering van dit ontwerp. Ook alle technieken, EPB en veiligheidscoördinatie dienen in deze opdracht begrepen te zijn. Streefdatum voor oplevering van opdracht 2 is december Verdere planning wordt afgesproken met het OCMW. Het gaat hier over het uittekenen van een visie op korte en lange termijn voor de gehele campus. Er waren vijf kandidaten die een dossier hebben ingediend. Er werd een gunningsverslag opgemaakt door de technische dienst van de stad. Op basis daarvan heeft het vast bureau van 30 maart 2015 beslist de opdracht te gunnen aan de firma AREAL, Albert Claudestraat 12/014, 2018 Antwerpen.

12 37 Zij starten nu met het inventariseren en verzamelen van informatie en het uittekenen van het masterplan waarbij de brainstorm met de raad wordt overgemaakt als vertrekbasis. De resultaten komen op de raad september/oktober 2015 en december De Ideale Woning is geen architectenbureau en heeft dus niet ingetekend op het uittekenen van dit masterplan. Als het masterplan is goedgekeurd, kan De Ideale Woning een mogelijke partner zijn in het realiseren van dit masterplan. Fractie Groen heeft zelf een initiatief genomen in dit dossier en een architect aangesproken over de huidige Meerminnesite om de plannen te bekijken en een studie te doen. Uit zijn memo, waar ze nu op kunnen terugvallen, blijkt dat er geen structurele problemen zijn noodzakelijk voor afbraak. Renovatie is zeker nodig. Groen zal constructief meewerken aan dit dossier maar hun prioriteit is renovatie. Raadslid Van Steyvoort vraagt waarom we De Ideale Woning toch niet vragen om gratis hun visie te geven en eventueel tijd te winnen. Voorzitter verwijst naar de raadsbeslissing van 14 januari 2015 die unaniem werd genomen en stelt eerst de architecten hun werk te laten doen. Raadslid Van Driessche vraagt waarom ooit De Ideale Woning gevraagd werd bij aanvang van dit dossier. Voorzitter duidt dat dit een gevolg van de brainstrom met de raadsleden en het MaT is. De vraag kwam vanuit de politiek of het financieel haalbaar was om de L geheel of heel de linkerzijde van de Meerminnesite. Volgend agendapunt wordt aan de agenda toegevoegd op vraag van Roger Van Driessche, raadslid: 14. Sociaal restaurant Opvolging. Ik verwijs naar de brief dd vanwege Mevrouw Homans, Minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding inzake Sense Mortsel oprichting geen machtiging enerzijds en naar de korte verwijzing tijdens de laatste Raad. Wat is de stand van zaken? - Zijn ondertussen door de betrokken partners de nodige stappen gezet? - Wat is het tijdspad om alsnog een machtiging te verkrijgen? - Brengt de niet-machtiging onze samenwerking met de betrokken partners (tijdelijk) in het gedrang? - Is er in voorkomend geval een alternatief scenario voor een tijdelijke samenwerking? - Wat is de huidige planning voor de realisatie van het project? Antwoord voorzitter: Onze partner in dit dossier, Sense, heeft de gevraagde beslissingen van de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid CVBA met een sociaal oogmerk metsense, in oprichting en de vzw Zet U niet tijdig aangeleverd binnen de termijn van machtiging. Ze zijn hier niet in geslaagd omwille van herstructurering binnen de structuur van Sense en zijn dochterorganisaties. Op 10 maart heeft Sense laten weten dat het mandaat vanuit Zet U vzw voor oprichting in orde is maar de documenten nog getekend dienen te worden. Ze leveren dit de week van 7 april aan. De oprichtingsvergadering van de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (CVBA) met een sociaal oogmerk met Sense staat op de planning donderdagmiddag 2 april. Hier kunnen de nodige beslissingen worden genomen en vervolgens de noodzakelijke documenten aangeleverd worden door Sense. Ze stellen voorop dit de week van 7 april aan te leveren. Deze documenten zijn noodzakelijk voor het verkrijgen van een machtiging van binnenlands bestuur.

13 38 Het opnieuw indienen van het dossier met de vraag tot machtiging aan de Vlaamse Regering dient volgens de geldende regels te gebeuren zijnde: art van het OCMW decreet dat het oprichten van verenigingen regelt. art. 244 OCMW decreet waarbij een met reden omkleed besluit van de raad voor maatschappelijke welzijn tot oprichting van een vereniging, vermeld in artikel 243, te worden onderworpen aan de gemeenteraad. Navraag bij het agentschap leert ons dat het noodzakelijk is het dossier volledig opnieuw in te dienen. Dit resulteert in volgend stappenplan NR PDCA 1 PLAN 2 PLAN 3 PLAN 4 PLAN 5 WACHT 6 DO 7 DO 8 DO STAPPEN CBS 13 april Nieuwe beslissing Basis vorige beslissing 3 februari 2014 en 8 december 2014 Extra OCMW Raad 22 april Nieuwe beslissing Basis vorige beslissing 12 november 2014 Gemeenteraad 28 april Op basis van beslissing Overmaken aan agentschap binnenlands bestuur 40 dagen de tijd na OCMW Opzet: zo snel mogelijk (29 of 30 april) OCMW raad Wat? Omgevingsanalyse,. documenten tot deelname, CBS, OCMW Raad, GR Sense in oprichting Zet U Lopen termijn 100 dagen vanaf ca.4 mei dus tot ca. 11 augustus 2015 Kan altijd vroeger. Oprichting Sense Mortsel Sense Volgens de afspraken Vzw Zet U goedgekeurd in raad van OCMW Mortsel 18 december 2014 Verbouwingswerken Sense Mortsel Opening buurtrestaurant De Plataan Sense Mortsel Er wordt voorlopig geen alternatief scenario uitgewerkt. Het dossier wordt opnieuw ingediend. Raadslid Van Driessche merkt op dat het belangrijk is te kijken naar het financieel plan en mogelijke gevolgen van de omzet van de cafetaria in De Piekuur. Eveneens dient navraag te gebeuren bij Sense omtrent het uitleveren naar De Piekuur vermits dit nu reeds gebeurt vanuit een ander buurtrestaurant. In de tussenperiode (verhuis WZC MM en start sociaal restaurant) worden er maaltijden voorzien vanuit Sense. Deze worden niet in onze site MM 6 bereidt, maar wel dagdagelijks verbruikt in de Meerminne en in De Populier. De vergadering wordt besloten om uur. Goedgekeurd in zitting van 22 april Sophie Hermans secretaris Chris De Ridder voorzitter

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 51 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 13 mei 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers, Joeri

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 7 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 februari 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Jan Claus, Lieve Fierens, Kristien Sestig, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort,, Rik Holvoet, Sara Waelbers en

Nadere informatie

Raad 7 januari Kennisgeving van de verkiezing en van het onderzoek van de geloofsbrieven van de OCMWraadsleden

Raad 7 januari Kennisgeving van de verkiezing en van het onderzoek van de geloofsbrieven van de OCMWraadsleden Raad 7 januari 2013 1 RAAD 7 januari 2013 Aanwezig: Ilse Lacante, voorzitter van de gemeenteraad Chris De Ridder, Roger Van Driessche, Jan Claus, Els Van der Velden, Lieve Fierens, Kristien Sestig, Gwenda

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Raad 12 september 2012 60 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 12 september 2012 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen, Lodewijk

Nadere informatie

raad voor maatschappelijk welzijn

raad voor maatschappelijk welzijn raad voor maatschappelijk welzijn Notulen zitting van 14 september 2016 Samenstelling Aanwezig: mevrouw Chris De Ridder, OCMW-voorzitter; de heer Roger Van Driessche, OCMW-raadslid; mevrouw Lieve Fierens,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 129 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 november 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers, Joeri Straetemans,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 141 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 16 december 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Raad 11 januari 2012 1 11 januari 2012 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Chris De Ridder, afgevaardigd schepen, Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 65 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 10 juni 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers, Joeri

Nadere informatie

Raad 18 november

Raad 18 november Raad 18 november 2009 112 RAAD 18 november 2009 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Chris De Ridder, afgevaardigd schepen Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen,

Nadere informatie

raad voor maatschappelijk welzijn

raad voor maatschappelijk welzijn raad voor maatschappelijk welzijn uittreksel zitting van 13 september 2017 GOEDGEKEURD BEHEERSING EN ONTWIKKELING Beleidsrapportage 6 2017_RMW_00057 klachtenbehandeling - nieuwe procedure lokaal bestuur

Nadere informatie

raad voor maatschappelijk welzijn

raad voor maatschappelijk welzijn raad voor maatschappelijk welzijn Notulen zitting van 10 oktober 2018 Samenstelling Aanwezig: mevrouw Chris De Ridder, OCMW-voorzitter; de heer Roger Van Driessche, OCMW-raadslid; mevrouw Lieve Fierens,

Nadere informatie

raad voor maatschappelijk welzijn

raad voor maatschappelijk welzijn raad voor maatschappelijk welzijn Notulen zitting van 12 december 2018 Samenstelling Aanwezig: mevrouw Chris De Ridder, OCMW-voorzitter; mevrouw Lieve Fierens, OCMW-raadslid; de heer Luc Van Steyvoort,

Nadere informatie

RAAD VAN 3 DECEMBER 2013

RAAD VAN 3 DECEMBER 2013 RAAD VAN 3 DECEMBER 2013 Aanwezig: Mevr. M. Robberechts, Voorzitter; dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, dhr. P. Van Cauwenberghe, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. N.

Nadere informatie

raad voor maatschappelijk welzijn

raad voor maatschappelijk welzijn raad voor maatschappelijk welzijn uittreksel zitting van 13 december 2017 GOEDGEKEURD BEHEERSING EN ONTWIKKELING Beleidsvoorbereiding 9 2018_RMW_00002 lokaal bestuur Mortsel - reglement tijdsregistratie

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 101 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 9 oktober 2013 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Els Van der Velden, Lieve Fierens, Kristien Sestig, Gwenda Gaublomme, Luc Van

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 81 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 5 augustus 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

Raad van 21 december 2011

Raad van 21 december 2011 Raad van 21 december 2011 Aanwezig: Uyttendaele R. voorzitter, Matthijs R., De Waele M., Schollaert G., Matthijs F., Vander Straeten C., Sonck K., Derder I., Cromphout N., Vanderlinden L. en De Grauwe

Nadere informatie

Raad 12 oktober

Raad 12 oktober Raad 12 oktober 2011 75 RAAD 12 oktober 2011 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen, Lodewijk Van Staeyen, Els Van der Velden,

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Maria Lauryssen, Lien Boenders, Dave Hermans, Gert Peeters, Bérénice Storms, Wilfried Van Bavel, Martine Wilms en Leo Verboven Sven Brabants

Maria Lauryssen, Lien Boenders, Dave Hermans, Gert Peeters, Bérénice Storms, Wilfried Van Bavel, Martine Wilms en Leo Verboven Sven Brabants Zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn van 1 april 2015 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Wouter Patho Maria Lauryssen, Lien Boenders, Dave Hermans, Gert Peeters, Bérénice Storms, Wilfried

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 20 november 2013

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 20 november 2013 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 20 november 2013 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Conny Gevens, Joachim Lelièvre- Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

Raad 13 oktober

Raad 13 oktober Raad 13 oktober 2010 80 RAAD 13 oktober 2010 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Chris De Ridder, afgevaardigd schepen Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen, Lodewijk

Nadere informatie

raad voor maatschappelijk welzijn

raad voor maatschappelijk welzijn raad voor maatschappelijk welzijn Notulen zitting van 9 mei 2018 Samenstelling Aanwezig: mevrouw Chris De Ridder, OCMW-voorzitter; de heer Roger Van Driessche, OCMW-raadslid; mevrouw Lieve Fierens, OCMW-raadslid;

Nadere informatie

raad voor maatschappelijk welzijn

raad voor maatschappelijk welzijn raad voor maatschappelijk welzijn Notulen zitting van 17 januari 2018 Samenstelling Aanwezig: mevrouw Chris De Ridder, OCMW-voorzitter; mevrouw Lieve Fierens, OCMW-raadslid; de heer Luc Van Steyvoort,

Nadere informatie

raad voor maatschappelijk welzijn

raad voor maatschappelijk welzijn raad voor maatschappelijk welzijn zitting van 15 maart 2017 Samenstelling Aanwezig: mevrouw Chris De Ridder, OCMW-voorzitter; de heer Roger Van Driessche, OCMW-raadslid; mevrouw Lieve Fierens, OCMW-raadslid;

Nadere informatie

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 januari 2018

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 januari 2018 AANVANG: Te 20:00 uur in de raadzaal Sociaal Huis, OCMW Wuustwezel AANWEZIG: De heer: G. Verelst, voorzitter mevrouwen: M. Steyaert, J. Meirsman, M. Deruytter, A. Lostrie, L. Debaecke, leden de heren:

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 112 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 14 oktober 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

OCMW-raad van 25 oktober 2012

OCMW-raad van 25 oktober 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019 Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019 A-AGENDA Dienstverlening 1 2019_VB_00035 Bijzonder Comité Sociale Dienst - Kennisgeving eedaflegging mevrouw Eunice Yahuma Baitoapala- Kennisneming

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer,

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer, Kaprijke, 1 juni 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag 9

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

OCMW Kortemark. Raadszitting van 7 oktober 2014 om 19u30 in de zetel van het OCMW, Hospitaalstraat 31, 8610 Kortemark.

OCMW Kortemark. Raadszitting van 7 oktober 2014 om 19u30 in de zetel van het OCMW, Hospitaalstraat 31, 8610 Kortemark. OCMW Kortemark Raadszitting van 7 oktober 2014 om 19u30 in de zetel van het OCMW, Hospitaalstraat 31, 8610 Kortemark. VERSLAG OPENBARE VERGADERING 1. Voorstelling project Time Out Wouter Verschaeve van

Nadere informatie

VR DOC.0161/1

VR DOC.0161/1 VR 2019 0802 DOC.0161/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van Besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zittingen van de OCMW-raad van 18 december 2018 en 2 januari 2019 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zittingen van de OCMW-raad van 18 december 2018 en 2 januari 2019 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van donderdag 17 januari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zittingen van de OCMW-raad van 18 december

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 1 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 januari 2014 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Els Van der Velden, Lieve Fierens, Kristien Sestig, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort,

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OUDENBURG PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OUDENBURG PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OUDENBURG PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 12 april 2016 Tegenwoordig: mevr. Rita Meyns - voorzitter,

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

AGENDA OPENBARE ZITTING. 12 februari 2013. Aan de raadsleden

AGENDA OPENBARE ZITTING. 12 februari 2013. Aan de raadsleden 12 februari 2013 Aan de raadsleden Graag nodigen wij u uit tot de zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. De zitting vindt plaats op 21 februari 2013 om 20u in de raadzaal van het OCMW, Gootje

Nadere informatie

HD _RMW_00132 Aanstelling - fulltime medewerkersconsulent in contractueel dienstverband voor een periode van onbepaalde duur

HD _RMW_00132 Aanstelling - fulltime medewerkersconsulent in contractueel dienstverband voor een periode van onbepaalde duur Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 19 september 2017 Verslag HD 1 2017_RMW_00131 OCMW en instellingen - Afname raamovereenkomst VVSG "Postdiensten voor Vlaamse lokale besturen" - Delegatiebevoegdheid

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 31 januari 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 13 DECEMBER 2012

Nadere informatie

Besluit: Unaniem Enig art. - Het verslag van de openbare zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 december 2015 wordt goedgekeurd.

Besluit: Unaniem Enig art. - Het verslag van de openbare zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 december 2015 wordt goedgekeurd. OCMW-raad maandag 18 januari 2016 Aanwezig: Herman Himpens, OCMW-voorzitter Stefanie Costenoble, Robin Declerck, Carl Desaever, Els Sarazyn, Marie-Paule Somers, Lieven Vandenbroucke, Ester Vanparys, Filip

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Collectief overlegorgaan

Huishoudelijk reglement Collectief overlegorgaan Huishoudelijk reglement Collectief overlegorgaan 1. Doel Art 1. Het huishoudelijk reglement van het Collectief overleg heeft als doel alle mogelijke afspraken voor het Collectief overleg zo volledig en

Nadere informatie

OCMW-raad van 28 januari 2016

OCMW-raad van 28 januari 2016 1 Dienst: secretariaat Contactpersoon: Bieke Gevaert Tel. 03 778 60 19 Email: bieke.gevaert@sint-niklaas.be Bondige toelichting voor het publiek bij de punten van de openbare zitting OPENBARE ZITTING Notulen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 5 Open verklaren betrekking maatschappelijk werker halftime

OPENBARE ZITTING. 5 Open verklaren betrekking maatschappelijk werker halftime Kaprijke, 9 maart 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

RAAD zitting van 5 maart De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00

RAAD zitting van 5 maart De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00 RAAD zitting van 5 maart 2013 De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00 Zijn aanwezig:mevr. Anne Marie De Gussem, voorzitter Mevr. Femke Colenbie, Dhr. Jacques Wollaert, Mevr. Martine Van Audenaerde,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 20 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 9 maart 2016 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Lieve Fierens, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers, Joeri Straetemans, Huguette Cuyvers,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 124 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 december 2013 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Jan Claus, Els Van der Velden, Lieve Fierens, Kristien Sestig, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Alexander

Nadere informatie

Vergadering van

Vergadering van Vergadering van 07.01.13 Aanwezig : Jacques Vanneste, voorzitter gemeenteraad; Jan Seynhaeve, burgemeester; Vicky Claeys, Veerle De Pauw, Anita Deprez, Pieterjan Geldhof, Suzan Joye, Chris Loosvelt, Hilde

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid Kaprijke, 2 februari 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zittingen van de OCMW-raad van 18 december 2018 en 2 januari 2019 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zittingen van de OCMW-raad van 18 december 2018 en 2 januari 2019 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van donderdag 17 januari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zittingen van de OCMW-raad van 18 december

Nadere informatie

OCMW-raad van 24 oktober 2013

OCMW-raad van 24 oktober 2013 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

OCMW-raad van 29 januari 2015

OCMW-raad van 29 januari 2015 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 JANUARI 13

ZITTING VAN 28 JANUARI 13 PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- ZITTING VAN 28 JANUARI 13 AANWEZIG: de heer Koenraad Van Coppenolle, voorzitter de dames Veerle Daems, Martine Dierickx, Heleen Vangeel en Freya Verlinden

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring

Nadere informatie

Vergadering van 18.01.16

Vergadering van 18.01.16 Vergadering van 18.01.16 Aanwezig: Frank Acke, voorzitter; Jan Seynhaeve, burgemeester; Pieterjan Geldhof, Vicky Claeys, Anita Deprez, Suzan Joye, Veerle De Pauw, Serge Verbrugghe, Nico Vanwynsberghe,

Nadere informatie

DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC)

DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC) DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om 20.00 uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC) (conform artikel 29 tot en met 33 van het decreet van 19 december 2008) Aanwezig Voorzitter:

Nadere informatie

Raad 9 november

Raad 9 november Raad 9 november 2011 83 RAAD 9 november 2011 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen, Lodewijk Van Staeyen, Els Van der Velden,

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 24 maart Kennisgeving notulen van het vast bureau van 9 maart 2016 en 23 maart 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 24 maart Kennisgeving notulen van het vast bureau van 9 maart 2016 en 23 maart 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 28 APRIL 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 Mededeling ter kennisgeving van OCMW-raadsbesluiten, in uitvoering van artikel 254 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

Goedkeuring te hechten aan het hiernavolgende Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten.

Goedkeuring te hechten aan het hiernavolgende Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten. Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan het hiernavolgende Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten. Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten DEEL I: ALGEMEEN Art. 1 Het

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

raad voor maatschappelijk welzijn

raad voor maatschappelijk welzijn raad voor maatschappelijk welzijn Notulen zitting van 9 november 2016 Samenstelling Aanwezig: mevrouw Chris De Ridder, OCMW-voorzitter; de heer Luc Van Steyvoort, OCMW-raadslid; de heer Rik Holvoet, OCMW-raadslid;

Nadere informatie

Zitting van 22 januari 2013.

Zitting van 22 januari 2013. Zitting van 22 januari 2013. Aanwezig : MM. Verhaeghe, voorzitter; Servranckx, Peeters, Marchand, Croon, Laureys, Develter, Verstappen en Beens, leden; Dedecker, secretaris. De voorzitter opent de vergadering

Nadere informatie

Zitting van 24 april 2018

Zitting van 24 april 2018 Zitting van 24 april 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 Aanwezig: Kurt Windels, burgemeester; Dirk Debaere, voorzitter gemeenteraad; Katrien Vandecasteele, voorzitter; Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013.

NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013. NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013. Locatie: OCMW Buggenhout, zaal dienstencentrum Aanwezig: VAN HERREWEGHE Tom, burgemeester WILLEMS Jean-Pierre, voorzitter van de gemeenteraad BUYS Rosette, DE MUL Bettie,

Nadere informatie

18. MEDEDELINGEN EN VRAGEN RAADSLEDEN 18.1. Varia. MDT/KVDB Stukken ter inzage

18. MEDEDELINGEN EN VRAGEN RAADSLEDEN 18.1. Varia. MDT/KVDB Stukken ter inzage OCMW Waasmunster RD 2010/9 1 OPENBARE ZITTING Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 13 oktober 2010 Raadzaal Sociaal Huis 19u 11. SOCIALE DIENST (AC 832) Zonder voorwerp 12. OPVANG

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 7 februari 2017 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 7 februari 2017 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 07 maart 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018 ZITTING VAN DE RAAD VAN 28 JUNI 2018 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 23 september 2015

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 23 september 2015 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 23 september 2015 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019

ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019 ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Rob Guns, voorzitter; Eduardus Kennes, burgemeester; Guy Van de Perre, Gert Storms, Robert Diels,

Nadere informatie

3 Principe tot verkoop 9 loten bouwgrond in "Schippersbos"

3 Principe tot verkoop 9 loten bouwgrond in Schippersbos ZITTING VAN DE RAAD VAN 25 FEBRUARI 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST MET BESLISSINGEN VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 APRIL 2015.

OVERZICHTSLIJST MET BESLISSINGEN VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 APRIL 2015. OCMW KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST MET BESLISSINGEN VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 APRIL 2015. Openbare zitting 1. PERSONEEL EN INTERNE ORGANISATIE 1.1. Personeel 1.2. Interne

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 12 juli 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 12 juli 2016; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de bepaling van voorwaarden voor een bijzondere oproep om voor bepaalde woongelegenheden een erkenningskalender in te dienen en tot wijziging van de regelgeving

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 3 januari 2017 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 3 januari 2017 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 07 februari 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 28 augustus 2014 Erik Vanderheiden, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Luc Haine, Marc Verheyen,

Nadere informatie

Afsprakennota tussen het bestuur en de administratie. Overeenkomstig artikel 86 2 van het OCMW-decreet van 19 december 2008.

Afsprakennota tussen het bestuur en de administratie. Overeenkomstig artikel 86 2 van het OCMW-decreet van 19 december 2008. Afsprakennota tussen het bestuur en de administratie Overeenkomstig artikel 86 2 van het OCMW-decreet van 19 december 2008. A - Afspraken over de samenwerking van de raadsleden met de leden van het managementteam.

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium

Nadere informatie

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd.

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd. RAAD VAN 2 JULI 2013 Aanwezig: Mevr. S. Jacobs, Voorzitter; dhr. E.Vangindertael, dhr. J.-M. Hubert (vanaf punt 3), dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, Mevr. M. Robberechts, en Mevr.

Nadere informatie

OCMW-raad Wachtebeke. Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis)

OCMW-raad Wachtebeke. Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis) OCMW-raad Wachtebeke Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis) Aanwezig: An Delen, Jacqueline Van Pamel, Marleen Claeys, Raf De Weggheleire, Anita Van Cronenburg, Willy Celie, Jan

Nadere informatie

Zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn van 1 april 2015

Zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn van 1 april 2015 Zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn van 1 april 2015 Openbare zitting 01. Raad voor maatschappelijk welzijn: verslag vorige vergadering openbaar gedeelte - goedkeuring De raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Els Van Gucht;

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn dd. 5 januari 2016 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn dd. 5 januari 2016 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 02 februari 2016 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 12 september 2017 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 12 september 2017 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 3 oktober 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie