Raad 9 november

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raad 9 november"

Transcriptie

1 Raad 9 november RAAD 9 november 2011 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen, Lodewijk Van Staeyen, Els Van der Velden, Jan Claus, Marcel Celis, Huguette Cuyvers en Lieve Fierens, leden alsook Ria Van Put, secretaris, Gert Buys, ontvanger, woont de vergadering bij; Chris De Ridder, afgevaardigd schepen, Voorzitter opent de vergadering om 20.OO uur Openbare vergadering 1 Goedkeuring verslag openbare vergadering 12 oktober 2011 Het verslag van de openbare vergadering van 12 oktober 2011 wordt goedgekeurd. 2 Budgetten 2011 kwartaalrapportering 3 de kwartaal 2011 en voortgangsbewaking beleidsnota De raad neemt kennis van de kwartaalrapportering van het derde kwartaal 2011, die zowel de voortgangsbewaking van de beleidsnota, meer bepaald een statusoverzicht van de verschillende actiepunten voor het derde kwartaal, als een financiële nota omvat. Ria Van Put, secretaris en Gert Buys, ontvanger, lichten het kwartaalrapport toe aan de hand van een pptpresentatie. De ppt-presentatie is voor de raadsleden raadpleegbaar op het extranet: diensten/ocmw/secretariaat/ documenten raadsleden/projecten bij beleidsnota/tussentijdse evaluatie beleidsnota 2011 Q3. 3 Meerjarenplan bespreking en vaststelling Het OCMW stelde tijdens de raad van 18 november 2009 het meerjarenplan vast. Dat meerjarenplan werd goedgekeurd door de gemeenteraad. Het OCMW werkte met een rollend meerjarenplan en daarom dient het meerjarenplan dit jaar te worden geactualiseerd. Het decreet laat niet lager toe deze werkwijze te hanteren: er dient verplicht een meerjarenplan te worden opgesteld dat gans de legislatuur + één jaar omvat. OCMW-decreet, art. 146, 147 en 148 De raad neemt kennis van de presentatie van de strategische nota , met name van de aanpassingen ten aanzien van de strategische nota van en van de presentatie van de financiële nota. Het managementteam heeft op 24 oktober 2011 het meerjarenplan gunstig geadviseerd. Het overleg stad OCMW besprak de uitgangspunten van de meerjarenplanning op 10 oktober jl. en het ontwerp van meerjarenplan op 7 november 2011 en gaf gunstig advies.

2 Raad 9 november BESLUIT MET ZES STEMMEN VOOR (raadleden Van Broeckhoven, Mattheeussen, Van der Velden, Claus, Cuyvers en voorzitter), TWEE STEMMEN TEGEN (raadsleden Van Driessche en Verbrugghe) EN DRIE ONTHOUDINGEN (raadsleden Van Staeyen, Celis en Fierens) IN OPENBARE VERGADERING: De meerjarenplanning , met inbegrip van de strategische en financiële nota, wordt vastgesteld. Afschrift van deze beslissing zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de gemeenteraad; Deze beslissing wordt samen met de documenten doorgestuurd naar de provinciegouverneur en het college van Het meerjarenplan is raadpleegbaar op het extranet raadsleden: bestuur en beleid/beleidsdocumenten/ OCMW-bestuur/meerjarenplan/meerjarenplan MaT-leden voor opvolging 4 Budgetten 2012 bespreking en vaststelling Jaarlijks dient de raad de budgetten voor het volgend boekjaar vast te stellen. De opmaak van de budgetten 2012 is gebaseerd op de meerjarenplanning , vastgesteld in raadszitting van heden. OCMW-decreet, art De accenten voor het beleid 2012 worden toegelicht in de beleidsnota welke aan dit verslag wordt toegevoegd. Het managementteam heeft op 24 oktober 2011 het meerjarenplan gunstig geadviseerd. Het overleg stad OCMW besprak het ontwerp van budget 2012 op 7 november 2011 en gaf gunstig advies. Na beraadslaging: BESLUIT MET ZES STEMMEN VOOR (raadleden Van Broeckhoven, Mattheeussen, Van der Velden, Claus, Cuyvers en voorzitter), TWEE STEMMEN TEGEN (raadsleden Van Driessche en Verbrugghe) EN DRIE ONTHOUDINGEN (raadsleden Van Staeyen, Celis en Fierens) IN OPENBARE VERGADERING: De raad stelt de budgetten en de beleidsnota 2012 vast, Afschrift van deze beslissing wordt ter kennis voorgelegd aan de gemeenteraad. Deze beslissing wordt samen met de documenten doorgestuurd naar de provinciegouverneur en het college van De beleidsnota is raadpleegbaar op het extranet raadsleden: bestuur en beleid/beleidsdocumenten/ OCMWbestuur/beleidsnota bij budgetten Budgethouders voor opvolging Ontvanger voor gevolg MaT-leden voor kennisname 5 Indexering ligdagprijs woonzorgcentrum, centrum voor kortverblijf en serviceflats besluit De huidige dagprijzen van het WZC en de serviceflats werden in raadszitting van 17 november 2010 vastgesteld en werden van kracht op 1 januari Op basis van de consumptieprijsindex (CPI) is een indexatie mogelijk.

3 Raad 9 november Ministerieel Besluit van 12 augustus 2005 houdende bijzondere bepalingen inzake prijzen voor de sector van de instellingen voor bejaardenopvang. Omdat het ministerie de consumptieprijsindex gebruikt van de maand waarin onze vraag hun diensten bereikt, heeft het BCWT op 26 oktober 2011 het principe van de indexering gunstig geadviseerd. Ter indicatie zijn de nieuwe prijzen berekend op basis van de laatst beschikbare gegevens, zijnde de door het planbureau voorspelde CPI van oktober 2011 Ter indicatie: huidige prijs huidige index nieuwe index* nieuwe prijs stijging absoluut stijging % 1 persoonskamer WZC 47,65 114,25 118,49 49,42 1,77 3,71% 2 persoonskamer WZC 44,76 114,25 118,49 46,42 1,66 3,71% kamer echtpaar WZC 39,15 114,25 118,49 40,60 1,45 3,71% 1 persoonskamer CVK 47,65 114,25 118,49 49,42 1,77 3,71% 2 persoonskamer CVK 44,76 114,25 118,49 46,42 1,66 3,71% korting bij afwezigheid 3,71 114,25 118,49 3,85 0,14 3,71% dagprijs serviceflat 13,08 114,25 118,49 13,57 0,49 3,71% DE RAAD BESLUIT UNANIEM IN OPENBARE VERGADERING De raad gaat akkoord om de vraag tot indexering van de dagprijzen voor het woonzorgcentrum, het centrum voor kortverblijf en de serviceflats te richten aan de Federale Overheidsdienst Economie, KMO, Middenstand en Energie, afdeling prijzen en mededinging. De door de Federale Overheidsdienst Economie, KMO, Middenstand en Energie, afdeling prijzen en mededinging vastgestelde dagprijzen zullen voor kennisgeving aan de raad worden meegedeeld.. Dit besluit wordt op de overzichtslijst geplaatst voor de provinciegouverneur en het college van Directeur WZC voor opvolging Ontvanger voor opvolging 6 Beleids- en Beheerscyclus (BBC) toetreding besluit De Beleids- en beheerscyclus is een besluit van de Vlaamse Regering. Het betreft een proces met drie subprocessen: beleidsplanning, beleidsuitvoering en beleidsevaluatie waarbij de output van het ene subproces de input vormt van het volgende subproces. Voor de Vlaamse lokale besturen betekent BBC in feite het invoeren van twee geïntegreerde beleids- en beheerscyclussen: een meerjarige cyclus en een jaarlijkse cyclus.; een strategische en een operationele cyclus. Besluit van de Vlaamse Regering van 25 juni 2010 betreffende de beleids- en beheerscyclus van de gemeenten, de provincies en de OCMW s OCMW-decreet; artikel Het OCMW dient het tijdstip van invoering van de nieuwe regelgeving nog vast te stellen. Instappen kan vanaf 1 januari 2013 of 1 januari Kiest het OCMW 2013 als instapjaar dan dient het OCMW dit met een raadsbeslissing zo spoedig mee te delen aan het Agentschap voor Binnenlands bestuur. Het voordeel van een toetreding op 1 januari 2013 is dat de nieuwe raadsleden zich het huidige system niet meer eigen moeten maken.

4 Raad 9 november Secretaris en ontvanger geven gunstig advies om toe te treden op 1 januari DE RAAD BESLUIT UNANIEM IN OPENBARE VERGADERING Het OCMW van Mortsel zal in de beleids- en beheerscyclus van de gemeenten, de provincies en de OCMW s instappen op 1 januari 2013; Dit besluit wordt op de overzichtslijst geplaatst voor de provinciegouverneur en het college van MaT voor kennisname 7 Aansluiting arbeidsgeneeskundige dienst In raadszitting van 8 december 1999 werd beslist vanaf 1 januari 2000 het medisch toezicht voor werknemers toe te vertrouwen aan IDEWE. Het vast bureau besliste op 29 november 2010 deze samenwerking te beëindigen omwille van het gebrek aan optimale communicatie tussen de arbeidsarts en het OCMW, het tekort aan lokalen en de administratie rond het medisch onderzoek Het OCMW heeft op 6 december 2010 de opzeg betekend. Vanaf 1 januari 2012 dient een andere externe dienst voor preventie en bescherming op het werk worden toegewezen. Wet op het Welzijn De externe diensten voor preventie en bescherming op het werk hanteren de wettelijke minimumtarieven, zowel voor het geneeskundig toezicht als voor de risicobeheersing waardoor het toepassing van de wet op de overheidsopdrachten niet geldt. Er wordt voorgesteld een samenwerking aan te gaan met Provikmo, Oude Godstraat 110 te Edegem, omdat: de collega s van de stad hierbij zijn aangesloten de onderzoeken daar te plaatse zullen gebeuren de locatie erg kort bij het OCMW van Mortsel is gelegen ( Financiële weerslag Geen (wijzigingen) DE RAAD BESLUIT UNANIEM IN OPENBARE VERGADERING De raad sluit een samenwerkingsovereenkomst af met Provikmo, Oude Godstraat 110 te Edegem, ingaande op 1 januari 2012 voor onbepaalde duur. Het eerste jaar geldt als een proefperiode. Dit besluit wordt op de overzichtslijst geplaatst voor de provinciegouverneur en het college van Personeelsdienst voor opvolging Alle medewerkers voor kennisname 8 Instap in systeem van minimale levering via de aardgasbudgetmeter : goedkeuring besluit Vlaamse Regering reikt de OCMW s een middel aan om gezinnen die de middelen niet hebben om de budgetmeter aardgas op te laden en die bijgevolg het risico lopen zonder verwarming te vallen in de winterperiode, te ondersteunen door hen een minimale hoeveelheid aardgas ter beschikking te stellen via periodieke opladingen van de budgetmeterkaart. Decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn;

5 Raad 9 november Organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de OCMW, inzonderheid art. 57 4; Besluit van de Vlaamse regering van 12 november 2010 tot wijziging van het besluit van de Vlaamse regering van 13 maart 2009 betreffende de sociale openbaredienstverplichtingen in de vrijgemaakte elektriciteits- en aardgasmarkt, wat betreft de invoering van een minimale levering van aardgas tijdens de winterperiode; Tabel vastgesteld door de Vlaamse minister van Energie betreffende de hoeveelheid aardgas die de huiselijke afnemer nodig heeft om tot het einde van de winterperiode te beschikken over een minimale verwarming van de woning; Omzendbrief van 22 november 2010 dienaangaande van de Vlaamse minister van Energie, Wonen, Steden en Sociale Economie en van de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin; Overwegende dat de OCMW s die instappen in het systeem tot maximum 70 % van de gemaakte kosten kunnen terugvorderen van de distributienetbeheerder; Ministerieel besluit houdende vastlegging van de tabel betreffende de hoeveelheid aardgas die de huishoudelijke afnemer heeft om tot het einde van de winterperiode te beschikken over een minimale verwarming van de woning (dd.9 september 2011) Het OCMW wenst voor onbepaalde tijd in te stappen omdat deze regeling mogelijkheid geeft voor de cliënten. Tijdens vorige periode werd weliswaar niet veel gebruik gemaakt van het systeem (vijf cliënten), maar het betrof een nieuw systeem dat ondertussen werd geoptimaliseerd. Financiële weerslag De bedragen opgenomen in de tabel bij de Ministeriële Omzendbrief van 9 september 2011 kunnen tot 70% gerecupereerd worden bij de netbeheerder. DE RAAD BESLUIT UNANIEM IN OPENBARE VERGADERING: De raad stapt in het systeem van minimale levering via de aardgasbudgetmeter, voor onbepaalde duur. Dit besluit wordt overgemaakt aan de distributienetbeheerder. Dit besluit wordt op de overzichtslijst geplaatst voor de provinciegouverneur en het college van De ministeriële omzendbrief is raadpleegbaar op het extranet raadsleden: diensten/ secretariaat/documenten raadsleden/sociale Dienst/Ministeriële Omzendbrief minimale levering via aardgasbudgetmeter diensthoofd sociale dienst voor gevolg ontvanger voor opvolging 9 Centrum voor Kortverblijf - opnameovereenkomst goedkeuring Voor het woonzorgcentrum Meerminne werd een opnameovereenkomst gebruikt zoals ze werd goedgekeurd in raadszitting van 11 februari 2004; Op 8 juni 2011 besliste de raad een centrum voor kortverblijf aan te vragen voor één woongelegenheid. De erkenning werd verkregen, ingaande op 1 oktober Juridsiche gronden Woonzorgdecreet Het woonzorgdecreet schrijft de modaliteiten voor die in de opnameovereenkomst moeten worden opgenomen. Bijgaand voorstel van opnameovereenkomst werd in BCWT van 26 oktober gunstig geadviseerd. Financiële weerslag Geen

6 Raad 9 november DE RAAD BESLUIT UNANIEM IN OPENBARE VERGADERING: De opnameovereenkomst voor het centrum voor kortverblijf Meerminne, zoals blijkt uit bijlage, wordt goedgekeurd. Dit besluit wordt op de overzichtslijst geplaatst voor de provinciegouverneur en het college van Directeur WZC voor gevolg 10 IGEAN milieu en veiligheid verkiezing vertegenwoordiger van het OCMW voor de algemene vergadering Het OCMW is lid bij IGEAN milieu en veiligheid en wordt bijgevolg uitgenodigd om vertegenwoordigd te zijn op onder meer de algemene vergadering. IGEAN milieu en veiligheid deelt met een aangetekend schrijven op 6 oktober 2011 mee dat de raad van bestuur van IGEAN milieu en veiligheid in haar vergaderingen op 10 november 2010 en 7 september 2011 heeft beslist om op 7 december 2011 een algemene vergadering samen te roepen De benoemingsprocedure van IGEAN milieu en veiligheid bepaalt dat het mandaat van de vertegenwoordiger voor elke algemene vergadering moet worden herhaald. In voorgaande beslissingen heeft de OCMW-raad steeds raadslid Peter Van Broeckhoven aangesteld om het OCMW van Mortsel te vertegenwoordigen op de algemene vergadering van IGEAN dienstverlening. DE RAAD BESLUIT UNANIEM IN OPENBARE VERGADERING De raad stelt Peter Van Broeckhoven, OCMW raadslid, wonende te 2640 Mortsel, Van Dijckstraat 42, aan om het OCMW van Mortsel te vertegenwoordigen op de algemene vergadering van IGEAN milieu en veiligheid van 7 december Twee uittreksels van onderhavige raadsbeslissing zullen aan IGEAN milieu & veiligheid worden bezorgd. Dit besluit wordt op de overzichtslijst geplaatst voor de provinciegouverneur en het college van IGEAN voor kennisname 11 IGEAN milieu en veiligheid vaststellen mandaat van de vertegenwoordiger van het OCMW m.b.t. de agendapunten van de algemene vergadering Peter Van Broeckhoven werd in raadszitting van 9 november 2011 aangesteld om het OCMW van Mortsel te vertegenwoordigen op de algemene vergadering van IGEAN milieu en veiligheid van 7 december IGEAN milieu en veiligheid deelt met een aangetekend schrijven op 6 oktober 2011 mee dat de raad van bestuur van IGEAN milieu en veiligheid in haar vergadering van 5 oktober 2011 heeft beslist om op 7 december 2011 een algemene vergadering samen te roepen met volgende agendapunten : Goedkeuren van de nota m.b.t. de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategieën in 2012 Goedkeuren van de begroting 2012 Benoemen van bestuurders Benoemen van leden voor de adviescomités Volgens de statuten van IGEAN milieu en veiligheid moet het mandaat van de vertegenwoordiger worden vastgesteld. DE RAAD BESLUIT MET ZES STEMMEN VOOR (raadsleden Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen, Van der Velden, Claus, Cuyvers en voorzitter) EN VIJF STEMMEN TEGEN (raadsleden Van Driessche, Verbrugghe, Van Staeyen, Celis en Fierens) IN OPENBARE VERGADERING: -- De raad neemt kennis van de dagorde van de algemene vergadering van IGEAN milieu en veiligheid van 7 december 2011 en de daarbij horende documenten en neemt volgende beslissingen:

7 Raad 9 november Goedkeuren van de nota m.b.t. de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategieën in 2012 Goedkeuren van de begroting 2012 Benoemen van de bestuurders Benoemen van de leden voor de adviescomités -- De raad beslist Peter Van Broeckhoven, OCMW-raadslid, te mandateren om op de algemene vergadering van IGEAN milieu en veiligheid van 7 december 2011 deel te nemen aan de bespreking van voornoemde agendapunten en te beraadslagen en te beslissen overeenkomstig dit besluit en verder al het nodige te doen om de agenda af te werken. -- Twee uittreksels van onderhavige raadsbeslissing zullen aan IGEAN milieu en veiligheid worden bezorgd. -- Dit besluit wordt op de overzichtslijst geplaatst voor de provinciegouverneur en het college van -- IGEAN voor kennisname 12 IGEAN dienstverlening verkiezing vertegenwoordiger van het OCMW voor de algemene vergadering Het OCMW is lid bij IGEAN dienstverlening en wordt bijgevolg uitgenodigd om vertegenwoordigd te zijn op onder meer de algemene vergadering. IGEAN dienstverlening deelt mee met een aangetekend schrijven op 6 oktober 2011 dat de raad van bestuur van IGEAN dienstverlening in haar vergaderingen van 10 november 2010 en 7 september 2011 heeft beslist om op 7 december 2011 een algemene vergadering samen te roepen met volgende agendapunten : Goedkeuren van de nota m.b.t. de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategieën in 2012 Goedkeuren van de begroting 2012 Benoemen van bestuurders De benoemingsprocedure van IGEAN dienstverlening bepaalt dat het mandaat van de vertegenwoordiger voor elke algemene vergadering moet worden herhaald. Argumenten In voorgaande beslissingen heeft de OCMW-raad steeds raadslid Peter Van Broeckhoven aangesteld om het OCMW van Mortsel te vertegenwoordigen op de algemene vergadering van IGEAN dienstverlening. DE RAAD BESLUIT UNANIEM IN OPENBARE VERGADERING: -- De raad stelt Peter Van Broeckhoven, OCMW-raadslid, wonende te 2640 Mortsel, Van Dijckstraat 42, aan om het OCMW van Mortsel te vertegenwoordigen op de algemene vergadering van IGEAN dienstverlening van 7 december Twee uittreksels van onderhavige raadsbeslissing zullen aan IGEAN dienstverlening worden bezorgd. -- Dit besluit wordt op de overzichtslijst geplaatst voor de provinciegouverneur en het college van -- IGEAN voor kennisname 13 IGEAN dienstverlening vaststellen mandaat van de vertegenwoordiger van het OCMW m.b.t. de agendapunten van de algemene vergadering Peter Van Broeckhoven werd in raadszitting van 9 november 2011 aangesteld om het OCMW van Mortsel te vertegenwoordigen op de buitengewone algemene vergadering van IGEAN dienstverlening van 7 december IGEAN dienstverlening deelt mee met een aangetekend schrijven op 6 oktober 2010 dat de raad van bestuur van IGEAN dienstverlening in haar vergadering van 5 oktober 2011 heeft beslist om op 7 december 2011 een algemene vergadering samen te roepen met volgende agendapunten: Goedkeuren van de nota m.b.t. de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategieën in 2012

8 Raad 9 november Goedkeuren van de begroting 2012 Benoemen van de bestuurders Volgens de statuten van IGEAN dienstverlening moet het mandaat van de vertegenwoordiger worden vastgesteld. DE RAAD BESLUIT MET ZES STEMMEN VOOR (raadsleden Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen, Van der Velden, Claus, Cuyvers en voorzitter) EN VIJF STEMMEN TEGEN (raadsleden Van Driessche, Verbrugghe, Van Staeyen, Celis en Fierens) IN OPENBARE VERGADERING: -- De raad neemt kennis van de dagorde van de buitengewone algemene vergadering van IGEAN dienstverlening van 7 december 2011 en de daarbij horende documenten en neemt volgende beslissingen: Goedkeuren van de nota m.b.t. de te ontwikkelen activiteiten activiteiten en de te volgen strategieën in 2012 Goedkeuren van de begroting 2012 Benoemen van de bestuurders -- De raad beslist Peter Van Broeckhoven, OCMW-raadslid, te mandateren om op de algemene vergadering van IGEAN dienstverlening van 7 december 2011 deel te nemen aan de bespreking van voornoemde agendapunten en te beraadslagen en te beslissen overeenkomstig dit besluit en verder al het nodige te doen om de volledige agenda af te werken -- Twee uittreksels van onderhavige raadsbeslissing zullen aan IGEAN dienstverlening worden bezorgd -- Dit besluit wordt op de overzichtslijst geplaatst voor de provinciegouverneur en het college van -- IGEAN voor kennisname De vergadering wordt besloten uur Goedgekeurd in zitting van 14 december 2011 Sophie Hermans secretaris wd. Jan Keirsebelik voorzitter

Raad 18 november

Raad 18 november Raad 18 november 2009 112 RAAD 18 november 2009 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Chris De Ridder, afgevaardigd schepen Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen,

Nadere informatie

RAAD. 12 mei Voorzitter opent de vergadering om uur. Openbare vergadering

RAAD. 12 mei Voorzitter opent de vergadering om uur. Openbare vergadering Raad 12 mei 2010 46 RAAD 12 mei 2010 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Chris De Ridder, afgevaardigd schepen Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen, Lodewijk

Nadere informatie

Raad 11 mei

Raad 11 mei Raad 11 mei 2011 36 RAAD 11 mei 2011 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Chris De Ridder, afgevaardigd schepen, Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen, Lodewijk

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag openbare vergadering 1 april Het verslag van de openbare vergadering van 1 april 2009 wordt goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag openbare vergadering 1 april Het verslag van de openbare vergadering van 1 april 2009 wordt goedgekeurd. Raad 13 mei 2009 37 RAAD 13 mei 2009 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen (vanaf 20.10 u.), Lodewijk Van Staeyen, Els Van

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Raad 12 september 2012 60 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 12 september 2012 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen, Lodewijk

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 75 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 november 2012 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Chris De Ridder, afgevaardigd schepen, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen, Lodewijk Van

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 25 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 april 2012 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen, Lodewijk Van Staeyen, Els Van der

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 129 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 november 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers, Joeri Straetemans,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 51 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 13 mei 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers, Joeri

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Raad 11 januari 2012 1 11 januari 2012 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Chris De Ridder, afgevaardigd schepen, Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven,

Nadere informatie

Raad 14 december

Raad 14 december Raad 14 december 2011 95 RAAD 14 december 2011 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Chris De Ridder, afgevaardigd schepen, Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 45 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 13 juni 2012 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen, Lodewijk Van Staeyen, Els Van der

Nadere informatie

Raad 25 augustus

Raad 25 augustus Raad 25 augustus 2011 59 RAAD 25 augustus 2011 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen, Lodewijk Van Staeyen, Els Van der Velden,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 110 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 13 november 2013 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Jan Claus, Els Van der Velden, Lieve Fierens, Kristien Sestig, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Alexander

Nadere informatie

RAAD. 15 december 2010

RAAD. 15 december 2010 122 RAAD 15 december 2010 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Chris De Ridder, afgevaardigd schepen Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Jan Mattheeussen, Lodewijk Van Staeyen, Els Van der Velden, Jan

Nadere informatie

Raad 8 september

Raad 8 september Raad 8 september 2010 73 RAAD 8 september 2010 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Chris De Ridder, afgevaardigd schepen Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik, Vandeven

Nadere informatie

Raad 12 oktober

Raad 12 oktober Raad 12 oktober 2011 75 RAAD 12 oktober 2011 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen, Lodewijk Van Staeyen, Els Van der Velden,

Nadere informatie

ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2014.

ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2014. ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2014. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 7 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 februari 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Jan Claus, Lieve Fierens, Kristien Sestig, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort,, Rik Holvoet, Sara Waelbers en

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, VANDERSTRAETEN Anja, RAES Marleen, DECLERCK

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag openbare vergadering 10 juni Het verslag van de openbare vergadering van 10 juni 2009 wordt goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag openbare vergadering 10 juni Het verslag van de openbare vergadering van 10 juni 2009 wordt goedgekeurd. Raad 8 juli 2009 67 RAAD 8 juli 2009 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Chris De Ridder, afgevaardigd schepen Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen, Lodewijk

Nadere informatie

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014 Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014 Aanwezig: Verbist Els; voorzitter Frans Rik; burgemeester Pauwels Koen, Dorikens Herman, Vanhove Johnny, Lietaer Bart, Van den Bergh

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Bullen Michel, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik,

Nadere informatie

DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC)

DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC) DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om 20.00 uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC) (conform artikel 29 tot en met 33 van het decreet van 19 december 2008) Aanwezig Voorzitter:

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 10 december 2018

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 10 december 2018 NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD Zitting van maandag 10 december 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Katelijne Scheirlinckx, voorzitter; Godelieve Van Der Straeten, Tamara De Geeter, Dirk Verniers,

Nadere informatie

Raad 13 oktober

Raad 13 oktober Raad 13 oktober 2010 80 RAAD 13 oktober 2010 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Chris De Ridder, afgevaardigd schepen Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen, Lodewijk

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

raad voor maatschappelijk welzijn

raad voor maatschappelijk welzijn raad voor maatschappelijk welzijn Notulen zitting van 12 december 2018 Samenstelling Aanwezig: mevrouw Chris De Ridder, OCMW-voorzitter; mevrouw Lieve Fierens, OCMW-raadslid; de heer Luc Van Steyvoort,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Vande Meirssche

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Aanwezig: Paul Defranc - voorzitter Luc Deconinck - burgemeester Ann De Ridder, Eddy De Cock, Lydie De Smet, Betty Willems, Sarah Van Hassel, Jean

Nadere informatie

RAAD VAN 7 APRIL 2015

RAAD VAN 7 APRIL 2015 RAAD VAN 7 APRIL 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur, leden en

Nadere informatie

RAAD. 8 juni Voorzitter opent de vergadering om 20 uur

RAAD. 8 juni Voorzitter opent de vergadering om 20 uur Raad 8 juni 2011 48 RAAD 8 juni 2011 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Chris De Ridder, afgevaardigd schepen, Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen, Els Van

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

Raad van 21 december 2011

Raad van 21 december 2011 Raad van 21 december 2011 Aanwezig: Uyttendaele R. voorzitter, Matthijs R., De Waele M., Schollaert G., Matthijs F., Vander Straeten C., Sonck K., Derder I., Cromphout N., Vanderlinden L. en De Grauwe

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 13 december 2016 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 13 december 2016 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 03 januari 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 De Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Bekkevoort, wettig bijeengeroepen overeenkomstig artikel 29 tot en met 32 van de Organieke Wet van 8 juli

Nadere informatie

Raad 7 januari Kennisgeving van de verkiezing en van het onderzoek van de geloofsbrieven van de OCMWraadsleden

Raad 7 januari Kennisgeving van de verkiezing en van het onderzoek van de geloofsbrieven van de OCMWraadsleden Raad 7 januari 2013 1 RAAD 7 januari 2013 Aanwezig: Ilse Lacante, voorzitter van de gemeenteraad Chris De Ridder, Roger Van Driessche, Jan Claus, Els Van der Velden, Lieve Fierens, Kristien Sestig, Gwenda

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014

OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014 Aanwezig: Surkyn Sonja - voorzitter Schepens Michel, Pernet Godelieve, Seys Roger, Maes Benny, Deckers Hilde, Debruyne Katrien, Jeunen Maria,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/11/2017

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/11/2017 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/11/2017 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Roevens Svenja, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik, Vandeven Adelia,

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Els Van Gucht;

Nadere informatie

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur Vergadering van 17 december 2018 - openbaar gedeelte Aanwezig: Kerremans Leen, wnd. voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Thoné Godelieve, Van Accom

Nadere informatie

ZITTING VAN 20 FEBRUARI 2013

ZITTING VAN 20 FEBRUARI 2013 ZITTING VAN 20 FEBRUARI 2013 AANWEZIG: Paul DE SCHEPPER, voorzitter; Diane DE TURCK, Renaat RAES, Hubert SOENS, Lieven MEERT, Alain TRIEST, Godelieve VAN EECKHOUT, Arlette DIERICKX, Filip DE SMEDT, Patrick

Nadere informatie

raad voor maatschappelijk welzijn

raad voor maatschappelijk welzijn raad voor maatschappelijk welzijn Notulen zitting van 14 september 2016 Samenstelling Aanwezig: mevrouw Chris De Ridder, OCMW-voorzitter; de heer Roger Van Driessche, OCMW-raadslid; mevrouw Lieve Fierens,

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen open zitting Zitting van 24 januari 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Roger Seys; mevrouw Sonja Surkyn; de heer Michel Schepens; de heer Tim Theunis; mevrouw

Nadere informatie

VERSLAG VAN HET OPENBARE GEDEELTE VAN DE RAAD VAN HET OCMW VAN 21 MEI 2013

VERSLAG VAN HET OPENBARE GEDEELTE VAN DE RAAD VAN HET OCMW VAN 21 MEI 2013 VERSLAG VAN HET OPENBARE GEDEELTE VAN DE RAAD VAN HET OCMW VAN 21 MEI 2013 Aanwezig Goedele Breyne, voorzitter Nelly Bellens, Reinildis Berben, Gert Denollet, Gie Goyvaerts, Machteld Hofmans, Diane Tinnemans,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 09 DECEMBER 2015

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 09 DECEMBER 2015 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 09 DECEMBER 2015 Aanwezig de heren en mevrouwen: Filiep DE VOS: voorzitter; Gabriël BENOIT, Paul DE BLANCK, Mia DELODDERE, Norbert GOUTSMET, Geert

Nadere informatie

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 mei 2017

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 mei 2017 AANVANG: Te 20:00 uur in de raadzaal Sociaal Huis, OCMW Wuustwezel AANWEZIG: De heer: G. Verelst, voorzitter mevrouwen: H. Hoeymans, M. Steyaert, J. Meirsman, M. Deruytter, A. Lostrie, L. Debaecke, leden

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Raad 14 maart 2012 16 14 maart 2012 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen,, Els Van der Velden,

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING 101_Bestuursorganen 1 2018_OCMW_RMW_00001 Notulen vorige vergadering van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen en het zittingsverslag van de openbare zitting van de OCMW-raad van 25 april 2019 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen en het zittingsverslag van de openbare zitting van de OCMW-raad van 25 april 2019 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van donderdag 16 mei 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen en het zittingsverslag van de openbare zitting van de OCMW-raad

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Joachim Lelièvre-Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 18 november 2014

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 18 november 2014 AANVANG: Te 20:00 uur in de raadzaal Sociaal Huis, OCMW Wuustwezel AANWEZIG: De heer: M. Van Gils,voorzitter mevrouwen: S. Smeulders, J. Meirsman, leden de heren: G. Verelst, H. Vermeiren, W. Van Aert,

Nadere informatie

Het PV van de vorige zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn wordt unaniem, zonder opmerkingen goedgekeurd.

Het PV van de vorige zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn wordt unaniem, zonder opmerkingen goedgekeurd. Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 mei 2017 Aanwezig: Van Haute Chris, voorzitter Frans Rik, burgemeester Lietaer Bart, ondervoorzitter Engels Raf, Dorikens Herman, Janssens Jan, Maes

Nadere informatie

VERSLAG VAN HET OPENBARE GEDEELTE VAN DE RAAD VAN HET OCMW VAN 27 MEI 2015

VERSLAG VAN HET OPENBARE GEDEELTE VAN DE RAAD VAN HET OCMW VAN 27 MEI 2015 VERSLAG VAN HET OPENBARE GEDEELTE VAN DE RAAD VAN HET OCMW VAN 27 MEI 2015 Aanwezig Goedele Breyne, voorzitter Nelly Bellens, Gert Denollet, Machteld Hofmans, Diane Tinnemans, Walter Witvrouwen en Jan

Nadere informatie

OCMW GROBBENDONK GROBBENDONK PROVINCIE ANTWERPEN ARRONDISSEMENT TURNHOUT RAADSVERGADERING VAN 09/11/2015 PUBLIEKE ZITTING

OCMW GROBBENDONK GROBBENDONK PROVINCIE ANTWERPEN ARRONDISSEMENT TURNHOUT RAADSVERGADERING VAN 09/11/2015 PUBLIEKE ZITTING OCMW GROBBENDONK PROVINCIE ANTWERPEN OCMW GROBBENDONK ARRONDISSEMENT TURNHOUT RAADSVERGADERING VAN 09/11/2015 PUBLIEKE ZITTING Aanwezig: Beullens Els - Voorzitter Appeltans-Janssen Anne, Van der Elst Gino,

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Afwezig: Kathy Verschoot: raadslid afwezig voor 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. ; Koen Depreiter: raadslid afwezig voor 1.

Afwezig: Kathy Verschoot: raadslid afwezig voor 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. ; Koen Depreiter: raadslid afwezig voor 1. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 21 december 2015 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Katrien Vandecasteele: voorzitter; Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede, Dries

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 10 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Nicole Daems, raadslid; mevrouw

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015 Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015 Aanwezig: Verbist Els, voorzitter Janssens Sonja, ondervoorzitter Frans Rik, burgemeester Dorikens Herman, Janssens Jan, Maes Odette, Lietaer

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 67 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 10 oktober 2012 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen, Lodewijk Van Staeyen, Els Van der

Nadere informatie

Aanleiding voor onderstaande wijzigingen:

Aanleiding voor onderstaande wijzigingen: Voorstel statutenwijziging onderdeel van de agenda voor de Bijzonder Algemene Vergadering van 27 mei 2014. Ontwerp goedgekeurd op de RVB van 14 februari 2014 Aanleiding voor onderstaande wijzigingen: Beleidsplan

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2017-03-13 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2015.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2015. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST

Nadere informatie

raad voor maatschappelijk welzijn

raad voor maatschappelijk welzijn raad voor maatschappelijk welzijn Notulen zitting van 10 oktober 2018 Samenstelling Aanwezig: mevrouw Chris De Ridder, OCMW-voorzitter; de heer Roger Van Driessche, OCMW-raadslid; mevrouw Lieve Fierens,

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OUDENBURG PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OUDENBURG PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OUDENBURG PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 12 april 2016 Tegenwoordig: mevr. Rita Meyns - voorzitter,

Nadere informatie

OCMW-raad Wachtebeke. Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis)

OCMW-raad Wachtebeke. Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis) OCMW-raad Wachtebeke Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis) Aanwezig: An Delen, Jacqueline Van Pamel, Marleen Claeys, Raf De Weggheleire, Anita Van Cronenburg, Willy Celie, Jan

Nadere informatie

Afwezig: Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Vaststelling jaarrekening 2015.

Afwezig: Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Vaststelling jaarrekening 2015. RAAD VAN 4 APRIL 2017 Aanwezig: dhr. R. Artois, Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. W. Miseur, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. I. De Maegd, Mevr.

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT OCMW-HOEGAARDEN RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT OCMW-HOEGAARDEN RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van PROVINCIE VLAAMS-BRABANT OCMW-HOEGAARDEN RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 27.02.2013 Aanwezig: Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Kris Hendrickx, Julie Lochie, Jos Steenwinckels,

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r Katrien Blommaert, algemeen directeur.

Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r Katrien Blommaert, algemeen directeur. Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r 2 0 1 8. AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert, schepenen; Guy Glorieux, schepen - voorzitter

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn PROVINCIE LIMBURG ARRONDISSEMENT MAASEIK OCMW HOUTHALEN-HELCHTEREN Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van: 16/03/2017 om 18.35 uur Aanwezig: Mustafa Aytar, voorzitter Göksal Kanli,

Nadere informatie

RAAD Verslagen van raadsleden die zitting hebben in diverse raden,commissies,

RAAD Verslagen van raadsleden die zitting hebben in diverse raden,commissies, PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 25 januari 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke, voorzitter, Freddy

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 4 OKTOBER 2016 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. P. Van Cauwenberghe, Mevr. M. Lukic, Mevr. I. De Maegd en Mevr. M. Heirman,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van donderdag 14 maart 2019

Besluitenlijst van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van donderdag 14 maart 2019 enlijst van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van donderdag 14 maart 2019 OPENBAAR verslag - dagorde 1. Verslag voorgaande zitting d.d. 14 februari 2019 Het verslag van de voorgaande zitting d.d. 14

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

2. VASTSTELLEN VAN DE NIEUWE BEDRAGEN VAN DE PRESENTIEGEL- DEN VOOR DE OCMW RAADSLEDEN

2. VASTSTELLEN VAN DE NIEUWE BEDRAGEN VAN DE PRESENTIEGEL- DEN VOOR DE OCMW RAADSLEDEN 7 november 2016 Aan de raadsleden Graag nodigen wij u uit tot de zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. De zitting vindt plaats op woensdag 16 november om 20.30 uur in de raadzaal van het OCMW,

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014 commissie algemeen beleid Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; G. Soete, F. Annys, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, B. Ryckewaert,

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag openbare vergadering 9 september Het verslag van de openbare vergadering van 9 september 2009 wordt goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag openbare vergadering 9 september Het verslag van de openbare vergadering van 9 september 2009 wordt goedgekeurd. Raad 14 oktober 2009 104 RAAD 14 oktober 2009 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Chris De Ridder, afgevaardigd schepen Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen,

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-03-14 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Scheire Eric, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde

Nadere informatie

RAAD zitting van 5 maart De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00

RAAD zitting van 5 maart De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00 RAAD zitting van 5 maart 2013 De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00 Zijn aanwezig:mevr. Anne Marie De Gussem, voorzitter Mevr. Femke Colenbie, Dhr. Jacques Wollaert, Mevr. Martine Van Audenaerde,

Nadere informatie

Verontschuldigd: Dhr. E. Vangindertael. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 januari 2015.

Verontschuldigd: Dhr. E. Vangindertael. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 januari 2015. RAAD VAN 3 FEBRUARI 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. P. Van Cauwenberghe, dhr. J.M. Hubert, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur,

Nadere informatie

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn

Nadere informatie

Kathy Verschoot: raadslid; Fien Debeuf: raadslid afwezig voor 15., 16. (op basis van OCMW-decreet art. 37, 1, eerste lid) OPENBARE ZITTING

Kathy Verschoot: raadslid; Fien Debeuf: raadslid afwezig voor 15., 16. (op basis van OCMW-decreet art. 37, 1, eerste lid) OPENBARE ZITTING Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 29 mei 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Jozef Verbauwhede, Fien Debeuf, Kurt

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen open zitting Zitting van 23 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Roger Seys; mevrouw Sonja Surkyn; de heer Michel Schepens; de heer Tim Theunis; mevrouw

Nadere informatie

Raad De openbare zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u 03.

Raad De openbare zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u 03. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 27 oktober 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie