Besluitenlijst Commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst Commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën 26-09-2007"

Transcriptie

1 Besluitenlijst Commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadscommissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën d.d Aanwezig: De heer W.C. Scheurwater, plaatsvervangend voorzitter. Mevrouw H. M. van Wijngaarden (PAB) en mevrouw M. den Hartog-de Jong (PvdA), de heren L. van Halm (PvdA), H.A. Nieuwstraten (PAB), H.F. Spek (CDA), A. van der Stelt (CDA), M.W. Huijzer (ChristenUnie vanaf uur) en A. de Graaf (VVD vanaf uur). De heer J. Tegelaar, portefeuillehouder. De heer A.P.M.A.F. Bergmans, griffier. Afwezig (met kennisgeving) : de heer A.B. Blase (voorzitter, wordt hedenavond vervangen door de plaatsvervangend voorzitter), de heer R. Groene (wordt hedenavond vervangen door Mw. H.M. van Wijngaarden) de heer M.C. Hoogland (SGP) en de heer Florusse (GroenLinks). 1. Opening. De voorzitter opent deze (extra ingelaste) vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom, in het bijzonder de heer A. Scholten, die onder punt 6 een toelichting zal verzorgen. 2. Vaststelling van de agenda. De verzonden agenda wordt gehandhaafd. 3. Ter inzage gelegde stukken en mededelingen. Er zijn geen bijzonderheden. 4. Vaststelling van de besluitenlijst van de vergadering van 06 september N.a.v. pagina 1 onder punt 3 vraagt Mw. Van Wijngaarden naar hoe het staat met de beantwoording van de vraag van de heer Groene naar de onderbouwing van de onderzoekskosten m.b.t. de brandweer (ZHZ). De heer Tegelaar laat weten dat de vraag is uitgezet. Er zijn verder geen bijzonderheden en de besluitenlijst geldt als vastgesteld. 5. Spreekrecht. Er hebben zich geen insprekers aangemeld. 6. Ontwikkelingen ROM-D. Ph JT De heer A. Scholten, portefeuillehouder binnen het Drechtstedenbestuur, verzorgt een uitgebreide toelichting. In een goed verzorgde presentatie besteedt hij aandacht aan de historie en de opbouw van ROM-D, de tussentijdse evaluatie uit 2005, de daaropvolgende ontwikkelingen/plannen voor de toekomst en de positie van de raden, van de Drechtraad en van ROM-D als uitvoeringsorganisatie, alsook aan de diverse relaties met en betrokkenheid van andere bestuurslagen. Er volgt over de diverse aspecten daarna een open uitwisseling van gedachten, waarna de voorzitter met de complimenten voor de heer Scholten, de 1

2 Besluitenlijst Commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën beraadslagingen sluit. Voor het verslag wordt volstaan met de aan dit verslag gehechte print van de tijdens de presentatie gebruikte sheets. 7. Voorbereiding op de komende Drechtraad van 03 oktober Er wordt onderling en met de portefeuillehouder van gedachten gewisseld over de volgende agendapunten voor de vergadering van de Drechtraad van 03 oktober aanstaande : Ph JT Vaststelling kantorenstrategie Er komt geen specifieke woordvoering vanuit Papendrecht (de PAB fractie twijfelt aan de evenwichtigheid van de verdelingen) en op het moment van de onderhavige commissievergadering is nog niet duidelijk of men zich verder als afzonderlijke fracties gaat presenteren dan wel via de regionale lijn na overleg met collega fracties in de regio. Marap 2007 Gemeenschappelijke regeling Drechtsteden. Er komt geen specifieke woordvoering vanuit Papendrecht en op het moment van de onderhavige commissievergadering is nog niet duidelijk of men zich verder als afzonderlijke fracties gaat presenteren dan wel via de regionale lijn na overleg met collega fracties in de regio. Kredietaanvraag voor de inrichting van SCD - gebouwen en uitwerking kernbeslissingen. Er komt geen specifieke woordvoering vanuit Papendrecht (de PAB fractie is bang dat het niet de laatste keer is dat er om krediet wordt gevraagd) en op het moment van de onderhavige commissievergadering is nog niet duidelijk of men zich verder als afzonderlijke fracties gaat presenteren dan wel via de regionale lijn na overleg met collega fracties in de regio. Voor het overige zijn er geen bijzonderheden waarop dit agendapunt wordt afgesloten. 8. Rondvraag. Mw. Van Wijngaarden heeft de volgende vragen naar aanleiding van het verslag van het portefeuillehoudersoverleg Economie en Bereikbaarheid van 07 juni jongstleden: - ad pagina twee: daar wordt gemeld dat subsidieaanvragen m.b.t. zogeheten implementatieplannen voor 01 april moesten zijn ingediend; heeft Papendrecht dat al gedaan en zo neen, wat zijn daarvan de gevolgen? - ad pagina vier: hoe is het afgelopen met de bijdrage die aan de gemeente Papendrecht zou zijn gevraagd voor de plannen van de Stichting Beeldenpark? De heer Tegelaar laat weten hierop via de mail terug te zullen komen. Voor het overige zijn er geen bijzonderheden. 2

3 Besluitenlijst Commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën Sluiting. Er zijn verder geen bijzonderheden, waarop de voorzitter om uur de vergadering sluit, onder dankzegging aan eenieder voor diens inbreng. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën op 01 november 2007, mr A.P.M.A.F. Bergmans (griffier) A.B. Blase (voorzitter). Actiepunten commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën (zoals deze luidt na de vergadering van ) Nr. Cie-datum Omschrijving Status 3

4 Naar een nieuwe ROM-D Papendrecht, 26 september 2007

5 ROM-D: tot nu toe 1999: oprichting ROM-D: Dordtse Kil III (sinds 2000) Noordoevers (sinds 2006) 2005: evaluatie ROM-D Conclusies evaluatie: ROM-D heeft geen meerwaarde bij ieder voor zich ; Besluiten om door te gaan betekent radicale aanpassingen.

6 Noodzaak regionale economische samenwerking Afnemende werkgelegenheid traditionele sectoren. Veel verouderde bedrijventerreinen. Beperkte ruimte voor nieuwe bedrijventerreinen. Onderlinge concurrentie gemeenten. Sterke concurrentie van Rotterdam, Breda en Moerdijk.

7 Samenwerking Drechtsteden Bedrijventerreinenstrategie Kantorenstrategie Rapport Dijkstal 2005: UITVOERING!

8 DOEL ROM-D Versterking economische concurrentiepositie Drechtsteden. Betere afstemming vraag en aanbod bedrijventerreinen. Intensivering herstructureringsopgave. Bundeling kennis van en contacten met de lokale markt. Regionale promotie en acquisitie.

9 Aansturing nieuwe ROM-D Beleid vastgesteld door Drechtraad: Bedrijventerreinen; Kantorenlocaties; overig randvoorwaardelijk beleid, zoals bereikbaarheid en milieu. Uitvoering door ROM-D: regionale ontwikkelingsorganisatie; acquisitie en promotie.

10 Rol van de nieuwe ROM-D (1) ROM-D: Werkt in opdracht van Drechtstedenbestuur. Heeft een projectenportefeuille binnen door Drechtsteden vastgestelde kaders. Houdt zich bezig met promotie en acquisitie. Ontwikkelt voor eigen rekening en risico.

11 ROM-D is geen: Regionaal grondbedrijf. Dus geen strategische verwervingen buiten kaders van de Drechtraad. Marktpartij. Uitvoeringsorganisatie die zich bezighoudt met beheertaken. Bevoegd gezag voor planologische procedures en bouwvergunningen.

12 Regionale positionering ROM-D BELEID KADERSTELLING DRECHTRAAD DRECHTSTEDENBESTUUR economische structuurvisie kantorenvisie bedrijventerreinstrategie detailhandelsbeleid grondprijzenbeleid bereikbaarheid ruimtelijke structuur prioriteitstelling aan voorkant projecten haalbaar maken j ld O ONTWIKKELING HERSTRUCTURERING ROM-D opererend vanuit ontw ikkelopgave lean and mean (organisatie) Drechtsteden (individueel) taken: nieuw e bedrijventerreinen herstructurering promotie en acquisitie niet: beheertaken niet: beleidstaken ikk li

13 Projectenportefeuille nieuwe ROM-D Alleen ontwikkeling of herstructurering door ROM-D als project een regionaal belang heeft. Regionaal belang bepaalt Drechtraad. Onderscheid projecten in planontwikkelingstadium: 1. vol en aangeharkt : geen bemoeienis ROM-D qua beheer; 2. herstructurering: na DSB-besluit neemt ROM-D project in portefeuille; 3. nieuw: na DSB-besluit neemt ROM-D project in portefeuille; 4. in ontwikkeling met grondexploitatie: na DSB-besluit neemt ROM-D project in portefeuille.

14 Noodzakelijke vervolgstappen (1) Nadere omschrijving en selectie projecten door Drechtstedenbestuur. Financiële analyse projecten en bijbehorende financieringsopgave ROM-D. Juridische vormgeving ROM-D. Organisatorische vormgeving ROM-D en werving nieuwe directeur.

15 Noodzakelijke vervolgstappen (2) Besluitvorming Drechtstedenbestuur, Gemeenteraden en Drechtraad over kaders waarbinnen ROM-D gaat functioneren. Besluitvorming ROM-D over bedrijfsplan.

Besluitenlijst Commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën 13-03-2008

Besluitenlijst Commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën 13-03-2008 Besluitenlijst Commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën 13-03-2008 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadscommissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën d.d.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadscommissie Algemene Bestuurlijke Zaken d.d. 20 april 2009 (aanvang: uur).

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadscommissie Algemene Bestuurlijke Zaken d.d. 20 april 2009 (aanvang: uur). Besluitenlijst Commissie ABZ van 20 april 2009 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadscommissie Algemene Bestuurlijke Zaken d.d. 20 april 2009 (aanvang: 20.00 uur). 0. Aanwezig: Dhr. A.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadscommissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën d.d

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadscommissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën d.d Besluitenlijst Commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën 10-09-2009 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadscommissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën d.d.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE RUIMTE d.d. 26 november 2014.

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE RUIMTE d.d. 26 november 2014. Besluitenlijst Commissie Ruimte van 26 november 2014 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE RUIMTE d.d. 26 november 2014. Een integrale geluidsopname van deze vergadering van

Nadere informatie

Adviezen commissie Algemene Bestuurlijke Zaken d.d. 31 oktober 2005 Van tot uur.

Adviezen commissie Algemene Bestuurlijke Zaken d.d. 31 oktober 2005 Van tot uur. Adviezen commissie Algemene Bestuurlijke Zaken d.d. 31 oktober 2005 Van 20.00 tot 21.30 uur. 0. Aanwezig: De heer A. van Leeuwen, voorzitter. De heren R.V. van Engelen (GL), W. Goudriaan (SGP), F. Hoek

Nadere informatie

Verslag van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Papendrecht, gehouden op 24 april 2008, aanvang 19.30 uur.

Verslag van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Papendrecht, gehouden op 24 april 2008, aanvang 19.30 uur. Verslag van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Papendrecht, gehouden op 24 april 2008, aanvang 19.30 uur. Aanwezig: De heer C.J.M. de Bruin, voorzitter; De dames A.J. van der Beek-Baas

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE SAMENLEVING d.d. 28 september 2017 (aanvang: uur).

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE SAMENLEVING d.d. 28 september 2017 (aanvang: uur). Besluitenlijst Commissie Samenleving van 28 september 2017 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE SAMENLEVING d.d. 28 september 2017 (aanvang: 20.00 uur). Een integrale geluidsopname

Nadere informatie

GRz TWK/MX. GR3 06.o5.2oio 0029 x Papendrecht. Postbus 619 3300 AP DORDRECHT. Regiogriffie. Geachte heer, mevrouw,

GRz TWK/MX. GR3 06.o5.2oio 0029 x Papendrecht. Postbus 619 3300 AP DORDRECHT. Regiogriffie. Geachte heer, mevrouw, illll IIIII IIIll Iliil IIIll Illtt IIIll tllli IIIII Illfl IIÜ! 11111 lllfl Uil 1111 MPGR32010050609440029 GRz TWK/MX GR3 06.o5.2oio 0029 x Papendrecht Regiogriffie Postbus 619 3300 AP DRDRECHT datum

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE RUIMTE d.d. 10 juni (aanvang: 20.00 uur).

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE RUIMTE d.d. 10 juni (aanvang: 20.00 uur). Besluitenlijst Commissie Ruimte van 10 juni 2015 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE RUIMTE d.d. 10 juni (aanvang: 20.00 uur). Een integrale geluidsopname van deze informele

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE ABZ d.d. 29 februari 2016 (reguliere aanvang: uur).

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE ABZ d.d. 29 februari 2016 (reguliere aanvang: uur). BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE ABZ d.d. 29 februari 2016 (reguliere aanvang: 20.00 uur). Een integrale geluidsopname van deze informele bijeenkomst van deze raadscommissie

Nadere informatie

Adviezen commissie Algemene Bestuurlijke Zaken d.d. 30 augustus 2004 van 20.00 uur tot 23.00 uur.

Adviezen commissie Algemene Bestuurlijke Zaken d.d. 30 augustus 2004 van 20.00 uur tot 23.00 uur. Adviezen commissie Algemene Bestuurlijke Zaken d.d. 30 augustus 2004 van 20.00 uur tot 23.00 uur. 0. verslag Aanwezig zijn: De heer A. van Leeuwen, voorzitter. De heren W. Goudriaan, E.A.R. Meesters (vanaf

Nadere informatie

Besluitenlijst Commissie Samenleving 13 februari 2008

Besluitenlijst Commissie Samenleving 13 februari 2008 Besluitenlijst Commissie Samenleving 13 februari 2008 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de commissie Samenleving d.d. 13 februari 2008. 0. Aanwezig: De heer L. van Halm, Voorzitter. De dames

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE SAMENLEVING d.d. 23 april 2015.

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE SAMENLEVING d.d. 23 april 2015. Besluitenlijst Commissie Samenleving van 23 april 2015 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE SAMENLEVING d.d. 23 april 2015. Een integrale geluidsopname van deze vergadering

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadscommissie Samenleving d.d. 13 januari 2011.

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadscommissie Samenleving d.d. 13 januari 2011. Besluitenlijst Commissie Samenleving van 13 januari 2011 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadscommissie Samenleving d.d. 13 januari 2011. Een integrale geluidsopname van deze vergadering

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE RUIMTE d.d. 05 februari 2014.

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE RUIMTE d.d. 05 februari 2014. Besluitenlijst Commissie Ruimte van 05 februari 2014 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE RUIMTE d.d. 05 februari 2014. Een integrale geluidsopname van deze vergadering van

Nadere informatie

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0 VERSLAG vergadering Constituerende vergadering Algemeen Bestuur RUD Utrecht 2.0 vergaderdatum 8 januari 2014 Aanwezig : J. Baerends (gemeente Baarn), mw. A.J.M. van Beek (gemeente Leusden), C. van Eijk

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE SAMENLEVING d.d. 27 november 2014.

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE SAMENLEVING d.d. 27 november 2014. Besluitenlijst Commissie Samenleving van 27 november 2014 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE SAMENLEVING d.d. 27 november 2014. Een integrale geluidsopname van deze vergadering

Nadere informatie

Zaaknummer: Sliedrecht, 31 maart Onderwerp: Benoeming (plaatsvervangende) leden Drechtraad en toekenning van de stemgewichten

Zaaknummer: Sliedrecht, 31 maart Onderwerp: Benoeming (plaatsvervangende) leden Drechtraad en toekenning van de stemgewichten Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Zaaknummer: Sliedrecht, 31 maart 2014 Onderwerp: Benoeming (plaatsvervangende) leden Drechtraad en toekenning van de stemgewichten Beslispunten De heren

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de commissie Samenleving d.d. 09 april 2008.

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de commissie Samenleving d.d. 09 april 2008. Besluitenlijst Commissie Samenleving 09 april 2008 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de commissie Samenleving d.d. 09 april 2008. 0. Aanwezig: De heer L. van Halm, Voorzitter. De dames M.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadscommissie Algemene Bestuurlijke en financiële Zaken d.d. 09 april 2013 (aanvang: uur).

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadscommissie Algemene Bestuurlijke en financiële Zaken d.d. 09 april 2013 (aanvang: uur). Besluitenlijst Commissie ABZ van 09 april 2013 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadscommissie Algemene Bestuurlijke en financiële Zaken d.d. 09 april 2013 (aanvang: 20.00 uur). Een integrale

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE SAMENLEVING d.d. 23 februari 2017 (aanvang: uur).

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE SAMENLEVING d.d. 23 februari 2017 (aanvang: uur). BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE SAMENLEVING d.d. 23 februari 2017 (aanvang: 20.00 uur). Een integrale geluidsopname van deze bijeenkomst van deze raadscommissie is te beluisteren

Nadere informatie

Besluitenlijst Commissie ABZ van 24 november 2014

Besluitenlijst Commissie ABZ van 24 november 2014 Besluitenlijst Commissie ABZ van 24 november 2014 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE ALGEMENE BESTUURLIJKE EN FINANCIELE ZAKEN d.d. 24 november 2014 (reguliere aanvang: 20.00

Nadere informatie

Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 14 februari Aanwezig: Dhr. A.J. Zwaan voorzitter. Dhr. R. van Lavieren. Dhr. J.H.

Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 14 februari Aanwezig: Dhr. A.J. Zwaan voorzitter. Dhr. R. van Lavieren. Dhr. J.H. Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 14 februari 2012 Aanvang Einde Plaats : 20.45 uur : 21.50 uur : burgerzaal Aanwezig: Dhr. A.J. Zwaan voorzitter Afwezig: Dhr. R. van Lavieren Dhr. O. Yilmaz Dhr. J.H.

Nadere informatie

Verslag van de op 19 november 2007 vanaf uur voortgezette openbare vergadering van de raad van de gemeente Papendrecht van 15 november 2007.

Verslag van de op 19 november 2007 vanaf uur voortgezette openbare vergadering van de raad van de gemeente Papendrecht van 15 november 2007. Verslag van de op 19 november 2007 vanaf 20.00 uur voortgezette openbare vergadering van de raad van de gemeente Papendrecht van 15 november 2007. Aanwezig: De heer C.J.M. de Bruin, voorzitter; De dames

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter, de heer De Vree,

Nadere informatie

Resumé van de openbare commissievergadering ABM

Resumé van de openbare commissievergadering ABM Resumé van de openbare commissievergadering ABM Datum: donderdag 18 april 2019 Aanvangstijd: 20.00 uur Eindtijd: 22.22 uur Locatie: Raadszaal gemeentehuis van Huizen Aanwezig: Voorzitter en commissiegriffier

Nadere informatie

Verslag Commissie Ruimte 14 november 2006

Verslag Commissie Ruimte 14 november 2006 Verslag Commissie Ruimte 14 november 2006 Verslag van de openbare vergadering van de commissie Ruimte d.d. 14 november 2006. 0. Aanwezig: De heer R. V. van Engelen, Voorzitter. Mw. A.J. van der Beek Baas

Nadere informatie

Conceptbesluitenlijst van de vergadering van de raadscommissie

Conceptbesluitenlijst van de vergadering van de raadscommissie Conceptbesluitenlijst van de vergadering van de raadscommissie Datum: 20 november 2012 met voortzetting op 21 november 2012 Plaats: raadszaal gemeentehuis, Vendelweg 1 te Steenwijk Tijd: 19.30 uur ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Een integrale geluidsopname van deze vergadering van de raadscommissie is te beluisteren op

Een integrale geluidsopname van deze vergadering van de raadscommissie is te beluisteren op Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadscommissie Samenleving d.d. 09 januari 2014. Een integrale geluidsopname van deze vergadering van de raadscommissie is te beluisteren op www.papendrecht.nl

Nadere informatie

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD)

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD) - C O N C E P T - KORT VERSLAG VAN DE EXTRA OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE SOCIALE INFRASTRUCTUUR, GEHOUDEN OP WOENSDAG 24 MAART 2010 OM 19.30 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS IN ZEVENBERGEN

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 7 APRIL 2009 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer J.P. Tanis, wethouder

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga, W.

Nadere informatie

Insprekers: J.E. Vlottes namens de heer D. van der Meer en de Provinciale Commissie Heemschut Zeeland

Insprekers: J.E. Vlottes namens de heer D. van der Meer en de Provinciale Commissie Heemschut Zeeland BESLUITENLIJST RAADSCOMMISSIE OMGEVING Datum: 24 oktober 2012 AANWEZIG: Voorzitter: Mw. A.D.W. Dijkhuis-Dieleman Commissiegriffier: Mw. mr. N.G.E. Haars Commissieleden: Mw. M.P.E. de Feijter-de Feijter

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 15 februari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

Een integrale geluidsopname van deze vergadering van de raadscommissie is te beluisteren op www.papendrecht.nl.

Een integrale geluidsopname van deze vergadering van de raadscommissie is te beluisteren op www.papendrecht.nl. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de commissie Samenleving d.d. 27 januari 2010. Een integrale geluidsopname van deze vergadering van de raadscommissie is te beluisteren op www.papendrecht.nl.

Nadere informatie

Besluiten- en actielijst hervatting openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 september 2008

Besluiten- en actielijst hervatting openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 september 2008 Aanwezig Commissieleden: Mw. Schaafsma, dhr. Van der Heijden, mw. Boom, mw. Vos, dhr. Klinkhamer, mw. Van de Pol, dhr. T. Flens, dhr. Ras Voorzitter: dhr. Ronner College: dhr. Möhlmann, dhr. Taams, dhr.

Nadere informatie

Een integrale geluidsopname van deze vergadering van de raadscommissie is te beluisteren op

Een integrale geluidsopname van deze vergadering van de raadscommissie is te beluisteren op Besluitenlijst Commissie Samenleving van 10 januari 2013 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadscommissie Samenleving d.d. 10 januari 2013. Een integrale geluidsopname van deze vergadering

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal Aanwezigen: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, voorzitter

Nadere informatie

mevrouw I. van Mulligen

mevrouw I. van Mulligen Verslag Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) Vergaderdatum 17 februari 2016 Kenmerk Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer Mevrouw M. Hoogduin 070-4418161 Verslag

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE RUIMTE d.d. 21 februari 2018 (reguliere aanvang: uur).

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE RUIMTE d.d. 21 februari 2018 (reguliere aanvang: uur). BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE RUIMTE d.d. 21 februari 2018 (reguliere aanvang: 20.00 uur). 0. Aanwezig: De heer C. de Ruijter, voorzitter. De heer J.H. Hoogeveen (PAB),

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE SAMENLEVING d.d. 23 juni 2016 (aanvang: uur).

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE SAMENLEVING d.d. 23 juni 2016 (aanvang: uur). Besluitenlijst Commissie Samenleving van 23 juni 2016. BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE SAMENLEVING d.d. 23 juni 2016 (aanvang: 20.00 uur). Een integrale geluidsopname van

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadcommissie Ruimte d.d. 26 januari 2010.

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadcommissie Ruimte d.d. 26 januari 2010. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadcommissie Ruimte d.d. 26 januari 2010. Een integrale geluidsopname van deze vergadering van de raadscommissie is te beluisteren op www.papendrecht.nl.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadscommissie Algemene Bestuurlijke en financiële Zaken d.d. 19 april 2011 (aanvang: 20.00 uur).

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadscommissie Algemene Bestuurlijke en financiële Zaken d.d. 19 april 2011 (aanvang: 20.00 uur). Besluitenlijst Commissie ABZ van 19 april 2011 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadscommissie Algemene Bestuurlijke en financiële Zaken d.d. 19 april 2011 (aanvang: 20.00 uur). Een integrale

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om 19.30 uur in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga,

Nadere informatie

Concept verslag van de Auditcommissie Drechtsteden op 19 mei 2010 in het Stadhuis te Dordrecht

Concept verslag van de Auditcommissie Drechtsteden op 19 mei 2010 in het Stadhuis te Dordrecht Concept verslag van de Auditcommissie Drechtsteden op 19 mei 2010 in het Stadhuis te Dordrecht Aanwezig: Dhr. F. Loos ABZ - Zwijndrecht, voorzitter Dhr. A.C. van t Zelfde CDA - Alblasserdam Dhr. A. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE RUIMTE d.d. 23 mei 2018 (reguliere aanvang: uur).

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE RUIMTE d.d. 23 mei 2018 (reguliere aanvang: uur). BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE RUIMTE d.d. 23 mei 2018 (reguliere aanvang: 20.00 uur). Een integrale geluidsopname van deze informele bijeenkomst van deze raadscommissie

Nadere informatie

3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. De toelichting bij agendapunt 3, hoort bij agendapunt 4.

3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. De toelichting bij agendapunt 3, hoort bij agendapunt 4. Verslag Overleg Commissie Bestuur en Middelen Datum 10 mei 2011 Registratienummer 11.011045 Aanwezig J. Doeland (voorzitter), E.R. Goossens (Dorpsbelangen), A. van Maanen (SGP), J.P. van den Broek (PvdA),

Nadere informatie

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 28 januari 2016 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: de heer A. van Leeuwen, portefeuillehouder en mevrouw H.M. van Wijngaarden (PAB);

Afwezig met kennisgeving: de heer A. van Leeuwen, portefeuillehouder en mevrouw H.M. van Wijngaarden (PAB); Verslag van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Papendrecht, gehouden op 20 september 2007, aanvang 19.30 uur. Aanwezig: De heer C.J.M. de Bruin, voorzitter; De dames A.J. van der Beek-Baas

Nadere informatie

Mede aanwezig: de heren A. van Leeuwen, J.Tegelaar en A. Vogel, portefeuillehouders;

Mede aanwezig: de heren A. van Leeuwen, J.Tegelaar en A. Vogel, portefeuillehouders; Verslag van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Papendrecht, gehouden op 29 oktober 2009, aanvang 19.30 uur. Aanwezig: De heer C.J.M. de Bruin, voorzitter; De dames A.J. van der Beek-Baas

Nadere informatie

Deel A Het Debat. Aanwezige woordvoerders zijn:

Deel A Het Debat. Aanwezige woordvoerders zijn: gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 26 maart 2015 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE SAMENLEVING d.d. 11 januari 2018 (aanvang: uur).

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE SAMENLEVING d.d. 11 januari 2018 (aanvang: uur). BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE SAMENLEVING d.d. 11 januari 2018 (aanvang: 20.00 uur). Een integrale geluidsopname van deze bijeenkomst van deze raadscommissie is te beluisteren

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 juli 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 juli 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 juli 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Adviezen commissie Algemene Bestuurlijke Zaken d.d. 25 oktober 2004 van uur tot uur.

Adviezen commissie Algemene Bestuurlijke Zaken d.d. 25 oktober 2004 van uur tot uur. Adviezen commissie Algemene Bestuurlijke Zaken d.d. 25 oktober van 20.00 uur tot 24.00 uur. 0. verslag Aanwezig zijn: De heer A. van Leeuwen, voorzitter. De heren R.V. van, W. Goudriaan, F. Hoek, E.A.R.

Nadere informatie

C. Bor burgerraadslid v v v v v v J.B.M. Karens burgerraadslid v v v v v v. J. Loeve burgerraadslid v v v v v v

C. Bor burgerraadslid v v v v v v J.B.M. Karens burgerraadslid v v v v v v. J. Loeve burgerraadslid v v v v v v Besluitenlijst Oordeelsvormende bijeenkomst gemeenteraad Sliedrecht op dinsdag 14 april 2015 Aanwezig/woordvoering 9 10 11 13 14 15 SGP-ChristenUnie M. Visser raadslid v v v v v v H.M. Baars-Mulder raadslid

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE SAMENLEVING d.d. 19 januari 2015.

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE SAMENLEVING d.d. 19 januari 2015. Besluitenlijst Commissie Samenleving van 19 januari 2015. BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE SAMENLEVING d.d. 19 januari 2015. Een integrale geluidsopname van deze vergadering

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE RUIMTE d.d. 31 mei 2017 (reguliere aanvang: uur).

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE RUIMTE d.d. 31 mei 2017 (reguliere aanvang: uur). Besluitenlijst Commissie Ruimte van 31 mei 2017 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE RUIMTE d.d. 31 mei 2017 (reguliere aanvang: 20.00 uur). 0. Aanwezig: De heer C. de Ruijter,

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE STRUCTUURVISIE van 7 maart 2012

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE STRUCTUURVISIE van 7 maart 2012 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE STRUCTUURVISIE van 7 maart 2012 Aanwezig: Voorzitter: Fungerend griffier: Mevr. L. van Beek dhr. J. de Hoogh Leden: dhr B. Adank - VVD mevr.

Nadere informatie

De heer A. Bogerd, directeur van Stichting Syndion; De dames P. van Loon en G. Platerink van het Steunpunt Vrijwilligerswerk.

De heer A. Bogerd, directeur van Stichting Syndion; De dames P. van Loon en G. Platerink van het Steunpunt Vrijwilligerswerk. Besluiten en afsprakenlijst van de vergadering van het Platform Maatschappelijke Verkenning (PMV) op donderdag 5 februari 2003 van 20.00 tot 22.45 uur in de raadzaal. Aanwezig: Voorzitter: De heer R. V.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: De heer M.C. Hoogland (wordt vervangen door de heer C. de Kraker); De heer F. Welschen van het Willem de Zwijger college.

Afwezig met kennisgeving: De heer M.C. Hoogland (wordt vervangen door de heer C. de Kraker); De heer F. Welschen van het Willem de Zwijger college. Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 1 februari 2007 vanaf 20.00 uur tot 22.00 uur. Aanwezig: De heer R.V. van Engelen, voorzitter; Mevrouw N.M. van Dijk, secretaresse PMV; Mevrouw A. Bokma; PMV lid;

Nadere informatie

Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4

Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4 Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4 Van 3 februari 2015 Besluiten c.q. afsprakenlijst Voorzitter: Griffier: Leden: College van B & W: dhr. R. Zwijgers (CDA) mevr. A. Goslings de heren A. de Bruin

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE RUIMTE d.d. 25 mei 2016 (reguliere aanvang: uur).

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE RUIMTE d.d. 25 mei 2016 (reguliere aanvang: uur). BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE RUIMTE d.d. 25 mei 2016 (reguliere aanvang: 20.00 uur). Een integrale geluidsopname van deze informele bijeenkomst van deze raadscommissie

Nadere informatie

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk :

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : Afsprakenlijst opinieraad GEMEENTE REIMERSWAAL Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : 16.028114 Onderwerp Overzicht van conclusies en handelingen in de vergadering van de opinieraad van

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Aanwezig GRM, LSV, NLL de voorzitters : de heren D.R. van der Borg, F. Damsteegt (plv. vz.) en W. Gradisen

Aanwezig GRM, LSV, NLL de voorzitters : de heren D.R. van der Borg, F. Damsteegt (plv. vz.) en W. Gradisen Raad :27 maart 2012 Agendapunt : Besluitenlijst van de openbare gezamenlijke informerende en besluitvormende vergadering van de raden van de gemeenten Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland op 28 februari

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

Resumé van de openbare commissievergadering Sociaal Domein

Resumé van de openbare commissievergadering Sociaal Domein Resumé van de openbare commissievergadering Sociaal Domein Datum: dinsdag 19 juni 2018 Aanvangstijd: 20:00 uur Eindtijd: 21.48 uur Locatie: Raadszaal gemeentehuis van Huizen Aanwezig: Voorzitter en commissiegriffier

Nadere informatie

BESLUITENLIJST RAADSCOMMISSIE OMGEVING. Datum: 12 januari 2011 AANWEZIG: Voorzitter: Mw. A.D.W. Dijkhuis-Dieleman

BESLUITENLIJST RAADSCOMMISSIE OMGEVING. Datum: 12 januari 2011 AANWEZIG: Voorzitter: Mw. A.D.W. Dijkhuis-Dieleman BESLUITENLIJST RAADSCOMMISSIE OMGEVING Datum: 12 januari 2011 AANWEZIG: Voorzitter: Mw. A.D.W. Dijkhuis-Dieleman Commissiegriffier: Mw. mr. N.G.E. Haars Commissieleden: Mw. M.P.E. de Feijter-de Feijter

Nadere informatie

Kredietaanvraag programmamanagement Waarderpolder. Aan de Raad der gemeente Haarlem

Kredietaanvraag programmamanagement Waarderpolder. Aan de Raad der gemeente Haarlem Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 241/2007 6 november 2007 SO/bd 2007/145135 Kredietaanvraag programmamanagement Waarderpolder Aan de Raad der gemeente Haarlem Inleiding Het bedrijvenpark

Nadere informatie

RAAD. BESLUITENLIJST 11 december 2013

RAAD. BESLUITENLIJST 11 december 2013 RAAD BESLUITENLIJST 11 december 2013 Afwezig mkg.: de heer Boerma (CGB) en mevrouw Anninga (CGB) Ag.punt Onderwerp 1. 2. 3. 4. 5. 6. Inspraak burgers over geagendeerde onderwerpen De heer Albert Haar spreekt

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang uur in het gemeentehuis.

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang uur in het gemeentehuis. Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang 19.30 uur in het gemeentehuis. AANWEZIG: Ruud Severijns, voorzitter Ad van den Akker

Nadere informatie

3. Vaststellen concept-besluitenlijst van de openbare vergadering van 15 juni 2016

3. Vaststellen concept-besluitenlijst van de openbare vergadering van 15 juni 2016 gemeente Hardinxveld-Giessendam BIJLAGE 1 Concept-besluitenlijst van de op woensdag 12 oktober gehouden openbare vergadering van de Klankbordgroep Koersplan HG. Aanvang 19.30 uur; Einde 21.00 uur. Aanwezig

Nadere informatie

Concept-verslag van de Auditcommissie Drechtsteden op 20 mei 2009 in het Regiokantoor te Dordrecht

Concept-verslag van de Auditcommissie Drechtsteden op 20 mei 2009 in het Regiokantoor te Dordrecht Concept-verslag van de Auditcommissie Drechtsteden op 20 mei 2009 in het Regiokantoor te Dordrecht Aanwezig: de heer D. van Meeuwen SGP/CU Sliedrecht, voorzitter de heer P.J. Verheij SGP Alblasserdam de

Nadere informatie

Control binnen het samenwerkingsverband Drechtsteden

Control binnen het samenwerkingsverband Drechtsteden Control binnen het samenwerkingsverband Drechtsteden Verbindend in samenwerking Jacko van der Windt Voormalig controller Papendrecht Hoofd bedrijfsvoering/ controller Bergeijk 26 maart 2013 Netwerkstad

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie VERSLAG van de op 25 oktober 2017 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en omstreken Aanwezig de leden: de heer T.C. Kuiper,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Voorzitter: Dhr. drs. J. Th. Hoekema Wethouders: Dhr. Beers, dhr. Rep Ambtenaren: -- Griffier: Dhr. drs. G.J. de Graaf Aanwezig: Mw.

Nadere informatie

Vergadernotitie voor de Drechtraad op 7 december 2010

Vergadernotitie voor de Drechtraad op 7 december 2010 Bijlage 1 Vergadernotitie voor de Drechtraad op 7 december 2010 Onderwerp Ingekomen stukken Agendapunt 3 datum 10 november 2010 steller Hanneke Moret doorkiesnummer 078 6398515 e-mail regiogriffie@drechtsteden.nl

Nadere informatie

ROM-D. Juridische structuur en werking. 8 mei 2012

ROM-D. Juridische structuur en werking. 8 mei 2012 ROM-D Juridische structuur en werking 8 mei 2012 STRUCTUUR ROM-D JURIDISCHE STRUCTUUR ROM-D De Drechtsteden zijn individueel, samen met de Provincie aandeelhouder van ROM-D Holding. De Provincie is voornemens

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 november 2009. nummer 48

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 november 2009. nummer 48 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 november 2009 nummer 48 A.B. Blase, A.L. Cardon, S.J. Veerman, C.E.J. Leeuwis, A.M. van den Berg, burgemeester wethouder

Nadere informatie

1 Conceptbesluitenlijst Portefeuillehoudersoverleg Economische zaken d.d. 21 september 2011

1 Conceptbesluitenlijst Portefeuillehoudersoverleg Economische zaken d.d. 21 september 2011 CONCEPTBESLUITENLIJST (versie 3.0) Vergadering portefeuillehoudersoverleg Economische Zaken d.d. 21 september 2011 Aanwezig: gemeente Alphen aan den Rijn: de heer T. Hoekstra gemeente Rijnwoude: de heer

Nadere informatie

De volgende wethouders zijn aanwezig: mevr. A.P.L.M. Slenter-Jamar en de heren A.G. van der Maas en W.H.M.J. Schenkelaars.

De volgende wethouders zijn aanwezig: mevr. A.P.L.M. Slenter-Jamar en de heren A.G. van der Maas en W.H.M.J. Schenkelaars. Notulen van de besluitvormende raadsvergadering van de gemeenteraad van Noord-Beveland, gehouden op donderdag 29 mei 2019 in het gemeentehuis van Noord-Beveland. Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Mevr. J.H.J.B.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

4. Vaststellen verslag en actielijst Het verslag en de actielijst van worden ongewijzigd vastgesteld.

4. Vaststellen verslag en actielijst Het verslag en de actielijst van worden ongewijzigd vastgesteld. Verslag Overleg Commissie Bestuur en Middelen Datum 12 februari 2013 Registratienummer 13.003287 Aanwezig E. Goossens (voorzitter), J Van den Broek (PvdA), J Doelend (CDA), K. de Heus (Dorpsbelangen),

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Mobiliteit, Kennis en Economie van 12 mei 2010

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Mobiliteit, Kennis en Economie van 12 mei 2010 Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Mobiliteit, Kennis en Economie van 12 mei 2010 Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie 1 19:00 uur Opening De voorzitter heet iedereen welkom

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN. Indiener(s) Regiofractie D66 Vraag voor A.S. Scholten Datum 25 januari 2011 Onderwerp Problematiek ROM-D

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN. Indiener(s) Regiofractie D66 Vraag voor A.S. Scholten Datum 25 januari 2011 Onderwerp Problematiek ROM-D BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Indiener(s) Regiofractie D66 Vraag voor A.S. Scholten Datum 25 januari 2011 Onderwerp Problematiek ROM-D Toelichting D66 De ROM-D heeft geldzorgen en verkeert door diverse

Nadere informatie

Intergemeentelijke samenwerking: de businesscase Drechtsteden

Intergemeentelijke samenwerking: de businesscase Drechtsteden Intergemeentelijke samenwerking: de businesscase Drechtsteden Verbindend in samenwerking Rob Beek Gemeentesecretaris en algemeen directeur Papendrecht/ lid ONS-D/ coördinerend secretaris veiligheid Zuid-Holland

Nadere informatie

Afwezig: - 1. Onderwerp Besluitenlijst d.d. 4 maart 2008. Besluit De besluitenlijst d.d. 4 maart 2008 ongewijzigd vast te stellen.

Afwezig: - 1. Onderwerp Besluitenlijst d.d. 4 maart 2008. Besluit De besluitenlijst d.d. 4 maart 2008 ongewijzigd vast te stellen. Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer R.G. van de Ven, wethouder de heer M.J. Verhoef, gemeentesecretaris Afwezig: - 1. enlijst

Nadere informatie

3. Spreekrecht burgers Er zijn geen burgers die gebruik willen maken van het spreekrecht.

3. Spreekrecht burgers Er zijn geen burgers die gebruik willen maken van het spreekrecht. Notulen Commissie : Wonen & Werken Vergadering : 6 maart 2012 om 20.00 uur d.d. Voorzitter : dhr. A. Steenbergen Griffier : dhr. M. Bourdrez Aanwezige : dhr. L. van Capel (PvdA), dhr. J. Dam (VVD), dhr.

Nadere informatie

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven.

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven. Griffie Torenhove kamer 7.19 Martinus Nijhofflaan 2 Delft Behandeld door Anja van den Berg Telefoon 015 260 2416 Fax - afmvdberg@delft.nl Aan Werkgroep enquêteverzoek Telefoon 14015 Fax 015 260 24 29 Internet

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft: Openbare vergadering van dinsdag 18 november 2014, locatie Raadzaal, aanvang 20:15 uur, einde 22:00 uur.

gemeente Eindhoven Betreft: Openbare vergadering van dinsdag 18 november 2014, locatie Raadzaal, aanvang 20:15 uur, einde 22:00 uur. gemeente Eindhoven Griffie Gemeenteraad, Behandeld door mw. I. van Dijk Telefoon (040) 238 24 07 Verzenddatum 11 december 2014 Verslag Commissie Economie en Mobiliteit Betreft: Openbare vergadering van

Nadere informatie

Uitkomsten commissie Stadsontwikkeling d.d. 1 april 2008

Uitkomsten commissie Stadsontwikkeling d.d. 1 april 2008 Uitkomsten Uitkomsten commissie Stadsontwikkeling d.d. 1 april 2008 Onderstaand de uitkomsten van de raadscommissie Stadsontwikkeling van 1 april 2008, vooruitlopend op de notulen. Gaarne aandacht voor

Nadere informatie

gemeente Midden-Croningen

gemeente Midden-Croningen M Besluitenlijst raad 7 maart 2019 Voorzitter: A. Hoogendoorn Plaatsvervangend voorzitter (agendapunt 4): H. Haze Aanwezige raadsleden: PvdA: T. van der Veen J. van Duren H.J. Flederus R. Sinnema J. Westerdiep

Nadere informatie