In dit nummer: Geslaagden Studiedag IB-ers Lief en leed Jaarverslag GMR Nieuwe secretaresse

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In dit nummer: Geslaagden Studiedag IB-ers Lief en leed Jaarverslag GMR Nieuwe secretaresse"

Transcriptie

1 Vooraf Beste collega's, Het laatste SKOT journaal van dit jaar ligt voor jullie loopt op zijn einde, een druk jaar zoals ik tijdens mijn toespraakje op 9 december al heb gememoreerd. Ik kijk zelf met veel plezier terug op deze avond. Zeker voor herhaling vatbaar. Ook het nieuwe jaar zie ik voor onze stichting met vertrouwen tegemoet. Er staat weer van alles in de planning zoals bv. de studietweedaagse voor IB-ers en de verdere uitrol van office 365. We doen recht aan ons motto, SKO-Twenterand, samen verantwoord ontwikkelen. Graag wens ik jullie een welverdiende kerstvakantie, goede feestdagen en een goede jaarwisseling toe. Met vriendelijke groet, Richard Benneker Kerstgedachte In dit nummer: Geslaagden Studiedag IB-ers Lief en leed Jaarverslag GMR Nieuwe secretaresse Jaargang 10-nr.6 december 2015 Redactieadres: info@skot.nl Verspreiding: digitaal Het volgende nummer verschijnt in februari 2016 Diploma uitreiking opleiding Excellente Communicatie Op woensdag 14 oktober is de opleiding excellente communicatie afgerond. Een grote groep IB-er van onze stichting heeft deze driejarige opleiding afgesloten. Deze opleiding was vanuit het samenwerkingsverband georganiseerd. Tijdens de bijeenkomst op de Zwanenhof in Zenderen zijn de getuigschriften uitgereikt en was er voor elke deelnemer een attentie. Als je eenzaam bent, wens ik je liefde. Als je je verdrietig voelt, wens ik je vreugde. Als je bezorgd bent, wens ik je vrede. Als je je leeg voelt, wens ik je hoop. Een nieuw jaar met nieuwe dromen Veel geluk en vrede Veel liefde voor elkaar!

2 Studiedag IB-ers Op 15 oktober hebben de IB-ers van onze stichting hun eerste gezamenlijke studiedag gehad. In het ochtendprogramma was er aandacht voor allerlei lopende onderwerpen zoals het groeidocument, het OPP en de wijze waarop HIA s aangevraagd moeten worden. Ook is er die ochtend een inventarisatie geweest van onderwerpen voor de studietweedaagse in februari. De middag stond in het teken van intervisie. Door twee mensen van OinO Advies is er uitleg geweest over intervisie. Dit ging met name over de werkwijze en modellen die gehanteerd kunnen worden om tot goede intervisiegesprekken te komen. Er zijn vier intervisiegroepen gevormd die gaandeweg het schooljaar drie keer bij elkaar komen. Het doel is om van elkaar te leren en van elkaar handvaten te krijgen om lastige situaties die zich in de dagelijkse praktijk voordoen beter te kunnen oplossen. Daarnaast versterkt het ook de onderlinge band tussen de IB-ers en de scholen. Stamppotbuffet en kerstpakkettenmarkt succes Op woensdag 9 december is het stamppotbuffet en de kerstpakketten- markt geweest. Ruim 90 % van alle personeel, de Raad van Toezicht en de vaste medewerkers van het ObT waren aanwezig, in totaal 270 mensen. De kerstmarkt, die werd verzorgd door Ter Brugge relatie geschenken, bood voor elk wat wils en ook het stamppotbuffet voorafgaand aan de markt was gezellig. Het bestuur kijkt goed op deze avond terug en hij is zeker voor herhaling vatbaar. Geslaagd voor Digicoach Op woensdag 11 november j.l. zijn Ruben Biemans (Triangel, Nijverdal), Martijn Kamphuis (Langewieke, Dedemsvaart) en Marco van der Velden (Stephanus, Bornerbroek) geslaagd voor de opleiding 'Digicoach'. Deze HBO+ opleiding werd verzorgd door de Avans+ Hogeschool, met als cursuslocatie Enschede. Deze 3 leerkrachten, die tevens ICT-coördinator zijn, houden zich op hun school bezig met het bedenken/initiëren van ICT projecten. Dit met het oog op de sterk veranderende digitale (onderwijs) wereld waarmee leerlingen en leerkrachten steeds vaker te maken krijgen. Het begeleiden (coachen) van collega's speelt daarbij een belangrijke rol.

3 Lief en Leed Op 10 oktober is Sebas geboren. Sebas is de zoon van Silvan Verschuur en Maartje Veneman. Maartje is werkzaam op het Galjoen in Wierden. Ook Marijn en Jurre zijn erg trots op hun nieuwe broertje. Wij wensen Silvan, Maartje, Marijn, Jurre en Sebas veel geluk met elkaar. Begroting 2016 De begroting 2016 is gereed en laat voor het komende jaar een positief beeld zien. Dit komt o.a. doordat er vanuit het ministerie van OC&W wat meer structurele budgetten beschikbaar komen zoals de najaars- en onderwijsakkoordgelden die voor het eerst aan het einde van 2013 zijn uitgekeerd. Dit maakt dat er ook nu weer ruimte is om knelpunten die in de loop van het schooljaar zijn ontstaan op te lossen. Ook richting de formatie van kan al de garantie worden gegeven dat iedereen zijn baan houdt. Ondanks de daling van het leerlingaantal kan een eventueel tekort goed worden opgevangen door natuurlijk verloop van personeel. Het Meerjarenformatieplan , dat ook met de GMR is besproken, laat ook voor de verdere toekomst een positief beeld zien. Studie tweedaagse directeuren Op donderdag 29 en vrijdag 30 oktober hebben de directeuren een studie tweedaagse gehad met als onderwerpen de professionele dialoog en het onderwijskundig leiderschap binnen de SKOT. Onder leiding van Peter Besselink en Mariëlle Elsjan van hogeschool Saxion is o.a. gesproken over hoe we binnen onze stichting tot besluitvorming komen en hoe we er voor zorgen dat de besluiten breed gedragen worden. Belangrijk hierbij is steeds de vraag te stellen waarom we bepaald beleid uitzetten en niet alleen spreken over hoe we het beleid uitzetten. Een tweede thema was het leiderschap. Een van de inzichten die op tafel kwam dat op heel veel scholen en binnen de SKOT gespreid leiderschap wordt toegepast. Dit houdt in dat de verantwoordelijkheden en taken laag in de organisatie worden neergelegd en ook worden gedeeld met elkaar. Dit maakt dat vele mensen zich verantwoordelijk voelen en zijn voor het beleid dat gevoerd wordt. De directeuren kijken terug op een geslaagde en ook gezellige tweedaagse.

4 Vanuit de GMR 26 november jl. heeft de GMR vergaderd in haar nieuwe samenstelling. Er zijn de afgelopen periode twee nieuwe ouders toegetreden en één nieuw personeelslid. De GMR bestaat nu uit de volgende mensen: Ouders Personeel Godfried Harbers Annelies Timmerhuis Ronny Klein Koerkamp Nicolle Berendsen Bertold Broekmate Annelies Martens Voorheen was elk GMR-lid contactpersoon voor de MR van enkele scholen. Doordat we zijn overgestapt naar Office 365 is het mogelijk een algemeen mailadres te hebben voor de GMR. Als een MR van een school een vraag aan de GMR heeft kan dit mailadres gebruikt worden. Het mailadres van de GMR wordt: Schoonmaakster het Galjoen jubileert. Op donderdag 29 september heeft het team van KBS het Galjoen aandacht geschonken aan het 12,5 jarig jubileum van Yvonne Leus. Yvonne maakt al die jaren met plezier onze school schoon. We feliciteren haar van harte en op naar de 25 jaar! Nieuwe secretaresse op het bestuursbureau Per 1 januari a.s. zal Annemieke Slaat het bestuursbureau verlaten. Ze gaat vier dagen bij Kees Hendriks voor het SWV werken. Ze werkte daar al drie dagen maar de werkzaamheden worden daar steeds meer waardoor ze daar nu volledig gaat werken. Haar plek wordt overgenomen door Annemarie Kamphuis. Annemarie is voordat Annemieke is gekomen al een aantal jaren werkzaam geweest op het bestuursbureau. In die zin komt er dus een oude bekende op het kantoor terug. Graag wensen we Annemieke veel succes met haar werkzaamheden voor SWV en Annemarie veel succes op het bestuurskantoor.

5 Informatie vanuit het ABP Jouw pensioen is in beweging Wanneer je straks stopt met werken, ontvang je van ABP pensioen. Dit pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde waar we maandelijks samen een behoorlijk bedrag voor sparen. Ongeveer een vijfde deel van jouw salaris is premie voor je pensioen. En daar doen wij nog eens een behoorlijk schepje bovenop. Dat is veel geld. Omdat je pensioen daarnaast ook nog eens in beweging is, vinden wij het erg belangrijk dat je hiervan niets mist. Pensioen hoe, wat en wanneer? Om niets te hoeven missen van alle berichten rondom jouw pensioen, adviseren we je om je aan te melden voor de ABP Nieuwsbrief. Met deze digitale nieuwsbrief die je zo n 12 keer per jaar van ABP ontvangt, wordt pensioen in heldere taal aan je uitgelegd. Zo ontvang je bijvoorbeeld tips hoe je ervoor zorgt dat jouw partner geen pensioen misloopt of waar je op moet letten als je minder gaat werken. Maar ook onderwerpen zoals de dekkingsgraad, jouw pensioenpremies en de manier waarop ABP die voor jou belegt, komen regelmatig in de nieuwsbrief terug. Neem regie in eigen handen Wij voelen ons verantwoordelijk dat jij een duidelijk beeld hebt van je pensioen en dat je de mogelijkheden kent om je pensioen aan jouw wensen aan te passen. Maar jij hebt de regie. Pak die ook! Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte over je pensioen. Aanmelden is heel eenvoudig Je kunt je snel en gemakkelijk aanmelden met je adresgegevens en adres. Meer is het niet! Zit je ook op Facebook? Kijk dan eens op de Facebookpagina van ABP om het nieuws over je pensioen te lezen. Jaarverslag GMR SKOT Leden GMR: ouders: personeel: Mariëlle Perik Erik Vogt Godfried Harbers (voorzitter) Saskia Keizer Annelies Timmerhuis Nicolle Berendsen (secretaris) De GMR start het nieuw schooljaar altijd met een vergadering zonder het College van Bestuur. Dan evalueren we het jaar dat geweest is en kijken we naar het komende jaar. We stellen ons speerpunt vast en laten dat iedere vergadering terugkomen op de agenda. Voor het schooljaar was dit wederom: De kwaliteit van het onderwijs. Om de GMR te professionaliseren hebben we in oktober 2014 een cursusavond gehad. We hebben daar de invloed van onze GMR besproken. Er is een missie en visie opgesteld; als werkpunten zijn naar voren gekomen: de GMR wil eerder inspringen bij ontwikkelingen; pro-actief zijn; indien nodig vooraf informatie vergaren bij instanties. Op de agenda zal bij elk onderwerp komen te staan of er instemming of advies gevraagd wordt van de GMR. De GMR zal iedere vergadering eerst 30 minuten alleen zaken bespreken voordat het College van Bestuur zich bij de vergadering voegt.

6 In februari 2015 heeft de GMR een informatieavond georganiseerd voor de MR-leden van de 14 scholen. Tijdens deze avond konden de MR-leden elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Het CNV heeft de avond van adviezen voorzien. Mariëlle Perik en Erik Vogt van de oudergeleding hebben aangegeven te willen stoppen met de GMR. Gelukkig zijn er 2 ouders gevonden die het stokje per augustus 2015 overnemen. Saskia Keizer (personeel) heeft ook besloten te stoppen met de GMR. Zij zal met ingang van 1 januari 2016 vervangen worden. We hebben dit schooljaar 6x vergaderd. Richard Benneker (College van Bestuur) heeft ons tijdens de vergaderingen voorzien van informatie. Daarnaast heeft de GMR jaarlijks een gesprek met de Raad van Toezicht. Daar bespreken we o.a. het functioneren van de stichting en het bestuur. De onderstaande onderwerpen hebben we het schooljaar besproken; Er zijn vanuit een aantal MR-en vragen neergelegd bij de GMR, deze zijn Besproken en beantwoord en terug te vinden in de notulen van de ver gaderingen van de GMR. Meerjaren formatie plan Ontwikkelingen nieuwe CAO Mobiliteitscentrum ObT en deelname hieraan; Wet werk en zekerheid is meerdere malen besproken en van ideeën voorzien De invulling van de verlofregeling door de SKOT Uittreden vervangingsfonds Functiemix LA - LB; inventarisatie Management rapportages [MARAP] Besluitenlijst College van bestuur, wordt voor kennisgeving aangenomen Bestuursformatieplan Aannamebeleid van personeel, criteria, procedure etc. Decentralisatie buitenonderhoud per Nieuwe normjaartaak i.v.m. nieuwe CAO Strategisch beleidsplan Managementstructuur SKOT Jaarrekening (goedgekeurd door de RvT) en jaarverslag 2014 Onderwijskwaliteit: de cito scores van de scholen. De kwaliteitsenquête van Beekveld-Terpstra De contacten met de onderwijsinspectie. Formatie Begroting 2015 Passend Onderwijs, en het beleid SKOT inzake passend onderwijs Een lid, Mariëlle Perik, heeft zitting in de Planraad van SWV Zij is voorzitter van de Planraad van SWV 23-01, Godfried Harbers zal deze taak van Mariëlle overnemen. Informatie over het SWV is te vinden op: Voor de documenten en beleidsstukken waar adviesrecht of instemmingerecht geldt hebben we in het schooljaar positief advies of instemming verleend.

Vooraf Beste collega s, In dit nummer o.a. Onderhoud scholen Jaarverslag GMR Jubilea Infoavond nieuwe cao Lerarenbeurs Herbenoeming Ronald v.d.

Vooraf Beste collega s, In dit nummer o.a. Onderhoud scholen Jaarverslag GMR Jubilea Infoavond nieuwe cao Lerarenbeurs Herbenoeming Ronald v.d. Vooraf Beste collega s, Enkele dagen voor Pasen ligt het tweede SKOT journaal van 2015 in jullie mailbo. Op bestuursniveau wordt er op dit moment hard gewerkt aan de implementatie van de nieuwe cao. In

Nadere informatie

Vooraf. Teldatum 1 oktober 2014

Vooraf. Teldatum 1 oktober 2014 Vooraf Beste collega s, De eerste periode van het schooljaar tot aan de herfstvakantie zit er al weer op. Het was een periode met gemengde gevoelens. Een drietal scholen heeft met veel verdriet te maken

Nadere informatie

Vooraf Beste collega s, In dit nummer: BIT informatie Lief en leed Formatie 2015-2016 Jubilea en Koninklijke onderscheiding

Vooraf Beste collega s, In dit nummer: BIT informatie Lief en leed Formatie 2015-2016 Jubilea en Koninklijke onderscheiding Vooraf Beste collega s, De zomervakantie staat voor de deur en iedereen kijkt uit naar deze weken. Na een periode van hard werken even wat anders. Op reis naar een ver land met andere culturen, of lekker

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 Versie juli 2014 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 1 INLEIDING... 2 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke

Nadere informatie

In dit nummer: Studietweedaagses Lief en leed GMR nieuws Joep Beemer de beste! Directie wisseling Jaarverslag en jaarrekening

In dit nummer: Studietweedaagses Lief en leed GMR nieuws Joep Beemer de beste! Directie wisseling Jaarverslag en jaarrekening Vooraf Beste collega s, Het is weliswaar nog april en toch begint volgende week de meivakantie. Iedereen heeft drukke tijden achter de rug. Rapporten zijn geschreven, oudergesprekken zijn gevoerd, de cito

Nadere informatie

Vooraf Beste collega s, In dit nummer o.a. Jubilea Lief en leed Nieuwe cao Infoavond GMR Wet Werk en Zekerheid Contact ObT

Vooraf Beste collega s, In dit nummer o.a. Jubilea Lief en leed Nieuwe cao Infoavond GMR Wet Werk en Zekerheid Contact ObT Vooraf Beste collega s, De eerste twee maanden van 2015 zitten er al weer bijna op. Binnen de stichting wordt er druk gewerkt aan allerlei zaken. Het strategisch beleidsplan 2015-2019 is nagenoeg gereed.

Nadere informatie

In dit nummer: Bijzondere verjaardag GMR lid gezocht Uitslag PMO Fiscale uitruil reiskosten woonwerkverkeer. Beste collega s,

In dit nummer: Bijzondere verjaardag GMR lid gezocht Uitslag PMO Fiscale uitruil reiskosten woonwerkverkeer. Beste collega s, Vooraf Beste collega s, De herfstvakantie staat al weer voor de deur terwijl ik het gevoel heb dat we nog maar net begonnen zijn. Dit komt wellicht ook door de prachtige nazomer die we hebben gehad. Op

Nadere informatie

In dit nummer: In memoriam Ina Timmermans Studietweedaagse IB ers Fietsregeling Diverse jubilea BCA abonnement verlengd

In dit nummer: In memoriam Ina Timmermans Studietweedaagse IB ers Fietsregeling Diverse jubilea BCA abonnement verlengd Vooraf Beste collega's, Het is bijna voorjaarsvakantie en de eerste twee maanden van 2016 zitten er al weer op. Er is een goede start gemaakt en de afgelopen maanden is er weer veel gebeurd. Zo zijn er

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Paasviering

In deze Nieuwsflits: Paasviering schooljaar 2014-2015 aflevering 14 In deze Nieuwsflits: Paasviering Goede Vrijdag en Tweede Paasdag Studiemiddag dinsdag 21 april 2015 Koningsspelen Moestuinproject kleuters MR/Kwaliteitsgroep zoekt versterking

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG 2014-2015. Inleiding. Samenstelling MR

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG 2014-2015. Inleiding. Samenstelling MR MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG 2014-2015 Openbare Ba sisscho o l De Kring o.b.s. De Kring Ka stee lpa d 4 3223 GE Hellevoetsluis Telefoon 0181 318759 Inleiding Bij de wet is geregeld dat ouders inspraak

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Zijlwijkschool Het Kompas. Schooljaar (CONCEPT)

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Zijlwijkschool Het Kompas. Schooljaar (CONCEPT) Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Zijlwijkschool Het Kompas Schooljaar 2014 2015 (CONCEPT) MR Jaarverslag De Zijlwijkschool Het Kompas 2014 2015 Pag. 1/10 Inhoud Inhoud Inleiding Vergaderingen Samenstelling

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2014-2015 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

JAARVERSLAG. GMR STICHTING AKKOORD!-po. Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo. Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo

JAARVERSLAG. GMR STICHTING AKKOORD!-po. Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo. Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo T (077) 4778239 E info@omnibus.akkoord-po.nl JAARVERSLAG GMR STICHTING AKKOORD!-po Inhoud Inleiding Samenstelling

Nadere informatie

Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief 1 mei 2015

Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief 1 mei 2015 Lea Dasbergschool Emily Brontësingel 1a 6836 TV Arnhem 026-3272489 Lea Dasbergschool Pythagorasstraat 9 6836 GA Arnhem 026-3272896 www.leadasbergschool.nl info@leadasbergschool.nl Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief

Nadere informatie

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD! po

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD! po Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo T (077) 4778239 E info@omnibus.akkoord-po.nl JAARVERSLAG GMR STICHTING AKKOORD! po Inhoud Inleiding blz. 3 Samenstelling

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 14-09-2015

Notulen MR vergadering 14-09-2015 Notulen MR vergadering 14-09-2015 MR-leden: Annet Boomkamp, Onno Diekman, Nicolle Nijmeijer, Ellen Platenkamp, Ilse Stege, Maarten Wegdam. Afwezig m.k.: Denice Klein Haarhuis en Dirk Nolte Directie: Harrie

Nadere informatie

Jaarverslag MR de Bongerd

Jaarverslag MR de Bongerd Jaarverslag MR de Bongerd Schooljaar 2009-2010 Medezeggenschapsraad de Bongerd Boomgaardlaan 102 1036 KJ Amsterdam mr@bongerd.edu.amsterdam.nl Pagina 1 Inhoudsopgave INHOUDSOGAVE 2 1 INLEIDING. 3 2 VERGADERINGEN

Nadere informatie

Jaarverslag 2015/2016

Jaarverslag 2015/2016 Jaarverslag 2015/2016 Medezeggenschapsraad KBS De Vijf-er Datum: 27-10-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Samenstelling MR... 2 3. Activiteiten MR... 3 4. Besluitenlijst MR... 4 4. Aandachtpunten

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2017-2018 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 2 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Activiteitenplan school Bleyburgh

Activiteitenplan school Bleyburgh Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Regelingen en beleidsplannen 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 5. Vergaderdata en structurele onderwerpen mr 6. Taakverdeling en

Nadere informatie

MR Jaarverslag 2011-2012

MR Jaarverslag 2011-2012 MR Jaarverslag 2011-2012 Email: Internet: Facebook: Twitter: mr@paletdinther.nl www.paletdinther.nl www.facebook.com/mrpalet @mrpalet 1. Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad

Nadere informatie

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD!-po

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD!-po Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Wylrehofweg 11 5912 PM Venlo T (077) 8500029 E info@omnibus.akkoord-po.nl GMR STICHTING AKKOORD!-po Inhoud Inleiding pag. 3 Samenstelling GMR pag.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 november 2013

Nieuwsbrief 24 november 2013 Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl Nieuwsbrief 24 november 2013 Nieuwsflits MR De MR heeft maandag 18 november overlegd. De belangrijkste overlegpunten

Nadere informatie

WERKPLAN GMR Nobego 2013-2014. Vastgesteld 26 juni 2013

WERKPLAN GMR Nobego 2013-2014. Vastgesteld 26 juni 2013 WERKPLAN GMR Nobego 2013-2014 Vastgesteld 26 juni 2013 2 Inhoud Inleiding... 3 GMR Visie en Missie... 4 Werkwijze GMR... 5 Werkwijze werkgroepen... 6 Werkwijze GMR-afgevaardigde(n) bij projectplannen...

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad

Jaarplan Medezeggenschapsraad Jaarplan 2012 2013 Medezeggenschapsraad Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Samenstelling MR 4 3. Functies en taken 4 4. Bevoegdheden MR 5 5. Werkwijze 5 6. Vergaderdata 2012 2013 5 7. Vaste Agenda

Nadere informatie

WERKPLAN 2014-2015. Van de Medezeggenschapsraad van. De Lindenlommer

WERKPLAN 2014-2015. Van de Medezeggenschapsraad van. De Lindenlommer WERKPLAN 2014-2015 Van de Medezeggenschapsraad van De Lindenlommer Versie 2014 definitief Werkplan MR Lindenlommer Inhoudsopgave: 1. Missie... 2 1.1. Visie... 2 1.2. Doelen... 2 2. Taak... 2 3. Werkwijze...

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2010-2011

JAARVERSLAG 2010-2011 JAARVERSLAG 2010-2011 1. De Medezeggenschapsraad 1.1. Samenstelling van de MR: Oudergeleding: Zittingsperiode (*) tot: * Dhr. Richard Coenen (penningmeester) 31-12-2012 * Mevr. Angelique Coumans 31-12-2013

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR

JAARVERSLAG MR JAARVERSLAG MR 2016-2017 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Taken van de MR... 3 Samenstelling... 3 Vergaderingen... 4 Onderwerpen Schooljaar 2016-2017... 4 Samenstelling MR... 4 Schoolplan 2015-2019... 4 Schoolgids

Nadere informatie

In dit nummer: Diverse jubilea De Wingerd 40 jaar ICT middag Aanbod Human Capital Care Jaarverslag

In dit nummer: Diverse jubilea De Wingerd 40 jaar ICT middag Aanbod Human Capital Care Jaarverslag Vooraf Beste collega s, Net voor de meivakantie verschijnt het tweede SKOT-journaal van dit jaar. Enkele weken geleden was er een extra editie over de afgebroken cao onderhandelingen en de onzekerheid

Nadere informatie

Vooraf. Beste mensen,

Vooraf. Beste mensen, Vooraf Beste mensen, De kop van 2014 is eraf en de Olympische medailles zijn voor het grootste deel binnen. Inmiddels is ook de CITO toets weer gemaakt en wachten we de uitslag begin maart af. Binnen de

Nadere informatie

Notulen GMR 20 april 2015

Notulen GMR 20 april 2015 Voorzitter: Notulen: Aanwezig: Nico Martijn Dorina van den berg, Leon van der Veen, Rogier Muijs, Nico van der Hoek, Martijn van Iersel en namens de MR van De Windroos: Annabel Steltenpool, Petra Hazes

Nadere informatie

Notulen GMR overleg. Ter vergadering uitgedeeld: Actievoerder

Notulen GMR overleg. Ter vergadering uitgedeeld: Actievoerder Notulen GMR overleg Plaats Marum Datum Maandag 31 maart 2015 Tijd: Aanwezig: Afwezig m.k.: Notulist: 19.30 21.30 uur Deniece, Gerrit, Maarten, Corjan, Erik, Greet, Miranda, Martine, Alje, Evelien, Pieter

Nadere informatie

Jaarverslag MR Guido de Brès Status september 2016: definitief

Jaarverslag MR Guido de Brès Status september 2016: definitief Jaarverslag MR Guido de Brès 2015-2016 Status september 2016: definitief Inhoudsopgave Inhoud Voorwoord... 3 1. Algemeen... 4 1.1. Samenstelling MR en datum van indiensttreding... 4 1.2. Taakverdeling...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord De GMR De leden van de GMR Cursus en vergaderingen Partners van de GMR... 7

Inhoudsopgave. Voorwoord De GMR De leden van de GMR Cursus en vergaderingen Partners van de GMR... 7 Jaarverslag GMR Schooljaar 2014 2015 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 De GMR... 4 De leden van de GMR... 5 Cursus en vergaderingen... 6 Partners van de GMR... 7 Behandelde onderwerpen... 8 Voorwoord Voor u

Nadere informatie

Daarnaast nam de directeur deel aan (een gedeelte van) iedere vergadering.

Daarnaast nam de directeur deel aan (een gedeelte van) iedere vergadering. Jaarverslag MR 2016/2017 1. Inleiding Voor jullie ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool Los Hoes 2016-2017. In dit jaarverslag beschrijft de MR in hoofdlijnen waar zij zich

Nadere informatie

WERKPLAN. van de Medezeggenschapsraad van de Eenhoorn/ de Stormvogel

WERKPLAN. van de Medezeggenschapsraad van de Eenhoorn/ de Stormvogel WERKPLAN van de Medezeggenschapsraad van de Eenhoorn/ de Stormvogel 014-015 Inhoudsopgave: Titel 1 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Missie 4 Taak 4 Werkwijze 4 Taakverdeling 4 Contacten 5 Vergaderingen/overleg

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella 1/8 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 2 Regelingen en beleidsplannen 4 3 Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2015-2016 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout. Schooljaar 2015-2016

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout. Schooljaar 2015-2016 Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout 1. Voorwoord Als medezeggenschapsraad van basisschool St. Jozef willen we de belangen van onze kinderen en school zo goed mogelijk

Nadere informatie

De MR is ook een klankbord namens de ouders. Zo wordt zij door de directie en het team gehoord bij onderwerpen die ouders direct aangaan.

De MR is ook een klankbord namens de ouders. Zo wordt zij door de directie en het team gehoord bij onderwerpen die ouders direct aangaan. Jaarverslag PCBS t Noorderlicht Goes 2015-2016 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van protestants-christelijke basisschool t Noorderlicht te Goes voor het schooljaar

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2013-2014

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2013-2014 R.K. Basisschool "De Kring" Koornlaan 2-4 1815 GE Alkmaar Tel.: 072-5117973 E-mail: de.kring@saks.nl http://www.kring-saks.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2013-2014 Voorwoord In dit jaarverslag

Nadere informatie

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 2 van 10 september 2015. Beste ouders en kinderen.

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 2 van 10 september 2015. Beste ouders en kinderen. Basisschool Pius X Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. van september 0 Jordaansingel 0, 81 GP, Haaksbergen. Tel. 03-136. Directie@piusx.eu Beste ouders en kinderen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen:

Nadere informatie

Activiteitenplan 2014-2015

Activiteitenplan 2014-2015 Activiteitenplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Samenstelling MR 2014-2015 Oudergeleding: Ankie Eleveld, voorzitter Machteld de Wit / Angelina Sinnige Personeelsgeleding: Annemarie Roemer Hilma Groot Pauline

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar R.K. Basisschool "De Kring" Koornlaan 2-4 1815 GE Alkmaar Tel.: 072-5117973 E-mail: de.kring@saks.nl http://www.kring-saks.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014-2015 Voorwoord In dit jaarverslag

Nadere informatie

Jaarverslag MR Jenaplanschool het Vlot 2014-2015

Jaarverslag MR Jenaplanschool het Vlot 2014-2015 Onderwerp: Status: Jaarverslag 2014-2015 van de medezeggenschapsraad van openbare basisschool Het Vlot te Gouda, onderdeel van Stichting Klasse Definitief, september 2015 Vooraf Dit is het jaarverslag

Nadere informatie

Vergader- en agendaplanning MR de Voorde 2014-2015. Terugkoppeling eerste overleg SC/MR/Dir. Wel/niet en zo ja, wanneer? Aanluiten bij 3 maart?

Vergader- en agendaplanning MR de Voorde 2014-2015. Terugkoppeling eerste overleg SC/MR/Dir. Wel/niet en zo ja, wanneer? Aanluiten bij 3 maart? Vergadering 1 Onderwerp Bijzonderheden/opmerkingen Datum: Vasstellen Jaarplan MR Vaststellen rollen/taken MR bestuur woe 3 september 2014 Vaststellen doelstellingen/focus lopend jaar Punten vanuit MR Instellen/verdeling

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 4. 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)...

INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 4. 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)... INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 4 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)... 5 1.2 (Tussentijdse) Verkiezingen en vacatures...

Nadere informatie

Activiteiten plan. Medezeggenschapsraad. van o.b.s. De Vuurtoren 2014-2015

Activiteiten plan. Medezeggenschapsraad. van o.b.s. De Vuurtoren 2014-2015 Activiteiten plan Medezeggenschapsraad van o.b.s. De Vuurtoren 2014-2015 2 Activiteiten plan o.b.s. de Vuurtoren 2014-2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Visie medezeggenschapsraad... 3 3 Doelen komend

Nadere informatie

MR De Vuurvogel. Waar staat de MR voor? Waar gaat de MR voor?

MR De Vuurvogel. Waar staat de MR voor? Waar gaat de MR voor? MR De Vuurvogel Waar staat de MR voor? Onze missie is om een transparante en betrokken MR te zijn, die vanuit gelijkwaardigheid en respect voor verschillen op een positief kritische wijze de onderwijskwaliteit

Nadere informatie

Notulen GMR vergadering van 24 september 2013

Notulen GMR vergadering van 24 september 2013 Notulen GMR vergadering van 24 september Agendapunt: Omschrijving en eventuele toelichting: Door: MR belang Aanwezig: Natasja Buckens, Brenda Maas, Aukje Nooijens Jac Bastiaanse, Erica Davelaar, Maja van

Nadere informatie

Kaardebol scoort vergeleken met de andere vier scholen van OPO-R in Culemborg goed in het rapport van de inspectie.

Kaardebol scoort vergeleken met de andere vier scholen van OPO-R in Culemborg goed in het rapport van de inspectie. Notulen MR-vergadering maandag 20 april 2015 OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, Anja, Corrie, Ilse en Janneke Afwezig: Tim, Yvonne Notulist: Janneke 1. Opening/ vaststellen agenda Haiko opent de

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN

MR de Tafelronde NOTULEN MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 JUNI 2013 PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Henk Hans, Henk,, Martijn, Agnes, Jeroen, Koen Agenda: Welkom MR gedeelte: Mededelingen Ingekomen post Vaststellen

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Intern-extern jaarverslag

Intern-extern jaarverslag Onderwijsgroep Perspecto Intern-extern jaarverslag GMR 2016-2017 9-11-2017 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Samenstelling GMR Onderwijsgroep Perspecto... 3 Wijzigingen... 3 Werkwijze GMR Onderwijsgroep Perspecto...

Nadere informatie

Aanwezig: Jannet de Graaf, Claudia Verbaas, Pieter Bas Rebers, Rudi Logtenberg, Mariëlle Oldenbeuving, Monique Lentelink

Aanwezig: Jannet de Graaf, Claudia Verbaas, Pieter Bas Rebers, Rudi Logtenberg, Mariëlle Oldenbeuving, Monique Lentelink Notulen extra MR vergadering 29 maart 2016 19.30 uur Aanwezig: Jannet de Graaf, Claudia Verbaas, Pieter Bas Rebers, Rudi Logtenberg, Mariëlle Oldenbeuving, Monique Lentelink 1. Opening Jannet opent de

Nadere informatie

Basisschool Het Talent Queenstraat 37B 6663 HA Lent Tel Werkplan MR Het Talent

Basisschool Het Talent Queenstraat 37B 6663 HA Lent Tel Werkplan MR Het Talent Basisschool Het Talent Queenstraat 37B 6663 HA Lent Tel 024 3604332 Inhoud 1. Inleiding 2. Samenstelling 3. Functies en taken 4. Instemming en advies 5. Werkwijze vergaderingen 6. Vergaderdata 7. Concept

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR 2014-2015. Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR 2014-2015. Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2014-2015 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

Vooraf De vakantie zit er weer op. Hopelijk heeft iedereen ervan kunnen genieten en is de accu weer flink opgeladen.

Vooraf De vakantie zit er weer op. Hopelijk heeft iedereen ervan kunnen genieten en is de accu weer flink opgeladen. Vooraf De vakantie zit er weer op. Hopelijk heeft iedereen ervan kunnen genieten en is de accu weer flink opgeladen. In dit SKOT journaal voornamelijk een overzicht van jubilea en afscheid van collega

Nadere informatie

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HILMARE SCHOOLJAAR 2014-2015

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HILMARE SCHOOLJAAR 2014-2015 Hillegom, 12-10-2015 JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HILMARE SCHOOLJAAR 2014-2015 Voorwoord: Voor u ligt het jaarverslag 2014-2015 van de MR van OBS Hilmare. Het jaarverslag is een verantwoordingsdocument

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD obs Juliana van Stolberg Castricum JAARVERSLAG 2013-2014

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD obs Juliana van Stolberg Castricum JAARVERSLAG 2013-2014 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD obs Juliana van Stolberg Castricum JAARVERSLAG 2013-2014 1.Inleiding Dit jaarverslag van de Medezeggenschapsraad van de openbare basisschool Juliana van Stolberg (obs JvS) betreft

Nadere informatie

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur.

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur. Nieuwsbrief 23 juni 2017 Goedemiddag In de vijf weken dat ik werkzaam ben voor De Kameleon heb ik ervaren dat er, naast het uitzien naar de nieuwe school en de start van De Kameleon, ook onrust is bij

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2008-2009 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DREEFSCHOOL

JAARVERSLAG 2008-2009 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DREEFSCHOOL JAARVERSLAG 2008-2009 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DREEFSCHOOL INLEIDING In dit verslag wordt een overzicht gegeven van de onderwerpen waarmee de Medezeggenschapsraad (MR) van de Dreefschool zich schooljaar 2008-2009

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016

Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016 1. Voorwoord Als medezeggenschapsraad van basisschool Al-Iman willen we de belangen van onze kinderen en school zo goed mogelijk behartigen. Samen werken

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad KBS Het Bovenland 2013-2014. Akersluis 1A 1068 ER Amsterdam

Jaarverslag Medezeggenschapsraad KBS Het Bovenland 2013-2014. Akersluis 1A 1068 ER Amsterdam Jaarverslag Medezeggenschapsraad KBS Het Bovenland 2013-2014 Akersluis 1A 1068 ER Amsterdam 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Inleiding 3 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze (2013-2014) 4 4. Bezetting

Nadere informatie

2. Vaststellen notulen vorige vergadering (d.d. 25/03/2019) en de actiepuntenlijst

2. Vaststellen notulen vorige vergadering (d.d. 25/03/2019) en de actiepuntenlijst AGENDA GMR VERGADERING 06-05-2019 School: t Kofschip te Zeewolde Aanvang GMR leden: 19.45 uur (45 minuten vooroverleg) Aanvang CvB; Geurt Morren: 20.30 uur Aanwezig: Judith, Elja, Annemiek, Karin, Karin,

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Medezeggenschapsraad OBS De Wildert Dubbelwijs

Jaarplan 2015-2016. Medezeggenschapsraad OBS De Wildert Dubbelwijs Jaarplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad OBS De Wildert Dubbelwijs 0 Algemeen pagina 2 Visie, uitgangspunten en werkwijze pagina 3 Regelingen en beleidsplannen pagina 3 Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden

Nadere informatie

Agenda. Mededelingen. Verjaardagen. 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35

Agenda. Mededelingen. Verjaardagen. 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35 Agenda 21-12-15 t/m 01-01-16 Kerstvakantie 04-01 Luizencontrole 06-01 Inloop van 08.15 uur 08.30 uur Mededelingen Onze Facebookpagina heeft inmiddels ruim 100 volgers.

Nadere informatie

W E R K P L A N G M R I N N O V O S C H O O L J A A R

W E R K P L A N G M R I N N O V O S C H O O L J A A R W E R K P L A N G M R I N N O V O S C H O O L J A A R 2 0 1 8-2 0 1 9 I N H O U D 1. Inleiding 2. Medezeggenschap: zinvol? 3. Activiteiten en speerpunten 2018-2019 4. Structuur GMR 5. Kalender 2017-2018

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Bibliotheek op school

KlimtorenNieuws. Bibliotheek op school KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 11 02-02-2015 Bibliotheek op school Bibliotheek op school Voortgangsgesprekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief. April Vakantierooster voor het schooljaar Uw kind inschrijven voor het schooljaar Vrijwillige ouderbijdrage

Nieuwsbrief. April Vakantierooster voor het schooljaar Uw kind inschrijven voor het schooljaar Vrijwillige ouderbijdrage April 2019 Vakantierooster voor het schooljaar 2019-2020 Op dit moment worden de puntjes op de i gezet wat betreft het vakantierooster voor het schooljaar 2019-2020. Zodra het vakantierooster is afgerond,

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 21 augustus 2015 jaargang 13 nr. 1 agenda: 1 september Rapporten ingeleverd Internetprotocol ingeleverd Afspraken

Nadere informatie

Hierbij nodigen we jullie uit voor de vergadering van de GMR van O2A5 op 16 april 2015, aanvang 20.00 uur in het bestuursgebouw van O2A5 in Arkel.

Hierbij nodigen we jullie uit voor de vergadering van de GMR van O2A5 op 16 april 2015, aanvang 20.00 uur in het bestuursgebouw van O2A5 in Arkel. GMR O2A5 Aan de leden van de GMR O2A5, Arkel, 1 april 2015 Dames en heren, Hierbij nodigen we jullie uit voor de vergadering van de GMR van O2A5 op 16 april 2015, aanvang 20.00 uur in het bestuursgebouw

Nadere informatie

Jaarverslag MR Basisschool St. Jan 2014 2015. Datum: 11 september 2015. Schrijver: Caroline van Erp. Inleiding. Algemeen:

Jaarverslag MR Basisschool St. Jan 2014 2015. Datum: 11 september 2015. Schrijver: Caroline van Erp. Inleiding. Algemeen: Jaarverslag MR Basisschool St. Jan 2014 2015 Datum: 11 september 2015 Schrijver: Caroline van Erp Inleiding Algemeen: Op de school worden belangrijke beslissingen genomen. Beslissingen die direct te maken

Nadere informatie

Jaarverslag GMR COG Drenthe. Schooljaar

Jaarverslag GMR COG Drenthe. Schooljaar Jaarverslag GMR COG Drenthe Schooljaar 2015-2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) van de Christelijke Onderwijsgroep (COG) Drenthe. In dit jaarverslag

Nadere informatie

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers,

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers, Nummer: 8 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Vorige week donderdagavond hebben we een geweldig optreden gehad van alle kleuters. Zij speelden deze avond de musical De kleine Kerstman.

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Basisschool Matthias 2014/2015

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Basisschool Matthias 2014/2015 Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Basisschool Matthias 2014/2015 Naam en functie In MR Aftredend voor start schooljaar: Marjelle Hendriks, voorzitter Schooljaar 2011/2012 2017/2018 (school) Femke Meijer,

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2015-2016 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

Kwartiermaker Nieuwe Samenwerkingsverband 28.08

Kwartiermaker Nieuwe Samenwerkingsverband 28.08 nr 3 februari 2012 2013 informatie voor personeel met o.a. 1 Eindopbrengsten BHV Kwartiermaker Nieuwe Samenwerkingsverband van Loyalis 5 Bereikbaarheid 2 Bericht van ABP 3 Jubilea Bericht Eindopbrengsten

Nadere informatie

Jaarverslag 2014/2015 Medezeggenschapsraad. Inhoudsopgave. 1. Inleiding Pagina 2. 2. Samenstelling en werkwijze MR Pagina 3

Jaarverslag 2014/2015 Medezeggenschapsraad. Inhoudsopgave. 1. Inleiding Pagina 2. 2. Samenstelling en werkwijze MR Pagina 3 Jaarverslag 2014/2015 Medezeggenschapsraad Inhoudsopgave 1. Inleiding Pagina 2 2. Samenstelling en werkwijze MR Pagina 3 2.1 Wat doet de MR? 2.2 Samenstelling 2.3 Werkwijze 3. Scholing Pagina 4 4. Behandelde

Nadere informatie

Nieuwsbrief 06-06-2014

Nieuwsbrief 06-06-2014 VSO Het Mozaïek Almelo Cesar Franckstraat 3 7604 JE ALMELO Telefoon : 088 02 03 700 E-mail : vso-almelo@mozaiektwente.nl Website : www.mozaiektwente.nl Nieuwsbrief 06-06-2014 De Medezeggenschapsraad (MR)

Nadere informatie

JAARPLAN 2015-2016. verbinden 3.0. Inhoudsopgave. 1. inhoudsopgave 1. 2. inleiding 2. 3. visie en taakstelling 2. 4. speerpunten 3. 5.

JAARPLAN 2015-2016. verbinden 3.0. Inhoudsopgave. 1. inhoudsopgave 1. 2. inleiding 2. 3. visie en taakstelling 2. 4. speerpunten 3. 5. JAARPLAN 2015-2016 verbinden 3.0 Inhoudsopgave 1. inhoudsopgave 1 2. inleiding 2 3. visie en taakstelling 2 4. speerpunten 3 5. hoe te doen 3 6. jaarplan 5 Pagina - 1 - Inleiding Visie en taakstelling

Nadere informatie

Activiteitenplan MR basisschool de Hoeven Activiteitenplan MR Basisschool de Hoeven

Activiteitenplan MR basisschool de Hoeven Activiteitenplan MR Basisschool de Hoeven Activiteitenplan MR Basisschool de Hoeven 2015-2016 1 Beste lezer, Voor u ligt het activiteitenplan van de MR van basisschool de Hoeven. Dit activiteitenplan heeft betrekking op het schooljaar 2015-2016.

Nadere informatie

Jaargang: 19 Nr NIEUWSBRIEF van Katholieke Basisschool PIROUETTE

Jaargang: 19 Nr NIEUWSBRIEF van Katholieke Basisschool PIROUETTE Jaargang: 19 Nr. 5 31-1-2016 NIEUWSBRIEF van Katholieke Basisschool PIROUETTE Eindredactie: Sergio van Dijk, Cindy de Winter, Ignace Kloet Technische realisatie: Aster Brouwer, ICT-coördinator. AGENDA

Nadere informatie

Jaarverslag MR Beatrixschool

Jaarverslag MR Beatrixschool Jaarverslag MR Beatrixschool Schooljaar 2012-2013 Een jaarverslag om als Medezeggenschapsraad ouders/verzorgers en medewerkers te informeren over, en te betrekken bij zaken, die veelal jaarlijks, aan bod

Nadere informatie

2. Notulen MR vergadering februari Schoolreis 3 t/m 6 is op dinsdag 10 juni. Verder worden de notulen goedgekeurd en op de website geplaatst.

2. Notulen MR vergadering februari Schoolreis 3 t/m 6 is op dinsdag 10 juni. Verder worden de notulen goedgekeurd en op de website geplaatst. Notulen MR-vergadering maandag 14 april 2014 Aanwezig : Conny (voorzitter) Cor Henriette Marijn Roos (vervangend secretaris/notulist) Afwezig: Astrid Rianne (secretaris) 1. 19.00 uur Voorzitter opent de

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 - jaargang 15 - nummer 75 - juli 2015. Nieuwsbrief 9

Schooljaar 2014-2015 - jaargang 15 - nummer 75 - juli 2015. Nieuwsbrief 9 Schooljaar 2014-2015 - jaargang 15 - nummer 75 - juli 2015 Nieuwsbrief 9 Voorwoord Wanneer u deze nieuwsbrief onder ogen krijgt, ligt het schooljaar 2014-2015 al weer achter ons. Alle voorbereidingen voor

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Notulen deelraad Odyzee

Notulen deelraad Odyzee Notulen deelraad Odyzee Datum 12 april 2016 Locatie Kloetinge Aanwezig Heidi, Janneke, Marieke, Matthieu, Suzanne ( og), Paul ( og), Tonia, Kim, Marcel Voorzitter Matthieu Notulist Marcel status Info:

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Jaarverslag 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Waai schooljaar 2014-2015 De MR Voorwoord Dit jaarverslag geeft een samenvatting

Nadere informatie

goede doelengeld 213.99

goede doelengeld 213.99 goede doelengeld 213.99 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 4 december schooljaar 2015-2016 AGENDA Woensdag 2 december Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken

Nadere informatie

MR Basisschool De Sprong

MR Basisschool De Sprong MR Basisschool De Sprong Activiteitenplan Schooljaar 2015-2016 Realisatie A. Onze missie De MR denkt mee over het schoolbeleid en bewaakt samen met de directie de uitvoering en evaluatie van dat beleid.

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

GMR Stichting Cambium

GMR Stichting Cambium GMR Stichting Cambium Jaarverslag 2018 Auteur : Petra van de Vosse Datum : december 2018 INHOUDSOPGAVE: 1. Voorwoord. 2. Missie en Visie GMR. 3. Professionalisering GMR. 4. Taken en bevoegdheden GMR. 5.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad CBS De Bron

Medezeggenschapsraad CBS De Bron Medezeggenschapsraad CBS De Bron Notulen 17-9 - 2012 Aanwezig: Aemile Roos, Linda den Hartog, Monique Meulenkamp, Marianne Bestebreur, Kirsten v.d.plas, Frank Hoebeek en Sjoerdje Korteweg - 1.Welkom. -

Nadere informatie

E-ZINE Stichting ROOS maart 2015

E-ZINE Stichting ROOS maart 2015 E-ZINE Stichting ROOS maart 2015 Van de Bestuurder: Beste mensen, Al geruime tijd kun je zeggen dat het voor het Primair Onderwijs spannende tijden zijn. Dat hoeft weinig nadere uitleg lijkt me. Daarom

Nadere informatie

Er is nog geen reactie op de vacature voor notulist GMR. Er wordt gekeken of er iemand extern ingehuurd kan worden.

Er is nog geen reactie op de vacature voor notulist GMR. Er wordt gekeken of er iemand extern ingehuurd kan worden. Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen GMR Maandag 13 maart 201 Locatie: o.b.s. Het Sterrenschip Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Nick Bruins X Carola Iterson X Paul Moltmaker

Nadere informatie

22 e jaargang nr juli 2018

22 e jaargang nr juli 2018 22 e jaargang nr.13 13 juli 2018 Beste ouders, verzorgers en belangstellenden van de leerlingen van Het Mozaïek, Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. De eerstvolgende nieuwsbrief

Nadere informatie

Schooljaar Nieuwsbrief 01 juni 2018

Schooljaar Nieuwsbrief 01 juni 2018 Schooljaar 2017-2018 Nieuwsbrief 01 juni 2018 Let op! Lang weekend Vrijdag 8 juni en maandag 11 juni zijn twee studiedagen, dus dan hebben de kinderen vrij. Dit zijn de laatste vrije dagen voor de zomervakantie.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad basisschool De Sporckt Jaarverslag

Medezeggenschapsraad basisschool De Sporckt Jaarverslag Medezeggenschapsraad basisschool De Sporckt Jaarverslag 2017-2018 Tilburg, juni 2018 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool de Sporckt voor het schooljaar

Nadere informatie