WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18"

Transcriptie

1 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven de lichtjes in de bomen een extra sfeer. Dit keer waren er niet veel ouders beschikbaar voor het versieren van de school. Daarom een extra compliment en dankwoord voor het resultaat. Op deze plek wil ik ook onze collega Sharon Colijn bedanken voor het wekelijks verzorgen van de nieuwsbrief. Wij zorgen alleen voor de tekst. Sharon maakt er elke week weer een mooie brief van met foto s en andere plaatjes die de tekst kunnen versterken. Wij zijn daar heel trots op. Dank je wel, Sharon. Agenda maandag 14 december afscheid van Hans van Renselaar woensdag 16 december verjaardag leerkrachten groep 7/8 donderdag 17 december kerstviering ( s avonds) vrijdag 18 december laatste dag voor de kerstvakantie continurooster voor de bovenbouw maandag 4 januari eerste schooldag van 2016 woensdag 6 januari hoofdluiscontrole donderdag 7 januari vergadering van de medezeggenschapsraad Activiteiten in de komende week Volgende week vieren we ons kerstfeest. U hebt daar inmiddels via de mail informatie over ontvangen. In tegenstelling tot wat in de brief staat, beginnen we het feest met het kerstdiner. Het zou jammer zijn wanneer gerechten, die met zorg zijn bereid, koud worden, waardoor we er niet meer van kunnen genieten. Liesbeth Enthoven en Saskia Hoogkamer vieren ook hun verjaardag deze week. Dus voor groep 7/8 wordt het een extra feestelijke week. Vrijdagmiddag sluiten de schooldeuren om uur voor de bovenbouwleerlingen voor een twee weken durende vakantie.

2 Gefeliciteerd Op 8 december is Alex geboren. Hij is het broertje van Ellis van der Linden uit de kleutergroep. We feliciteren de familie van der Linden van harte met dit jonge leven en wensen hen veel geluk met de kleine Alex. Koffieochtend Met een vijftal ouders hebben we woensdag gesproken over de zin en onzin van water drinken. Daar kwam ook de wederzijdse verantwoordelijkheid aan bod. In hoeverre zijn scholen, sportverenigingen, of andere organisaties mede verantwoordelijk voor wat kinderen eten en drinken. Daar konden we geen eensluidend antwoord op geven. Dat water gezonder is dan andere drankjes stond niet ter discussie. Wist u trouwens dat kinderen van 4-8 jaar zeker 1 liter per dag moeten drinken voor een evenwichtig voedingspatroon?voor de kinderen tot 13 jaar is dat 1 ½ liter. Adventsthema: Luister, het begint! Deze week horen we het kerstverhaal. Jozef en Maria gaan op reis naar Bethlehem. Daar wordt het kind geboren: Jezus, de Zoon van God. De herders in het veld zijn de eersten die het horen. Nadat zij het kind gezien hebben, loven en prijzen ze God. Afscheid Hans van Renselaar Maandagochtend nemen de kinderen van de bovenbouw afscheid van meester Hans hun gymmeester. We hebben daarvoor een leuke activiteit bedacht en hopen dat Hans met mooie herinneringen aan zijn werk en ook aan deze ochtend kan vertrekken. Er is nog geen invulling voor zijn plek gevonden. Na de kerstvakantie krijgen de kinderen voorlopig eerst les van hun eigen leerkracht, of iemand met bevoegdheid tot lesgeven Groep 3 De leerlingen mogen een elektrisch waxinelichtje meenemen. EHBO-examen Groep 8 heeft het er de laatste weken maar druk mee gehad. Al weken zijn de kinderen aan het studeren voor het EHBO-examen. Vandaag was het dan zover. Het examen bestond uit verschillende onderdelen. Er was een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte waarbij de kinderen onder andere verbanden moesten aanleggen. Best spannend! Gelukkig was al dat oefenen niet voor niets geweest: iedereen is geslaagd!

3 Wheelys in school Veel kinderen hebben (van de Sint) Wheelys gekregen. We merken dat ze het heerlijk vinden er in school op rond te rijden. De schoolvloer is immers fijn glad. In de klas zijn we er niet blij mee. De kinderen lopen er niet goed op en, omdat er toch vaak gereden wordt, ontstaan er risicovolle situaties. We hebben met elkaar afgesproken dat de kinderen in school geen Wheelys dragen. Kerst De kerstcommissie herinnert u graag aan het verzoek om glazen potten te sparen. Wilt u ze woensdag aanstaande inleveren bij de collega s van de bovenbouw? Kerststukjes groep 1 t/m 5 Woensdag 16 oktober gaan de groepen 1 t/m 5 kerststukjes maken. We willen u vragen om uw kind een bakje met daarin een stuk oase mee te geven. Wij zorgen dat er voldoende kaarsen, versiering en groen is. Mocht uw kind thuis versiering hebben die het graag in het kerststukje wil, mag het dit natuurlijk meenemen. Als u via uw bedrijf aan voldoende groen kunt komen, mogen wij hier dan gebruik van maken? Inleveren mag bij de leerkracht van uw kind. Kerstpost Graag herinner ik u aan de schoolafspraak over het uitdelen van kaarten en andere post. Dat doen we niet in de school, maar erbuiten. Wij vinden post het leukst als deze door onze brievenbus valt. Dank voor uw medewerking hierin. Onderzoek naar motorisch leren In de bijlage bij deze brief vindt u informatie over een onderzoek voor de kinderen van de groepen 5 tot en met 8. Kerstactiviteiten van De Binding In de Kerstvakantie houdt de Binding samen met Cultuurpunt Aalsmeer en Sportservice Haarlemmermeer weer een Combifun voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Informatie en aanmelding via de volgende link: Afwezig Op maandag 14 december wordt groep 3 het eerste uur opgevangen door Liesbeth Enthoven. Daarna is Saskia van Heusden er weer. Sharon Colijn is dinsdagmiddag 15 december afwezig. Anita Stronkhorst vervangt haar deze middag.

4 Aanwezigheid directie maandagochtend 14 december dinsdagmiddag 15 december woensdag 16 december donderdagmiddag 17 december vrijdagmiddag 18 december Wegwijzerdag in de loop van de middag Tot slot Namens het team wens ik u, met uw gezin, een fijn weekend toe. Met een hartelijke groet, Heleen Broerse ( ) Zie bijlage:

5 Beste ouder(s)/verzorger(s), Graag stellen wij ons aan u voor. Wij zijn Sanne en Hilde en zullen in het nieuwe jaar op verschillende scholen onderzoek doen naar motorisch leren bij kinderen. Ook op Pcbs de Graankorrel zijn we welkom, waar we heel blij mee zijn! Voor het onderzoek willen we kinderen een slinger-bal taak aanleren. Hierbij onderzoeken we bij wat voor een soort instructies kinderen het snelste leren. Kinderen uit de groepen 5-8 zullen binnenkort een informatiefolder meekrijgen over deelname aan het onderzoek. Indien jullie het leuk vinden om deel te nemen kunnen jullie opgeven door het bijgevoegde toestemmingsformulier in te vullen. Mochten jullie vooraf nog vragen hebben, mail of bel dan gerust. Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking! Hartelijke groet, Sanne en Hilde s.vermeulen3@students.uu.nl mob: hilde.krajenbrink@student.ru.nl mob: