Vooraf Beste collega s, In dit nummer o.a. Jubilea Lief en leed Nieuwe cao Infoavond GMR Wet Werk en Zekerheid Contact ObT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vooraf Beste collega s, In dit nummer o.a. Jubilea Lief en leed Nieuwe cao Infoavond GMR Wet Werk en Zekerheid Contact ObT"

Transcriptie

1 Vooraf Beste collega s, De eerste twee maanden van 2015 zitten er al weer bijna op. Binnen de stichting wordt er druk gewerkt aan allerlei zaken. Het strategisch beleidsplan is nagenoeg gereed. Vanuit dit plan worden de komende maanden de schoolplannen voor de komende vier jaar geschreven. Een aantal scholen is hier al mee gestart. Op personeels en arbeidsvoorwaardengebied staat er het nodige te gebeuren. De uitwerking van de nieuwe cao heeft volop de aandacht. In dit SKOT journaal staat hierover het een en ander geschreven. De komende periode zullen we iedereen over dit onderwerp verder informeren. Ook zijn we bezig te kijken hoe de vervanging bij ziekteverzuim en bijzonder verlof na 1 augustus 2015 ingevuld moet worden. De wet Werk en Zekerheid stelt ons hier voor een aantal problemen. Op de scholen is het ook een drukke tijd. Overal zijn oudergesprekken gevoerd en zijn de rapporten meegegeven. Rest mij iedereen een hele goede voorjaarsvakantie toe te wensen. Met vriendelijke groet Richard Benneker In dit nummer o.a. Jubilea Lief en leed Nieuwe cao Infoavond GMR Wet Werk en Zekerheid Contact ObT Jaargang 10-nr.1 februari 2015 Redactieadres: info@skot.nl Verspreiding: digitaal Het volgende nummer verschijnt in april 2015 Nieuwe naam fusieschool Enter bekend De nieuwe naam van de fusieschool die ontstaat bij het samengaan van de Jozefschool en Mariaschool wordt de Talenter. Voor het bedenken van de nieuwe naam was een prijsvraag uitgeschreven die meer dan zestig inzendingen opleverde. Een jury, bestaande uit kinderen, ouders en de directie, heeft uiteindelijk besloten welke naam het geworden is. Dinie Otten, leerkracht van de Jozefschool, heeft deze naam ingezonden. De komende periode wordt er gewerkt aan een bijpassend logo dat bij een geschikte gelegenheid zal worden gepresenteerd.

2 Uitruil reiskosten woon-werkverkeer en vakbondscontributie In december hebben 117 personeelsleden gebruik gemaakt van de mogelijkheid van uitruil reiskosten woonwerkverkeer en de vakbondscontributie. Dit heeft zowel voor het personeel als de stichting voordelen. Aan het personeel is ,- extra salaris uitbetaald wat neerkomt op 271,- per deelnemer. Ook het schoolbestuur heeft een voordeel van ,-. De kosten voor het bestuur om de regeling uit te voeren zijn 12,- per deelnemer. Fietsregeling en tabletregeling 2015 Het voorjaar staat weer voor de deur, vaak het moment om een nieuwe fiets aan te schaffen daarom nog maar even de regelingen voor 2015 op een rijtje. Fietsregeling Net als voorgaande jaren kan er een fiets worden aangeschaft binnen de fietsregeling. Vanaf 2015 gelden de volgende afspraken. Er kan één keer per vijf jaar gebruik worden gemaakt van de regeling. Het bedrag dat gedeclareerd kan worden is 1250,- inclusief accessoires en verzekering. Voor mensen die de afgelopen drie jaar een fiets hebben aangeschaft geldt een overgangsregeling. Zij kunnen hun volgende fiets pas vier jaar na deze aanschaf indienen. Concreet: Aangeschaft voor 2012 en eerste keer gebruik maken van de regeling mogelijkheid in 2015 Aangeschaft in 2012 volgende aanschaf mogelijkheid 2016 Aangeschaft in 2013 volgende aanschaf mogelijkheid 2017 Aangeschaft in 2014 volgende aanschaf mogelijkheid 2018 Tabletregeling. Ook dit jaar blijft de tabletregeling van kracht. Iemand kan één keer per drie jaar een tablet tot een maximum van 450,- via de werkkostenregeling verrekenen. Voor beide regelingen geldt dat er gedurende het jaar wordt gekeken hoeveel gebruik er van wordt gemaakt. Als de regeling te veel wordt gebruikt kan er een aanschafstop worden afgekondigd omdat er anders 80% belasting moet worden betaald over het deel dat niet meer binnen de werkkostenregeling is onder te brengen.

3 Nieuwe cao Net voor de kerstvakantie is de nieuwe cao vastgesteld. In de periode daarvoor waren een aantal zaken al duidelijk geworden zoals de loonsverhoging van 1,2 % per 1 september Deze is ook in november al doorgevoerd. Daarnaast is er een verandering geweest in de BAPO regeling. Ook hiervoor zijn met de mensen die het betreft al afspraken gemaakt. De afgelopen maanden zijn er door het bestuur en de beleidscommissie personele zaken enkele bijeenkomsten bezocht waar o.a. de PO-raad en mensen van het ObT voorlichting hebben verzorgd over de verdere afspraken van de cao. Ook binnen het Convent is gesproken over de invulling van de cao. Hieronder staan een aantal zaken die uit de nieuwe cao komen en waar de komende maanden door het bestuur nadere invulling aan gegeven gaat worden. Zodra deze invulling duidelijk is wordt iedereen door de directeuren geïnformeerd en wellicht worden er door het bestuur ook nog informatiebijeenkomsten voor alle personeelsleden georganiseerd. Het betreft o.a. 1. professionalisering. 2. werkdruk/werktijden. 3. de compensatieverlof regeling 4. duurzame inzetbaarheid. Vanzelfsprekend zullen ook de voorgenomen besluiten worden voorgelegd aan de GMR en waar het schoolse zaken betreft aan de MR. We streven ernaar e.e.a. voor de meivakantie in te vullen omdat een aantal besluiten ook van invloed zijn op de formatie en organisatie van het schooljaar ½ jarig jubileum Heidi Scholten Op 12 februari jl. was Heidi Scholten 12 ½ jaar werkzaam voor onze stichting. Na de Pabo is zij in augustus 2002 voor SKOT gaan werken op de Willibrordusschool. Als leerkracht heeft zij daar in de afgelopen jaren al aan veel groepen les gegeven. Ter gelegenheid van haar jubileum werd Heidi s morgens door de leerlingen uit haar groep in de bloemetjes gezet. De dag werd besloten met een teamborrel in landelijke ambiance, wat zij als vrouw van een veehouder enorm kon waarderen.

4 Informatieavond GMR. Op 4 februari is er door de GMR de twee jaarlijkse informatieavond georganiseerd. Tijdens deze avond heeft Leendert Stam van de onderwijsbond CNV een aantal aspecten van medezeggenschap onder de aandacht gebracht en is er in verschillende groepen gesproken over: de algemene en bijzondere bevoegdheden van een MR, een checklist communicatie, voorwaarden waaronder goede medezeggenschap mogelijk is. De avond werd door ruim 50 mensen bezocht en ook een aantal directeuren waren aanwezig. De voorzitter van de GMR vroeg ook nog aandacht voor twee vacatures die per 1 augustus a.s. in de GMR ontstaan. Zowel in de oudergeleding als in de personeelsgeleding is er een vacature. Inmiddels hebben zich hiervoor een aantal belangstellenden gemeld. Lief en leed Op 19 december is Isa geboren. Isa is de dochter van Ronald en Kimm Exterkate. Kimm werkt op de Mariaschool in Enter. Wij wensen Kimm, Ronald en Isa veel geluk met elkaar. Op 5 februari is Cas geboren. Cas is de zoon van Jeroen en Frederieke Kramer. Ook Else is blij met de komst van haar broertje. Frederieke is werkzaam op de Jozefschool in Enter. Wij wensen Frederieke, Jeroen, Else en Cas alle goeds toe voor de toekomst. Jubileum Marieke aan de Stegge Op 12 februari was Marieke An de Stegge - Wiggers 12 ½ jaar werkzaam bij ons bestuur. Ze werd verrast met een prachtig schilderij dat ze kreeg van haar kinderen. Daarnaast kreeg ze een mooie vaas met bloemen van het bestuur. Juf Marieke van harte proficiat!

5 Jubileum Anne Brokelman Op 6 februari was Anne Brokelman 12½ jaar in dienst van de stichting. Anne, die van origine kleuterleidster is, heeft het grootste deel van deze jaren bij de SKOT op de Rietslenke gewerkt. In de beginjaren was ze ook op de andere Nijverdalse scholen als invalster actief. Natuurlijk was er ook voor Anne een bloemetje. Wet Werk en Zekerheid Per 1 juli wordt de Wet Werk en Zekerheid van kracht. Met invoering van deze wet wordt het onderwijs t.a.v. van kortdurende vervangingen voor een probleem gesteld. De wet houdt in dat een invaller die drie keer voor de stichting heeft ingevallen, ook al is het maar drie keer één dag, bij een vierde keer invallen een vast contract moet worden aangeboden. In de cao is bepaald dat dit contract tenminste voor acht uur [één werkdag] moet zijn. In een eerder SKOT journaal en via de mail is al aangegeven dat er is geprobeerd voor het onderwijs een uitzondering op de wet te maken. Het Convent heeft hierover brieven geschreven naar minister Asscher. De minister is vooralsnog niet van plan deze uitzondering te maken. Om te voorkomen dat er in het nieuwe schooljaar geen invallers meer kunnen werken omdat er dan te veel vaste contracten worden opgebouwd, die vervolgens niet betaald kunnen worden door de stichting, moet er beleid en afspraken worden geformuleerd, hoe met invallers en invalwerk om te gaan. Op dit moment zijn we bezig te kijken hoe we hier als stichting mee om willen gaan. Ook voor invallers brengt dit de nodige onzekerheid met zich mee. Zodra we hier als stichting helderheid over hebben wordt er voor alle invallers een informatiebijeenkomst georganiseerd om uitleg te geven over het invalwerk bij de SKOT na de zomervakantie. Contact met Francien Molenbroek Op dit moment beginnen verschillende collega s na te denken over het nemen van BAPO of werktijd vermindering. Graag wil men dan een berekening van de financiële gevolgen en hiervoor wordt Francien Molenbroek gebeld. Omdat er eerst een aantal besluiten moeten worden genomen door het bestuur als gevolg van de nieuwe cao kan Francien deze berekeningen niet maken. Totdat de informatiebijeenkomsten over de cao gehouden zijn, is het verzoek om Francien Molenbroek hierover niet meer te bellen.

Vooraf. Beste mensen,

Vooraf. Beste mensen, Vooraf Beste mensen, De kop van 2014 is eraf en de Olympische medailles zijn voor het grootste deel binnen. Inmiddels is ook de CITO toets weer gemaakt en wachten we de uitslag begin maart af. Binnen de

Nadere informatie

Vooraf. Teldatum 1 oktober 2014

Vooraf. Teldatum 1 oktober 2014 Vooraf Beste collega s, De eerste periode van het schooljaar tot aan de herfstvakantie zit er al weer op. Het was een periode met gemengde gevoelens. Een drietal scholen heeft met veel verdriet te maken

Nadere informatie

Beste collega s, Jaargang 12-nr.1 februari 2017 Redactieadres: Verspreiding: digitaal Het volgende nummer verschijnt in April 2017

Beste collega s, Jaargang 12-nr.1 februari 2017 Redactieadres: Verspreiding: digitaal Het volgende nummer verschijnt in April 2017 Vooraf Beste collega s, Het jaar lijkt nog maar net begonnen en de voorjaarsvakantie staat al weer voor de deur. Als ik op de scholen kom zie ik dat iedereen in een drukke tijd van het schooljaar zit.

Nadere informatie

Vooraf Beste collega s, In dit nummer o.a. Onderhoud scholen Jaarverslag GMR Jubilea Infoavond nieuwe cao Lerarenbeurs Herbenoeming Ronald v.d.

Vooraf Beste collega s, In dit nummer o.a. Onderhoud scholen Jaarverslag GMR Jubilea Infoavond nieuwe cao Lerarenbeurs Herbenoeming Ronald v.d. Vooraf Beste collega s, Enkele dagen voor Pasen ligt het tweede SKOT journaal van 2015 in jullie mailbo. Op bestuursniveau wordt er op dit moment hard gewerkt aan de implementatie van de nieuwe cao. In

Nadere informatie

In dit nummer: Diverse jubilea De Wingerd 40 jaar ICT middag Aanbod Human Capital Care Jaarverslag

In dit nummer: Diverse jubilea De Wingerd 40 jaar ICT middag Aanbod Human Capital Care Jaarverslag Vooraf Beste collega s, Net voor de meivakantie verschijnt het tweede SKOT-journaal van dit jaar. Enkele weken geleden was er een extra editie over de afgebroken cao onderhandelingen en de onzekerheid

Nadere informatie

Vooraf De vakantie zit er weer op. Hopelijk heeft iedereen ervan kunnen genieten en is de accu weer flink opgeladen.

Vooraf De vakantie zit er weer op. Hopelijk heeft iedereen ervan kunnen genieten en is de accu weer flink opgeladen. Vooraf De vakantie zit er weer op. Hopelijk heeft iedereen ervan kunnen genieten en is de accu weer flink opgeladen. In dit SKOT journaal voornamelijk een overzicht van jubilea en afscheid van collega

Nadere informatie

In dit nummer: In memoriam Ina Timmermans Studietweedaagse IB ers Fietsregeling Diverse jubilea BCA abonnement verlengd

In dit nummer: In memoriam Ina Timmermans Studietweedaagse IB ers Fietsregeling Diverse jubilea BCA abonnement verlengd Vooraf Beste collega's, Het is bijna voorjaarsvakantie en de eerste twee maanden van 2016 zitten er al weer op. Er is een goede start gemaakt en de afgelopen maanden is er weer veel gebeurd. Zo zijn er

Nadere informatie

Vooraf Bonus vervangingsfonds

Vooraf Bonus vervangingsfonds Vooraf Beste mensen, Het voorjaar is in volle gang en de natuur loopt enkele weken voor, genieten!! Binnen de stichting zijn we volop bezig met de formatie voor het komende schooljaar. Al met al ziet het

Nadere informatie

In dit nummer: Diverse jubilea Afscheid collega s Opleiding begaafdheidsspecialist Wet werken zekerheid Bezoeken inspectie Invalwerk 16-17

In dit nummer: Diverse jubilea Afscheid collega s Opleiding begaafdheidsspecialist Wet werken zekerheid Bezoeken inspectie Invalwerk 16-17 Vooraf Beste collega s, Het schooljaar 2015-2016 zit er op. De eindmusical is gespeeld, de werkboeken en schriften zijn vol en worden meegegeven naar huis. Op de meeste scholen wordt er nog even flink

Nadere informatie

In dit nummer: Afscheid collega s IPAP verzekering Datum kerstpakkettenmarkt Pilot Inspectie bestuursgericht toezicht

In dit nummer: Afscheid collega s IPAP verzekering Datum kerstpakkettenmarkt Pilot Inspectie bestuursgericht toezicht Vooraf Beste collega s, Bij deze het nieuwe SKOT journaal. Hopelijk heeft iedereen een goede vakantie gehad en is iedereen weer voldoende uitgerust en het nieuwe schooljaar vol enthousiasme begonnen. In

Nadere informatie

Beste collega s. Strategisch beleidsplan

Beste collega s. Strategisch beleidsplan Stichting Katholiek Onderwijs Twenterand - Dorpstraat 127-7468 ZH Enter - 0547-38 58 10 - info@skot.nl - www.skot.nl Beste collega s Het schooljaar 2017-2018 zit erop en de welverdiende vakantie kan beginnen.

Nadere informatie

1) Belangrijkste afspraken 2) Betere afspraken voor invallers 3) Vervangingsbeleid 4) Salarisverhoging 5) Laat jouw stem horen

1) Belangrijkste afspraken 2) Betere afspraken voor invallers 3) Vervangingsbeleid 4) Salarisverhoging 5) Laat jouw stem horen Wat betekent het onderhandelaarsakkoord over de nieuwe cao voor het primair onderwijs voor invallers? Op 27 april hebben werknemers (CNV Onderwijs en andere bonden) en werkgevers (de PO-Raad) een onderhandelaarsakkoord

Nadere informatie

1) Belangrijkste afspraken 2) Betere afspraken voor invallers 3) Vervangingsbeleid 4) Salarisverhoging

1) Belangrijkste afspraken 2) Betere afspraken voor invallers 3) Vervangingsbeleid 4) Salarisverhoging Wat betekent het onderhandelaarsakkoord over de nieuwe cao voor het primair onderwijs voor invallers? Op 27 april hebben werknemers (CNV Onderwijs en andere bonden) en werkgevers (de PO-Raad) een onderhandelaarsakkoord

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 ( 22 september 2017)

Nieuwsbrief 2 ( 22 september 2017) Nieuwsbrief 2 ( 22 september 2017) Het Primair Onderwijs staakt donderdag 5 oktober In de bijlage bij deze Nieuwsbrief vindt u informatie over de deelname van het team van De Borgh aan deze staking. Alvast

Nadere informatie

In dit nummer: Studietweedaagses Lief en leed GMR nieuws Joep Beemer de beste! Directie wisseling Jaarverslag en jaarrekening

In dit nummer: Studietweedaagses Lief en leed GMR nieuws Joep Beemer de beste! Directie wisseling Jaarverslag en jaarrekening Vooraf Beste collega s, Het is weliswaar nog april en toch begint volgende week de meivakantie. Iedereen heeft drukke tijden achter de rug. Rapporten zijn geschreven, oudergesprekken zijn gevoerd, de cito

Nadere informatie

Vooraf. In dit nummer: Diverse jubilea Loonsverhoging St. Stephanus Zenderen 50 jaar Teldatum 1 oktober BCA abonnement.

Vooraf. In dit nummer: Diverse jubilea Loonsverhoging St. Stephanus Zenderen 50 jaar Teldatum 1 oktober BCA abonnement. Vooraf Beste collega's, De eerste periode van het schooljaar zit er al weer op en de herfstvakantie staat voor de deur. Er gebeurt weer van alles op de scholen en in onderwijsland. In dit SKOT journaal

Nadere informatie

DE PASSER. Ruime meerderheid kiest overlegmodel. RESPONZ Passend antwoord op speciaal onderwijsvragen JUNI 2015, NUMMER 5

DE PASSER. Ruime meerderheid kiest overlegmodel. RESPONZ Passend antwoord op speciaal onderwijsvragen JUNI 2015, NUMMER 5 JUNI 2015, NUMMER 5 DE PASSER RESPONZ Passend antwoord op speciaal onderwijsvragen Infobulletin over de ontwikkelingen rondom de nieuwe cao PO Ruime meerderheid kiest overlegmodel In Passer 5 staan we

Nadere informatie

133 e Nieuwsbrief 12 e jaargang 2014/2015 ONDERWIJS PR1MEUR

133 e Nieuwsbrief 12 e jaargang 2014/2015 ONDERWIJS PR1MEUR 133 e Nieuwsbrief 12 e jaargang 2014/2015 ONDERWIJS PR1MEUR Netwerkbijeenkomst 5 november 2014 Veel energie was er bij de diverse groepen op de netwerkbijeenkomst die dit jaar voor het eerst georganiseerd

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 9 juli 2016

NIEUWSBRIEF 9 juli 2016 NIEUWSBRIEF 9 juli 2016 NIEUWS UIT HET TEAM Gezinsuitbreiding op De Bron! In het gezin van Eline werd Liam geboren op 07-06-2016. De zoon Eline en Jordi draagt de prachtige namen Liam Xavi Thie. Op het

Nadere informatie

Flankerend beleid. 1 augustus 2011 tot 1 augustus 2014. Vastgesteld d.d. 18 april 2011 door het bestuur van stichting Wolderwijs

Flankerend beleid. 1 augustus 2011 tot 1 augustus 2014. Vastgesteld d.d. 18 april 2011 door het bestuur van stichting Wolderwijs Flankerend beleid 1 augustus 2011 tot 1 augustus 2014 Vastgesteld d.d. 18 april 2011 door het bestuur van stichting Wolderwijs Flankerend beleid Stichting Wolderwijs 1 augustus 2011 tot 1 augustus 2014

Nadere informatie

In dit nummer: Bijzondere verjaardag GMR lid gezocht Uitslag PMO Fiscale uitruil reiskosten woonwerkverkeer. Beste collega s,

In dit nummer: Bijzondere verjaardag GMR lid gezocht Uitslag PMO Fiscale uitruil reiskosten woonwerkverkeer. Beste collega s, Vooraf Beste collega s, De herfstvakantie staat al weer voor de deur terwijl ik het gevoel heb dat we nog maar net begonnen zijn. Dit komt wellicht ook door de prachtige nazomer die we hebben gehad. Op

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR

JAARVERSLAG MR JAARVERSLAG MR 2016-2017 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Taken van de MR... 3 Samenstelling... 3 Vergaderingen... 4 Onderwerpen Schooljaar 2016-2017... 4 Samenstelling MR... 4 Schoolplan 2015-2019... 4 Schoolgids

Nadere informatie

MR MedezeggenschapsRaad Willibrordus - Ruurlo

MR MedezeggenschapsRaad Willibrordus - Ruurlo MR MedezeggenschapsRaad Willibrordus - Ruurlo December 2016 Nieuwsbrief van de MR INHOUD Nieuwe samenstelling 2 Nieuwe leden stellen zich voor Wat doet de MR Taken en bezigheden 3 Het nieuwe schooljaar

Nadere informatie

Vooraf. Beste collega s. Het schooljaar 2013-2014 zit er nagenoeg op en het lijkt dat elk schooljaar weer sneller gaat.

Vooraf. Beste collega s. Het schooljaar 2013-2014 zit er nagenoeg op en het lijkt dat elk schooljaar weer sneller gaat. Vooraf Beste collega s Het schooljaar 2013-2014 zit er nagenoeg op en het lijkt dat elk schooljaar weer sneller gaat. De laatste weken vragen altijd de nodige inspanning van iedereen. Voor de kinderen

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2014-2015 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

144 e Nieuwsbrief 13 e jaargang 2015/2016 ONDERWIJS PR1MEUR

144 e Nieuwsbrief 13 e jaargang 2015/2016 ONDERWIJS PR1MEUR 144 e Nieuwsbrief 13 e jaargang 2015/2016 ONDERWIJS PR1MEUR Vooraankondiging personeelsmiddag 13 januari 2016 Op 13 januari 2016 vindt weer onze jaarlijkse personeelsmiddag plaats. Dit jaar hebben we gekozen

Nadere informatie

Van Detschool oktober 2017

Van Detschool oktober 2017 Van Detschool oktober 2017 Beste ouders/ verzorgers, Het eerste blok zit er op en het is herfstvakantie. U ontvangt deze nieuwsbrief digitaal en niet meer op papier! De start van het schooljaar is voorbij

Nadere informatie

Deze bijeenkomst is geen uitleg over de achtergronden van de CAO. Deze bijeenkomst geeft geen mening over de inhoud van de CAO

Deze bijeenkomst is geen uitleg over de achtergronden van de CAO. Deze bijeenkomst geeft geen mening over de inhoud van de CAO CAO en de St. KOE Deze bijeenkomst is geen uitleg over de achtergronden van de CAO Deze bijeenkomst geeft geen mening over de inhoud van de CAO Deze bijeenkomst geeft geen advies over de CAO En... de CAO

Nadere informatie

INFORMATIE JULI 2018 NUMMER 11

INFORMATIE JULI 2018 NUMMER 11 INFORMATIE JULI 2018 NUMMER 11 Geachte ouder(s), beste leerlingen, schooljaar 2017 2018 Ongetwijfeld heeft u gelezen dat Bas van der Zanden vertrekt als directeur van de Van Hasseltschool. Uiteraard vinden

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2017-2018 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 2 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Inleiding 3 Visie 3 Doelen 3 Doelen voor de komende jaren 3 Deskundigheid 4 Samenstelling en taakverdeling 4 Contacten 4 Verkiezingen 5 Bijlagen 6

Inleiding 3 Visie 3 Doelen 3 Doelen voor de komende jaren 3 Deskundigheid 4 Samenstelling en taakverdeling 4 Contacten 4 Verkiezingen 5 Bijlagen 6 MR op de Carrousel Inhoudsopgave Inleiding 3 Visie 3 Doelen 3 Doelen voor de komende jaren 3 Deskundigheid 4 Samenstelling en taakverdeling 4 Contacten 4 Verkiezingen 5 Bijlagen 6 2 Inleiding De Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

CAO PO Directieberaad 31 maart 2015

CAO PO Directieberaad 31 maart 2015 CAO PO 2014-2015 Directieberaad 31 maart 2015 Vragen van directeuren onder te brengen in de rubrieken: Begripsbepaling Informatie Individuele / persoonsgerichte vragen Rekenmodel Basismodel of overlegmodel

Nadere informatie

3.11 Handleiding Vervangingspool

3.11 Handleiding Vervangingspool Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB Personeel 18 januari 2012 I (P)GMR 2 juli 2012 3.11 Handleiding Vervangingspool Personeel/Handleiding Vervangingspool 1 Inhoudsopgave 1.1 Samenstelling

Nadere informatie

Graag notulen en beleidstukken minstens een week voor de vergadering aanleveren> secretaris

Graag notulen en beleidstukken minstens een week voor de vergadering aanleveren> secretaris Notulen Mr vergadering maandag 12 juni 2017 Aanwezig: Marleen Goumans (vz), Daphne Sprenkling (dir.), Elles Scholtes (MT lid), Angelica van Winden (secr.), Diane van Deutekom, Mascha van der Wilk, Cindy

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Katholiek Onderwijs Twenterand

JAARVERSLAG Stichting Katholiek Onderwijs Twenterand JAARVERSLAG 2015 Stichting Katholiek Onderwijs Twenterand Inleiding Met plezier presenteren wij u hierbij het jaarverslag van 2015. Met dit verslag geven wij een beeld van onze stichting en leggen we verantwoording

Nadere informatie

Jaargang 12 nr.3 Juli 2017 Redactieadres: Verspreiding: digitaal

Jaargang 12 nr.3 Juli 2017 Redactieadres: Verspreiding: digitaal Stichting Katholiek Onderwijs Twenterand - Dorpstraat 127-7468 ZH Enter - 0547-38 58 10 - info@skot.nl - www.skot.nl Beste collega s Het laatste SKOT-journaal van dit schooljaar ligt voor jullie. Het SKOT

Nadere informatie

Samenstelling groepen, vacatures en andere zaken

Samenstelling groepen, vacatures en andere zaken View this email in your browser Nieuwsbrief jaargang 1 - nummer 5 Samenstelling groepen, vacatures en andere zaken Beste ouders, Nog 4 weken en dan is het alweer zomervakantie! Wij zijn bezig om het schooljaar

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014 2015

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014 2015 R.K. Basisschool De Heydonck www.bs-heydonck.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014 2015 Voorwoord In dit jaarverslag wordt een overzicht gegeven van de onderwerpen en werkzaamheden van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Alfrinkschool, Koordsteeg 11, 7161 WP Neede. Tel.nr. 0545-292686.. www.alfrinkneede.nl directie@alfrinkneede.nl Nieuwsbrief 5 2018-2019 Januari 2019 Februari 2019 7 1 e schooldag na de Kerstvakantie 4

Nadere informatie

De Medezeggenschapsraad

De Medezeggenschapsraad Hierbij presenteren wij het 3 e MR jaarverslag van IBS de Ceder. In dit jaarverslag kijken we terug op het schooljaar 2017-2018. Heeft u vragen naar aanleiding van dit verslag? Neem contact op met de MR.

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018 Nieuwsbrief juni 2018 Contactgegevens: Website: www.sbo3boor.nl SBO Cornelis Leeflang Overschie: 010-4371756 SBO : 010-4205314, via De Piloot Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief

Nadere informatie

Samen op weg naar een nieuwe school

Samen op weg naar een nieuwe school Samen op weg naar een nieuwe school Verslag van de gezamenlijke ouderavond van obs De Totem en cbs Skoalfinne d.d. 15 februari 2016 Op 15 februari jl. vond een gezamenlijke ouderavond plaats die wederom

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 5 nr. 4 1 december 2017 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Actie KiKA Nieuws van de MR Juf Vera 40 jaar in het

Nadere informatie

Amsterdam, 1 mei 2015. Beste ouders,

Amsterdam, 1 mei 2015. Beste ouders, Vancouverstraat 3 1056 DT Amsterdam 020-6128000 directie@rosaboekdrukker.net www.rosaboekdrukker.net Amsterdam, 1 mei 2015 Beste ouders, In deze brief informeren wij u over de nieuwe CAO voor het Primair

Nadere informatie

Mijn naam is Gaby Merkelbach. Ik ben 43 jaar en moeder van een dochter van 14 en een zoon van 7.

Mijn naam is Gaby Merkelbach. Ik ben 43 jaar en moeder van een dochter van 14 en een zoon van 7. 13 mei 2016 Agenda 16/05 2 e Pinksterdag alle kinderen zijn vrij 18/05 Leescafé voor de groepen 1 t/m 4 20/05 GMR vergadering 24/05 MR vergadering 25/05 OR vergadering 26/05 Groep 7/8 gaat naar Blijdorp

Nadere informatie

Haya van Someren. Stichting Katholiek Onderwijs Twenterand - Dorpstraat ZH Enter

Haya van Someren. Stichting Katholiek Onderwijs Twenterand - Dorpstraat ZH Enter Stichting Katholiek Onderwijs Twenterand - Dorpstraat 127-7468 ZH Enter - 0547-38 58 10 - info@skot.nl - www.skot.nl Beste collega s De zomervakantie zit er op en iedereen is weer met volop energie aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 5 juli 2017

Nieuwsbrief 10 5 juli 2017 Nieuwsbrief 10 5 juli 2017 Beste ouders en verzorgers, Voor mij zit de periode bij Olympia er bijna op. Ik kijk terug op een mooie en plezierige tijd. Ik heb Olympia als een fijne school ervaren. De diversiteit

Nadere informatie

Wiekendje. Vanuit het MT. Basisschool Het Molenven. In dit nummer: 31 augustus

Wiekendje. Vanuit het MT. Basisschool Het Molenven. In dit nummer: 31 augustus Basisschool Het Molenven Wiekendje Koninginnelaan 1c 5263 DP Vught info@molenven.nl Wiekendje@molenven.nl 31 augustus 2017 2017-2018 Interessante informatie: 11-15 sept. Kennismakingsgesprekken 18 sept.

Nadere informatie

K L E P P E R B R I E F

K L E P P E R B R I E F K L E P P E R B R I E F Katholieke basisschool St. Sebastianus 24e jaargang nummer 8 12 januari 2018 Allereerst wensen wij u als ouders een heel goed, gezond en gezellig 2018! Laten we er met elkaar een

Nadere informatie

23 e jaargang nr.20 Vrijdag 28 juni 2019

23 e jaargang nr.20 Vrijdag 28 juni 2019 23 e jaargang nr.20 Vrijdag 28 juni 2019 Beste ouders, verzorgers en belangstellenden van de leerlingen van Het Mozaïek, In de komende twee weken gaan we samen met de kinderen het schooljaar afronden.

Nadere informatie

Tool for talent. Nieuwsbrief Scholenstichting Pastoor Ariëns 16 december 2014

Tool for talent. Nieuwsbrief Scholenstichting Pastoor Ariëns 16 december 2014 Nieuwsbrief Scholenstichting Pastoor Ariëns 16 december 2014 Dit is de 16e nieuwsbrief van Scholenstichting Pastoor Ariëns. Deze nieuwsbrief verschijnt twee keer per jaar voor alle personeelsleden van

Nadere informatie

Verlof- en vakantieregeling PSG 2015-2016

Verlof- en vakantieregeling PSG 2015-2016 Verlof- en vakantieregeling PSG 2015-2016 Maart 2015 2015 Vakantieregeling OP S2015-2016 Verlof- en vakantieregeling OOP S15-16 Versie Status Datum Auteur Doel-Wijzigingen Versie 1.0 concept Jan 2015 schouten

Nadere informatie

Agenda Woensdag 10 april - Groep 4 & 5 Griezelbeestjessafari - Voetbaltoernooi meiden (inhalen wedstrijd van 13 maart) Donderdag 18 april

Agenda Woensdag 10 april - Groep 4 & 5 Griezelbeestjessafari - Voetbaltoernooi meiden (inhalen wedstrijd van 13 maart) Donderdag 18 april Windwijzerjournaal April 2019 Agenda Woensdag 10 april - Groep 4 & 5 Griezelbeestjessafari - Voetbaltoernooi meiden (inhalen wedstrijd van 13 maart) Donderdag 11 april GMR Vrijdag 12 april Koningsspelen

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2015-2016 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

22 e jaargang nr juli 2018

22 e jaargang nr juli 2018 22 e jaargang nr.13 13 juli 2018 Beste ouders, verzorgers en belangstellenden van de leerlingen van Het Mozaïek, Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. De eerstvolgende nieuwsbrief

Nadere informatie

jaarverslag Stichting Katholiek Onderwijs Twenterand

jaarverslag Stichting Katholiek Onderwijs Twenterand 2012 jaarverslag Stichting Katholiek Onderwijs Twenterand 2 inleiding Met plezier presenteren wij het jaarverslag van 2012. Met dit verslag geven wij een beeld van onze stichting en leggen we verantwoording

Nadere informatie

Besluit Regeling van de gevolgen. Samenvoeging Sterrenschool op één locatie

Besluit Regeling van de gevolgen. Samenvoeging Sterrenschool op één locatie Besluit Regeling van de gevolgen Samenvoeging Sterrenschool op één locatie Voorgenomen besluit 2 juni 2017 Instemming MR 2 juli 2017 Definitief besluit 2 juli 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Regeling

Nadere informatie

Invoering Functiemix

Invoering Functiemix Invoering Functiemix LA Convenant Leerkracht Beloning Voorwaarden Stimulans LB Inschaling Kwaliteitsinstrument Informatie voor leerkrachten 1 Beste leerkrachten van SKO De Gouw, Hierbij ontvangen jullie

Nadere informatie

Vooraf Beste collega s, In dit nummer: BIT informatie Lief en leed Formatie 2015-2016 Jubilea en Koninklijke onderscheiding

Vooraf Beste collega s, In dit nummer: BIT informatie Lief en leed Formatie 2015-2016 Jubilea en Koninklijke onderscheiding Vooraf Beste collega s, De zomervakantie staat voor de deur en iedereen kijkt uit naar deze weken. Na een periode van hard werken even wat anders. Op reis naar een ver land met andere culturen, of lekker

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF College van Bestuur 16-10-2015 INHOUDSOPGAVE

NIEUWSBRIEF College van Bestuur 16-10-2015 INHOUDSOPGAVE Jaa Jaargang 4 2015-2016 Nummer 1 Nr. 1rgang NIEUWSBRIEF College van Bestuur 16-10-2015 INHOUDSOPGAVE Van de GMR ABP IB-opleiding in de regio Werkplezier Fusie cluster 2 scholen Haaksbergen Fiscale regeling

Nadere informatie

Jaarverslag MR Jenaplanschool het Vlot 2014-2015

Jaarverslag MR Jenaplanschool het Vlot 2014-2015 Onderwerp: Status: Jaarverslag 2014-2015 van de medezeggenschapsraad van openbare basisschool Het Vlot te Gouda, onderdeel van Stichting Klasse Definitief, september 2015 Vooraf Dit is het jaarverslag

Nadere informatie

Werkkostenregeling. Versie Postbus AX Amersfoort t e.

Werkkostenregeling. Versie Postbus AX Amersfoort t e. Werkkostenregeling Versie 01-08-2017 Postbus 930 3800 AX Amersfoort t. 033-2570645 e. info@kpoa.nl 1 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Wat is de werkkostenregeling... 3 Waarom gebruikmaken van de werkkostenregeling...

Nadere informatie

Gemeente Lelystad T.a.v. de gemeenteraad Postbus 91 8200 AB Lelystad @ griffie@lelystad.nl. Lelystad, 9 oktober 2015. Onderwerp: Aftreden GMR

Gemeente Lelystad T.a.v. de gemeenteraad Postbus 91 8200 AB Lelystad @ griffie@lelystad.nl. Lelystad, 9 oktober 2015. Onderwerp: Aftreden GMR Gemeente Lelystad T.a.v. de gemeenteraad Postbus 91 8200 AB Lelystad @ griffie@lelystad.nl Lelystad, 9 oktober 2015 Onderwerp: Aftreden GMR Geachte leden van de gemeenteraad van Lelystad, De gemeenschappelijke

Nadere informatie

NieuwsBron. NieuwsBron oktober Belangrijke data. Lieke geboren: van harte gefeliciteerd! Oproep: brigadierouder gezocht

NieuwsBron. NieuwsBron oktober Belangrijke data. Lieke geboren: van harte gefeliciteerd! Oproep: brigadierouder gezocht NieuwsBron oktober 2018 NieuwsBron Nieuwevaart 11, 5161 AN, Sprang-Capelle Tel. 0416-315390 http://www.pcbsdebron.nl/ De start van het schooljaar De eerste weken van het nieuwe schooljaar zijn werkelijk

Nadere informatie

Stichting Katholiek Onderwijs Twenterand - Dorpstraat ZH Enter Met vriendelijke groet,

Stichting Katholiek Onderwijs Twenterand - Dorpstraat ZH Enter Met vriendelijke groet, Stichting Katholiek Onderwijs Twenterand - Dorpstraat 127-7468 ZH Enter - 0547-38 58 10 - info@skot.nl - www.skot.nl Beste collega s Met de meivakantie voor de deur schrijf ik dit voorwoord. Tegelijkertijd

Nadere informatie

Wolderweetjes Weekinfo

Wolderweetjes Weekinfo Wolderweetjes Weekinfo Maandag 10 september 2018 Belangrijke data: Emailadreswww.wolderweide.nl Informatieavond groep 4 t/m 8 Informatieavond groep 1 t/m 3/4 Tel.nr.: 0341-701110 Di 11 september Di 18

Nadere informatie

De MR is ook een klankbord namens de ouders. Zo wordt zij door de directie en het team gehoord bij onderwerpen die ouders direct aangaan.

De MR is ook een klankbord namens de ouders. Zo wordt zij door de directie en het team gehoord bij onderwerpen die ouders direct aangaan. Jaarverslag PCBS t Noorderlicht Goes 2015-2016 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van protestants-christelijke basisschool t Noorderlicht te Goes voor het schooljaar

Nadere informatie

K L E P P E R B R I E F

K L E P P E R B R I E F K L E P P E R B R I E F Katholieke basisschool St. Sebastianus 24e jaargang nummer 9 26 januari 2018 Wilt u de agenda goed lezen? Hier staan belangrijke data en mededelingen in! Dank u. Schooltijden Wij

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9 24 mei 2018 9 november 2017 WMKPO Allereerst hartelijk dank voor het invullen van de vragenlijst, wij hadden de grootste respons van heel OOadA! Jullie hebben aangegeven

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad basisschool De Sporckt Jaarverslag

Medezeggenschapsraad basisschool De Sporckt Jaarverslag Medezeggenschapsraad basisschool De Sporckt Jaarverslag 2017-2018 Tilburg, juni 2018 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool de Sporckt voor het schooljaar

Nadere informatie

JAARVERSLAG. GMR STICHTING AKKOORD!-po. Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo. Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo

JAARVERSLAG. GMR STICHTING AKKOORD!-po. Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo. Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo T (077) 4778239 E info@omnibus.akkoord-po.nl JAARVERSLAG GMR STICHTING AKKOORD!-po Inhoud Inleiding Samenstelling

Nadere informatie

Continurooster? Voorlichtingsbijeenkomst ouders 28 november 2012

Continurooster? Voorlichtingsbijeenkomst ouders 28 november 2012 Continurooster? Voorlichtingsbijeenkomst ouders 28 november 2012 Agenda Inleiding Het continurooster Voor- en nadelen continurooster Consequenties? Aanpak Afsluiting Inleiding Waarom de schooltijden veranderen:

Nadere informatie

Online lezen. Van het (trotse) bestuur. Denk om het milieu en de (school)begroting! PCPO heeft een nieuwe huisstijl. Jaargang 9 Nummer 2 Maart 2015

Online lezen. Van het (trotse) bestuur. Denk om het milieu en de (school)begroting! PCPO heeft een nieuwe huisstijl. Jaargang 9 Nummer 2 Maart 2015 Jaargang 9 Nummer 2 Maart 2015 Online lezen Denk om het milieu en de (school)begroting! Je leest nu het eerste artikel van onze nieuwe PCPO-nieuwsbrief. De nieuwsbrief ziet er heel anders uit en heeft

Nadere informatie

Kind op Maandag. Lezen in de vakantie is leuk én slim!

Kind op Maandag. Lezen in de vakantie is leuk én slim! Kind op Maandag. Zie je wel? Jona 3,4 Jona wordt nog een keer geroepen door God, nu gaat hij wel naar Nineve. De stad komt tot inkeer Bijbelrooster: Jona in Ninevé, Jona 3 Jona onder de boom, Jona 4 Psalm

Nadere informatie

Het Bat-A4tje. SBO De Batavier 1 december In dit nummer:

Het Bat-A4tje. SBO De Batavier 1 december In dit nummer: Het Bat-A4tje SBO De Batavier 1 december 2018 In dit nummer: Agenda: Sint op school Kerst op school Personeel Studiedag 10 december a.s. MR nieuws Medezeggenschap: OPR Vacature oudergeleding OPR Regels

Nadere informatie

Agenda MR Antoniusschool: dinsdag 6 november 2018 Start: 19.30u

Agenda MR Antoniusschool: dinsdag 6 november 2018 Start: 19.30u Agenda MR Antoniusschool: dinsdag 6 november 2018 Start: 19.30u Aanwezig: Oudergeleding Elize Botermans (GMR), Rene Groen, Renske Peters Personeelsgeleding José van der Laan, Erica Hermans, Leonore Melkert

Nadere informatie

ouderbulletin Fietsencontrole In dit nummer: Oktober ste jaargang Nummer 244

ouderbulletin Fietsencontrole In dit nummer: Oktober ste jaargang Nummer 244 24-ste jaargang 2014-2015 Nummer 244 Oktober 2014 Obs de Drift De Pol 4a 9444 XE www.drift.picto.nl drift@primah.org 0592-501480 2014-2015 Het nieuwe schooljaar is inmiddels al weer goed op- keling ingevoerd.

Nadere informatie

Frans van den Hoogen is een gedeelte van de vergadering aanwezig om punt 4, 5 en 6 toe te lichten.

Frans van den Hoogen is een gedeelte van de vergadering aanwezig om punt 4, 5 en 6 toe te lichten. Notulen van de GMR-vergadering van 24-03-2015 Aanwezig, Debbie Boeijen (secretaris), Trudy van den Elzen, Hans van Geffen (voorzitter), Nicky van den Heuvel, Mariëtte Jansen, Ivo van der Laan, Hans van

Nadere informatie

Vanuit de school. Beste ouders/verzorgers,

Vanuit de school. Beste ouders/verzorgers, Vanuit de school Beste ouders/verzorgers, Datum : 23-11-2017 Jaargang : 26 Aflevering : 06 Redactie : f.verdiesen@kpoa.nl Agenda 05 dec. Sinterklaasfeest 12 dec. Staking 20 dec. Kerstviering 09 feb. Carnaval

Nadere informatie

NIEUWS- BRIEF. In deze uitgave. Inleiding. Inleiding. Tijdelijke aanpassing WWZ. Afspraken uit de besluitvormende vergadering van december 2016

NIEUWS- BRIEF. In deze uitgave. Inleiding. Inleiding. Tijdelijke aanpassing WWZ. Afspraken uit de besluitvormende vergadering van december 2016 NIEUWS- BRIEF Transfercentrum onderwijspersoneel PO Midden-Brabant Nr 6 12 januari 2017 Inleiding Het gezegde hiernaast is tekenend voor de ontwikkeling van het RTC. Net als we het denken op de rails te

Nadere informatie

Aanwezig: Mark Bernards, Trudy van den Elzen, Hans van Geffen(voorzitter), Ivo van der Laan, Hans van der Locht,

Aanwezig: Mark Bernards, Trudy van den Elzen, Hans van Geffen(voorzitter), Ivo van der Laan, Hans van der Locht, Notulen van de GMR-vergadering van 23-06-2016 Aanwezig: Mark Bernards, Trudy van den Elzen, Hans van Geffen(voorzitter), Ivo van der Laan, Hans van der Locht, Afwezig: Boeijen, Nicky van den Heuvel, Mariëtte

Nadere informatie

22 e jaargang nr juni 2018

22 e jaargang nr juni 2018 22 e jaargang nr.12 29 juni 2018 Geachte ouders, verzorgers en belangstellenden van de leerlingen van Het Mozaïek, Hierbij ontvangt u nieuwsbrief nr. 12 van vrijdag 29 juni 2018. Groepen Tropenrooster

Nadere informatie

Het Lepelaartje. Beste ouders / verzorgers,

Het Lepelaartje. Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Het is al weer begin december. De komende maand werken we op school toe naar Sinterklaas en Kerst. Daarover moet u wat dingen weten. Al deze informatie staat in dit Lepelaartje.

Nadere informatie

Basisschool Pius X. Vervanging van leerkrachten bij ziekte

Basisschool Pius X. Vervanging van leerkrachten bij ziekte Jaargang 18. Nieuwsbrief nr. 8 van 26 januari 2016 Jordaansingel 20. 781GP Haaksbergen. Tel. 03-721396. directie@piusx.eu Basisschool Pius X Vervanging van leerkrachten bij ziekte Hierbij willen wij u

Nadere informatie

MR Jaarverslag Definitief oktober

MR Jaarverslag Definitief oktober MR Jaarverslag 2015-2016 Definitief 1.0 10 oktober 2016 Email: Internet: mr@paletdinther.nl www.paletdinther.nl 1. Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad van basisschool t Palet.

Nadere informatie

4 juli Merellaan AM Schoonhoven

4 juli Merellaan AM Schoonhoven 4 juli 2018 Geboortebericht Op 24 juni zijn juf Eline en haar man Hans opnieuw vader en moeder geworden van een prachtige dochter. Het zusje van Emy heeft de naam Liesl gekregen. We feliciteren hen met

Nadere informatie

Wij verwachten dat alle kinderen deze dag sportief gekleed op school zullen verschijnen.

Wij verwachten dat alle kinderen deze dag sportief gekleed op school zullen verschijnen. Nieuwsbrief 19 Week 27 en 28 30 juni t/m 14 juli In deze nieuwsbrief o.a.: Sportdag Studiedag Vacature MR Prikactie PO Verhuizen Nieuws uit de peuterspeelzaal De vakantiebieb KALENDER 30-06 Nieuwsbrief

Nadere informatie

INFORMATIE RONDOM ENQUÊTE SCHOOLROOSTER MR JOZEFSCHOOL 15 JANUARI INFORMATIE AVOND

INFORMATIE RONDOM ENQUÊTE SCHOOLROOSTER MR JOZEFSCHOOL 15 JANUARI INFORMATIE AVOND INFORMATIE RONDOM ENQUÊTE SCHOOLROOSTER MR JOZEFSCHOOL 15 JANUARI INFORMATIE AVOND AGENDA DOELSTELLING ROL VAN DE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD HUIDIGE SITUATIE VOOR- EN NADELEN VAN VERSCHILLENDE ROOSTERS UITLEG

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 t/m 24 aug 2018

Nieuwsbrief 20 t/m 24 aug 2018 Nieuwsbrief 20 t/m 24 aug 2018 06-07 12:00 Start zomervakantie 20-08 Start nieuwe schooljaar W34 SW01 Deze week hoofdluiscontrole 22-08 Openingsviering 30-08 Open Schoolavond Sümeyye, Jesper, Lucas, Veerle,

Nadere informatie

Aanwijzingsbesluit Werkkostenregeling. Spilbasisscholen

Aanwijzingsbesluit Werkkostenregeling. Spilbasisscholen Aanwijzingsbesluit Werkkostenregeling Spilbasisscholen De werknemers ontvangen loon. Dat kan loon in geld zijn, maar ook loon in natura zoals reiskostenvergoedingen, attenties, ed. Al hetgeen aan loon

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 8 juni 2016

Nieuwsbrief 19 8 juni 2016 Nieuwsbrief 19 8 juni 2016 Inhoud: Avondvierdaagse en onweer ANWB-Streetwise Sportdag groep 8 Juf Norma op bezoek 20 en 21 juni studiedagen 22 juni ouderavond 20.00 uur Juf Anneke Juf Ingrid Informatie

Nadere informatie

Cafetaria-en salderingsregeling

Cafetaria-en salderingsregeling 1 Cafetaria-en salderingsregeling Cafetaria-en salderingsregeling De cafetariaregeling is een regeling waarbij de medewerker zelf kan bepalen hoe hij zijn /haar loon geniet. De medewerker kan belast loon

Nadere informatie

Oud papier in Noord: Donderdag 17 juli. Open spreekuur GGD: maandag 7 juli

Oud papier in Noord: Donderdag 17 juli. Open spreekuur GGD: maandag 7 juli Juli 1 2 Eindejaarsfeest Bewegen is gezond 3 4 5 6 28 7 8 OC 9 10 11 Rapport groep 3 t/m 8 Musical groep 8a 12 13 29 rapportgesprekken groep 1-2 14 Musical groep 8b 15 Verrassingsdag en barbeque groep

Nadere informatie

Fiets privé regeling. Stichting Eem-Vallei Educatief

Fiets privé regeling. Stichting Eem-Vallei Educatief Stichting Eem-Vallei Educatief Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 De regeling 3 Wie kunnen deelnemen? 3 Woon-werkverkeer 3 Hoe komt u in aanmerking voor een vergoeding? 3 De verrekenwijze 4 Aandachtspunten

Nadere informatie

Toelichting Fietsregeling Helder Onderwijs voor werknemers

Toelichting Fietsregeling Helder Onderwijs voor werknemers Toelichting Fietsregeling Helder Onderwijs voor werknemers Deze informatie is bestemd voor de in dienst zijnde werknemers van schoolbesturen indien zij gebruik willen maken van een fiets-privéregeling

Nadere informatie

onderhandelingsresultaat HEMA cao 2016-2019

onderhandelingsresultaat HEMA cao 2016-2019 juli 2016 onderhandelingsresultaat HEMA cao 2016-2019 Door op één van onderstaande vragen te klikken kom je automatisch bij het antwoord. Door op het icoon rechts bovenaan de pagina te klikken kom je altijd

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Zijlwijkschool Het Kompas. Schooljaar (CONCEPT)

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Zijlwijkschool Het Kompas. Schooljaar (CONCEPT) Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Zijlwijkschool Het Kompas Schooljaar 2014 2015 (CONCEPT) MR Jaarverslag De Zijlwijkschool Het Kompas 2014 2015 Pag. 1/10 Inhoud Inhoud Inleiding Vergaderingen Samenstelling

Nadere informatie

Jaarverslag MR OBS de Winde

Jaarverslag MR OBS de Winde Jaarverslag MR OBS de Winde 2016-2017 Voorwoord Beste Lezer, Hierbij presenteren wij u het jaarverslag van de MR. Met het jaarverslag leggen wij verantwoording af aan u als belanghebbende. In het verslag

Nadere informatie

Jaarverslag MR. Schooljaar

Jaarverslag MR. Schooljaar Jaarverslag MR Schooljaar 2015-2016 Inhoud Inleiding Samenstelling MR Huidige samenstelling Leden Bijeenkomsten Speerpunten Vreedzame school Ouderbetrokkenheid Onderwerpen Financieel Kwartaal/Jaarplan/Jaarverslag

Nadere informatie