Informatieboekje groep 3 schooljaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieboekje groep 3 schooljaar 2015-2016"

Transcriptie

1 Informatieboekje groep 3 schooljaar

2 Informatieboekje groep 3 Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 3. Juf Els geeft les aan groep 3a. Juf Lisette en juf Petty, hebben een duobaan. Dat betekent in de praktijk dat juf Lisette het begin van de week werkt op maandag, dinsdag en de woensdag. Juf Petty werkt op woensdag in 3a en donderdag en vrijdag in 3b. Wij spreken allemaal wekelijks de klas door, zodat we goed van elkaars werk en het reilen en zeilen in de klas op de hoogte zijn. Juf Els Doggen Sinds 1 augustus 1984 (vanaf het begin) werk ik op De Hofstee en heb ik in groep 1 t/m 8 gewerkt. Zelf woon ik op een boerderij met koeien (85 stuks) in Wouwse Plantage, gelegen tussen Bergen op Zoom en Roosendaal. Hobby s: tuinieren, lezen en wandelen. Verder hebben we natuurlijk ook nog 2 hondjes, 9 poezen, 1 paard en 3 kippen. Ook ben ik (al 30 jaar) getrouwd met Gerard en heb ik 2 kinderen. Dit zijn Teun (23 jaar) die werktuigbouwkunde studeert in Breda en Bieke (21 jaar) die pedagogiek studeert in Tilburg. Juf Petty Sol Meer dan 35 jaren heb ik gewerkt op basisschool De Hasselbraam in de kleutergroepen. Dit jaar ga ik een nieuwe uitdaging aan op basisschool De Hofstee in groep 3. Een uitdaging waar ik ontzettend veel zin in heb. Niets is zo leuk om kinderen te leren lezen. Zelf ben ik in mijn vrije tijd ook een fanatiek lezer en voorlezen is het liefste wat ik doe. Knutselen is ook een heerlijke hobby, kaarten maken, schilderen, oude spulletjes opknappen voor in huis. Ook een bezoekje aan de bioscoop is hartstikke leuk. We maken er samen een heel plezierig schooljaar van. Juf Lisette Vermeeren Sinds 1995 ben ik werkzaam op De Hofstee. Daar heb ik lesgegeven aan de groepen 3 t/m 8. Nog steeds doe ik dat met heel veel plezier. Het is voor mij een uitdaging om een zwakke lezer een niveau hoger te brengen of met de groep in een lastige som te duiken. Ook probeer ik het lezen te stimuleren door leuke boeken voor te lezen. Ik heb gemerkt dat dit erg aanstekelijk werkt! Heerlijk toch, om te horen dat kinderen dan naar de bibliotheek snellen om datzelfde boek te halen? Naast mijn werk vind ik het leuk om knutselideetjes uit te proberen, (kinder-)boeken te lezen, te sporten, te schminken en om aan mijn website te werken. Veel knutsels en foto s van allerlei gebeurtenissen in de klas kunt u ook het komende jaar weer terugvinden op

3 Contact met ouders U kunt ons altijd in de groep spreken na schooltijd. Mocht het op dat moment niet uitkomen, dan maken we een afspraak. Ook kunt u ons buiten schooltijd telefonisch bereiken op het telefoonnummer van de school: Daarnaast kunt u ons bereiken via ons adres: edoggen@bshofstee.nl psol@bshofstee.nl lvermeeren@bshofstee.nl\ Via de app Klasbord houden we u op de hoogte van wat er speelt in de klas. Meld u hier zo snel mogelijk voor aan om vooral niets te missen van wat u kind op school meemaakt. Werken in groep 3 Werktijden Elke schooldag gaan de deuren om 8.30 uur open. De kinderen zorgen zelf voor hun jas, tas, beker en fruit. We stimuleren kinderen dit zelfstandig te doen. Onder schooltijd doen de kinderen dit tenslotte ook alleen. Laat u de kinderen zelf de klas binnen gaan? Wilt u even komen kijken in de klas, dan is het handiger om dat na schooltijd te doen. In de klas kiezen de kinderen een werkje. Om 8.45 uur moeten de kinderen binnen zijn en beginnen de lessen. Deze duren tot uur. s Middags mogen de kinderen om uur naar binnen, om uur moet iedereen binnen zijn en starten de lessen. Deze duren tot uur. Op woensdag werken we s ochtends door tot uur en zijn de kinderen s middags vrij.

4 Inloop Tijdens de inloop praten we even bij, spelen de kinderen een klein spelletje, wordt een boek gelezen of getekend. De inlooptijd is bedoeld voor de kinderen. Zij kunnen dan hun verhaal bij de leerkracht kwijt. Heeft u vragen of opmerkingen, dan is het fijn als u hier na school mee komt, zodat alle aandacht voor de kinderen is.

5 Taal / lezen In de ochtend starten we met taal/lezen. We werken met de nieuwe uitgave van de methode Veilig Leren Lezen. Aan de hand van een verhaal wordt een nieuw woord en de bijbehorende letter geleerd. Bijv. bij het woord "ik" leren de kinderen hoe ze de letter "i" moeten lezen en ze leren in welke woorden ze de "i" ook zien en horen. D.m.v. het vele oefenen en herhalen leren de kinderen hoe je de letter "i" moet uitspreken, schrijven en herkennen. Binnen deze methode kan er in verschillende niveau s gewerkt worden. Afhankelijk van de leesontwikkeling van de kinderen, bieden we materialen aan die hierbij aansluiten. Zo is er voor de kinderen die al kunnen lezen genoeg uitdaging. En voor de kinderen bij wie het leesproces moeizaam verloopt is er voldoende tijd en aandacht om de stof te herhalen. In de beginperiode zal uw kind bijna ieder woordje zoemend lezen. Let op; hakken en plakken wordt niet meer gebruikt in het leesproces; wel bij spelling. Iedere aangeleerde letter krijgt bijzondere aandacht, zo ook in de letterkast. Bij iedere letter worden plaatjes en spulletjes gehangen. Door veel te herhalen maakt het kind zich het lezen eigen. BELANGRIJK: laat de kinderen thuis ook vanaf het begin van het schooljaar veel lezen, het hele jaar door! Neem ze mee naar de bibliotheek. Zoek niet té moeilijke boeken. Wij hopen dat we de kinderen zo kunnen stimuleren om zelf te lezen, dat ze ervaren dat het lezen van boeken leuk is. Lees alstublieft veel voor, lees samen met uw kind en laat uw kind voorlezen. Ook als uw kind het wat moeilijker gaat vinden, blijf oefenen op het niveau dat bij uw kind past. In de bieb vindt u vaak boeken met de aanduiding AVI Start, M3 of E3. Ook op school werken we met deze aanduiding. AVI is een door Cito ontwikkelde leestoets. Deze wordt ook bij uw kind afgenomen. Niveau M3 staat voor het leesniveau wat de kinderen in het midden van groep 3 bereikt moet hebben. E3 staat voor het leesniveau wat uw kind aan het eind van groep 3 bereikt moet hebben. De boekjes met daarop bijvoorbeeld Na 1 week leesonderwijs kunnen meteen gelezen worden. Over een paar weken kunnen de kinderen ook boekjes met niveau AVI Start aan.

6 Pauze s Ochtends spelen we buiten op het schoolplein. Daarna eten en drinken we in de klas. We stimuleren het eten van fruit. Tijdens het eten en drinken leest de juf voor. s Middags spelen we in het park. Dit doen we ongeveer tot de herfst. Daarna wordt de middagpauze langzaam afgebouwd. Rekenen Onze rekenmethode heet: Wereld in getallen. De methode gaat uit van situaties; verhaaltjes uit de werkelijkheid of uit de fantasiewereld van het kind. Samen zoeken we naar mogelijkheden om tot een oplossing te komen. Het gaat hierbij om samen denken, verkennen en ervaringen opdoen. Aan het eind van groep 3 kennen de kinderen de eraf- en erbij- sommen tot en met 10 vlot en hebben ze inzicht in de getallenlijn tot en met 100. De kinderen leren de hele en halve uren op de klok. We rekenen met munt- en briefgeld. Ook kunnen ze meedenken over rekenprobleempjes. In de eerste periode zijn we veel bezig met rekenbegrippen zoals: meer/minder, verdelen/splitsen en bussommen (Twee mensen zitten al in de bus en er stappen drie mensen in, hoeveel zitten er nu in de bus?). Bovendien oefenen we hoe je de cijfers moet schrijven. Thuis kan getalbegrip en getalbeeld spelenderwijs geoefend worden door mens-erger-je-niet, domino of andere bordspelletjes met een dobbelsteen te spelen Schrijven We leren de kinderen de letters en woorden te schrijven die zijn aangeboden in de taal/leesles. Wij werken met de schrijfmethode Pennenstreken die aansluit bij Veilig Leren Lezen. Bij het leren schrijven is het belangrijk te letten op: houding, papierligging en potloodhantering. Een goede potloodhantering is prettig om ontspannen te kunnen schrijven. We gebruiken driehoekige potloden, welke met duim, wijsvinger en middelvinger worden vastgehouden.

7 Gym, dans en drama De gymles hebben de groepen 3 dit jaar op vrijdagmorgen. Technieken als springen, klauteren, vangen, zwaaien en rollen worden aangeleerd. Ook komen vele spelvormen aan bod. Wilt u uw kind gymkleren en stevige gymschoenen (die uw kind zelf vlot aan en uit kan doen) meegeven en eventueel een handdoek. Gelieve geen sieraden aan te doen op deze dag in verband met kans op blessures. Naast de gymlessen bewegen de kinderen ook regelmatig in de klas, maar dan op een wat eenvoudiger manier. We bewegen op muziek, doen verschillende inspannings- en ontspanningsoefeningen. Zelfstandig werken Net als in de kleutergroepen werken de kinderen aan het planbord. We bieden het aantal moetwerkjes geleidelijk aan. De kinderen krijgen bij iedere kern van Veilig Leren Lezen een extra boekje. Hier zitten verschillende opdrachten in, welke gemaakt worden tijdens het zelfstandig werk. Ook is er tijd voor ontspanning. De kinderen kunnen ook met een magwerkje aan de slag; lezen, spelen, computeren, tekenen. Tijdens het zelfstandig werken creëert de leerkracht tijd om met kinderen, individueel of in groepjes, aan de instructietafel te werken. Godsdienst We werken met de methode Trefwoord. Iedere week vertellen we een aantal keer een verhaal, versje, gebedje of bijbelverhaal en praten hier met de kinderen over tijdens een kringgesprek. Verder vinden er vieringen plaats zoals een openingsviering, Kerstmis, Pasen e.d. Sociale vaardigheden We werken op de Hofstee volgens de Kanjer-methode. Het belangrijkste doel van de Kanjertraining is dat een kind positief over zichzelf en de ander leert denken. De Kanjertraining geeft kinderen handvatten in sociale situaties. We oefenen m.b.v. verhalen en spelletjes. In alle klassen zijn de kanjerregels en petjes zichtbaar.

8 Muziek We leren de kinderen liedjes van muziekschool Nieuwe Nobelaer of eigen repertoire van de juffen. De thema s door het jaar heen zijn vaak aanleiding om een lied te leren dat hierop aansluit. Tekenen en Handvaardigheid We laten de kinderen de wereld om zich heen beeldend vormgeven op verschillende manieren. De beeldaspecten vorm, kleur, ruimte en licht/donker komen aan de orde. Kinderen leren naar zichzelf en naar de wereld om zich heen te kijken en zo leren zij stap voor stap tekenen. Vaak zullen de thema s van Veilig Leren Lezen en de verschillende feestdagen en projecten centraal staan. Twee maal per jaar hebben de kinderen atelier waarbij koken, knutselen, dansen aan de orde komen. ICT in de klas Iedere groep heeft de beschikking over drie computers. Hierop kunnen de kinderen met behulp van verschillende programma s hun reken-, taal- en leesvaardigheden oefenen. Toetsen Regelmatig controleren we door middel van methodegebonden toetsen hoe het met de vorderingen van de kinderen gaat. We zullen u regelmatig op de hoogte houden van de verschillende toetsresultaten. Mocht u vragen hierover hebben of u bent benieuwd naar scores, dan bent u altijd welkom voor een gesprekje. Twee keer per jaar maken de kinderen voor de verschillende leergebieden de toetsen van het CITO leerlingvolgsysteem. Met behulp van deze toetsen kunnen we problemen tijdig onderkennen en hierop inspelen.

9 Rapporten Drie keer per jaar krijgt uw kind een rapport mee naar huis. Het eerste rapport omvat datgene wat uw kind op dat moment beheerst. Onze ervaring is dat wanneer de periode van het aanvankelijk lezen is afgesloten, omstreeks januari, er enkele kinderen zijn die dan afhaken. Zij blijven hangen in het spellend lezen en vinden het lastig om woorden in één keer en op tempo te lezen. Hoewel het dan in eerste instantie (1e rapport) goed leek te gaan, kan een 2e rapport mogelijk wat tegenvallen. Mocht dit het geval zijn, dan krijgt uw kind extra begeleiding in de klas. Verjaardagen De verjaardag van uw kind wordt in de ochtend gevierd zonder de aanwezigheid van de ouders. Traktaties uiteraard zo gezond mogelijk en niet te groot. De kinderen worden die dag extra in het zonnetje gezet. Vindt u het leuk om toch een beetje mee te genieten van de feestelijkheden, dan mag u een (eenvoudige digitale) camera meegeven. Wij maken een leuke fotoreportage voor u! Instructietafel In de groepen 1 t/m 8 staan instructietafels. De leerlingen krijgen allemaal een klassikale instructie. Daarna gaat het grootste deel van de groep zelfstandig aan het werk. Dan komt er een verlengde instructie voor de leerlingen die nog iets meer uitleg nodig hebben. Vervolgens gaat iedereen aan het werk en kan het zijn dat een kind of een groepje aan de instructietafel komt zitten voor begeleide verwerking. Vaak is dit op uitnodiging van de leerkracht, maar het kan ook zijn dat een kind er zelf voor kiest om zijn werk aan de instructietafel te maken. Wanneer de leerkracht ziet dat een kind de stof begrijpt en een opdracht zelf kan maken, werkt het kind op zijn eigen plaatsje verder. Dit om de zelfstandigheid te bevorderen. Verzuim Wanneer kinderen ziek zijn, moet dit altijd s ochtends voor 8.45 uur doorgegeven worden. Bij medische afspraken kunt u dit mailen via onze website persoonlijk melden of via een briefje doorgeven. Bij speciale gelegenheden (feest) of vakantie dient u een verlofbrief aan te vragen bij de directie. Overblijven De kinderen zijn in de gelegenheid om over te blijven op school. Vanuit de klas lopen de kinderen naar de overblijfruimte. De begeleiders van Kober zijn op dat moment verantwoordelijk voor uw kind.

10 Inloopmiddag De data en tijden voor de inloopmiddagen staan op de schoolkalender. De kinderen mogen s middags meekomen, behalve bij de 1e algemene informatieavond. De inloopmiddag is bedoeld om de schriften en werkjes van uw kind in te zien. Het is i.v.m. privacy niet de bedoeling dat er over de kinderen gesproken wordt, daarvoor kunt u een afspraak maken. Hoofdluis In de week na een vakantie worden de kinderen gecontroleerd op hoofdluis. Liever die dag geen gel, staartjes, vlechtjes e.d. in het haar. U krijgt bericht als uw kind hoofdluis heeft. De rest van de klas wordt op de hoogte gesteld van het feit, dat er hoofdluis in de klas is geconstateerd. Zorg De leerkrachten op De Hofstee worden ondersteund door de interne begeleiders. De interne begeleider onderbouw is juf Aline Bol. U vindt haar werkruimte op de begane grond links achter de klapdeuren naar de grote hal. Wanneer een kind extra zorg behoeft op cognitief of sociaalemotioneel gebied aan zowel de onder- als de bovengrens, dan bieden wij dit altijd aan in overleg met juf Aline. Zij volgt alle leerlingen uit de groepen 1 t/m 4. Ten slotte De groepen 3 proberen zoveel mogelijk gelijk te lopen met de leerstof. Af en toe kan er toch een klein verschil zijn in tempo en aanbod van de leerstof. Ook de manier van belonen en het hanteren van regels is vrijwel gelijk. We plannen onze leerstof samen en hebben vaak overleg. Wij vinden het erg belangrijk dat zowel de ouders als de leerkracht goed op de hoogte zijn van de situatie van het kind. Wacht niet met het bespreken van problemen. Loop liever even binnen. Het is altijd mogelijk om een afspraak te maken voor een uitgebreider gesprek na schooltijd. We nemen graag de tijd voor uw verhaal. Als u nog vragen of opmerkingen heeft n.a.v. dit informatieboekje of de informatieavond, horen wij dit graag van u. Zo maken we er samen een fantastisch schooljaar van! Petty Sol Els Doggen Lisette Vermeeren

Informatieboekje groep 3 schooljaar

Informatieboekje groep 3 schooljaar Informatieboekje groep 3 schooljaar 2016-2017 Informatieboekje groep 3 Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 3. Juf Lisette geeft les aan groep 3a. Juf Laura heeft groep 3b. Juf Els draait groep

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3

Informatieboekje groep 3 Informatieboekje groep 3 Schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 3 Aansluitend aan de informatieavond geven wij u graag dit boekje mee. Hierin kunt u (bijna) alles lezen over hetgeen er speelt in groep

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Brochure. OBS Pieter van Thuyl. Groep 3 en 4

Brochure. OBS Pieter van Thuyl. Groep 3 en 4 Brochure OBS Pieter van Thuyl Groep 3 en 4 Welkomstwoord: In deze brochure kunt u ( bijna ) alles lezen over het geen er speelt in groep 3 en 4 op de Pieter van Thuyl. Contact met ouders: U kunt de leerkrachten

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee Informatieboekje schooljaar 2011-2012 RKBS De Hofstee Klassenorganisatie: Inloop: De kinderen mogen tussen 8.30 en 8.45 uur naar binnen. De kinderen mogen naar binnen gebracht worden, maar om hun zelfstandigheid

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Groep 3. Fijn, dat jij er bent!

Groep 3. Fijn, dat jij er bent! Groep 3 Fijn, dat jij er bent! Dagplanning Elke dag hebben we een dagplanning, zodat de kinderen kunnen zien wat we die dag gaan doen voorspelbaarheid. Inloop Vanaf 8.20u bent u samen met uw kind welkom.

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2015-2016 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 8 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 8 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 8 schooljaar 2015-2016 Welkomstwoordje Beste ouders / verzorgers Groep 8 is voor de kinderen en misschien ook wel voor u, een speciaal jaar. Natuurlijk omdat het het laatste jaar

Nadere informatie

Brochure. OBS Pieter van Thuyl. Groep 5 en 6

Brochure. OBS Pieter van Thuyl. Groep 5 en 6 Brochure OBS Pieter van Thuyl Groep 5 en 6 Brochure In deze brochure kunt u lezen wat we allemaal doen in groep 5 en 6 op de Pieter van Thuylschool. Contact met ouders. U kunt ons altijd spreken na schooltijd.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 1-2 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 1-2 schooljaar 2015-2016 Even voorstellen Naam: (juf) Ineke Nuijts Groep: 1-2 A E-mail: inuijts@bshofstee.nl Hobby s: lezen, reizen, bloemschikken, tuinieren, fietsen. Naam: (juf)

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. groep 7. RKBS De Hofstee. Denise van den Broek. Wout Berndsen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. groep 7. RKBS De Hofstee. Denise van den Broek. Wout Berndsen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 7 RKBS De Hofstee Denise van den Broek & Wout Berndsen Bij wie komt uw zoon of dochter in de groep? De leerlingen van groep 7b komen bij mij, Wout Berndsen in

Nadere informatie

Informatieboekje groep /2020

Informatieboekje groep /2020 Informatieboekje groep 3 2019/2020 Beste ouder(s), Voor u ligt een informatieboekje van de groepen 3 van basisschool EigenWijs. Wij hebben dit boekje gemaakt om u op de hoogte te brengen van de gang van

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2017-2018 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2017 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016 Bij wie komt uw zoon of dochter in de groep? Ik ben Denise van den Broek Garnier en ik werk al heel veel jaren op de Hofstee. Dit jaar werk ik weer in groep

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar IH:/nwkl./infoboek juli

K.b.s. de Polhaar IH:/nwkl./infoboek juli K.b.s. de Polhaar IH:/nwkl./infoboek juli 2017 1 NAAR DE BASISSCHOOL In dit informatieboekje treft u een aantal punten welke voor u belangrijk zijn. Als u na het lezen van dit informatieboekje nog vragen

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2016-2017 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Openbare basisschool De Drentse Hoek

Openbare basisschool De Drentse Hoek Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 3a. Den Haag, 8 september 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hartelijk welkom in groep 3! In deze brief wil ik u graag iets meer vertellen over de

Nadere informatie

Informatiebrief Uilenburcht schooljaar 2015 2016

Informatiebrief Uilenburcht schooljaar 2015 2016 Informatiebrief Uilenburcht schooljaar 2015 2016 Hierbij de informatiebrief met de belangrijkste informatie voor het komende schooljaar. Juf Avelieke werkt op maandag en dinsdag, juf Rachel op woensdag,

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 4 schooljaar 2017-2018 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Oostkapelle, september 2017 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 4 en

Nadere informatie

2015-2016. [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C.

2015-2016. [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C. 2015-2016 [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C. Informatieblad groep 3C Algemeen: - We beginnen s ochtends om half negen. Tot de herfstvakantie mogen de kinderen na de eerste

Nadere informatie

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk!

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk! Taal Onze taalmethode heet Taalactief. Deze methode werkt met verschillende thema s, bijvoorbeeld vriendschap. De eerste 3 weken van een thema krijgen alle kinderen basisinstructie. Daarbij moeten ze een

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Contact leerkrachten: Bij vragen of problemen kunt u het beste ná schooltijd

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2018-2019 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2018 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

Informatie groep 3. Taaktijd

Informatie groep 3. Taaktijd Taaktijd We werken ongeveer 20 tot 30 minuten per dag met taaktijd. De leerlingen kijken op het planbord welk werkje ze moeten doen. Soms kiezen de kinderen zelf een werkje en soms kiest de juf. Op een

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2016-2017 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2016 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

Een nieuw schooljaar.

Een nieuw schooljaar. Een nieuw schooljaar. Na de grote vakantie heeft uw kind weer een grote stap gemaakt op onze school. Hij/zij is gestart in een nieuw leerjaar. Dat is altijd heel leuk en tegelijkertijd ook heel spannend.

Nadere informatie

informatieavond groep 3a

informatieavond groep 3a informatieavond groep 3a even voorstellen Ester Annieke dinsdag woensdag donderdag Nienke maandag vrijdag Luuk stagiair maandag Algemene informatie School start om 8:30 uur. Er gaat een bel om 8:25 uur.

Nadere informatie

Informatie groep 3-4. Schooljaar

Informatie groep 3-4. Schooljaar Informatie groep 3-4 Schooljaar 2017 2018 Contactgegevens: Jorine Doove jorine.doove@pcpomiddenbrabant.nl (werkdagen in groep 3/4: maandag t/m woensdag) Jefira Nagel jefira.nagel@pcpomiddenbrabant.nl (werkdagen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 schooljaar

Informatieboekje groep 1-2 schooljaar Informatieboekje groep 1-2 schooljaar 2016-2017 Even voorstellen Naam: (juf) Ineke Nuijts Groep: 1-2 A E-mail: inuijts@bshofstee.nl Hobby s: lezen, reizen, bloemschikken, tuinieren, fietsen. Naam: (juf)

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2

Informatieboekje groep 1-2 Informatieboekje groep 1-2 Wij heten u en uw kind van harte welkom op onze school. De eerste schooldag is niet alleen erg spannend voor uw kind, ook bij ouders kan het leiden tot vragen. Met dit informatieboekje

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatie Groep

Informatie Groep Informatie Groep 3 2016-2017 1 Inhoud Algemene informatie... Inhoud vakgebieden... 2 Een nieuwe groep, een nieuw lokaal, andere kinderen, nieuwe juffen.. hieronder treft u de informatie voor het komende

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 schooljaar

Informatieboekje groep 1-2 schooljaar Informatieboekje groep 1-2 schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Naam: (juf) Ineke Nuijts Groep: 1-2 A E-mail: inuijts@bshofstee.nl Hobby s: lezen, reizen, bloemschikken, tuinieren, fietsen. Naam: (juf)

Nadere informatie

Beste ouders/ verzorgers,

Beste ouders/ verzorgers, Beste ouders/ verzorgers, Even voorstellen: Mijn naam is Tom Neven. Uw zoon of dochter zit dit jaar bij mij in groep 5b. Ik ben 30 jaar oud en woon in Etten-Leur. Mijn favoriete bezigheid is muziek en

Nadere informatie

Informatie groep 3. Taaktijd

Informatie groep 3. Taaktijd Taaktijd We werken ongeveer 20 tot 30 minuten per dag met taaktijd. De leerlingen kijken op het planbord welk werkje ze moeten doen. Soms kiezen de kinderen zelf een werkje en soms kiest de juf. Op een

Nadere informatie

Welkom in. groep 3-4a

Welkom in. groep 3-4a Welkom in groep 3-4a EVEN VOORSTELLEN Lonneke Vleugels: maandag, dinsdag en woensdag Loes Oelers: donderdag en vrijdag INLOOPTIJDEN s Morgens van 8.20 uur tot 8.30 uur. s Middags van 13.00 uur tot 13.15

Nadere informatie

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer bij ons komen kijken. Dit boekje gaat over onze school, dan weet

Nadere informatie

Voorlichtingsavond groep 3b

Voorlichtingsavond groep 3b Voorlichtingsavond groep 3b 08:30 tot 09:00 Beginnen de kinderen met zelfstandig werken. We gebruiken daarbij het kiesbord. Tot aan de voorjaarsvakantie zijn de kinderen zelfstandig bezig met lees spelletjes,

Nadere informatie

Informatie over groep 3 en 4

Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 Schooljaar 2015-2016 Wij stellen ons voor Mijn naam is Marie-José Kostense, leerkracht van groep 3/4. Naast de rol van leerkracht vervul ik de rol van taal-leescoördinator

Nadere informatie

overzicht van algemene en lesinhoudelijke zaken die voor groep 3 van belang zijn

overzicht van algemene en lesinhoudelijke zaken die voor groep 3 van belang zijn overzicht van algemene en lesinhoudelijke zaken die voor groep 3 van belang zijn Zorgstructuur binnen onze school: Cluster 1-2; Nicole Geurts Cluster 3-4; Manon von Berg Cluster 5-6; Josephine Close Cluster

Nadere informatie

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 1. 1. De leerkracht en de groep 2. Dit jaar hebben de kinderen op maandag en dinsdag les van juf Hen van Gils. Op woensdag t/m vrijdag van juf Maike Romp. Wij zijn gestart

Nadere informatie

Informatie groep 3 en 4

Informatie groep 3 en 4 Informatie groep 3 en 4 Hierbij even wat informatie over de dingen waar uw kind dit schooljaar mee te maken krijgt. Dit kan u helderheid verschaffen over wat de kinderen leren in groep 3 en 4. En ook hoe

Nadere informatie

Informatiefolder. Groep 3/4. Schooljaar 2015-2016. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

Informatiefolder. Groep 3/4. Schooljaar 2015-2016. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com Informatiefolder Groep 3/4 Schooljaar 2015-2016 1 Informatie schooljaar 2015-2016 Groep 3 en 4 Voor u ligt de informatiefolder van de groep, waarin uw kind dit schooljaar zit. In deze informatiefolder

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 4

Informatieboekje Groep 4 Informatieboekje Groep 4 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 4 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. Door middel van de nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van de gang van zaken in

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Schooljaar 2012-2013 Groep 4

Schooljaar 2012-2013 Groep 4 Schooljaar 2012-2013 Groep 4 Infobulletin Beste kinderen én ouders van groep 4, Komend schooljaar zitten jullie in de klas bij meester Chris (maandag t/m donderdag) en meester Sjaak (vrijdag). Op een aantal

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 3. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 3. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 3 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 3. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt hierin meer

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar Informatie groep ½ Schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Hallo, ik ben Joyce van den Berg Ik werk op maandag en dinsdag in groep ½. Hallo, ik ben Elise Stap Ik werk op woensdag t/m vrijdag in groep ½.

Nadere informatie

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van:

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van: Welkom op De Gooilandschool Dit boekje is van:. Een dag bij ons in de klas Hieronder ziet u de activiteiten die plaatsvinden in groep 1 en 2. 08.20 uur De deur van de kleuteringang gaat open. U kunt vanaf

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN KLEUTER INFORMATIE BULLETIN Het kleuterinfo-bulletin wordt aan ouders van nieuwe kleuters meegegeven. Het bulletin bestaat uit de volgende onderdelen: Algemeen gedeelte Over de dagelijkse gang van zaken

Nadere informatie

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden.

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden. Welkom! Van harte welkom in groep 3. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 4 schooljaar 2018-2019 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Oostkapelle, september 2018 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 4 en

Nadere informatie

Informatiefolder Middenbouw 1 2015/2016

Informatiefolder Middenbouw 1 2015/2016 Informatiefolder Middenbouw 1 2015/2016 Beste ouders/ verzorgers, Door middel van deze gids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in deze groep. Voor elke groep is er specifieke informatie.

Nadere informatie

Blok 4 van rekenen hebben we afgerond en maandag starten we in het nieuwe rekenboek, blok 5.

Blok 4 van rekenen hebben we afgerond en maandag starten we in het nieuwe rekenboek, blok 5. Nieuwsbrief groep 3 -November- Rekenen: Blok 4 van rekenen hebben we afgerond en maandag starten we in het nieuwe rekenboek, blok 5. De volgende doelen komen hier aan de orde: Tellen tot 20 met huppen

Nadere informatie

Inhoud. Groepen 1, 2. blz

Inhoud. Groepen 1, 2. blz 1 Inhoud - Voorwoord 2 - Groepsverdeling en leerkrachten 3 - Van peuter naar kleuter 4 - OND-kinderen 5 - Dagindeling 6 - Thema s en ontwikkelingsgebieden 7 - A-B-C groepen - Zelfstandigheid - Regels en

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. groep 8. RKBS De Hofstee. Yvette Vogels Miranda van Arendonk

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. groep 8. RKBS De Hofstee. Yvette Vogels Miranda van Arendonk Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 8 RKBS De Hofstee Yvette Vogels Miranda van Arendonk Even voorstellen Beste ouders / verzorgers Groep 8 is voor de kinderen en misschien ook wel voor u, een

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

MONTESSORISCHOOL RHENEN

MONTESSORISCHOOL RHENEN MONTESSORISCHOOL RHENEN INFORMATIEBOEKJE Middenbouw 2015-2016 Lijsterberg 113, 3911 DJ RHENEN 0317-612 976 directie@montessori-rhenen.nl www.monton.nl 1 Wetenswaardigheden voor de middenbouw 2015/2016

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017 informatie groep 4 Kbs De Werft Raaimoeren 21 4824 KA Breda 076-5410515 www.dewerft.nl kbsdewerft_info@inos.nl Beste ouders, 18 september 2017 Uw kind zit ondertussen alweer enkele jaren op de basisschool.

Nadere informatie

Tijdens de ochtenden geven we de volgende vakken, bij elk vak is opgeschreven wat de kinderen dit jaar gaan leren:

Tijdens de ochtenden geven we de volgende vakken, bij elk vak is opgeschreven wat de kinderen dit jaar gaan leren: Welkom in groep 4! In deze informatiebrief staat belangrijke informatie voor deze groep en kunt u vinden wat er dit jaar allemaal aan bod komt met de verschillende vakken. Tijdens de ochtenden geven we

Nadere informatie

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Groepsbrief Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 In deze groepsbrief brengen we enkele punten onder uw aandacht, die nodig zijn voor het goed functioneren van de groep. Wij vinden het belangrijk

Nadere informatie

Groepsbrief groep 1en 2

Groepsbrief groep 1en 2 Groepsbrief groep 1en 2 Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Op de info/inloopavond heeft u al een indruk gekregen wat er in de klas allemaal gedaan wordt. In deze groepsbrief brengen we nog

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2015-2016 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 3/4

Informatieboekje Groep 3/4 Informatieboekje Groep 3/4 Schooljaar 2016-2017 Markelo, augustus 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 3/4 van Basisschool de Welp. In dit boekje vindt u allerlei

Nadere informatie

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 Groep 3/4 Zo gaat dat bij ons in de groep Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 10 Algemene informatie Het binnen komen Om 8:20 uur gaat de deur open. De kinderen hangen hun jas aan de kapstok.

Nadere informatie

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs)

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Dag van de week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Wie? Juf Femke Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Juf Femke Juf Femke Juf Femke Meneer Marcel

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom.

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. In dit boekje vindt u informatie over de groepen 1 en 2 van Kiezel en Kei. Op dit moment hebben we drie

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 1/2 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een ander

Nadere informatie

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans NAAR GROEP 3 Dit schooljaar zit uw kind in groep 3. De groep is dit jaar gecombineerd met groep 4. Wat voor sommige ouders allemaal heel gewoon is, is voor sommigen een nieuwe stap. Wie is hun nieuwe juf,

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk Basisschool De Waterloop Terlostraat 5 5571 KW Bergeijk 0497-571235 Welkom Binnenkort wordt uw kind vier jaar en mag hij/zij starten in unit 1-2-3 op de basisschool. U hebt gekozen voor onze school om

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd.

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd. naar de basisschool Algemene informatie omtrent de kleutergroepen *Schooltijden 8.30u.-12.00u. (woensdag tot 12.30u.) 13.00u.-15.00u. Dagindeling en praktische zaken Hoe de dag is ingedeeld is te zien

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 4

Informatieboekje Groep 4 Informatieboekje Groep 4 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 4 van Oecumenische Basisschool de Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen.

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. Informatie over de gang van zaken in leerjaar 5 Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. ALGEMEEN Het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen

Nadere informatie

Informatieboekje 2015-2016

Informatieboekje 2015-2016 Informatieboekje Groep het Landkaartje In dit boekje leest u informatie over de gang van zaken in onze groep. 2015-2016 De groep: De groep bestaat uit 16 kinderen, 5 meisjes en 11 jongens. We besteden

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep leraar Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie 1. Inleiding

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 3. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 3. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 3 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 3. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt hierin meer

Nadere informatie

Vanaf groep 5 krijgen de kinderen cijfers op hun rapport. Dit geldt alleen voor de volgende vakken:

Vanaf groep 5 krijgen de kinderen cijfers op hun rapport. Dit geldt alleen voor de volgende vakken: Informatie over groep 5 Groep 5A: Juf Maaike (ma, di en wo) Juf Jolanda (do en vr) Groep 5B: Juf Anita (ma, di en wo) Juf Dien (do en vr) Gymles: maandag (van gymleerkracht Elly Buijs) dinsdag (van de

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 3,

Aan de ouders van groep 3, groepsbrief 2017-2018 Aan de ouders van groep 3, Elk jaar krijgt u informatie over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. Met deze brief willen we u alvast iets vertellen over groep 3. Ook dit schooljaar

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Jaarprogramma. Algemeen

Jaarprogramma. Algemeen 1 Jaarprogramma Algemeen Binnen komen De kinderen van groep 4 tot en met 8 komen binnen nadat de schoolbel is gegaan. De inloop is vanaf groep 4 voorbij; het is ook niet meer de bedoeling dat ouders mee

Nadere informatie

Groep 4. Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015

Groep 4. Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015 Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015 Beste ouders/verzorgers, Onze opzet van de start van het schooljaar is gewijzigd. De informatieavond voor ouders is vervangen door een meer persoonlijke

Nadere informatie