Informatieboekje groep 7 schooljaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016"

Transcriptie

1 Informatieboekje groep 7 schooljaar

2 Bij wie komt uw zoon of dochter in de groep? Ik ben Denise van den Broek Garnier en ik werk al heel veel jaren op de Hofstee. Dit jaar werk ik weer in groep 7 en dat doe ik met veel plezier. Samen met meneer Tom ben ik vertrouwenscontactpersoon. Ook gaat mijn interesse op school uit naar alles wat met lezen te maken heeft. Ik ben getrouwd met Ruud en we hebben 2 volwassen dochters. Zij wonen en werken in Utrecht. Ik houd erg van lezen, winkelen en op het terras zitten. Verder ga ik graag op vakantie naar de zon. Ik houd van het strand en de zee. Meneer Wout is regelmatig in de groep, omdat hij mij vervangt tijdens mijn compensatie- / Bapodagen. Ik heb heel veel zin in dit jaar en hoop dat we er met elkaar een goed schooljaar van kunnen maken. dvdbroek@bshofstee.nl Bij wie komt uw zoon of dochter in de groep? Ik ben Daniel Alonso. Geboren in Etten-Leur en alweer 35 jaar jong. Ik woon in Etten-Leur, vlakbij school. Ik kan dus lekker te voet naar school. Op De Hofstee heb ik mijn LIO-stage (Leraar In Opleiding) gedaan in groep 7 en werd daarbij begeleid door juffrouw Judith en meneer Louis. Sinds 3 jaar ben ik werkzaam op De Hofstee. Hiervoor heb ik 3,5 jaar gewerkt op Het Kompas te Etten-Leur, de basisschool voor speciaal onderwijs. Eenmaal afgestudeerd heb ik het aanbod om te komen werken op Het Kompas aangenomen, al had ik van tevoren niet verwacht daar terecht te komen. Ik heb daar met heel veel plezier gewerkt en heb heel veel geleerd op gebied van speciale zorg. Mijn grote hobby is voetbal. Ik doe dit met veel plezier bij vv Internos. Jarenlang in het eerste elftal en nu op een lager niveau met een hechte vriendengroep. Ook vind ik het leuk om met muziek bezig te zijn. Mijn lievelingsland is Spanje, waar ik ook familie heb wonen. Ik heb veel zin om er een leuk, maar vooral leerzaam jaar van te maken en zie de samenwerking met juffrouw Denise met veel vertrouwen en vooral plezier tegemoet. dalonso@bshofstee.nl

3 Contact: Dit is op verschillende manieren mogelijk: inloopmiddagen (de data en tijden staan vermeld op de schoolkalender. Er wordt dan niet over de prestaties/het gedrag van de kinderen gesproken, maar u bekijkt samen met uw kind zijn of haar spullen en proeft zo een beetje van een dagje in groep 7); 10-minutengesprekken (we bespreken tijdens deze ouderavonden voornamelijk het rapport, voor andere zaken kunnen we altijd een andere afspraak maken); bij vragen, problemen of misverstanden kunt u altijd binnen lopen. Wanneer het niet direct uitkomt, maken we even een afspraak na schooltijd. u kunt ons natuurlijk ook een sturen, wij proberen deze elke dag in te zien/ beantwoorden. Het zou fijn zijn als u ook uw eigen adres op het antwoordformulier achter in het boekje invult. in groep 7 maken wij veelvuldig gebruik van de app of website Klasbord. Daarop vermelden wij het huiswerk en alle leuke dingen die we meemaken met de klas.

4 Inloop: De kinderen komen tussen 8.30 en 8.45 uur naar binnen. Ze hangen hun jas op en gaan de klas in. Ze zetten hun eigen stoel van tafel en gaan vervolgens iets doen. Dit kan variëren van even bijkletsen, een spelletje tot nog even het werk afmaken van de vorige dag. Om 8.45 uur start de les. Weekend / Vakantie: Op maandag starten we met een weekendgesprek. De kinderen krijgen de kans iets te vertellen over het weekend (of vakantie), of er wordt aan de hand van een krantenartikel / verhaal een bepaald onderwerp besproken. Agenda: We bespreken op maandag altijd wat er de komende 2 weken op de agenda staat (toetsen, huiswerk, verjaardagen, vieringen). De kinderen nemen in groep 7 iedere dag hun agenda mee naar school en naar huis. Ook moeten de kinderen hun cijfers in de agenda noteren, zodat u op de hoogte blijft van de prestaties van uw kind en niet zo snel voor een verrassing komt te staan. In de agenda houden de kinderen zelf bij: toetsmomenten, huiswerk en overige belangrijke zaken. Bespreekt u zo eens in de week de agenda met uw kind. Pauze: Iedere dag hebben de leerlingen van groep 7 pauze van tot Zij spelen dan buiten in het park. Tijdens die pauze kunnen zij hun meegebrachte koek of fruit opeten. Denk eraan dat de kinderen dus iets bij zich hebben. Ze zijn in de groei en ook met betrekking tot de concentratie is het belangrijk dat ze iets gezonds eten en drinken in de pauze (Denkt u dinsdag en donderdag aan groente of fruit?). Nadat we buiten zijn geweest krijgen de kinderen de gelegenheid even iets te drinken. Wilt u er op letten dat uw kind een beker of flesje met drinken bij zich heeft en geen pakje? Dit i.v.m. het afval. De taakkaart: Ieder kind krijgt wekelijks een eigen taakkaart. Deze is gekoppeld aan het groepsplan. De extra hulp of uitdaging die kinderen nodig hebben, staat omschreven in het groepsplan. Door middel van de taakkaart zetten wij deze extra hulp of uitdaging om in concrete activiteiten. Op de taakkaart staan basistaken en individuele taken. Basistaken zijn taken die voor alle kinderen gelijk zijn. Individuele taken zijn taken die worden aangepast aan de mogelijkheden van het kind. Bij het samenstellen van de taakkaart wordt bovendien rekening gehouden met het tempo van het kind. Wanneer uw kind door onvoldoende inzet zijn of haar taakkaart op vrijdag niet af heeft bestaat de mogelijkheid dat uw kind dit werk op vrijdagmiddag mee naar huis krijgt. Het dient dan de maandag erna ingeleverd te worden.

5 Instructietafel: In onze groep is een instructietafel. Op de Hofstee proberen we om daar waar mogelijk na een korte instructie/uitleg aan de slag te gaan. Indien de leerling meer uitleg nodig heeft of nog vragen heeft kan hij/zij daarvoor terecht aan de instructietafel. De gedragscodekubus: Tijdens het zelfstandig werken maken de kinderen gebruik van de gedragscodekubus. De leerling legt het vraagteken naar boven als hij of zij een vraag heeft aan de leerkracht. Rood betekent niet storen, groen: je mag me een vraag stellen en oranje: ik wil graag samenwerken. Toetsen: De vakken van wereldverkenning (aardrijkskunde, biologie, geschiedenis) worden na ieder blok getoetst. Een week voordat de toets wordt afgenomen, krijgen de leerlingen het desbetreffende blok uit het werkboek mee naar huis om thuis te leren. Voor het vak aardrijkskunde maken en leren de kinderen ook topobladen. De samenvattingen van de vakken heeft uw kind al mee naar huis gekregen. Echter: niet alle vragen van de toets komen uit die samenvatting of lessen. Er zitten ook inzichtelijke vragen tussen. De vakken: Rekenen Taal Spelling Aardrijkskunde Biologie Geschiedenis Engels Gymnastiek Begrijpend lezen Catechese Kanjertraining Handvaardigheid Tekenen Technisch lezen Verkeer (Dit jaar verkeersexamen) Muziek Tijdens de informatieavond liggen alle methodes ter inzage in het lokaal.

6 Rekenen: In groep 7 rekenen we groepsdoorbrekend. We hanteren meerdere niveaus die over de 2 groepen verdeeld worden. Het zou dus kunnen dat uw kind niet bij de eigen leerkracht rekent. Het voordeel hiervan is dat de leerstof per groep beter op niveau kan worden aangeboden en de kinderen dus meer aandacht kunnen krijgen. Huiswerk: In groep 7 krijgen de kinderen op dinsdag huiswerk spelling/taal en op donderdag huiswerk rekenen mee. De week daarop wordt het werk besproken en nieuw werk opgegeven. Het is de bedoeling dat de kinderen dit in hun agenda noteren. Ook werken de kinderen thuis op de computer aan Bloon. Dit is een programma om spellingsregels extra in te oefenen. Klasbord: In groep 7 maken wij veelvuldig gebruik van de app of website Klasbord. Daarop vermelden wij het huiswerk en alle leuke dingen die we meemaken met de klas. LVS: Alle leerlingen worden gevolgd middels het CITO leerlingvolgsysteem (LVS). Dit zijn methode onafhankelijke toetsen die ons een beeld geven van de ontwikkeling van uw kind. De resultaten van dit LVS vindt u terug in het rapport van uw kind op een of meerdere aparte bladen. Entreetoets Cito: Rond april wordt bij uw kind vier ochtenden, verspreid over twee weken, de Cito-entreetoets afgenomen. Deze toets bevat verschillende onderdelen waaronder rekenen, spelling, begrijpend lezen, woordenschat, etc. Via deze toets wordt gekeken hoe uw kind op deze onderdelen scoort. De Cito-entree bestaat niet, zoals een gewone toets, uit stof die de weken daarvoor intensief behandeld is. Er komen ook zaken aan bod die in het begin van groep 7 behandeld zijn. Vandaar dat de uitslag van de entree-cito af kan wijken van het rapport. De uitslag van de entree-cito bepaalt mede het voorlopig advies voor het voortgezet onderwijs in groep 8. Voorlopig advies: Begin november is er een informatieavond over het voortgezet onderwijs. Deze avond is zeer belangrijk voor de ouders van groep 7 & 8. In de klas worden vóór de afname van de Entreetoets door de leerkracht de mogelijkheden van het voortgezet onderwijs besproken. De voortgangsgesprekken vinden plaats samen met de ouders en de kinderen. Het eerste gesprek in december na het eerste rapport (10 min). Het tweede gesprek eind maart, begin april (10 min): alleen op verzoek van ouders of leerkracht. Het derde gesprek in juni na de uitslag van de Entreetoets (15 min). Tijdens dit gesprek wordt ook het voorlopig advies besproken.

7 Lichamelijke opvoeding: Groep 7A gymt op vrijdagmiddag van 13:15 tot 14:15 uur. Groep 7B gymt op vrijdagmiddag van 14:15 tot 15:15 uur. Deze gymlessen worden verzorgd door meneer Daniel. De kinderen dienen juiste gymkleding bij zich te hebben; een t-shirt, een korte broek en goede gymschoenen. Sieraden worden voor de les afgedaan. De kinderen mogen zich na de gymles opfrissen en daarvoor een washandje en handdoek meenemen. Een kind doet niet mee met de gymles, wanneer hij of zij geen goede gymkleding bij zich heeft. Ze krijgen dan een vervangende opdracht. Ook kan het zijn, dat een kind niet mee mag doen vanwege een blessure. In dat geval heeft het kind een briefje bij zich van de ouders/verzorgers. GGD onderzoek: In de loop van het jaar krijgen alle leerlingen van groep 7 een oproep van de GGD voor een onderzoek door de jeugdverpleegkundige. Verzuim: Wanneer kinderen ziek zijn, moet dit altijd s ochtends voor 8.45 uur telefonisch of per afwezigheidsmelding op de site doorgegeven worden. Indien dit niet gebeurt en een kind is afwezig, wordt u door ons gebeld. Bij medische afspraken kunt u dit ons minstens een dag van te voren persoonlijk of via een briefje doorgeven. Bij speciale gelegenheden (feest) of vakantie dient u een verlofbrief aan te vragen bij de directie. Overblijven en naschoolse opvang: De kinderen gaan zelfstandig naar de afgesproken plaats en nemen de benodigde spullen mee. Weekbeurt: Na schooltijd hebben enkele kinderen weekbeurt. Dit betekent dat hij of zij tot uiterlijk een kwartier na schooltijd helpt met de klas op orde brengen. Hulpouders: Voor verschillende activiteiten zullen we dit schooljaar een beroep doen op uw hulp. Zo is er Atelier De Hofstee, uitstapjes, het verkeersexamen, etc. Ook zijn we op zoek naar enkele ouders die eens in de 6 weken voor ons naar de bibliotheek kunnen gaan. Naar huis: De kinderen van groep 7 gaan zo veel mogelijk zelfstandig naar huis. Wanneer ze dichtbij school wonen het liefst niet met de fiets, aangezien de fietsenstalling aardig vol staat. Mocht u toch uw kind van school willen halen, houd er dan rekening mee dat de kinderen van de onderbouw tot ongeveer en uur buiten spelen.

8 Voor het laatste nieuws kunt u onze facebook pagina liken : Voor het laatste nieuws kunt u uzelf ook abonneren op onze twitter pagina:

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. groep 7. RKBS De Hofstee. Denise van den Broek. Wout Berndsen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. groep 7. RKBS De Hofstee. Denise van den Broek. Wout Berndsen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 7 RKBS De Hofstee Denise van den Broek & Wout Berndsen Bij wie komt uw zoon of dochter in de groep? De leerlingen van groep 7b komen bij mij, Wout Berndsen in

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Informatieboekje groep 8 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 8 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 8 schooljaar 2015-2016 Welkomstwoordje Beste ouders / verzorgers Groep 8 is voor de kinderen en misschien ook wel voor u, een speciaal jaar. Natuurlijk omdat het het laatste jaar

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. groep 8. RKBS De Hofstee. Yvette Vogels Miranda van Arendonk

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. groep 8. RKBS De Hofstee. Yvette Vogels Miranda van Arendonk Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 8 RKBS De Hofstee Yvette Vogels Miranda van Arendonk Even voorstellen Beste ouders / verzorgers Groep 8 is voor de kinderen en misschien ook wel voor u, een

Nadere informatie

Beste ouders/ verzorgers,

Beste ouders/ verzorgers, Beste ouders/ verzorgers, Even voorstellen: Mijn naam is Tom Neven. Uw zoon of dochter zit dit jaar bij mij in groep 5b. Ik ben 30 jaar oud en woon in Etten-Leur. Mijn favoriete bezigheid is muziek en

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 5 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 5 schooljaar 2015-2016 Beste ouders/ verzorgers, Even voorstellen Mijn naam is Edwin Kraan. Ik werk sinds 1997 op de Hofstee en heb inmiddels al in een aantal verschillende groepen

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee Informatieboekje schooljaar 2011-2012 RKBS De Hofstee Klassenorganisatie: Inloop: De kinderen mogen tussen 8.30 en 8.45 uur naar binnen. De kinderen mogen naar binnen gebracht worden, maar om hun zelfstandigheid

Nadere informatie

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames Groep 6/7 Informatiebrief Schooljaar 2015/2016 Algemeen o Inloop: leerlingen mogen van 8.15 uur en 13.00 uur naar de klas toe gaan. De leerkracht is dan in de klas. Leerkrachten: Op maandag, dinsdag en

Nadere informatie

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatieavond groep 4b

Informatieavond groep 4b Informatieavond groep 4b Leerkrachten: Chantal Laven: aanwezig op maandag en dinsdag. Anja v.d. Maaden: aanwezig op woensdagmorgen, donderdag en vrijdagmorgen. Samenstelling van de groep: 25 leerlingen

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2014-2015 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Informatieboekje bovenbouw

Informatieboekje bovenbouw Informatieboekje bovenbouw Voor ouders en kinderen uit de bovenbouw. INHOUD Inleiding... 3 Agenda... 3 Toetsrooster... 5 Reguliere toetsen.... 5 Wereldoriëntatie:... 5 Taal, rekenen en Engels:... 5 Boekverslag/

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond groep 7

Welkom. Informatieavond groep 7 Welkom Informatieavond groep 7 Wat komt vanavond ter sprake? Voorstellen Vakken en toetsing in groep 7 Rekenen Hoofdrekenen, herhaald aftrekken, metriek stelsel, breuken, procenten, zakrekenmachine. Er

Nadere informatie

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure:

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure: Info groepen 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is en blijft een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet onderwijs: De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Informatieboekje groep

Informatieboekje groep Informatieboekje groep 6 2018-2019 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Dit jaar nodigen we u aan het begin van het schooljaar uit voor een kennismakingsgesprek, dit o.a. ter vervanging van de informatieavond

Nadere informatie

Een nieuw schooljaar.

Een nieuw schooljaar. Een nieuw schooljaar. Na de grote vakantie heeft uw kind weer een grote stap gemaakt op onze school. Hij/zij is gestart in een nieuw leerjaar. Dat is altijd heel leuk en tegelijkertijd ook heel spannend.

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016

Schooljaar 2015-2016 Schooljaar 2015-2016 Inloop: 8.35u en 13.05u Iedere vrijdagmiddag is het maatjeslezen Estafette groep 7 groep 8 08.45 Lezen Lezen 09.00 Gym gym 10.00 Jeugdjournaal kijken en buitenspelen Jeugdjournaal

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2015-2016 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Vanaf groep 5 krijgen de kinderen cijfers op hun rapport. Dit geldt alleen voor de volgende vakken:

Vanaf groep 5 krijgen de kinderen cijfers op hun rapport. Dit geldt alleen voor de volgende vakken: Informatie over groep 5 Groep 5A: Juf Maaike (ma, di en wo) Juf Jolanda (do en vr) Groep 5B: Juf Anita (ma, di en wo) Juf Dien (do en vr) Gymles: maandag (van gymleerkracht Elly Buijs) dinsdag (van de

Nadere informatie

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1.

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. Beste ouders of verzorgers, Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. U krijgt zo de indruk van wat er dit schooljaar op uw kind afkomt. Voor

Nadere informatie

Schooljaar 2012-2013 Groep 4

Schooljaar 2012-2013 Groep 4 Schooljaar 2012-2013 Groep 4 Infobulletin Beste kinderen én ouders van groep 4, Komend schooljaar zitten jullie in de klas bij meester Chris (maandag t/m donderdag) en meester Sjaak (vrijdag). Op een aantal

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 6 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 6 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Mailadres Leerkrachten

Mailadres Leerkrachten Welkom in de groep Beste ouders, wij heten u van harte welkom in groep 4/5. Uiteraard bent u altijd welkom om in de klas te komen kijken. Dit kan bijvoorbeeld goed na schooltijd. Uw kind zal vast en zeker

Nadere informatie

informatie boekje groep

informatie boekje groep informatie boekje groep 7 2018-2019 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Dit jaar nodigen we u aan het begin van het schooljaar uit voor een kennismakingsgesprek, dit o.a. ter vervanging van de informatieavond

Nadere informatie

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs)

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Dag van de week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Wie? Juf Femke Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Juf Femke Juf Femke Juf Femke Meneer Marcel

Nadere informatie

Informatieboe kje groep

Informatieboe kje groep Informatieboekje groep 6-7 2018-2019 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Ook dit jaar nodigen we u aan het begin van het schooljaar uit voor een kennismakingsgesprek, dit o.a. ter vervanging van de informatieavond

Nadere informatie

Het huiswerk heeft de volgende functies: - Het kan er toe bijdragen dat kinderen niet achterop raken met het onderwijsprogramma

Het huiswerk heeft de volgende functies: - Het kan er toe bijdragen dat kinderen niet achterop raken met het onderwijsprogramma Huiswerk op De Springplank Informatiebrochure voor ouders / verzorgers Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op De Springplank. We hopen dat deze informatie

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 1-2 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 1-2 schooljaar 2015-2016 Even voorstellen Naam: (juf) Ineke Nuijts Groep: 1-2 A E-mail: inuijts@bshofstee.nl Hobby s: lezen, reizen, bloemschikken, tuinieren, fietsen. Naam: (juf)

Nadere informatie

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 Inleiding: Het onderwijs op school is er onder meer op gericht de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de leerlingen te vergroten. Ook het maken van huiswerk levert

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Informatieboekje Groep 7 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 1/2 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een ander

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 6 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 6 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 b van basisschool De Duinsprong. In deze brief vindt u wat informatie over onze klas. Deze kunt u nog eens rustig nalezen. Heeft u nog vragen

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1-2

Informatieboekje Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 Beste ouders/verzorgers, Binnenkort is het zover; dan start uw zoon of dochter bij ons op De Springplank in groep 1. Een spannend moment voor uw kind en misschien ook voor u.

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2014 2015 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 7-8!

Welkom op de informatieavond van groep 7-8! Welkom op de informatieavond van groep 7-8! De onderwerpen van vanavond: De vakgebieden (Continu-)rooster en pauze Huiswerk Regels Verjaardagen Kamp Spullen meenemen Verzuim Rapporten en 10-minuten gesprekken

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5/

Informatieboekje groep 5/ Informatieboekje groep 5/6 2017-2018 Aanvang school Voor alle kinderen van de school hebben we een inloop om 8.20u en om 12.50u. Ook ouders mogen dan gerust eventjes mee de klas in om wat werkjes te bekijken.

Nadere informatie

Huiswerkbeleid op OBS de Zeester. augustus 2014

Huiswerkbeleid op OBS de Zeester. augustus 2014 Huiswerkbeleid op OBS de Zeester augustus 2014 1 Inhoud: 1. Waarom geven wij huiswerk? 2. In welke groepen krijgen de kinderen huiswerk? 3. Waaruit bestaat het huiswerk in de diverse groepen? Op onze school

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 4 2014-2015

Informatieboekje Groep 4 2014-2015 Informatieboekje Groep 4 2014-2015 Groep 4 Schooljaar 2014-2015 In groep 4 beginnen we met een stabiele basis te leggen voor het zelfstandig werken. Gedurende dit jaar leren de kinderen zelfstandig te

Nadere informatie

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 1. 1. De leerkracht en de groep 2. Dit jaar hebben de kinderen op maandag en dinsdag les van juf Hen van Gils. Op woensdag t/m vrijdag van juf Maike Romp. Wij zijn gestart

Nadere informatie

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 8 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie De eerste week van het nieuwe jaar 2016 zit er al weer op. Ook namens de collega s wens ik u een heel goed

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Welkom in. groep 3-4a

Welkom in. groep 3-4a Welkom in groep 3-4a EVEN VOORSTELLEN Lonneke Vleugels: maandag, dinsdag en woensdag Loes Oelers: donderdag en vrijdag INLOOPTIJDEN s Morgens van 8.20 uur tot 8.30 uur. s Middags van 13.00 uur tot 13.15

Nadere informatie

Informatieavond groep 6. Schooljaar 2013-2014

Informatieavond groep 6. Schooljaar 2013-2014 Informatieavond groep 6 Schooljaar 2013-2014 Programma Algemene informatie Vakspecifieke informatie Rondvraag Sluiting Even voorstellen Miranda Suijker Werkzaam Maandag Dinsdag Marja Vonk Werkzaam Woensdag

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2

Informatieboekje groep 1-2 Informatieboekje groep 1-2 Wij heten u en uw kind van harte welkom op onze school. De eerste schooldag is niet alleen erg spannend voor uw kind, ook bij ouders kan het leiden tot vragen. Met dit informatieboekje

Nadere informatie

Informatieboekje van groep 5/6

Informatieboekje van groep 5/6 Informatieboekje van groep 5/6 2017-2018 Het informatieboekje van groep 5/6 In dit boekje wil ik u informatie geven over het werken in groep 5/6. Verschillende praktische zaken komen hierin aan de orde,

Nadere informatie

Paulus-Weekbrief 6. Weekbrief 02-10-2015. Informatieavond 01-10-2015

Paulus-Weekbrief 6. Weekbrief 02-10-2015. Informatieavond 01-10-2015 Paulus-Weekbrief 6 kopij voor Paulus-Weekbrief: info@paulus-uden.nl kijk ook op onze website: www.paulus-uden.nl Meerloseweg 1 5402 XH Uden 0413-33 23 18 Schooljaar 2015-2016 Week 40 Weekbrief 02-10-2015

Nadere informatie

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Contact leerkrachten: Bij vragen of problemen kunt u het beste ná schooltijd

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

Informatie avond groep 7

Informatie avond groep 7 Welkom in groep 7 Maandag t/m woensdag: juf Orinda. Donderdag en vrijdag: meester Ben. Vanaf 14 september zullen we op dinsdag een stagiaire van Domstad in de klas hebben: Martine ( 2 e jaars) Informatie

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 5/6

Groepsgids. Groep 5/6 Groepsgids Groep 5/6 Wie werken er in de groepen 5-6: Jessica van Kempen Simon van Nieuwland Marijn Schraa j.vankempen@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl m.schraa@dezonnepoort.nl De Boomhut

Nadere informatie

Welkom in groep 7. Maandag t/m woensdag: juf Orinda/ juf Manon Donderdag en vrijdag: juf Manon/ Meester de Weijer

Welkom in groep 7. Maandag t/m woensdag: juf Orinda/ juf Manon Donderdag en vrijdag: juf Manon/ Meester de Weijer Welkom in groep 7 Maandag t/m woensdag: juf Orinda/ juf Manon Donderdag en vrijdag: juf Manon/ Meester de Weijer Informatie avond groep 7 Uw adresgegevens kloppen die? Welke vakken zijn er in groep 7?

Nadere informatie

MONTESSORISCHOOL RHENEN

MONTESSORISCHOOL RHENEN MONTESSORISCHOOL RHENEN INFORMATIEBOEKJE Middenbouw 2015-2016 Lijsterberg 113, 3911 DJ RHENEN 0317-612 976 directie@montessori-rhenen.nl www.monton.nl 1 Wetenswaardigheden voor de middenbouw 2015/2016

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Kleine en grote pauze voorzien van de naam Gymnastiek.

Kleine en grote pauze voorzien van de naam Gymnastiek. Beste ouders, Met deze brief willen wij u informeren over zaken die betrekking hebben op uw kind(eren). Bovendien willen we een aantal onderdelen van het lesprogramma van de groepen graag kort toelichten.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Informatiefolder groep 7

Informatiefolder groep 7 Informatiefolder groep 7 Schooljaar 2014-2015 Welkom Beste ouders, In deze folder vindt u de basis-informatie die van belang is voor uw kind in groep 7. Aanvullende informatie zult u steeds terug kunnen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

WELKOM! OUDERINFORMATIE GROEP 8 DINSDAG 08 SEPTEMBER 2015 19.30 UUR 21.30UUR

WELKOM! OUDERINFORMATIE GROEP 8 DINSDAG 08 SEPTEMBER 2015 19.30 UUR 21.30UUR WELKOM! OUDERINFORMATIE GROEP 8 DINSDAG 08 SEPTEMBER 2015 19.30 UUR 21.30UUR WELKOM! Voorstellen Groep 8 Regels in en om de klas Methoden Weektaak Huiswerk/Agenda BB/SB/FG Begeleiding Cito Toets Voortgezet

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2014-2015 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017 informatie groep 4 Kbs De Werft Raaimoeren 21 4824 KA Breda 076-5410515 www.dewerft.nl kbsdewerft_info@inos.nl Beste ouders, 18 september 2017 Uw kind zit ondertussen alweer enkele jaren op de basisschool.

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar.

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Informatie groep 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Een enthousiast overblijfteam verzorgt al meer dan 20 jaar het overblijven op k.b.s. Panta Rhei te Almere. In die 20 jaar is er veel veranderd en is de

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 5/6

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 5/6 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 5/6 2016-2017 Het informatieboekje van groep 5/6 In dit boekje wil ik u informatie geven over het werken in groep 5/6. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Kalender: 22-01

Nadere informatie

Informatieavond groep 5

Informatieavond groep 5 Informatieavond groep 5 Programma Weekindeling Weekplanning Directe instructiemodel Leer en onderwijsbehoeften Diverse vakken De groep Zelfstandigheid Vragen Weekindeling Gemma: Maandag, donderdag & vrijdag

Nadere informatie

Groep 7, 2015-2016. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Groep 7, 2015-2016. Beste ouder(s)/verzorger(s), Groep 7, 2015-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder volgt belangrijke informatie over de groep waarin uw kind nu zit. Wij willen u dan ook vragen dit thuis eens op het gemak door te nemen. Belangrijke

Nadere informatie

Thema Kinderen en school

Thema Kinderen en school http://www.edusom.nl Thema Kinderen en school Lesbrief 18. Het 10-minutengesprek. Wat leert u in deze les? Vergelijkingen maken. Zeggen hoe vaak iets gebeurt. Verkleinwoordjes. Veel succes! Deze les is

Nadere informatie

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter Kleuterboekje De Hoeksteen Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op de Hoeksteen! En dan is het ineens zover: Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u hoe het eraan toe gaat bij de

Nadere informatie

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden.

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden. Welkom! Van harte welkom in groep 3. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

Informatieboekje Informatieboekje groep 7 Beekpark Schooljaar

Informatieboekje Informatieboekje groep 7 Beekpark Schooljaar Informatieboekje Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 7 van Basisschool Beekpark. In dit boekje vindt u allerlei informatie: informatie over onze school, ons onderwijs

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016 Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2015-2016 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

HUISWERKBROCHURE voor groep 3 t/m 8

HUISWERKBROCHURE voor groep 3 t/m 8 HUISWERKBROCHURE voor groep 3 t/m 8 1 Algemeen Frequentie In groep 3, 4 en 5 krijgen de leerlingen incidenteel huiswerk mee. Vaak zijn dit oefenbladen, soms bladen waarop samenvattingen staan. Vanaf groep

Nadere informatie

Huiswerkbeleid Daltonschool Meander

Huiswerkbeleid Daltonschool Meander Huiswerkbeleid Daltonschool Meander Inhoud : 1. Waarom geven wij op school huiswerk? 2. In welke groepen krijgen de kinderen huiswerk en waar bestaat het uit? 3. Wat kunnen de ouders van de school verwachten?

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

Moet je doen! Eigen-wijs

Moet je doen! Eigen-wijs 1 Welkom in de groep Beste ouders, wij heten u van harte welkom in groep 5/6. In dit boekje staat een korte omschrijving van groep 5/6. U vindt er informatie over de dagelijkse gang van zaken en andere

Nadere informatie

INFORMATIE OVER GROEP 4/5.

INFORMATIE OVER GROEP 4/5. INFORMATIE OVER GROEP 4/5. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. Rekenen: Methode: De wereld in getallen. Er zijn blauwe taken.

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2015-2016 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 Irenesirene maandag 6 juni 2016 nr. 15 Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 -groep 1-2 a Saskia van Wijnen -groep 1-2 b Carla Markensteijn -groep 1-2 c Marieke de Jong (ma,di) en Marjolein Minderhoud (wo,do,vrij)

Nadere informatie

Er staat koffie voor u klaar!

Er staat koffie voor u klaar! Er staat koffie voor u klaar! Even voorstellen.. Onze directeur: Joost Heemskerk Barend Schuurman IB Saskia Smeets 7S Judith Does 7J LIO-stagiaire Amy Spaans Sophie Kistemaker Op de vrijdag Catechese Jaaropening

Nadere informatie

september 2014 in groep 6/7/8

september 2014 in groep 6/7/8 september 2014 in groep 6/7/8 uitgangspunten: - sociaal - uitdagend - ontwikkelingsgericht - toekomstgericht Kanjer Petten Studiemiddag licentie C? Iedere week 2 team- en 1 klasbouwer. Manier van werken

Nadere informatie

Informatiefolder. Groep 3/4. Schooljaar 2015-2016. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

Informatiefolder. Groep 3/4. Schooljaar 2015-2016. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com Informatiefolder Groep 3/4 Schooljaar 2015-2016 1 Informatie schooljaar 2015-2016 Groep 3 en 4 Voor u ligt de informatiefolder van de groep, waarin uw kind dit schooljaar zit. In deze informatiefolder

Nadere informatie

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom! Vanaf dit schooljaar zit uw kind in groep 8, hartelijk welkom! In dit boekje gaan wij u en uw kind wat meer vertellen over het reilen en zeilen in 8a en

Nadere informatie