Informatieboekje schooljaar groep 8. RKBS De Hofstee. Yvette Vogels Miranda van Arendonk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieboekje schooljaar 2011-2012. groep 8. RKBS De Hofstee. Yvette Vogels Miranda van Arendonk"

Transcriptie

1 Informatieboekje schooljaar groep 8 RKBS De Hofstee Yvette Vogels Miranda van Arendonk

2 Even voorstellen Beste ouders / verzorgers Groep 8 is voor de kinderen en misschien ook wel voor u, een speciaal jaar. Natuurlijk omdat het het laatste jaar op de Hofstee is, maar ook omdat er veel spannende en leuke dingen staan te gebeuren: veel huiswerk, de schoolkeuze voor het voortgezet onderwijs, het kamp, de musical, etc. Dit boekje is bedoeld om u alvast een eerste korte impressie te geven van het aankomende jaar. Uiteraard zullen er dit jaar nog verscheidene informatieavonden plaatsvinden, hierover vindt u verderop in dit boekje meer details. Uiteraard kunt u het aankomende jaar altijd bij ons terecht voor vragen over uw kind en school. Met vriendelijke groet, Leerkrachten groep 8

3 Even voorstellen De kinderen van groep 8A komen bij mij, Yvette Vogels in de klas. Ik werk al elf jaar op de Hofstee. Daarvoor heb ik zes jaar in Oosterhout op een basisschool gewerkt. De afgelopen twee jaar heb ik groep 8 gehad. De jaren ervoor heb ik groep 7 en groep 5 gedaan. In mijn vrije tijd ga ik graag sportklimmen (door de weeks binnen, maar nog veel liever in het weekend buiten), zwemmen en toneelspelen. Verder hou ik van spelletjes spelen en regisseren. Dit jaar ben ik iets minder gaan werken, zodat ik maandag om de week vrij ben. Juf Corrie vervangt mij dan De kinderen van groep 8B komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op de Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made gewerkt en heb ik nog een reis van 3 maanden naar Suriname gemaakt en daar vrijwilligerswerk voor SOS-kinderdorpen gedaan. Dit wordt mijn vijfde jaar groep 8. Ik ben getrouwd met Erwin en wij wonen in Made. In mijn vrije tijd ben ik regelmatig op de sportschool en in het zwembad te vinden. Verder vind ik het heerlijk om veel te lezen en ga ik graag lekker uit eten of gezellig wat drinken met vrienden. Als ik compensatieverlof heb komt juffrouw Corrie in de klas.

4 De klassenorganisatie. Een dag in groep 8. De kinderen komen tussen 8.30 en 8.45 uur naar binnen. Ze hangen hun jas op en gaan de klas in. Ze zetten hun eigen stoel van tafel en gaan vervolgens iets doen. Dit kan variëren van een spelletje doen tot even bijkletsen. Dit bijkletsen mag ook met de kinderen uit de andere groep 8. Tijdens de inloop mogen de kinderen in allebei de lokalen zijn. Om 8.45 uur start de les. Op maandag starten we met de kring. De kinderen krijgen de kans iets te vertellen over het weekend. Ook bespreken we op maandag altijd wat er de komende 2 weken op de agenda staat. De kinderen nemen in groep 8 iedere dag hun agenda mee naar school en naar huis. Als u een keer in de week met uw kind de agenda bespreekt, bent u meteen op de hoogte van het reilen en zeilen in groep 8. In groep 8 krijgen de kinderen 2 keer per week huiswerk mee, op dinsdag rekenen en op donderdag Nederlandse taal. Dit is uiteraard een extra oefening, maar het is voornamelijk om het huiswerkritme op gang te brengen, met het oog op het voortgezet onderwijs. Verder hebben de kinderen, veelal op de woensdagen, toetsen van de andere vakken. Hiervoor krijgen ze een samenvatting mee naar huis om deze thuis te kunnen leren. Tussendoor worden de kinderen getoetst door middel van het CITO leerlingvolgsysteem. Dit zijn methode onafhankelijke toetsen die ons en u een duidelijk beeld geven waar de kinderen in hun ontwikkeling zijn. Verlengde instructie: De meeste lessen worden gegeven volgens het model verlengde instructie. Dat wil zeggen, dat de les begint met een korte instructie, waarna het grootste gedeelte van de leerlingen zelfstandig verder kan. Tijdens het zelfstandig werken beroepen ze zich op de gedragscodekubus. Hiermee kan een kind aangeven of het hulp nodig heeft, samen wil werken of juist niet gestoord wil worden. Aan de instructietafel wordt extra uitleg of een andere uitleg gegeven aan kinderen die daar zijn komen zitten. Soms worden kinderen door de leerkracht aan de instructietafel uitgenodigd.

5 De taakkaart: Ieder kind krijgt wekelijks een eigen taakkaart. Deze is gekoppeld aan het groepsplan. De extra hulp of uitdaging die kinderen nodig hebben staat omschreven in het groepsplan. Door middel van de taakkaart zetten wij deze extra hulp of uitdaging om in concrete activiteiten. Op de taakkaart staan basistaken en individuele taken. Basistaken zijn taken die voor alle kinderen gelijk zijn. Individuele taken zijn taken die worden aangepast aan de mogelijkheden van het kind. Bij het samenstellen van de taakkaart wordt bovendien rekening gehouden met het tempo van het kind. Wanneer uw kind door onvoldoende inzet zijn/haar taakkaart op woensdag niet klaar heeft bestaat de mogelijkheid dat uw kind dit werk op woensdagmiddag mee naar huis krijgt. Het dient dan de dag erna ingeleverd te worden. Extra hulp: Op verzoek van ons of van de leerlingen zelf kan uw kind een pakketje extra werk krijgen. Hier kan het zelfstandig aan werken of met hulp van de leerkracht. Pauze: Iedere dag hebben de leerlingen van groep 8 pauze van tot uur. Zij spelen dan buiten op het parkplein. Tijdens die pauze kunnen zij hun meegebrachte koek of fruit opeten. Denk eraan dat de kinderen dus iets bij zich hebben. Ze zijn in de groei en ook met betrekking tot de concentratie is het belangrijk dat ze iets gezonds eten en drinken in de pauze (denkt u aan dinsdag en donderdag aan groente of fruit). Bij binnenkomst mogen de kinderen hun meegebrachte drinken opdrinken. Meestal wordt er tijdens het drinken voorgelezen. Wilt u er op letten dat uw kind een beker of flesje met drinken bij zich heeft en geen pakje. Dit i.v.m. het afval. Lichamelijke opvoeding: Groep 8 gymt iedere dinsdagmiddag. 8a: dinsdag uur 8b: dinsdag uur De kinderen dienen juiste gymkleding bij zich te hebben: een t-shirt, een korte broek en goede gymschoenen. Het is niet toegestaan om sieraden te dragen tijdens de gymles. Een kind doet niet mee met de gymles, wanneer hij of zij geen goede gymkleding bij zich heeft. Ze krijgen dan een vervangende opdracht. Ook kan het zijn, dat een kind niet mee mag doen vanwege een blessure. In dat geval heeft het kind een briefje bij zich van de ouders/verzorgers.

6 Werkstukken: In groep 8 worden er 2 werkstukken gemaakt. De eerste is volgens het Fins model. De kinderen zoeken informatie over een bepaald land (gebied). Zij maken hier een informatief werkstuk van. Daarna gaan ze er een reisverslag over maken, waar ze zoveel mogelijk feiten over het desbetreffende gebied in verwerken. (de kinderen hebben over dit werkstuk een brief met duidelijke uitleg gekregen, ook zijn er voorbeelden ter inzage in de klas). Het tweede werkstuk is een gezamenlijk werkstuk. De kinderen werken in groepjes van ongeveer 3 kinderen aan een werkstuk over een beroep. Het werkstuk wordt nagekeken en er worden daarna door de kinderen presentaties gegeven over het werkstuk. Sommige kinderen weten er zelfs een excursie bij te regelen. Verzuim: Wanneer kinderen ziek zijn, moet dit altijd s ochtends voor 8.45 uur telefonisch doorgegeven worden. Indien dit niet gebeurt en een kind is afwezig, wordt u door ons gebeld. Medische afspraken kunt u minstens een dag van te voren persoonlijk of via een briefje aan ons doorgeven. Bij speciale gelegenheden (feest) of vakantie dient u een verlofbrief aan te vragen bij de directie. Overblijven en naschoolse opvang: De kinderen regelen dit zelf. Zij gaan naar de afgesproken plaats. Wel is het handig (i.v.m. weekbeurt bijvoorbeeld) een briefje mee te geven op welke vaste dagen uw kind naar de naschoolse opvang gaat. Weekbeurt: Ieder kind heeft ongeveer eens in de 6 weken weekbeurt. Dit betekent dat hij of zij onder schooltijd helpt met bijvoorbeeld het uitdelen van schriften en tot uiterlijk een kwartier na schooltijd helpt met de klas op orde brengen.

7 Contact: Dit is op verschillende manieren mogelijk: inloopmiddagen (de data en tijden staan vermeld op de schoolkalender. Er wordt dan niet over de prestaties/het gedrag van de kinderen gesproken, maar u bekijkt met uw kind het werk en proeft zo een beetje van een dag in groep 8. ouderavonden(we bespreken tijdens deze ouderavonden voornamelijk het advies naar het voortgezet onderwijs). bij vragen, problemen of misverstanden kunt u voor of na schooltijd altijd even binnenlopen. Komt het op dat moment niet gelegen dan maken we uiteraard een afspraak. ouderhulp yvogels@bshofstee.nl mvanarendonk@bshofstee.nl Hulpouders: Voor verschillende activiteiten zullen we dit schooljaar een beroep doen op uw creativiteit, kennis en connecties! Bij het onderdeel afsluiting van de basisschoolperiode kunt u al een beetje een inschatting maken op welke activiteiten wij doelen. In dit boekje zijn er alvast 2 opgenomen, waarbij we gedurende het hele schooljaar een beroep op u doen; De eerste is: hulp tijdens de blokmiddag op vrijdagmiddag. Hoe meer ouders we hebben, hoe minder vaak u hoeft te komen. De tweede activiteit is biebouder, u gaat ongeveer 1 keer in de zes weken naar de bibliotheek om boeken voor de kinderen te halen. Hoofdluis: Iedere maandag na een vakantie worden de kinderen gecontroleerd op hoofdluis. Liever die dag geen gel, staartjes, vlechtjes, ed. in het haar. U krijgt bericht als uw kind hoofdluis heeft. Naar huis: De kinderen van groep 8 gaan zo veel mogelijk zelfstandig naar huis. Wanneer ze dichtbij school wonen niet met de fiets, aangezien de fietsenstalling aardig vol staat. Mocht u toch uw kind van school willen halen, houdt er dan rekening mee dat de kinderen van de onderbouw tot ongeveer en buiten spelen..

8 Traject advisering. Na groep 8 gaat uw kind naar het voortgezet onderwijs. U heeft daar zeer waarschijnlijk al over nagedacht en het er eventueel al met de leerkracht van groep 7 over gehad. Wij als school streven ernaar een zo passend mogelijke school voor ieder kind te vinden. We willen ieder kind de juiste richting in sturen en ervoor zorgen dat het kind zich op zijn plek voelt. Dit vergt een uitgebreide procedure, die er als volgt uitziet: De leerling gesprekken: Al vroeg in het schooljaar gaan we met de leerling in gesprek, over wat ze willen en denken te kunnen. Zo hebben we een beeld van wat de leerling bezig houdt. We doen dit in een ontspannen sfeer en leerling voor leerling apart. Gesprek met groep 7 leerkracht: Er vindt een gesprek plaats tussen de leerkracht groep 7 en 8. Ze wisselen gedachten uit over de prestaties en motivaties van elke leerling en komen zo tot een gedachte over de richting voor ieder kind. Groepsbespreking: Verder vinden de groepsbesprekingen plaats. Hierin praat de leerkracht van groep 8 met de directeur (dhr. Jack Slangen) en de Intern Begeleider (mevr. Hanneke van Dijk) onder andere over de voorlopige adviezen. Informatieavond voor de ouders: Op dinsdag 15 november is er een voorlichtingsavond voor u als ouder m.b.t. het voortgezet onderwijs. Tijdens deze avond wordt uitgelegd hoe we tot een advies komen en wat u er mee kunt. Ook zal er uitleg gegeven worden over de verschillende stromingen die er zijn op het voortgezet onderwijs. U krijgt hier alle informatie, die u kunt gebruiken om met uw kind te praten over zijn/haar mogelijkheden en wensen. Voorlopige adviesgesprekken: Op maandag 12 december en donderdag 15 december vinden de voorlopig adviesgesprekken plaats. Tijdens dit gesprek tussen de leerkracht van groep 8 en de ouders/verzorgers van het kind worden er gedachten uitgewisseld. De leerkracht geeft een voorlopig advies, wat in de praktijk meestal niet veel afwijkt van het definitieve advies. Open dagen: In de maanden januari/februari (data zijn tegen die tijd te vinden op onze site) houden de scholen voor het voortgezet onderwijs open dagen. Een advies is om op zo veel mogelijk scholen te gaan kijken. U weet inmiddels ongeveer het advies en hebt dus een globale richting om uzelf te oriënteren.

9 Het drempelonderzoek: Sinds een aantal jaren nemen wij ook het drempelonderzoek af. Dit moet op het moment van schrijven nog ingepland worden. Wij streven ernaar deze nog voor de Cito-toets af te nemen. Deze toets is een hulpmiddel voor de basisschool bij de advisering, maar dient voornamelijk om per leerling eventuele leerachterstanden vast te stellen. Het komt voor dat dergelijke achterstanden van dien aard zijn dat er in het voortgezet onderwijs extra aandacht aan deze leerlingen besteed moet worden. Hiervoor moet dan al op tijd een beschikking aangevraagd worden. Vandaar dat het drempelonderzoek al op de basisschool wordt afgenomen. De CITO eindtoets: Van 7 februari t/m 9 februari vindt de CITO eindtoets plaats. De kinderen hebben in groep 7 de CITO entreetoets al gemaakt en daardoor hebben we al een redelijk beeld gekregen van de leerlingen. De CITO eindtoets is mede bepalend voor het eindadvies van de basisschool. We oefenen vooraf met de leerlingen en bespreken de bedoeling van deze toets. Dit oefenen heeft enkel de functie van een kennismaking met de manier van toetsen. Rond week 25 komt de uitslag van de CITO eindtoets binnen en zullen we die als leerkracht bekijken. U krijgt deze in een gesloten enveloppe mee. Bespreek deze uitslag met uw kind. Bespreking adviezen door leerkracht, IB-er en directie: Wanneer de resultaten binnen zijn, worden deze naast de voorlopige adviezen gelegd en besproken. Dit gesprek wordt gevoerd tussen de leerkracht groep 8, de intern begeleider (IB-er) en de directeur. Adviesgesprekken: Op donderdag 8 maart en maandag 12 maart (deze datum wijkt af van de datum op de kalender) vinden de definitieve adviesgesprekken plaats. De leerkracht bespreekt met de ouders/verzorgers het advies van de basisschool en geeft tips over de te kiezen school. Het onderwijskundig rapport (een rapport met daarin alle voor het voortgezet onderwijs belangrijke informatie over uw kind) wordt ook besproken en door u getekend voor gezien. U krijgt aan het einde van het gesprek een inschrijfformulier voor de betreffende school mee. Bericht aanname: De school voor het voortgezet onderwijs bekijkt alle inschrijfformulieren en bericht de ouders/verzorgers, de kinderen en de basisschool over de plaatsing. Later in het schooljaar hebben de kinderen (en ouders) een kennismaking en krijgen ze alle informatie voor het brugklasjaar mee.

10 Afsluiting van de basisschoolperiode. Na de adviezen en aanmeldingen op de voortgezet onderwijsscholen gaan we beginnen aan een andere periode. De afsluiting van de basisschool. Er wordt tot de laatste schoolweek gewerkt, maar het programma wordt hier en daar wat aangepast. Gezamenlijk werkstuk: De kinderen hebben gezamenlijk een werkstuk gemaakt, zoals beschreven bij de klassenorganisatie. Aansluitend geven de kinderen een presentatie over dit werkstuk. Ook mogen de kinderen een excursie over hun onderwerp organiseren. Het schoolkamp: Op dinsdag 20 maart is er een informatieavond over het schoolkamp. We zullen u dan uitleggen, wat er globaal gedaan wordt op het schoolkamp. We proberen het ieder jaar weer iets aan te passen, zodat oudere broers/zussen niet alles kunnen verraden. Het schoolkamp zelf is en 16 mei. (op maandag, dinsdag en woensdag) De eindmusical: We zullen ook flink gaan oefenen en knutselen voor de eindmusical die voor groep 8a op donderdag 21 juni en voor groep 8b op maandag 25 juni gepland staat. Handige vaders en moeders die kunnen helpen bij het maken van decor, kleding en dansjes zijn meer dan welkom! Het uitglijden : Op woensdag 27 juni rond uur zullen de leerlingen van groep 8 uit hun basisschoolperiode glijden. Hierbij zijn natuurlijk de ouders aanwezig om leuke foto s te maken en de kinderen van groep 8 zullen uitgezwaaid worden door de overige leerlingen van de Hofstee. De afscheidsavond: Woensdagavond 27 juni vieren we de afscheidsavond voor de kinderen van groep 8 met hun ouders. We starten de avond in de hal, waar we ongeveer een anderhalf uur lang allerlei acts voorbij zien komen van leerkrachten, leerlingen en misschien ook wel van ouders. Hierna gaan de kinderen naar de speelzaal om te disco-en en kunnen we met de ouders nog even nakletsen en wat drinken. Op donderdag 28 en vrijdag 29 juni zijn de leerlingen van groep 8 al vrij.

11 Opgavenstrookjes. Blokmiddag Op vrijdagmiddag hebben we alle kinderen van groep 8 in 4 groepen verdeeld. De groepen zitten een half uur op de computervlonder, kijken een half uur tv weekjournaal en zijn 1 uur met diverse opdrachten aan de slag. Voor deze middag hebben wij uw hulp op de computervlonder nodig. We zoeken 1 ouder per vrijdagmiddag van uur tot uur. Bibliotheek Elke groep (8a, 8b) heeft dit schooljaar een eigen bibliotheekpas. We mogen elke zes weken 30 boeken halen. De groep maakt een lijst met boeken, die ze graag willen lezen. Wij zijn per groep op zoek naar een ouder die deze boeken wil ophalen en terugbrengen. Opgavestrookje blokmiddag en bibliotheek Naam: Ouder/verzorger van: uit groep 8A / 8B 0 Wil graag op vrijdagmiddag de kinderen begeleiden bij de blokmiddag 0 Wil graag de bibliotheekboeken verzorgen Telefoonnummer: Extra telefoonnummers. Extra tel nr 1: relatie Extra tel nr 2: relatie Extra tel nr 3: relatie

Informatieboekje groep 8 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 8 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 8 schooljaar 2015-2016 Welkomstwoordje Beste ouders / verzorgers Groep 8 is voor de kinderen en misschien ook wel voor u, een speciaal jaar. Natuurlijk omdat het het laatste jaar

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. groep 7. RKBS De Hofstee. Denise van den Broek. Wout Berndsen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. groep 7. RKBS De Hofstee. Denise van den Broek. Wout Berndsen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 7 RKBS De Hofstee Denise van den Broek & Wout Berndsen Bij wie komt uw zoon of dochter in de groep? De leerlingen van groep 7b komen bij mij, Wout Berndsen in

Nadere informatie

Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016 Bij wie komt uw zoon of dochter in de groep? Ik ben Denise van den Broek Garnier en ik werk al heel veel jaren op de Hofstee. Dit jaar werk ik weer in groep

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee Informatieboekje schooljaar 2011-2012 RKBS De Hofstee Klassenorganisatie: Inloop: De kinderen mogen tussen 8.30 en 8.45 uur naar binnen. De kinderen mogen naar binnen gebracht worden, maar om hun zelfstandigheid

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom! Vanaf dit schooljaar zit uw kind in groep 8, hartelijk welkom! In dit boekje gaan wij u en uw kind wat meer vertellen over het reilen en zeilen in 8a en

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Een nieuw schooljaar.

Een nieuw schooljaar. Een nieuw schooljaar. Na de grote vakantie heeft uw kind weer een grote stap gemaakt op onze school. Hij/zij is gestart in een nieuw leerjaar. Dat is altijd heel leuk en tegelijkertijd ook heel spannend.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2

Informatieboekje groep 1-2 Informatieboekje groep 1-2 Wij heten u en uw kind van harte welkom op onze school. De eerste schooldag is niet alleen erg spannend voor uw kind, ook bij ouders kan het leiden tot vragen. Met dit informatieboekje

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 5 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 5 schooljaar 2015-2016 Beste ouders/ verzorgers, Even voorstellen Mijn naam is Edwin Kraan. Ik werk sinds 1997 op de Hofstee en heb inmiddels al in een aantal verschillende groepen

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1-2

Informatieboekje Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 Beste ouders/verzorgers, Binnenkort is het zover; dan start uw zoon of dochter bij ons op De Springplank in groep 1. Een spannend moment voor uw kind en misschien ook voor u.

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 b van basisschool De Duinsprong. In deze brief vindt u wat informatie over onze klas. Deze kunt u nog eens rustig nalezen. Heeft u nog vragen

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Beste ouders/ verzorgers,

Beste ouders/ verzorgers, Beste ouders/ verzorgers, Even voorstellen: Mijn naam is Tom Neven. Uw zoon of dochter zit dit jaar bij mij in groep 5b. Ik ben 30 jaar oud en woon in Etten-Leur. Mijn favoriete bezigheid is muziek en

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Welkom in onze klas Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 1-2 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 1-2 schooljaar 2015-2016 Even voorstellen Naam: (juf) Ineke Nuijts Groep: 1-2 A E-mail: inuijts@bshofstee.nl Hobby s: lezen, reizen, bloemschikken, tuinieren, fietsen. Naam: (juf)

Nadere informatie

Informatie Groep 8. Bs D e Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen

Informatie Groep 8. Bs D e Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Informatie Groep 8 Bs D e Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groep 8 informatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Centrale eindtoets (cito) 6. Voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Openbare Basisschool De Zevensprong Danslaan 74 1326 PL Almere Tel.: 036-5353742 info@zevensprong.asg-almere.nl www.zevensprong.asg-almere.nl Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Belangrijke data: 7

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2014-2015 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Een enthousiast overblijfteam verzorgt al meer dan 20 jaar het overblijven op k.b.s. Panta Rhei te Almere. In die 20 jaar is er veel veranderd en is de

Nadere informatie

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN KLEUTER INFORMATIE BULLETIN Het kleuterinfo-bulletin wordt aan ouders van nieuwe kleuters meegegeven. Het bulletin bestaat uit de volgende onderdelen: Algemeen gedeelte Over de dagelijkse gang van zaken

Nadere informatie

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Contact leerkrachten: Bij vragen of problemen kunt u het beste ná schooltijd

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 en 2

Informatieboekje groep 1 en 2 Informatieboekje groep 1 en 2 CBS Goudenstein Vredeplein 1 4175 HA Haaften 0418-591661 Informatieboekje voor groep 1 en 2 Welkom op CBS Goudenstein! Fijn dat u gekozen hebt voor onze school. U hebt gekozen

Nadere informatie

Groep 4. Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015

Groep 4. Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015 Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015 Beste ouders/verzorgers, Onze opzet van de start van het schooljaar is gewijzigd. De informatieavond voor ouders is vervangen door een meer persoonlijke

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Nieuwegein, 2 september 2013. Beste ouders,

Nieuwegein, 2 september 2013. Beste ouders, jaarboekje 2013-2014 Nieuwegein, 2 september 2013. Beste ouders, Dit is het informatieboekje voor het schooljaar 2013-2014. U vindt hierin gegevens die specifiek betrekking hebben op dit schooljaar. In

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 1/2 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een ander

Nadere informatie

Weekbrief 11 mei 2015

Weekbrief 11 mei 2015 Weekbrief 11 mei 2015 Algemene mededelingen Hoofdluiscontrole Maandag 11 mei worden alle kinderen gecontroleerd op hoofdluis. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen? Alvast bedankt.

Nadere informatie

Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012)

Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012) Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012) Zelfstandig werken in groep 5: Op het bord worden de verschillende activiteiten in volgorde genoteerd. In wit zijn de instructiemomenten aangegeven. Met een rode

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016

Schooljaar 2015-2016 Schooljaar 2015-2016 Inloop: 8.35u en 13.05u Iedere vrijdagmiddag is het maatjeslezen Estafette groep 7 groep 8 08.45 Lezen Lezen 09.00 Gym gym 10.00 Jeugdjournaal kijken en buitenspelen Jeugdjournaal

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2015-2016 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure. 1. De totstandkoming van het basisschooladvies;

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure. 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; Procesgang PO-VO Leidend in deze is de BOVO procedure 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; 2 e rapport groep 6: Bij het tweede rapport van groep 6, worden de Cito grafieken voor ouders, vanuit

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

De Springplank: info 26 augustus 2015.

De Springplank: info 26 augustus 2015. De Springplank: info 26 augustus 2015. Start schooljaar 2015-2016 We zijn weer begonnen!! We wensen alle leerlingen en ouders een fijn schooljaar toe. Onze nieuwe leerlingen willen we van harte welkom

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4 FEESTWEEK 2014 groep 1-2-3-4 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 7 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. En het wordt niet zomaar een feestweek,

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Welkom op basisschool LeerRijk! Wij rollen de loper voor je uit! Introductie Met dit boekje willen wij u welkom heten en u zo goed mogelijk informeren over

Nadere informatie

Schooltijden Middenbouw 8.15 uur deur open 8.30 uur de werkles begint Voor het eerst naar de middenbouw 9.45 uur pauze 10.

Schooltijden Middenbouw 8.15 uur deur open 8.30 uur de werkles begint Voor het eerst naar de middenbouw 9.45 uur pauze 10. Middenbouw Voor het eerst naar de middenbouw Uw kind gaat naar de middenbouw. Alles is spannend en nieuw, ook al zijn er veel dingen die herkenbaar zijn uit de onderbouw. Hierover hebt u ongetwijfeld vragen.

Nadere informatie

Informatieboekje van groep 5/6

Informatieboekje van groep 5/6 Informatieboekje van groep 5/6 2017-2018 Het informatieboekje van groep 5/6 In dit boekje wil ik u informatie geven over het werken in groep 5/6. Verschillende praktische zaken komen hierin aan de orde,

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 Even voorstellen: Fenna van de Meerakker 1-2a gedurende het Vivian Rebergen 1-2a jaar in alle + stagiaire Rian (4e jaars Pabo) groepen stagiaires Juliette

Nadere informatie

Kleine en grote pauze voorzien van de naam Gymnastiek.

Kleine en grote pauze voorzien van de naam Gymnastiek. Beste ouders, Met deze brief willen wij u informeren over zaken die betrekking hebben op uw kind(eren). Bovendien willen we een aantal onderdelen van het lesprogramma van de groepen graag kort toelichten.

Nadere informatie

Datum: donderdag 3 september 2015

Datum: donderdag 3 september 2015 Datum: donderdag 3 2015 Populierenblaadje Algemeen: Uitnodiging Vrijdag 4 Luizencontrole Ouderavond over werkweek, kamp, Voortgezet onderwijs en algemene zaken Wanneer: woensdag 9 Tijd: 20.00 uur Plaats:

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 Beste ouders en verzorgers, Wederom mag ik u met trots deze jaarplanner digitaal overhandigen. Dit schooljaar hebben we weer een prachtige digitale kalender met belangrijke

Nadere informatie

Informatieboekje groep /2020

Informatieboekje groep /2020 Informatieboekje groep 3 2019/2020 Beste ouder(s), Voor u ligt een informatieboekje van de groepen 3 van basisschool EigenWijs. Wij hebben dit boekje gemaakt om u op de hoogte te brengen van de gang van

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Kalender: 22-01

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen. Damiaanschool Locatie Rozenstraat 21 3702 VM Zeist

Informatieboekje kleutergroepen. Damiaanschool Locatie Rozenstraat 21 3702 VM Zeist Informatieboekje kleutergroepen Damiaanschool Locatie Rozenstraat 21 3702 VM Zeist 1. Welkom op onze school! Hartelijk welkom op de Damiaanschool. Uw kind wordt binnenkort vier jaar en zal een plaatsje

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Januari 2019 Welkom bij de voorschool van De Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame

Nadere informatie

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk Basisschool De Waterloop Terlostraat 5 5571 KW Bergeijk 0497-571235 Welkom Binnenkort wordt uw kind vier jaar en mag hij/zij starten in unit 1-2-3 op de basisschool. U hebt gekozen voor onze school om

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen NIEUWSBRIEF Agenda 14 maart Maart 2016 Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen 15 maart Basisschool Sint Liborius Open dag voor nieuwe ouders van 09.00-15.00 uur 18 maart Techniek groep 8 22 maart De

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OBS DEN BOOGERD

NIEUWSBRIEF OBS DEN BOOGERD NIEUWSBRIEF OBS DEN BOOGERD Obs Den Boogerd Donkerstraat 17 5308 KB Aalst info@obsdenboogerd.nl www.obsdenboogerd.nl In dit nummer o.a.: Start schooljaar Pagina 1 Luizen pluizen Pagina 1 Algemene informatie

Nadere informatie

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X Informatieboekje Onderbouw 2018 Samen school zijn! Pius X 2 Voorwoord Van harte welkom op basisschool Pius X! In dit boekje vindt u praktische zaken die voor u en uw kind in groep 1-2 belangrijk zijn.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak  nieuwsbrief teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond Nieuwsbrief nr. 6 28 januari 2011 kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer Maandag 31 januari 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond 1 tot en met 3 februari Cito toets groep

Nadere informatie

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs)

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Dag van de week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Wie? Juf Femke Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Juf Femke Juf Femke Juf Femke Meneer Marcel

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2 INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2 Maart 2015 Willibrordusschool Diessen Willibrordusschool Molenstraat 8 5087 BN Diessen 013-5046165 directie@willibrordusschooldiessen.nl

Nadere informatie

Informatie-avond. groep 8 Schooljaar 2015-2016

Informatie-avond. groep 8 Schooljaar 2015-2016 Informatie-avond groep 8 Schooljaar 2015-2016 Afspraken Klassenouder/Luizenouder Social Media Huiswerk Gip-model/planner Pilot Wereldoriëntatie Nieuwe methodes Excursies Musical Schoolkamp Cito-toetsen

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

Groepsleerkrachten: juf Dominique ( maandag, donderdag en vrijdag) en meester Menno ( dinsdag en woensdag )

Groepsleerkrachten: juf Dominique ( maandag, donderdag en vrijdag) en meester Menno ( dinsdag en woensdag ) RKBS Inghelosenberghe Wilhelminastraat 48 4564 AE Sint Jansteen tel: 0114-314380 inghelosenberghe@ogperspecto.nl www.inghelosenberghe.nl Informatie groep 8 Groepsleerkrachten: juf Dominique ( maandag,

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

WELKOM OUDERS KLEUTERS. Presentatie informatie-avond

WELKOM OUDERS KLEUTERS. Presentatie informatie-avond WELKOM OUDERS KLEUTERS Presentatie informatie-avond 2010-2011 Even voorstellen.. 1-2 A Jeannet Roll & Heleen van den Driest 1-2 C Evelien van Barneveld 1-2 B Nanda van Gent & Anneke Venema Intern begeleider:

Nadere informatie

Maandag 31 augustus is er voor alle ouders een informatie avond van 19.00 tot 20.30. Augustus 2015. Ma Di Wo Do Vr Za Zo

Maandag 31 augustus is er voor alle ouders een informatie avond van 19.00 tot 20.30. Augustus 2015. Ma Di Wo Do Vr Za Zo Aan de ouder(s) en verzorger(s) Welkom in het nieuwe schooljaar 2015-2016 op de Valentijnschool Voor u ligt de kalender voor het schooljaar 2015-2016. U vindt hierin belangrijke data voor bepaalde activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 23 5 t/m 11 juni 2016

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 23 5 t/m 11 juni 2016 Nieuwsbrief Week 23 5 t/m 11 juni 2016 Vanuit de directie De afgelopen week zijn de kinderen van groep 5/6 naar de molen in Ten Boer geweest. Groep 1/2 ging naar de boerderij van juf Arda. Komende week

Nadere informatie

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure:

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure: Info groepen 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is en blijft een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet onderwijs: De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Ik ga naar de basisschool!

Ik ga naar de basisschool! Ik ga naar de basisschool! Informatieboekje voor groep 1 en 2 van Basisschool De Wegwijzer Welkom op de Wegwijzer! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede, leerzame en leuke tijd te geven.

Nadere informatie

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer.

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer. FEESTWEEK 2017 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 10 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. Een week vol leuke activiteiten om het schooljaar op

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 7; schooljaar 2012/2013

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 7; schooljaar 2012/2013 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Proeftuintjes in de school In eerdere nieuwsbrieven hebben wij u bericht over de proeftuintjes die wij in de school aan het uitvoeren zijn. De leerkrachten zijn aan het kijken of

Nadere informatie

Protocol schooladvies groep 8

Protocol schooladvies groep 8 Protocol schooladvies groep 8 Augustus 2017 PROCEDURE SCHOOLADVIES OBS HOUTRUST INLEIDING De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs (VO) is een belangrijke stap. Tenslotte willen

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

Nieuwsbrief MEI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief MEI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Na alle activiteiten van de afgelopen periode met ter afsluiting deze week de koningsspelen en de eindcito van groep 8 is het tijd om even uit

Nadere informatie

2014-2015. Graaf Reinaldschool Top Naeffstraat 26 4207 MT Gorinchem www.graafreinaldschool.nl info@graafreinaldschool.nl

2014-2015. Graaf Reinaldschool Top Naeffstraat 26 4207 MT Gorinchem www.graafreinaldschool.nl info@graafreinaldschool.nl 2014-2015 Jaarkalender Faseschool Graaf Reinald Graaf Reinaldschool Top Naeffstraat 26 4207 MT Gorinchem www.graafreinaldschool.nl info@graafreinaldschool.nl Inhoudsopgave Voorwoord blz. 3 Groepsverdeling

Nadere informatie

MONTESSORISCHOOL RHENEN

MONTESSORISCHOOL RHENEN MONTESSORISCHOOL RHENEN INFORMATIEBOEKJE Middenbouw 2015-2016 Lijsterberg 113, 3911 DJ RHENEN 0317-612 976 directie@montessori-rhenen.nl www.monton.nl 1 Wetenswaardigheden voor de middenbouw 2015/2016

Nadere informatie

Schooljaar 2012-2013 Groep 4

Schooljaar 2012-2013 Groep 4 Schooljaar 2012-2013 Groep 4 Infobulletin Beste kinderen én ouders van groep 4, Komend schooljaar zitten jullie in de klas bij meester Chris (maandag t/m donderdag) en meester Sjaak (vrijdag). Op een aantal

Nadere informatie

Maandbrief groep 5/6, september 2014

Maandbrief groep 5/6, september 2014 Maandbrief groep 5/6, september 2014 Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5/6 Welkom in het nieuwe schooljaar Na 6 weken zomervakantie weer starten op school. En wat voor school! Een gloednieuw

Nadere informatie

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar.

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar. INFO 2015 - Elfde jaargang Kornak Nieuws schooljaar 2015-. Nummer: 0 Datum: 21-08-2015 Beste ouders/verzorgers, Welkom weer in het nieuwe schooljaar. We zijn blij dat iedereen weer veilig en gezond terug

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 4

Informatieboekje Groep 4 Informatieboekje Groep 4 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 4 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Beleid uitstroom leerlingen groep 8

Beleid uitstroom leerlingen groep 8 Beleid uitstroom leerlingen groep 8 Oktober 2014 Marion Kersten Inhoud Inleiding... 3 Het adviseringstraject... 4 Bepalen (pre)-advies.... 5 Het kind... 5 De methodegebonden toetsen... 6 De methode-onafhankelijke

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent

Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent Basisschool Het Talent Asterstraat 35 5721 EE Asten 0493-670090 info@hettalent-asten.nl Beste ouders/verzorgers, Wij heten u en uw kind van harte welkom

Nadere informatie

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Dit boekje heeft u als ouder van onze school ontvangen

Nadere informatie