Informatieboekje groep 4 schooljaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016"

Transcriptie

1 Informatieboekje groep 4 schooljaar

2 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl

3 Groep 4b Eveline Bindels Vicky van Beckhoven Dinsdag in groep 4a Vrijdag in groep 4b Contact met ouders Na schooltijd kunt u ons altijd even aanspreken. Mocht het op dat moment niet uitkomen dan maken wij een afspraak. Ook kunt u ons buiten schooltijd telefonisch bereiken op het telefoonnummer van de school: U kunt ons ook bereiken per , zie de vorige bladzijde voor de adressen. Regelmatig zullen wij een beroep op u doen om mee te helpen met allerlei activiteiten. Zoals excursies, knutselen en zwemmen.

4 Algemene opmerkingen en regels s Morgens vanaf uur mogen de leerlingen inlopen in de groep. De kinderen hangen zelf hun jas en tas op. Tijdens de inloop mag iedereen doen wat hij of zij leuk vindt. Er zijn diverse spelletjes in de groep. Om uur beginnen wij met het lesprogramma. Wij starten elke ochtend met kijken wat er die dag allemaal op het programma staat. Als er bijzondere verhalen zijn of iemand heeft wat belangrijks te vertellen, dan is daar op dat moment ook ruimte voor. Instructietafel Bij alle lessen werken wij met de instructietafel. Deze tafel vindt u in elke groep. Na de korte instructie kunnen de kinderen hieraan plaats nemen, indien ze de stof nog niet helemaal beheersen. Aan de instructietafel krijgen ze gerichte aandacht en kunnen de andere leerlingen verder met hun werk zonder hierbij gestoord te worden. De instructietafel wordt ook gebruikt voor kinderen die structureel, op welk leergebied dan ook, extra aandacht nodig hebben. Kinderen komen op uitnodiging van de leerkracht aan de instructietafel of ze mogen hier zelf voor kiezen. Zelfstandig werken Sinds een aantal jaren is De Hofstee hard aan het werk om een goede leerlijn zelfstandig werken te ontwikkelen. Voor gedetailleerde informatie over het zelfstandig werken verwijzen wij u naar de schoolgids. De taakkaart Vanaf groep 4 werken wij met een taakkaart. Dit is een blad waarop verschillende taken staan die de kinderen die week moeten maken. Elke maandag beginnen wij met een taakkaart en die eindigt op vrijdag. Deze taakkaart is gekoppeld aan het groepsplan. De extra hulp of uitdaging die kinderen nodig hebben staat omschreven in het groepsplan. Door middel van de taakkaart zetten wij deze extra hulp of uitdaging om in concrete activiteiten (verrijkingsstof, extra herhaling, etc.). Op de taakkaart staan basistaken en individuele taken. Basistaken zijn taken die voor alle kinderen gelijk zijn. Individuele taken zijn taken die worden aangepast aan de mogelijkheden van het kind. Bovendien wordt rekening gehouden met het tempo van het kind. Na de periode van kennismaken met het werken aan de taakkaart wordt de controle aangescherpt door de leerkracht. Wanneer een taakkaart dan door onvoldoende inzet van het kind niet af is bestaat er de mogelijkheid dat een deel van de taakkaart mee naar huis gaat om af te maken. De maandag erna dient deze dan weer ingeleverd te worden. Aan het eind van groep 4 proberen wij iedere dag een uur aan de taakkaart te werken. De gedragscodekubus Tijdens het zelfstandig werken of bij de verwerking van een instructie maken de kinderen vanaf groep 4 gebruik van een gedragscodekubus. Deze houten kubus is bedrukt met verschillende kleuren. Met de kubus kunnen de kinderen iets kenbaar maken. De kleuren van de kubus hebben in iedere groep dezelfde betekenis: Rood: ik wil niet gestoord worden en alleen werken Groen: je mag een vraag stellen over het werk?: ik vraag uitleg aan de leerkracht

5 Computer Waar mogelijk wordt de computer als hulpmiddel ingezet. Hier worden bijvoorbeeld spellingafspraken, woordenschat, rekenen en tafeltjes op geoefend. Ook gaat iedere groep een uur in de week naar het computerlokaal. Pauze en traktaties Van 10:15 uur tot 10:30 uur hebben de kinderen pauze. In de pauze eten ze hun tussendoortje op. Graag zien wij dat dit gezond en klein is. Op dinsdagen en donderdagen worden alle kinderen gestimuleerd om fruit en/of groente mee naar school te brengen. Na de pauze is er gelegenheid om te drinken. Als uw kind jarig is, vieren wij dit in de groep en mag er uiteraard getrakteerd worden. Ook hier vragen wij uw aandacht voor een gezonde, kleine traktatie. Cadeautjes trakteren mag niet. Vakken De vakken die in de groepen 4 aan de orde komen zijn: Rekenen Taal Spelling Schrijven Lezen Begrijpend lezen Catechese Kanjer Lichamelijke opvoeding (zwemmen en gym) Expressie (handvaardigheid, tekenen en muziek) Wereldverkenning (aardrijkskunde, biologie/techniek, geschiedenis) Lezen (Station Zuid) Op alle dagen van de week begint de dag, na het doornemen van het dagprogramma, met lezen. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is dit een leesles van 30 minuten, op woensdag 45 minuten. In de methode van Station-Zuid wordt op drie niveaus gelezen. Het is erg belangrijk dat de kinderen ook thuis regelmatig lezen! Rekenen Tafels oefenen is heel erg belangrijk. In groep 4 leren de kinderen de tafel van 1 t/m 6 en 10. De kinderen zullen hier thuis ook veel mee moeten oefenen. Daarnaast leren de kinderen erbij en eraf sommen met overschrijding van het tiental te maken via de lege getallenlijn. Deze sommen gaan tot 100. Schrijven Wij beginnen in groep 4 met het schrijven met een vulpen en dit doen wij alleen in de schrijfschriftjes. Later wordt het gebruik van de vulpen uitgebreid naar de andere vakken. Alle leerlingen krijgen van school een vulpen. Ouders die het prettig vinden om hun kind met een Stabilo pen te laten schrijven mogen deze meegeven aan hun kind.

6 Spelling Ook in groep 4 krijgen de kinderen weer spelling. Zij leren de spellingregels en gaan hiermee oefenen. De kinderen krijgen twee keer per week een instructie van 20 minuten, daarna gaan ze zelfstandig aan de slag met de verwerking. Kinderen die verlengde instructie nodig hebben komen op dat moment aan de instructietafel zitten. Naast de instructie en de zelfstandige verwerking krijgen de kinderen 2 keer in de week een oefendicteetje. De al aangeleerde spellingregels worden tijdens dit dicteetje extra geoefend. Taal In groep 4 krijgen de kinderen iedere dag taal. De lessen zijn onderverdeeld in woordenschat, spreken en luisteren, taal verkennen en schrijven. Gym Wij gymmen 1 keer per week. De gymtijden zijn: Groep 4a: dinsdag van 10:00 uur tot 11:00 uur Groep 4b: dinsdag van 11:15 uur tot 12:15 uur Voor de gymles hebben de kinderen nodig: stevige sportschoenen, korte broek en shirt. Ze mogen uit hygiënisch oogpunt een handdoek meebrengen om op te staan bij het omkleden. Tijdens het sporten mogen de kinderen geen sieraden dragen! Ons advies is om dat thuis te laten. Als uw kind geen gymkleding of gymschoenen bij zich heeft, kan hij of zij niet meedoen met de gymles. Uw kind gaat dan naar de andere leerkracht van groep 4 om aan de taakkaart te werken. Wanneer uw kind niet kan deelnemen aan de gymles vragen wij u een briefje mee te geven voor de leerkracht. Wereldverkenning In groep 4 krijgen de kinderen voor het eerst wereldverkenning. Het gaat hierbij om de vakken aardrijkskunde, biologie, geschiedenis en techniek. Op een speelse manier maken de kinderen kennis met deze vakken. Er is daarom geen toetsing aan deze vakken verbonden. Zwemmen Vanaf 15 februari gaan de groepen 4 op maandag zwemmen in de Banakker: Groep 4a: 13:30 uur tot 14:15 uur Groep 4b: 14:15 uur tot 15:00 uur De kinderen hebben nodig: zwemkleding, 2 handdoeken (1 om op te staan, 1 om af te drogen), dit alles in een rugzak. Kinderen die niet mee mogen zwemmen of geen spullen bij zich hebben blijven op school. Begin januari gaat er nog een brief mee met de kinderen met extra informatie over het schoolzwemmen. Huiswerk De kinderen van groep 4 starten na de herfstvakantie met het maken van huiswerk. De kinderen hebben een week de tijd om het opgegeven werk te maken. Het huiswerk zal iedere vrijdag opgegeven worden. Leerling Volg Systeem (LVS) Regelmatig wordt uw kind getest om te kijken hoe het ervoor staat. Deze resultaten worden ook op het rapport vermeld. Kinderen die uitvallen of extra uitdaging nodig hebben krijgen extra aandacht (o.a. door middel van de taakkaart).

7 Eerste Heilige communie In het voorjaar van 2015 worden de kinderen in de gelegenheid gesteld om hun eerste communie te doen. Voorbereiding hiertoe vindt buiten schooltijd op school plaats onder leiding van enkele ouders. T.z.t. gaat er een brief met de kinderen mee, waarop u uw kind kunt aanmelden. En dan nog even dit Regelmatig zijn de kinderen hulpje in de groep, wat inhoudt dat ze onder schooltijd, maar ook na schooltijd even helpen met opruimen, uitdelen, vegen enz. De kinderen worden dan uiterlijk om 15:30 uur naar huis gestuurd. Als uw kind last heeft van keelpijn, hoofdpijn etc. en daarvoor een keelsnoepje of paracetamol meeneemt naar school dan zien wij daar graag van u een briefje voor. Daarna geven ze de medicijnen aan de leerkracht die ze bewaart. Ook voor bezoekjes aan de dokter, tandarts etc. graag even een briefje of mededeling van de ouder zelf. Als u vragen of opmerkingen hebt, dan horen wij ze graag. De leerkrachten van groep 4, Dimf van Balen, Eveline Bindels en Vicky van Beckhoven.

8 Voor het laatste nieuws kunt u onze facebook pagina liken : Voor het laatste nieuws kunt u uzelf ook abonneren op onze twitter pagina:

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Beste ouders/ verzorgers,

Beste ouders/ verzorgers, Beste ouders/ verzorgers, Even voorstellen: Mijn naam is Tom Neven. Uw zoon of dochter zit dit jaar bij mij in groep 5b. Ik ben 30 jaar oud en woon in Etten-Leur. Mijn favoriete bezigheid is muziek en

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 5 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 5 schooljaar 2015-2016 Beste ouders/ verzorgers, Even voorstellen Mijn naam is Edwin Kraan. Ik werk sinds 1997 op de Hofstee en heb inmiddels al in een aantal verschillende groepen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016 Bij wie komt uw zoon of dochter in de groep? Ik ben Denise van den Broek Garnier en ik werk al heel veel jaren op de Hofstee. Dit jaar werk ik weer in groep

Nadere informatie

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames Groep 6/7 Informatiebrief Schooljaar 2015/2016 Algemeen o Inloop: leerlingen mogen van 8.15 uur en 13.00 uur naar de klas toe gaan. De leerkracht is dan in de klas. Leerkrachten: Op maandag, dinsdag en

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 8 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 8 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 8 schooljaar 2015-2016 Welkomstwoordje Beste ouders / verzorgers Groep 8 is voor de kinderen en misschien ook wel voor u, een speciaal jaar. Natuurlijk omdat het het laatste jaar

Nadere informatie

Welkom bij de informatieavond van groep 7!

Welkom bij de informatieavond van groep 7! Welkom bij de informatieavond van groep 7! Dit zijn wij! Agenda O Even voorstellen O Toelichting op de vakken O Thematisch werken O Inloop O Leerlingenzorg O Thuis O Praktische zaken O Kirsten van Gerven

Nadere informatie

Informatieboekje groep /2020

Informatieboekje groep /2020 Informatieboekje groep 3 2019/2020 Beste ouder(s), Voor u ligt een informatieboekje van de groepen 3 van basisschool EigenWijs. Wij hebben dit boekje gemaakt om u op de hoogte te brengen van de gang van

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. groep 7. RKBS De Hofstee. Denise van den Broek. Wout Berndsen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. groep 7. RKBS De Hofstee. Denise van den Broek. Wout Berndsen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 7 RKBS De Hofstee Denise van den Broek & Wout Berndsen Bij wie komt uw zoon of dochter in de groep? De leerlingen van groep 7b komen bij mij, Wout Berndsen in

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

Elke ochtend van uur starten we met lezen. De kinderen krijgen dan op hun eigen niveau een korte leesinstructie.

Elke ochtend van uur starten we met lezen. De kinderen krijgen dan op hun eigen niveau een korte leesinstructie. Aan de ouders van groep 4,5 en 6 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op

Nadere informatie

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs)

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Dag van de week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Wie? Juf Femke Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Juf Femke Juf Femke Juf Femke Meneer Marcel

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond groep 7

Welkom. Informatieavond groep 7 Welkom Informatieavond groep 7 Wat komt vanavond ter sprake? Voorstellen Vakken en toetsing in groep 7 Rekenen Hoofdrekenen, herhaald aftrekken, metriek stelsel, breuken, procenten, zakrekenmachine. Er

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

Openbare basisschool De Drentse Hoek

Openbare basisschool De Drentse Hoek Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 3a. Den Haag, 8 september 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hartelijk welkom in groep 3! In deze brief wil ik u graag iets meer vertellen over de

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee Informatieboekje schooljaar 2011-2012 RKBS De Hofstee Klassenorganisatie: Inloop: De kinderen mogen tussen 8.30 en 8.45 uur naar binnen. De kinderen mogen naar binnen gebracht worden, maar om hun zelfstandigheid

Nadere informatie

Rekenen Methode: Wereld in Getallen. Taal Methode: Taal actief. Spelling

Rekenen Methode: Wereld in Getallen. Taal Methode: Taal actief. Spelling Welkom! Van harte welkom in groep 4. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden.

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden. Welkom! Van harte welkom in groep 3. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 1. 1. De leerkracht en de groep 2. Dit jaar hebben de kinderen op maandag en dinsdag les van juf Hen van Gils. Op woensdag t/m vrijdag van juf Maike Romp. Wij zijn gestart

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2015-2016 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Schooljaar 2012-2013 Groep 4

Schooljaar 2012-2013 Groep 4 Schooljaar 2012-2013 Groep 4 Infobulletin Beste kinderen én ouders van groep 4, Komend schooljaar zitten jullie in de klas bij meester Chris (maandag t/m donderdag) en meester Sjaak (vrijdag). Op een aantal

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Openbare basisschool De Drentse Hoek

Openbare basisschool De Drentse Hoek Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 6A Den Haag, 8 september 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hartelijk welkom in groep 6A! In deze brief willen we u graag iets meer vertellen over

Nadere informatie

Openbare basisschool De Drentse Hoek

Openbare basisschool De Drentse Hoek Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 5 Den Haag, 8 september 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hartelijk welkom in groep 5! In deze brief wil ik u graag iets meer vertellen over de

Nadere informatie

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag Anneke Lechner woensdag 8.20 uur tot 8.30 uur. 13.00 uur tot 13.15 uur. Zorg er a.u.b. voor dat de kinderen op tijd in school zijn i.v.m. onder andere

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatieboekje groep

Informatieboekje groep Informatieboekje groep 6 2018-2019 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Dit jaar nodigen we u aan het begin van het schooljaar uit voor een kennismakingsgesprek, dit o.a. ter vervanging van de informatieavond

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4

Informatieboekje groep 4 Informatieboekje groep 4 Beste ouder(s), Voor u ligt een informatieboekje van groep 4 van basisschool EigenWijs. Wij hebben dit boekje gemaakt om u op de hoogte te brengen van de gang van zaken in onze

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 4-5.

Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 4-5. Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 4-5. Groepsbrief U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. Hiervoor gebruiken

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1.

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. Beste ouders of verzorgers, Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. U krijgt zo de indruk van wat er dit schooljaar op uw kind afkomt. Voor

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Juf Teatske Juf Marleen Juf Judith Het informatieboekje voor groep 5/6 In dit boekje willen wij u in t kort vertellen hoe

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5

Informatieboekje groep 5 Informatieboekje groep 5 Beste ouder(s)/ verzorgers, Voor u ligt een informatieboekje van groep 5 van basisschool EigenWijs. Wij hebben dit boekje gemaakt om u op de hoogte te brengen van de gang van zaken

Nadere informatie

Welkom in groep 3b/4 Bijbelse geschiedenis verhalen Lezen in groep 4 Taal in groep 4

Welkom in groep 3b/4 Bijbelse geschiedenis verhalen Lezen in groep 4 Taal in groep 4 Welkom in groep 3b/4 Wij, juf Arende Panhuis en juf Hermien van den Brink, zijn de twee juffen die dit jaar voor groep 4a staan. Middels deze brief willen we u informeren wat wij dit jaar hopen te leren

Nadere informatie

Informatieboe kje groep

Informatieboe kje groep Informatieboekje groep 6-7 2018-2019 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Ook dit jaar nodigen we u aan het begin van het schooljaar uit voor een kennismakingsgesprek, dit o.a. ter vervanging van de informatieavond

Nadere informatie

Informatiefolder. Groep 3/4. Schooljaar 2015-2016. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

Informatiefolder. Groep 3/4. Schooljaar 2015-2016. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com Informatiefolder Groep 3/4 Schooljaar 2015-2016 1 Informatie schooljaar 2015-2016 Groep 3 en 4 Voor u ligt de informatiefolder van de groep, waarin uw kind dit schooljaar zit. In deze informatiefolder

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 3,

Aan de ouders van groep 3, groepsbrief 2017-2018 Aan de ouders van groep 3, Elk jaar krijgt u informatie over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. Met deze brief willen we u alvast iets vertellen over groep 3. Ook dit schooljaar

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Welkom in onze klas Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Een nieuw schooljaar.

Een nieuw schooljaar. Een nieuw schooljaar. Na de grote vakantie heeft uw kind weer een grote stap gemaakt op onze school. Hij/zij is gestart in een nieuw leerjaar. Dat is altijd heel leuk en tegelijkertijd ook heel spannend.

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

Informatieavond groep 4b

Informatieavond groep 4b Informatieavond groep 4b Leerkrachten: Chantal Laven: aanwezig op maandag en dinsdag. Anja v.d. Maaden: aanwezig op woensdagmorgen, donderdag en vrijdagmorgen. Samenstelling van de groep: 25 leerlingen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3

Informatieboekje groep 3 Informatieboekje groep 3 Schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 3 Aansluitend aan de informatieavond geven wij u graag dit boekje mee. Hierin kunt u (bijna) alles lezen over hetgeen er speelt in groep

Nadere informatie

Informatieavond groep 5a Renske Jansse en Joyce van Konijnenburg

Informatieavond groep 5a Renske Jansse en Joyce van Konijnenburg Informatieavond groep 5a Renske Jansse en Joyce van Konijnenburg Voorstellen Renske Staat op woensdag, donderdag en vrijdag voor de groep. Vanaf januari 2015 gaat zij met zwangerschapsverlof. Er zal vanaf

Nadere informatie

Jaarprogramma. Algemeen

Jaarprogramma. Algemeen 1 Jaarprogramma Algemeen Binnen komen De kinderen van groep 4 tot en met 8 komen binnen nadat de schoolbel is gegaan. De inloop is vanaf groep 4 voorbij; het is ook niet meer de bedoeling dat ouders mee

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat Groepsgids Groep 2-3 de Letterflat Wie werk en er in de groepen 2/3: s.hogervorst@dezonnepoort.nl (Inge Neijenhuis ) afwezig i.clappers@dezonnepoort.nl vervanger: Yvonne te Vaanholt Verdeling van de dagen

Nadere informatie

werkstukje: De kinderen van groep 5 en 6 moeten dit jaar allemaal een werkstukje maken. De kinderen krijgen hier t.z.t. nog informatie over.

werkstukje: De kinderen van groep 5 en 6 moeten dit jaar allemaal een werkstukje maken. De kinderen krijgen hier t.z.t. nog informatie over. Beste ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5 en 6. Groepsbrief: U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. Hiervoor

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatie groep 3-4. Schooljaar

Informatie groep 3-4. Schooljaar Informatie groep 3-4 Schooljaar 2017 2018 Contactgegevens: Jorine Doove jorine.doove@pcpomiddenbrabant.nl (werkdagen in groep 3/4: maandag t/m woensdag) Jefira Nagel jefira.nagel@pcpomiddenbrabant.nl (werkdagen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 1-2 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 1-2 schooljaar 2015-2016 Even voorstellen Naam: (juf) Ineke Nuijts Groep: 1-2 A E-mail: inuijts@bshofstee.nl Hobby s: lezen, reizen, bloemschikken, tuinieren, fietsen. Naam: (juf)

Nadere informatie

Moet je doen! Eigen-wijs

Moet je doen! Eigen-wijs 1 Welkom in de groep Beste ouders, wij heten u van harte welkom in groep 5/6. In dit boekje staat een korte omschrijving van groep 5/6. U vindt er informatie over de dagelijkse gang van zaken en andere

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5/

Informatieboekje groep 5/ Informatieboekje groep 5/6 2017-2018 Aanvang school Voor alle kinderen van de school hebben we een inloop om 8.20u en om 12.50u. Ook ouders mogen dan gerust eventjes mee de klas in om wat werkjes te bekijken.

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 Groep 3/4 Zo gaat dat bij ons in de groep Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 10 Algemene informatie Het binnen komen Om 8:20 uur gaat de deur open. De kinderen hangen hun jas aan de kapstok.

Nadere informatie

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA GROEP 7

JAARPROGRAMMA GROEP 7 JAARPROGRAMMA GROEP 7 Even voorstellen De leerkrachten van deze groep zijn: Patricia Mulder, zij werkt op maandag en dinsdag. Evelien Rikken werkt op woensdag, donderdag en vrijdag. Technisch lezen Technisch

Nadere informatie

Algemene informatie. Diverse dingen:

Algemene informatie. Diverse dingen: Informatieboekje Groep 4/5 2011-2012 Algemene informatie Diverse dingen: Gedragsregels in en buiten de klas Samen met de juf hebben de kinderen klassenregels bedacht en ondertekend. Wij houden ons allemaal

Nadere informatie

Algemene belangrijke zaken

Algemene belangrijke zaken Algemene belangrijke zaken Binnenkomst: de kinderen mogen vanaf 8.15 uur binnen komen om hun tas en hapje en drankje binnen neer te zetten/ op te hangen. Daarna gaan de kinderen naar het plein waar een

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

[Typ hier] Informatie. Groep 5/6

[Typ hier] Informatie. Groep 5/6 [Typ hier] Informatie Groep 5/6 2016-2017 Informatie groep 5/6 Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 35

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 35 k.b.s. Sint Theresia directeur: Anja van Manen Postweg 131 locatieleider: Mark Jakobs 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail:theresia@skod.nl tel: 0591-349275 www.sttheresia-skod.nl t Informantje schooljaar

Nadere informatie

Groep 4. Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015

Groep 4. Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015 Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015 Beste ouders/verzorgers, Onze opzet van de start van het schooljaar is gewijzigd. De informatieavond voor ouders is vervangen door een meer persoonlijke

Nadere informatie

Welkom in. groep 3-4a

Welkom in. groep 3-4a Welkom in groep 3-4a EVEN VOORSTELLEN Lonneke Vleugels: maandag, dinsdag en woensdag Loes Oelers: donderdag en vrijdag INLOOPTIJDEN s Morgens van 8.20 uur tot 8.30 uur. s Middags van 13.00 uur tot 13.15

Nadere informatie

Voorlichtingsavond groep 3b

Voorlichtingsavond groep 3b Voorlichtingsavond groep 3b 08:30 tot 09:00 Beginnen de kinderen met zelfstandig werken. We gebruiken daarbij het kiesbord. Tot aan de voorjaarsvakantie zijn de kinderen zelfstandig bezig met lees spelletjes,

Nadere informatie

Informatieboekje bovenbouw

Informatieboekje bovenbouw Informatieboekje bovenbouw Voor ouders en kinderen uit de bovenbouw. INHOUD Inleiding... 3 Agenda... 3 Toetsrooster... 5 Reguliere toetsen.... 5 Wereldoriëntatie:... 5 Taal, rekenen en Engels:... 5 Boekverslag/

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie

Informatieavond groep 6. Schooljaar 2013-2014

Informatieavond groep 6. Schooljaar 2013-2014 Informatieavond groep 6 Schooljaar 2013-2014 Programma Algemene informatie Vakspecifieke informatie Rondvraag Sluiting Even voorstellen Miranda Suijker Werkzaam Maandag Dinsdag Marja Vonk Werkzaam Woensdag

Nadere informatie

Wie staan er voor de klas:

Wie staan er voor de klas: Welkom allemaal! Wie staan er voor de klas: Maandag en dinsdag : Nanda van den Berg Woensdag, donderdag en vrijdag: Edith. Bij binnenkomst gezellig een boekje met uw kind lezen Dagindeling groep 1 8.20

Nadere informatie

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure:

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure: Info groepen 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is en blijft een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet onderwijs: De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4,5 en 6

Aan de ouders van groep 4,5 en 6 Aan de ouders van groep 4,5 en 6 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Informatieavond groep september 2016

Informatieavond groep september 2016 Informatieavond groep 4 20 september 2016 Van harte welkom Opzet van de avond: Kort overzicht van de vakken Zaken van algemene aard Stellen van vragen Rondkijken Het rooster van groep 4 Maandag 8.30-8.45

Nadere informatie

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter Kleuterboekje De Hoeksteen Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op de Hoeksteen! En dan is het ineens zover: Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u hoe het eraan toe gaat bij de

Nadere informatie

[INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 5.

[INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 5. 2016-2017 [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 5. Informatieblad groepen 5 Gang van zaken Zelfstandigheid: In groep 5 leren de kinderen zelf hun werk te verdelen over de week.

Nadere informatie

INFORMATIE OVER GROEP 4. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt.

INFORMATIE OVER GROEP 4. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. INFORMATIE OVER GROEP 4 Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. Rekenen: Methode: De wereld in getallen. Er zijn blauwe taken.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

Informatieboekje 2015-2016

Informatieboekje 2015-2016 Informatieboekje Groep het Landkaartje In dit boekje leest u informatie over de gang van zaken in onze groep. 2015-2016 De groep: De groep bestaat uit 16 kinderen, 5 meisjes en 11 jongens. We besteden

Nadere informatie

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017 informatie groep 4 Kbs De Werft Raaimoeren 21 4824 KA Breda 076-5410515 www.dewerft.nl kbsdewerft_info@inos.nl Beste ouders, 18 september 2017 Uw kind zit ondertussen alweer enkele jaren op de basisschool.

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 5/6

Groepsgids. Groep 5/6 Groepsgids Groep 5/6 Wie werken er in de groepen 5-6: Jessica van Kempen Simon van Nieuwland Marijn Schraa j.vankempen@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl m.schraa@dezonnepoort.nl De Boomhut

Nadere informatie

Informatie groep juf Charlotte

Informatie groep juf Charlotte Informatie groep juf Charlotte In dit boekje krijgt u informatie over de gang van zaken in de groep. Groep Atalanta De groep. We hebben 16 kinderen in de groep, 4 meisjes en 12 jongens. De kinderen variëren

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2014 2015 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 Even voorstellen: Fenna van de Meerakker 1-2a gedurende het Vivian Rebergen 1-2a jaar in alle + stagiaire Rian (4e jaars Pabo) groepen stagiaires Juliette

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2

Informatieboekje groep 1-2 Informatieboekje groep 1-2 Wij heten u en uw kind van harte welkom op onze school. De eerste schooldag is niet alleen erg spannend voor uw kind, ook bij ouders kan het leiden tot vragen. Met dit informatieboekje

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016 Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2015-2016 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen.

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. Informatie over de gang van zaken in leerjaar 5 Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. ALGEMEEN Het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

INFORMATIE OVER GROEP 4/5.

INFORMATIE OVER GROEP 4/5. INFORMATIE OVER GROEP 4/5. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. Rekenen: Methode: De wereld in getallen. Er zijn blauwe taken.

Nadere informatie