Informatieboekje groep 1-2 schooljaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieboekje groep 1-2 schooljaar"

Transcriptie

1 Informatieboekje groep 1-2 schooljaar

2

3 Even voorstellen Naam: (juf) Ineke Nuijts Groep: 1-2 A inuijts@bshofstee.nl Hobby s: lezen, reizen, bloemschikken, tuinieren, fietsen. Naam: (juf) Lydia Louisa Groep: 1-2 C llouisa@bshofstee.nl Hobby s: lezen, film kijken, winkelen, kleding maken, hardlopen, fietsen, wandelen. Naam: (juf) Lieke Gobbens Groep: 1-2 B lgobbens@bshofstee.nl Hobby s: hockeyen, dansen, lezen. Naam: (juf) Ine van Trijen Groep: 1-2 A/C ivtrijen@bshofstee.nl Hobby s: leerrijke materialen maken voor jonge kinderen, dansen en muziek, fietsen, wandelen, knutselen, schrijven, lezen.

4 Naam: (juf) Diana van Oosterhout Groep: 1-2 F dvoosterhout@bshofstee.nl Hobby s: lezen, hardlopen, body balans, film kijken. Naam: (juf) Miranda Vermunt Groep: 1-2 D mvermunt@bshofstee.nl Hobby s: lezen, sporten, winkelen. Naam: (juf) Sabine Koolen Groep: 1-2 F skoolen@bshofstee.nl Hobby s: badminton, tuinieren, fietsen met mooi weer, bioscoop, uit eten. Naam: (juf) Petty Sol Groep: 1-2 E psol@bshofstee.nl Hobby s: winkelen, film kijken, lezen, knutselen.

5 Schooltijden De schooltijden zijn: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: woensdag uur en uur uur Klassenorganisatie Inloop s Ochtends tijdens de inloop komen alle kinderen tussen 8.30 en 8.45 uur de school binnen en s middags tussen en uur. De leerkracht is er tijdens de inloop voor de kinderen. Korte mededelingen graag schriftelijk aan de leerkracht geven. De kinderen zorgen er zelf voor dat hun jas, tas en beker op de goede plaats komen. Om hun zelfstandigheid te bevorderen stimuleren we de kinderen om alleen de klas binnen te gaan. In de klas kiezen de kinderen een inloopwerkje of gaan in de kleine kring zitten bij de leerkracht om iets te vertellen of te laten zien. Om 8.45 uur en uur beginnen de lessen en verlaten de ouders de school. Ieder kind dient dan aanwezig te zijn. Komt u na die tijd aan, dan verzoeken wij u, voor de rust, om via de hoofdingang naar binnen te komen. Dan start de klassikale kring. Wij zingen een liedje, kijken welke dag het is op de tijdwijzer en nemen de dag aan de hand van de dagritmekaarten door. Taalactiviteit Iedere dag komt er tenminste één gerichte taalactiviteit voor: kringgesprek; vertellen/voorlezen; Schatkist taal; Fonemisch bewustzijn; liedjes; versjes; etc. Werken Zowel s morgens als s middags werken de kinderen in verschillende hoeken of met materiaal dat aan het thema is gekoppeld. Meestal kiezen de kinderen zelf een werkje en hangen zij hun naam op het planbord. Daarnaast leren de kinderen ook om verplichte werkjes zelfstandig in te plannen. Wanneer kinderen vrij kiezen, kan de leerkracht daar een opdracht bij geven. Per thema worden er wisselhoeken ingericht waarvoor de kinderen spullen mogen meebrengen. Bij bepaalde thema s zal een kijktafel centraal staan. Tijdens het werken kunnen kinderen verlengde instructie krijgen van de leerkracht. Met behulp van het rode handje leren we kinderen om te gaan met uitgestelde aandacht. Zo leren de kinderen om eerst zelf na te denken over een oplossing of er eventueel met andere leerlingen aan uit te komen. Pauze: eten en drinken Een kwartiertje tijd om even wat te drinken en te eten. Liefst dus niet teveel meegeven en natuurlijk iets gezonds, bijvoorbeeld een appel of banaan. Snoep en priklimonade zijn niet toegestaan. Fruit graag schoongemaakt in een bakje en drinken in een beker. Alles voorzien van naam. Vanwege de afvalberg geen pakjes drinken meebrengen. Op dinsdag en donderdag hebben we op de Hofstee gruitdagen, wat betekent dat de kinderen die dagen iets van fruit en/of groente meenemen.

6 Levensbeschouwelijke vorming We gebruiken verschillende verhalen uit de kinderbijbel. Er worden verschillende thema s behandeld in Bijbelverhalen, maar ook verhalen uit het dagelijks leven. Verder vinden er vieringen plaats rondom feestdagen zoals Kerstmis en Pasen. Expressie Dit kan zijn: een muziekles, liedjes zingen, maat- en ritmespelletjes met of zonder instrumenten, toneelstukjes, enzovoorts. Twee keer per jaar hebben alle kinderen Hofsteeatelier. De kinderen gaan tijdens dit atelier speciale creatieve opdrachten doen buiten de klas met behulp van hulpouders. Vrijdag Op deze dag zijn alleen de oudste kleuters (groep 2) op school. Dit schooljaar zijn er op vrijdag drie groepen. Deze groepen zijn samengesteld uit de groep 2 kinderen van de zes groepen 1/2. Lichamelijke opvoeding In de speelzaal doen we de volgende activiteiten: gymles, spelles, vrij spel, dansles. Iedere dinsdag en groep 2 op vrijdag, krijgen de kinderen een bewegingsles in de gymzaal. De gymspullen van de kinderen gaan na de les weer mee naar huis. Het zou fijn zijn als uw kind op deze dag gemakkelijke kleding draagt, zodat hij/zij zichzelf vlot kan omkleden. Op die manier wordt de zelfredzaamheid gestimuleerd. Schoenen, liefst met klittenband, graag voorzien van naam, blijven op school. Toetsen We hanteren het Cito leerlingvolgsysteem zodat wij de ontwikkelingen van de kinderen goed kunnen volgen. Daarvoor worden in januari en mei bij de kinderen van groep 1 en groep 2 toetsen afgenomen. Aan de hand van deze toetsen kunnen wij vaststellen op welke niveau kinderen presteren en welke (extra) begeleiding gewenst is. Naast het Cito leerlingvolgsysteem observeren we de kinderen doorlopend met het KIJK! observatiesysteem. Door middel van algemene kenmerken en de diverse ontwikkelingslijnen brengen we de ontwikkeling van de kinderen zo goed mogelijk in kaart. U ontvangt tweemaal per jaar hiervan de KIJK! rapportage. Verzuim Wanneer kinderen ziek zijn, moet dit altijd s ochtends voor 8.45 uur telefonisch of via de website doorgegeven worden. Indien dit niet gebeurt en uw kind is afwezig, wordt u door ons gebeld. Bij medische afspraken kunt u dit persoonlijk of via een briefje doorgeven. Bij verlof voor speciale gelegenheden dient u een verlofbrief aan te vragen bij de directie. Contact Contact is op verschillende manieren mogelijk: - bij vragen, problemen of misverstanden kunt u altijd een afspraak maken of direct even langskomen na schooltijd.

7 - oudergesprekken (oktober, januari KIJK-rapportage, juli - facultatief) - inloopmiddagen - telefonisch of via mail info@bshofstee.nl (website:

8 Groepsafspraken Verjaardagen Bij de verjaardag van een kind mogen de ouders aanwezig zijn. U dient echter vooraf een afspraak met de leerkracht te maken. Traktaties Uiteraard zo gezond mogelijk en hierbij geen cadeautjes trakteren. Als uw kind de uitnodigingen voor het kinderfeestje wil uitdelen, mag dit niet op school. Overblijven De kinderen zijn in de gelegenheid om over te blijven op school. Bij het belsignaal blijven de kinderen in de klas wachten en lopen gezamenlijk met de TSO-medewerker naar de overblijfruimte. Wilt u als ouder doorgeven op welke dagen uw kind overblijft? Hulpouders Voor een aantal activiteiten kunnen wij niet zonder de hulp van ouders. - begeleiding bij bepaalde uitstapjes - sportdag - luizenbrigade - knutselactiviteiten (Hofstee-atelier) - computeren U kunt zich hiervoor opgeven bij de leerkracht van uw kind. Meenemen van materiaal/dingen Indien wij rolletjes, doosjes e.d. nodig hebben wordt dit via de leerkracht aangegeven - bij een bepaald thema mogen kinderen spullen van thuis meenemen, graag voorzien van naam. - geef uw kind geen speelgoed/knuffels van thuis mee. - als uw kind jarig is, mag het uiteraard iets meenemen. Hoofdluis Na iedere vakantie onder schooltijd worden de kinderen gecontroleerd op hoofdluis. Liever die dag geen gel, staartjes, vlechtjes e.d. in het haar. U krijgt bericht als uw kind hoofdluis heeft, of als het in de klas van uw kind geconstateerd is. Naar huis Spreek duidelijk met uw kind af door wie en waar het opgehaald wordt. Met de kinderen wordt door ons afgesproken dat ze terug naar binnen komen, als er niemand op hen staat te wachten.

9 KIJK, het leerlingvolgsysteem voor groep 1-2 De ontwikkeling van jonge kinderen is erg belangrijk. In de kleutergroep wordt daarin de basis gelegd voor de verdere schoolloopbaan. Om kinderen goed te kunnen begeleiden, is het zeker van belang dat we goed zicht hebben op het verloop van die ontwikkeling. KIJK is een observatie-instrument waarmee de totale ontwikkeling van jonge kinderen in kaart wordt gebracht. Het is een manier om in beeld te brengen wat een kind al kan en wat de volgende stap in de ontwikkeling is. Het verschaft ons informatie over het individuele kind en de hele groep, maar ook over het aan te bieden materiaal en spel. KIJK bestaat uit: een handleiding. een digitaal registratiesysteem. een rapport. Twee maal per jaar wordt het rapport uitgegeven. Omdat KIJK een andere manier van registreren en rapporteren vraagt, wijken deze tien minuten gesprekken af van groep 3 t/m 8. Tijdens de tien minuten gesprekken worden de observaties vanuit de verschillende ontwikkelingsgebieden (zoals bijvoorbeeld: taalontwikkeling, motoriek, sociaal emotionele ontwikkeling) met u doorgenomen. Wij benaderen de observaties vanuit de kalender- en ontwikkelingsleeftijd van uw zoon of dochter.

10 Pengreep en schrijfhouding In het aanbod naar onze kleuters is voorbereidend lezen en schrijven opgenomen. Kinderen die daar aan toe zijn, vinden het ontzettend leuk om met letters en schrijven bezig te zijn. Om ervoor te zorgen dat de basisbeginselen goed ingeslepen worden, informeren wij u graag met pictogrammen over de juiste pengreep en zithouding. Bovendien hebben wij een overzicht van de juiste schrijfletters toegevoegd.

11

12 Voor het laatste nieuws kunt u onze facebook pagina liken : Voor het laatste nieuws kunt u uzelf ook abonneren op onze twitter pagina:

13

Informatieboekje groep 1-2 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 1-2 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 1-2 schooljaar 2015-2016 Even voorstellen Naam: (juf) Ineke Nuijts Groep: 1-2 A E-mail: inuijts@bshofstee.nl Hobby s: lezen, reizen, bloemschikken, tuinieren, fietsen. Naam: (juf)

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 schooljaar

Informatieboekje groep 1-2 schooljaar Informatieboekje groep 1-2 schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Naam: (juf) Ineke Nuijts Groep: 1-2 A E-mail: inuijts@bshofstee.nl Hobby s: lezen, reizen, bloemschikken, tuinieren, fietsen. Naam: (juf)

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee Informatieboekje schooljaar 2011-2012 RKBS De Hofstee Klassenorganisatie: Inloop: De kinderen mogen tussen 8.30 en 8.45 uur naar binnen. De kinderen mogen naar binnen gebracht worden, maar om hun zelfstandigheid

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje Groep 1 en 2 Dagritme Inloop: - Jassen aan het haakje. - Tas met fruitspullen in het vakje. - In de tas een extra plastic tas met reserve kleding. - Gymschoenen in een aparte tas. Deze

Nadere informatie

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom.

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. In dit boekje vindt u informatie over de groepen 1 en 2 van Kiezel en Kei. Op dit moment hebben we drie

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2

Informatieboekje groep 1-2 Informatieboekje groep 1-2 Wij heten u en uw kind van harte welkom op onze school. De eerste schooldag is niet alleen erg spannend voor uw kind, ook bij ouders kan het leiden tot vragen. Met dit informatieboekje

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Contact leerkrachten: Bij vragen of problemen kunt u het beste ná schooltijd

Nadere informatie

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom op Het Krijt Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom bij ons op Het Krijt In dit boekje hebben we de belangrijkste informatie voor de groepen 1 en 2 voor u op een rijtje

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar Informatie groep ½ Schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Hallo, ik ben Joyce van den Berg Ik werk op maandag en dinsdag in groep ½. Hallo, ik ben Elise Stap Ik werk op woensdag t/m vrijdag in groep ½.

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

Ik ga naar de basisschool!

Ik ga naar de basisschool! Ik ga naar de basisschool! Informatieboekje voor groep 1 en 2 van Basisschool De Wegwijzer Welkom op de Wegwijzer! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede, leerzame en leuke tijd te geven.

Nadere informatie

*Welkom* rmatieavond Groep 1/2. Sint Martinusschool

*Welkom* rmatieavond Groep 1/2. Sint Martinusschool *Welkom* rmatieavond 2016 Groep 1/2 Sint Martinusschool *De bedoeling van deze avond* Voorstellen Margot, Kim en Aybike Verantwoordelijkheid groepen Vertellen over de manier van werken in de groepen 1

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Informatie over groep 1/

Informatie over groep 1/ Informatie over groep 1/2 2016-2017 Van harte welkom op de Nicolaasschool en we wensen u en uw kind een fijne tijd. In groep 1/2 speelt een aantal ontwikkelingsaspecten een grote rol, maar de belangrijkste

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1/2

Informatieboekje Groep 1/2 Informatieboekje Groep 1/2 Basisschool Marcoen I Dennenlaan 71 I 4849 BD Dorst I 0161 411376 www.basisschoolmarcoen.nl I schoolpost@marcoen.nl Inhoud 1. Welkom op basisschool Marcoen... 3 2. Groep 1 en

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 b van basisschool De Duinsprong. In deze brief vindt u wat informatie over onze klas. Deze kunt u nog eens rustig nalezen. Heeft u nog vragen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1-2

Informatieboekje Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 Beste ouders/verzorgers, Binnenkort is het zover; dan start uw zoon of dochter bij ons op De Springplank in groep 1. Een spannend moment voor uw kind en misschien ook voor u.

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas?

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Voor het eerst naar school: dat is heel spannend voor kinderen én ouders. Om u en uw kind een beetje wegwijs te maken, treft u hieronder

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent

Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent Basisschool Het Talent Asterstraat 35 5721 EE Asten 0493-670090 info@hettalent-asten.nl Beste ouders/verzorgers, Wij heten u en uw kind van harte welkom

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Welkom in onze klas Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen

Nadere informatie

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter Kleuterboekje De Hoeksteen Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op de Hoeksteen! En dan is het ineens zover: Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u hoe het eraan toe gaat bij de

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2 De Zonnewijzer Groepen 1 en 2 Werkdagen en lestijden Met deze powerpoint willen wij u informeren over de gang van zaken in onze kleutergroepen 1 en 2. Heeft u nog vragen of tips na het lezen van deze powerpoint,

Nadere informatie

Informatieboekje groep 8 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 8 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 8 schooljaar 2015-2016 Welkomstwoordje Beste ouders / verzorgers Groep 8 is voor de kinderen en misschien ook wel voor u, een speciaal jaar. Natuurlijk omdat het het laatste jaar

Nadere informatie

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas?

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Welkom op De Duif! Voor het eerst naar school: dat is heel spannend voor kinderen én ouders. Om u en uw kind een beetje wegwijs te

Nadere informatie

Algemene informatie groep 1/2

Algemene informatie groep 1/2 Algemene informatie groep 1/2 Schooljaar 2016-2017 Inhoudsopgave Algemeen 3 Kring 3 Werken.. 4 Fruit en drinken. 4 Spel.. 4 Vormingsgebieden.. 4 Sociaal en emotionele ontwikkeling.. 4 Creatieve vorming.

Nadere informatie

Basisschool St. Jozef Kerkendijk ET Someren-Heide Tel Website:

Basisschool St. Jozef Kerkendijk ET Someren-Heide Tel Website: Basisschool St. Jozef Kerkendijk 81 5712 ET Someren-Heide Tel. 0493-491654 E-mail: info.jozef@prodas.nl Website: www.bs-someren-heide.nl Facebook: https://www.facebook.com/basisschool.sintjozef Kleuter-informatieboekje

Nadere informatie

Kleine en grote pauze voorzien van de naam Gymnastiek.

Kleine en grote pauze voorzien van de naam Gymnastiek. Beste ouders, Met deze brief willen wij u informeren over zaken die betrekking hebben op uw kind(eren). Bovendien willen we een aantal onderdelen van het lesprogramma van de groepen graag kort toelichten.

Nadere informatie

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN KLEUTER INFORMATIE BULLETIN Het kleuterinfo-bulletin wordt aan ouders van nieuwe kleuters meegegeven. Het bulletin bestaat uit de volgende onderdelen: Algemeen gedeelte Over de dagelijkse gang van zaken

Nadere informatie

Wilt u uw kind geen chocola, chocoladekoeken, brood of priklimonade meegeven?

Wilt u uw kind geen chocola, chocoladekoeken, brood of priklimonade meegeven? Informatie groep 1/2 Als eerste willen wij dat de kleuters een fijne tijd bij ons hebben. Ze moeten zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. We streven er naar dat de kinderen zich zo optimaal mogelijk

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 B Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Liza Vos en Mariëlle Gerritsen en samen werken we in groep 1/ 2 B. Liza werkt op de woensdag en Mariëlle op de maandag, dinsdag,

Nadere informatie

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3 Informatie over groep 1/2 1. De leerkrachten van groep 1/2/3 en de weekindeling Dit jaar hebben we een combinatiegroep 1/2/3 gemaakt. De kinderen krijgen volgens onderstaand schema les van juf Romp, Britt

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 en 2

Informatieboekje groep 1 en 2 Informatieboekje groep 1 en 2 CBS Goudenstein Vredeplein 1 4175 HA Haaften 0418-591661 Informatieboekje voor groep 1 en 2 Welkom op CBS Goudenstein! Fijn dat u gekozen hebt voor onze school. U hebt gekozen

Nadere informatie

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus Peutergids Foxkidz Sint Willibrordus 2018-2019 Welkom op het Kindcentrum St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de peutergroep van kindcentrum St. Willibrordus. Voor nieuwe ouders

Nadere informatie

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers,

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers, Inleiding Beste ouders, verzorgers, lezers, Wij heten uw kind van harte welkom op PCBO De Fakkel. Deze kleuterinfo is een korte aanvulling op onze schoolgids en bevat informatie die speciaal bestemd is

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Basisschool St. Catharina Haastrecht Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de

Nadere informatie

Waarom dit boekje? De leerkrachten van groep 1-2. Algemeen. De dagindeling

Waarom dit boekje? De leerkrachten van groep 1-2. Algemeen. De dagindeling Waarom dit boekje? Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen die in groep 1 en 2 zitten. U vindt hierin informatie over alle belangrijke afspraken, regels en gewoonten in

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 A Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Erna Klein Obbink, Liza Vos (vervangster van Erna) en Uschi Braun. Liza is werkzaam op maandag en vrijdag. Uschi werkt op

Nadere informatie

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk Basisschool De Waterloop Terlostraat 5 5571 KW Bergeijk 0497-571235 Welkom Binnenkort wordt uw kind vier jaar en mag hij/zij starten in unit 1-2-3 op de basisschool. U hebt gekozen voor onze school om

Nadere informatie

GROEP 1/2. Even voorstellen. Extra ondersteuning: Groep 1-2 Berenklas. Groep 1-2b Vlinderklas Sonja Ulehake(ma en di) Ellyan Heirman (wo, do en vr)

GROEP 1/2. Even voorstellen. Extra ondersteuning: Groep 1-2 Berenklas. Groep 1-2b Vlinderklas Sonja Ulehake(ma en di) Ellyan Heirman (wo, do en vr) GROEP 1/2 Even voorstellen Groep 1-2 Berenklas Mirjam Vermeulen(ma, di, om de woensdag) Judy Boer (om de woensdag, do en vr) Extra ondersteuning: Marieke Baten (ma of di, iedere groep ongeveer 3 kwartier)

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Inhoud. Groepen 1, 2. blz

Inhoud. Groepen 1, 2. blz 1 Inhoud - Voorwoord 2 - Groepsverdeling en leerkrachten 3 - Van peuter naar kleuter 4 - OND-kinderen 5 - Dagindeling 6 - Thema s en ontwikkelingsgebieden 7 - A-B-C groepen - Zelfstandigheid - Regels en

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE Groep 1-2

INFORMATIEBOEKJE Groep 1-2 INFORMATIEBOEKJE 2018-2019 Groep 1-2 ALGEMENE INFORMATIE GROEP 1 T/M 8 Nieuwsbrief: Vanaf het moment dat uw kind 4 is geworden, ontvangt u elke vrijdag de nieuwsbrief van school via de mail. In de nieuwsbrief

Nadere informatie

Openbare basisschool De Kweekvijver Paling 2, 1511 LK Oostzaan Telefoon 075-6841332 Email: administratie@dekweekvijver.nl Informatieboekje Groep 1/2

Openbare basisschool De Kweekvijver Paling 2, 1511 LK Oostzaan Telefoon 075-6841332 Email: administratie@dekweekvijver.nl Informatieboekje Groep 1/2 Openbare basisschool De Kweekvijver Paling 2, 1511 LK Oostzaan Telefoon 075-6841332 Email: administratie@dekweekvijver.nl Informatieboekje Groep 1/2 Dit boekje geeft naast de Schoolgids aanvullende informatie

Nadere informatie

Informatieboekje groep /2020

Informatieboekje groep /2020 Informatieboekje groep 3 2019/2020 Beste ouder(s), Voor u ligt een informatieboekje van de groepen 3 van basisschool EigenWijs. Wij hebben dit boekje gemaakt om u op de hoogte te brengen van de gang van

Nadere informatie

WELKOM OP OBS VUURVOGEL

WELKOM OP OBS VUURVOGEL WELKOM OP OBS VUURVOGEL Informatieboekje kleuters Uw kind zit of komt misschien binnenkort bij ons op school in groep 1. De werkwijze bij de kleuters is toch heel anders dan in de hogere groepen. We willen

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

Informatiebulletin groep 1/2 M

Informatiebulletin groep 1/2 M Informatiebulletin groep 1/2 M 2017-2018 Beste ouders en verzorgers, In dit informatiebulletin zetten we de belangrijkste zaken rondom groep 1/2 voor u op een rij. Hoe ziet een dag in de kleuterklas eruit?

Nadere informatie

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van:

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van: Welkom op De Gooilandschool Dit boekje is van:. Een dag bij ons in de klas Hieronder ziet u de activiteiten die plaatsvinden in groep 1 en 2. 08.20 uur De deur van de kleuteringang gaat open. U kunt vanaf

Nadere informatie

Basisschool De Vos. Informatiefolder Groep 1 en 2

Basisschool De Vos. Informatiefolder Groep 1 en 2 Basisschool De Vos Informatiefolder Groep 1 en 2 2014-2015 Binnenkomst en spelinloop Om 8.35 uur gaat de schooldeur open en mogen de kinderen naar binnen. Het is de bedoeling dat de ouders de kinderen

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE WILDE WINGERD ONDERBOUWBOEKJE

BASISSCHOOL DE WILDE WINGERD ONDERBOUWBOEKJE BASISSCHOOL DE WILDE WINGERD ONDERBOUWBOEKJE Beste ouders/ verzorgers, Hierbij treft u informatie aan over de groepen 1 en 2 van basisschool de Wilde Wingerd. Dit informatiepakket is bedoeld om u een beeld

Nadere informatie

Informatieboekje voor de kleutergroepen

Informatieboekje voor de kleutergroepen Informatieboekje voor de kleutergroepen Locatie Waterrijk Communicatie - De algemene informatie van de school verloopt via de app van de school. Er worden pushberichten gestuurd zodat u snel op de hoogte

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Welkom op basisschool LeerRijk! Wij rollen de loper voor je uit! Introductie Met dit boekje willen wij u welkom heten en u zo goed mogelijk informeren over

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Adressenlijst. Bewaren van werkjes. Boekenkring. Brengen en halen van kleuters

Adressenlijst. Bewaren van werkjes. Boekenkring. Brengen en halen van kleuters Beste ouder(s), verzorger(s), Wij heten u en uw kind van harte welkom op onze school in groep 1/2. In deze folder vindt u allerlei nuttige informatie over de dagelijkse gang van zaken op onze school in

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar de basisschool, We beseffen dat er dan veel op u en uw kind afkomt. We willen proberen door middel van dit informatieboekje een aantal

Nadere informatie

Infoboekje. voor ouders van nieuwe leerlingen

Infoboekje. voor ouders van nieuwe leerlingen Infoboekje voor ouders van nieuwe leerlingen 2 Beste ouders, Uw kind gaat bijna naar de instroomgroep (groep 0) of naar groep 1. Dit is een mijlpaal voor u als ouder, maar ook voor uw kind(eren)! Door

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje 2015-2016 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Hoe verloopt een dag in een groep 1/2?

Hoe verloopt een dag in een groep 1/2? Hoe verloopt een dag in een groep 1/2? Aan de hand van dag- en ritmekaarten laten we iedere ochtend en middag de kleuters zien wat er allemaal gaat gebeuren. De volgende activiteiten komen iedere dag aan

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Schooljaar 2016/2017 Schooltijden Onze schooltijden zijn: maandag, dinsdag en donderdag van 8:30 uur tot 12:00 uur en van 13:00 uur tot 15:00 uur. Woensdag van 8:30 uur tot 12:30

Nadere informatie

OBS Het Kofschip Groep 1-2 rood, geel en blauw.

OBS Het Kofschip Groep 1-2 rood, geel en blauw. OBS Het Kofschip Groep 1-2 rood, geel en blauw. Informatie groep 1 en 2. Startblokken basisontwikkeling. In de groepen 1 en 2 werken we volgens de methodiek van Basisontwikkeling. Deze sluit aan op Startblokken

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. groep 7. RKBS De Hofstee. Denise van den Broek. Wout Berndsen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. groep 7. RKBS De Hofstee. Denise van den Broek. Wout Berndsen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 7 RKBS De Hofstee Denise van den Broek & Wout Berndsen Bij wie komt uw zoon of dochter in de groep? De leerlingen van groep 7b komen bij mij, Wout Berndsen in

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen. Damiaanschool Locatie Rozenstraat VM Zeist

Informatieboekje kleutergroepen. Damiaanschool Locatie Rozenstraat VM Zeist Informatieboekje kleutergroepen Damiaanschool Locatie Rozenstraat 21 3702 VM Zeist 1. Welkom op onze school! Hartelijk welkom op de Damiaanschool. Uw kind wordt binnenkort vier jaar en zal een plaatsje

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 1-2

Informatieboekje. Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 2016-2017 Thematisch werken: We werken in groep 1 / 2 met thema s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Gedurende deze thema s zullen de volgende ontwikkelingsgebieden

Nadere informatie

Groepsbrief groep 1en 2

Groepsbrief groep 1en 2 Groepsbrief groep 1en 2 Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Op de info/inloopavond heeft u al een indruk gekregen wat er in de klas allemaal gedaan wordt. In deze groepsbrief brengen we nog

Nadere informatie

Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016 Bij wie komt uw zoon of dochter in de groep? Ik ben Denise van den Broek Garnier en ik werk al heel veel jaren op de Hofstee. Dit jaar werk ik weer in groep

Nadere informatie

Informatie voor ouders van nieuwe kleuters

Informatie voor ouders van nieuwe kleuters Informatie voor ouders van nieuwe kleuters Beste ouders en/of verzorgers, Wanneer uw kind naar de basisschool gaat, breekt er zowel voor uw kind als ook voor u een nieuwe periode aan. Vaak zijn kinderen

Nadere informatie

Welkom op de Koningin Beatrixschool!

Welkom op de Koningin Beatrixschool! Ridderstraat 10 4101 BK Culemborg 0345-512542 info@beatrixschool-culemborg,nl www.beatrixschool-culemborg.nl Welkom op de Koningin Beatrixschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede en

Nadere informatie

Informatieboekje groep 0/1/2

Informatieboekje groep 0/1/2 Informatieboekje groep 0/1/2 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 0/1/2 van Basisschool Beekpark. In dit boekje vindt u allerlei informatie: informatie over onze school,

Nadere informatie

Kleutergids. Kindcentrum St. Willibrordus

Kleutergids. Kindcentrum St. Willibrordus Kleutergids Kindcentrum St. Willibrordus 2018-2019 Welkom op de St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de St. Willibrordusschool. Voor nieuwe ouders gaat er een wereld open. De

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Kleutergids. Sint Willibrordusschool

Kleutergids. Sint Willibrordusschool Kleutergids Sint Willibrordusschool 2017-2018 Welkom op de St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de St. Willibrordusschool. Voor nieuwe ouders gaat er een wereld open. De start

Nadere informatie

ABBS De Reinbôge Kûbaard. Informatieboekje voor instroom-leerlingen groep 1 en 2

ABBS De Reinbôge Kûbaard. Informatieboekje voor instroom-leerlingen groep 1 en 2 ABBS De Reinbôge Kûbaard Informatieboekje voor instroom-leerlingen groep 1 en 2 Inhoudsopgave 1. Voor het eerst naar De Reinbôge 4 2. Hoe ziet een schooldag eruit? 5 3. Wat leert mijn kind op De Reinbôge?

Nadere informatie

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X Informatieboekje Onderbouw 2018 Samen school zijn! Pius X 2 Voorwoord Van harte welkom op basisschool Pius X! In dit boekje vindt u praktische zaken die voor u en uw kind in groep 1-2 belangrijk zijn.

Nadere informatie

Informatie voor groep 1 en groep 2 Andreashof (schooljaar )

Informatie voor groep 1 en groep 2 Andreashof (schooljaar ) Informatie voor groep 1 en groep 2 Andreashof (schooljaar 2017-2018) We zijn dit schooljaar gestart met 3 kleutergroepen. Dit zijn allemaal groep 1/2 combinaties. In de klassen werken wij vaak rond dezelfde

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje Groep 1 en 2 1 Voorwoord Graag willen wij als team de ouders en kinderen die onze school bezoeken van harte welkom heten. Voor de eerste keer naar school gaan is leuk en spannend. Maar

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Informatie voor de groepen 1 en 2

Informatie voor de groepen 1 en 2 Informatie voor de groepen 1 en 2 Welkom op de Maximaschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een fijne tijd te geven. In het begin is het voor de kinderen erg wennen. Het gaat anders dan op

Nadere informatie

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer bij ons komen kijken. Dit boekje gaat over onze school, dan weet

Nadere informatie

OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat AN Lemelerveld tel

OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat AN Lemelerveld tel OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat 22 8151 AN Lemelerveld tel. 0572 371850 info-heidepark@ooz.nl www.obsheidepark.nl Inleiding Binnenkort start uw kind op obs Heidepark met de wendagen. Spannend voor

Nadere informatie