Openbare basisschool De Drentse Hoek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Openbare basisschool De Drentse Hoek"

Transcriptie

1 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 3a. Den Haag, 8 september 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hartelijk welkom in groep 3! In deze brief wil ik u graag iets meer vertellen over de gang van zaken in groep 3 voor het schooljaar We beginnen eerst met de algemene informatie om daarna verder te gaan over de lesinhoud in groep 3. Meer informatie over dit schooljaar die voor u van belang is, vindt u in de jaarkalender, in de schoolgids, op en natuurlijk elke week in de nieuwsbrief. Uw kind krijgt te maken met één groepsleerkracht en mijn naam is Jurdienne Martina. De kinderen hebben een vol programma. Het is daarom belangrijk dat zij uitgerust en energiek aan dit programma kunnen beginnen. Op tijd naar bed gaan en een goed ontbijt zijn dan ook zeer belangrijk! Inloop De kinderen worden dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend tussen uur en uur in de klas verwacht. Er ligt dan een opdrachtje, extra oefenwerk of verbeterwerk voor ze klaar waar ze, het liefst samen met u, aan kunnen werken.

2 Algemene informatie Ziekte, verzuim en te laat komen Wanneer uw kind, om welke reden dan ook (ziekte, doktersbezoek etc.) niet op school kan verschijnen, dient u dit tussen uur en uur telefonisch aan ons door te geven. U dient tandarts- of doktersbezoek zoveel mogelijk na schooltijd af te spreken zodat de kinderen geen lessen missen. Onder schooltijd mogen kinderen nooit alleen naar huis. Als kinderen op school ziek worden, moeten zij worden opgehaald. Het is heel erg storend als kinderen te laat op school komen. Voor de groep omdat zij in de les gestoord worden maar ook voor het kind dat te laat is. Het mist de instructie en heeft daar last van bij het maken van de les of het vervolgprogramma. Te laat komen is schoolverzuim en wordt gemeld bij Leerplicht. Dus s morgens om 8.30 uur en s middags om uur in de klas. Wij werken met het zogenaamde protocol van Leerplicht: Na 3 x te laat komen krijgen ouders een brief met de melding van 3x te laat. Na 6 x te laat komen worden de ouders aangesproken door de leerkracht. Na 9 x te laat komen wordt het verzuim gemeld bij de leerplichtambtenaar. De afdeling Leerplicht stuurt u een uitnodiging voor een gesprek met de Leerplichtambtenaar. Vanaf dat moment houdt Leerplicht contact met school om het verzuim te controleren. Het tellen begint elk schooljaar opnieuw. Ochtendpauze Rond tien uur is de ochtendpauze. De kinderen mogen iets gezonds (!!) eten en drinken. We denken dan aan een boterham of fruit (in ieder geval woensdag en vrijdag) en een melkproduct of vruchtensap. De kinderen nemen dit zelf van huis mee naar school. Het is niet toegestaan om koolzuurhoudende dranken te nuttigen. Dit tussendoortje is niet bedoeld als vervanging van het ontbijt.

3 Middagpauze De kinderen zijn om uur klaar met het ochtendprogramma en gaan naar huis om daar te lunchen. Om uur begint het middagprogramma weer. Wanneer u werkt of een studie volgt, is er de mogelijkheid om uw kind tussen de middag op school te laten overblijven. Er moet altijd een strippenkaart gekocht zijn voordat uw kind overblijft. Dit betekent dus: geen strippenkaart, niet overblijven. Zodra de oude strippenkaart vol is, krijgt uw kind deze ter controle mee naar huis. Elke dag tussen uur en uur kunt u bij juffrouw Cornellie in de hal een nieuwe strippenkaart kopen. De kosten bedragen voor 4 strippen 6,00 en voor 16 strippen 24,00. De kinderen eten onder leiding van een overblijfmoeder. Rond uur gaan de kinderen naar buiten. Om uur wordt er weer met de les begonnen. Voordat uw kind kan deelnemen aan de overblijf dient u bijgaande werkgeversverklaring/ opleidingsverklaring in te vullen en in te leveren bij de balie. Ouderbijdrage De bijdrage bedraagt 23,- euro per jaar en dient betaald te worden vóór 1 november. Dit geldt niet voor houders van de Ooievaarspas. Meer informatie hierover en over de Ooievaarspas vindt u in bijgaande brief. Rapporten U krijgt drie keer per schooljaar een uitnodiging voor een 10-minuten gesprekje over de vorderingen van uw kind. Verder ontvangt u tussen de gewone rapporten een aantal tussentijdse rapportages over onderwerpen waarop u thuis invloed heeft. Hulpouders Zo af en toe zullen wij een beroep op u doen. Bijvoorbeeld voor het zelfstandig begeleiden van de kinderen tijdens een bezoek aan de bibliotheek, de kinderboerderij of op de sportdag. We rekenen op u; zonder uw hulp zouden deze activiteiten niet mogelijk zijn. Materialen De kinderen hebben nodig: een schaartje een lijmstift en een 23-rings multomap Graag deze week, voorzien van een naam meegeven aan uw kind.

4 Informatie over de lessen Gym Maandag: Vrijdag: 8.30 uur 9.15 uur uur uur Op maandag worden de kinderen om 08.15u in de kleedkamers verwacht, waar zij zich kunnen omkleden. De les begint stipt om 08.30u! De kinderen hebben gymkleding, gymschoenen en een handdoek nodig. Na de gym is douchen verplicht. De kinderen mogen een douchemuts, badslippers en badschuim gebruiken. De kinderen nemen de handdoek en (gym)spullen na de gym weer mee naar huis. Als uw kind een keer niet mee kan doen met de gym dient u hem/haar een briefje mee te geven. Zorg ervoor dat uw kind op gymdagen geen sieraden draagt. Het lesprogramma van groep 3 Lezen Onze leesmethode heet Veilig Leren Lezen. Het leren lezen staat in groep 3 centraal. We besteden er dagelijks ongeveer anderhalf uur aan. De werkwijze is, in grote lijnen, als volgt: Een woord, bijvoorbeeld maan, wordt geïntroduceerd met een verhaaltje. Vervolgens wordt de wandplaat met het woord bekeken. Met behulp van de structureerstrook wordt het woord geoefend. De letter wordt aan de letterlijn gehangen. Het woord komt in het klikklakboekje. Daarna volgen er oefeningen met de woord- of letterdoos, het leesboekje het werkboekje en de computer. We maken hierbij gebruik van het digibord. De methode is verdeeld in twaalf kernen. Tijdens de eerste zes kernen worden de letters aangeboden en draait alles vooral om het automatiseren van de letterkennis. Goede hulpmiddelen zijn de letterlijn en het klikklakboekje: daarmee kunnen de kinderen al snel nieuwe woorden maken en lezen.

5 De kinderen leren de klank van de letters benoemen en niet de naam: dus bijvoorbeeld mmmmmm in plaats van em. Het is belangrijk dat u thuis ook aandacht aan het lezen besteedt. Vanaf nu kunt u al boekjes, die de kinderen al zelf kunnen lezen, lenen in de bibliotheek! In de loop van het jaar krijgen de kinderen zo nu en dan ook extra oefenstof mee naar huis. Voorlezen blijft belangrijk! In de eerste periode doen alle kinderen mee met hetzelfde programma. In de tussentijd wordt er bekeken welke kinderen extra oefening nodig hebben en welke kinderen er al meer aankunnen. Aan het einde van groep 3 willen we graag dat alle kinderen minimaal op AVI niveau E3 kunnen lezen. Rekenen Wij werken met de rekenmethode De Wereld In Getallen. In het begin zijn de kinderen nog vooral bezig met sorteren, ordenen, vergelijken van hoeveelheden, tellen, het schrijven van cijfers, het koppelen van cijfers aan een hoeveelheid en andersom en de plaats van de getallen op de getallenlijn. Er wordt veel gewerkt met de volgende begrippen: meer, minder, meest, minst, evenveel, erbij, eraf. Vervolgens leren de kinderen de getallen t/m 10 te splitsen. Via de z.g. bussommen leren de kinderen optellen en aftrekken. Aan het eind van groep 3 moeten de kinderen geautomatiseerd kunnen optellen en aftrekken t/m 10. Gedurende het schooljaar krijgen de kinderen verschillende hulpmaterialen aangeboden, zoals blokjes, rekenrekjes en de getallenlijn. Wij rekenen zo min mogelijk met de vingers, omdat dat het hoofdrekenen in de weg staat. Schrijven Pennenstreken is onze schrijfmethode. Iedere keer als de kinderen een leesletter krijgen aangeboden, leren zij de daarbij behorende schrijfletter schrijven. De kinderen leren meteen lusletters schrijven, eerst nog los, daarna verbonden. Er wordt vanaf het begin goed gelet op schrijfhouding en pengreep. Overige methodes Verder gebruiken wij de methode Wegwijs voor verkeer en de methode Wijzer door natuur en Techniek voor natuur en techniek. Ook werken wij met de methode Goed Gedaan, dit ter bevordering van de sociale- en emotionele ontwikkeling. Sinds dit schooljaar zijn we tevens gestart met de methode Take it easy om de kinderen met de Engelse taal kennis te laten maken.

6 Toetsen in groep 3 Naast de methode-gebonden toetsen wordt er op onze school in groep 3 gebruik gemaakt van de Cito-toetsen voor lezen, spelling, woordenschat en rekenen. In januari wordt het Derde Groep Onderzoek (DGO) afgenomen. U ontvangt hierover t.z.t. de nodige informatie. U ziet het: er wordt keihard gewerkt in groep 3! Wij gaan er, samen met de kinderen, een gezellig en leerzaam schooljaar van maken! Met vriendelijk groet, Jurdienne Martina NB Als u meer wilt weten of als u iets wilt bespreken, dan kunt u natuurlijk altijd even een afspraak na schooltijd maken..

Uw kind krijgt te maken met twee groepsleerkrachten: meester Mark Bolte en juf Barbara de Ruijter.

Uw kind krijgt te maken met twee groepsleerkrachten: meester Mark Bolte en juf Barbara de Ruijter. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 3b Den Haag, 8 september 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hartelijk welkom in groep 3! In deze brief willen wij u graag meer vertellen over de

Nadere informatie

Openbare basisschool De Drentse Hoek

Openbare basisschool De Drentse Hoek Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 5 Den Haag, 8 september 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hartelijk welkom in groep 5! In deze brief wil ik u graag iets meer vertellen over de

Nadere informatie

Openbare basisschool De Drentse Hoek

Openbare basisschool De Drentse Hoek Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 6A Den Haag, 8 september 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hartelijk welkom in groep 6A! In deze brief willen we u graag iets meer vertellen over

Nadere informatie

Openbare basisschool De Drentse Hoek

Openbare basisschool De Drentse Hoek Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 7 Den Haag, 8 september 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hartelijk welkom in groep 7, In deze brief wil ik u graag iets meer vertellen over de

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

Groep 3. Fijn, dat jij er bent!

Groep 3. Fijn, dat jij er bent! Groep 3 Fijn, dat jij er bent! Dagplanning Elke dag hebben we een dagplanning, zodat de kinderen kunnen zien wat we die dag gaan doen voorspelbaarheid. Inloop Vanaf 8.20u bent u samen met uw kind welkom.

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Informatiefolder groep 3

Informatiefolder groep 3 Informatiefolder groep 3 Door middel van deze informatiefolder hopen wij u een beeld te geven van wat uw kind leert in groep 3 en welke methodes wij daarvoor gebruiken. Heeft u na het lezen van deze folder

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2016-2017 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk!

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk! Taal Onze taalmethode heet Taalactief. Deze methode werkt met verschillende thema s, bijvoorbeeld vriendschap. De eerste 3 weken van een thema krijgen alle kinderen basisinstructie. Daarbij moeten ze een

Nadere informatie

Informatie groep

Informatie groep Informatie groep 3 2017-2018 Informatie groep 3. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft, dan

Nadere informatie

Informatiefolder groep 3

Informatiefolder groep 3 Informatiefolder groep 3 Door middel van deze informatiefolder hopen wij u een beeld te geven van wat uw kind leert in groep 3 en welke methodes wij daarvoor gebruiken. Heeft u na het lezen van deze folder

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3

Informatieboekje groep 3 Informatieboekje groep 3 Schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 3 Aansluitend aan de informatieavond geven wij u graag dit boekje mee. Hierin kunt u (bijna) alles lezen over hetgeen er speelt in groep

Nadere informatie

Informatie-avond groep 3. Welkom

Informatie-avond groep 3. Welkom Informatie-avond groep 3 Welkom Even voorstellen Groep 3A: Maandag en dinsdag Juf Mariel. Woensdag t/m vrijdag Juf Katja. Organisatie in groep 3 Op tijd op school zijn. Dokters en tandartsbezoek graag

Nadere informatie

Informatie. groep 5/6

Informatie. groep 5/6 Informatie groep 5/6 2017-2018 Informatie groep 7/8. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

Informatieavond groep 2/3

Informatieavond groep 2/3 Informatieavond groep 2/3 Programma Even voorstellen Een schooldag in groep 2 Materialen Werkwijze Pravoo- en cito-leerlingvolgsysteem Vragen over groep 2? Groep 2-3, hoe gaat dat in de praktijk? Groep

Nadere informatie

overzicht van algemene en lesinhoudelijke zaken die voor groep 3 van belang zijn

overzicht van algemene en lesinhoudelijke zaken die voor groep 3 van belang zijn overzicht van algemene en lesinhoudelijke zaken die voor groep 3 van belang zijn Zorgstructuur binnen onze school: Cluster 1-2; Nicole Geurts Cluster 3-4; Manon von Berg Cluster 5-6; Josephine Close Cluster

Nadere informatie

Informatie groep 3 en 4

Informatie groep 3 en 4 Informatie groep 3 en 4 Hierbij even wat informatie over de dingen waar uw kind dit schooljaar mee te maken krijgt. Dit kan u helderheid verschaffen over wat de kinderen leren in groep 3 en 4. En ook hoe

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2013-2014, nr. 2 September

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2015-2016 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Informatie groep 3. Taaktijd

Informatie groep 3. Taaktijd Taaktijd We werken ongeveer 20 tot 30 minuten per dag met taaktijd. De leerlingen kijken op het planbord welk werkje ze moeten doen. Soms kiezen de kinderen zelf een werkje en soms kiest de juf. Op een

Nadere informatie

Definitie OGW onderwijsinspectie

Definitie OGW onderwijsinspectie Welkom in groep 4 Bespreekpunten Focus Weekrooster Manier van werken Methodes Rekenen: wereld in getallen Sociaal-emotionele ontwikkeling Zorgleerlingen Toetsen Thuis oefenen Wat hebben de kinderen nodig

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Informatie groep 3. Taaktijd

Informatie groep 3. Taaktijd Taaktijd We werken ongeveer 20 tot 30 minuten per dag met taaktijd. De leerlingen kijken op het planbord welk werkje ze moeten doen. Soms kiezen de kinderen zelf een werkje en soms kiest de juf. Op een

Nadere informatie

Informatie Groep

Informatie Groep Informatie Groep 3 2016-2017 1 Inhoud Algemene informatie... Inhoud vakgebieden... 2 Een nieuwe groep, een nieuw lokaal, andere kinderen, nieuwe juffen.. hieronder treft u de informatie voor het komende

Nadere informatie

Informatie avond groep 3-4

Informatie avond groep 3-4 Informatie avond groep 3-4 Algemene zaken Taal/lees methode: Veilig Leren Lezen Rekenmethode: Wereld in getallen Schrijfmethode: Pennenstreken Begrijpend Lezen: Nieuwsbegrip Technisch lezen groep 4: Estafette

Nadere informatie

Welkom in groep 3/4 bij juf Gabrielle en juf Hanny

Welkom in groep 3/4 bij juf Gabrielle en juf Hanny Welkom in groep 3/4 bij juf Gabrielle en juf Hanny Inhoud van de avond Voorstellen leerkrachten groep 3/4 Algemeen gedeelte groep 3/4 Vakgebieden groep 3/4 Wie werkt wanneer? maandag dinsdag woensdag

Nadere informatie

Welkom bij de informatie- avond van groep 3!

Welkom bij de informatie- avond van groep 3! Welkom bij de informatie- avond van groep 3! Wat doen we in groep 3? Lezen, Veilig Leren Lezen Schrijven, Pennenstreken Rekenen, Wereld in getallen Trefwoord Gym Vreedzame School Creatieve vakken Veilig

Nadere informatie

[Typ hier] Informatie. Groep 5/6

[Typ hier] Informatie. Groep 5/6 [Typ hier] Informatie Groep 5/6 2016-2017 Informatie groep 5/6 Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5/

Informatieboekje groep 5/ Informatieboekje groep 5/6 2017-2018 Aanvang school Voor alle kinderen van de school hebben we een inloop om 8.20u en om 12.50u. Ook ouders mogen dan gerust eventjes mee de klas in om wat werkjes te bekijken.

Nadere informatie

Informatie groep 3 schooljaar 2015-2016

Informatie groep 3 schooljaar 2015-2016 Informatie groep 3 schooljaar 2015-2016 Uw kind zit nu in groep 3. Groep 3 is heel anders dan de kleuterklassen. De overgang van groep 2 naar groep 3 wordt door de meeste kinderen en toch ook de ouders

Nadere informatie

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans NAAR GROEP 3 Dit schooljaar zit uw kind in groep 3. De groep is dit jaar gecombineerd met groep 4. Wat voor sommige ouders allemaal heel gewoon is, is voor sommigen een nieuwe stap. Wie is hun nieuwe juf,

Nadere informatie

Informatie. groep 4/5

Informatie. groep 4/5 Informatie groep 4/5 2017-2018 Informatie groep 4/5 Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

Groep 4. Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015

Groep 4. Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015 Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015 Beste ouders/verzorgers, Onze opzet van de start van het schooljaar is gewijzigd. De informatieavond voor ouders is vervangen door een meer persoonlijke

Nadere informatie

Informatiebulletin groep 5 2015-2016

Informatiebulletin groep 5 2015-2016 Informatiebulletin groep 5 2015-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder de informatie over groep 5. Uiteraard wordt u ook dit schooljaar middels de nieuwsbrief geinformeerd. Mocht u nog vragen hebben

Nadere informatie

Informatie. groep 7/8

Informatie. groep 7/8 Informatie groep 7/8 2016-2017 Informatie groep 7/8. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 Groep 3/4 Zo gaat dat bij ons in de groep Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 10 Algemene informatie Het binnen komen Om 8:20 uur gaat de deur open. De kinderen hangen hun jas aan de kapstok.

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

Van harte welkom!!! In de startgroep /groep 1 op OBS De Spiegel!

Van harte welkom!!! In de startgroep /groep 1 op OBS De Spiegel! Van harte welkom!!! In de startgroep /groep 1 op OBS De Spiegel! Wie zijn wij? Leerkrachten startgroep: Zülâl Güclü Directeur: Marian Kuiper Directie ondersteuner: Marjan Fleumer Wat is de startgroep?

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 3 18 november 2016

Aan de ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 3 18 november 2016 Nieuwsbrief 2 : Aan de ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 3 18 november 2016 De volgende punten komen aan de orde: *Sinterklaassprookje : a.s. donderdag 24 november *Lezen *Wisselwoorden *Leestips

Nadere informatie

Informatie. groep 4/5

Informatie. groep 4/5 Informatie groep 4/5 2018-2019 Informatie groep 4/5 Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2014-2015 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1.

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. Beste ouders of verzorgers, Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. U krijgt zo de indruk van wat er dit schooljaar op uw kind afkomt. Voor

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Geachte ouder(s)/verzorger(s), Openbare basisschool "Koningin Beatrix" Graafschapsstraat 2 4116 GE Buren Tel.: 0344 571263 schoolleider: Jacqueline de Fouw Email: info@beatrixschool-buren.nl Website: www.beatrixschool-buren.nl Geachte

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2017-2018 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2017 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

Wat doen we allemaal in groep 3?

Wat doen we allemaal in groep 3? Wat doen we allemaal in groep 3? Maandag en dinsdag: Juf Andrea Woensdag, donderdag en vrijdag: Juf Marije (In verband met het muziekproject zullen gedurende een aantal weken de maandagochtend door juf

Nadere informatie

[Typ hier] Informatie. groep 4/5

[Typ hier] Informatie. groep 4/5 [Typ hier] Informatie groep 4/5 2016-2017 Informatie groep 4/5 Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1-2

Informatieboekje Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 Beste ouders/verzorgers, Binnenkort is het zover; dan start uw zoon of dochter bij ons op De Springplank in groep 1. Een spannend moment voor uw kind en misschien ook voor u.

Nadere informatie

Welkom in groep 5b/6

Welkom in groep 5b/6 Welkom in groep 5b/6 Informatie-avond Programma: 19:00-19:20 plenaire opening en algemene info 19:20-20:00 informatie in de groep 20:00-20:30 kijkje in de klassen Even voorstellen Monique Croughs (leerkracht

Nadere informatie

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames Groep 6/7 Informatiebrief Schooljaar 2015/2016 Algemeen o Inloop: leerlingen mogen van 8.15 uur en 13.00 uur naar de klas toe gaan. De leerkracht is dan in de klas. Leerkrachten: Op maandag, dinsdag en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

Informatieavond. Welkom! Groep 3 van de Torenuil

Informatieavond. Welkom! Groep 3 van de Torenuil Informatieavond Welkom! Groep 3 van de Torenuil Hoe ziet de avond eruit? Opening Een dag in groep 3 Bespreken van de basisvakken Afronding in de klas (koffie en vragen) Spannende start Inspannend Nieuwe

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij)

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij) Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij) Groep 3, 2017-2018 In de klas gelden verschillende afspraken - De kinderen

Nadere informatie

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Contact leerkrachten: Bij vragen of problemen kunt u het beste ná schooltijd

Nadere informatie

Informatie vanuit groep 3

Informatie vanuit groep 3 Informatie vanuit groep 3 U vindt hier informatie over alle belangrijke zaken die in dit schooljaar aan bod komen. De gegevens die u hier aantreft zijn beslist niet volledig, maar op deze manier wordt

Nadere informatie

Informatie over groep 3 en 4

Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 Schooljaar 2015-2016 Wij stellen ons voor Mijn naam is Marie-José Kostense, leerkracht van groep 3/4. Naast de rol van leerkracht vervul ik de rol van taal-leescoördinator

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2018-2019 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Leerstofaanbod 5. LVS 1. Inleiding Beste

Nadere informatie

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw Algemeen In de onderbouwgroepen wordt ontwikkelingsgericht gewerkt. Hierbij is de interactie tussen leerlingen en leerkracht erg belangrijk. Het is van belang dat leerkrachten steeds nagaan wat de volgende

Nadere informatie

Overblijven op de Groen van Prinstererschool

Overblijven op de Groen van Prinstererschool Overblijven op de Groen van Prinstererschool Informatieboekje schooljaar 2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de overblijfinformatie van de Groen van Prinstererschool. Voor veel

Nadere informatie

Klasseninfo Groep 3/4 (september 2014) Beste ouders,

Klasseninfo Groep 3/4 (september 2014) Beste ouders, Klasseninfo /4 (september 2014) Beste ouders, In deze klasseninfo vindt u de belangrijkste informatie over groep 3/4. We hopen dat deze info u voldoende informatie geeft op de meeste en belangrijkste vragen.

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

Informatiebulletin. Informatiebulletin

Informatiebulletin. Informatiebulletin Deze informatie is gericht op het leerjaar waar uw kind nu zit. Zoals u weet kunt u alle algemene informatie terug vinden op de website, in de schoolgids en/of in de jaarbijlage van onze school. Op de

Nadere informatie

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom! Vanaf dit schooljaar zit uw kind in groep 8, hartelijk welkom! In dit boekje gaan wij u en uw kind wat meer vertellen over het reilen en zeilen in 8a en

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Informatieboekje groep /2020

Informatieboekje groep /2020 Informatieboekje groep 3 2019/2020 Beste ouder(s), Voor u ligt een informatieboekje van de groepen 3 van basisschool EigenWijs. Wij hebben dit boekje gemaakt om u op de hoogte te brengen van de gang van

Nadere informatie

Informatieavond groep 3 2015-2016

Informatieavond groep 3 2015-2016 Informatieavond groep 3 2015-2016 Welkom! Groep 3 Dolfijnen Schooljaar 2015-2016 Even voorstellen Wilry Smeulders: maandag, dinsdag en woensdag wilry.smeulders@eenbes.nl Hilde van Rooij: woensdag, donderdag

Nadere informatie

Blok 4 van rekenen hebben we afgerond en maandag starten we in het nieuwe rekenboek, blok 5.

Blok 4 van rekenen hebben we afgerond en maandag starten we in het nieuwe rekenboek, blok 5. Nieuwsbrief groep 3 -November- Rekenen: Blok 4 van rekenen hebben we afgerond en maandag starten we in het nieuwe rekenboek, blok 5. De volgende doelen komen hier aan de orde: Tellen tot 20 met huppen

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 35

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 35 k.b.s. Sint Theresia directeur: Anja van Manen Postweg 131 locatieleider: Mark Jakobs 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail:theresia@skod.nl tel: 0591-349275 www.sttheresia-skod.nl t Informantje schooljaar

Nadere informatie

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag Anneke Lechner woensdag 8.20 uur tot 8.30 uur. 13.00 uur tot 13.15 uur. Zorg er a.u.b. voor dat de kinderen op tijd in school zijn i.v.m. onder andere

Nadere informatie

Beste ouders/ verzorgers,

Beste ouders/ verzorgers, Beste ouders/ verzorgers, Even voorstellen: Mijn naam is Tom Neven. Uw zoon of dochter zit dit jaar bij mij in groep 5b. Ik ben 30 jaar oud en woon in Etten-Leur. Mijn favoriete bezigheid is muziek en

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 3,

Aan de ouders van groep 3, groepsbrief 2017-2018 Aan de ouders van groep 3, Elk jaar krijgt u informatie over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. Met deze brief willen we u alvast iets vertellen over groep 3. Ook dit schooljaar

Nadere informatie

Groepsinfo-folder BS Theresia 1. Informatie folder groep 4. Welkom in groep 4.

Groepsinfo-folder BS Theresia 1. Informatie folder groep 4. Welkom in groep 4. Informatie folder groep 4 Postbus 16 5170AA Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Welkom in groep 4. Leuk dat uw kind in groep 4 zit. We zijn al enkele weken bezig en zoals

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2014-2015 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2 Welkom op de Kogge Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare basisschool de Kogge in IJlst! In het begin is het voor u en uw kind best even wennen op school. Een spannende

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk.

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk. Welkom op school in groep 1 en 2 schooljaar 2015-2016. Middels deze brief geven wij u weer informatie over het reilen en zeilen van onze groep. Wie werkt wanneer? dag ochtend middag maandag Juf Ineke Juf

Nadere informatie

Informatiefolder groep 5

Informatiefolder groep 5 Informatiefolder groep 5 Schooljaar 2014-2015 foto van de nieuwe groep! Beste ouders, In deze folder vindt u de basis- informatie die van belang is voor uw kind in groep 5. Aanvullende informatie zult

Nadere informatie

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 3 op de Haafakkers.

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 3 op de Haafakkers. Groep 3-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 3 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij)

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij) Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij) In de klas gelden verschillende afspraken - De kinderen zitten in teams,

Nadere informatie

Welkom bij de informatieavond van groep 7!

Welkom bij de informatieavond van groep 7! Welkom bij de informatieavond van groep 7! Dit zijn wij! Agenda O Even voorstellen O Toelichting op de vakken O Thematisch werken O Inloop O Leerlingenzorg O Thuis O Praktische zaken O Kirsten van Gerven

Nadere informatie

Informatiebrief oktober groep 3!

Informatiebrief oktober groep 3! Techniek: Informatiebrief oktober groep 3! De eerste periode zit erop! De kop is eraf: de eerste periode van het schooljaar zit erop. We hebben alle kinderen leren kennen en natuurlijk een start gemaakt

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

informatieavond groep 3a

informatieavond groep 3a informatieavond groep 3a even voorstellen Ester Annieke dinsdag woensdag donderdag Nienke maandag vrijdag Luuk stagiair maandag Algemene informatie School start om 8:30 uur. Er gaat een bel om 8:25 uur.

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 3 22 SEPTEMBER 2016

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 3 22 SEPTEMBER 2016 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 3 22 SEPTEMBER 2016 Even voorstellen: Simone Eggen Nick van Leent Stefanie Habraken Karlijn Driessen 2 Huisregels Brede School - Op het plein nemen we de fiets aan de hand

Nadere informatie

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Wij zijn uitgerust van de vakantie teruggekomen en hebben zin om weer te beginnen.

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Wij zijn uitgerust van de vakantie teruggekomen en hebben zin om weer te beginnen. Nieuws Flits 17 augustus 2015 Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Wij zijn uitgerust van de vakantie teruggekomen en hebben zin om weer te beginnen. Wij heten juf Karlijn hartelijk welkom. Zij is onze

Nadere informatie

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden.

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden. Welkom! Van harte welkom in groep 3. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

Informatieavond. Welkom! Groep 3 van de Torenuil

Informatieavond. Welkom! Groep 3 van de Torenuil Informatieavond Welkom! Groep 3 van de Torenuil Hoe ziet de avond eruit? Opening Een dag in groep 3 Bespreken van de basisvakken Voorstellen klassenouders Afronding ( koffie en vragen) Spannende start

Nadere informatie

Informatiebulletin groep

Informatiebulletin groep Informatiebulletin groep 5 2016-2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder de informatie over groep 5. Uiteraard wordt u ook dit schooljaar middels de nieuwsbrief geinformeerd. Mocht u nog vragen hebben

Nadere informatie

Welkom bij de Informatieavond van groep 3

Welkom bij de Informatieavond van groep 3 Welkom bij de Informatieavond van groep 3 Voorlezen is belangrijk Onderzoek wijst uit dat kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen betere leerprestaties hebben op school. Ze zijn gemotiveerd om te

Nadere informatie

GROEP 3. Niet elke dag is hetzelfde maar we proberen wel dezelfde structuur aan te houden.

GROEP 3. Niet elke dag is hetzelfde maar we proberen wel dezelfde structuur aan te houden. GROEP 3 Even voorstellen Groep 3a Milon van Dommelen (ma, di, do, vrij) Pamela Plasmeijer (wo) Groep 3b Anne Willemen (ma,di) Daniëlle Jeurissen (wo, do vrij) Ondersteuning Jeroen Büller (maandagmiddag)

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie