Brochure. OBS Pieter van Thuyl. Groep 3 en 4

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Brochure. OBS Pieter van Thuyl. Groep 3 en 4"

Transcriptie

1 Brochure OBS Pieter van Thuyl Groep 3 en 4

2 Welkomstwoord: In deze brochure kunt u ( bijna ) alles lezen over het geen er speelt in groep 3 en 4 op de Pieter van Thuyl. Contact met ouders: U kunt de leerkrachten altijd spreken na schooltijd. Mocht het op dat moment niet uitkomen, dan maken we een afspraak. Ook kunt u de leerkrachten buiten schooltijd telefonisch bereiken op het telefoonnummer van de school: Daarnaast kunt u de leerkrachten mailen. De mailadressen staan op het informatieblad. Gedurende het schooljaar zijn er 4 contactavonden voor ouders gepland, ongeveer om de 10 weken. Drie avonden zijn verplicht, dan worden alle ouders uitgenodigd, één contactavond is facultatief. Mocht de leerkracht het nodig vinden dan wordt u uitgenodigd, maar u mag zelf ook het initiatief nemen tot een gesprek. Ook als alles goed gaat bent u van harte welkom. In de Ditjes en Datjes, de nieuwsbrief, worden de data voor de contactavonden vermeld. Informatie naar de ouders: Via de nieuwsbrief houden we u op de hoogte van wat er in de groep speelt. Hierin doen we mededelingen of vragen wij om uw hulp. Deze nieuwsbrief wordt via de mail verspreid. Werken in groep 3 / 4 Werktijden: Elke schooldag komen de kinderen om 8.25 de school binnen. We gebruiken hiervoor de hoofdingang. De kinderen hangen hun jas aan de kapstok en leggen hun tas in de vakken boven de kapstok. Om half negen moeten de kinderen binnen zijn en beginnen de lessen. Deze duren tot uur. s Middags gaan de kinderen om naar binnen. Om moet iedereen binnen zijn en starten de lessen. Deze duren tot uur. Op woensdag werken we alleen de ochtend tot uur. s Middags zijn we vrij. Op vrijdag zijn de kinderen om uur vrij. Begroeten: Bij binnenkomst van de school en/of het lokaal begroeten we ieder kind met een handdruk. Ook aan het einde van de schooldag geven we een hand. Dit om er voor te zorgen dat we ieder kind zien en dat ieder kind zich gezien voelt.

3 Start van de dag: Iedere dag starten we schoolbreed met een kwartier lezen. Hieronder vallen allerlei leesvormen, zoals tutorlezen, duolezen en stillezen. Op maandag starten we met een kwartier sociale en emotionele ontwikkeling. Pauze: Onze pauze is van tot uur. Voorafgaand aan de pauze eten en drinken we in de klas. Tijdens het eten en drinken leest juf voor of kijken we een educatief filmpje op het digibord. Buiten spelen we op het plein of op het voetbalveld. WC gebruik: De kinderen mogen onder schooltijd zonder te vragen naar de wc. Op de deur hangt een rood/groene stip, waarmee de kinderen aangeven dat de wc bezet of vrij is. Wanneer juf aan het uitleggen is of aan het voorlezen, mogen de kinderen in principe niet naar de wc. Ook wordt er gestimuleerd om voor schooltijd en in de pauze te gaan. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen. Als uw kind een blaasprobleem heeft, geeft u het dan even aan bij de leerkracht. Dag planning en weekrooster. Alle dagen hebben ongeveer dezelfde opbouw. We proberen de basisvakken zoveel mogelijk op de ochtenden te geven. Verder zijn de lestijden van de verschillende vakken door de hele school zoveel mogelijk gelijk. Dit om het mogelijk te maken dat een leerling de instructie van een groep hoger of lager kan volgen. De dag planning is voor de kinderen in te zien door middel van het (plan)bord of de taakbrief. Met de taakbrief kunnen de kinderen ook zelf hun werk plannen en registreren ze welke taken ze gemaakt hebben. Zelfstandig werken: Zelfstandig betekent: Kinderen werken zelfstandig aan opdrachten, kijken deze na en registreren ze indien nodig. Ze maken hierbij gebruik van hun zelfstandig werken blokje, zodat ze zelf kunnen aangeven of hulp van de leerkracht gewenst is of dat ze willen samen werken of liever alleen. Tijdens het zelfstandig werken creëren wij tijd om instructie te geven aan de andere groep of om kinderen, alleen of in een groepje, extra hulp en/of instructie te geven.

4 Instructietafel: In de groepen 1 t/m 8 staan instructietafels. De leerlingen krijgen allemaal een centrale instructie. Daarna gaat het grootste deel van de groep zelfstandig aan het werk. Dan komt er een verlengde instructie voor de leerlingen die nog iets meer uitleg nodig hebben. Dit gebeurt aan de instructietafel. Wanneer de leerkracht ziet dat een kind de stof begrijpt en een opdracht zelf kan maken, werkt het kind op zijn of haar eigen plaats verder. Dit om de zelfstandigheid te bevorderen. Methoden Taal/lezen groep 3: We werken met de methode Veilig leren lezen. Aan de hand van een verhaal wordt een nieuw woord en de bijbehorende letter geleerd. Bijv. bij het woord maan leren de kinderen hoe ze de letter m moeten lezen en ze leren in welke woorden ze de m ook zien en horen. D.m.v. het vele oefenen en herhalen leren de kinderen hoe je de letter m moet uitspreken, schrijven en herkennen. Binnen deze methode kan er in verschillende niveaus gewerkt worden. Afhankelijk van de leesontwikkeling van de kinderen, bieden we materialen aan die hierbij aansluiten. Zo is er voor de kinderen die al kunnen lezen genoeg uitdaging. Voor de kinderen voor wie het leesproces moeizaam verloopt is er voldoende tijd en aandacht om de stof te herhalen. In de beginperiode zal uw kind bijna ieder woord hakken en plakken; mmmm-aaaaa-nnnnn -> maan! Belangrijk! Laat de kinderen thuis ook vanaf het begin van het schooljaar veel lezen, het hele jaar door! Neem ze mee naar de bibliotheek. Zoek niet te moeilijke boeken. Wij hopen dat we de kinderen zo kunnen stimuleren om zelf te lezen, dat ze ervaren dat het lezen van boeken leuk is. Lees alstublieft veel voor, lees samen met uw kind en laat uw kind voorlezen. Ook als uw kind het wat moeilijker gaat vinden, blijf oefenen op het niveau dat bij uw kind past. In de bieb vindt u vaak boeken met de aanduiding AVI Start, M3 of E3. Ook op school werken we met deze aanduiding.

5 AVI is een door Cito ontwikkelde leestoets. Deze wordt ook bij uw kind afgenomen. Niveau M3 staat voor het leesniveau wat de kinderen in het midden van groep 3 bereikt moet hebben. E3 staat voor het leesniveau wat uw kind aan het eind van groep 3 bereikt moet hebben. De boekjes met bijvoorbeeld Na één week leesonderwijs kunnen meteen gelezen worden. Over een paar weken kunnen de kinderen ook boekjes met niveau AVI Start aan. Taal groep 4: We werken in groep 4 met de methode Taal op Maat. Deze methode heeft zowel een taal als een spellingslijn. Via Taal op Maat werken we aan de volgende taalgebieden: woordenschat, taalbeschouwing en spreken en luisteren. Lezen in groep 4: Ook in groep vier is er veel aandacht voor het technisch lezen. Naast het dagelijkse kwartiertje duolezen, werken we aan het technisch leesniveau door middel van de methode Estafette. Deze methode staat drie keer per week op het rooster. Deze methode oefent zowel op woordniveau als tekstniveau. Net als bij Veilig leren lezen werkt Estafette ook met verschillende niveaus. Voor de kinderen in groep 4 is het van belang om veel leeskilometers te maken. Het voorlezen en samen lezen is ook in deze groep nog heel belangrijk. Op deze manier stimuleert u de leesmotivatie en vergroot u de woordenschat van uw kind. Begrijpend lezen: In groep 4 komt er meer nadruk te liggen op het begrijpend lezen. Hiervoor starten we dit schooljaar met de digitale Methode Leeslink. Alles van de methode staat op het digibord, is te downloaden en te printen: filmpjes, teksten, opdrachten, strategieën en leerhulpjes. Elke week staan nieuwe lessen online. Dat maakt Leeslink altijd actueel en interessant voor de kinderen. In de methode is aandacht voor de volgende strategieën. 1. Waarom lees ik de tekst? Leesdoel bepalen 2. Waar gaat de tekst over? Voorspellen 3. Wat weet ik al over het onderwerp? Voorkennis ophalen 4. Wat doe ik als ik het niet meer snap? Herstellen 5. Welke vragen zie ik? Vragen stellen 6. Welk plaatje past bij de tekst? Visualiseren 7. Hoe vat ik samen? Samenvatten

6 Rekenen Dit schooljaar starten we met de nieuwste versie Pluspunt, de opvolger van onze vorige methode. De werkwijze voor de kinderen is dus grotendeels bekend. Het is een methode die geschikt is om mee te werken in combinatiegroepen. Pluspunt is een duidelijk methode die kinderen stapsgewijs leert rekenen en veel oefening en herhaling biedt. De leerlingen in groep 3 t/m 5 volgen allemaal de basisinstructie met verlengde instructie voor een kleine groep leerlingen. Daarnaast zijn er extra opdrachten voor de leerlingen die meer en/of meer uitdagende leerstof nodig hebben. Door middel van de nieuwsbrieven zullen wij op de hoogte houden aan welke doelen voor rekenen we in de klas werken. Schrijven: In groep drie lezen we de kinderen de letters te schrijven die zijn aangeboden in de taal/leesles. Wij werken met de methode Pennenstreken die in groep 3 aansluit bij de methode Veilig Leren Lezen. Bij het leren schrijven is het belangrijk te letten op: houding, papierligging en pen/potloodgreep. Een goede pengreep is prettig om ontspannen te kunnen schrijven. We gebruiken in het begin van groep 3 een potlood, maar gaan later in het jaar over op een pen. Deze wordt met duim, wijsvinger en middelvinger vastgehouden. In groep vier worden de hoofdletters aangeleerd.

7 Levelwerk: Sommige leerlingen komen in aanmerking voor werken met Levelwerk. Levelwerk is een leerlijn voor intelligente en (hoog)begaafde leerlingen in het basisonderwijs, ontwikkeld door Jan Kuipers, senior adviseur bij Cedin en expert op het gebied van hoogbegaafdheid. Levelwerk staat los van andere methodes. De leerling werkt feitelijk op twee sporen, een compacte basislijn met een aanvullende verrijkingslijn: Levelwerk. Iedere week gaat de leerkracht met de leerlingen die met Levelwerk werken om de tafel om te bespreken hoe het gaat: loop je ergens tegenaan, hoe heb je bepaalde problemen opgelost, wat ging goed en waarom en hoe gaat het met de planning? Gymnastiek: Op maandag- en donderdagmiddag hebben de kinderen gym. Afwisselend worden er spellessen en toestellenlessen gegeven. De kinderen worden komen gewoon op school, waarna we gezamenlijk naar de sporthal lopen. Wilt u uw kind gymkleren en gymschoenen ( die uw kind zelf vlot aan en uit kan doen) meegeven in een rugtas. Liever deze dagen geen sieraden om doen in verband met kans op blessures. Muziek: We geven muzieklessen volgens de methode Moet je doen of leren de kinderen liedjes aan bij thema s die op dat moment actueel zijn in de groep Verkeer: Verkeerslessen worden gegeven door middel van de Verkeerskalender of door middel van Stap vooruit een verkeerskrant van VVN. Tekenen en handvaardigheid (Crea): Op maandagmiddag staat Crea op het programma. Hieronder vallen de vakken tekenen en handvaardigheid. We proberen hierbij verschillende technieken aan bod te laten komen en aan te sluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Ook zullen de verschillende feestdagen en projecten centraal staan.

8 PBS: We werken op school met PBS. PBS gaat er vanuit dat je goed gedrag kan leren. Onze speerpunten zijn: Veiligheid, Zelfstandigheid en Verantwoordelijkheid. Bij deze waarden hebben we gedragsverwachtingen beschreven en bijbehorende lessen. PBS gaat er vanuit dat positief bekrachtigen helpt. Kinderen worden daarom beloond, wanneer ze goed gedrag laten zien. Zij krijgen dan een smiley van de leerkracht. Dit kan de eigen leerkracht zijn, maar ook de leerkracht van een andere groep. In dit kader heeft iedere groep een PBS muur, waarop de leerlingen bijhouden hoeveel smiley s zij verdiend hebben. De verdiende smiley s mogen ingewisseld worden voor een persoonlijke of groepsbeloning, zoals bijvoorbeeld een kleurplaat uitkiezen of een spelletje voor de hele groep. Naast PBS is elk kind een keer de Kanjer van de week. Tijdens deze week wordt uw kind extra in het zonnetje gezet. Het mag spullen van huis meenemen en iets over zichzelf vertellen. Doel hiervan is dat een kind positief over zichzelf en de ander leert denken. ICT in de klas: Iedere groep heeft de beschikking over één computer per 5 leerlingen. Hierop kunnen de kinderen met behulp van verschillende programma s hun reken- taal en leesvaardigheden oefenen. Ook heeft iedere groep per dit schooljaar de beschikking over twee Ipads. Toetsen: Regelmatig controleren we door middel van methode gebonden toetsen hoe het met de vorderingen van de kinderen gaat. Twee keer per jaar maken de kinderen voor de verschillende leergebieden de toetsen van het CITO leerlingvolgsysteem. Met behulp van deze toetsen kunnen we problemen tijdig onderkennen en hierop inspelen. Rapporten: Twee keer per jaar krijgt uw kind een rapport mee naar huis. Het eerste rapport omvat datgene wat uw kind op dat moment beheerst. Onze ervaring is dat wanneer de periode van het aanvankelijk lezen is afgesloten, omstreeks januari, er enkele kinderen zijn die dan het tempo van de groep niet meer bij kunne benen. Zij blijven hangen in de fase van het spellend lezen ( hakken en plakken) Ze vinden het lastig om woorden in één keer en op tempo te lezen. Hoewel het dan in eerste instantie goed leek te gaan, kan een tweede rapport mogelijk wat tegenvallen. Natuurlijk volgen wij de ontwikkelingen goed en zullen u tijdig op de hoogte brengen mocht dit nodig zijn. Verjaardagen: De verjaardag van uw kind wordt in de ochtend gevierd, zonder de aanwezigheid van de ouders. Traktaties graag niet te groot. De leerkrachten behoeven geen speciale traktatie. Na het trakteren in de klas mag het kind langs de andere klassen gaan.

9 Algemeen Wij vinden het erg belangrijk dat zowel de ouders als de leerkracht goed op de hoogte zijn van de situatie van het kind. Wacht niet met het bespreken van problemen. Loop liever even binnen. Het is altijd mogelijk om een afspraak te maken voor een uitgebreider gesprek na schooltijd. Wij nemen graag de tijd voor uw verhaal. Als leerkrachten doen wij geen mededelingen over leerlingen op het schoolplein. Dit is informatie die tussen ouders en leerkracht moet blijven en die alleen besproken wordt, met u, in de klas. Wij willen u vragen hetzelfde te doen richting de leerkrachten. Wilt u iets zeggen over uw kind tegen de leerkracht, dan graag na schooltijd in de klas. Bijzonderheden of afspraken worden door de leerkrachten vastgelegd. Als u nog vragen of opmerkingen heeft n.a.v. deze brochure, horen wij dit graag van u. Zo maken we er samen een goed schooljaar van! Met vriendelijke groet, De leerkrachten van groep 3/4.

Brochure. OBS Pieter van Thuyl. Groep 5 en 6

Brochure. OBS Pieter van Thuyl. Groep 5 en 6 Brochure OBS Pieter van Thuyl Groep 5 en 6 Brochure In deze brochure kunt u lezen wat we allemaal doen in groep 5 en 6 op de Pieter van Thuylschool. Contact met ouders. U kunt ons altijd spreken na schooltijd.

Nadere informatie

Brochure. OBS Pieter van Thuyl. Groep 7 en 8

Brochure. OBS Pieter van Thuyl. Groep 7 en 8 Brochure OBS Pieter van Thuyl Groep 7 en 8 Ter kennismaking Hier kunt u lezen wat we allemaal doen in groep 7 en 8 op de Pieter van Thuylschool Contact met ouders Natuurlijk zijn er momenten dat u graag

Nadere informatie

Brochure. OBS Pieter van Thuyl. Groep 1 en 2

Brochure. OBS Pieter van Thuyl. Groep 1 en 2 Brochure OBS Pieter van Thuyl Groep 1 en 2 Ter informatie deze brochure, zodat u kunt lezen wat er speelt in groep 1 en 2 op de Pieter van Thuyl. Contact met ouders: U kunt altijd spreken met de leerkrachten

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3

Informatieboekje groep 3 Informatieboekje groep 3 Schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 3 Aansluitend aan de informatieavond geven wij u graag dit boekje mee. Hierin kunt u (bijna) alles lezen over hetgeen er speelt in groep

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

Informatie groep 3 en 4

Informatie groep 3 en 4 Informatie groep 3 en 4 Hierbij even wat informatie over de dingen waar uw kind dit schooljaar mee te maken krijgt. Dit kan u helderheid verschaffen over wat de kinderen leren in groep 3 en 4. En ook hoe

Nadere informatie

Informatie over groep 3 en 4

Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 Schooljaar 2015-2016 Wij stellen ons voor Mijn naam is Marie-José Kostense, leerkracht van groep 3/4. Naast de rol van leerkracht vervul ik de rol van taal-leescoördinator

Nadere informatie

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 1. 1. De leerkracht en de groep 2. Dit jaar hebben de kinderen op maandag en dinsdag les van juf Hen van Gils. Op woensdag t/m vrijdag van juf Maike Romp. Wij zijn gestart

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 3 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 3 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 3 Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 3. Juf Els geeft les aan groep 3a. Juf Lisette en juf Petty, hebben een duobaan. Dat

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 1/2 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een ander

Nadere informatie

Algemene belangrijke zaken

Algemene belangrijke zaken Algemene belangrijke zaken Binnenkomst: de kinderen mogen vanaf 8.15 uur binnen komen om hun tas en hapje en drankje binnen neer te zetten/ op te hangen. Daarna gaan de kinderen naar het plein waar een

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur Informatie middenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september 2016: 14.30 uur 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs)

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Dag van de week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Wie? Juf Femke Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Juf Femke Juf Femke Juf Femke Meneer Marcel

Nadere informatie

Groep 3. Fijn, dat jij er bent!

Groep 3. Fijn, dat jij er bent! Groep 3 Fijn, dat jij er bent! Dagplanning Elke dag hebben we een dagplanning, zodat de kinderen kunnen zien wat we die dag gaan doen voorspelbaarheid. Inloop Vanaf 8.20u bent u samen met uw kind welkom.

Nadere informatie

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk!

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk! Taal Onze taalmethode heet Taalactief. Deze methode werkt met verschillende thema s, bijvoorbeeld vriendschap. De eerste 3 weken van een thema krijgen alle kinderen basisinstructie. Daarbij moeten ze een

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Welkom op onze pagina. Groep 4b en 5. Obs de aanloop

Welkom op onze pagina. Groep 4b en 5. Obs de aanloop Welkom op onze pagina Groep 4b en 5 Obs de aanloop Wat doen we in groep 4? Rekenen Taal Lezen Spelling Van begrijpend luisteren naar begrijpend lezen Schrijven Natuur verkeer Tekenen/handvaardigheid/muziek/gymnastiek

Nadere informatie

Jaarprogramma. Algemeen

Jaarprogramma. Algemeen 1 Jaarprogramma Algemeen Binnen komen De kinderen van groep 4 tot en met 8 komen binnen nadat de schoolbel is gegaan. De inloop is vanaf groep 4 voorbij; het is ook niet meer de bedoeling dat ouders mee

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk.

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk. Welkom op school in groep 1 en 2 schooljaar 2015-2016. Middels deze brief geven wij u weer informatie over het reilen en zeilen van onze groep. Wie werkt wanneer? dag ochtend middag maandag Juf Ineke Juf

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Informatiefolder Middenbouw 1 2015/2016

Informatiefolder Middenbouw 1 2015/2016 Informatiefolder Middenbouw 1 2015/2016 Beste ouders/ verzorgers, Door middel van deze gids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in deze groep. Voor elke groep is er specifieke informatie.

Nadere informatie

2015-2016. [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C.

2015-2016. [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C. 2015-2016 [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C. Informatieblad groep 3C Algemeen: - We beginnen s ochtends om half negen. Tot de herfstvakantie mogen de kinderen na de eerste

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2015-2016 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

Groep /

Groep / Groep 4 2017/ 2018 1 Informatiebrief Groep 4 Algemeen: Regels in de klas: - hulpjes in de klas: elke week zijn er twee kinderen hulpje. Zij mogen direct na de bel naar binnen gaan om schriften uit te delen.

Nadere informatie

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017 informatie groep 4 Kbs De Werft Raaimoeren 21 4824 KA Breda 076-5410515 www.dewerft.nl kbsdewerft_info@inos.nl Beste ouders, 18 september 2017 Uw kind zit ondertussen alweer enkele jaren op de basisschool.

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 3,

Aan de ouders van groep 3, groepsbrief 2017-2018 Aan de ouders van groep 3, Elk jaar krijgt u informatie over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. Met deze brief willen we u alvast iets vertellen over groep 3. Ook dit schooljaar

Nadere informatie

Welkom in. groep 3-4a

Welkom in. groep 3-4a Welkom in groep 3-4a EVEN VOORSTELLEN Lonneke Vleugels: maandag, dinsdag en woensdag Loes Oelers: donderdag en vrijdag INLOOPTIJDEN s Morgens van 8.20 uur tot 8.30 uur. s Middags van 13.00 uur tot 13.15

Nadere informatie

Informatiebulletin groep 5 2015-2016

Informatiebulletin groep 5 2015-2016 Informatiebulletin groep 5 2015-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder de informatie over groep 5. Uiteraard wordt u ook dit schooljaar middels de nieuwsbrief geinformeerd. Mocht u nog vragen hebben

Nadere informatie

Groep /

Groep / Groep 4 2018/ 2019 1 Informatiebrief Groep 4 Algemeen: Regels in de klas: - hulpjes in de klas: elke week zijn er twee kinderen hulpje. Zij mogen direct na de bel naar binnen gaan om schriften uit te delen.

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 3 en 4

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 3 en 4 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 3 en 4 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een

Nadere informatie

Beste ouders/ verzorgers,

Beste ouders/ verzorgers, Beste ouders/ verzorgers, Even voorstellen: Mijn naam is Tom Neven. Uw zoon of dochter zit dit jaar bij mij in groep 5b. Ik ben 30 jaar oud en woon in Etten-Leur. Mijn favoriete bezigheid is muziek en

Nadere informatie

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames Groep 6/7 Informatiebrief Schooljaar 2015/2016 Algemeen o Inloop: leerlingen mogen van 8.15 uur en 13.00 uur naar de klas toe gaan. De leerkracht is dan in de klas. Leerkrachten: Op maandag, dinsdag en

Nadere informatie

Een nieuw schooljaar.

Een nieuw schooljaar. Een nieuw schooljaar. Na de grote vakantie heeft uw kind weer een grote stap gemaakt op onze school. Hij/zij is gestart in een nieuw leerjaar. Dat is altijd heel leuk en tegelijkertijd ook heel spannend.

Nadere informatie

INLEIDING. Beste ouder(s),

INLEIDING. Beste ouder(s), Groep 4-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 4 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Informatiebrief Uilenburcht schooljaar 2015 2016

Informatiebrief Uilenburcht schooljaar 2015 2016 Informatiebrief Uilenburcht schooljaar 2015 2016 Hierbij de informatiebrief met de belangrijkste informatie voor het komende schooljaar. Juf Avelieke werkt op maandag en dinsdag, juf Rachel op woensdag,

Nadere informatie

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen.

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. Informatie over de gang van zaken in leerjaar 5 Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. ALGEMEEN Het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Informatieavond groep 4

Informatieavond groep 4 Informatieavond groep 4 Dagindeling- weekrooster -Elke dag starten we met stillezen, om het lezen te bevorderen. Zo beginnen we de dag altijd heel rustig. -Daarna hebben we het vak; levensbeschouwing en

Nadere informatie

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters De Hoeksteen R.K. Basisschool H. Kamerlingh Onnesweg 74 1402 EK Bussum 035-6915423 www.hoeksteen-bussum.nl info@hoeksteenbussum.nl Informatie Kleuters 2013-2014

Nadere informatie

Informatiefolder. Groep 3/4. Schooljaar 2015-2016. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

Informatiefolder. Groep 3/4. Schooljaar 2015-2016. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com Informatiefolder Groep 3/4 Schooljaar 2015-2016 1 Informatie schooljaar 2015-2016 Groep 3 en 4 Voor u ligt de informatiefolder van de groep, waarin uw kind dit schooljaar zit. In deze informatiefolder

Nadere informatie

Informatiebulletin groep

Informatiebulletin groep Informatiebulletin groep 5 2016-2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder de informatie over groep 5. Uiteraard wordt u ook dit schooljaar middels de nieuwsbrief geinformeerd. Mocht u nog vragen hebben

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 3-4

Groepsgids. Groep 3-4 Groepsgids Groep 3-4 Wie werken er in de groepen 3/4: i.heitink@dezonnepoort.nl t.vandenberg@dezonnepoort.nl s.vermeulen@dezonnepoort.nl Carla van Baarsen c.vanbaarsen@dezonnepoort.nl De Schatgravers Carla

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond groep 7

Welkom. Informatieavond groep 7 Welkom Informatieavond groep 7 Wat komt vanavond ter sprake? Voorstellen Vakken en toetsing in groep 7 Rekenen Hoofdrekenen, herhaald aftrekken, metriek stelsel, breuken, procenten, zakrekenmachine. Er

Nadere informatie

Informatie groep 3-4. Schooljaar

Informatie groep 3-4. Schooljaar Informatie groep 3-4 Schooljaar 2017 2018 Contactgegevens: Jorine Doove jorine.doove@pcpomiddenbrabant.nl (werkdagen in groep 3/4: maandag t/m woensdag) Jefira Nagel jefira.nagel@pcpomiddenbrabant.nl (werkdagen

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE GROEP 4

INFORMATIEBOEKJE GROEP 4 Godsdienstige Vorming INFORMATIEBOEKJE GROEP 4 Elke dag starten wij in de groep met een Bijbelverhaal of we zingen mooie christelijke liederen. We gebruiken hierbij de methode KIND OP MAANDAG. Op vrijdag

Nadere informatie

Informatiefolder groep 5

Informatiefolder groep 5 Informatiefolder groep 5 2017-2018 Stillezen Het eerste kwartier van de dag wordt gebruikt voor het stillezen. De leerkracht kan dan extra aandacht geven aan kinderen met hulpvragen of aanvullende onderwijsbehoeften.

Nadere informatie

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Informatieboekje Middenbouw Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Lezen In groep 3 en 4 is het leren lezen erg belangrijk. Kinderen moeten veel kilometers lezen om zo steeds vloeiender en foutloos

Nadere informatie

Informatie avond GROEP 3

Informatie avond GROEP 3 Informatie avond GROEP 3 Maandag 7 september 2015 WELKOM! Inhoud informatie avond Voorstellen Groep 3. Twee groepen drie Manier van werken in groep 3 Meerhanden in de klas Vakgebieden Aandachtspuntjes

Nadere informatie

Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster.

Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. Rekenen Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2015-2016 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Informatiefolder groep 3

Informatiefolder groep 3 Informatiefolder groep 3 Door middel van deze informatiefolder hopen wij u een beeld te geven van wat uw kind leert in groep 3 en welke methodes wij daarvoor gebruiken. Heeft u na het lezen van deze folder

Nadere informatie

Informatieboekje bovenbouw

Informatieboekje bovenbouw Informatieboekje bovenbouw Voor ouders en kinderen uit de bovenbouw. INHOUD Inleiding... 3 Agenda... 3 Toetsrooster... 5 Reguliere toetsen.... 5 Wereldoriëntatie:... 5 Taal, rekenen en Engels:... 5 Boekverslag/

Nadere informatie

Wat leren wij? Algemene informatie: En wat leren wij met taal, spelling, begrijpend lezen en rekenen? Waar gaan wij mee aan de slag?

Wat leren wij? Algemene informatie: En wat leren wij met taal, spelling, begrijpend lezen en rekenen? Waar gaan wij mee aan de slag? Wij werken tijdens de verschillende (les)momenten aan de 5 principes van ons Daltononderwijs: zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerken, effectiviteit en reflectie. Als u benieuwd bent hoe deze

Nadere informatie

MONTESSORISCHOOL RHENEN

MONTESSORISCHOOL RHENEN MONTESSORISCHOOL RHENEN INFORMATIEBOEKJE Middenbouw 2015-2016 Lijsterberg 113, 3911 DJ RHENEN 0317-612 976 directie@montessori-rhenen.nl www.monton.nl 1 Wetenswaardigheden voor de middenbouw 2015/2016

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2014-2015 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2016-2017 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Welkom in onze klas Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen

Nadere informatie

[INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor de groepen 3.

[INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor de groepen 3. 2016-2017 [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor de groepen 3. Informatieblad groep 3 Gang van zaken We beginnen s ochtends om half negen. Tot de herfstvakantie mogen de kinderen na

Nadere informatie

Informatiebrief groep 7/8

Informatiebrief groep 7/8 Informatiebrief groep 7/8 Schooljaar 2018/2019 De Molenwiek groep 7/8 Leerkrachten: Ma, di, do, vr, : Marianne Mackaay Wo: Eline van Kleef Wilt u er voor zorgen dat uw kind op tijd op school is? Indien

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

Iedere week verschijnt de nieuwsbrief. Het is van belang om deze goed te lezen. Zo blijft u op de hoogte van alle schoolzaken. De communicatie tussen

Iedere week verschijnt de nieuwsbrief. Het is van belang om deze goed te lezen. Zo blijft u op de hoogte van alle schoolzaken. De communicatie tussen Iedere week verschijnt de nieuwsbrief. Het is van belang om deze goed te lezen. Zo blijft u op de hoogte van alle schoolzaken. De communicatie tussen ouders en school verloopt via de leerkracht van uw

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2016-2017 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans NAAR GROEP 3 Dit schooljaar zit uw kind in groep 3. De groep is dit jaar gecombineerd met groep 4. Wat voor sommige ouders allemaal heel gewoon is, is voor sommigen een nieuwe stap. Wie is hun nieuwe juf,

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

Informatieavond groep 5

Informatieavond groep 5 Informatieavond groep 5 Programma Weekindeling Weekplanning Directe instructiemodel Leer en onderwijsbehoeften Diverse vakken De groep Zelfstandigheid Vragen Weekindeling Gemma: Maandag, donderdag & vrijdag

Nadere informatie

Algemene informatie. Diverse dingen:

Algemene informatie. Diverse dingen: Informatieboekje Groep 4/5 2011-2012 Algemene informatie Diverse dingen: Gedragsregels in en buiten de klas Samen met de juf hebben de kinderen klassenregels bedacht en ondertekend. Wij houden ons allemaal

Nadere informatie

Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016. Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016. Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2015 Beste ouders, Voor u ligt het informatieboekje van groep 7. Hierin staat informatie over de vakken

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. Door middel van de nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van de gang van zaken in

Nadere informatie

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden.

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden. Welkom! Van harte welkom in groep 3. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

Informatiefolder Schooljaar Groep MB1

Informatiefolder Schooljaar Groep MB1 Informatiefolder Schooljaar 2017-2018 Groep MB1 Elimschool Molenstraat 3, 7462 TK Rijssen Tel.: 0548-542030 Fax: 0548-542012 E-mail: directie@elimschoolrijssen.nl Beste ouders/ verzorgers, Door middel

Nadere informatie

Informatiefolder groep 3

Informatiefolder groep 3 Informatiefolder groep 3 Door middel van deze informatiefolder hopen wij u een beeld te geven van wat uw kind leert in groep 3 en welke methodes wij daarvoor gebruiken. Heeft u na het lezen van deze folder

Nadere informatie

INFORMATIE OVER GROEP 4/5.

INFORMATIE OVER GROEP 4/5. INFORMATIE OVER GROEP 4/5. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. Rekenen: Methode: De wereld in getallen. Er zijn blauwe taken.

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 3. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 3. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 3 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 3. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt hierin meer

Nadere informatie

informatie groep 4 Beste ouders, 8 september 2015

informatie groep 4 Beste ouders, 8 september 2015 informatie groep 4 Kbs De Werft Raaimoeren 21 4824 KA Breda 076-5410515 www.dewerft.nl kbsdewerft_info@inos.nl Beste ouders, 8 september 2015 Uw kind zit ondertussen alweer enkele jaren op de basisschool.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 4 schooljaar 2017-2018 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Oostkapelle, september 2017 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 4 en

Nadere informatie

Welkom. Voorstellen Hoe werkenwij in de klas? Vakken/ methodes Zorg Regels van de groep Praktische zaken Vragenrondje

Welkom. Voorstellen Hoe werkenwij in de klas? Vakken/ methodes Zorg Regels van de groep Praktische zaken Vragenrondje Groep 5 Welkom Voorstellen Hoe werkenwij in de klas? Vakken/ methodes Zorg Regels van de groep Praktische zaken Vragenrondje Voorstellen Groep 5A juf Fleur: maandag, dinsdag en woensdag juf Marijke: donderdag

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 4 2014-2015

Informatieboekje Groep 4 2014-2015 Informatieboekje Groep 4 2014-2015 Groep 4 Schooljaar 2014-2015 In groep 4 beginnen we met een stabiele basis te leggen voor het zelfstandig werken. Gedurende dit jaar leren de kinderen zelfstandig te

Nadere informatie

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom op Het Krijt Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom bij ons op Het Krijt In dit boekje hebben we de belangrijkste informatie voor de groepen 1 en 2 voor u op een rijtje

Nadere informatie

Schooljaar 2012-2013 Groep 4

Schooljaar 2012-2013 Groep 4 Schooljaar 2012-2013 Groep 4 Infobulletin Beste kinderen én ouders van groep 4, Komend schooljaar zitten jullie in de klas bij meester Chris (maandag t/m donderdag) en meester Sjaak (vrijdag). Op een aantal

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Welkom op de informatie avond van groep 3b/4b

Welkom op de informatie avond van groep 3b/4b Welkom op de informatie avond van groep 3b/4b Even voorstellen maandag,donderdag en vrijdag: Anita dinsdag en woensdag: Marjon maandag-, dinsdag- en woensdagochtend: Lorenzo donderdag: Pabo-stagiaire Nelianne

Nadere informatie

informatiebrief groep 4

informatiebrief groep 4 informatiebrief groep 4 1. Welkom en binnenkomst Als de kinderen s ochtends, om 8.25 uur, binnenkomen geven wij alle kinderen een hand. Buiten hebben ze dan al afscheid van u als ouder kunnen nemen. 2.

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4,5 en 6

Aan de ouders van groep 4,5 en 6 Aan de ouders van groep 4,5 en 6 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op

Nadere informatie

INFORMATIE OVER GROEP 4. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt.

INFORMATIE OVER GROEP 4. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. INFORMATIE OVER GROEP 4 Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. Rekenen: Methode: De wereld in getallen. Er zijn blauwe taken.

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat Groepsgids Groep 2-3 de Letterflat Wie werk en er in de groepen 2/3: s.hogervorst@dezonnepoort.nl (Inge Neijenhuis ) afwezig i.clappers@dezonnepoort.nl vervanger: Yvonne te Vaanholt Verdeling van de dagen

Nadere informatie

Voorlichtingsavond groep 3b

Voorlichtingsavond groep 3b Voorlichtingsavond groep 3b 08:30 tot 09:00 Beginnen de kinderen met zelfstandig werken. We gebruiken daarbij het kiesbord. Tot aan de voorjaarsvakantie zijn de kinderen zelfstandig bezig met lees spelletjes,

Nadere informatie

Informatieavond groep 5a Renske Jansse en Joyce van Konijnenburg

Informatieavond groep 5a Renske Jansse en Joyce van Konijnenburg Informatieavond groep 5a Renske Jansse en Joyce van Konijnenburg Voorstellen Renske Staat op woensdag, donderdag en vrijdag voor de groep. Vanaf januari 2015 gaat zij met zwangerschapsverlof. Er zal vanaf

Nadere informatie

-INFO groep 5- Welkom

-INFO groep 5- Welkom Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Groepsbrief groep 1en 2

Groepsbrief groep 1en 2 Groepsbrief groep 1en 2 Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Op de info/inloopavond heeft u al een indruk gekregen wat er in de klas allemaal gedaan wordt. In deze groepsbrief brengen we nog

Nadere informatie