Informatieboekje. Groep 3. Juliana van Stolbergschool

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieboekje. Groep 3. Juliana van Stolbergschool"

Transcriptie

1 Informatieboekje Groep 3 Juliana van Stolbergschool

2 Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 3. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt hierin meer over de sociale veiligheid, de vakken en enkele praktische zaken. Dit boekje gaat specifiek over de groep waarin uw kind zit. Meer informatie over de school is te vinden op de website. Als u vragen of opmerkingen heeft, kunt u natuurlijk altijd terecht bij de leerkracht. U kunt na schooltijd altijd Leerkrachten binnenlopen, wanneer u meer tijd nodig heeft, dan kunt u het beste een afspraak maken. We hopen dat we u met dit boekje goed kunnen informeren. We maken er met elkaar een prettig en leerzaam schooljaar van. Met vriendelijke groet, Team Juliana van Stolbergschool Persoonlijk woordje Welkom in groep 3! Wat ontzettend fijn dat jullie bij ons in de klas zitten. We gaan er samen een leerzaam en gezellig jaar van maken. Juf Marleen, juf Rozemarijn, juf Marijke en juf Helna.

3 Inhoudsopgave Sociale veiligheid Communicatie Dag- en lesprogramma Vakgebieden Godsdienst Taal /Lezen Rekenen Schrijven Sociale redzaamheid Natuur en techniek Verkeer Expressieve vakken Gym Engels Zelfstandig werken Toetsen Huiswerk Schooltv Verjaardagen Wist u dat

4 Sociale veiligheid Sociale veiligheid is een thema dat leeft in de school en in de klassen. We willen dat ieder kind zich veilig en thuis voelt op onze school. Ieder kind zien we als uniek persoon met zijn of haar eigen talenten, kwaliteiten en mogelijkheden. Bij ons op school zal een kind zich gewaardeerd voelen. We werken samen met de kinderen hard aan een positieve sfeer. In een prettig pedagogisch klimaat kan het kind zich optimaal ontwikkelen. Voor onze visie en theorie hierover verwijzen we naar de schoolgids op de website. Dat wij veel aandacht besteden aan het omgaan met elkaar op een respectvolle manier is op allerlei manieren zichtbaar op school, op het plein, in de gang en in de klaslokalen. De praktische invulling In de klassen ervaren de kinderen dat de leerkracht werkt aan een prettige groepssfeer. Hier volgen een aantal activiteiten die we zoal uitvoeren: kennismakingsgesprekken, weekendverhalen, klassenregels samen opstellen, antipestprotocol maken, samenwerkingsopdrachten, zelfstandig werken, uitstapjes, Sociale Competentielijst afnemen, methodelessen uit Goed Gedaan!, gevoelsthermometer afnemen, conflicten oplossen met kaarten van Herstelrecht, Kids Skills, kanjer van de dag, trotsmuur aanvullen, Complimentenspel, Energizers, Kinder kwaliteitenspel, Eigenwijsjes, Emotiekwartet, troostbeer meegeven, troostkoffers inzetten, enz. Communicatie Het is erg belangrijk om misverstanden en onduidelijkheden te voorkomen. Daarom vinden wij een goede communicatie tussen ouders /verzorgers en leerkrachten erg belangrijk. Zeker in groep 3, een groep waarin de kinderen veel leren. Op de website en in de nieuwsbrieven kunt u al veel informatie vinden. Daarnaast sturen wij u een aantal keer via de mail een brief om u op de hoogte te houden van het reilen en zeilen in de groepen 3! Wanneer u iets wilt vragen of weten, dan kunt u na schooltijd altijd even naar de leerkracht lopen of een afspraak maken voor een uitgebreider gesprek. Een telefonisch gesprek of een mail is natuurlijk ook mogelijk. Dag- en lesprogramma Dagritmekaarten op het bord geven aan wat er die dag op het programma staat. Daarnaast maken we gebruik van een kiesbord/planbord. Hier kunnen de kinderen op aangeven welk werkje ze gaan doen. De kinderen kunnen hier ook op zien wie er met de leerkracht aan het werk gaat. In de ochtend komen hoofdzakelijk de vakken taal/lezen, rekenen en schrijven aan bod. In de middag staan tekenen, handvaardigheid, tv kijken, muziek, verkeer, enz. op het programma.

5 Godsdienst We beginnen en eindigen iedere dag met gebed. Meerdere keren per week worden er verhalen uit de bijbel verteld en worden er christelijke liederen gezongen. We volgen de verhaallijn uit Trefwoord. Deze methode sluit ook aan bij het rooster van het kerkelijk jaar. Na het Bijbelverhaal volgt een klassengesprek over het gehoorde verhaal. Naast de andere liederen, leren we iedere maand het lied van de maand aan. Taal /Lezen We werken met de taal/leesmethode Veilig leren lezen. Deze versie biedt veel mogelijkheden tot differentiatie, verdieping en ondersteuning. De kinderen leren de letters uit te spreken als klanken en niet het alfabet. De methode bestaat uit 12 kernen ( hoofdstukken). In de eerste 6 kernen worden via verhalen en woorden alle letters (klanken) aangeleerd. In de laatste 6 kernen wordt het lezen verder geautomatiseerd en komen er diverse spellingsproblemen en taaloefeningen aan bod. Daarnaast is er ook aandacht voor begrijpend lezen. Op de site vindt u een speciale rubriek voor ouders. Op deze pagina s kunt u lezen waar uw kind op dit moment mee bezig is. Er staan allerlei tips om samen bezig te zijn met uw kind. Ook zijn er kopieerbladen en spelletjes die u uit kunt printen. Aan het eind van iedere ouderpagina wordt een overzicht gegeven van leuke boeken die geschikt zijn om te lezen. Al heel snel kunt u bij de bibliotheek boekjes lenen die uw kind al kan lezen.

6 Rekenen In groep 3 werken we sinds dit jaar met een nieuwe rekenmethode: De wereld in getallen. Aan de orde komen o.a. o Oriëntatie op de getallen t/m 100: o.a. cijfer schrijven, verder- en terugtellen van getallen, sprongen van 1, 2, 5 en 10, opbouw van getallen (tientallen en lossen) o Resultatief tellen: tellen, getalbeelden, grote hoeveelheden tellen o Optellen, aftrekken en splitsen t/m 10 o Optellen en aftrekken t/m 20 o Meten: allerlei begrippen en toepassingen/vergelijkingen o Tijd: dagen van de week, hele uren o Geld: munten en biljetten (van 5 en 10 euro) o Meetkunde: van vogelvluchtperspectief naar plattegrond, blokkenbouwsels, standpunt bepalen Schrijven We gebruiken de methode Pennenstreken. De kinderen schrijven het hele schooljaar in groep 3 met potlood. Dit kan een Stabilo zijn die de kinderen van thuis hebben meegekregen of met een driehoekig potlood van school. Sociale redzaamheid We hebben de methode Goed Gedaan!. 1x per week behandelen we een les uit deze methode. Daarnaast hebben we het anti pestprotocol, klassenregels, regelmatig gesprekjes en rollenspelen om de goede sfeer in de groep te bevorderen en te behouden. In groep 3 hebben we de kanjer van de dag, 1 kind staat die dag in het zonnetje, krijgt extra complimentjes en mag met gekleurde pennen schrijven in alle werkboekjes! Natuur en techniek We gebruiken de methode Wijzer door natuur en techniek. De kinderen hebben een eigen werkboek. Hierin komen onderwerpen aan de orde als: De aarde, groeien, reizen, enz. Verkeer We werken met de methode Wijzer door het verkeer. De kinderen werken met een werkboek en een boek met illustraties en foto s uit het verkeer.

7 Expressieve vakken Elke week krijgen de kinderen tekenen en handvaardigheid. We gebruiken hierbij verschillende materialen en werkvormen zoals: individueel, klein/groot groepswerk, potlood, wasco, verf, klei, vouwen, knippen en plakken. Soms mogen de kinderen vrij werken, maar meestal krijgen zij een gerichte opdracht. In de klas is er ook aandacht voor muziek. Dit kan zijn in de vorm van het leren van een liedje, ritmes klappen of werken met instrumenten. Gym We gymmen 2 x per week in de gymzaal in de school. 1 x geeft de leerkracht zelf gymles en 1 x de vakdocent gymnastiek, Cyriel Janse. Groep 3 a start op maandagmiddag en donderdagmiddag met gym, direct om uur. Om de gymtijd optimaal te gebruiken vragen we u om uw kind bij de 1 e bel (13.10 uur) bij het hek, poort, bij de gymzaal te verzamelen zodat we op tijd omgekleed zijn. Engels Groep 3 b samen met 4b op maandagmiddag en op donderdagmiddag om uur. Wilt u de gymspullen: goed passende gymschoenen (die de kinderen zelf aan kunnen trekken!) en sportkleding in een aparte tas mee naar school geven. Tip: zorg dat de kinderen gemakkelijke kleding aan hebben, zodat zij zichzelf om kunnen kleden en dit niet teveel tijd in beslag neemt. Lange haren graag in een staart of vlecht. Engels In groep 3 is er minder aandacht voor Engels dan in groep 1 en 2. De nadruk komt te liggen op het leren lezen en schrijven in het Nederlands. Er zijn twee maal per week activiteiten in het Engels. 1 keer per week komt Miss Helena. De native speaker komt 1x in de groep en 1 x per week besteedt de leerkracht aandacht aan Engels en soms ook tussendoor bij andere activiteiten.

8 Zelfstandig werken In groep 3 werken kinderen regelmatig aan de instructietafel. Hieraan zitten een paar kinderen met de juf, zij krijgen extra uitleg of hulp wanneer dit nodig is. In de taal- en rekenmethode zit al een stuk zelfstandig (ver)werken ingebouwd. In de loop van het jaar gaan we dit verder uitbreiden. Zo creëren we ruimte om kinderen individueel of in een klein groepje even extra aandacht te kunnen geven. Toetsen Methodegebonden toetsen zijn er bij de methode De wereld in getallen en Veilig Leren Lezen. Leerlingvolgsysteem toetsen zijn er twee keer per jaar, in januari en juni. Huiswerk Groep 1 t/m 5 krijgt in principe geen huiswerk. Schooltv We kijken regelmatig uit het archief van het Schooltv-programma Huisje Boompje Beestje. Het programma zet kinderen aan tot zelf onderzoeken en maakt ze enthousiast voor de wereld om hen heen. Verjaardagen Als er iemand jarig is, dan mag dat natuurlijk gevierd worden! s Morgens (na overleg met de leerkracht kan het evt. s middags) wordt de verjaardag in de klas gevierd. Dit doen we vanaf groep 3 zonder ouders. De kinderen mogen een kleine, liefst gezonde traktatie uitdelen. Wist u dat? gezonde de traktait kinderen na de herfstvakantie zelfstandig naar binnen gaan vanaf de buitendeur? de kinderen tijdens de uitleg liever niet naar de wc mogen gaan? de kinderen rustig naar binnen mogen lopen zodra de 1e bel is gegaan? uw kind op maandagochtend in de kring iets mag laten zien, maar de rest van de week is het fijn als overbodige spullen/frutsels etc. thuis blijven. we tot de herfstvakantie s middags een kwartier buiten spelen? de verjaardagen van de juffen in de loop van het jaar gevierd gaan worden? de de jarige toegezongen

Informatieboekje. Groep 3. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 3. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 3 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 3. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt hierin meer

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 3. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 3. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 3 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 3. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt hierin meer

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 3. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 3. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 3 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 3. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt hierin meer

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 3. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 3. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 3 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 3. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt hierin meer

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Informatieboekje Groep 4 Juliana van Voorwoord Hierbij het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje meer informatie over

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolberg

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolberg Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolberg Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Juliana van Stolbergschool. Informatieboekje Groep 8

Juliana van Stolbergschool. Informatieboekje Groep 8 Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 8 Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 8. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt hierin meer

Nadere informatie

Juliana van Stolbergschool. Informatieboekje Groep 8

Juliana van Stolbergschool. Informatieboekje Groep 8 Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 8 Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 8. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt hierin meer

Nadere informatie

Juliana van Stolbergschool. Informatieboekje Groep 8

Juliana van Stolbergschool. Informatieboekje Groep 8 Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 8 Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 8. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt hierin meer

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 8 2017-2018 Juliana van Stolbergschool VOORWOORD Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 8. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 1-2. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 1-2. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 1-2 Juliana van Stolbergschool 1 Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 1-2. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt hierin

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 8

Informatieboekje Groep 8 Informatieboekje Groep 8 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 8. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt hierin meer

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 7 2018-2019 Juliana van Stolbergschool 1 Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 7. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 1-2. Juliana van

Informatieboekje. Groep 1-2. Juliana van Informatieboekje Groep 1-2 Juliana van 1 Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 1-2. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt hierin meer over

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 7, 2015-2016.

Informatieboekje Groep 7, 2015-2016. Informatieboekje Groep 7, 2015-2016. Juliana van Stolbergschool 1 Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 7. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 5. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 5. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 5 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 5. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt hierin meer

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 5. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 5. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 5 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 5. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt hierin meer

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 7, 2014-2015.

Informatieboekje Groep 7, 2014-2015. Informatieboekje Groep 7, 2014-2015. Juliana van Stolbergschool 1 Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 7b. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 7,

Informatieboekje Groep 7, Informatieboekje Groep 7, 2017-2018 Juliana van Stolbergschool 1 Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 7. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt

Nadere informatie

Een nieuw schooljaar.

Een nieuw schooljaar. Een nieuw schooljaar. Na de grote vakantie heeft uw kind weer een grote stap gemaakt op onze school. Hij/zij is gestart in een nieuw leerjaar. Dat is altijd heel leuk en tegelijkertijd ook heel spannend.

Nadere informatie

Groepsinformatie voor groep 3/4 - Schooljaar Thuis lezen

Groepsinformatie voor groep 3/4 - Schooljaar Thuis lezen www.obsverschoor.nl info@obsverschoor.nl J. van Arkelstraat 39 4254 CW Sleeuwijk 0183-301507 Groepsinformatie voor groep 3/4 - Schooljaar 2017-2018 Leerkrachten Dit jaar staan er 2 leerkrachten voor groep

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 7,

Informatieboekje Groep 7, Informatieboekje Groep 7, 2016-2017 Juliana van Stolbergschool 1 Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 7b. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 5a en Groep 5b. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 5a en Groep 5b. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 5a en Groep 5b Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 5. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt

Nadere informatie

Informatiefolder groep 3

Informatiefolder groep 3 Informatiefolder groep 3 Door middel van deze informatiefolder hopen wij u een beeld te geven van wat uw kind leert in groep 3 en welke methodes wij daarvoor gebruiken. Heeft u na het lezen van deze folder

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk.

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk. Welkom op school in groep 1 en 2 schooljaar 2015-2016. Middels deze brief geven wij u weer informatie over het reilen en zeilen van onze groep. Wie werkt wanneer? dag ochtend middag maandag Juf Ineke Juf

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 1/2 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een ander

Nadere informatie

2015-2016. [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C.

2015-2016. [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C. 2015-2016 [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C. Informatieblad groep 3C Algemeen: - We beginnen s ochtends om half negen. Tot de herfstvakantie mogen de kinderen na de eerste

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 6. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 6. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 6 Juliana van Stolbergschool 1 Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 6. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt hierin

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

Wat doen we allemaal in groep 3?

Wat doen we allemaal in groep 3? Wat doen we allemaal in groep 3? Maandag en dinsdag: Juf Andrea Woensdag, donderdag en vrijdag: Juf Marije (In verband met het muziekproject zullen gedurende een aantal weken de maandagochtend door juf

Nadere informatie

Informatie vanuit groep 3

Informatie vanuit groep 3 Informatie vanuit groep 3 U vindt hier informatie over alle belangrijke zaken die in dit schooljaar aan bod komen. De gegevens die u hier aantreft zijn beslist niet volledig, maar op deze manier wordt

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 5. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 5. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 5 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 5. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt hierin meer

Nadere informatie

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden.

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden. Welkom! Van harte welkom in groep 3. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 6. Juliana van

Informatieboekje. Groep 6. Juliana van Informatieboekje Groep 6 Juliana van 1 Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 6. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt hierin meer over de sociale

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2014-2015 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

Groep 3. Fijn, dat jij er bent!

Groep 3. Fijn, dat jij er bent! Groep 3 Fijn, dat jij er bent! Dagplanning Elke dag hebben we een dagplanning, zodat de kinderen kunnen zien wat we die dag gaan doen voorspelbaarheid. Inloop Vanaf 8.20u bent u samen met uw kind welkom.

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

Informatie boekje groep 3

Informatie boekje groep 3 Informatie boekje groep 3 Groepsinformatie groep 3 1 Voorwoord Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders van leerlingen in groep 3 In dit boekje willen we u een indruk geven van de leerstof en van

Nadere informatie

Welkom in groep 3b/4 Bijbelse geschiedenis verhalen Lezen in groep 4 Taal in groep 4

Welkom in groep 3b/4 Bijbelse geschiedenis verhalen Lezen in groep 4 Taal in groep 4 Welkom in groep 3b/4 Wij, juf Arende Panhuis en juf Hermien van den Brink, zijn de twee juffen die dit jaar voor groep 4a staan. Middels deze brief willen we u informeren wat wij dit jaar hopen te leren

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 3,

Aan de ouders van groep 3, groepsbrief 2017-2018 Aan de ouders van groep 3, Elk jaar krijgt u informatie over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. Met deze brief willen we u alvast iets vertellen over groep 3. Ook dit schooljaar

Nadere informatie

Informatiefolder groep 3

Informatiefolder groep 3 Informatiefolder groep 3 Door middel van deze informatiefolder hopen wij u een beeld te geven van wat uw kind leert in groep 3 en welke methodes wij daarvoor gebruiken. Heeft u na het lezen van deze folder

Nadere informatie

Tijdens de ochtenden geven we de volgende vakken, bij elk vak is opgeschreven wat de kinderen dit jaar gaan leren:

Tijdens de ochtenden geven we de volgende vakken, bij elk vak is opgeschreven wat de kinderen dit jaar gaan leren: Welkom in groep 4! In deze informatiebrief staat belangrijke informatie voor deze groep en kunt u vinden wat er dit jaar allemaal aan bod komt met de verschillende vakken. Tijdens de ochtenden geven we

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2018-2019 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Leerstofaanbod 5. LVS 1. Inleiding Beste

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data 28-08 Intakegesprekken 29-08 Intakegesprekken 30-08 Intakegesprekken 30-08 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) 20.00u 05-09 Infoavond groep 5

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 6. Juliana van

Informatieboekje. Groep 6. Juliana van Informatieboekje Groep 6 Juliana van 1 Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 6. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt hierin meer over de sociale

Nadere informatie

Voorlichtingsavond groep 3b

Voorlichtingsavond groep 3b Voorlichtingsavond groep 3b 08:30 tot 09:00 Beginnen de kinderen met zelfstandig werken. We gebruiken daarbij het kiesbord. Tot aan de voorjaarsvakantie zijn de kinderen zelfstandig bezig met lees spelletjes,

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2015-2016 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4/5

Informatieboekje groep 4/5 Informatieboekje groep 4/5 Informatieboekje groep 4/5 Start van het schooljaar: De rugzak; Aan het begin van het schooljaar wordt de rugzak geïntroduceerd. In deze rugzak/tas stopt iedere leerling (minimaal

Nadere informatie

Informatiefolder Schooljaar Groep MB1

Informatiefolder Schooljaar Groep MB1 Informatiefolder Schooljaar 2017-2018 Groep MB1 Elimschool Molenstraat 3, 7462 TK Rijssen Tel.: 0548-542030 Fax: 0548-542012 E-mail: directie@elimschoolrijssen.nl Beste ouders/ verzorgers, Door middel

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2017-2018 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2017 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Informatiefolder Middenbouw 1 2015/2016

Informatiefolder Middenbouw 1 2015/2016 Informatiefolder Middenbouw 1 2015/2016 Beste ouders/ verzorgers, Door middel van deze gids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in deze groep. Voor elke groep is er specifieke informatie.

Nadere informatie

Wat maakt mijn kind allemaal mee op De Fontein. in groep 3?

Wat maakt mijn kind allemaal mee op De Fontein. in groep 3? Wat maakt mijn kind allemaal mee op De Fontein in groep 3? Informatieavond 1 september 2016 1 1 september 2016 Beste ouders / verzorgers van de kinderen uit groep 3 Voor u ligt het informatieboekje van

Nadere informatie

Basisschool "De Regenboog"

Basisschool De Regenboog Basisschool "De Regenboog" Informatieboekje groep 3 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u het informatieboekje van de groep, waarin uw zoon of dochter dit schooljaar zit. Voor elke groep in

Nadere informatie

Schooljaar 2012-2013 Groep 4

Schooljaar 2012-2013 Groep 4 Schooljaar 2012-2013 Groep 4 Infobulletin Beste kinderen én ouders van groep 4, Komend schooljaar zitten jullie in de klas bij meester Chris (maandag t/m donderdag) en meester Sjaak (vrijdag). Op een aantal

Nadere informatie

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 1. 1. De leerkracht en de groep 2. Dit jaar hebben de kinderen op maandag en dinsdag les van juf Hen van Gils. Op woensdag t/m vrijdag van juf Maike Romp. Wij zijn gestart

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Geachte ouder(s)/verzorger(s), Infobrief groep 1/2 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Uw kind zit nu in groep 1 of 2. Het lijkt ons goed om via deze infobrief wat informatie te geven over het reilen en zeilen van deze groepen. Voor de kinderen

Nadere informatie

Informatie Groep

Informatie Groep Informatie Groep 3 2016-2017 1 Inhoud Algemene informatie... Inhoud vakgebieden... 2 Een nieuwe groep, een nieuw lokaal, andere kinderen, nieuwe juffen.. hieronder treft u de informatie voor het komende

Nadere informatie

Juf Mirjam op maandag t/m donderdag voor de groep staat. Op vrijdag is juf Caroline er.

Juf Mirjam op maandag t/m donderdag voor de groep staat. Op vrijdag is juf Caroline er. Groep 3a Wist U dat? Juf Mirjam op maandag t/m donderdag voor de groep staat. Op vrijdag is juf Caroline er. De klassenouders Gwendolyn (moeder van Hugo) en Joyce (moeder van Lisa) zijn. We op zoek zijn

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2016-2017 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2016 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2018-2019 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2018 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie

[INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor de groepen 3.

[INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor de groepen 3. 2016-2017 [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor de groepen 3. Informatieblad groep 3 Gang van zaken We beginnen s ochtends om half negen. Tot de herfstvakantie mogen de kinderen na

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Openbare basisschool De Drentse Hoek

Openbare basisschool De Drentse Hoek Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 3a. Den Haag, 8 september 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hartelijk welkom in groep 3! In deze brief wil ik u graag iets meer vertellen over de

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 3

Informatieboekje Groep 3 Informatieboekje Groep 3 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 3 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatiefolder Schooljaar Groep MB2. Elimschool

Informatiefolder Schooljaar Groep MB2. Elimschool Informatiefolder Schooljaar 2017-2018 Groep MB2 Elimschool Molenstraat 3, 7462 TK Rijssen Tel.: 0548-542030 Fax: 0548-542012 E-mail: directie@elimschoolrijssen.nl Beste ouders/ verzorgers, Door middel

Nadere informatie

Welkom op de Koningin Beatrixschool!

Welkom op de Koningin Beatrixschool! Ridderstraat 10 4101 BK Culemborg 0345-512542 info@beatrixschool-culemborg,nl www.beatrixschool-culemborg.nl Welkom op de Koningin Beatrixschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede en

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

groep 3 de kikkers basisschool Prins Constantijn

groep 3 de kikkers basisschool Prins Constantijn Informatieavond groep 3 de kikkers 2015-2016 basisschool Prins Constantijn Foto klas Foto klas Foto klas 2013-2014 Voorstellen Ingrid Zelle werkt op de maandag en dinsdag. Carla Potters werkt op woensdag

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep leraar Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie 1. Inleiding

Nadere informatie

Groepsinformatie voor groep 5/6 - Schooljaar Thuis lezen

Groepsinformatie voor groep 5/6 - Schooljaar Thuis lezen www.obsverschoor.nl info@obsverschoor.nl J. van Arkelstraat 39 4254 CW Sleeuwijk 0183-301507 Leerkrachten Groepsinformatie voor groep 5/6 - Schooljaar 2016-2017 Bjorn Boerdam staat de hele week voor de

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2017-2018 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 1. Inleiding

Nadere informatie

Informatiebrief Uilenburcht schooljaar 2015 2016

Informatiebrief Uilenburcht schooljaar 2015 2016 Informatiebrief Uilenburcht schooljaar 2015 2016 Hierbij de informatiebrief met de belangrijkste informatie voor het komende schooljaar. Juf Avelieke werkt op maandag en dinsdag, juf Rachel op woensdag,

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012)

Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012) Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012) Zelfstandig werken in groep 5: Op het bord worden de verschillende activiteiten in volgorde genoteerd. In wit zijn de instructiemomenten aangegeven. Met een rode

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Groepsbrief groep 1en 2

Groepsbrief groep 1en 2 Groepsbrief groep 1en 2 Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Op de info/inloopavond heeft u al een indruk gekregen wat er in de klas allemaal gedaan wordt. In deze groepsbrief brengen we nog

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Lezen: methode Veilig leren lezen spelling, taal, technisch en begrijpend lezen

Lezen: methode Veilig leren lezen spelling, taal, technisch en begrijpend lezen Even voorstellen Vakken in groep 3 Lezen: methode Veilig leren lezen spelling, taal, technisch en begrijpend lezen A; Aanvankelijk lezen t/m kerstmis: - kernwoorden a.d.h.v. verhalen - klanken = letters

Nadere informatie

Informatie over groep 3 en 4

Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 Schooljaar 2015-2016 Wij stellen ons voor Mijn naam is Marie-José Kostense, leerkracht van groep 3/4. Naast de rol van leerkracht vervul ik de rol van taal-leescoördinator

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van de Prins Clausschool

Welkom in groep 1-2 van de Prins Clausschool Welkom in groep 1-2 van de Prins Clausschool [Geef tekst op] Inhoud Oefenmomenten vóór de vierde verjaardag... 4 De eerste weken op school... 4 8 weken gesprek... 4 Een dag in de kleutergroep... 5 Inloop...

Nadere informatie

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd.

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd. naar de basisschool Algemene informatie omtrent de kleutergroepen *Schooltijden 8.30u.-12.00u. (woensdag tot 12.30u.) 13.00u.-15.00u. Dagindeling en praktische zaken Hoe de dag is ingedeeld is te zien

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

INFORMATIE OVER GROEP 4/5.

INFORMATIE OVER GROEP 4/5. INFORMATIE OVER GROEP 4/5. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. Rekenen: Methode: De wereld in getallen. Er zijn blauwe taken.

Nadere informatie

Informatie groep

Informatie groep Informatie groep 3 2017-2018 Informatie groep 3. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft, dan

Nadere informatie

Informatie groep 3 en 4

Informatie groep 3 en 4 Informatie groep 3 en 4 Hierbij even wat informatie over de dingen waar uw kind dit schooljaar mee te maken krijgt. Dit kan u helderheid verschaffen over wat de kinderen leren in groep 3 en 4. En ook hoe

Nadere informatie

Informatieboekje. Vandaag peuter, morgen kleuter

Informatieboekje. Vandaag peuter, morgen kleuter Informatieboekje Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op Het Kompas! Voor u en uw kind is een bijzondere tijd aangebroken. Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u alles over hoe

Nadere informatie

Beste ouders/ verzorgers,

Beste ouders/ verzorgers, Beste ouders/ verzorgers, Even voorstellen: Mijn naam is Tom Neven. Uw zoon of dochter zit dit jaar bij mij in groep 5b. Ik ben 30 jaar oud en woon in Etten-Leur. Mijn favoriete bezigheid is muziek en

Nadere informatie

Informatie basisschool Pius X Jordaansingel 20 Haaksbergen

Informatie basisschool Pius X Jordaansingel 20 Haaksbergen Informatie basisschool Pius X Jordaansingel 20 Haaksbergen Beste ouders/verzorgers, Fijn dat u basisschool Pius X als een potentiële basisschool voor uw kind ziet! Om u op hoofdlijnen een beeld te geven

Nadere informatie

Informatiefolder Schooljaar 2016/2017. Groep MB2

Informatiefolder Schooljaar 2016/2017. Groep MB2 Informatiefolder Schooljaar 2016/2017 Groep MB2 Elimschool Molenstraat 3, 7462 TK Rijssen Tel.: 0548-542030 Fax: 0548-542012 E-mail: directie@elimschoolrijssen.nl Beste ouders/ verzorgers, Door middel

Nadere informatie