NOTULEN ALGEMENE NAJAARS LEDEN VERGADERING D.D. 23 NOVEMBER 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NOTULEN ALGEMENE NAJAARS LEDEN VERGADERING D.D. 23 NOVEMBER 2015"

Transcriptie

1 NOTULEN ALGEMENE NAJAARS LEDEN VERGADERING D.D. 23 NOVEMBER 2015 Aanwezig: 40 leden waaronder 5 bestuursleden. Afwezig met kennisgeving: 9 leden 1. Opening. Om uur opent de voorzitter de vergadering en heet een ieder van harte welkom. Ton van den Brande, Henny Grevink-Braakhekke en Ulrich Christiani zijn in het afgelopen half jaar overleden en worden herdacht met een moment stilte. 2. Vaststellen van de agenda. Er zijn geen wijzigingen in de agenda. 3. Notulen van de AVLV van 18 mei Met de toelichting dat de Euregio kosten zoals vermeld onder 6) betrekking hebben op de begroting worden deze goedgekeurd met dank aan Carolien Bürer. 4. Mededelingen. Met ingang van zal de EGA handicap vanaf 54 zijn en de clubhandicap komen te vervallen. Ook is er dan geen sprake meer van een inactieve handicap. Er kunnen dan tevens 9-holes Q-kaarten worden gelopen door golfers met een handicap vanaf 4.4 Het CBA blijft bestaan, maar met een maxima van +1 en -2. Er komt een aangepaste jaarlijkse herziening van handicaps. Afgelopen maand is er een zogenaamde Green Deal afgesloten door de overheid en de golfsector. Dit naar aanleiding van de gewasbeschermingsnota. Dit houdt in dat er in de komende jaren steeds minder chemische middelen gebruikt mogen worden en in de toekomst terug gegaan wordt naar een back to basic beleid, terug naar de natuur. Dit akkoord zal ook invloed gaan hebben op de baancondities en het baan onderhoud. Op dinsdag 15 december om uur krijgen wij bezoek van Ramon van Wingerden, manager sportontwikkeling bij de NGF. Een aantal commissies worden hiervoor uitgenodigd. Belangstellende leden zijn eveneens van harte welkom. Met ingang van is er een hospitality-overeenkomst gesloten met golfclub De Graafschap in Lochem.

2 Er bestaat een mogelijkheid om een golfverzekering af te sluiten, voor diegenen die de onzekerheid hebben of ze wel in staat zijn om te spelen. De kosten bedragen 4% van het speelrecht. Het is gebleken dat er op dit moment onvoldoende interesse is om Committed to Senioren in te voeren, derhalve heeft René Eppingbroek ook zijn opdracht teruggegeven. Ingekomen stukken. van Henk Winkelhorst aangaande de notulen en de begroting. Deze zijn aangepast, zoals vermeld onder 3) van Marian Zuidinga betreffende een vochtig klimaat in de stokkenloods. Hiervoor zijn reeds plannen ontwikkeld en De Rechte Bal zal op korte termijn aanpassingen doen om het probleem op te lossen. 5. Benoemingen bestuur. Jeannet Berentsen stelt zichzelf voor. Zij heeft haar eigen acquisitie en administratie bureau. Bureau Bomers. Zij is sinds 2011 begaan met de golfsport en samen met haar man en zoon, actieve en graag geziene golfers op de baan. Zij zal zich gaan bezighouden met de PR en communicatie. Neemt het website beheer op zich en neemt gelijk van de gelegenheid gebruik om een oproep te doen aan alle commissies en de leden om copy aan te leveren voor de website en de nieuwsbrief. De nieuwsbrieven van het laatste jaar zullen worden gebundeld en een plek krijgen op tafel in het clubhuis. De laatste nieuwsbrief komt tevens op het prikbord. Jeannet wordt met applaus welkom geheten. Annemarie Smit is met ingang van heden benoemd tot secretaris. Zij is te bereiken onder het adres 6. Lid kascommissie. Nina Brouwer, management consultant finance & automotive heeft toegezegd hierin toe te treden, naast Evert Koers. 7. Commissie van Beroep. Eline Koers, notaris bij Van Weeghel, Doppenberg en Kamps Notarissen zal zitting nemen in deze commissie. 8. Jaarplannen In 2016 vieren we ons 6 e Lustrum. De focus op de viering hiervan zal In de maand september plaatsvinden tijdens het Golfing Dinner. De suggestie wordt gedaan om hier een Lustrum-event van te maken en geen jaarlijks terugkerende dag. Het bestuur zal dit nader beschouwen. Veranderingen in de ledensamenstelling. Het totale aantal leden neemt toe evenals het aantal handicapregistratieleden. Dit laatste aantal is voornamelijk groot in de leeftijd van jaar. De jeugd en de 60+ senioren zijn goed vertegenwoordigd op onze club. De categorie tussen jaar blijft 2 tot 8% achter bij het landelijk gemiddelde. Het aantal vrouwelijke leden blijft ver achter bij het aantal mannen. Met name op deze groep als ook op de tussenleeftijd willen we ons gaan richten. Daarnaast vanzelfsprekend op de jeugd. Scholen kunnen worden benaderd. De NGF heeft als beleid dat ze het familiegolf verder willen gaan promoten. Jantine Kip wordt

3 stagiaire bij de gemeente Winterswijk en zal de golfsport als speerpunt meenemen. De vraag waarom de leeftijd tussen ondervertegenwoordigd is en hoe het gesteld is bij de omliggende golfclubs wordt opgepakt. Het is goed te weten dat de gemiddelde golfer 5 jaar langer leeft, naar onderzoek door een Zweeds instituut en er wordt voorgesteld dit ook in de campagnes te gebruiken. 9. Beleid. De ambities zoals gepresenteerd in de ANLV 2014 blijven overeind. Gezond, Gezellig & Sportief voor allen. Versterken van het verenigingsgevoel. Focus op jeugd & familie, continueren van 60+ Activiteiten en daarmee het sportaspect benadrukken. 10. Begroting & Contributie Een aantal toelichtingen. De begroting laat een tekort van zien voor Dit komt door een reservering voor het Lustrum/30-jarig bestaan, hier is namelijk een bedrag van in opgenomen. De IT kosten worden op begroot, veel minder dan de uitgaven voor 2015, was Dit komt door de ontwikkeling van de website, kosten Er wordt voor het eerst opgenomen voor PR. De algemene kosten zullen in de AVLV 2016 worden uitgediept. Kosten voor de handicarts is net sluitend. Het aantal carts vraagt een bijdrage van de vereniging. Dit bedrag is inclusief de marshalcart. De opbrengst gaat rechtstreeks naar de Stichting Handicart. 6 carts blijken echt noodzakelijk. Er hoeft geen extra bedrag gereserveerd te worden voor het Lustrum, omdat het bedrag volstaat. De vereniging heeft een zeer grote financiële reserve, het is dus geen probleem wanneer er extra kosten worden gemaakt, waarbij de penningmeester nogmaals heeft opgemerkt bij alle uitgaven de vinger aan de pols te houden. Het voorstel om de contributie van 90 voor 2016 gelijk te houden wordt aangenomen. De NGF afdracht bedraagt Speelrecht Dit is voor participatie houdende leden 885 exclusief contributie en horecategoed. Een verhoging van 10 als gevolg van de CBS prijsindex op basis van de overeenkomst met de exploitant. Ook voor maandleden geldt ook deze verhoging van Ontwikkelingen van de golfbaan. Nico de Bruïne, baancommissaris, brengt verslag uit. De vrijwilligersdag is mislukt, helaas. Deze heeft slechts éénmaal plaatsgevonden met een klein aantal leden. De baan heeft zich het afgelopen seizoen uitstekend gepresenteerd met dank aan de greenkeepers onder aanvoering van Martin Vrieze. Hij is aanwezig in de vergadering en neemt een terecht applaus in ontvangst. Het groot onderhoud wordt meegenomen in een meerjarenplan.

4 De kwaliteit van de fairways zal ook in de toekomst op een duurzame wijze verder worden verbeterd. De nieuwsbrief met daarin de BaCo brief wordt naar 555 mailadressen verzonden. 55% opent de brief en slechts 22% klikt door, dat wil zeggen lees meer. Dit zijn 144 personen. De stokkenloods waaraan de nieuwe compressoren zijn bevestigd wordt met regelmaat opgeschrikt door onaangekondigde herrie. Binnenkort verhuizen de lawaaimakers naar de zolder. Voor de wintermaanden zal er een compromis worden gesloten tussen de spelers en de greenkeepers. Er wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen buggy s en handicarts. Al wat op wielen door de baan gaat moet een winterroute volgen. Deze route zal worden aangegeven met 50 cm hoge oranje paaltjes en gaat in per 15 december. De oranje paaltjes zijn losse obstakels. Dit zal worden aangekondigd op het mededelingenbord. Draagtassen worden aanbevolen indien mogelijk. Het Green Deal akkoord is gesloten, zie mededelingen punt 4. Nico en Martin bezoeken bijeenkomsten waar wordt gesproken over het duurzaamheidsbeleid. Er is onderzoek gedaan naar minder gebruik van chemische middelen en meer gewasbeschermingsmiddelen. Landelijk zullen de golfbanen weer dichter bij de natuur komen te liggen. 13. Ontwikkelingen bij De Rechte Bal. Sinds begin oktober is Jantine Kip in dienst getreden voor 2 dagen per week, naast Clem de Koe. Zij houdt zich bezig met de marketing. Met ingang van neemt DRB de horeca over en komt Anoek in dienst. Jeroen van de Schee van Culinair Concept zal dan de catering op zich nemen. Jeroen en zijn crew presenteren zich vanavond met een proeverij. 14. Rondvraag. Nico Soede: Voor de Marshals zou het wenselijk zijn dat er een lijst in het huisje bij de afslag van hole 1 komt te hangen, waarop degenen die afslaan hun naam noteren zodat de Marshal weet wie er in de baan lopen. Wil Willemsen: Sommigen hengelen er nog altijd lustig op los. Svp alleen naar je eigen bal hengelen. Afslaan op hole 10 gebeurt de hele dag door, ondanks de regel dat dit alleen vóór 9.30 uur mag. Het bestuur neemt dit mee. Ben Groothuis: Committed to Senioren lukt niet tot op heden. Het is aan te raden dit in de toekomst nogmaals te proberen. Reductie van speelrecht voor 80+ leden. Dit was een voorstel van de DRB. Het bestuur is hier geen voorstander van onder andere omdat dit niet past in het beleid. Dit besluit is uiteindelijk niet genomen. Nico Winkel: Waarom is er niet de mogelijkheid om een 9-holes lidmaatschap aan te gaan? Er zijn golfers die om die reden lid worden bij een andere club. Dit is moeilijk te controleren en op dit moment alhier nog niet mogelijk.

5 Inja Elschot: Gaat verhuizen en wil iedereen heel hartelijk bedanken. Zij geeft aan met veel plezier lid te zijn geweest. Zij blijft nog wel handicapregistratielid. Hans Bosua: Zijn er nog ontwikkelingen in het herzien van de statuten en het huishoudelijk reglement? Er is inmiddels overleg geweest met t Sybrook hoe zij dit hebben geregeld. Wordt vervolgd. Komt er nog een overleg met de commissies? Dit wordt binnenkort weer opgepakt en ingepland. 15. Sluiting. Om uur sluit de voorzitter de vergadering met de mededeling dat de Algemene Voorjaars Leden Vergadering zal plaatsvinden op 23 mei Op 17 januari 2016 om uur is de Nieuwjaarsontmoeting Daarvoor bent u allen van harte uitgenodigd. Winterswijk, november 2015 Namens het bestuur, Annemarie Smit, secretaris

NOTULEN ALGEMENE VOORJAARS LEDEN VERGADERING D.D. 23 MEI 2016

NOTULEN ALGEMENE VOORJAARS LEDEN VERGADERING D.D. 23 MEI 2016 NOTULEN ALGEMENE VOORJAARS LEDEN VERGADERING D.D. 23 MEI 2016 Aanwezig: 28 leden waaronder 5 bestuursleden. Afwezig met kennisgeving: 12 leden 1. Opening. Om 20.15 uur opent de voorzitter de vergadering

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE VOORJAARS LEDEN VERGADERING D.D.22 MEI 2017

NOTULEN ALGEMENE VOORJAARS LEDEN VERGADERING D.D.22 MEI 2017 NOTULEN ALGEMENE VOORJAARS LEDEN VERGADERING D.D.22 MEI 2017 Aanwezig: 39 leden waaronder 4 bestuursleden. Afwezig met kennisgeving: 7 leden 1. Opening. Om 19.35 uur opent de voorzitter de vergadering

Nadere informatie

de Algemene Vergadering op 26 maart De vergadering begint om uur en wordt gehouden op Golfpark Almkreek.

de Algemene Vergadering op 26 maart De vergadering begint om uur en wordt gehouden op Golfpark Almkreek. de Algemene Vergadering op 26 maart 2019. De vergadering begint om 19.30 uur en wordt gehouden op Golfpark Almkreek. Vergadering nieuwe stijl Vergaderen is voor de meeste mensen geen feest. Maar toch moeten

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland!

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Nederland Competitie De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Competitie Wedstrijdreglement Stableford, 18 holes Seizoen 2016 Wedstrijdreglement Stableford, 2016 NoBraGolf Competitie

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

Keppelse Golfclub Algemene ledenvergadering 6 november 2017

Keppelse Golfclub Algemene ledenvergadering 6 november 2017 Keppelse Golfclub Algemene ledenvergadering 6 november 2017 1 Agenda 1. Opening en inleiding 2. Vaststellen notulen van de vergadering van 3 april 2017 3. Ingekomen stukken en mededelingen 4. Evaluatie

Nadere informatie

Het Clubhuis. Verenigingsactiviteiten

Het Clubhuis. Verenigingsactiviteiten Welkom Utrechtse Golfclub Amelisweerd De Utrechtse Golfclub Amelisweerd is een golfvereniging voor en door leden, die recreatief of prestatiegericht de golfsport beoefenen. Wij bieden gezelligheid en kwaliteit

Nadere informatie

Ontwikkeling golfers van

Ontwikkeling golfers van FOTO OMSLAG VOLGT Ontwikkeling golfers van 2009-2013 06-'09 12-'09 06-'10 12-'10 06-'11 12-'11 06-'12 12-'12 06-'13 12-'13 Δ % '12-13 Δ '09 - '13 Golfer met homecourse 152.842 157.919 157.870 166.316 165.852

Nadere informatie

Het Clubhuis. Verenigingsactiviteiten

Het Clubhuis. Verenigingsactiviteiten Welkom Utrechtse Golfclub Amelisweerd De Utrechtse Golfclub Amelisweerd is een golfvereniging voor en door leden, die recreatief of prestatiegericht de golfsport beoefenen. Wij bieden gezelligheid en kwaliteit

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019

NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019 NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019 Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: 35 leden 13 leden 1. Opening Om 20:00 uur opent de voorzitter de heer B. van den Akker, de vergadering, waarbij hij de

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken Aanwezig: 43 leden. Notulen 79 ste Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering Scheidsrechtersvereniging, 13 april 2015 Genodigden: VCN, COVS Oost, Servicegebied Midden en zustervereniging COVS Winterswijk e.o.

Nadere informatie

Het Clubhuis. Verenigingsactiviteiten

Het Clubhuis. Verenigingsactiviteiten Welkom Utrechtse Golfclub Amelisweerd De Utrechtse Golfclub Amelisweerd is een golfvereniging voor en door leden, die recreatief of prestatiegericht de golfsport beoefenen. Wij bieden gezelligheid en kwaliteit

Nadere informatie

Verslag van de Participatiehouders Vergadering Gehouden op 26 november Participatiehouders (inclusief bestuursleden)

Verslag van de Participatiehouders Vergadering Gehouden op 26 november Participatiehouders (inclusief bestuursleden) STICHTING TOT EXPLOITATIE VAN DE CAPELSE GOLFBAAN s-gravenweg 311, 2905 LB Capelle aan den IJssel Telefoon: 010 4422485, Email: info@golfclubcapelle.nl Verslag van de Participatiehouders Vergadering Gehouden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Golf- en Country Club 't Sybrook. d.d. 1 januari 2014

Huishoudelijk reglement Golf- en Country Club 't Sybrook. d.d. 1 januari 2014 Huishoudelijk reglement Golf- en Country Club 't Sybrook d.d. 1 januari 2014 Preambule. De algemene vergadering van de vereniging Golf- en Country Club 't Sybrook, statutair gevestigd te Enschede, kan,

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016.

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. 1. Opening, mededelingen. De voorzitter heet een ieder van harte welkom, een hartelijk welkom aan dhr. Heman Kreuzen oud lid van de Arnhemse Boys en geeft

Nadere informatie

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Dagelijks bestuur Karel Evers John Martens (afwezig) Commissieleden Mirjam Frijters Jan de Koning Geert van Almen Functie Voorzitter

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Noord- Scharwoude, 26 november 2014 Verslag/notulen 1 Opening Voorzitter opent de vergadering en meldt de personen die zich hebben afgemeld.

Nadere informatie

De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014

De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014 De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014 De concept agenda: 1 Opening en vaststellen agenda 2 Mededelingen en ingekomen stukken 3 Verslag ALV 13 april 20123 (pagina 2) 4 Jaarverslagen

Nadere informatie

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018 Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018 Van de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op vrijdag 1 juni 2018 om 16:00 uur

Nadere informatie

Sportvereniging Hillegersberg (S.V.H.) Notulen Buitengewone Algemene Ledenvergadering Zaterdag 12 Juli 2014

Sportvereniging Hillegersberg (S.V.H.) Notulen Buitengewone Algemene Ledenvergadering Zaterdag 12 Juli 2014 Sportvereniging Hillegersberg (S.V.H.) Notulen Buitengewone Algemene Ledenvergadering Zaterdag 12 Juli 2014 Aanwezige bestuursleden: Rick van Westenbrugge, Dolf van Stappershoef en Ubbo Rommerts Afgemeld:

Nadere informatie

Notulen van vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 1 april 2014, aanvang 14:00 uur.

Notulen van vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 1 april 2014, aanvang 14:00 uur. Notulen Totaal aantal stemmen: 663; aantal stemmen vertegenwoordigd: 663 (100 procent) Aanwezig Vestia Groep VvE Heuvelhof Parkeerlaag 0 VvE Heuvelhof Parkeerlaag 1 VvE Heuvelhof Woningen 1. Opening De

Nadere informatie

Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018

Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018 Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018 De Reumapatiëntenvereniging Spijkenisse e.o. wordt ondersteund door het Reumafonds en de gemeente Nissewaard en is lid van Ieder(in) (landelijk netwerk

Nadere informatie

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt)

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt) Notulen vergadering algemeen bestuur Sportraad Datum: Aanwezig: Afwezig: Tevens aanwezig: 11 oktober 2010 25 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Driesprong); de heer Van der

Nadere informatie

1.2 Leden en geïnteresseerden met minimaal een Golfbaanpermissie kunnen aan de door de vereniging georganiseerde wedstrijden deelnemen.

1.2 Leden en geïnteresseerden met minimaal een Golfbaanpermissie kunnen aan de door de vereniging georganiseerde wedstrijden deelnemen. HUISHOUDELIJK REGLEMENT GOLFVERENIGING DE HEENSCHE Versie 12-11-2015. 1. Lidmaatschap 1.1 Het bestuur is bevoegd geen nieuwe leden aan te nemen, indien hierdoor een eventueel door haar vastgesteld maximum

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan.

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan. Notulen MR vergadering Datum: 12 september 2016 Aanwezig André Baardwijk a.w.baardwijk@delagewaard.nl Karin van den Berg k.vandenberg@csgdewaard.nl Esther van Efferen e.vanefferen@cedgroep.nl Helma Heesterman

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

Baanreglement. April 2016 versie 7

Baanreglement. April 2016 versie 7 Baanreglement April 2016 versie 7 1 Inhoudsopgave Voorwoord... 1 Baanreglement... 3 Algemeen... 3 De Baan... 3 Veiligheid... 4 Wedstrijden... 5 2 Voorwoord Het baanreglement is de kapstok voor leden en

Nadere informatie

Welkom Algemene Vergadering Golfclub Almeerderhout 24 november 2015

Welkom Algemene Vergadering Golfclub Almeerderhout 24 november 2015 Welkom Algemene Vergadering Golfclub Almeerderhout 24 november 2015 Agenda 1. Opening 2. Aanwijzing van een stemgerechtigd lid ter medevaststelling en medeondertekening van de notulen (statuten art. 16,

Nadere informatie

Beleidsplan GC De Kurenpolder 2016-2019

Beleidsplan GC De Kurenpolder 2016-2019 Beleidsplan GC De Kurenpolder 2016-2019 Vastgesteld tijdens de Algemene Ledenvergadering d.d. 21-03-2016 Pagina1 Inhoudsopgave Inleiding 3 GC De Kurenpolder 4 Missie en visie van GC De Kurenpolder 5 Sterkte-zwakteanalyse

Nadere informatie

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd.

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd. NOTULEN van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op donderdag 11 juni 2015 te Double Three by Hilton, Oosterdokstraat 4 in Amsterdam. AANWEZIG

Nadere informatie

Toelichting Begroting 2018

Toelichting Begroting 2018 Toelichting Begroting 2018 Pagina 1 van 8 Toelichting Begroting Begroting In de Algemene Ledenvergadering van 29 Maart 2018 zal de bijgaande begroting aan de leden aangeboden. De begroting heeft als uitgangspunt

Nadere informatie

ALV AGV S.H.E.L.L GOLFBAAN WATERLAND AMSTERDAM AGV S.H.E.L.L. 2014

ALV AGV S.H.E.L.L GOLFBAAN WATERLAND AMSTERDAM AGV S.H.E.L.L. 2014 ALV AGV S.H.E.L.L. 2014 GOLFBAAN WATERLAND AMSTERDAM AGV S.H.E.L.L. 2014 1 AGENDA 20 MAART 2014 1. Opening 2. Mededelingen 3. Notulen ALV 21 maart 2013 4. Verslag van de kascommissie 5. Resultaat 2013

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

Notulen ALV Districtsraad Kennemerland dd. 2 oktober 2010.

Notulen ALV Districtsraad Kennemerland dd. 2 oktober 2010. Secretariaat District Kennemerland J. Vermeerstraat 40 2102 BW Heemstede Tel: 023-5286656 E-Mail: helenedeklerk@hotmail.com Notulen ALV Districtsraad Kennemerland dd. 2 oktober 2010. Aanwezig: Ron Jedema

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Golfvereniging het Woold 13 februari 2012

Algemene Leden Vergadering Golfvereniging het Woold 13 februari 2012 Algemene Leden Vergadering Golfvereniging het Woold 13 februari 2012 Agenda Opening Terugblik 2011 en vooruitblik 2012 Jaarverslag 2011 Financieel verslag 2011 en Begroting 2012 Bevindingen jaarstukken

Nadere informatie

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB)

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Wat is Clubhandicap 54 (GVB)? Het golfvaardigheidsbewijs (GVB) is in 2012 omgedoopt tot Clubhandicap 54. Wanneer je heden ten dage je

Nadere informatie

Gezonde (?) ontwikkelingen Deze presentatie zal vanaf maandag op het NGF Informatieplein staan

Gezonde (?) ontwikkelingen Deze presentatie zal vanaf maandag op het NGF Informatieplein staan Gezonde (?) ontwikkelingen Deze presentatie zal vanaf maandag op het NGF Informatieplein staan Wat komt er aan bod? 1. Het Nederlandse sportlandschap 2. Ontwikkelingen golf internationaal 3. Ontwikkelingen

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN. Informatie over lidmaatschap bij Golfclub Golfresidentie Dronten. Januari 2017.

INFORMATIEBULLETIN. Informatie over lidmaatschap bij Golfclub Golfresidentie Dronten. Januari 2017. INFORMATIEBULLETIN Informatie over lidmaatschap bij Golfclub Golfresidentie Dronten Januari 2017. Geachte belangstellende, Wij danken u voor uw interesse in het lidmaatschap van onze golfclub. Deze informatie

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009

14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009 VERENIGING VAN OUD FOKKER EMPLOYÉS 14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009 INDIEN ONBESTELBAAR S.V.P. RETOUR: Kootwijkstraat 135 / 2573 XM Den Haag ===============================================================

Nadere informatie

BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL

BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL BEDANKT! AGENDA ALV 8-1 1. Opening en mededelingen Vaststellen agenda (2), ingekomen stukken (3), notulen (4) 5. Jaarverslagen 2018 Bestuur (5a) & commissies (5b)

Nadere informatie

Notulen Algemene leden vergadering 27 november 2017

Notulen Algemene leden vergadering 27 november 2017 Notulen Algemene leden vergadering 27 november 2017 1. Opening door de voorzitter Welkom, voordat we beginnen met de agendavaststelling kijken we naar een filmpje over FreerunXtra. 2. Vaststellen agenda

Nadere informatie

Deze notulen worden enkel per verzonden

Deze notulen worden enkel per  verzonden Aan: - Leden van de algemene Ledenvergadering (Groepsraad) van Scouting van Maasdijk: leden groepsbestuur praktijkbegeleider leidinggevenden speleenheden afgevaardigde jongerentak wettelijke vertegenwoordiger

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers,

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers, Nieuwsbrief TC Groot Driene Jaargang 2017 Nummer 09 november Van de voorzitter. Beste medetennissers, We kijken al weer vooruit naar het nieuwe jaar. De nieuwjaarsreceptie is op 14 januari 2018 van 15:00

Nadere informatie

Aanwezig Breda: 27 leden; aanwezig Apeldoorn: eveneens 27 leden, inclusief bestuursleden.

Aanwezig Breda: 27 leden; aanwezig Apeldoorn: eveneens 27 leden, inclusief bestuursleden. Notulen van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Wegener VVG gehouden bij BN/De Stem op vrijdag 19 april te Breda en op dinsdag 23 april bij Koninklijke Wegener N.V. te Apeldoorn

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Aanwezig zijn: De heer N. Graaf, voorzitter De heer H.C.P. Venema, vice-voorzitter Mevrouw E. den Nijs, bestuurslid De heer J. Komen, administrateur

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 15 februari 2017

Algemene Ledenvergadering. 15 februari 2017 Algemene Ledenvergadering 15 februari 2017 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen ALV 2016 4. Jaarverslag van de penningmeester

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur.

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur. Notulen 1. Opening en vaststelling aanwezige stemmen De voorzitter van de vergadering opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Vanavond zijn 30 van de 52 stemmen aanwezig dan wel per

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland.

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Lidmaatschap Artikel 1 1. Een aanvraag tot lidmaatschap wordt ingediend conform

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 24 september 2015, in het kantoor van het Recreatieschap Westfriesland.

Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 24 september 2015, in het kantoor van het Recreatieschap Westfriesland. Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 24 september 2015, in het kantoor van het Recreatieschap Westfriesland. Aanvang: 16.00 uur 1. Opening 2. Verslag van de vergadering van het algemeen

Nadere informatie

PROBUS Eindhoven 85 ASSOCIATION OF RETIRED PROFESSIONAL AND BUSINESS MEN OPGERICHT 10 JANUARI 1985 TE EINDHOVEN STATUTEN NAAM EN ZETEL.

PROBUS Eindhoven 85 ASSOCIATION OF RETIRED PROFESSIONAL AND BUSINESS MEN OPGERICHT 10 JANUARI 1985 TE EINDHOVEN STATUTEN NAAM EN ZETEL. PROBUS Eindhoven 85 ASSOCIATION OF RETIRED PROFESSIONAL AND BUSINESS MEN OPGERICHT 10 JANUARI 1985 TE EINDHOVEN STATUTEN NAAM EN ZETEL. Artikel 1 De club is een vereniging in de zin van Boek 2 van het

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 1. Opening Met een welkom aan onze ereleden, de heren Rijkenberg en Verduin, opent de voorzitter de

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF)

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Datum: Donderdag 22 mei 2014 Locatie: Verenigingsgebouw CJVV 1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering om 20.08

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief januari 2016 Nieuwsbrief januari 2016 In deze 1 e nieuwsbrief van het jaar wenst het bestuur u een goed, gezond en gelukkig nieuwjaar. Zoals gebruikelijk vind u hieronder informatie over diverse zaken die voor u interessant

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement.

Huishoudelijk Reglement. Huishoudelijk Reglement. Dit reglement dient uitsluitend ter aanvulling van de statuten van de Vereniging van Eigenaren Noorderplassen. Dit reglement is vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering op 24

Nadere informatie

BEGROTING BG&CC 2017 VOORWOORD

BEGROTING BG&CC 2017 VOORWOORD BEGROTING BG&CC 2017 VOORWOORD Ter voorbereiding op de Algemene Ledenvergadering van 19 oktober 2016 treft u hierbij aan de begroting voor het jaar 2017. Ter vergelijking zijn opgenomen: een schatting

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016) AFDELING 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement is vastgesteld met inachtneming van het in

Nadere informatie

Golfclub Weilenseind. Beleidsplan 2016-2017. Datum : september 2015. Status : Versie 0.5 CONCEPT

Golfclub Weilenseind. Beleidsplan 2016-2017. Datum : september 2015. Status : Versie 0.5 CONCEPT Golfclub Weilenseind Beleidsplan 2016-2017 Datum : september 2015 Status : Versie 0.5 Colofon Contactpersoon Els van Engelen communicatie@gcweilenseind.nl Golfclub Weilenseind Alphenseweg 14a 5121 PN Gilze

Nadere informatie

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 9 april 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid),

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 2015

NIEUWSBRIEF december 2015 NIEUWSBRIEF december 2015 Inhoud - Verrassingswedstrijd - Brabant Golfvoordeel - Qualifying kaarten registreren met mobiele telefoon - Tips van de handicap- en regelcommissie - Gewijzigde golfregels per

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden.

Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden. Ledenvergadering S.V. Pegasus Notulen 06-09-2016 Notulist: Marcel Pol Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden. Bestuur: Voorzitter: Piet van der Wal Penningmeester:

Nadere informatie

AV Edese Golf Club Papendal

AV Edese Golf Club Papendal AV Edese Golf Club Papendal 14 mei 2018 WELKOM Agenda 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3. Ingekomen post 4. Mededelingen van het bestuur 5. Notulen Algemene Vergadering van 18 december 2017 6. Jaarrekening

Nadere informatie

ALV - 12 december 2016

ALV - 12 december 2016 ALV - 12 december 2016 datum: 12 december 2016 tijd en locatie 20:00 Milieucentrum Utrecht, Oudegracht 60 aanwezigen afwezigen Vanuit het bestuur: van Seters, Pieter Duif, Inge Verhoef Vanuit de organisatie:

Nadere informatie

23 november 2017 HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Nederlands-Vlaamse Ontspanningsclub (N.V.O.C.) De Lage Landen

23 november 2017 HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Nederlands-Vlaamse Ontspanningsclub (N.V.O.C.) De Lage Landen 23 november 2017 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Nederlands-Vlaamse Ontspanningsclub (N.V.O.C.) De Lage Landen 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT I. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1.- Artikel 2.- 1. Het huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Notulen ALV Celeritas

Notulen ALV Celeritas Notulen ALV Celeritas 09-12-2018 Voorgezeten door: Olga Kruize Genotuleerd door: Kevin Korthagen Aanwezigen en afmeldingen: zie bijlage 1 & 2 1. Welkom Olga opent de vergadering met een globale telling.

Nadere informatie

COMMISSIEREGLEMENT Rijswijkse Golf Club

COMMISSIEREGLEMENT Rijswijkse Golf Club COMMISSIEREGLEMENT Rijswijkse Golf Club Op grond van artikel 27 van het huishoudelijk reglement is door het bestuur van de Rijswijkse Golfclub het navolgende commissiereglement vastgesteld. ALGEMEEN Daar

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig bestuur: Notulen opgemaakt door: 50 stemgerechtigde

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2017

Nieuwsbrief Oktober 2017 Nieuwsbrief Oktober 2017 In deze uitgave En weer een nieuw baanrecord Nieuwe onderdelen wedstrijdkalender 2018 De Vossenjacht van 14 oktober De winter is in aantocht Algemene Ledenvergadering op 22 november

Nadere informatie

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB)

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Wat is Clubhandicap 54 (GVB)? Het golfvaardigheidsbewijs (GVB) is per 1 april 2012 in een nieuw jasje gestoken. Het GVB is vanaf die

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement LV-INOG Landelijke Vereniging INOG

Huishoudelijk reglement LV-INOG Landelijke Vereniging INOG Versie 1 oktober 2010 Huishoudelijk Reglement LV-INOG Dit huishoudelijk reglement regelt enkele zaken die niet of niet volledig zijn geregeld in de statuten. Artikel 1 Leden 1. Het bestuur houdt een register

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 en BEGROTING 2018

JAARVERSLAG 2017 en BEGROTING 2018 JAARVERSLAG 2017 en BEGROTING 2018 De Nunspeetse Plesmanlaan 30 8072 PT NUNSPEET Onderwerp: Jaarverslag 2017 & begroting 2018 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Toelichting door de penningmeester... 2 Over het

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014 Auteur: Casper van de Pol Aanwezig: Casper van de Pol Rudi van Winsum Cees van Winsum Gerard van der Velde Wil Schoonderbeek Bert van de Poll Erik

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement BCO

Huishoudelijk Reglement BCO Badmintonclub Oosterhout Huishoudelijk Reglement versie november 2015 Blz. 1 Badmintonclub Oosterhout Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1 Doel en status... 3 1.2 Wijzigingen huishoudelijk reglement... 3

Nadere informatie

Samenvatting regelavond 2016

Samenvatting regelavond 2016 Samenvatting regelavond 2016 Nieuws van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) De European Golf Association (EGA) heeft besloten dat, in navolging van de vrouwen, de leeftijdsgrens van senior mannen per 01

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

Blue Arrows - ALV 23 juni 2010

Blue Arrows - ALV 23 juni 2010 Blue Arrows - ALV 23 juni 2010 AGENDA 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Vaststelling notulen ALV 20 april 2010 4. Bezetting en vacatures cies & bestuur 2010-2011 5. Begroting & contributies

Nadere informatie

In hoofdstuk 2 is onze doelstelling beschreven (hoe willen wij ons als club profileren).

In hoofdstuk 2 is onze doelstelling beschreven (hoe willen wij ons als club profileren). Versie 2.0 d.d. 1-10-15 1.INLEIDING Het beleid van de Vereniging Country Golf Ees wordt geformuleerd in een beleidsplan dat elke drie jaar wordt geactualiseerd en vervolgens vastgesteld door de Algemene

Nadere informatie

Toelichting bij het huishoudelijk reglement van ICF Nederland

Toelichting bij het huishoudelijk reglement van ICF Nederland Toelichting bij het huishoudelijk reglement van ICF Nederland Waarom een huishoudelijk reglement? Binnen een vereniging gelden regels. De meeste van die regels vloeien voort uit de wet (http://wetten.overheid.nl/bwbr0003045/2013-07-01

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Ronduit goed! Startschot voor een prachtig nieuw golfseizoen. Gaat het goed met de golfclub en de golfbaan?

NIEUWSBRIEF. Ronduit goed! Startschot voor een prachtig nieuw golfseizoen. Gaat het goed met de golfclub en de golfbaan? NIEUWSBRIEF Startschot voor een prachtig nieuw golfseizoen In een vloek en een zucht zijn de eerste twee maanden van 2016 bijna voorbij. Het is ongelofelijk hoe snel dat allemaal gaat! Het goede nieuws

Nadere informatie

Het beleidsplan is op 7 november 2016 door de Algemene Ledenvergadering goedgekeurd. Beleidsplan KGC Motto: groei en bloei

Het beleidsplan is op 7 november 2016 door de Algemene Ledenvergadering goedgekeurd. Beleidsplan KGC Motto: groei en bloei Het beleidsplan 2016-2021 is op 7 november 2016 door de Algemene Ledenvergadering goedgekeurd. Inleiding Beleidsplan KGC 2016-2021 Motto: groei en bloei De afgelopen jaren is er veel veranderd bij de KGC;

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN FINANCIAL CONTROLLERS (V.F.C.)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN FINANCIAL CONTROLLERS (V.F.C.) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN FINANCIAL CONTROLLERS (V.F.C.) Overwegende: dat de algemene ledenvergadering ingevolge het bepaalde in artikel 21 van de notarieel vastgelegde statuten (gedateerd:

Nadere informatie

Museum Wolfsburcht, Perzikstraat 9 in Wijk en Aalburg.

Museum Wolfsburcht, Perzikstraat 9 in Wijk en Aalburg. Notulen Algemene Ledenvergadering RRAF 2 016 op 12 maart 2016 Museum Wolfsburcht, Perzikstraat 9 in Wijk en Aalburg. Aanwezig : Jan den Hartog, Rolf Blei, Hans Schuttenbeld, Egbert Wits, Kees Kuijpers,

Nadere informatie

VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel

VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Notulen van de Algemene ledenvergadering gehouden

Nadere informatie

T.C. Skinlo. Algemene Leden Vergadering 1 maart Opening 1

T.C. Skinlo. Algemene Leden Vergadering 1 maart Opening 1 T.C. Skinlo Algemene Leden Vergadering 1 maart 2016 Opening 1 Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Ingekomen stukken 3. Goedkeuring notulen ALV 12 november 2015 4. Jaarverslagen bestuursleden 5. Goedkeuring

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING

ALGEMENE LEDENVERGADERING ALGEMENE LEDENVERGADERING GROESBEEK, 24 NOVEMBER 2016 1 AGENDA 1. Opening - welkom 2 Conny Smulders Bets Hekket Marijke Smit Toon Verdijk Sicco Boersma Bob Groenewoud Karel Heskes Gerard Hogt Walter van

Nadere informatie