Samenvatting regelavond 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Samenvatting regelavond 2016"

Transcriptie

1 Samenvatting regelavond 2016 Nieuws van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) De European Golf Association (EGA) heeft besloten dat, in navolging van de vrouwen, de leeftijdsgrens van senior mannen per 01 januari ook wordt verlaagd van 55 naar 50 jaar. De belangrijkste reden hiervoor is een betere verdeling te krijgen van de leeftijdscategorieën. De categorie jaar is volgens de EGA te groot en daarmee het niveauverschil. Gevolgen 1. Vanaf heden zijn de NGF seniorenwedstrijden toegankelijk vanaf 50 jaar. 2. De nationale selecties worden aangepast naar 50 jaar voor de internationale competities 3. In 2016 zal de NGF een speciaal NK 65+ initiëren en organiseren. 4. Voor de NGF competitie gaat dit pas in per 2017 omdat de indeling voor 2016 al is gemaakt. EGA handicap: Voor iedereen vanaf 54 tot een plus-handicap De term Clubhandicap 54 verdwijnt en wordt vervangen door een EGA handicap vanaf 54. Dit houdt in dat alle spelers die nu een NGF Clubhandicap van hebben, vanaf 01 januari 2016 ook een EGA handicap hebben. Hiermee wil de NGF bereiken dat een grotere groep spelers toegang hebben tot het handicapsysteem. De tabel met bufferzones voor de handicap categorieën is daarom uitgebreid met Cat. 6 (37 t/m 54). De automatische handicap aanpassingen blijven hetzelfde als nu. Deze kan dus niet automatisch boven de 36 uitkomen na een aantal slechte scores. Wel moet de handicapcommissie voortaan na elke 8 kaarten, of minimaal 1 maal per jaar, de handicap van een speler herzien. Bij een herziening is de handicap van een speler niet meer begrensd tot 36 en kan daar dan weer boven uitkomen. Anders dan bij veel clubs het geval was heeft onze vereniging deze categorie 6 spelers jaren geleden al toegang verleend tot ons handicapsysteem en hen in de gelegenheid gesteld hun handicap te onderhouden. Het enige verschil is, ook nu nog, dat deze categorie spelers hun Qualifying-kaarten nog moeten inleveren bij de handicapcommissie. Alle anderen categorie spelers moeten deze na invoer thuis bewaren. De bewaartijd is verkort tot 18 maanden. Kleuren van de tees Met de bedoeling het spelplezier te verhogen en de doorstroming in de baan te bevorderen heeft de NGF een plan in studie om de kleuren (Wit, geel, rood enz.) van de tees, waarvan tijdens een Qualifying ronde wordt afgeslagen, af te gaan stemmen op de verschillende handicap categorieën. Dit zal geen verplichting worden het principe zal zijn dat spelers met bijv. handicap van oranje, van rood en vanaf handicap 36 vanaf geel spelen. Op onze baan is geen oranje tee en die zal er ook niet komen. We zullen even moeten afwachten hoe dat uit gaat pakken.

2 EGA handicap op Par 3 banen Het is vanaf maart 2016 ook mogelijk om een EGA handicap te veranderen op Par 3 banen die langer zijn dan meter over 18 holes en 700 meter over 9 holes. 9-holes Qualifying Score voor handicap categorie 2 Alle categorie 2 spelers (Stap 7 en 8 van het 9- stappenplan) met een EGA handicap tussen de 4.5 en 11.4 mogen vanaf 01 januari 2016 voortaan ook 9 holes Qualifying Scores inleveren. Dit besluit is genomen omdat golfers hun tijd tegenwoordig anders indelen en liever een paar keer kort dan één keer lang spelen. Het spelen van 9 holes wordt daardoor steeds populairder. De banen en de NGF spelen daar op in. Private competition Eerder was ook al besloten om die categorie spelers in staat te stellen om de scores van z.g. private competitions in te leveren. Een private competition is een onderling geregelde wedstrijd tussen twee of meer spelers die vooraf bij de WEC is aangemeld. Dit geldt nu alleen nog voor de categorie 1 spelers (4.4 en lager) De aangepaste playing handicap tabellen hangen inmiddels al op het bord in de gang van het clubhuis. Iedereen een actieve handicap De handicap van elke speler is vanaf 2016 actief. Er is geen onderscheid meer tussen een actieve of inactieve handicap. Daarom zal er geen sterretje meer op de NGF pas te zien zijn. Dit zou betekenen dat elke golfer met een EGA handicap aan alle wedstrijden mee mag doen, ongeacht het aantal ingeleverde kaarten. De NGF zal geen actieve handicap meer eisen voor deelname aan de NGF competitie. Elke golfer vanaf handicap 36 kan deelnemen. De clubs mogen zelf criteria opstellen voor deelname aan bepaalde wedstrijden. Dat kan op basis van handicap categorieën zijn maar kan ook het aantal ingeleverde scores kan bepalend zijn. Bij onze club zal de WEC dat nog nader uit moeten werken. De jaarlijkse herziening en CBA De jaarlijkse herziening krijgt een nieuwe berekening die pas medio 2016 beschikbaar komt. Door de vernieuwde berekening zullen handicaps minder snel worden herzien. Dit jaar zal er geen reguliere jaarlijkse herziening zijn omdat de huidige methodiek voor teveel veranderingen zorgt. Onze handicapcommissie heeft van de NGF instructies ontvangen hoe dit jaar van bepaalde spelers de handicap handmatig opnieuw moet worden berekend met behulp van de nieuwe formule. In de loop van dit jaar zal de software van ons handicapsysteem worden aangepast. Spelers bij onze club die van mening zijn dat hun handicap niet meer hun juiste speelsterkte weergeeft kunnen contact opnemen met de handicapcommissie.

3 Computed Buffer Adjustment (CBA) Het CBA is een rekenmethodiek die rekening houdt met afwijkende weers- en baanomstandigheden tijdens wedstrijden. Ook voor de CBA is een verbeterde formule ontwikkeld. Het nieuwe systeem zal een nauwkeurigere uitslag geven dan voorheen en de CBA kan voortaan maximaal +1 of -2 zijn en dus niet meer -3 en -4. Na 2016 zal deze nieuwe methode opnieuw worden geëvalueerd. Enkele gewijzigde regels Alle wijzigingen in de golfregels staan vooraan in het nieuwe regelboekje vermeld op blz. 10. Regel 6-6d. Te lage score uit onwetendheid dat straf was opgelopen. 2 extra slagen plus de niet genoteerde straf maar geen automatische DQ meer. Regel 14-1b verankeren van de putter is niet meer toegestaan. Regel 18-2 Stilliggende bal bewogen. Veroorzaakt door speler, partner, caddie of uitrusting 1 strafslag en bal terugplaatsen. Andere oorzaak, geen strafslag en bal spelen zoals die ligt Regel 18-2b is daarom ingetrokken. Nieuwe Local Rules op de Pettelaar en nieuwe grenzen 1. Out of Bounds is aangegeven door wit gemerkte palen, hekdelen en/of afscheidingen Het parkeerterrein van GP de Pettelaar is Out of Bounds, de heg eromheen is de grens. Het parkeerterrein (Transferium) links van de waterhindernis op hole 1/10 is Out of Bounds. De grens loopt op de scheiding van de wal aan de overkant en het water van de hindernis. Het bosje achter hole 9/18 met daardoorheen het pad naar het clubhuis is voortaan In Bounds. De bal dus spelen zoals die ligt of onspeelbaar verklaren. Alle grenzen in de baan zullen zodanig worden gemerkt dat alle oefenfaciliteiten voortaan als Out of Bounds worden aangegeven. 2. Provisionele bal op de holes 1/10 en 9/18 Indien het onduidelijk is of een bal in de waterhindernis op de holes 1/10 of 9/18 ligt of daarin verloren is, mag een speler een andere bal spelen als provisionele bal volgens een van de mogelijkheden van regel 26-1 die van toepassing is. Indien de oorspronkelijke bal buiten de waterhindernis wordt gevonden, moet de speler daarmee verder spelen.

4 Indien de oorspronkelijke bal in de waterhindernis wordt gevonden, mag de speler de bal spelen zoals hij ligt of verder spelen met de bal die volgens Regel 26-1 als provisionele bal is gespeeld. Indien de oorspronkelijke bal niet is gevonden of is geïdentificeerd binnen de zoektijd van vijf minuten, moet de speler verder spelen met de provisionele bal. 3. De doorsteek van het pad naar de green op hole 9/18 zal voortaan worden aangegeven als door de baan. Grounden is toegestaan. 4. Boomspiegels Aangepaalde bomen en scherp uitgestoken boomspiegels zijn vaste obstakels. Indien er sprake is van belemmering is de speler verplicht deze te ontwijken volgens regel 24-2b; De korte paaltjes (stompjes) in de boomspiegels van de bomen langs hole 5 zullen worden verwijderd. De uitgegraven stroken grond rondom de heggen zijn geen boomspiegels. Een heg is geen boom zoals bedoeld in de definitie van een boom. De stukjes boomschors zijn losse obstakels. 5. Vast obstakel De met grind bedekte drainagestrook langs de afslag van hole 7/16 is een vast obstakel. Indien er sprake is van belemmering is de speler verplicht deze te ontwijken volgens Regel 24-2b; Overige Local Rules, zie de nieuwe scorekaart die vanaf seizoen 2016 in gebruik zal zijn. Nieuwe of gewijzigde etiquette en gedragsregels* 04. Route aanwijzingen volgen. Niet met tassen of trolleys over green of apron lopen; Op hole 2 altijd het pad volgen. Ook met draagtas. (De paden worden gerepareerd) 05. Geen trolleys, handicarts of buggy s binnen vijf meter van de greens of binnen de witte lijnen; 09. Na het uitholen op hole 6/15 moet de bel bij de tee van hole 7 tweemaal worden geluid; 11. Hengelen naar een bal in een waterhindernis is verboden. 12. Het is verboden het Out of Bounds gebied naast de holes 6, 7 en 8 te betreden. Alle overige gedragsregels zijn ongewijzigd. (Zie de nieuwe scorekaart) *Overtreding van de gedragsregels kan verwijdering van de baan tot gevolg hebben.

5 Definitie Fairway Voor zover bekend bestaat er geen definitie van fairway in de Golfregels of het handicapsysteem. In het USGA Course Rating Systeem is fairway wel een van de moeilijkheidsfactoren, maar staat er evenmin een omschrijving van het begrip fairway. Een fairway is ook niet verplicht. Alle golfers verstaan onder fairway het kort gemaaid gedeelte van de baan. Het Course Rating Systeem wat ook door de EGA wordt gehanteerd gaat er vanuit dat er op Par 3 holes geen fairway bestaat. Op een Par 3 hole is het de bedoeling dat de speler in een keer de bal op de green slaat. Toch is er op een Par 3 hole wel vaak een kort gemaaide strook vlak voor de green, waar de bal van de speler kan landen die niet in een keer de green kan halen. Deze strook wordt echter geen fairway genoemd. Op de Pettelaar zijn er op de holes 1/10 en 9/18 dan ook geen fairways. Die zijn er ook nooit geweest. Wanneer de taluds wel kort gemaaid zouden worden is de kans erg groot zijn dat ballen, die daarop terecht komen, weer terug rollen naar het pad of in de sloot. En dat is dan weer niet Fair! Scorekaarten Soms moeten scorekaarten met de hand worden ingevuld bijv. bij een ronde voor het verkrijgen van een EGA handicap (54>) bijv. bij een defecte of uitgeschakelde E-Golf4U terminal bijv. op een vreemde baan zonder terminal Met de hand ingevulde scorekaarten volledig invullen - Namen duidelijk leesbaar, HCP s, datum en tijd, kleur tee, lidcode (NGF-nummer is niet noodzakelijk, duidelijke scores, geeft voor de commissie minder sores! - Altijd checken met de marker - In de groene bus met eventuele reden - Niet afgemaakte ronde met geldige reden: kaart in de groene bus met duidelijke vermelding van reden Qualifying ronde op een vreemde baan met E-Golf4U - Dezelfde dag daar invoeren(!), de terminals zijn met elkaar verbonden - Anders binnen 30 dagen na de speeldatum, ook van buitenlandse banen - Ontijdige of niet-invoering geeft een zogenaamde No return, het gevolg is dat de commissie je om uitleg vraagt - Bij meerdere no returns zonder geldige reden volgt een sanctie Tenslotte: Alleen de scorekaart is een geldig document niet de computerscore! Qualifyingkaarten zelf bewaren, met ingang van 1 januari 2016 voor maximaal 18 maanden. Wedstrijdkaarten (zijn al gecontroleerd) worden door de handicapcommissie bewaard.

6 Nieuwe belijning out of bounds In het najaar van 2015 hebben wij bezoek gehad van de NGF om een aantal situaties met betrekking tot de OB-markering van onze baan te bekijken. Dit heeft geleid tot de volgende wijzigingsvoorstellen 1. Parkeerterrein en oefenfaciliteiten (oefengreens en -bunkers en driving range) maken geen deel uit van de baan. De heg rondom parkeerterrein is OB- grens. 2. Links van gele tee van hole 1 loopt de OB- grens tussen transferium en de baan. Afslagen die de overkant van het water niet bereiken vallen onder regel Achter de rode tees van hole 1 loopt de grens van heg parkeerterrein naar de houten paaltjes tussen pad naar green van hole 1 en de chippinggreen, vandaar naar de houten boarding van de puttinggreen, daarna in rechte lijn naar boom en van de boom in rechte hoek naar het net van de driving range. Houten paaltjes, boarding en palen driving range dienen hiertoe (weer) wit te worden geverfd. 4. Bij hole 9 loopt de OB-grens van de green gezien langs de netten van de driving range en vanaf de tee gezien langs de boarding van de WH en netten van de lesgreen. Ter hoogte van kerstboom achter de lesbunker worden deze lijnen rechthoekig met behulp van witte paaltjes verbonden. 5. Bij hole 8 en 7 dient de OB-grens aan de linkerkant van voldoende witte paaltjes te worden voorzien om de grens nauwkeurig te kunnen bepalen. Bij hole 7 en links van de green van hole 6 spelen hier de uitdijende coniferen nog een rol. De OB-paaltjes dienen zodanig in het zicht te worden geplaatst dat de grens gemakkelijk te bepalen is. Snoeien van de coniferen is een oplossing. Dit zal na de vorstperiode worden uitgevoerd zodra machines de baan weer op kunnen. Er is al wel een aanvang gemaakt met het snoeien van de bomen op het park. 6. Bij hole 6 kunnen de paaltjes van het hekwerk op het talud wit gemaakt worden, zodat de witte OB -paaltjes daar overbodig worden. Is ook handiger met maaien. 7. De helling achter de green van hole 5 maakt het lastig om te bepalen of een te lange approach OB is of niet. In het laatste geval ligt de bal wellicht in de struiken, die, doordat hier minder wordt gemaaid, steeds verder uitbreiden. Voor de duidelijkheid en om de snelheid in de baan te bevorderen is gekozen om de OB-grenzen vóór de hogere begroeiingen te trekken. 8. Voor afslagen vanaf de tee van hole 5, die naar links richting talud of nog verder richting tee van hole 2 afzwaaien, geldt dezelfde opmerking als bij punt 7. Ook hier is gekozen voor OB -grenzen vóór de hogere begroeiingen in de bocht van de helling. Een aantal vrijwilligers heeft zich opgegeven om de baan voor aanvang van het seizoen in orde te maken zoals hierboven staat omschreven.

BEKNOPTE GIDS VAN HET EGA HANDICAP SYSTEEM

BEKNOPTE GIDS VAN HET EGA HANDICAP SYSTEEM EGA HANDICAPSYSTEEM BEKNOPTE GIDS VAN HET Deze gids is een vrije weergave voor de NGF van de Short Guide to the EGA Handicap System en informeert de speler over de essentiële aspecten van het EGA Handicap

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER QUALIFYING KAARTEN

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER QUALIFYING KAARTEN VEEL GESTELDE VRAGEN OVER QUALIFYING KAARTEN Referte: EGA Handicap System 2016-2019 Engelse versie Veel gestelde vragen 1. Wat is een Qualifying Score?... 2 2.Wat is een No Return?... 2 3. Wat is een Qualifying

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland!

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Nederland Competitie De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Competitie Wedstrijdreglement Stableford, 18 holes Seizoen 2016 Wedstrijdreglement Stableford, 2016 NoBraGolf Competitie

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER Q KAARTEN

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER Q KAARTEN VEEL GESTELDE VRAGEN OVER Q KAARTEN Referte: EGA Handicap System 2016-2019 Engelse versie Veel gestelde vragen Inhoudsopgave 1. Wat is een Qualifying Score?... 3 2.Wat is een No Return?... 3 3. Wat is

Nadere informatie

Uitleg over CBA - Computed Buffer Adjustment

Uitleg over CBA - Computed Buffer Adjustment Uitleg over CBA - Computed Buffer Adjustment De essentie van handicapping In het hoofdstuk System Overview van het EGA Handicap System worden de basisprincipes van het handicapsysteem en hun samenhang

Nadere informatie

De Handicapcommissie mag handicaps van spelers uit categorie 1 alleen aanpassen, nadat de NGF hiervoor schriftelijk toestemming heeft gegeven.

De Handicapcommissie mag handicaps van spelers uit categorie 1 alleen aanpassen, nadat de NGF hiervoor schriftelijk toestemming heeft gegeven. Vragen over de Jaarlijkse Herziening Hier geven wij antwoord op de meestgestelde vragen over de Jaarlijkse Herziening. Tevens geven wij een toelichting op bepalingen in het EGA Handicap Systeem over de

Nadere informatie

WIJZIGING PLAATSELIJKE REGELS

WIJZIGING PLAATSELIJKE REGELS WIJZIGING PLAATSELIJKE REGELS PER 14 SEPTEMBER A.S. WORDEN DE PLAATSELIJKE REGELS VAN DE DOORNSE GOLF CLUB GEWIJZIGD. Mede naar aanleiding van het bezoek van de NGF aan onze baan, is besloten per 14 september

Nadere informatie

EGA Handicap System in Nederland

EGA Handicap System in Nederland EGA Handicap System 2012 2015 in Nederland 11 februari 2012 Papendal AGENDA EGA HANDICAP SYSTEEM NGF Systeem Opties en kleine aanpassingen Belangrijke inhoudelijke wijzigingen - Tees en de relatie met

Nadere informatie

BELANGRIJKE WIJZIGINGEN GOLFREGELS Papendal februari feb 2008 NGF Papendal 1

BELANGRIJKE WIJZIGINGEN GOLFREGELS Papendal februari feb 2008 NGF Papendal 1 BELANGRIJKE WIJZIGINGEN GOLFREGELS 2008 Papendal februari 2008 feb 2008 NGF Papendal 1 TWEE GROEPEN WIJZIGINGEN Verbeteringen en verduidelijken Kleine lettertjes door precisering Beknopte Regels 7 blz.

Nadere informatie

Regelwedstrijd 19 april De situaties, de oplossing, de uitleg

Regelwedstrijd 19 april De situaties, de oplossing, de uitleg Regelwedstrijd 19 april 2014 De situaties, de oplossing, de uitleg Situatie 1 Op de tee van hole 1 De eerste bal van de speler is niet goed geraakt. Hij ligt zichtbaar in de heideplanten voor de tee, en

Nadere informatie

CRAS&H-BULLETIN 24 November 2012

CRAS&H-BULLETIN 24 November 2012 CRAS&H-BULLETIN 24 November 2012 OPLEIDINGEN Regiocursussen handicapping, baaninrichting en wedstrijdorganisatie De Commissie Regels, Amateurstatus & Handicaps verzorgt ten behoeve van Leden en Geassocieerden

Nadere informatie

Samenvatting van de golfegels

Samenvatting van de golfegels Samenvatting van de golfegels Samenvatting golfregels Kennis van de golfregels is van groot belang bij golf. Niet alleen om het theorie examen met succes af te ronden maar ook tijdens het spelen. Je bent

Nadere informatie

Nadat ze hole 1 hebben uitgespeeld, slaat Ingrid buiten de green nog een paar oefenchips naar de hole van 1. Welke straf krijgt zij daarvoor?

Nadat ze hole 1 hebben uitgespeeld, slaat Ingrid buiten de green nog een paar oefenchips naar de hole van 1. Welke straf krijgt zij daarvoor? Naam Teamcaptain: X = Goede antwoord Henk en Ingrid doen samen mee aan een strokeplay wedstrijd op Zeegersloot en spelen in dezelfde flight. Over iedere hole wordt een vraag gesteld. Ieder team dient op

Nadere informatie

Vragen over het EGA Handicapsysteem 2012-2015

Vragen over het EGA Handicapsysteem 2012-2015 Vragen over het EGA Handicapsysteem 2012-2015 Wanneer naar artikelen wordt verwezen, zijn dat artikelen van het EGA Handicap System 2012-2015. EGA Clubhandicap 54 Vereisten voor het behalen van Clubhandicap

Nadere informatie

EGA HANDICAP SYSTEEM Algemeen Basisprincipes van het handicapsysteem Terminologie Verantwoordelijkheden van de spelers

EGA HANDICAP SYSTEEM Algemeen Basisprincipes van het handicapsysteem Terminologie Verantwoordelijkheden van de spelers EGA HANDICAP SYSTEEM Algemeen Dankzij het EGA Handicap Systeem wordt bereikt dat in Europa op zodanige wijze handicaps tot stand komen dat spelers van verschillend niveau op een zo gelijkwaardig mogelijke

Nadere informatie

Royal Belgian Golf Federation EGA Handicap System Welcome December 2012

Royal Belgian Golf Federation EGA Handicap System Welcome December 2012 EGA Handicap System 2013 2016 Welcome December 2012 Agenda: 1. Welcome 2. Rechten & Plichten van de Clubs, van de Handicap Commissie 3. Qualifying Scores - CBA 4. Overzicht 3.9 3.16 5. Annual Review 6.

Nadere informatie

GOLFREGELS

GOLFREGELS GOLFREGELS 2012-2015 11 februari 2012 Papendal GOLFREGELS 2012-2015 Wijzigingen weinig omvattend Veel boilerplate, onnodige toevoegingen Decisons wijzigingen veelal redactioneel Beperken van strafmaat

Nadere informatie

Veel veranderingen m.b.t. het EGA-handicapsysteem

Veel veranderingen m.b.t. het EGA-handicapsysteem Veel veranderingen m.b.t. het EGA-handicapsysteem De Europese Golf Associatie heeft 7 jaar na invoering het EGA-handicapsysteem voor de tweede keer aangepast en zij heeft ingrijpende wijzigingen in het

Nadere informatie

HOLE 2 Je speelt je bal vanaf de schuine helling op hole 2 naar de green. De bal vliegt echter helemaal naar rechts en landt op de green van hole 17.

HOLE 2 Je speelt je bal vanaf de schuine helling op hole 2 naar de green. De bal vliegt echter helemaal naar rechts en landt op de green van hole 17. HOLE 1 Je staat op de teebox van hole 1 en hebt je bal opgeteed voor een fantastische slag naar de fairway. Je gaat achter de bal staan en met het innemen van je stand stoot je per ongeluk de bal van de

Nadere informatie

Voorbereiding competitie 2014

Voorbereiding competitie 2014 Voorbereiding competitie 2014 Inleiding matchplay Spel van speler(s) tegen speler(s) Tegenstanders Regels: je mag een regelovertreding van de tegenstander door de vingers zien Het is echter niet toegestaan

Nadere informatie

Vragen over de Jaarlijkse Herziening

Vragen over de Jaarlijkse Herziening Vragen over de Jaarlijkse Herziening Algemeen Hierbij geven wij u antwoord op de ingekomen vragen en toelichting op bepalingen over de Jaarlijkse Herziening. Wanneer een speler minder dan 8 scores in 2013

Nadere informatie

BEKNOPTE SAMENVATTING VAN DE GOLFREGELS

BEKNOPTE SAMENVATTING VAN DE GOLFREGELS BEKNOPTE SAMENVATTING VAN DE GOLFREGELS Deze beknopte samenvatting van de golfregels geeft een eenvoudige uitleg van de meest voorkomende regelsituaties. Deze dient niet als vervanging van de Golfregels,

Nadere informatie

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER CLUBHANDICAP 54

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER CLUBHANDICAP 54 DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER CLUBHANDICAP 54 Om u zo goed mogelijk van informatie te voorzien, hechten wij er veel belang aan u hierbij antwoord te geven op de meest gestelde vragen. Het Golfvaardigheidsbewijs

Nadere informatie

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB)

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Wat is Clubhandicap 54 (GVB)? Het golfvaardigheidsbewijs (GVB) is per 1 april 2012 in een nieuw jasje gestoken. Het GVB is vanaf die

Nadere informatie

Regel 25 - Abnormale terreinsomstandigheid, ingebedde bal en verkeerde green Abnormale terreinsomstandigheden zijn:

Regel 25 - Abnormale terreinsomstandigheid, ingebedde bal en verkeerde green Abnormale terreinsomstandigheden zijn: Regel 1 - Het golfspel Het belangrijkste van deze golfregel is dat als u met uw medespeler afspreekt niet volgens de regels te spelen u beide wordt gediswalificeerd. Voorbeeld: u slaat uw bal out of bounds

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE GOLFREGELS EN HET EGA HANDICAP SYSTEEM

SAMENVATTING VAN DE GOLFREGELS EN HET EGA HANDICAP SYSTEEM SAMENVATTING VAN EN HET EGA HANDICAP SYSTEEM De belangrijkste etiquette en regels Halen en behouden van een handicap Editie 2012-2015 INLEIDING Deze NGF-uitgave is de eerste die alle belangrijke golf-

Nadere informatie

Meest gestelde vragen over de rating van kleuren tees voor zowel dames als heren

Meest gestelde vragen over de rating van kleuren tees voor zowel dames als heren Meest gestelde vragen over de rating van kleuren tees voor zowel dames als heren Hoe is de situatie tot heden? Veel clubs beschikken al over meerdere kleuren tees. Tot 2012 was er in ieder geval op alle

Nadere informatie

Grote regelwijziging. Wijziging van het huidige EGA handicapsysteem naar het Wereld Handicap Systeem met ingang van

Grote regelwijziging. Wijziging van het huidige EGA handicapsysteem naar het Wereld Handicap Systeem met ingang van Nieuwe regels 2019 Grote regelwijziging Met ingang van 1-1-2019 in werking. Geheel nieuw regelboekje met een compleet andere nummering (en daarmee indeling) van de regels. We gaan van 34 naar 24 regels.

Nadere informatie

Overtreding van Regel 13-2: Verbeteren van je speellijn.

Overtreding van Regel 13-2: Verbeteren van je speellijn. 1 1 Overtreding van Regel 13-2: Verbeteren van je speellijn. Je tweede slag op hole 1 landt net voor de bunker. Je harkt de bunker aan waar je straks overheen gaat spelen. Hoeveel strafslagen krijgt je?

Nadere informatie

1912 Royal Belgian Golf Federation

1912 Royal Belgian Golf Federation Beknopte gids van de Golfregels Deze gids richt zich op de meest voorkomende regelsituaties en probeert die Regels op eenvoudige wijze uit te leggen. Deze gids dient niet als vervanging van de Golfregels,

Nadere informatie

Jeugd-golfers op weg naar EGA-handicap 54 en lager

Jeugd-golfers op weg naar EGA-handicap 54 en lager Jeugd-golfers op weg naar EGA-handicap 54 en lager Een belangrijk besluit dat door de NGF is genomen, betreft de maatregel om het door velen gevreesde en stressvolle praktijkexamen op de baan per 1 juli

Nadere informatie

Hole 3. Edda Huzid. HL 6 mei 2014

Hole 3. Edda Huzid. HL 6 mei 2014 Hole 3 1 Hole 7 2 Matchplay één speler tegen één ander per hole tegenstander hole winnen, verliezen of halveren mag match, hole of volgende slag geven eens gegeven blijft gegeven twijfel claimen straf:

Nadere informatie

Golfbegrippen. Samenvatting van de Golfregels

Golfbegrippen. Samenvatting van de Golfregels Golfbegrippen Samenvatting van de Golfregels Albatros: een score van 3 slagen onder PAR op een hole Approach: een slag naar de green Apron: kort gemaaide gras rond de green. Het gras is korter dan de fairway

Nadere informatie

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB)

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Wat is Clubhandicap 54 (GVB)? Het golfvaardigheidsbewijs (GVB) is in 2012 omgedoopt tot Clubhandicap 54. Wanneer je heden ten dage je

Nadere informatie

Regelavond Golf Wouwse Plantage 7 maart 2012. Agenda van deze avond

Regelavond Golf Wouwse Plantage 7 maart 2012. Agenda van deze avond Regelavond Golf Wouwse Plantage 7 maart 2012 Agenda van deze avond 1. Welkom 2. Regelwijzigingen 2012 3. Het CBA, de vervanger van de CSA 4. Regels, veel gemaakte regelfouten en rulings 5. "Ernie" gaat

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8 INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Flevoland on Tour 7 Woensdagavond Opstap 8 Paaswedstrijd 9 Oranje Bokaal 10 Strokeplay Clubkampioenschap 11 Mixed

Nadere informatie

Begeleiding en opvang van Nieuwe Leden

Begeleiding en opvang van Nieuwe Leden Begeleiding en opvang van Nieuwe Leden Informeren = transparant communiceren Golfclub Nuclea Mol biedt zijn leden de mogelijkheid om golf in al zijn aspecten te leren. Om de nieuwe Nuclealeden, maar ook

Nadere informatie

Mondeling Golfregelexamen Golfregels 2019

Mondeling Golfregelexamen Golfregels 2019 Mondeling Golfregelexamen Golfregels 2019 Twintig gedragsregels en regelsituaties voor in de baan. Dit examen is bedoeld voor golfers die meerdere keren zijn gezakt, dyslexie hebben, geen Nederlands, Engels

Nadere informatie

Belangrijkste wijzigingen vanaf 2019

Belangrijkste wijzigingen vanaf 2019 1. Zoeken naar bal Maximaal 5 minuten Maximaal 3 minuten 2. Bal bewogen tijdens zoeken Terugplaatsen c.q. droppen met 1 strafslag 3. Bal identificeren Markeren en melden bij marker 4. Ingebedde bal Zonder

Nadere informatie

Baanreglement. April 2016 versie 7

Baanreglement. April 2016 versie 7 Baanreglement April 2016 versie 7 1 Inhoudsopgave Voorwoord... 1 Baanreglement... 3 Algemeen... 3 De Baan... 3 Veiligheid... 4 Wedstrijden... 5 2 Voorwoord Het baanreglement is de kapstok voor leden en

Nadere informatie

JEUGD-GOLFERS OP WEG NAAR NGF HANDICAP 54 EN LAGER

JEUGD-GOLFERS OP WEG NAAR NGF HANDICAP 54 EN LAGER JEUGD-GOLFERS OP WEG NAAR NGF HANDICAP 54 EN LAGER Een belangrijk besluit dat door de NGF is genomen, betreft de maatregel om het door velen gevreesde en stressvolle praktijkexamen op de baan per 1 juli

Nadere informatie

Regelavond (Voor Competitiespelers)

Regelavond (Voor Competitiespelers) Regelavond 2018 (Voor Competitiespelers) Samenstelling commissie Erik van der Does (Voorzitter ad interim) Mil van Leeuwen Bennie Verbakel Eric van Mieghem (Advies) Regelquiz Vraag 1 De spelers besluiten

Nadere informatie

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB De laatste tijd heeft de NGF veel vragen gekregen van golfers, clubs, golfbaaneigenaren en professionals over het toekomstbestendige GVB. Om u zo

Nadere informatie

Samenvatting van de golfegels met een oefenexamen

Samenvatting van de golfegels met een oefenexamen Samenvatting van de golfegels met een oefenexamen Samenvatting golfregels Kennis van de golfregels is van groot belang bij golf. Niet alleen om het theorie examen met succes af te ronden maar ook tijdens

Nadere informatie

JEUGD STAPPENPLAN VOOR JEUGD TOT 14 JAAR: NAAR HANDICAP 54

JEUGD STAPPENPLAN VOOR JEUGD TOT 14 JAAR: NAAR HANDICAP 54 HOE DIT STAPPENPLAN TE GEBRUIKEN: Verschillende niveau s Voor de jeugd tot 14 jaar hebben we het behalen van Handicap 54 in 5 stappen verdeeld. De reden om dit te doen is omdat het voor de jeugd leuk en

Nadere informatie

JEUGDSTAPPENPLAN VOOR JEUGD TOT 14 JAAR: NAAR CLUBHANDICAP 54 (GVB)

JEUGDSTAPPENPLAN VOOR JEUGD TOT 14 JAAR: NAAR CLUBHANDICAP 54 (GVB) HOE DIT STAPPENPLAN TE GEBRUIKEN Voor de jeugd tot 14 jaar hebben we het behalen van Clubhandicap 54 (GVB) in 5 stappen verdeeld; bij elke stap hoort een te behalen taslabel/pasje. Hieronder zijn voor

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8 INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Flevoland on Tour 7 Woensdagavond Opstap 8 Paaswedstrijd 9 Oranje Bokaal 10 Strokeplay Clubkampioenschap 11 Mixed

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Race to Portugal 2019

Wedstrijdreglement Race to Portugal 2019 Wedstrijdreglement Race to Portugal 2019 Algemeen 1. Er wordt gespeeld volgens de Rules of Golf, zoals goedgekeurd door de R&A Rules Ltd. en de USGA, hierna genoemd de Regels. 2. Het is de verantwoordelijkheid

Nadere informatie

EGA Handicap Systeem 2007. Editie van de NEDERLANDSE GOLF FEDERATIE

EGA Handicap Systeem 2007. Editie van de NEDERLANDSE GOLF FEDERATIE EGA Handicap Systeem 2007 Editie van de NEDERLANDSE GOLF FEDERATIE per 1 januari 2007 NEDERLANDSE GOLF FEDERATIE Nederlandse Golf Federatie Telefoon 030 242 63 70 Fax 030 242 63 80 Bezoekadres Burg. Verderlaan

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Woensdagavond Opstap 7.

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Woensdagavond Opstap 7. INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Woensdagavond Opstap 7 Paaswedstrijd 8 Oranje Bokaal 9 Strokeplay Clubkampioenschap 10 Mixed Paren Wedstrijd 11

Nadere informatie

Regelboekje. Junior Team

Regelboekje. Junior Team Regelboekje Junior Team Green Wintergreen De Golfbaan Bunker Bunker Waterhindernis Fairway Laterale waterhindernis Rough Teebox Golf is een superleuk spel, maar elk spel heeft regels! Veiligheid: Maak

Nadere informatie

Etiquette Pitchmark repareren Regelavond

Etiquette Pitchmark repareren Regelavond Regelavond 2016 1 Etiquette Pitchmark repareren Regelavond 2016 2 Regelavond 2016 quiz met vanavond 15 vragen Regelavond 2016 3 Nieuws Belangrijkste wijzigingen in de regels 1. Verankeren is voortaan verboden

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfclub Dorhout Mees

Wedstrijdreglement Golfclub Dorhout Mees Wedstrijdreglement Golfclub Dorhout Mees De wedstrijdcommissie behoudt zich het recht voor, het reglement aan te passen. 1. Algemeen 1. Dit reglement is van toepassing op alle wedstrijden georganiseerd

Nadere informatie

BAANREGLEMENT GOLFCLUB KAGERZOOM 2019

BAANREGLEMENT GOLFCLUB KAGERZOOM 2019 BAANREGLEMENT GOLFCLUB KAGERZOOM 2019 Toegang tot de golfbaan Iedereen die de golfbaan op wil gaan om een ronde te spelen dient zich eerst bij de caddiemaster te melden. Daar verkrijgt de speler: een geldig

Nadere informatie

Competitie & regeltjes (matchplay) Kleiburg 2014

Competitie & regeltjes (matchplay) Kleiburg 2014 Competitie & regeltjes (matchplay) Kleiburg 2014 meten is weten Alleen apparatuur waarmee je uitsluitend kunt meten is toegestaan. Apparaten waarmee meer mogelijk is zijn verboden, evenals smartphones.

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Artikel 1.Wedstrijden Wedstrijden worden gespeeld volgens de Rules of Golf zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews en de Local Rules zoals

Nadere informatie

NEW RULES OF GOLF 2019

NEW RULES OF GOLF 2019 NEW RULES OF GOLF 2019 Doelstelling van vernieuwing Beschikbare documentatie Implementatie Koksijde Golf ter Hille Vlot speeltempo : Ready Golf Belangrijkste wijzigingen Gedragscode Doelstelling nieuwe

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 3. Wedstrijden

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 3. Wedstrijden INHOUD Algemeen 2 Prijzen 3 Wedstrijden Nieuwjaarswedstrijd 4 Wintercup 5 Medal 6 Greensome clubkampioenschap 7 Paaswedstrijd 8 Oranje bokaal 9 Strokeplay clubkampioenschap 10 Mixed Paren wedstrijd 11

Nadere informatie

Deze week zijn er weer veel activiteiten geweest op De Zeeuwsche van clinics tot partijen.

Deze week zijn er weer veel activiteiten geweest op De Zeeuwsche van clinics tot partijen. Beste leden van De Zeeuwsche, Deze week zijn er weer veel activiteiten geweest op De Zeeuwsche van clinics tot partijen. Elke zaterdagmorgen is er inloop par 3. Er worden diverse wedstrijdvormen gespeeld.

Nadere informatie

Wedstrijdreglement igolf Wintercup

Wedstrijdreglement igolf Wintercup Wedstrijdreglement igolf Wintercup Dit wedstrijdreglement is vastgesteld door de wedstrijdcommissie op grond van Regel 33 van de Rules of Golf. Wijziging van dit reglement is voorbehouden aan de wedstrijdcommissie.

Nadere informatie

Er zijn twee Wooldmasterwedstrijden:

Er zijn twee Wooldmasterwedstrijden: De wedstrijdcommissie behoudt zich het recht voor wijzigingen in het reglement en programma aan te brengen. Ook moet zij een voorbehoud maken voor wijzigingen die kunnen plaats vinden en buiten haar competentie

Nadere informatie

Regelavond Matchplay. 21 maart Erik de Regt.

Regelavond Matchplay. 21 maart Erik de Regt. Regelavond Matchplay 21 maart 2018 Erik de Regt regelenhandicapcommissie@gcrijkvanmargraten.nl Agenda 19.30-21.30 nieuws RvM competitie Matchplay NGF competitie regels regels tussendoor hebben we enkele

Nadere informatie

Golfregels vanaf 2019

Golfregels vanaf 2019 Golfregels vanaf 2019 Presentatie over de nieuwe Regels door de R&H-commissie van Golfclub Welschap Welschap 9 en 24 januari 2019 Ton Boerma Richard Sars Antoine Verster De nieuwe golfregels zijn eenvoudiger

Nadere informatie

Hoe moeten zij het spel vervolgen?

Hoe moeten zij het spel vervolgen? Vraag 1: Hans en Johan spelen in een strokeplay wedstrijd op de Koepel hole 4. Beiden spelen met een Pinnacle bal zonder speciaal kenmerk. Zowel Hans als Johan slaan hun bal aan de linkerzijde van de fairway

Nadere informatie

1 Handicapcommissie... 3 1.1 Taken... 3 1.2 Commissiebezetting... 3

1 Handicapcommissie... 3 1.1 Taken... 3 1.2 Commissiebezetting... 3 Inhoudsopgave 1 Handicapcommissie... 3 1.1 Taken... 3 1.2 Commissiebezetting... 3 2 Toekennen van clubhandicaps... 5 2.1 Clubhandicap 54... 5 2.2 NGF-Golfbaanpermissie... 5 2.3 Golfregelexamen... 5 2.4

Nadere informatie

INHOUD INHOUD Inleiding Etiquette De golfregels Kleuren tees Je handicap

INHOUD INHOUD Inleiding Etiquette De golfregels Kleuren tees Je handicap INHOUD Inleiding De golfregels en je handicap... 2 Over dit boekje... 3 Etiquette Etiquette... 4 Pitchmark repareren... 6 De golfregels De golfregels... 7 Afslaan, de bal spelen... 8 Spelen van een verkeerde

Nadere informatie

Regelwijzigingen per 1 januari 2019

Regelwijzigingen per 1 januari 2019 Regelwijzigingen per 1 januari 2019 Zoals iedereen intussen wel gehoord of gelezen heeft, veranderden er per 1 januari 2019 een behoorlijk aantal golfregels. De belangrijkste regelwijzigingen kunnen jullie

Nadere informatie

Baanreglement GOLFCLUB HOOGLAND AMERSFOORT

Baanreglement GOLFCLUB HOOGLAND AMERSFOORT Baanreglement GOLFCLUB HOOGLAND AMERSFOORT Algemeen In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist het Management van Golfclub Hoogland Amersfoort over de te nemen beslissing of maatregel.

Nadere informatie

Westgolf 10/02/2019 Voornaamste regelwijzigingen vanaf 1 januari 2019

Westgolf 10/02/2019 Voornaamste regelwijzigingen vanaf 1 januari 2019 Golf regels 2019 Westgolf 10/02/2019 Voornaamste regelwijzigingen vanaf 1 januari 2019 De nieuwe golfregels: Zijn eenvoudiger te begrijpen en toepasbaar voor alle spelers. Zijn eerlijk, consistent en eenvoudiger.

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE GOLFREGELS EN HET EGA HANDICAP SYSTEEM

SAMENVATTING VAN DE GOLFREGELS EN HET EGA HANDICAP SYSTEEM SAMENVATTING VAN EN HET EGA HANDICAP SYSTEEM De belangrijkste etiquette en regels Halen en behouden van een handicap Editie 2012-2015 INLEIDING Deze NGF-uitgave is de eerste die alle belangrijke golf-

Nadere informatie

BAANBOEKJE INHOUDSOPGAVE

BAANBOEKJE INHOUDSOPGAVE 1 BAANBOEKJE INHOUDSOPGAVE Voorwoord 2 Voorrangsregels Golfclub Son 2 Het Handicapsysteem van de NGF 3 De Par van de baan 3 Course Rating (CR) en Slope Rating (SR) 3 Exact Handicap (Ex.Hcp) 4 Playing Handicap

Nadere informatie

Algemeen. Finale LoyalTee Tour De LoyalTee Quinta Do LagoTour

Algemeen. Finale LoyalTee Tour De LoyalTee Quinta Do LagoTour Algemeen Elk jaar wordt de LoyalTee Tour georganiseerd; een wedstrijdcyclus op de BurgGolf banen in Nederland, speciaal voor alle golfers van Nederland. Alle wedstrijden zijn qualifying. Er zijn dagprijzen

Nadere informatie

Regels en etiquette Elke golfer wordt geacht de golfregels te kennen!

Regels en etiquette Elke golfer wordt geacht de golfregels te kennen! Regels en etiquette Elke golfer wordt geacht de golfregels te kennen! 1. Etiquette a. Beleefdheid, integriteit en respect b. Veiligheid c. Zorg voor de baan d. Speeltempo e. Ongeschreven regels van de

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE GOLFREGELS EN HET EGA HANDICAP SYSTEEM

SAMENVATTING VAN DE GOLFREGELS EN HET EGA HANDICAP SYSTEEM SAMENVATTING VAN DE GOLFREGELS EN HET EGA HANDICAP SYSTEEM De belangrijkste etiquette en regels Halen en behouden van een handicap Editie 2012-2015 Uw spel, onze expertise. De bal ligt uitdagend moeilijk

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland!

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Nederland Competitie De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Competitie Wedstrijdreglement Matchplay Seizoen 2016 Wedstrijdreglement Matchplay, 2016 NoBraGolf Competitie Inhoud

Nadere informatie

Handicapping Rinkven - Specials

Handicapping Rinkven - Specials ping Rinkven - Specials Reflectie Specifiek voor onze Rinkven wedstrijden zijn volgende specials opgenomen. Verder rekening houdend met een aantal EGA (European Golf Association) en Federatie reglementeringen

Nadere informatie

NGF-competitie REGELINFORMATIE voor HGC-competitieteams

NGF-competitie REGELINFORMATIE voor HGC-competitieteams NGF-competitie 2019 REGELINFORMATIE voor HGC-competitieteams, maart 2019 VOORAFGAAND AAN DE COMPETITIE: OEFENEN & TRAINEN TEAMBUILDING MAAR OOK.. 2 1 VOORAFGAAND AAN DE COMPETITIE: UPDATE REGELKENNIS PLAATSELIJKE

Nadere informatie

CRAS&H BULLETIN 21 december 2011

CRAS&H BULLETIN 21 december 2011 CRAS&H BULLETIN 21 december 2011 Golfregels en EGA Handicap Systeem 2012-2015 In de NGF e-nieuwsbrief van oktober jl. hebben we kort melding gemaakt van de wijzingen in de Golfregels en het EGA Handicap

Nadere informatie

REGLEMENT STABLEFORD SEIZOEN 2019

REGLEMENT STABLEFORD SEIZOEN 2019 REGELEMENT FLIGHT INDELING ALGEMEEN Op alle wedstrijden van de igolf MIX! competitie is het ALGEMEEN COMPETITIEREGLEMENT van toepassing. Aanvullend daarop zijn in dit reglement een aantal zaken vastgelegd

Nadere informatie

PLAATSELIJKE REGELS. Plaatselijke Regels 2 januari 2015 1

PLAATSELIJKE REGELS. Plaatselijke Regels 2 januari 2015 1 PLAATSELIJKE REGELS Inleiding Dit overzicht rubriceert een breed scala aan toegestane Permanente en Tijdelijke Plaatselijke Regels. Soms is een Plaatselijke Regel (PR) noodzakelijk, gezien een situatie

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Strokeplay wedstrijd

Wedstrijdreglement Strokeplay wedstrijd Wedstrijdreglement Strokeplay wedstrijd Dit wedstrijdreglement is vastgesteld door de wedstrijdcommissies van ANWB Golf en Golfkring Het Rijk op grond van Regel 33 van de Rules of Golf. Wijziging van dit

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017

Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017 Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017 Dit wedstrijdreglement is vastgesteld door de wedstrijdcommissie op grond van Regel 33 van de Rules of Golf. Wijziging van dit reglement is voorbehouden aan

Nadere informatie

Aanpassingen aan de golfregels voor golfers met een lichamelijke beperking Gesanctioneerd door de R&A en de USGA vanaf januari 2016.

Aanpassingen aan de golfregels voor golfers met een lichamelijke beperking Gesanctioneerd door de R&A en de USGA vanaf januari 2016. Aanpassingen aan de golfregels voor golfers met een lichamelijke beperking Gesanctioneerd door de R&A en de USGA vanaf januari 2016. Blinde golfers Definitie van Coach : De status van een coach en de taken

Nadere informatie

Onderstaande regels (volgens Regel 33-1) zijn van toepassing voor de wedstrijd.

Onderstaande regels (volgens Regel 33-1) zijn van toepassing voor de wedstrijd. Algemeen Wedstrijdreglement Golfclub WELEVELD Onderstaande regels (volgens Regel 33-1) zijn van toepassing voor de wedstrijd. Algemeen 1. Wedstrijdcommissie 1.1 De wedstrijdcommissie van golfclub Weleveld

Nadere informatie

VADEMECUM VOOR COMPETITIESPELERS 2014

VADEMECUM VOOR COMPETITIESPELERS 2014 VADEMECUM VOOR COMPETITIESPELERS 2014 VADEMECUM VOOR COMPETITIESPELERS 2014 Voornaamste kenmerken van de Regels voor matchplay Of: verschillen en overeenkomsten tussen matchplay en strokeplay regels (raadpleeg

Nadere informatie

BGA - BEGELEIDER HANDLEIDING BGA COMITE, 1 JULI 2017

BGA - BEGELEIDER HANDLEIDING BGA COMITE, 1 JULI 2017 BGA - BEGELEIDER HANDLEIDING BGA COMITE, 1 JULI 2017 1 WIE WORDT BEGELEIDER? Iedereen heeft er baat bij als nieuwe leden goed zijn opgeleid, de nieuwe leden voelen zich sneller thuis op onze club, meer

Nadere informatie

Wedstrijd Reglement Golfclub Dorhout Mees

Wedstrijd Reglement Golfclub Dorhout Mees Wedstrijd Reglement Golfclub Dorhout Mees De wedstrijdcommissie behoudt zich het recht voor, het reglement aan te passen. 1. Algemeen 1. Dit reglement is van toepassing op alle wedstrijden georganiseerd

Nadere informatie

Begeleiding en opvang van Nieuwe Leden

Begeleiding en opvang van Nieuwe Leden Begeleiding en opvang van Nieuwe Leden Informeren = transparant communiceren Golfclub Nuclea biedt zijn leden de mogelijkheid om golf in al zijn aspecten te leren. Om de nieuwe Nuclealeden, maar ook onze

Nadere informatie

Welkomwoord. Welkomwoord en indeling groepen (4 groepen).

Welkomwoord. Welkomwoord en indeling groepen (4 groepen). Praktijk - theorieavond voor alle leden. Welkomwoord. Welkomwoord en indeling groepen (4 groepen). 5 min. 1. Praktijkgedeelte op 4 locaties. 1.1. Locatie 1 Bunker en de teebox van hole 1, uitvoering Andre

Nadere informatie

Regels in de baan Bij starten op hole 1 gelden de volgende (standing)regels**... 3

Regels in de baan Bij starten op hole 1 gelden de volgende (standing)regels**... 3 Inhoudsopgave webpagina's Handicap en Regel Commissie Inleiding... 2 Regels in de baan... 3 1.Bij starten op hole 1 gelden de volgende (standing)regels**... 3 2.Bij starten op hole 10 gelden de volgende

Nadere informatie

Begeleiding en opvang van Nieuwe Leden

Begeleiding en opvang van Nieuwe Leden Begeleiding en opvang van Nieuwe Leden Informeren = transparant communiceren Golfclub Nuclea biedt zijn leden de mogelijkheid om golf in al zijn aspecten te leren. Om de nieuwe Nuclealeden, maar ook onze

Nadere informatie

NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017

NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017 NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017 Je kan nu strijden om de meest eervolle positie op Naarderbos MATCHPLAY KAMPIOEN 2017 en deze ongelooflijke prijzen winnen: ALLE EER EN EEUWIG RESPECT NAARDERBOS MATCHPLAY

Nadere informatie

Algemeen. De golfbaan

Algemeen. De golfbaan De golfbaan 3 Algemeen Wat is golf Golf is een balspel, dat gespeeld wordt op een groot gebied, waar 18 speelvelden (holes) zijn gemaakt die ieder een bepaald beginpunt (afslagplaats) en een eindpunt (de

Nadere informatie

GVB commissie Golfbaan Schinkelshoek

GVB commissie Golfbaan Schinkelshoek Beknopte gids van de golf-, gedrags- en plaatselijke regels 2016 GVB commissie Golfbaan Schinkelshoek 0 Beknopte gids van de Golfregels Omdat bij golf de spelers zelf ook als scheidsrechter optreden behoren

Nadere informatie

markers guide GCW versie 2012-1-

markers guide GCW versie 2012-1- Markers guide Een marker is verantwoordelijk om beginnende leden: 1. veilig door de baan te begeleiden, d.w.z. veilig voor het beginnende lid zelf en alle andere gebruikers in de baan 2. de etiquette bij

Nadere informatie

LoyalTee Winter Tour

LoyalTee Winter Tour Opzet: 14 wedstrijden tijdens de wintermaanden, elke wedstrijd plaatst de dagwinnaar van elke categorie zich voor de finale in maart bij BurgGolf. Data: Datum zaterdag 19 oktober 2013 zaterdag 26 oktober

Nadere informatie

Samenvatting Golfregels

Samenvatting Golfregels Samenvatting Golfregels Verschillende soorten straffen Diskwalificatie - Bij vals spelen - Invullen verkeerde handicap - Invullen van te lage score - Niet uitspelen van hole bij Stroke play - strokeplay

Nadere informatie

Golfregels Clubpresentatie

Golfregels Clubpresentatie Golfregels 2019 Clubpresentatie Basisprincipes van het spel De golfregels van 2019 De nieuwe golfregels: Zijn eenvoudiger te begrijpen en toepasbaar voor alle spelers. Zijn eerlijk, consistent en eenvoudig.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Golfclub De Schoot Nummer 2 december 2016

Nieuwsbrief Golfclub De Schoot Nummer 2 december 2016 Nieuwsbrief Golfclub De Schoot Nummer 2 december 2016 Beste leden, Dit is alweer de tweede Nieuwsbrief. Middels deze Nieuwsbrief willen wij u van tijd tot tijd het streven is eens per zes weken - informeren

Nadere informatie