NOTULEN ALGEMENE VOORJAARS LEDEN VERGADERING D.D.22 MEI 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NOTULEN ALGEMENE VOORJAARS LEDEN VERGADERING D.D.22 MEI 2017"

Transcriptie

1 NOTULEN ALGEMENE VOORJAARS LEDEN VERGADERING D.D.22 MEI 2017 Aanwezig: 39 leden waaronder 4 bestuursleden. Afwezig met kennisgeving: 7 leden 1. Opening. Om uur opent de voorzitter de vergadering en heet een ieder van harte welkom. Wim Aeyelts Averink is in het afgelopen half jaar overleden en wordt herdacht met een moment stilte. Hij is een aantal jaren penningmeester geweest in het bestuur. 2. Vaststellen van de agenda. Er zijn geen wijzigingen in de agenda. 3. Notulen van de ANLV van 21 november Er zijn geen vragen, op- of aanmerkingen. De notulen worden goedgekeurd met dank aan Annemarie Smit. 4. Mededelingen. Het Heren 1 team 27-holes 3 e klasse op zondag is dit jaar Kampioen geworden. Hulde. In dit team zitten Rob Winkelhorst, Henry Hegeman, Bas Coumans, Ruurd de Koe, Herman Hartwig en Klaus Thering. In juni krijgt de NGF een nieuwe website: Er komt een digitale NGF pas. De golf.nl app wordt verbeterd ook ten aanzien van Q-kaarten. Deze bevat ook de golfacademie.nl In 2019 komt de introductie van de nieuwe golfregels https: In 2020 komt vervolgens het World Handicap System 2021/2022 introductie door de NGF. Players 1st: dit is een enquêtesysteem ontwikkelt door de Deense federatie en opgepakt door de NGF, de NVG en de PGA die uitgaat naar leden die opgezegd hebben febr 17. Naar de huidige leden in 3 delen met een start in april 17, dan in juli en oktober, omdat op verschillende momenten in het jaar er verschillende reacties zullen zijn. De Club, RFG en De Rechte Bal hebben gezamenlijk hiervoor gekozen om te ervaren wat de bevindingen zijn onder de eigen golfers, om te kunnen vergelijken met andere clubs en te kunnen verbeteren. De evaluaties volgen.

2 Ingekomen stukken. Betreffende de vergadering: van Arie Saalmink betreffende agendapunt 12,13,14 voorstellen veranderingen Participaties, aanpassingen van de Statuten en het Huishoudelijk Reglement en de invoering van reserveringen. Deze worden meegenomen bij de behandeling van de agendapunten. 5. Jaarverslag secretaris. 2016, het jaar waarin de vereniging 30 jaar bestond. Door het jaar heen werd hier aandacht aan besteed en op 23 september gevierd met een Golfing Dinner. De 18-holes baan ondergaat veranderingen en wordt steeds mooier. Het ledenbestand van 550 participatie houdende en 300 handicap-registratie leden laat een groei zien van 53 nieuwe leden, 36 handicap-registratie leden en 17 participatie-houdende leden. De leeftijdsopbouw ten opzichte van het landelijke laat zien dat de groep jarigen achterblijft en het aantal junioren en 60+ leden groter is. Leden met een handicap hoger dan 27 zeggen het meest het lidmaatschap op. Betrokkenheid is minder. daarom is de doelstelling om meer aandacht te besteden aan het Beleid Golfsport. Vervolgens een verslag van het aantal vergaderingen, de kampioenen in 2016, de samenstelling van de vele vrijwilligers in een groot aantal commissies. Het aantal mutaties is gering wat betekent dat de betrokkenheid groot is. Met dank aan de jaarverslagen van de jeugd-, de wedstrijd-, de dames-, de heren-, en de maandagmix commissie. Deze kunnen worden opgevraagd bij de betreffende commissies. 6. Financieel jaarverslag. In de begroting van 2016 stond een klein negatief resultaat van Dankzij een positieve bijzondere bate van 2040 hebben we het jaar licht positief kunnen afsluiten met een bedrag van De contributie is volgens de begroting binnengekomen. Aan de kostenkant zijn geen bijzonderheden te vermelden, deze zijn binnen de begroting gebleven. Het positieve resultaat van 1777 wordt aan het eigen vermogen toegevoegd. Er zullen geen wijzigingen zijn in de hoogte van de contributie. 7. Verslag Kascommissie. Nina Brouwer en Hendrik Jan Zwanenburg hebben de kascontrole gedaan. Schriftelijk hebben zij verklaard dat de administratie er verzorgd uitzag en de verantwoording juist en volledig was. Nina is aanwezig en geeft nog een toelichting. De penningmeester krijgt de complimenten. Er wordt decharge verleend aan het bestuur. 8. Verkiezing leden Kascommissie. Nina Brouwer is aftredend. Hendrik Jan Zwanenburg is herkiesbaar. Als nieuw lid wordt Ludwig Schoppen voorgesteld. Hendrik Jan en Ludwig worden gekozen als kascommissie Verslag Financiële Advies Commissie. De commissie is betrokken bij de herziening van de Participaties, de Statuten en het Huishoudelijk Reglement. Verkiezing Leden van de Financiële Advies Commissie. De heer Bert ten Dolle is aftredend en herkiesbaar. Wordt herkozen. De commissie blijft ongewijzigd en bestaat uit Bert ten Dolle-voorzitter, Ron Kremer en Cees van Kreij.

3 10. Verkiezing Leden Commissie van Beroep. Aftredend en herkiesbaar zijn de heren Jan Hobbelink-voorzitter en Roel Hilbink. Zij worden herkozen. In deze commissie hebben tevens zitting: Marian Zuidinga, Eline Koers en Cees van Kreij. 11. Verkiezing Leden van Bestuur. Het bestuur draagt de heer Gerrit Hesselink voor als Algemeen Bestuurslid. Hij wordt gekozen en stelt zich voor aan de aanwezige leden. Volgens het rooster van aftreden zijn Bart Labrie - voorzitter en René Rootinck - penningmeester aftredend en herkiesbaar. In dezelfde functies blijven zij deel uitmaken van het bestuur. Vertrouwens Contact Persoon. Marian Zuidinga is en blijft de VCP. De leden van de jeugdcommissie en de coaches hebben inmiddels allen een Verklaring Omtrent Gedrag. Verder zijn er geen meldingen en/of bijzonderheden. 12. Voorstel verandering Participaties. Participaties: Op dit moment hebben ongeveer 350 leden een participatie met de vereniging. De vereniging heeft, conform de overeenkomst met de exploitant van 4 juli 2005, de participatiegelden als lening van onbeperkte duur verstrekt aan de baanexploitant. De vereniging heeft derhalve geen eigendommen en komt als eventueel schuldeiser na de banken. De Financiële Advies Commissie vindt het niet wenselijk om de participaties bij de vereniging te hebben en heeft de voorkeur deze rechtstreeks bij de exploitant aan te gaan. Voorstel tot aanpassing: De huidige participaties worden gewijzigd in een directe individuele lening van de leden met de baanexploitant. De vereniging blijft de vertegenwoordiger van alle leden, ook in aangelegenheden betreffende de door de individuele leden verstrekte leningen. Voordelen: De positie van de vereniging verbetert en daarmee de positie van de individuele leden. Het speelrecht van zowel de leden als de vereniging blijft gecontinueerd. De vereniging blijft vanzelfsprekend de belangen van de leden behartigen. Aspecten: Een lening zonder lidmaatschap geeft niet zelfstandig recht op speelrecht en deze directe leningsvorm kan alleen worden afgesloten tussen een individueel lid, de vereniging en de baanexploitant. Vervolgstappen: Er moet een principeakkoord komen van de Algemene Leden Vergadering. Of tijdens een extra vergadering of in de ANLV. Het moet verder worden uitgewerkt door een notaris, vervolgens wederom worden voorgelegd aan de leden. Er komen dan individuele overeenkomsten met individuele leden op basis van de algemene notariële tekst. Antwoorden op vragen zijn: Wat als alle leden participaties opeisen? Dan verandert mogelijkerwijs de positie van de vereniging en de leden jegens de exploitant. Wat als participaties worden opgevraagd? Dan gaat dit via de vereniging.

4 DRB is commercieel, is er financieel inzicht? Ja, het bestuur heeft hier inzage in. Komt er een officieel schrijven bij een overdracht? Ja, deze zal worden ondertekend door de vereniging, DRB en het lid. Elk individueel lid moet dus akkoord gaan met de wijziging van de schuldenaar. 13. Voorstel aanpassing Statuten en Huishoudelijk Reglement. De huidige Statuten dateren van januari 2010 en het Huishoudelijk Reglement van december Inmiddels zijn er aanzienlijk meer lidmaatschapsvormen welke niet meer specifiek genoemd zullen worden. De wensen van leden, de moderne communicatiemiddelen en de veranderende wetgeving zullen ook worden meegenomen. Zodra de participatie overeenkomsten zijn aangepast zal dit in de Statuten worden verwerkt. De NGF is tevens bezig met wijzigen van de Statuten, dit kan zo nodig worden geïmplementeerd. Vervolgstappen: De commissie Statuten en Huishoudelijk Reglement komt met een eindvoorstel. Dit wordt besproken in het bestuur en met de Financiële Advies Commissie. Vervolgens zal het notarieel worden opgemaakt en het voorstel worden gepresenteerd aan de leden. Dan dient het een goedkeuring te krijgen in de Algemene Leden Vergadering en notarieel te worden vastgelegd. Voordien zullen de nieuwe stukken naar de leden worden gestuurd. 14. Invoering reserveringen. Huidige reserveringsmogelijkheden: Het is alleen mogelijk voor commissies, groepen en greenfee-spelers. Het is niet mogelijk voor individuele leden en dat is niet eerlijk. We moeten mee met de tijd. Voorbereid zijn op toenemende drukte. Marshals achten het wenselijk om de dienstverlening te optimaliseren en uit te bereiden. Het verkrijgen van meer informatie over baanbezetting en baanbenutting. Op dit moment is er geen inzicht in wie, wanneer speelt en wanneer er ruimte is voor greenfee-spelers. Er zijn onduidelijkheden bij wedstrijden en of er van hole 10 gestart kan worden. De 2 e 9-holes is vaak vrij. Ervaringen van omliggende banen zijn heel positief. Van zonsopgang tot zonsondergang kan er gereserveerd worden. Er is voldoende ruimte en men kan 9- of 18-holes reserveren. Er is geen optimale baanbezetting bij gedeeltelijke blokkades. Zeer vele banen in binnen- en buitenland hebben 100% internet reserveringen en zijn ons hierin al voorgegaan. Wenselijke reserveringsmogelijkheden: Met ingang van 3 juli 2017 zal het systeem worden ingevoerd. Leden kunnen tot 4 weken van tevoren reserveren via de website van de club of door het aanmaken van een account via ikgagolfen.nl, daarmee kunt u ook vrienden uitnodigen. Het aantal reserveringen per lid is beperkt. Leden kunnen niet inzien wie er gereserveerd heeft, dat kan alleen het secretariaat zien. Reserveren kan ook op de dag dat er gespeeld wordt op de computer in de gang, alleen indien het clubhuis geopend is vanaf 9.00 uur. Greenfee-spelers kunnen reserveren zolang de kalender reikt, weliswaar alleen via het secretariaat. Hospitality-spelers tot 2 weken van tevoren. Er zijn dus beperkingen voor gastspelers. 15. Beleid golfsport. Het bestuur heeft de club te doen groeien en de leden meer plezier bij de club te bieden. Onderzoek heeft uitgewezen dat een manier om dit te bereiken het is door het niveau van het individuele golfniveau te verhogen. Hiertoe is Pieter Lammerts van Bueren benaderd om

5 een voorstel voor een beleid van de golfsport bij onze club te doen. Pieter doet verslag over de huidige stand van zaken. Ambities: De gemiddelde leeftijd omlaag krijgen naar 50 jaar in 2020, maar ook meer leden ouder dan 75 jaar die nog actief spelen. In de competitie binnen 5 jaar tot de top 5 van Oost Nederland gaan behoren. Het Euregio Open met een sterker deelnemersveld. Meer leden en meer greenfee-spelers uit de regio naar de baan krijgen. Concrete stappen: Nov 16 gesprek met de NGF. Jan 17 intern overleg. Mrt 17 cursus olv NGF. Mei 17 gesprek klankbordgroep en vervolgens met de golfpro. Conclusies klankbordgroep: Resultaten enquête Players1st gaan analyseren. Op welke doelgroep gaan we ons richten: nieuwe leden/startende golfers, golfers met een hcp tussen 27 en 54, hcp-reg.leden en jeugd. Huidige situatie: Wordt WEL gedaan: cursussen en diverse lidmaatschapsvormen, rabbit-wedstrijden ook voor hcp-reg leden. Wordt (nog) NIET gedaan: bijvoorbeeld 5-rittenkaart hcp-reg, fun- en after work wedstrijden georganiseerd door de club, gezelligheid in het clubhuis, activiteitenprogramma (meer dan de wedstrijdkalender), gestructureerd trainingsprogramma, mentorfunctie voor nieuwe leden. Visie golfpro Lee Chapman: Het clubgevoel en praktische en concrete activiteiten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Suggesties: meer persoonlijke benadering hebben voor handicap 54- en lessende leden met een hcp tussen 36 en 54. Een aanspreekpunt zijn tussen golfschool en club. Start maken met thema-trainingen in combinatie met een aanbod vanuit de horeca. 1 e Conclusies: Kleine commissie oprichten. Contact met bestaande commissies hebben om een overlap van activiteiten te voorkomen. Feeling krijgen met het proces cursus en lessen, vervolgens de progressie bewaken en begeleiden. Een persoonlijke benadering van de doelgroep. Het clubgevoel creëren, waarbij ieder lid een rol speelt. In overleg met de golfpro in 17 een trainingsprogramma starten en in 18 verder ontwikkelen. 16. De golfbaan. Nico de Bruïne, baancommissaris, brengt verslag uit. Het is altijd weer een verrassing hoe de baan de winter uitkomt. Dit jaar was dat helaas teleurstellend. Inmiddels heeft het zich goed hersteld. Een aantal holes zijn aangepast. Bunkers en bosschages verdwenen. Enerzijds om kostenbesparingen maar ook om holes beter en eerlijker te kunnen spelen. De holes 1,5,6,17,18 zullen in het komend jaar nog worden aangepast. In 2020 komt er een verbod op chemische bestrijdingsmiddelen, wat dit betekent is niet geheel duidelijk, baan gaat er wel minder fraai uitzien. Op termijn zal de baan het gehele jaar qualifying zijn tenzij door bijzondere weersomstandigheden. 17. Rondvraag. Arie Saalmink: waarom is er voor elk lid nog een verplicht bar-tegoed, nu de bar onderdeel is van de baan? Het bestuur neemt dit mee in het overleg.

6 Wil Willemsen: er is veel onduidelijkheid door het huidige kassa-systeem hoe het met de financiële afwikkeling gaat, wel duidelijkheid kunnen bieden. Ook dit wordt meegenomen in het overleg. 18. Sluiting. Om uur sluit de voorzitter de vergadering met dank aan alle aanwezige leden voor hun komst en de mededeling dat de Algemene Najaars Leden Vergadering zal plaatsvinden op 20 november Winterswijk, mei Namens het bestuur, Annemarie Smit, secretaris

NOTULEN ALGEMENE VOORJAARS LEDEN VERGADERING D.D. 23 MEI 2016

NOTULEN ALGEMENE VOORJAARS LEDEN VERGADERING D.D. 23 MEI 2016 NOTULEN ALGEMENE VOORJAARS LEDEN VERGADERING D.D. 23 MEI 2016 Aanwezig: 28 leden waaronder 5 bestuursleden. Afwezig met kennisgeving: 12 leden 1. Opening. Om 20.15 uur opent de voorzitter de vergadering

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE NAJAARS LEDEN VERGADERING D.D. 23 NOVEMBER 2015

NOTULEN ALGEMENE NAJAARS LEDEN VERGADERING D.D. 23 NOVEMBER 2015 NOTULEN ALGEMENE NAJAARS LEDEN VERGADERING D.D. 23 NOVEMBER 2015 Aanwezig: 40 leden waaronder 5 bestuursleden. Afwezig met kennisgeving: 9 leden 1. Opening. Om 20.10 uur opent de voorzitter de vergadering

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

de Algemene Vergadering op 26 maart De vergadering begint om uur en wordt gehouden op Golfpark Almkreek.

de Algemene Vergadering op 26 maart De vergadering begint om uur en wordt gehouden op Golfpark Almkreek. de Algemene Vergadering op 26 maart 2019. De vergadering begint om 19.30 uur en wordt gehouden op Golfpark Almkreek. Vergadering nieuwe stijl Vergaderen is voor de meeste mensen geen feest. Maar toch moeten

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

1.2 Leden en geïnteresseerden met minimaal een Golfbaanpermissie kunnen aan de door de vereniging georganiseerde wedstrijden deelnemen.

1.2 Leden en geïnteresseerden met minimaal een Golfbaanpermissie kunnen aan de door de vereniging georganiseerde wedstrijden deelnemen. HUISHOUDELIJK REGLEMENT GOLFVERENIGING DE HEENSCHE Versie 12-11-2015. 1. Lidmaatschap 1.1 Het bestuur is bevoegd geen nieuwe leden aan te nemen, indien hierdoor een eventueel door haar vastgesteld maximum

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool De Bolster is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014 Auteur: Casper van de Pol Aanwezig: Casper van de Pol Rudi van Winsum Cees van Winsum Gerard van der Velde Wil Schoonderbeek Bert van de Poll Erik

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Het Clubhuis. Verenigingsactiviteiten

Het Clubhuis. Verenigingsactiviteiten Welkom Utrechtse Golfclub Amelisweerd De Utrechtse Golfclub Amelisweerd is een golfvereniging voor en door leden, die recreatief of prestatiegericht de golfsport beoefenen. Wij bieden gezelligheid en kwaliteit

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden

Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden Definities Artikel 1. Ouders: de ouders en verzorgers van de leerlingen die aan de school

Nadere informatie

Jaarverslag seizoen

Jaarverslag seizoen Jaarverslag seizoen 2015-2016 Beste sportvriend, AGENDA ALGEMENE VERGADERING D.D. 12 JUNI 2017 Hierbij nodig ik U uit tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering van 12 juni a.s., aanvang 20.00 uur,

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN

ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN 4 NOVEMBER 2013 1 Agenda algemene ledenvergadering 4 november 2013 1. Opening door de voorzitter en aanvullende mededelingen. 2. Verslag ledenvergadering 22

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf is een aanvulling op de

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016.

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. 1. Opening, mededelingen. De voorzitter heet een ieder van harte welkom, een hartelijk welkom aan dhr. Heman Kreuzen oud lid van de Arnhemse Boys en geeft

Nadere informatie

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur.

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur. Statuten Spoorweg Sportvereniging Venlo (Notarieel bekrachtigd op 9 juni 1999) (artikel 01 t/m 19) 1 e wijziging art. 11 met ingang van 25 maart 2011. 2 e wijziging art. 5+6+7 met ingang van 30 maart 2012.

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Hengelsportvereniging Ons Genoegen Gemert Gemert 16 oktober 2015 Slide 2 1. Opening Slide 3 2. Notulen: Algemene ledenvergadering 06 maart 2015 Notulen algemene ledenvergadering

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement BCO

Huishoudelijk Reglement BCO Badmintonclub Oosterhout Huishoudelijk Reglement versie november 2015 Blz. 1 Badmintonclub Oosterhout Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1 Doel en status... 3 1.2 Wijzigingen huishoudelijk reglement... 3

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Zwolle, 16 maart 2018 1. Opening 2. Goedkeuring notulen vorige vergadering 3. Sociaal en financieel jaarverslag 4. Goedkeuring jaarstukken 2017 5. Decharge bestuur 6. Benoeming

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ledenraad van DVAN (DVAN-HHR-LR-20150930.pdf)

Huishoudelijk reglement Ledenraad van DVAN (DVAN-HHR-LR-20150930.pdf) Algemeen Artikel 1 Afkortingen 1.1 DVAN Denksportvereniging Apeldoorn Noord LR Ledenraad HHR-DVAN Huishoudelijk reglement op het niveau van de vereniging HHR-LR Huishoudelijk reglement op het niveau van

Nadere informatie

ALV AGV S.H.E.L.L GOLFBAAN WATERLAND AMSTERDAM AGV S.H.E.L.L. 2014

ALV AGV S.H.E.L.L GOLFBAAN WATERLAND AMSTERDAM AGV S.H.E.L.L. 2014 ALV AGV S.H.E.L.L. 2014 GOLFBAAN WATERLAND AMSTERDAM AGV S.H.E.L.L. 2014 1 AGENDA 20 MAART 2014 1. Opening 2. Mededelingen 3. Notulen ALV 21 maart 2013 4. Verslag van de kascommissie 5. Resultaat 2013

Nadere informatie

Keppelse Golfclub Algemene ledenvergadering 6 november 2017

Keppelse Golfclub Algemene ledenvergadering 6 november 2017 Keppelse Golfclub Algemene ledenvergadering 6 november 2017 1 Agenda 1. Opening en inleiding 2. Vaststellen notulen van de vergadering van 3 april 2017 3. Ingekomen stukken en mededelingen 4. Evaluatie

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Artikel 1 Leden Onder leden worden verstaan de aangesloten lidverenigingen conform artikel 5 van de statuten. Artikel 2 Indirecte leden Onder indirecte leden worden verstaan de

Nadere informatie

Golfclub Weilenseind. Beleidsplan 2016-2017. Datum : september 2015. Status : Versie 0.5 CONCEPT

Golfclub Weilenseind. Beleidsplan 2016-2017. Datum : september 2015. Status : Versie 0.5 CONCEPT Golfclub Weilenseind Beleidsplan 2016-2017 Datum : september 2015 Status : Versie 0.5 Colofon Contactpersoon Els van Engelen communicatie@gcweilenseind.nl Golfclub Weilenseind Alphenseweg 14a 5121 PN Gilze

Nadere informatie

Nederlandse DFKPclub

Nederlandse DFKPclub 1 Nederlandse DFKPclub Opgericht 2 maart 2002 Statuten en Huishoudelijk reglement 2 3 Wanneer een vereniging wordt opgericht, heeft dat een doel en horen daar vanzelfsprekend een aantal spelregels bij.

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

SAMENSTELLING JEUGDCOMMISSIE

SAMENSTELLING JEUGDCOMMISSIE AGENDA VOOR VANAVOND 1. Samenstelling jeugdcommissie (Corné) 2. Trainingsprogramma 2016 (Tom) 3. Baanpermissie & Handicap (Alex) 4. Activiteiten 2016 (Charlotte) 5. Familie golf (Ilse) 6. Overige zaken

Nadere informatie

De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus

De SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus HUISHOUDELIJK REGLEMENT (gewijzigd vastgesteld 19 april 2006). Artikel 1 De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus negentienhonderd twee en zeventig. De vereniging is gewoon

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1 De aanmelding voor het lidmaatschap van de vereniging moet geschieden, met vermelding van naam, voornamen, geboortedatum en volledig adres bij de secretaris

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS Vastgesteld in de ledenvergadering van 2 februari 2015 Artikel 1. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Artikel 2. Lidmaatschap

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken Aanwezig: 43 leden. Notulen 79 ste Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering Scheidsrechtersvereniging, 13 april 2015 Genodigden: VCN, COVS Oost, Servicegebied Midden en zustervereniging COVS Winterswijk e.o.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stichting Improbattle

Huishoudelijk Reglement Stichting Improbattle Huishoudelijk Reglement Stichting Improbattle ALGEMEEN Artikel 1. 1. Het bestuur stelt een Huishoudelijk Reglement vast waarin onderwerpen worden geregeld die niet in de Statuten zijn vervat. 2. Het Huishoudelijk

Nadere informatie

Club van 50. Informatieboekje

Club van 50. Informatieboekje Inhoud Onderwerp Bladzijde De Club van 50 3 Inschrijfformulier Club van 50 5 Reglement Club van 50 7 2 Club van 50 Wat is de Club van 50 en wat doet de Club van 50? Voor veel mensen die V.V. Stellendam

Nadere informatie

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht.

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN Lekker eten (1 juni) Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. Voordat iedereen weg is, willen wij nog graag een gezellige avond organiseren

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BV OGEL ALV 2013

NIEUWSBRIEF BV OGEL ALV 2013 NIEUWSBRIEF BV OGEL ALV 2013 2013 BV Ogel Pagina 1 AGENDA ALV 2013 UITNODIGING TOT HET BIJWONEN VAN DE ALGEMENE LEDENVERGADERING VAN BV OGEL OP WOENSDAG 9 OKTOBER 2013 20:00 UUR in Sporthal Slangenbeek,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Ouderraad St. Janschool

Huishoudelijk Reglement Ouderraad St. Janschool Dit huishoudelijk reglement is een aanvulling op de statuten van de Oudervereniging vastgesteld d.d. 23 december 2005. Definitie Artikel 1 Oudervereniging: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemene bepalingen 1. De kleuren van de vereniging zijn groen, rood en zwart; 2. Het embleem bestaat uit de naam Golfclub Roxenisse, waarvan de i een vallende tee met

Nadere informatie

1. Openen, mededelingen, vaststellen agenda

1. Openen, mededelingen, vaststellen agenda Notulen algemene ledenvergadering Algemeen Datum: dinsdag 2 oktober 2012 Locatie: Tijd: Notulist: Aanwezig: Afwezig: Basisschool de Klimop Mr. Treubstraat 3 2982 VN Ridderkerk 19.45 21.30 uur S. Oudijn

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub Het Anker te Born Julianalaan 25. 6124 AG Papenhoven, tel. 046-4856571 Email 7540@badminton.nl Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born Hoofdstuk 1: Lidmaatschap van de vereniging. Toelatingsbeleid

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden!

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden! Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober 2013 Aanwezig bestuur: Dick Hein, Geert Bosscher, Eric Oosterhof (vz), Ina van Goor, Muriël Daal, Jetta Boer en Marit Schoemaker-Ruinemans Afwezig bestuur: Ilse

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 Huishoudelijk reglement als bedoeld in artikel 19 van de statuten Versie maart 2016 goedgekeurd door de ALV d.d. 17-03-2016 Vereniging Smaragd heeft statuten

Nadere informatie

DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven.

DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven. DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven. HET ALGEMEEN BESTUUR. Artikel 2. Het bestuur bestaat uit maximaal 11 leden, die

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bridge Club Tilburg Zuid Huishoudelijk Reglement Het huishoudelijk reglement is aangenomen op de algemene ledenvergadering van 6 december 2007 en treedt in werking per 6 december 2007. Het huishoudelijk

Nadere informatie

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n Algemeen Gebruikte afkortingen OV = Oudervereniging De Keizerskroon OV-bestuur = Bestuur Oudervereniging De Keizerskroon MR =

Nadere informatie

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten. Huishoudelijk Reglement Aqua Duiktechniek Weert Algemeen Artikel 1. Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Nadere informatie

Verslag van de Participatiehouders Vergadering Gehouden op 26 november Participatiehouders (inclusief bestuursleden)

Verslag van de Participatiehouders Vergadering Gehouden op 26 november Participatiehouders (inclusief bestuursleden) STICHTING TOT EXPLOITATIE VAN DE CAPELSE GOLFBAAN s-gravenweg 311, 2905 LB Capelle aan den IJssel Telefoon: 010 4422485, Email: info@golfclubcapelle.nl Verslag van de Participatiehouders Vergadering Gehouden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Laatste wijziging: 7 november 2007 LIDMAATSCHAP HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HENGELSPORTVERENIGING DE VRIENDENKRING Artikel 1. De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging

Nadere informatie

Het Clubhuis. Verenigingsactiviteiten

Het Clubhuis. Verenigingsactiviteiten Welkom Utrechtse Golfclub Amelisweerd De Utrechtse Golfclub Amelisweerd is een golfvereniging voor en door leden, die recreatief of prestatiegericht de golfsport beoefenen. Wij bieden gezelligheid en kwaliteit

Nadere informatie

Het functioneren van het bestuur

Het functioneren van het bestuur HUISHOUDELIJK REGLEMENT t STIK HEDEL Ten geleide Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de statuten. Dit huishoudelijk reglement is laatstelijk gewijzigd en vastgesteld in de ledenvergadering

Nadere informatie

Het Clubhuis. Verenigingsactiviteiten

Het Clubhuis. Verenigingsactiviteiten Welkom Utrechtse Golfclub Amelisweerd De Utrechtse Golfclub Amelisweerd is een golfvereniging voor en door leden, die recreatief of prestatiegericht de golfsport beoefenen. Wij bieden gezelligheid en kwaliteit

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde. Vastgesteld 5 april 2018

Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde. Vastgesteld 5 april 2018 Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Vastgesteld 5 april 2018 Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde (NVVG) HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Contributie Artikel

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten

Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten ALGEMEEN Artikel 1: Algemeen Dit reglement is opgesteld conform artikel 11.2 van de statuten van de vereniging. Artikel 2: Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr. 34310858 Huishoudelijk reglement Vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 25 september 2008.

Nadere informatie

Van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van TV EDOS

Van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van TV EDOS Van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van TV EDOS 2. Verslag ALV 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering 18-2-2009 3. Jaaroverzichten Bestuur Technische commissie Jeugdcommissie 55+ Commissie

Nadere informatie

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd.

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd. NOTULEN van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op donderdag 11 juni 2015 te Double Three by Hilton, Oosterdokstraat 4 in Amsterdam. AANWEZIG

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de te Oud-Ade (gemeente Kaag en Braassem) gevestigde vereniging Dorpsgemeenschap

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Wierdense Korfbalvereniging BLAUW-ZWART CLUBKLEUREN Artikel 1: De clubkleuren zijn blauw en zwart. In het tenue komen deze kleuren op de volgende wijze tot uiting: Blauw

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland!

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Nederland Competitie De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Competitie Wedstrijdreglement Stableford, 18 holes Seizoen 2016 Wedstrijdreglement Stableford, 2016 NoBraGolf Competitie

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering HSV Naarden-Bussum

Algemene Leden Vergadering HSV Naarden-Bussum Algemene Leden Vergadering HSV Naarden-Bussum Notulist: Elly Brandenburg. Onderwerp: ALV HSV Naarden-Bussum. Locatie: Sporthal De Lunet in Naarden. Datum: 21-03-2017 Aanwezig: Ca. 25 Leden en het bestuur

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 MAART 2014

ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 MAART 2014 Nederlandse Rope Skipping Organisatie Brediusweg 15 1401 AA, Bussum ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 MAART 2014 Plaats: UWC Maastricht, Discusworp 65, 6225XP, Maastricht Aanvang vergadering: 15:00 Copyright

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Golf- en Country Club 't Sybrook. d.d. 1 januari 2014

Huishoudelijk reglement Golf- en Country Club 't Sybrook. d.d. 1 januari 2014 Huishoudelijk reglement Golf- en Country Club 't Sybrook d.d. 1 januari 2014 Preambule. De algemene vergadering van de vereniging Golf- en Country Club 't Sybrook, statutair gevestigd te Enschede, kan,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Dit huishoudelijke reglement is volgens artikel 24.1 van de statuten van de vereniging Golf Club Bentwoud vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 24 juni 2013. Algemene

Nadere informatie

ALGEMENE LEDEN VERGADERING

ALGEMENE LEDEN VERGADERING ALGEMENE LEDEN VERGADERING Datum : 5 juni 2019 Tijd : 20.30-21.30 UUR Lokatie : Clubhuis SV DEN HOORN Zuidhoornseweg 4, Den Hoorn (ZH) Agenda 1. Opening en welkom door de voorzitter 2. Verslag van de reguliere

Nadere informatie

=========================================================

========================================================= Inhoudsopgave Statuten bladzijde Artikel 1 Naam, duur en zetel 1 Artikel 2 Doel van de vereniging 1 Artikel 3 Lidmaatschap 1 Artikel 4 Duur van het lidmaatschap 1 Artikel 5 Middelen 2 Artikel 6 Bestuur

Nadere informatie

Als u zich beschikbaar wilt stellen voor een bestuursfunctie kunt u dit mailen naar

Als u zich beschikbaar wilt stellen voor een bestuursfunctie kunt u dit mailen naar Beste leden, Het bestuur van de LTV Almere nodigt u hierbij uit om op maandag 28 november a.s. aanwezig te zijn op de Algemene Ledenvergadering. Aanvang 20.00 uur. Agenda 1. Opening en mededelingen 2.

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Sportraad Sliedrecht

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Sportraad Sliedrecht HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Sportraad Sliedrecht Inhoud: 1 Algemeen 8 De voorzitter 2 De stichting 9 De secretaris 3 Het bestuur 10 De penningmeester 4 Het adviesorgaan 11 Overige bestuursleden

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers,

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers, Nieuwsbrief TC Groot Driene Jaargang 2017 Nummer 09 november Van de voorzitter. Beste medetennissers, We kijken al weer vooruit naar het nieuwe jaar. De nieuwjaarsreceptie is op 14 januari 2018 van 15:00

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. PREAMBULE De coöperatie is opgericht op 16 oktober 2015 bij notariële akte verleden voor notaris mr. Antje de Vries. Dit Huishoudelijk

Nadere informatie

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest.

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. STATUTEN Naam en Zetel: Artikel 1. 1. De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. Duur: Artikel 2. 1. De vereniging is opgericht te OEGSTGEEST op 1 september

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 18 Mei 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 15 leden en 5 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

AV Edese Golf Club Papendal

AV Edese Golf Club Papendal AV Edese Golf Club Papendal 14 mei 2018 WELKOM Agenda 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3. Ingekomen post 4. Mededelingen van het bestuur 5. Notulen Algemene Vergadering van 18 december 2017 6. Jaarrekening

Nadere informatie

Schiedamse TennisClub Spieringshoek Huishoudelijk Reglement

Schiedamse TennisClub Spieringshoek Huishoudelijk Reglement opgericht 20 september 1968 goedgekeurd bij Koninklijk Besluit d.d. 17 juni 1975 nr. 109 Leden Artikel 1 Het maximum aantal leden, voor het zomer- en winterseizoen, wordt jaarlijks vastgesteld door de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Golfclub IJsselweide

Huishoudelijk Reglement. Golfclub IJsselweide Huishoudelijk Reglement Golfclub IJsselweide Huishoudelijk Reglement van de vereniging: Golfclub IJsselweide, gevestigd te Gouda. Laatst vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering d.d. 28 februari 2011.

Nadere informatie

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016 Nummer 18, Nov 2016 Beste VKZ leden, In deze speciale kolibrief vinden jullie de uitnodiging voor de jaarvergadering van 2016. We hopen jullie allemaal te zien op zondag 27 november. Namens het bestuur,

Nadere informatie

6. Bestuursverkiezing Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: K.D. Warmels (penningmeester) Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: E.H.

6. Bestuursverkiezing Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: K.D. Warmels (penningmeester) Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: E.H. Ledenadministratie Postbus 39 9750 AA Haren (Gn) KvK: 40023673 IBAN: NL04RABO0142130397 e-mail: leden@hcsassenhein.nl internet: www.hcsassenhein.nl Afzender: Postbus 39 ; 9750 AA Haren Gn Haren(Gn), 1

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 6 oktober 2015

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 6 oktober 2015 Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 6 oktober 2015 Aanwezig: Wil Schoonderbeek Erik van der Loo Roland van der Loo Adrien Esselmann Hennie Straakenbroek Ben Peelen Bert van de Poll Marcel Wilgenburg

Nadere informatie

Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017

Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017 Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017 Aanwezig: John van Herk (voorzitter), Menno Hooghuis (secretaris), Anne-Marie Scheffers (penningmeester), Jan Bloo (Technische Commissie), Jacco

Nadere informatie

BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL

BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL BEDANKT! AGENDA ALV 8-1 1. Opening en mededelingen Vaststellen agenda (2), ingekomen stukken (3), notulen (4) 5. Jaarverslagen 2018 Bestuur (5a) & commissies (5b)

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016

Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Volgens de presentielijst waren er 22 leden aanwezigen 1. Opening, en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet een ieder welkom. De voorzitter

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d AFDELINGSREGLEMENT INHOUDSPGAVE: Artikel 1. Afdelingsreglement Artikel 2. Afdelingen Artikel 3. Taken en bevoegdheden afdelingen Artikel 4. Samenstelling en verkiezing afdelingsbestuur Artikel 5. Taken

Nadere informatie