1. SAMENVATTING en CONCLUSIES EVALUATIE DCP

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. SAMENVATTING en CONCLUSIES EVALUATIE DCP"

Transcriptie

1 1 1. SAMENVATTING en CONCLUSIES EVALUATIE DCP Het evalueren van het werk waar je zelf gedurende bijna twee jaar intensief en emotioneel bij betrokken bent heeft iets van de slager, die zijn eigen vlees keurt. Toch denk ik, dat het van belang is om mij te verantwoorden en juist ook de ervaringen van de bij het project betrokkenen transparant te presenteren. Dat laatste is gelukt in de mate waarin de extra ruimte voor opmerkingen, vragen en aanbevelingen is ingevuld met gedegen commentaar van 24 mensen. Er zijn 112 formulieren uitgezet. De enquête was ook voor iedereen toegankelijk om in te vullen via de website glind.nl, met een link naar het projectplan DCP. De respons is ook voor een schriftelijke enquête aan de lage kant. De vraag is of degenen, die geen antwoord gaven beduidend anders zouden antwoorden dan degenen die dit wel deden. Ik heb dat hier en daar wel mondeling nagevraagd waar aangegeven werd dat het invullen van de 4 vragen lastig was omdat sommige personen een grotere afstand tot het project hadden. Ook werd aangegeven dat het invullen van de enquête in een drukke periode viel. Dit alles heeft mogelijk ook meegespeeld. Daardoor had met name de waardering voor merkbaarheid van het project wellicht wat lager kunnen uitvallen. Inhoud In paragraaf 2 algemene informatie over de enquête. In paragraaf 3 zijn de 4 vragen naar het bereiken van de doelen terug te vinden. In paragraaf 4 vindt u een specificatie van de scores met betrekking tot tevredenheid. In paragraaf 5 staan de, soms zeer uitgebreide, toelichtingen vermeld die de respondenten gaven op de antwoorden bij de vier vragen naar de doelen. Bij paragraaf 6 staat een overzicht van de rol die de deelnemers aan de enquête in de gemeenschap hebben. Jetteke Keuken, zomer 2016 Commentaar namens de Belangenvereniging De belangenvereniging kan als opdrachtgever van het project DCP de verwoorde conclusies in belangrijke mate onderschrijven. De respons lijkt voldoende representatief voor het algemene beeld van de resultaten van het project. Het project heeft een belangrijke spin off te weeg gebracht. Veel vrijwilligers hebben hun inzet en creativiteit aan de dag gelegd in het organiseren van nieuwe dorpsactiviteiten; bestaande activiteiten hebben een meer solide basis en continuïteit gekregen. De kunst is om dit in de toekomst vast te houden nu het project per 1 september ten einde loopt. Opmerkelijk in de enquête zijn tenslotte de twee scores met het waarderingscijfer 1. In de gehele periode heeft de BLV open gestaan voor alle vragen, opmerkingen en kritiek m.b.t. het project en het functioneren van de DCP. Bij een dergelijk waarderingscijfer had van betrokkenen mogen worden verwacht dat men zijn of haar zorg al in een eerder stadium bij de BLV had gemeld. Dat dit is nagelaten betreuren wij uiteraard. Kees van der Werf Voorzitter

2 2 2. DCP-project algemeen Totaal 26 enquêtes retour gekregen: 22 x ingevulde enquêtes waarbij de eerste 4 vragen en het cijfer en de extra ruimte voor opmerkingen/vragen/aanbevelingen was ingevuld. Bij 1 enquête waren alleen de eerste 4 vragen aangekruist Bij 2 enquêtes was alleen gebruik gemaakt van de extra ruimte voor opmerkingen/vragen/aanbevelingen Bij 1 enquête alleen een cijfer en gebruik gemaakt van de extra ruimte voor opmerkingen/vragen/aanbevelingen 3. De vragen naar het bereiken van de doelen van het project werden als volgt beantwoord Doel 1) Nieuwe activiteiten, waarbij bewoners, organisaties/verenigingen en lokale ondernemers elkaar vaker ontmoeten Duidelijk merkbaar Enigszins merkbaar Niet merkbaar 15x 4x 3x Doel 2) Versterking van het zelf organiserend vermogen van de bewoners Duidelijk merkbaar Enigszins merkbaar Niet merkbaar 7x 12x 3x Doel 3) Efficiëntie en betere organisatie bij bewonersverenigingen en organisaties, waardoor ze met dezelfde inzet meer aan kunnen (bijv. ten gevolge van betere communicatiekanalen en beter adressenbeheer kunnen bewoners veel makkelijker bereikt worden) Duidelijk merkbaar Enigszins merkbaar Niet merkbaar 11x 8x 3x Doel 4) Beter samenspel tussen bewoners en zorgorganisaties, waardoor de zorgorganisaties bereid zijn vanuit hun eigen begroting in het dorp te investeren. Duidelijk merkbaar Enigszins merkbaar Niet merkbaar 2x 13x 7x Voor deze groep, waarschijnlijk meest betrokken bewoners, geldt dat de eerste drie doelstellingen als duidelijk behaald kunnen worden beschouwd. Voor het vierde doel geldt dit wat minder. In aanmerking genomen dat de vraag moeilijker te beantwoorden is voor veel respondenten kunnen we niet ontevreden zijn.

3 3 4. Specificatie Tevredenheid. 1 = zeer ontevreden 10= buitengewoon tevreden 9-9-8, De tevredenheid met het project scoorde een 7 (zowel als rekenkundig gemiddelde als mediaan). Hierin overigens 2 x een 1 van hetzelfde gezin. 5. Opmerkingen bij de vragen naar doelen Bij dit gedeelde heb ik per persoon integraal overgenomen wat in de enquête was ingevuld. Ik heb de verschillende personen hieronder van een hoofdletter voorzien: A. Mbt vraag 1: zeer duidelijk merkbaar, veel nieuwe initiatieven in dorp en meer ontmoeting(en), na aanzet van Jetteke maar ook van bewoners zelf?! (vervolgens ondersteund door Jetteke). Krijg ook de indruk dat hier laatste tijd weer meer behoefte aan is? Mbt tot vraag 2: Jetteke heeft bewoners zeker ondersteund in organiseren van activiteiten, maar ik ben heel benieuwd hoe dit straks gaat wanneer Jetteke weggaat: blijft het aantal activiteiten op zelfde niveau? En blijft de verbinding er/ wordt die nog steeds zo actief gezocht als met de DCP? Vraag 3: efficiëntie lastig te beoordelen maar er is zeker een slag geslagen in communicatie en voor het eerst een complete contactlijst. Vraag 4: zorgorganisaties investeren zeker, maar de Rudolphstichting deed dit ook al?! Wel beter/ meer samenspel. Als je kijkt naar doelstellingen aan begin: Hierin stelt men zich ten doel de leefbaarheid in De Glind te bevorderen door het realiseren van een goed woon- en leefklimaat en het stimuleren van de sociale samenhang in het dorp. De BLV wil dit realiseren door middel van: Het initiëren van nieuwe activiteiten die op elkaar zijn afgestemd dit is zeker gelukt! Het versterken van het zelforganiserend vermogen van bewoners bewoners hebben veel ondersteuning gevraagd/ gehad, maar er zijn wel veel nieuwe vrijwilligers bijgekomen/ betrokken bij activiteiten in De Glind dankzij DCP > positief voor zelforganiserend vermogen.

4 4 Het initiëren en vernieuwen van communicatiemiddelen ten behoeve van verbinding en leefbaarheid in het dorp. die zijn er gekomen. B Zoals al gezamenlijk geconstateerd is continuïteit van alle opgezette activiteiten en initiatieven essentieel. De gangmakersfunctie die jij had valt na 1 september weg. Je geeft zelf aan dat het wenselijk zou zijn dat één of enkele personen een rol zouden moeten nemen in het geïnteresseerd volgen van de activiteiten en daardoor de continuïteit zouden bevorderen. Kijk nog even heel goed of zo iemand te vinden is en eventueel een duo, dat werkt altijd iets makkelijker omdat ze elkaar dan kunnen versterken en scherp houden. C Ik heb niet aan alle activiteiten en evenementen deelgenomen omdat ik elders verbleef. Toch merk ik dat er veel geïnvesteerd is om de sociale samenhang te verbeteren o.a. De Glind got s talent, koffiedrinken met andere bewoners in Dok 14 en De Wijde Mantel, kleedjesmarkten en spelen in het zwembad gedurende het zwembadseizoen. Daarnaast is er ook geïnvesteerde in de communicatieverbetering o.a. de website van De Glind en dat is winst. Van de zorgorganisaties investeert m.i. de Rudolphstichting het meest in voorzieningen ( o.a. zwembad, speelvijver, e.a. ) en in de sociale samenhang door bewoners van De Glind te betrekken bij ontwikkelingen voor het dorp en bij de beleidsplannen van de Rudolphstichting. Gelet op de intensiteit van het werk voor gezinshuisouders kan niet altijd van hen inzet en participatie verwacht worden bij activiteiten. De groep die een aantal activiteiten vrijwillig draagt is dan ook wel eens te klein. D Compliment voor de drive en vasthoudendheid van de coördinator om op een prettige en constructieve werkwijze plannen gerealiseerd te krijgen E Bij deze activiteiten was de DCP-er een actieve en gewaardeerde deelnemer. Daarnaast ook een aanvulling omdat de DCP-er contacten had met alle bewoners/instantie in het dorp. F De manier waarop Jetteke de afgelopen jaren de functie van dorpscontactpersoon heeft opgepakt, verdient alle lof. Ze was met haar ervaring in het dorp, en haar open houding een heel goede dorpscontactpersoon. Bewoners zijn meer met elkaar in gesprek gekomen, initiatieven als het buurtbakkie, de kerstwandeling, St. Maartencoördinatie, krijg-de-kleertjes werken verbindend. Ook als kerkelijke gemeente kunnen we makkelijker iedereen bereiken, of anderen betrekken bij onze initiatieven. Voor dit moment is beter in beeld waar interesses, talenten en behoeftes liggen. G Hoe organisaties/verenigingen, ondernemers elkaar meer ontmoeten en samen meer draagkracht creëren, heb ik minder goed in beeld.

5 Maar het dorp is blijvend in verandering. Er wordt veel verhuisd, in, uit en naar het dorp. De zorginstellingen waar we mee te maken hebben, wijzigen. De samenstelling van de bevolking verandert continu. Interesses, behoeftes, talenten waar we uit kunnen putten, dus ook. Wat we nu in beeld hebben, is over aan paar maanden al weer verouderd. In een dorp als De Glind zou blijvend een dorpscontactpersoon moeten zijn, als continue factor, omdat ontmoeten, verbinden, uitdagen tot initiatieven zaken die voortdurend geïnitieerd moeten worden, omdat we telkens met nieuwe mensen en organisaties te maken hebben. H Dit project heeft bewezen hoe waardevol een dorpscontactpersoon voor De Glind is, en dat er nog veel is wat nog opgepakt en verder ontwikkeld kan worden. Er nu mee stoppen, betekent dat het werk van de afgelopen jaren bijna nutteloos is geweest. Dat kan toch nooit de bedoeling zijn!! I Zelf hebben wij, als 65 plussers, niet zoveel behoefte aan een contact persoon, omdat we zelf, waar nodig contacten kunnen leggen. Voor het dorp met veel activiteiten voor de jeugd lijkt met een contact persoon zeker nuttig. En zo hier en daar hoorde ik van anderen dat men dat zo voelde. J Voor informatie voorziening t.a.v. wat er allemaal te doen is speelde de contact persoon een nuttige rol. K Dcp Jetteke Keuken heeft zich met hart en ziel ingezet voor dit project. L Ik ervaar de sociale samenhang in De Glind als zeer goed. Als ik het vergelijk met de andere dorpen waar ik wijkplatformcoördinator ben, wordt in De Glind een veelvoud aan activiteiten opgezet en uitgevoerd. De Glind is dan ook een bijzonder dorp met veel jeugd en zorg. Het enthousiasme in het wijkplatform is groot, betrokken, echt bijzonder! M Omdat ik meer aan de kant sta in het dorp, kan ik de enquête vragen niet beoordelen. Wel kan ik zeggen dat ik het contact met Jetteke als zeer positief heb ervaren. Ik denk dat ze een wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan het gemeenschaps gevoel in het dorp. N Een dorpscontactpersoon is belangrijk in een dorp waar zoveel verschillende gebruikers zijn die gebonden zijn aan verschillende organisaties. Ik woon hier als (inmiddels) neutrale bewoner met een gezin. Ik heb vrijwilligersactiviteiten binnen en buiten De Glind. Binnen de Glind was het een aantal jaar geleden erg lastig om nieuwe mensen te vinden voor de activiteiten in het dorp. Sinds de dorpscontactpersoon er is tonen meer mensen inzet en komen er nieuwe initiatieven. O Mij ontbreekt het inzicht in de situatie van 2014 toen het project van start ging. Ik ben pas eind 2014 in De Glind komen wonen. 5

6 6 P Misschien een idee om op de site van de Glind uitvoerig neer te zetten hoe men aan gelden kan komen voor activiteiten. Blijkt nog steeds het moeilijkste onderdeel! Q Ik vind dat er echt meer reuring en activiteit in het dorp zit!! Dank. R Ik ben erg tevreden dat er destijds een dorpscontactpersoon is opgesteld, die met veel bezig is geweest. Poging tot het dorp weer meer 1 geheel te krijgen. Dat is lastig tegenwoordig met zoveel verschillende partijen in het dorp en zoveel wisselingen in het dorp. Vindt het echt heeeel jammer dat het nu stopt. Ben bang dat straks alles wat net in de kinderschoenen stond, weer verdwijnt. Denk eigenlijk dat je in een dorp als De Glind altijd een dorpscontactpersoon nodig blijft houden. Je kunt niet alles laten afhangen van vrijwilligers (in een dorp waar al vele partijen een zeer druk bestaan hebben en al veel vrije tijd investeren in hun eigen werk). *We hebben als werkgroep van Krijgdekleertjes gemerkt hoe moeilijk het is om iets van de grond te krijgen. Met name als je afhankelijk bent van anderen en weinig tot geen financiële middelen hebt. Veel draait het dan toch weer om geld. *Er is weinig contact geweest met de jongeren uit dit dorp. En zij zijn de toekomst. Hoe kijken zij aan tegen de veranderingen en wat willen zij? S Veel zaken gaan langs elkaar heen en het belangrijkste is de communicatie. Zaken bereiken de gewone bewoners vaak niet en middels de Dorpscontactpersoon is er veel in werking gezet. T Koffieochtend is een leuk en gezellig initiatief. Ben allen bang dat dit weer verdwijnt als er geen dorpscontactpersoon meer is. Er is een adressenbestand dat beheert wordt door de dorpscontactpersoon. Hierdoor kan mail nu wel bij iedereen in De Glind terecht komen. Hoe gaat dit straks???? Zou het fijn vinden als er ook een telefoonlijst beschikbaar komt voor ons met adressen en telefoonnrs van alle inwoners uit De Glind. Dit zodat je makkelijker elkaar even kunt bellen, voor speelafspraken, of als er wat anders speelt. Nu beschik ik alleen over de telefoonnrs van gezinshuizen van Intermetzo. U Nu is het belangrijk dat er een centraal aanspreekpunt blijft om alles te verbinden met elkaar. Nu en straks. Ik zou graag zien dat de DCP blijft!! Dit is blijvend nodig, omdat alleen een enthousiast mens die er tijd voor heeft de verbindingen zal blijven leggen. De dorpscontactpersoon heeft ook goede verbindingen met de stichtingen, met de opdrachtgever, met bewoners, met opgenomen kinderen en hun verzorgenden, met ondernemers. Zeker nu de nieuwe stichting er is, waarbij niet goed duidelijk is of die stichting vooral verbindend is of vooral zelf klanten werft, moet er een duidelijke verbinding zijn met het dorp en met degenen die niet voor de stichting werken (lees niet gezinshuis.com).

7 7 V Het gevoel van samen een dorp zijn is toegenomen, bewoners en organisaties vinden elkaar weer wat beter en er worden weer meer initiatieven genomen. Dankzij de aanjagende rol van de DCP-er, die het liefst op de achtergrond blijft. W Afgelopen jaren is gebleken dat er met de vele veranderingen in het dorp behoefte was aan een centrale (sleutel)rol. Die is naar mijn mening prima ingevuld door de DCP-er X Echt jammer dat je ons gaat verlaten Y DCP is voor mij totaal onzichtbaar geweest in ons dorp. Zowel als bewoner, als voorzitter van Glindster. DCP zag ik af en toe als begeleider vrije tijds activiteiten in De Glind opereren (als een soort verlengde van haar functie bij Intermettzo). DCP heeft in mijn ogen niet bijgedragen aan sociale cohesie in ons dorp. Eigenlijk is in mijn ogen geen enkel doel uit het oorspronkelijke plan gehaald. BLV heeft totaal onzichtbaar geopereerd als opdrachtgever gedurende het hele traject. DCP heeft alleen bij aanstelling op mijn verzoek een kort interview gehouden met mij, waarin ze maar 2 minder belangrijke vragen stelde. Ik mis bij DCP betrokkenheid richting bewoners van dorp. Misschien is deze er wel geweest, maar dan naar (voor mijn gevoel) een klein onderdeel van het dorp. Communicatie over DCP verliep alleen via de website. Dit is bizar als we het over een dorp van 600 inwoners hebben. De informatie die via de website gegeven werd, was niet stimulerend en weinig informatief. Verder geen enkel persoonlijk contact met DCP gehad, al helemaal niet als bewoner. Soms kwam ik haar in mijn rol als vz Glindster in een overleg tegen, maar dan voegde haar aanwezigheid weinig tot niets toe. Ik had ook het gevoel dat alle suggesties die tijdens de paar contacten tijdens de overleggen op vrije tijd activiteiten in dorp om zaken te verbeteren in het dorp, in een put verdwenen en niet meer boven kwamen. Ik zag er nooit resultaat van en kreeg ook nooit van DCP terugkoppeling. Op gegeven moment ben ik maar gestopt met energie er in te stoppen. Helaas! Ik heb niks gemerkt van zogenaamde huiskamer gesprekken die georganiseerd zijn. Nooit een uitnodiging ontvangen. Ook geen feedback of verbeteringen vanuit eventueel gevoerde gesprekken gezien. Dat ik opeens uit het niets een enquête via de mail krijg is voor mij sprekend voor het falen van het DCP traject in De Glind. Heel erg jammer. Zeker gezien de mooie intenties die we ten tijde van het begin hadden en de energie die er in het initiatief en subsidietraject is gestoken vooraf. Tot slot: Achteraf bekeken denk ik dat het aanstellen van Jetteke als DCP door de BLV geen goede keus voor ons dorp is geweest.

8 8 6. Ik had met het project te maken omdat ik. Ik had met het project te maken omdat ik bewoner ben van De Glind en participeer in ontwikkelingen binnen De Glind. Ik had met het project te maken omdat ik o.a. vrijwilliger ben bij het zwembad en via mijn activiteiten bij de dorpskerk. Ik had met het project te maken omdat ik de schrijver was van het voorstel en initiatiefnemer was vanuit de BLV Ik had met het project te maken omdat ik dorpsbewoner ben en ervaar dat er veel activiteiten zijn gestart en gestimuleerd door de dorpscontactpersoon. Ik heb mensen actief gezien bij een aantal dorpsevenementen die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ik had met het project te maken omdat ik.als voorzitter van de BLV opdrachtgever was en betrokken bij voortgang en evaluatie, maar daarnaast ook als dorpsbewoner de meerwaarde van de DCP heb ervaren. Ik had met het project te maken omdat ik. vanuit de Rudolphstichting betrokken ben geweest bij diverse activiteiten waar de DCP een rol in had. Ik had met het project te maken omdat ik.*mee gewerkt heb aan het opstellen van het initiatief,*als voorzitter van Glindster betrokken was. Ik had met het project te maken omdat ik bestuurslid ben van de belangenvereniging. Ik had met het project te maken omdat ik een bewoner ben van dit dorp en er ook werk. Toen Jetteke begon met het DCP traject zat ik in een van de eerste groepjes met onze buurt. Ik had met het project te maken omdat ik zowel als dorpsbewoner, vrijwilliger en redactielid van glind.nl met Jetteke heb samengewerkt. Ik had met het project te maken omdat ik Bij de opstart van de kerstwandeling betrokken was. Ik had met het project te maken omdat ik Woonachtig ben in het dorp en medeoprichter ben van KrijgdekleertjesindeGlind. Een activiteit waarbij kinderkleding wordt geruild en tegelijkertijd mensen elkaar kunnen ontmoeten. Ik had met het project te maken omdat ik inwoner ben van de Glind en betrokken ben bij verschillende initiatieven en verenigingen.

9 9 Ik had met het project te maken omdat ik als buurtbewoner: goed om met de buren eens te praten over ons dorp, geïnitieerd door de dorpscontactpersoon. Ik hoor nu opeens van allerlei leuk activiteiten. de dorpscontactpersoon hielp me aan de juiste gesprekspartners, toen ik een projectje deed op verzoek van de Rudolphstichting. Ik had met het project te maken omdat ik we hebben huiskamerbijeenkomst bij ons thuis gehad. Daardoor hebben we enkele nieuwe buren leren kennen, waar we nu contact mee hebben. Het was dus goed geslaagd. Ik had met het project te maken omdat ik een gezinshuis heb in De Glind. Ik had met het project te maken omdat ik.als vrijwilliger betrokken was bij het Sinterklaas project,gop overleg,belangenvereniging

Plan van Aanpak. Project Dorpscontactpersoon De Glind (DCP) Samen leven in De Glind

Plan van Aanpak. Project Dorpscontactpersoon De Glind (DCP) Samen leven in De Glind Plan van Aanpak Project Dorpscontactpersoon De Glind (DCP) Samen leven in De Glind Datum : Mei 2014 Opgesteld voor: Versie : 1.1 Belangenvereniging De Glind Auteur : Jetteke Keuken Revisiehistorie Datum

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag 2014

Sociaal Jaarverslag 2014 Sociaal Jaarverslag 2014 Algemeen Het bestuur was in 2014 als volgt samengesteld: Veronique van Oevelen secretaris (vanaf september) Herman van Huissteden penningmeester Henk Bouw algemeen bestuurslid

Nadere informatie

Nieuwsbrief Resultaten evaluatie

Nieuwsbrief Resultaten evaluatie Nieuwsbrief Resultaten evaluatie Toen het project 2030 werd gestart, is aan de gemeenteraad toegezegd dat na vier afgeronde en het project geëvalueerd zou worden. In april heeft het projectteam 2030 een

Nadere informatie

Rapport klanttevredenheidsonderzoeken MENS De Bilt 2016

Rapport klanttevredenheidsonderzoeken MENS De Bilt 2016 Rapport klanttevredenheidsonderzoeken MENS De Bilt - Rapport klanttevredenheidsonderzoeken MENS De Bilt Aanleiding In is MENS De Bilt gestart met het toetsen van klanttevredenheid op verschillende onderdelen

Nadere informatie

Resultaten vrijwilligerstevredenheidsonderzoek SZMK 2013

Resultaten vrijwilligerstevredenheidsonderzoek SZMK 2013 Resultaten vrijwilligerstevredenheidsonderzoek SZMK 21 Oktober 21 1 Inhoudsopgave H1 Inleiding H2 Aantal vrijwilligers per sector/locatie en respons H Resultaten vrijwilligerstevredenheidsonderzoek 21

Nadere informatie

Samenvatting Vragenlijst Vereniging Buurtschap Nobelhorst Zuid

Samenvatting Vragenlijst Vereniging Buurtschap Nobelhorst Zuid Samenvatting Vragenlijst Vereniging Buurtschap Nobelhorst Zuid Totaal aantal keer ingevuld: 108 keer Periode: 28 september t/m 10 oktober 2018 Het bestuur bedankt alle leden die deze vragenlijst hebben

Nadere informatie

Kwaliteitsonderzoek begeleiding

Kwaliteitsonderzoek begeleiding Kwaliteitsonderzoek begeleiding Kwaliteitsonderzoek Begeleiding najaar 2016 Pagina 1 van 18 Inhoudsopgave 1. Inleiding 4 2. Werkwijze en verantwoording 5 Het doel van het onderzoek 5 Uitvoering onderzoek

Nadere informatie

Sociale kracht in Houten Burgerpeiling 2014

Sociale kracht in Houten Burgerpeiling 2014 in Houten Burgerpeiling 2014 Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Houten Projectnummer 598 / 2015 Samenvatting Goede score voor Sociale Kracht in Houten Houten scoort over het algemeen goed als

Nadere informatie

Hof de Vriendschap Oordeel deelnemers en bewoners

Hof de Vriendschap Oordeel deelnemers en bewoners Hof de Vriendschap Oordeel deelnemers en bewoners Inhoud:. Conclusies. Oordeel over communicatie 3. Hoe ging de samenwerking? 4. Oordeel over verloop en resultaat 5. Oordeel over nieuwe participatie werkwijze.

Nadere informatie

Toelichting enquête tevredenheid wijk- en dorpsraden over samenwerking 2014

Toelichting enquête tevredenheid wijk- en dorpsraden over samenwerking 2014 Toelichting enquête tevredenheid wijk- en dorpsraden over samenwerking In het najaar is een eerste meting uitgevoerd naar de tevredenheid van de wijk- en dorpsraden met betrekking tot de samenwerking met

Nadere informatie

7. Conclusies en aanbevelingen

7. Conclusies en aanbevelingen 7. Conclusies en aanbevelingen 7.1 Algemeen Op CBS Het Galjoen worden al goede initiatieven genomen om de ouderbetrokkenheid te stimuleren en te vergroten, ook al kan er nog het één en ander aan uitgebreid

Nadere informatie

JGZ Richtlijnenspel - evaluatie pilot september 2018 maart Dat smaakt naar meer 24 juni 2019

JGZ Richtlijnenspel - evaluatie pilot september 2018 maart Dat smaakt naar meer 24 juni 2019 JGZ Richtlijnenspel - evaluatie pilot september 2018 maart 2019 Redgrasp B.V. Padualaan 8 (Hugo R. Kruytgebouw) 3584 CH Utrecht Nederland www.redgrasp.com Dat smaakt naar meer 24 juni 2019 Als beheerder

Nadere informatie

Tweede monitor Uitvoeringsprogramma Leefbaarheid Provincie Groningen

Tweede monitor Uitvoeringsprogramma Leefbaarheid Provincie Groningen Tweede monitor Uitvoeringsprogramma Leefbaarheid Provincie Groningen Onderzoeksverantwoording Inleiding Met het Uitvoeringsprogramma Leefbaarheid 2016-2020 en de Reserve Leefbaarheid Krimpgebieden zet

Nadere informatie

26 actieve leden van VET-Vught en ECSchijndel hebben de enquête ingevuld.

26 actieve leden van VET-Vught en ECSchijndel hebben de enquête ingevuld. Resultaat Vragenlijst: Waarom doe je mee met de lokale energiecoöperatie? 26 actieve leden van VET-Vught en ECSchijndel hebben de enquête ingevuld. 1. Ik ben op de volgende manier betrokken bij de lokale

Nadere informatie

Gemeente Moerdijk. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 20 juni 2017

Gemeente Moerdijk. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 20 juni 2017 Gemeente Cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2016 Onderzoeksrapportage 20 juni 2017 DATUM 20 juni 2017 Dimensus Beleidsonderzoek Wilhelminasingel 1a 4818 AA Breda info@dimensus.nl www.dimensus.nl (076) 515

Nadere informatie

Onderzoeksresultaten; Enquête toekomst basisonderwijs Wanneperveen

Onderzoeksresultaten; Enquête toekomst basisonderwijs Wanneperveen Onderzoeksresultaten; Enquête toekomst basisonderwijs Wanneperveen Mei 2015 Oudergeleding MR-en : Lumien Brand Brenda Dannijs Anja Kievit Liesbeth den Hollander Inleiding Medio september 2014 hebben de

Nadere informatie

HET PROJECTPLAN. a) Wat is een projectplan?

HET PROJECTPLAN. a) Wat is een projectplan? HET PROJECTPLAN a) Wat is een projectplan? Vrijwel elk nieuw initiatief krijgt de vorm van een project. In het begin zijn het wellicht vooral uw visie, ideeën en enthousiasme die ervoor zorgen dat de start

Nadere informatie

Eerste Landelijke Open Imkerijdag 10 en 11 juli Enquêteverslag

Eerste Landelijke Open Imkerijdag 10 en 11 juli Enquêteverslag Eerste Landelijke Open Imkerijdag 1 en 11 juli 21 Enquêteverslag Eerste Landelijke Open Imkerijdag 1 en 11 juli 21 Enquêteverslag Eerste Landelijke Open Imkerijdag 1 en 11 juli 21 De informatie in deze

Nadere informatie

Gemeente Nederweert. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 30 juni 2017

Gemeente Nederweert. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 30 juni 2017 Gemeente Nederweert Cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2016 Onderzoeksrapportage 30 juni 2017 DATUM 30 juni 2017 Dimensus Beleidsonderzoek Wilhelminasingel 1a 4818 AA Breda info@dimensus.nl www.dimensus.nl

Nadere informatie

De geschiedenis.3. Vrijwillig of vrijblijvend De stap naar verbreding 4. Financiële onderbouwing..5. Opbrengsten...6. Risico(beperking)...

De geschiedenis.3. Vrijwillig of vrijblijvend De stap naar verbreding 4. Financiële onderbouwing..5. Opbrengsten...6. Risico(beperking)... INHOUD De geschiedenis.3 Vrijwillig of vrijblijvend De stap naar verbreding 4 Financiële onderbouwing..5 Opbrengsten...6 Risico(beperking)...6 De geschiedenis Het ontstaan van de Bewonersvereniging Kerk-Avezaath.

Nadere informatie

PLEIDOOI DOORONTWIKKELING HUIS VAN EEMNES TEN BEHOEVE VAN BEHOUD, VERSTERKEN EN VERBETERING VAN VOORZIENINGEN EN LEEFBAARHEID VOOR DE GEMEENSCHAP VAN

PLEIDOOI DOORONTWIKKELING HUIS VAN EEMNES TEN BEHOEVE VAN BEHOUD, VERSTERKEN EN VERBETERING VAN VOORZIENINGEN EN LEEFBAARHEID VOOR DE GEMEENSCHAP VAN Eemnes, 28 maart 2018. Onderwerp: Pleidooi Stichting Huis van Eemnes/St. De Hilt & Bibliotheek Gooi en meer in het kader van de noodzakelijke doorontwikkeling van het Huis van Eemnes als gemeenschapshuis

Nadere informatie

Gemeenschapsopbouw met ouderen

Gemeenschapsopbouw met ouderen Gemeenschapsopbouw met ouderen Een kwestie van professionaliteit De wens om sociale contacten aan te gaan, is voor ouderen vaak de reden om in een wooncomplex voor ouderen te gaan wonen. Eenmaal in dat

Nadere informatie

Positieve gezondheid en het gemeentegesprek

Positieve gezondheid en het gemeentegesprek Positieve gezondheid en het gemeentegesprek Toelichting op ontwikkelde materialen en resultaten van de pilot in het kader van de ZONMW kennisvoucher Positieve gezondheid in de praktijk Projectnummer 50-53100-98-084

Nadere informatie

INLEIDING. Namens het managementteam van de SPGH, Mirjam Diderich. Directeur. Hellendoorn 15 januari 2015

INLEIDING. Namens het managementteam van de SPGH, Mirjam Diderich. Directeur. Hellendoorn 15 januari 2015 RESULTATEN OUDER-ENQUÊTE 01 INLEIDING In dit document worden de resultaten besproken van de ouderenquête die is afgenomen in november 01 (schooljaar 01-015). Doelstelling van de enquête is het meten van

Nadere informatie

Verzamelen gegevens: december 2013

Verzamelen gegevens: december 2013 Verzamelen gegevens: december 2013 Interpretatie gegevens: april/mei 2014 Organisatiebeschrijving Inzowijs richt zich op de begeleiding van kinderen en jongeren in de leeftijd van 2 t/m 23 jaar. De problematiek

Nadere informatie

Buurtfunctie SV De Schommel Molenaarsgraaf en Brandwijk Samenvatting resultaten enquête

Buurtfunctie SV De Schommel Molenaarsgraaf en Brandwijk Samenvatting resultaten enquête Buurtfunctie SV De Schommel Molenaarsgraaf en Brandwijk Samenvatting resultaten enquête Speeltuinvereniging De Schommel Van Arkelstraat 13a 2973 AJ Molenaarsgraaf 28 juni 2013 Inhoud 1. Aanleiding... 2

Nadere informatie

Signaalkaart Werkgeluk

Signaalkaart Werkgeluk Naam: Datum: Herman Westerhof 16 februari 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2. Herman Westerhof... 3. Toelichting op de uitslag... 4. Tot slot... 3 5 6 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Op 16 februari 2013 heb

Nadere informatie

Evaluatie buurttoezicht. november 2011 april 2012

Evaluatie buurttoezicht. november 2011 april 2012 Evaluatie buurttoezicht november 2011 april 2012 1 Inleiding In de zomer van 2011 werd ineens een grote toename van het aantal diefstallen uit auto s waargenomen. Met de donkere dagen in het vooruitzicht,

Nadere informatie

Wij. maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN. Wij maken Dordt Samen aan de slag met initiatieven

Wij. maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN. Wij maken Dordt Samen aan de slag met initiatieven Wij maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN Waar mensen elkaar ontmoeten, ontstaan als vanzelf nieuwe netwerken en initiatieven. Inwoners die met elkaar samenwerken.

Nadere informatie

Uitslag klanttevredenheidsonderzoek binnen het ouderenwerk van stichting WIEL

Uitslag klanttevredenheidsonderzoek binnen het ouderenwerk van stichting WIEL Uitslag klanttevredenheidsonderzoek binnen het ouderenwerk van stichting WIEL Algemeen Dit klanttevredenheidsonderzoek onder deelnemers van beweegactiviteiten voor senioren is gehouden in de zomer van

Nadere informatie

Open venster. Open venster. beeld van de leercirkels Leiderschap en Talentontwikkeling

Open venster. Open venster. beeld van de leercirkels Leiderschap en Talentontwikkeling Open venster Open venster beeld van de leercirkels Leiderschap en Talentontwikkeling Open venster De wereld verandert en overheden moeten mee veranderen. Maar hoe doe je dat, hoe Open venster kan je dat

Nadere informatie

Inhoud Resultaten enquête... 3

Inhoud Resultaten enquête... 3 Evaluatie Project Er Op Af Mei 2018 1 Inhoud Resultaten enquête... 3 Bekendheid van het project... 3 Aanmelden bij het project... 3 Bereikbaarheid Schoolmaatschappelijk werker Verzuim... 4 Tevredenheid...

Nadere informatie

Parkeren Johanna Naber-erf

Parkeren Johanna Naber-erf Parkeren Johanna Naber-erf Oordeel deelnemers en bewoners In 200 vroegen bewoners van het Johanna Naber-erf aandacht voor de als schaars ervaren parkeerruimte. Zij zijn zelf aan de slag gegaan en deden

Nadere informatie

IDOP Nederwetten: Sociale cohesie en Toekomstbestendigheid

IDOP Nederwetten: Sociale cohesie en Toekomstbestendigheid IDOP Nederwetten: Sociale cohesie en Toekomstbestendigheid Resultaten onderzoek en vervolg Januari 2013, Leonie Schijven & Albert Aalvanger Inhoud van de presentatie IDOP (kader) Uitvoering IDOP Nederwetten

Nadere informatie

Wat vinden kijkers en luisteraars van de Omroep Organisatie Groningen?

Wat vinden kijkers en luisteraars van de Omroep Organisatie Groningen? Wat vinden kijkers en luisteraars van de Omroep Organisatie Groningen? Marjolein Kolstein Juli 2017 www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoud Samenvatting 2 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding van het onderzoek

Nadere informatie

Leertrajecten Het nieuwe veehouden voorjaar 2011 Samenvatting evaluatie

Leertrajecten Het nieuwe veehouden voorjaar 2011 Samenvatting evaluatie Leertrajecten Het nieuwe veehouden voorjaar 2011 Samenvatting evaluatie Hieronder vindt u de samenvatting van de ervaringen van de deelnemers van drie leertrajecten van Het nieuwe veehouden die in het

Nadere informatie

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK INSTELLINGEN VOOR KINDEROPVANG EN SCHOLING IN CHAAM DORPSRAAD CHAAM

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK INSTELLINGEN VOOR KINDEROPVANG EN SCHOLING IN CHAAM DORPSRAAD CHAAM RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK INSTELLINGEN VOOR KINDEROPVANG EN SCHOLING IN CHAAM DORPSRAAD CHAAM Chaam, 15 juli 2015 INHOUD 1. INLEIDING 3 2. BASISSCHOOL DE DRIESPRONG 4 3. BASISSCHOOL HET BEEKDAL

Nadere informatie

Onderzoek woon-, welzijn- en zorgbehoeften in Sterksel en Gerwen WELKOM. Korte toelichting op project 1 e resultaten Discussie in kleine groepjes

Onderzoek woon-, welzijn- en zorgbehoeften in Sterksel en Gerwen WELKOM. Korte toelichting op project 1 e resultaten Discussie in kleine groepjes Onderzoek woon-, welzijn- en zorgbehoeften in Sterksel en Gerwen WELKOM Korte toelichting op project 1 e resultaten Discussie in kleine groepjes Toelichting op project Waarom Doelstellingen: Daadwerkelijke

Nadere informatie

OPVOEDEN KUN JE LEREN Onderzoek 1 naar het opvoeden van kinderen onder ouders in opdracht van het Ministerie voor Jeugd en Gezin

OPVOEDEN KUN JE LEREN Onderzoek 1 naar het opvoeden van kinderen onder ouders in opdracht van het Ministerie voor Jeugd en Gezin OPVOEDEN KUN JE LEREN Onderzoek 1 naar het opvoeden van onder ouders in opdracht van het Ministerie voor Jeugd en Gezin JORIS DE JONGH MSC ODETTE VLEK MSC AMSTERDAM, SEPTEMBER 2009 OPVOEDEN KUN JE LEREN

Nadere informatie

opdrachtformulering subsidiëring MEE 2017

opdrachtformulering subsidiëring MEE 2017 opdrachtformulering subsidiëring MEE 2017 Aanleiding Met ingang van 1 januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de cliëntondersteuning voor alle inwoners, voorheen was dit een verantwoordelijkheid

Nadere informatie

De toekomstige aanblik van Fryslân

De toekomstige aanblik van Fryslân PF Omgevingswet V000 De toekomstige aanblik van Fryslân Fijn dat u mee wilt doen aan het onderzoek De toekomstige aanblik van Fryslân Met uw bijdrage brengen we deze keer in beeld hoe u denkt over de toekomstige

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. 12 januari Betreft: Routeplanner Right to Challenge. Geachte leden van de Gemeenteraad,

Aan de Gemeenteraad. 12 januari Betreft: Routeplanner Right to Challenge. Geachte leden van de Gemeenteraad, www.righttochallenge.nl Aan de Gemeenteraad 12 januari 2019 Betreft: Routeplanner Right to Challenge Geachte leden van de Gemeenteraad, Right to Challenge (R2C) is het recht van bewonersinitiatieven om

Nadere informatie

VAN DE WIJK VALT NIET ZOVEEL TE VERWACHTEN.

VAN DE WIJK VALT NIET ZOVEEL TE VERWACHTEN. VAN DE WIJK VALT NIET ZOVEEL TE VERWACHTEN. INTERVIEW MET PROMOVENDA FEMMIANNE BREDEWOLD in dit artikel: > geven en ontvangen > afstand > begrensde contacten > aangepaste wederkerigheid > andere aanbevelingen

Nadere informatie

Rapport enquête supermarkt

Rapport enquête supermarkt Rapport enquête supermarkt februari 2010 Inhoudsopgave pag hoofdstuk 3 Aanleiding Doel enquête 4 Resultaten enquête 10 Tot slot 11 Bijlagen 12 Enquête 14 Geraadpleegde bronnen Aanleiding Begin 2010 werd

Nadere informatie

Conclusie enquête 2015 onder vrijwilligers SWS

Conclusie enquête 2015 onder vrijwilligers SWS Conclusie enquête 2015 onder vrijwilligers SWS De meeste vragen in de enquête zijn gesloten vragen. De vrijwilligers konden de stellingen beoordelen m.b.v. een zevenpunts Lickertschaal. In dit document

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid. Versie 1.1

Vrijwilligersbeleid. Versie 1.1 Vrijwilligersbeleid Versie 1.1 Inhoud Inleiding... 3 1. Structuur vrijwilligersbeleid... 4 1.1 Binnenhalen... 4 1.2 Begeleiden... 5 1.3 Behouden en belonen... 5 2. Uitvoering vrijwilligersbeleid... 6 2.1

Nadere informatie

LOCATIES STRAATGESPREKKEN

LOCATIES STRAATGESPREKKEN Vanaf donderdag 28 juni tot en met zaterdag 30 juni zijn we Enschede in geweest om te luisteren en te praten met inwoners. Wat gaat hen aan het hart? Waar zouden zij graag over meepraten? Wat gaat goed;

Nadere informatie

Evaluatie Buurtaanpak Koele Nacht

Evaluatie Buurtaanpak Koele Nacht Evaluatie Buurtaanpak Koele Nacht Inhoudsopgave Inleiding:...3 Onderzoeksopzet:...3 Buurt:...3 Werkwijze en responds:...3 Vergelijking eerdere onderzoeken...3 Conclusies Buurtaanpak Koele Nacht...4 Uitkomsten

Nadere informatie

Samenvatting 1-meting en vergelijking met 0-meting DuurSaam Houten - Tevredenheid professionals zorg en ondersteuning ouderen

Samenvatting 1-meting en vergelijking met 0-meting DuurSaam Houten - Tevredenheid professionals zorg en ondersteuning ouderen Samenvatting 1-meting en vergelijking met 0-meting DuurSaam Houten - Tevredenheid professionals zorg en ondersteuning ouderen De samenwerking rondom (kwetsbare) ouderen is in 2017 door partijen in zorg

Nadere informatie

Beginsituatie. Aanpak

Beginsituatie. Aanpak Ouderparticipatie op school Meedoen kun je leren! Februari Juli 2012 Beginsituatie De aanleiding voor SBO School A 1 om met het project Ouderparticipatie op school Meedoen kun je leren!, aandacht te besteden

Nadere informatie

Samenwerken aan welzijn

Samenwerken aan welzijn Samenwerken aan welzijn Richting en houvast 17 november 2017 Het organiseren van welzijn Het afgelopen jaar hebben we met veel inwoners en maatschappelijke partners gesproken. Hiermee hebben we informatie

Nadere informatie

Enquetes retour Response in % enquetes Zelhem ,2% Vorden ,0% Hengelo Gld ,3% Totaal ,9%

Enquetes retour Response in % enquetes Zelhem ,2% Vorden ,0% Hengelo Gld ,3% Totaal ,9% Resultaten enquête Er zijn in totaal 228 ondernemers per post verzocht om de vragenlijst in te vullen. Hiervoor is gebruik gemaakt van het adressenbestand met aanslagplichtigen van het Gemeentelijk Belastingkantoor

Nadere informatie

Ridderkerk dragen we samen!

Ridderkerk dragen we samen! Ridderkerk dragen we samen! Inleiding In mei 2015 heeft de gemeenteraad de startnotitie vastgesteld met de titel Ridderkerk dragen we samen! De subtitel luidt: van burgerparticipatie naar overheidsparticipatie.

Nadere informatie

Evaluatie proef Middelburg Winterstad editie 2016/2017

Evaluatie proef Middelburg Winterstad editie 2016/2017 Evaluatie proef Middelburg Winterstad editie 2016/2017 Van december t/m half januari 16/ 17 veranderde Middelburg in Middelburg Winterstad. Er kon geschaatst worden op de markt, er waren meerdere winterterrassen

Nadere informatie

Rapportage enquête Boeken lenen bij bibliotheken door Stichting Senia

Rapportage enquête Boeken lenen bij bibliotheken door Stichting Senia Rapportage enquête Boeken lenen bij bibliotheken door Stichting Senia INLEIDING Door de Stichting Senia werd in juni 215 onder haar lezers een enquête uitgevoerd over Boeken lenen bij bibliotheken. Doel

Nadere informatie

Rapport tevredenheid opdrachtgevers en samenwerkingspartners VWON 2014

Rapport tevredenheid opdrachtgevers en samenwerkingspartners VWON 2014 Rapport tevredenheid opdrachtgevers en samenwerkingspartners Inhoudsopgave Inleiding... 3 Middelen... 4 Resultaten... 5 Bereikbaarheid... 5 Snelheid van levering... 5 Nakomen van afspraken... 6 Deskundigheid...

Nadere informatie

Analyse Het Zomerparadijs

Analyse Het Zomerparadijs Analyse Het Zomerparadijs 1 Gemeente Rotterdam, november 2017 Aan de totstandkoming van dit rapport is uiterste zorg besteed. Voor informatie die onvolledig of onjuist is opgenomen en voor eventuele gevolgschades,

Nadere informatie

Plek Empathie Rust Ruimte Ontmoeting Niets hoeft

Plek Empathie Rust Ruimte Ontmoeting Niets hoeft Plek Empathie Rust Ruimte Ontmoeting Niets hoeft Missie en visie In ons dorp Voorthuizen, waar we inlevend omgaan met mensen, nemen we onze plek in. We zijn graag een plek van rust, waar we aan iedereen

Nadere informatie

Resultaten van een enquête onder de bewoners van Austerlitz - eind 2012

Resultaten van een enquête onder de bewoners van Austerlitz - eind 2012 Resultaten van een enquête onder de bewoners van Austerlitz - eind 2012 Datum: 15 december 2012 Auteur: Coöperatie Austerlitz Zorgt U.A., Jan Smelik Inlichtingen: info@austerlitzzorgt.nl Verspreiding:

Nadere informatie

Enquête & Toekomstvisie Voorjaar 2011

Enquête & Toekomstvisie Voorjaar 2011 Vereniging Maarlandbewoners Enquête & Toekomstvisie Voorjaar 2011 1/36 Waarom een enquête? In de algemene ledenvergadering van 2009 is het bestuur gevraagd naar een toekomstvisie. 2/36 Huidigige visie

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

Het rondetafeloverleg (i.v.m. 1Gezin1Plan)

Het rondetafeloverleg (i.v.m. 1Gezin1Plan) Het rondetafeloverleg (i.v.m. 1Gezin1Plan) Inleiding Tijdens een rondetafeloverleg of -bijeenkomst overlegt een gezin met personen uit het sociale netwerk en betrokken zorg- en dienstverleners over het

Nadere informatie

UITKOMSTEN ONDERZOEK JONGEREN WONINGEN DIEPENHEIM

UITKOMSTEN ONDERZOEK JONGEREN WONINGEN DIEPENHEIM UITKOMSTEN ONDERZOEK JONGEREN WONINGEN DIEPENHEIM INLEIDING Hieronder staan de uitkomsten van het onderzoek over woningen voor jongeren in Diepenheim. Hierin zijn alleen de antwoorden van 17- t/m 30-jarigen

Nadere informatie

Citaat: De hoorcolleges waren onbegrijpelijk, dus kwam ik alleen voor het werkcollege. De uitleg bij de colleges waren niet nuttig.

Citaat: De hoorcolleges waren onbegrijpelijk, dus kwam ik alleen voor het werkcollege. De uitleg bij de colleges waren niet nuttig. Evaluatie opleiding Industrieel Ontwerpen Vak Applicatiebouw Vakcode 280111 Verantwoordelijke docent Mw. dr. A.H.M.E. Reinders Aantal studiepunten 2,9 EC Programma B1 Periode 2 e semester 2006-2007 Rapportage

Nadere informatie

Een Positieve Klas resultaten Duhamel College Den Bosch

Een Positieve Klas resultaten Duhamel College Den Bosch Een Positieve Klas resultaten Duhamel College Den Bosch Mentoren van Duhamel College Den Bosch (vmbo) hebben het programma Een Positieve Klas in het schooljaar 2011-2012 uitgevoerd met eerste en tweede

Nadere informatie

Evalueren van projecten met externen Kennisdocument Onderzoek & Statistiek

Evalueren van projecten met externen Kennisdocument Onderzoek & Statistiek Evalueren van projecten met externen Kennisdocument Onderzoek & Statistiek Zwaantina van der Veen / Dymphna Meijneken / Marieke Boekenoogen Stad met een hart Inhoud Hoofdstuk 1 Inleiding 3 Hoofdstuk 2

Nadere informatie

Evaluatie van het evenementenbeleid in Pijnacker-Nootdorp

Evaluatie van het evenementenbeleid in Pijnacker-Nootdorp Eindrapportage: Evaluatie van het evenementenbeleid in Pijnacker-Nootdorp Eerlijk Alternatief Achtergrond van het onderzoek Context Pijnacker-Nootdorp is een levendige gemeente met een dorps karakter en

Nadere informatie

Evaluatie proces Groot onderhoud Schrijverswijk

Evaluatie proces Groot onderhoud Schrijverswijk Evaluatieverslag proces groot onderhoud mei 2013 Evaluatie proces Groot onderhoud Schrijverswijk Om onze wijken aantrekkelijk te houden voor bewoners vindt elke 35 jaar groot onderhoud plaats in de wijk.

Nadere informatie

Jij bent een kei in: Jij bent een kei in: Jij bent een kei in: leiding geven samenvatten verbeelden

Jij bent een kei in: Jij bent een kei in: Jij bent een kei in: leiding geven samenvatten verbeelden Begeleiden - Werkbladen 133 Werkblad 14 Daar ben jij goed in!!! Doel: benoemen van de gaven die vrijwilligers inbrengen en het waarderen van hun inzet, bijvoorbeeld op een vrijwilligersavond. Benodigdheden:

Nadere informatie

Aanjagers 1 december 2015 Ctylab

Aanjagers 1 december 2015 Ctylab Ctylab zoekt aanjager(s) Je hebt misschien al eens van ons gehoord. Een online platform voor klein nieuws en frisse ideeën uit je eigen omgeving. Nu doen we dat nog op Facebook met een kleine groep. Maar

Nadere informatie

Voorzieningenkaart Macharen

Voorzieningenkaart Macharen Voorzieningenkaart 2016-2030 Macharen Wat is er gedaan Algemeen Na de dorpsraad van oktober heeft een groep bewoners het initiatief genomen actie te ondernemen t.b.v. de voorzieningenkaart; Hieruit is

Nadere informatie

Rapport evaluatie speeddaten met uitzendbureaus op de vestigingen van het WERKbedrijf

Rapport evaluatie speeddaten met uitzendbureaus op de vestigingen van het WERKbedrijf Rapport evaluatie speeddaten met uitzendbureaus op de vestigingen van het WERKbedrijf December 2011 Auteurs: Leonie Oosterwaal, beleidsmedewerker ABU Judith Huitenga en Marit Hoffer, medewerkers Servicepunt

Nadere informatie

Projectvoorstellen maken

Projectvoorstellen maken Projectvoorstellen maken 1. Kader 1.1. Gebruiksaanwijzing 1.2. Wat zijn de eisen aan een projectvoorstel? 2. Inleiding 2.1 Signalering 2.2 Vooronderzoek 2.3 Probleemsituatie 3. Doelstellingen en randvoorwaarden

Nadere informatie

Hieronder staat een samenvatting van de uitkomsten van het onderzoek en worden zo mogelijk suggesties voor verbetering gedaan.

Hieronder staat een samenvatting van de uitkomsten van het onderzoek en worden zo mogelijk suggesties voor verbetering gedaan. Elke 2 jaar meet DOCK de tevredenheid van ketenpartners. Het onderzoek richt zich op tevredenheid over de samenwerking in het kader van dienstverlening aan bewoners in gebieden waar DOCK actief is. In

Nadere informatie

Vrijwilligersverenigingen

Vrijwilligersverenigingen Vrijwilligersverenigingen Activiteiten organiseren via een verenigingsstructuur is een relatief nieuwe manier om vrijwilligers in te zetten in zorgorganisaties. Deze ontwikkeling kan aantrekkelijk zijn

Nadere informatie

PEILING ERVARINGEN MET EDE DOET

PEILING ERVARINGEN MET EDE DOET PEILING ERVARINGEN MET EDE DOET ACHTERGROND EN OPZET PEILING De gemeente Ede wil inwoners graag betrekken bij het behoud en het verbeteren van de leefkwaliteit in de buurt. Doel is het bevorderen van sociaal

Nadere informatie

Was het boek geschikt voor de doelgroep? Boek voorgelezen / besproken?

Was het boek geschikt voor de doelgroep? Boek voorgelezen / besproken? Auteur Info tijdig? Info voldoende en duidelijk? Was het boek geschikt voor de doelgroep? Boek voorgelezen / besproken? Wat vonden de leerlingen van het boek? 1 Jozua Douglas zeker prima en goed zeker,

Nadere informatie

Op eigen kracht. De Sociale Structuurvisie

Op eigen kracht. De Sociale Structuurvisie Op eigen kracht De Sociale Structuurvisie Sociaal Uniek Maak kennis met het gedachtegoed van gemeente Noordoostpolder! Vitaal Samen Eigen kracht! Gemeente Noordoostpolder vaart op eigen kracht. De inwoners

Nadere informatie

Tevredenheidsmeting Klanten en partners opbouwwerk Tandem Welzijn 2011

Tevredenheidsmeting Klanten en partners opbouwwerk Tandem Welzijn 2011 Tevredenheidsmeting Klanten en partners opbouwwerk Tandem Welzijn 2011 E. Visser December 2011 Rapport 11-3022-EVI-mlv 4. Samenvatting en conclusies In dit afsluitende hoofdstuk vatten we de belangrijkste

Nadere informatie

Verslag Oprichtingsvergadering Coöperatie Austerlitz Zorgt

Verslag Oprichtingsvergadering Coöperatie Austerlitz Zorgt Verslag Oprichtingsvergadering Coöperatie Austerlitz Zorgt 14 december 2012 Dorpshuis Austerlitz Thema: Zorgen moet je doen, niet maken! Op een regenachtige vrijdagavond kwamen ongeveer 60 overwegend oudere

Nadere informatie

Communicatieplan Meedoen in Valkenburg aan de Geul

Communicatieplan Meedoen in Valkenburg aan de Geul Communicatieplan Meedoen in Valkenburg aan de Geul Valkenburg aan de Geul heeft gekozen voor een visie op burgerparticipatie, waarin zelfsturing centraal staat. Uitgangspunt van deze visie is de gedachte,

Nadere informatie

Andere trajecten: Andere decentralisatieopgaven en aanpalende trajecten

Andere trajecten: Andere decentralisatieopgaven en aanpalende trajecten Traject Dantumadiel Aanvragers: Gemeente Dantumadiel, Achtkarspelen, Ameland, Dongeradeel, Kollumerland, Schiermonnikoog, SW Het Bolwerk, Timpaan Welzijn, Stichting Welzijn Schiermonnikoog Adviseur: Sjoerd

Nadere informatie

Gewoon meedoen in je eigen wijk! TOOLKIT VOOR WERKERS

Gewoon meedoen in je eigen wijk! TOOLKIT VOOR WERKERS Gewoon meedoen in je eigen wijk! TOOLKIT VOOR WERKERS December 2012 1 Draaiboek Gewoon meedoen in je wijk! Aanleiding van dit draaiboek Gewoon Meedoen in je wijk is een pilotproject dat in 2010 en 2011

Nadere informatie

FASE 1 ONDERZOEK NOVEMBER 2017

FASE 1 ONDERZOEK NOVEMBER 2017 FASE 1 ONDERZOEK NOVEMBER 2017 AANLEIDING In juli 2017 hebben Bianca Hierck, Anouk Meelhuysen en Mike Kramer, gesteund door een groep van ouders, het plan opgevat om te starten met het initiatief Bijzonder

Nadere informatie

Opleiding: HBO-V, Hogeschool van Amsterdam

Opleiding: HBO-V, Hogeschool van Amsterdam Naam student: Roos Wiggelendam Klas: 2A2 Studentnummer: 500634829 Docent: D. Kronenburg Opleiding: HBO-V, Hogeschool van Amsterdam Datum: 14/06/2013 Inhoudsopgave Inleiding Blz. 3 Casus Blz. 4 Leerdoelen

Nadere informatie

Eindreflectie. Taakbekwaam bovenbouw. Anouk Bluemink Vr2B Datum: 21 mei 2014 SLB er: Agnes Hartman

Eindreflectie. Taakbekwaam bovenbouw. Anouk Bluemink Vr2B Datum: 21 mei 2014 SLB er: Agnes Hartman Eindreflectie Taakbekwaam bovenbouw Anouk Bluemink Vr2B Datum: 21 mei 2014 SLB er: Agnes Hartman OBS Jan Ligthart, Zelhem Mieke van den Berg Groep 8b Intern opleider: Marc Neerhof Stage: Het afgelopen

Nadere informatie

Samen voor een sociale stad

Samen voor een sociale stad Samen voor een sociale stad 2015-2018 Samen werken we aan een sociaal en leefbaar Almere waar iedereen naar vermogen meedoet 2015 Visie VMCA 2015 1 Almere in beweging We staan in Almere voor de uitdaging

Nadere informatie

Wat is uw relatie met uw overleden naaste? Ik ben zijn/haar:

Wat is uw relatie met uw overleden naaste? Ik ben zijn/haar: Wat is uw relatie met uw overleden naaste? Ik ben zijn/haar: Ervaringen Palliatieve Zorg Thuiszorg Dichtbij > Wat is uw relatie met uw overleden naaste? Ik ben zijn/haar: 37% 52% 7% 4% echtgeno(o)t(e)partner

Nadere informatie

Evaluatie buurtbemiddeling Olst-Wijhe

Evaluatie buurtbemiddeling Olst-Wijhe Evaluatie buurtbemiddeling Olst-Wijhe Olst-Wijhe, 15 november 2013 doc. nr.: 13.027028 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 Doel 3 Wat is buurtbemiddeling? 3 Werkwijze evaluatie 3 Opbouw evaluatienota 3 2. Buurtbemiddeling

Nadere informatie

neergezet Evaluatierapport 1 e Beursvloer Loon op Zand gehouden op 17 april 2009 bureau Flohr

neergezet Evaluatierapport 1 e Beursvloer Loon op Zand gehouden op 17 april 2009 bureau Flohr neergezet Evaluatierapport 1 e Beursvloer Loon op Zand gehouden op 17 april 2009 bureau Flohr & Verheijen mei 2009 Inhoudsopgave Samenvatting... 1 Inleiding... 3 1. Namens welk soort organisatie bent u

Nadere informatie

Jaarverslag Een jaar van van zaaien, schoffelen maar toch ook van oogsten.

Jaarverslag Een jaar van van zaaien, schoffelen maar toch ook van oogsten. Jaarverslag 2017. Een jaar van van zaaien, schoffelen maar toch ook van oogsten. Het jaar 2017 ligt alweer 6 maanden achter ons. Als VDVV mogen we terugkijken op een jaar waarin het nodige gerealiseerd

Nadere informatie

EVALUATIE FUNCTIONEREN COMMISSIE SAMENLEVING 14 formulieren retour AGENDA. 1. Zijn de agenda's en stukken tijdig ontvangen?

EVALUATIE FUNCTIONEREN COMMISSIE SAMENLEVING 14 formulieren retour AGENDA. 1. Zijn de agenda's en stukken tijdig ontvangen? EVALUATIE FUNCTIONEREN COMMISSIE SAMENLEVING 14 formulieren retour Rol Griffie AGENDA 1. Zijn de agenda's en stukken tijdig ontvangen? Ja en neen 13 1 agenda's wel, stukken niet altijd. 2. Zijn de agenda's

Nadere informatie

Resultaten enquête minivoetbalveld Fijnaart

Resultaten enquête minivoetbalveld Fijnaart 4 Resultaten enquête minivoetbalveld Fijnaart Jongerenwerk Moerdijk Surplus Welzijn Gebiedsplannen Fijnaart Jacques van den Baard, Frans Brouwer, Gijs Kluft juli 4 Inleiding In opdracht van Gemeente Moerdijk

Nadere informatie

Gemeente Roosendaal. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 26 juni 2017

Gemeente Roosendaal. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 26 juni 2017 Gemeente Cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2016 Onderzoeksrapportage 26 juni 2017 DATUM 26 juni 2017 Dimensus Beleidsonderzoek Wilhelminasingel 1a 4818 AA Breda info@dimensus.nl www.dimensus.nl (076) 515

Nadere informatie

Inhoud. Veenendaal, Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Inhoud. Veenendaal, Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs. Beste ouder(s)/verzorger(s), Veenendaal, 22-6-2016 Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs Beste ouder(s)/verzorger(s), Door middel van dit schrijven willen we ons onderwijs verantwoorden aan u als ouders. Heeft u vragen of opmerkingen

Nadere informatie

Onderzoek postpartum depressie HvdM mei 2018

Onderzoek postpartum depressie HvdM mei 2018 Onderzoek postpartum depressie HvdM mei 2018 Contact: Maaike Jongsma T: 050-3171777 E: maaikejongsma@kienonderzoek.nl Groningen / Haarlem W: www.kienonderzoek.nl twitter.com/panelwizardnl facebook.com/panelwizardnl

Nadere informatie

Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen

Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen 1 Het regionaal platform ervaringskennis Wie zijn wij? Wij zijn mensen uit cliëntenraden in Nijmegen en begonnen in 2013.Wij vinden het belangrijk om wat cliënten

Nadere informatie

CMWW. Evaluatie Jeugd Preventie Programma Brunssum

CMWW. Evaluatie Jeugd Preventie Programma Brunssum CMWW Evaluatie Jeugd Preventie Programma Brunssum 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding Blz. 3 2. Uitvoering Blz. 3 3. Aanpak Blz. 4 4. Ontwikkelingen van het JPP Blz. 5 5. Conclusies en Aanbevelingen Blz. 6

Nadere informatie

Evaluatie SamenOud activiteiten najaar 2013

Evaluatie SamenOud activiteiten najaar 2013 Evaluatie SamenOud activiteiten najaar 2013 Een evaluatierapport over de SamenOud-activiteiten in Stadskanaal, Veendam en Pekela. R. Brans Mei 2014 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Doel

Nadere informatie