Afsprakennota. Wat is gezinszorg? Voor wie?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Afsprakennota. Wat is gezinszorg? Voor wie?"

Transcriptie

1 OCMW Sint-Pieters-Leeuw Fabriekstraat 1B 1601 Ruisbroek Afsprakennota Wat is gezinszorg? De dienst Gezinszorg wordt georganiseerd door het Besluit van de Vlaamse Regering van 24 juli 1997 tot regeling en erkenning en subsidiëring van de diensten voor gezins- en bejaardenhulp. Het personeel van de dienst voor gezinszorg, namelijk de verzorgenden, zijn opgeleid om aangepaste huishoudelijke en hygiënische hulp te bieden wanneer de aanvrager dat om één of andere reden zelf niet meer kan. Zij vervullen een aanvullende of vervangende rol t.o.v. de thuis- en mantelzorgers, waaraan zij de nodige ondersteuning willen bieden. Voor wie? Voor alle inwoners van Sint-Pieters-Leeuw die zich in een zorgsituatie bevinden. Deze hulp is er vooral op gericht om mensen zo lang mogelijk hun zelfstandigheid te laten behouden.

2 Wat doet de verzorgende? De hulpverlening is afhankelijk van de situatie en van de behoefte van de hulpvrager. De taken bestaan uit: Persoonsverzorging dagelijks of wekelijks toilet; hulp bij aan en uitkleden; haar- en baardverzorging; hulp bij bewegen en verplaatsen; hulp bij eten en drinken; hulp bij toiletbezoek; EHBO; rekening houden met medische adviezen bvb. medicatie. Sociale en morele ondersteuning ondersteuning bij administratieve handelingen (post, bank, mutualiteit); ondersteuning bij budgetbeheer; ondersteuning bij verwerking van emotionele problemen, rouw, ; ondersteuning bij de verzorging en opvoeding van de kinderen; begeleiding bezoek arts of ziekenhuis. Huishoudelijke taken maaltijden en aangepaste voeding bereiden; afwas; boodschappen doen; was en strijk; verstelwerk; bedden opmaken en verschonen; onderhoud van de bewoonde plaatsen: stof afnemen, stofzuigen, dweilen. Dit mag maximum de helft van de tijd in beslag nemen. Opgelet : de verzorgende is geen poetsvrouw. Indien u enkel onderhoud van uw woning wenst, zullen wij nagaan of u eventueel eerder beroep moet doen op schoonmaakhulp. Een combinatie van de hulpverlening is mogelijk.

3 Hoe verloopt de aanvraag? De maatschappelijk assistente komt bij u op huisbezoek en maakt met u een aantal afspraken over: de aard van de hulp; de uren hulp; de duur van de hulpverlening; de concrete taken die bij u zullen gedaan worden door de verzorgenden; een eventuele samenwerking met andere diensten zoals thuisverpleging, schoonmaakhulp, warme maaltijden, ; de bijdrage die u moet betalen. Bij dit eerste gesprek krijgt u de brochure en het huishoudelijk reglement van de dienst. Nadien ontvangt u ook nog een mapje dat volgende gegevens bevat: de inlichtingsfiche met uw gegevens; een dubbel van de bijdrageberekening; de taakafspraken; enkele formulieren brievenbus waarin de nodige informatie ten behoeve van de verzorgenden, familie, mantelzorgers of zorgverstrekkers kan genoteerd worden; informatie over de mogelijkheid een klacht te uiten met een daartoe bestemd formulier.

4 Hoe verloopt de dienstverlening? De verzorgenden werken tussen 7.45u en 16.45u. Afwijkingen hierop kunnen enkel in samenspraak met de maatschappelijk assistente worden toegestaan. Het aantal uren per week wordt in overleg met u vastgelegd. U wordt wekelijks schriftelijk verwittigd wanneer de verzorgende bij u langskomt. Indien de afspraak om één of andere verantwoorde reden u niet schikt, dient u de dienst zo vlug mogelijk op de hoogte te brengen. Wij verwachten dat u aanwezig bent tijdens de uren van de hulpverlening. Wanneer de verzorgende s middags wat vroeger start, stopt zij wanneer de prestatietijd bereikt is. Een voorbeeld: wanneer u schriftelijk verwittigd werd dat de verzorgende bij u begint om 12u30, maar zij arriveert al om 12u15, houdt dit in dat ze niet stopt om 16u30 maar om 16u15. Zij moet er evenwel zelf voor zorgen dat zij het aantal vooropgestelde uren effectief gewerkt heeft. Er wordt standaard gewerkt met een blok van vier uur. Wanneer het gebeurt dat de verzorgende toch twee uur komt, wordt haar verplaatsing tussen u en de andere cliënt meegerekend in de uren die u moet betalen. Wij streven ernaar u een vaste verzorgende te sturen op de afgesproken dag, doch één verzorgende voorbehouden voor u is niet mogelijk. Wisseling is soms noodzakelijk, bijvoorbeeld bij ziekte, verlof, enz. Wanneer de verzorgende afwezig is door onvoorziene omstandigheden of afwijking van het vooropgesteld aanvangsuur verwittigt de dienst u zo snel mogelijk. Vervanging is niet altijd mogelijk. In uw aanwezigheid vult de verzorgende op twee formulieren de uren in die ze werkelijk gepresteerd heeft. Dit dient u te ondertekenen voor akkoord. Aan de hand van het prestatieformulier wordt uw maandelijkse factuur opgemaakt. Als er verschillende hulpverleners aan huis komen (dokter, verpleegkundigen, kinesist, poetsvrouw.) kan het nuttig zijn bepaalde afspraken schriftelijk vast te leggen. Dit wordt een zorgenplan genoemd en kan door iedereen, ook uzelf of de familie, buren,... aangevraagd worden.

5 Minstens 1 keer per jaar komt de maatschappelijk assistente langs om de taakafspraken te evalueren en de bijdrage te herzien. Indien er zich intussen wijzigingen voordoen in uw financiële of gezinstoestand vragen wij om de dienst hierover te verwittigen. Jaarlijks wordt u ook schriftelijk of mondeling bevraagd over de dienstverlening. Hoe gebeurt de betaling? Maandelijks ontvangt u een factuur met het overzicht van de gepresteerde uren, bijdrage per uur, het totaal te betalen bedrag en de eventuele kortingen waarop u recht heeft. U kunt gebruik maken van het bij de factuur toegevoegde overschrijvingsformulier. Indien u wenst kunt u ook aan uw bankinstelling een domiciliëring aanvragen. Deze betaalt dan rechtstreeks aan het OCMW. Uzelf ontvangt in dat geval een afschrift van de factuur ter inzage. Indien u niet tijdig betaalt kunnen er door het bestuur van het OCMW maatregelen genomen worden, bvb. door een afbetalingsplan op te stellen of de hulp al dan niet tijdelijk stop te zetten. Verzekering Het OCMW is verzekerd voor ongevallen of materiële schade onvrijwillig aangericht door de verzorgende. De dienst dient zo vlug mogelijk op de hoogte gebracht te worden, door uzelf of de verzorgende Wij raden u aan om, indien mogelijk, zelf een familiale verzekering af te sluiten. Op die wijze bent u verzekerd voor lichamelijke of stoffelijke schade overkomen aan het personeel (bv. schade aangericht door huisdier).

6 Verplaatsingen door de verzorgende De verzorgende kan met of zonder u boodschappen doen. Zij kan u tevens begeleiden voor een medisch onderzoek. U mag echter niet eisen dat zij boodschappen e.d. doet met of zonder u. Wanneer zij bvb. oordeelt dat het te slecht weer is om met de auto te rijden, mag zij weigeren. De verplaatsingsonkosten binnen de gemeente zijn ten laste van het OCMW. Voor verplaatsingen buiten de gemeente wordt er een vergoeding 0,40 EUR/km gevraagd. Hiervoor krijgt u driemaandelijks een factuur, afzonderlijk van de factuur voor de gezinszorg.

7 Verdere informatie Wij verwachten dat de verzorgenden in optimale en veilige omstandigheden kunnen werken. Versleten elektrische toestellen kunnen erg gevaarlijk zijn. Zorg ervoor dat u ze tijdig laat vervangen. Wanneer stopcontacten versleten of kapot zijn, vragen wij deze te (laten) herstellen zodat de verzorgenden op een veilige manier kunnen werken. Wij vragen ook aangepast materiaal, zoals degelijke dweilen, borstel, ter beschikking te stellen van de verzorgenden. Het is wenselijk honden of gevaarlijke huisdieren apart te zetten. Het is vanzelfsprekend dat u de verzorgenden met respect behandelt. Agressie of handtastelijkheden worden niet getolereerd. De verzorgenden zijn gebonden aan het beroepsgeheim. Zij moeten dus discreet omgaan met uw privé-leven, hun eigen privé-leven, dat van hun collega s en andere cliënten. Geschenken of giften mogen aan de verzorgenden niet aangeboden worden. Het is ook niet toegelaten dat er in eigen belang dingen gekocht, verkocht of geruild worden tussen u en de verzorgenden. Dit brengt de objectiviteit en correctheid van hun werk in het gedrang. Persoonlijk telefoonnummer en adres van de verzorgenden worden nooit doorgegeven. De contacten verlopen steeds via de dienst. Doe geen beroep op de verzorgenden tijdens hun vrije tijd. Zij hebben het recht op hun privé-tijd. Indien u meer hulp nodig heeft, verloopt de organisatie hiervan via de dienst. U mag de verzorgenden erop wijzen dat het verboden is voor hen om te roken in uw woning en dat zij hun GSM enkel mogen gebruiken om beroeps- of dringende persoonlijke redenen. De verzorgenden zijn verplicht de voorziene werkkledij te dragen. Indien u in contact geweest bent met een persoon die een ernstige besmettelijke ziekte (bvb. TBC, schurft, ) heeft, bent u verplicht dit te melden aan de dienst.

8 Tijdens het schooljaar kan het gebeuren dat er stagiaires meekomen met de verzorgende. Dit zijn ofwel leerlingen uit het zevende jaar secundair onderwijs ofwel studenten uit een opleiding in het volwassenonderwijs. Het is voor hen belangrijk dat zij de kans krijgen praktijkervaring op te doen. Wij vragen u de verzorgende een kleine pauze toe te staan om iets te eten en/of te drinken. Sleutels mogen enkel aan de verzorgende gegeven worden wanneer dit schriftelijk genoteerd en gemeld is aan de dienst. Uiteraard wordt dit enkel toegestaan in situaties waar het nodig is, bvb. wanneer u moeite heeft met het openen van de deur wegens gezondheidsproblemen. Sinds januari 2014 biedt onze dienst gezinszorg weekendprestaties (op zaterdag, zondag en feestdagen) en avondprestaties (tussen 20u en 7u) aan. Er worden echter een aantal voorwaarden gesteld om hierop aanspraak te kunnen maken. Om gebruik te kunnen maken van de weekendprestaties van de dienst voor gezinszorg moet minstens 4 van de 6 profielelementen positief scoren: Ontoereikende of afwezige mantelzorg (emotionele of fysieke afstand) Zware zorgbehoevendheid vastgesteld via belscore + 35 Minstens 3 keer gezinshulp in de werkweek Dienstverlening wordt 6-maandelijks geëvalueerd en bijgestuurd Medisch attest Zorgenplan of GDT Voor cliënten van de afdeling thuiszorg OCMW Sint-Pieters-Leeuw: Max. 1 maand en in het kader van een ontslag (ziekenhuis-kortverblijf enz.). (Mits evaluatie van de hulpverlening verlenging mogelijk) Ontoereikende of afwezige mantelzorg (emotionele of fysieke afstand) Zware zorgbehoevendheid vastgesteld via belscore + 35 of aanwezig zorgenplan Medisch attest

9 Algemene afspraken en voorwaarden: Tijdsduur van de hulpverlening is beperkt tot max. 2u (enkel in bepaalde omstandigheden kan er in samenspraak met de dienstverantwoordelijke (= maatschappelijk werker) een uitzondering gemaakt worden. De afgesproken taken, bepaald op het intake formulier weekendprestaties moeten gerespecteerd worden. Tijdens weekendwerk krijgen gebruikers geen vast verzorgende Er wordt steeds voor vervanging gezorgd tijdens afwezigheid van medewerkers De dienstverlening wordt 6-maandelijks geëvalueerd en bijgestuurd. De gezinshelpsters mogen hun persoonlijke GSM of telefoonnummers niet doorgeven. Tijdens de weekendprestaties kunnen gebruikers de thuiszorgdienst (in uiterst dringende gevallen) bereiken op het GSM nummer: Tijdens de werkdagen (maandag vrijdag van 8u30-16u) kunnen gebruikers de thuiszorgdienst contacteren op het bureel: 02/ of 02/ Taakafspraken: Hulp bij aan- en uitkleden Klaarzetten ontbijt Aandacht voor inname van medicatie Helpen bij het opwarmen/bereiden van het middagmaal Wassen van cliënten bij afwezigheid van verpleegkundige zorgen Vervangen van incontinentiemateriaal Ophalen medicatie in dringende situaties Na een grondig sociaal onderzoek bepaalt de maatschappelijk assistent of u hiervoor in aanmerking komt of niet.

10 Indien u iets te melden heeft of klachten heeft, kan u terecht bij volgende instanties: In principe kan u steeds terecht bij de dienstverantwoordelijke Jolien Coppens, Fabriekstraat 1B, 1601 Ruisbroek Tel:02/ Indien nodig kan u ook terecht bij de Secretaris van het OCMW, Patrick Bosmans, Fabriekstraat 1B, 1601 Ruisbroek Tel: 02/ Indien uw klacht binnen het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw helemaal geen gevolg krijgt, kan u contact opnemen met het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid Team Eerstelijn en Thuiszorg Elipsgebouw Koning Albert II-laan 35 bus Brussel De meldingsfiche voor het uiten van een klacht aan het adres van het OCMW is terug te vinden in het mapje dat u door de dienst werd overhandigd.

11 Contactgegevens Voor vragen, bedenkingen, opmerkingen kunt u steeds terecht bij: Jolien Coppens Beleidsmedewerker thuiszorgdiensten jolien.coppens@ocmwspl.be Ilse Behets Maatschappelijk assistente regio Ruisbroek en Vlezenbeek ilse.behets@ocmwspl.be Dorien Van Ransbeeck Maatschappelijk assistente regio Centrum, Negenmanneke, Zuun, Oudenaken, Sint- Laureins-Berchem en wijk de Witte Roos dorien.vanransbeeck@ocmwspl.be Tijdens de kantooruren: 8u30-12u 12u30-16u Opgemaakt te. Datum: In twee exemplaren waarvan 1 voor de gebruiker en 1 voor bewaring op de dienst. Handtekening gebruiker Handtekening maatschappelijk assistente

DOEL De dienst gezinszorg biedt hulp in het huishouden op het ogenblik dat het gezin / de bejaarde hiervoor niet meer kan instaan.

DOEL De dienst gezinszorg biedt hulp in het huishouden op het ogenblik dat het gezin / de bejaarde hiervoor niet meer kan instaan. WAT IS DE DIENST VOOR GEZINSZORG? DOEL De dienst gezinszorg biedt hulp in het huishouden op het ogenblik dat het gezin / de bejaarde hiervoor niet meer kan instaan. De dienst gezinszorg streeft ernaar

Nadere informatie

OCMW Geraardsbergen. Poetshulp Gezinszorg Maaltijden aan huis Mindermobielencentrale

OCMW Geraardsbergen. Poetshulp Gezinszorg Maaltijden aan huis Mindermobielencentrale OCMW Geraardsbergen Dienst Thuiszorg Poetshulp Gezinszorg Maaltijden aan huis Mindermobielencentrale Adres: Sociaal Huis Geraardsbergen, 4 de verdieping Kattestraat 27 9500 Geraardsbergen Tel. 054 43 20

Nadere informatie

ORGANISATIE VAN DE HULPVERLENING

ORGANISATIE VAN DE HULPVERLENING Poetshulp De dienst thuishulp heeft tot doel hulp te verstrekken aan gezinnen, bejaarden, zieken en/of personen met een handicap, die voor een kortere of langere periode niet meer in staat zijn in te staan

Nadere informatie

AANVULLENDE DIENST THUISZORG

AANVULLENDE DIENST THUISZORG AANVULLENDE DIENST THUISZORG 1. ONTSTAAN De oprichting van een aanvullende dienst thuiszorg is ontstaan uit volgende vaststellingen: hulpbehoevenden hebben vaak te kampen met veel kleine praktische problemen,

Nadere informatie

REGLEMENT POETSDIENST OCMW HERENTHOUT

REGLEMENT POETSDIENST OCMW HERENTHOUT REGLEMENT POETSDIENST OCMW HERENTHOUT De poetsdienst is een thuiszorgdienst die wordt uitgebaat door OCMW Herenthout, Bouwelse Steenweg 52, 2270 Herenthout DOEL Art. 1: De poetsdienst heeft tot doel om

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE

ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE Wie is voor wat verantwoordelijk? Wie lid wil worden van de Minder Mobielen Centrale kan voor een aanvraag terecht bij maatschappelijk assistente Mieke Roose

Nadere informatie

Brochure Gezinszorg. S O C i AL. OCMW Kampenhout. Dienstverantwoordelijke: Natalie Hamilton. Tel.: 016/314 328

Brochure Gezinszorg. S O C i AL. OCMW Kampenhout. Dienstverantwoordelijke: Natalie Hamilton. Tel.: 016/314 328 S O C i AL «vereniging onderworpen aan het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn» Brochure Gezinszorg OCMW Kampenhout Dienstverantwoordelijke:

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE POETSDIENST

INFORMATIEBROCHURE POETSDIENST OCMW ASSENEDE Hoogstraat 57 9960 Assenede Tel.: 09/341.72.72 Fax: 09/343.07.43 INFORMATIEBROCHURE POETSDIENST Verantwoordelijke poetsdienst Luc De Groote: 09/341.72.76 Mevrouw, Mijnheer, Ter gelegenheid

Nadere informatie

O.C.M.W. Langemark Poelkapelle erkende dienstenonderneming met nummer 02753 REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN THUISZORG IN DIENSTENONDERNEMING

O.C.M.W. Langemark Poelkapelle erkende dienstenonderneming met nummer 02753 REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN THUISZORG IN DIENSTENONDERNEMING O.C.M.W. Langemark Poelkapelle erkende dienstenonderneming met nummer 02753 REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN THUISZORG IN DIENSTENONDERNEMING 1. Algemeenheden Alle aanvragen tot het verkrijgen van thuiszorg

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT POETSDIENST

ALGEMEEN REGLEMENT POETSDIENST ALGEMEEN REGLEMENT POETSDIENST Wie is voor wat verantwoordelijk? Voor een aanvraag poetsdienst kan men terecht bij maatschappelijk assistente Mieke Roose op iedere werkdag (uitgezonderd woensdag) van 8.30

Nadere informatie

Reglement gemeentelijke mantelzorgpremie

Reglement gemeentelijke mantelzorgpremie Reglement gemeentelijke mantelzorgpremie Artikel 1: Met ingang van 1 januari 2010 en binnen de perken van het begrotingskrediet zal de gemeente Affligem onder de hiernavolgende voorwaarden een mantelzorgpremie

Nadere informatie

POETSDIENST REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN DIENSTENCHEQUES

POETSDIENST REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN DIENSTENCHEQUES OCMW Lichtervelde Statiestraat 80 8810 Lichtervelde POETSDIENST REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN DIENSTENCHEQUES 1 Alle aanvragen tot het verkrijgen van poetshulp dienen gericht te zijn, tot de Sociale

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement dienst gezinszorg OCMW Heusden-Zolder

Huishoudelijk reglement dienst gezinszorg OCMW Heusden-Zolder Huishoudelijk reglement dienst gezinszorg OCMW Heusden-Zolder Onze dienst gezinszorg biedt hulp aan gezinnen, bejaarden en mindervaliden die hulpbehoevend zijn en het huishoudelijk werk tijdelijk of blijvend

Nadere informatie

Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg

Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg Reglement voor gebruikers Goedgekeurd door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn d.d. 25/02/2013 Dienst Ouderen en Thuiszorg Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg

Nadere informatie

DIENST GEZINSZORG EN AANVULLENDE THUISZORG

DIENST GEZINSZORG EN AANVULLENDE THUISZORG DIENST GEZINSZORG EN AANVULLENDE THUISZORG Algemene voorwaarden Sociaal Huis Koksijde Ter Duinenlaan 34, 8670 Koksijde gezinszorg@sociaalhuiskoksijde.be 058 53 43 43 Voorstelling Iedereen die in Koksijde

Nadere informatie

O.C.M.W. Langemark-Poelkapelle erkende dienstencheque onderneming met nummer 02753

O.C.M.W. Langemark-Poelkapelle erkende dienstencheque onderneming met nummer 02753 O.C.M.W. Langemark-Poelkapelle erkende dienstencheque onderneming met nummer 02753 REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN THUISZORG IN DIENSTENCHEQUE ONDERNEMING 1. Algemeenheden Alle aanvragen tot het verkrijgen

Nadere informatie

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013.

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. OCMW LONDERZEEL REGLEMENT: MAALTIJDEN AAN HUIS Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. Aanpassingen vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 29.01.2015

OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 29.01.2015 OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 29.01.2015 Bekendmaking website: 03.02.2015 THUISZORG OCMW BEERSEL Algemene voorwaarden dienstreglementering DOEL 1. Het OCMW stelt zich tot doel om zorgbehoevende

Nadere informatie

Reglement poetsdienst OCMW Steenokkerzeel.

Reglement poetsdienst OCMW Steenokkerzeel. Reglement poetsdienst OCMW Steenokkerzeel. Doel: De poetsdienst van het OCMW staat hoofdzakelijk ter beschikking van bejaarden die omwille van gezondheidsproblemen of bijzondere sociale omstandigheden

Nadere informatie

REGLEMENT POETSDIENST

REGLEMENT POETSDIENST 1 REGLEMENT POETSDIENST 1. Doel De poetsdienst van het OCMW heeft tot doel de leefomgeving van cliënten te verbeteren door het verlenen van hulp onder de vorm van al dan niet tijdelijk wekelijkse schoonmaak

Nadere informatie

Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg Huishoudelijk reglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-23-10-2008 01-09-2015

Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg Huishoudelijk reglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-23-10-2008 01-09-2015 Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg Huishoudelijk reglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-23-10-2008 1. Algemeen De Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg richt zich tot inwoners

Nadere informatie

Dienst Huishoudelijke Hulp

Dienst Huishoudelijke Hulp Dienst Huishoudelijke Hulp Reglement voor gebruikers Dienst Ouderen en Thuiszorg Dienst Huishoudelijke Hulp Binnenhof 2 3630 Maasmechelen Tel. 089 48 28 00 Fax. 089 76 79 10 info@ocmwmaasmechelen.be www.ocmwmaasmechelen.be

Nadere informatie

THUISOPVANG ZIEKE KINDEREN. Huishoudelijk reglement

THUISOPVANG ZIEKE KINDEREN. Huishoudelijk reglement THUISOPVANG ZIEKE KINDEREN Huishoudelijk reglement Enkele voorwaarden over de opvang bij jou thuis 1. Opvang voor zieke kindjes tot 12 jaar. Onze dienst organiseert opvang voor zieke kinderen tussen 0

Nadere informatie

Oncologisch Centrum Sociale dienst. Wegwijs in de voorzieningen voor kankerpatiënten en hun naasten

Oncologisch Centrum Sociale dienst. Wegwijs in de voorzieningen voor kankerpatiënten en hun naasten Oncologisch Centrum Sociale dienst Wegwijs in de voorzieningen voor kankerpatiënten en hun naasten Inhoud 1. De Vlaamse Zorgverzekering (VZ)...5 2. De hospitalisatieverzekering...6 3. Tussenkomst in reisonkosten

Nadere informatie

Brochure Gezinszorg. Dienstverantwoordelijke:...

Brochure Gezinszorg. Dienstverantwoordelijke:... Dienstverantwoordelijke:... Tel.:... versie 14/12/2012 1 1. Welkom Beste cliënt(e), Het personeel en het bestuur van het OCMW en de Regionale Dienst voor Gezinszorg,, heten u van harte welkom. De Regionale

Nadere informatie

REGLEMENT DIENST HUISHOUDELIJKE HULP

REGLEMENT DIENST HUISHOUDELIJKE HULP 1 REGLEMENT DIENST HUISHOUDELIJKE HULP Hoofdstuk 1: Toepassingsgebied artikel 1: De dienst huishoudelijke hulp van het OCMW van Grimbergen verbindt er zich toe huishoudelijke hulp te verlenen aan iedereen

Nadere informatie

raad voor maatschappelijk welzijn

raad voor maatschappelijk welzijn raad voor maatschappelijk welzijn uittreksel zitting van 12 oktober 2016 GOEDGEKEURD OCMW - ZORGNETWERK Thuiszorg 6 2016_RMW_00055 reglement dienst gezinszorg en aanvullende thuiszorg - wijziging - goedkeuring

Nadere informatie

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013.

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. OCMW LONDERZEEL REGLEMENT: MAALTIJDEN AAN HUIS Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. 18 december 2014. 25 juni 2015. 24 september 2015. Dit reglement treedt

Nadere informatie

DE POETSDIENST IN EEN NOTENDOP. Doel

DE POETSDIENST IN EEN NOTENDOP. Doel DE POETSDIENST IN EEN NOTENDOP. Doel De poetsdienst van het OCMW van Nijlen wil bejaarden en gezinnen die, door leeftijd of ziekte niet meer in staat zijn om voor het normaal wekelijks onderhoud van de

Nadere informatie

Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg

Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg Reglement voor gebruikers Goedgekeurd door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn d.d. 23 juni 2014 Dienst Ouderen en Thuiszorg Dienst Gezinszorg en Aanvullende

Nadere informatie

TITEL I. Voorwaarden tot het bekomen van een mantelzorgpremie

TITEL I. Voorwaarden tot het bekomen van een mantelzorgpremie OCMW Boortmeerbeek Dienst thuiszorg Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie Artikel 1 Met ingang van 1 november 2010 kent het OCMW Boortmeerbeek een mantelzorgpremie toe aan de mantelzorgers

Nadere informatie

Cliënt Ik krijg hulp van een hulpverlener en/ of een naaste.. Professionele Hulpverleners Ik zorg voor de cliënt én steun de mantelzorgers.

Cliënt Ik krijg hulp van een hulpverlener en/ of een naaste.. Professionele Hulpverleners Ik zorg voor de cliënt én steun de mantelzorgers. Cliënt Ik krijg hulp van een hulpverlener en/ of een naaste.. Mantelzorgers OVERLEG Ik zorg voor een naaste (familie, buur, vriend). Professionele Hulpverleners Ik zorg voor de cliënt én steun de mantelzorgers.

Nadere informatie

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs Kosten en Vergoedingen Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs Geldig vanaf 1 september 2015 1 Geldigheid De hieronder vermelde tarieven

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum 26 juni 2014

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum 26 juni 2014 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum 26 juni 2014 contactgegevens: OCMW thuiszorgpunt 0491 71 72 00 (van 9 tot 12 uur) thuiszorgpunt@ocmw-grimbergen.be contactpersoon: aanvraag mantelzorgtoelage

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT KARWEIDIENST - GROENDIENST

ALGEMEEN REGLEMENT KARWEIDIENST - GROENDIENST ALGEMEEN REGLEMENT KARWEIDIENST - GROENDIENST Wie is voor wat verantwoordelijk? Voor een aanvraag karweidienst kan men terecht bij maatschappelijk assistente Mieke Roose op iedere werkdag van 8.30 uur

Nadere informatie

schriftelijke overeenkomst kinderopvang

schriftelijke overeenkomst kinderopvang schriftelijke overeenkomst kinderopvang Deze schriftelijke overeenkomst legt de rechten en plichten vast tussen Felies vzw organisator van de kinderopvang en de gebruiker De schriftelijke overeenkomst

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Huishoudelijk reglement Sociaal Huis Bornem & Sint-Amands Aangepast vervoer 1 april 2018

Inhoudsopgave. Huishoudelijk reglement Sociaal Huis Bornem & Sint-Amands Aangepast vervoer 1 april 2018 Huishoudelijk reglement Sociaal Huis Bornem & Sint-Amands Aangepast vervoer 1 april 2018 Inhoudsopgave 1. Minder Mobielen Centrale (MMC)... 2 a. Wat is de MMC?... 2 b. Gebruikers... 2 i. Doelgroep... 2

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE GEZINSZORG

INFORMATIEBROCHURE GEZINSZORG OCMW ASSENEDE DIENST VOOR GEZINSZORG INFORMATIEBROCHURE GEZINSZORG Hoogstraat 57, 9960 Assenede Tel: Algemeen nummer: 09/341.72.72 De Vilder Tim, Gezinszorg: 09/341.72.75 Fax: 09/343.07.43 E-mail: Gezinshulp@ocmwassenede.be

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Adres en contactgegevens Meierstraat 20 3640 Kinrooi-Kessenich België Telefoonnummer: 0473 49 15 74 Website: www.druppeltje.be Email: info@druppeltje.be Verantwoordelijke: Saskia

Nadere informatie

Welkom bij de Vlaamse Zorgkas. Wat meer uitleg over de zorgverzekering

Welkom bij de Vlaamse Zorgkas. Wat meer uitleg over de zorgverzekering Wat meer uitleg over de zorgverzekering Welkom bij de Vlaamse Zorgkas Wat is de zorgverzekering? De Vlaamse Regering heeft aan het eind van de jaren negentig de zorgverzekering in het leven geroepen. Waarom?

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEWONERS VALCKEBURG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEWONERS VALCKEBURG Huishoudelijk Reglement Versie datum 24/01/2013 HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEWONERS VALCKEBURG 1. Voorwoord Er wordt gevraagd om deze richtlijnen zo goed mogelijk in acht te nemen om het samenleven zo aangenaam

Nadere informatie

INHOUD. Huishoudelijk Reglement. Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL DIENSTENCENTRUM T KLAVERTJE 3

INHOUD. Huishoudelijk Reglement. Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL DIENSTENCENTRUM T KLAVERTJE 3 Huishoudelijk reglement ANDERS MOBIEL LIMBURG T KLAVERTJE Informatiebrochure lokaal dienstencentrum t Klavertje Versie: mei 2019 02 INHOUD Huishoudelijk Reglement Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL

Nadere informatie

Vrijwilligersvervoer. Rij met ons mee

Vrijwilligersvervoer. Rij met ons mee Vrijwilligersvervoer Rij met ons mee Op weg naar zorg Naar het ziekenhuis, de dokter of kine? Medische zorg moet bereikbaar zijn voor iedereen die hulp nodig heeft. Wij zijn echt met je gezondheid bezig,

Nadere informatie

Voorwoord. Uw welzijn is onze zorg

Voorwoord. Uw welzijn is onze zorg Voorwoord Uw welzijn is onze zorg Heel wat mensen in onze samenleving komen terecht in moeilijke situaties. Vaak dreigt daarbij het welzijn en de levenskwaliteit in het gedrang te komen. Van bij de start

Nadere informatie

Minder Mobielen Centrale

Minder Mobielen Centrale Minder Mobielen Centrale Reglement voor gebruikers Dienst Ouderen en Thuiszorg Minder Mobielen Centrale Binnenhof 2 3630 Maasmechelen Tel. 089 48 28 48 Fax. 089 76 79 10 info@ocmwmaasmechelen.be www.ocmwmaasmechelen.be

Nadere informatie

Brochure Gezinszorg & aanvullende thuiszorg

Brochure Gezinszorg & aanvullende thuiszorg Brochure Gezinszorg & aanvullende thuiszorg OCMW Herent erkenningsnummer 333 Dienstverantwoordelijke: Nans Barrez Tel.: 016 85 30 20 versie 15 maart 2016 Q:\informatiedienst\Informatie op site\wat moet

Nadere informatie

AFSPRAKENNOTA Poetsdienst aan huis

AFSPRAKENNOTA Poetsdienst aan huis AFSPRAKENNOTA Poetsdienst aan huis Adres: OCMW Beveren, Oude Zandstraat 92, 9120 Beveren Tel.: 03 750 46 68 e-mail: thuiszorg@beveren.be website: www.beveren.be Erkenningsnummer 169 INHOUD Afsprakennota...

Nadere informatie

Maak kennis met ons Multidisciplinair team

Maak kennis met ons Multidisciplinair team Maak kennis met ons Multidisciplinair team Het multidisciplinair team van ons ziekenfonds voor het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap en Integrale Jeugdhulp Wie zijn wij? Ons team bestaat

Nadere informatie

Telefoonnummer: / GSM-nummer: / In het geval van gehoorstoornissen communiceren via SMS. Faxnummer: /

Telefoonnummer: / GSM-nummer: / In het geval van gehoorstoornissen communiceren via SMS. Faxnummer: / FOD SOCIALE ZEKERHEID Directie-generaal Personen met een handicap Tel.: 0800 98 799 (elke werkdag van 8.30u tot 13.00u) Fax: 02 509 81 85 E-mail: via het contactformulier op www.handicap.fgov.be Brussel,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 T: +32 (0)473 491 574 E: I: Kinderdagverblijf Druppeltje voorziet dagopvang voor alle kinderen van 0 maand tot ze naar school gaan. Er wordt geen onderscheid gemaakt op grond

Nadere informatie

1. AANVULLENDE POETSDIENST

1. AANVULLENDE POETSDIENST POETSDIENST 1. AANVULLENDE POETSDIENST Veel mensen hebben huishoudelijke hulp nodig en krijgen er geen omdat zij niet voldoen aan de voorwaarden van de private diensten. De vraag tegenover het aanbod van

Nadere informatie

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 24 september 2015.

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 24 september 2015. OCMW LONDERZEEL REGLEMENT: WARME MAALTIJDEN IN DE ASSISTENTIEWONINGEN Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 24 september 2015. Aanpassingen vastgesteld bij besluit van de

Nadere informatie

Reglement huishoudelijke hulp dienstencheques

Reglement huishoudelijke hulp dienstencheques Reglement huishoudelijke hulp dienstencheques 1. Algemeen Met de dienstencheques kunnen particulieren, met financiële tussenkomst van de overheid, beroep doen op huishoudelijke hulp. De dienstencheque

Nadere informatie

Ontslagboekje Wat na uw verblijf in het UZA? Informatiebrochure patiënten

Ontslagboekje Wat na uw verblijf in het UZA? Informatiebrochure patiënten Ontslagboekje Wat na uw verblijf in het UZA? Informatiebrochure patiënten 3 1. Thuiszorg... 4 1.1 Thuisverpleegkundige...4 1.2 Poetshulp...4 1.3 Gezinszorg...4 1.4 Hulpmiddelen...4 1.5 Maaltijden...5 1.6

Nadere informatie

In de mate van het mogelijke zal voldaan worden aan de wensen van de klant.

In de mate van het mogelijke zal voldaan worden aan de wensen van de klant. DIENSTENCHEQUES - GEBRUIKERSPROTOCOL Algemeenheden Dit protocol wordt opgesteld in het kader van het aanwenden van dienstencheques als betaalmiddel door de gebruiker in het kader van het leveren van thuishulp

Nadere informatie

CVA-nazorg poli. Poli Neurologie

CVA-nazorg poli. Poli Neurologie 00 CVA-nazorg poli Poli Neurologie Inleiding U heeft onlangs een beroerte (CVA) gehad en was hiervoor opgenomen op de afdeling Neurologie van SJG Weert. Door de beroerte kunnen u en uw naasten te maken

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Inlichtingen en afspraken September 2012 Kinderopvang Oki. Kruierij 2, 9473 TL de Groeve Tel. 06-83379849 E-mail: info@okikinderopvang.nl Website: www.okikinderopvang.nl. K.v.K.nr.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 09.01.2014 Doel HUISHOUDELIJK REGLEMENT NOODOPVANGVOORZIENINGEN OCMW BEERSEL 1. De noodopvang wil een onmiddellijk onderkomen bieden aan Beerselaars die plotseling

Nadere informatie

Opname - overeenkomst

Opname - overeenkomst Opname - overeenkomst Dagverzorgingscentrum Gasthuisstraat 2 1730 Asse 02/452.80.67 Secretaris: Nicole De Reuse Voorzitter: Micheline De Mol 1 Identificatiegegevens Tussen de ondergetekenden: Enerzijds:

Nadere informatie

ZorgRbij. Regel zelf uw professionele zorg via ZorgRbij. www.zorgrbij.nl

ZorgRbij. Regel zelf uw professionele zorg via ZorgRbij. www.zorgrbij.nl ZorgRbij Regel zelf uw professionele zorg via ZorgRbij Regel zelf uw professionele zorg via ZorgRbij Hebt u thuis zorg nodig, bijvoorbeeld bij het aankleden, wassen of eten? Dan kunt u dit zelf regelen

Nadere informatie

Thuiszorgdiensten. Klusjes & poetsen ANNAH Maaltijden

Thuiszorgdiensten. Klusjes & poetsen ANNAH Maaltijden 19 Thuiszorgdiensten Klusjes & poetsen ANNAH Maaltijden ANNAH VOOR WIE? Alle inwoners van Anzegem met een zorgvraag. WAT DOET ANNAH? Ondersteuning bieden door het aanbieden van beperkte en aanvullende

Nadere informatie

Reglement: Opnamereglement assistentiewoning. Woonzorg

Reglement: Opnamereglement assistentiewoning. Woonzorg Reglement: Opnamereglement assistentiewoning 14.10.2014 Woonzorg pagina 1 van 5 OPNAMEREGLEMENT ASSISTENTIEWONINGEN TEN HOVE & CENTRUM VAN KOEKENBEEK Dit reglement werd goedgekeurd door de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

Assistentierooster 1

Assistentierooster 1 Assistentierooster 1 1. Handleiding bij het assistentierooster van Het assistentierooster van Onafhankelijk Leven vzw is een goede voorbereiding voor de echte inschaling. Wij raden u aan om dit rooster

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Tienerwerking

Huishoudelijk Reglement Tienerwerking Gemeentebestuur Pittem Markt 1-8740 Pittem 051/46.03.50 Gemeentelijke tienerwerking Huishoudelijk Reglement Tienerwerking V. U.: Gemeentebestuur Pittem, Markt 1, 8740 Pittem 1. Algemeen 1.1. Vestigingsplaats

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie

Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie OCMW Boortmeerbeek Dienst thuiszorg Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie Artikel 1 Met ingang van 1 november 2010 kent het OCMW Boortmeerbeek een mantelzorgpremie toe aan de mantelzorgers

Nadere informatie

REGLEMENT. HOPPAS KINDEROPVANG -gastouderopvang- Maasdijk 39, 4284 VB Rijswijk Nb KvK: 18043051

REGLEMENT. HOPPAS KINDEROPVANG -gastouderopvang- Maasdijk 39, 4284 VB Rijswijk Nb KvK: 18043051 REGLEMENT HOPPAS KINDEROPVANG -gastouderopvang- Maasdijk 39, 4284 VB Rijswijk Nb KvK: 18043051 4 e versie Wijziging: OVDB, naamsverandering Calibris (wijziging niet specifiek kenbaar gemaakt bij cliënten)

Nadere informatie

Dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg. Cliëntinfobundel. DGAT F002 cliëntinfobundel versie 15/01/2012 1

Dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg. Cliëntinfobundel. DGAT F002 cliëntinfobundel versie 15/01/2012 1 Dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg Cliëntinfobundel DGAT F002 cliëntinfobundel versie 15/01/2012 1 Zorg niet nu en dan Maar zoveel als kan De dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg

Nadere informatie

Assistentiewoningen De Pastorij Kleit en Adegem - intentieverklaring VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD

Assistentiewoningen De Pastorij Kleit en Adegem - intentieverklaring VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-27-05-2014 Omschrijving Met het project Senioren onder de Toren brengt het OCMW de seniorenhuisvesting naar de verschillende woonkernen van de gemeente.

Nadere informatie

Dienstencheques WAT ZIJN DIENSTENCHEQUES?

Dienstencheques WAT ZIJN DIENSTENCHEQUES? Dienstencheques WAT ZIJN DIENSTENCHEQUES? Een dienstencheque is een soort betaalmiddel waarmee men een poetsvrouw kan betalen voor het uitvoeren van het onderhoud van de woning. Dienstencheques zijn persoonlijk!

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de poetsdienst dienst voor aanvullende thuiszorg

Huishoudelijk reglement van de poetsdienst dienst voor aanvullende thuiszorg OCMW Boortmeerbeek Algemene sociale dienstverlening Dienst extramurale ouderenzorg Huishoudelijk reglement van de poetsdienst dienst voor aanvullende thuiszorg 1. Opdrachtverklaring Wij herkennen en erkennen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KLUSJESDIENST

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KLUSJESDIENST HUISHOUDELIJK REGLEMENT KLUSJESDIENST DOELSTELLING Art. 1: De klusjesdienst van OCMW Meise wil aanvullend werken. Dat betekent dat zij karweien uitvoeren die de gebruiker niet meer zelf kan doen en waarvoor

Nadere informatie

Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd Tussen de ondergetekenden: De werkgever: Vertegenwoordigd door zijn wettelijk gevolmachtigde, en De persoonlijke assistent: Rijksregisternummer: Geboortedatum:

Nadere informatie

Brochure - Gezinszorg

Brochure - Gezinszorg Departement Ouderenzorg Thuiszorg Dienst gezinszorg Brochure - Gezinszorg Inhoud 1. Welkom... 2 2. Taken... 2 3. Samenstelling dossier en bijdrageberekening... 4 4. Bijdrageberekening.. 4 5. Terugbetalingen...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO ALG 09 - /5-09-203 BO Hoofdzetel Locatie buitenschoolse opvang: Essen Kapellen Brecht Hofstraat 4 Kapelsestraat 37 Leopoldstraat 5 290 Essen 2950 Kapellen 2960 St Lenaarts 03/664.87.23 GSM 0470 0 80 55

Nadere informatie

De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u.

De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u. Openingsuren- tarieven De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u. Tarieven 0,74 per begonnen halfuur

Nadere informatie

OCMW Laarne poetsdienst Nerenweg Laarne tel: 09/ fax: 09/

OCMW Laarne poetsdienst Nerenweg Laarne tel: 09/ fax: 09/ OCMW Laarne poetsdienst Nerenweg 3 9270 Laarne tel: 09/365.46.90 fax: 09/366.50.43 GEBRUIKERSOVEREENKOMST - DIENST LOGISTIEKE HULP 1. Opdracht Het OCMW voorziet in een poetsdienst, die als doel heeft om

Nadere informatie

OVEREENKOMST TUSSEN KLANT EN OCMW VOOR DE POETSDIENST MET DIENSTENCHEQUES

OVEREENKOMST TUSSEN KLANT EN OCMW VOOR DE POETSDIENST MET DIENSTENCHEQUES OVEREENKOMST TUSSEN KLANT EN OCMW VOOR DE POETSDIENST MET DIENSTENCHEQUES Overeenkomst gesloten tussen: hierna genoemd de klant en OCMW GALMAARDEN, gevestigd te 1570 Galmaarden, Marktplein 19, hier vertegenwoordigd

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE POETSHULP VIA DIENSTENCHEQUES

HUISHOUDELIJKE POETSHULP VIA DIENSTENCHEQUES HUISHOUDELIJKE POETSHULP VIA DIENSTENCHEQUES KWALITATIEVE HULP DOOR DAARTOE OPGELEID PERSONEEL 1. AANVULLENDE POETSDIENST Veel mensen hebben huishoudelijke hulp nodig en krijgen er geen omdat zij niet

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement klusjesdienst

Huishoudelijk reglement klusjesdienst Huishoudelijk reglement klusjesdienst Doelstelling Artikel 1 De klusjesdienst van OCMW Meise wil aanvullend werken. Dat betekent dat zij karweien uitvoeren die de gebruiker niet meer zelf kan doen en waarvoor

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING/PROFIEL OCMW SINT NIKLAAS 1. ALGEMENE GEGEVENS Naam van de functie: VERZORGENDE (niveau D niveau C) Dienst en/ of sectie: Residentiële seniorenzorg of dienst voor gezinszorg Code: SEN-RS-7

Nadere informatie

Algemeen. Bereikbaar: GSM Opvang: 0496 / 760 832 E-mail opvang: opvanglozen@gmail.com Secretariaat school: 011 / 62 16 13

Algemeen. Bereikbaar: GSM Opvang: 0496 / 760 832 E-mail opvang: opvanglozen@gmail.com Secretariaat school: 011 / 62 16 13 De kostprijs Voor één kind bedraagt de prijs 2 per aangevangen uur en 1 per aangevangen half uur. Voor een gezin met meerdere kinderen gelijktijdig in de opvang bedraagt de prijs 1,50 per aangevangen uur

Nadere informatie

OCMW Boortmeerbeek. Functiebeschrijving. Dienst: Extramurale ouderenzorg Afdeling gezins- en bejaardenhulp. Verzorgende.

OCMW Boortmeerbeek. Functiebeschrijving. Dienst: Extramurale ouderenzorg Afdeling gezins- en bejaardenhulp. Verzorgende. OCMW Boortmeerbeek Functiebeschrijving Dienst: Functiebenaming: Extramurale ouderenzorg Afdeling gezins- en bejaardenhulp Verzorgende Naam en handtekening functiehouder: Naam en handtekening verantwoordelijke:

Nadere informatie

werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1

werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1 werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1 1. Algemene bepalingen 1.1 Organiserend bestuur en contactgegevens Gibbon vzw is een vereniging, opgericht met als doel de

Nadere informatie

2. Dienstenonderneming

2. Dienstenonderneming OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN MORTSEL Meerminne 6 2640 Mortsel 03/443 94 00 Kaderreglement eglement van de Thuiszorgdiensten 1. Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszor huiszorg (DGAT)

Nadere informatie

OCMW MAASEIK INFORMATIEBUNDEL DIENST VOOR GEZINSZORG EN AANVULLENDE THUISZORG

OCMW MAASEIK INFORMATIEBUNDEL DIENST VOOR GEZINSZORG EN AANVULLENDE THUISZORG INFORMATIEBUNDEL DIENST VOOR GEZINSZORG EN AANVULLENDE THUISZORG INHOUDSTAFEL NUTTIGE INFORMATIE 1. Bereikbaarheid p1 2. Openingsuren p1 3. Contactpersonen p1 DE DIENST VOOR GEZINSZORG EN AANVULLENDE THUISZORG

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Teledienst

Huishoudelijk reglement Teledienst Huishoudelijk reglement Teledienst Laatst bijgewerkt op 29 februari 2016 "Thuisopvang voor zieke kinderen en/of kinderen met een handicap" 1. De thuisopvang is voorbehouden aan de kinderen die ingeschreven

Nadere informatie

nieuw Als je meer dan enkel thuisverpleging nodig hebt WGK_folder148,5x210_plus.indd 1 9/10/13 09:53

nieuw Als je meer dan enkel thuisverpleging nodig hebt WGK_folder148,5x210_plus.indd 1 9/10/13 09:53 nieuw Als je meer dan enkel thuisverpleging nodig hebt WGK_folder148,5x210_plus.indd 1 9/10/13 09:53 Mensen zo lang mogelijk op een verantwoorde manier in hun vertrouwde thuisomgeving verzorgen. Dat is

Nadere informatie

Overeenkomst: Dienstencheques

Overeenkomst: Dienstencheques Overeenkomst: Dienstencheques Tussen de erkende onderneming Active Cleaning Services bvba, gevestigd Berkenlaan 2 te 1170 Watermaal Bosvoorde enerzijds en De gebruiker: (Mevrouw, de heer) Wonende.... anderzijds,

Nadere informatie

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar 2 Thuiszorg informatie punt Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar Inhoud 1 Tegemoetkoming mindervaliden van de FOD Sociale Zekerheid... 5 1.1 De tegemoetkoming hulp aan bejaarden (THAB)...

Nadere informatie

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. Poets

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. Poets TRAVANT CAW Antwerpen Onthaalbrochure Poets TRAVANT CAW Antwerpen Poets Blindestraat 6 8 2000 Antwerpen (telefoonnummer) (e-mailadres) 1 Welkom! Je bent gestart bij Travant Poets. Heb je vragen over je

Nadere informatie

SERVICE RESIDENTIE VOGELZANG TERVUURSESTEENWEG 290 3001 HEVERLEE Tel. 016/27.97.11 BEWONERSPROFIEL

SERVICE RESIDENTIE VOGELZANG TERVUURSESTEENWEG 290 3001 HEVERLEE Tel. 016/27.97.11 BEWONERSPROFIEL SERVICE RESIDENTIE VOGELZANG TERVUURSESTEENWEG 290 3001 HEVERLEE Tel. 016/27.97.11 DATUM: BEWONERSPROFIEL 1. IDENTITEITSGEGEVENS Naam & voornaam: Geboorteplaats: Geboortedatum: Adres: Sedert wanneer woont

Nadere informatie

MANTELZORGPREMIE 2017

MANTELZORGPREMIE 2017 MANTELZORGPREMIE 2017 DE ZORGBEHOEVENDE (zelf in te vullen) NAAM: VOORNAAM: ADRES: TELEFOON / GSM: RIJKSREGISTERNR: DE MANTELZORGER (zelf in te vullen) NAAM: VOORNAAM: ADRES: TELEFOON / GSM: E-MAIL: RELATIE

Nadere informatie

MINDER MOBIELEN CENTRALE BONHEIDEN REGLEMENT

MINDER MOBIELEN CENTRALE BONHEIDEN REGLEMENT 1 MINDER MOBIELEN CENTRALE BONHEIDEN REGLEMENT Goedgekeurd door de raad van maatschappelijk welzijn van 27/11/2017 en aangepast door de raad van maatschappelijk welzijn van 17/12/2018 1. Minder Mobielen

Nadere informatie

Infogids Dienst voor gezinszorg OCMW Maaseik

Infogids Dienst voor gezinszorg OCMW Maaseik Infogids Dienst voor gezinszorg OCMW Maaseik Sionstraat 21 3680 Maaseik 089 560 560 thuiszorg@maaseik.be Inhoud Bereikbaarheid... 3 Openingsuren... 3 Contactpersonen... 3 Hoe zorgen wij voor jou?... 3

Nadere informatie

Elke locatie heeft een eigen karakter en. eigen specifieke diensten. Maar wel. allemaal vanuit de zorgvisie dat. mensen elkaar nodig hebben.

Elke locatie heeft een eigen karakter en. eigen specifieke diensten. Maar wel. allemaal vanuit de zorgvisie dat. mensen elkaar nodig hebben. uw zorg, onze zorg uw zorg, onze zorg mosae thuiszorg Mosae Thuiszorg is onderdeel van Mosae Zorggroep, samen met de zorglocaties Campagne, Daalhof, Scharwyerveld, Sint Gerlachus en Licht & Liefde. Elke

Nadere informatie

stad brugge dienst welzijn AANVRAAGFORMULIER Mantelzorgpremie

stad brugge dienst welzijn AANVRAAGFORMULIER Mantelzorgpremie stad brugge dienst welzijn AANVRAAGFORMULIER Mantelzorgpremie Met dit formulier kunt u als mantelzorger de Brugse mantelzorgpremie aanvragen. Wij vragen u alle gegevens in DRUKLETTERS in te vullen. Tip:

Nadere informatie

Overeenkomst tussen gebruiker en OCMW Jabbeke betreffende huishoudelijke hulp in het kader van de dienstencheques

Overeenkomst tussen gebruiker en OCMW Jabbeke betreffende huishoudelijke hulp in het kader van de dienstencheques Overeenkomst tussen gebruiker en OCMW Jabbeke betreffende huishoudelijke hulp in het kader van de dienstencheques Voor de toepassing van deze overeenkomst wordt verstaan onder: OCMW: Gebruiker: Hulp van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEWONERS VALCKEBURG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEWONERS VALCKEBURG Huishoudelijk Reglement Versie datum 23/05/2016 Eigenaar: Rico HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEWONERS VALCKEBURG 1. Voorwoord Er wordt gevraagd om deze richtlijnen zo goed mogelijk in acht te nemen om het samenleven

Nadere informatie

Reglement Dienst Gezinszorg

Reglement Dienst Gezinszorg Reglement Dienst Gezinszorg OCMW Merelbeke Thuishulp de Regenboog Dienst Gezinszorg Poelstraat 37, 9820 MERELBEKE Tel. 09 210 71 31 Fax 09 210 71 11 E-mail: An.Vandamme@ocmwmerelbeke.be Toelichting Door

Nadere informatie

Dienst Huishoudelijke Hulp

Dienst Huishoudelijke Hulp Dienst Huishoudelijke Hulp Reglement voor gebruikers Goedgekeurd door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn d.d. 30 maart 2016 Dienst Ouderen en Thuiszorg Dienst Huishoudelijke Hulp Binnenhof 2 3630 Maasmechelen

Nadere informatie