REGLEMENT DIENST HUISHOUDELIJKE HULP

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "REGLEMENT DIENST HUISHOUDELIJKE HULP"

Transcriptie

1 1 REGLEMENT DIENST HUISHOUDELIJKE HULP Hoofdstuk 1: Toepassingsgebied artikel 1: De dienst huishoudelijke hulp van het OCMW van Grimbergen verbindt er zich toe huishoudelijke hulp te verlenen aan iedereen die daarvoor tijdelijk of definitief zelf niet kan instaan en zich daarvoor niet tot familieleden of derden kan wenden. De aanvragen worden onderzocht door een maatschappelijk werk(st)er en beoordeeld door het Thuiszorgpunt. Het is de bedoeling om de woon- en leefomstandigheden van de bewoners waar mogelijk te verbeteren of in stand te houden. Hierdoor is het mogelijk om langer zelfstandig te blijven wonen. artikel 2: Bij overbelasting verlenen we voorrang aan: dringende en tijdelijke situaties; personen waarvoor de hulp het meest noodzakelijk is. De huishoudelijke hulp heeft een tijdelijk karakter en kan altijd onderbroken en zelfs stopgezet worden. artikel 3: De duur van de hulp wordt bepaald in overleg met de aanvragers. We houden rekening met wat de dienst kan aanbieden en met wat de behoeften zijn. De hulp bieden we op werkdagen tussen 8 en 17 uur, dit kan in de voor- of namiddag zijn. Indien nodig kan bij aanvang van de hulp meer extra uren per week geboden worden.

2 2 artikel 4: In principe wordt de hulp geboden door dezelfde medewerkster en op een vast tijdstip. De medewerkers mogen niet geweigerd worden op grond van afkomst, geslacht of geloofsovertuiging. Het OCMW geeft via haar sociale opdracht anderstaligen de kans om op de werkvloer Nederlands te leren of te verbeteren. Hierdoor is het mogelijk dat je medewerkster niet het Nederlands als moedertaal heeft. De wijze waarop je medewerkster de taal opneemt, wordt nauwgezet opgevolgd door het OCMW. Elke medewerkster beschikt over een legitimatiekaart. Hiermee kan ze aantonen dat ze tewerkgesteld is bij het OCMW. Als de vaste medewerkster verhinderd is dan zorgt de dienst automatisch voor een vervangster. Enkel als de vervangster niet op dezelfde dag kan komen dan worden de begunstigden op voorhand verwittigd van de aanpassing. Deze hulp moet aanvaard worden omdat anders de bijdragen voor de uren dat de medewerkster zou hebben gewerkt, aangerekend worden. Indien er geen vervanging mogelijk is, zal de dienst de betrokkenen verwittigen. Voor de legale en extra legale verlofdagen voorzien we geen vervanging. Hoofdstuk 2: Taak van de medewerkster voor huishoudelijke hulp artikel 5: De medewerkster is de mede-werkster van de begunstigden en doet wekelijks het onderhoud van de woning. Ook het netjes houden van de gemeenschappelijke traphal, het voetpad en het zemen van de ruiten behoren tot de taken.

3 3 Ze doet het onderhoud in de meest gebruikte leef- en slaapruimten, dus niet in de niet bewoonde vertrekken. Naast het wekelijks onderhoud kan zij instaan voor: het opruimen van de woning; de afwas; de was en strijk; verstelwerk; dringende boodschappen. Nog enkele vuistregels: halfweg de werktijd heeft de medewerkster recht op een onderbreking van maximum een kwartier; zware en gevaarlijke karweien zijn uitgesloten; het is de medewerkster verboden binnenshuis te roken tenzij de begunstigden hiervoor eerder hun toestemming hebben gegeven; in alle gesprekken is Nederlands de voertaal; zij mag geen giften, beloningen of enig voordeel vragen of aanvaarden; de medewerkster is gebonden door het beroepsgeheim. Hoofdstuk 3: Schorsen en stopzetten van de hulp artikel 6: Het OCMW kan altijd de hulp voor bepaalde of onbepaalde tijd onderbreken. Dat kan gebeuren wanneer er hulp moet verleend worden aan personen die meer hulpbehoevend zijn. De hulp kan ook onmiddellijk stopgezet worden wanneer de hulp niet langer noodzakelijk is of indien de bijdragen niet betaald worden. Ook de begunstigden kunnen de hulp altijd schorsen of beëindigen. Het volstaat dan om de dienst tijdig te verwittigen. Het is belangrijk om dit te doen ten laatste op de maandag van de week voordien omdat anders de bijdragen voor de uren dat de medewerkster zou hebben gewerkt, aangerekend worden.

4 4 artikel 7: Als de begunstigde op een bepaalde dag de medewerkster niet kan ontvangen dan volstaat het om dit tijdig aan de dienst te melden. Het is belangrijk om dit te doen ten laatste op de maandag van de week voordien omdat anders de bijdragen voor de uren dat de medewerkster zou hebben gewerkt, aangerekend worden. artikel 8: Als de situatie die geleid heeft tot het toekennen van de hulp wijzigt, dan moet je de dienst zo snel mogelijk verwittigen. Hoofdstuk 4: Financiële bijdrage van de begunstigden artikel 9: De financiële bijdrage wordt bepaald via een bijdrageschaal. Die verdeelsleutel is afhankelijk van het inkomen en de gezinssamenstelling. De berekening gebeurt steeds overeenkomstig met de richtlijnen van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap die gelden voor de erkende diensten voor gezinszorg. artikel 10: Bij wijzigingen in de financiële toestand en de gezinssamenstelling van de begunstigden is het belangrijk om de dienst hiervan onmiddellijk op de hoogte te brengen. Als er niet of laattijdig een aanpassing doorgegeven wordt dan zal de bijdrage herzien worden met een terugwerkende kracht. Een bijkomende factuur zal dan opgestuurd worden. Ingeval van bedrieglijk opzet en het bewust verzwijgen van bepaalde gegevens, kan het OCMW de hulp onmiddellijk stopzetten.

5 5 artikel 11: De bijdragen moeten je betalen binnen de 14 dagen na het versturen van de rekeningen. Je betaalt aan het OCMW met een overschrijving op het nummer IBAN BE BIC GKCCBEBB of via een domiciliëring. De facturen worden maandelijks opgemaakt en als basis worden de prestatieformulieren van de medewerksters gebruikt. De prestatieformulieren worden door de medewerksters ingevuld en door de begunstigden getekend als bewijs van de gepresteerde uren. Als je de bijdragen niet of laattijdig betaalt, kan het OCMW de hulp schorsen of zelfs stopzetten. Hoofdstuk 5: Huisdieren artikel 12: De begunstigden staan persoonlijk in voor een degelijke verzorging van hun huisdieren. Je moet alle voorzorgen voor de hygiëne nemen om vlooien, luizen, neten en ander ongedierte te voorkomen. Dierentoiletten, dat zijn bakken en dozen die gebruikt worden voor de natuurlijke behoeften van de huisdieren, horen in principe niet thuis in de woning. Ze moeten net zoals de kooien van vogels en knaagdieren regelmatig verschoond en gereinigd worden. Op die manier is er minder verspreiding van onaangename en hinderlijke geuren. Hoofdstuk 6: Herzieningen artikel 13: Als de verantwoordelijke van de dienst een onderzoek wil doen naar de verdere noodzaak van hulp moet de begunstigde de toegang verlenen. Het OCMW kan de hulp schorsen of stopzetten als je dit weigert.

6 6 Hoofdstuk 7: Beroep artikel 14: Als je akkoord gaat met de beslissing van het OCMW, dan zorgt het OCMW voor de verdere uitvoering. Wanneer je echter meent dat het OCMW jouw rechten niet of onvoldoende heeft behartigd, kun je beroep instellen tegen de genomen beslissing. Je kunt dit doen door een aangetekende brief te zenden naar de Arbeidsrechtbank van Brussel (Quatre Brasstraat 19 te 1000 Brussel). Daarin vermeld je waarom je het besluit van het OCMW niet kunt aanvaarden. Het is belangrijk de aangetekende brief te versturen binnen de drie maanden na kennisgeving van de beslissing of binnen de drie maanden na de datum van het ontvangstbewijs. Hoofdstuk 8: Bescherming van de privacy artikel 15: Je hebt het recht van toegang en verbetering van je persoonlijke gegevens die bewaard worden op computer. Dit is vastgelegd in de privacywet van 8 december 1992 voor de bescherming van persoonsgegevens. Je kunt dat doen met een brief naar de voorzitter van het OCMW, Verbeytstraat 30, 1853 Grimbergen. Ook kun je contact opnemen met het openbaar register van de Commissie voor de bescherming van de Persoonlijke levenssfeer. Je dient dan het identificatienummer te vermelden. Dit nummer werd aan ons OCMW toegekend. Uiterlijk 45 dagen na jouw aanvraag worden u de gegevens bezorgd. Je kunt een aanvraag slechts éénmaal per 12 maanden indienen en dit kost 2,48.

7 7 Hoofdstuk 9: Temperatuur artikel 16: Als richtlijn volgen wij het Koninklijk Besluit van 21 april 1975, artikels 8 en 9. Daarin staat: In gesloten en doorlopen bezette werklokalen worden de minimum- en maximumtemperaturen als volgt vastgesteld: minimum 18 C maximum 26,7 C. In open werklokalen of werkplaatsen in open lucht dient niet gewerkt te worden wanneer de buitentemperatuur lager is dan 5 C. Toezicht, begeleiding, klachten en suggesties Jouw mening telt Tips, meldingen en klachten kun je ons meedelen. Wij staan er voor open! Klachten kun je schriftelijk te melden aan de secretaris, Verbeytstraat 30, 1853 Grimbergen. De klachtenprocedure kun je ook verkrijgen bij het OCMW of consulteren op onze website ( > ocmw > contact info) Wettelijke reglementaire feestdagen en dienstvrijstellingen Op de wettelijke en reglementaire feestdagen zijn de burelen van het OCMW gesloten. Op die dagen wordt er dus niet gewerkt door de medewerksters voor huishoudelijke hulp. Hou er rekening mee dat op deze dagen geen vervanging is voorzien.

8 8 Collectieve sluiting dienst huishoudelijke hulp Voor de dienst huishoudelijke hulp is er een collectieve sluiting tussen Kerst en Nieuwjaar. In die week bieden we geen huishoudelijke hulp. Bart Heiremans Diensthoofd Het reglement van de dienst voor huishoudelijke hulp is goedgekeurd op de raad van 8 oktober Het reglement staat op de website vanaf 30 januari 2014

REGLEMENT VAN DE DIENST VOOR HUISHOUDELIJKE HULP

REGLEMENT VAN DE DIENST VOOR HUISHOUDELIJKE HULP REGLEMENT VAN DE DIENST VOOR HUISHOUDELIJKE HULP Hoofdstuk 1: Toepassingsgebied artikel 1: De dienst huishoudelijke hulp van het OCMW van Grimbergen verbindt er zich toe huishoudelijke hulp te verlenen

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE DIENST VOOR HUISHOUDELIJKE HULP

REGLEMENT VAN DE DIENST VOOR HUISHOUDELIJKE HULP OCMW Grimbergen Verbeytstraat 30 1853 Grimbergen (Strombeek-Bever) REGLEMENT VAN DE DIENST VOOR HUISHOUDELIJKE HULP Hoofdstuk 1: Toepassingsgebied artikel 1: artikel 2: artikel 3: artikel 4: De dienst

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE DIENST VOOR HUISHOUDELIJKE HULP (OCMW Thuiszorgpunt)

REGLEMENT VAN DE DIENST VOOR HUISHOUDELIJKE HULP (OCMW Thuiszorgpunt) REGLEMENT VAN DE DIENST VOOR HUISHOUDELIJKE HULP (OCMW Thuiszorgpunt) TITEL 1 TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1. De dienst voor huishoudelijke hulp van het OCMW Grimbergen biedt huishoudelijke hulp aan eenieder

Nadere informatie

DOEL De dienst gezinszorg biedt hulp in het huishouden op het ogenblik dat het gezin / de bejaarde hiervoor niet meer kan instaan.

DOEL De dienst gezinszorg biedt hulp in het huishouden op het ogenblik dat het gezin / de bejaarde hiervoor niet meer kan instaan. WAT IS DE DIENST VOOR GEZINSZORG? DOEL De dienst gezinszorg biedt hulp in het huishouden op het ogenblik dat het gezin / de bejaarde hiervoor niet meer kan instaan. De dienst gezinszorg streeft ernaar

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT KARWEIDIENST - GROENDIENST

ALGEMEEN REGLEMENT KARWEIDIENST - GROENDIENST ALGEMEEN REGLEMENT KARWEIDIENST - GROENDIENST Wie is voor wat verantwoordelijk? Voor een aanvraag karweidienst kan men terecht bij maatschappelijk assistente Mieke Roose op iedere werkdag van 8.30 uur

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse Kinderopvang

Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse Kinderopvang Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse Kinderopvang 1 De contracterende partijen binnen de overeenkomst ORGANISATOR Gemeente Anzegem De Vierschaar 1-8570 Anzegem ondernemingsnr: BTW BE 0207.484.780

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KLUSJESDIENST

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KLUSJESDIENST HUISHOUDELIJK REGLEMENT KLUSJESDIENST DOELSTELLING Art. 1: De klusjesdienst van OCMW Meise wil aanvullend werken. Dat betekent dat zij karweien uitvoeren die de gebruiker niet meer zelf kan doen en waarvoor

Nadere informatie

REGLEMENT POETSDIENST

REGLEMENT POETSDIENST 1 REGLEMENT POETSDIENST 1. Doel De poetsdienst van het OCMW heeft tot doel de leefomgeving van cliënten te verbeteren door het verlenen van hulp onder de vorm van al dan niet tijdelijk wekelijkse schoonmaak

Nadere informatie

REGLEMENT POETSDIENST OCMW HERENTHOUT

REGLEMENT POETSDIENST OCMW HERENTHOUT REGLEMENT POETSDIENST OCMW HERENTHOUT De poetsdienst is een thuiszorgdienst die wordt uitgebaat door OCMW Herenthout, Bouwelse Steenweg 52, 2270 Herenthout DOEL Art. 1: De poetsdienst heeft tot doel om

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DOORGANGSWONINGEN OCMW GERAARDSBERGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DOORGANGSWONINGEN OCMW GERAARDSBERGEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT DOORGANGSWONINGEN OCMW GERAARDSBERGEN HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN Art. 1 Het OCMW Geraardsbergen met administratieve zetel te 9500 Geraardsbergen, Kattestraat 27, kan overeenkomstig zijn

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DE STAD TIENEN REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN EEN GEMEENTELIJKE MANTELZORGPREMIE

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DE STAD TIENEN REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN EEN GEMEENTELIJKE MANTELZORGPREMIE OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DE STAD TIENEN REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN EEN GEMEENTELIJKE MANTELZORGPREMIE Artikel 1 - Principe Binnen de perken van het goedgekeurde budget

Nadere informatie

REGLEMENT DIENST WARME MAALTIJDEN

REGLEMENT DIENST WARME MAALTIJDEN OCMW GEETBETS REGLEMENT DIENST WARME MAALTIJDEN 1. ALGEMENE INFORMATIE Art 1. Het doel van de dienst warme maaltijden is de betrokkene zo lang mogelijk in zijn thuismilieu te houden. Op deze manier krijgen

Nadere informatie

Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven BINNENSCHOOLSE KINDEROPVANG Huishoudelijk reglement 2012-2013 Inhoud Inhoud... 2 1. Voorwoord... 3 2. Algemeen... 4 2.1 Administratieve

Nadere informatie

ORGANISATIE VAN DE HULPVERLENING

ORGANISATIE VAN DE HULPVERLENING Poetshulp De dienst thuishulp heeft tot doel hulp te verstrekken aan gezinnen, bejaarden, zieken en/of personen met een handicap, die voor een kortere of langere periode niet meer in staat zijn in te staan

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT POETSDIENST

ALGEMEEN REGLEMENT POETSDIENST ALGEMEEN REGLEMENT POETSDIENST Wie is voor wat verantwoordelijk? Voor een aanvraag poetsdienst kan men terecht bij maatschappelijk assistente Mieke Roose op iedere werkdag (uitgezonderd woensdag) van 8.30

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE POETSDIENST

INFORMATIEBROCHURE POETSDIENST OCMW ASSENEDE Hoogstraat 57 9960 Assenede Tel.: 09/341.72.72 Fax: 09/343.07.43 INFORMATIEBROCHURE POETSDIENST Verantwoordelijke poetsdienst Luc De Groote: 09/341.72.76 Mevrouw, Mijnheer, Ter gelegenheid

Nadere informatie

Reglement poetsdienst OCMW Steenokkerzeel.

Reglement poetsdienst OCMW Steenokkerzeel. Reglement poetsdienst OCMW Steenokkerzeel. Doel: De poetsdienst van het OCMW staat hoofdzakelijk ter beschikking van bejaarden die omwille van gezondheidsproblemen of bijzondere sociale omstandigheden

Nadere informatie

Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg Huishoudelijk reglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-23-10-2008 01-09-2015

Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg Huishoudelijk reglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-23-10-2008 01-09-2015 Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg Huishoudelijk reglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-23-10-2008 1. Algemeen De Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg richt zich tot inwoners

Nadere informatie

Dienst Huishoudelijke Hulp

Dienst Huishoudelijke Hulp Dienst Huishoudelijke Hulp Reglement voor gebruikers Dienst Ouderen en Thuiszorg Dienst Huishoudelijke Hulp Binnenhof 2 3630 Maasmechelen Tel. 089 48 28 00 Fax. 089 76 79 10 info@ocmwmaasmechelen.be www.ocmwmaasmechelen.be

Nadere informatie

Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven. Huishoudelijk reglement 2013-2014

Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven. Huishoudelijk reglement 2013-2014 Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven 016 27 26 39 BINNENSCHOOLSE KINDEROPVANG Huishoudelijk reglement 2013-2014 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2. Algemeen... 4 2.1 Administratieve

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HET TIJDELIJK TER BESCHIKKING STELLEN VAN EEN NOODWONING KASTEELSTRAAT 8, 2 de verdiep, 1770 LIEDEKERKE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HET TIJDELIJK TER BESCHIKKING STELLEN VAN EEN NOODWONING KASTEELSTRAAT 8, 2 de verdiep, 1770 LIEDEKERKE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HET TIJDELIJK TER BESCHIKKING STELLEN VAN EEN NOODWONING KASTEELSTRAAT 8, 2 de verdiep, 1770 LIEDEKERKE Art.1 Het OCMW kan een woning als noodopvang ter beschikking stellen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement dienst gezinszorg OCMW Heusden-Zolder

Huishoudelijk reglement dienst gezinszorg OCMW Heusden-Zolder Huishoudelijk reglement dienst gezinszorg OCMW Heusden-Zolder Onze dienst gezinszorg biedt hulp aan gezinnen, bejaarden en mindervaliden die hulpbehoevend zijn en het huishoudelijk werk tijdelijk of blijvend

Nadere informatie

INTERNE AFSPRAKENNOTA WOONZORGCENTRUM Ter Biest

INTERNE AFSPRAKENNOTA WOONZORGCENTRUM Ter Biest 1 INTERNE AFSPRAKENNOTA WOONZORGCENTRUM Ter Biest Statuut van de instelling Het woonzorgcentrum Ter Biest is eigendom van en wordt beheerd door het OCMW van Grimbergen. De dagelijkse leiding is in handen

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst

Schriftelijke overeenkomst Schriftelijke overeenkomst De organisator Steurs Marleen Houthulststraat 161 2170 Merksem Gsm : 0497/62.55.10 Tel. in noodgeval : 03/645.77.81 ondernemingsnummer : BE0826.917.575 rechtsvorm : eenpersoonszaak

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NOODHUISVESTING OCMW

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NOODHUISVESTING OCMW HUISHOUDELIJK REGLEMENT NOODHUISVESTING OCMW Hoofdstuk 1 : algemene bepalingen Artikel 1 Het OCMW van Lubbeek kan in toepassing van artikel 1 in van de organieke wet van 8 juli 1976 materiële dienstverlening

Nadere informatie

INHOUD. Huishoudelijk Reglement. Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL DIENSTENCENTRUM T KLAVERTJE 3

INHOUD. Huishoudelijk Reglement. Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL DIENSTENCENTRUM T KLAVERTJE 3 Huishoudelijk reglement ANDERS MOBIEL LIMBURG T KLAVERTJE Informatiebrochure lokaal dienstencentrum t Klavertje Versie: mei 2019 02 INHOUD Huishoudelijk Reglement Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL

Nadere informatie

OVEREENKOMST TUSSEN KLANT EN OCMW VOOR DE INKOMENSGERELATEERDE POETSDIENST. Straat, postcode en gemeente: Rijksregisternummer:.

OVEREENKOMST TUSSEN KLANT EN OCMW VOOR DE INKOMENSGERELATEERDE POETSDIENST. Straat, postcode en gemeente: Rijksregisternummer:. OVEREENKOMST TUSSEN KLANT EN OCMW VOOR DE INKOMENSGERELATEERDE POETSDIENST Overeenkomst gesloten tussen: Naam: Straat, postcode en gemeente: Rijksregisternummer:. hierna genoemd de klant en OCMW GALMAARDEN,

Nadere informatie

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs Kosten en Vergoedingen Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs Geldig vanaf 1 juli 2016 1 Geldigheid De hieronder vermelde tarieven voor

Nadere informatie

Formulier 1: De schriftelijke overeenkomst. Overeenkomst

Formulier 1: De schriftelijke overeenkomst. Overeenkomst CONTRACTERENDE PARTIJEN DE ORGANISATOR Overeenkomst Naam organisator: OCMW Bree, Peerderbaan 37, 3960 Bree Naam Kinderdagverblijf: t Wiekernestje, Sint Jacobstraat z/n, 3960 Bree 089 848556 - kinderdagverblijf@bree.be

Nadere informatie

OVEREENKOMST PROEFABONNEMENT

OVEREENKOMST PROEFABONNEMENT OVEREENKOMST PROEFABONNEMENT Tussen de ondergetekenden : 1. DEN DIEPEN BOOMGAARD V.Z.W. met maatschappelijke zetel gelegen te 1850 Grimbergen, Rijkenhoekstraat 80 en ondernemingsnummer 0421.285.252; (abo@diepenboomgaard.be)

Nadere informatie

REGLEMENT MAALTIJDEN AAN HUIS

REGLEMENT MAALTIJDEN AAN HUIS REGLEMENT MAALTIJDEN AAN HUIS DOELSTELLING Art.1: Het leveren van warme maaltijden aan huis heeft als doel de gebruiker zo lang mogelijk in zijn thuismilieu te laten verblijven. Het nuttigen van een maaltijd

Nadere informatie

Farmaceutisch-technisch assistent (onbepaalde duur)

Farmaceutisch-technisch assistent (onbepaalde duur) Farmaceutisch-technisch assistent (onbepaalde duur) Tussen: de heer/mevrouw... wonende... en de heer/mevrouw.... wonende... farmaceutisch-technisch assistent, werd overeengekomen wat volgt : Art. 1. -

Nadere informatie

Verblijfsovereenkomst Voor een assistentiewoning/flat voor personen met een handicap

Verblijfsovereenkomst Voor een assistentiewoning/flat voor personen met een handicap Verblijfsovereenkomst Voor een assistentiewoning/flat voor personen met een handicap Deze overeenkomst is geen huurovereenkomst en valt als dusdanig niet onder de toepassing van de huurwetgeving maar wel

Nadere informatie

Groepsopvang voor baby s en peuters De Mereltjes Hasseltsesteenweg Tongeren Tel 012/

Groepsopvang voor baby s en peuters De Mereltjes Hasseltsesteenweg Tongeren Tel 012/ Groepsopvang voor baby s en peuters De Mereltjes Hasseltsesteenweg 16 3700 Tongeren Tel 012/23.70.26 kinderdagverblijf@mereltjes.be Schriftelijke overeenkomst/opvangplan Contracterende partijen De organisator:

Nadere informatie

Formulier 1 Overeenkomst

Formulier 1 Overeenkomst 1 Formulier 1 Overeenkomst CONTRACTERENDE PARTIJEN DE ORGANISATOR Naam organisator: OCMW Bree, Peerderbaan 37, 3960 Bree Naam Kinderdagverblijf: t Wiekernestje, Sint Jacobstraat z/n, 3960 Bree Gegevens:

Nadere informatie

Overeenkomst: Dienstencheques

Overeenkomst: Dienstencheques Overeenkomst: Dienstencheques Tussen de erkende onderneming Active Cleaning Services bvba, gevestigd Berkenlaan 2 te 1170 Watermaal Bosvoorde enerzijds en De gebruiker: (Mevrouw, de heer) Wonende.... anderzijds,

Nadere informatie

Reglement Minder Mobielen Centrale

Reglement Minder Mobielen Centrale Reglement Minder Mobielen Centrale De Minder Mobielen Centrale is een dienst die wordt georganiseerd door het Welzijnshuis van Waregem. De dienst is te bereiken op : Schakelstraat 43 8790 Waregem Voor

Nadere informatie

schriftelijke overeenkomst kinderopvang

schriftelijke overeenkomst kinderopvang schriftelijke overeenkomst kinderopvang Deze schriftelijke overeenkomst legt de rechten en plichten vast tussen Felies vzw organisator van de kinderopvang en de gebruiker De schriftelijke overeenkomst

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 T: +32 (0)473 491 574 E: I: Kinderdagverblijf Druppeltje voorziet dagopvang voor alle kinderen van 0 maand tot ze naar school gaan. Er wordt geen onderscheid gemaakt op grond

Nadere informatie

INTERNE AFSPRAKENNOTA woonzorgcentrum Ter Biest

INTERNE AFSPRAKENNOTA woonzorgcentrum Ter Biest A. Statuut van de instelling INTERNE AFSPRAKENNOTA woonzorgcentrum Ter Biest Het woonzorgcentrum is eigendom van en wordt beheerd door het OCMW van Grimbergen. De dagelijkse leiding is in handen van de

Nadere informatie

MINDER MOBIELEN CENTRALE BONHEIDEN REGLEMENT

MINDER MOBIELEN CENTRALE BONHEIDEN REGLEMENT 1 MINDER MOBIELEN CENTRALE BONHEIDEN REGLEMENT Goedgekeurd door de raad van maatschappelijk welzijn van 27/11/2017 en aangepast door de raad van maatschappelijk welzijn van 17/12/2018 1. Minder Mobielen

Nadere informatie

Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg

Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg Reglement voor gebruikers Goedgekeurd door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn d.d. 25/02/2013 Dienst Ouderen en Thuiszorg Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg

Nadere informatie

www.weerwerkpremie.be

www.weerwerkpremie.be www.weerwerkpremie.be Handleiding bij het besluit van de Vlaamse Regering van 24 juni 2005 Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap 6/2005 Inhoud Woord vooraf 2 1. Op wie is de maatregel van toepassing? 3

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie

Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie OCMW Boortmeerbeek Dienst thuiszorg Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie Artikel 1 Met ingang van 1 november 2010 kent het OCMW Boortmeerbeek een mantelzorgpremie toe aan de mantelzorgers

Nadere informatie

De DAV wordt georganiseerd door de VZW Eigen Thuis, in samenwerking met:

De DAV wordt georganiseerd door de VZW Eigen Thuis, in samenwerking met: DIENST AANGEPAST VERVOER De Dienst Aangepast Vervoer (afgekort DAV) biedt aangepast vervoer aan voor rolstoelgebruikers en mindermobielen uit de regio Halle Vilvoorde. De DAV wordt georganiseerd door de

Nadere informatie

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 28 maart 2002.

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 28 maart 2002. OCMW LONDERZEEL REGLEMENT: ONDERHOUD AAN HUIS Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 28 maart 2002. Aangepast bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 24 februari

Nadere informatie

Organisator Gezinsopvang De Mereltjes Hasseltsesteenweg Tongeren Tel 012/

Organisator Gezinsopvang De Mereltjes Hasseltsesteenweg Tongeren Tel 012/ Organisator Gezinsopvang De Mereltjes Hasseltsesteenweg 16 3700 Tongeren Tel 012/23.70.26 onthaalouders@mereltjes.be Schriftelijke overeenkomst/opvangplan Contracterende partijen De organisator: VZW De

Nadere informatie

Beschut Wonen Noord-Limburg V.Z.W.

Beschut Wonen Noord-Limburg V.Z.W. woensdag 20 juli 2016 BEGELEIDINGSOVEREENKOMST Tussen : 1. De V.Z.W. Beschut Wonen Noord-Limburg, Burgemeester Laenenstraat 7 bus 25 3900 Overpelt, hier vertegenwoordigd door Fons Plas (ondergetekende),

Nadere informatie

Formulier 1: De schriftelijke overeenkomst. t Wiekernestje,

Formulier 1: De schriftelijke overeenkomst. t Wiekernestje, CONTRACTERENDE PARTIJEN DE ORGANISATOR Naam organisator: OCMW Bree, Peerderbaan 37, 3960 Bree Naam Kinderdagverblijf: t Wiekernestje, 089/848556 - kinderdagverblijf@bree.be Ondernemingsnummer: 02 12293

Nadere informatie

VERGOEDINGSOVERZICHT

VERGOEDINGSOVERZICHT VERGOEDINGSOVERZICHT Versie 2015.01 1 Versie 2015.01 2 Inhoudsopgave 1.Vergoeding...3 1.1.Voorschools kinderen...3 a)extra kosten... 3 b)schadevergoeding...4 c)indexatie...4 1.2.Naschoolse kinderen...4

Nadere informatie

REGLEMENT OP DE MANTELZORGTOELAGE geldig vanaf 1 juli 2013

REGLEMENT OP DE MANTELZORGTOELAGE geldig vanaf 1 juli 2013 REGLEMENT OP DE MANTELZORGTOELAGE geldig vanaf 1 juli 2013 goedgekeurd door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 27 mei 2013 Hieronder vindt u de volledige tekst van het mantelzorgreglement. De dienst

Nadere informatie

OVEREENKOMST ZELFOOGST 2019

OVEREENKOMST ZELFOOGST 2019 OVEREENKOMST ZELFOOGST 2019 Den Diepen Boomgaard is een sociaal én duurzaam project. Respect voor mens en milieu staan daarbij centraal. Als maatwerkbedrijf biedt werkkansen aan mensen die elders op de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Ukkepuk Kortrijksestraat 117 3010 Kessel-Lo Tel: 016/43 77 07 www.ukkepukje.be email: info@ukkepukje.be Bvba De Opvang ON: 0809 744 320 Algemeen verantwoordelijke: Hilde Vranckx

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement t Viencentje Leopoldstraat 25 8580 Avelgem 056/64 74 78 www.viencentje.be Huishoudelijk reglement 1 april 2015 Algemene informatie Inleiding HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT: - IS EEN ALGEMEEN DOCUMENT DAT

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds vanaf 1 september 2017

Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds vanaf 1 september 2017 Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds vanaf 1 september 2017 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 22 mei 2017 Bekendgemaakt op 23 mei 2017 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2. Doelgroep en

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST - ARBEIDER BEPAALDE DUUR DEELTIJDS

ARBEIDSOVEREENKOMST - ARBEIDER BEPAALDE DUUR DEELTIJDS ARBEIDSOVEREENKOMST - ARBEIDER BEPAALDE DUUR DEELTIJDS Tussen de ondertekenden : En, De werkgever Inschrijving in het rijksregister onder het nummer : Nationaliteit : Arbeidskaart : Vrijgesteld Nodig 1

Nadere informatie

Klussendienst Huishoudelijk reglement

Klussendienst Huishoudelijk reglement Klussendienst Huishoudelijk reglement Het OCMW start vanaf 01-01-2008 een samenwerking met natuur en landschapsbeheer Limburg (NL Limburg) om de klussendienst in de gemeente Zutendaal uit te bouwen en

Nadere informatie

Verplichting om een aanbod te doen en uitsluitingen

Verplichting om een aanbod te doen en uitsluitingen De specifieke regeling van outplacement voor werknemers van minstens 45 jaar is van toepassing wanneer: de werkgever van de ontslagen werknemer onder de privé-sector valt de werknemer niet ontslagen werd

Nadere informatie

Reglement huishoudelijke hulp dienstencheques

Reglement huishoudelijke hulp dienstencheques Reglement huishoudelijke hulp dienstencheques 1. Algemeen Met de dienstencheques kunnen particulieren, met financiële tussenkomst van de overheid, beroep doen op huishoudelijke hulp. De dienstencheque

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 09.01.2014 Doel HUISHOUDELIJK REGLEMENT NOODOPVANGVOORZIENINGEN OCMW BEERSEL 1. De noodopvang wil een onmiddellijk onderkomen bieden aan Beerselaars die plotseling

Nadere informatie

TITEL I. Voorwaarden tot het bekomen van een mantelzorgpremie

TITEL I. Voorwaarden tot het bekomen van een mantelzorgpremie OCMW Boortmeerbeek Dienst thuiszorg Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie Artikel 1 Met ingang van 1 november 2010 kent het OCMW Boortmeerbeek een mantelzorgpremie toe aan de mantelzorgers

Nadere informatie

H.T. Aanvraagformulier (uitgave 2008) Huurtoelage

H.T. Aanvraagformulier (uitgave 2008) Huurtoelage Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest DIRECTIE HUISVESTING CCN - Noordstation - Vooruitgangstraat 80 bus 1 H.T 1035 Brussel Aanvraagformulier (uitgave 2008) Opdat de aanvraag op geldige wijze

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST STEDELIJKE BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG EN/OF XXL-OPVANG

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST STEDELIJKE BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG EN/OF XXL-OPVANG SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST STEDELIJKE BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG EN/OF XXL-OPVANG INFO KINDEROPVANG Organisator: Naam: stad Bilzen Adres: Deken Paquayplein 1, 3740 BILZEN Kinderopvang (bureel) Naam: stedelijke

Nadere informatie

OVEREENKOMST TUSSEN KLANT EN OCMW VOOR DE POETSDIENST MET DIENSTENCHEQUES. Straat, postcode en gemeente: Rijksregisternummer:.

OVEREENKOMST TUSSEN KLANT EN OCMW VOOR DE POETSDIENST MET DIENSTENCHEQUES. Straat, postcode en gemeente: Rijksregisternummer:. OVEREENKOMST TUSSEN KLANT EN OCMW VOOR DE POETSDIENST MET DIENSTENCHEQUES Overeenkomst gesloten tussen: Naam: Straat, postcode en gemeente: Rijksregisternummer:. Klantsnummer Sodexho: hierna genoemd de

Nadere informatie

OVEREENKOMST ABONNEMENT

OVEREENKOMST ABONNEMENT OVEREENKOMST ABONNEMENT Tussen de ondergetekenden : 1. DEN DIEPEN BOOMGAARD V.Z.W. met maatschappelijke zetel gelegen te 1850 Grimbergen, Rijkenhoekstraat 80 en ondernemingsnummer 0421.285.252; (abo@diepenboomgaard.be)

Nadere informatie

Schriftelijke Overeenkomst kinderdagverblijf t Knuffeltje

Schriftelijke Overeenkomst kinderdagverblijf t Knuffeltje Schriftelijke Overeenkomst kinderdagverblijf t Knuffeltje 1. Contracterende partijen DE ORGANISATOR FV t Knuffeltje Carry Steenssens Dorpstraat 7 9130 Kieldrecht GSM: 0472/48.55.11 Email: tknuffeltje@hotmail.com

Nadere informatie

REGLEMENT DIENST LOGISTIEKE HULP

REGLEMENT DIENST LOGISTIEKE HULP OCMW GEETBETS REGLEMENT DIENST LOGISTIEKE HULP 1. ALGEMENE INFORMATIE Art 1. Het doel van deze dienst is de betrokkene zo lang mogelijk in zijn thuismilieu te houden. De technisch beambte helpt bejaarden,

Nadere informatie

Biopakket reglement 1. OMSCHRIJVING

Biopakket reglement 1. OMSCHRIJVING Biopakket reglement 1 1. OMSCHRIJVING Het biopakket is een gevarieerd assortiment van biologische groenten en/of fruit. De abonnee is een klant die zich ertoe verbindt wekelijks of tweewekelijks een biopakket

Nadere informatie

KLUSJESDIENST REGLEMENT VAN ORDE

KLUSJESDIENST REGLEMENT VAN ORDE KLUSJESDIENST REGLEMENT VAN ORDE HOOFDSTUK I DOEL Artikel 1 De klusjesdienst verstrekt hulp aan gezinnen, alleenstaanden, bejaarden en mindervaliden bij het uitvoeren van allerlei klusjes en herstelwerken

Nadere informatie

OVEREENKOMST ZELFOOGST /CSA GROENTEPAKKET

OVEREENKOMST ZELFOOGST /CSA GROENTEPAKKET OVEREENKOMST ZELFOOGST /CSA GROENTEPAKKET Den Diepen Boomgaard is een sociaal én duurzaam project. Respect voor mens en milieu staan daarbij centraal. Als maatwerkbedrijf biedt werkkansen aan mensen die

Nadere informatie

scholen, socio-economische en sportverenigingen kunnen ten vroegste drie maanden voor de geplande datum definitief boeken.

scholen, socio-economische en sportverenigingen kunnen ten vroegste drie maanden voor de geplande datum definitief boeken. boekingsprocedure voorrangsregeling jeugdgroepen hebben een onbeperkt voorrangsboekingsrecht. scholen, socio-economische en sportverenigingen kunnen ten vroegste drie maanden voor de geplande datum definitief

Nadere informatie

Afsprakennota. Wat is gezinszorg? Voor wie?

Afsprakennota. Wat is gezinszorg? Voor wie? OCMW Sint-Pieters-Leeuw Fabriekstraat 1B 1601 Ruisbroek Afsprakennota Wat is gezinszorg? De dienst Gezinszorg wordt georganiseerd door het Besluit van de Vlaamse Regering van 24 juli 1997 tot regeling

Nadere informatie

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Dagopvang voor kinderen tussen de 0 en 3 jaar.

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Dagopvang voor kinderen tussen de 0 en 3 jaar. Kosten en Vergoedingen Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Dagopvang voor kinderen tussen de 0 en 3 jaar. Geldig vanaf 1 april 2016 1 Geldigheid De hieronder vermelde tarieven voor kosten en vergoedingen

Nadere informatie

DIENST GEZINSZORG EN AANVULLENDE THUISZORG

DIENST GEZINSZORG EN AANVULLENDE THUISZORG DIENST GEZINSZORG EN AANVULLENDE THUISZORG Algemene voorwaarden Sociaal Huis Koksijde Ter Duinenlaan 34, 8670 Koksijde gezinszorg@sociaalhuiskoksijde.be 058 53 43 43 Voorstelling Iedereen die in Koksijde

Nadere informatie

FINANCIEEL REFERENTIEKADER: BEHANDELING VAN LEEFLOONDOSSIERS

FINANCIEEL REFERENTIEKADER: BEHANDELING VAN LEEFLOONDOSSIERS FINANCIEEL REFERENTIEKADER: BEHANDELING VAN LEEFLOONDOSSIERS INLEIDING Onderstaande tekst betreft het beleid met voorwaarden omtrent de toekenning van recht op maatschappelijke integratie (leefloon). Hierbij

Nadere informatie

H.T. Aanvraagformulier (uitgave 2008) Huurtoelage

H.T. Aanvraagformulier (uitgave 2008) Huurtoelage Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest DIRECTIE HUISVESTING CCN - Noordstation - Vooruitgangstraat 80 bus 1 H.T 1035 Brussel Aanvraagformulier (uitgave 2008) Opdat de aanvraag op geldige wijze

Nadere informatie

IMMO WENDUINE NV Hr. Brugge BTW BE /

IMMO WENDUINE NV Hr. Brugge BTW BE / IMMO WENDUINE NV Hr. Brugge 70345 BTW BE- 438-505-128 050/ 41 88 41 nw@immo-wenduine.be 050/42 85 80 www.immo-wenduine.be VERWERVINGSPREMIE VOOR JONGE GEZINNEN Het stadsbestuur wenst jonge gezinnen, woonachtig

Nadere informatie

REGLEMENT OPPASDIENST

REGLEMENT OPPASDIENST OCMW GEETBETS REGLEMENT OPPASDIENST 1. ALGEMENE INFORMATIE Art 1. Het doel van de oppasdienst is de betrokkene zo lang mogelijk in zijn thuismilieu te houden. De technisch beambte houdt de zieke/bejaarde/

Nadere informatie

WAT MOET U DOEN IN HET KADER VAN OUTPLACEMENT?

WAT MOET U DOEN IN HET KADER VAN OUTPLACEMENT? WAT MOET U DOEN IN HET KADER VAN OUTPLACEMENT? Ten gevolge van de zesde staatshervorming, is deze bevoegdheid overgedragen aan de gewesten. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het die verantwoordelijk

Nadere informatie

OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 26.03.2015

OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 26.03.2015 OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 26.03.2015 Bekendmaking website: 27.03.2015 THUISZORG OCMW BEERSEL Algemene voorwaarden dienstreglementering DOEL 1. Het OCMW stelt zich tot doel om zorgbehoevende

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOLWASSENENONDERWIJS

RICHTLIJNEN VOLWASSENENONDERWIJS RICHTLIJNEN VOLWASSENENONDERWIJS 2008-2009 Het aantal ingevulde uren per week kan variëren naargelang de behoeften van het moment, zonder evenwel het dag-/jaarmaximum te overschrijden. De toegekende uren

Nadere informatie

POETSDIENST REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN DIENSTENCHEQUES

POETSDIENST REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN DIENSTENCHEQUES OCMW Lichtervelde Statiestraat 80 8810 Lichtervelde POETSDIENST REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN DIENSTENCHEQUES 1 Alle aanvragen tot het verkrijgen van poetshulp dienen gericht te zijn, tot de Sociale

Nadere informatie

OCMW Geraardsbergen. Poetshulp Gezinszorg Maaltijden aan huis Mindermobielencentrale

OCMW Geraardsbergen. Poetshulp Gezinszorg Maaltijden aan huis Mindermobielencentrale OCMW Geraardsbergen Dienst Thuiszorg Poetshulp Gezinszorg Maaltijden aan huis Mindermobielencentrale Adres: Sociaal Huis Geraardsbergen, 4 de verdieping Kattestraat 27 9500 Geraardsbergen Tel. 054 43 20

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST IN HET KADER VAN HET PROJECT GERODENT

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST IN HET KADER VAN HET PROJECT GERODENT SAMENWERKINGSOVEREENKOMST IN HET KADER VAN HET PROJECT GERODENT Tussen : HET UNIVERSITAIR ZIEKENHUIS GENT, met zetel te 9000 Gent, De Pintelaan 185, vertegenwoordigd door prof. dr. F. Colardyn, afgevaardigd

Nadere informatie

Opnameovereenkomst dagverzorgingscentrum Hanswijk

Opnameovereenkomst dagverzorgingscentrum Hanswijk Opnameovereenkomst dagverzorgingscentrum Hanswijk Deze opnameovereenkomst wordt afgesloten tussen: Enerzijds Zorgbedrijf Rivierenland, Wilsonstraat 28a, 2860 Sint-Katelijne-Waver, dat het dagverzorgingscentrum

Nadere informatie

LOGO OCMW Dit betekent dat u concreet:

LOGO OCMW Dit betekent dat u concreet: GEINDIVIDUALISEERD PROJECT VOOR MAATSCHAPPELIJKE INTEGRATIE (art. 11 van de wet van 26 mei 2002 betreffende het recht op maatschappelijke integratie en art. 10 tot 21 KB 11 juli 2002 houdende het algemeen

Nadere informatie

Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg

Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg Reglement voor gebruikers Goedgekeurd door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn d.d. 23 juni 2014 Dienst Ouderen en Thuiszorg Dienst Gezinszorg en Aanvullende

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Huishoudelijk reglement Sociaal Huis Bornem & Sint-Amands Aangepast vervoer 1 april 2018

Inhoudsopgave. Huishoudelijk reglement Sociaal Huis Bornem & Sint-Amands Aangepast vervoer 1 april 2018 Huishoudelijk reglement Sociaal Huis Bornem & Sint-Amands Aangepast vervoer 1 april 2018 Inhoudsopgave 1. Minder Mobielen Centrale (MMC)... 2 a. Wat is de MMC?... 2 b. Gebruikers... 2 i. Doelgroep... 2

Nadere informatie

Verblijfsadres (indien verschillend):. Wettelijk vertegenwoordigd door (naam):...

Verblijfsadres (indien verschillend):. Wettelijk vertegenwoordigd door (naam):... PROTOCOL BEWONERS INCLUSIEF WONEN (IWO) Protocol van verblijf (hierna genoemd de overeenkomst) afgesloten tussen: VZW Martine Van Camp, Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest, vertegenwoordigd door Erik Peirelinck,

Nadere informatie

Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven. Huishoudelijk reglement

Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven. Huishoudelijk reglement Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven BINNENSCHOOLSE KINDEROPVANG Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement vzw Kinderopvang Leuven Inhoud 1. Voorwoord... 3

Nadere informatie

AFSPRAKENNOTA Poetsdienst aan huis

AFSPRAKENNOTA Poetsdienst aan huis AFSPRAKENNOTA Poetsdienst aan huis Adres: OCMW Beveren, Oude Zandstraat 92, 9120 Beveren Tel.: 03 750 46 68 e-mail: thuiszorg@beveren.be website: www.beveren.be Erkenningsnummer 169 INHOUD Afsprakennota...

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR STUDENTEN

ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR STUDENTEN ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR STUDENTEN Tussen de ondergetekenden : de werkgever : vertegenwoordigd door de student : Geboren op / / te wordt overeengekomen hetgeen volgt : Artikel 1 : De werkgever werft de

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE

ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE Wie is voor wat verantwoordelijk? Wie lid wil worden van de Minder Mobielen Centrale kan voor een aanvraag terecht bij maatschappelijk assistente Mieke Roose

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De Bonte Bietjes ondernemingsnummer Algemeen

Huishoudelijk reglement De Bonte Bietjes ondernemingsnummer Algemeen Huishoudelijk reglement De Bonte Bietjes ondernemingsnummer 0848.866.695 Algemeen Contactgegevens Rebecca Sienaert StGillisplein 30/1 3300 Kumtich 0479 296 295 rebecca@debontebietjes.be Doelgroep Kindjes

Nadere informatie

VERGOEDINGSOVERZICHT

VERGOEDINGSOVERZICHT VERGOEDINGSOVERZICHT Versie 2016.01 GO 1 Versie 2016.01 GO 2 Inhoudsopgave 1.Vergoeding...3 1.1.Voorschools kinderen...3 a)extra kosten...3 b)schadevergoeding...4 c)indexatie...4 1.2.Naschoolse kinderen...4

Nadere informatie

Farmaceutisch-technisch assistent (bepaalde duur)

Farmaceutisch-technisch assistent (bepaalde duur) Farmaceutisch-technisch assistent (bepaalde duur) Tussen: de heer/mevrouw... wonende... en de heer/mevrouw.... wonende... farmaceutisch-technisch assistent, werd overeengekomen wat volgt : Art. 1. - De

Nadere informatie

Opname - overeenkomst

Opname - overeenkomst Opname - overeenkomst Dagverzorgingscentrum Gasthuisstraat 2 1730 Asse 02/452.80.67 Secretaris: Nicole De Reuse Voorzitter: Micheline De Mol 1 Identificatiegegevens Tussen de ondergetekenden: Enerzijds:

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds voor het schooljaar

Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds voor het schooljaar Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds voor het schooljaar 2015-2016 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 22 februari 2016 Bekendgemaakt op 25 februari 2016 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

MINDER MOBIELEN CENTRALE (MMC) TONGEREN. Huishoudelijk Reglement Minder Mobielen Centrale (MMC) Artikel 1: Aanbod:

MINDER MOBIELEN CENTRALE (MMC) TONGEREN. Huishoudelijk Reglement Minder Mobielen Centrale (MMC) Artikel 1: Aanbod: MINDER MOBIELEN CENTRALE (MMC) TONGEREN Huishoudelijk Reglement Minder Mobielen Centrale (MMC) Artikel 1: Aanbod: De Minder Mobielen Centrale (MMC) biedt vervoer op oproep aan senioren en personen met

Nadere informatie