VERSLAG VERGADERING ALGEMEEN BESTUUR WATERSCHAPSBEDRIJF LIMBURG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG VERGADERING ALGEMEEN BESTUUR WATERSCHAPSBEDRIJF LIMBURG"

Transcriptie

1 DIRECTIE Maria Theresialaan 99 Postbus AH Roermond DIRECTIE Tel: Fax: VERSLAG VERGADERING ALGEMEEN BESTUUR WATERSCHAPSBEDRIJF LIMBURG DATUM EN TIJDSTIP: 22 SEPTEMBER 2009 OM UUR Aanwezig: dhr. ir. H.A. van Alderwegen (voorzitter) dhr. M.J. Clumpkens dhr. L.H. Dohmen dhr. drs. T.J.G.M. Hanssen dhr. A.W.M. Kersten dhr. drs. C.H.J.M. Lebens dhr. ir. P.J.P. de Lange dhr. drs. A.P. Resoort dhr. P.G.M. Theelen dhr. G.J.O.W. Vanhommerig dhr. ir. G.C.J.J. Stevens (directeur) dhr. ir. H.A. Zuurmond (notulist) dhr. S. v.d. Linden (agendapunt 6) Afwezig met kennisgeving: dhr. dr. J.J. Schrijen (vice-voorzitter) mevr. drs. W.P.H.M. Janssen-Camp dhr. J.G.W.M. Dejong dhr. P.J.C.W. Stelder 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet allen welkom. Daarbij memoreert hij dat de vorige geplande vergadering op 7 juli 2009 niet heeft plaatsgevonden aangezien de besluitvorming over de meerjarenraming en de begroting 2010 schriftelijk heeft plaatsgevonden. De ontvangen zienswijzen van de beide Waterschappen daarover gaven wel enige aanbevelingen maar hebben niet geleid tot een wijziging. In deze vergadering wordt bevestigd dat het Algemeen Bestuur van het WBL zowel de meerjarenraming alsmede de begroting 2010 formeel heeft vastgesteld. Verder meldt hij dat bij de behandeling van agendapunt 6 (Inkoop energie) dhr. S. van der Linden aanwezig zal zijn. 2. Vaststellen verslag vergadering Algemeen Bestuur d.d. 9 juni 2009 Tekstueel: Blz. 3, agendapunt 3, Vaststellen Jaarrekening 2008, 16 de regel: Door dhr. Theelen wordt opgemerkt dat hij in de vorige vergadering al gevraagd had het begrip positief of negatief resultaat bij het WBL te vervangen door exploitatieoverschot of exploitatietekort. Besloten wordt deze terminologie in de toekomst te gebruiken.

2 - 2 - Blz. 3, agendapunt 4, Conceptbegroting 2010, concept meerjarenraming met brieven WRO en WPM hieromtrent, 9 de regel: tussen voor en deel het woord een tussenvoegen. Met inachtname van voorgaande wijzigingen wordt het concept-verslag vastgesteld. Naar aanleiding van: Blz. 2, agendapunt 3, Vaststellen Jaarrekening 2008 : Door dhr. Hanssen wordt gevraagd waaarom voor 3 jaar gekozen is bij het aangaan van een nieuw contract met de accountant. De voorzitter deelt daarop mede dat bij agendapunt 12 wordt voorgesteld het contract met 1 jaar te verlengen. Blz. 3, agendapunt 4, Concept-begroting 2010, concept-meerjarenraming met brieven WRO en WPM hieromtrent : Naar aanleiding van de opmerking dat de bezetting van de ondersteunende units te hoog zou zijn vraagt dhr. Hanssen op welke wijze dit opgelost kan worden. Dhr. Stevens antwoordt hierop dat bij vertrek van medewerkers bij de ondersteunende units de dan ontstane vacatures op dit moment niet ingevuld worden. 3. MARAP 2 de kwartaal 2009 Door de voorzitter wordt medegedeeld dat conform eerdere afspraken bij de behandeling van dit punt ook de D.B.-leden volledig deelnemen aan de discussie en eventuele op- en aanmerkingen naar voren kunnen brengen. De MARAP wordt bladzijdegewijs behandeld. * Blz. 2, Totaal WBL: Dhr. Stevens geeft een toelichting over de ziektecijfers waarbij hij aangeeft dat de hoogte daarvan voor een deel bepaald wordt door langdurig zieken. * Blz. 7, ZVB, 2, toelichting baten: Op een vraag van dhr. Hanssen wordt door dhr. Zuurmond geantwoord dat de correctie van het uurloon van de projectmedewerkers louter een administratieve aanpassing is. * Blz. 8, ZVB, 3.1.2, slibdrogers: Dhr. Clumpkens vraagt naar de stand van zaken m.b.t. de tijdelijke opslag van het ontwaterd slib in de duwbakken. Dhr. Stevens deelt mede dat ca. driekwart van de in de MARAP genoemde hoeveelheid opgeslagen slib inmiddels afgevoerd is. Het overblijvende deel wordt voor 50 % afgevoerd naar Duitsland en voor 50 % naar Swiss Combi Technology in Friesland alwaar het gedroogd wordt. Dit gedroogde slib wordt vervolgens afgevoerd naar BioMill in Maastricht. Op een vraag van dhr. Clumpkens of we bij de afzet naar Duitsland weten hoe het ontwaterd slib verwerkt wordt antwoordt dhr. Stevens dat dit niet volledig bekend is. Het bedrijf dat het ontwaterd slib in Duitsland afzet verzorgt ook alle benodigde vergunningen en is derhalve volledig verantwoordelijk voor de verwerking in Duitsland. * Blz. 12, ZVB, 3.6.4, Pilot Venlo: Door de voorzitter wordt toegezegd dat in de 3 de kwartaalmarap 2009 nader gerapporteerd zal worden over de behaalde resultaten bij de proeven op de rwzi Venlo op het gebied van slibvoorbereiding voordat dit vergist wordt.

3 - 3 - * Blz. 13, ZVB, 3.6.5, voortgang implementatie nieuwe organisatie: Op een vraag van dhr. Clumpkens geeft dhr. Stevens een korte toelichting over de stand van zaken bij de invoering van de nieuwe organisatie van ZVB. * Blz. 21, Laboratorium: Dhr. Stevens deelt mede dat onlangs bij Intertek een aantal fouten zijn gemaakt bij het analyseren van bedrijfsmonsters. Twee bedrijven hebben om die reden ten onrechte een brief gekregen waar in staat dat ze de vergunningsvoorwaarden overschreven hebben. E.e.a. is inmiddels gecorrigeerd. * Blz. 31, Bestuur: Dhr. Clumpkens is van mening dat bij budgetoverschrijdingen er geen begrotingswijzigingen doorgevoerd moeten worden. Dan wordt duidelijker zichtbaar waar overschrijdingen hebben plaatsgevonden. Door dhr. Stevens wordt hierop geantwoord dat het huidige systeem waarbij een budget niet mag worden overschrijden voor de budgetbewaking goed werkt en dat hij derhalve hieraan toch wil blijven vasthouden. Met inachtname van de gemaakte opmerkingen wordt de MARAP t/m 2 de kwartaal 2009 conform vastgesteld. Vervolgens wordt de bijgevoegde brief Managementrapportage WBL t/m 2 de kwartaal aan de beide Limburgse Waterschappen besproken. Na een opmerking van dhr. Theelen wordt afgesproken op blz. 3 de 11 de t/m 13 de regel over de aanpak professionalisering excursies te verwijderen. Verder wordt de tekst op blz. 2 over het Bestuurlijk waterpanel geactualiseerd. Op blz. 5 worden de 4 de t/m 6 de regel verwijderd. In de volgende kwartaalmarap zal ingegaan worden op de dienstverlening met het bureau Verontreinigingsheffing Rijkswaterstaat. De brief aan de Algemeen Besturen van de beide Waterschappen wordt met inachtname van de genoemde aanpassingen goedgekeurd en zo spoedig mogelijk verstuurd. 4. Slibverwerking na 2014 Besloten wordt de behandeling van dit onderwerp te laten plaatsvinden in een besloten vergadering. Derhalve zal deze behandeling in aparte vertrouwelijke notulen worden vastgelegd. 5. Strategie met betrekking tot verzelfstandiging van de unit Waterschapsheffingen Door de voorzitter wordt aan de hand van het voorstel een toelichting gegeven. Dhr. Resoort merkt op dat hij gelet op de vorige afspraken over dit onderwerp een meer strategische nota had verwacht waarbij ook alternatieven uitgewerkt zouden zijn. Na discussie wordt afgesproken dat in het A.B.-voorstel van 1 december a.s. ook een vergelijking gemaakt zal worden met het doorzetten van de huidige structuur. Verder wordt ook afgesproken dat in het voorstel van 1 december a.s. de financiële risico s die het WBL op dit moment loopt scherper in beeld gebracht zullen worden met daarbij ook op welke wijze deze risico s in de toekomstige situatie ingedekt zullen worden. Door dhr. Clumpkens wordt aandacht gevraagd voor het toezicht op de nieuwe organisatie en wel specifiek op het gebied van de financiële zaken.

4 - 4 - Met inachtname van de gemaakte opmerkingen stemt het Algemeen Bestuur in met: - de aanpak om te komen tot de opstelling van een organisatieplan voor een te verzelfstandigen unit Waterschapsheffingen; - de daarbij te hanteren uitgangspunten zoals in het voorstel zijn geformuleerd. 5b. Consequenties voor ontwikkeling WBL als gevolg van de verzelfstandiging van de unit Waterschapsheffingen Door de voorzitter wordt aan de hand van het voorstel een toelichting gegeven. Met betrekking tot de juridische structuur wordt door een aantal bestuursleden naar voren gebracht dat daarbij een (overheids) B.V. of N.V. tot de mogelijkheden zou kunnen behoren. Door de voorzitter wordt hierop geantwoord dat t.o.v. de huidige situatie het noodzakelijk is de bestuurlijke aansturing te vereenvoudigen en te optimaliseren maar dat in principe de huidige juridische structuur gehandhaafd kan blijven. Wel zal in het op te stellen organisatievoorstel aangegeven dienen te worden welke voordelen dit heeft t.o.v. een eventuele B.V.-of N.V.-structuur. Met inachtname van de gemaakte opmerkingen stemt het Algemeen Bestuur in met: - de aanpak om te komen tot de opstelling van een organisatieplan voor het na een eventuele verzelfstandiging van de unit Waterschapsheffingen overblijvende deel van het WBL; - de daarbij te hanteren uitgangspunten zoals in het voorstel zijn geformuleerd. 6. Inkoop energie Dhr. v.d. Linden die de inkoop van energie binnen het WBL verzorgt is aanwezig bij de bespreking van dit agendapunt. Door dhr, Clumpkens wordt opgemerkt dat de inkoop van de laatste 25 % gebaseerd is op gevoel/marktverwachting/emotie. Hij is het hier niet mee eens en is van mening dat dit gebaseerd zou moeten zijn op een vastgesteld beleid. Afgesproken wordt dat dhr. v.d. Linden meegenomen zal worden in het overleg van het inkoopcollectief de gezamenlijke waterbedrijven. De voorzitter stelt voor dit onderwerp ook in het Algemeen Bestuur van de beide Waterschappen aan de orde te stellen waarbij dan wel rekening wordt gehouden met de opmerking van dhr. Clumpkens. 7. Samenvoeging van de rwzi Simpelveld met de rwzi Wijlre Door dhr. Clumpkens en dhr. Vanhommerig wordt gevraagd of het echt noodzakelijk is dat een deel van de aan te leggen nieuwe transportleiding als persleiding wordt uitgevoer. Afgesproken wordt dat dit uitgezocht zal worden. (Navraag wijst uit dat gelet op de geografie en de ligging t.o.v. de bebouwing een persleiding de beste oplossing is. In het ontwerp zijn diverse alternatieven bekeken zoals ook een vrijvervalleiding). Het Algemeen Bestuur besluit: * in principe in te stemmen met het in 2013 opheffen van de rwzi Simpelveld en het transporteren van het afvalwater van de genoemde rwzi naar Wijlre om het aldaar te zuiveren. De definitieve besluitvorming zal bij de kredietvotering plaatsvinden: * in principe in te stemmen met het uiterlijk in 2013 alle KRW-maatregelen te treffen op de rwzi Wijlre. De definitieve besluitvorming vindt plaats bij de kredietvotering; * in te stemmen met de als gevolg van deze clustering in het voorstel aangegeven aanwijzingen in het Meerjareninvesteringsprogramma (MIP) , het uitgavenbudget 2009 en de Meerjarenraming (MJR)

5 Krediet renovatie rwzi Susteren Dhr. Hanssen vraagt of er bij het WBL gewerkt wordt met groot onderhoudsplan. Dhr. Stevens antwoordt hierop dat dit inderdaad het geval is. Op een vraag van dhr. Theelen of het WBL bij aanbestedingen al merkt dat de inschrijvingen lager zijn als gevolg van de economische crisis antwoordt dhr. Stevens dat bij de aanbesteding Venray we in ieder geval zeer binnen het budget zijn gebleven. Het Algemeen Bestuur besluit een uitvoeringskrediet ad ,-- te voteren voor de renovatie van de rwzi Susteren. 9. Rwzi Susteren zandverwijdering Dhr. Clumpkens vraagt hoe het proces verloopt bij het voteren van kredieten. Afgesproken wordt dat dhr. Clumpkens vanuit het ambtelijk apparaat hierover uitleg zal krijgen. Het Algemeen Bestuur besluit in te stemmen met het verhogen van het krediet voor de rwzi Susteren, zandverwijdering met ,-- tot , Samenwerking met bureau Rijksheffingen op het gebied van belastingheffing Op een vraag van dhr. Hanssen geeft de voorzitter een toelichting op artikel 11 van de overeenkomst. Het Algemeen Bestuur besluit in te stemmen met het aangaan van een dienstverleningsovereenkomst met Bureau verontreinigingsheffing Rijkswateren Rijkswaterstaat (RWS) met ingang van op het gebied van belastingheffing en inning (heffing en inning van aanslagen RWS belastingjaar 2009 en eerder vallen buiten de scope van de samenwerking). 11. Actuele ontwikkelingen kwijtscheldingsbeleid Het Algemeen Bestuur neemt kennis van de notitie Kwijtscheldingsbeleid; geautomatiseerde kwijtschelding en kan zich vinden in het besluit van het Dagelijks Bestuur om deel te nemen aan het pilotproject geautomatiseerde kwijtschelding. 12. Keuze accountant voor controle 2009 Het Algemeen Bestuur besluit: - in te stemmen met de verlenging van de opdracht voor de jaarrekeningcontrole aan Ernst en Young Accountants met een jaar voor de controlewerkzaamheden over het dienstjaar 2009; - samen met Waterschap Peel en Maasvallei en Waterschap Roer en Overmaas, ingaande het dienstjaar 2010 de controlewerkzaamheden door de accountant gezamenlijk aan te bieden. 13. Benoeming AWB-commissie Het Algemeen Bestuur besluit: - in te stemmen met de benoeming van de volgende leden voor de AWB-commissie: * de heer M.J. Derckx als voorzitter; * de heer C. Breuer als lid; * de heer mr. W. Wetzels als lid; * de heer M. Hissel aan te w ijzen als plaatsvervangend lid; - de heer H. Stakenborg aan te wijzen als secretaris van deze commissie en de heer H. Engelen als 1 ste plaatsvervangend secretaris.

6 Rondvraag Dhr. Resoort vraagt waarom de leden van het Algemeen Bestuur geen verslagen krijgen van de vergaderingen van het Dagelijks Bestuur van het WBL. De voorzitter geeft aan dat dit een omissie is, als gevolg van de personele unie tussen D.B.- en A.B.-leden van het vorige bestuur van het WBL. Vanaf nu zullen de verslagen van het Dagelijks Bestuur van het WBL naar de leden van het Algemeen Bestuur van het WBL gestuurd worden. Dhr. Clumpkens vraagt of hij geïnformeerd kan worden over de mogelijke samenwerking van het WBL met de industrie op het gebied van slibverwerking. Toegezegd wordt dat het Dagelijks Bestuur dit zal meenemen. Dhr. Stevens stelt voor om in verband met de verwachte lange agenda voor de vergadering van het Algemeen Bestuur op 1 december a.s. niet om uur maar om uur te beginnen en uiterlijk om uur te eindigen. Voor eten zal dan worden gezorgd. Het Algemeen Bestuur stemt hiermee in. Dhr. Stevens stelt voor om indien nodig voor de besluitvormingsprocedure slibstrategie eventueel een extra A.B.-vergadering in te lasten voor 1 december a.s. Het Algemeen Bestuur stemt hiermee in. 15. Sluiting De voorzitter sluit de vergadering. Vastgesteld in de vergadering d.d De directeur, De voorzitter, ir. G.C.J.J. Stevens ir. H.A. van Alderwegen

CONCEPT-VERSLAG VERGADERING ALGEMEEN BESTUUR WATERSCHAPSBEDRIJF LIMBURG

CONCEPT-VERSLAG VERGADERING ALGEMEEN BESTUUR WATERSCHAPSBEDRIJF LIMBURG DIRECTIE Maria Theresialaan 99 Postbus 314 6040 AH Roermond DIRECTIE Tel: 0475-394240 Fax: 0475-311605 www.wbl.nl info@wbl.nl CONCEPT-VERSLAG VERGADERING ALGEMEEN BESTUUR WATERSCHAPSBEDRIJF LIMBURG DATUM

Nadere informatie

iii.iek. rv". XT-. r.' O;r. Opmerkingen BEHANDELD DOOR DOORKIESNUMMER E-MAIL DATUM

iii.iek. rv. XT-. r.' O;r. Opmerkingen BEHANDELD DOOR DOORKIESNUMMER E-MAIL DATUM W A T E R S C H A P S B E D R I J F L I M B U R G Aan het Algemeen Bestuur van het Waterschap Roer en Overmaas Postbus 185 6130 AD SITTARD iii.iek. XT-. r.' Opmerkingen 201004677 H..er en üvermaas rv".

Nadere informatie

Verslag Algemeen Bestuur

Verslag Algemeen Bestuur DIR Verslag Algemeen Bestuur Datum 25-05-2011 Tijdstip 15.00 uur Locatie kamer 117-118 Archiefnr. porten/2011.07431 Onderwerp Verslag vergadering Algemeen Bestuur d.d. 25-5-2011 CONCEPT!! Aanwezig: WRO

Nadere informatie

Verslag Algemeen Bestuur

Verslag Algemeen Bestuur DIR Verslag Algemeen Bestuur Datum 22-12-2014 Tijdstip 15.00 uur Corsanr. Onderwerp AB-leden VROSCH/2014.11377 Verslag Algemeen Bestuur Schrijen, J.J. (voorzitter) Dupont, R.E.W.M. (lid) Nusteling, A.M.C.

Nadere informatie

CMFB 25-08-2009 Agendapunt: CMFB 5

CMFB 25-08-2009 Agendapunt: CMFB 5 CMFB 25-08-2009 Agendapunt: CMFB 5 Sittard, 29 juli 2009 AAN DE COMMISSIE MIDDELEN EN FINANCIEEL BELEID Onderwerp: Managementrapportage WBL t/m 1e kwartaal 2009./. Hierbij doen wij u ter kennisneming toekomen

Nadere informatie

Voorstel aan het Algemeen Bestuur:

Voorstel aan het Algemeen Bestuur: DIRECTIE Maria Theresialaan 99 Postbus 314 6040 AH Roermond DIRECTIE Tel: 0475-394240 Fax: 0475-311605 www.wbl.nl info@wbl.nl Corsanr. UNIT STAF STAF WH ZVB P&C P&O pc/ps-2010.05449 Voorstel aan het Algemeen

Nadere informatie

Aan de leden van het Algemeen Bestuur van Waterschap Roer en Overmaas Postbus 185 6130 AD SITTARD. Concept-brief!! Geldt ook als concept voor WPM

Aan de leden van het Algemeen Bestuur van Waterschap Roer en Overmaas Postbus 185 6130 AD SITTARD. Concept-brief!! Geldt ook als concept voor WPM STAF PLANNING EN CONTROL Maria Theresialaan 99 Postbus 314 6040 AH Roermond STAF PLANNING EN CONTROL Tel: 088-84201102 Fax: 0475-311605 www.wbl.nl info@wbl.nl Aan de leden van het Algemeen Bestuur van

Nadere informatie

2042' Waterschap Roer en Overmaas 0 7 JUNI 2012. Cc. aen 1.. BEHANDELD DOOR TELEFOONNUMMER E-MAIL DATUM

2042' Waterschap Roer en Overmaas 0 7 JUNI 2012. Cc. aen 1.. BEHANDELD DOOR TELEFOONNUMMER E-MAIL DATUM W A T E R S C H A P S B E D R I J F L I M B U R G 2042' P, WATERSCHAPSBEDRIJF LIMBURG Maria Theresialaan 99 Postbus 1315 ISO 9001 ISO 14001 OHSAS 18001 6040 KH Roermond KvK-nr. 504.534.83 Bank: 63.67.60.464

Nadere informatie

Voorstel aan het Algemeen Bestuur:

Voorstel aan het Algemeen Bestuur: 7DIRECTIE Maria Theresialaan 99 Postbus 314 6040 AH Roermond DIRECTIE Tel: 0475-394240 Fax: 0475-311605 www.wbl.nl info@wbl.nl Corsanr. UNIT STAF STAF LAB VH WH ZVB P&C P&O 2010.09142 Voorstel aan het

Nadere informatie

CONCEPT-VERSLAG VERGADERING ALGEMEEN BESTUUR WATERSCHAPSBEDRIJF LIMBURG

CONCEPT-VERSLAG VERGADERING ALGEMEEN BESTUUR WATERSCHAPSBEDRIJF LIMBURG DIRECTIE Maria Theresialaan 99 Postbus 314 6040 AH Roermond DIRECTIE Tel: 0475-394240 Fax: 0475-311605 www.wbl.nl info@wbl.nl CONCEPT-VERSLAG VERGADERING ALGEMEEN BESTUUR WATERSCHAPSBEDRIJF LIMBURG DATUM

Nadere informatie

WATERSCHAPSBEDRIJF LIMBURG Maria Theresialaan 99 Postbus 1315 6040 KH Roermond KvK-nr. 504.534.83 Bank: 63.67.60.464. - «ifpl NO. 2012.

WATERSCHAPSBEDRIJF LIMBURG Maria Theresialaan 99 Postbus 1315 6040 KH Roermond KvK-nr. 504.534.83 Bank: 63.67.60.464. - «ifpl NO. 2012. W A T E R S C H A P S B E D R I J F L I M B U R G ISO 9001 ISO 14001 OHSAS 18001 WATERSCHAPSBEDRIJF LIMBURG Maria Theresialaan 99 Postbus 1315 6040 KH Roermond KvK-nr. 504.534.83 Bank: 63.67.60.464 Waterschap

Nadere informatie

CONCEPT!! *2011.07782* Waterschap Roer en Overmaas Algemeen Bestuur t.a.v. Postbus 185 6130 AD SITTARD DIR. (MARAP) t/m juni 2011.

CONCEPT!! *2011.07782* Waterschap Roer en Overmaas Algemeen Bestuur t.a.v. Postbus 185 6130 AD SITTARD DIR. (MARAP) t/m juni 2011. Waterschap Roer en Overmaas Algemeen Bestuur t.a.v. Postbus 185 6130 AD SITTARD CONCEPT!! WATERSCHAPSBEDRIJF LIMBURG Maria Theresialaan 99 Postbus 314 6040 AH Roermond KvK-nr. 504.534.83 Bank: 63.67.60.464

Nadere informatie

Voorstel aan het AB. Van Dagelijks Bestuur Corsanr. pjmans/2015.05668. Onderwerp Vaststellen kredieten en uitgavenbudget 2015

Voorstel aan het AB. Van Dagelijks Bestuur Corsanr. pjmans/2015.05668. Onderwerp Vaststellen kredieten en uitgavenbudget 2015 FPC Voorstel aan het AB Van Dagelijks Bestuur Corsanr. pjmans/2015.05668 Onderwerp Vaststellen kredieten en uitgavenbudget 2015 Agendapuntnr. 13 AB-vergadering 27-5-2015 Besluit 1. Ten aanzien van het

Nadere informatie

0<mer ingen. BEHANDELD DOOR : WAS. Pörteners TELEFOONNUMMER : +31 655742253 E-MAIL. DATUM : 19 september 2011

0<mer ingen. BEHANDELD DOOR : WAS. Pörteners TELEFOONNUMMER : +31 655742253 E-MAIL. DATUM : 19 september 2011 W A T E R S C H A P S B E D R I J F L I M B U R G 7229 WATERSCHAPSBEDRIJF LIMBURG Maria Theresialaan 99 Postbus 314 6040 AH Roermond KvK-nr. 504.534.83 Bank: 63.67.60 464 Waterschap Roer en Overmaas Algemeen

Nadere informatie

DB-vergadering 29-05-2012 Agendapunt 1 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET DAGELIJKS BESTUUR VAN 14 MEI 2012

DB-vergadering 29-05-2012 Agendapunt 1 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET DAGELIJKS BESTUUR VAN 14 MEI 2012 DB-vergadering 29-05-2012 Agendapunt 1 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET DAGELIJKS BESTUUR VAN 14 MEI 2012 Aanwezig: de heren L.H. Dohmen, H.M.G. Hartmann, C.H.J.M. Lebens, J.H.J. van der Linden

Nadere informatie

DB-vergadering 05-03-2013 Agendapunt 1 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET DAGELIJKS BESTUUR VAN 19 FEBRUARI 2013

DB-vergadering 05-03-2013 Agendapunt 1 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET DAGELIJKS BESTUUR VAN 19 FEBRUARI 2013 DB-vergadering 05-03-2013 Agendapunt 1 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET DAGELIJKS BESTUUR VAN 19 FEBRUARI 2013 Aanwezig: de heren L.H. Dohmen, C.H.J.M. Lebens, J.H.J. van der Linden en R.L.M.

Nadere informatie

Voorstel aan het Algemeen Bestuur:

Voorstel aan het Algemeen Bestuur: DIRECTIE Maria Theresialaan 99 Postbus 314 6040 AH Roermond 0BDIRECTIE Tel: 0475-394240 Fax: 0475-311605 www.wbl.nl info@wbl.nl Corsanr. UNIT STAF STAF WH ZVB P&C P&O pc/ps-2010.09160 Voorstel aan het

Nadere informatie

Voorstel aan het AB. Van Dagelijks Bestuur Corsanr. pjmans/2012.10858. Onderwerp Afsluiten kredieten + kredietvotering nieuwe projecten 2013

Voorstel aan het AB. Van Dagelijks Bestuur Corsanr. pjmans/2012.10858. Onderwerp Afsluiten kredieten + kredietvotering nieuwe projecten 2013 FPC Voorstel aan het AB Van Dagelijks Bestuur Corsanr. pjmans/2012.10858 Onderwerp Afsluiten kredieten + kredietvotering nieuwe projecten 2013 Agendapuntnr. 7 AB-vergadering 6-12-2012 Besluit 1. Ten aanzien

Nadere informatie

DB-vergadering 27-07-2009 Agendapunt 7. Onderwerp Aanwijzing accountant ten behoeve van controlewerkzaamheden dienstjaar 2009

DB-vergadering 27-07-2009 Agendapunt 7. Onderwerp Aanwijzing accountant ten behoeve van controlewerkzaamheden dienstjaar 2009 DB-vergadering 27-07-2009 Agendapunt 7 Onderwerp Aanwijzing accountant ten behoeve van controlewerkzaamheden dienstjaar 2009 Portefeuillehouder(s) R.L.M. Sleijpen Afdeling Middelen Bestuursprogramma /

Nadere informatie

Voorstel In te stemmen met de verlenging van het contract met Ernst & Young met één jaar.

Voorstel In te stemmen met de verlenging van het contract met Ernst & Young met één jaar. Onderwerp: Verlenging contract E&Y met één jaar Algemeen Bestuur Portefeuillehouder: A. Kersten Datum: 23 september 2009 Vergaderingnummer: Agendapunt: Voorstel In te stemmen met de verlenging van het

Nadere informatie

DB-vergadering Agendapunt 1 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET DAGELIJKS BESTUUR VAN 20 DECEMBER 2010

DB-vergadering Agendapunt 1 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET DAGELIJKS BESTUUR VAN 20 DECEMBER 2010 DB-vergadering 18-01-2011 Agendapunt 1 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET DAGELIJKS BESTUUR VAN 20 DECEMBER 2010 Aanwezig: de heren L.H. Dohmen, H.M.G. Hartmann, C.H.J.M. Lebens, J.H.J. van der

Nadere informatie

o i. CCD oniï É. 1 JU. LUIt»

o i. CCD oniï É. 1 JU. LUIt» W A T E R S C H A P S B E D R I J F L I M B U R G 13 ISO 9001 ISO 14001 OHSAS 18001 WATERSCHAPSBEDRIJF LIMBURG Maria Theresialaan 99 Postbus 1315 6040 KH Roermond KvK-nr. 504.534.83 Bank: 63.67.60.464

Nadere informatie

BsGW Belastingsamenwerking

BsGW Belastingsamenwerking BsGW Belastingsamenwerking De gemeenteraad van de gemeente Bergen Postbus 140 5854 ZJ Bergen INGEKOMEN. Gemeente BERGEN % kopie i&ia^jtïffit * 8 AUG 2012 BsGW Belastingsamenwerking Maria Theresialaan 99

Nadere informatie

Voorstel: Voor kennisgeving aannemen.

Voorstel: Voor kennisgeving aannemen. DB-vergadering 19-02-2013 Agendapunt 1 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET DAGELIJKS BESTUUR VAN 5 FEBRUARI 2013 Aanwezig: de heren L.H. Dohmen, H.M.G. Hartmann, C.H.J.M. Lebens, J.H.J. van der Linden

Nadere informatie

CABA + CMFB 29-03-2011 Agendapunt: CABA 3

CABA + CMFB 29-03-2011 Agendapunt: CABA 3 CABA + CMFB 29-03-2011 Agendapunt: CABA 3 CMFB 3 BESLUITENLIJST VAN DE GECOMBINEERDE VERGADERING VAN DE COMMISSIES ALGEMEEN BESTUURLIJKE AANGELEGENHEDEN EN MIDDELEN EN FINANCIEEL BELEID GEHOUDEN OP 22

Nadere informatie

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo Agenda Openbare vergadering van Algemeen Bestuur GR Bleizo Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur Gemeente Lansingerland - Dhr. A. Abee (voorzitter) - Dhr. J. Heuvelink - Dhr. S.A.F. Fortuyn Gemeente

Nadere informatie

Voorstel aan het AB * * Van Dagelijks Bestuur Corsanr. porten/ Onderwerp Werkbegroting 2015; 1e begrotingswijziging 2015

Voorstel aan het AB * * Van Dagelijks Bestuur Corsanr. porten/ Onderwerp Werkbegroting 2015; 1e begrotingswijziging 2015 FPC Algemeen Fout! Ongeldige bestandsnaam. Voorstel aan het AB Van Dagelijks Bestuur Corsanr. porten/2015.05769 Onderwerp Werkbegroting 2015; 1e begrotingswijziging 2015 Agendapuntnr. 11 AB-vergadering

Nadere informatie

Voorstel aan college van Burgemeester en Wethouders

Voorstel aan college van Burgemeester en Wethouders X Openbaar Registratienummer: 210676 Datum voorstel: 28 april 2016 Niet openbaar Portefeuillehouder: De heer E. Vandermeulen Afdeling: LO Samenleving Agendapunt 6 Onderwerp/Titel: Vergadering Algemeen

Nadere informatie

CABA Agendapunt: 2

CABA Agendapunt: 2 CABA 29-10-2013 Agendapunt: 2 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE ALGEMEEN BESTUURLIJKE AANGELEGENHEDEN, GEHOUDEN OP 3 SEPTEMBER 2013 OM 16.30 UUR IN HET WATERSCHAPSHUIS TE SITTARD

Nadere informatie

Iwan Bean vertegenwoordiger DO H10 Ismael el Barzouhi (agendapunt 4 en 5) Ed Botticher (agendapunt 7)

Iwan Bean vertegenwoordiger DO H10 Ismael el Barzouhi (agendapunt 4 en 5) Ed Botticher (agendapunt 7) Verslag Onderwerp : GR Bestuur Datum : 10 september 2018 Aanwezigen : Inge Zweerts de Jong gemeente Wassenaar - namens de H5 Piet Vreugdenhil gemeente Westland namens H4 Kavita Parbhudayal gemeente Den

Nadere informatie

Verslag Algemeen Bestuur

Verslag Algemeen Bestuur DIR Verslag Algemeen Bestuur Datum 18-6-2014 Tijdstip 15.00 uur Corsanr. Onderwerp AB-leden Unit-manager Notulist VROSCH/2014.08152 Verslag Algemeen Bestuur Schrijen, J.J. (voorzitter) Hanssen, T.J.G.M.

Nadere informatie

Voorstel aan dagelijks bestuur

Voorstel aan dagelijks bestuur Voorstel aan dagelijks bestuur Datum vergadering 22-04-2014 Agendapunt 9 Steller / afdeling J. Louwsma / Beheer Openbaar Ja Bestuurder R.L.M. Sleijpen Bijlage(n) 2 Programma Bedrijfsvoering Registratiecode

Nadere informatie

LIMBURG. Voorstel aan het AB

LIMBURG. Voorstel aan het AB WATERSCHAPSBEDRIJF LIMBURG Voorstel aan het AB Van Dagelijks Bestuur Corsanr. pjmans/2018.07927 Portefeuillehouder M. Bouts Onderwerp Vaststellen en afsluiten kredieten op basis van MIP 2019-2028 Agendapuntnr.

Nadere informatie

Voorstel aan dagelijks bestuur

Voorstel aan dagelijks bestuur Voorstel aan dagelijks bestuur Datum vergadering 22-04-2014 Agendapunt 7 Steller / afdeling R. Drummen / Staf unit Algemene Dienst Openbaar Ja Bestuurder C.H.J.M. Lebens Bijlage(n) 1 Programma Bestuur,

Nadere informatie

Onderwerp Concept AB-voorstel inzake frictiekosten in relatie tot de fusie / frictiekosten ICT / informatievoorziening

Onderwerp Concept AB-voorstel inzake frictiekosten in relatie tot de fusie / frictiekosten ICT / informatievoorziening Concept AB-voorstel inzake frictiekosten in relatie tot de fusie / frictiekosten ICT / informatievoorziening schriftelijk GEEN Venlo, Sittard, 14 september 2015 AAN DE VOORBEREIDINGSCOMMISSIE FUSIE Onderwerp

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.0754 B.18.0754 Landgraaf, 24 april 2018 ONDERWERP: ontwerpbegroting 2019 en meerjarenraming 2019-2023 BsGW Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

Commissie Veiligheid, Voldoende en Schoon Water

Commissie Veiligheid, Voldoende en Schoon Water Commissie Veiligheid, Voldoende en Schoon Water Concept verslag commissievergadering Veiligheid, Voldoende en Schoon Water van 10 juni 2015 Aanwezig: mevrouw Heeringa en de heren Doeven (voorzitter), Douwstra,

Nadere informatie

DB-vergadering 25-05-2009 Agendapunt 6

DB-vergadering 25-05-2009 Agendapunt 6 DB-vergadering 25-05-2009 Agendapunt 6 Onderwerp Evaluatie Uitvoeringsregels Inkoop en Aanbesteding Portefeuillehouder(s) R.L.M. Sleijpen Afdeling Middelen Bestuursprogramma / Waterbeheersplan Niet van

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.2058 *B.18.2058* Landgraaf, 16 november 2018 ONDERWERP: 3e -5e begrotingswijziging 2018 en 1e begrotingswijziging 2019 BsGW

Nadere informatie

Cc. aan. Ter afd?.an ~FW. BEHANDELD DÓÓR Afgedaan ddporkiesnummer E-MAIL DATUM

Cc. aan. Ter afd?.an ~FW. BEHANDELD DÓÓR Afgedaan ddporkiesnummer E-MAIL DATUM W A T E R S C H A P S B E D R I J F DIRECTIE L I M B U R G 201002657 DIRECTIE Maria Theresialaan 99 Postbus 314 6040 AH Roermond Tel: 0475-394240 Fax:0475-311605 Aan de leden van het Algemeen Bestuur van

Nadere informatie

Graag vernemen wij uw advies ter zake. Het dagelijks bestuur, 120138/LUT 4/4

Graag vernemen wij uw advies ter zake. Het dagelijks bestuur, 120138/LUT 4/4 Het bijgevoegde rapport geeft u een beeld van de berekening van de omvang van de (financiële) risico s 2011 volgens de vastgestelde methodiek. Ook verschaft het rapport informatie over de opbouw van de

Nadere informatie

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0 VERSLAG vergadering Constituerende vergadering Algemeen Bestuur RUD Utrecht 2.0 vergaderdatum 8 januari 2014 Aanwezig : J. Baerends (gemeente Baarn), mw. A.J.M. van Beek (gemeente Leusden), C. van Eijk

Nadere informatie

CONCEPT-brief aan de waterschappen

CONCEPT-brief aan de waterschappen CONCEPTbrief aan waterschappen Waterschap Roer Waterschap Peel en en Maasvallei Overmaas ABvergaring: 6 cember 2012 Onrwerp: Managementrapportage (MARAP) tlm september 2012 Geacht Bestuur, 1. Inleiding

Nadere informatie

Aanwezig: de heren Ten Brink (voorzitter), Küpers (secretaris-directeur), Batelaan, Douwstra en Sinnema en de dames Heeringa en Hidding (verslag).

Aanwezig: de heren Ten Brink (voorzitter), Küpers (secretaris-directeur), Batelaan, Douwstra en Sinnema en de dames Heeringa en Hidding (verslag). «~~ Besluitenlijst vergadering dagelijks bestuur op 4 juni 2018 Aanwezig: de heren Ten Brink (voorzitter), Küpers (secretaris-directeur), Batelaan, Douwstra en Sinnema en de dames Heeringa en Hidding (verslag).

Nadere informatie

Advies jaarrekening 2011 van de commissie BMZ aan het algemeen bestuur HDSR Geachte leden van het algemeen bestuur, De commissie BMZ adviseert het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap De Stichtse

Nadere informatie

Voorstel aan het AB. Uitbreiding rwzi Hoensbroek votering verhoging uitvoeringskrediet

Voorstel aan het AB. Uitbreiding rwzi Hoensbroek votering verhoging uitvoeringskrediet BRO Proj ecten Fout! Ongeldige best andsnaam. Voorstel aan het AB Van Dagelijks Bestuur Corsanr. spiert/2015.05799 Onderwerp Uitbreiding rwzi Hoensbroek votering verhoging uitvoeringskrediet Agendapuntnr.

Nadere informatie

RUD UTRECHT. De heer B. Wondergem De heer M. van Liere. De heer G. Spelt

RUD UTRECHT. De heer B. Wondergem De heer M. van Liere. De heer G. Spelt VERSLAG Vergadering: Algemeen Bestuur RUD Utrecht Vergaderdatum: 13 maart 2014 Deelnemers: Provincie Utrecht Gemeente Amersfoort De heer R. de Vries (voorzitter) De heer C. van Eijk Gemeente Baarn De heer

Nadere informatie

CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT. Datum vergadering : 10 juni 2004

CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT. Datum vergadering : 10 juni 2004 CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT Datum vergadering : 10 juni 2004 Tijdstip : 19.00 uur Aanwezig voorzitter : mevr. J.A. Ie/de heer J.M. Janssen notulist : mevr. W. van de Laar leden : de heer

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.17.0918 B.17.0918 Landgraaf, 12 mei 2017 ONDERWERP: Ontwerpbegroting 2018-2022 BsGW Verantwoordelijke portefeuillehouder(s): C.P.G. Wilbach

Nadere informatie

CABA + CMFB 03-09-2013 Agendapunt: CABA 8 AAN DE COMMISSIES ALGEMEEN BESTUURLIJKE AANGELEGENHEDEN EN MIDDELEN EN FINANCIEEL BELEID

CABA + CMFB 03-09-2013 Agendapunt: CABA 8 AAN DE COMMISSIES ALGEMEEN BESTUURLIJKE AANGELEGENHEDEN EN MIDDELEN EN FINANCIEEL BELEID CABA + CMFB 03-09-2013 Agendapunt: CABA 8 CMFB 8 Sittard, 20 augustus 2013 AAN DE COMMISSIES ALGEMEEN BESTUURLIJKE AANGELEGENHEDEN EN MIDDELEN EN FINANCIEEL BELEID Onderwerp: Toetreding gemeenten Maastricht,

Nadere informatie

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR Verslag VERSLAG VAN BESPREKING BESPREKING OPGEMAAKT DOOR Vergadering G.A. Hakvoort DEELNEMERS Aanwezig: de heer Boersma, de heer Doorn, de heer Van Amerongen, de heer Maenhout, de heer Oggel, de heer Broens,

Nadere informatie

Voorstel aan het AB. Van Dagelijks Bestuur Corsanr. schoen/ Agendapuntnr. 4.3 AB-vergadering 19 juli 2017

Voorstel aan het AB. Van Dagelijks Bestuur Corsanr. schoen/ Agendapuntnr. 4.3 AB-vergadering 19 juli 2017 FPC Algemeen Fout! Ongeldige bes tandsnaam. Voorstel aan het AB Van Dagelijks Bestuur Corsanr. schoen/2017.07701 Onderwerp Marap 1e kwartaal 2017 + 2e begrotingswijziging Agendapuntnr. 4.3 AB-vergadering

Nadere informatie

./. Hierbij doe ik u toekomen een concept-notitie aan de commissie Financiën inzake de eerste triaalrapportage per 30 april 2007.

./. Hierbij doe ik u toekomen een concept-notitie aan de commissie Financiën inzake de eerste triaalrapportage per 30 april 2007. DB 21-05-2007 Agendapunt: o16 Sittard, 15 mei 2007 AAN HET DAGELIJKS BESTUUR Onderwerp: Eerste triaalrapportage per 30 april 2007; 7e begrotingswijziging 2007./. Hierbij doe ik u toekomen een concept-notitie

Nadere informatie

Reg.nr: FLO/2012/13137 Pagina 1 van 5. Begrotingswijziging WOZL 2012 i.v.m. uitstel van betaling Licom NV

Reg.nr: FLO/2012/13137 Pagina 1 van 5. Begrotingswijziging WOZL 2012 i.v.m. uitstel van betaling Licom NV Reg.nr: FLO/2012/13137 Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 2 oktober 2012 Agendapunt: RTG: nvt AAN DE RAAD Onderwerp: Begrotingswijziging WOZL 2012 i.v.m. uitstel van betaling Licom NV 1. Samenvatting Nu

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van Hefpunt gehouden op donderdag 19 december 2013 om uur bij Hefpunt in Groningen.

Verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van Hefpunt gehouden op donderdag 19 december 2013 om uur bij Hefpunt in Groningen. HP/2013/260 Verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van Hefpunt gehouden op donderdag 19 december 2013 om 09.30 uur bij Hefpunt in Groningen. Aanwezig: J. Bartelds (voorzitter), H.R. van der

Nadere informatie

Voorzitter Secretaris Lid Lid Lid Lid Wethouder Accountant Financiën Hoofd Financiën Rekenkamercommissie

Voorzitter Secretaris Lid Lid Lid Lid Wethouder Accountant Financiën Hoofd Financiën Rekenkamercommissie Raadsnummer 2014-432 Nieuwegein Auditcom missie Vergaderdatum Maandag 27 oktober 2014 Begin- en eindtijd 18.30-20.00 uur Aantal bijlagen verslag Voorzitter G. Bamberg Notulist Y. Mes Aanwezi Afwezig (m.k.)

Nadere informatie

Voorstel aan het AB. Verlenging LGR beheer en onderhoud gemalen Gemeente Simpelveld

Voorstel aan het AB. Verlenging LGR beheer en onderhoud gemalen Gemeente Simpelveld BRO Algemeen Fout! Ongeldige bestandsnaam. Voorstel aan het AB Van Dagelijks Bestuur Corsanr. schoen/2015.07577 Onderwerp Verlenging LGR beheer en onderhoud gemalen Gemeente Simpelveld Agendapuntnr. 5

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.15.0625 B.15.0625 Landgraaf, 1 april 2015 ONDERWERP: Zienswijze ontwerp begroting 2016 BsGW Raadsvoorstelnummer: 24 PROGRAMMA

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d.

Besluitenlijst d.d. d.d. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team BV/PC NV Bergkwartier aandeelhoudersvergadering 30 juni 2009 1- Notagegevens Notanummer 189718 Datum 24-6-2009 Programma: 07. Wonen en

Nadere informatie

Voorstel aan dagelijks bestuur

Voorstel aan dagelijks bestuur Voorstel aan dagelijks bestuur Datum vergadering 14-01-2014 Agendapunt 4 Steller / afdeling N. Rossel / Stafunit Algemene Dienst Openbaar Ja Bestuurder J.J. Schrijen Bijlage(n) 3 Programma Bedrijfsvoering

Nadere informatie

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure NOTULEN GMR Datum: donderdag 27 maart 2014 Aanvang: 19.30 uur Locatie: It Haskerfjild in Joure Aanwezig: Corrie Cornelder Karien Dijk (voorzitter) Eddy Libbenga Minke Prinsen Aafje Terlaak Poot Elly Vegt

Nadere informatie

WATERSCHAPSBLAD 2012, NUMMER 23 BIJL.: 1 Agendapunt: 6

WATERSCHAPSBLAD 2012, NUMMER 23 BIJL.: 1 Agendapunt: 6 AB 25-09-2012 WATERSCHAPSBLAD 2012, NUMMER 23 BIJL.: 1 Agendapunt: 6 Sittard, 11 september 2012 AAN HET ALGEMEEN BESTUUR Onderwerp: Heroverweging kwijtscheldingsbeleid Voorstel 1. het huidige kwijtscheldingsbeleid

Nadere informatie

2. Notulen van de Algemene ledenvergadering van 20 juni 2012 De notulen worden ongewijzigd vastgesteld.

2. Notulen van de Algemene ledenvergadering van 20 juni 2012 De notulen worden ongewijzigd vastgesteld. Verslag vergadering : Datum : 30 mei 2013 Tijd : 13.30 uur Algemene Ledenvergadering (ALV) Locatie : Nieuwe Kerk, Spui 175, Den Haag Kenmerk : V-13-59 Notulist : Amber Cornelissen 1. Opening en mededelingen

Nadere informatie

DB-vergadering Agendapunt 4. Onderwerp Verzoek Veiligheidsregio Zuid-Limburg om ondersteuning ten behoeve van RBP Hoogwater Maas

DB-vergadering Agendapunt 4. Onderwerp Verzoek Veiligheidsregio Zuid-Limburg om ondersteuning ten behoeve van RBP Hoogwater Maas DB-vergadering 31-05-2010 Agendapunt 4 Onderwerp Verzoek Veiligheidsregio Zuid-Limburg om ondersteuning ten behoeve van RBP Hoogwater Maas Portefeuillehouder(s) L.H. Dohmen Afdeling Nieuwe Werken en Onderhoud

Nadere informatie

Verslag Algemeen Bestuur

Verslag Algemeen Bestuur WATERSCHAPSBEDRIJF LIMBURG Verslag Algemeen Bestuur Datum 4-4-2018 Tijdstip 16.00 uur Corsanr. Onderwerp Aanwezig Afwezig Unit-manager Notulist vrosch/2018.07152 Verslag Algemeen Bestuur Broeck, P.F.C.W.

Nadere informatie

1 8 DEC. 2013 BEHANDELD DOOR TELEFOONNUMMER E-MAIL DATUM. 1. Inleiding Op 11 december 2013 is de Managementrapportage (MARAP) t/m september 2013 (3 e

1 8 DEC. 2013 BEHANDELD DOOR TELEFOONNUMMER E-MAIL DATUM. 1. Inleiding Op 11 december 2013 is de Managementrapportage (MARAP) t/m september 2013 (3 e W A T E R S C H A P S B E D R I J F L I M B U R G Waterschap Roer en Overmaas het Algemeen Bestuur Postbus 185 6130 AD SITTARD 1 8 DEC. 2013 ISO 9001 iso 14001 OHSAS 18001 r WATERSCHAPSBEDRIJF LIMBURG

Nadere informatie

Verslag vergadering Algemeen Bestuur

Verslag vergadering Algemeen Bestuur DIR Algemeen Fout! Ongeldige bestandsnaam. Verslag vergadering Algemeen Bestuur Datum 23-3-2016 Tijdstip 15.00 uur Corsanr. Onderwerp Aanwezig Afwezig Unit-manager Notulist vrosch/2016.06539 Verslag vergadering

Nadere informatie

Voorstel aan het AB. De vaststelling van het jaaruitgavenbudget (JUB) 2017 zal plaatsvinden in de AB-vergadering van

Voorstel aan het AB. De vaststelling van het jaaruitgavenbudget (JUB) 2017 zal plaatsvinden in de AB-vergadering van W A T E R S C H A P S B E D R I J F L I M B U R G Voorstel aan het AB Van Dagelijks Bestuur Corsanr. pjmans/2016.06964 Onderwerp Vaststellen en aanpassen van kredieten op basis van MIP 2017-2026 Agendapuntnr.

Nadere informatie

CONCEPT-brief aan de waterschappen

CONCEPT-brief aan de waterschappen CONCEPT-brief aan de waterschappen - - Waterschap Roer en Overmaas Waterschap Peel en Maasvallei AB-vergadering: 4 september 203 Onderwerp: Managementrapportage (MARAP) t/m juni 203 Geacht Bestuur,. Inleiding

Nadere informatie

Onderwerp: Meerjarenraming en ontwerpbegroting 2017 WBL

Onderwerp: Meerjarenraming en ontwerpbegroting 2017 WBL Onderwerp: Meerjarenraming -2021-2026 en Algemeen Bestuur ontwerpbegroting WBL Portefeuillehouder: Ger Driessen Datum: 22-06-2016 Vergaderingnummer: 7 Agendapunt: 10 Registratienummer: 2016.04110 Voorstel

Nadere informatie

Notulen vergadering Algemeen Bestuur RAD Hoeksche Waard, 12 december 2016

Notulen vergadering Algemeen Bestuur RAD Hoeksche Waard, 12 december 2016 Notulen vergadering Algemeen Bestuur RAD Hoeksche Waard, 12 december 2016 Aanwezig Meneer P. van Leenen, gemeente Oud-Beijerland Meneer B. Boelhouwers, gemeente Cromstrijen Meneer G. Janssen, gemeente

Nadere informatie

: kredietaanvraag restauratie Wetsingerzijl

: kredietaanvraag restauratie Wetsingerzijl A L G E M E E N B E S T U U R Vergadering d.d. : 6 juli 2011 Agendapunt: 12 Onderwerp : kredietaanvraag restauratie Wetsingerzijl KORTE SAMENVATTING: De Wetsingerzijl, gelegen in het Wetsingermaar (gemeente

Nadere informatie

Beoogd effect een efficiënte en klantgerichte uitvoering van de taken op het vlak van belastingen, met geminimaliseerde bedrijfsrisico's.

Beoogd effect een efficiënte en klantgerichte uitvoering van de taken op het vlak van belastingen, met geminimaliseerde bedrijfsrisico's. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering E.Th. Kamminga 25 oktober 2012 Datum voorstel 18 september 2012 Agendapunt Onderwerp Samenwerking op het vlak van belastingen De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Nadere informatie

13igr /06/2013 GRIF

13igr /06/2013 GRIF BsGW A: ja N: nee Belastingsamenwerktng 13igr00100 13/06/2013 GRIF BsGW Belastingsamenwerking Maria Theresialaan 99 6043 CX Roermond Postbus 1275 6040 KG Roermond 088 84 20 444 info@bsgw.nl W: www.bsgw.nl

Nadere informatie

Energie uit afvalwater

Energie uit afvalwater Energie uit afvalwater 15 november 2011 Giel Geraeds en Ad de Man Waterschapsbedrijf Limburg is een samenwerkingsverband van Waterschap Peel en Maasvallei en Waterschap Roer en Overmaas Onderwerpen Introductie

Nadere informatie

Collegevoorstel onder verantwoordelijkheid van : Onderwerp. : onderbouwing voorziening gemeentelijke accommodaties. Programma.

Collegevoorstel onder verantwoordelijkheid van : Onderwerp. : onderbouwing voorziening gemeentelijke accommodaties. Programma. Collegevoorstel onder verantwoordelijkheid van : Onderwerp Programma : onderbouwing voorziening gemeentelijke accommodaties : Financiën Voorstelnummer : 18.32 Info bij afdelingshoofd : J.W.A. van der Heijden

Nadere informatie

De voorzitter. W. van den Beucken

De voorzitter. W. van den Beucken BsGW Gemeenten en Waterscliappen Maria Theresialaan 99 BsGW Gemeenten en Waterschappen Limburg T 6043 CX Roermond Postbus 1275 6040 KG Roermond 088 84 20 444 E info@bsgw.nl W www.bsgw.nl KvK-nr. 52426297

Nadere informatie

Commissie Financiën en Algemene Zaken

Commissie Financiën en Algemene Zaken Commissie Financiën en Algemene Zaken Concept verslag commissievergadering Financiën en Algemene Zaken van 18 februari 2015 Aanwezig: de heren Hofstra (voorzitter), Bartelds (portefeuillehouder), Poelman,

Nadere informatie

Verslag dagelijks bestuur van 28 april 2014

Verslag dagelijks bestuur van 28 april 2014 DATUM 28 april 2014 PLAATS Enschede TIJDSTIP 14:30 uur VOORZITTER Dhr. J.H. Coes, plv. SECRETARIS dhr H.M. Bolhaar, plv PAGINA 1 De heren J.H. Coes, drs.mr. R.G. Welten, P. van Zwanenburg, drs. J. Bron,

Nadere informatie

Het bijgevoegde conceptvoorstel spreekt voor zich. Volstaan wordt dan ook met een verwijzing daarnaar.

Het bijgevoegde conceptvoorstel spreekt voor zich. Volstaan wordt dan ook met een verwijzing daarnaar. Keur Waterschap Limburg per 1 januari 2017 schriftelijk GEEN Venlo, Sittard, 23 februari 2016 AAN DE VOORBEREIDINGSCOMMISSIE FUSIE Onderwerp Keur Waterschap Limburg per 1 januari 2017./. Hierbij treft

Nadere informatie

Mededeling aan het AB

Mededeling aan het AB FPC Mededeling aan het AB Van Dagelijks Bestuur Corsanr. schoen/2013.09706 Onderwerp Overzicht besluitvorming en kostenontwikkeling slibverwerking Agendapuntnr. 3.1 AB-vergadering 4-9-2013 Het Algemeen

Nadere informatie

Verslag. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

Verslag. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Verslag VERSLAG VAN BESPREKING OPGEMAAKT DOOR BESPREKING Algemeen Bestuur G.A. Posthumus-Hakvoort DEELNEMERS De heer Boersma, de heer Doorn, de heer Van Bergen, de heer Stegeman, de heer Brink, de heer

Nadere informatie

Voorstel : Planning en control kalender Vergadering Algemeen Bestuur d.d.: 19 maart Agendapunt : 5.a. Vertrouwelijk : Nee

Voorstel : Planning en control kalender Vergadering Algemeen Bestuur d.d.: 19 maart Agendapunt : 5.a. Vertrouwelijk : Nee Voorstel : Vergadering Algemeen Bestuur d.d.: 19 maart 2015 Agendapunt : 5.a Vertrouwelijk : Nee Aan het Algemeen Bestuur, Voor een adequate sturing en beheersing van de activiteiten van de ODZOB is een

Nadere informatie

Aanwezig. Afwezig met bericht van verhindering

Aanwezig. Afwezig met bericht van verhindering Verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van het Schadeschap luchthaven Schiphol, gehouden op 20 april 2016 in Commissiekamer 1 bij de Provincie Noord-Holland, Dreef 3, te Haarlem. Aanwezig

Nadere informatie

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR. 10 juli juni 2019 Planning & Audit Leon Bramer Maarten van Helden

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR. 10 juli juni 2019 Planning & Audit Leon Bramer Maarten van Helden Algemeen bestuur VERGADER STUK AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR 25 juni 2019 Planning & Audit Leon Bramer Maarten van Helden AGENDAPUNT JAARDOEL VERTROUWELIJK J/N Zienswijzen begroting 2020 [Kies een pictogram]

Nadere informatie

Voorstel aan het AB. Van Dagelijks Bestuur Corsanr. vaasen/2015.10125. Onderwerp. Project revisie en actualisatie ATEX (P11162)

Voorstel aan het AB. Van Dagelijks Bestuur Corsanr. vaasen/2015.10125. Onderwerp. Project revisie en actualisatie ATEX (P11162) W A Ï E R S C H A P S B E D R L I M B U R G Voorstel aan het AB Van Dagelijks Bestuur Corsanr. vaasen/2015.10125 Onderwerp Project revisie en actualisatie ATEX (P11162) Agendapuntnr. 3.5 AB-vergadering

Nadere informatie

: Huisvesting muskusrattenbestrijding medewerkers

: Huisvesting muskusrattenbestrijding medewerkers A L G E M E E N B E S T U U R Vergadering d.d. : 7 september 2011 Agendapunt: 12 Onderwerp : Huisvesting muskusrattenbestrijding medewerkers KORTE SAMENVATTING: Door een wijziging van de Waterwet en de

Nadere informatie

CMFB 02-11-2010 Agendapunt: CMFB 12 AAN DE COMMISSIE MIDDELEN EN FINANCIEEL BELEID

CMFB 02-11-2010 Agendapunt: CMFB 12 AAN DE COMMISSIE MIDDELEN EN FINANCIEEL BELEID CMFB 02-11-2010 Agendapunt: CMFB 12 Sittard, 18 oktober 2010 AAN DE COMMISSIE MIDDELEN EN FINANCIEEL BELEID Onderwerp: Wijziging Verordening verontreinigingsheffing, Verordening zuiveringsheffing en Verordening

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.16.0762 B.16.0762 Landgraaf, 14 april 2016 ONDERWERP: Zienswijze begroting 2017 Kredietbank Limburg Raadsvoorstelnummer: 28

Nadere informatie

Voorstel aan het AB. llllllllllllllllll IIIMI. Van Dagelijks Bestuur Corsanr. zander/2016.05872

Voorstel aan het AB. llllllllllllllllll IIIMI. Van Dagelijks Bestuur Corsanr. zander/2016.05872 W A T E R S C H A P S B E D R J F L I M B U R G Voorstel aan het AB Van Dagelijks Bestuur Corsanr. zander/2016.05872 Onderwerp Werkbegroting 2016; 1e Begrotingswijziging 2016 Agendapuntnr. 5.1 AB-vergadering

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019

NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019 NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019 Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: 35 leden 13 leden 1. Opening Om 20:00 uur opent de voorzitter de heer B. van den Akker, de vergadering, waarbij hij de

Nadere informatie

Openbaar. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders

Openbaar. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders 31 januari 2017 nummer 1182689 Openbaar Notulen van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: de burgemeester de secretaris de notulist drs. J. van Belzen mr. D. Vermaat L.P. van der Linden

Nadere informatie

Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen

Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen Aanwezig: Afwezig met afmelding: Afwezig zonder afmelding: E. van Aalzum (vz. Rekenkamer) P. van Vliet (lid Rekenkamer) P. de Goede (lid Rekenkamer) J. Smink (secr. Rekenkamer)

Nadere informatie

BW besluitenlijst d.d. 21 mei 2019

BW besluitenlijst d.d. 21 mei 2019 BW besluitenlijst d.d. 21 mei 2019 Onderwerp 1. Vaststelling van de noten en de rondvraag van de vergadering d.d. 14 mei 2019; 2. bekrachtiging van de in dit verslag aangegeven besluiten. 1. De noten en

Nadere informatie

Inwonerszaken 1511 BE Oostzaan

Inwonerszaken 1511 BE Oostzaan Aan Adres het CDA Oostzaan t.a.v. de heer E. de Jong Kerkbuurt 44 Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 15, 1510 AA Oostzaan Telefoon 075-684 7777 Fax 075-684 7778 E-mail

Nadere informatie

is een samenwerkingsverband van Waterschap Peel en Maasvallei en Waterschap Roer en Overmaas ISO 9001 ISO OHSAS 18001

is een samenwerkingsverband van Waterschap Peel en Maasvallei en Waterschap Roer en Overmaas ISO 9001 ISO OHSAS 18001 t is een samenwerkingsverband van Waterschap Peel en Maasvallei en Waterschap Roer en Overmaas ISO 9001 ISO 14001 OHSAS 18001 De gemeenschappelijke regeling Waterschapsbedrijf Limburg is een uitgave van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 14 april 2011

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 14 april 2011 BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 14 april 2011 Aanwezig: L.A.W. de Lange, H.J.J. Lenferink (vz), E. van Oortmerssen-Schutte, C.J.M.W. Wassenaar, J.B. Uit den Boogaard R. van Netten (secretaris) M.J

Nadere informatie

Verslag. vergaderdatum 6 juli 2018

Verslag. vergaderdatum 6 juli 2018 Verslag Status CONCEPT vergadering Algemeen Bestuur vergaderdatum 6 juli 2018 Deelnemers Provincie Utrecht mevrouw M. Pennarts (voorzitter) Gemeente Amersfoort de heer K. Kraanen Gemeente Baarn mevrouw

Nadere informatie

K. Vlieg (bestuursondersteuner) Afwezig met kennisgeving: R.F. Staijen. Besluiten en toezeggingen. Agendapunt Opening

K. Vlieg (bestuursondersteuner) Afwezig met kennisgeving: R.F. Staijen. Besluiten en toezeggingen. Agendapunt Opening BESLUITENLIJST van de vergadering van het Algemeen Bestuur van het waterschap Noorderzijlvest gehouden op 19 juli 2017, aanvang 19.30 uur in het waterschapshuis te Groningen, Stedumermaar 1. Aanwezig:

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie