Welkom bij ACV Voeding en Diensten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom bij ACV Voeding en Diensten"

Transcriptie

1 PC 317 Bewakingssector S E C U R I T A S Wat kunnen zij doen voor mij? Wie of wat is het ACV Voeding en Diensten? Welkom bij ACV Voeding en Diensten Wat betekent het om gesyndiceerd te zijn? Wat betekent het voor mij financieel om lid te worden? Hoe werkt het overleg in mijn onderneming? Uitgave: november 2018

2

3 Wie zijn wij? ACV Voeding en Diensten is een van de vakcentrales van het Algemeen Christelijk Vakverbond (ACV). Dit betekent dat alle werknemers van Securitas bij ons terecht kunnen met allerlei vragen en problemen in verband met het uitoefenen van hun werk. Wij verdedigen de belangen van alle arbeiders en alle bedienden van Securitas. Als lid van het ACV Voeding en Diensten kan je bovendien bijkomend rekenen op de brede waaier van diensten die het ACV aanbiedt. Daarvoor kan je terecht bij: - de vele ACV-delegees van Securitas. - één van de 23 plaatselijke secretariaten van ACV Voeding en Diensten. - één van de 150 ACVdienstencentra bij jou in de buurt. Je kan dit eveneens doen via: - de website ACV-securitas ( - de nationale website van het ACV ( - of de website van ACV Voeding en Diensten ( Als vakbond komen wij op voor jouw rechten, voor de rechten van de werknemers van Securitas en voor de rechten van de sector. Wij trachten ze op al deze vlakken te verbeteren.

4 Wat kunnen wij voor je doen? Met jouw steun en lidmaatschap kan ACV Voeding en Diensten samen met het ACV een uitgebreide werking opzetten. Lid worden kost je vandaag 16,62 per maand voor een voltijdse betrekking en 11,22 per maand wanneer je deeltijds tewerkgesteld bent. In de sector van de Bewaking In de sector van de bewaking worden om de twee jaar sectorale akkoorden afgesloten. Deze garanderen betere werkvoorwaarden aan alle werknemers. Hoe meer leden we in de bewakingssector tellen, hoe meer druk wij kunnen uitoefenen tijdens de onderhandelingen en hoe beter het resultaat. Dankzij de solidariteit gaan ook de werknemers van kleine ondernemingen of van syndicaal minder sterke ondernemingen binnen de bewaking erop vooruit. Bij Securitas NV België Bij Securitas NV heeft ACV Voeding & Diensten delegees en vertegenwoordigers in alle overlegorganen: - effectieve en plaatsvervangende vakbondsafgevaardigden in de verschillende syndicale delegaties (SD), - effectieve en plaatsvervangende leden ondernemingsraad (O.R.) - effectieve en plaatsvervangende leden Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk (CPBW). Zij ontvangen van het ACV de nodige ondersteuning, opleiding en begeleiding om hun taak te volbrengen bij Securitas NV. Samen met onze secretarissen onderhandelen ze akkoorden over betere loons- en arbeidsvoorwaarden. Zij zijn ook jouw vertegenwoordigers in de verschillende instanties van ACV Voeding & Diensten, van het ACV en vertolken zo wat leeft onder de leden bij Securitas NV.

5 Welke diensten bieden wij aan? Als lid kan je in de plaatselijke ACV-kantoren terecht voor een brede waaier aan dienstverlening zoals: Werkloosheidsdienst - Inschrijven en opmaken van je werkloosheiddossier, - Inlichtingen over allerhande werkloosheidreglementen, - Verdedigen van betwiste gevallen en bijstand bij de RVA, - Uitbetaling van tijdelijke (economische) of volledige werkloosheidsvergoedingen. - Samenstellen van dossiers brugpensioen Wst je dat? Rechtsbijstand - Advies en tussenkomst bij je werkgever, - Advies en tussenkomst in geval van geschillen met de ziekenfondsen, de verzekeringen arbeidsongevallen, het fonds voor beroepsziektes, enz., - Verdediging door gratis advocaat voor de arbeidsrechtbank, - Dankzij de tussenkomst van het ACV wordt een heel deel van het loon en andere premies gerecupereerd bij de werkgevers of het sociaal fonds en behouden de leden hun werk. - Wel belangrijk om te weten is dat je van deze dienst slechts gratis kunt genieten wanneer je minstens 6 maand bij ons bent aangesloten. - Minstens één maal per jaar doet 1 op 10 van onze leden beroep op deze dienst rechtsbijstand.

6 Wat zijn je financiële voordelen? Syndicale premie Alle gesyndiceerde werknemers krijgen een syndicale premie. Het is een manier om het overgrote deel van je syndicale bijdragen terugbetaald te krijgen. Momenteel bedraagt de premie 145 per jaar volledige tewerkstelling. De betaling gebeurt, voor de arbeiders, automatisch samen met de eindejaarspremie. Voor bedienden dient momenteel nog een apart formulier ingediend te worden. Aanvullende vergoedingen Via ACV Voeding & Diensten werden de aanvullende vergoedingen bedongen in geval van tijdelijke werkloosheid. Ook de buitengewone vakantietoelage(ook eindejaarspremie genoemd) wordt via de vakbond uitbetaald. Als lid moet je je hierover geen zorgen maken, deze manier van werken staat garant voor een snelle en correcte uitbetaling. Stakingsvergoeding Om tot resultaten te komen is, als onderhandelen tot geen resultaat leidt, het stakingswapen soms onmisbaar. Als ACV-lid ontvang je stakerssteun indien je de volledige ledenbijdrage betaalt. Momenteel bedraagt deze vergoeding 30 per stakersdag. Je moet hiervoor uiteraard wel deelnemen aan de staking. Na 6 maanden lidmaatschap ontvang je een volledige vergoeding, Na 3 maanden ontvang je de helft van de volledige vergoeding, Na 1 maand ontvang je een vierde of een kwart van de volledige vergoeding.

7 Hoe blijf je geïnformeerd? In de bewakingssector publiceren wij regelmatig folders en brochures die je gratis worden toegestuurd. Zo blijf je permanent op de hoogte van je rechten als werknemer. Deze brochures worden gratis verstuurd naar al onze leden die een syndicale premie hebben ontvangen in de voorbije referteperiode. Wij hebben nog vele andere themabrochures, te veel om op te noemen. Hier volgen toch een aantal voorbeelden, om je een idee te geven: Tijdskrediet en Vakantieboekje Opnieuw aan het werk Lonend landingsbanen na langdurige ziekte Studentenwerk Indien je geïnteresseerd bent, en één van de brochures wenst te bekomen, ga gerust eens langs bij de syndicale delegatie, de centrale of een lokaal ACV-dienstencentrum. Contactgegevens van een afdeling van ACV Voeding & Diensten zijn terug te vinden op het einde van deze onthaalbrochure.

8 Hoe werkt het overleg bij Securitas NV? De Ondernemingsraad (O.R.) De ondernemingsraad in de onderneming is bevoegd voor alle afdelingen van Securitas NV. De O.R. moet worden betrokken bij het sociaal, economisch en financieel beleid van Securitas NV. Deze algemene bevoegdheid omvat vele terreinen: het personeelsbeleid, de arbeidsorganisatie, de financiële toestand en de economische situatie van Securitas NV., de arbeidsvoorwaarden, de nieuwe technologieën,... Er worden dossiers besproken zoals: - De jaarlijkse verlofkalender - Tijdelijke en economische werkloosheid - Benutting van tijdskrediet - Betaald educatief verlof - De jaarlijkse financiële en economische informatie (EFI) - De sociale balans - Het arbeidsreglement - Enz. Het Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk (CPBW) Het comité is bevoegd voor alle afdelingen van Securitas NV. Het Comité CPBW heeft als algemene opdracht om op een actieve manier bij te dragen tot de verbetering van het welzijn van alle werknemers op het werk. Het comité kan adviezen uitbrengen en voorstellen formuleren om het beleid ter voorkoming van arbeidsongevallen en beroepsziekten zo goed mogelijk af te stemmen op de risico s binnen Securitas NV. Het CPBW houdt zich bezig met de arbeidsomstandigheden van de werknemers zoals veiligheid, ergonomie en gezondheid op het werk, milieu, hygiëne, enz.

9 Hoe werkt de vakbondsafvaardiging? Omwille van de verscheidenheid en om zo dicht mogelijk bij de werknemers te staan, zijn er 7 syndicale delegaties binnen Securitas. Alle namen en de contactgegevens van onze afgevaardigen zijn terug te vinden op de website of in deze brochure. Het zijn je collega s, die lid zijn van het ACV Voeding en Diensten. Ze zetten zich vrijwillig in om jouw belangen binnen Securitas NV maximaal te verdedigen. Ze beschikken over de nodige tijd en faciliteiten om je te informeren over belangrijke gebeurtenissen en voorstellen van professionele of syndicale aard. Ze zijn bevoegd inzake de arbeidsverhoudingen; de onderhandelingen van akkoorden of van ondernemings-cao s en de toepassing van Cao s, sociale wetgeving en van je individuele arbeidsovereenkomst. Ze zorgen voor de dagelijkse werking van de vakbond op jullie werkvloer. De syndicale afvaardiging heeft het recht door de directie te worden ontvangen naar aanleiding van ieder geschil of betwisting van collectieve of individuele aard, dus ook voor je persoonlijke problemen. Met ander woorden: de afgevaardigden nemen deel aan het overleg inzake jouw werksituatie en zijn jouw vertegenwoordigers binnen het bedrijf namens ACV Voeding en Diensten. Als ACV- lid kan je ze dan ook altijd contacteren want ze helpen je graag verder.

10 Wil je wat meer informatie of ben je geïnteresseerd in een aantal brochures? Via onze websites: Je kunt al surfend terecht op volgende websites om er praktische informatie terug te vinden. Je vindt hier nieuws over de acties en campagnes van het ACV Voeding en Diensten. Via onze secretariaten Adresgegevens van onze lokale secretariaten vind je op de achterkant van deze brochure. De openingsuren van de kantoren zijn terug te vinden op de website van het ACV Voeding en Diensten. Via onze ACV-coordinatoren bij Securitas NV Omdat deze de spreekbuis zijn van het ACV Voeding en Diensten, kunnen zij je nuttige informatie verstrekken. Bedienden Antonio Ibanez 0497/ Noord-West Bart Keereman 0478/ Noord-Oost Dario Serretti 0478/ Zuid Moustafa Assafi 0472/ Centrum Abdennasser Lakhyali 0484/ Retail Philippe Ameye 0478/ Patrouille Pascal Snoks 0476/

11 Hoe kan je lid worden? Via de website van ACV Voeding en Diensten : Via onderstaand formulier. Ik wens lid te worden van het ACV (*) Naam: Voornaam: Onderneming: Man / Vrouw: (**) Arbeider/Bediende (**) Gehuwd/ Ongehuwd/ Weduw(e)naar (**) Straat en nummer/ bus: Postcode en gemeente: Geboortedatum: Rijksregisternummer: Telefoonnummer/ GSM: E- Handtekening: (*) Dit formulier kan je: afgeven aan één van de ACV- afgevaardigden; in de postbus deponeren van een lokaal ACV dienstencentrum; opsturen naar een lokale afdeling ACV Voeding en Diensten. (**) Schrappen wat niet past

12 Onze secretariaten in je buurt AALST Hopmarkt Aalst Tel. 053/ BRUSSEL Grisarstraat Anderlecht Tel. 02/ GENT Poel Gent Tel. 09/ LEUVEN Martelaerenlaan Kessel-Lo Tel. 016/ LUXEMBOURG Rue Pietro Ferrero Arlon Tel. 063/ NAMUR Chaussée de Louvain Bouge Tel. 081/ ROESELARE Peter Benoitstraat Roeselare Tel. 051/ TURNHOUT Korte Begijnenstraat Turnhout 014/ ANTWERPEN Frankrijklei Antwerpen Tel. 03/ CHARLEROI Rue Prunieau Charleroi Tel. 071/ IEPER Sint- Jacobstraat Ieper Tel. 059/ LIEGE Boulevard Saucy Liège Tel. 04/ MECHELEN Onder den Toren Mechelen Tel. 015/ NIVELLES Rue des Canonniers Nivelles Tel. 067/ SINT-NIKLAAS H. Heymanplein Sint-Niklaas Tel. 03/ VERVIERS Pont Léopold Verviers Tel. 087/ BRUGGE Koning Albert 1 laan St. Andries Tel. 050/ DENDERMONDE Oude Vest Dendermonde Tel. 03/ KORTRIJK P. Kennedypark 16D 8500 Kortrijk Tel. 056/ LIMBURG Mgr Broekxplein Hasselt Tel. 011/ MONS Rue Cl. De Bettingnies Mons Tel. 065/ OOSTENDE Dr. L. Colensstraat Oostende Tel. 059/ TOURNAI Avenue des Etats-Unis 10/ Tournai Tel. 069/ Verantwoordelijke uitgever: Nic Görtz Kartuizersstraat, 70 B 1000 Brussel

Word onze nieuwe delegee BOUW

Word onze nieuwe delegee BOUW Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv csc.be www.acvbie.be Januari 2016 Word onze nieuwe delegee BOUW Sta jij als 1 man voor je collega s?

Nadere informatie

Sociaal voordeel Bouw

Sociaal voordeel Bouw Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv-csc.be www.acvbie.be Januari 2012 Sociaal voordeel Bouw Sociaal voordeel bouw Bouw PC 124 1 Sociaal

Nadere informatie

kandidaat / kandidate?

kandidaat / kandidate? Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv csc.be www.acvbie.be December 2015 Sociale verkiezingen Mei 2016 Word jij die NIEUWE kandidaat / kandidate?

Nadere informatie

Je kan. blijven toekijken of je kan. stelling innemen. Word delegee! BOUW

Je kan. blijven toekijken of je kan. stelling innemen. Word delegee! BOUW Je kan blijven toekijken of je kan stelling innemen Word delegee! BOUW Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv-csc.be www.acvbie.be Februari

Nadere informatie

Marmer PSC Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat Brussel T

Marmer PSC Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat Brussel T Marmer PSC 102.08 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv-csc.be www.acvbie.be April 2012 Marmer April 2012 PSC 102.08 1 Minimumuurlonen (38-urenweek)

Nadere informatie

Vezelcement PSC

Vezelcement PSC Vezelcement PSC 106.03 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31 1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv-csc.be www.acvbie.be 2013-2014 Vezelcement 2013-2014 PSC 106.03 1 Minimumlonen

Nadere informatie

Jij bent lid van ACV Voeding en Diensten.

Jij bent lid van ACV Voeding en Diensten. jouw beroepscentrale Als je aansluit bij het ACV, ben je automatisch ook lid van een beroepscentrale. De sector waarin je werkt, bepaalt bij welke beroepscentrale je aangesloten bent. Jij bent lid van

Nadere informatie

Groothandelaars & Verdelers van geneesmiddelen PC 321

Groothandelaars & Verdelers van geneesmiddelen PC 321 Groothandelaars & Verdelers van geneesmiddelen 2013-2014 PC 321 De onderhandelingen voor de periode 2013-2014 waren gericht op het behoud van verworven rechten. De wet op de loonnorm liet niet toe om sectoraal

Nadere informatie

Delegee worden, iets voor jou? Grafische

Delegee worden, iets voor jou? Grafische Delegee worden, iets voor jou? Grafische Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv-csc.be www.acvbie.be Juni 2014 Delegee worden, iets voor jou?

Nadere informatie

Steenbakkerijen PC 114

Steenbakkerijen PC 114 Steenbakkerijen PC 114 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31 1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv csc.be www.acvbie.be September 2017 Claudine Celva Steenbakkerijen September

Nadere informatie

Steenbakkerijen PC 114

Steenbakkerijen PC 114 Steenbakkerijen PC 114 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31 1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv-csc.be www.acvbie.be Augustus 2013 Steenbakkerijen Augustus 2013 PC 114 1 Minimumlonen

Nadere informatie

Steenbakkerijen PC 114

Steenbakkerijen PC 114 Steenbakkerijen PC 114 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31 1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv csc.be www.acvbie.be September 2015 Steenbakkerijen September 2015 PC 114 1 Minimumlonen

Nadere informatie

Bosontginning PSC

Bosontginning PSC Bosontginning PSC 125.01 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31 1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv csc.be www.acvbie.be September 2017 istock Bosontginning PSC 125.01 September

Nadere informatie

Zwartwerk echt voordelig? PC 124

Zwartwerk echt voordelig? PC 124 Zwartwerk echt voordelig? PC 124 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv-csc.be www.acvbie.be December 2011 In het zwart betaald worden......echt

Nadere informatie

Tweede pensioenpijler chemie. 27 vragen en antwoorden

Tweede pensioenpijler chemie. 27 vragen en antwoorden Tweede pensioenpijler chemie 27 vragen en antwoorden Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv-csc.be www.acvbie.be November 2012 Tweede pensioenpijler

Nadere informatie

Zagerijen & Houthandel PSC & PSC

Zagerijen & Houthandel PSC & PSC Zagerijen & Houthandel PSC 125.02 & PSC 125.03 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31 1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv csc.be www.acvbie.be Maart 2016 Zagerijen & Houthandel

Nadere informatie

Glasnijverheid PC 115

Glasnijverheid PC 115 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv-csc.be www.acvbie.be December 2014 Glasnijverheid PC 115 Inhoudstafel 2 Glasnijverheid algemene bepalingen

Nadere informatie

Bosontginning PSC

Bosontginning PSC Bosontginning PSC 125.01 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31 1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv csc.be www.acvbie.be Maart 2016 Bosontginning PSC 125.01 Maart 2016 1 Aanvullende

Nadere informatie

Zagerijen & Houthandel

Zagerijen & Houthandel Zagerijen & Houthandel PSC 125.02 & PSC 125.03 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31 1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv csc.be www.acvbie.be September 2017 Claudine Celva Zagerijen

Nadere informatie

Groothandelaars & verdelers van geneesmiddelen PC 321

Groothandelaars & verdelers van geneesmiddelen PC 321 Groothandelaars & verdelers van geneesmiddelen PC 321 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie en LBC-NVK Trierstraat 31 1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv csc.be www.acvbie.be Januari 2016 Groothandelaars

Nadere informatie

Glasnijverheid PC 115

Glasnijverheid PC 115 Glasnijverheid PC 115 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv csc.be www.acvbie.be September 2017 istock Inhoudstafel Glasnijverheid algemene

Nadere informatie

Betonindustrie PSC Claudine Celva

Betonindustrie PSC Claudine Celva Betonindustrie PSC 106.02 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31 1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv csc.be www.acvbie.be September 2017 Claudine Celva Betonindustrie September

Nadere informatie

Indexering van de minimumlonen en de reële lonen met 1,79% Nationaal Secretaris aan het woord PC 145 TUINBOUW INHOUD

Indexering van de minimumlonen en de reële lonen met 1,79% Nationaal Secretaris aan het woord PC 145 TUINBOUW INHOUD PC 145 TUINBOUW PB- PP B-27661 BELGIE(N) - BELGIQUE 022018 Nationaal Secretaris aan het woord Allereerst wens ik jullie allen een gelukkig en gezond 2018. Vandaag hebben we meer dan ooit een sterke vakbeweging

Nadere informatie

AGC PC 115 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat Brussel T

AGC PC 115 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat Brussel T AGC PC 115 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv-csc.be www.acvbie.be December 2014 AGC Ondernemingsovereenkomst 2013-2014 & andere conventionele

Nadere informatie

AGC PC 115 Juni 2016.

AGC PC 115 Juni 2016. AGC PC 115 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv csc.be www.acvbie.be Juni 2016 AGC Ondernemingsovereenkomst 2015-2016 & andere conventionele

Nadere informatie

PC 321. Groothandelaars & verdelers van geneesmiddelen

PC 321. Groothandelaars & verdelers van geneesmiddelen Groothandelaars & verdelers van geneesmiddelen PC 321 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie en LBC-NVK Trierstraat 31 1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv csc.be www.acvbie.be December 2017

Nadere informatie

Mobiliteit Bouw. Verplaatsingskosten & mobiliteitsvergoeding

Mobiliteit Bouw. Verplaatsingskosten & mobiliteitsvergoeding Mobiliteit Bouw Verplaatsingskosten & mobiliteitsvergoeding Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv-csc.be www.acvbie.be Februari 2015 Hoeveel

Nadere informatie

Betonindustrie PSC 106.02

Betonindustrie PSC 106.02 Betonindustrie PSC 106.02 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31 1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv-csc.be www.acvbie.be Augustus 2013 Betonindustrie Augustus 2013 PSC 106.02

Nadere informatie

PC 333 TOERISTISCHE ATTRACTIES

PC 333 TOERISTISCHE ATTRACTIES 2018 SD I E B R NA E N O UW LO WAARDEN VOOR KORT T E H IN PC 333 TOERISTISCHE ATTRACTIES IN DEZE FOLDER KAN JE EEN OVERZICHT VINDEN VAN DE LOON- EN ARBEIDSVOORWAARDEN IN DE SECTOR VAN DE TOERISTISCHE ATTRACTIES.

Nadere informatie

Lid worden. van ACV Openbare Diensten. Vlaamse overheid

Lid worden. van ACV Openbare Diensten. Vlaamse overheid Lid worden van ACV Openbare Diensten Vlaamse overheid ACV Openbare Diensten is binnen de Vlaamse overheid de referentievakbond. Zowel in onderhandelingen en overleg, als voor dienstverlening en bijstand.

Nadere informatie

Bosontginning PSC Zagerijen PSC & Houthandel PSC

Bosontginning PSC Zagerijen PSC & Houthandel PSC Bosontginning PSC 125.01 Zagerijen PSC 125.02 & Houthandel PSC 125.03 1 Bosontginning Gezien de specificiteit van deze sector vind je hierna enkel een opsomming van de vergoedingen die via het Bosuitbatingsfonds

Nadere informatie

Kappers Fitness en Schoonheidszorgen PC 314

Kappers Fitness en Schoonheidszorgen PC 314 Kappers Fitness en Schoonheidszorgen PC 314 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31 1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv-csc.be www.acvbie.be Juni 2011 Een cao 2011-2012 om jouw

Nadere informatie

Betonindustrie PSC 106.02

Betonindustrie PSC 106.02 Betonindustrie PSC 106.02 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31 1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv csc.be www.acvbie.be September 2015 Betonindustrie September 2015 PSC 106.02

Nadere informatie

Wat is er nieuw in de sector? Algemeen secretaris aan het woord PSC BIOSCOOPZALEN. 1. Verhoging lonen: + 1,1 % sinds 1 juli 2017

Wat is er nieuw in de sector? Algemeen secretaris aan het woord PSC BIOSCOOPZALEN. 1. Verhoging lonen: + 1,1 % sinds 1 juli 2017 PSC 303.03 BIOSCOOPZALEN PB- PP B-27661 BELGIE(N) - BELGIQUE JAN2018 Algemeen secretaris aan het woord Ook voor 2017 en 2018 sloten we met de werkgevers een sectorakkoord af. Zo n akkoord heeft een directe

Nadere informatie

Cementfabrieken PSC

Cementfabrieken PSC Cementfabrieken PSC 106.01 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv-csc.be www.acvbie.be December 2014 Cementfabrieken December 2014 PSC 106.01

Nadere informatie

Papierproductie PC 129

Papierproductie PC 129 Papierproductie PC 129 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv-csc.be www.acvbie.be Mei 2014 Inhoudstafel 1. Lonen 2. Koppeling van de lonen

Nadere informatie

Nationaal Secretaris aan het woord

Nationaal Secretaris aan het woord CP 302 HORECA PB- PP B-27661 BELGIE(N) - BELGIQUE 102017 Nationaal Secretaris aan het woord Eindelijk is het zover, er werd een akkoord bereikt voor de ganse Horeca sector. Dit akkoord kwam moeilijk tot

Nadere informatie

Wat verandert er op 1 januari 2016? Wat is er nieuw in de sector? Algemeen secretaris aan het woord PSC BIOSCOOPZALEN

Wat verandert er op 1 januari 2016? Wat is er nieuw in de sector? Algemeen secretaris aan het woord PSC BIOSCOOPZALEN PSC 303.03 BIOSCOOPZALEN JAN2016 Algemeen secretaris aan het woord Onlangs sloten de vakbonden en werkgevers een sectoraal akkoord voor alle werknemers en werkgevers van de bioscoopzalen. Dit betekent

Nadere informatie

PC 107 CAO MEESTER- KLEERMAKERS

PC 107 CAO MEESTER- KLEERMAKERS PC 107 CAO 2017-2018 MEESTER- KLEERMAKERS INHOUD INLEIDING... 3 INKOMEN... 4 Index... 4 Loonsverhoging... 4 Huisarbeid... 4 Maaltijdcheques... 5 Vervoerkosten... 6 Eindejaarspremie... 6 CONTRACT... 7 Opzegtermijnen...

Nadere informatie

Nationaal Secretaris aan het woord

Nationaal Secretaris aan het woord PC 132 TECHNISCHE LANDEN TUINBOUWWERKEN PB- PP B-27661 BELGIE(N) - BELGIQUE 092 017 Nationaal Secretaris aan het woord In juni 2017 hielden we ons statutair congres rond het brandend actuele thema van

Nadere informatie

Aanvullend pensioen bouw PC 124

Aanvullend pensioen bouw PC 124 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv-csc.be www.acvbie.be November 2012 Aanvullend pensioen bouw PC 124 Inhoudstafel 1. Inleiding 2. Wie

Nadere informatie

PC 333 TOERISTISCHE ATTRACTIES

PC 333 TOERISTISCHE ATTRACTIES 2016 SD I E B R NA E N O UW LO WAARDEN VOOR KORT T E H IN PC 333 TOERISTISCHE ATTRACTIES IN DEZE FOLDER KAN JE EEN OVERZICHT VINDEN VAN DE LOON- EN ARBEIDSVOORWAARDEN IN DE SECTOR VAN DE TOERISTISCHE ATTRACTIES.

Nadere informatie

Beschutte werkplaatsen Vlaanderen PSC

Beschutte werkplaatsen Vlaanderen PSC Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv-csc.be www.acvbie.be Juni 2012 Beschutte werkplaatsen Vlaanderen PSC 327.01 Inhoudstafel 1. Minimumlonen

Nadere informatie

Papierproductie PC 129

Papierproductie PC 129 Papierproductie PC 129 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31 1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv csc.be www.acvbie.be December 2015 Inhoudstafel 1. Lonen 2. Koppeling van de

Nadere informatie

SEIZOENARBEID LAND- EN TUINBOUW

SEIZOENARBEID LAND- EN TUINBOUW 2016 SD I E B R NA E N O UW LO WAARDEN VOOR KORT T E H IN SEIZOENARBEID LAND- EN TUINBOUW IN DEZE GIDS KAN JE EEN OVERZICHT VINDEN VAN DE LOON- EN ARBEIDSVOORWAARDEN VOOR DE ARBEIDERS EN ARBEIDSTERS DIE

Nadere informatie

JUTE PSC CAO

JUTE PSC CAO JUTE PSC 120.03 CAO 2013-2014 Inhoud Inhoud Inkomen... 4 Index... 4 Loonsverhogingen... 4 Maaltijdcheques... 4 Cadeaucheque... 4 Vervoerkosten... 5 Eindejaarspremie (aanvullende vakantievergoeding)...

Nadere informatie

DI ONFECTIE PC 109 FUNCTIECLASSIFICATIE

DI ONFECTIE PC 109 FUNCTIECLASSIFICATIE DI ONFECTIE PC 109 FUNCTIECLASSIFICATIE INHOUD Inleiding... 3 Hoe ziet deze functieclassificatie eruit?... 4 Wie bepaalt de functie van de individuele werknemer?...7 Op welke manier moet de werkgever je

Nadere informatie

Sociaal voordeel Bouw

Sociaal voordeel Bouw Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv csc.be www.acvbie.be September 2017 Sociaal voordeel Bouw Sociaal voordeel bouw Bouw PC 124 1 Sociaal

Nadere informatie

Papierproductie PC 129

Papierproductie PC 129 Papierproductie PC 129 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31 1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv csc.be www.acvbie.be September 2017 Claudine Celva Inhoudstafel 1. Lonen 2. Koppeling

Nadere informatie

Inhoudstafel. 1. Minimumuurlonen. 2. Maaltijdcheque. 3. Arbeidsduur. 4. Polyvalentie. 5. Toeslagen en overuren. 6. Eindejaarspremie. 7.

Inhoudstafel. 1. Minimumuurlonen. 2. Maaltijdcheque. 3. Arbeidsduur. 4. Polyvalentie. 5. Toeslagen en overuren. 6. Eindejaarspremie. 7. Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv-csc.be www.acvbie.be Juni 2014 Dagbladen PSC 130.02 Inhoudstafel 1. Minimumuurlonen 2. Maaltijdcheque

Nadere informatie

We zetten een boom op voor een solidair en rechtvaardig 2015 BESTE WENSEN

We zetten een boom op voor een solidair en rechtvaardig 2015 BESTE WENSEN PC 330 TANDPROTHESEN JAN2015 Woordje van de nationaal verantwoordelijke Sinds 1 januari 2015 gelden er voor de arbeiders nieuwe en. Zij hebben vanaf 1 januari 2015 ook het recht om de redenen van hun ontslag

Nadere informatie

Loon- en arbeidsvoorwaarden

Loon- en arbeidsvoorwaarden Loon- en arbeidsvoorwaarden 2017-2018 1 www.accg.be Quelles Hoe ga améliorations jij vooruit?? Lonen en vergoedingen k Op 1 juli 2017 stijgen alle lonen en premies met 1,1%. De vergoedingen bestaanszekerheid

Nadere informatie

VLASBEREIDING PSC

VLASBEREIDING PSC VLASBEREIDING PSC 120.02 CAO 2011-2012 Inhoud Inhoud Nationaal akkoord voor de sector van de vlasbereiding....3 Inkomen.......................................4 Index........................................4

Nadere informatie

Aanvullend pensioen bouw PC 124

Aanvullend pensioen bouw PC 124 Aanvullend pensioen bouw PC 124 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv csc.be www.acvbie.be September 2016 Shutterstock Inhoudstafel 1. Inleiding

Nadere informatie

Aanvullend pensioen bouw PC 124

Aanvullend pensioen bouw PC 124 Aanvullend pensioen bouw PC 124 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv csc.be www.acvbie.be September 2017 istock Inhoudstafel 1. Inleiding

Nadere informatie

PC TUINBOUW - PARKEN EN TUINEN

PC TUINBOUW - PARKEN EN TUINEN PC 145.04 TUINBOUW - PARKEN EN TUINEN PB- PP B-27661 BELGIE(N) - BELGIQUE 022018 Nationaal Secretaris aan het woord Allereerst wens ik jullie allen een gelukkig en gezond 2018. Vandaag hebben we meer dan

Nadere informatie

Wat verandert er op 1 januari 2018 in de voedingsnijverheid? Woordje van de Nationaal Secretaris. Indexering van de lonen: + 1,79 %

Wat verandert er op 1 januari 2018 in de voedingsnijverheid? Woordje van de Nationaal Secretaris. Indexering van de lonen: + 1,79 % PC 118 VOEDINGS- NIJVERHEID PB- PP B-27661 BELGIE(N) - BELGIQUE 012018 Woordje van de Nationaal Secretaris Ook in 2018 staan we als vakbond weer voor je klaar. Via deze nieuwsflash brengen we je nieuws

Nadere informatie

PSC CAO TEXTIEL- RECUPERATIE

PSC CAO TEXTIEL- RECUPERATIE PSC 142.02 CAO 2017-2018 TEXTIEL- RECUPERATIE INHOUD INLEIDING... 3 INKOMEN... 4 Index... 4 Loonsverhoging... 4 Maaltijdcheques... 4 Premies... 4 Vervoerkosten... 5 Eindejaarspremie... 5 BESTAANSZEKERHEID...

Nadere informatie

Loon- en arbeidsvoorwaarden

Loon- en arbeidsvoorwaarden Loon- en arbeidsvoorwaarden 2017-2018 1 www.accg.be Quelles Hoe ga améliorations jij vooruit?? Lonen en premies: +1,1% Op 1 juni 2017 stijgen de lonen: met 0,8%, met de mogelijkheid om een bijkomende verhoging

Nadere informatie

TEXTIELVERZORGING PC 110 FUNCTIECLASSIFICATIE

TEXTIELVERZORGING PC 110 FUNCTIECLASSIFICATIE TEXTIELVERZORGING PC 110 FUNCTIECLASSIFICATIE Inhoud INHOUD Hoe ziet deze functieclassificatie eruit?........... 4 Het vlinderniveau............................ 6 Wie bepaalt de hoofdfunctie en het vlinderniveau

Nadere informatie

VERVOER- KOSTEN BEDRAGEN 2015

VERVOER- KOSTEN BEDRAGEN 2015 ERVOER- KOSTEN BEDRAGEN 2015 INHOUD INLEIDING... 3 I. Ik gebruik openbaar vervoer om naar het werk te gaan... 5 Werkgeversbijdrage openbaar vervoer (cao 19 octies)... 5 II. Ik gebruik privévervoer om naar

Nadere informatie

Loon- en arbeidsvoorwaarden

Loon- en arbeidsvoorwaarden Loon- en arbeidsvoorwaarden 2017-2018 1 www.accg.be Quelles Hoe ga améliorations jij vooruit?? Verhoging van de lonen Op 1 juli 2017 stijgen alle lonen met 0,16. Voorkeur voor contracten van onbepaalde

Nadere informatie

PSC CAO AVIATION

PSC CAO AVIATION PSC 315.01 CAO 2017-2018 AVIATION INHOUD INLEIDING... 3 INKOMEN... 4 Index... 4 Ondernemingsenveloppe... 4 Verhoging lonen... 5 Minimumlonen... 5 Ecocheques... 5 Vervoerkosten... 5 Fietsvergoeding... 6

Nadere informatie

JULI 2017 ACTUALISATIE CAO S INDUSTRIËLE REINIGING

JULI 2017 ACTUALISATIE CAO S INDUSTRIËLE REINIGING JULI 2017 ACTUALISATIE CAO S INDUSTRIËLE REINIGING EEN STAP VOORUIT VOOR IEDEREEN De sectorale loon- en arbeidsvoorwaarden in de industriële reiniging werden in de praktijk niet overal op dezelfde manier

Nadere informatie

Voordelen Fonds Bestaanszekerheid Bouw PC 124

Voordelen Fonds Bestaanszekerheid Bouw PC 124 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv csc.be www.acvbie.be September 2015 Voordelen Fonds Bestaanszekerheid Bouw PC 124 Inhoudstafel 1. Legitimatiekaart

Nadere informatie

TEXTIEL- RECUPERATIE

TEXTIEL- RECUPERATIE TEXTIEL- RECUPERATIE PSC 142.02 CAO 2011-2012 Inhoud Inhoud Nationaal akkoord voor de sector textielrecuperatie......3 Inkomen.......................................4 Index........................................4

Nadere informatie

TEXTIEL- VERZORGING PC 110

TEXTIEL- VERZORGING PC 110 TEXTIEL- VERZORGING PC 110 CAO 2011-2012 Inhoud Inhoud Nationaal akkoord voor de sector textielverzorging.......3 Inkomen.......................................4 Index........................................4

Nadere informatie

Wat verandert er in ? Woordje van de Nationaal Secretaris PC 118 VOEDINGS- NIJVERHEID Ö Ö LOONSVERHOGING VOOR IEDEREEN INHOUD

Wat verandert er in ? Woordje van de Nationaal Secretaris PC 118 VOEDINGS- NIJVERHEID Ö Ö LOONSVERHOGING VOOR IEDEREEN INHOUD PC 118 VOEDINGS- NIJVERHEID PB- PP B-27661 BELGIE(N) - BELGIQUE 092019 Woordje van de Nationaal Secretaris Het is gelukt: we hebben voor jullie een sectorakkoord onderhandeld voor 2019-2020. Via dit akkoord

Nadere informatie

Voordelen Fonds Bestaanszekerheid Bouw PC 124

Voordelen Fonds Bestaanszekerheid Bouw PC 124 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv csc.be www.acvbie.be Oktober 2014 Voordelen Fonds Bestaanszekerheid Bouw PC 124 Inhoudstafel 1. Legitimatiekaart

Nadere informatie

Papierrecuperatie PSC

Papierrecuperatie PSC Papierrecuperatie PSC 142.03 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv-csc.be www.acvbie.be December 2014 Inhoudstafel 1. Beroepsclassificatie

Nadere informatie

Wat verandert er op 1 juli 2018 in de schoonmaak? Algemeen Secretaris aan het woord

Wat verandert er op 1 juli 2018 in de schoonmaak? Algemeen Secretaris aan het woord PC 121 SCHOONMAAK PB- PP B-27661 BELGIE(N) - BELGIQUE 072018 Algemeen Secretaris aan het woord Wie zal deze keer wereldkampioen worden? Dat weet ik nog niet. Wat ik wel weet is dat niet alleen voetballers,

Nadere informatie

Inhoudstafel. 1. Minimumuurlonen. 2. Maaltijdcheque. 3. Arbeidsduur. 4. Polyvalentie. 5. Toeslagen en overuren. 6. Eindejaarspremie. 7.

Inhoudstafel. 1. Minimumuurlonen. 2. Maaltijdcheque. 3. Arbeidsduur. 4. Polyvalentie. 5. Toeslagen en overuren. 6. Eindejaarspremie. 7. Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv csc.be www.acvbie.be April 2016 Dagbladen PSC 130.02 Inhoudstafel 1. Minimumuurlonen 2. Maaltijdcheque

Nadere informatie

EXTIEL- RECUPERATIE CAO (PSC )

EXTIEL- RECUPERATIE CAO (PSC ) EXTIEL- RECUPERATIE CAO 2015-2016 (PSC 142.02) INHOUD INLEIDING... 3 INKOMEN... 4 Index... 4 Maaltijdcheques... 4 Premies... 5 Vervoerkosten... 5 Eindejaarspremie... 5 BESTAANSZEKERHEID... 7 Toeslag bij

Nadere informatie

Uitkeringsaanvraag voor pleegzorgen

Uitkeringsaanvraag voor pleegzorgen Uitkeringsaanvraag voor pleegzorgen Uw wenst afwezig te blijven van het werk om pleegzorgen te verstrekken aan de perso(o)n(en) die door de rechtbank, door een door de bevoegde Gemeenschap erkende plaatsingsdienst,

Nadere informatie

Sociale werkplaatsen Vlaanderen PSC

Sociale werkplaatsen Vlaanderen PSC Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv-csc.be www.acvbie.be Januari 2013 Sociale werkplaatsen Vlaanderen PSC 327.01 Inhoudstafel 1. Minimumlonen

Nadere informatie

Papier en kartonbewerking PC 136

Papier en kartonbewerking PC 136 Papier en kartonbewerking PC 136 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv csc.be www.acvbie.be December 2015 Inhoudstafel 1. Loon- en arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

Sociale werkplaatsen Vlaanderen PSC

Sociale werkplaatsen Vlaanderen PSC Sociale werkplaatsen Vlaanderen PSC 327.01 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Koningsstraat 45-1000 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv csc.be www.acvbie.be Maart 2019 Claudine Celva Inhoudstafel

Nadere informatie

Sociaal voordeel Bouw

Sociaal voordeel Bouw Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv csc.be www.acvbie.be September 2016 Sociaal voordeel Bouw Sociaal voordeel bouw Bouw PC 124 1 Sociaal

Nadere informatie

Papier en kartonbewerking PC 136. istock

Papier en kartonbewerking PC 136. istock Papier en kartonbewerking PC 136 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv csc.be www.acvbie.be September 2017 istock Inhoudstafel 1. Loon- en

Nadere informatie

vervoerkosten horeca

vervoerkosten horeca vervoerkosten horeca Folder_transport_HORECA_2012_NL.indd 1 04/03/12 09:20 Folder_transport_HORECA_2012_NL.indd 2 04/03/12 09:20 Vervoerkosten woon-werk verkeer De werkgever komt financieel tussen in de

Nadere informatie

Hoe gaat het ACV om met je persoonsgegevens?

Hoe gaat het ACV om met je persoonsgegevens? Hoe gaat het ACV om met je persoonsgegevens? Wat zijn persoonsgegevens? Persoonsgegevens zijn gegevens waarmee men jou kan identificeren: je naam, je adres, je telefoonnummer, je e-mailadres Wat zijn gevoelige

Nadere informatie

Onthaalbrochure. Een uitgave van. ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31 1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv-csc.be www.acvbie.

Onthaalbrochure. Een uitgave van. ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31 1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv-csc.be www.acvbie. Onthaalbrochure 2011-2012 voor AC VBIE leden uit de sec tor Gas & Elektriciteit Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31 1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv-csc.be www.acvbie.be

Nadere informatie

MEMO BEDRIJF IN FALING WAT NU?

MEMO BEDRIJF IN FALING WAT NU? MEMO BEDRIJF IN FALING WAT NU? INHOUDSTAFEL BEDRIJF IN FALING. WAT NU? 5 Wat moet je doen? 5 Wat moet je meebrengen? 6 Wat gebeurt er na het opmaken van de schuldvordering? 7 Waarvoor komt het Fonds Sluiting

Nadere informatie

VLAS CAO (PSC )

VLAS CAO (PSC ) VLAS CAO 2015-2016 (PSC 120.02) INHOUD INLEIDING... 3 INKOMEN... 4 Index... 4 Maaltijdcheques... 4 Pensioenfonds... 4 Vervoerkosten... 5 Eindejaarspremie (aanvullende vakantievergoeding)... 5 BESTAANSZEKERHEID...

Nadere informatie

Aanvraag om onderbrekingstoelagen voor militairen

Aanvraag om onderbrekingstoelagen voor militairen Aanvraag om onderbrekingstoelagen voor militairen U wilt als militair in het kader van een tijdelijke ambtsontheffing wegens loopbaanonderbreking (TALO) een financiële tussenkomst van de RVA ontvangen.

Nadere informatie

Minimumlonen Handel in VoedingSwaren

Minimumlonen Handel in VoedingSwaren Minimumlonen Handel in VoedingSwaren SYNDICALE PREMIE EN SYNDICALE VORMING Sectorale minimumlonen vanaf 1.1.2011 Groot- en kleinhandel in voedingswaren We hernemen hierna de sectorale minimumlonen van

Nadere informatie

Loon- en arbeidsvoorwaarden. chemie-arbeid(st)ers in kmo s 2011-2012 PC 116

Loon- en arbeidsvoorwaarden. chemie-arbeid(st)ers in kmo s 2011-2012 PC 116 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv-csc.be www.acvbie.be Maart 2012 Loon- en arbeidsvoorwaarden voor chemie-arbeid(st)ers in kmo s 2011-2012

Nadere informatie

INLEIDING. Een nieuw sectoraal akkoord 2015-2016 binnen de sector jute is een feit. De resultaten vind je in deze sectorpublicatie.

INLEIDING. Een nieuw sectoraal akkoord 2015-2016 binnen de sector jute is een feit. De resultaten vind je in deze sectorpublicatie. CAO 2015-2016 INHOUD INLEIDING... 3 INKOMEN... 4 Index... 4 Maaltijdcheques... 4 Cadeaucheque... 4 Vervoerkosten... 5 Eindejaarspremie (aanvullende vakantievergoeding)... 5 Aanvullende sociale toelage

Nadere informatie

Loon- en arbeidsvoorwaarden

Loon- en arbeidsvoorwaarden Loon- en arbeidsvoorwaarden 2017-2018 1 www.accg.be Quelles Hoe ga améliorations jij vooruit?? Lonen en vergoedingen k Op 1 september 2017 stijgen alle lonen met 0,15. De vergoeding bestaanszekerheid stijgt

Nadere informatie

alles weten van A tot Z

alles weten van A tot Z PC 130 grafische industrie & dagbladpers sociale verkiezingen alles weten van A tot Z In elk bedrijf zijn er dingen die we graag veranderd zouden willen zien, die nog verbeterd kunnen worden en zaken die

Nadere informatie

kaderleden sociale verkiezingen alles weten van A tot Z

kaderleden sociale verkiezingen alles weten van A tot Z kaderleden sociale verkiezingen alles weten van A tot Z In elk bedrijf zijn er dingen die we graag veranderd zouden willen zien, die nog verbeterd kunnen worden en zaken die gewoonweg niét werken. Sommige

Nadere informatie

EDELE METALEN PSC

EDELE METALEN PSC EDELE METALEN PSC 149.03 CAO 2011-2012 Inhoud Inhoud Nationaal akkoord voor de sector edele metalen.........3 Inkomen.......................................4 Index........................................4

Nadere informatie

Gids voor bouwvakkers PC 124

Gids voor bouwvakkers PC 124 Gids voor bouwvakkers PC 124 Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv-csc.be www.acvbie.be April 2011 Inhoudstafel 1. Tewerkstelling in België

Nadere informatie

Chômeurs complets mis au travail en ateliers protégés - Hommes - LIEU D'HABITATION

Chômeurs complets mis au travail en ateliers protégés - Hommes - LIEU D'HABITATION Chômeurs complets mis au travail en ateliers protégés - Hommes - LIEU D'HABITATION Volledig werklozen tewerkgesteld in een beschutte werkplaats - Mannen - WOONPLAATS Antwerpen 01 3 2,96 34,42 7.946,89

Nadere informatie

Het Vlaams zorgkrediet. Loopbaanonderbreking werd zorgkrediet

Het Vlaams zorgkrediet. Loopbaanonderbreking werd zorgkrediet Het Vlaams zorgkrediet Loopbaanonderbreking werd zorgkrediet September 2016 In deze brochure 3 4 6 7 8 9 10 Wie komt in aanmerking? Twee motieven Duurtijd Bedrag en uitkering Cumul Aanvraag Bij wijzigingen

Nadere informatie

KOETSWERK PSC CAO

KOETSWERK PSC CAO KOETSWERK PSC 149.02 CAO 2011-2012 Inhoud 2 Inhoud Nationaal akkoord voor de sector koetswerk........... 3 Inkomen....................................... 4 Index.......................................

Nadere informatie

_NL_BIE.indd 2 14/09/17 09:57

_NL_BIE.indd 2 14/09/17 09:57 jouw beroepscentrale Als je aansluit bij het ACV, ben je automatisch ook lid van een beroepscentrale. De sector waarin je werkt, bepaalt bij welke beroepscentrale je aangesloten bent. Jij bent lid van

Nadere informatie

Nationaal Secretaris aan het woord

Nationaal Secretaris aan het woord PC 145 TUINBOUW PB- PP B-27661 BELGIE(N) - BELGIQUE 092017 Nationaal Secretaris aan het woord In juni 2017 hielden we ons statutair congres rond het brandend actuele thema van flexibiliteit op de werkvloer.

Nadere informatie

WAARBORG- EN SOCIAAL FONDS VAN DE VOEDINGSNIJVERHEID Birminghamstraat 225 1070 Anderlecht tel. 02/513.13.32

WAARBORG- EN SOCIAAL FONDS VAN DE VOEDINGSNIJVERHEID Birminghamstraat 225 1070 Anderlecht tel. 02/513.13.32 WAARBORG- EN SOCIAAL FONDS VAN DE VOEDINGSNIJVERHEID Birminghamstraat 225 17 Anderlecht tel. 2/513.13.32 RICHTLIJNEN MET BETREKKING TOT DE SYNDICALE PREMIE 215 ARBEIDERS A. VOORWAARDEN A.1. Premie voor

Nadere informatie

Nationaal Secretaris aan het woord

Nationaal Secretaris aan het woord PC 145.04 TUINBOUW PARKEN EN TUINEN PB- PP B-27661 BELGIE(N) - BELGIQUE 092 017 Nationaal Secretaris aan het woord In juni 2017 hielden we ons statutair congres rond het brandend actuele thema van flexibiliteit

Nadere informatie