OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Kennisnemen van het ontslag als gemeenteraadslid van de heer Antoine Slagmulder.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Kennisnemen van het ontslag als gemeenteraadslid van de heer Antoine Slagmulder."

Transcriptie

1 BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 februari 2019 om 20u00 in de raadzaal van het gemeentelijk administratief centrum "Steenberg". AGENDA OPENBARE VERGADERING 1. Kennisnemen van het ontslag als gemeenteraadslid van Antoine Slagmulder. Gemeenteraadslid Antoine Slagmulder heeft op 30 januari 2019 schriftelijk zijn ontslag als gemeenteraadslid ingediend. Voorstel van beslissing: Kennisnemen van het ontslag als gemeenteraadslid van de heer Antoine Slagmulder. 2. Installatie en eedaflegging als gemeenteraadslid van Emmy Janssens. Ingevolge het ontslag van de heer Antoine Slagmulder als gemeenteraadslid werd mevrouw Emmy Janssens opgeroepen om het mandaat van gemeenteraadslid op te nemen. Installatie en eedaflegging van mevrouw Emmy Janssens als gemeenteraadslid. 3. Vaststellen van de rangorde van de gemeenteraadsleden. Ingevolge de vervanging van de heer Antoine Slagmulder door mevrouw Emmy Janssens moet de rangorde van de gemeenteraadsleden opnieuw vastgesteld worden. Voorstel van beslissing: Opnieuw vaststellen van de rangorde van de gemeenteraadsleden. 4. Goedkeuren notulen vorige vergadering. De raadsleden worden verzocht eventuele opmerkingen bij de redactie van de notulen van de vergadering van 29 januari 2019 mee te delen. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 29 januari Kennisnemen samenstelling verkeerscommissie en verkiezen van de voorzitter. Het huishoudelijk reglement bepaalt dat de gemeenteraad de voorzitters van de gemeenteraadscommissies moet aanduiden. Voorstel van beslissing: Verkiezen van de voorzitter van de verkeerscommissie.

2 6. Subsidiëren van de restauratiewerken aan de drie ramen en de dakgoten (exclusief torenspits) van de kerk in Mere. Om vochtinsijpeling tegen te gaan moeten er restauratiewerken uitgevoerd worden aan drie ramen en aan de dakgoten. Eerder hadden we al beslist om de erelonen van deze restauratiewerken voor 100 % te subsidiëren. De totale werken inclusief erelonen zullen ,03 euro kosten. De subsidie van het Vlaams gewest wordt geraamd op ,08 euro. Voorstel van beslissing: Het gemeentebestuur zal de restauratiewerken aan de ramen en dakgoten (exclusief torenspits) aan de Sint-Bavokerk te Mere subsidiëren voor het saldo van de kosten die niet gesubsidieerd worden door andere overheden. 7. Vaststellen van de gemeentelijke dotatie 2019 aan de Hulpverleningszone Zuid-Oost. De gemeenteraad moet elk jaar de exploitatietoelage en de investeringstoelage aan de Hulpverleningszone Zuid- Oost vaststellen. Voorstel van beslissing: Beslissen over de exploitatietoelage en de investeringstoelage van de Hulpverleningszone Zuid-Oost. 8. Grote onderhoudswerken aan kleine wegen. Goedkeuren van aanvullende werken. Op 31 maart 2015 keurde de gemeenteraad het bestek voor het onderhoud van de gemeentewegen goed. De opdracht werd gegund aan de firma Tavernier voor ,95 euro en was tot drie jaar verlengbaar. Wat dus ook gebeurde gezien de interessante eenheidsprijzen. De heraanleg van de parking van de buitenschoolse kinderopvang Pimboli voor ,36 euro werd ook door diezelfde aannemer uitgevoerd. Dit was een taak waarmee bij het uitschrijven van de opdracht geen rekening werd gehouden en waardoor het budget met meer dan 10% overschreden werd. Daarom moet de gemeenteraad deze uitgave goedkeuren. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van het totaalbedrag van ,95 euro incl. btw daar dit meer dan 10% hoger ligt dan de oorspronkelijke gunning over de drie dienstjaren. 9. Vervangen van de middenspanningscabine op het domein Steenberg. Vaststellen van de gunningswijze en de voorwaarden van de opdracht. Aan de raad wordt voorgesteld om via het raamcontract van Eandis de middenspanningscabine in het administratief centrum van Steenberg weg te nemen en te vervangen De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op ,62 euro incl. btw. Voorstel van beslissing: Vaststellen van de gunningswijze en de voorwaarden van de opdracht. 10. Aanstellen van een ontwerper voor de herbestemming en de restauratie van de pastorie en de tuin van de Sint-Martinusparochie te Erpe. Vaststellen van de gunningswijze en de voorwaarden van de opdracht. Aan de raad wordt voorgesteld om een ontwerper aan te stellen voor de herbestemming en restauratie van de pastorie en tuin Sint-Martinus te Erpe. De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op euro incl. btw.

3 Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. Voorstel van beslissing: Vaststellen van de gunningswijze en de voorwaarden van de opdracht. 11. Stookplaatsrenovatie sporthal Steenberg. Goedkeuren van de projectnota, het bijzonder lastenboek, de meetstaat en de raming. De sporthal is gebouwd in Tijdens de renovatie in 2010 werden de boilers en de pompen vervangen. De isolatie is toen ook aangepast. De ketels en de regelingen zijn dezelfde gebleven en ook de indirecte boilers worden nog steeds gevoed vanuit de verwarmingsinstallatie. Wegens een onherstelbaar defect kan de sporthal niet meer verwarmd worden. Het is de bedoeling om nu de volledige stookplaats opnieuw in te richten en enkel de gasdetectie, de waterontharding en de verlichting te handhaven. Hoewel de boilers nog niet aan het einde van hun levensduur zijn, worden ze vervangen omdat de afsplitsing van het sanitair warm water tot een besparing leidt. Raming project: ,85 euro incl. btw Geraamde jaarlijkse energiebesparing: euro excl. btw Terugverdientijd: 12 jaar Geraamde jaarlijkse vermeden CO 2 -uitstoot: 19 ton/jaar. De uitgaven worden geraamd op ,00 euro. De nodige kredieten zijn voorzien in het budget. Dit project kan uitgevoerd worden via het raamcontract van distributienetbeheerder Fluvius. Zij leggen het ontwerp voor aan door hen geselecteerde aannemers en gunnen de uitvoering van de werken aan de goedkoopste bieder. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van het voorontwerp en de raming voor de stookplaatsrenovatie van de sporthal Steenberg. 12. Gratis grondafstand Grote Zadelweg te Erpe, sectie C nr. 82F (thans 82G P0000) - 28,00 m². In de Grote Zadelweg, sectie C nr. 82F (thans 82G P0000) te Erpe werd met de eigenaars om reden van openbaar nut een gratis grondafstand overeengekomen die voor goedkeuring aan de raad wordt voorgelegd. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de gratis grondafstand. 13. Uitvoeren van riolerings- en wegeniswerken in de Aaigembergstraat (deel 2) in Aaigem. Goedkeuren van de eindafrekening. De gemeenteraad keurde in augustus 2016 het ontwerpdossier voor het uitvoeren van riolerings- en wegeniswerken in de Aaigembergstraat te Aaigem (deel 2) goed en raamde het gemeentelijk aandeel op ,23 euro incl. btw. Het college van burgemeester en schepenen besliste in vergadering van 12 juni 2018 goedkeuring te hechten aan de aanvullende werken, zijnde het aanbrengen van grasdallen voor en na de bocht in een breedte van 1,2 m grasdal + borduur voor euro incl. btw. De eindafrekening bedraagt ,80 euro incl. btw, wat meer dan 10 % hoger ligt dan het gunningsbedrag. Daarom komt het aan de gemeenteraad toe om deze eindafrekening goed te keuren. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de eindafrekening voor een bedrag van ,80 euro incl. btw voor het uitvoeren van riolerings- en wegeniswerken in de Aaigembergstraat te Aaigem (deel 2). 14. Reglement kunstwedstrijd site Cultuurhuis.

4 De gemeentelijke kunstcommissie adviseert om een kunstwedstrijd uit te schrijven voor een kunstwerk op de site van het Cultuurhuis. Het kunstwerk moet geïntegreerd zijn in en een dialoog aangaan met de omgeving. Het wedstrijdreglement kan opgesteld worden naar het voorbeeld van het reglement voor de kunstwedstrijd kunstwerk Lucien Van Impe. De jury zou kunnen bestaan uit de architect van het Cultuurhuis, een afgevaardigde van het college van burgemeester en schepenen, de leden van de gemeentelijke kunstcommissie en de directeur van het cultuurhuis. De winnaar van de prijs ontvangt euro. Voorstel van beslissing: Vaststellen van het reglement voor de aankoop van een kunstwerk voor de site Cultuurhuis. 15. Terugbetalen energiekosten jeugdverenigingen. Chiro Liebel, Chiro Mere en KSA Sint-Martinus betalen tot op heden hun energiekosten volledig zelf. Om de ongelijke behandeling met de andere jeugdverenigingen weg te werken stelde het college van burgemeester en schepenen eerder al voor om deze jeugdbewegingen een terugbetaling van 70% te doen voor de jaren 2016, 2017 en De eerste twee jaren zijn al uitbetaald. Voorstel van beslissing: Een tegemoetkoming van 70% toekennen aan Chiro Liebel, Chiro Mere en KSA Sint- Martinus voor de energiekosten van Vaststellen van het begrip "dagelijks bestuur" en uitsluiten van bepaalde verrichtingen van de visumverplichting. De gemeenteraad moet vaststellen wat onder het begrip dagelijks bestuur wordt verstaan en dus tot de bevoegdheid van het college van burgemeester en schepenen behoort. Het duidelijk aflijnen van de bevoegdheidsverdeling tussen de gemeenteraad en het college van burgemeester en schepenen is noodzakelijk voor een goede en efficiënte werking van het bestuur en de administratie. Voorgesteld wordt de volgende opdrachten voor werken, leveringen en diensten te beschouwen als dagelijks bestuur: het vaststellen van de wijze van gunnen en de voorwaarden van de overheidsopdrachten voor verrichtingen waarvoor er kredieten zijn vastgelegd voor exploitatieuitgaven het vaststellen van de wijze van gunnen en de voorwaarden van de overheidsopdrachten voor verrichtingen waarvoor er kredieten zijn vastgelegd voor investeringsuitgaven en die niet meer bedragen dan euro zonder btw het aanbrengen van wijzigingen tijdens de uitvoeringsfase aan gegunde opdrachten voor werken, leveringen en diensten die niet vallen onder de definitie van dagelijks bestuur zonder de aard van de opdracht te wijzigen en voor zover uit die gecumuleerde wijzigingen geen bijkomende uitgaven van meer dan 15% van het oorspronkelijke opdrachtbedrag voortvloeien uitgaven die dringend zijn en waarvoor niet kan gewacht worden op een beslissing van de gemeenteraad het stellen van alle daden van beheer over de gemeentelijke inrichtingen en eigendommen, zonder enige beperking dan ook, met inbegrip van het afsluiten van verhuurovereenkomsten, concessies, pachten en jachtrechten van maximum negen jaar de verkoop (onderhands, openbaar, per opbod of welke andere methode ook) van afgeschreven, gevonden, in beslag genomen of in bewaring genomen goederen de verkoop (onderhands, openbaar, per opbod of welke andere methode ook) van roerende goederen met een geringe waarde, bepaald op maximum euro exclusief btw per stuk/eenheid. Voorgesteld wordt de grens van euro te behouden als grens voor uitgaven waarboven het visum van de financieel directeur nodig is. Voorstel van beslissing: Vaststellen van het begrip dagelijks bestuur en uitsluiten van bepaalde verrichtingen van de visumverplichting.

5 17. Retributie voor het verlengen, vernieuwen en vervangen van een verblijfsvergunning (A-kaart). De gemeente kan autonoom beslissen of ze een retributie oplegt voor het verlengen, vernieuwen en vervangen van een verblijfsvergunning (A-kaart). De dienst Administratieve vereenvoudiging stelt dat de administratieve afhandeling van een A-kaart omslachtiger is dan voor andere verblijfsvergunningen. Daarom is het billijk dat deze extra kosten worden gedragen door de aanvrager. Deze retributie is per persoon slechts eenmaal per jaar verschuldigd. Voorstel van beslissing: Vaststellen van een retributie voor het verlengen, vernieuwen en vervangen van een A- kaart van 40 euro per persoon. 18. Aanwijzen vertegenwoordigers raad van bestuur Solva. De gemeente moet een nieuwe kandidaat voordragen voor de raad van bestuur van Solva. Omdat Solva 21 gemeentelijke en 15 niet-gemeentelijke deelnemers telt, omdat het decreet lokaal bestuur bepaalt dat de raad van bestuur uit 15 bestuurders met beslissende stem mag bestaan en omdat alle leden moeten vertegenwoordigd zijn in de raad van bestuur werd een bijzondere constructie uitgewerkt. Vijf gemeenten mogen een vaste eigen bestuurder met beslissende stem voordragen voor de volledige legislatuur. De 16 overige gemeenten worden opgesplitst in 2 groepen van 8 gemeenten. Een eerste groep van 8 gemeenten mag voor de eerste 3 jaar een tijdelijke eigen bestuurder met beslissende stem voordragen. Een tweede groep van 8 gemeenten mag voor dezelfde 3 jaar een tijdelijke deskundige voordragen. Na de eerste periode van 3 jaar wisselen beide groepen voor de volgende periode van 3 jaar. In de periode dat één van beide groepen van 8 gemeenten enkel een tijdelijke deskundige mag aanduiden, moet deze óók de bestuurder van een andere gemeente voordragen. Dit kan een tijdelijke bestuurder van de andere groep van 8 gemeenten zijn, of een vaste bestuurder uit de groep van 5 gemeenten. Voorstel van beslissing: voordragen van een eigen bestuurder voor de eerste drie jaar voordragen van een bestuurder van een andere gemeente en een eigen deskundige voor de volgende drie jaar voordragen van een bestuurder met raadgevende stem. 19. Aanwijzen vertegenwoordiger met raadgevende stem voor de raad van bestuur Solva. De statuten van Solva voorzien dat aan de vergaderingen van de raad van bestuur kan deelgenomen worden door ten hoogste vijf bestuurders met raadgevende stem, die steeds gemeenteraadsleden zijn die verkozen zijn op een lijst waarvan geen enkele verkozene deel uitmaakt van het college van burgemeester en schepenen. Voorstel van beslissing: Voordragen van een bestuurder met raadgevende stem. 20. Aanwijzen vertegenwoordigers voor de algemene vergaderingen van Solva. Bij de start van de nieuwe legislatuur moet de raad de vertegenwoordigers van de gemeente voor de gewone en buitengewone algemene vergaderingen van Solva opnieuw aanwijzen. Deze worden aangeduid tot het einde van de legislatuur. Voorstel van beslissing: Aanduiden van twee vertegenwoordigers. 21. Goedkeuren van de agenda en bepalen van het stemgedrag van de vertegenwoordigers op buitengewone algemene vergadering van Solva op 28 maart Aan de raad wordt voorgesteld de agenda van de buitengewone algemene vergadering van 28 maart 2019 van Solva goed te keuren en het stemgedrag van de vertegenwoordigers te bepalen.

6 Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de agenda van de vergadering en bepalen van het stemgedrag van de vertegenwoordigers. 22. Erfgoed Denderland: aanwijzen van twee stemgerechtigde vertegenwoordigers en twee plaatsvervangers. Projectvereniging Erfgoed Denderland sloot met de Vlaamse Gemeenschap een cultureel-erfgoedconvenant af voor de beleidsperiode Door de vernieuwing van de gemeenteraden voor de periode moeten ook de vertegenwoordigers voor de raad van bestuur van projectvereniging Erfgoed Denderland opnieuw aangesteld worden. Voor de raad van bestuur moeten we twee vertegenwoordigers uit de meerderheid (stemgerechtigd) aanwijzen en voor elke vertegenwoordiger ook een plaatsvervanger. Voorstel van beslissing: Aanwijzen van twee stemgerechtigde vertegenwoordigers voor de raad van bestuur van de projectvereniging Erfgoed Denderland en twee plaatsvervangers. 23. Erfgoed Denderland: aanwijzen van één vertegenwoordiger met raadgevende stem en één plaatsvervanger. Projectvereniging Erfgoed Denderland sloot met de Vlaamse Gemeenschap een cultureel-erfgoedconvenant af voor de beleidsperiode Door de vernieuwing van de gemeenteraden voor de periode moeten ook de vertegenwoordigers voor de raad van bestuur van projectvereniging Erfgoed Denderland opnieuw aangesteld worden. Voor de raad van bestuur moeten we één vertegenwoordiger uit de minderheid (met raadgevende stem) aanwijzen en één plaatsvervanger. Voorstel van beslissing: Aanwijzen van één vertegenwoordiger met raadgevende stem en één plaatsvervanger. 24. HANDEL samen en sociaal: aanwijzen vertegenwoordiger beheerscomité. De gemeenteraad moet bij het begin van de nieuwe legislatuur nieuwe politieke afgevaardigden aanwijzen voor de interlokale vereniging 'HANDEL Samen & sociaal'. We hebben recht op één effectieve en één plaatsvervangende vertegenwoordiger in het beheerscomité. Vanaf 1 januari 2014 is de interlokale vereniging 'HANDEL Samen & sociaal' van kracht met als doel de sociale economie en tewerkstelling van kwetsbare doelgroepen in de regio te ondersteunen en de samenwerking met de reguliere economie te stimuleren. Het gaat om een overeenkomst tussen Haaltert, Aalst, Ninove, Denderleeuw, Erpe-Mere en Lede. Voorstel van beslissing: Een effectieve en een plaatsvervangende vertegenwoordiger in het beheerscomité van de interlokale vereniging 'HANDEL Samen & sociaal' aanwijzen. 25. Aanwijzen van de vertegenwoordiger en de plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de (buitengewone) algemene vergaderingen van Intergem. Door de vernieuwing van de gemeenteraden moeten de vertegenwoordiger en de plaatsvervangend vertegenwoordiger op de (buitengewone) algemene vergaderingen voor de periode van heden tot het einde van de legislatuur opnieuw aangesteld worden. Voorstel van beslissing: Aanstellen van de vertegenwoordiger en de plaatsvervangend vertegenwoordiger.

7 26. Intergem buitengewone algemene vergadering op 21 maart 2019: goedkeuren agenda en voordracht kandidaat lid bestuursorganen. Aan de raad wordt voorgesteld de agenda van de buitengewone algemene vergadering van 21 maart 2019 goed te keuren en het stemgedrag van de vertegenwoordiger te bepalen. Door de vernieuwing van de gemeenteraden mogen we een kandidaat-lid voor het regionaal bestuurscomité (RBC) voordragen en (eventueel) voor de raad van bestuur. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de agenda van de vergadering en bepalen van het stemgedrag van de vertegenwoordiger, voordragen van een kandidaat-lid voor het regionaal bestuurscomité (RBC) en (eventueel) voor de raad van bestuur. 27. RATO: aanwijzen van de vertegenwoordiger en de plaatsvervangend vertegenwoordiger. Door de vernieuwing van de gemeenteraden moeten de vertegenwoordiger en de plaatsvervangend vertegenwoordiger op de algemene vergaderingen voor de periode van heden tot het einde van de legislatuur opnieuw aangesteld worden. Voorstel van beslissing: Aanstellen van de vertegenwoordiger en de plaatsvervangend vertegenwoordiger. 28. TMVS dv: voordragen van een effectieve vertegenwoordiger en een plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de gewone en de algemene vergaderingen. Door de vernieuwing van de gemeenteraden moeten er één vertegenwoordiger en één plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de (buitengewone) algemene vergaderingen voor de periode van heden tot het einde van de legislatuur opnieuw aangesteld worden. Voorstel van beslissing: Aanwijzen van één effectieve vertegenwoordiger en één plaatsvervangend vertegenwoordiger. 29. TMVS dv: voordragen kandidaat bestuurder (regio 1). Door de vernieuwing van de gemeenteraden moet er voor de raad van bestuur (regio 1) één vertegenwoordiger worden voorgedragen. Voorstel van beslissing: Voordragen van een kandidaat voor de raad van bestuur (regio 1). 30. TMVS dv: goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering van 20 maart Aan de raad wordt voorgesteld de agenda van de buitengewone algemene vergadering van 20 maart 2019 goed te keuren en het stemgedrag van de vertegenwoordiger te bepalen. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de agenda van de vergadering en bepalen van het stemgedrag van de vertegenwoordiger. 31. TMVW ov: voordragen twee effectieve vertegenwoordigers en één plaatsvervanger voor de gewone en de buitengewone algemene vergaderingen. Door de vernieuwing van de gemeenteraden moeten er twee vertegenwoordigers en één plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de (buitengewone) algemene vergaderingen voor de periode van heden tot het einde van de legislatuur opnieuw aangesteld worden. Voorstel van beslissing: Aanwijzen van twee effectieve vertegenwoordigers en één plaatsvervangend vertegenwoordiger.

8 32. TMVW ov: voordragen lid regionaal adviescomité domeindiensten. Door de vernieuwing van de gemeenteraden moeten er eveneens een lid voor het regionaal adviescomité Domeindiensten Oost aangeduid worden. Voorstel van beslissing: Aanwijzen van een lid van het regionaal adviescomité Domeindiensten. 33. TMVW ov: voordragen kandidaat bestuurder voor de activiteit domeindiensten. Door de vernieuwing van de gemeenteraden moeten we voor de activiteit Domeindiensten in de raad van bestuur één vertegenwoordiger voordragen. Voorstel van beslissing: Aanwijzen van een kandidaat bestuurder voor de activiteit domeindiensten. 34. TMVW ov: goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering op 22 maart Aan de raad wordt voorgesteld de agenda van de buitengewone algemene vergadering van 22 maart 2019 goed te keuren en het stemgedrag van de vertegenwoordigers te bepalen. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de agenda van de vergadering en bepalen van het stemgedrag van de vertegenwoordigers. 35. Projectvereniging Wijk-werken 4. Aanwijzen van een stemgerechtigd lid van de raad van bestuur. Naar aanleiding van de lokale verkiezingen moeten we de vertegenwoordigers voor de raad van bestuur opnieuw aanduiden. We moeten één stemgerechtigd lid en één raadgevend lid aanwijzen en voor elk van hen een plaatsvervanger. Voorstel van beslissing: Aanwijzen van één stemgerechtigd lid en een plaatsvervanger. 36. Projectvereniging Wijk-werken 4. Aanwijzen van een raadgevend lid van de raad van bestuur. Naar aanleiding van de lokale verkiezingen moeten we de vertegenwoordigers voor de raad van bestuur opnieuw aanduiden. We moeten één stemgerechtigd lid en één raadgevend lid aanwijzen en voor elk van hen een plaatsvervanger. Voorstel van beslissing: Aanwijzen van één raadgevend lid en een plaatsvervanger. 37. Aanwijzen vertegenwoordiging van Cevi vzw. Door de vernieuwing van de gemeenteraden voor de periode moeten ook de vertegenwoordiger en de plaatsvervanger voor de algemene vergadering opnieuw aangesteld worden. Voor de raad van bestuur mogen we de effectief vertegenwoordiger voordragen. Voorstel van beslissing: Aanwijzen van een effectief vertegenwoordiger en een plaatsvervanger en voordragen van de effectief vertegenwoordiger als kandidaat bestuurder.

9 38. Aanwijzen van een vertegenwoordiger en een plaatsvervanger voor het bekkenbestuur van het Benedenscheldebekken. Door de vernieuwing van de gemeenteraden voor de periode moeten ook de vertegenwoordiger en de plaatsvervanger voor de vergaderingen aangesteld worden. Voorstel van beslissing: Aanwijzen van een vertegenwoordiger en een plaatsvervanger. 39. Aanwijzen van een vertegenwoordiger en een plaatsvervanger voor het bekkenbestuur van het Denderbekken. Door de vernieuwing van de gemeenteraden voor de periode moeten ook de vertegenwoordiger en de plaatsvervanger voor de vergaderingen aangesteld worden. Voorstel van beslissing: Aanwijzen van een vertegenwoordiger en een plaatsvervanger. 40. OVSG: aanduiden van een vertegenwoordiger voor de algemene vergadering. Door de vernieuwing van de gemeenteraden moet de afgevaardigde voor de algemene vergaderingen voor de periode van heden tot het einde van de legislatuur opnieuw aangesteld worden. Leden van de algemene vergadering kunnen worden aangeduid voor de raad van bestuur, hiervoor volgt een oproep in het voorjaar. Voorstel van beslissing: Aanstellen van de afgevaardigde. 41. Aanwijzen vertegenwoordigers in het beheerscomité van de Interlokale Vereniging Regiosportdienst Zuid-Oost-Vlaanderen. Bij het begin van een nieuwe bestuursperiode moet de gemeenteraad een effectieve vertegenwoordiger en een plaatsvervanger aanduiden om te zetelen in het beheerscomité van de Interlokale Vereniging Regiosportdienst Zuid-Oost-Vlaanderen. In de samenwerkingsovereenkomst is voorzien dat de schepen van Sport automatisch deel uitmaakt van het beheerscomité en dat daarnaast de gemeenteraad binnen haar leden een plaatsvervangend afgevaardigde mag aanstellen. Voorstel van beslissing: Schepen van Sport Tom Van Keymolen aanwijzen als effectieve vertegenwoordiger en een plaatsvervanger verkiezen om de gemeente te vertegenwoordigen in het beheerscomité van de Interlokale Vereniging Regiosportdienst Zuid-Oost-Vlaanderen. 42. Aanwijzen van een afgevaardigde en een plaatsvervangend afgevaardigde in BibArt. Bij het begin van een nieuwe bestuursperiode moet de gemeenteraad een effectieve vertegenwoordiger en een plaatsvervanger aanduiden om te zetelen in het beheerscomité van de Interlokale Vereniging BibArt. Voorstel van beslissing: Aanduiden van de effectieve vertegenwoordiger en de plaatsvervanger. 43. RLVA vzw: aanwijzen van een vertegenwoordiger en een plaatsvervanger voor de algemene vergadering en een kandidaat voor de raad van bestuur. Door de vernieuwing van de gemeenteraden voor de periode moeten we een vertegenwoordiger en een plaatsvervanger voor de algemene vergadering aanstellen en een kandidaat voor de raad van bestuur. Voor de raad van bestuur moeten we een kandidaat uit de meerderheid aanwijzen.

10 Voorstel van beslissing: Aanwijzen van een vertegenwoordiger en een plaatsvervanger voor de algemene vergadering en een kandidaat bestuurder uit de gemeenteraad. 44. IGS Westlede: aanduiden vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger. Door de vernieuwing van de gemeenteraden voor de periode moeten de vertegenwoordiger en de plaatsvervanger voor de bijzondere algemene vergaderingen opnieuw aangesteld worden. Deze worden aangeduid tot het einde van de legislatuur. Voorstel van beslissing: Aanduiden van de vertegenwoordiger en de plaatsvervanger. 45. Voordracht van een kandidaat-bestuurder in IGS Westlede voor het district Aalst. Bij de start van de nieuwe legislatuur moet de raad één kandidaat-bestuurder voordragen in IGS Westlede voor het district Aalst. Voorstel van beslissing: Voordragen van één kandidaat-bestuurder. 46. Voordracht van een kandidaat-bestuurder met raadgevende stem in IGS Westlede. Naast de voordracht van één kandidaat-bestuurder (met stemrecht) hebben we ook de mogelijkheid om één bestuurder met raadgevende stem voor te dragen die geen deel uitmaakt van de meerderheid. Voorstel van beslissing: Voordragen van één kandidaat-bestuurder met raadgevende stem. 47. Goedkeuren van de agenda van de bijzondere algemene vergadering van 19 maart 2019 en bepalen van het stemgedrag van de vertegenwoordigers. Aan de raad wordt voorgesteld de agenda van de bijzondere algemene vergadering van 19 maart 2019 goed te keuren en het stemgedrag van de vertegenwoordiger te bepalen. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de agenda van de vergadering en bepalen van het stemgedrag van de vertegenwoordiger. 48. ERSV: aanwijzen van een vertegenwoordiger voor de algemene vergadering. Door de vernieuwing van de gemeenteraden voor de periode moet de raad één vertegenwoordiger voor de algemene vergadering voordragen. Een plaatsvervanger hoeft niet, er kan gewerkt worden met een volmacht. Voorstel van beslissing: Aanduiden van de vertegenwoordiger. 49. Aanwijzen vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen van Poolstok cvba. Door de vernieuwing van de gemeenteraden voor de periode moeten we opnieuw een vertegenwoordiger aanduiden voor de algemene vergaderingen van Poolstok. Dat mag een vaste vertegenwoordiger zijn tot het einde van de legislatuur maar dat hoeft niet. De vertegenwoordiger hoeft niet verplicht een mandataris te zijn. Voorstel van beslissing: Aanduiden van de vertegenwoordiger en de plaatsvervanger.

11 50. Aanwijzen van een vertegenwoordiger en een plaatsvervanger voor de algemene vergaderingen van LOGO Dender. Door de vernieuwing van de gemeenteraden moet er een nieuwe vertegenwoordiger en een plaatsvervanger aangesteld worden voor de algemene vergaderingen van Logo Dender. Dat hoeven geen mandatarissen te zijn. Voorstel van beslissing: Aanduiden van een effectieve en een plaatsvervangende vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen van Logo Dender. 51. Opheffen personeelsformatie. De personeelsformatie wordt voortaan niet meer opgelegd als verplicht instrument. De personeelsformatie blijft echter wel gelden zolang de raad ze niet opheft of door iets anders vervangt. Tot dan blijft de aanstellende overheid eraan gebonden bij het opstarten van sollicitatieprocedures. Samen met het meerjarenplan zal een nieuw organogram gepresenteerd worden. Momenteel is dat echter nog niet rond. Momenteel moeten er echter dringend een aantal aanwervingsprocedures opgestart worden. Om niet te handelen in strijd met onze eigen rechtsnormen kunnen we de huidig personeelsformatie beter opheffen. De aanwervingsprocedures die nu worden opgestart betreffen functies die uiteraard in het nieuwe organogram zullen opgenomen worden en de procedures worden overlegd met de representatieve vakorganisaties. Voorstel van beslissing: Opheffen van de personeelsformatie en vaststellen organogram voor de diensten Burgerzaken, Openbare werken en Sport. 52. Mondelinge vragen bij toepassing van artikel 11 van het huishoudelijk reglement. Bij toepassing van artikel 11 van het huishoudelijk reglement wordt de raadsleden de gelegenheid geboden mondelinge vragen te stellen aan de leden van het college van burgemeester en schepenen. De algemeen directeur De voorzitter Bruno Van Maldegem Wim Lammens

GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 26 FEBRUARI 2019

GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 26 FEBRUARI 2019 GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 26 FEBRUARI 2019 1. Kennisnemen van het ontslag als gemeenteraadslid van Antoine Slagmulder. Er wordt akte genomen van het ontslag als gemeenteraadslid van de heer Antoine

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari en 26 maart 2019.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari en 26 maart 2019. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 30 april 2019 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 november 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari 2019.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari 2019. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 maart 2019 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar.

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 31 mei 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 28 MEI 2019

GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 28 MEI 2019 GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 28 MEI 2019 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering. De raad keurt de notulen van de vergadering van 30 april 2019 goed. 2. Adviseren van de rekeningen 2018 van de diverse

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 29 mei 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 29 mei 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 juni 2018 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

Openbare zitting. Openbare zitting

Openbare zitting. Openbare zitting In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 31.01.2019 bekendgemaakt. Openbare zitting Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

BEKENDMAKING VAN DE BESLUITEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING OP 28 FEBRUARI 2019

BEKENDMAKING VAN DE BESLUITEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING OP 28 FEBRUARI 2019 blz. 1 BEKENDMAKING VAN DE BESLUITEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING OP 28 FEBRUARI 2019 De burgemeester maakt overeenkomstig art. 285 van het Decreet over het Lokaal Bestuur bekend dat de gemeenteraad

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2019-02-18 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

Gemeentebestuur Hoegaarden

Gemeentebestuur Hoegaarden Gemeentebestuur Hoegaarden Dossierbeheerder Bart HENDRIX 14 januari 2019 T 016/76.87.00 bart.hendrix@gemhoegaarden.be OPROEP voor de gemeenteraadszitting van dinsdag 22 januari 2019 om 20 u in de gemeenteraadszaal

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 UITNODIGING wordt overeenkomstig artikel 6 van het Decreet Lokaal Bestuur uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaatsvinden

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De exploitatietoelage verhoogt met 8.300,00 euro tot ,88 euro. Er is geen investeringstoelage voorzien.

OPENBARE VERGADERING. De exploitatietoelage verhoogt met 8.300,00 euro tot ,88 euro. Er is geen investeringstoelage voorzien. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 21 juni 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

Besluitenlijst met beknopte omschrijving gemeenteraad van 11 maart 2019 bekendgemaakt op 15 maart 2019 i

Besluitenlijst met beknopte omschrijving gemeenteraad van 11 maart 2019 bekendgemaakt op 15 maart 2019 i Besluitenlijst met beknopte omschrijving gemeenteraad van 11 maart 2019 bekendgemaakt op 15 maart 2019 i 1. Beheersovereenkomst gemeente en OCMW Kortenberg: goedkeuring De beheersovereenkomst tussen gemeente

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen en het zittingsverslag van de vergadering van 25 juni 2019.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen en het zittingsverslag van de vergadering van 25 juni 2019. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 4 september 2019 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

Bijeenroeping van de gemeenteraad

Bijeenroeping van de gemeenteraad Bijeenroeping van de gemeenteraad Geachte, De voorzitter heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op donderdag 21 februari 2019 om 20 uur. Deze zitting vindt plaats

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING gemeenteraad Zitting van 22 februari 2019 Besluitenlijst HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING HD 1 2019_GR_00109 Verenigingen, vennootschappen en samenwerkingsverbanden: Streekoverleg Waas

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 28 februari Geachte raadsleden,

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 28 februari Geachte raadsleden, Dagorde gemeenteraad Zitting van 28 februari 2019 ons kenmerk: datum 20-2-2019 Geachte raadsleden, We hebben de eer u voor de eerste maal uit te nodigen tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Hugo De Waele. voorzitter college van burgemeester en schepenen. voorzitter politieraad Politiezone Erpe-Mere/Lede

Hugo De Waele. voorzitter college van burgemeester en schepenen. voorzitter politieraad Politiezone Erpe-Mere/Lede Hugo De Waele burgemeester voorzitter college van burgemeester en en voorzitter gemeenteraad voorzitter politiecollege Politiezone Erpe-Mere/Lede voorzitter politieraad Politiezone Erpe-Mere/Lede lid zoneraad

Nadere informatie

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 28.02.2019 bekendgemaakt en op de website geplaatst op 12.03.2019.

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI Gemeenteraad - 24 januari notulen en zittingsverslag - goedkeuring

AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI Gemeenteraad - 24 januari notulen en zittingsverslag - goedkeuring AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI 2019 OPENBARE ZITTING 1. Gemeenteraad - 24 januari 2019 - notulen en zittingsverslag - De gemeenteraad wordt gevraagd de notulen en het zittingsverslag van

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 28 februari 2019

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 28 februari 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 28 februari 2019 Conform de bepalingen uit het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 (art. 285, 286 en 287) lijsten wij de besluiten uit de gemeenteraad

Nadere informatie

LIJST BESLUITEN MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DD. 25/02/19

LIJST BESLUITEN MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DD. 25/02/19 LIJST BESLUITEN MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DD. 25/02/19 1. I.Vl.A. Uitnodiging en agenda voor de buitengewone algemene vergadering op 28 maart 2019 en aanduiden van 3 bestuurders in de raad

Nadere informatie

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring notulen en zittingsverslag vergadering van 4 februari 2019 Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen na aanpassing

Nadere informatie

Gemeenteraad: zitting van 21 februari Lijst besluiten

Gemeenteraad: zitting van 21 februari Lijst besluiten Gemeenteraad: zitting van 21 februari 2019 Lijst besluiten Secretariaat. 1. Goedkeuring van de notulen van de vorige zitting. De gemeenteraad keurt de notulen van de vorige zitting goed. 2. Goedkeuring

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 30 mei 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 30 mei 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 juni 2017 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

DAGORDE OPENBARE ZITTING

DAGORDE OPENBARE ZITTING Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde GEMEENTE MAARKEDAL Maarkedal, 15 februari 2012 Geacht raadslid De voorzitter van de gemeenteraad heeft de eer u uit te nodigen tot de GEMEENTERAAD, welke

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd.

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 april 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester Herman Pipeleers, voorzitter Johan Cabergs, Ilse Bosmans, Kristien Treunen en Eric Martens, schepenen Benny Maes, Sandra Jans,

Nadere informatie

Gemeenteraad 18 februari 2013

Gemeenteraad 18 februari 2013 Gemeenteraad 18 februari 2013 Meldingslijst Openbare zitting De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 januari 2013 goed. Punt 1: aktename van het ontslag van de heer

Nadere informatie

Openbare zitting BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

Openbare zitting BIJEENROEPING GEMEENTERAAD BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de gemeenteraad op donderdag 28.02.2013 om 19.30 u in de raadzaal van het gemeentehuis, Kasteelstraat 1-3, Assenede.

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 28 maart Geachte raadsleden,

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 28 maart Geachte raadsleden, Dagorde gemeenteraad Zitting van 28 maart 2019 ons kenmerk: 563 datum 20-3-2019 Geachte raadsleden, We hebben de eer u voor de eerste maal uit te nodigen tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAAD

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAAD BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Besluitenlijst van de gemeenteraad van donderdag 31 januari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal bestuur dienst secretariaat 1. Goedkeuring

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013 OPENBARE ZITTING 1. OPEN VERKLAREN BIJ WIJZE VAN BEVORDERING 1 BETREKKING VAN SERGEANT BIJ DE GEMEENTELIJKE

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 september 2016.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 september 2016. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 25 oktober 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 25 april Geachte raadsleden,

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 25 april Geachte raadsleden, Dagorde gemeenteraad Zitting van 25 april 2019 ons kenmerk: 836 datum 17-4-2019 Geachte raadsleden, We hebben de eer u voor de eerste maal uit te nodigen tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Z I T T I N G V A N 2 8 j a n u a r i Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering van de gemeenteraad.

Z I T T I N G V A N 2 8 j a n u a r i Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering van de gemeenteraad. Z I T T I N G V A N 2 8 j a n u a r i 2 0 1 9 AANWEZIG : Voorzitter van de zitting: Cynthia Browaeys Janna Bauters, Hendrik Blommaert, Guy Glorieux, Iris De Martelaere, Filip Hebbrecht, Katelijn Moerman,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Persnota gemeenteraad 25 februari 2013 pagina 1

Persnota gemeenteraad 25 februari 2013 pagina 1 Persnota GR 25/02/2013 1. Goedkeuring huishoudelijk reglement gemeenteraad. De werking van de gemeenteraad wordt bepaald door het Gemeentedecreet en door het huishoudelijk reglement dat elke gemeenteraad

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 september 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 september 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 24 oktober 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad van 6 februari 2019

Besluitenlijst gemeenteraad van 6 februari 2019 Besluitenlijst gemeenteraad van 6 februari 2019 1. Goedkeuren notulen zitting en zittingsverslag van 3 januari 2019 De gemeenteraad keurt de notulen van 3 januari 2019 goed en neemt kennis van het zittingsverslag.

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren wijziging meerjarenplan 2014-2019

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van dinsdag 4 september 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van dinsdag 4 september 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 23 oktober 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 31/01/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 31/01/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 31/01/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 31 januari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1.

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde Zitting van 28 februari 2019

gemeenteraad Dagorde Zitting van 28 februari 2019 gemeenteraad Dagorde Zitting van 28 februari 2019 OPENBARE ZITTING Secretariaat 1 2019_GR_00103 Notulen openbare vergadering gemeenteraad van 31 januari 2019 - Aankoop 2 2019_GR_00098 Koppelingen Parnassus

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013 De voorzitter van de gemeenteraad, bij beslissing van 7 februari 2013, verzoekt de gemeenteraad te vergaderen, te beraadslagen en te beslissen op 18 februari

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27/02/2019

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27/02/2019 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27/02/2019 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Gemeentelijk kleuter- en basisonderwijs: selectieprocedure

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 26 oktober 2017 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 april 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 8 DECEMBER 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Gemeenteraad Verslag Zitting van 11 maart 2019

Gemeenteraad Verslag Zitting van 11 maart 2019 Gemeenteraad Verslag Zitting van 11 maart 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Tom Adriaens, Voorzitter; de heer Erik Van Roelen, Burgemeester; mevrouw Heidi Wuestenbergs, Schepen; de heer Thomas Dubois,

Nadere informatie

Toelichting bij de agendapunten: GEMEENTERAADSZITTING DD. 26 mei 2016 RAADZAAL 19U30

Toelichting bij de agendapunten: GEMEENTERAADSZITTING DD. 26 mei 2016 RAADZAAL 19U30 Toelichting bij de agendapunten: GEMEENTERAADSZITTING DD. 26 mei 2016 RAADZAAL 19U30 1. Mededeling van de benoeming en de eedaflegging van de burgemeester. Aan de raad wordt gevraagd akte te willen nemen

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 Voor de openbare zitting van de gemeenteraad, om 20 uur, komt het studiebureau BUUR (Bureau voor

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 31 JANUARI 2019 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 31 JANUARI 2019 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 31 JANUARI 2019 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING Als er geen opmerkingen worden gemaakt

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 26 februari 2019

Gemeenteraad Zitting van 26 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde Zitting van 26 februari 2019 OPENBARE ZITTING Administratie notulen 1 2019_GR_00035 Notulen - Zitting van de gemeenteraad dd. 22 januari 2019 - Cultuurcentrum 2 2019_GR_00074 Buurtrestaurant

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 28 maart 2019

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 28 maart 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 28 maart 2019 Conform de bepalingen uit het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 (art. 285, 286 en 287) lijsten wij de besluiten uit de gemeenteraad

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van donderdag 21 februari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur

GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019 Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur De lijst met de besluiten van de gemeenteraad van 13

Nadere informatie

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 19 februari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur.

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 19 februari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. Gemeenteraad Zitting van 19 februari 2019 Besluitenlijst van de gemeenteraad van 19 februari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. 1. Goedkeuren van de notulen

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019 Conform de bepalingen uit het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 (art. 285, 286 en 287) lijsten wij de besluiten uit de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE SOETE

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 26 februari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de zitting van de gemeenteraad van 28 januari 2019 - goedkeuring. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 31 januari 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 13 DECEMBER 2012

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019

Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019 Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN NOTULEN EN ZITTINGSVERSLAG VORIGE OCMW-RAAD 1. Goedkeuren notulen en zittingsverslag

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest.

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest. Statuten ADOMA Artikel 1 Er wordt een adviesraad voor milieu en natuur opgericht, hierna Adviesraad voor Duurzame Ontwikkeling en Milieu van de stad Antwerpen (afgekort ADOMA) genoemd. De ADOMA is tevens

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 22 oktober 2015 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 22 oktober 2015

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 25 oktober 2018, in aansluiting op de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf om 19.30 uur, in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 14/02/2019

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 14/02/2019 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 14/02/2019 Aanwezig: J.M. Dedecker, burgemeester; T. Dedecker, schepen-voorzitter; H. Dierendonck, N. Lejaeghere, E. Van Muysewinkel, schepenen; G.

Nadere informatie

Functie en bevoegdheden dorpsraad

Functie en bevoegdheden dorpsraad Functie en bevoegdheden dorpsraad Sterrebeek OPDRACHT EN BEVOEGDHEID Artikel 1 : De Dorpsraad van Sterrebeek, als vertegenwoordigend orgaan van de verenigingen die in de deelgemeente werkzaam zijn, heeft

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA (gemeenteraad, zitting van maandag 25 februari 2019)

TOELICHTINGSNOTA (gemeenteraad, zitting van maandag 25 februari 2019) TOELICHTINGSNOTA (gemeenteraad, zitting van maandag 25 februari 2019) Openbare zitting 1. Notulen en zittingsverslag vorige zitting - Goedkeuring notulen en zittingsverslag vorige zitting d.d. 28 januari

Nadere informatie

OCMW raadzitting van 21 februari Toelichting. Openbare zitting

OCMW raadzitting van 21 februari Toelichting. Openbare zitting OCMW Glabbeek OCMW raadzitting van 21 februari 2019 Toelichting Openbare zitting 1. Goedkeuring notulen vorige zitting (17/01/2019) Goedkeuring notulen zitting OCMW-raad op 17/01/2019 2. Aanduiding vertegenwoordigers

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE AGENDAPUNTEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING D.D. 28 FEBRUARI U - RAADZAAL

TOELICHTING BIJ DE AGENDAPUNTEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING D.D. 28 FEBRUARI U - RAADZAAL blz. 1 TOELICHTING BIJ DE AGENDAPUNTEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING D.D. 28 FEBRUARI 2019-19.30 U - RAADZAAL OPENBARE ZITTING 1. OP VRAAG VAN RAADSLID VANBLAERE JOHAN DD. 13 FEBRUARI 2019: INVOEREN RETRIBUTIEREGLEMENT

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 22 februari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zitting bij te wonen op maandag 04 maart 2019 om 19:00 uur. De zitting

Nadere informatie

Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30

Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30 OCMW NAZARETH Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30 Inhoud Openbaar...1 Goedkeuren notulen...1 1. Goedkeuren verslag zitting van 21 januari 2019....1 Algemeen

Nadere informatie

Dagorde met samenvatting Zitting van 13 maart 2019

Dagorde met samenvatting Zitting van 13 maart 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvatting Zitting van 13 maart 2019 2019_GR_00049 Notulen van de Gemeenteraad van 13 februari 2019. - De notulen van de Gemeenteraad van 13 februari 2019 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 22.05.2014 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie