Herinrichting Velserduinplein

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Herinrichting Velserduinplein"

Transcriptie

1 INSPRAAKDOCUMENT Herinrichting Velserduinplein gemeente Velsen juni 2017

2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Inspraakreacties en standpunten college 3. Conclusie

3 1. INLEIDING Begin 2016 heeft het college besloten het zuidelijk deel van het Velserduinplein aan te wijzen als locatie voor de weekmarkt en tot een verdere uitwerking van een compacte opzet van de markt te komen met aandacht voor de aanhechting van de weekmarkt op het kernwinkelgebied van de Lange Nieuwstraat. Hiertoe dient het vastgestelde herinrichtingsplan voor de Lange Nieuwstraat, waarin ook de inrichting van de Engelmundusstraat en het zuidelijk deel van de Velserduinweg is opgenomen. In overleg met marktcommissie en wijkplatform is een voorlopig inrichtingsplan gemaakt voor de markt. In deze opstelling is een goed compromis gevonden voor de parkeerfunctie, marktopstelling en de ruimtelijke kwaliteit. Ook het noordelijk deel van het plein is in het ontwerp betrokken. Dit deel behoudt de parkeerfunctie maar zal door beplanting en grasstenen een groener aanzien krijgen. De ontwerptekening heeft van 1 september tot 30 september 2016 ter inzage gelegen in het gemeentehuis in IJmuiden en was te raadplegen op de website Op 15 september 2016 heeft een inloopavond plaatsgevonden waarvoor omwonenden en belangstellenden zijn uitgenodigd. Tijdens deze avond bestond de mogelijkheid om verdere toelichting te verkrijgen op het ontwerp en vragen te stellen. Ook was de mogelijkheid om een reactieformulier in te vullen. Hiervan hebben 10 personen gebruik gemaakt. Per mail of per post zijn verder geen reacties ontvangen. Een aantal van de insprekers heeft bezwaar gemaakt op de verbindingsweg tussen de Engelmundusstraat en de Velserduinweg die het noordelijke en het zuidelijke deel van het plein scheidt. Dit was aanleiding voor het college om in overleg met het wijkplatform het ontwerp aan te passen. In het aangepaste ontwerp is de verbindingsweg vervallen en zijn de inritten naar het plein verplaatst. Het aangepaste ontwerp is medio december naar alle bewoners rondom het Velserduinplein gestuurd. Op dit ontwerp zijn verder geen reacties ontvangen. In hoofdstuk 2 zijn de schriftelijke reacties die tijdens de inloopavond van 15 september jl. zijn ingediend, samengevat opgenomen en puntsgewijs van commentaar voorzien. Hoofdstuk 3 bevat de conclusies die uit de inspraak zijn getrokken. Tot slot zijn kopieën van de schriftelijke inspraakreacties toegevoegd.

4 2. INSPRAAKREACTIES EN STANDPUNT COLLEGE In dit hoofdstuk zijn de inspraakreacties per inspreker samengevat weergegeven en door het college van burgemeester en wethouders voorzien van antwoord. Inspreker 1 en inspreker 2 1. Is tegen het instellen van een 2-richtingsverkeer op de Engelmundusstraat omdat de geluidsoverlast in huis toeneemt. Verder verzoekt mevrouw platenbakken op het trottoir te plaatsen in plaats van bomen in de parkeervakken. Het voorlopige ontwerp voor herinrichting van de Lange Nieuwstraat en Plein 1945 heeft van 13 mei tot 26 juni 2014 ter inzage gelegen. De nieuwe inrichting van de Engelmundusstraat maakte deel uit van dit voorlopige ontwerpt. Het college heeft toen het standpunt ingenomen dat de wijzigingen in het wegprofiel toereikend zijn voor een veilige afwikkeling van verkeer in twee richtingen. De inrichting van de Engelmundusstraat maakt derhalve geen deel uit van inspraak op de herinrichting Velserduinplein. 2. Een speelplek aanleggen op het Velserduinplein. Een speelplek in combinatie met een parkeerterrein omgeven door wegen kan gevaarlijke situaties opleveren. Dichtbij het Velserduinplein zijn al voldoende speelplekken namelijk in de Pieter Nuytstraat, Casembrootstraat, Trompstraat en de Mercatorstraat. Iets verder weg, maar nog altijd op loopafstand zijn, bij het Watertorenpark en aan de Lagerstraat grote speelplekken aanwezig. Om deze reden zal de gemeente geen speelplek op het Velserduinplein aanleggen. 3. Op de hoek Engelmundusstraat met de Kalverstraat een rotonde aanleggen. Om de snelheid te verlagen en de attentiewaarde te verhogen was al besloten het kruispunt op een plateau aan te leggen. het standpunt van het college is dat deze maatregel voldoende is. 4. Is tegen de weg die tussen de Velserduinweg en Engelmundusstraat is gepland. In het aangepaste ontwerp is de verbindingsweg vervallen. Inspreker 3 1. Het versmallen van de stoep levert gevaarlijke situaties voor spelende kinderen. Het huidige trottoir is 4,80 meter, maar auto s parkeren half op het trottoir. Effectief is de breedte van het huidige trottoir dus 3,80 meter. In de nieuwe situatie wordt het trottoir 4,20 meter breed. Verder wordt tussen het trottoir en de rijweg een parkeerstrook van 2,00 meter breed aangelegd. Voor spelende kinderen op het trottoir is de nieuwe situatie gunstiger. Inspreker 4 1. Is van mening dat als de Engelmundusstraat wordt opengesteld naar de Lange Nieuwstraat gevaarlijke situaties ontstaan en ongelukken zullen gebeuren. Zie antwoord 1 bij inspreker 1 en 2 2. Is tegen een boom voor zijn deur en wil liever een plantenbak.

5 Zie antwoord 1 bij reactie inspreker 1 en 2 3. Speelplek aanleggen Zie antwoord 2 bij reactie inspreker 1 en 2 4. Laad- en lostijden instellen zodat niet de hele dag vrachtverkeer door de Engelmundusstraat rijdt. Het aantal vrachtwagens ten behoeve van winkels is in IJmuiden niet zodanig dat de gemeente regels wil opleggen aan de leveranciers in hun laad- en lostijden. Inspreker 5 1. Is tegen het plan om in de Engelmundusstraat 2-richtingsverkeer in te stellen vanwege de krappe bochten vanaf de Lange Nieuwstraat en naar de Kalverstraat. De bestrating zal worden weggereden, de straat is een doorgaande route voor schoolkinderen naar de Boekanier, Vliegende Hollander en Franciscus. Onder andere Scapino kan niet meer worden bevoorraad omdat de draaicirkel te krap is voor een vrachtwagen met oplegger en verzoekt een 1-richtingsverkeer in te stellen. Zie antwoord 1 bij reactie inspreker 1 en 2. De bochten worden ontworpen voor vrachtverkeer dat gebruik zal maken van de Engelmundusstraat, Kalverstraat en Strengholtstraat. De breedte van de Engelmundusstraat is na de herinrichting toereikend voor een verkeersveilige afwikkeling van verkeer in twee richtingen. 2. Leg in de straat drempels en een zebra aan om de snelheid van het verkeer te verlagen. De Engelmundusstraat is een korte weg tussen de Lange Nieuwstraat en de Kalverstraat De gereden snelheid zal niet zodanig zijn dat snelheidsremmers noodzakelijk zijn. Een drempel is bovendien af te raden in verband met het gebruik door vrachtwagens en het veroorzaken van trillingen in de aangrenzende woningen. Inspreker 6 1. Is tegen de weg die tussen de Velserduinweg en de Engelmundusstraat is gepland. Indien de knip Oosterduinweg wordt opgeheven ontstaat een directe verbinding met de Lange Nieuwstraat. In het aangepaste ontwerp is de verbindingsweg vervallen. Inspreker 7 1. De buurt wordt steeds kinderrijker en verzoekt een klein deel van het plein in te richten als speelplek. Zie antwoord 2 bij reactie inspreker 1 en Geen bomen planten op de stoep vóór de huizen maar bloembakken plaatsen. Aan de overzijde van de straat is al groen genoeg. Zie antwoord 1 bij reactie inspreker 1 en Busjes van het Woningbedrijf moeten gewoon in de hun eigen parkeergarage worden geparkeerd. Bij openbare parkeerplaatsen is dit niet af te dwingen.

6 Inspreker 8 1. Vraagt een speelplaats aan te leggen. Zie reactie 2 bij inspreker 1 en Geen bomen aanbrengen op het trottoir. Zie reactie 1 bij inspreker 1 en 2.. Inspreker 9 1. Door de aanleg van de nieuwe weg tussen Engelmundusstraat en Velserduinweg schijnen autolampen bij ons in de woonkamer. Het ontwerp is aangepast en de verbindingsweg is vervallen. 2. Het plaatsen van bomen op het trottoir is niet nodig. Aan de overzijde van de straat is al voldoende beplanting. Zie reactie 1 bij inspreker 1 en Een speelgelegenheid voor kleinere kinderen is zeer wenselijk. Zie reactie 2 bij inspreker 1 en 2. Inspreker Door de aanleg van de weg tussen Engelmundusstraat en Velserduinweg schijnen de autolampen de woonkamer in. Het ontwerp is aangepast en de verbindingsweg is vervallen.. 2. Leg een kinderspeelplaats aan. Zie reactie 2 inspreker 1 en CONCLUSIE Naar aanleiding van de reacties die op het ontwerp zijn ontvangen, is het voorlopig ontwerp volgens bijgevoegde tekening aangepast. Het aangepaste ontwerp is naar alle bewoners van het Velserduinplein gestuurd. Op dit ontwerp zijn geen reacties ontvangen. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp dat in september 2016 in de inspraak is geweest, zijn: De verbindingsweg tussen de Engelmundusstraat en Velserduinweg is vervallen. De inritten naar het zuidelijk en noordelijk deel van het Velserduinplein zijn verschoven. Beklagmogelijkheden Beklagrecht bestaat over de wijze van uitvoering van de inspraakverordening en de inspraakprocedure. Dit betreft dus geen inhoudelijke aspecten, maar de wijze waarop de inspraakprocedure is verlopen en het handelen van de betreffende ambtenaren. Zo n klacht dient uiterlijk vier weken nadat de inspraakrapportage ter kennis is gebracht van de insprekers, schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders te worden ingediend.

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen INSPRAAKRAPPORTAGE Herinrichting Pleiadenplantsoen Gemeente Velsen Oktober 2018 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2 1.1 Inspraakprocedure 2 1.2 Leeswijzer 2 2. INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN 3 2.1 Inspreekthema

Nadere informatie

1. INLEIDING Inspraakprocedure Leeswijzer INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN Reacties en antwoorden per inspreker 3 3.

1. INLEIDING Inspraakprocedure Leeswijzer INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN Reacties en antwoorden per inspreker 3 3. INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2 1.1 Inspraakprocedure 2 1.2 Leeswijzer 2 2. INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN 3 2.1 Reacties en antwoorden per inspreker 3 3. CONCLUSIE 4 Inspraakrapportage herinrichting Van

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORTAGE. Inspraakrapportage herinrichting Kennemerlaan

INSPRAAKRAPPORTAGE. Inspraakrapportage herinrichting Kennemerlaan INSPRAAKRAPPORTAGE Inspraakrapportage herinrichting Kennemerlaan Gemeente Velsen Juli 2019 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1.0 INLEIDING... 2 1.1 Inspraakprocedure... 2 1.2 Leeswijzer... 2 1.3 Klankbordgroep...

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL

INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL juni 2012 I N H O U D S O P G A V E 1. INLEIDING pag. 3 2. HERSTRATINGSPLAN pag. 3 3. INSPRAAKPROCEDURE pag. 3 4. INSPRAAKREACTIES 4.1 pag. 3 4.2 pag.

Nadere informatie

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Op woensdag 23 september 2015 heeft de gemeente een inloopavond georganiseerd over de herinrichting van het openbaar gebied van de Van

Nadere informatie

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig De herinrichting heeft betrekking op de openbare inrichting van de locatie ter plaatse van de toekomstige supermarkt. De herinrichting houdt voornamelijk het realiseren van een toegang van de supermarkt

Nadere informatie

Raadsstuk. Relevante eerdere besluiten

Raadsstuk. Relevante eerdere besluiten Raadsstuk Onderwerp Beschikbaar stellen krediet voor realisatie van het Definitief Ontwerp (DO) voor uitbreiding van de Autoluwe Binnenstad. Nummer 2018/389960 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld

Nadere informatie

Nota van inspraakreacties en reacties wettelijk vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Kern Werkendam: Parkeerplaatsen Sigmondstraat

Nota van inspraakreacties en reacties wettelijk vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Kern Werkendam: Parkeerplaatsen Sigmondstraat Nota van inspraakreacties en reacties wettelijk vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Kern Werkendam: Parkeerplaatsen Sigmondstraat 1 2 1. Inleiding Toelichting Vanaf 17 april 2014 heeft het voorontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt)

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Inhoud 1. Korte terugblik 2. Resultaten participatiewebsite 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke

Nadere informatie

Verslag inloopbijeenkomst project Reconstructie Zundertseweg noordelijk deel, inclusief gedeelte Kortendijksestraat d.d.

Verslag inloopbijeenkomst project Reconstructie Zundertseweg noordelijk deel, inclusief gedeelte Kortendijksestraat d.d. Verslag inloopbijeenkomst project Reconstructie Zundertseweg noordelijk deel, inclusief gedeelte Kortendijksestraat d.d. 5 april 2017 Aanwezig: Namens de gemeente Roosendaal: De heer A. Buijsen (team Ingenieursbureau,

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017)

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Op donderdag 7 december heeft de gemeente Dinkelland een werksessie georganiseerd met omwonenden en ondernemers rond de Bisschopsstraat,

Nadere informatie

Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht.

Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht. GEMEENTE PAPENDRECHT Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht. Bijlage 3: Ingekomen zienswijze en gemeentelijke reactie Ingekomen zienswijzen: Gemeentelijke

Nadere informatie

Nota van Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan

Nota van Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan Nota van Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan Vastgesteld door het College van B&W: 18 december 2012 1. Aanleiding De locatie Koninginneweg/C1000 is in de Integrale

Nadere informatie

Een nieuwe inrichting voor Bartok

Een nieuwe inrichting voor Bartok Een nieuwe inrichting voor Bartok De straten in Bartok krijgen een nieuwe inrichting. Aan de hoek van Kleine Oord en Vossenstraat zal een supermarkt met daarboven 58 appartementen worden gebouwd. Zo krijgt

Nadere informatie

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat)

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Inhoud 1. Terugblik 2. Resultaten 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke thema s 5. Vervolg

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/ RIS december 2013.

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/ RIS december 2013. Wethouder van Verkeer, Binckhorst en Vlietzone P.W.M. Smit Gemeente Den Haag De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/2013.1780 RIS 269160 070-353 91 11 18 december 2013 Anemoonstraat Geachte voorzitter,

Nadere informatie

wanneer deze maatregelen worden uitgevoerd? Het gaat hier om concrete antwoorden wat en wanneer?

wanneer deze maatregelen worden uitgevoerd? Het gaat hier om concrete antwoorden wat en wanneer? Afdeling Haren Burgemeester en Wethouders van de gemeente Haren Postbus 21 9750 AA HAREN Datum: 7 juni 2013. Onderwerp: Verkeersdrempels in Glimmen De afgelopen week werden de inwoners in Glimmen opgeschrikt

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORT ASFALTERINGSPLAN VIJVERLAAN (TUSSEN BRINK- WEG EN POPULIERENLAAN) EN TIJM

INSPRAAKRAPPORT ASFALTERINGSPLAN VIJVERLAAN (TUSSEN BRINK- WEG EN POPULIERENLAAN) EN TIJM INSPRAAKRAPPORT ASFALTERINGSPLAN VIJVERLAAN (TUSSEN BRINK- WEG EN POPULIERENLAAN) EN TIJM november 2011 I N H O U D S O P G A V E 1. INLEIDING pag. 3 2. AFWERKINGSPLAN pag. 3 3. EEN NIEUW ELEMENT: MIDDENGELEIDER

Nadere informatie

1 Inleiding. Notitie verkeersluw maken Lange Nieuwstraat. IJmuiden, 12 juni 2012 J. Zwakman. Inhoudsopgave:

1 Inleiding. Notitie verkeersluw maken Lange Nieuwstraat. IJmuiden, 12 juni 2012 J. Zwakman. Inhoudsopgave: Notitie verkeersluw maken Lange Nieuwstraat IJmuiden, 12 juni 2012 J. Zwakman Inhoudsopgave: Hfst blz 1 Inleiding...1 2 LVVP 2004...2 3 Verkeersstromen IJmuiden-Noord...2 4 Verkeersluw maken Lange Nieuwstraat...2

Nadere informatie

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat.

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart 2017 Nr. Suggesties/voorstellen 1. T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Follow-up gemeente Geen bomen tussen de parkeerplaatsen, mede voor veiligheid

Nadere informatie

Herinrichting kruispunt Minister Van Houtenlaan- Zeeweg- Waterloolaan en omgeving INSPRAAKRAPPORTAGE

Herinrichting kruispunt Minister Van Houtenlaan- Zeeweg- Waterloolaan en omgeving INSPRAAKRAPPORTAGE Herinrichting kruispunt Minister Van Houtenlaan- Zeeweg- Waterloolaan en omgeving INSPRAAKRAPPORTAGE augustus 2016 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Inspraakreacties en standpunt college 3. Conclusie Bijlage:

Nadere informatie

Dirkshorn Dorpstraat & Ruimtevaartbuurt

Dirkshorn Dorpstraat & Ruimtevaartbuurt Dirkshorn Dorpstraat & Ruimtevaartbuurt Schetsontwerp Gemeente Schagen Presentatie conform Informatie avond woensdag 29 maart 2017 Dirkshorn versie 13april 2017 Inleiding 1. Plangebied 2. Schetsontwerp

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O.

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. EINSTEINSTRAAT De straat bestaat uit twee segmenten Wegprofiel huidige situatie tot rare bocht van noord naar zuid: 1,8 5,4 2,8 Parkeren op

Nadere informatie

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Programma 1. Het project 2. Voorlopig plan 3. Van der Duyn van Maasdamstraat 4. Van Hogendorpstraat en plein 5. Van Limburg Stirumstraat 6. Werkzaamheden

Nadere informatie

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Registratienummer : 17int02878 Auteur : J. Rouw Datum : 29 juni 2017 Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Op

Nadere informatie

Advies aan B & W Portefeuillehouder, afdeling, steller, datum advies en onderwerp WETHOUDER F.H.C. MULKENS

Advies aan B & W Portefeuillehouder, afdeling, steller, datum advies en onderwerp WETHOUDER F.H.C. MULKENS Afdelingshoofd Advies aan B & W Nr. Portefeuillehouder, afdeling, steller, datum advies en onderwerp WETHOUDER F.H.C. MULKENS GEMEENTEWERKEN E.J.M. Koldeweij 10 september 2012 Conceptbesluit - kennis nemen

Nadere informatie

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie?

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie? Wat is het doel van de reconstructie? - verbeteren leefomgeving bewoners - kwaliteit van het wegdek verbeteren - optimaliseren inrichting van de weg Zijn er nog andere zaken die nu tegelijkertijd aangepakt

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o. Betreffende straten: Julianastraat, Stolbergstraat, Koninginneweg, Tweede Emmastraat, Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat tot Van Eedenstraat.

Nadere informatie

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP EINDVERSLAG VAN DE INSPRAAKPERIODE MET DAARIN OPGENOMEN DE INSPRAAK- REACTIES M.B.T. DE ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN IN DE MOESKES, NAMENSTRAAT, VLAANDERENSTRAAT en LUXEMBURGSTRAAT ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN

Nadere informatie

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015 Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015 Programma van vanavond Terugblik vorige bijeenkomst Plussen en minnen Uitgangspunten voor het ontwerp Presenteren voorlopig ontwerp

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORTAGE. Inspraakrapportage herinrichting Van Poptaplantsoen en Kennemerplein

INSPRAAKRAPPORTAGE. Inspraakrapportage herinrichting Van Poptaplantsoen en Kennemerplein INSPRAAKRAPPORTAGE Inspraakrapportage herinrichting Van Poptaplantsoen en Kennemerplein Gemeente Velsen September 2018 1 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 2 1.1 Inspraakprocedure... 2 1.2 Leeswijzer... 2 2

Nadere informatie

Verslag van inspraak

Verslag van inspraak Verslag van inspraak Project : Herinrichting Koedijk Lochem Aanleiding : Opstellen schetsontwerp Datum: 1 juli 2016 2 Inleiding Op 8 juni 2016 werd een inloopavond gehouden waarop werd gepresenteerd dat

Nadere informatie

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 STOMPWIJKSE- WEG Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Inleiding In deze weergave

Nadere informatie

Reactienota Aangepast ontwerp rotonde bij de Admiraal van Ghentlaan

Reactienota Aangepast ontwerp rotonde bij de Admiraal van Ghentlaan nota Aangepast ontwerp rotonde bij de Admiraal van Ghentlaan 12-8-2019 1 Inleiding In april 2019 hebben we de plannen voor de inrichting van de Prinses Irenelaan en de geplande rotonde ter hoogte van de

Nadere informatie

'.SP - GemeenteWATERLAND. : 2juni2016 : U : J.Verleg : (0299) :2. Aan de bewoners van de Bereklauw en Leeuwetand

'.SP - GemeenteWATERLAND. : 2juni2016 : U : J.Verleg : (0299) :2. Aan de bewoners van de Bereklauw en Leeuwetand GemeenteWATERLAND '.SP - Aan de bewoners van de Bereklauw en Leeuwetand Da/um Kenmerk Be bandeld door Dooreiesnsmmer Bijlagen Uil) brief ian Uw kenmerk : 2juni2016 : U16.03499 : J.Verleg : (0299) 658 574

Nadere informatie

De verbinding tussen station en binnenstad

De verbinding tussen station en binnenstad De verbinding tussen station en binnenstad De gemeente Arnhem heeft eind september 2014 een eerste schets gepresenteerd voor de nieuwe inrichting van de verbinding station - binnenstad. Ongeveer 200 bewoners,

Nadere informatie

Verkeersarrangement Elsloo

Verkeersarrangement Elsloo Verkeersarrangement Elsloo Verkeer en terugkoppeling 9 november 2016 Doel van deze avond! Verkeer in Elsloo, hoe zit dat?! Toelichting op de inventarisatie! Hoe gaan we om met uw opmerkingen! Beschrijving

Nadere informatie

Gemeente: projectleider ruimtelijke procedure verkeerskundig adviseur wijkadviseur projectleider onderwijshuisvesting Schoolbestuur: geen

Gemeente: projectleider ruimtelijke procedure verkeerskundig adviseur wijkadviseur projectleider onderwijshuisvesting Schoolbestuur: geen Concept-verslag rondgang buurt nieuwbouw Rafael Donderdag 7 juni 2018 17.30-18.30 uur Aanwezig: (bij plaatsing verslag op website worden namen weggehaald, alleen aantallen en functies weergegeven) Bewoners:

Nadere informatie

Gemeente Sliedrecht. Rioolvervanging Schilderswijk. Verslag informatie-avonden 8 en 15 oktober 2008

Gemeente Sliedrecht. Rioolvervanging Schilderswijk. Verslag informatie-avonden 8 en 15 oktober 2008 Gemeente Sliedrecht Rioolvervanging Schilderswijk Verslag informatie-avonden 8 en 15 oktober 2008 Inleiding Op 8 en 15 oktober jl. zijn in het kader van de rioolvervanging in de Schilderswijk door de gemeente

Nadere informatie

Parkeerbeleid Inspraakrapportage

Parkeerbeleid Inspraakrapportage Parkeerbeleid Inspraakrapportage 1/7 Ontwerp parkeerbeleid Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Cromstrijen bereidt het parkeerbeleid voor. Alvorens het parkeerbeleid vast te stellen,

Nadere informatie

Herinrichting Halsterseweg zuid. Prentbriefkaart Halsterseweg 1932

Herinrichting Halsterseweg zuid. Prentbriefkaart Halsterseweg 1932 Herinrichting Halsterseweg zuid Prentbriefkaart Halsterseweg 1932 31 augustus 2017 Programma 1. Ontvangst door wethouder Patrick van der Velden 2. Terugblik op vragen vorige bewonersbijeenkomst (Laurent

Nadere informatie

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel

Nadere informatie

Verslag. Participatieavond Herinrichting Weidestraat en Akkerstraat. Opening (Tim Boogaard, projectleider)

Verslag. Participatieavond Herinrichting Weidestraat en Akkerstraat. Opening (Tim Boogaard, projectleider) Verslag Van Marina Meinster, Ingenieursbureau, ingenieursbureau@oost.amsterdam.nl, M 06-1929 4320 Kenmerk Z-15-19980/UIT-15-16066 Pagina s 7 Vergadering donderdag 25 juni 2015 Aanwezigen projectteam Tim

Nadere informatie

Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel

Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel Op vrijdag 12 december heeft de gemeente in samenwerking met Tauw een waardekijksessie georganiseerd voor de bewoners van de Vogelenbuurt in Driel. De deelnemende bewoners

Nadere informatie

HERINRICHTING MARKTSTRAAT. 28 juni 2018

HERINRICHTING MARKTSTRAAT. 28 juni 2018 HERINRICHTING MARKTSTRAAT Mw. I. Verkuijlen Harry Bouquet Mariko van Ojen Hilde Vandekeybus projectwethouder projectleider communicatie ontwerper openbare ruimte 28 juni 2018 PROGRAMMA OPENING TOELICHTING

Nadere informatie

Aanvraag omgevingsvergunning Dobbiuslaan 56 te Santpoort-Noord

Aanvraag omgevingsvergunning Dobbiuslaan 56 te Santpoort-Noord Aanvraag omgevingsvergunning Dobbiuslaan 56 te Santpoort-Noord Inspraakrapportage 6 juni 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Inspraakprocedure 1.2 Leeswijzer 2. Verwerking inspraakreacties 3. Conclusie

Nadere informatie

Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden

Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden Inspraakrapportage 6 juni 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Inspraakprocedure 1.2 Leeswijzer 2. Verwerking inspraakreacties 3. Conclusie 1. Inleiding

Nadere informatie

Maatregelen 1/2: Aansluiting A7 en P&R

Maatregelen 1/2: Aansluiting A7 en P&R Hoogwaardig Openbaar Vervoer Inloopavond 16 mei 2017 Gemeentehuis Leek Maatregelen 1/2: Aansluiting A7 en P&R Betreft: Reactienota bij het schetsontwerp (6 maart 2017) Inleiding In 2015 hebben de raad

Nadere informatie

Inspraakrapportage Herinrichting P.C. Hooftlaan

Inspraakrapportage Herinrichting P.C. Hooftlaan Inspraakrapportage Herinrichting P.C. Hooftlaan November 2017 INSPRAAKRAPPORTAGE Herinrichting P.C. Hooftlaan Gemeente Velsen November 2017 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2 1.1 Inspraakprocedure 2 1.2 Leeswijzer

Nadere informatie

daartoe gemachtigd ingevolge artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994;

daartoe gemachtigd ingevolge artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994; Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer Burgemeester en Wethouders van Millingen aan de Rijn; daartoe gemachtigd ingevolge artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994; voorgenomen

Nadere informatie

Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld.

Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld. Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld. Vraag 1 Bij oversteken Cornelia Schefferlaan Ferdinand Bolstraat zie ik problemen met de fietsstraat. Ook vanaf de rotonde Haaksbergerstraat

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORT INRICHTINGSPLAN BUITENRUIMTE ROOMS- KATHOLIEKE KERK EN APPARTEMENTENGEBOUW MEMLINGHOF

INSPRAAKRAPPORT INRICHTINGSPLAN BUITENRUIMTE ROOMS- KATHOLIEKE KERK EN APPARTEMENTENGEBOUW MEMLINGHOF INSPRAAKRAPPORT INRICHTINGSPLAN BUITENRUIMTE ROOMS- KATHOLIEKE KERK EN APPARTEMENTENGEBOUW MEMLINGHOF Juni 2016 I N H O U D S O P G A V E 1. INLEIDING pag. 3 2. HET INRICHTINGSPLAN pag. 3 3. INSPRAAKPROCEDURE

Nadere informatie

Bomen. Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek. Januari De enquête is ingevuld door 55 personen. Conclusie:

Bomen. Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek. Januari De enquête is ingevuld door 55 personen. Conclusie: Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek Januari 2019 De enquête is ingevuld door 55 personen. Bomen Alle bomen graag houden en liefst meer bomen in de wijk. Beplanting Meer groen in de straat.

Nadere informatie

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 Focus voor 2016 VIJVERHOF, CAPELLE AAN DEN IJSSEL GREX PRESENTATIE 2 1. Inleiding Yücel Özmen, programmamanager bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet

Nadere informatie

Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove

Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove datum bespreking datum verslag 11 april 2019 5 juli 2019 aanwezigen Gemeente Middelburg: Pascal Geldof, projectleider Michel Joosse, coördinator Civiele Techniek

Nadere informatie

Betreft: Spoed: Bezwaar tegen de wegwerkzaamheden en het sluiten van de Herpstraat van woensdag 16 januari t/m vrijdag 15 februari 2013

Betreft: Spoed: Bezwaar tegen de wegwerkzaamheden en het sluiten van de Herpstraat van woensdag 16 januari t/m vrijdag 15 februari 2013 P.J. Veldhuijzen van Zanten Turfmarkt 10 2801 HA Gouda 10 januari 2013 Aan: College van Burgemeester en Wethouders Gouda Centraal Juridische Afdeling Gemeenteraad Gouda Betreft: Spoed: Bezwaar tegen de

Nadere informatie

Wijkverkeersplan fase 2. Inventarisatie van knelpunten en ergernissen in de wijk Wilhelminapark.

Wijkverkeersplan fase 2. Inventarisatie van knelpunten en ergernissen in de wijk Wilhelminapark. Wijkverkeersplan fase 2 Inventarisatie van knelpunten en ergernissen in de wijk Wilhelminapark. versie DEFINITIEF d.d. 3 FEBRUARI 2017 1 Project: Wijkverkeersplan fase 2 Inventarisatie van knelpunten en

Nadere informatie

BESCHRIJVING FASERING HERINRICHTING WESTZIJDE: RUIJTERVEER VINKENSTRAAT

BESCHRIJVING FASERING HERINRICHTING WESTZIJDE: RUIJTERVEER VINKENSTRAAT BESCHRIJVING FASERING HERINRICHTING WESTZIJDE: RUIJTERVEER VINKENSTRAAT Uitvoering fase 1 t/m 4 tussen 4 september en 17 november 2017 Noord West Oost Fase 1 Westzijde deel Stationsstraat Zeemanstraat,

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam Postbus 247 1000 AE Amsterdam t 020 522 54 44 f 020 522 53 33 e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Political & Social Rapport Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Nadere informatie

Commentaarnota inspraak voorontwerpuitwerkingsplan Dirk Dekkerstraat 10 juli 2014

Commentaarnota inspraak voorontwerpuitwerkingsplan Dirk Dekkerstraat 10 juli 2014 Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Team Beleid Commentaarnota inspraak voorontwerpuitwerkingsplan Dirk Dekkerstraat 10 juli 2014 1 Inleiding Op maandag 10 maart 2014 is van 17:00 uur tot 20:00 uur in De

Nadere informatie

COMMENTAARNOTA. consultatie. voorlopig ontwerp reconstructie kruispint Ginnekenweg-Baronielaan

COMMENTAARNOTA. consultatie. voorlopig ontwerp reconstructie kruispint Ginnekenweg-Baronielaan Commentaamota voorlopig ontwerp reconstructie kruispunt Ginnekenweg-Baronielaan definitief 27-11-2013 COMMENTAARNOTA consultatie voorlopig ontwerp reconstructie kruispint Ginnekenweg-Baronielaan 1 voorlopig

Nadere informatie

WENSEN / REACTIES BEWONERS BURGEMEESTER VAN LENNEPWEG E.O.

WENSEN / REACTIES BEWONERS BURGEMEESTER VAN LENNEPWEG E.O. WENSEN / REACTIES BEWONERS BURGEMEESTER VAN LENNEPWEG E.O. In dit document is ingegaan op de wensen van bewoners en de reacties op de hen toegezonden brief over de plannen voor aanpassing van de Burgemeester

Nadere informatie

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje d.d. 18-09-2015 Voorwoord Voor u ligt de evaluatie van de Blauwe zone op het Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. De raad heeft aan het college gevraagd om de mogelijkheden

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019.

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019. Aan het College van B & W Valkenswaard Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord Datum: 14 april 2019 Geachte college, In het verleden heb ik diverse keren contact gehad met de bewoners

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORT HERINRICHTING GEDEELTE LEKDIJK TUSSEN INDUSTRIEWEG EN GRIENDSTRAAT

INSPRAAKRAPPORT HERINRICHTING GEDEELTE LEKDIJK TUSSEN INDUSTRIEWEG EN GRIENDSTRAAT INSPRAAKRAPPORT HERINRICHTING GEDEELTE LEKDIJK TUSSEN INDUSTRIEWEG EN GRIENDSTRAAT Maart 2017 I N H O U D S O P G A V E 1. INLEIDING pag. 3 2. HET PLAN pag. 3 3. INSPRAAKPROCEDURE pag. 3 4. INSPRAAKREACTIES

Nadere informatie

Inspraaknotitie. Vervangen riolering Stokkumerweg te Markelo

Inspraaknotitie. Vervangen riolering Stokkumerweg te Markelo Inspraaknotitie Vervangen riolering Stokkumerweg te Markelo Versie 15 december 2014 0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1. Algemeen... 2 1.2. Leeswijzer... 2 2. Reacties van inwoners Hof van Twente...

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen

Nota van beantwoording zienswijzen Nota van beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Johan de Ridderlaan ten zuiden van nr. 1 met IMRO-nr. NL.IMRO.0335.BPJohanRidderlaan1-ON01 Versie 15 mei 2019 1 Inleiding Bestemmingsplan en plangebied

Nadere informatie

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 7 8 2 3 1 9 6 4 5 KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 1. Kruispunt Douvieweg- Watouplein Knelpunten: - Op het kruispunt staat het doorgaand verkeer heel vaak geblokkeerd aangezien

Nadere informatie

Parkeren en Verkeersveiligheid

Parkeren en Verkeersveiligheid Parkeren en Verkeersveiligheid Leden van Wijkcomité Oost Carin Bökkerink en Anita Hol-Bubeck Betaald Parkeren Burgemeester & Wethouders hebben in de Parkeervisie 2004 hun beleid over betaald parkeren vastgelegd

Nadere informatie

Antwoordnota inspraak m.b.t. het ontwerp-stedenbouwkundig plan Wederik

Antwoordnota inspraak m.b.t. het ontwerp-stedenbouwkundig plan Wederik Antwoordnota inspraak m.b.t. het ontwerp-stedenbouwkundig plan Wederik (vastgesteld door burgemeester en wethouders op 7 juli 2015) 1. Inleiding Burgemeester en wethouders hebben een ontwerp-stedenbouwkundig

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat Te besluiten om: 1. alle eerder genomen verkeersbesluiten in stand te laten; 2. niet over te gaan tot fysieke afsluiting door middel van

Nadere informatie

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord #1 Gestart: zondag 12 juli 2015 13:28:37 Laatst gewijzigd: zondag 12 juli 2015 13:44:01 Bestede tijd: 00:15:24 Helaas is bij alle varianten tot nu steeds een onhaalbare ingang getekend vanaf het pleintje

Nadere informatie

Verslag Participatiegroep gemeente Amersfoort inzake Woestijgerweg-Noord

Verslag Participatiegroep gemeente Amersfoort inzake Woestijgerweg-Noord Verslag Participatiegroep gemeente Amersfoort inzake Woestijgerweg-Noord Datum: Plaats: Tijd: Aanwezig: 2 juni 2015 (1 e bijeenkomst) Martuskerk, Copernicusstraat te Amersfoort 19.00 21.30 uur Gemeente:

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND RECONSTRUCTIE BAGIJNHOF, TUINSTRAAT, GROTESTRAAT EN SCHMITZSTRAAT VEEN

INFORMATIEAVOND RECONSTRUCTIE BAGIJNHOF, TUINSTRAAT, GROTESTRAAT EN SCHMITZSTRAAT VEEN INFORMATIEAVOND RECONSTRUCTIE BAGIJNHOF, TUINSTRAAT, GROTESTRAAT EN SCHMITZSTRAAT VEEN VERSLAG VAN DE INFORMATIEAVOND OVER DE RECONSTRUCTIE VAN DE BAGIJNHOF, TUINSTRAAT, GROTESTRAAT EN SCHMITZSTRAAT VEEN

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORT WOONRIJP MAKEN PRINSESSENPARK

INSPRAAKRAPPORT WOONRIJP MAKEN PRINSESSENPARK INSPRAAKRAPPORT WOONRIJP MAKEN PRINSESSENPARK 20 december 2016 1 I N H O U D S O P G A V E 1. INLEIDING pag. 3 2. INSPRAAKPROCEDURE pag. 3 3. INSPRAAKREACTIES / ANTWOORD pag. 3 4. CONCLUSIE pag. 7 5. VERVOLGACTIES

Nadere informatie

Nota van zienswijzen. Ontwerpbestemmingsplan Hoenderbos III, fase 2. Gemeente Uden

Nota van zienswijzen. Ontwerpbestemmingsplan Hoenderbos III, fase 2. Gemeente Uden Nota van zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Hoenderbos III, fase 2 Gemeente Uden Datum: Mei 2017 1 Inleiding Het ontwerpbestemmingsplan Hoenderbos III, fase 2 heeft ingevolge artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN EFTELING PARKEERTERREIN K+, LOON OP ZAND EINDVERSLAG INFORMELE INSPRAAKPROCEDURE

BESTEMMINGSPLAN EFTELING PARKEERTERREIN K+, LOON OP ZAND EINDVERSLAG INFORMELE INSPRAAKPROCEDURE BESTEMMINGSPLAN EFTELING PARKEERTERREIN K+, LOON OP ZAND EINDVERSLAG INFORMELE INSPRAAKPROCEDURE Vastgesteld door burgemeester en wethouders van Loon op Zand op 16-08-2011 1. INLEIDING In het kader van

Nadere informatie

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving Hier komt tekst Hier 29 oktober komt ook 2018 tekst Programma avond Korte inleiding Terugblik Resultaten van de enquête Uit elkaar in groepen - Hildebranddreef

Nadere informatie

Aan de Raad. Inleiding

Aan de Raad. Inleiding Nr: Schipluiden: 10 augustus 2010 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan "Kastanjehof" Aan de Raad Inleiding Het ontwerp bestemmingsplan Kastanjehof heeft ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening

Nadere informatie

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn:

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn: Beschrijving van meest genoemde kruisingen. Doel van deze beschrijving is de actuele situatie weer te geven en een aantal oplossingen voor de geconstateerde problemen aan te dragen. Voorafgaand aan deze

Nadere informatie

Input en antwoorden n.a.v. het Reactieformulier Ontwerp Project Kolksloot Projectleider: Wim Wilms CONTACT: kolksloot@over-gemeenten.

Input en antwoorden n.a.v. het Reactieformulier Ontwerp Project Kolksloot Projectleider: Wim Wilms CONTACT: kolksloot@over-gemeenten. Vraag 1: Continue wateroverlast in de kruipruimte bij regen, graag onderzoeken waardoor dit gebeurd. De vermoedelijk oorzaak is dat de grond onder de woning, net als de overige grond, in de loop van de

Nadere informatie

Inspraak- en overlegnota. Voorontwerp bestemmingsplan Paulusschool Castricum

Inspraak- en overlegnota. Voorontwerp bestemmingsplan Paulusschool Castricum Inspraak- en overlegnota Voorontwerp bestemmingsplan Paulusschool Castricum Inleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Paulusschool Castricum heeft van 14 oktober tot en met 24 november 2010 zes weken ter

Nadere informatie

NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD

NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD 1 2 Uitrit nabij Kersenboomstraat 36 iets breder; Boom op Palmboomstraat, vlakbij Kersenboomstr.36 mag gesnoeid worden i.v.m. zonlicht in de vooravond. Lantaarnpaal op hoek Kersenboomstr/Palmboomstr

Nadere informatie

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek Snelfietsroute Arnhem - Wageningen Oosterbeek Programma van de avond Opening door wethouder J. Verstand Voorstelronde Presentatie doel en tracé snelfietsroute door mw. A. Stienstra projectleider Provincie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Bewonersbijeenkomst 5 juli 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Bewonersbijeenkomst 5 juli 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Bewonersbijeenkomst 5 juli 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Fietsroute Apeldoorn - Deventer

Fietsroute Apeldoorn - Deventer Fietsroute Apeldoorn - Deventer Het proces Tijdens de inloopavonden op 19 en 20 januari zijn eerste ideeën in schetsontwerpen getoond. Naar aanleiding van reacties uit de Zonnewende is het verbeteren van

Nadere informatie

i. doorkiesnr. (040) Ontwerp openbare ruimte WC Coevering VERZONDEN 2 3 MEI 2006

i. doorkiesnr. (040) Ontwerp openbare ruimte WC Coevering VERZONDEN 2 3 MEI 2006 Geldrop -Mierlo Wijkoverleg Coevering 2000 De heer R. Biesters Postbus 146 5660 AC GELDROP uw brief behandeld door Stefan van Bogget Geldrop 23 mei 2006 ons kenmerk i. doorkiesnr. (040) 289 37 60 onderwerp

Nadere informatie

Datum: maandag 06 juli 2015. Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum

Datum: maandag 06 juli 2015. Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum Meldpunt Veilig Verkeer Analyse en zienswijze Meldpunt Veilig Verkeer http://www.meldpuntveiligverkeer.nl Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum Datum: maandag 06 juli 2015 Rol Veilig Verkeer Nederland Veilig Verkeer

Nadere informatie

Alkmaar - Openbare Ruimte Station. 18 juni 2013

Alkmaar - Openbare Ruimte Station. 18 juni 2013 Alkmaar - Openbare Ruimte Station 18 juni 2013 Hoe gaat het stationsgebied eruit zien? Centrumzijde Stationsplein en Stationsweg Het nieuwe stationsplein aan de Centrumzijde krijgt een stedelijke inrichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor het groot onderhoud van Lelystad Haven. Op de informatiebijeenkomsten

Nadere informatie

Raadsvoorstel 19 december 2013 AB RV

Raadsvoorstel 19 december 2013 AB RV Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 19 december 2013 AB13.00982 RV2013-105 Gemeente Bussum Vaststellen postzegelbestemmingsplan Centrum - Scapino De Nieuwe Brink en DO bouwplan

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORT RIOLERINGS- EN ASFALTERINGSPLAN PARALLELWEG

INSPRAAKRAPPORT RIOLERINGS- EN ASFALTERINGSPLAN PARALLELWEG INSPRAAKRAPPORT RIOLERINGS- EN ASFALTERINGSPLAN PARALLELWEG Februari 2013 I N H O U D S O P G A V E 1. INLEIDING pag. 3 2. AFWERKINGSPLAN pag. 3 3. INSPRAAKPROCEDURE pag. 3 4. INSPRAAKREACTIES pag. 4 en

Nadere informatie

Nota van Beantwoording op de reacties op het Concept Voorlopig Ontwerp deelplan 3 Rioolvervanging en herinrichting Westereng

Nota van Beantwoording op de reacties op het Concept Voorlopig Ontwerp deelplan 3 Rioolvervanging en herinrichting Westereng Nota van Beantwoording op de reacties op het Concept Voorlopig Ontwerp deelplan 3 Rioolvervanging en herinrichting Westereng 22 oktober 2012 Inleiding De Nota van Uitgangspunten 'Rioolvervanging en Herinrichting

Nadere informatie

Beste leden van de werkgroep herinrichting Nieuwstadt,

Beste leden van de werkgroep herinrichting Nieuwstadt, Beste leden van de werkgroep herinrichting Nieuwstadt, Betreffende de herinrichting van een aantal straten te Nieuwstadt hebben wij op 08.05.2018 met de werkgroep samengezeten en volgt hier het verslag

Nadere informatie