Gemeente Sliedrecht. Rioolvervanging Schilderswijk. Verslag informatie-avonden 8 en 15 oktober 2008

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente Sliedrecht. Rioolvervanging Schilderswijk. Verslag informatie-avonden 8 en 15 oktober 2008"

Transcriptie

1 Gemeente Sliedrecht Rioolvervanging Schilderswijk Verslag informatie-avonden 8 en 15 oktober 2008 Inleiding Op 8 en 15 oktober jl. zijn in het kader van de rioolvervanging in de Schilderswijk door de gemeente twee informatie-avonden voor bewoners en belanghebbenden belegd. Op deze avonden zijn de bewoners geïnformeerd over de aard van de uit te voeren werkzaamheden. Aan de bewoners is de gelegenheid gegeven om vragen te stellen. Hierbij zijn diverse onderwerpen ter sprake gekomen die, voor zover deze niet zijn toegelicht op de informatie-avond, verder in het verslag behandeld zullen worden. Algemeen Er is gesproken over het vervangen van het bestaande riool, de verhardingen, wel of geen extra parkeerplaatsen cq extra groen, de inrichting van de straat, de (wijze van) uitvoering van de werkzaamheden en het ongemak wat dit teweeg kan brengen. Omdat het hier gaat om een rioolvervanging en niet om een herinrichting van de straat zullen grote veranderingen aan de herinrichting niet mogelijk zijn. Kleine aanpassingen daarentegen uiteraard wel zoals bijv. het aanbrengen van scheidingsstrepen in de langsparkeerplaatsen zodat er beter geparkeerd kan worden. Vragen/opmerkingen Riolering Vraag/opmerking 1: Water in kelders. Wat te doen? Antwoord 1: Kelders horen net zoals daken waterdicht te zijn. De gemeente is hiervoor niet verantwoordelijk. Er zal wel een drainleiding meegelegd worden met het riool net onder de grondwaterstand. Doel hiervan is om de grondwaterstand op één niveau te houden. In natte tijden zal de drainleiding water afvoeren naar het oppervlaktewater (sloten) en in droge tijden vanuit de sloot de drainleiding in. Vraag 2: Op de tekening zijn uitleggers (eigenlijk: huisaansluitingen) naar de woningen getekend. Is dit een logische plaats. Antwoord 2: De plaats is indicatief. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zullen de huisaansluitingen op de erfgrens op het nieuwe riool worden aangesloten.

2 Vraag 3: Kunnen de huisaansluitingen van de woningen in de tuinen door de aannemer van de gemeente worden vernieuwd? Antwoord 3: Als bewoners hun huisaansluiting willen vernieuwen (bijv. gres vervangen door PVC) dan kan dat uiteraard worden gedaan door de aannemer van de gemeente. Betreffende bewoner kan contact opnemen met de uitvoerder van de aannemer om hierover afspraken te maken. Voor de duidelijkheid: werkzaamheden in eigen tuin zijn voor rekening van de bewoner, niet voor de gemeente. Indien u van plan bent uw huisaansluiting te vervangen (bijv. gres te vervangen door PVC) wordt geadviseerd om net binnen de erfgrens een ontstoppingsputje te plaatsen. Vraag 4: De uitleggers naar de brandgangen zijn niet op tekening aangegeven. Hoe zit dat? Antwoord 4: Deze zijn inderdaad niet ingetekend maar zullen wel aangelegd worden. De uitleggers zullen alsnog ingetekend worden. Vraag 5: Er blijven plassen in de brandgang staan. Dit geeft wateroverlast. Wat kunnen we doen? Antwoord 5: Er zal een uitlegger (PVC-buis) naar iedere brandgang worden gelegd. Deze is aangesloten op de hemelwaterriolering. De bewoners (die ook eigenaar van de brandgang zijn) kunnen hierop aansluiten met hun afvoer. De bewoners van de Jan Steenstraat-zuid en Vermeerstraat-zuid hebben dit al gedaan. Vraag 6: Wat gaat er gebeuren met het riool tussen de Stationsweg en de Jan Steenstraat? Antwoord 6: Dit zal in de toekomst gerelined worden. Dit betekent dat er van binnenuit een nieuwe buis wordt aangebracht en de bestaande afvoeren hierop worden aangesloten. Vraag 7: Onze woningen hebben een gezamenlijke afvoer. Hoe zit het met het aansluiten op het nieuwe riool? Antwoord 7: Woningen die direct op het riool zijn aangesloten worden één op één overgezet. De afvoer van woningen met een gezamenlijke afvoerleiding zal uiteraard worden aangesloten op het nieuwe riool. Daarbij krijgt iedere woning apart een eigen aansluiting. Deze zal worden aangelegd tot aan de erfgrens (tuin) en worden afgedopt. Bewoners kunnen later er alsnog voor kiezen zelf via deze leiding direct op het nieuwe riool te lozen. Parkeerplaatsen Vraag 8: Kunnen er betonbanden in de parkeerplaatsen worden aangebracht zodat de auto s niet het voetpad blokkeren of tuinmuren/tuinhekjes raken. Antwoord 8: Daar waar nodig zullen betonbanden (zgn. varkensruggen) worden aangebracht. Vraag 9: Kunnen er extra parkeerplaatsen gerealiseerd worden op plaatsen waar bomen verdwijnen? Antwoord 9: Wat ons betreft wel, indien mogelijk, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Anders komt er een plantvak voor terug.

3 Vraag 10: Kunnen de parkeerplaatsen bij het uitvaartcentrum zodanig aangepast worden dat deze beter te gebruiken zijn. Antwoord 10: Hoewel deze parkeerplaatsen niet in dit plan zijn opgenomen zal hier naar gekeken worden. Het is wel zo dat een aantal parkeerplaatsen van het uitvaartcentrum zijn en hier heeft de gemeente dus geen zeggenschap over. Vraag 11: Sommige bewoners parkeren in hun voortuin. Wordt de indeling van de parkeerplaatsen zodanig gewijzigd dat dit straks niet meer mogelijk is? Antwoord 11: Nee, de parkeerplaatsen zullen in principe op dezelfde plaats terugkomen. Verkeersvoorzieningen Vraag 12: Sommige paaltjes zijn overbodig en/of staan onhandig i.v.m. parkeren. Kunnen de paaltjes niet verwijderd worden. Antwoord 12: Er zal nog eens goed gekeken worden waar de paaltjes worden geplaatst, bijv. bij brandgangen en speelplaatsjes. Overbodige paaltjes zullen worden verwijderd. Vraag 13: Is het mogelijk om drempels aan te leggen in de straat om de snelheid van auto s te verlagen. Antwoord 13: Het is mogelijk om drempels aan te brengen echter deze veroorzaken trillingen in huis. Doorgaans wordt dit door omwonenden als onplezierig ervaren. Voorgesteld wordt om een zgn. visuele drempel aan te brengen (dus geen echte drempel, maar iets wat er op lijkt in de bestrating, zoals ook in de Buitenuitbreiding gerealiseerd is). Vraag 14: De drempel ter hoogte van Vermeerstraat 60/62 is te hoog. Kan deze verlaagd worden. Antwoord 14: Ja, deze drempel zal worden aangepast. Vraag 15: Kan de versmalling in de Jan Steenstraat-zuid worden verwijderd zodat een extra parkeerplaats gemaakt kan worden? Antwoord 15: De versmalling is aangebracht om de snelheid van de auto s te verminderen. Het verwijderen van de versmalling aan de oostzijde zal geen extra parkeerplaats opleveren omdat hier slechts enkele meters mee worden gewonnen. Voor een extra parkeerplaats is minimaal 5,5 m nodig. Vraag 16: Er wordt veel te hard gereden in de Jan Steenstraat-zuid. Kunnen hier geen maatregelen worden getroffen? Antwoord 16: Allereerst zal moeten worden vastgesteld of hier inderdaad veel te vaak veel te hard wordt gereden. Om hier achter te komen is door de gemeente begin december een verkeersmeting gedaan. De resultaten hiervan zijn als volgt: Snelheid [km/uur] Totaal Gemiddeld aantal voertuigen per etmaal Percentage 25% 61% 13% 1% 100%

4 Uit de telling blijkt dat 86% van het verkeer rustiger rijdt dan 30 km/u. Van het verkeer dat te snel rijdt, rijdt bijna niemand harder dan 40 km/u. Geconcludeerd kan worden dat de snelheid redelijk goed wordt nageleefd en dat de mate van overschrijding beperkt is. Het inzetten van extra politie controles is dan ook niet zinvol. Wel is besloten tot het aanbrengen van as-verspringing (door versmallingen aan beide zijden van de weg aan te brengen) en een drempel (te beginnen met een visuele drempel). Echte drempels genieten geen voorkeur omdat deze veel trillingen en dus overlast kunnen veroorzaken. Vraag 17: Tijdens denksport-avonden parkeren auto s klem voor de deur van het Denksport-centrum. Hier geldt een parkeerverbod. Door de illegaal geparkeerde auto s wordt de hoek Jan Steenstraat Van Goghstraat onoverzichtelijk en dus gevaarlijk. Kan er geen gele streep worden aangebracht voor het Denksport-centrum? Antwoord 17: Ja, dit is wellicht mogelijk. Er zal hier wel een verkeersbesluit over genomen moeten worden na goedkeuring door de werkgroep verkeer. In deze werkgroep zitten vertegenwoordigers van diverse instanties zoals gemeente, brandweer, politie etc. Speelvoorzieningen Vraag 18: Is het mogelijk om bijv. een (spijlen)hekwerk van 1 m hoog te plaatsen ter afscheiding van de speelplaatsen met de rijbaan. Antwoord 18: Ja, dit is een goed idee. Te denken valt aan een hekwerk zoals in de Rijshoutstraat en de Burg. Ypeijstraat staat. Dit hekje is ca. 60 cm hoog. Zie foto:

5 Vraag 19: Kan er geen speelruimte worden gecreëerd i.p.v. extra parkeerplaatsen? Antwoord 19: Er heerst een behoorlijk parkeerprobleem in de wijk zodat extra parkeerplaatsen, waar mogelijk meer wenselijk zijn. Echter, extra parkeerplaatsen zal niet ten koste van speelruimte gaan. Groenvoorzieningen Vraag 20: Kan de begroeiing in de Hobbemastraat ter hoogte van de Jan Steenstraat en Vermeerstraat worden teruggesnoeid/verwijderd zodat het zicht vanuit de auto beter wordt? Antwoord 20: De begroeiing wordt teruggesnoeid tot zodanige hoogte dat dit de verkeersveiligheid ten goede komt. Vraag 21: De plantenbakken ontnemen veel zicht voor automobilisten en zijn vaak hinderlijk bij het parkeren. Kan hier iets aan gedaan worden? Antwoord 21: De plantenbakken zullen verwijderd worden vervangen door betonbanden en de nieuwe beplanting zal niet hoger worden dan ongeveer een halve meter. Vraag 22: Wanneer wordt de 3 jaar geleden toegezegde boom voor Jan Steenstraat geplant? Antwoord 22: Na voltooiing van de werkzaamheden wordt hier een boom geplant. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door de afdeling Plantsoenen en Reiniging. Vraag 23: Kunnen er bomen geplant worden in de Jan Steenstraat-zuid, bijv. t.p.v. de versmalling? Antwoord 23: Dit zal nader worden bekeken, echter veel ruimte voor bomen is in deze straat niet voor handen. Overige zaken Vraag 24: Wie is eigenaar van het achterpad van Jan Steenstraat 80 richting Stationsweg? Antwoord 24: Gemeente is eigenaar. Vraag 25: Kan er geen eenrichtingsverkeer worden ingesteld in de Jan Steenstraat en de Vermeerstraat (beiden noord)? Antwoord 25: Hier is naar gekeken door de verkeerskundige. Het is ongewenst omdat eenrichtingsverkeer mogelijk zal leiden tot harder rijden in de straat en dit kan ons inziens niet de bedoeling zijn.

6 Vraag 26: Kunnen de aanbiedplaatsen voor afvalcontainers in de Hobbemastraat en de Rembrandtlaan niet ca. 10 m uit de hoek verplaatst worden zodat het zicht niet belemmerd wordt? Antwoord 26: Op de hoek Hobbemastraat/Vermeerstraat is het mogelijk extra ruimte te creëren zodat de afvalcontainers aan de westzijde opgesteld kunnen worden. Zo wordt vrij zicht op verkeer uit de Hobbemastraat gewaarborgd. Helaas is het niet mogelijk dit te realiseren in de Rembrandtlaan zonder parkeerplaatsen op te offeren. Vraag 27: Er is een straatfeest in de Jan Steenstraat noord gepland op 10 juni en 28 augustus Kan hier met de uitvoering rekening mee worden gehouden. Antwoord 27: Ja, dit zal worden opgenomen in het bestek (=werkomschrijving). Vraag 28: Is er een contactpersoon bij de gemeente? Zo ja, wie? Antwoord 28: Contactpersoon bij de gemeente is Arian Korteland, telefoonnummer Vraag 29: Wanneer wordt het werk gestart, hoelang gaat het duren en waar wordt begonnen? Antwoord 29: De bedoeling is om te beginnen in het voorjaar van 2009 en gezien de omvang van het project zal dit zo n 6 maanden in beslag nemen. Dit betekent uiteraard niet dat overal tegelijk wordt begonnen, maar dat gefaseerd wordt gewerkt. Het is nog niet bekend met welke straat er gestart gaat worden. Dit zal in overleg met de betrokken aannemer geschieden. Vraag 30: Kan het kastje van de kabel-tv tussen Vermeerstraat 47/49 worden verplaatst? Antwoord 30: Onze kabel- en leidingendeskundige heeft hier naar gekeken en ziet geen aanleiding dit kastje te verplaatsen. Dit kastje inclusief ondergrondse infrastructuur verplaatsen is zeer kostbaar. Vraag 31: Wordt de loden waterleiding in de Vermeerstraat vervangen? Antwoord 31: Waterberdrijf Oasen zal voorafgaand aan de werkzaamheden de loden huisaansluitingen vervangen. Vraag 32: Mag de auto worden gewassen op straat? Antwoord 32: De auto mag worden gewassen op straat, echter dit waswater zal via de hemelwaterleiding in de sloot terechtkomen, wat uiteraard niet wenselijk is. Geadviseerd wordt om de auto te wassen in de wasstraat, omdat dit milieuvriendelijk is of om milieuvriendelijke autoshampoo te gebruiken.

7 Vraag 33: Kan er een verbod voor vrachtwagens in de Jan Steenstraat-zuid worden ingesteld? Antwoord 33: De gemeente heeft begin december een verkeersteller geplaatst om het aantal (vracht)wagens te tellen. De resultaten (gemiddelden per etmaal) hiervan zijn als volgt: Auto's Lichte vrachtwagen Zware vrachtwagen Totaal % 3% 0% 100% Uit de verkeerstelling blijkt dat het aantal vrachtwagens in de Jan Steenstraat beperkt is. Onder lichte vrachtwagens vallen tevens grote bestelbussen. Een vrachtwagenverbod heeft dan ook geen meerwaarde en de aantallen zullen niet of bijna niet afnemen. Aangezien de getelde vrachtwagens grotendeels niet onder het verbod vallen en er altijd nog vrachtwagens moeten kunnen komen zoals de vuilniswagen, brandweer en eventueel vrachtwagens. Vraag 34: Te veel vrachtwagens negeren het inrijverbod voor vrachtwagens in de Frans Halsstraat. Kan hier iets aan gedaan worden? Antwoord 34: De gemeente heeft begin december een verkeersteller geplaatst om de ernst van de situatie vast te stellen. De resultaten (gemiddelden per etmaal) hiervan zijn als volgt: Auto's Lichte vrachtwagen Zware vrachtwagen Totaal % 4% 0% 100% De verkeersteller meet as-afstanden. Hierdoor vallen onder lichte vrachtwagens grote bestelbussen maar ook de vuilniswagen en de brandweer. Gezien het gering aantal vrachtwagens zal de situatie zoals die nu is niet veranderen. Bovendien moet de vuilniswagen en de brandweer nog door de straat kunnen rijden waardoor een versmalling niet aan de orde is. Vraag 35: Het komt vaak voor dat auto s half op het trottoir parkeren in de Frans Halsstraat ter hoogte van nrs. 51 en 53. Hierdoor moeten bijv. mensen met een rollator over de rijbaan lopen om er langs te gaan. Kan hier door middel van een gele streep een parkeerverbod worden ingesteld? Antwoord 35: Ja, hier zal echter wel een verkeersbesluit voor moeten worden genomen. Overigens parkeren op de stoep mag niet en de politie zou hier tegen moeten optreden. Vraag 36: Kan de Frans Halsstraat tussen Van Goghstraat en Rubensstraat niet worden verbreed omdat er regelmatig spiegels van geparkeerde auto s worden afgereden? Antwoord 36: Dit zal nader worden bekeken. Vervolg Als vervolg op de twee informatie-avonden zal een inloopavond worden gehouden in de hal van gemeentekantoor waarop het definitieve ontwerp getoond zal worden. Deze inloopavond wordt gehouden op donderdag 5 februari 2009 van uur tot uur (gelijkertijd met de avondopening van de afdeling Burgerzaken).

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel

Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel Op vrijdag 12 december heeft de gemeente in samenwerking met Tauw een waardekijksessie georganiseerd voor de bewoners van de Vogelenbuurt in Driel. De deelnemende bewoners

Nadere informatie

Onderhoud Leyhof vraag & antwoord

Onderhoud Leyhof vraag & antwoord Onderhoud Leyhof 2018 2020 vraag & antwoord en antwoord zijn als volgt gerubriceerd: 1. Project & Planning 2. Informatie en nieuws 3. Meedenken & meedoen 4. Ophoging, wat betekent dit voor de bewoners?

Nadere informatie

Input en antwoorden n.a.v. het Reactieformulier Ontwerp Project Kolksloot Projectleider: Wim Wilms CONTACT: kolksloot@over-gemeenten.

Input en antwoorden n.a.v. het Reactieformulier Ontwerp Project Kolksloot Projectleider: Wim Wilms CONTACT: kolksloot@over-gemeenten. Vraag 1: Continue wateroverlast in de kruipruimte bij regen, graag onderzoeken waardoor dit gebeurd. De vermoedelijk oorzaak is dat de grond onder de woning, net als de overige grond, in de loop van de

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP EINDVERSLAG VAN DE INSPRAAKPERIODE MET DAARIN OPGENOMEN DE INSPRAAK- REACTIES M.B.T. DE ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN IN DE MOESKES, NAMENSTRAAT, VLAANDERENSTRAAT en LUXEMBURGSTRAAT ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN

Nadere informatie

Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove

Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove datum bespreking datum verslag 11 april 2019 5 juli 2019 aanwezigen Gemeente Middelburg: Pascal Geldof, projectleider Michel Joosse, coördinator Civiele Techniek

Nadere informatie

Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve

Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve Vraag 2: Naar welke beplanting gaat uw voorkeur uit (meerdere antwoorden mogelijk)? Behoud van de in blokvorm geknipte hagen 79 Gazon

Nadere informatie

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Op woensdag 23 september 2015 heeft de gemeente een inloopavond georganiseerd over de herinrichting van het openbaar gebied van de Van

Nadere informatie

Herinrichting Zuiderham (Neptunuslaan en omgeving)

Herinrichting Zuiderham (Neptunuslaan en omgeving) Herinrichting Zuiderham (Neptunuslaan en omgeving) De gemeente Zaanstad start dit najaar met de werkzaamheden van het resterende deel van Zuiderham in de omgeving van de Neptunuslaan. Het riool en het

Nadere informatie

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat.

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart 2017 Nr. Suggesties/voorstellen 1. T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Follow-up gemeente Geen bomen tussen de parkeerplaatsen, mede voor veiligheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor het groot onderhoud van Lelystad Haven. Op de informatiebijeenkomsten

Nadere informatie

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Programma 1. Het project 2. Voorlopig plan 3. Van der Duyn van Maasdamstraat 4. Van Hogendorpstraat en plein 5. Van Limburg Stirumstraat 6. Werkzaamheden

Nadere informatie

HERINRICHTINGSMOGELIJKHEDEN KAREL DOORMANSTRAAT PR. MARIJKESTRAAT PR. MARGRIETSTRAAT. 11 juli 2018 INFORMATIEAVOND 1

HERINRICHTINGSMOGELIJKHEDEN KAREL DOORMANSTRAAT PR. MARIJKESTRAAT PR. MARGRIETSTRAAT. 11 juli 2018 INFORMATIEAVOND 1 HERINRICHTINGSMOGELIJKHEDEN KAREL DOORMANSTRAAT PR. MARIJKESTRAAT PR. MARGRIETSTRAAT INFORMATIEAVOND 1 PROGRAMMA 1. Stand van zaken herstructurering Wieringerwerf 2. Stand van zaken vernieuwen riolering

Nadere informatie

Meest gestelde vragen over groot onderhoud

Meest gestelde vragen over groot onderhoud Meest gestelde vragen over groot onderhoud Algemene vragen - Wat is groot onderhoud? Onder groot onderhoud ook wel bekend onder de term reconstructie - vallen de grotere ingrepen in de openbare ruimte

Nadere informatie

Opmerking algemeen. te vinden onder wwww.breda.nl/bredaberichten

Opmerking algemeen. te vinden onder wwww.breda.nl/bredaberichten Opmerking algemeen Vraag / opmerking Gegevens op de website niet vindbaar. Bomen deel 1; Allerheiligenweg tot 141. Vindt parkeerhavens lelijk, kan dit niet anders? De hele laan graag op dezelfde manier

Nadere informatie

Groot onderhoud Bovenweg Sint Pancras

Groot onderhoud Bovenweg Sint Pancras Groot onderhoud Bovenweg Sint Pancras Reacties, opmerkingen en vragen. Gemeentelijke reactie. Aanpassingen van het plan. Vastgesteld door college van B&W van de gemeente Langedijk d.d. 4 maart 2014. Reacties,

Nadere informatie

Groot onderhoud Leyhof vraag & antwoord

Groot onderhoud Leyhof vraag & antwoord Groot onderhoud Leyhof 2018 2020 vraag & antwoord en antwoord zijn als volgt gerubriceerd: 1. Project & Planning 2. Informatie en nieuws 3. Meedenken & meedoen 4. Ophoging, wat betekent dit voor de bewoners?

Nadere informatie

Groot onderhoud in uw wijk Ophogen van straten, vervangen riolering en andere werkzaamheden

Groot onderhoud in uw wijk Ophogen van straten, vervangen riolering en andere werkzaamheden Groot onderhoud in uw wijk Ophogen van straten, vervangen riolering en andere werkzaamheden Wat doet de gemeente? Groot onderhoud Capelle is voor een deel gebouwd op slappe veengrond. Grond die in jaren

Nadere informatie

Verkeersarrangement Elsloo

Verkeersarrangement Elsloo Verkeersarrangement Elsloo Verkeer en terugkoppeling 9 november 2016 Doel van deze avond! Verkeer in Elsloo, hoe zit dat?! Toelichting op de inventarisatie! Hoe gaan we om met uw opmerkingen! Beschrijving

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Vragen en antwoorden naar aanleiding van de bewonersbijeenkomst d.d. 25 april 2018 over de nieuwe MFA in Zwammerdam.

Vragen en antwoorden naar aanleiding van de bewonersbijeenkomst d.d. 25 april 2018 over de nieuwe MFA in Zwammerdam. Vragen en antwoorden naar aanleiding van de bewonersbijeenkomst d.d. 25 april 2018 over de nieuwe MFA in Zwammerdam. 1 Ik zou graag zien dat de huidige inrit richting MFA een stukje opschuift en de sloot,

Nadere informatie

Herinrichting Velserduinplein

Herinrichting Velserduinplein INSPRAAKDOCUMENT Herinrichting Velserduinplein gemeente Velsen juni 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Inspraakreacties en standpunten college 3. Conclusie 1. INLEIDING Begin 2016 heeft het college besloten

Nadere informatie

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Registratienummer : 17int02878 Auteur : J. Rouw Datum : 29 juni 2017 Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Op

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Bomen. Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek. Januari De enquête is ingevuld door 55 personen. Conclusie:

Bomen. Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek. Januari De enquête is ingevuld door 55 personen. Conclusie: Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek Januari 2019 De enquête is ingevuld door 55 personen. Bomen Alle bomen graag houden en liefst meer bomen in de wijk. Beplanting Meer groen in de straat.

Nadere informatie

Reactienota Ontwerp rioleringswerkzaamheden Bosweistraat e.o. te Bemmel Inloopavond 13 juli 2016

Reactienota Ontwerp rioleringswerkzaamheden Bosweistraat e.o. te Bemmel Inloopavond 13 juli 2016 1 Mochten de bomen gekapt worden, kan dan het hout beschikbaar getseld worden voor de beowners als kachelhout Nee, als er bomen gekapt worden wordt het hout afgevoerd door de aannemer. 2 Gaan de nutspartijen

Nadere informatie

Vervangen riolering Rivierenbuurt Willem-Jan Leenhouts beleidsmedewerker Riolering en Waterbeheer afdeling Buitenruimte

Vervangen riolering Rivierenbuurt Willem-Jan Leenhouts beleidsmedewerker Riolering en Waterbeheer afdeling Buitenruimte Programma van de avond Informatieavond Rivierenbuurt 19.30 uur Opening door Ad Cardon 19.35 uur Presentatie rioolwerkzaamheden door Willem Jan Leenhouts 19.45 uur Presentatie van het parkeeronderzoek in

Nadere informatie

Reactienota Aangepast ontwerp rotonde bij de Admiraal van Ghentlaan

Reactienota Aangepast ontwerp rotonde bij de Admiraal van Ghentlaan nota Aangepast ontwerp rotonde bij de Admiraal van Ghentlaan 12-8-2019 1 Inleiding In april 2019 hebben we de plannen voor de inrichting van de Prinses Irenelaan en de geplande rotonde ter hoogte van de

Nadere informatie

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017)

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Op donderdag 7 december heeft de gemeente Dinkelland een werksessie georganiseerd met omwonenden en ondernemers rond de Bisschopsstraat,

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle

Nadere informatie

Herstraten en vervangen riolering Oosterhoef Kastanje e.o. te Bergambacht

Herstraten en vervangen riolering Oosterhoef Kastanje e.o. te Bergambacht Aan: Bewoners van Oosterhoef nr 1 t/m 37 en 2 t/m 40 Kastanje Hazelaar Abeel Esdoorn Populier Linde Plataan Olm Els Klaproos 43 te Bergambacht Bewonersinformatie VERSLAG inloopbijeenkomst Herstraten en

Nadere informatie

Infobijeenkomst deelgebied 2, d.d. 19 september 2017, uur, t Klaverblad.

Infobijeenkomst deelgebied 2, d.d. 19 september 2017, uur, t Klaverblad. Aan: Projectteam Mauritsweg/Heistraat te Einighausen Van: Maarten Beks Datum: 20-09-2017 Betreft: Verslag infobijeenkomst deelgebied 1 Infobijeenkomst deelgebied 2, d.d. 19 september 2017, 20.00-21.00

Nadere informatie

Aan de (toekomstige) bewoners van de Cuijkse Tuinen en Mijn Watermerk te Cuijk. Geachte heer/mevrouw,

Aan de (toekomstige) bewoners van de Cuijkse Tuinen en Mijn Watermerk te Cuijk. Geachte heer/mevrouw, Aan de (toekomstige) bewoners van de Cuijkse Tuinen en Mijn Watermerk te Cuijk Geachte heer/mevrouw, Met deze brief willen wij u informeren over de werkzaamheden die wij de komende tijd gaan uitvoeren

Nadere informatie

verslag communicatieavond Gaffelaarkade te Zoetermeer

verslag communicatieavond Gaffelaarkade te Zoetermeer verslag communicatieavond Gaffelaarkade te Zoetermeer 1ste communicatieavond op 17 maart 2015 raadszaal van stadhuis datum verzending: aanwezig namens de gemeente: M. van Galen (verkeerskundige) K. van

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Verslag inloopbijeenkomst project Reconstructie Zundertseweg noordelijk deel, inclusief gedeelte Kortendijksestraat d.d.

Verslag inloopbijeenkomst project Reconstructie Zundertseweg noordelijk deel, inclusief gedeelte Kortendijksestraat d.d. Verslag inloopbijeenkomst project Reconstructie Zundertseweg noordelijk deel, inclusief gedeelte Kortendijksestraat d.d. 5 april 2017 Aanwezig: Namens de gemeente Roosendaal: De heer A. Buijsen (team Ingenieursbureau,

Nadere informatie

B&W Vergadering. 1. Het college heeft ingestemd met het inrichtingsontwerp van de openbare ruimte Sterrenberg fase 1

B&W Vergadering. 1. Het college heeft ingestemd met het inrichtingsontwerp van de openbare ruimte Sterrenberg fase 1 2.2.6 Inrichtingsontwerp Sterrenberg fase 1 1 Dossier 1556 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1556 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 28 maart 2017 Agendapunt 2.2.6 Omschrijving Inrichtingsontwerp

Nadere informatie

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019.

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019. Aan het College van B & W Valkenswaard Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord Datum: 14 april 2019 Geachte college, In het verleden heb ik diverse keren contact gehad met de bewoners

Nadere informatie

Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11.

Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11. Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer 11.981 tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11.982 Hieronder vindt u dezelfde opsomming als in de brief met

Nadere informatie

Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11.

Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11. Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer 11.981 tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11.982 Hieronder vindt u dezelfde opsomming als in de brief met

Nadere informatie

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt)

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Inhoud 1. Korte terugblik 2. Resultaten participatiewebsite 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Voor u ligt de nieuwsbrief over het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden die we in uw wijk gaan uitvoeren.

Nadere informatie

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN Beste Lezer, Met deze enquête willen we uw mening over de verkeersveiligheid op de Ringdijk in beeld brengen. Het verkeersadviesbureau

Nadere informatie

Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind. Datum: 16 januari 2013

Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind. Datum: 16 januari 2013 Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind Datum: 16 januari 2013 Inleiding Dit is het uitvoeringsplan voor de reconstructie van het Moleneind te Drachten. Dit plan is bedoeld om inzicht te geven in de wijze

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht.

Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht. GEMEENTE PAPENDRECHT Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht. Bijlage 3: Ingekomen zienswijze en gemeentelijke reactie Ingekomen zienswijzen: Gemeentelijke

Nadere informatie

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht Nr. 1 Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht.

Nadere informatie

Vragen en opmerkingen n.a.v. buurtschouw omgeving Rembrandtlaan

Vragen en opmerkingen n.a.v. buurtschouw omgeving Rembrandtlaan Vragen en opmerkingen n.a.v. buurtschouw omgeving Rembrandtlaan Datum: 17 oktober 2016 Tijdens deze buurtschouw hebben wij de omgeving van de Rembrandtlaan (tussen Van Ostadelaan Jan Steenstraat Burg Aalberslaan

Nadere informatie

Herinrichting De Vergulde Hand:

Herinrichting De Vergulde Hand: Beste geïnteresseerde, Voor u ligt de tweede maandelijkse informatiebrief over de werkzaamheden op het industrieterrein De Vergulde Hand. Op De vergulde hand wordt het komende jaar gewerkt in opdracht

Nadere informatie

Bezoekadres. E-mail. Aan de bewoners van: Breitnerweg, Joh. Bosboomlaan 22, J.H. Weissenbruchweg 8 t/m 19, J. van Ruisdaellaan 44

Bezoekadres. E-mail. Aan de bewoners van: Breitnerweg, Joh. Bosboomlaan 22, J.H. Weissenbruchweg 8 t/m 19, J. van Ruisdaellaan 44 Datum Bijlage(n) 17 mei 2011 1 Verzonden 18 MEI 2011 Ons kenmerk 461617 I bm Behandeld door M.J. Hin Uw brief van Doorkiesnummer 023-5485769 Uw kenmerk Onderwerp Riolering Breitnerweg Aan de bewoners van:

Nadere informatie

VRAGEN & ANTWOORDEN Grote aanpak Sterrenbuurt. Colofon. Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht

VRAGEN & ANTWOORDEN Grote aanpak Sterrenbuurt. Colofon. Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht VRAGEN & ANTWOORDEN Grote aanpak Sterrenbuurt Colofon Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht www.zwijndrecht.nl T 14078 Vormgeving en fotografie Estay creatief communicatiebureau

Nadere informatie

Terugkoppeling inloopavond Koninginnebuurt fase 2 10 maart

Terugkoppeling inloopavond Koninginnebuurt fase 2 10 maart Terugkoppeling inloopavond Koninginnebuurt fase 2 10 maart Uw reactie/vraag samengevat Wilhelminastraat Leidt ophoging van de straat niet tot wateroverlast bij hevige regenval voor woningen die laag liggen?

Nadere informatie

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel

Nadere informatie

Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart

Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Woensdag 25 maart sessie 1 Lichtrood De Blauwe Tram, 11 bewoners Opmerkingen Verkeer en parkeren De parkeerdruk is hoog. Bewoners hebben vaak zelf

Nadere informatie

Informatieavond VVE flats Wijkerbaan 16 september 2009. Vragen en antwoorden.

Informatieavond VVE flats Wijkerbaan 16 september 2009. Vragen en antwoorden. Informatieavond VVE flats Wijkerbaan 16 september 2009. Vragen en antwoorden. Nieuwe balkons Privacy&vluchten Komen er schotten tussen de balkons t.b.v. privacy? Worden de balkonhekken transparant? Komen

Nadere informatie

Opknappen wijk Vogelweide. vragen en antwoorden

Opknappen wijk Vogelweide. vragen en antwoorden Opknappen wijk Vogelweide vragen en antwoorden Vogelweide is toe aan groot onderhoud, denk daarbij aan zaken als het vervangen van de riolering en het ophogen van de straat. Het uitvoeren van groot onderhoud

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen INSPRAAKRAPPORTAGE Herinrichting Pleiadenplantsoen Gemeente Velsen Oktober 2018 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2 1.1 Inspraakprocedure 2 1.2 Leeswijzer 2 2. INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN 3 2.1 Inspreekthema

Nadere informatie

Schouw Dirksland Afgehan- Opmerkingen Opname

Schouw Dirksland Afgehan- Opmerkingen Opname Afgehan- Opmerkingen Opname deld 1 In de Secretarieweg de groenstrook verplaatsen naar de weg dus met de bomen geïntegreerd en het voetpad verplaatsen naar de ruimte tussen de groenstrook en de parkeerplaats.

Nadere informatie

Stand van zaken werkzaamheden

Stand van zaken werkzaamheden Nummer 22 - april 2014 Met de nieuwsbrief Kersenbaan houden wij u op de hoogte over de aanleg van de Kersenbaan. In deze editie leest u meer over de stand van zaken van de werkzaamheden, de bouwvergunningaanvraag

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Project Oranjelaan en omgeving in Vlijmen

Collegevoorstel. Zaaknummer: Project Oranjelaan en omgeving in Vlijmen Collegevoorstel Inleiding Voor het project Oranjelaan en omgeving in Vlijmen zijn twee aanleidingen: - Het project is vooral ingegeven door de overlast van hemelwater ( water op straat situatie ), die

Nadere informatie

Reacties inloopavond Middelburgsestraat

Reacties inloopavond Middelburgsestraat Reacties inloopavond Middelburgsestraat Adres Vraag/opmerking reactie Middelburgsestraat 22 Door de trottoirs gelijkvloers met de rijbaan te maken ontstaat er onduidelijkheid waar je moet rijden. Omdat

Nadere informatie

De ingrijpende renovatie is afgerond

De ingrijpende renovatie is afgerond september 2012 PAGINA 1 In dit nummer De ingrijpende renovatie is afgerond. Start sloopwerk in oktober. Start inrichting openbare ruimte. Overlast voor bewoners. Leggen en verleggen kabels en leidingen.

Nadere informatie

Afweging: het ontwerp Voor het ontwerp van de openbare inrichting hebben de onderstaande zaken als basis gediend:

Afweging: het ontwerp Voor het ontwerp van de openbare inrichting hebben de onderstaande zaken als basis gediend: Samenvatting: Inleiding: De aanleiding voor het project is de noodzakelijke rioolvervanging in de Norbertijnerstraat en de Schanswijk. De riolering verkeert in een slechte staat. De vervanging van het

Nadere informatie

Beoordeling Bevindingen

Beoordeling Bevindingen Rapport 2 h2>klacht De heer E. klaagt erover dat de gemeente Bergen niets doet aan de overlast die hij ondervindt als gevolg van de situatie op de weg vóór zijn woning, waardoor het hem nagenoeg onmogelijk

Nadere informatie

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Reacties, opmerkingen en vragen. Gemeentelijke reactie. Aanpassingen van het plan. Vastgesteld door het college van B&W op 25 maart 2014. Reacties, opmerkingen

Nadere informatie

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat)

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Inhoud 1. Terugblik 2. Resultaten 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke thema s 5. Vervolg

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat Te besluiten om: 1. alle eerder genomen verkeersbesluiten in stand te laten; 2. niet over te gaan tot fysieke afsluiting door middel van

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0011, d.d. 20 januari 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Verkeersbesluit "Verkeerscirculatie Levendaal-West" Behoudens advies van de commissie BESLUITEN 1. In te stemmen met het ontwerp-verkeersbesluit

Nadere informatie

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Tijdens de informatieavond op 10 oktober 2018 is er een aantal vragen naar voren gekomen. Deze hebben we voor u op een rijtje gezet. Per

Nadere informatie

ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM

ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM Nr. Vragen/opmerkingen (gebundeld) 1 Er is vanuit nut en noodzaak, geluidsoverlast, benodigde investeringen en mogelijke route Ranum - Tinallinge - Onderdendam bezwaar tegen

Nadere informatie

Visueel plateau wordt aangebracht.

Visueel plateau wordt aangebracht. straat aanbevelingen/ opmerkingen/ vragen gehonoreerd niet gehonoreerd Gaarne plateau aanbrengen op de kruising - Driestal, een chicane zou ook kunnen, maar heeft als risico dat fietsers klem gereden kunnen

Nadere informatie

Verslag 2 e informatieavond

Verslag 2 e informatieavond Verslag 2 e informatieavond Projectnaam RP1217 Herinrichting Lekkerbeetjenlaan Opdrachtgever gemeente Vught Projectnummer T1133HA1 Contactpersoon de heer G. Franssen Documentnummer T1133HA1_140403 BV04

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Dorpsraad komt naar je toe deze zomer. Verslag bezoek Molenwijk

Dorpsraad komt naar je toe deze zomer. Verslag bezoek Molenwijk Dorpsraad komt naar je toe deze zomer Verslag bezoek Molenwijk Zaterdag 26 september 2015 1 Park rondom Kinderboerderij Over het algemeen zag het park er goed uit. Uiteraard liggen er takken, modder en

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL

INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL juni 2012 I N H O U D S O P G A V E 1. INLEIDING pag. 3 2. HERSTRATINGSPLAN pag. 3 3. INSPRAAKPROCEDURE pag. 3 4. INSPRAAKREACTIES 4.1 pag. 3 4.2 pag.

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond herinrichting Ambyerweg. 2 september 2015

Welkom. Informatieavond herinrichting Ambyerweg. 2 september 2015 Welkom Informatieavond herinrichting Ambyerweg 2 september 2015 1 Vanavond toelichting op de geplande herinrichting van Ambyerweg beantwoorden van uw vragen Herinrichting bestaat uit 2 onderdelen: fase

Nadere informatie

Beantwoording vragen die op de inloopavond en online zijn gesteld over inrichting en riolering Overschie Oost, deelgebied 1A

Beantwoording vragen die op de inloopavond en online zijn gesteld over inrichting en riolering Overschie Oost, deelgebied 1A Beantwoording vragen die op de inloopavond en online zijn gesteld over inrichting en riolering Overschie Oost, deelgebied 1A Op dinsdag 12 februari 2019 is in de Daltonschool aan de Abtsweg in Overschie

Nadere informatie

Herinrichting De Vergulde Hand:

Herinrichting De Vergulde Hand: Beste gebruiker/ bewoner van dit pand, Voor u ligt de derde maandelijkse informatiebrief over de werkzaamheden op het industrieterrein De Vergulde Hand. Op De vergulde hand wordt het komende jaar gewerkt

Nadere informatie

Informatieavond Rioolvervanging en herinrichting Weidebloemkwartier WELKOM!

Informatieavond Rioolvervanging en herinrichting Weidebloemkwartier WELKOM! Informatieavond Rioolvervanging en herinrichting Weidebloemkwartier WELKOM! 1 REDEN PROJECT De bestaande onderheide riolering is aan het einde van haar levensduur. Vervanging is noodzakelijk. Huidige riool

Nadere informatie

PROBLEMATIEK I.V.M. DE TOEGANKELIJKHEID VAN DE OPENBARE RUIMTEN EN HET GEZONDHEIDSCENTRUM DOLIUM IN DE WIJK KERKEBOGTEN TE EERSEL

PROBLEMATIEK I.V.M. DE TOEGANKELIJKHEID VAN DE OPENBARE RUIMTEN EN HET GEZONDHEIDSCENTRUM DOLIUM IN DE WIJK KERKEBOGTEN TE EERSEL PROBLEMATIEK I.V.M. DE TOEGANKELIJKHEID VAN DE OPENBARE RUIMTEN EN HET GEZONDHEIDSCENTRUM DOLIUM IN DE WIJK KERKEBOGTEN TE EERSEL Dolium, plan Kerkebogten Eersel HUIDIGE SITUATIE - DOLIUM (PLAN KERKEBOGTEN

Nadere informatie

NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD

NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD 1 2 Uitrit nabij Kersenboomstraat 36 iets breder; Boom op Palmboomstraat, vlakbij Kersenboomstr.36 mag gesnoeid worden i.v.m. zonlicht in de vooravond. Lantaarnpaal op hoek Kersenboomstr/Palmboomstr

Nadere informatie

Datum Plaats Onderwerp Actie Actie door Termijn Stand van zaken. Organiseren, uitnodigingen, etc.

Datum Plaats Onderwerp Actie Actie door Termijn Stand van zaken. Organiseren, uitnodigingen, etc. ACTIEPUNTENLIJST BRUNSSUM NOORD November 2011 Toelichting op afkortingen = korte termijn uiterlijk na 1 maand klacht opgelost / aan verzoek voldaan = middellange termijn uiterlijk na 6 maanden klacht opgelost

Nadere informatie

Reactienota Herinrichting Alkmaarseweg. Documentnummer: INT Informatiebijeenkomst: 21 februari 2018 Raadzaal, gemeentehuis

Reactienota Herinrichting Alkmaarseweg. Documentnummer: INT Informatiebijeenkomst: 21 februari 2018 Raadzaal, gemeentehuis Reactienota Herinrichting Alkmaarseweg Documentnummer: INT-18-42280 Informatiebijeenkomst: 21 februari 2018 Locatie: Raadzaal, gemeentehuis Reactietermijn: 12 februari 2018 tot en met 23 maart 2018 In

Nadere informatie

Verslag. Participatieavond Herinrichting Weidestraat en Akkerstraat. Opening (Tim Boogaard, projectleider)

Verslag. Participatieavond Herinrichting Weidestraat en Akkerstraat. Opening (Tim Boogaard, projectleider) Verslag Van Marina Meinster, Ingenieursbureau, ingenieursbureau@oost.amsterdam.nl, M 06-1929 4320 Kenmerk Z-15-19980/UIT-15-16066 Pagina s 7 Vergadering donderdag 25 juni 2015 Aanwezigen projectteam Tim

Nadere informatie

4. De bewoners zijn aan zet De bewoners worden verdeeld in groepen en noteren al hun opmerkingen.

4. De bewoners zijn aan zet De bewoners worden verdeeld in groepen en noteren al hun opmerkingen. INFORMATIE-AVOND VERVANGEN RIOLERING HEILIGENBUURT Datum: donderdag 20 maart 2014 Aanwezig: zie presentielijst (bijlage 1) Agenda: 1. Opening (wethouder Litjens) 2. Doel van deze avond (Theo Huijbers)

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Betreffende straten: Linschotenstraat tot Rozenprieelstraat, Rozenprieelstraat tussen Linschotenstraat en Van Marumstraat, het toegangspad

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de aanleg van glasvezel in BOEKEL

Veel gestelde vragen over de aanleg van glasvezel in BOEKEL Veel gestelde vragen over de aanleg van glasvezel in BOEKEL Wij vragen uw begrip tijdens de werkzaamheden In december 2012 is Glasvezel Boekel begonnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Boekel.

Nadere informatie

Verslag Participatiegroep gemeente Amersfoort inzake Woestijgerweg-Noord

Verslag Participatiegroep gemeente Amersfoort inzake Woestijgerweg-Noord Verslag Participatiegroep gemeente Amersfoort inzake Woestijgerweg-Noord Datum: Plaats: Tijd: Aanwezig: 2 juni 2015 (1 e bijeenkomst) Martuskerk, Copernicusstraat te Amersfoort 19.00 21.30 uur Gemeente:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Dit ontwerp is met een

Nadere informatie

Afkoppelen Beringe. Auteur: Jo Claassen

Afkoppelen Beringe. Auteur: Jo Claassen Afkoppelen Beringe Auteur: Jo Claassen 05-04-2017 Opening Jo Claassen Projectleider (gemeente) Theo Jansen Toezichthouder (gemeente) Hub Diederen Adviseur (Kragten) Marco Roemen werkvoorbereider (Kragten)

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o. Betreffende straten: Floraplein, Florapark en Hazepaterslaan In deze toelichting op het concept voorlopig ontwerp (VO) schetsen we eerst de algemene

Nadere informatie

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig De herinrichting heeft betrekking op de openbare inrichting van de locatie ter plaatse van de toekomstige supermarkt. De herinrichting houdt voornamelijk het realiseren van een toegang van de supermarkt

Nadere informatie

Meest gestelde vragen & antwoorden versie december 2015

Meest gestelde vragen & antwoorden versie december 2015 Meest gestelde vragen & antwoorden versie december 2015 De meest gestelde vragen en antwoorden zijn als volgt gerubriceerd: Project & planning Gevolgen voor u Riolering Grondwater(overlast) & drainage

Nadere informatie

Datum Projectnummer 1710 Zaaknr

Datum Projectnummer 1710 Zaaknr VERSLAG 2 e Informatieavond 30-km zone invoering en parkeerverbod zone Molenbrug. Opmerkingen bewoners tijdens 2 e informatieavond van 26 oktober 2017, bijbehorende antwoorden en aanvullingen. Datum 12-02-2018

Nadere informatie

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting Bijlage 2 straten Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting In deze bijlage zijn principe-oplossingen uitgewerkt, waarin door herinrichting van straten ruimte wordt gecreëerd voor extra parkeerplaatsen.

Nadere informatie

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord #1 Gestart: zondag 12 juli 2015 13:28:37 Laatst gewijzigd: zondag 12 juli 2015 13:44:01 Bestede tijd: 00:15:24 Helaas is bij alle varianten tot nu steeds een onhaalbare ingang getekend vanaf het pleintje

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE Nb: vragen en antwoorden worden verzonden aan College, MT en alle raadsleden.

SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE Nb: vragen en antwoorden worden verzonden aan College, MT en alle raadsleden. SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE Nb: vragen en antwoorden worden verzonden aan College, MT en alle raadsleden. INDIENING Steller vragen: J.H.Maas, PvdA Datum: 11 januari 2013 Onderwerp: grondwateroverlast

Nadere informatie

daartoe gemachtigd ingevolge artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994;

daartoe gemachtigd ingevolge artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994; Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer Burgemeester en Wethouders van Millingen aan de Rijn; daartoe gemachtigd ingevolge artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994; voorgenomen

Nadere informatie

Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp

Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp 1. Inleiding Shared Space: Op plattelandswegen gebeuren in verhouding veel ongevallen. De wegen zijn relatief

Nadere informatie