Bewonersenquête. Hoe beoordelen bewoners de parkeervoorzieningen in Ouderkerk aan de Amstel? 12 april 2010, Robert Schueler

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bewonersenquête. Hoe beoordelen bewoners de parkeervoorzieningen in Ouderkerk aan de Amstel? 12 april 2010, Robert Schueler"

Transcriptie

1 Bewonersenquête Hoe beoordelen bewoners de parkeervoorzieningen in Ouderkerk aan de Amstel? 12 april 2010, Robert Schueler

2 Doel en achtergrond bewonersenquête De gemeente Ouder Amstel heec heec voor haar Parkeerbeleidsplan 2010 de belangenvereniging Sluisvaart Hoofdenburg gevraagd input te leveren. De belangenvereniging heec hiervoor een bewonersenquête onder haar leden gehouden. In deze rapportage zijn de uitkomsten uitgewerkt. Opzet enquête Leden van de belangenvereniging waarvan een e mailadres bekend is ontvingen in maart 2010 een mail met uitnodiging een online vragenlijst in te vullen over het parkeren in Ouder Amstel. De vragenlijst bestond uit 12 vragen : 1. Straat en autobezit 2. Waardering parkeervoorzieningen in gemeente Ouder Amstel en in eigen straat 3. Ervaring van overlast met parkeren van eigen auto in gemeente en locaqe 4. Wanneer er sprake is van overlast 5. Uitbreiding van aantal parkeerplaatsen 6. Waardering parkeerfaciliteiten voor fietsers en brommers 7. Wensen of suggesqes voor parkeerbeleidsplan 2010 De veldwerkperiode liep van 8 maart tot 28 maart Ca. 90% van de leden (ca. 500) van de Belangenvereniging beschikt over een e mailadres en zijn benaderd voor deelname aan de online enquête. Daarnaast zijn er 3 vragenlijsten op papier ingevuld en ingeleverd door personen die niet over een e mailadres beschikten. Enquêteresultaten In totaal zijn 214 enquête s ingevuld, van alle uitgenodigden (ca. 450) is dit een respons van 47%. De antwoorden op vraag 8 zijn gecodeerd voor het kwanqficeren van locaqes waar men parkeeroverlast ervaart, de antwoorden op de overige vragen zijn als tekst opgesomd.

3 Profiel respondenten Andere wijk 5% 3 auto's of meer 2% nee 4% Sluisvaart 36% Hoofdenburg 59% 2 auto's 39% 1 auto 55% WoonachQg in Aantal auto s in huishouden Basis: alle respondenten (n=214)

4 Parkeerfaciliteiten in Ouder Amstel onder gemiddeld gewaardeerd Q1: Wat vindt u van de parkeerfaciliteiten in de gemeente Ouder Amstel? eigen straat 2,22 Men is minder tevreden over parkeervoorzieningen in eigen straat dan binnen de gemeente. Ouder Amstel algemeen 2, Zeer slecht/te weinig plaatsen Uitstekend/voldoende plaatsen Basis: alle respondenten (n=214)

5 Bijna 1 op de 2 ervaart weleens parkeeroverlast, waarvan bijna de helft vaak tot regelmatig Q5: Ervaart u weleens overlast met het parkeren van uw auto in de gemeente Ouder Amstel? Q6: U gaf aan weleens parkeeroverlast te ervaren in de gemeente Ouder-Amstel, hoe vaak komt dit voor? weet niet 2% Vaak 9% ja 46% nee 52% Soms 53% RegelmaQg 38% Basis: respondenten met minimaal 1 auto in huishouden (n=206) Basis: respondenten die weleens parkeeroverlast ervaren (n=94)

6 Wanneer sprake van parkeeroverlast? Q7: Wanneer is er voor u sprake van parkeeroverlast? Kunt u dit toelichten? Ergernis over a sociaal parkeren van anderen op het Sluisplein voor de supermarkt is sprake van asociaal parkeergedrag; mensen parkeren vlak voor de supermarkt terwijl er wel plek is op de officiële plaatsen. Dit is gevaarlijk voor het verkeer en er wotdt m.i. niets aan gedaan Wanneer auto's niet op hun eigen parkeerplaats staan, of niet in hun garage. Daar is bij de berekening wel rekening mee gehouden natuurlijk. Vaak dubbel geparkeerd en niet in de vakken. Soms zijn er heel wat rondjes te rijden voor je in het centrum je auto geparkeerd hebt. Dat kan vooral ook lastig zijn als je iemand moet ophalen die minder goed ter been is. Wanneer automobilisten hun voertuig niet parkeren op de daarvoor bestemde plaatsen. Vaak is men te beroerd om even een stukje verder te lopen. De voertuigen worden dan zo neergezet dat dit de doorgang bemoeilijkt dan wel zelfs blokkeert. Het zelf niet kunnen parkeren in eigen straat, bij school of winkels Wanneer alle parkeerplaatsen op Sluisvaart bezet zijn - en dit gebeurd zeer regelmatig - en mensen hun auto dan parkeren op plaatsen waar dit officieel niet mag. Mensen die hun auto voor de garage plaatsen zonder naam en adres achter te laten. Mensen van de huurwoningen die de hele dag hun auto op de openbare parkeerplaatsen zetten zodat hun visite 's avonds de auto op hun eigen plek kunnen zetten. Auto's die geparkeerd staan naast de zandbak of op onoverzichtelijke plekken bij bochten.(in Sluisvaart) als ik niet kan parkeren omdat alles vol is Als wij thuiskomen van onregelmatige diensten, kunnen wij niet bij de deur parkeren. Dit komt mede door bewoners die hun eigen (lease) auto erg a-scociaal in de parkeervakken zetten. Dit kan zijn: 1 auto op 2 vakken,strak inparkeren dat je portier niet open kan om in en uit te stappen. En tevens worden er zomers caravans/campeerwagentjes gestald op de algemene parkeervakken. Dit zijn zowel caravans van bewoners als van buitenstaanders. Dit is al regelmatig aangegeven bij de wijkagent in het gemeentehuis. Parkeeroverlast door bezoekers van buiten het dorp, bij evenementen Bij een feestje bij ÈÈn van de bewoners in de buurt is er te weinig parkeerplaats. Bij mooi weer parkeren veel bezoekers van de Ouderkerkerkplas hun auto's op de woonerven ipv op de parkeerterreinen an de andere kant van de plas. Op avonden dat Amstelstroom veel gasten heeft is het moeilijk een parkeerplaats te vinden rond het kampje/gemeentehuis. gaan steeds meer recratie/dagjesmensen hun auto in de woonwijk parkeren om de oversteek via het witte bruggetje naar de Ouderkerkerplas te maken. Parkeeroverlast veroorzaakt door bestuurders niet woonachtig in Ouderkerk. Waardoor de bewoners (langdurig)op zoek moeten gaan naar een parkeerplek. In Hoofdenburg valt dit tot op heden erg mee.

7 Locaties parkeeroverlast Q8: Waar in de gemeente ervaart u parkeeroverlast? U kunt hier wijken, gebouwen of straten opnoemen. Dorpstraat/dorp/centrum/kampje Hoofdenburg/ ersingel/overweg/nederhoven/swanevelt Sluisplein/Super de Boer Sluisvaart 24% 22% 20% 20% Haventje/Plus Hekmanschool Benning De maalkom/kofschip Kerkstraat/Out De Paarl Bindelwijk Amstelzijde/restaurants 5% 3% 2% 2% 1% 1% 1% 1% 0% 10% 20% 30% 40% 50% Basis: respondenten die weleens parkeeroverlast ervaren (n=94), percentage van 169 lokaqes genoemd

8 Verdeeldheid over uitbreiding van aantal parkeerplaatsen Q8: Vindt u dat de gemeente meer parkeerplaatsen voor auto's moet creëren in de gemeente? geen mening 6% ja 46% nee 48% Basis: alle respondenten (n=214)

9 Parkeerfaciliteiten fietsen/brommers Over het algemeen is men redelijk tevreden Uitbreiding gewenst bij Bushalte / Burg. Stramanweg, winkels/centrum en Sluisplein heel slecht voor fietsen bij bushalte, puinhoop bij Stramanweg, etc., vaker ouder fietsen weghalen Rondom het kampje, de vrije handel, dorpstraat is vlgs mij helemaal geen enkel fietsenrek of standaard. Niet erg bevorderlijk voor fietsgebruik en ook niet voor je fiets als die valt. Er zijn veel te weinig plekken voor fietsen bij de winkels en bij de bushalten. Sluisplein; Dorpsstraat / Kampje: veel te weinig mogelijkheden De fietsparkeerplaats bij bushalte Zuidtangent (Burg.Stramanweg) is ontoereikend. Veel fietsen worden buiten de stalling geplaats waardoor de stalling onbereikbaar wordt voor andere fietsen. De toegangsweg is te smal. plekken zat,alleen worden ze even goed verbouwd/omgeklapt/gebogen.zie bus halte 300 na de zaterdag avond Te weinig er mogen bij de bushaltes meer plekken komen en een afdakje boven de fietsen is in dit klimaat echt geen overbodige luxe. Overdekte fietsenstallingen bij de OV haltes met goede mogelijkheden de fiets vast te zetten. Vaak is het er erg rommelig met blokkade van de voetpaden door her en der neergesmeten fietsen (bij halte bus 300). Betere faciliteiten bij de bushaltes (Keerlus en Zuidtangent). Nu is er veel vandalisme bij deze plekken en worden veel fietsen en ook bushokjes vernield. Is het niet mogelijk op deze plaatsen cameratoezicht te realiseren of afsluitbare fietsboxen. Eigenlijk kan ik mijn fiets meestal wel kwijt.tegenover van Blaaderen zou een fatsoenlijke fietsparkeerplaats niet overbodig zijn! Die kunnen beter, bv. bij het gemeentehuis, maar ook bij de Neut Ik mis fietsenrekken. De bushalte bij de leerspiegel heeft maar weinig rekken. Bij de zuidtangent is het altijd een rommeltje. Er wordt daar veel vernield. De fietsenstandaards bij de sporthal zijn niet gebruiksvriendelijk. Je kan moeilijk een kabel aan de standaard bevestigen. Verder zijn er op het Kampje en de Kerkstraat geen fietsenstandaards aanwezig. Onvoldoende stallingsmogelijkheden voor fietsen in de Dorpsstraat. Fietsenrekken op het kampje onvoldoende en ongelukkig gelegen (weinig en op een schuin vlak. Q11: Wat vindt u van de parkeerfaciliteiten voor fietsers en brommers in de gemeente? U kunt uw wensen of knelpunten hieronder kwijt?

10 Wensen en suggesties invulling parkeerbeleidsplan 2010 meer parkeerplaatsen daar elk gezin tegenwoordig 2 auto's heeft. Er is binnen de gemeente geen handhavingsbeleid. Kijk naar het sluisplein, waar automobilisten, ook als er nog plaats is, buiten de parkeervakken parkeren en zelfs voor de winkel parkeren. Iedereen heeft graag zijn auto's. Het zou daarom toch wel fijn zijn als erop diverse plaatsen meer ruimte voor parkeerplaatsen wordt gecreerd. Geen betaald parkeren in de woonwijken. er is voldoende ruimte alleen niet altijd precies voor de deur, blij dat het nog een dorp is en niet alles met vergunningen en zones gereguleerd. laten we dat zo houden! Vlgs mij is het aantal auto's per gezin in Ouderkerk hoger dan gemiddeld in NL en houdt de re gemeente daar geen rekening mee. Bij het renoveren vd Hoofdenburgsingel is het aantal parkeerplaatsen MINDER geworden. Daar begrijp niemand iets van. Verder is het behoorlijk vreemd dat het beleid mbt het toekennen van een invalide parkeerplaats onlangs cf praktijk/gebruik is vastgesteld terwijl er zeer veel commotie over is geweest en bezwaren zijn aangetekend. Bv wordt er in Ouderkerk niet gekeken naar het aantal prive parkeerplaatsen die al tot de beschikking van de aanvrager staan. Dit leidt tot onnodige onvrede in de buurt. succes met de enquête!! goede actie. helaas ik kan er ook geen ruimte bij toveren,misschien zijn er wel mensen met een creatieve oplossing. Ik erger mijzelf in ieder geval groen en geel aan mensen die bijna binnen willen parkeren bij Super de Boer, met name als er wel voldoende plaats is. De gemeente mag hier best wat strenger tegen optreden. In ieder geval mensen aanspreken op hun gedrag. Als je een parkeerplaats voor de deur hebt gebruik die dan ook!!!!!!!!!!!!! Q12 Ten slotte, heeft u nog wensen of suggesties voor het parkeerbeleidsplan 2010 van de gemeente Ouder-Amstel? Deze kunt u hieronder kwijt

11 Conclusies

12 Conclusies De parkeervoorzieningen in de gemeente Ouder Amstel worden middelmaqg beoordeelt, het parkeren in eigen straat scoort iets beter dan in de gemeente, maar is zeker voor verbetering vatbaar. Bijna een op de twee autobeziiers ervaart weleens overlast bij het parkeren van hun auto in de gemeente Ouder Amstel. Van diegene die weleens overlast ervaren komt dit bij bijna de helc vaak tot regelmaqg voor. Dit betekent dat een kwart van de autobeziiers vaak tot regelmaqg parkeeroverlast in de gemeente ervaart, dat lijkt een hoog percentage. De parkeeroverlast is in te delen in drie hoofdredenen: 1. Ergernis over het (a sociaal) parkeergedrag van andere autobeziiers 2. Het niet kunnen parkeren in eigen straat, te weinig vrije plaatsen 3. Parkeeroverlast dat wordt veroorzaakt door bezoekers van buiten het dorp Er zijn vier locaqes waar de parkeeroverlast het meest wordt ervaren (24 20% genoemd): 1. Dorpsstraat/centrum/kampje 2. Hoofdenburg( ersingel)/overweg/nederhoven/swanevelt 3. Sluisplein/Super de Boer 4. Sluisvaart Bewoners zijn verdeeld over uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen, de helc is voor en de andere helc tegen. De parkeerfaciliteiten voor fietsers en brommers wordt als voldoende ervaren, met als duidelijk verbeterpunt de bushalte / Stramanweg, fietsenrekken in het centrum en Sluisplein. Er worden diverse suggesqes gedaan voor het parkeerbeleidsplan, met name handhaving / beboeqng van foutparkeerders, geen invoering van betaald parkeren en creëren van extra plaatsen vanwege het bovengemiddelde autobezit in de gemeente ten opzichte van landelijke normen.

Burgerpanel Capelle aan den IJssel

Burgerpanel Capelle aan den IJssel Burgerpanel Capelle aan den IJssel Resultaten peiling 7: parkeren in Capelle maart 203 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 7 e peiling met het burgerpanel van Capelle aan den IJssel.

Nadere informatie

Hoe denkt Zoetermeer over parkeren?

Hoe denkt Zoetermeer over parkeren? Hoe denkt Zoetermeer over parkeren? April 2019 Gemeente Zoetermeer 1 Inleiding Op 8 oktober 2018 heeft de gemeenteraad het procesvoorstel Actualisatie parkeerbeleid vastgesteld. Hierin is afgesproken om

Nadere informatie

Draagvlakmeting betaald parkeren Bloemhof en Hillesluis

Draagvlakmeting betaald parkeren Bloemhof en Hillesluis Draagvlakmeting betaald parkeren Bloemhof en Hillesluis Martijn Epskamp Onderzoek en Business Intelligence (OBI) augustus 2017 In opdracht van Cluster Stadsontwikkeling afdeling Verkeer en Vervoer Onderzoek

Nadere informatie

Onderzoek parkeren 2019

Onderzoek parkeren 2019 Onderzoek parkeren 2019 ONDERZOEK PARKEREN 2019 April 2019 Samenstelling rapport: Mariëlle Bartels, afdeling JABO/Onderzoek en Statistiek In opdracht van: Desirée Kluyver, afdeling Stadsontwikkeling JABO/Onderzoek

Nadere informatie

Parkeren Tuinwijk Peiling betaald parkeren

Parkeren Tuinwijk Peiling betaald parkeren Parkeren Tuinwijk Peiling betaald parkeren Kübra Ozisik November 2016 Erik van der Werff www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID 1. Inleiding Al langere tijd krijgt de gemeente Groningen meldingen over parkeeroverlast

Nadere informatie

Rapportage enquête invoer betaald parkeren Nieuw West. oktober 2018 Team Onderzoek & Statistiek Zaanstad

Rapportage enquête invoer betaald parkeren Nieuw West. oktober 2018 Team Onderzoek & Statistiek Zaanstad Rapportage enquête invoer betaald parkeren Nieuw West oktober 2018 Team Onderzoek & Statistiek Zaanstad 1 Enquête invoeren betaald parkeren Nieuw West aanleiding De komende jaren bouwt Zaanstad nog circa

Nadere informatie

Hoofdstuk 22. Parkeren

Hoofdstuk 22. Parkeren Hoofdstuk 22. Parkeren Samenvatting Van alle Leidse huishoudens heeft circa acht op de tien een auto. Vergelijkbaar met eerdere jaren geeft 14% van de autobezitters aan een parkeervergunning te hebben.

Nadere informatie

De blauwe parkeerzone rondom Winkelcentrum de Ruwert

De blauwe parkeerzone rondom Winkelcentrum de Ruwert Bezoekers over De blauwe parkeerzone rondom Winkelcentrum de Ruwert Oktober 2014 Gemeente Oss Team Onderzoek en Statistiek 1 Wat is de blauwe zone? De blauwe zone gaat lang parkeren van auto's tegen door

Nadere informatie

Draagvlakmeting tijden betaald parkeren sector 72 Blijdorp-Noord en Bergpolder

Draagvlakmeting tijden betaald parkeren sector 72 Blijdorp-Noord en Bergpolder Draagvlakmeting tijden betaald parkeren sector 72 Blijdorp-Noord en Bergpolder Margriet Heessels en Martijn Epskamp Onderzoek en Business Intelligence (OBI) maart 2015 In opdracht van Cluster Stadsontwikkeling

Nadere informatie

Hoofdstuk 10 Parkeren

Hoofdstuk 10 Parkeren Hoofdstuk 10 Parkeren Samenvatting Zeven op de tien Leidse huishoudens beschikken over één of meer auto s. Eén op de vijf huishoudens heeft te maken met betaald parkeren in de eigen straat of in aangrenzende

Nadere informatie

BURGERPANEL MOERDIJK OVER LEVENDIGE CENTRA

BURGERPANEL MOERDIJK OVER LEVENDIGE CENTRA BURGERPANEL MOERDIJK OVER LEVENDIGE CENTRA Gemeente Moerdijk November 2018 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3084800 Rapportnummer 2018/177 Datum November

Nadere informatie

Betreft: : Raadsinformatiebrief Evaluatie GVVP. Geachte raadsleden,

Betreft: : Raadsinformatiebrief Evaluatie GVVP. Geachte raadsleden, Gemeenteraad van Albrandswaard p/a de griffie Uw brief van: Ons kenmerk: 1308427 Uw kenmerk: Contact: A.L. Schelling Bijlage(n): Evaluatie GVVP, Springco Doorkiesnummer: 010-5061711 E-mailadres: a.schelling@bar-organisatie.nl

Nadere informatie

Verkeer en vervoer. Omnibus 2009

Verkeer en vervoer. Omnibus 2009 Verkeer en vervoer Omnibus 2009 Afdeling O&S Maart 2010 2 Kort samengevat Najaar 2009 is door de afdeling Onderzoek & Statistiek een omnibusonderzoek gehouden. In dit onderzoek is de bewoners van de gemeente

Nadere informatie

Onderzoek fietstransferia

Onderzoek fietstransferia Onderzoek fietstransferia Resultaten onderzoek 2017 In opdracht van de gemeente Houten Projectnummer 20737 December 2017 Laurette Haas Totta Research N.V. Burgemeester Stramanweg 105F 1101 AA Amsterdam

Nadere informatie

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 61%.

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 61%. Samenvatting Parkeren 2016 Cluster Ruimte en Economie/afdeling Advies heeft O&S gevraagd een onderzoek naar parkeren uit te zetten onder de leden van het Delft Internet Panel (DIP). In april 2016 is het

Nadere informatie

Fietsen in Groningen 2016

Fietsen in Groningen 2016 B A S I S V O O R B E L E I D Fietsen in Groningen 2016 Laura de Jong Onderzoek en Statistiek Groningen, april 2016 Fietsen in Groningen 2016 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Fietsen in Groningen 2016 4 2.1 Respons

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Aan de Commissie Verkeer, Milieu en Leefomgeving

Gemeente Den Haag. Aan de Commissie Verkeer, Milieu en Leefomgeving Wethouder van Verkeer, Binckhorst, Binnenstad en Milieu P.W.M. Smit Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de Commissie Verkeer, Milieu en Leefomgeving Uw brief van Uw kenmerk

Nadere informatie

Parkeeronderzoek De Biezen. Resultaten bewonersenquête

Parkeeronderzoek De Biezen. Resultaten bewonersenquête Parkeeronderzoek De Biezen Resultaten bewonersenquête Gemeente Nijmegen Afdeling Onderzoek en Statistiek Januari 2005 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 1.1 Achtergrond en doel onderzoek... 2 1.2 Vraagstellingen

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Bewonersenquête veiligheid Almere Poort

Bewonersenquête veiligheid Almere Poort Bewonersenquête veiligheid Almere Poort Het zou fijn zijn als de gemeente Almere Poort gaat zien als het visitekaartje van Almere. Daar kom je de stad binnen. Laat ze er iets moois van maken. [Geef tekst

Nadere informatie

Verkeer en vervoer. Omnibus 2011

Verkeer en vervoer. Omnibus 2011 Verkeer en vervoer Omnibus Afdeling Onderzoek & Statistiek Januari 2012 2 Samenvatting In het najaar van is door de afdeling Onderzoek & Statistiek van de gemeente s-hertogenbosch een omnibusonderzoek

Nadere informatie

Het Leiderdorppanel over

Het Leiderdorppanel over Het Leiderdorppanel over Resultaten peiling 4: Koopzondag en parkeerbeleid december 2011 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 4e peiling met het burgerpanel van Leiderdorp. Deze peiling

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line

Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line Wat is het Stadspanel? De gemeente Assen heeft een digitaal stadspanel. Iedere inwoner kan meedoen. Momenteel telt het stadspanel ruim 1 leden. Elk lid

Nadere informatie

BURGERPANEL LANSINGERLAND

BURGERPANEL LANSINGERLAND BURGERPANEL LANSINGERLAND Resultaten peiling Uitgangspunten Verkeersbeleid januari 2015 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de peiling met het burgerpanel van Lansingerland over de

Nadere informatie

Hoofdstuk 25. Parkeren

Hoofdstuk 25. Parkeren Hoofdstuk 25. Parkeren Samenvatting Van alle Leidse huishoudens heeft circa acht op de tien een auto. Jongeren, inwoners uit de Binnenstad, alleenstaanden en huishoudens met een lager inkomen hebben relatief

Nadere informatie

Gemeente Houten Onderzoek plastic afvalinzameling, straatmuzikanten. Den Dolder, 20 oktober2008 Ir. Martine van Doornmalen Drs.

Gemeente Houten Onderzoek plastic afvalinzameling, straatmuzikanten. Den Dolder, 20 oktober2008 Ir. Martine van Doornmalen Drs. Gemeente Houten Onderzoek plastic afvalinzameling, straatmuzikanten ADV Market Research B.V. Den Dolder, 20 oktober2008 Ir. Martine van Doornmalen Drs.Thomas Beffers MSc Het auteursrecht op dit rapport

Nadere informatie

Sessie 2: WENSEN PARKEREN & LADEN EN LOSSEN

Sessie 2: WENSEN PARKEREN & LADEN EN LOSSEN Sessie 2: WENSEN PARKEREN & LADEN EN LOSSEN FIETSPARKEREN 52,75x 16,25x 16,75x 12,25x Toelichting: Stallen in garage en/of kelder Minder overlast Ruimte creëren Meer garages Kan gewoon niet meer op straat

Nadere informatie

Onderzoek fietstransferia

Onderzoek fietstransferia Onderzoek fietstransferia Resultaten onderzoek 2018 In opdracht van de gemeente Houten Projectnummer 20993 Januari 2019 Totta Research N.V. Burgemeester Stramanweg 105F 1101 AA Amsterdam Inhoudsopgave

Nadere informatie

Parkeren Helpman Oost

Parkeren Helpman Oost Parkeren Helpman Oost Peiling betaald parkeren Kübra Ozisik November 2016 www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID 1. Inleiding De gemeente Groningen ontvangt veelvuldig meldingen over parkeerdruk in Helpman

Nadere informatie

Hoofdstuk 5. Leefbaarheid in eigen wijk

Hoofdstuk 5. Leefbaarheid in eigen wijk Hoofdstuk 5. Leefbaarheid in eigen wijk Samenvatting De Leidse burgers hebben vijf aspecten beoordeeld, die betrekking hebben op het onderhoud van de stad en als zodanig onder de medeverantwoordelijkheid

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Hoofdstuk 21. Fietsgebruik

Hoofdstuk 21. Fietsgebruik Hoofdstuk 21. Fietsgebruik Samenvatting Om meer inzicht te krijgen in het fietsgebruik ten opzichte van andere vervoermiddelen is voor vier bestemmingen binnen Leiden gevraagd welk vervoermiddel inwoners

Nadere informatie

Hoofdstuk 23. Fietsgebruik

Hoofdstuk 23. Fietsgebruik Hoofdstuk 23. Fietsgebruik Samenvatting Evenals in eerdere jaren zegt ruim negen op de tien Leidenaren van 18-75 jaar over een fiets te beschikken, negen op de tien fietst wel eens en acht op de tien zelfs

Nadere informatie

Fietsen in Groningen 2017

Fietsen in Groningen 2017 veel respon Fietsen in Groningen 2017 Kübra Ozisik April 2017 www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoud Inhoud... 1 1. Inleiding... 2 2. Fietsen in Groningen 2017... 3 2.1 Respons en achtergrond...

Nadere informatie

Gebruikersonderzoek Voorstraat-Wittevrouwenstraat

Gebruikersonderzoek Voorstraat-Wittevrouwenstraat Gebruikersonderzoek Voorstraat-Wittevrouwenstraat Meer ruimte voor fietsen en lopen Januari 2017 Bij het gebruikersonderzoek van de Voorstraat-Wittevrouwenstraat zijn bewoners, ondernemers, fietsers en

Nadere informatie

De uitslag van de enquête: Parkeren voor SSH huurders in en nabij MAX

De uitslag van de enquête: Parkeren voor SSH huurders in en nabij MAX De uitslag van de enquête: Parkeren voor SSH huurders in en nabij MAX 2013-2014 1. Inleiding/ aanleiding Als woonbestuur zetten wij ons in om de parkeersituatie in en rondom City Campus Max te verbeteren,

Nadere informatie

Quickscan Stichting Katholiek Onderwijs Enschede

Quickscan Stichting Katholiek Onderwijs Enschede Quickscan Stichting Katholiek Onderwijs Enschede Uitkomsten nulmeting 13-2-2013 2 Uitkomsten nulmeting Stichting Katholiek Onderwijs Enschede Vandaag Doel en methode Werkgeversvragenlijst Werknemersvragenlijst

Nadere informatie

Stadjers over fietsen in Groningen. Een Stadspanelonderzoek

Stadjers over fietsen in Groningen. Een Stadspanelonderzoek B A S I S V O O R B E L E I D Stadjers over fietsen in Groningen Een Stadspanelonderzoek Onderzoek en Statistiek Groningen heeft als kernactiviteiten instrumentontwikkeling voor en uitvoering van beleidsgericht

Nadere informatie

Onderzoek APV. Rapportage Onderzoek APV. Utrecht, juni DUO Market Research Drs. Aart van Grootheest Dr. Eric Elphick

Onderzoek APV. Rapportage Onderzoek APV. Utrecht, juni DUO Market Research Drs. Aart van Grootheest Dr. Eric Elphick Rapportage Onderzoek APV In opdracht van: Contactpersoon: Gemeente Edwin van t Hart Utrecht, juni 2017 DUO Market Research Drs. Aart van Grootheest Dr. Eric Elphick Postbus 681 3500 AR Utrecht telefoon:

Nadere informatie

Beleving van parkeeroverlast rond De Kuip. Onderzoek en Business Intelligence

Beleving van parkeeroverlast rond De Kuip. Onderzoek en Business Intelligence Beleving van parkeeroverlast rond De Kuip Onderzoek en Business Intelligence 1 Colofon Gemeente Rotterdam, afdeling Onderzoek en Business Intelligence (OBI) Datum: 1 april 2019 Auteur(s): Wim van der Zanden

Nadere informatie

Beleidskader Parkeren. Gemeente Oude IJsselstreek

Beleidskader Parkeren. Gemeente Oude IJsselstreek Beleidskader Parkeren Gemeente Oude IJsselstreek Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Achtergronden 4 3. Visie 5 3.1 Visie 5 3.2 Hoofdvarianten 5 3.3 Meetbaar 5 4. Beleidskader 6 2 1. Inleiding De afgelopen

Nadere informatie

Richtlijnen mobiliteitsplan evenement

Richtlijnen mobiliteitsplan evenement Richtlijnen mobiliteitsplan evenement Inleiding Voor u ligt de richtlijn mobiliteitsplan evenement. Voordat u verder gaat is er een aantal belangrijke punten over deze richtlijn. Deze richtlijn bevat (uitgebreide)

Nadere informatie

Enquête betaald parkeren Walravenbuurt, Hillesluis.

Enquête betaald parkeren Walravenbuurt, Hillesluis. Enquête betaald parkeren Walravenbuurt, Hillesluis. Opdrachtgever Onderzoeker Uitvoering veldwerk Deelgemeente Feijenoord Alex Feijt Het Opiniehuis Rotterdam, Juli 2012 Inhoud SUMMARY... 3 INLEIDING...

Nadere informatie

Draagvlakmeting invoeren betaald parkeren in het noordelijk deel van de Esch.

Draagvlakmeting invoeren betaald parkeren in het noordelijk deel van de Esch. rotterdam.nl/onderzoek Draagvlakmeting invoeren betaald parkeren in het noordelijk deel van de Esch. De Bavinckdriehoek en het gebied rond de Watertorenweg Onderzoek en Business Intelligence Onderzoek

Nadere informatie

Foto-analyse Twijnstraat

Foto-analyse Twijnstraat Foto-analyse Twijnstraat Inhoudsopgave Inleiding p. 3 1. Terras bij De Poort p. 4 2. Laad- en losvakken Ekoplaza p. 5 3. Laad- en losvak Albert Heijn p. 6 4. Doorloop hoek Twijnstraat en Nicolaasstraat

Nadere informatie

WINKELOPENINGSTIJDEN OP ZONDAG IN PURMEREND

WINKELOPENINGSTIJDEN OP ZONDAG IN PURMEREND WINKELOPENINGSTIJDEN OP ZONDAG IN PURMEREND 2013 Winkelopeningstijden op zondag in Purmerend 2013 Onderzoek onder het internetpanel In opdracht van Team Economie Jeroen van der Weerd Uitgevoerd door Team

Nadere informatie

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord #1 Gestart: zondag 12 juli 2015 13:28:37 Laatst gewijzigd: zondag 12 juli 2015 13:44:01 Bestede tijd: 00:15:24 Helaas is bij alle varianten tot nu steeds een onhaalbare ingang getekend vanaf het pleintje

Nadere informatie

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 71%.

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 71%. Samenvatting Parkeren Cluster Ruimte/afdeling Advies heeft O&S gevraagd een onderzoek naar parkeren uit te zetten onder de leden van het Delft Internet Panel (DIP). In april 2014 is het DIP hierover benaderd.

Nadere informatie

Onderzoek Parkeerregulering Hazepolder

Onderzoek Parkeerregulering Hazepolder Onderzoek Parkeerregulering Hazepolder Team Beleidsonderzoek en informatiemanagement Gemeente Purmerend Parkeerregulering Hazepolder, maart 2016 1 Team B&I, gemeente Purmerend Colofon In opdracht van:

Nadere informatie

Rapportage Twijnstraat

Rapportage Twijnstraat Rapportage Twijnstraat 1 Inhoudsopgave Inleiding p. 3 1. Fietsparkeren p. 4 2. Autoparkeren p. 5 3. Toegankelijkheid voor voetgangers p. 8 4. Gebruik van laad- en losvakken p. 9 5. Algemeen beeld van de

Nadere informatie

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Ja College Financieel Juridisch

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Ja College Financieel Juridisch *BARCODE* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer RAAD/16-00361 Directeur : mevr. S. van Heeren Behandelend ambtenaar P.V. Pollen Zaaknummer Z.15-14411 Datum: 7 juni 2016 Afdeling Tel.nr 0345 636

Nadere informatie

Onderzoek parkeerbeleid

Onderzoek parkeerbeleid Onderzoeksrapport Onderzoek parkeerbeleid Gemeente Heemstede Uw gegevens Gemeente Heemstede Raadhuisplein 1 2101 HA Heemstede Telefoon: 14023 Internet: www.heemstede.nl Contactpersoon Dhr. T. loggers Onze

Nadere informatie

Panel Openbare Ruimte en Mobiliteit

Panel Openbare Ruimte en Mobiliteit Panel Openbare Ruimte en Mobiliteit Resultaten 2017 - ronde 2 Fotograaf: Alphons Nieuwenhuis M. van der Lof Team Onderzoek & Kennis verkeersonderzoek@amsterdam.nl Inleiding In deze rapportage zijn de resultaten

Nadere informatie

Fietsparkeren in de binnenstad van Groningen

Fietsparkeren in de binnenstad van Groningen Fietsparkeren in de binnenstad van Groningen Inwonerspanel Groningen Gehoord Marjolein Kolstein Maart 2019 www.oisgroningen.nl Inhoud Samenvatting 3 1. Inleiding 4 2. Fietsparkeren in de binnenstad van

Nadere informatie

Evaluatieonderzoek parkeerregeling Scheveningen Havenkwartier, Statenkwartier, Geuzenkwartier

Evaluatieonderzoek parkeerregeling Scheveningen Havenkwartier, Statenkwartier, Geuzenkwartier Evaluatieonderzoek parkeerregeling Scheveningen Havenkwartier, Statenkwartier, Geuzenkwartier RAPPORTAGE DRAAGVLAKONDERZOEK PARKEERREGELING SCHEVENINGEN HAVENKWARTIER, STATENKWARTIER,GEUZENKWARTIER Alex

Nadere informatie

ANWB M&S/Klantkennis/Onderzoek contactpersoon Sylvia van Ewijk telefoon 088 269 87 46 mobiel 06 128 20 153

ANWB M&S/Klantkennis/Onderzoek contactpersoon Sylvia van Ewijk telefoon 088 269 87 46 mobiel 06 128 20 153 n ANWB BV, Den Haag. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enigerlei wijze,

Nadere informatie

KNELPUNTEN IN HET VERKEER

KNELPUNTEN IN HET VERKEER KNELPUNTEN IN HET VERKEER Gemeente Lansingerland Augustus 2017 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3330670 Rapportnummer 2017 / 134 Datum Augustus 2017

Nadere informatie

INWONERSPANEL CUIJK PEILING 1 2015 PARKEERBELEID CENTRUM

INWONERSPANEL CUIJK PEILING 1 2015 PARKEERBELEID CENTRUM INWONERSPANEL CUIJK PEILING 1 2015 PARKEERBELEID CENTRUM Gemeente Cuijk Juli/Augustus/September 2015 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl

Nadere informatie

Programma van Wensen Herinrichting Middenweg Centrumwaard

Programma van Wensen Herinrichting Middenweg Centrumwaard Programma van Wensen Herinrichting Middenweg Centrumwaard 8 juni 2017 1. Inleiding Programma van Wensen Voor u ligt het Programma van Wensen (PvW) voor de herinrichting van de Middenweg ter hoogte van

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek fietsers Michiel Bassant

Tevredenheidsonderzoek fietsers Michiel Bassant Tevredenheidsonderzoek fietsers 2006 Michiel Bassant Inleiding De gemeente Amsterdam wil het fietsgebruik stimuleren. Om dit te bereiken wordt een actief fietsbeleid gevoerd met maatregelen die het fietsen

Nadere informatie

Onderzoek. Fietsen in het centrum van Oss?

Onderzoek. Fietsen in het centrum van Oss? Onderzoek Fietsen in het centrum van Oss? mei/juni 2018 Aanleiding Al van meet af aan waren de meningen verdeeld over het wel of niet fietsen in het centrum van Oss. De een vond het reuze-handig, de ander

Nadere informatie

Fietsparkeren in Leiden

Fietsparkeren in Leiden Fietsparkeren in Leiden peiling Leids JongerenPanel Colofon Serie Statistiek 2011 / 12 Gemeente Leiden Afdeling Strategie en Onderzoek, BOA Postbus 9100, 2300 PC Leiden E-mail: boa@leiden.nl Website: www.leiden.nl/jongerenpanel

Nadere informatie

Evaluatieonderzoek parkeerregeling Scheveningen Hellingweg

Evaluatieonderzoek parkeerregeling Scheveningen Hellingweg Evaluatieonderzoek parkeerregeling Scheveningen Hellingweg DRAAGVLAKONDERZOEK PARKEERREGELING SCHEVENINGEN HELLINGWEG Alex Feijt The Research Company BV Maart 2019 In opdracht van: Gemeente Den Haag The

Nadere informatie

PEILING INWONERSPANEL: EDE CENTRUM

PEILING INWONERSPANEL: EDE CENTRUM PEILING INWONERSPANEL: EDE CENTRUM ACHTERGROND EN OPZET De gemeente Ede wil Ede Centrum nieuw leven inblazen en heeft ervoor gekozen om de ontwikkeling van het centrumgebied een speerpunt te maken van

Nadere informatie

Wijkrapport Gesworen Hoek 2014 Wijkbezoek SP Tilburg November-December 2014

Wijkrapport Gesworen Hoek 2014 Wijkbezoek SP Tilburg November-December 2014 Wijkrapport Gesworen Hoek 2014 Wijkbezoek SP Tilburg November-December 2014 1 SP Wijkrapport Gesworen Hoek Inleiding De SP is in november de Gesworen Hoek in geweest om in gesprek te komen met de bewoners.

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

Hoofdstuk 22. Parkeren

Hoofdstuk 22. Parkeren Hoofdstuk 22. Parkeren Samenvatting Van alle Leidse huishoudens heeft circa acht op de tien een auto. Gezinnen met kinderen, de hoogste inkomensgroepen en mensen uit de buitenwijken van Leiden hebben relatief

Nadere informatie

Burgerpanel Zeewolde. Inleiding. Centrum Zeewolde. Resultaten peiling 1: Detailhandel / winkelcentrum Zeewolde. Januari 2012

Burgerpanel Zeewolde. Inleiding. Centrum Zeewolde. Resultaten peiling 1: Detailhandel / winkelcentrum Zeewolde. Januari 2012 Burgerpanel Zeewolde Resultaten peiling 1: Detailhandel / winkelcentrum Zeewolde Januari 2012 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 1 e peiling met het nieuwe burgerpanel van Zeewolde.

Nadere informatie

Integrale veiligheid. resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007

Integrale veiligheid. resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007 Integrale veiligheid resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 1 1.1 Respons 1 2 Veiligheidsgevoelens 3 2.1 Gevoel van veiligheid in specifieke situaties 3 2.2 Verschillen onderzoeksgroepen

Nadere informatie

Rapportage enquête winkelstraat Raadhuisstraat en Binnenweg

Rapportage enquête winkelstraat Raadhuisstraat en Binnenweg Rapportage enquête winkelstraat Raadhuisstraat en Binnenweg 12 maart 2016 Inleiding De winkelstraat Binnenweg Raadhuisstraat is al jarenlang onderwerp van gesprek. Er zijn al diverse onderzoeken geweest,

Nadere informatie

Leidraad opstellen mobiliteitsplan. Voor evenementen in de gemeente Ermelo.

Leidraad opstellen mobiliteitsplan. Voor evenementen in de gemeente Ermelo. Leidraad opstellen mobiliteitsplan Voor evenementen in de gemeente Ermelo. Over dit document In de gemeente Ermelo worden regelmatig evenementen georganiseerd. Zowel de organisator als de gemeente Ermelo

Nadere informatie

Onderzoek Parkeerbeleid

Onderzoek Parkeerbeleid Rapportage Onderzoek Parkeerbeleid In opdracht van: Contactpersoon: Gemeente IJsselstein Harmke Martens Utrecht, augustus 2013 DUO Market Research drs. Aart van Grootheest Anja Schaapman MSc Postbus 681

Nadere informatie

Digipanel Haarlem. Visie op het parkeren

Digipanel Haarlem. Visie op het parkeren Digipanel Haarlem Visie op het parkeren Onderzoek en Statistiek Haarlem, augustus 2011 Colofon Opdrachtgever: Gemeente Haarlem Hoofdafdeling Wijkzaken Samensteller: Gemeente Haarlem Hoofdafdeling Concernstaf

Nadere informatie

Parkeren in de Irisbuurt. informatie & discussie

Parkeren in de Irisbuurt. informatie & discussie Parkeren in de Irisbuurt informatie & discussie Inhoud 1. Doel document 2. Informatie delen Inventarisatie buurt Beleid gemeente Veelgestelde vragen 3. Ervaringen vastgelegd Parkeren in de Irisbuurt doel

Nadere informatie

VERKEERSCIRCULATIE BINNENSTAD, De binnenstadschouw nader beschouwd

VERKEERSCIRCULATIE BINNENSTAD, De binnenstadschouw nader beschouwd VERKEERSCIRCULATIE BINNENSTAD, 2011 De binnenstadschouw nader beschouwd Verkeerscirculatie Binnenstad, 2011 De binnenstadschouw nader beschouwd 2 In opdracht van: Raadsgriffie Uitgevoerd door: Team Beleidsonderzoek

Nadere informatie

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN Beste Lezer, Met deze enquête willen we uw mening over de verkeersveiligheid op de Ringdijk in beeld brengen. Het verkeersadviesbureau

Nadere informatie

Onderzoek gebruik fietsenstallingen rondom station Zwolle

Onderzoek gebruik fietsenstallingen rondom station Zwolle fietsen Advies en Faciliteiten AF Stadskantoor Lübeckplein Postbus 538 8000 AM Zwolle Telefoon (038) 498 2008 www.zwolle.nl Onderzoek gebruik fietsenstallingen rondom station Zwolle Opdrachtgever Opdrachtnemer

Nadere informatie

Concept maatregelen centrum parkeren

Concept maatregelen centrum parkeren Concept maatregelen centrum parkeren 1 Inleiding 1.1 Aanleiding In en rondom het centrum van Etten-Leur zijn verschillende regulerende parkeermaatregelen van kracht. De meeste maatregelen bestaan al een

Nadere informatie

Openbaar Vervoer Panelonderzoek

Openbaar Vervoer Panelonderzoek Openbaar Vervoer Panelonderzoek Stadspanel en Ten Boer-panel over openbaar vervoer Kübra Ozisik Juni 2018 www.os-groningen.nl Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Openbaar vervoer... 4 2.1 Respons en achtergrond...

Nadere informatie

Evaluatie Parkeerregeling Den Haag Transvaal en Schilderswijk 2016

Evaluatie Parkeerregeling Den Haag Transvaal en Schilderswijk 2016 Evaluatie Parkeerregeling Den Haag Transvaal en Schilderswijk 2016 Gebiedscode 32, sub-gebied 1 Haagse Markt e.o. (Transvaal). Meningspeiling onder bewoners en belanghebbenden In opdracht van: Gemeente

Nadere informatie

Fietsen in Groningen 2018

Fietsen in Groningen 2018 veel respons Fietsen in Groningen 2018 Kübra Ozisik April 2018 Marjolein Kolstein www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoud Samenvatting... 2 1. Inleiding... 3 1.1 Aanleiding van het onderzoek... 3

Nadere informatie

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 66%.

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 66%. Samenvatting mobiliteit, 4-meting 2014 Het Delft Internet Panel (DIP) is ingezet om een beeld te krijgen van de door Delftenaren gebruikte vervoersmiddelen voor verplaatsingen binnen de stad en de regio.

Nadere informatie

Aan de ouders / verzorgers van de toekomstige leerlingen van Basisschool Schinveld

Aan de ouders / verzorgers van de toekomstige leerlingen van Basisschool Schinveld Aan de ouders / verzorgers van de toekomstige leerlingen van Basisschool Schinveld Geachte ouders/verzorgers, In de bijlage treft uw een vragenlijst aan omtrent de verkeersveiligheid in de nabijheid van

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek fietsers 2007. Michiel Bassant

Tevredenheidsonderzoek fietsers 2007. Michiel Bassant Tevredenheidsonderzoek fietsers 2007 Michiel Bassant Inleiding De gemeente Amsterdam wil het fietsgebruik stimuleren. Om dit te bereiken wordt een actief fietsbeleid gevoerd met maatregelen die het fietsen

Nadere informatie

Hoofdstuk 12. Fietsgebruik

Hoofdstuk 12. Fietsgebruik Hoofdstuk 12. Fietsgebruik Samenvatting Van de Leidenaren van 18-75 jaar geeft ruim negen op de tien aan over een fiets te beschikken en acht op de tien Leidenaren fietst wel eens, waarvan een groot deel

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnummer: Met deze enquête stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven van 1 (zeer negatief) tot 10 (zeer

Nadere informatie

Bewonerspanel Novemberpeiling 2018 Wensen en gebruik openbare ruimte. Utrecht.nl/onderzoek

Bewonerspanel Novemberpeiling 2018 Wensen en gebruik openbare ruimte. Utrecht.nl/onderzoek Bewonerspanel Novemberpeiling 2018 Wensen en gebruik openbare ruimte Utrecht.nl/onderzoek Inleiding Samenvatting Wensen en gebruik openbare ruimte Met de groei van de stad wordt de vraag hoe we de openbare

Nadere informatie

Verkeer en vervoer in Helmond

Verkeer en vervoer in Helmond D. Vragenlijst VERKEER EN VERVOER A. VERVOERSMIDDELEN 1 Wilt u aangeven hoeveel van de volgende vervoersmiddelen er in uw huishouden aanwezig zijn? - Fiets - Personenauto - Bromfiets, scooter, motor (tweewielig

Nadere informatie

Parkeren in de woonomgeving

Parkeren in de woonomgeving Parkeren in de woonomgeving Resultaten onderzoek 2018 In opdracht van de gemeente Houten Projectnummer 20772 Maart 2018 Laurette Haas Machteld de Vos Totta Research N.V. Burgemeester Stramanweg 105F 1101

Nadere informatie

Evaluatie betaald parkeren Noorderplantsoenbuurt en Oranjebuurt

Evaluatie betaald parkeren Noorderplantsoenbuurt en Oranjebuurt B A S I S V O O R B E L E I D Evaluatie betaald parkeren Noorderplantsoenbuurt en Oranjebuurt Evaluatie betaald parkeren Noorderplantsoenbuurt en Oranjebuurt Erik van der Werff Onderzoek en Statistiek

Nadere informatie

Inwoners van Enschede beoordelen bereikbaarheid centrum

Inwoners van Enschede beoordelen bereikbaarheid centrum Inwoners van Enschede beoordelen bereikbaarheid centrum De gemeente Enschede hecht veel belang aan de mening van inwoners. Daarom is het opgericht. Via dit panel kunnen inwoners van Enschede gedurende

Nadere informatie

Wijkschouw Bothoven deel C

Wijkschouw Bothoven deel C Wijkschouw Bothoven deel C Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Resultaten enquête Uithoornlijn

Resultaten enquête Uithoornlijn Resultaten enquête Uithoornlijn Juni 2015 Resultaten enquête Uithoornlijn Inleiding De gemeente Uithoorn en de Stadsregio Amsterdam willen graag weten wat inwoners van Uithoorn belangrijk vinden aan het

Nadere informatie

STADSPANEL HOORN OVER VUURWERK

STADSPANEL HOORN OVER VUURWERK STADSPANEL HOORN OVER VUURWERK Gemeente Hoorn September 2017 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3330670 Rapportnummer 2017 / 169 Datum September 2017

Nadere informatie

Autogebruik en deelauto's

Autogebruik en deelauto's LeidenPanel 2017 Autogebruik en deelauto's BELEIDSONDERZOEK 071-516 5123 I info@leidenincijfers.nl I www.leidenincijfers.nl Inleiding De gemeente Leiden wil graag het gebruik van autodelen bevorderen.

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

D66 Lansingerland voor een duurzame gemeente. Uitkomsten fietsenquête Lansingerland. Berkel Centrum en Station Berkel Westpolder

D66 Lansingerland voor een duurzame gemeente. Uitkomsten fietsenquête Lansingerland. Berkel Centrum en Station Berkel Westpolder D66 Lansingerland voor een duurzame gemeente Uitkomsten fietsenquête Lansingerland Berkel Centrum en Station Berkel Westpolder maart 2015 1 Inleiding D66 Lansingerland gaat voor een nog duurzamere gemeente.

Nadere informatie

Per persoon aangeven of men rijbewijs heeft voor personenauto, motor of bromfiets

Per persoon aangeven of men rijbewijs heeft voor personenauto, motor of bromfiets In deze vragenlijst willen we graag weten hoe je je verplaatst. 1. Welke van de volgende vervoermiddelen zijn in jouw huishouden aanwezig? Geef per categorie het aantal aan. Als er van een bepaalde categorie

Nadere informatie

Parkeerbeleid Inspraakrapportage

Parkeerbeleid Inspraakrapportage Parkeerbeleid Inspraakrapportage 1/7 Ontwerp parkeerbeleid Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Cromstrijen bereidt het parkeerbeleid voor. Alvorens het parkeerbeleid vast te stellen,

Nadere informatie