FRANSE GAT. wensen en prangende klachten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FRANSE GAT. wensen en prangende klachten"

Transcriptie

1 FRANSE GAT wensen en prangende klachten SP VEENENDAAL JULI 2018

2 Aanleiding: In november 2016 zou het Novemberdebat plaatsvinden in Plein Zuid. Het onderwerp was 'woonbeleid'; wethouder Marieke Overduin (CDA, Veenendaal) zou hier in gesprek gaan met wethouder Paulus Jansen (SP, Utrecht) om de verschillen in beleid te bespreken. Dit pakte anders uit. Het Veenendaalse College van Burgemeesters en Wethouders viel en de wethouders stapten op. SP-afdeling Veenendaal, die het Novemberdebat organiseert, moest hierdoor een andere invulling van de avond vinden. Het Novemberdebat werd vervangen door een bewonersavond voor het Franse Gat. Op deze bewonersavond kwamen de nodige grieven aan de oppervlakte. De algehele teneur was: het is een ontzettend fijne buurt om te wonen, alleen de huizen verkeren in belachelijk slechte staat. Je hebt wel eens van doorzonwoningen gehoord, zei één van de bezoekers, nou, wij wonen in doorwaaiwoningen. Op deze bewonersavond is KaBeCo geboren; een bewonerscommittee voor de Klaas Katerstraat, W.C. Beeremansstraat en Dr. Colijnstraat. Zij brachten door middel van een enquête de klachten in kaart, en presenteerden die in februari 2017 aan Patrimonium Woonservice. Op die avond zegde Patrimonium toe de klachten ter hand te nemen, en snel het nodige te doen aan de woningen. Een jaar later ging de SP de huizen langs in het Franse Gat, om te zien hoe de vorderingen verliepen en of dit alles naar tevredenheid van de bewoners was. Hier bleek nog wel het nodige te winnen. De gemiddelde rapportcijfers kwamen niet boven de 6 uit, en bleven vaak nog lager steken. In juni kwam dit ter sprake tijdens een thema-avond 'wonen' met Tweede-Kamerlid Sandra Beckerman. Hier is afgesproken dat de SP nogmaals langs de huizen zou gaan om de meest urgente klachten te verzamelen. Dit kan Patrimonium helpen om kordaat op te treden. In juli 2018 ging de SP met een nieuwe enquête langs de deuren. Hierbij werden de SPvrijwilligers geholpen door PvdA'er Umar van de Pol. In deze enquête werd bewoners gevraagd naar hun meest urgente klachten, maar ook naar hun woonwensen voor de toekomst. Deze kunnen worden meegenomen in het ontwikkelen van de Gebiedsvisie voor het Franse Gat, die de wijk toekomstbestendig moet maken. De resultaten van deze laatste enquête zijn te lezen in dit document. VEENENDAAL augustus 2018

3 Waarom wonen mensen in het Franse Gat? In de enquête is mensen gevraagd waarom zij graag in deze wijk wonen; wat voor heen e overwegingen zijn om op die plek te wonen. De bevraagde straten zijn de Klaas Katerstraat, W.C. Beeremansstraat, Dr. Colijnstraat, Dr. De Visserstraat en Mr. Heemskerkstraat. Heel Belangrijk tot heel Belangrijk Beetje Niet Huurprijs Woning Omgeving Tuin Voorzieningen Parkeren Blanco Belangrijkste klachten De bewoners is gevraagd welke klachten zij spoedeisend vinden. Deze klachten zouden binnen een jaar moeten worden verholpen. Gevraagd werd naar hun top 3. Van de 67 ondervraagden gaven er 26 aan geen (spoedeisende) klachten te hebben. Onder de mensen die wel spoedeisende klachten hadden, kwamen lekkages, problemen met electra, gebrekkige isolering, tocht, en ongedierte regelmatig voor als de nummer 1 klacht. Op nummer 2 was gebrek aan dubbel glas veelgehoord; ook schimmel en ongedierte werden hier genoemd. De nummer 3 spoedeisende klacht is minder vaak gebruikt, maar ook onder de mensen die een derde klacht hebben aangegeven komt het vooral (weer) neer op de gebrekkige isolatie danwel de gevolgen daarvan. De tabel in BIJLAGE 1 geeft per bewoner (anoniem) aan, welke klachten hij/zij precies heeft.

4 Naar de toekomst Op de vraag welke wensen zij voor de toekomst hebben, hebben er 10 mensen geen wensen aangegeven. De overige 57 ondervraagden hadden allemaal minstens 1 wens, een enkeling zelfs 6. Opvallend is dat de nr. 1 wens voor nagenoeg alle ondervraagden raakt aan energiezuinigheid, isolatie en duurzaamheid. Er kan met een redelijke zekerheid worden vastgesteld dat dit een thema is voor de bewoners. Niet in de laatste plaats, omdat de gevolgen daarvan te zien zijn op de energierekening. De wens wordt vaak breed neergezet, maar soms ook verwoord in hele specifieke maatregelen zoals dakisolatie (of: een nieuw dak), zonnepanelen, dubbel glas of een warmteboiler. Enige afwijkingen van deze grootste wens komen in de vorm van praktische wensen zoals het renoveren van de douche en plaatsing van stopcontacten. Eén persoon had een wens omtrent het gedrag van zijn/haar buren: of ze de paden achter beter wilden schoonhouden. De wensen 2 en verder liggen veelal in dezelfde lijn: duurzamer maken van de woningen. Ook wordt er aandacht gevraagd voor inbraakveiligheid, leefbaarheid en groen. De tabel in BIJLAGE 2 geeft per bewoner (anoniem) aan, welke wensen hij/zij precies heeft. Renoveren of slopen? De bewoners is ook gevraagd of zij liever zagen dat hun woning gesloopt of gerenoveerd zou worden. Op deze vraag gaven 36 mensen aan te kiezen voor renovatie (of tenminste een optie waarbij zij op dezelfde plek konden blijven wonen). De buurt is erg populair onder haar bewoners, en mensen gaan er niet graag weg. 1 persoon gaf weliswaar te kiezen voor sloop en nieuwbouw maar ging er daarbij duidelijk van uit terug te keren naar de plek en stelde daaraan de 'eis' dat tuin en achterom voor de auto behouden zouden blijven. 14 mensen gaven aan een voorkeur te hebben naar sloop of verkoop van de woningen, hoewel de sterkte van deze voorkeur kan fluctueren. Over het algemeen koppelen deze mensen hun voorkeur voor sloop aan de wens terug te kunnen keren in de buurt, danwel een soortgelijke woning te kunnen betrekken. Belangrijk is daarbij om op te merken, dat zij daarbij wel een vergelijkbare huurprijs willen betalen en niet geconfronteerd wensen te worden met een hogere huur. Door niet alle ondervraagden is een hogere huur op te brengen. Tevens moet vermeld worden dat verscheidene mensen deze vraag danwel open hebben gelaten, danwel hebben aangegeven dat ze geen duidelijke voorkeur hebben. Vaak gaven ze hierbij aan de consequenties van beide mogelijkheden onvoldoende te kunnen overzien om de vraag goed te beantwoorden. De tabel in BIJLAGE 3 geeft per bewoner (anoniem) aan, welke voorkeur hij/zij precies heeft.

5 BIJLAGE 1 Belangrijke klachten Nr. Ja / Nee Klacht 1 Klacht 2 Klacht 3 Opmerking 1 N 2 J Ondanks dubbel glas veel koude en tocht 3 J Geen isolatie Geen dubbel glas boven 4 J Woning voorzien van meer kunststof (kozijnen e.d.) 5 J Achterstallig onderhoud Ongedierte Geen isolatie en daardoor Klacht in behandeling bij (gaten in dak, vocht, hoge energierekening Huurcommissie schimmel) 6 J Tocht Gehorig Ouderwets toilet 7 J Dak Geen dubbel glas boven 8 N 9 N 10 J Tocht Niet-beloopbare zolder 11 J Tocht Schimmel 12 J Tocht Huis moet energiezuiniger 13 N 14 J Niet-beloopbare zolder Bij alle kozijnen gaten opvullen; wespen en ongedierte kruipen naar binnen 15 J Dakgoten Kieren op zolder (je kijkt zo Vochtplekken in douche Graag zolder betimmeren naar buiten) (beloopbaar maken) 16 N Maar de ramen boven moeten wel geisoleerd. 17 J Lekkage in berging (slechte Dakpannen op de woning zijn dakpannen) zeer slecht 18 J Veel tocht (slecht geïsoleerd) Geen afvoer achter waardoor wateroverlast bij regen 19 N 20 N 21 N 22 N 23 N 24 J Bovenlichtjes huiskamer geen Bij voordeur idem dubbelglas 25 J Dak isoleren 26 N 27 J Electra (al 2 stopcontacten Geen isolatie doorgebrand) 28 N 29 J Alles renoveren en isoleren Nieuw dak (beschot, pannen Dubbele beglazing en Klokthermostaat aanbrengen en isoleren) kozijnen boven 30 J Putten achter lopen niet goed door bij flinke regen 31 N 32 N 33 J Nieuwe kozijnen met dubbel WC en douche Last van ratten, muizen en glas naaktslakken 34 J Ratten 35 J Vochtprobleem in bijkeuken 36 J 37 N 38 J Grote scheuren in muur boven; begonnen nadat dak vervangen is Ramen boven kunnen niet goed opengezet worden Geen afzuiging/ventilatie in douche en keuken Voegen vallen uit de buitenmuren 39 N 40 N 41 J Afvoer-/rioleringsproblemen; Sterk verouderd toilet regelmatig slecht weglopend water, m.n. in douche 42 J Tocht (ramen boven en beneden) 43 N 44 N 45 J Tuindeuren verzakken 46 N 47 J Schilderwerk buiten Slot buitendeur 48 J 49 J 50 N 51 J Vocht en tocht bij ramen voorzijde Scheuren in buiten- en binnenmuren 59 J Isoleren 60 J Isolatie i.v.m. stookkosten 61 J Schimmelvrij maken, dan worden de mensen niet zo ziek 62 J Dakgoten lekken op verschillende plekken in de straat 63 J Achterstallig onderhoud aan Verouderde ketel daken en zolderverdieping 64 N 65 N 66 N 67 N Scheuren in slaapkamer voorkant Nieuwe bijkeuken: lekt bij regen, grote tochtgaten, muur brokkelt af 52 N 53 J Last van muizen en ratten (ongedierte) 54 J Raamkozijnen vervangen 55 J Scheuren in buitenmuur en Kelder (asbest) Slechte isolatie voegen vervangen 56 J Boven altijd natte ramen door Veel vocht en kou door tocht enkel glas 57 J Schilderwerk binnen en buiten Dubbel glas boven 58 J Bedrading op zolder ligt open en bloot Muren zijn niet gevoegd, dus veel warmteverlies/koude Isoleren; als de wbv. Dit niet doet doen we het zelf Al een keer gevraagd maar niet gekregen Bij 1e vergadering al doorgegeven, men zou contact opnemen, maar niet gezegd in welk jaarze dat gaan doen.

6 BIJLAGE 2 Naar de toekomst Verlaging van Isolatie stookkosten 3 Isolatie Verlaging huurprijs Aanbouw met schuur Meer kunststof (kozijnen Beter inbraakwerend e.d.) door beter hang- en sluitwerk (3-punts) 5 Nieuw dak Betere isolatie Beter onderhoud Betere communicatie - - (voeg- en en service door schilderwerk) Patrimonium 6 Tochtdicht maken Isolatie WC boven Nieuwe daken Verwarmen door Dubbel glas zonneboiler? 9 Isolatie van het dak Dubbel glas boven Goede isolatie Energiezuinig Tochtvrij Energiezuinig Stopcontacten naast Hele huis is aftands en Keuken is te klein deuren is onhandig ouderwets 15 Dakgoten Dak Paden (stoeptegels Regenpijp zit niet goed - - liggen scheef) 16 De leefomgeving Isolatie Nieuwe dakpannen op huis en berging 18 Goede afwatering Goede isolatie Dubbel glas in hele huis 19 Doucherenovatie Boven houten of andere kozijnen Isolatie Dubbel glas Milieuvriendelijk Energiezuinig Leefbaarheid in Kwaliteitsverhogend - - omgeving 23 Dubbel glas Buitenmuurisolatie Goede isolatie in hele woning 24 Isolatie boven en zolder Dubbel glas Douche idem slaapkamers 25 Dakisolatie Dubbel glas boven Deuren en ramen tochtvrij maken Isolatie (muren/zolder) Stroom, want dat kost Geen schimmel meer Waarschijnlijk lekkage - - een fortuin aan boven in de gang lampen) Hele huis dubbel glas Boven schuifkozijnen Nieuw dak (isolatie, Keukenblok+apparaten Voordeur en eruit en kantelramen beschot, pannen) +afzuiging+kraan+ binnendeuren erin tegels 30 Energie: je stookt als Isolatie muren en Zonnepanelen Elektra voor koken Luchtroosters voor een gek dubbele beglazing aanleggen ventilatie in dak in huis 31 Isolatie Meer groen Omgeving veiliger Verpaupering - - tegengaan 32 Isolatie Vervangen houten kozijnen Parkeergelegenheid (wil schuur inleveren voor achterom met auto) Veiliger ramen met Meer stopcontacten Zonnepanelen (dak is dubbel glas boven net gerenoveerd) Groepenkast en deurbel Nieuwe buizen onder de vloer; je ruikt ze nu Afzuiging in douche en Goed hang- en Verder is alles prima; keuken (in keuken sluitwerk op deuren en zelf alles net verwijderd bij plaatsen ramen vernieuwd nieuwe keuken) 36 Energiekosten omlaag door betere isolatie 37 Doucherenovatie Vochtproblemen in de hoeken van de woonkamer oplossen 38 Energielabel s veel te hoog, dus beter isolatie 39 WC boven Hele woning dubbel glas Aanpaken van de vochtproblemen 42 Isolatie hele woning Ramen, deuren, tocht Zolder en dak Nieuwe keuken Douche (schimmel, Buitenmuren (voegen (spouwmuren?) ventilatie, raam (nog zijn slecht) enkel glas) 43 Duurzame energie d.m.v. zonnepanelen 44 De mensen moeten de achterpaden schoonhouden; soms is het net een vuilnisbelt Vocht Kleine tuin Minder geluidsoverlast Nieuw keukenblok Dubbele beglazing - boven 47 Isolatie Schimmelvrij Beloopbare zolder Omgeving groener en - - ruimer; dus niet extra huizen bijbouwen na tuinverkleining 48 Veilig in de woning kunnen wonen zonder tocht en schimmel 49 Ventilatieroosters in Isoleren van de zolder Dakramen op zolder Scheuren en voegen in - - ramen boven buitenmuren repareren Andere ramen Afzuiger douche Goede afzuiger keuken Tochtgaten en kieren - - dicht 52 Klimaat neutraal WC en douche (gasloos) (modern sanitair enz.) 53 Dat deze huizen blijven Raamkozijnen vervangen 55 Duurzaamheid Gezond binnenklimaat Meer aangepast aan de tijd waarin wij nu leven 56 Schoon Droog Energiezuinig Nette schone - - achteroms en tuinen 57 Dubbel glas boven Beloopbare vloer op de Zelf al veel gedaan, (vanwege wind en natte vliering maar vliering en trap ramen) zijn heel vervelend 58 Isolatie Dubbel glas boven Bedrading Isolatie Isolatie Dakisolatie Dubbel glas boven Groter voortuintje (verwijderen struiken bij parkeerplaats; doet armoedig aan) Isolatie Isoleren van de woning Dubbel glas boven Isoleren van de zolder Spouwmuurisolatie Houten vloeren Extra schuur

7 BIJLAGE 3 Renoveren of slopen? Nr. Voorkeur Opmerkingen Renovatie Isoleren, want de huizen zijn erg tochtig en je moet goed stoken 3 Nieuwbouw Mits behoud van tuin en achterom voor auto; renovatie is uitstel van executie. 4 Renovatie Prettig wonen met winkels in de buurt. Hele woning net zelf opgeknapt en vernieuwd. Wie draait voor die kosten op, want Patrimonium had hierover niets verteld. 5 Sloop Omdat de woning in slechte staat is (verrotte vloerbalken, geen isolatie, kapot dak, enz. Ook geen zin om weken in de rotzooi te zitten. Ook heb ik een zoon met autisme, die hier niet tegen kan. 6 Renovatie Omdat alles anders gaat worden en de gewenning en de rompslomp eromheen. 7 Renovatie Kunnen we hier blijven wonen. 8 Gelijkwaardige woning 9 Renovatie Door Patrimonium aanbieden met ± dezelfde huurprijs. De woonomgeving is zeer Renovatie Omdat wij zelf de bijkeuken hebben gedaan en de tuinbekleding. 12 Renovatie Fijne buurt waar we prettig wonen. 13 Renovatie??? Ik zit hier best Ik sta open voor sloop mits mijn huur niet omhoog gaat en ik het recht behoud op wonen waar ik wil (omgeving of buurt) + ik wil niet voor verdere hoge kosten opdraaien i.v.m. financiën. 15 Renovatie Het is leuk wonen hier. 16? Prima. 17 Renovatie Omdat wij nog altijd heel fijn wonen. 18 Stationsplein of andere Omdat ik hierna gelijkvloers wil wonen i.v.m. mijn leeftijd. Het liefst blijf ik in deze omgeving wonen of deze wijk, 55 + woning bevalt goed verder. 19 Soortgelijke woning en Omdat een hogere huur niet haalbaar is. huur 20 Renovatie Nog steeds een fijn thuis.hier voelen wij ons veilig en geborgen met onze bostuin met veel vogels.zou verschrikkelijk zijn als dit op de schop gaat. Deze tuin geeft beschutting aan de vogels en neemt alle regen op in de grond. Deze tuin is voor ons. Denk na wat u doet! 21 Renovatie Omdat ik hier graag wil blijven wonen. 22 Moeilijk te zeggen Als een nieuw huis (vergelijkbaar) in eenzelfde tarief zit of iets hoger is voor mij de keus voor nieuwbouw snel gemaakt. Na de aanpassingen zullen de huren neem ik aan sowieso (veel) stijgen ? Tege de tijd dat we hier aan de beurt zijn ben ik (nu 80 jaar) 90 jaar. Ik geloof niet, dat al die plannen dan al klaar zijn. Ik heb hier nog steeds plezier met de buurt en met de buren. Ze helpen mij met van alles. En ik hoop voor al die mensen dat hun wensen uitkomen. Veel succes en de groeten. 25 Renovatie Om de kenmerken van het huis/buurt te behouden. 26 Renovatie Ik denk dat bij sloop de huur voor de nieuwe huizen erg veel hoger zullen zijn. 27 Renovatie Wil niet weg van deze plek Als het moet slopen, Ik blijf er liever zoals het nu is alleen moeten er punten gerenoveerd worden. Wat er allemaal verzaakt is om te maar liever niet renoveren, dat is zoveel als zij het goed willen doen. Waarom moet er nu weer geld in gestoken worden in de kozijnen opknappen en schilderwerk? Dat geld kan toch ook besteed worden aan de renovatie van mijn huis Renoveren! Wij hebben (op eigen kosten) huis zelf veel comfortabeler gebouwd. 32 Sloop zou een nachtmerrie zijn 33 Renovatie Bij sloop gaan we qua huur en tuin enz. er erg op achteruit. 34 Renovatie - 35 Behouden! onze straat aub. 36 Renoveren Als er gesloopt gaat worden dan hoop ik dat de huur niet explosief gaat stijgen. 37 Geen sloop - 38 Sloop Grotere woning en minder tuin. Grotere douche. Alles is oud en aan vervanging toe. 39 Renoveren We hebben heel veel gedaan in het huis in de jaren dat we er wonen, veel tijd en geld in gestoken. Zoals de vloer in de kamer en op zolder geïsoleerd, wastafel in douche geplaatst, in wc pot en tegels vervangen, aanbouw tussen keuken en schuurtje. Ook hebben we een prachtige tuin waar we heerlijk kunnen zitten. 40 Niet slopen Ik woon met veel plezier hier. 41 Wij neigen naar sloop De huizen zijn flink verouderd; er zou heel veel aan veranderd moeten worden wil je qua duurzaamheid op het gewenste nivo komen. 42 Sloop!! Indien terugkeer in nieuwe woning mogelijk is!!! Opmerking 1: er is geen duurzaam wonen te garanderen in de wijk als bovenstaande opmerkingen niet worden gerealiseerd. Pmerking 2: Het is hier fijn wonen, daarom willen wij na eventueel sloop graag terug voor ± dezelfde huur! (Achterstallig onderhoud!!)indien terugkeer in nieuwe woning 43 Renovatie! Ik mogelijk ben tegen is!!! alles Opmerking wat direct 1: er of indirect is geen tot duurzaam (veel) hogere wonen huurprijzen te garanderen leidt. in de wijk als bovenstaande opmerkingen 44 Om hier te blijven wonen Voor het huis en de mooie tuin en de redelijke huur. 45 Nieuwbouw Betere woonvoorziening. Geen tocht en scheven (?). 46 Sloop Omdat de huizen oud zijn, 60 jaar, en niet meer van deze tijd. 47 Renoveren De woningen zijn in slechte staat. Het zou zomaar zo kunnen zijn dat renoveren meer kost. Ik denk niet, dat gasvrij in deze woningen kan. Maar als sloop betekent, dat er meer woningen per m 2 komen: dan renoveren. Ik wil de ruimte tussen woningen houden. Bij sloop vrees ik veel meer woningen op dezelfde grond. 48 Geen sloop en niet verhuizen Krijg nooit meer zo'n plekje als dit. De verhuizing (afschuwelijk). Hogere huurprijs, minder tuin. Heb een hond en twee katten, zie mezelf echt niet op driehoog achter zitten. Lekker renoveren de buurt. Omdat het gewoon bij het plein hoort en hier al het meeste is gedaan. Nieuw dak en pannen en je kan niet alles slopen. Misschien kan Patrimonium ook wel wat verkopen zodat het behouden wordt. Tevens hebben meerdere huizen ook een nieuwe aanbouw geplaatst gehad paar jaar terug. Is toch zonde om tot sloop over te gaan. Sloop dan gedeelte en hergebruik dezelfde stenen om het te behouden gedeelte te restaureren/renoveren!!! Als je gedeelte sloopt en de stenen hergebruikt! wat kan en eigenlijk gewoon moet kun je heel mooi stuk behouden wat aansluit op huidige koopwoningen waar wij aan grenzen. Omdat wij met 2 kinderen niet willen verhuizen. Wij zijn allemaal in deze buurt geboren en opgegroeid. Onze voorkeur gaat uit naar renoveren.omdat wij met 2 kinderen niet willen verhuizen. Wij zijn allemaal in deze buurt geboren en opgegroeid. Onze voorkeur gaat uit naar renoveren. 49 Renoveren Waar moeten wij heen tijdens slopen? Huurprijs? Renovatie Als alle muren, deuren, evt. dakkapel etc. vernieuwd zijn, dan hebben wij nog veel plezier om te wonen hier. 52 Gewoon renovatie Anders worden de woningen weer duurder om in te wonen (huurverhoging). 53 Nergens. Wij willen hier - niet weg! 54 Geen sloop Het is fijn wonen en we willen onder geen beding weg. 55 Moeilijk te zeggen op dit Wat zijn de gevolgen van en impact van het één of het ander. moment 56 Ruimer huis/kleinere - tuin/droge schuur 57 Renovatie Zijn we blij dat alles fijn in orde is. 58 Weet ik niet Als het woongenot maar beter wordt en minder energie ga betalen. 59 Op hetzelfde adres Woon met veel plezier op adres Renovatie Stevigheid van de huizen. Goede bouw. Het Franse Gat moet blijven zoals het is!!! Aub geen nieuwbouw, althans niet nog meer nieuwbouw. Renoveren waar nodig!! 63 Verkoop van de Omdat eigenaren hun huis beter zullen onderhouden en verbeteringen aanbrengen. woningen 64 Maakt mij niet echt uit Als mijn woning goed gerenoveerd is en voldoet aan de normen qua isolatie, zodat de stookkosten naar beneden kunnen en ik het aangenaam warm kan stoken vind ik het prima. 65 Behouden van de Om de unieke sfeer door de historie van de wijk. Unieke volkswijk! woningen 66 Appartement Vanwege financieel; te grote tuin, onderhoud ervan. 67 Seniorenappartement -

ENQUETE VOORTGANG ONDERHOUD FRANSE GAT SP VEENENDAAL; 2018

ENQUETE VOORTGANG ONDERHOUD FRANSE GAT SP VEENENDAAL; 2018 ENQUETE VOORTGANG ONDERHOUD FRANSE GAT SP VEENENDAAL; 2018 Enquête door: Dataverwerking: Vormgeving: SP Veenendaal Hennie Horn Jan Breur Enquête uitgevoerd in januari/februari 2018 Enquête Patrimonium

Nadere informatie

Bewonersavond d.d. 7 maart 2017

Bewonersavond d.d. 7 maart 2017 Bewonersavond d.d. 7 maart 2017 Willem Klooslaan: even nrs. 2-48 Akkerhof : nrs. 1,2,3,4,5 en nrs 33-56 Hoflaan: oneven nummers 1-99 Weidehof: nrs 1,2,3,4,5 Wat staat er in deze presentatie? Wat hebben

Nadere informatie

Eengezinswoningen en multifunctionele woningen

Eengezinswoningen en multifunctionele woningen De Horst, Struweel, Fazantendrift, Fazantendrift + Patrijzenstraat, Nimrodstraat + Nimrodstraat Wissel De Roedel, De Lavei, De Jachthoorn, De Brakken, St.Hubertusplaats Te TOLLEBEEK Behandeld door: mevrouw

Nadere informatie

Behandeld door Datum: Onderwerp Doel van de avond Alle feiten op een rij Onderhoudsvarianten voor de woning Groepsgesprek Hoe gaan we nu verder?

Behandeld door Datum: Onderwerp Doel van de avond Alle feiten op een rij Onderhoudsvarianten voor de woning Groepsgesprek Hoe gaan we nu verder? Bossulaan- Klipperstraat- Barkstraat en Schouwstraat- Schoenerstraat, Botterstraat, Punterstraat- Aakstraat, Zuiderkade- C.Dirkszstraat, C.Dirkszplein, Koggestraat, Botterstraat, Zuiderkade, Jolstraat,

Nadere informatie

Checklist woningbezichtiging Onderhandelmakelaar

Checklist woningbezichtiging Onderhandelmakelaar Checklist woningbezichtiging Onderhandelmakelaar Datum: Adres: Postcode: Bouwjaar: Vraagprijs: Woning Oppervlakte totaal: m 2 Oppervlakte woning: m 2 Oppervlakte achtertuin: m 2 Oppervlakte voortuin: m

Nadere informatie

ZWARTBOEK DE PUNT EEN VERZAMELING VAN ONDERHOUDSKLACHTEN IN DE VOGELBUURT

ZWARTBOEK DE PUNT EEN VERZAMELING VAN ONDERHOUDSKLACHTEN IN DE VOGELBUURT ZWARTBOEK DE PUNT EEN VERZAMELING VAN ONDERHOUDSKLACHTEN IN DE VOGELBUURT BEWONERS VOGELBUURT & SP AMSTERDAM OKTOBER 2017 Inleiding In Amsterdam-Noord ligt De Punt, het meest noordelijke deel van de Vogelbuurt.

Nadere informatie

Bewonersavond d.d. 7 maart Hoflaan oneven , Weidehof nrs 33-56

Bewonersavond d.d. 7 maart Hoflaan oneven , Weidehof nrs 33-56 Bewonersavond d.d. 7 maart 2017 Hoflaan oneven 101-167, Weidehof nrs 33-56 Wat staat er in deze presentatie? Wat hebben we van u gehoord? Wat zijn de voorgenomen plannen? Wanneer willen we dat doen en

Nadere informatie

Checklist huis bezichtigen

Checklist huis bezichtigen Checklist huis bezichtigen Een bezichtiging kan erg snel gaan, waardoor u niet alles goed ziet. Het is daarom verstandig om meerdere keren te kijken. Ook praktisch: neem een meetlint, een pen, een potlood

Nadere informatie

SP-onderzoek naar de woningen op de Ter Braaklaan, Schaerweijdelaan en Vestdijklaan

SP-onderzoek naar de woningen op de Ter Braaklaan, Schaerweijdelaan en Vestdijklaan SP-onderzoek naar de woningen op de Ter Braaklaan, Schaerweijdelaan en Vestdijklaan De SP-Zeist heeft eind 2012 / begin 2013 onderzoek gedaan in en rond de Ter Braaklaan. Dit naar aanleiding van klachten

Nadere informatie

Woonwensen analyse UW GEGEVENS. Naam:. Adres:... Huisnummer:. Uit hoeveel personen bestaat uw huishouden?... volwassenen en... kinderen. Naam:...

Woonwensen analyse UW GEGEVENS. Naam:. Adres:... Huisnummer:. Uit hoeveel personen bestaat uw huishouden?... volwassenen en... kinderen. Naam:... Naam:. Adres:... Huisnummer:. Telefoonnr.:.. E-mailadres:... Uit hoeveel personen bestaat uw huishouden?... volwassenen en.... kinderen Woonwensen analyse UW GEGEVENS Naam:... Adres:... Huisnummer:...

Nadere informatie

Bezichtig jouw droomwoning

Bezichtig jouw droomwoning Bezichtig jouw droomwoning Alsof je het al aaaren doet! Adres: Datum: Bouwar huis: Vraagprijs: Jouw maximale budget: (tip: vergeet de 2% overdrachtsbelasting niet) Is dit echt jouw droomwoning of toch

Nadere informatie

ENQUETE SPOORBUURT. 1. Woonsituatie. Werkgroep Spoorbuurt Laagbouw Werkgroep Spoorbuurt Beneden-bovenwoningen Opmerkingen Werkgroepen

ENQUETE SPOORBUURT. 1. Woonsituatie. Werkgroep Spoorbuurt Laagbouw Werkgroep Spoorbuurt Beneden-bovenwoningen Opmerkingen Werkgroepen ENQUETE SPOORBUURT Werkgroep Spoorbuurt Laagbouw Werkgroep Spoorbuurt Beneden-bovenwoningen Opmerkingen Werkgroepen Delen Enquête: 1. Woonsituatie 2. Wijk Opzet 3. Wijk Beschermd Stadsgezicht 4. Woning

Nadere informatie

Huurdersraadpleging. Huurders in Pekela. 9 juli 2019 Jurriën Schuurman. Huurdersraadpleging Huurders in Pekela

Huurdersraadpleging. Huurders in Pekela. 9 juli 2019 Jurriën Schuurman. Huurdersraadpleging Huurders in Pekela Huurdersraadpleging Huurders in Pekela 9 juli 2019 Jurriën Schuurman 1 uitgever Woonbond Kennis- en Adviescentrum Postbus 28589 1001 AD Amsterdam 020-551 77 00 info@wka-centrum.nl www.wka-centrum.nl.nl

Nadere informatie

Presentatie Renovatieplannen Bilderdijkstraat / Da Costastraat

Presentatie Renovatieplannen Bilderdijkstraat / Da Costastraat Programma van vanavond: Inleiding Renovatieplan/werkzaamheden - pauze - Woonlasten Sociaal plan Vragen Inleiding Inleiding: Samenwerking heeft in 2011 aangekondigd de badkamer, de keuken en het toilet

Nadere informatie

Vinkenbaan/Mussenpad/Geelgorsstraat/Mezenpad/ Merelstraat/Tapuitstraat

Vinkenbaan/Mussenpad/Geelgorsstraat/Mezenpad/ Merelstraat/Tapuitstraat Vinkenbaan/Mussenpad/Geelgorsstraat/Mezenpad/ Merelstraat/Tapuitstraat Inhoudsopgave Waarom...3 Wat...3 Percentage ingevulde enquêtes per straat...3 Conclusie...4 Renovatie...4 Sloop/nieuwbouw...4 Aanbevelingen

Nadere informatie

TRANSVORM SCENARIO S FASE 2 & FASE 3 STAATSLIEDENBUURT SLIEDRECHT. 11 januari 2018

TRANSVORM SCENARIO S FASE 2 & FASE 3 STAATSLIEDENBUURT SLIEDRECHT. 11 januari 2018 TRANSVORM SCENARIO S FASE 2 & FASE 3 STAATSLIEDENBUURT SLIEDRECHT DOEL PRESENTATIE VOORSTELRONDE WERKZAAMHEDEN TOT NU TOE HUIDIGE STAAT WONINGEN EISEN EN WENSEN KLANKBORDGROEP UITGANGSPUNTEN VANUIT TABLIS

Nadere informatie

Bezichtig jouw droomwoning

Bezichtig jouw droomwoning checklist Bezichtig jouw droomwoning Is dit echt jouw droomwoning of toch niet? Met deze checklist weet je zeker dat je tijdens de bezichtiging niks over het hoofd ziet of vergeet. Veel kijkplezier! Adres:

Nadere informatie

Checklist beoordelen woning

Checklist beoordelen woning Checklist beoordelen woning versie mei 2012 Algemeen Zijn er tekeningen van de woning? Zijn dit alleen indelingstekeningen of ook bouwkundige en constructieve tekeningen? Hoe recent zijn de tekeningen?

Nadere informatie

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u!

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u! energie besparen = woonlasten verlagen VRAGEN? Bent u geïnteresseerd in één van de mogelijkheden die in deze brochure zijn beschreven, heeft u nog vragen of wilt u meer weten over de kosten? Vul dan het

Nadere informatie

Warm & energiezuinig wonen!

Warm & energiezuinig wonen! Warm & energiezuinig wonen! Informatiebrochure Voorstel voor het verbeteren van uw huis aan de Karekietstraat, de Piersonstraat en De Savornin Lohmansstraat in Brummen. De 22 huizen aan de Karekietstraat,

Nadere informatie

Bewonersavond Bosveld druk bezocht

Bewonersavond Bosveld druk bezocht jaargang 1 nummer 1 In dit nummer Bewonersavond druk bezocht Start werkgroep Werkgroep praat en denkt mee Werkzaamheden renovatie Wisselwoning Planning Bewonersinbreng aanbesteding Huurverhoging na renovatie?

Nadere informatie

BEETHOVENLAAN 62 SCHAGEN 252.500 k.k. www.beethovenlaan62.nl Beethovenlaan 62, Schagen Een karakteristieke erkerwoning met tuindeuren, open keuken, 4 slaapkamers, moderne badkamer en heerlijke zongerichte

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012

VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012 VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012 Algemene vragen Waarom kiest Portaal voor renovatie en niet voor sloop? Op het moment dat Portaal een afweging maakt voor renovatie of sloop wordt

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning!

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Verbeteringen aan uw woning Condens aan de buitenkant: Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! De verbeteringen die we hebben doorgevoerd verschillen per woning,

Nadere informatie

Zelf veranderingen aanbrengen ( klusrecht ) Veranderen onder voorwaarden Let ook op overheidsregels Staat de door u geplande verandering niet

Zelf veranderingen aanbrengen ( klusrecht ) Veranderen onder voorwaarden Let ook op overheidsregels Staat de door u geplande verandering niet Klusrecht Zelf veranderingen aanbrengen ( klusrecht ) Aan de binnenzijde van uw gehuurde woning mag u veranderingen en toevoegingen aanbrengen, onder de voorwaarde dat deze zonder noemenswaardige kosten

Nadere informatie

Gezond wonen. Vocht en schimmel voorkomen. r Handig stappenplan. r Oplossingen in uw woning.

Gezond wonen. Vocht en schimmel voorkomen.   r Handig stappenplan. r Oplossingen in uw woning. Gezond wonen Vocht en schimmel voorkomen r Handig stappenplan r Oplossingen in uw woning r Slim verwarmen www.vestia.nl/gezondwonen Inhoud 2 Elke woning is anders 2 4 6 4 Handig stappenplan voor elke dag

Nadere informatie

Stap in de vernieuwing van de wijk

Stap in de vernieuwing van de wijk Stap in de vernieuwing van de wijk Samen kijken naar de beste aanpak voor uw woning Van verouderd naar eigentijds en fijn wonen Resultaten onderzoek Intermaris wil voor de toekomst weten waar de mogelijkheden

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden

Energiebesparende werkzaamheden Energiebesparende werkzaamheden J. Schimmelstraat 1 t/m 23 (oneven) Smidtstraat 2 t/m 20 (even) Dubelaarstraat 1 t/m 23 (even) Dubelaarstraat 2 t/m 24 (oneven) Dobbestraat 2 t/m 16 (even) 24 januari 2019

Nadere informatie

Vragenlijst onderhoud H.A. Schreuderstraat

Vragenlijst onderhoud H.A. Schreuderstraat Naam: Huisnummer: (Als u de enquête liever anoniem invult mag dit ook!) Rabe Wilt u een kruisje zetten in de kolom die voor u van toepassing is? Slechts één kruisje per regel! Vragenlijst onderhoud Kunststof

Nadere informatie

ALLES-IN-HUIS VOOR NUL OP DE METER ALLES-IN-HUIS. Zonnepanelen. Nieuw dak. Warmtepomp. Isolerend glas. Nieuwe gevel. WTW-installatie.

ALLES-IN-HUIS VOOR NUL OP DE METER ALLES-IN-HUIS. Zonnepanelen. Nieuw dak. Warmtepomp. Isolerend glas. Nieuwe gevel. WTW-installatie. ALLES-IN-HUIS Zonnepanelen Warmtepomp WTW-installatie Niewe kozijnen Nieuw dak Isolerend glas Nieuwe gevel Nieuwe deuren ALLES-IN-HUIS VOOR NUL OP DE METER ALLES-IN-HUIS VOOR NUL OP DE METER Je woning

Nadere informatie

Rapportage over de kwaliteit van het wonen in het huizenblok Molukkenstraat, Soendastraat, Bilitonstraat en Madurastraat

Rapportage over de kwaliteit van het wonen in het huizenblok Molukkenstraat, Soendastraat, Bilitonstraat en Madurastraat Rapportage over de kwaliteit van het wonen in het huizenblok Molukkenstraat, Soendastraat, Bilitonstraat en Madurastraat December 2012 Inleiding In de loop van dit jaar heeft de SP Amsterdam Oost met bewoners

Nadere informatie

WONEN IN OUDE HUURWONINGEN BREUKELEN. een onderzoek van de SP Hulpdienst naar de staat van de oude huurwoningen in de wijk Breukelen

WONEN IN OUDE HUURWONINGEN BREUKELEN. een onderzoek van de SP Hulpdienst naar de staat van de oude huurwoningen in de wijk Breukelen WONEN IN OUDE HUURWONINGEN BREUKELEN een onderzoek van de SP Hulpdienst naar de staat van de oude huurwoningen in de wijk Breukelen april 2009 Inhoudsopgave Pagina Inleiding 3 Uitkomsten en analyse standaardvragen

Nadere informatie

Veel woonplezier. Zaagmolenweg 58 Beek en Donk. e 179.500,- k.k. Opvallend actief! tel. 0492-363038

Veel woonplezier. Zaagmolenweg 58 Beek en Donk. e 179.500,- k.k. Opvallend actief! tel. 0492-363038 Zaagmolenweg 58 Beek en Donk Veel woonplezier MIJN MISSIE: U HELPEN BIJ HET REALISEREN VAN WOONWENSEN EN ECHTE DROMEN Een kasteeltje. Grote leefkeuken en tuin voor de verdiende ontspanning? Dat verdient

Nadere informatie

Bentismaheerd 154, Groningen

Bentismaheerd 154, Groningen Bentismaheerd 154, Groningen Kenmerken Overdracht Vraagprijs 137.500 k.k. Aangeboden sinds 27-03-2017 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering 0 Indeling

Nadere informatie

WAAROM ALLES-IN-HUIS?

WAAROM ALLES-IN-HUIS? WAAROM ALLES-IN-HUIS? ONTWIKKELD VOOR JOU Het Alles-in-Huis pakket is ontwikkeld met jou, de bewoner, als uitgangspunt. Een voorbeeld, wij weten dat veel mensen s nachts slapen met hun raam open. Daarom

Nadere informatie

BOVENDIEPEN 27 ZUIDLAREN 399.000 k.k. www.bovendiepen27.nl Bovendiepen 27, Zuidlaren Op een mooie en rustige plek in het prachtige brinkdorp Zuidlaren gelegen, fraaie geheel geïsoleerde bungalow (energielabel

Nadere informatie

Bewoners bijeenkomst Marknesse 2 e bijeenkomst: datum 22 oktober uur

Bewoners bijeenkomst Marknesse 2 e bijeenkomst: datum 22 oktober uur Bewoners bijeenkomst Marknesse 2 e bijeenkomst: datum 22 oktober 19.30-22.00 uur Doel van de bijeenkomst: 1) U informeren over de status van het participatie traject? 2) planning participatie 3) Wat is

Nadere informatie

Woononderzoek De Eng. Dalweg 81-175 en Rubenslaan 85-125

Woononderzoek De Eng. Dalweg 81-175 en Rubenslaan 85-125 Woononderzoek De Eng Dalweg 81-175 en Rubenslaan 85-125 December 2011 Inleiding Op dit moment denkt Portaal na over de toekomst van acht flats in de Soester wijk De Eng. Het zijn flats die begin jaren

Nadere informatie

NOORDERSINGEL 21 HOOGEZAND 324.000 k.k. www.noordersingel21.nl Noordersingel 21, Hoogezand Wonen op een van de mooiste plekjes van Hoogezand, het "vijverrijke" Oosterpark, met een geweldig uitzicht over

Nadere informatie

ZWARTBOEK LAAT ONZE HUIZEN NIET VERKROTTEN ONDERZOEK NAAR DE HUIZEN IN EEN DEEL VAN DE KRUISKAMP

ZWARTBOEK LAAT ONZE HUIZEN NIET VERKROTTEN ONDERZOEK NAAR DE HUIZEN IN EEN DEEL VAN DE KRUISKAMP ZWARTBOEK LAAT ONZE HUIZEN NIET VERKROTTEN ONDERZOEK NAAR DE HUIZEN IN EEN DEEL VAN DE KRUISKAMP Dit zwartboek bevat de uitkomsten van een bewonersonderzoek in een deel van de Kruiskamp in Den Bosch,

Nadere informatie

Huurderwerkgroep Marknesse bijeenkomst 2: datum 15 oktober 15.00-17.00 uur

Huurderwerkgroep Marknesse bijeenkomst 2: datum 15 oktober 15.00-17.00 uur Huurderwerkgroep Marknesse bijeenkomst 2: datum 15 oktober 15.00-17.00 uur Doel van de bijeenkomst: 1) U informeren over de status van het participatie traject? 2) planning participatie 3) Wat is er allemaal

Nadere informatie

95 PéGé woningen De Ooi

95 PéGé woningen De Ooi 95 PéGé woningen De Ooi 52 rode woningen 43 blauwe woningen 95 PéGé woningen De Ooi Agenda: Visie en ambitie. Huurders en doelgroep. Vastgoedstrategie. Bewoners enquête 2015 Kwaliteit. Mogelijkheden en

Nadere informatie

DE KOLK 5 SPIJKERBOOR

DE KOLK 5 SPIJKERBOOR DE KOLK 5 SPIJKERBOOR 269.000 k.k. www.dekolk5.nl De Kolk 5, Spijkerboor Let op: We hebben een restyle foto laten maken om te laten zien wat het e ect is van een wijziging van vloer en verwijdering van

Nadere informatie

HUURDERS WOONFRIESLAND STAVOREN AAN HET WOORD RAPPORTAGE VAN DE HUURENQUÊTE IN STAVOREN

HUURDERS WOONFRIESLAND STAVOREN AAN HET WOORD RAPPORTAGE VAN DE HUURENQUÊTE IN STAVOREN HUURDERS WOONFRIESLAND STAVOREN AAN HET WOORD RAPPORTAGE VAN DE HUURENQUÊTE IN STAVOREN Januari 2014 Inleiding Sinds de verzelfstandiging van de woningcorporaties is er veel gebeurd. Woningcorporaties

Nadere informatie

Onderhoud van de woning. Wie doet wat?

Onderhoud van de woning. Wie doet wat? Onderhoud van de woning. Wie doet wat? Wie doet wat Bij een huurwoning hebben de huurder en de verhuurder allebei verplichtingen op het gebied van onderhoud. De verhuurder moet zorgen dat de woning in

Nadere informatie

Fazantenlaan 6, Veere

Fazantenlaan 6, Veere Fazantenlaan 6, Veere Kenmerken Overdracht Vraagprijs 589.000 k.k. Aangeboden sinds 26-11-2018 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering 0 Indeling Aantal

Nadere informatie

Onderhoudsproblemen in de Dobbebuurt

Onderhoudsproblemen in de Dobbebuurt Onderhoudsproblemen in de Dobbebuurt Een inventarisatie van de klachten december 2015 2 Inhoudsopgave Inleiding p. 5 Overzicht van de klachten p. 7 Vochtproblemen, schimmel en houtrot p. 7 Toch en verdere

Nadere informatie

vlaskuilseweg-36/

vlaskuilseweg-36/ http://www.funda.nl/koop/maria-hoop/huis-85180987- vlaskuilseweg-36/ 226.380 euro koopprijs incl. kosten koper Uitgangspunt aankoopprijs 200.000 euro incl. kosten koper Opbrengst verkoop van 13000 m2 landbouwgrond

Nadere informatie

Pijlhovestraat 19, Enschede

Pijlhovestraat 19, Enschede Pijlhovestraat 19, Enschede Kenmerken Overdracht Vraagprijs 192.500 k.k. Aangeboden sinds 27-07-2017 Conditie Kosten koper Waarborgsom 19.250 Bankgarantie nee Ontbindende voorwaarden financiering nee Indeling

Nadere informatie

Klantenpanel Denk mee met Rentree. Resultaten Thema (1): Duurzaamheid

Klantenpanel Denk mee met Rentree. Resultaten Thema (1): Duurzaamheid Klantenpanel Denk mee met Rentree Resultaten Thema (): Duurzaamheid september 08 . Hoe belangrijk vindt u duurzaamheid en energiezuinigheid? 60% 50% 40% 30% 0% 0% 0% 53% 39% 6% 0% % n=3 5%. Wilt u graag

Nadere informatie

Jan van Riebeecklaan 111, Gouda

Jan van Riebeecklaan 111, Gouda Jan van Riebeecklaan 111, Gouda Kenmerken Overdracht Vraagprijs 250.000 k.k. Aangeboden sinds 22-08-2018 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering 0 Indeling

Nadere informatie

De feiten over uw woning

De feiten over uw woning De feiten over uw woning spindiagram van uw woning Kosten & baten 1 Verhuurbaarheid 0-1 Techniek Comfort Leefbaarheid Score per woonblok Eengezins gemiddeld ALGEMEEN PMC-81544 Woning Gemiddelde in de dorpen

Nadere informatie

De feiten over uw woning

De feiten over uw woning De feiten over uw woning De feiten over uw woning spindiagram van uw woning Kosten & baten 1 Verhuurbaarheid 0-1 Techniek Comfort Leefbaarheid Score per woonblok Eengezins gemiddeld ALGEMEEN PMC-83513

Nadere informatie

Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding

Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding Algemene vragen De vakantieperiode begint nu, kunnen we het niet wat rustiger aan doen, om iedereen de gelegenheid

Nadere informatie

Jozef Israëlsstraat 51, Nijmegen

Jozef Israëlsstraat 51, Nijmegen Jozef Israëlsstraat 51, Nijmegen Kenmerken Overdracht Vraagprijs 559.000 k.k. Aangeboden sinds 27-09-2018 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering 0 Indeling

Nadere informatie

BRIGANTIJN 19 ALKMAAR

BRIGANTIJN 19 ALKMAAR BRIGANTIJN 19 ALKMAAR 259.500 k.k. www.brigantijn19.nl Brigantijn 19, Alkmaar Bent u op zoek naar een ruime eengezinswoning met als verrassing achter de woning een 16 meter diepe achtertuin met prachtige

Nadere informatie

Omschrijving (per categorie, alfabetisch) 1 2 3 4 5 6 A ALGEMEEN

Omschrijving (per categorie, alfabetisch) 1 2 3 4 5 6 A ALGEMEEN A ALGEMEEN Aansluitingen Aardlekschakelaar Gekeurd door erkend installateur. Airco (buitenunit) Elektra (uitbreiding groepen) Gekeurd door erkend installateur. Elektra berging Gekeurd door erkend installateur.

Nadere informatie

Wilhelminalaan 56, Giessenburg

Wilhelminalaan 56, Giessenburg Wilhelminalaan 56, Giessenburg Kenmerken Overdracht Vraagprijs 279.000 k.k. Aangeboden sinds 24-04-2018 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering 0 Indeling

Nadere informatie

ESWEG 30 ZUIDLAREN k.k.

ESWEG 30 ZUIDLAREN k.k. ESWEG 30 ZUIDLAREN 495.000 k.k. www.esweg30.nl Esweg 30, Zuidlaren Deze unieke vrijstaande woonboerderij met 5 slaapkamers (bouwjaar 1910) is gelegen in het centrum van Zuidlaren en in het bezit van zonnepanelen,

Nadere informatie

WOLKENDEK 16 DE MEERN

WOLKENDEK 16 DE MEERN WOLKENDEK 16 DE MEERN 399.000 k.k. www.wolkendek16.nl Omschrijving Deze zeer goed onderhouden, uitgebouwde en strak afgewerkte 2-onder-1-kapwoning is gelegen in de rustige woonwijk 't Weer. De woning biedt

Nadere informatie

Samen naar een vernieuwde, duurzame Bloemwijk

Samen naar een vernieuwde, duurzame Bloemwijk Samen naar een vernieuwde, duurzame Bloemwijk Programma vanavond 1 Woonbond / klankbordgroep Marieke van den Helder 2 Constructief onderzoek Maurizio Martina 3 Bevindingen Woonbond Siem Goede 4 Gevolgen

Nadere informatie

De feiten over uw woning

De feiten over uw woning De feiten over uw woning De feiten over uw woning spindiagram van uw woning Kosten & baten 1 Verhuurbaarheid 0-1 Techniek Comfort Leefbaarheid Score per woonblok Eengezins gemiddeld ALGEMEEN PMC-83513

Nadere informatie

Samenvatting bijeenkomsten Vernieuwingsbuurten Geuzenveld-Slotermeer

Samenvatting bijeenkomsten Vernieuwingsbuurten Geuzenveld-Slotermeer Samenvatting bijeenkomsten Vernieuwingsbuurten Geuzenveld-Slotermeer Tijdens drie bijeenkomsten in november is bij bewoners en belanghebbenden opgehaald wat hun wensen en zorgen zijn over de voorstellen

Nadere informatie

A Aanrecht en bovenkastjes reparaties laden, scharnieren en sluitingen q 1

A Aanrecht en bovenkastjes reparaties laden, scharnieren en sluitingen q 1 Onderhoud ABC - wie onderhoudt wat? Huurder A Aanrecht en bovenkastjes reparaties laden, scharnieren en sluitingen q 1 Rentree Afvoeren reparatie afvoeren van aanrecht, wastafel, wasmachine, douche, gootsteen

Nadere informatie

ZAV-wijzer. Overzicht mogelijke veranderingen. onderhoud bij een volgende huurder. Goedkeuringsrapport of nota nodig. Geen toestemming en mag niet

ZAV-wijzer. Overzicht mogelijke veranderingen. onderhoud bij een volgende huurder. Goedkeuringsrapport of nota nodig. Geen toestemming en mag niet Aan- en verbouw van de woning Aanbouw/bijkeuken aan woning Ja Ja 4500,- 20 1 Ja Ontwerp en uitvoering in overleg met Volksbelang Afdak of luifel aanbrengen aan woning Ja Nee - - 3 Nee Bij alleen overname

Nadere informatie

TE KOOP. Sabelpootlaan K.K PJ Barneveld

TE KOOP. Sabelpootlaan K.K PJ Barneveld Sabelpootlaan 31 3772 PJ Barneveld TE KOOP 395.000 K.K. Sabelpootlaan 31 3772 PJ Barneveld Inleiding In Barneveld staat deze prachtige, moderne en ruime 6-KAMER HOEK-/GEZINSWONING (5 slaapkamers). De woning

Nadere informatie

Burgemeester van de Stadtstraat 73, Zaandam

Burgemeester van de Stadtstraat 73, Zaandam Burgemeester van de Stadtstraat 73, Zaandam Kenmerken Overdracht Vraagprijs 265.000 k.k. Aangeboden sinds 18-01-2019 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering

Nadere informatie

Spelregels bij woningaanpassingen

Spelregels bij woningaanpassingen Spelregels bij woningaanpassingen In dit overzicht staan verschillende woningaanpassingen. Bij iedere aanpassing is aangeven of u toestemming nodig heeft en of de aanpassing in de woning kan blijven als

Nadere informatie

Algemene informatie. Opname. Overlast. Planning. Asbestinventarisatie. Werken in een bewoond huis

Algemene informatie. Opname. Overlast. Planning. Asbestinventarisatie. Werken in een bewoond huis Algemene informatie Opname In de komende periode maakt de woonconsulent met u een persoonlijke afspraak voor de opname in uw woning. De uitvoerder komt bij u langs om de opname te doen, hij bekijkt enkele

Nadere informatie

Kenmerken Overdracht Indeling Tuin

Kenmerken Overdracht Indeling Tuin Speenkruid 2, Odijk Kenmerken Overdracht Vraagprijs 410.000 k.k. Aangeboden sinds 10-10-2018 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering 0 Indeling Aantal

Nadere informatie

HUNZEWEG 13C DE GROEVE

HUNZEWEG 13C DE GROEVE HUNZEWEG 13C DE GROEVE 400.000 k.k. www.hunzeweg13c.nl Hunzeweg 13c, De groeve Onder de rook van Zuidlaren, ingebed tussen het natuurgebied Tusschenwater en het Zuidlaardermeer, ligt deze recent gebouwde,

Nadere informatie

Te koop Vrijstaande woning met carport, schuur en schitterende tuin

Te koop Vrijstaande woning met carport, schuur en schitterende tuin Langeweg 11 Postbus 1166 3260 AD Oud-Beijerland Tel: 0186-634200 Fax: 0186-634276 Te koop Vrijstaande woning met carport, schuur en schitterende tuin Pieter Abelszstraat 15 3297 EL Puttershoek Algemeen

Nadere informatie

Strausslaan 25, Groningen

Strausslaan 25, Groningen Strausslaan 25, Groningen Kenmerken Overdracht Vraagprijs 199.000 k.k. Aangeboden sinds 10-10-2018 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering 0 Indeling

Nadere informatie

Bespaar op energie én uw woonlasten samen met Woonpartners

Bespaar op energie én uw woonlasten samen met Woonpartners ENERGIE ZUINIGER WONEN! Bespaar op energie én uw woonlasten samen met Woonpartners 1 Energiebesparingsproject Energie besparen is een zaak van iedereen. Daarom investeert Woonpartners samen met haar huurders

Nadere informatie

NIEUWEWEG 209 VEENENDAAL. Restyle

NIEUWEWEG 209 VEENENDAAL. Restyle NIEUWEWEG 209 VEENENDAAL Restyle INTRO Unieke kans! Deze woning op een ruim perceel van ca. 325 m 2 gelegen leent zicht uitstekend voor een gezin met behoefte aan veel tuin, de kleine zelfstandige en

Nadere informatie

Overzicht van veranderingen in of aan de woning - een toelichting-

Overzicht van veranderingen in of aan de woning - een toelichting- Overzicht van veranderingen in of aan de woning - een toelichting- In dit overzicht staan verschillende woningaanpassingen. Bij iedere aapassing is aangegeven of u toestemming nodig heeft en of de aanpassing

Nadere informatie

ZETSTEE 99 ZUIDLAREN k.k.

ZETSTEE 99 ZUIDLAREN k.k. ZETSTEE 99 ZUIDLAREN 389.000 k.k. www.zetstee99.nl Zetstee 99, Zuidlaren Let op: er zijn restylefoto's gemaakt om te laten zien hoe de living op een heel eenvoudige manier een metamorfose verkrijgt. Andere

Nadere informatie

Medanstraat EC UTRECHT (LOMBOK)

Medanstraat EC UTRECHT (LOMBOK) Medanstraat 1 - UTRECHT Medanstraat 1 3531 EC UTRECHT (LOMBOK) VERKOCHT 103m 2 030-2100401 info@rvlmakelaars.nl ADRES KANTOOR Prins Hendriklaan 44 3583 EN, UTRECHT OMSCHRIJVING Goed onderhouden, comfortabele

Nadere informatie

ASTERSTRAAT 43 OSS 295.000 k.k. www.asterstraat43.nl Asterstraat 43, Oss Prachtig totaal gerenoveerde/gemoderniseerde (2017) jaren '30 woning met tuin op zonzijde Het is ongetwijfeld een van de meest karakteristieke

Nadere informatie

Het Nachtegaalplein e.o. slopen of niet?

Het Nachtegaalplein e.o. slopen of niet? Het Nachtegaalplein e.o. slopen of niet? Wat vinden de bewoners? SP Afdeling Nijmegen juli 2005 SP eerste weg links SP afdeling Nijmegen, Molenweg 95, 6543 VA Nijmegen T (024) 322 93 88 E nijmegen@sp.nl

Nadere informatie

HERENBOSSTRAAT 4 SCHAGEN 465.000 k.k. www.herenbosstraat4.nl Herenbosstraat 4, Schagen Vrijstaand en gelijkvloers wonen, praktijk of kantoor aan huis, 5 kamers, luxe keuken, royale badkamer, dakterras,

Nadere informatie

Eindhoven, 12 april 2016

Eindhoven, 12 april 2016 NOTITIE BEWONERSWENSEN Bewonersinput voor de renovatie van de complexen 107/109; Bethlehemweg, D. van Leijdenweg, Gijzenhoekweg en Middellandweg in Oostvoorne. Eindhoven, 12 april 2016 Op dinsdag 8 maart

Nadere informatie

Versterken naar nul-op-de-meter

Versterken naar nul-op-de-meter Versterken naar nul-op-de-meter Inhoudsopgave 1. Goed wonen voor iedereen... 2 2. Ons plan in tien stappen 3 3. Nul-op-de-meter: wat is dat? 4 4. Hoe doen we dat? 5 5. Wat kost dat? 6 2 1. Goed wonen voor

Nadere informatie

Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 13 t/m 33b

Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 13 t/m 33b Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 13 t/m 33b 1 Inhoudsopgave 1. Zuiniger en comfortabeler 3 2. Wat gaat er precies gebeuren? 4 2.1

Nadere informatie

Bewonersavond Van Hornstraat - Dufourstraat. Donderdag 8 juni, u

Bewonersavond Van Hornstraat - Dufourstraat. Donderdag 8 juni, u Bewonersavond Van Hornstraat - Dufourstraat Donderdag 8 juni,19.30-21.00u Voorstellen Judith van Mil St. Joseph Sancha Schuurs St. Joseph Bram Hendriks KnaapenGroep Jesse Vermeer KnaapenGroep Plan voor

Nadere informatie

KON. BEATRIXSTRAAT 47 NUNSPEET 349.500 k.k. www.koninginbeatrixstraat47.nl Omschrijving Echt aan de rand van de woonwijk t Hul staat deze uitstekend onderhouden VRIJSTAANDE WONING MET GARAGE op een besloten

Nadere informatie

Timmer en Timmer Makelaars Dorpsstraat 8 6871 AL RENKUM Tel: 0317-319114 Fax: 0317-315667. Eekwal 3 RENKUM. Vraagprijs 185.000,= k.k.

Timmer en Timmer Makelaars Dorpsstraat 8 6871 AL RENKUM Tel: 0317-319114 Fax: 0317-315667. Eekwal 3 RENKUM. Vraagprijs 185.000,= k.k. Eekwal 3 RENKUM Vraagprijs 185.000,= k.k. In een kindvriendelijke wijk gelegen, goed onderhouden eengezinswoning, type TUSSENWONING met eigen carport, aangebouwde stenen berging en een op het zuid-westen

Nadere informatie

Waarom wordt flat 11 opgeknapt?

Waarom wordt flat 11 opgeknapt? Waarom wordt flat 11 opgeknapt? Waarom renovatie/groot onderhoud van flat 11? Flat 11 - Prinses Margrietlaan te Kerkebosch Zeist De flat is uit de jaren 60 en heeft een opknapbeurt nodig. 17520. Voorlopig

Nadere informatie

Woonwensenonderzoek Jericho De Alliantie, Amersfoort. Utrecht, 16 juli 2018

Woonwensenonderzoek Jericho De Alliantie, Amersfoort. Utrecht, 16 juli 2018 Woonwensenonderzoek Jericho De Alliantie, Amersfoort Utrecht, 16 juli 2018 Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de Alliantie. Copyright 2018, Labyrinth Onderzoek & Advies Amerikalaan 199 3526

Nadere informatie

Eiberplantsoen 51, Groot-Ammers

Eiberplantsoen 51, Groot-Ammers Eiberplantsoen 51, Groot-Ammers Kenmerken Overdracht Vraagprijs 259.000 k.k. Aangeboden sinds 25-03-2019 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering nee Indeling

Nadere informatie

Bewonersavond van Hornstraat e.o. Woensdag 22 maart u

Bewonersavond van Hornstraat e.o. Woensdag 22 maart u Bewonersavond van Hornstraat e.o. Woensdag 22 maart 19.30-21.00u Voorstellen Judith van Mil St. Joseph Sancha Schuurs St. Joseph Bram Hendriks KnaapenGroep Brechje Lubse KnaapenGroep Marèn van Duuren De

Nadere informatie

EigenWijs Verbouwen Van een huis uw eigen thuis maken

EigenWijs Verbouwen Van een huis uw eigen thuis maken EigenWijs Verbouwen Van een huis uw eigen thuis maken EigenWijs Verbouwen Van een huis uw eigen thuis maken. Het kán, ook als u huurt! Een nieuwe keuken, badkamer of een houten vloer. Veranderingen die

Nadere informatie

Jasmijnlaan 50, Oudenbosch

Jasmijnlaan 50, Oudenbosch In groene woonwijk nabij winkels en alle voorzieningen treft u deze opvallend ruime tussenwoning met mooi aangelegde tuin Jasmijnlaan 50, Oudenbosch NU TE KOOP Ruime woning met 4 slaapkamers Grote jaren

Nadere informatie

Inhoudsopgave werkboek:

Inhoudsopgave werkboek: Inhoudsopgave werkboek: 1. Gegeven: Een pand in de verkoop / aankoop. 1 2. Groepsopdracht 1 - HC Wonen 2014 dag 1 6 Gegeven: Een pand in de verkoop / aankoop. Omschrijving Goed onderhouden opgebouwde karakteristieke

Nadere informatie

Onderhoud, reparatie en vervanging van de bel en beldrukker Beltrafo vervangen bij normale slijtage

Onderhoud, reparatie en vervanging van de bel en beldrukker Beltrafo vervangen bij normale slijtage Wie doet wat? lijst Afvoeren Repareren en schoonmaken van sifons van wastafels, wasmachine, cv ketel, douche, gootsteen, schrobputje e.d. Ontstoppen van binnenriolering Ontstoppen van het hoofdriool Vervangen

Nadere informatie

TE KOOP Vrijstaande woning met loods op een perceel van 780 m²

TE KOOP Vrijstaande woning met loods op een perceel van 780 m² Langeweg 11 Postbus 1166 3260 AD Oud-Beijerland Tel: 0186-634200 Fax: 0186-634276 TE KOOP Vrijstaande woning met loods op een perceel van 780 m² Kwakscheweg 5 3261 LG Oud-Beijerland Algemeen Deze vrijstaande

Nadere informatie

Aanvraag offerte renovatie woning

Aanvraag offerte renovatie woning Aanvraag offerte renovatie woning Adres woning Jan van Embdenweg 22 6861 ZT Oosterbeek Opdrachtgever W. van Eyk Veritasweg 8 6861 XP Oosterbeek 06-24563783 wvaneyk@hotmail.nl Voorwaarden De volgende voorwaarden

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen

Energiebesparende maatregelen informatie KUIL WEST PAARDENSTEEG NOVEMBER 2016 Energiebesparende maatregelen Kenmerken van project Kuil West Paardensteeg In 2017 wil Intermaris bij 36 seniorenwoningen aan de Kuil, West en Paardensteeg

Nadere informatie

Buitenstate Checklist Bezichtiging. Goed op weg naar uw droomwoning!

Buitenstate Checklist Bezichtiging. Goed op weg naar uw droomwoning! Buitenstate Checklist Bezichtiging Goed op weg naar uw droomwoning! De Buitenstate Checklist Bezichtiging is de meest volledige checklist en onderscheidt zich bovendien door de *NB kanttekeningen. Vragen

Nadere informatie

Wikkestraat 36, Nieuw-Vennep

Wikkestraat 36, Nieuw-Vennep Wikkestraat 36, Nieuw-Vennep Kenmerken Overdracht Vraagprijs 264.500 k.k. Aangeboden sinds 13-02-2017 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering 0 Indeling

Nadere informatie