VERSLAG VERKEERS- EN VEILIGHEIDSRAAD D.D

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG VERKEERS- EN VEILIGHEIDSRAAD D.D"

Transcriptie

1 VERSLAG VERKEERS- EN VEILIGHEIDSRAAD D.D Bespreking van de agendapunten Vooraf De voorzitter van de adviesraad wenst iedereen een gelukkig en gezond Goedkeuring verslag vorige vergadering Het verslag van de voorgaande vergadering wordt unaniem goedgekeurd. 2. Evolutie van het Gemeentelijk Mobiliteitsplan Schepen Naessens heeft een korte toelichting hoever het staat met het Gemeentelijk Mobiliteitsplan. In de maand november werd op de Gemeentelijke Begeleidingscommissie de eerste versie voorgesteld van het mobiliteitsplan. Op deze versie werden een aantal opmerkingen en bemerkingen geformuleerd. In functie van de deze opmerkingen werd het mobiliteitsplan herwerkt. Op 15 februari 2006 komt de Gemeentelijke Begeleidingscommissie een laatste keer samen om de definitieve versie goed te keuren. Er werden reeds heel wat discussies gevoerd i.v.m. de Stationsstraat (éénrichtingsverkeer, Lijnbus tot Station, ). De Gemeentelijke Begeleidinscommissie is, in verband met bovenvermelde punten, tot geen consencus kunnen komen. In het kader van het mobiliteitsplan zal men ook aandacht moeten besteden om een locatie te voorzien om vrachtwagens tijdelijk te laten parkeren. Nu zijn heel wat klachten van de bewoners van de Oude Gentweg en het Europaplein daar grote vrachtwagens langs de weg geparkeerd staan en dit een onveilige verkeerssituatie met zich mee brengt. Op 19 januari e.k. is er een meeting gepland tussen het gemeentebestuur van De Pinte, Nazareth, Sint-Martens-Latem en De Lijn, om de nieuwe trajecten, voorgesteld door De Lijn, te bespreken. Op deze vergadering komt zeker aan bod of De Lijn het station van De Pinte zal bedienen. Welke andere relaties in het traject zullen voorzien worden zal eveneens aan bod komen. Tevens zal besproken worden of er een belbus komt die de drie gemeenten zal bedienen. De schepen stelt dat men er toch vanuit gaat dat een belbus de drie gemeenten zal bedienen. In functie van de Gemeentelijke Begeleidingscommissie werden onlangs twee hoorzittingen georganiseerd zijnde : afsluiten hoek Mieregoed N60 voor autoverkeer en kort of lang parkeren in de Baron de Gieylaan. Hoorzitting Mieregoed Men zou de middenberm van de N60 afsluiten vanaf restaurant De Klosse tot aan de Grote Steenweg.

2 Het komt er kort op neer dat het Mieregoed een tweerichtingsstraat blijft maar men niet meer via het Mieregoed de N60 kan oprijden. Hoorzitting Baron de Gieylaan Er werd een hoorzitting georganiseerd met de middenstanders in de Baron de Gieylaan teneinde het kort of lang parkeren te bespreken. Heel wat winkels zoals apothekers, voedingzaken, enz zijn voorstander van kort parkeren in de Baron de Gieylaan. De horecazaken zijn eerder voor lang parkeren. Na een lange discussie werd voorgesteld om kort parkeren in te voeren in de Baron de Gieylaan. De enige discussie die op beleidsniveau nog besproken dient te worden is of het kortparkeren 1u 1u30 of 2u omvat. Er wordt wel voorgesteld om een onderbreking te voorzien van 12u tot 14u of van 12u tot 13u30. Tussentijds zullen de autobestuurders wel hun parkeerschijf dienen te plaatsen. Uiteraard zal controle zich opdringen teneinde de maatregel te respecteren. Er wordt eventueel geopteerd om de controles te laten uitvoeren door een externe firma. De burgemeester zal deze zaak bekijken. De Post, het Kerkplein en het Gemeenteplein zal lang parkeren blijven. Vanuit de vergadering wordt voorgesteld om de parking aan De Post van kort parkeren te voorzien. Tijdens de schooluren staat deze parking steeds vol. In de verlofperiode is er dan wel veel parkeergelegenheid. Schepen Naessens stelt voor om deze situatie te bekijken. Voor de inwoners van de straat zal een bewonerskaart voorzien worden. De schepen meldt dat onlangs een gezinsenquête werd gehouden in het kader van de mobiliteit binnen de gemeente. Hieronder vindt u een overzicht van de conclusies voortvloeiend uit de afgenomen enquête. Met de geformuleerde conclusies zal in de mate van het mogelijke rekening gehouden worden bij de verdere ontwikkeling van het mobiliteitsplan. 1. Woon werk- werkpendel Ongeveer 22% van de respondenten doet niet aan carpooling om naar het werk te gaan omdat ze niemand kennen om met mee te rijden - Aansluiten bij de Vlaamse carpooldatabank - Promoten van carpooling binnen de gemeente

3 Vastelling : Wanneer de woon- werkafstand meer dan 2 km bedraagt, gaat de werkende Pintenaar in 71% van de gevallen als autosolist naar het werk terwijl men voor afstanden tot 2 km in 54% van de gevallen gebruikt maakt van de fiets of te voet gaat. De gemeente De Pinte als werkgever het voorbeeld laten geven door : - opstarten van een fietsuitleendienst voor gemeentepersoneel. - ter beschikking stellen van een fietshersteldienst voor gemeentepersoneel. Elke fietsende werkende Pintenaar krijgt gratis een fluorescerende set aangeboden. 2. Woon- schoolpendel ¾ van kleuter- en lagere schoolkinderen woont op minder dan 5 km van de school, ca. 67% van hen wordt met de auto aan de schoolpoort afgezet, in Vlaanderen is dit gemiddeld 26,5%. De hoofdreden hiervoor (28% van de antwoorden) is de kortste reisduur. 25% gaat op heden met de fiets (Vlaanderen = ca. 50%) met als hoofdreden (27%) dat de fiets het meest aangename vervoermiddel is. 8,3% van deze kinderen gaat te voet naar school, in Vlaanderen is dit gemiddeld 13 % van deze bevolkingsgroep. Mogelijke maatregelen te nemen door de scholen : - Uitbouwen en promoten van fietspool, eventueel leerkrachten als voortrekkers inschakelen. - Invoeren van een fietsspaarkaart voor iedere keer men met de fiets naar school komt, als men x aantal punten vezameld heeft krijgt men bv. een fluorescerend hesje. - Gemachtigde opzichters voorzien op de belangrijkste schoolfietsroutes in de gemeente. Niemand die deelnam aan de enquête maakt op heden gebruik van het schoolvervoer, in Vlaanderen gebruiken gemiddeld 3,7% van de leerlingen de schoolbus. Mogelijke maatregelen te nemen door de scholen : - Uitbreiden van de schoolbusroutes en het schoolbusaanbod. - Promoten van het gebruik van de schoolbus op de lagere scholen in De Pinte.

4 - Halte van deze bus het dichtst bij de schoolpoort of op het schooldomein zelf voorzien, met de auto moet men verderop parkeren. 3. Recreatieve en winkelpendel 17% van de Zevergemse respondenten zijn bereid voor dienst- en winkelverplaatsingen over te stappen naar het openbaar vervoer als er een busverbinding komt tussen Zevergem en De Pinte. Mogelijke maatregelen te nemen door De Lijn : - Uitbreiden van het busnet tussen Zevergem en De Pinte of het inrichten van een belbus. - Promoten van het gebruik van het openbaar vervoer (i.s.m. de gemeente). Het aandeel autogebruikers voor aankoop van dagelijkse goederen is in De Pinte gemiddeld 11% hoger dan globaal in Vlaanderen (71,8<% ten opzichte van 60,4% in Vlaanderen). Het aantal respondenten dat te voet dagelijks inkopen doet is gemiddeld 12,7% lager in De Pinte (3,2% ten opzichte van 15,9% in Vlaanderen). - Actie met belgerinkel naar de winkel opstarten in De Pinte. - Uitbreiden van de publieke fietsenstallingen in het centrum van De Pinte en Zevergem. - Handelaars aansporen om voldoende fietsparkeerplaats te voorzien aan hun handelszaak. - Invoeren van een beperking van de parkeerduur (blauwe zone) in de De Pinte centrum en Zevergem centrum. Goed uitgeruste fiets- en voetpaden zijn in ¼ van de gevallen (vanuit de persoonsenquête) de voorwaarde waarom men zou overstappen op een alternatief vervoermiddel, ook in de VLDenquête komt dit naar voor. Ongeveer 70% van de respondenten van deze enquête geven aan over te weinig/onvoldoende fietspaden te beschikken. - Uitbreiden van het lokaal fietsroutenetwerk. - De bestaande fietspaden van het nodige onderhoud en eventuele herstellingen voorzien.

5 4. Parkeren 71% van de respondenten geeft in de VLD-enquête aan te weinig of onvoldoende parkeergelegenheid te hebben aan het station. In de persoonsenquête wordt dit door slechts 6,3% van de respondenten als randvoorwaarde aangegeven om eventueel de overstap naar het openbaar vervoer te maken. Het gepland verhogen van de parkeergelegenheid in de buurt van het station in De Pinte zal geen spectaculaire modal shift teweeg brengen t.v.v. de trein. Het verhogen van de parkeercapaciteit aan het station moet eerder verantwoord worden vanuit het oogpunt comfort t.o.v. de huidige treinreiziger en het verminderen van parkeeroverlast in de stationsbuurt. Sommige leden van de raad wensen enkele opmerkingen/bemerkingen te formuleren in verband met de persoonsenquête. ** De heer Marcel De Mey stelt voor om via de gemeente een folder uit brengen welke de burger aanspoort om te car-poolen. Er zou een databank bestaan waarbij men zich kan aansluiten. Wellicht zijn veel burgers hieromtrent niet geïnformeerd. Vandaar dat een sensibiliseringscampagne via een folder interessant zou zijn. ** De heer Frank Van Hoorde stelt voor om vanuit de scholen carpooling te organiseren. Hij stelt voor om dit per wijk te organiseren. Op deze manier zouden kinderen die in dezelfde straat/wijk wonen door één auto naar school kunnen gebracht worden. Nu ontstaat een vicieuze cirkel : de kinderen komen niet met de fiets naar school daar er geen fietspad is in de Baron de Gieylaan en er teveel autoverkeer is die een rechtstreeks gevaar betekent voor de zwakke weggebruiker. 3. Bilateraal Overleg E17/N60 Vorige keer werden de toekomstige fietsroutes uitvoerig besproken door Carlos Vermeiren, hoofd technische dienst. Voortbouwend op de visie wordt geopteerd vanuit het Gewest om geen fietsers meer toe te laten over de N60. Er wordt geopteerd om een noordelijke en zuidelijke piste aan te brengen. De omlegging richting Ronse en de kruising van de N60/E17 worden op zeer korte termijn gepland (vermoedelijk ). Men overweegt om het T Kruisken af te sluiten voor alle autoverkeer ter hoogte van de brug van de Makro. Het Hageland blijft uiteraard bereikbaar. De reden voor het afsluiten van de brug is het weren van sluikverkeer en verkeersoverlast van bestuurders die naar de Makro willen gaan. De brug zal dan dienst doen als fietsoversteek naar de Makro.

6 4. Mail : Michel Maertens De heer Maertens schetst in zijn mail dat er in de Keistraat heel snel wordt gereden en er heel wat sluikverkeer in de Keistraat terecht komt die de Kortrijksesteenweg wenst te vermijden. De heer Marcel De Mey stelt dat dit onjuist is. Hij woont in de omgeving van de Keistraat en zegt dat alles verloopt zoals het hoort. Er kan sporadisch doorgaand verkeer vastgesteld worden n.a.v. een verkeersongeval op de E17. Verder is de reactie fel overdreven. De heer De Mey stelt wel dat de dubbele rij haagjes ter hoogte van de Moeistraat (thv de apotheek) ervoor zorgen dat de rijweg zeer smal wordt. Hij stelt voor om de haagjes weg te nemen op het grondgebied Sint-Martens-Latem en daar grasdallen aan te leggen zodat twee auto s op een veilige manier kunnen kruisen. Ter hoogte van de apotheek staan regelmatig auto s geparkeerd die snelheidsremmend werken. De heer Johan Van Wambeke is akkoord maar deelt mee dat de situatie toch gevaarlijk blijft daar, wanneer er auto s geparkeerd staan, men dient te vertragen en auto s stil staan tot op het kruispunt met de Moeistraat. De raad adviseert om een brief te sturen naar betrokkene waarin duidelijk gesteld wordt dat de Keistraat onlangs heraangelegd werd met verkeersremmende maatregelen, en de raad het niet opportuun acht om wijzigingen aan te brengen aan de huidige verkeerssituatie. De Keistraat is immers een verbindingsweg tussen verschillende verkavelingen waar mensen wonen en sluit aan op de Kortrijkseheerweg. 5. Paaltjes fietspad Polderbos Advies : De raad adviseert om de middenste paaltjes weg te nemen. 6. Varia - De heer Marcel De Mey vraagt zich af of de Vredestraat 50 km/uur blijft ondanks er een schooluitgang voorzien is. - Schepen Naessens meldt dat de Vredestraat 50 km/uur blijft, maar dat bij de heraanleg van de Vredestraat ter hoogte van de schooluitgang een asverschuiving of snelheidsremmer zal worden aangebracht. Indien we zone 30 dienen te realiseren aan deze schooluitgang stelt de raad voor om variabele borden aan te brengen. - De heer Paul Carlier ontving een mail van de informatieambtenaar in verband met het al dan niet publiceren van de adviezen van de verkeersraad op de website. Op deze manier kunnen burgers (openbaarheid van bestuur) inzage krijgen in de verslaggeving. - De raad is akkoord om het verslag van de Adviesraad voor Veiligheid en Verkeer op de website te plaatsen op voorwaarde dat alle verslagen van alle andere raden tevens op de website kunnen geraadpleegd worden.

7 Volgende vergadering De volgende vergadering wordt uitzonderlijk vervroegd naar donderdag 9 februari 2006 om uur in de Raadzaal van het gemeentehuis teneinde advies te kunnen uitbrengen omtrent zaken welke besproken werden op de vergadering van tussen De Lijn en de omliggende gemeenten. De adviezen omtrent de besproken zaken dienen uiterlijk op 12 februari 2005 binnen te zijn bij De Lijn. De vergadering zal afgesloten worden met een natje en een droogje!!!!

VERSLAG VERKEERS- EN VEILIGHEIDSRAAD D.D De vergadering maakt volgende opmerkingen in verband met vorig verslag :

VERSLAG VERKEERS- EN VEILIGHEIDSRAAD D.D De vergadering maakt volgende opmerkingen in verband met vorig verslag : Bespreking van de agendapunten VERSLAG VERKEERS- EN VEILIGHEIDSRAAD D.D. 21.05.2008 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering 21.05.2008. De vergadering maakt volgende opmerkingen in verband met vorig

Nadere informatie

VERSLAG VERKEERS- EN VEILIGHEIDSRAAD D.D

VERSLAG VERKEERS- EN VEILIGHEIDSRAAD D.D VERSLAG VERKEERS- EN VEILIGHEIDSRAAD D.D. 18.10.2006 Bespreking van de agendapunten 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering - De heer Marcel De Mey meldt dat, omtrent de slechte zichtbaarheid aan het

Nadere informatie

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte)

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte) : : Schoolomgeving Sint-Michiel Aanwezig ig: Op de bijeenkomst van de Gecomove van 31 maart 2017 werd de schoolomgeving van Sint-Michiel besproken. De Gecomove heeft toen volgend advies geformuleerd: De

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUÊTE VERKEERSVEILIGHEID

RESULTATEN ENQUÊTE VERKEERSVEILIGHEID RESULTATEN ENQUÊTE VERKEERSVEILIGHEID De Kriekelaar 05. VERDELING VAN POSTCODES Aantal respondenten: 0 (de helft van het aantal gezinnen) Figuur. KEUZE VERVOERSMIDDEL Niemand van de respondenten brengt

Nadere informatie

Stappenplan voor het opstellen van een schoolvervoerplan

Stappenplan voor het opstellen van een schoolvervoerplan Procedures - Schoolvervoerplan stappenplan / 1 Stappenplan voor het opstellen van een schoolvervoerplan I N H O U D 1. Inventarisatie van de vervoermiddelen... 2 2. Inventarisatie van de knelpunten...

Nadere informatie

Verkeersveiligheid Begijnendijk-Betekom

Verkeersveiligheid Begijnendijk-Betekom Verkeersveiligheid Begijnendijk-Betekom Voorstel van Samen.be voor de mobiliteitsraad Oktober 2013 Locatie: Liersesteenweg Voorstel verkeersveiligheid Verkeersveiligheid binnen onze gemeente was een belangrijk

Nadere informatie

MOBILITEITSRAAD - - Woensdag / 20u00-21u30 / Raadzaal De Pinte - -

MOBILITEITSRAAD - - Woensdag / 20u00-21u30 / Raadzaal De Pinte - - MOBILITEITSRAAD - - Woensdag 24.01.2018 / 20u00-21u30 / Raadzaal De Pinte - - leden met stemgerechtigde functie (21): AANWEZIG AFWEZIG VERONTSCHULDIGD deskundigen en geïnteresseerde burgers / vrijwilligers

Nadere informatie

ADVIEZEN SCHOOLOMGEVINGEN SINT-NIKLAAS GO! BS Tovertuin

ADVIEZEN SCHOOLOMGEVINGEN SINT-NIKLAAS GO! BS Tovertuin ADVIEZEN SCHOOLOMGEVINGEN SINT-NIKLAAS GO! BS Tovertuin Voetgangersbeweging vzw Diksmuidelaan 303 2600 Antwerpen (Berchem) Tel: 03 270 06 30 info@octopusplan.be Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Informatie van

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

Verontschuldigd: Leopold Vanhaeren (verkeersdeskundige), Marc Pilat (hoofdinspecteur politiezone Kempenland), Johan Groven (brandweer)

Verontschuldigd: Leopold Vanhaeren (verkeersdeskundige), Marc Pilat (hoofdinspecteur politiezone Kempenland), Johan Groven (brandweer) : : Verslag Gecomove 10/10/2014 Aanwezig wezig: Er wordt opgemerkt dat het verslag betreffende het agendapunt over Mobiliteitsmetingen in de Kanaalstraat en de Delannoylaan niet volledig is en aangevuld

Nadere informatie

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat. Datum: 11 juni 2015

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat. Datum: 11 juni 2015 : Guy Legein : Benoit Folens Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat 1. Frankendijk: Het college van burgemeester en schepenen heeft op advies van de Gecomove beslist om het kruispunt van De Scheuten

Nadere informatie

GECOMOVE. Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat. Onderwerp: tum: 31 maart Datum

GECOMOVE. Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat. Onderwerp: tum: 31 maart Datum Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat Datum tum: 31 maart 2017, Geert Demeulemeester, Directeur Sint-Michiel Jean Vanhaeren vraagt als coördinator van de gemachtigde opzichters in Sint Michiel

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER

VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER 1 VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER 12.01.2015 2 BESTAANDE SITUATIE Doorgaand verkeer Lokaal verkeer Private weg 3 BESTAANDE SITUATIE EGENHOVENSTRAAT (KAPELLETJE

Nadere informatie

ADVIEZEN SCHOOLOMGEVINGEN SINT-NIKLAAS BS De Kleurboog

ADVIEZEN SCHOOLOMGEVINGEN SINT-NIKLAAS BS De Kleurboog ADVIEZEN SCHOOLOMGEVINGEN SINT-NIKLAAS BS De Kleurboog Voetgangersbeweging vzw Diksmuidelaan 303 2600 Antwerpen (Berchem) Tel: 03 270 06 30 info@octopusplan.be Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Informatie van

Nadere informatie

Veiligheid, leefbaarheid en verkeer

Veiligheid, leefbaarheid en verkeer Leuven, 11 december 2015 Veiligheid, leefbaarheid en verkeer Conclusies en voorstellen voor het Stadsbestuur 1. Management summary Omwille van de vele klachten en de toenemende problemen rond mobiliteit,

Nadere informatie

Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april Aanwezig: Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter;

Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april Aanwezig: Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter; Provincie Oost-Vlaanderen Verslag verkeerscommissie van 21 april 2015. Begin: 09u00. Einde: 11u00. Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april 2015. Aanwezig: Alex De Smet Alain De Jonghe Tom Dhollander Marc Peleman

Nadere informatie

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1 NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: niet goed: 13 geen mening: 1 14 12 Fietsproject, een goed project? 13 8 6 4 1 2 0 ja nee geen mening Reden: Positief: - Minder verkeer aan schoolpoort

Nadere informatie

Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel

Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel Ligging van de Vrije Basisschool Wakkerzeel Onze school is gelegen rond de kerk van Wakkerzeel. We hebben twee vestigingen. Onze kleuters en leerlingen van het eerste leerjaar

Nadere informatie

0475/ / Werking Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer

0475/ / Werking Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer : : Vanhaeren Leopold Werking Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer, schepen van mobiliteit Om de interne werking van de Gecomove beter te laten verlopen worden er een aantal wijzigingen voorgesteld

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0011, d.d. 20 januari 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Verkeersbesluit "Verkeerscirculatie Levendaal-West" Behoudens advies van de commissie BESLUITEN 1. In te stemmen met het ontwerp-verkeersbesluit

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

ADVIEZEN SCHOOLOMGEVINGEN SINT-NIKLAAS Wijkafdeling Sint-Camillus

ADVIEZEN SCHOOLOMGEVINGEN SINT-NIKLAAS Wijkafdeling Sint-Camillus ADVIEZEN SCHOOLOMGEVINGEN SINT-NIKLAAS Wijkafdeling Sint-Camillus Voetgangersbeweging vzw Diksmuidelaan 303 2600 Antwerpen (Berchem) Tel: 03 270 06 30 info@octopusplan.be Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Informatie

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans Meldingen + advies Meldingen Aantal ontvangen meldingen: 25 Aantal dubbele meldingen: 7 Aantal unieke meldingen: 18 Type meldingen Type Aantal

Nadere informatie

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Voor een veilige en bereikbare stad. Uit de bevraging van de laatste maanden in de straten en wijken van Wervik, Geluwe en Kruiseke blijkt dat inwoners veel belang

Nadere informatie

Inspraakvergadering Bergstraat 18 mei 2016

Inspraakvergadering Bergstraat 18 mei 2016 Inspraakvergadering Bergstraat 18 mei 2016 Huidige éénrichtingsverkeer - Werken van de school ongeveer afgerond. - In kader van werken aan Bergstraat 6 - In beslagname deel openbaar domein - Hinder door

Nadere informatie

Verontschuldigd: Jean Vanhaeren, (Verkeerskundige), Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst)

Verontschuldigd: Jean Vanhaeren, (Verkeerskundige), Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst) Mobiliteitsmeting Generaal de Krahestraat, Een inwoner van de Generaal de Krahestraat heeft gemeld dat er te snel gereden wordt in deze straat. Naar aanleiding hiervan werd van 25 november tot en met 02

Nadere informatie

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 7 8 2 3 1 9 6 4 5 KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 1. Kruispunt Douvieweg- Watouplein Knelpunten: - Op het kruispunt staat het doorgaand verkeer heel vaak geblokkeerd aangezien

Nadere informatie

1. Presentatie van de resultaten van cocreatiesessie 1

1. Presentatie van de resultaten van cocreatiesessie 1 Verslag cocreatiesessie 2, 22 mei 2018, Gemeentehuis Ternat Projectgebied: De markt van Ternat Aanwezig: 27 deelnemers 1. Presentatie van de resultaten van cocreatiesessie 1 Bij aanvang van de cocreatiesessie

Nadere informatie

BIJLAGE 1: Frequentietabellen

BIJLAGE 1: Frequentietabellen BIJLAGE 1: Frequentietabellen UW VERVOERMIDDELEN 1. Geef aan hoe vaak u de volgende vervoermiddelen gebruikt. 1.1 Auto als bestuurder Aantal Gewogen Nooit of minder dan één keer per jaar 1.144 8,8 9,1

Nadere informatie

ADVIEZEN SCHOOLOMGEVINGEN SINT-NIKLAAS Basisschool Sint-Camillus

ADVIEZEN SCHOOLOMGEVINGEN SINT-NIKLAAS Basisschool Sint-Camillus ADVIEZEN SCHOOLOMGEVINGEN SINT-NIKLAAS Basisschool Sint-Camillus Voetgangersbeweging vzw Diksmuidelaan 303 2600 Antwerpen (Berchem) Tel: 03 270 06 30 info@octopusplan.be Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Informatie

Nadere informatie

Hemiksem heeft slechts 3 toegangswegen. Grens Aartselaar, Schelle en Hemiksem. Gemeente wordt doormidden gesneden door een spoorlijn.

Hemiksem heeft slechts 3 toegangswegen. Grens Aartselaar, Schelle en Hemiksem. Gemeente wordt doormidden gesneden door een spoorlijn. Hemiksem Inwoners: 11.500 Oppervlakte: 5,44km² Bevolkingsdichtheid: 1997 inw./km² Aantal km wegen: 30.498 km Politiezone: Rupel (samen met: Niel, Schelle, Boom, Rumst) Kaart Hemiksem heeft slechts 3 toegangswegen.

Nadere informatie

Ik beloof me veilig naar school te verplaatsen

Ik beloof me veilig naar school te verplaatsen Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie SECUNDAIR ONDERWIJS Ik beloof me veilig naar school te verplaatsen Doelgroep Leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs Materiaal filmpje A3-poster (liggend

Nadere informatie

Hoe kwam het huidig parkeerbeleid tot stand?

Hoe kwam het huidig parkeerbeleid tot stand? Hoe kwam het huidig parkeerbeleid tot stand? Stuurgroep Masterplan Grote Markt en omgeving 11 maart 2016 Leden stuurgroep Vertegenwoordigers politieke fracties IDEE 2006 Kathleen Winne IDEE 2006 Jan Van

Nadere informatie

advies ontwerp mobiliteitsplan (milieuraad 16 november 2015)

advies ontwerp mobiliteitsplan (milieuraad 16 november 2015) Advies milieuraad 16 november 2015 MINA-RAAD Secretariaat: Dorp 1, 9830 St.-Martens-Latem tel. 09/282 17 46 fax. 09/282 17 31 e-mail: jana.verlinde@sint-martens-latem.be advies ontwerp mobiliteitsplan

Nadere informatie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Mijnheer de burgemeester, Collega s, Het is niet de eerste keer dat we het nieuwe mobiliteitsplan voor onze stad hier in deze raad bespreken.

Nadere informatie

Schoolvervoerplan. De Groeiboog Mielen. Mei 2006

Schoolvervoerplan. De Groeiboog Mielen. Mei 2006 D E G R O E I B O O G Schoolvervoerplan De Groeiboog Mielen Mei 2006 12 juni 2006 SAMENVATTING Een werkgroep Verkeer bestaande uit ouders, leerkrachten, gemeentelijke ambtenaren, politie en een medewerker

Nadere informatie

MOBILITEITSRAAD - - Woensdag / 20u00- Raadzaal De Pinte - -

MOBILITEITSRAAD - - Woensdag / 20u00- Raadzaal De Pinte - - MOBILITEITSRAAD - - Woensdag 28.11.2018 / 20u00- Raadzaal De Pinte - - leden met stemgerechtigde functie (21): AANWEZIG AFWEZIG VERONTSCHULDIGD Geïnteresseerde burgers/deskundigen Frank Van hoorde ONDERVOORZITTER

Nadere informatie

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge Voetgangers en fietsers Openbaar vervoer Auto Verkeersarme binnenstad Open VLD wil de binnenstad verkeersarmer maken. Nu zijn enkel de Jan Breydelstraat en de Sint-Amandstraat verkeersvrij. Het laden en

Nadere informatie

INLEVEREN VÓÓR MAANDAG 1 MEI 2017.

INLEVEREN VÓÓR MAANDAG 1 MEI 2017. 1 Enquête Verkeersveiligheid Bs de Horizon Grashoek De basisschool gaat in samenwerking met de gemeente en VVN (Veilig Verkeer Nederland) onderzoeken hoe de gevoelens van verkeersveiligheid/onveiligheid

Nadere informatie

Vernieuwen van het mobiliteitsplan fase 3 : Beleidsfase. Infoavond openbaar onderzoek Donderdag 11 januari 2018

Vernieuwen van het mobiliteitsplan fase 3 : Beleidsfase. Infoavond openbaar onderzoek Donderdag 11 januari 2018 Vernieuwen van het mobiliteitsplan fase 3 : Beleidsfase Infoavond openbaar onderzoek Donderdag 11 januari 2018 Procesverloop Vernieuwen mobiliteitsplan Oriëntatiefase Participatietraject Enquête via website

Nadere informatie

ADVIEZEN SCHOOLOMGEVINGEN SINT-NIKLAAS Broedersschool

ADVIEZEN SCHOOLOMGEVINGEN SINT-NIKLAAS Broedersschool ADVIEZEN SCHOOLOMGEVINGEN SINT-NIKLAAS Broedersschool Voetgangersbeweging vzw Diksmuidelaan 303 2600 Antwerpen (Berchem) Tel: 03 270 06 30 info@octopusplan.be Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Informatie van

Nadere informatie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Mijnheer de burgemeester, Collega s, Het is niet de eerste keer dat we het nieuwe mobiliteitsplan voor onze stad hier in deze raad bespreken.

Nadere informatie

Van 26 maart tot 5 april 2012

Van 26 maart tot 5 april 2012 Van 26 maart tot 5 april 2012 Start nutswerken aan de zuidzijde De aannemer werkt verder aan het voetpad en de wandelpromenade aan de noordzijde van de straat. De nutswerken aan de zuidzijde van de De

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

scenario 1: De Leefstraat

scenario 1: De Leefstraat scenario 1: De Leefstraat De Rozenstraat en Palmstraat vormen vandaag een belangrijke levensader voor de Heilig-Hartwijk. Ze verbinden het sportcentrum Alverberg, de Heilig-Hartkerk, de Daltonschool en

Nadere informatie

Verkeer en vervoer. Omnibus 2015

Verkeer en vervoer. Omnibus 2015 Verkeer en vervoer Omnibus Afdeling Onderzoek & Statistiek Januari 2016 2 Inleiding In het najaar van is door de afdeling Onderzoek & Statistiek van de gemeente s-hertogenbosch een omnibusonderzoek gehouden.

Nadere informatie

15% Slimmer Reizen Enquête. Factsheet: Universiteit Twente. 435 van 2900 uitgenodigde werknemers. Dit is een respons van

15% Slimmer Reizen Enquête. Factsheet: Universiteit Twente. 435 van 2900 uitgenodigde werknemers. Dit is een respons van Slimmer Reizen Enquête Factsheet: Universiteit Twente Tiago Fioreze, Universiteit Twente - 27 October 2016 435 van 2900 uitgenodigde werknemers. Dit is een respons van SLIMMER REIZEN ENQUÊTE UNIVERSITEIT

Nadere informatie

Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013

Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013 Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013 Dit document werd opgesteld op vraag van de dienst mobiliteit van de stad Sint-Niklaas en heeft tot doel de verkeersproblematiek rond

Nadere informatie

PARKEERPLAN RUISBROEK: EVALUATIE NA 2 JAAR. Infoavond bevolking 16 mei 2019

PARKEERPLAN RUISBROEK: EVALUATIE NA 2 JAAR. Infoavond bevolking 16 mei 2019 PARKEERPLAN RUISBROEK: EVALUATIE NA 2 JAAR Infoavond bevolking 16 mei 2019 Inhoud Inleiding door burgemeester Luc Deconinck Feiten, observaties en evaluatie na 2 jaar Voorstel bijsturingen Slotwoord door

Nadere informatie

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan.

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan. Kontich gaat voor een beter aanbod van openbaar vervoer Dat het gemeentebestuur een voorstander is van de tramdoortrekking naar de park & ride aan de E19 is ondertussen wel bekend. Die visie wordt ook

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroom van auto s met 50 km/uur of meer

Nadere informatie

Verkeer en vervoer. Omnibus 2009

Verkeer en vervoer. Omnibus 2009 Verkeer en vervoer Omnibus 2009 Afdeling O&S Maart 2010 2 Kort samengevat Najaar 2009 is door de afdeling Onderzoek & Statistiek een omnibusonderzoek gehouden. In dit onderzoek is de bewoners van de gemeente

Nadere informatie

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: veiligverkeer.nl. Naam dossier: verkeersveiligheid nieuwbouw dorpsschool Rozendaal

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies:  veiligverkeer.nl. Naam dossier: verkeersveiligheid nieuwbouw dorpsschool Rozendaal Verkeersonderzoek www.meldpunt veiligverkeer.nl Kenmerken advies: Naam dossier: verkeersveiligheid nieuwbouw dorpsschool Rozendaal Locatie: De dorpsschool wordt gesitueerd op de hoek van de Bremlaan en

Nadere informatie

8200 BRUGGE. uw kenmerk ons kenmerk bijlagen verz.nr. datum comm/sm/bb13/16(806) 21 januari 2013

8200 BRUGGE. uw kenmerk ons kenmerk bijlagen verz.nr. datum comm/sm/bb13/16(806) 21 januari 2013 Aan de bewoners/eigenaars van de woningen in de Keurvorst Karel Theodoorstraat, Fort Zevenbergen en omgeving 8200 BRUGGE uw kenmerk ons kenmerk bijlagen verz.nr. datum comm/sm/bb13/16(806) 21 januari 2013

Nadere informatie

Verkeerscirculatie omgeving N60 te Eine. Infomoment 23 augustus 2018

Verkeerscirculatie omgeving N60 te Eine. Infomoment 23 augustus 2018 Verkeerscirculatie omgeving N60 te Eine Infomoment 23 augustus 2018 1 Wat vooraf ging De voorgeschiedenis 2 Ruimtelijk structuurplan Vlaanderen (1997) Categorisering wegennet Inrichting afstemmen op functie

Nadere informatie

Beschikbaarheid parkeerplaatsen - Unizo prioriteiten

Beschikbaarheid parkeerplaatsen - Unizo prioriteiten N A Z A R E T H - E K E Beschikbaarheid parkeerplaatsen - Unizo prioriteiten De vraag naar parkeerplaatsen wordt bepaald door de som van alle voertuigen die in het gebied gestald moeten worden. Een bewoner

Nadere informatie

Bertrand Waucquez Kraainem, Seringenstraat 28 B-1950 Kraainem. Betreft: agenda van de gemeenteraad voorzien op 27 januari 2015

Bertrand Waucquez Kraainem, Seringenstraat 28 B-1950 Kraainem. Betreft: agenda van de gemeenteraad voorzien op 27 januari 2015 Bertrand Waucquez Kraainem, 2015-01-21 Seringenstraat 28 De heer Vandersteen Voorzitter van de gemeenteraad Dezangrélaan 17 Betreft: agenda van de gemeenteraad voorzien op 27 januari 2015 Mijnheer de Voorzitter,

Nadere informatie

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open!

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! L E G E N D E *** Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! Kijk naar, maak oogcontact met Linkerarm uitsteken Rechterarm uitsteken Fietstraject

Nadere informatie

INFORMATIE VERGADERING LANDUIT

INFORMATIE VERGADERING LANDUIT INFORMATIE VERGADERING LANDUIT 14 december 2017 Heraanleg E17/N60 Situering 2 WAAROM EEN HERAANLEG Veiligheid Vlot verkeer Veilig fietsen Veiligheid Nu: drukke verkeersas met gevaarlijke linksafbewegingen

Nadere informatie

Verkeer en vervoer. Omnibus 2011

Verkeer en vervoer. Omnibus 2011 Verkeer en vervoer Omnibus Afdeling Onderzoek & Statistiek Januari 2012 2 Samenvatting In het najaar van is door de afdeling Onderzoek & Statistiek van de gemeente s-hertogenbosch een omnibusonderzoek

Nadere informatie

VERKEERSENQUETE. Maart 2012

VERKEERSENQUETE. Maart 2012 VERKEERSENQUETE Maart 2012 Ervaringsdeskundige Fee en Siebe zebrapad aan frituur Siebe aan bakkerij Van de Beek Frederik Kezelbergstraat Fee aan Post verkeersenquête ACW Zedelgem-Dorp 2 Algemeen Algemene

Nadere informatie

Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line

Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line Wat is het Stadspanel? De gemeente Assen heeft een digitaal stadspanel. Iedere inwoner kan meedoen. Momenteel telt het stadspanel ruim 1 leden. Elk lid

Nadere informatie

Heraanleg op- en afrittencomplex De Pinte. Infovergadering 11 oktober 2017

Heraanleg op- en afrittencomplex De Pinte. Infovergadering 11 oktober 2017 Heraanleg op- en afrittencomplex De Pinte Infovergadering 11 oktober 2017 www.wegenenverkeer.be/depinte Bart Crombez Sylvie Syryn Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen 2 Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder

Nadere informatie

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Postnummer + (deel)gemeente Naam seniorenvereniging Contactpersoon 1 Algemene informatie 1. Onder hoeveel mensen is de enquête verspreid?

Nadere informatie

Werkgroep verkeer en verkeersveiligheid

Werkgroep verkeer en verkeersveiligheid Werkgroep verkeer en verkeersveiligheid Verslag van bijeenkomst op 1 oktober 2012 (versie 2) Aanwezigen: Anouk, juf Lily, Wendy, Peter, Liesbet, Lore, David I. Problemen 1. Rond de momenten dat de school

Nadere informatie

0475/ Tel 0477/

0475/ Tel 0477/ : : Vanhaeren Leopold Verkeersmeting Kanaalstraat Datum tum: 23 augustus 2013 Er werd een verkeersmeting uitgevoerd op de Kanaalstraat en dit ter hoogte van Brandstoffen Pauwels. Voorstel van de Gemeentelijke

Nadere informatie

Besluiten burgemeester

Besluiten burgemeester Besluiten burgemeester GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 18 maart 2019 Westerlo - Mobiliteit 5 2019_BB_00117 Politiereglementen. Tijdelijk politiereglement bij hoogdringendheid: snelheidsremmende maatregelen

Nadere informatie

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg Verkeersmemorandum Voorwoord Dit verkeersmemorandum werd opgesteld door vertegenwoordigers van de Ouderraden van de Scholengemeenschap De Kraal, met vestigingen in de Van Bladelstraat, Elststraat, Schaffelkantstraat

Nadere informatie

INFOAVOND VERKEERSCIRCULATIEPLAN 1.0

INFOAVOND VERKEERSCIRCULATIEPLAN 1.0 INFOAVOND VERKEERSCIRCULATIEPLAN 1.0 Woensdag 6 september 2017 Michiel Bussels, mobiliteitsambtenaar Wat er vooraf ging Centrumbeheersplan (2014) Beeldkwaliteitsplan (2015) Mobiliteitsplan (2016) Verkeerscirculatieplan

Nadere informatie

Dordtenaren over mobiliteit

Dordtenaren over mobiliteit Dordtenaren over mobiliteit Uitkomsten Omnibusonderzoek 2016 Inhoud De gemeente Dordrecht gaat een nieuw mobiliteitsplan opstellen. In dat verband wil de gemeente graag weten wat er onder de bevolking

Nadere informatie

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken.

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken. 100082: Welk voorwerp houd je hier boven je hoofd? 1. Een rood voorwerp. 2. Een map. 3. Een voetbal. 100081: Je slaat af naar links. Gebeurt dat hier helemaal veilig? 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet

Nadere informatie

Gemeentebestuur AARTSELAAR

Gemeentebestuur AARTSELAAR Gemeentebestuur AARTSELAAR (Datum afdruk:03/07/2018) UITTREKSEL van de vergadering van het college van burgemeester en schepenen van 2 juli 2018 Aanwezig: Sophie De Wit, burgemeester-voorzitter, Eddy Vermoesen,

Nadere informatie

My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest

My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest Met My Bikeworld wil de Fietsersbond fietsers actief een stem geven. Het project werd gerealiseerd met de steun van het Brussels Gewest, de Nationale

Nadere informatie

ADVIEZEN SCHOOLOMGEVINGEN SINT-NIKLAAS Basisschool Driegaaien

ADVIEZEN SCHOOLOMGEVINGEN SINT-NIKLAAS Basisschool Driegaaien ADVIEZEN SCHOOLOMGEVINGEN SINT-NIKLAAS Basisschool Driegaaien Voetgangersbeweging vzw Diksmuidelaan 303 2600 Antwerpen (Berchem) Tel: 03 270 06 30 info@octopusplan.be Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Informatie

Nadere informatie

Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken?

Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken? Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken? 1. Knooppunt van duurzame mobiliteit vernieuwd treinstation met een geïntegreerd tram- en busstation voldoende en comfortabele

Nadere informatie

10 jaar Project Gent Sint-Pieters

10 jaar Project Gent Sint-Pieters 10 jaar Project Gent Sint-Pieters Resultaten van de enquête Infopunt Project Gent Sint-Pieters Prinses Clementinalaan 215, 9000 Gent info@projectgentsintpieters.be 09 241 24 11 Tussen 24 januari en 12

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Bij woningen geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroomwegen (50 km/uur

Nadere informatie

Actieplan verkeersveiligheid Ledegem

Actieplan verkeersveiligheid Ledegem Actieplan verkeersveiligheid Ledegem Er moet de nadruk worden gelegd op het creëren en behouden van een veiligheidscultuur in de gemeente Ledegem. De grootste vraag waarop het actieplan verkeersveiligheid

Nadere informatie

SCHOOLSTRAAT. VU Gemeente Beveren Marc Van de Vijver burgemeester Stationsstraat Beveren VANAF MA CAUWENSTRAAT VRASENE

SCHOOLSTRAAT. VU Gemeente Beveren Marc Van de Vijver burgemeester Stationsstraat Beveren VANAF MA CAUWENSTRAAT VRASENE SCHOOLSTRAAT VU Gemeente Beveren Marc Van de Vijver burgemeester Stationsstraat 2 9120 Beveren VANAF MA 24 09 2018 CAUWENSTRAAT VRASENE AAN DE OUDERS VAN DE LEERLINGEN VAN GBS DE OOGAPPEL EN VB DE ZONNEPIT

Nadere informatie

Werkgroep verkeer. 11 juni Opvolging en inventarisatie knelpunten. Begin vergadering 9:30. Einde vergadering 11:00. Volgende vergadering

Werkgroep verkeer. 11 juni Opvolging en inventarisatie knelpunten. Begin vergadering 9:30. Einde vergadering 11:00. Volgende vergadering Werkgroep verkeer 11 juni 2014 Begin vergadering 9:30 Einde vergadering 11:00 Volgende vergadering Februari 2015 datum nog te bepalen Aanwezig Franky De Graeve (VBS OLV Deinze), Paul Schaubroeck (Leiepoort,

Nadere informatie

Richtlijnen mobiliteitsplan evenement

Richtlijnen mobiliteitsplan evenement Richtlijnen mobiliteitsplan evenement Inleiding Voor u ligt de richtlijn mobiliteitsplan evenement. Voordat u verder gaat is er een aantal belangrijke punten over deze richtlijn. Deze richtlijn bevat (uitgebreide)

Nadere informatie

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel

Nadere informatie

Mobiliteitsmeting Delannoylaan / Oudstrijdersstraat / Caïmolaan / Frankendijk

Mobiliteitsmeting Delannoylaan / Oudstrijdersstraat / Caïmolaan / Frankendijk Mobiliteitsmeting Delannoylaan / Oudstrijdersstraat / Caïmolaan / Frankendijk, 1. Delannoylaan: Uit verkeersmetingen bleek dat er veel te snel gereden wordt in de Vlaanderenlaan / Delannoylaan / Corspelsestraat.

Nadere informatie

plaatsen voor wagens

plaatsen voor wagens Parkeerbeheer en tarieven in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Parkeren in Brussel 1.154.000 bewoners 510.000 privé-voertuigen +/- 77.000 bestelwagens +/- 200.000 binnenkomend verkeer 290.000 plaatsen

Nadere informatie

SAMEN-werken aan verkeersveiligheid. Rozette Reyskens OVK bestuurslid en schepen van welzijn Zutendaal

SAMEN-werken aan verkeersveiligheid. Rozette Reyskens OVK bestuurslid en schepen van welzijn Zutendaal SAMEN-werken aan verkeersveiligheid Rozette Reyskens OVK bestuurslid en schepen van welzijn Zutendaal Hoe is het SAVE label tot stand gekomen? Het uitwerken van het SAVE charter en het behalen van het

Nadere informatie

10 juni 2005. Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein Weijers, Bewoners (lijst in bijlage)

10 juni 2005. Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein Weijers, Bewoners (lijst in bijlage) Verslag open vergadering van 10 juni 2005 Vergaderplaats: DE BOSUIL, Witherendreef 1, 3090 OVERIJSE om 20.30u Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein

Nadere informatie

Zevenbunder Eekhoornhof Bert Meulemans

Zevenbunder Eekhoornhof Bert Meulemans Zevenbunder Eekhoornhof Bert Meulemans gemeenteraadslid Voorgeschiedenis RUP Eekhoornhof Bezwaarschriften: dichtheid oude camping + sociale doelstelling villa-omgeving Procedure Gemeenteraad: tracé der

Nadere informatie

Diensthoofd Grondgebiedszaken gemeente Laarne; Gedelegeerd bestuurder Voetgangersbeweging.

Diensthoofd Grondgebiedszaken gemeente Laarne; Gedelegeerd bestuurder Voetgangersbeweging. Verslag van de Verkeerscommissie van 12 maart 2019. Begin: 09u00. Einde: 10u00. Aanwezig: Ignace De Baerdemaeker Frank Janssens Alain De Jonge Koenraad Patoor Marc Peleman Eddy Raman Verontschuldigd: Renaat

Nadere informatie

Aanvraag voor het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg

Aanvraag voor het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg Gemeentebestuur Sint-Laureins Adres: Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel: 09/218 76.40 Fax: 09/379.07.77 E-mail: logistiek@sint-laureins.be Datum: Behandelend ambtenaar: Dossier nr:.. Aanvraag voor

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 10 augustus 2018 ORGANISATIE EN GRONDGEBIEDSZAKEN 55 2018_CBS_01266 Tijdelijk aanvullend politiereglement - Omgeving Nederhem evaluatie

Nadere informatie

dat zich in de wijk Biezen aan de Koekoekstraat de Fenikshof bevindt;

dat zich in de wijk Biezen aan de Koekoekstraat de Fenikshof bevindt; STAATSCOURANT 19 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 70561 december 2016 Verkeersbesluit Parkeerschijfzone parkeervakken Fenikshof Nijmegen Kenmerk: 16.0011220 BURGEMEESTER

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM. Discussienota. Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend

GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM. Discussienota. Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM Discussienota Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend Nummer: Afdeling: 2013R0102 Ruimte en Economie Veendam, 9 september 2013 Onderwerp: Parkeren Veendam

Nadere informatie

25% Algemeen. 66% Tijdens de spitsuren

25% Algemeen. 66% Tijdens de spitsuren 25% Algemeen 66% Tijdens de spitsuren Statistische gegevens te verzamelen voor het mobiliteitsbeleid op alle niveaus De discussie over duurzame mobiliteit aan te moedigen binnen de ondernemingen 4.024

Nadere informatie

Mobiscan. Sint-Denijs-Westrem

Mobiscan. Sint-Denijs-Westrem Mobiscan Sint-Denijs-Westrem Mobiscan Doel: Optimaliseren van duurzaam woonwerkverkeer Inhoud: Bereikbaarheidsprofiel Mobiliteitsprofiel Kansrijke maatregelen (maatwerk) Schematisch BEREIKBAARHEIDSPROFIEL

Nadere informatie

Handelaarsenquête De Pinte. i.s.m. gemeentebestuur De Pinte, Ugent en Economische Raad voor Oost-Vlaanderen September 2018

Handelaarsenquête De Pinte. i.s.m. gemeentebestuur De Pinte, Ugent en Economische Raad voor Oost-Vlaanderen September 2018 Handelaarsenquête De Pinte i.s.m. gemeentebestuur De Pinte, Ugent en Economische Raad voor Oost-Vlaanderen September 2018 Versturen uitnodiging enquête 30/04/2018 Versturen 1ste reminder 4/05/2018 Versturen

Nadere informatie

Brochure bereikbaarheid. Regio Aalter

Brochure bereikbaarheid. Regio Aalter Brochure bereikbaarheid Regio Aalter januari 2019 Inhoud BEREIKBAARHEID VAN SCHOLEN IDEAAL. REGIO AALTER... 3 1 ALGEMEEN... 3 1.1 Emmaüs Middenschool... 3 1.2 Emmaüs Bovenbouw... 3 1.3 Emmaüs Machelen

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan De Pinte Bindende Bepalingen

Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan De Pinte Bindende Bepalingen Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan De Pinte Bindende Bepalingen Technum Afdeling Ruimtelijke Planning Leiepark 18 9051 Gent T 09 240 09 11 F 09 240 09 00 INHOUD 1 OPVOLGING, OVERLEG EN SAMENWERKING...

Nadere informatie

Schoolbereikbaarheidsfiche. MIVB Juli 2007

Schoolbereikbaarheidsfiche. MIVB Juli 2007 Schoolbereikbaarheidsfiche MIVB Juli 2007 2 INHOUDSTAFEL 1. Beschrijving a) Wat is een bereikbaarheidsfiche? b) Waartoe dient een bereikbaarheidsfiche? c) Hoe moet de bereikbaarheidsfiche verspreid worden?

Nadere informatie

Infoavond. Werken N499 Veldekens Kruipuit Zwepe

Infoavond. Werken N499 Veldekens Kruipuit Zwepe Infoavond Werken N499 Veldekens Kruipuit Zwepe Verloop Welke werken? Fasering & timing Omleidingen Bereikbaarheid: voertuigen Bereikbaarheid: fietsers Bereikbaarheid: voetgangers Handelszaken De Lijn Huisvuilophaling

Nadere informatie