Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan."

Transcriptie

1 Kontich gaat voor een beter aanbod van openbaar vervoer Dat het gemeentebestuur een voorstander is van de tramdoortrekking naar de park & ride aan de E19 is ondertussen wel bekend. Die visie wordt ook bevestigd in het nieuw voorgestelde mobiliteitsplan. Schepen van mobiliteit Willem Wevers (N-VA): Het zou een snelle verbinding richting Mortsel kunnen zijn en een alternatief voor de sneldienst s avonds en in het weekend richting Antwerpen. En of dat aanbod wordt voorzien door een tram of trambus, dat maakt mij eerlijk gezegd niet uit. Ik spring een gat in de lucht met één van de twee. Het gemeentebestuur wilt daarnaast een verdere uitbreiding van de sneldienst (lijn 191) met elk kwartier een rit richting Antwerpen en terug. Ook de frequentie in Waarloos mag omhoog. De sneldienst is immers een echt alternatief voor de wagen, op 20 minuten ben je in het centrum van Antwerpen. Dat bewijst het succes van deze lijn vandaag al, maar het kan nog beter. Dat de laatste bus al rijdt in de vroege avond is ook een belangrijk minpunt. Dat moet beter kunnen., luidt het. Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan. Openbaar vervoer beperkt zich echter niet tot de bus. Ook op het vlak van de trein toont het gemeentebestuur ambitie. Wevers: Kontich is één van de meest gebruikte stations op de lijn Antwerpen-Brussel. Dat mag zich dan ook vertalen in een betere dienstverlening. Daarom willen we het aanbod verbeteren door naast de stoptreinen van vandaag, ook IR-treinen te voorzien om het half uur. Zo zijn de vele pendelaars een pak sneller in Antwerpen, Mechelen of Brussel.

2 Kontich: Gemeentebestuur gaat grote extra parking aanleggen Eén van de belangrijkste knelpunten in Kontich is de parkeerproblematiek. Schepen van mobiliteit Willem Wevers (N-VA): We lieten een parkeerduuronderzoek uitvoeren. Het verbaast niet dat er weinig parkeerplaatsen vrij zijn overdag in het centrum. Wagens blijven ook veel langer staan dan de toegelaten 2 uur in de blauwe zone. Die langparkeerders zorgen ervoor dat iemand die snel even bij de beenhouwer of bakker wil binnenspringen lang moet zoeken naar parkeerplaats. Zo creëren we zelfs meer verkeer in het centrum, zogenaamd parkeerzoekverkeer. Dat kan niet de bedoeling zijn. Wevers wil daarom de langparkeerders meer aan de rand van het centrum laten parkeren en stapte daarop naar het Agentschap Wegen en Verkeer. Hij vroeg of AWV het stuk expressweg parallel aan de Spoorwegstraat (op het einde van de Molenstraat), wilde overdragen aan de gemeente. Ondertussen hebben de gemeente en AWV een akkoord over de overdracht en wordt het mogelijk om daar een randparking aan te leggen. Het stuk expressweg waar het verkeer nu richting E19 rijdt, wordt dan dubbelrichtingsverkeer. Wevers: AWV voerde tellingen uit en deze wijziging zou geen problemen opleveren op het vlak van doorstroming. Wevers: Dit is strategisch een enorm belangrijke stap voor de gemeente. De parkeerplaatsen in het centrum zijn absoluut nodig voor mensen die 2 uur of minder in de gemeente moeten zijn. Moet je een halve of hele dag in Kontich zijn, is het geen ramp om een stukje te stappen. Eigenlijk zit je nog altijd vlakbij het centrum, op enkele meters van de winkelstraat en 300 meter van de kerk. Zo blijft Kontich goed bereikbaar met de wagen, maar zal het centrum toch weer wat autoluwer worden. Volgens Wevers zullen er zeker een 70-tal parkeerplaatsen gecreëerd kunnen worden. Door de controles in de blauwe zone op te voeren wilt men de langparkeerders, vaak mensen die in Kontich lesgeven of werken, naar de nieuwe randparking leiden. Daardoor komen parkeerplaatsen in het centrum vrij voor mensen die een korte stop maken. Op termijn werk gemaakt worden van een echt dorpsplein waar de auto niet alomtegenwoordig is. Maar eerst moeten we mensen een alternatief bieden om te parkeren en daar maken we de komende maanden werk van.

3 Kontich wil stationomgeving opwaarderen Het gemeentebestuur stelt deze week het vernieuwde mobiliteitsplan voor aan de inwoners. Dit naar aanleiding van het openbaar onderzoek dat start op 22 november. Schepen van mobiliteit Willem Wevers (N-VA): De stationsomgeving is al een tijdje toe aan een heraanleg. De tunnel onder het spoor is vanuit Kontich niet toegankelijk voor mindervaliden of kinderwagens. Dat is eigenlijk niet meer van deze tijd. De trap moet vervangen worden door een toegangshelling, zoals momenteel aan de kant van Lint al het geval is. Ook het plein zelf is volgens Wevers toe aan een vernieuwing: De staat van het voetpad rond het plein is slecht. We doen er regelmatig plaatselijke herstellingen, maar dat zijn eigenlijk doekjes voor het bloeden. Het geheel zou ook wel wat frisser en meer open mogen zijn. Op het conceptplan is te zien dat er nog steeds een belangrijke parkeerfunctie op het plein blijft. Wevers: Dat is uiteraard nodig aan een station en een plein waar verschillende handelszaken zijn. Maar het zou geen slechte zaak zijn om langparkeerders te stimuleren aan de Lintse kant te parkeren, waar ook een parking ter beschikking staat. Op het Stationsplein moeten we streven naar een evenwicht tussen enerzijds parkeren voor de handelszaken en bewoners. Anderzijds moet ook het parkeren voor langparkeerders vanzelfsprekend mogelijk blijven, zonder de leefbaarheid al te zeer te beperken. Dat is het evenwicht dat de ontwerpen zal moeten zoeken in overleg met de gemeenteraad en bewoners. Het bestuur plant op korte termijn een tweetal parkeerplaatsen voor te behouden om de plaatselijke handelaars te ondersteunen. Door de parkeerdruk aan het station is het overdag immers moeilijk om een plek te vinden om even de beenhouwer of de apotheek binnen te springen.

4

5 Kontich: Vrachtverkeer weren uit woonwijken Om het vrachtverkeer te weren uit de Pierstraat zal een tonnagebeperking worden ingevoerd. Schepen van mobiliteit Willem Wevers denkt aan 5,5 ton, misschien zelfs 3,5 ton, maar dat ligt nog niet vast. Daarover moet ook nog overlegd worden met de buurgemeentes. De tonnagebeperking zal overigens niet enkel in de Pierstraat worden ingevoerd. Ook in Kontich Kazerne en Waarloos zal dezelfde tonnagebeperking worden ingevoerd. In Kontich centrum zal de tonnagebeperking van 7,5 ton verstrengd worden. Er is ook extra aandacht voor de Pierstraat. Schepen van mobiliteit Willem Wevers (N-VA): De Pierstraat wordt vandaag te veel gebruikt door doorgaand (vracht)verkeer, terwijl er met de Expressweg een perfect alternatief voor bestaat. En dat terwijl er door de Pierstraat één van de drukste fietsstromen van Kontich passeert op een te smal fietspad. Daarom willen we een rechtstreekse ontsluiting van Satenrozen op de Expressweg aanleggen. Hierover vond reeds een veelbelovend overleg plaats met de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij en binnen enkele weken plannen we een overleg met extra actoren aan tafel. Die ontsluiting zou uiteraard ook de Keizershoek ontlasten van het vele vrachtverkeer.

6 Kontich: Zone 30 in woonwijken In Kontich maken ze een strijdpunt van een betere verkeersveiligheid. Eén van de maatregelen die het gemeentebestuur daartoe wilt nemen is een uitbreiding van de zone 30. Schepen van mobiliteit Willem Wevers (N-VA): Zowel in Waarloos, Kontich-Centrum als Kontich-Kazerne gaan we de zone 30 gevoelig uitbreiden. Zowel de dorpsraad van Waarloos als de wijkraad van Kontich-Kazerne zijn ook vragende partij. Volgens Wevers dient de uitbreiding enerzijds om de veiligheid te verhogen, maar anderzijds ook te ontmoedigen om bepaalde sluipwegen door een woonwijk te nemen. Zo worden onder meer de wijken rond de s Herenlei, de Bautersemstraat, de Altenastraat, de Ijzermaalberg, Wild Veld en de Kerkelei een zone 30. Volgens Wevers is het wel niet de bedoeling om aan elke doodlopende straat apart een verkeersbord te zetten: We werken met zones om het aantal borden te beperken. Speciaal een extra verkeersbord plaatsen aan elke doodlopende straat is niet de intentie, maar het kan uiteraard dat een doodlopende straat vanzelf in een zone 30 komt te liggen. De voordelen van een zone 30 zijn niet min. Zo halveert het risico op ongevallen ten opzichte van een zone 50. De remafstand bedraagt slechts 13 meter in plaats van 27 meter. Bovendien heeft een voetganger 9 keer zoveel kans om een aanrijding te overleven. Daarnaast is het ook een stap vooruit op vlak lawaai, uitlaatgassen en dus de woonkwaliteit.

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum UNIZO BRUGGE Stad en Haven Unie van Zelfstandige Ondernemers Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum 07-01-2014 UNIZO Brugg Stad en Havene: Eerste mobiliteitsrapport geeft nood aan ingrijpende acties

Nadere informatie

Welkom op het eerste dialoogcafé van het Project Gent Sint-Pieters PARKEREN

Welkom op het eerste dialoogcafé van het Project Gent Sint-Pieters PARKEREN Welkom op het eerste dialoogcafé van het Project Gent Sint-Pieters PARKEREN 30/03/2010 1 Welkom. Dit is de tweede van twee presentaties van het Project Gent Sint- Pieters over mobiliteit anno 2010. Hier

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Veiligheid, leefbaarheid en verkeer

Veiligheid, leefbaarheid en verkeer Leuven, 11 december 2015 Veiligheid, leefbaarheid en verkeer Conclusies en voorstellen voor het Stadsbestuur 1. Management summary Omwille van de vele klachten en de toenemende problemen rond mobiliteit,

Nadere informatie

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge Voetgangers en fietsers Openbaar vervoer Auto Verkeersarme binnenstad Open VLD wil de binnenstad verkeersarmer maken. Nu zijn enkel de Jan Breydelstraat en de Sint-Amandstraat verkeersvrij. Het laden en

Nadere informatie

Dialoogcafé 18/04/2010 PGSP mobiliteit Ingesproken tekst deel 2: PARKEREN

Dialoogcafé 18/04/2010 PGSP mobiliteit Ingesproken tekst deel 2: PARKEREN Dialoogcafé 18/04/2010 PGSP mobiliteit Ingesproken tekst deel 2: PARKEREN (Deze tekst geeft de nodige informatie om buurtbewoners en handelaars rond Gent-Sint-Pieters MEE TE LATEN DENKEN rond mobiliteit.

Nadere informatie

Meer parkeerplaatsen

Meer parkeerplaatsen 7 voorstellen: 1) Meer parkeerplaatsen 2) Goedkoper parkeren 3) Minder gereserveerde plaatsen 4) Park en Ride invoeren 5) Betere parkeersignalisatie 6) Parkeren bewoners verbeteren 7) Groot Hasselt De

Nadere informatie

plaatsen voor wagens

plaatsen voor wagens Parkeerbeheer en tarieven in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Parkeren in Brussel 1.154.000 bewoners 510.000 privé-voertuigen +/- 77.000 bestelwagens +/- 200.000 binnenkomend verkeer 290.000 plaatsen

Nadere informatie

Breda Duurzaam Bereikbaar

Breda Duurzaam Bereikbaar Masterplan Mobiliteit Breda Duurzaam Bereikbaar D66 krijgt het voor elkaar Inhoud Aanleiding 3 Visie 4 Fietsen en wandelen 5 Openbaar vervoer 6 Autoverkeer 7 Aanleiding 3 Breda slibt dicht. Niet alleen

Nadere informatie

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Voor een veilige en bereikbare stad. Uit de bevraging van de laatste maanden in de straten en wijken van Wervik, Geluwe en Kruiseke blijkt dat inwoners veel belang

Nadere informatie

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst Taagdreef Hier komt ook tekst. Utrecht.nl

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst Taagdreef Hier komt ook tekst. Utrecht.nl Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving Hier komt tekst Taagdreef Hier komt ook tekst Huidige Nu situatie Onderverdeling structuur van de wijk Taagdreef e.o Molenwiek: De straten Rhônedreef,

Nadere informatie

Stadsproject Ragheno

Stadsproject Ragheno Stadsproject Ragheno Historisch overzicht Verlaten industrie Algemene ambitie Een kwalitatieve mix van wonen en werken Werken met een grensverleggende stadsplanning De unieke ligging achter het station

Nadere informatie

Visie stationsomgeving

Visie stationsomgeving Visie stationsomgeving 2015-2025 7 mei 2014 Ideeën 10 maart 3 thema s Perronoversteek / wijkverbinding Functies bebouwing Stationsplein Huidige perronoversteek Ideeën 10 maart Gelijkvloerse oversteek Oversteek

Nadere informatie

Flitscontroles in de zone 30

Flitscontroles in de zone 30 Persnota Flitscontroles in de zone 30 1 op 4 autobestuurders rijdt te snel I. Plan Nieuw Kortrijk Verkeersveiligheid is één van de topprioriteiten van de stadsco- alitie. Elk verkeersslachtoffer is er

Nadere informatie

Informatieavond circulatieplan stad Gent

Informatieavond circulatieplan stad Gent Informatieavond circulatieplan stad Gent Intro Strategische keuze om van een vraag volgend mobiliteitsbeleid te evolueren naar een sturend mobiliteitsbeleid. Visie: creëren van een vlot bereikbare stad,

Nadere informatie

Stationsproject De Groenling

Stationsproject De Groenling Stedelijk ontwikkeling en woonbeleid Stationsproject De Groenling Stacey D heyger 5 november 2015 Stedelijk ontwikkeling en woonbeleid 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Aanleiding van het project... 2

Nadere informatie

Circulatiemaatregelen en parkeermaatregelen in Halle Centrum. Koenraad Meiresonne Nancy Deschuyffeleer

Circulatiemaatregelen en parkeermaatregelen in Halle Centrum. Koenraad Meiresonne Nancy Deschuyffeleer Circulatiemaatregelen en parkeermaatregelen in Halle Centrum Koenraad Meiresonne Nancy Deschuyffeleer AGENDA 1. Circulatiemaatregelen 2. Parkeermaatregelen 3. De Beestenmarkt 4. De Parklaan 5. Flankerende

Nadere informatie

Gemeentebestuur AARTSELAAR

Gemeentebestuur AARTSELAAR Gemeentebestuur AARTSELAAR (Datum afdruk:03/07/2018) UITTREKSEL van de vergadering van het college van burgemeester en schepenen van 2 juli 2018 Aanwezig: Sophie De Wit, burgemeester-voorzitter, Eddy Vermoesen,

Nadere informatie

ESSEN HEIKANT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HEIKANT

ESSEN HEIKANT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HEIKANT ESSEN HEIKANT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HEIKANT Op 14 oktober gaat het over onze straten, onze bossen, onze speelveldjes, onze wijk. Over Heikant. N-VA/PLE staat met een sterke

Nadere informatie

Jef Van Damme presenteert

Jef Van Damme presenteert Jef Van Damme presenteert MOLENBEEK 2018 een autoluwe, groene woonoase en dé mediterrane shopping referentie van België 1. Molenbeek Centrum vandaag 2. Visie en doelstellingen voor 2018 3. Een ambitieus

Nadere informatie

PARKEERPLAN GENT 2020 Deelnota buitengebieden

PARKEERPLAN GENT 2020 Deelnota buitengebieden PARKEERPLAN GENT 2020 Deelnota buitengebieden ONTWERP Opdrachtgever: Stad Gent Datum: 01-07-2014 INHOUD 1. Inleiding 2 2. Gemeenteplein Sint-Denijs-Westrem 3 2.1 Situering en context 3 2.2 Parkeerregime

Nadere informatie

1. Inventarisatie. Zie kaart 1: Inventarisatie parkeervoorzieningen. Aantal parkeerplaatsen 1. Assesteenweg (langsparkeren) Locatie

1. Inventarisatie. Zie kaart 1: Inventarisatie parkeervoorzieningen. Aantal parkeerplaatsen 1. Assesteenweg (langsparkeren) Locatie 1. Inventarisatie Deze nota bijkomend onderzoek 2 kadert in de opmaak van het mobiliteitsplan van de gemeente Ternat. Dit bijkomend onderzoek werd uitgevoerd in navolging van de Provincial Auditcommissie

Nadere informatie

Infovergadering Donderdag 19 maart 2015

Infovergadering Donderdag 19 maart 2015 STAD HARELBEKE: Heraanleg bedrijventerrein Harelbeke-Zuid Boerderijstraat, Venetiëlaan, Spoorwegstraat & Politieke gevangenenstraat Infovergadering Donderdag 19 maart 2015 1 AGENDA Inleiding (Stad Harelbeke)

Nadere informatie

Mobiliteitsplan Aartselaar Verslag Velddag

Mobiliteitsplan Aartselaar Verslag Velddag Mobiliteitsplan Aartselaar Verslag Velddag 10-3-2016 Ronde 1 Openbaar vervoer GROEP 1 Thema 1: aanbod Vraag naar groter aanbod, meer diversiteit en teveel lijnen op hetzelfde traject. Betere aansluiting

Nadere informatie

Naam Organisatie Naam Organisatie Panelleden Vlaams Agentschap Joachim van Meirvenne. stedelijk wijkoverleg. AG stadsplanning Stad Antwerpen

Naam Organisatie Naam Organisatie Panelleden Vlaams Agentschap Joachim van Meirvenne. stedelijk wijkoverleg. AG stadsplanning Stad Antwerpen Verslag Titel verslag: Infovergadering Brabo 2 - Luchtbal Datum en uur vergadering: Donderdag 2 januari 2012 20.00 uur Plaats vergadering: Stadskantoor Luchtbal Volgnummer: 01 Aanwezigen Naam Organisatie

Nadere informatie

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst Wijkraad. Utrecht.nl

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst Wijkraad. Utrecht.nl Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving Hier komt tekst Wijkraad Hier 16 januari komt ook 2018 tekst Huidige Nu situatie Doelen project Groot onderhoud van de openbare ruimte Wegen veiliger

Nadere informatie

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Stad Antwerpen: Beleidsnota Detailhandel 2013 6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Florerende winkels zijn voor Antwerpen van groot belang. Niet alleen zorgen ze ervoor dat de Antwerpenaar alles

Nadere informatie

scenario 1: De Leefstraat

scenario 1: De Leefstraat scenario 1: De Leefstraat De Rozenstraat en Palmstraat vormen vandaag een belangrijke levensader voor de Heilig-Hartwijk. Ze verbinden het sportcentrum Alverberg, de Heilig-Hartkerk, de Daltonschool en

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt 1) Openbaar vervoer 2) Park en Ride Signalisatie 3) Doorgaand verkeer 4) Binnen de grote ring 5) Sluipverkeer 6) Alternatieve vervoersmiddelen De Situatie

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

Herinrichting Haacht-Station

Herinrichting Haacht-Station Herinrichting Haacht-Station Gemeenteraad januari 2019» Haacht-Station: een (te) lange geschiedenis Initiatiefnemers» Gemeente Boortmeerbeek (coördinatie)» Gemeente Haacht» Vlaams gewest > AWV: subsidie

Nadere informatie

Beschikbaarheid parkeerplaatsen - Unizo prioriteiten

Beschikbaarheid parkeerplaatsen - Unizo prioriteiten N A Z A R E T H - E K E Beschikbaarheid parkeerplaatsen - Unizo prioriteiten De vraag naar parkeerplaatsen wordt bepaald door de som van alle voertuigen die in het gebied gestald moeten worden. Een bewoner

Nadere informatie

Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013

Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013 Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013 Dit document werd opgesteld op vraag van de dienst mobiliteit van de stad Sint-Niklaas en heeft tot doel de verkeersproblematiek rond

Nadere informatie

/ Beschrijvende fiche

/ Beschrijvende fiche / Beschrijvende fiche Beschrijvende fiche spoorinvesteringsproject Vlaanderen Ontwerpinvesteringsprogramma 2016-2020 Nieuwe Vlaamse Spoorprioriteiten Project V-130: Bevorderen van de Combi-Mobiliteit in

Nadere informatie

Co-creatie Sessie 1 // 19 april 2018 // Verslag

Co-creatie Sessie 1 // 19 april 2018 // Verslag Co-creatie Sessie 1 // 19 april 2018 // Verslag 1 1. Kim & Beuk (Sint-Amandusstraat, Deerlijk) 2. Sam & Berk (Hoogstraat, Deerlijk) PROJECTZONE 2 DEELNEMERS We gingen van start met een korte voorstelling,

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER

VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER 1 VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER 12.01.2015 2 BESTAANDE SITUATIE Doorgaand verkeer Lokaal verkeer Private weg 3 BESTAANDE SITUATIE EGENHOVENSTRAAT (KAPELLETJE

Nadere informatie

Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers.

Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. EENS Bredene heeft nood aan een veilig mobilitietsplan dat aandacht heeft voor de zwakke weggebruiker. Bij

Nadere informatie

Mobiliteit en ondernemen. N-VA Stabroek

Mobiliteit en ondernemen. N-VA Stabroek Mobiliteit en ondernemen N-VA Stabroek Impact mobiliteit op ondernemen Goede basismobiliteit vormt een hoeksteen voor een gezond ondernemingskader Goede basismobiliteit = Vlotte bereikbaarheid van de handelaars

Nadere informatie

Alkmaar - Openbare Ruimte Station. 18 juni 2013

Alkmaar - Openbare Ruimte Station. 18 juni 2013 Alkmaar - Openbare Ruimte Station 18 juni 2013 Hoe gaat het stationsgebied eruit zien? Centrumzijde Stationsplein en Stationsweg Het nieuwe stationsplein aan de Centrumzijde krijgt een stedelijke inrichting

Nadere informatie

Parkeerbeleid in Kortrijk

Parkeerbeleid in Kortrijk Parkeerbeleid in Kortrijk 25 februari 2014 Kortrijk oppervlakte: 80,03 km² bevolking: 75.087 huishoudens: 32.564 scholen kleuter & basis: 35 9.080 middelbaar: 24 10.950 hoger onderwijs: 3-9.604 economie

Nadere informatie

(autonome) mobiliteit bij kinderen en jongeren. Sabine Miedema

(autonome) mobiliteit bij kinderen en jongeren. Sabine Miedema (autonome) mobiliteit bij kinderen en jongeren Sabine Miedema smiedema@k-s.be WIE ZIJN WIJ? Belevingsonderzoek en participatie: De wereld doorheen de ogen van kinderen en tieners. > vertalen naar beleid

Nadere informatie

Regio Antwerpen...3 Trams...3 Lijn 2 Hoboken - Linkeroever...3 Lijn 4 Hoboken Sint Pietersvliet...3 Lijn 8 Silsburg Bolivarplaats...

Regio Antwerpen...3 Trams...3 Lijn 2 Hoboken - Linkeroever...3 Lijn 4 Hoboken Sint Pietersvliet...3 Lijn 8 Silsburg Bolivarplaats... Regio Antwerpen...3 Trams...3 Lijn 2 Hoboken - Linkeroever...3 Lijn 4 Hoboken Sint Pietersvliet...3 Lijn 8 Silsburg Bolivarplaats...4 Lijn 9 Linkeroever - Eksterlaar...4 Lijn 11 Eksterlaar - Melkmarkt...5

Nadere informatie

MAATREGELEN PARKEERORGANISATIE. Parkeren in al zijn facetten. Dirk Engels

MAATREGELEN PARKEERORGANISATIE. Parkeren in al zijn facetten. Dirk Engels MAATREGELEN PARKEERORGANISATIE Dirk Engels Maatregelen parkeerorganisatie o Doelstellingen o Parkeerconcepten o Een gedifferentieerd aanbod o Sturing privaat aanbod o Fietsparkeren en- stallen o Moto s

Nadere informatie

Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm

Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm 21 november 2018, 16:00 (CET) Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm Het college van burgemeester en schepenen heeft op 15 november 2018 het voorontwerp van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP)

Nadere informatie

Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line

Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line Wat is het Stadspanel? De gemeente Assen heeft een digitaal stadspanel. Iedere inwoner kan meedoen. Momenteel telt het stadspanel ruim 1 leden. Elk lid

Nadere informatie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Mijnheer de burgemeester, Collega s, Het is niet de eerste keer dat we het nieuwe mobiliteitsplan voor onze stad hier in deze raad bespreken.

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroom van auto s met 50 km/uur of meer

Nadere informatie

Heraanleg Antwerpsesteenweg. 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg

Heraanleg Antwerpsesteenweg. 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg Heraanleg Antwerpsesteenweg 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder van +- 6900 km gewestwegen, waarvan 1500 km autosnelwegen Aanleg, onderhoud en verbeteren

Nadere informatie

Verbreden en verdiepen mobiliteitsplan gemeente Bredene. VECTRIS cvba Mobiliteitsplan Bredene / mei 2015 / 1

Verbreden en verdiepen mobiliteitsplan gemeente Bredene. VECTRIS cvba Mobiliteitsplan Bredene / mei 2015 / 1 Verbreden en verdiepen mobiliteitsplan gemeente Bredene VECTRIS cvba Mobiliteitsplan Bredene / mei 2015 / 1 Procedure verschillende stappen Procedure Vlaamse overheid gevolgd: Evaluatie vorig mobiliteitsplan

Nadere informatie

Parkhotel Den Haag. Hotel toegankelijkheidsinformatie

Parkhotel Den Haag. Hotel toegankelijkheidsinformatie Parkhotel Den Haag Hotel toegankelijkheidsinformatie Hartelijk voor uw interesse in het Parkhotel Den Haag. In dit document vind u informatie voor het organiseren van uw verblijf/bezoek. Parkhotel Den

Nadere informatie

Niet alleen de bouw van een nieuw station!

Niet alleen de bouw van een nieuw station! Niet alleen de bouw van een nieuw station! Maar ook de heropwaardering van de stationsbuurt 1. Het optimaliseren van de mobiliteit in de stationsomgeving 2. Creëren van een aangename levendige stationsbuurt

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Parkeerbeleid in al zijn facetten Mobiliteitsacademie VSV 12 april 2016

Parkeerbeleid in al zijn facetten Mobiliteitsacademie VSV 12 april 2016 Parkeerbeleid in al zijn facetten Mobiliteitsacademie VSV 12 april 2016 Opvallende elementen in parkeerbeleid Europese steden Koen Vande Sompele, Traject VSV 12/04/2016 page 2 Overzicht parkeerbeleid en

Nadere informatie

EEN AANTREKKELIJK EN AANGENAAM WINKELCENTRUM

EEN AANTREKKELIJK EN AANGENAAM WINKELCENTRUM EEN AANTREKKELIJK EN AANGENAAM WINKELCENTRUM MEERWAARDE VOOR ONZE STAD (1) De heraanleg van de Grote Markt van gevel tot gevel zal tot positieve effecten leiden waardoor veiligheid, mobiliteit, huisvesting

Nadere informatie

De Bist projectdefinitie & concept. September 2016

De Bist projectdefinitie & concept. September 2016 De Bist projectdefinitie & concept September 2016 Inhoud inleiding analyse algemene randvoorwaarden mobiliteitsvoorwaarden ambitie ontwerpend onderzoek concept Inleiding Inleiding Ι situering Inleiding

Nadere informatie

districtscollege Merksem Zitting van 18 februari 2016

districtscollege Merksem Zitting van 18 februari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie districtscollege Merksem Zitting van 18 februari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD district Merksem Samenstelling de heer Luc Bungeneers, voorzitter districtscollege de

Nadere informatie

Parkeerbeleid in al zijn facetten Mobiliteitsacademie VSV 1 december 2014

Parkeerbeleid in al zijn facetten Mobiliteitsacademie VSV 1 december 2014 Parkeerbeleid in al zijn facetten Mobiliteitsacademie VSV 1 december 2014 Opvallende elementen in parkeerbeleid Europese steden Vincent Meerschaert, Traject VSV 30/10/2014 page 2 Overzicht parkeerbeleid

Nadere informatie

Infomoment herinrichting N8 Melden. Welkom!

Infomoment herinrichting N8 Melden. Welkom! Infomoment herinrichting N8 Melden Welkom! Verloop van de avond Uitgangspunten project Verloop project tot nu (PCV) Bedenkingen/vragen Nieuw voorstel Volgende stappen Uitgangspunten Uitgangspunten Oversteken

Nadere informatie

Stad en NMBS rollen groene loper uit voor nieuw parkeerpark bij station Aarschot

Stad en NMBS rollen groene loper uit voor nieuw parkeerpark bij station Aarschot Stad en NMBS rollen groene loper uit voor nieuw parkeerpark bij station Aarschot 24 april 2015 André Peeters, burgemeester stad Aarschot 24 april 2015 Masterplan Aarschot op Sporen Masterplan Goedgekeurd

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 14 april 2017 Besluit B-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Bij woningen geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroomwegen (50 km/uur

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen uittreksel zitting van 3 september 2018 GOEDGEKEURD RUIMTE Leefomgeving 6 2018_CBS_00799 aanvullend reglement politie wegverkeer - omgeving zwembad - goedkeuring Samenstelling

Nadere informatie

Verontschuldigd: Jean Vanhaeren, (Verkeerskundige), Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst)

Verontschuldigd: Jean Vanhaeren, (Verkeerskundige), Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst) Mobiliteitsmeting Generaal de Krahestraat, Een inwoner van de Generaal de Krahestraat heeft gemeld dat er te snel gereden wordt in deze straat. Naar aanleiding hiervan werd van 25 november tot en met 02

Nadere informatie

Kosten per jaar Fiets 40 minuten Levert op: 192,70. Openbaar vervoer Bus 35 minuten 42,20 Trein + tram 40 minuten 92,60

Kosten per jaar Fiets 40 minuten Levert op: 192,70. Openbaar vervoer Bus 35 minuten 42,20 Trein + tram 40 minuten 92,60 Naam en adres aanvrager Naam personeelslid Chicagostraat 2 2030 Antwerpen Adres werklocatie Francis Wellesplein 1 2018 Antwerpen Woon-werkafstand rechtstreeks 7,3 km SAMENVATTING Tijd Kosten per jaar Fiets

Nadere informatie

Project Gent Sint Pieters. Mobiliteitsaspecten

Project Gent Sint Pieters. Mobiliteitsaspecten Project Gent Sint Pieters Mobiliteitsaspecten p 2 Inhoud studie Capaciteit van de parkeergarage Fietsersstromen, voorlopige en definitieve fietsstallingen Ontsluiting stationssite voor autoverkeer m.iv.

Nadere informatie

Ellermanstraat projectdefintie & concept 07/11/2016

Ellermanstraat projectdefintie & concept 07/11/2016 Ellermanstraat projectdefintie & concept 07/11/2016 Inleiding Inleiding Ι situering Inleiding Ι aanleiding slechte staat riolering verkeersveiligheid deel fietsverbinding Park Spoor Noord Sint Jansplein

Nadere informatie

Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein

Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein Juli 2016 Jo Steyaert Partner jo@indiville.be +32(0)472 530941 Jurgen Minnebo Partner jurgen@indiville.be +32(0)478 380369

Nadere informatie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Mijnheer de burgemeester, Collega s, Het is niet de eerste keer dat we het nieuwe mobiliteitsplan voor onze stad hier in deze raad bespreken.

Nadere informatie

Subtiel samenspel tussen. bereikbaarheid veiligheid aantrekkelijkheid gemak

Subtiel samenspel tussen. bereikbaarheid veiligheid aantrekkelijkheid gemak Subtiel samenspel tussen bereikbaarheid veiligheid aantrekkelijkheid gemak Aanzet Herlokalisatie busstation naar scholencampus Toekenning rioleringssubsidies voor Grauwe Torenwal, Stationswal en centrumstraten

Nadere informatie

XL FOR PEOPLE CITIES FOR PEOPLE ELSENSESTEENWEG: NAAMSEPOORT FERNAND COCQ - FLAGEY

XL FOR PEOPLE CITIES FOR PEOPLE ELSENSESTEENWEG: NAAMSEPOORT FERNAND COCQ - FLAGEY XL FOR PEOPLE CITIES FOR PEOPLE ELSENSESTEENWEG: NAAMSEPOORT FERNAND COCQ - FLAGEY Een gemeenschappelijk project VOORGESCHIEDENIS Communicatie / participatie 2015 Maart 2015 Consultatie bewoners (04/03

Nadere informatie

KNELPUNTEN EN KANSEN. 1 Knelpunten en kansen per werkdomein. Tabel 2: Knelpunten en kansen

KNELPUNTEN EN KANSEN. 1 Knelpunten en kansen per werkdomein. Tabel 2: Knelpunten en kansen II KNELPUNTEN EN KANSEN 1 Knelpunten en kansen per werkdomein Tabel 2: Knelpunten en kansen knelpunten kansen Werkdomein A ruimtelijke ontwikkelingen Mogelijkheid voor kernverdichting Ruimteverslindende

Nadere informatie

STAND VAN ZAKEN Moerbrugsestraat. START WERKEN: bedding 3 e en 4 e spoor & herinrichting stopplaats Oostkamp INFOVERGADERING BUURTBEWONERS

STAND VAN ZAKEN Moerbrugsestraat. START WERKEN: bedding 3 e en 4 e spoor & herinrichting stopplaats Oostkamp INFOVERGADERING BUURTBEWONERS STAND VAN ZAKEN Moerbrugsestraat START WERKEN: bedding 3 e en 4 e spoor & herinrichting stopplaats Oostkamp INFOVERGADERING BUURTBEWONERS Charlotte Verbeke Local & Resident Affairs Infrabel Geert Dierckx

Nadere informatie

Gemeenteraad 22 mei 2014

Gemeenteraad 22 mei 2014 Gemeenteraad 22 mei 2014 Verzoekschrift BEERSE Nieuwe parallelweg als ontsluitingsweg voor vaste brug Bewoners van buurt Nieuwe Dreef en aanpalende straten 1 2 Persbericht door gemeente BEERSE 28 feb 2014

Nadere informatie

Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek

Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek Dorpsraad, 7 april 2015 inhoudsopgave 1. Eisen en wensen halte 2. Locaties 1. Californische weg 2. Burgemeester van Kempenstraat 3. Sportpark 3. Vragen

Nadere informatie

My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest

My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest Met My Bikeworld wil de Fietsersbond fietsers actief een stem geven. Het project werd gerealiseerd met de steun van het Brussels Gewest, de Nationale

Nadere informatie

Stedenbouwkundige studie Heusden Dorp. Dorpsraad Heusden 31 maart 2015

Stedenbouwkundige studie Heusden Dorp. Dorpsraad Heusden 31 maart 2015 Stedenbouwkundige studie Heusden Dorp Dorpsraad Heusden 31 maart 2015 1 Voorwoord De Dorpsraad van Heusden Dorp is fier zijn eerste stedenbouwkundige VISIE studie voor te stellen. Onze bedoeling was om,

Nadere informatie

Wijkvereniging 'Van Stolkpark' Postbus 87783, 2508 DD Scheveningen

Wijkvereniging 'Van Stolkpark' Postbus 87783, 2508 DD Scheveningen Wijkvereniging 'Van Stolkpark' Postbus 87783, 2508 DD Scheveningen info@vanstolkpark.nl www.vanstolkpark.nl Per mail gestuurd aan politieke partijen in de gemeenteraad van Den Haag. Onderwerp: Verkiezingstijd:

Nadere informatie

Parkeren: broodnodig?!

Parkeren: broodnodig?! Parkeren: broodnodig?! Maatregelen parkeerorganisatie Dirk Engels Sven Maerivoet 12 april 2016 Maatregelen parkeerorganisatie o Doelstellingen o Parkeerconcepten o Openbaar domein o Privaat domein o Aanbod

Nadere informatie

1.229 inspraakreacties goed beeld van plus- en minpunten en mogelijke oplossingspistes. Werk externe verkeerskundige

1.229 inspraakreacties goed beeld van plus- en minpunten en mogelijke oplossingspistes. Werk externe verkeerskundige MELLE MAAKT WERK VAN MEER VERKEERS- VEILIGHEID EN EEN VLOTTE MOBILITEIT Vijf speerpunten in het nieuw mobiliteitsplan van Melle 1. Afbouw van de verkeersonveiligheid 2. Verbeteren verkeersleefbaarheid

Nadere informatie

Dordtenaren over mobiliteit

Dordtenaren over mobiliteit Dordtenaren over mobiliteit Uitkomsten Omnibusonderzoek 2016 Inhoud De gemeente Dordrecht gaat een nieuw mobiliteitsplan opstellen. In dat verband wil de gemeente graag weten wat er onder de bevolking

Nadere informatie

Wim Saerensplein. Aanleiding voorontwerp. Waarom heraanleg?

Wim Saerensplein. Aanleiding voorontwerp.  Waarom heraanleg? Aanleiding voorontwerp Waarom heraanleg? 1 Het groene middenplein wordt afgesloten door een barrière van auto s, hagen en een brede rijbaan. De straten rond het plein zijn erg breed. Zo kunnen auto s aan

Nadere informatie

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg Verkeersmemorandum Voorwoord Dit verkeersmemorandum werd opgesteld door vertegenwoordigers van de Ouderraden van de Scholengemeenschap De Kraal, met vestigingen in de Van Bladelstraat, Elststraat, Schaffelkantstraat

Nadere informatie

Hoe kwam het huidig parkeerbeleid tot stand?

Hoe kwam het huidig parkeerbeleid tot stand? Hoe kwam het huidig parkeerbeleid tot stand? Stuurgroep Masterplan Grote Markt en omgeving 11 maart 2016 Leden stuurgroep Vertegenwoordigers politieke fracties IDEE 2006 Kathleen Winne IDEE 2006 Jan Van

Nadere informatie

Veilige en leefbare dorpskern. Doortocht N9 Kwatrecht

Veilige en leefbare dorpskern. Doortocht N9 Kwatrecht Doortocht N9 Kwatrecht De herinrichting van de Brusselsesteenweg (N9) tussen het station van Kwatrecht en het kruispunt met de Zuidlaan (N417) en de Oosterzelesteenweg (N42) start op 14 oktober 2013. Het

Nadere informatie

Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken?

Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken? Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken? 1. Knooppunt van duurzame mobiliteit vernieuwd treinstation met een geïntegreerd tram- en busstation voldoende en comfortabele

Nadere informatie

Naar de Sinksenfoor? Kom op een slimme manier!

Naar de Sinksenfoor? Kom op een slimme manier! Naar de Sinksenfoor? Kom op een slimme manier! De Sinksenfoor op het juiste Spoor De Sinksenfoor gaat dit jaar voor de derde keer door op Spoor Oost. De kermis begint op zaterdag 3 juni en u kan er van

Nadere informatie

STREEFBEELDSTUDIE EEN NIEUWE N8 VAN KORTRIJK TOT WEVELGEM

STREEFBEELDSTUDIE EEN NIEUWE N8 VAN KORTRIJK TOT WEVELGEM STREEFBEELDSTUDIE EEN NIEUWE N8 VAN KORTRIJK TOT WEVELGEM VAN KORTRIJK TOT WEVELGEM WAT KAN BETER? De huidige N8 zorgt voor heel wat knelpunten voor het plaatselijk en doorgaand verkeer in Kortrijk en

Nadere informatie

HART VOOR DE BURGER Verkeersdoorstroming Verkeersregeling op en rond de Grote Markt

HART VOOR DE BURGER Verkeersdoorstroming Verkeersregeling op en rond de Grote Markt Streefdoel van onze partij is kiezen voor onze burgers. Alles wordt beslist ten voordele van de meerderheid van de burgers Lier en Koningshooikt! Krachtlijnen van het verkiezingsprogramma 2018 1. Bouwstop

Nadere informatie

verslag Verslag fietsostrade Theaterzaal Vooruit tot uur Annemie De Wolf Deskundige communicatie

verslag Verslag fietsostrade Theaterzaal Vooruit tot uur Annemie De Wolf Deskundige communicatie Externe communicatie en burgerzaken Communicatie Telefoon 03 460 06 11 Fax 03 460 06 36 verslag datum plaats duur verslag Verslag fietsostrade 5 september Theaterzaal Vooruit 20.00 tot 22.30 uur Annemie

Nadere informatie

Mogelijke verkeersmaatregelen voor de Rijsenbergwijk. Werktekst oktober 2007

Mogelijke verkeersmaatregelen voor de Rijsenbergwijk. Werktekst oktober 2007 Mogelijke verkeersmaatregelen voor de Rijsenbergwijk Werktekst oktober 2007 De projectpartners van het project Gent Sint-Pieters willen, zowel tijdens als na de uitvoering van het project, maximale aandacht

Nadere informatie

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten.

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Inleiding. Het creëren van een huiskamer is een belangrijke referentiegedachte: aldus is opgetekend in de Centrumvisie

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 6 juli 2018

college van burgemeester en schepenen Zitting van 6 juli 2018 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 6 juli 2018 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer Koen

Nadere informatie

Resultaten Vragenlijst

Resultaten Vragenlijst Resultaten Vragenlijst - Aanpassing dienstverlening van De Lijn (meer bussen, bussen moeten DOOR Smeerebbe- Vloerzegem i.p.v. erlangs) - Organiseren van sport- en culturele activiteiten - Activiteiten

Nadere informatie

Verkeer en vervoer. Verkeer en vervoer. Voorrang voor de fiets

Verkeer en vervoer. Verkeer en vervoer. Voorrang voor de fiets Verkeer en vervoer Hoe je omgaat met de verkeersstromen in een drukke stad als Leiden is niet alleen belangrijk voor de doorstroom ervan, maar ook voor het milieu en de luchtkwaliteit in de stad, voor

Nadere informatie

Evaluatie effecten Oegstgeest door invoering betaald parkeren gemeente Leiden

Evaluatie effecten Oegstgeest door invoering betaald parkeren gemeente Leiden Evaluatie effecten Oegstgeest door invoering betaald parkeren gemeente Leiden 1. Historie invoering betaald parkeren Leiden Met ingang van 1 november 2016 heeft de gemeente Leiden betaald parkeren ingevoerd

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 13 oktober 2014

Gemeenteraad Zitting van 13 oktober 2014 Gemeenteraad Zitting van 13 oktober 2014 Ontwerpbesluitenbundel OPENBARE ZITTING Aanvullende punten 29 2014_VVB_00005 Voorstel tot beslissing van raadsleden Arne Vandendriessche, Stefaan De Clerck: om

Nadere informatie

Spoorstrategie Waasland, spoorlijn Sint-Niklaas Mechelen. Station Temse, regionaal knooppunt

Spoorstrategie Waasland, spoorlijn Sint-Niklaas Mechelen. Station Temse, regionaal knooppunt Spoorstrategie Waasland, spoorlijn Sint-Niklaas Mechelen Station Temse, regionaal knooppunt Fred Van Remoortel, OV-mobiliteitsplanner overleg bewoners, pers, raadsleden.???/2016 40 jaar geleden in GVA

Nadere informatie

PARKEERPLAN RUISBROEK

PARKEERPLAN RUISBROEK PARKEERPLAN RUISBROEK Situering Ruisbroek Oppervlakte: 3,5 km2 Aantal inwoners : +/- 6900 inw Situering studiegebied Aanleiding parkeerplan Belangrijk deel van klachten / meldingen Parkeerproblemen Langparkeren

Nadere informatie