EEN AANTREKKELIJK EN AANGENAAM WINKELCENTRUM

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EEN AANTREKKELIJK EN AANGENAAM WINKELCENTRUM"

Transcriptie

1 EEN AANTREKKELIJK EN AANGENAAM WINKELCENTRUM

2 MEERWAARDE VOOR ONZE STAD (1) De heraanleg van de Grote Markt van gevel tot gevel zal tot positieve effecten leiden waardoor veiligheid, mobiliteit, huisvesting en stedelijke infrastructuur zullen verbeteren. De verbetering van de verblijfskwaliteit heeft tot doel de eigenheid en het imago van het centrum te versterken, de uitstraling van het commercieel winkelgebied te vergroten en de aspecten die de verblijfswaarde kunnen beïnvloeden, te verhogen.

3 MEERWAARDE VOOR ONZE STAD (2) De heraanleg van de Grote Markt zal het marktplein omvormen tot een mooie, aantrekkelijke plaats om samen te komen, een terrasje te doen, even op adem te komen of gezellig te winkelen. Zo wordt de Grote Markt een meerwaarde voor onze stad en willen wij nog meer klanten en toeristen aantrekken.

4 DE PLANNEN Naast de herinrichting van de Grote Markt omvatten de plannen de uitbreiding van parking Demervallei, de aanleg van een busstation en een skatepark en de verfraaiing van de toegang naar parking Demervallei komende van de Diestsestraat. Er zal een verkeerseiland aangelegd worden om het verkeer beter te geleiden. Om de toegankelijkheid voor voetgangers te verbeteren zal er eveneens een voetpad aangelegd worden ter hoogte van het cinemacomplex.

5

6 HET MERCURIUSPROJECT (1) De plannen voor de heraanleg van de Grote Markt zijn weldoordacht. Reeds in 1997 werd een eerste aanzet gegeven met een grootschalig onderzoek dat deel uitmaakte van het zogenaamde Mercuriusproject. In totaal werden 489 bezoekers van Aarschot-centrum geënquêteerd over het winkelgebeuren in het stadscentrum. Deze enquête bracht de tekortkomingen en gewenste verbeteringen duidelijk in kaart.

7 HET MERCURIUSPROJECT (2) Uit dit onderzoek bleek dat de meeste bezoekers zich stoorden aan het drukke verkeer en de vele auto s in het centrum van onze stad. Ze zouden het veel leuker en veiliger vinden als het er wat rustiger aan toe zou gaan. Naast dit gemis aan winkelwandelstraten in het centrum bleek dat bijna alle automobilisten die langs de Grote Markt reden, daar helemaal niet moesten zijn. Er passeert dus heel wat overbodig verkeer.

8 PARKEERVRIJ Dat de nieuwe Grote Markt parkeervrij zal zijn, staat vast. Er zullen dus geen auto s meer mogen parkeren. We zorgen er wel voor dat het vernieuwde marktplein ook voor personen met een handicap toegankelijk blijft. Voor hen zullen dan ook speciale parkeerplaatsen aangelegd worden vlakbij de markt. Ook aan de mensen die hun wagen tot nu toe op de Grote Markt parkeerden, werd gedacht. Zij zullen hun auto kwijt kunnen op parking Demervallei, die uitgebreid wordt met 179 nieuwe parkeerplaatsen. Dit brengt het totaal aantal gratis parkeerplaatsen op parking Demervallei op een 700-tal.

9 AUTOLUW Tevens zal de Grote Markt autoluw worden. Met het oog op de herinrichting van de Grote Markt en de geplande werken, werkte het stadsbestuur samen met studie- en adviesbureau Soresma de beste ontsluitingsroutes uit. Dankzij deze ontsluitingsroutes zal het verkeer tijdens en na de werken aan de Grote Markt vlot kunnen verlopen. Ze zorgen er immers voor dat het centrum bereikbaar blijft voor het autoverkeer. Ook het busverkeer zal zoveel mogelijk uit het stadscentrum geweerd worden. Daartoe zal de huidige bushalte aan de Grote Markt verplaatst worden naar parking Demervallei. Hier wordt een secundair busstation uitgebouwd.

10

11

12

13 UREN VOOR LADEN EN LOSSEN Het stadsbestuur paste ook de uren voor laden en lossen aan. De periode voor laden en lossen loopt van 1 uur s nachts tot 11 uur s morgens.

14 GROTE VERNIEUWINGEN (1)

15 GROTE VERNIEUWINGEN (2) Op de Grote Markt komt één boom te staan. Rond deze boom zal een boombeschermer geplaatst worden die ook als comfortabele zitbank zal dienen. De pomp wordt verplaatst naar het hoogste punt van de Grote Markt en de fontein zal geïntegreerd worden in het ontwerp. Verder zullen de elektriciteitskasten die nu duidelijk zichtbaar zijn, zoveel mogelijk weggewerkt worden. Er zullen ook verspreide fietsstallingen voorzien worden.

16 GROTE VERNIEUWINGEN (3) Ook de doorgang van de Grote Markt naar parking Demervallei zal opnieuw aangelegd worden in gelijkaardige materialen als deze van de markt zelf. Om het niveauverschil te overbruggen zullen zowel een trap als een hellend vlak aangebracht worden. Zo wordt de Grote Markt het hart van onze stad waar het aangenaam toeven en gezellig flaneren is! Daar zullen ook de uitnodigende terrasjes toe bijdragen, die op topdagen uitgebreid zullen kunnen worden.

17

18

19 TERRASSEN Sinds 1 april 2011 deelt het politiereglement de terrassen in verschillende zones in en maakt het een onderscheid tussen zomer- en winterterrassen. Het belastingsreglement op de terrassen was hierop echter niet afgestemd. Bij wijze van overgangsmaatregel wordt de huidige belasting op de terrassen voor de dienstjaren 2011 en 2012 aangepast als volgt: een zomerterras wordt belast aan 10 euro per vierkante meter. De belasting op een winterterras blijft ongewijzigd en bedraagt 14,8 euro per vierkante meter.

20 COMMUNICATIEKANALEN NAAR DE BURGERS Stadsmagazine Het stadsbestuur probeert in het stadsmagazine de burgers op de hoogte te houden over de stand van zaken van de heraanleg van de Grote Markt en de geplande werken. Dit is echter niet altijd evident. Vermits het stadsmagazine slechts tweemaandelijks verschijnt, is het soms moeilijk om kort op de bal te spelen.

21 Stedelijke website Op de stedelijke website staat de rubriek Heraanleg Grote Markt volledig in het teken van de geplande werken. Deze rubriek wordt steeds aangevuld met de meest recente informatie. Informatiepunt In de hal van het stadhuis staat een infopaneel met grote afbeeldingen van de plannen, mooie schetsen, het circulatieplan, een korte toelichting van de werken, enz. Deze informatie wordt regelmatig bijgewerkt en aangepast zodat het infopaneel steeds actueel is.

22 Centraal telefoonnummer Iedereen die vragen heeft over de heraanleg van de Grote Markt, het circulatieplan en/of de werken die hiermee verband houden, kan terecht op het gratis nummer In eerste instantie zal de onthaalmedewerker je verderhelpen. Indien nodig word je doorverbonden met de medewerker die jouw vraag het beste kan beantwoorden. Je kan jouw vraag ook per versturen naar

23 Informatievergaderingen Er vonden verschillende infovergaderingen plaats waarop de inwoners en handelaars vragen konden stellen over de heraanleg van de Grote Markt en de nieuwe verkeerssituatie. Infostand op de Aarschotse markt Via een infostand op de Aarschotse markt over de heraanleg van de Grote Markt en de nieuwe verkeersafwikkeling houden we de bevolking op de hoogte. Op deze infostand worden flyers en/of brochures over de heraanleg en de nieuwe verkeerssituatie uitgedeeld.

24 Brieven aan de inwoners van Groot-Aarschot Via meerdere brieven aan de inwoners van Groot- Aarschot lichten we wanneer de situatie het vereist de heraanleg van de Grote Markt en de wijzigingen van de verkeerssituatie toe. Rubriek stadsinfo in de lokale bladen In de rubriek stadsinfo in De Streekkrant en Passe- Partout vind je het laatste nieuws over de heraanleg van de Grote Markt.

25 AARSCHOT WERKT! Een verkeersbord waarop een wit mannetje prijkt dat druk aan het werk is, is onze metgezel tijdens de werken. De bordeaux kleur van het verkeersbord verwijst naar de huisstijl van de stad. Aarschot werkt heeft een dubbele betekenis. Enerzijds verwijst de slogan duidelijk naar de werken die op til zijn. Anderzijds duidt deze slagzin erop dat het stadsbestuur van Aarschot werk maakt van de opwaardering van onze stad. Samen bouwen we aan een aantrekkelijke, gezellige stad waar het aangenaam wonen, werken, winkelen en ontspannen is. Aarschot werkt, ook voor jou!

26

Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein

Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein Juli 2016 Jo Steyaert Partner jo@indiville.be +32(0)472 530941 Jurgen Minnebo Partner jurgen@indiville.be +32(0)478 380369

Nadere informatie

scenario 1: De Leefstraat

scenario 1: De Leefstraat scenario 1: De Leefstraat De Rozenstraat en Palmstraat vormen vandaag een belangrijke levensader voor de Heilig-Hartwijk. Ze verbinden het sportcentrum Alverberg, de Heilig-Hartkerk, de Daltonschool en

Nadere informatie

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum UNIZO BRUGGE Stad en Haven Unie van Zelfstandige Ondernemers Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum 07-01-2014 UNIZO Brugg Stad en Havene: Eerste mobiliteitsrapport geeft nood aan ingrijpende acties

Nadere informatie

HART VOOR DE BURGER Verkeersdoorstroming Verkeersregeling op en rond de Grote Markt

HART VOOR DE BURGER Verkeersdoorstroming Verkeersregeling op en rond de Grote Markt Streefdoel van onze partij is kiezen voor onze burgers. Alles wordt beslist ten voordele van de meerderheid van de burgers Lier en Koningshooikt! Krachtlijnen van het verkiezingsprogramma 2018 1. Bouwstop

Nadere informatie

Heraanleg Antwerpsesteenweg. 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg

Heraanleg Antwerpsesteenweg. 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg Heraanleg Antwerpsesteenweg 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder van +- 6900 km gewestwegen, waarvan 1500 km autosnelwegen Aanleg, onderhoud en verbeteren

Nadere informatie

1. Presentatie van de resultaten van cocreatiesessie 1

1. Presentatie van de resultaten van cocreatiesessie 1 Verslag cocreatiesessie 2, 22 mei 2018, Gemeentehuis Ternat Projectgebied: De markt van Ternat Aanwezig: 27 deelnemers 1. Presentatie van de resultaten van cocreatiesessie 1 Bij aanvang van de cocreatiesessie

Nadere informatie

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Academiejaar 2014-2015 Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg 1 9000 Gent Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Seppe De Meyer Bachelor in het Vastgoed: Landmeten 2014-2015 1. Infomarkt

Nadere informatie

Jef Van Damme presenteert

Jef Van Damme presenteert Jef Van Damme presenteert MOLENBEEK 2018 een autoluwe, groene woonoase en dé mediterrane shopping referentie van België 1. Molenbeek Centrum vandaag 2. Visie en doelstellingen voor 2018 3. Een ambitieus

Nadere informatie

Enquête Marktplein. Beste inwoner of bezoeker van Neerpelt,

Enquête Marktplein. Beste inwoner of bezoeker van Neerpelt, Enquête Marktplein Beste inwoner of bezoeker van Neerpelt, Fijn dat je mee wil nadenken over de herinrichting van het Marktplein. Het heraanleggen van het Marktplein gaat niet alleen over bakstenen. Om

Nadere informatie

inspiratieboek Raalte

inspiratieboek Raalte inspiratieboek Raalte centrum Inhoud Inspiratie Wat leeft er? Het centrum Inpiratiebeelden Inspiratiebeeld Grote Markt Colofon Inspiratie Raalte is gastvrij. Raalte is kleinschalig. In Raalte kun je voor

Nadere informatie

Mechelen Boulevard leeft!

Mechelen Boulevard leeft! Mechelen Boulevard leeft! Inleiding In Mechelen onderging de verbinding tussen Vijfhoek en Grote Markt een heuse metamorfose. Het werd een echte wandelboulevard met gezellige pleintjes en veel aandacht

Nadere informatie

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Stad Antwerpen: Beleidsnota Detailhandel 2013 6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Florerende winkels zijn voor Antwerpen van groot belang. Niet alleen zorgen ze ervoor dat de Antwerpenaar alles

Nadere informatie

Herinrichting Woluwelaan Verlenging tramlijn 94

Herinrichting Woluwelaan Verlenging tramlijn 94 Herinrichting Woluwelaan Verlenging tramlijn 94 Doelstellingen 1. Openbare ruimte opwaarderen en levenskwaliteit verhogen 2. Intermodaliteit bevorderen 3. Tramlijn 94 verlengen en een duurzame mobiliteit

Nadere informatie

Programma van Wensen Herinrichting Middenweg Centrumwaard

Programma van Wensen Herinrichting Middenweg Centrumwaard Programma van Wensen Herinrichting Middenweg Centrumwaard 8 juni 2017 1. Inleiding Programma van Wensen Voor u ligt het Programma van Wensen (PvW) voor de herinrichting van de Middenweg ter hoogte van

Nadere informatie

herinrichting stationsgebied

herinrichting stationsgebied herinrichting stationsgebied ambities, opties & afwegingen verkeer in omgeving consequenties en gevolgen schapen kamp stations straat aansluiten en verlevendigen centrum welkom in onze stad! stations plein

Nadere informatie

Veiligheid, leefbaarheid en verkeer

Veiligheid, leefbaarheid en verkeer Leuven, 11 december 2015 Veiligheid, leefbaarheid en verkeer Conclusies en voorstellen voor het Stadsbestuur 1. Management summary Omwille van de vele klachten en de toenemende problemen rond mobiliteit,

Nadere informatie

Informatieavond circulatieplan stad Gent

Informatieavond circulatieplan stad Gent Informatieavond circulatieplan stad Gent Intro Strategische keuze om van een vraag volgend mobiliteitsbeleid te evolueren naar een sturend mobiliteitsbeleid. Visie: creëren van een vlot bereikbare stad,

Nadere informatie

Evaluatie Project StadHaven. Resultaten & Conclusies

Evaluatie Project StadHaven. Resultaten & Conclusies Evaluatie Project StadHaven Resultaten & Conclusies Context Context Wat? Project StadHaven: Doel: de levendigheid van het centrum van de gemeente Steenbergen vergroten. Samenwerking sinds 2009 tussen ondernemers

Nadere informatie

Kasterlee De Met fase 2

Kasterlee De Met fase 2 1 Kasterlee De Met fase 2 Infovergaderingen Handelaars 4/9 Bewoners en eigenaars 7/9 Adviesraden 18/9 www.kasterlee.be Toelichting projectdossier en reeds doorlopen traject www.kasterlee.be 2 3 Missie

Nadere informatie

Bordeaux. Gewestelijk mobilteitsplan -Dec be samen slim mobiel

Bordeaux. Gewestelijk mobilteitsplan -Dec be samen slim mobiel 22 Stadsperimeter Brussel Bordeaux 23 Visitekaart o Bevolking : " Stad: 245.000 inwoners " Grootstedelijk gebied: 750.000 inwoners o Netwerk " Regionaal OV-netwerk: 15 lijnen TER + 4 buslijnen " Stedelijk

Nadere informatie

VERSLAG INFORMATIEVERGADERING HERAANLEG HEILIG HARTSTRAAT & VLAMINGENSTRAAT 24 NOVEMBER 2016

VERSLAG INFORMATIEVERGADERING HERAANLEG HEILIG HARTSTRAAT & VLAMINGENSTRAAT 24 NOVEMBER 2016 VERSLAG INFORMATIEVERGADERING HERAANLEG HEILIG HARTSTRAAT & VLAMINGENSTRAAT 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: 18 buurtbewoners, Marc Boogers Schepen Stad Turnhout, Steven Mateusen Diensthoofd Wegen, Groen en

Nadere informatie

Keizerpoort terug op de kaart

Keizerpoort terug op de kaart Keizerpoort terug op de kaart Toegangspoort tot de Gentse stadskern Tussen Brusselsesteenweg en De Keizerpoort of Brusselsepoort is de verdwenen stadspoort die de zuidoostelijke toegang tot de stadskern

Nadere informatie

Mobiliteit en ondernemen. N-VA Stabroek

Mobiliteit en ondernemen. N-VA Stabroek Mobiliteit en ondernemen N-VA Stabroek Impact mobiliteit op ondernemen Goede basismobiliteit vormt een hoeksteen voor een gezond ondernemingskader Goede basismobiliteit = Vlotte bereikbaarheid van de handelaars

Nadere informatie

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan.

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan. Kontich gaat voor een beter aanbod van openbaar vervoer Dat het gemeentebestuur een voorstander is van de tramdoortrekking naar de park & ride aan de E19 is ondertussen wel bekend. Die visie wordt ook

Nadere informatie

Lokale Politie LAN. Foutparkeren. Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor!

Lokale Politie LAN. Foutparkeren. Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! Lokale Politie LAN Foutparkeren Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! beste inwoner Stilstaan en parkeren Het gevaar en de hinder die veroorzaakt worden door foutparkeerders

Nadere informatie

Goed op weg met een vernieuwde N382. door Anzegem

Goed op weg met een vernieuwde N382. door Anzegem Goed op weg met een vernieuwde N382 door Anzegem Een overzicht van de werken in de Kerkstraat en de Kruisweg Meer verkeersveiligheid in het centrum Als inwoner van Anzegem bent u vertrouwd met de drukke

Nadere informatie

Informatie avond. Europaplein en omgeving. 19 mei 2015

Informatie avond. Europaplein en omgeving. 19 mei 2015 Informatie avond Europaplein en omgeving 19 mei 2015 Programma Inleiding wethouder Rijkenberg Presentatie uitgangspunten Europaplein Mogelijkheid tot stellen van vragen en leveren van input Afronding en

Nadere informatie

MOBILITEIT: WERFBEZOEK BRAVOKO & KUIPERSKAAI

MOBILITEIT: WERFBEZOEK BRAVOKO & KUIPERSKAAI Academiejaar 2015-2016 Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg 1 9000 Gent MOBILITEIT: WERFBEZOEK BRAVOKO & KUIPERSKAAI Seppe De Meyer Bachelor in het Vastgoed: Landmeten DOCENT: Vandenhende

Nadere informatie

Stadsvernieuwing. Werfeditie oktober 2011. Vooruitblik. De De Keyserlei is klaar om zich te ontpoppen als een echte stadsboulevard en ontvangstlocatie

Stadsvernieuwing. Werfeditie oktober 2011. Vooruitblik. De De Keyserlei is klaar om zich te ontpoppen als een echte stadsboulevard en ontvangstlocatie Stadsvernieuwing Werfeditie oktober 2011 In de stationsomgeving De De Keyserlei is klaar om zich te ontpoppen als een echte stadsboulevard en ontvangstlocatie voor de bezoekers van de stad. Waar en wanneer

Nadere informatie

Het Mobiliteitsplan Gent

Het Mobiliteitsplan Gent Het Mobiliteitsplan Gent Belangrijk om weten Mobiliteitsplan schetst het globale kader Parkeerplan wordt in het tweede kwartaal 2016 ingevoerd Circulatieplan volgt in april 2017 Mobiliteitsplan: van vraagvolgend

Nadere informatie

Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken?

Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken? Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken? 1. Knooppunt van duurzame mobiliteit vernieuwd treinstation met een geïntegreerd tram- en busstation voldoende en comfortabele

Nadere informatie

Parkeerbeleid in Kortrijk

Parkeerbeleid in Kortrijk Parkeerbeleid in Kortrijk 25 februari 2014 Kortrijk oppervlakte: 80,03 km² bevolking: 75.087 huishoudens: 32.564 scholen kleuter & basis: 35 9.080 middelbaar: 24 10.950 hoger onderwijs: 3-9.604 economie

Nadere informatie

Resultaten enquête Een nieuwe invulling voor het Beekstraatkwartier

Resultaten enquête Een nieuwe invulling voor het Beekstraatkwartier Resultaten enquête Een nieuwe invulling voor het Beekstraatkwartier KLANT IS KONING Resultaten Om een beter beeld te krijgen over de meningen omtrent de nieuwe invulling van het Beekstraatkwartier in Weert

Nadere informatie

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom De omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom is op dit moment in volle ontwikkeling. Bij de (her)aanleg wordt

Nadere informatie

STREEFBEELDSTUDIE EEN NIEUWE N8 VAN KORTRIJK TOT WEVELGEM

STREEFBEELDSTUDIE EEN NIEUWE N8 VAN KORTRIJK TOT WEVELGEM STREEFBEELDSTUDIE EEN NIEUWE N8 VAN KORTRIJK TOT WEVELGEM VAN KORTRIJK TOT WEVELGEM WAT KAN BETER? De huidige N8 zorgt voor heel wat knelpunten voor het plaatselijk en doorgaand verkeer in Kortrijk en

Nadere informatie

Wagenstraat Voetgangersgebied?

Wagenstraat Voetgangersgebied? Wagenstraat Voetgangersgebied? Rapportage Consultatie Wagenstraat voetgangersgebied Bijlagen Den Haag, oktober 2007 Stichting Chinatown Den Haag / Joost Zonneveld BIJLAGE 1 - RESULTATEN INLOOPBIJEENKOMST

Nadere informatie

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.»

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.» MORTSEL DE WEG VOORUIT Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel. Winkelen? Dan moet je in Mortsel zijn! Mortsel heeft veel troeven in handen om de winkelkern toekomstbestendig te maken.

Nadere informatie

FOUTPARKEREN. U doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! PZ HerKo. Lokale Politie Herent- Kortenberg

FOUTPARKEREN. U doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! PZ HerKo. Lokale Politie Herent- Kortenberg FOUTPARKEREN PZ HerKo U doet er toch niet aan mee? Lokale Politie Herent- Kortenberg Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! Beste inwoner, Het gevaar en de hinder die veroorzaakt worden door foutparkeerders

Nadere informatie

Enquête over de heraanleg van het Koningin Paolaplein

Enquête over de heraanleg van het Koningin Paolaplein Enquête over de heraanleg van het Koningin Paolaplein Ann Manhaeve, november 2014 1. Inleiding Het project Gent Sint-Pieters wil het station en zijn ruime omgeving de komende tien jaar aanpassen aan de

Nadere informatie

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte)

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte) : : Schoolomgeving Sint-Michiel Aanwezig ig: Op de bijeenkomst van de Gecomove van 31 maart 2017 werd de schoolomgeving van Sint-Michiel besproken. De Gecomove heeft toen volgend advies geformuleerd: De

Nadere informatie

CONCEPT FOLDER. Herinrichting Brugstraat & Munnekeholm definitief inrichtingsplan

CONCEPT FOLDER. Herinrichting Brugstraat & Munnekeholm definitief inrichtingsplan CONCEPT FOLDER Herinrichting Brugstraat & Munnekeholm definitief inrichtingsplan Westerhavenstr. Munnekeholm Aanpak Brugstraat en Munnekeholm Dit plan gaat over de herinrichting van de Brugstraat en Munnekeholm.

Nadere informatie

Uitdaging. Presentatie Mol werkt 29 maart. Uitdaging. Uitgangspunten communicatie. Grondige vernieuwing van het Centrumgebied (2002 2006)

Uitdaging. Presentatie Mol werkt 29 maart. Uitdaging. Uitgangspunten communicatie. Grondige vernieuwing van het Centrumgebied (2002 2006) Presentatie Mol werkt 29 maart Uitdaging Grondige vernieuwing van het Centrumgebied (2002 2006) Centrale parking Woonstraten Stationsplein Uitgaanscentrum Winkelgebied/ as Uitdaging Hoe dit werk aanpakken

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

FIETSSTRATEN DE DOODSTEEK VOOR DE MIDDENSTAND? Kees van Ommeren Renee van der West Decisio

FIETSSTRATEN DE DOODSTEEK VOOR DE MIDDENSTAND? Kees van Ommeren Renee van der West Decisio FIETSSTRATEN DE DOODSTEEK VOOR DE MIDDENSTAND? Kees van Ommeren Renee van der West Decisio Indeling Introductie Polarisatie in discussie over fietsstraten, parkeren en effect op winkels en omzet Beschouwing

Nadere informatie

Subtiel samenspel tussen. bereikbaarheid veiligheid aantrekkelijkheid gemak

Subtiel samenspel tussen. bereikbaarheid veiligheid aantrekkelijkheid gemak Subtiel samenspel tussen bereikbaarheid veiligheid aantrekkelijkheid gemak Aanzet Herlokalisatie busstation naar scholencampus Toekenning rioleringssubsidies voor Grauwe Torenwal, Stationswal en centrumstraten

Nadere informatie

Geachte leden van de raad,

Geachte leden van de raad, Typ teksttyp teksttyp tekst 040 Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Aan: de Gemeenteraad Datum 20 december 2016 Onderwerp Afdoening Motie Herinrichting Noordeinde Uw brief van 8 september 2016

Nadere informatie

Gemeente Druten: Michel Lepoutre (wethouder), Michel Eijkhout, Peggy Verbakel, Willie van Zonsbeek

Gemeente Druten: Michel Lepoutre (wethouder), Michel Eijkhout, Peggy Verbakel, Willie van Zonsbeek Verslag Betreft Klankbordgroep 1 - Aanpak Hogestraat Opdrachtgever Gemeente Druten Ons kenmerk DRU015 Plaats Druten Datum 22-3-2016 Aanwezig Gemeente Druten: Michel Lepoutre (wethouder), Michel Eijkhout,

Nadere informatie

DE INZET VAN CENTRUMMANAGEMENT. Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder UNIZO

DE INZET VAN CENTRUMMANAGEMENT. Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder UNIZO DE INZET VAN CENTRUMMANAGEMENT Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder UNIZO De evolutie van het centrummanagement in Vlaanderen: van (voor) Mercurius (1998) tot Winkelnota 2.0 (2013) De evolutie van

Nadere informatie

Naar aantrekkelijke bereikbaarheid van winkels

Naar aantrekkelijke bereikbaarheid van winkels Naar aantrekkelijke bereikbaarheid van winkels Hans Voerknecht (werkzaam bij Kennisplatform Verkeer en Vervoer) Ineke Spapé (werkzaam bij SOAB en NHTV) Samenvatting Winkeliers denken, dat de brede teruggang

Nadere informatie

Parkeerproblematiek Vrachtwagens. Raf Venken

Parkeerproblematiek Vrachtwagens. Raf Venken Parkeerproblematiek Vrachtwagens Raf Venken 1 Studie parkerende vrachtwagens in woonkernen in Haspengouw VOEREN 2 Context Oorzaak Vrachtwagens van werknemers uit logistieke sector Parkeren dicht bij huis

Nadere informatie

Herinrichting Astraat definitief inrichtingsplan

Herinrichting Astraat definitief inrichtingsplan Herinrichting Astraat definitief inrichtingsplan Aanpak Astraat Dit plan gaat over de herinrichting van de Astraat, die deel uitmaakt van de westelijke binnenstad. De ov-bussen rijden vanaf 3 september

Nadere informatie

VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS

VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS Respons per geslacht Respons per leeftijd ruimtelijke ordening wonen - milieu HELDERGEM: MOOI DORP natuur - aangenaam om wonen ruimtelijke

Nadere informatie

Bijeenkomst centrumvisie. 5 november 2015

Bijeenkomst centrumvisie. 5 november 2015 Bijeenkomst centrumvisie 5 november 2015 Plangebied < Havenstraat,< Witte Kerk < Zeestraat Dorpsstraat Resultaten vragenlijst, 241 respondenten 18 t/m 35 jaar (35) Leeftijdscategorie 0 t/m 17 jaar (1)

Nadere informatie

Voorstellen voor betere mobiliteit en kernversterking

Voorstellen voor betere mobiliteit en kernversterking Voorstellen voor betere mobiliteit en kernversterking 8-7-2013 In deze nota wenst UNIZO Bredene constructieve voorstellen te doen om de mobiliteit te verbeteren en de kern van Bredene te versterken. Hiermee

Nadere informatie

HERINRICHTING GROTE NIEUWEDIJKSTRAAT fase 2

HERINRICHTING GROTE NIEUWEDIJKSTRAAT fase 2 HERINRICHTING GROTE NIEUWEDIJKSTRAAT fase 2 HERINRICHTING GROTE NIEUWEDIJKSTRAAT fase 2 o Inleiding o Voorstelling werken o Werkwijze o Afkoppelingen o Omleiding en communicatie Voorstelling werken: projectgebied

Nadere informatie

Vademecum duurzaam parkeerbeleid in Vlaanderen

Vademecum duurzaam parkeerbeleid in Vlaanderen INLEIDING + LEESWIJZER 3 Vademecum duurzaam parkeerbeleid in Vlaanderen Inleiding Weinig aspecten in gemeentelijk mobiliteitsbeleid roepen zoveel discussie en controverse op als parkeren. Bij parkeren

Nadere informatie

Heraanleg. Herentalsebaan

Heraanleg. Herentalsebaan Heraanleg Herentalsebaan Inhoud Situering en analyse Situering Aanleiding Ambitie Mobiliteitsvoorwaarden Inspraak Concept Inleiding Ι aanleiding slechte staat van het wegdek inrichting is slecht aangepast

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

Heraanleg Bisschoppenhoflaan Antwerpen. Informatievergadering 9 februari 2017

Heraanleg Bisschoppenhoflaan Antwerpen. Informatievergadering 9 februari 2017 Heraanleg Bisschoppenhoflaan Antwerpen Informatievergadering 9 februari 2017 1 Inhoud Wie voert de werken uit? Wat, waar, waarom? Timing en fasering van de werken Hinder en bereikbaarheid Samenleven op

Nadere informatie

Mensen met een beperking in contact brengen met de natuur

Mensen met een beperking in contact brengen met de natuur Mensen met een beperking in contact brengen met de natuur Met dit project willen we natuurbeleving binnen het bereik brengen van mensen met een beperking door de openstelling van het natuurgebied Thaborberg,

Nadere informatie

Bussen over West definitief inrichtingsplan

Bussen over West definitief inrichtingsplan Bussen over West definitief inrichtingsplan Eendrachtskade Richting Vinkhuizen Richting Zernike De nieuwe busroute Dit plan gaat over de verkeerskundige herinrichting van een deel van de westelijke binnenstad.

Nadere informatie

Infoavond Burgstraat. Dinsdag 4 juni 2019

Infoavond Burgstraat. Dinsdag 4 juni 2019 Infoavond Burgstraat Dinsdag 4 juni 2019 Agenda Toelichting: Werken aan traminfrastructuur en riolering Bereikbaarheid Communicatie Workshop verfraaiing Burgstraat Vragenronde 4/06/2019 Infoavond Burgstraat

Nadere informatie

VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT

VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT In het najaar van 2015 staan er werken gepland in de omgeving van Schijnpoort, de parking Ten Eekhove en de Noordersingel. Deze werken bereiden de omgeving voor

Nadere informatie

70% 75%

70% 75% 70% 75% 4/10 4/10 Woning Vlotte toegang tot fiets Voldoende ruimte, ook voor buitenmaatse fietsen Geen of beperkte hinder voor voetgangers Minimum: 1 fietsparkeerplek per hoofdkussen Beter: #hoofdkussens

Nadere informatie

Ontwikkelkader woonboulevard. Februari 2014

Ontwikkelkader woonboulevard. Februari 2014 Ontwikkelkader woonboulevard Februari 2014 1 Aanleiding, doel en aanpak Historie Onderzoek BRO, 2009 In dit rapport is de (stedelijke) marktruimte voor woondetailhandel onderzocht. Conclusie is dat woondetailhandel

Nadere informatie

stad brugge communicatiedienst 8380 BRUGGE

stad brugge communicatiedienst 8380 BRUGGE stad brugge communicatiedienst Aan de bewoners/eigenaars van de panden van het Admiraal Keyesplein, van de Vindictivestraat, de Wielingenstraat en de Blokschepenstraat 8380 BRUGGE uw kenmerk ons kenmerk

Nadere informatie

Bestemming Binnenstad: Definitief Ontwerp Astraat. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

Bestemming Binnenstad: Definitief Ontwerp Astraat. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Bestemming Binnenstad: Definitief Ontwerp Astraat Herman Lubbers De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN 8289 1 6537064 30-08-2017 Geachte heer, mevrouw, Op 28 juni jl. heeft uw raad,

Nadere informatie

Commerce or e-commerce, that s the question

Commerce or e-commerce, that s the question Commerce or e-commerce, that s the question Grote uitdagingen voor zelfstandige handelaars February 28, 2014 Unizo Bart Wallays Directeur UNIZO Nationaal HANDEL IN STEDEN EN GEMEENTEN handelaar handelsbeleid

Nadere informatie

Zin om hier te ondernemen?

Zin om hier te ondernemen? Zin om hier te ondernemen? praktijk - kantoor - winkelruimte te koop ROESELARE HET LAERE www.matexi.be Het Laere, groen woonplezier stad Het Laere ontwikkelt zich tot een bruisende en groene buurt in het

Nadere informatie

NATIONALESTRAAT We werken eraan

NATIONALESTRAAT We werken eraan NATIONALESTRAAT We werken eraan mei 2012 De Nationalestraat en omgeving zijn het kloppende hart van de Antwerpse mode. De Nationalestraat en enkele omliggende pleinen en straten krijgen een heuse opknapbeurt.

Nadere informatie

MARKTONDERZOEK 2015 Wat is de ideale marktlocatie in Nijverdal?

MARKTONDERZOEK 2015 Wat is de ideale marktlocatie in Nijverdal? MARKTONDERZOEK 2015 Wat is de ideale marktlocatie in Nijverdal? Aanleiding: Directe aanleiding voor het marktonderzoek is dat door her bestraten van het marktplein de markt tijdelijk is verplaatst naar

Nadere informatie

ENQUÊTE BEVOLKING. Pagina 1 van 20. Status: Afgesloten Begindatum: Einddatum:

ENQUÊTE BEVOLKING. Pagina 1 van 20. Status: Afgesloten Begindatum: Einddatum: ENQUÊTE BEVOLKING Status: Afgesloten Begindatum: 10-07-2013 Einddatum: 02-09-2013 Live: 55 dagen Vragen: 33 Talen: nl Panelgrootte: 700 Bounced: 0 (0%) Geweigerd: 0 (0%) Gedeeltelijk geantwoord: 0 (0%)

Nadere informatie

Resultaten enquête burgerpanel Bruisend dorpshart Heeze & Verplaatsing AH

Resultaten enquête burgerpanel Bruisend dorpshart Heeze & Verplaatsing AH Resultaten enquête burgerpanel Bruisend dorpshart Heeze & Verplaatsing AH Van 9 tot en met 30 november 205 heeft er een onderzoek plaatsgevonden onder het Heeze- Leende Burgerpanel. Dit onderzoek had als

Nadere informatie

sessie 1 Gents leefbaarheidsonderzoek: de kip en het ei. Mobiliteit in Gent Begga Van Cauwenberge Stad Gent Mobiliteitsbedrijf Afdeling Strategie

sessie 1 Gents leefbaarheidsonderzoek: de kip en het ei. Mobiliteit in Gent Begga Van Cauwenberge Stad Gent Mobiliteitsbedrijf Afdeling Strategie sessie 1 Gents leefbaarheidsonderzoek: de kip en het ei. Mobiliteit in Gent Begga Van Cauwenberge Stad Gent Mobiliteitsbedrijf Afdeling Strategie Doelstelling Verkrijgen van representatief inzicht in het

Nadere informatie

DE TOEKOMST VAN SHOPPING IN ROESELARE. Samen geven we onze retail een nieuwe boost!

DE TOEKOMST VAN SHOPPING IN ROESELARE. Samen geven we onze retail een nieuwe boost! DE TOEKOMST VAN SHOPPING IN ROESELARE Samen geven we onze retail een nieuwe boost! ROESELARE VANDAAG ZUURSTOF VOOR DE STAD EEN STAD IS BELEVEN EEN STAD IS ONTMOETEN EEN STAD IS ONDERNEMEN ROESELARE VANDAAG:

Nadere informatie

COMPLEXE STADSPROJECTEN

COMPLEXE STADSPROJECTEN KENNISCENTRUM VLAAMSE STEDEN - interlokale vereniging COMPLEXE STADSPROJECTEN draaiboek Naam website KCVS STADSONTWERP Oorspronkelijke naam document Werkgroep stationsomgeving Stad 20/11/2008 Project Stationsomgeving

Nadere informatie

PUUR COMFORT IN HET HART VAN LOKEREN

PUUR COMFORT IN HET HART VAN LOKEREN PUUR COMFORT IN HET HART VAN LOKEREN INHOUDSOPGAVE Intro... 4 Moderne architectuur... 7 Hoogwaardige materialen... 10 Ligging vlakbij het centrum... 13 Praktisch over Sering... 16 Indeling van de appartementen...

Nadere informatie

Meer parkeerplaatsen

Meer parkeerplaatsen 7 voorstellen: 1) Meer parkeerplaatsen 2) Goedkoper parkeren 3) Minder gereserveerde plaatsen 4) Park en Ride invoeren 5) Betere parkeersignalisatie 6) Parkeren bewoners verbeteren 7) Groot Hasselt De

Nadere informatie

Beschikbaarheid parkeerplaatsen - Unizo prioriteiten

Beschikbaarheid parkeerplaatsen - Unizo prioriteiten N A Z A R E T H - E K E Beschikbaarheid parkeerplaatsen - Unizo prioriteiten De vraag naar parkeerplaatsen wordt bepaald door de som van alle voertuigen die in het gebied gestald moeten worden. Een bewoner

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg Verkeersmemorandum Voorwoord Dit verkeersmemorandum werd opgesteld door vertegenwoordigers van de Ouderraden van de Scholengemeenschap De Kraal, met vestigingen in de Van Bladelstraat, Elststraat, Schaffelkantstraat

Nadere informatie

Fontein Park. Sfeer Extra horeca. Bibliotheek naar Stadshart Lange Nering Oost extra woningen. Intimiteit Extra winkels.

Fontein Park. Sfeer Extra horeca. Bibliotheek naar Stadshart Lange Nering Oost extra woningen. Intimiteit Extra winkels. SENARIO 3 OMPAT ENTRUM In dit scenario is er sprake van een compact centrum tussen Poldertoren en Kettingplein. De Deel blijft voor een groot deel open voor parkeren en evenementen, maar krijgt er extra

Nadere informatie

VOORONTWERP VAN DE HERAANLEG. Adolphe Maxlaan, Nieuwbrug, Bruids-, Finisterrae-, Sint-Pieters- en Mechelsestraat

VOORONTWERP VAN DE HERAANLEG. Adolphe Maxlaan, Nieuwbrug, Bruids-, Finisterrae-, Sint-Pieters- en Mechelsestraat WELKOM / BIENVENUE VOORONTWERP VAN DE HERAANLEG Adolphe Maxlaan, Nieuwbrug, Bruids-, Finisterrae-, Sint-Pieters- en Mechelsestraat Openbare vergadering 17/09/2018 GROTE HERINRICHTINGS- PROJECTEN Centrale

Nadere informatie

Nieuwe Politiek Zeist voor een warm, kloppend Winkelhart in het Centrum van Zeist

Nieuwe Politiek Zeist voor een warm, kloppend Winkelhart in het Centrum van Zeist Nieuwe Politiek Zeist voor een warm, kloppend Winkelhart in het Centrum van Zeist De fracties Groene Democraten Zeist en ProZeist, verenigd onder de naam Nieuwe Politiek Zeist, zullen op dinsdag 23 pril

Nadere informatie

PROGRAMMA HORECA BRUGGE

PROGRAMMA HORECA BRUGGE PROGRAMMA HORECA BRUGGE Mercedes Van Volcem - kandidaat burgemeester Medeschrijvers: Jan Vandenbogaerde, Alain Verhaeghe, Kevin Koekelbergh, Caroline Lescohier en Stephanie Croes Programma #vk18 #eennieuwemotorvoorbrugge

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen uittreksel zitting van 3 september 2018 GOEDGEKEURD RUIMTE Leefomgeving 6 2018_CBS_00799 aanvullend reglement politie wegverkeer - omgeving zwembad - goedkeuring Samenstelling

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

MASTERPLAN STATION EEN TOEKOMST VOOR DE STATIONSOMGEVING

MASTERPLAN STATION EEN TOEKOMST VOOR DE STATIONSOMGEVING MASTERPLAN STATION EEN TOEKOMST VOOR DE STATIONSOMGEVING Stadsvernieuwing: Aanleiding beleidsplan legislatuur 2007-2012 Doel stadsvernieuwing : door stadsvernieuwingsprojecten het centrum van Deinze omvormen

Nadere informatie

PROJECTPLAN HERINRICHTING

PROJECTPLAN HERINRICHTING PROJECTPLAN HERINRICHTING Emmen, 7 augustus 2017 Inleiding Het openbare gebied in de omgeving van de basisscholen o.b.s. t Swarte Meer en De Banier, kinderopvang Het Blokje en het dorpshuis de Meerstal

Nadere informatie

Stationsproject De Groenling

Stationsproject De Groenling Stedelijk ontwikkeling en woonbeleid Stationsproject De Groenling Stacey D heyger 5 november 2015 Stedelijk ontwikkeling en woonbeleid 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Aanleiding van het project... 2

Nadere informatie

Welkom op het eerste dialoogcafé van het Project Gent Sint-Pieters PARKEREN

Welkom op het eerste dialoogcafé van het Project Gent Sint-Pieters PARKEREN Welkom op het eerste dialoogcafé van het Project Gent Sint-Pieters PARKEREN 30/03/2010 1 Welkom. Dit is de tweede van twee presentaties van het Project Gent Sint- Pieters over mobiliteit anno 2010. Hier

Nadere informatie

Kleinesteenweg Concept en Aangepast concept

Kleinesteenweg Concept en Aangepast concept Kleinesteenweg Concept en Aangepast concept 17-02-2016 Inhoud inleiding analyse algemene randvoorwaarden mobiliteitsvoorwaarden ambitie concept Inleiding Inleiding Ι situering KLEINE STEENWEG BIST SCHOLEN

Nadere informatie

Herinrichting Aalst stationsomgeving Persconferentie 25 april 2007

Herinrichting Aalst stationsomgeving Persconferentie 25 april 2007 Herinrichting Aalst stationsomgeving Persconferentie 25 april 2007 Programma Ilse Uyttersprot, burgemeester stad Aalst Christiane Van Rijckeghem, districtsdirecteur NMBS- Holding Marc Feys, afdelingshoofd

Nadere informatie

plein 44 nijmegen Een plein voor iedereen

plein 44 nijmegen Een plein voor iedereen plein 44 nijmegen Een plein voor iedereen ontwerp 2000 uitvoering 2008-2009 locatie Eindhoven opdrachtgever DNC Vastgoedontwikkeling, Woningstichting Trudo Eindhoven in samenwerking met xxx prijzen xxx

Nadere informatie

Vernieuwing dorpskern Hombeek

Vernieuwing dorpskern Hombeek Vernieuwing dorpskern Hombeek HERINRICHTING Hombeek o Inleiding o Voorstelling werken o Werkwijze o Afkoppelingen o Omleiding en communicatie Enkele kerncijfers Gegund voor 2,3 mjo EUR door de stad Mechelen.

Nadere informatie

Stadsagenda Vlaardingen

Stadsagenda Vlaardingen Stadsagenda Vlaardingen In Vlaardingen is het prettig wonen Percentage dat het (zeer) eens is met de volgende stellingen: 51% stad voor jonge gezinnen Wat voor stad is Vlaardingen? groene stad 80% 60%

Nadere informatie

Van 7 november tot 10 november 2011

Van 7 november tot 10 november 2011 Verloop werken Heraanleg De Keyserlei Van 7 november tot 10 november 2011 Leegmaken van de straat Eerste werk is het leegmaken van de straat, het rooien van de bomen en het weghalen van het huidige straatmeubilair.

Nadere informatie

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat. Datum: 11 juni 2015

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat. Datum: 11 juni 2015 : Guy Legein : Benoit Folens Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat 1. Frankendijk: Het college van burgemeester en schepenen heeft op advies van de Gecomove beslist om het kruispunt van De Scheuten

Nadere informatie

CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT. Uitkomsten vragenlijst burgerpanel

CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT. Uitkomsten vragenlijst burgerpanel CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT Uitkomsten vragenlijst burgerpanel Periode: 18 januari tot 2 februari 2016 Aantal respondenten: 458 van 656 (70%) Inleiding De gemeente Noordwijkerhout werkt aan een versterking

Nadere informatie

Toekomstplannen van NMBS-Groep in de Westhoek

Toekomstplannen van NMBS-Groep in de Westhoek Toekomstplannen van NMBS-Groep in de Westhoek Christiane Van Rijckeghem districtsdirecteur NMBS-Holding 18 april 2007 NMBS-Groep NMBS-Holding coördineert en ondersteunt NMBS-Groep is eigenaar van stationsgebouwen,

Nadere informatie