Kwartaalrapportage Stadsdeel Oost, gemeente Amsterdam Q1 + Q2 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kwartaalrapportage Stadsdeel Oost, gemeente Amsterdam Q1 + Q2 2017"

Transcriptie

1 Kwartaalrapportage Stadsdeel Oost, gemeente Amsterdam Q1 + Q Inleiding De ombudsman schrijft elk kwartaal een rapportage met als doel burgers en ambtenaren te informeren over de bij de ombudsman ingekomen verzoeken. Er wordt een overzicht gegeven van de aantallen verzoeken, de signalen, actualiteiten en rode draden. De rapportage bevat daarnaast geanonimiseerde samenvattingen van de ingekomen verzoeken. Het doel van de rapportage is om te leren van klachten en om structureel terugkerende klachten tijdig te signaleren. Het doel is ook om inzicht te geven in de werkzaamheden van de ombudsman. In deze rapportage wordt gerapporteerd over ingekomen klachten over Stadsdeel Oost in de eerste twee kwartalen van dit jaar. Cijfers Over het handelen van Stadsdeel Oost heeft de ombudsman de afgelopen twee kwartalen in totaal 20 klachten ontvangen. In het eerste kwartaal waren dat er 13, in het tweede kwartaal 7. In totaal 6 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooralsnog kan dus gesproken worden over een lichte daling van het aantal klachten bij de ombudsman over Oost Noord West Nieuw West Centrum Oost Zuid Zuidoost

2 Inhoud Bij de ombudsman wordt er over diverse onderwerpen geklaagd. Kijkend naar Stadsdeel Oost dan valt op dat er niet heel specifiek een onderwerp of thema er bovenuit springt. Daar waar in andere stadsdelen bijvoorbeeld horecaoverlast of de behandeling van MORA meldingen het leeuwendeel van de klachten veroorzaakt is dat in Stadsdeel Oost niet het geval. Vergunningen Afdeling Vergunningen neemt vier van de ingekomen klachten voor haar rekening. De klachten gaan inhoudelijk bijvoorbeeld over het verstrekken van een horecavergunning waarbij omwonenden het idee hebben dat er onvoldoende rekening is gehouden met hun belangen, of de gang van zaken rond de aanvraag van een uitbouwvergunning. De klachten zijn divers van aard en er valt dus niet een rode draad uit op te maken. De ombudsman heeft vooralsnog niet het idee dat er structureel zaken misgaan bij de afdeling Vergunningen. Meer in het algemeen kan wel gesteld worden dat de wijze van communicatie van de afdeling met burgers (over verstrekte of te verstrekken vergunningen) wel op een hoger niveau getild moet worden. Burgers moeten procedurele rechtvaardigheid ervaren, worden ze daadwerkelijk gehoord en worden ze niet louter als een dossier behandeld? Schuldhulpverlening Ook over schuldhulpverlening heeft de ombudsman vier klachten ontvangen. In Stadsdeel Oost is schuldhulpbureau CIVIC verantwoordelijk voor het uitvoeren van de Gemeentelijke Schuldhulpverlening. Over schuldhulpverlening maakt de ombudsman elk kwartaal een aparte inhoudelijke rapportage, daarom zal in deze rapportage hier verder geen aandacht aan worden gegeven. MORA meldingen Drie klachten hebben betrekking op de afhandeling van MORA meldingen. De ombudsman heeft veelvuldig in zijn diverse rapportages aangegeven welke verbeterpunten er zijn met betrekking tot dit onderwerp. De verantwoordelijkheid voor het functioneren van het systeem ligt niet bij de stadsdelen, maar bij Dienstverlening. De inhoudelijke terugkoppeling (informatieverschaffing, contact met de burger n.a.v. een melding) ligt echter wel bij het stadsdeel. Signaleringen De ombudsman heeft zich al vaker positief uitgesproken over het functioneren van de klachtencoördinatoren van Stadsdeel Oost. De klachtencoördinatoren in dit stadsdeel acteren snel en positief en fungeren als de ogen en oren van het bestuur. Bij informatieverzoeken van de ombudsman weten ze snel de juiste afdeling en persoon binnen het stadsdeel te vinden. Ze trekken erop uit en durven inhoudelijke oplossingen aan te dragen en stellen kritische vragen aan de verantwoordelijke vakafdelingen. Belangrijk om de rol van klachtencoördinator te kunnen vervullen zoals hierboven omschreven is ook de steun van het bestuur. Indien een afdeling of ambtenaar zich niet coöperatief opstelt richting de klachtencoördinator, dan moet het bestuur duidelijk de steun uitspreken voor de klachtencoördinator. Het kan niet zo zijn dan een klachtencoördinator tegen interne muren aanloopt.

3 Stadsdeel Oost is wat dat betreft een rolmodel, een voorbeeld voor de andere stadsdelen en organisaties binnen de gemeente Amsterdam. De ombudsman spreekt dan ook de hoop uit dat de andere gemeenteorganisaties bij dit stadsdeel in de leer gaan. Ingezette onderzoeksmethoden In de grafiek hieronder wordt zichtbaar gemaakt welke acties de ombudsman heeft uitgezet naar aanleiding van een ingekomen klacht. In totaal is er door de ombudsman vijfmaal een verzoek om nadere informatie (schriftelijk) ingediend bij het stadsdeel. In een dergelijk verzoek worden vragen gesteld over de gang van zaken in een dossier en wordt er feitelijk schriftelijk wederhoor toegepast en krijgt het stadsdeel de gelegenheid om het verhaal van de klager te weerleggen of andere relevante feiten op tafel te leggen. Achtmaal is een klager doorverwezen of is een klacht doorgezonden omdat is gebleken dat de klager niet de eerstelijns klachtvoorziening heeft doorlopen. Het komt met enige regelmaat voor dat de klager na het alsnog doorlopen van de eerstelijns klachtvoorziening weer terugkomt bij de ombudsman. Eenmaal heeft er op locatie een schouw plaatsgevonden. De schouw hing samen met een overlastkwestie waarbij groepen hangjongeren omwonenden het leven zuur maken. Verder heeft er eenmaal een rondetafelgesprek plaatsgevonden, waarbij ombudsman, klachtencoördinator en stadsdeelsecretaris betrokken waren. De overige onderzoeksmethoden spreken voor zich en behoeven geen nadere uitleg. Het kan voorkomen dat in één dossier meerdere onderzoekshandelingen worden verricht. Zo kan bijvoorbeeld eerst een schouw plaatsvinden en daarna een inhoudelijk informatieverzoek.

4 Opvraag informatie aan verzoeker Informatieverzoek Warme overdracht Gesprek met verzoeker Schouw Gesprek met verzoeker; 1 Directe interventie; 2 Stadsdeel Oost Schouw; 1 Rondetafelgesprek Doorverwijzing Doorzending Directe interventie Opvraag informatie aan verzoeker; 3 Rondetafelgesprek; 1 Doorzending; 5 Informatieverzoek; 5 Warme overdracht; 1 Doorverwijzing; 3 Samenvattingen ingekomen dossiers Q1 en Q2 Stadsdeel Oost KIM 2959 (afgehandeld) Een man maakt bezwaar tegen een verleende vergunning voor exploitatie van een horecabedrijf met terras in zijn buurt, met name omdat hij overlast ondervindt van het terras. Dit wijst de gemeente af en daarom wendt hij zich tot de ombudsman. De man en zijn buren wonen aan de kant van het appartementencomplex waaronder het terras zich bevindt en hebben last van geluid en geuren, met name bij het ventileren van de woningen. Volgens de man heeft de gemeente onvoldoende onderzoek verricht naar het effect van het terras op omwonenden. De ombudsman heeft op basis van het verzoek van de man onvoldoende aanknopingspunten om aan te nemen dat de gemeente onbehoorlijk heeft gehandeld en sluit het dossier. KIM 2962 (afgehandeld) Een vrouw neemt namens haar buurman contact op met de ombudsman. De buurman heeft problemen met zijn schuldhulpverlener Civic. Het gaat om de afwijzing van een GKA-aanvraag. Nu is het probleem dat haar buurman anoniem wil blijven. De ombudsman legt aan de buurvrouw uit dat het lastig is om een anonieme klacht te onderzoeken of überhaupt gericht navraag te doen. De buurman blijft er bij; hij wil absoluut anoniem blijven. De ombudsman sluit bij deze omstandigheid het dossier.

5 KIM 3079 (afgehandeld) Een man komt bij de ombudsman. Hij vraagt hulp bij bespoediging van het schuldhulpverleningstraject van zijn vrouw en van hem. Hij is het niet eens met de wijze waarop zijn traject verloopt. Hij zegt dat eerder afgelopen jaar na afwijzing van het saneringskrediet-gka een dwangakkoord (MSNP-aanvraag bij de rechter) voorgelegd was, maar dat Civic aan de man heeft gevraagd om de aanvraag in te trekken zodat er saneringsafspraken gemaakt konden worden, met de voorwaarde dat de man aan budgetbeheer zou doen. Dit heeft hij gedaan zegt hij, maar krijgt nu nog steeds geen saneringskrediet voor de schuld van zijn vrouw. De ombudsman informeert bij de schuldhulpverlener. Die zegt dat mede door de cliënt zelf het traject vertraagd is geweest vanwege onduidelijke schuldposities. Dan hoort de ombudsman van de verzoeker als van de schuldhulpverlener dat de er een nieuw WSNP traject gestart wordt. Bij deze omstandigheid sluit de ombudsman het dossier. KIM 3131 (afgehandeld) Een man uit stadsdeel Oost meldt de ombudsman dat bij hem in de buurt het riool en de kabels worden vernieuwd. De boel wordt daarbij opgehoogd en van een nieuwe bestrating voorzien. Gevolg is wel dat de tuinen die bij de huizen horen en de daarin gelegen bestrating onder het maaiveld zijn komen te liggen. Het ontstane hoogteverschil werkt wateroverlast in de hand. Uit navraag zou de buurtbewoner zijn gebleken dat het ophogen van tuin en bestrating voor eigen rekening komt. De gemeente zou wel bereid zijn zand en aarde beschikbaar te stellen maar het ophogen moeten de bewoners zelf verzorgen. Nog afgezien van de kosten vindt de man dat gelet op de hoge gemiddelde leeftijd van de buurtbewoners geen optie. Het blijkt allemaal mee te vallen. De woningbouwvereniging die eigenaar is van de huizen in de wijk zorgt voor het ophogen van tuinen en bestrating. KIM 3250 (afgehandeld) Vanwege mate van herleidbaarheid (privacy) wordt van dit dossier geen samenvatting gepubliceerd. KIM 3278 (afgehandeld) Een man klaagt over het feit dat de borden waar de plattegrond voor het Oosterpark op staan niet eenduidig zijn over het losloopgebied voor honden. Sommige ingangen hebben een bord met een plattegrond van vóór de renovatie (groter losloopgebied), andere ingangen hebben het bord van tijdens de renovatie (klein losloopgebied) en de nieuwe ingang bij hotel Arena heeft nog geen bord. Na meerdere meldingen zou de verantwoordelijke afdeling in september 2016 actie gaan ondernemen. Tot op heden is de situatie nog hetzelfde. De man dient daarom op 8 februari jl. een klacht hierover in bij het stadsdeel. Volgens de procedure zou hij met een week contact krijgen over de klacht. Pas twee weken later heeft hij uiteindelijk telefonisch contact met een klachtencoördinator. Hij zou opnieuw teruggebeld worden, maar dat gebeurde niet. De man heeft het idee het lijntje gehouden te worden. De ombudsman informeert bij het stadsdeel en op 27 februari krijgt hij van zowel het stadsdeel als de man te horen dat de klacht inhoudelijk is opgelost en afgehandeld. KIM 3305 (in behandeling) Een inwoner van Stadsdeel Oost komt naar de ombudsman met een klacht over het uitblijven van actie van het stadsdeel. Het gaat over het plaatsen van een sticker met tijden op een glasbak in de Javastraat, waar steeds midden in de nacht gebruik van wordt gemaakt. De inwoner heeft reeds meerdere meldingen gedaan en krijgt steeds de bevestiging: 'melding afgehandeld', maar er

6 gebeurt niets. De ombudsman stuurt het bericht van de inwoner door naar het klachtenteam van het stadsdeel met de vraag de klacht zo spoedig mogelijk op te pakken. KIM 3352 (afgehandeld) Een vrouw vraagt de ombudsman om hulp. Ze zegt niet goed behandeld te zijn door een schuldhulpverlener. De schuldhulpverlener zou verkeerde berekeningen hebben gemaakt van haar financiële situatie waardoor de vrouw geen geld meer over zou hebben om van te leven. Na doorvragen bij de vrouw blijkt dat de schuldhulpverlener toch met de juiste informatie de juiste berekeningen had gemaakt maar dat de vrouw het eigenlijk niet eens was met het feit dat het mee berekend moest worden. De vrouw had de verplichte informatie alleen niet willen vertellen omdat het inderdaad van invloed is op haar situatie. De ombudsman bespreekt met de vrouw dat de schuldhulpverlener zijn werk moet doen en alle relevante informatie nodig heeft. Dit begrijpt mevrouw maar vindt dat nog steeds niet leuk. De ombudsman spreekt met haar af dat als ze vragen heeft en langs wil komen ze ook even eerst kan bellen en geeft een kaartje mee. Daar is ze blij mee en bedankt de ombudsman. KIM 3375 (afgehandeld) Een vrouw dient een conceptaanvraag in voor een omgevingsvergunning voor een uitbouw van haar woning. De conceptaanvraag wordt vervolgens afgewezen. Een medewerker van Stadsdeel Oost zegt vervolgens toe dat de aanvraag zou worden goedgekeurd als de aanvraag op dezelfde wijze zou worden ingediend als de buren hebben gedaan (die inderdaad een uitbouw hebben gerealiseerd). Dit blijkt achteraf gezien echter niet waar te zijn. Mevrouw stelt een hoop geld te hebben verspild aan bouwkundig advies en tekeningen. Mevrouw klaagt daarom over de gang van zaken bij het stadsdeel. Het stadsdeel laat mevrouw weten dat er niet te achterhalen is welke medewerker het voorgaande aan mevrouw zou hebben toegezegd. Verder geeft het stadsdeel aan dat de uitbouw van de buren van rechtswege is vergund omdat het stadsdeel te laat heeft gereageerd op de aanvraag. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Bovendien zou in de beslissing op de conceptaanvraag eenduidig zijn aangegeven dat er geen medewerking wordt verleend aan het realiseren van een uitbouw. Gezien het voorgaande ziet het stadsdeel geen aanleiding om de gemaakte kosten te vergoeden. Mevrouw kan zich niet vinden in de reactie en wendt zich daarom tot de ombudsman. De ombudsman acht het onduidelijk wat het stadsdeel heeft gedaan om de medewerker, die de toezegging zou hebben gedaan, op te sporen. Mevrouw geeft aan dat de naam van de medewerker bij haar bekend is, maar dat het stadsdeel haar daar nooit om gevraagd heeft. De ombudsman verzoekt het stadsdeel dan ook om opnieuw hierover contact met mevrouw op te nemen. Het stadsdeel onderneemt diverse pogingen om de vrouw te bereiken, maar dat lukt niet. Ook de ombudsman doet nog een poging, helaas zonder resultaat. Het voorgaande maakt dat de ombudsman genoodzaakt is om het dossier te sluiten. KIM 3426 (afgehandeld) Een vrouw uit Amsterdam vraagt de ombudsman om hulp. Haar SHV ver vertelde dat er een bankbeslag had plaatsgevonden. Dit betekent dat haar aanvraag van de WSNP in gevaar komt omdat haar rekeningen hierdoor niet betaald kunnen worden. De ombudsman ziet niet zo snel dat Civic iets niet goed doet en overlegt met Civic/SHV. Die vertelt dat ze er druk mee bezig is en contact heeft met de schuldeiser die dit beslag heeft opgelegd. De ombudsman neemt nog even contact met de vrouw op. Verder ziet hij bij deze omstandigheid geen rol weggelegd en sluit daarom het dossier.

7 KIM 3427 (afgehandeld) Een man klaagt over het onverantwoorde (rij)gedrag van een ambtenaar van de gemeente. Hij zou te hard en in tegenovergestelde richting hebben gereden. Hij wil dat het stadsdeel de desbetreffende medewerker aanspreekt op zijn gedrag. Daartoe poogt hij een klacht in te dienen via de website van de gemeente, maar dat lukt hem niet. Hij neemt daarom contact op met de ombudsman. De ombudsman geeft aan de klacht met zijn goedkeuring te zullen doorsturen naar het stadsdeel. Niet lang na de doorzending van de klacht neemt het stadsdeel contact op met de man. KIM 3430 (afgehandeld) Een vrouw ontvangt een brief van de gemeente over een gepland groot onderhoud in In de brief wordt verwezen naar een online concept inrichtingsplan, met een link naar de website waarop het inrichtingsplan te zien zou zijn. De link en websites functioneren niet en daarom dient ze haar klacht in bij de ombudsman. Omdat nog niet in de eerste lijn is geklaagd, stuurt de ombudsman de klacht door naar het stadsdeel. KIM 3499 (in behandeling) Een man klaagt over het schuldhulpverleningstraject bij Civic. Hij is van mening dat hij niet of in onvoldoende mate wordt geïnformeerd over de stand van zaken in zijn dossier. De wijze waarop Civic met cliënten zou corresponderen is volgens hem ondermaats. Naar aanleiding van het verhaal van de man neemt de ombudsman contact op met Civic om hun kant van het verhaal te horen. KIM 3677 (afgehandeld) De nieuwe eigenaar van een kerk in Oost stuurt op briefpapier van het stadsdeel een bericht aan omwonenden over de herbestemming van de kerk. Bij bewoners ontstaat er onduidelijkheid of dit bericht nu van de gemeente afkomstig is of van de eigenaar zelf. Er ontbreken namelijk een aantal gegevens in de brief en de juridische status van de brief is ook onduidelijk. Ze stappen daarom naar de ombudsman. De ombudsman legt de kwestie voor aan het stadsdeel. Dan blijkt dat er bij de drukkerij iets mis is gegaan. Het stadsdeel zou de brief namens de eigenaar verzenden (ivm adresregistratie), maar het was geen brief van of namens de gemeente. Bij de drukker is per abuis toch het sjabloon van het stadsdeel gebruikt. KIM 3764 (afgehandeld) Via het MORA meldingen systeem van de gemeente dient een bewoner tweemaal een melding in over een verloederde Canta in de straat. De Canta zou al eerder zijn verplaatst door de afdeling handhaving in verband met (weg)werkzaamheden. Het stadsdeel pakt de meldingen volgens de bewoner echter niet op. De ombudsman stuurt met toestemming van de bewoner de klacht door ter eerstelijns behandeling door het stadsdeel. KIM 3830 (afgehandeld) Een bewoner van Oost geeft aan dat hij onjuiste informatie heeft ontvangene over het aantal te kappen bomen in het Oosterpark. In de kapvergunning wordt namelijk een ander aantal bomen genoemd dan in het kapplan staat. Tegen de verleende omgevingsvergunning heeft hij uiteindelijk bezwaar ingediend. De bezwaarschriftencommissie was het met de man eens dat het kapplan onduidelijk was. Naar aanleiding van het bezwaar is afgesproken dat de buurt over de kapplannen zou worden ingelicht en de mogelijkheid om hiertegen bezwaar te maken. In ruil daarvoor zou de man een gedeelte van zijn bezwaar tegen de vergunningverlening intrekken. De bezwaarschriften commissie heeft het stadsdeel opgedragen de vergunning op volledigheid en duidelijkheid aan te

8 passen. Het stadsdeel komt deze belofte echter niet na en de man stapt naar de ombudsman. De ombudsman vraagt om toestemming om de klacht kenbaar te maken aan het stadsdeel. De ombudsman krijgt echter geen reactie op zijn vraag en sluit daarom het dossier. KIM 3886 (afgehandeld) Een man stapt naar De Rekenkamer Amsterdam, Bureau Integriteit en de Ombudsman Metropool Amsterdam. Hij is voorzitter van een stichting die strijdt voor behoud en bescherming van de ecologische structuren in het Oosterpark. Hij legt aan de hiervoor genoemde partijen voor dat de bestuurscommissie van Stadsdeel Oost bevraagd moet worden over een aantal financieelbestuurlijke en integriteitszaken. Hierbij gaat het volgens de man met name om de zogenaamde rekening-courant verhoudingen tussen de centrale stad, de bestuurscommissie en private partijen, en over de budgetoverschrijdingen, gerelateerd aan het project verdubbeling Oosterpark. De ombudsman ziet, nu ook de Rekenkamer en Bureau Integriteit zijn benaderd - en dat de meest voor de hand liggende instanties zijn om de naar voren gebrachte punten (vanuit hun vakgebied) te (kunnen) onderzoeken - geen rol voor zichzelf weggelegd in het dossier. Dit wordt ook aan de man kenbaar gemaakt. De ombudsman sluit daarna het dossier. KIM 3888 (in behandeling) Een vrouw uit Oost geeft aan dat zij en andere omwonenden van het Joris Ivensplein structureel overlast ervaren van hangjongeren op en rondom het plein. Het stadsdeel en politie weet hier al jaren van, desondanks lijkt de overlast niet minder te worden. Het gaat hierbij om intimidatie of bedreiging, vervuiling van het plein, drugsgebruik en geluidsoverlast. Daarnaast beklaagt mevrouw zich over het feit dat het stadsdeel het plein heeft afgesloten met paaltjes. Hierdoor kunnen bewoners niet gemakkelijk hun eigen woning bereiken (om bijvoorbeeld te laden en te lossen of in het geval van verzoekster: mindervaliden ouders wegbrengen). Mevrouw laat de ombudsman weten dat de paaltjes niet weghoeven, maar dat het stadsdeel er in ieder geval zorg voor dient te dragen dat de bewoners en ondernemers nog toegang tot het plein behouden. Aan weerszijden zijn er beweegbare paaltjes met afstandsbediening. Ook zijn er uitneembare paaltjes met slot. Het zou helpen als in ieder geval de direct aangrenzende bewoners de sleutels of afstandsbediening van de paaltjes krijgen. Mevrouw maakt verder kenbaar dat er een lopende bezwaarprocedure is tegen het genomen verkeersbesluit (om de paaltjes te plaatsen), maar dat er tot op heden nog geen beslissing op bezwaar is genomen, terwijl de behandeltermijn is overschreden. KIM 3949 (afgehandeld) De voorzitter van een overkoepelende vereniging van sportverenigingen stuurt de ombudsman een . Hij vindt het onacceptabel dat sportverenigingen om te mogen parkeren dichtbij de speelvelden, ontheffingen op het parkeerverbod tegen betaling moeten aanschaffen. Verder stelt hij foutief te zijn geïnformeerd door medewerkers van de gemeente over het risico wanneer zonder ontheffing wordt geparkeerd. Na beoordeling van de verstrekte informatie, laat de ombudsman de voorzitter weten de informatie van de gemeente niet onduidelijk of foutief te vinden. Bovendien laat de gemeente aan de ombudsman weten dat om op het parkeerterrein te komen, er een slagboom gepasseerd moet worden en over een fietspad gereden moet worden. Dit alles zou voldoende duidelijk moeten maken dat er niet zonder risico geparkeerd kan worden, tenzij er een ontheffing is verleend die zichtbaar in de auto ligt. Het enkele feit dat sommige mensen een pasje hebben om de slagboom te bedienen, verandert dit niet. Wel zegt de gemeente toe nogmaals expliciet uitleg te geven over het aanvragen van een ontheffing en aan te geven wat precies de kosten per ontheffing zijn zodat de vereniging een goede afweging kan maken.

9 KIM 4087 (in behandeling) Een man, reeds een bekende van de ombudsman, probeert naar eigen zeggen al jaren zijn verrotte woonboot te vervangen door een nieuwer exemplaar. Omdat er niet gebaggerd wordt, is het voor hem niet mogelijk om zijn woonboot weg te slepen of om een nieuwe woonboot op zijn ligplaats te krijgen. Uiteindelijk besluit het stadsdeel, na inmenging van de ombudsman, om toch tot baggeren over te gaan. In de tussenliggende periode heeft de man al jaren geen gebruik kunnen maken van zijn eigen woonboot. Bovendien zijn er meerdere mooie aanbiedingen van tweedehands woonboten aan zijn neus voorbijgegaan. Hij sliep bij familie en hij heeft nog een tijdje in het huis van zijn moeder gewoond. Zijn moeder had zorg nodig en inmiddels is zij overleden. Nu is hij weer dakloos, hij kan nog wel in een bootje van zijn broer slapen, maar dat is een tijdelijke oplossing. Hij heeft nu een mooi tweedehands arkje gevonden, met een betonnen bak. Die heeft hij gratis gekregen. Er zit een omloop om de bak (ark) heen. Die is bedoeld voor onderhoud en ramen lappen. Nu wordt de vervangingsvergunning niet verstrekt door het stadsdeel. De woonboot is te groot en flexibele maatvoering is niet meer toegestaan. De maximum maatvoering is 3m hoog, 5m breed en 20m lang. De nieuwe woonboot is echter 4m hoog, 5m breed en 21m lang. De man heeft toegezegd het dak te zullen aanpassen tot de maximum maatvoering (3m). De man heeft bovendien de omloop eraf gezaagd. De boot is nu in plaats van 21 m lang, 20 meter en 8 centimeter lang. De afdeling vergunningen blijft op het standpunt dat de woonboot te groot is en hij krijgt geen vervangingsvergunning. De man moest de woonboot dan ook meteen laten wegslepen. Nu heeft hij een plekje bij een scheepswerf waar de boot tijdelijk gestald kan worden. Het kost de man elke maand veel geld. De man voelt zich gestraft, omdat hij de boot eigenlijk al veel eerder had willen vervangen, maar dat het niet mogelijk was omdat hij werd gehinderd door het niet uitvoeren van baggerwerkzaamheden. Destijds golden er nog flexibele regels v.w.b. de maatvoering. Nu niet meer. De man is ten einde raad en dreigt financieel in de problemen te komen.

Kwartaalrapportage Stadsdeel Nieuw West Q3 en Q4 2017, gemeente Amsterdam

Kwartaalrapportage Stadsdeel Nieuw West Q3 en Q4 2017, gemeente Amsterdam Kwartaalrapportage Stadsdeel Nieuw West Q3 en Q4 2017, gemeente Amsterdam Inleiding De ombudsman schrijft elk kwartaal een rapportage met als doel burgers en ambtenaren te informeren over de bij de ombudsman

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Stadsdeel Zuidoost Q4 2016

Kwartaalrapportage Stadsdeel Zuidoost Q4 2016 Kwartaalrapportage Stadsdeel Zuidoost Q4 2016 Inleiding De laatste kwartaalrapportage van het jaar 2016 ligt alweer voor u. Hierin blikken we terug en bekijken we de door de ombudsman ontvangen klachten

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Ombudsman Metropool Amsterdam inzake Schuldhulpverlening 3e kwartaal 2016

Kwartaalrapportage Ombudsman Metropool Amsterdam inzake Schuldhulpverlening 3e kwartaal 2016 9 ingekomen verzoeken Stijging meeste verzoeken Q3 MaDi ombudsman verwijst terug naar de eerst lijn 1. Inleiding Dit is de 3e rapportage van 2016. Deze rapportage bevat het overzicht van de verzoeken aan

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Ombudsman Metropool Amsterdam inzake Schuldhulpverlening 1e kwartaal 2017

Kwartaalrapportage Ombudsman Metropool Amsterdam inzake Schuldhulpverlening 1e kwartaal 2017 13 verzoeken: stijging verzoekers niet tevreden over begeleiding en trajectduur meeste verzoeken Civic en MaDi ombudsman informeert en overlegt met schuldhulpverleners 1. Inleiding Dit is de 1e kwartaalrapportage

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Gemeentelijke Ombudsman rve Verkeer en Openbare Ruimte, gemeente Amsterdam 2e kwartaal 2016

Kwartaalrapportage Gemeentelijke Ombudsman rve Verkeer en Openbare Ruimte, gemeente Amsterdam 2e kwartaal 2016 Inleiding Hierbij de tweede kwartaalrapportage van de in 2016 bij de Gemeentelijke Ombudsman (hierna: ombudsman) ingekomen en afgeronde verzoeken over de rve Verkeer en Openbare Ruimte. Cijfers Dit kwartaal

Nadere informatie

Langdurige onzekerheid over handhaving door onenigheid afdelingen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid

Langdurige onzekerheid over handhaving door onenigheid afdelingen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Langdurige onzekerheid over handhaving door onenigheid afdelingen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Samenvatting 28 oktober 2011 RA111412 Een inwoner van stadsdeel Zuid

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Gemeentelijke Ombudsman rve Verkeer en Openbare Ruimte, gemeente Amsterdam 1e kwartaal 2016

Kwartaalrapportage Gemeentelijke Ombudsman rve Verkeer en Openbare Ruimte, gemeente Amsterdam 1e kwartaal 2016 Inleiding Hierbij de eerste kwartaalrapportage van de in 2016 bij de Gemeentelijke Ombudsman (hierna: ombudsman) ingekomen verzoeken over de rve Verkeer en Openbare Ruimte. Cijfers Dit kwartaal zijn er

Nadere informatie

Wateroverlast na werk aan het riool Gemeente Zaanstad Dienst Wijken

Wateroverlast na werk aan het riool Gemeente Zaanstad Dienst Wijken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Wateroverlast na werk aan het riool Gemeente Zaanstad Dienst Wijken 21 juli 2009 RA0830829 Samenvatting Eind 2006 legt de gemeente Zaanstad bij verzoeker in de straat een

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Gemeentelijke Ombudsman inzake gemeente Diemen 1e kwartaal 2016

Kwartaalrapportage Gemeentelijke Ombudsman inzake gemeente Diemen 1e kwartaal 2016 Inleiding De kwartaalrapportage geeft inzicht in de verzoeken van de burgers van Diemen aan de Gemeentelijke Ombudsman. In dit eerste kwartaal van 2016 zijn er drie verzoeken binnen gekomen. In vergelijking

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Stadsdeel Oost, gemeente Amsterdam Q3 en Q4 2017

Kwartaalrapportage Stadsdeel Oost, gemeente Amsterdam Q3 en Q4 2017 Kwartaalrapportage Stadsdeel Oost, gemeente Amsterdam Q3 en Q4 2017 Inleiding De ombudsman schrijft elk kwartaal een rapportage met als doel burgers en ambtenaren te informeren over de bij de ombudsman

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Gemeentelijke Ombudsman inzake de RVE WERK gemeente Amsterdam 2e kwartaal 2016

Kwartaalrapportage Gemeentelijke Ombudsman inzake de RVE WERK gemeente Amsterdam 2e kwartaal 2016 2e 2016 6 verzoeken rve WERK 44 verzoeken totaal WPI: daling 16% alle verzoeken afdeling Werk & Re-integratie ombudsman informeert en verwijst door 1. Inleiding Deze tweede rapportage bevat het overzicht

Nadere informatie

Lantaarnpaal staat in de weg Gemeente Weesp Beheer en beleid

Lantaarnpaal staat in de weg Gemeente Weesp Beheer en beleid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Lantaarnpaal staat in de weg Gemeente Weesp Beheer en beleid 1 oktober 2008 RA 0829889 Samenvatting In 2007 gaat de gemeente Weesp over tot het vervangen van lantaarnpalen

Nadere informatie

Daklift: Wel of geen vergunning? Gemeente Amsterdam Stadsdeel West

Daklift: Wel of geen vergunning? Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Rapport Gemeentelijke Ombudsman Daklift: Wel of geen vergunning? Gemeente Amsterdam Stadsdeel West 2 mei 2012 RA120655 Samenvatting Een daklift staat al tijden bij een vrouw op straat voor de deur weg

Nadere informatie

Rapport Gemeentelijke Ombudsman

Rapport Gemeentelijke Ombudsman Rapport Gemeentelijke Ombudsman Eén gemeente, één klacht, meerdere procedures Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost Projectmanagement Bureau (Projectbureau IJburg) Cition Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam

Nadere informatie

Geen reactie op aanvragen voor een tweede oprit Gemeente Almere Dienst Stedelijke Ontwikkeling Dienst Stadsbeheer

Geen reactie op aanvragen voor een tweede oprit Gemeente Almere Dienst Stedelijke Ontwikkeling Dienst Stadsbeheer Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen reactie op aanvragen voor een tweede oprit Gemeente Almere Dienst Stedelijke Ontwikkeling Dienst Stadsbeheer 20 oktober 2008 RA0830634 Samenvatting De eigenaar van

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Stadsdeel Zuid Q3 en Q4 2017, gemeente Amsterdam

Kwartaalrapportage Stadsdeel Zuid Q3 en Q4 2017, gemeente Amsterdam Kwartaalrapportage Stadsdeel Zuid Q3 en Q4 2017, gemeente Amsterdam Inleiding De ombudsman schrijft elk kwartaal een rapportage met als doel burgers en ambtenaren te informeren over de bij de ombudsman

Nadere informatie

Trage behandeling restitutieverzoek

Trage behandeling restitutieverzoek Rapport Gemeentelijke Ombudsman Trage behandeling restitutieverzoek Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oud-West RA0612517 21 december 2006 Samenvatting Op 9 januari 2004 wijst verzoekster

Nadere informatie

Dubbele leges voor één vergunning Gemeente Almere Dienst Publiekszaken

Dubbele leges voor één vergunning Gemeente Almere Dienst Publiekszaken Rapport Gemeentelijke Ombudsman ` Dubbele leges voor één vergunning Gemeente Almere Dienst Publiekszaken 30 juni 2009 RA0939617 Samenvatting Een vrouw dient in Almere een bouwaanvraag in voor een uitbouw

Nadere informatie

Geen uitleg over verwijdering groen Gemeente Zaanstad Dienst Wijken

Geen uitleg over verwijdering groen Gemeente Zaanstad Dienst Wijken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen uitleg over verwijdering groen Gemeente Zaanstad Dienst Wijken 1 december 2008 RA0831995 Samenvatting Een buurtbewoner dient een klacht in over de kap van een aantal

Nadere informatie

OORDEEL. Het klachtenformulier is gedateerd 11 december 2011 en bij het secretariaat ingeboekt op 12 december onder nummer

OORDEEL. Het klachtenformulier is gedateerd 11 december 2011 en bij het secretariaat ingeboekt op 12 december onder nummer Dossiernummer 2011 075 OORDEEL Verzoekster Mevrouw S. C. namens haar ouders: de heer en mevrouw I. C. te Hengelo. Datum verzoek Het klachtenformulier is gedateerd 11 december 2011 en bij het secretariaat

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Stadsdeel Zuidoost Q3 en Q4 2017, gemeente Amsterdam

Kwartaalrapportage Stadsdeel Zuidoost Q3 en Q4 2017, gemeente Amsterdam Kwartaalrapportage Stadsdeel Zuidoost Q3 en Q4 2017, gemeente Amsterdam Inleiding De ombudsman schrijft elk kwartaal een rapportage met als doel burgers en ambtenaren te informeren over de bij de ombudsman

Nadere informatie

Wet openbaarheid bestuur twee weken wordt een jaar Gemeente Amsterdam Bestuursdienst, Directie Openbare Orde en Veiligheid

Wet openbaarheid bestuur twee weken wordt een jaar Gemeente Amsterdam Bestuursdienst, Directie Openbare Orde en Veiligheid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Wet openbaarheid bestuur twee weken wordt een jaar Gemeente Amsterdam Bestuursdienst, Directie Openbare Orde en Veiligheid 11 december 2009 RA0945634 Samenvatting Een man

Nadere informatie

Gestrande vergunningsaanvraag Gemeente Amsterdam Binnenwaterbeheer Amsterdam (sinds 1 januari 2011 Waternet) Stadsdeel Amsterdam-Noord

Gestrande vergunningsaanvraag Gemeente Amsterdam Binnenwaterbeheer Amsterdam (sinds 1 januari 2011 Waternet) Stadsdeel Amsterdam-Noord Rapport Gemeentelijke Ombudsman Gestrande vergunningsaanvraag Gemeente Amsterdam Binnenwaterbeheer Amsterdam (sinds 1 januari 2011 Waternet) Stadsdeel Amsterdam-Noord 18 maart 2011 RA110331 Samenvatting

Nadere informatie

Geluidsoverlast van Panama II Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost

Geluidsoverlast van Panama II Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geluidsoverlast van Panama II Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost 29 november 2013 RA132059 Samenvatting Eind 2010 bracht de Gemeentelijke Ombudsman het rapport Geluidsoverlast

Nadere informatie

Geen duidelijkheid over handhavingsverzoek Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum

Geen duidelijkheid over handhavingsverzoek Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen duidelijkheid over handhavingsverzoek Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum 4 maart 2010 RA1048585 Samenvatting Een bewoner van een appartement dient in augustus 2008

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Stadsdeel Noord Q3 en Q4 2017, gemeente Amsterdam

Kwartaalrapportage Stadsdeel Noord Q3 en Q4 2017, gemeente Amsterdam Kwartaalrapportage Stadsdeel Noord Q3 en Q4 2017, gemeente Amsterdam Inleiding De ombudsman schrijft elk kwartaal een rapportage met als doel burgers en ambtenaren te informeren over de bij de ombudsman

Nadere informatie

Geen handhaving bij te hoge schutting Stadsdeel West

Geen handhaving bij te hoge schutting Stadsdeel West Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen handhaving bij te hoge schutting Stadsdeel West 25 juli 2012 RA121290 Samenvatting Het uitzicht van een vrouw op het groen in de binnentuin wordt belemmerd door de

Nadere informatie

Schadeafhandeling deugt niet Gemeente Diemen

Schadeafhandeling deugt niet Gemeente Diemen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Schadeafhandeling deugt niet Gemeente Diemen 9 juli 2009 RA0940135 Samenvatting In september 2007 vinden er boor- en sloopwerkzaamheden plaats in de Hartveldseweg. In een

Nadere informatie

Doormodderen met gedempte sloot Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

Doormodderen met gedempte sloot Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West Rapport Gemeentelijke Ombudsman Doormodderen met gedempte sloot Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West 20 maart 2012 RA120446 Samenvatting Een man woont tegenover enkele autosloperijen waarvan hij overlast

Nadere informatie

Dakkapel kan wél Gemeente Diemen

Dakkapel kan wél Gemeente Diemen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Dakkapel kan wél Gemeente Diemen 23 oktober 2009 RA0943372 Samenvatting Een inwoner van Diemen en twee buren vragen een bouwvergunning aan voor een dakkapel met loggia.

Nadere informatie

Melding van ronselen door stembureauvoorzitter niet onderzocht Gemeente Amsterdam Burgemeester Dienst Persoonsgegevens

Melding van ronselen door stembureauvoorzitter niet onderzocht Gemeente Amsterdam Burgemeester Dienst Persoonsgegevens Rapport Gemeentelijke Ombudsman Melding van ronselen door stembureauvoorzitter niet onderzocht Gemeente Amsterdam Burgemeester Dienst Persoonsgegevens 26 september 2008 RA0829612 Samenvatting Eind mei

Nadere informatie

Auto vergunninghouder weggesleept na gewijzigde verkeerssituatie Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Dienst Stadstoezicht

Auto vergunninghouder weggesleept na gewijzigde verkeerssituatie Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Dienst Stadstoezicht Rapport Gemeentelijke Ombudsman Auto vergunninghouder weggesleept na gewijzigde verkeerssituatie Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Dienst Stadstoezicht 19 april 2013 RA130652 Samenvatting Een inwoonster

Nadere informatie

Geen klachtbehandeling in Oost-Watergraafsmeer Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer

Geen klachtbehandeling in Oost-Watergraafsmeer Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen klachtbehandeling in Oost-Watergraafsmeer Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer 25 april 20085 maart 2008 RA0824926 Samenvatting De klachtbehandeling van

Nadere informatie

Langdurig geschil over de renovatie van panden gemeente Amsterdam stadsdeel Centrum

Langdurig geschil over de renovatie van panden gemeente Amsterdam stadsdeel Centrum Rapport Gemeentelijke Ombudsman Langdurig geschil over de renovatie van panden gemeente Amsterdam stadsdeel Centrum 2 augustus 2007 RA0612790 Samenvatting Een huizenbezitter heeft al jarenlang een geschil

Nadere informatie

Een onderzoek naar de handelwijze van de gemeente naar aanleiding van een verzoek om bomen te rooien vanwege overlast.

Een onderzoek naar de handelwijze van de gemeente naar aanleiding van een verzoek om bomen te rooien vanwege overlast. 1 Rapport Een onderzoek naar de handelwijze van de gemeente naar aanleiding van een verzoek om bomen te rooien vanwege overlast. Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over het college van

Nadere informatie

Mijn auto is weg! Gemeente Amsterdam Dienst Stadstoezicht

Mijn auto is weg! Gemeente Amsterdam Dienst Stadstoezicht Rapport Gemeentelijke Ombudsman Mijn auto is weg! Gemeente Amsterdam Dienst Stadstoezicht 15 april 2011 RA110402 Samenvatting Een bewoonster van stadsdeel Centrum parkeert op een zaterdagavond in juli

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Stadsdeel Noord, gemeente Amsterdam Q1 + Q2 2017

Kwartaalrapportage Stadsdeel Noord, gemeente Amsterdam Q1 + Q2 2017 2013 2014 2015 2016 2017 Kwartaalrapportage Stadsdeel Noord, gemeente Amsterdam Q1 + Q2 2017 Inleiding De ombudsman schrijft elk kwartaal een rapportage met als doel burgers en ambtenaren te informeren

Nadere informatie

Meldingen rommel op terras Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum

Meldingen rommel op terras Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum Rapport Gemeentelijke Ombudsman Meldingen rommel op terras Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum 16 juli 2010 RA1049861 Samenvatting Een man ondervindt al jarenlang overlast van rommel op een terras bij

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Ombudsman Metropool Amsterdam inzake VGA 1e, 2e en 3e kwartaal 2016

Kwartaalrapportage Ombudsman Metropool Amsterdam inzake VGA 1e, 2e en 3e kwartaal 2016 Inleiding De kwartaalrapportage geeft inzicht in de verzoeken van de burgers aan de ombudsman die betrekking hebben op VGA. De ombudsman geeft in deze Q rap inzicht in de verzoeken die ingekomen zijn in

Nadere informatie

Een dure en langdurige afhandeling van een overbodige aanvraag Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum

Een dure en langdurige afhandeling van een overbodige aanvraag Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum Rapport Gemeentelijke Ombudsman Een dure en langdurige afhandeling van een overbodige aanvraag Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum 4 juli 2013 RA131190 Samenvatting Een vrouw vraagt aan het Stadsdeel

Nadere informatie

Klachtbehandeling Welzorg uit het oog verloren gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven

Klachtbehandeling Welzorg uit het oog verloren gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven Rapport Gemeentelijke Ombudsman Klachtbehandeling Welzorg uit het oog verloren gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven 9 augustus 2007 RA0713788 Samenvatting Een vrouw, afhankelijk van een rolstoel,

Nadere informatie

Geen geraniums in Geuzenveld Gemeente Amsterdam Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer

Geen geraniums in Geuzenveld Gemeente Amsterdam Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen geraniums in Geuzenveld Gemeente Amsterdam Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer 17 juli 2009 RA0940351 Samenvatting Een buurtbewoner wil zijn buurt in Amsterdam-Geuzenveld

Nadere informatie

Dossiernummer RAPPORT. Verzoeker Mevrouw X, hierna genoemd: verzoekster. De klacht betreft de gemeente Oldebroek.

Dossiernummer RAPPORT. Verzoeker Mevrouw X, hierna genoemd: verzoekster. De klacht betreft de gemeente Oldebroek. Dossiernummer 2019 026 RAPPORT Verzoeker Mevrouw X, hierna genoemd: verzoekster. De klacht betreft de gemeente Oldebroek. Datum verzoek De Overijsselse Ombudsman (OO) ontving op 23 april 2019 een verzoekschrift

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Gemeentelijke Ombudsman inzake de RVE WERK gemeente Amsterdam 1e kwartaal 2016

Kwartaalrapportage Gemeentelijke Ombudsman inzake de RVE WERK gemeente Amsterdam 1e kwartaal 2016 1e 2016 6 verzoeken rve Werk: stijging 48 verzoeken totaal WPI: daling meeste verzoeken afdeling Werk & Re-integratie ombudsman informeert en bemiddelt 1. Inleiding Dit is de eerste rapportage van 2016.

Nadere informatie

Gebrekkige schadeafhandeling na val met fiets Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West VGA Verzekeringen Dienstverlening en Facilitair Management

Gebrekkige schadeafhandeling na val met fiets Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West VGA Verzekeringen Dienstverlening en Facilitair Management Rapport Gemeentelijke Ombudsman Gebrekkige schadeafhandeling na val met fiets Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West VGA Verzekeringen Dienstverlening en Facilitair Management 28 april 2011 RA110538 Samenvatting

Nadere informatie

Niet waarschuwen, wel bekeuren Dienst Stadstoezicht

Niet waarschuwen, wel bekeuren Dienst Stadstoezicht Rapport Gemeentelijke Ombudsman Niet waarschuwen, wel bekeuren Dienst Stadstoezicht 17 december 2009 RA0945878 Samenvatting Een vrouw staat met haar fiets op het perron. In haar buurt staan een aantal

Nadere informatie

Rapport. Datum: 31 januari 2011 Rapportnummer: 2011/032

Rapport. Datum: 31 januari 2011 Rapportnummer: 2011/032 Rapport Datum: 31 januari 2011 Rapportnummer: 2011/032 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de griffie van het gerechtshof Den Haag hem het arrest van 17 juli 2008 niet heeft toegestuurd met als gevolg

Nadere informatie

Jaaroverzicht klachten 2015

Jaaroverzicht klachten 2015 Klachtencoördinator Natascha Priem Team Juridische en Veiligheidszaken 2 Inhoud 1. Algemeen 1.1 Inleiding 2. Klachtafhandeling 2.1 Informele klachtbehandeling 2.2 Klachtencoördinator 2.3 Nationale ombudsman

Nadere informatie

Onterecht geen woontoeslag voor dakloze Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen

Onterecht geen woontoeslag voor dakloze Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Onterecht geen woontoeslag voor dakloze Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen 26 mei 2008 RA0825707 Samenvatting Een dakloze man heeft op verschillende momenten in 2006

Nadere informatie

Rapport. Datum: 10 december 2007 Rapportnummer: 2007/301

Rapport. Datum: 10 december 2007 Rapportnummer: 2007/301 Rapport Datum: 10 december 2007 Rapportnummer: 2007/301 2 Klacht Verzoeker klaagt er namens de Buurtvereniging Bieberglaan over dat de gemeente Breda niet of niet adequaat heeft gereageerd op door de buurtvereniging

Nadere informatie

De ene afdeling is de andere niet Gemeente Amsterdam Stadsdeel Osdorp

De ene afdeling is de andere niet Gemeente Amsterdam Stadsdeel Osdorp Rapport Gemeentelijke Ombudsman De ene afdeling is de andere niet Gemeente Amsterdam Stadsdeel Osdorp Datum 20 februari 2008 RA0822266 Samenvatting Bij de oplevering van een nieuwbouwwoning in Osdorp blijkt

Nadere informatie

Betaling voorschot te laat Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Werkplein Centrum/Oost Dienstencentrum, Juridische Zaken

Betaling voorschot te laat Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Werkplein Centrum/Oost Dienstencentrum, Juridische Zaken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Betaling voorschot te laat Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Werkplein Centrum/Oost Dienstencentrum, Juridische Zaken 26 mei 2011 RA110674 Samenvatting Een alleenstaande

Nadere informatie

RAPPORT. Het klachtenformulier is gedateerd 14 april 2013 en bij het secretariaat ingeboekt op 15 april 2013 onder nummer

RAPPORT. Het klachtenformulier is gedateerd 14 april 2013 en bij het secretariaat ingeboekt op 15 april 2013 onder nummer Dossiernummer 2013 036 RAPPORT Verzoekster Mevrouw Y.K. te Hengelo. Datum verzoek Het klachtenformulier is gedateerd 14 april 2013 en bij het secretariaat ingeboekt op 15 april 2013 onder nummer 2013 036.

Nadere informatie

Trage klachtbehandeling belemmert inburgering Gemeente Amsterdam Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling

Trage klachtbehandeling belemmert inburgering Gemeente Amsterdam Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Rapport Gemeentelijke Ombudsman Trage klachtbehandeling belemmert inburgering Gemeente Amsterdam Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling 9 december 2009 RA0945025 Samenvatting Eind juli 2008 dient een man

Nadere informatie

De aangeslagen hond Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam

De aangeslagen hond Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Rapport Gemeentelijke Ombudsman De aangeslagen hond Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam 19 juli 2012 RA121002 Samenvatting De hond van een vrouw loopt in 2009 weg en ze geeft dit telefonisch

Nadere informatie

Fout op fout, naar eer en geweten Gemeente Zaanstad Maatschappelijk Domein

Fout op fout, naar eer en geweten Gemeente Zaanstad Maatschappelijk Domein Rapport Gemeentelijke Ombudsman Fout op fout, naar eer en geweten Gemeente Zaanstad Maatschappelijk Domein Samenvatting 27 februari 2013 RA130274 Een getrouwde inwoner van Zaanstad dient in maart 2012

Nadere informatie

Een onderzoek naar de handelwijze van het college van burgemeester en wethouders van Zeist bij de verkoop van een groenstrook.

Een onderzoek naar de handelwijze van het college van burgemeester en wethouders van Zeist bij de verkoop van een groenstrook. Rapport Een onderzoek naar de handelwijze van het college van burgemeester en wethouders van Zeist bij de verkoop van een groenstrook. Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over het college

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid uit Dordrecht. Datum: 23 december Rapportnummer: 2011/367

Rapport. Rapport over een klacht over Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid uit Dordrecht. Datum: 23 december Rapportnummer: 2011/367 Rapport Rapport over een klacht over Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid uit Dordrecht. Datum: 23 december 2011 Rapportnummer: 2011/367 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de klacht die hij op 7 december

Nadere informatie

Rapport. Publicatiedatum 4 juli 2016 Rapportnummer 2016/059

Rapport. Publicatiedatum 4 juli 2016 Rapportnummer 2016/059 Rapport Publicatiedatum 4 juli 2016 Rapportnummer 2016/059 Wat is de klacht? Mevrouw V. klaagt erover dat zij na 15 maanden nog steeds geen inhoudelijke reactie op haar verzoek om schadevergoeding heeft

Nadere informatie

Aanvraag ligplaatsvergunning tussen wal en schip Haven Amsterdam Stadsdeel West (voorheen Westerpark) Dienst Binnenwaterbeheer Amsterdam

Aanvraag ligplaatsvergunning tussen wal en schip Haven Amsterdam Stadsdeel West (voorheen Westerpark) Dienst Binnenwaterbeheer Amsterdam Rapport Gemeentelijke Ombudsman Aanvraag ligplaatsvergunning tussen wal en schip Haven Amsterdam Stadsdeel West (voorheen Westerpark) Dienst Binnenwaterbeheer Amsterdam 18 mei 2010 RA1051438 Samenvatting

Nadere informatie

Lakse afhandeling aanvragen bijstandsuitkering Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Werkplein West Werkplein Zuid/Oud-West

Lakse afhandeling aanvragen bijstandsuitkering Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Werkplein West Werkplein Zuid/Oud-West Rapport Gemeentelijke Ombudsman Lakse afhandeling aanvragen bijstandsuitkering Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Werkplein West Werkplein Zuid/Oud-West 2 november 2010 RA1057949 Samenvatting Op

Nadere informatie

Datum verzoekschrift Het verzoek tot onderzoek is op 12 juli 2013 binnengekomen bij het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman.

Datum verzoekschrift Het verzoek tot onderzoek is op 12 juli 2013 binnengekomen bij het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman. Dossiernummer 2013 061 Rapport Verzoeker De heer S. U. te Almelo. Datum verzoekschrift Het verzoek tot onderzoek is op 12 juli 2013 binnengekomen bij het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman. Betreft

Nadere informatie

Wie beantwoordt de klacht? Gemeente Amsterdam Dienstverlening en Facilitair Management Stadsdeel Centrum

Wie beantwoordt de klacht? Gemeente Amsterdam Dienstverlening en Facilitair Management Stadsdeel Centrum Rapport Gemeentelijke Ombudsman Wie beantwoordt de klacht? Gemeente Amsterdam Dienstverlening en Facilitair Management Stadsdeel Centrum 15 november 2012 RA122018 Samenvatting Een man dient op 14 mei 2012

Nadere informatie

Enkele zaken raakten meerdere afdelingen of andere RVE s binnen het sociaal domein. Die dossiers zijn dan op beide plaatsen opgenomen.

Enkele zaken raakten meerdere afdelingen of andere RVE s binnen het sociaal domein. Die dossiers zijn dan op beide plaatsen opgenomen. BESCHRIJVING VAN DE VERZOEKEN Enkele zaken raakten meerdere afdelingen of andere RVE s binnen het sociaal domein. Die dossiers zijn dan op beide plaatsen opgenomen. 3.1. Activering 3.1.1. Ingekomen vóór

Nadere informatie

Gedoe rond de kap van bomen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid

Gedoe rond de kap van bomen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Gedoe rond de kap van bomen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid 6 september 2013 RA131558 Samenvatting Een echtpaar woont op de tweede etage van een appartementencomplex.

Nadere informatie

Jaarverslag Klachten 2017

Jaarverslag Klachten 2017 Jaarverslag Klachten 2017 Gemeente Landerd Klachten: Signalen van burgers Burgers die niet tevreden zijn over onze dienstverlening kunnen een klacht indienen; De klachtenprocedure is bedoeld om het vertrouwen

Nadere informatie

Geen reactie op onaangename brief Gemeente Almere Dienst Stadsbeheer

Geen reactie op onaangename brief Gemeente Almere Dienst Stadsbeheer Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen reactie op onaangename brief Gemeente Almere Dienst Stadsbeheer 30 juni 2010 RA1053043 Samenvatting Een jongeman glijdt vlak voor een rotonde in Almere uit met zijn

Nadere informatie

Rapport. Datum: 30 juni 2003 Rapportnummer: 2003/200

Rapport. Datum: 30 juni 2003 Rapportnummer: 2003/200 Rapport Datum: 30 juni 2003 Rapportnummer: 2003/200 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat de Raad voor Rechtsbijstand te Den Haag, tot het moment dat zij zich tot de Nationale ombudsman wendde, de intrekking

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Stadsdeel Noord Q4 2016

Kwartaalrapportage Stadsdeel Noord Q4 2016 Kwartaalrapportage Stadsdeel Noord Q4 2016 Inleiding De laatste kwartaalrapportage van het jaar 2016 ligt alweer voor u. Hierin blikken we terug en bekijken we de door de ombudsman ontvangen klachten in

Nadere informatie

Verlenging van een reisdocument Stadsdeel Oud West Stadsdeel Centrum VGA Verzekeringen

Verlenging van een reisdocument Stadsdeel Oud West Stadsdeel Centrum VGA Verzekeringen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Verlenging van een reisdocument Stadsdeel Oud West Stadsdeel Centrum VGA Verzekeringen 3 maart 2010 RA1048580 Samenvatting Een oorspronkelijk uit Ethiopië komende vrouw

Nadere informatie

Klachtenreglement van Stichting Participe Delft

Klachtenreglement van Stichting Participe Delft Klachtenreglement van Stichting Participe Delft Inleiding Uiteraard gaan wij ervan uit dat u een tevreden bezoeker bent van onze locatie(s). Mocht er onverhoopt toch iets niet naar uw tevredenheid zijn,

Nadere informatie

Tramgebonk op de Zeilbrug Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer

Tramgebonk op de Zeilbrug Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer Rapport Gemeentelijke Ombudsman Tramgebonk op de Zeilbrug Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer 14 december 2012 RA122195 Samenvatting Een man woont dichtbij de Zeilbrug

Nadere informatie

Rapport betreffende een klacht over de afwijzing van een verzoek om schadevergoeding door de gemeente Venlo.

Rapport betreffende een klacht over de afwijzing van een verzoek om schadevergoeding door de gemeente Venlo. Rapport 2 p class="western c1">"motivering snijdt geen hout" Rapport Rapport betreffende een klacht over de afwijzing van een verzoek om schadevergoeding door de gemeente Venlo. Datum: 11 december 2013

Nadere informatie

Het ondertekende verzoek tot onderzoek van 4 april 2011, is op 5 april 2011 binnengekomen bij het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman.

Het ondertekende verzoek tot onderzoek van 4 april 2011, is op 5 april 2011 binnengekomen bij het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman. Dossiernummer 2010 100 Oordeel Verzoeker De heer J. B te Zwolle Datum verzoekschrift Het ondertekende verzoek tot onderzoek van 4 april 2011, is op 5 april 2011 binnengekomen bij het secretariaat van de

Nadere informatie

Fout na 2 jaar, 27 telefoontjes en 7 brieven niet hersteld Gemeente Amsterdam Waternet

Fout na 2 jaar, 27 telefoontjes en 7 brieven niet hersteld Gemeente Amsterdam Waternet Rapport Gemeentelijke Ombudsman Fout na 2 jaar, 27 telefoontjes en 7 brieven niet hersteld Gemeente Amsterdam Waternet 28 april 2010 RA1050818 Samenvatting In het najaar van 2007 ontstaat onenigheid tussen

Nadere informatie

Rapport. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Rapport. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt Rapport Zeggen wat je doet en doen wat je zegt Een onderzoek naar de informatieverstrekking door het college van burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer bij de uitbreidingen van een speelveld. Oordeel

Nadere informatie

De herplant van bomen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oud-Zuid

De herplant van bomen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oud-Zuid Rapport Gemeentelijke Ombudsman De herplant van bomen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oud-Zuid 28 maart 2007 RA0612803 Samenvatting In september 2002 kapt de eigenaar van een hotel in zijn tuin elf hoge naaldbomen

Nadere informatie

Samenvatting(en) van de ingekomen verzoeken over Stedelijk Beheer Almere

Samenvatting(en) van de ingekomen verzoeken over Stedelijk Beheer Almere Samenvatting(en) van de ingekomen verzoeken over Stedelijk Beheer Almere 2015-4 Hieronder volgt meer specifieke informatie over de ingekomen verzoeken. (Voor)onderzoek(en) 2015 0000345 Onjuist gevolgde

Nadere informatie

OORDEEL. Het klachtenformulier is gedateerd 3 mei 2012 en bij het secretariaat ingeboekt op 8 mei 2012 onder nummer 2012 027.

OORDEEL. Het klachtenformulier is gedateerd 3 mei 2012 en bij het secretariaat ingeboekt op 8 mei 2012 onder nummer 2012 027. Dossiernummer 2012 027 OORDEEL Verzoekster Mevrouw N. G. te Hengelo. Datum verzoek Het klachtenformulier is gedateerd 3 mei 2012 en bij het secretariaat ingeboekt op 8 mei 2012 onder nummer 2012 027. Betreft

Nadere informatie

Informatie over een jaaropgave Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Marktplein Centrum

Informatie over een jaaropgave Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Marktplein Centrum Rapport Gemeentelijke Ombudsman Informatie over een jaaropgave Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Marktplein Centrum 12 september 2007 RA0713989 Samenvatting Een man krijgt van de Dienst Werk en

Nadere informatie

Geen regie bij melding gat in de stoep Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost Waternet

Geen regie bij melding gat in de stoep Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost Waternet Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen regie bij melding gat in de stoep Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost Waternet 29 maart 2012 RA120494 Samenvatting Voor de garagedeur van een woonblok, dat eigendom is

Nadere informatie

RAPPORT. Het klachtenformulier is gedateerd 18 oktober 2012 en bij het secretariaat ingeboekt op 22 oktober 2012 onder nummer

RAPPORT. Het klachtenformulier is gedateerd 18 oktober 2012 en bij het secretariaat ingeboekt op 22 oktober 2012 onder nummer Dossiernummer 2012 069 RAPPORT Verzoekster Mevrouw R. A. Hengelo Datum verzoek Het klachtenformulier is gedateerd 18 oktober 2012 en bij het secretariaat ingeboekt op 22 oktober 2012 onder nummer 2012

Nadere informatie

JAARVERSLAG KLACHTEN GEMEENTE HOF VAN TWENTE

JAARVERSLAG KLACHTEN GEMEENTE HOF VAN TWENTE JAARVERSLAG KLACHTEN 2014 GEMEENTE HOF VAN TWENTE Inhoud 1. Inleiding. 3 2. Wat zijn klachten?... 3 2.1 Gedragingen 3 2.2 Geen klachten 3 3. Klachtenprocedure.. 3 3.1 Intern en extern klachtrecht 3 3.2

Nadere informatie

Onvoldoende motivering beslissing op bezwaar Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West Cition B.V.

Onvoldoende motivering beslissing op bezwaar Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West Cition B.V. Rapport Gemeentelijke Ombudsman Onvoldoende motivering beslissing op bezwaar Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West Cition B.V. 12 april 2012 RA120587 Samenvatting Een man parkeert zijn auto aan de Pieter

Nadere informatie

Rapport Gemeentelijke Ombudsman

Rapport Gemeentelijke Ombudsman Rapport Gemeentelijke Ombudsman Gebrekkige uitvoering én klachtbehandeling PC-voorziening Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Team Voorzieningen en Juridische Zaken 16 mei 2012 RA120793

Nadere informatie

Rapport. Datum verzoek De Overijsselse Ombudsman ontving het verzoek op 23 november Het betreft de gemeente Twenterand.

Rapport. Datum verzoek De Overijsselse Ombudsman ontving het verzoek op 23 november Het betreft de gemeente Twenterand. Dossiernummer 2016 099 Rapport Verzoeker De heer B. hierna genoemd: verzoeker. Datum verzoek De Overijsselse Ombudsman ontving het verzoek op 23 november 2016. Het betreft de gemeente Twenterand. Klacht

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Wierden te Wierden. Datum: 17 december 2013

Rapport. Rapport betreffende een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Wierden te Wierden. Datum: 17 december 2013 Rapport Rapport betreffende een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Wierden te Wierden. Datum: 17 december 2013 Rapportnummer: 2013/196 2 De klacht Verzoeker klaagt erover dat de

Nadere informatie

GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER KLACHTENJAARVERSLAG 2018

GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER KLACHTENJAARVERSLAG 2018 GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER KLACHTENJAARVERSLAG 2018 Inleiding/voorwoord Gemeente Noordoostpolder biedt een breed scala aan producten en diensten aan. Denk hierbij aan vergunningen, paspoorten, rijbewijzen,

Nadere informatie

Jaarverslag interne klachtbehandeling 2018

Jaarverslag interne klachtbehandeling 2018 Jaarverslag interne klachtbehandeling 2018 Januari 2019 L.M.B. van den Konink Gemeente Berg en Dal 1 Jaarverslag interne klachtbehandeling 2018 Klachtencoördinator gemeente Berg en Dal JAARVERSLAG INTERNE

Nadere informatie

Een onderzoek naar de wijze waarop de gemeente Heerlen omging met de klacht van iemand die werkzaam is in de sociale werkvoorziening.

Een onderzoek naar de wijze waarop de gemeente Heerlen omging met de klacht van iemand die werkzaam is in de sociale werkvoorziening. Rapport Wie neemt ons nu eens serieus? Een onderzoek naar de wijze waarop de gemeente Heerlen omging met de klacht van iemand die werkzaam is in de sociale werkvoorziening. Oordeel Op basis van het onderzoek

Nadere informatie

Boombak staat in de weg Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum, Sector Openbare Ruimte

Boombak staat in de weg Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum, Sector Openbare Ruimte Rapport Gemeentelijke Ombudsman Boombak staat in de weg Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum, Sector Openbare Ruimte 28 januari 2010 RA1047219 Samenvatting Verzoeker is directeur van een hotel op het Rembrandtplein.

Nadere informatie

Waar blijft de fiets? Dienst Zorg en Samenleven

Waar blijft de fiets? Dienst Zorg en Samenleven Rapport Gemeentelijke Ombudsman Waar blijft de fiets? Dienst Zorg en Samenleven 23 juli 2007 RA0713703 Samenvatting Een vrouw vraagt bij de Dienst Zorg en Samenleven een speciale fiets aan. Bijna acht

Nadere informatie

GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER KLACHTENJAARVERSLAG 2017

GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER KLACHTENJAARVERSLAG 2017 GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER KLACHTENJAARVERSLAG 2017 Inleiding/voorwoord Gemeente Noordoostpolder biedt een breed scala aan producten en diensten aan. Denk hierbij aan vergunningen, paspoorten, rijbewijzen,

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de gemeente Gorinchem. Datum: 26 september Rapportnummer: 2013/130

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de gemeente Gorinchem. Datum: 26 september Rapportnummer: 2013/130 Rapport Rapport betreffende een klacht over de gemeente Gorinchem Datum: 26 september 2013 Rapportnummer: 2013/130 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat hij en andere buurtbewoners niet zijn betrokken bij

Nadere informatie

Jaaroverzicht klachten 2014

Jaaroverzicht klachten 2014 Klachtencoördinator Natascha Priem Team Juridische en Veiligheidszaken 2 Inhoud 1. Algemeen 1.1 Inleiding 2. Klachtafhandeling 2.1 Informele klachtbehandeling 2.2 Klachtencoördinator 2.3 Nationale ombudsman

Nadere informatie

Geen waarschuwing en schadevergoeding, wel weggesleept Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuideramstel N.V. Verzekeringsbedrijf Groot Amsterdam

Geen waarschuwing en schadevergoeding, wel weggesleept Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuideramstel N.V. Verzekeringsbedrijf Groot Amsterdam Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen waarschuwing en schadevergoeding, wel weggesleept Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuideramstel N.V. Verzekeringsbedrijf Groot Amsterdam 28 juli 2009 RA0940669 Samenvatting

Nadere informatie

Rapport. Datum: 19 augustus 1999 Rapportnummer: 1999/357

Rapport. Datum: 19 augustus 1999 Rapportnummer: 1999/357 Rapport Datum: 19 augustus 1999 Rapportnummer: 1999/357 2 Klacht Op 11 maart 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer D. te Oss, ingediend door Buro voor Rechtshulp te Oss, met

Nadere informatie

Rapport. Datum: 23 december 2004 Rapportnummer: 2004/489

Rapport. Datum: 23 december 2004 Rapportnummer: 2004/489 Rapport Datum: 23 december 2004 Rapportnummer: 2004/489 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de gemeente Tilburg zijn verzoek om vergoeding van de kosten die hij heeft gemaakt in verband met een verstopping

Nadere informatie

Onkruidverwijdering: waar gehakt wordt vallen spaanders Gemeente Almere Dienst Stadsbeheer

Onkruidverwijdering: waar gehakt wordt vallen spaanders Gemeente Almere Dienst Stadsbeheer Rapport Gemeentelijke Ombudsman Onkruidverwijdering: waar gehakt wordt vallen spaanders Gemeente Almere Dienst Stadsbeheer 16 april 2012 RA120597 Samenvatting Een man kan zich niet vinden in de manier

Nadere informatie

Inhoudelijke boodschap Raadsbrief Onderwerp: Registratienummer: Datum: Betreft Programma: Portefeuillehouder: Medewerker: Aanleiding

Inhoudelijke boodschap Raadsbrief Onderwerp: Registratienummer: Datum: Betreft Programma: Portefeuillehouder: Medewerker: Aanleiding Raadsbrief Onderwerp: Jaarverslag klachten 2015 Registratienummer: 586501 Datum: 12 april 2016 Betreft Programma: 1. Burger en bestuur Portefeuillehouder: drs. H.A.M. Nauta-van Moorsel Medewerker: L. Müller

Nadere informatie