Kwartaalrapportage Stadsdeel Zuidoost Q3 en Q4 2017, gemeente Amsterdam

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kwartaalrapportage Stadsdeel Zuidoost Q3 en Q4 2017, gemeente Amsterdam"

Transcriptie

1 Kwartaalrapportage Stadsdeel Zuidoost Q3 en Q4 2017, gemeente Amsterdam Inleiding De ombudsman schrijft elk kwartaal een rapportage met als doel burgers en ambtenaren te informeren over de bij de ombudsman ingekomen verzoeken. Er wordt een overzicht gegeven van de aantallen verzoeken, de signalen, actualiteiten en rode draden. De rapportage bevat daarnaast een selectie van geanonimiseerde samenvattingen van de ingekomen verzoeken. Het doel van de rapportage is om te leren van klachten en om structureel terugkerende klachten tijdig te signaleren. Het doel is ook om inzicht te geven in de werkzaamheden van de ombudsman. In deze rapportage wordt gerapporteerd over ingekomen klachten over Stadsdeel Zuidoost in de laatste twee kwartalen van Cijfers Over de periode juli t/m december 2017 heeft de ombudsman over het handelen van Stadsdeel Zuidoost 19 klachten ontvangen. Het totaal aantal klachten over het handelen van Zuidoost komt daarmee op 38. In de grafiek hieronder zijn de cijfers van alle stadsdelen over de jaren 2013 t/m 2017 opgenomen.

2 Inhoud Hieronder wordt getracht om de ingekomen klachten enigszins te categoriseren, voor zover mogelijk, naar inhoud. Door te categoriseren zullen wat makkelijker de zogenaamde hot topics naar boven komen, de onderwerpen waar veelvuldig over wordt geklaagd bij de ombudsman. Overlast De ombudsman heeft het afgelopen half jaar vijf klachten ontvangen van bewoners die verschillende soorten vormen van overlast ervaren. Zo beklaagde een meneer zich over de plaatsing van alcoholverbodsborden (want dat zou de wijk een verloederde aanblik geven) en de aanwezigheid van schreeuwende kinderen bij een kinderdagverblijf in de buurt van zijn appartement. Een andere klacht heeft betrekking op de overlast die door diverse omwonenden ervaren worden door het Kwaku-festival. Het gaat hierbij om vermeende overschrijdingen van de geluidsnormen, maar ook de wijze waarop het festival is vormgegeven. Weer een andere vorm van overlast betreft overlast vanwege de aanwezigheid van zwerfvuil. In de aangedragen kwestie betreft het vuiloverlast in Holendrecht. Daar mogelijk aan gerelateerd heeft de ombudsman tevens een klacht ontvangen over rattenoverlast. Tot slot heeft de ombudsman in deze categorie nog een klacht ontvangen van een man die ernstige overlast ervaart van zijn buren en graag wil dat het stadsdeel daar iets aan doet. Parkeren Over het thema parkeren heeft de ombudsman in totaal twee klachten ontvangen. In twee kwesties ging het over bewoners van Zuidoost die zich beklagen over het gebrek aan parkeerplaatsen in het stadsdeel. Bewoners worden naar eigen zeggen gedwongen om dan maar fout te parkeren. Schuldhulpverlening Drie klachten hebben betrekking op het handelen van MaDi Zuidoost, het schuldhulpbureau dat in opdracht van Stadsdeel Zuidoost de schulddienstverlening voor de bewoners van het stadsdeel uitvoert. De ombudsman rapporteert in een aparte rapportage over schuldhulp-gerelateerde klachten. Handhaving Over handhaving heeft de ombudsman twee klachten ontvangen. Een kwestie betreft een man die van mening is dat hij onterecht een parkeerboete wegens foutparkeren heeft ontvangen. Volgens de man zou het onduidelijk zijn of al of niet op de desbetreffende locatie geparkeerd mag worden. De ombudsman deelde zijn mening (na zelf op locatie te hebben gekeken) overigens niet. De andere kwestie betreft een zaak waarin een VVE het stadsdeel actie vraagt wegens een vermeend brandgevaarlijke situatie. Het stadsdeel heeft na een schouw (met de brandweer) niet geconstateerd dat er sprake is van brandgevaar. De VVE deelt deze mening niet en heeft een nieuw handhavingsverzoek ingediend. De ombudsman heeft de man gevraagd om de reactie van het stadsdeel op het verzoek af te wachten.

3 Overige De overige klachten zijn zeer divers van aard, zoals de wijze van afhandeling van een MORA melding (een melding over de openbare buitenruimte), hoe het stadsdeel omgaat met ontheffingen voor voertuigen en de wijze van behandeling van een subsidieaanvraag. Signaleringen De ombudsman signaleert ten aanzien van Zuidoost dat het afgelopen jaar relatief veel klachten samenhangen met het thema Parkeren. Bewoners van verschillende buurten van het stadsdeel beklagen zich over de hoge parkeerdruk en het gebrek aan parkeren. Reeds eerder heeft de ombudsman signalen ontvangen dat bij de herinrichting van straten / wijken nog te weinig aandacht wordt geschonken aan de beschikbaarheid van invalideparkeerplaatsen. Agenda ombudsman in Zuidoost / Actualiteiten 18 juli Vergadering met bestuurscommissie én diverse bewoners Zuidoost 23 augustus Schouw op locatie Alleen ombudsman; 14 december Schouw op locatie Ombudsman en medewerkers Handhaving; 20 december Schouw op locatie Ombudsman en klagers; 21 december Bespreking hoe om te gaan met veelklagers Ombudsman en medewerkers SDZO Inzet Ombudsman Metropool Amsterdam De ombudsman heeft in het derde en vierde kwartaal de ingekomen dossiers op verscheidene manieren behandeld. Elk dossier bij de ombudsman is een maatwerk dossiers, soms wordt er diepgravend onderzoek gedaan in andere gevallen kan de klacht doorgestuurd worden naar het stadsdeel, ter eerstelijns klachtbehandeling. Hieronder is de inzet van de ombudsman in de afgelopen twee kwartalen visueel weergegeven. De ombudsman heeft negen maal nadere (schriftelijke of telefonische) vragen gesteld aan het stadsdeel over de gang van zaken in een dossier. Twee keer kon de ombudsman volstaan met een doorverwijzing naar de eerste lijn en in een geval heeft de ombudsman na akkoord van de klager de klacht doorgestuurd naar de klachtencoördinatie van Stadsdeel Zuidoost. Voor de ombudsman is het met grote regelmaat noodzakelijk om een (zeker als het gaat om kwesties die zich in de openbare ruimte afspelen) schouw ter plekke te organiseren. Dit is het geval geweest in drie zaken over Stadsdeel Zuidoost. Soms heeft de klager te weinig informatie verschaft en dan vraagt de ombudsman aan de klager om de relevante documenten alsnog te verstrekken. Als een klager dat niet doet, dan kan de ombudsman veelal niet iets voor de klager betekenen en dan wordt het dossier gesloten. Het opvragen van nader informatie heeft vier keer plaatsgevonden. Hieronder wordt de inzet van de methodieken grafisch weergegeven.

4 Doorzending; 1 Coulanceverzoek Opvraag nadere informatie Dienst vragen gesprek te voeren Koffietafelgesprekken Doorzending Doorverwijzing Directe Interventie; 2 Stadsdeel Zuidoost Doorverwijzing; 2 Coulanceverzoek; 2 Gesprek met verzoeker Schouw Inzetten bemiddeling / mediation Informatieverzoek Directe Interventie Gesprek met verzoeker; 1 Opvraag nadere informatie; 4 Informatieverzoek ; 9 Schouw; 3 Koffietafelgesprek ken; 1 Inzetten bemiddeling / mediation; 1 Dienst vragen gesprek te voeren; 2 Selectie van samenvattingen van ingekomen zaken Q3 en Q over Stadsdeel Zuidoost KIM 4571 Het bestuur van een VvE dient op 19 december 2016 een verzoek om handhaving in bij Stadsdeel Zuidoost. Concreet wordt verzocht om een controle uit te voeren met betrekking tot de brandveiligheid van het pand (een restaurant) gelegen aan de Bijlmerdreef en indien nodig handhavend op te treden. Er wordt door het bestuur gesteld dat de aansluiting van het afvoerkanaal is verlegd, waardoor het laagste punt van het afvoerkanaal in de fietsenstalling onderin het appartementencomplex is komen te liggen. Het vet zou zich daar verzamelen, nu het vet niet of in onvoldoende mate wordt afgevangen in het restaurant. Het vet zou volgens het bestuur ook brandversnellend werken. Het stadsdeel voert een inspectie uit op 22 december 2016, samen met de Brandweer en een bestuurslid van de VvE. Die constateert dat de afvoer is gelegen in een brandcompartiment. De brandweer concludeert dat er geen sprake is van een brandonveilige situatie of overtreding. Op 20 januari 2017 laat het stadsdeel weten voornemens te zijn om het verzoek af te wijzen. De VvE krijgt nog de gelegenheid om een zienswijze in te dienen. Daar wordt vervolgens gebruik van gemaakt. Volgens de VvE was het onderzoek ter plaatse onvolledig. Naar aanleiding van de zienswijze belegt het stadsdeel een gesprek met vertegenwoordigers van de VvE. Tijdens dat gesprek geeft het stadsdeel een toelichting op het voornemen om het verzoek af te wijzen. op 2 mei jl. volgt de definitieve afwijzing van het stadsdeel. Buiten de termijn, op 21 juni 2017, volgt een bezwaarschrift van de VvE. Het stadsdeel biedt de VvE de mogelijkheid tot verschoning. Daar maakt de VvE gebruik van. Daarna verneemt de VvE niets meer van het stadsdeel. Medio september 2017 dient de VvE opnieuw een handhavingsverzoek in, soortgelijk aan het handhavingsverzoek in De VvE wendt zich tot de

5 ombudsman omdat daar nog geen reactie op is gekomen. De ombudsman informeert bij het stadsdeel over de behandeling van het bezwaarschrift. Het stadsdeel laat weten dat door een slordigheid het bezwaarschrift over het hoofd is gezien en er nu alsnog met spoed een beslissing zal worden genomen. Op 3 oktober 2017 verwacht het stadsdeel het besluit naar de VvE te kunnen versturen. De ombudsman laat de man weten dat hij ten aanzien van de behandeling van het tweede handhavingsverzoek (medio 2017) nog even moet wachten, nu het stadsdeel een termijn van 8 weken heeft om daarop te reageren. De ombudsman sluit bij deze stand van zaken het dossier. KIM 4854 Een man ontvangt twee keer een naheffingsaanslag omdat hij fout geparkeerd heeft in zijn wijk. De man begrijpt niet waarom hij de boetes heeft gekregen. Het is hem namelijk niet duidelijk dat hij niet op die locatie mag parkeren. Hij meent dat er sprake is van willekeur, nu er met grote regelmaat voertuigen op diezelfde locatie staan en niet beboet worden. Hij dient over de gang van zaken een klacht in. Naar aanleiding daarvan wordt er door de adviseur Handhaving van het stadsdeel contact met hem opgenomen (per mail). Die laat hem weten dat er ter plekke een aantal verkeersborden in het gebied staan waaruit blijkt dat bij het betreden van het gebied er sprake is van en het betreden van een woonerf. In een woonerf kan niet overal geparkeerd worden. Alleen op de daartoe aangewezen parkeerplaatsen. De parkeervakken zijn dan ook gemarkeerd met een P of met een P-bord. Dit geldt voor alle voertuigen, tenzij er sprake is van een ontheffing. Meneer stond niet in een parkeervak en dus was er sprake van een overtreding. De man kan zich niet vinden in deze uitleg. Hij stelt dat de parkeervakken niet gemarkeerd zijn en dat er tot op heden overtredingen plaatsvinden en door het stadsdeel gedoogd worden. Hij is van mening dat er op z'n minst van te voren gewaarschuwd had kunnen worden. Hij begrijpt ook niet dat er nu pas begonnen wordt met handhaven. Het stadsdeel laat weten dat de parkeervakken ter plekke inderdaad niet met een P gemarkeerd zijn, maar wel middels wegmarkeringen (strepen). Het stadsdeel stelt verder nimmer een gedoogbeleid te hebben gehanteerd. Als de man constateert dat andere voertuigen onjuist parkeren, mag hij dat melden - dan wordt er ook gehandhaafd. Het stadsdeel laat weten echt geen uitzondering te kunnen maken. De man stapt uiteindelijk alsnog naar de ombudsman. De ombudsman organiseert een schouw met een aantal medewerkers van het stadsdeel, onder andere van de afdeling Handhaving. De ombudsman is van mening dat ter plekke duidelijk is waar de officiële parkeervakken gelegen zijn. Ook de woonerf-borden zijn zichtbaar op diverse locaties in de omgeving. Er is nog bekeken of en in hoeverre de situatie is of werd gedoogd. De ombudsman heeft geen concrete aanleiding om te denken dat het parkeren buiten de vakken in het verleden werd toegestaan. Om soortgelijke discussies in de toekomst te voorkomen heeft de ombudsman het stadsdeel wel geadviseerd om borden te plaatsen met de tekst 'Parkeren uitsluitend in de vakken'. KIM 4710 De heer V bezoekt het spreekuur van de ombudsman en vertelt al vele jaren te maken te hebben met wateroverlast en als gevolg daarvan leeft hij in onmin met zijn buren. Hij laat een brief zien van de verhuurder waarin deze stelt dat het bedrijf dat de reparatie moet verzorgen stelselmatig de toegang tot de woning wordt geweigerd. De man vertelt tevens dat hij in verband met deze problemen een advocaat in de arm heeft genomen. Volgens de man heeft hij, als gevolg van de waterproblemen in de loop der tijd ook problemen gekregen met zijn onderburen. De ombudsman doet op basis van deze informatie navraag bij het Meldpunt Zorg en Woonoverlast, maar deze komen met een andere lezing van hetgeen er speelt en uiten hun zorgen over de in het gezin aanwezige kinderen. Als de ombudsman uitgebreider informeert wat hier aan de hand is, blijken alle instanties al betrokken en te zoeken naar een passende oplossing. In dit verband is de familie

6 een tweede kans woning geboden en voor de kinderen wordt gewacht op een uitspraak van de rechter. De ombudsman heeft, gelet op deze informatie, besloten zich niet actief met deze zaak te bemoeien en de man te laten weten op dit moment geen rol van betekenis te kunnen spelen KIM 4765 Een vrouw uit Nellestein wendt zich opnieuw tot de ombudsman. Vorig jaar kwam zij ook. Zij heeft een invalidenparkeerkaart en een ontheffing zonder kenteken, zodat zij door diverse mensen gehaald en gebracht kan worden. Nellestein is de enige autovrije wijk in Amsterdam. Vrijwel alle woningen zijn bereikbaar via fiets- en voetpaden. Soms is het toch nodig om met de auto bij huis te komen, bijvoorbeeld om zware spullen in en uit te laden of zoals in het geval van deze mevrouw omdat zij anders nooit ergens naar toe zou kunnen. Vorig jaar werd de intrekking van de vergunning ongedaan gemaakt en ontving mevrouw een ontheffing tot Nu ontving zij een brief van het stadsdeel, dat er één en ander gaat veranderen, omdat het stadsdeel het gemeentebeleid hierin dient te volgen. Uit de eerste informatie wordt niet duidelijk of mevrouw haar ontheffing kan behouden. Er volgt een bewonersavond en het stadsdeel geeft bij de gemeente aan, dat het gemeentelijke beleid niet dekkend is voor een aantal situaties waaronder die van mevrouw. Daarom verzoekt het stadsdeel de gemeente om ruimte om tot een passende oplossing te komen voor alle bewoners van deze unieke autovrije wijk. Dit zal in de komende maanden samen met de bewoners vorm worden gegeven. Tot die tijd blijft haar huidige ontheffing geldig. De ombudsman heeft voor de zekerheid even met de directeur Dienstverlening gebeld. Die snapt dat dit niet zo kan en heeft een oplossing beloofd. KIM 4301 Mevrouw wendt zich tot de ombudsman omdat er parkeerproblemen zijn in haar straat. Er is onvoldoende parkeergelegenheid voor de bewoners en de openbare parkeerplekken zijn ook al 'ontdekt' door anderen. De rest van de buurt heeft eigen persoonsgebonden parkeerplekken, dus de uitwijkmogelijkheden zijn beperkt. Al jarenlang vraagt de groep bewoners de aandacht van het stadsdeel voor het probleem, maar tot nu toe zonder enig resultaat. Recentelijk is het probleem nog erger geworden. Tot grote schrik van de bewoners is eind juli de helft van de openbare parkeerplekken zonder aankondiging afgesloten d.m.v. dranghekken. Eén auto zou zelfs zijn ingesloten. Daarop hebben de bewoners direct een melding ingediend bij Zuidoost: voor de 17 woningen die afhankelijk zijn van de openbare parkeerplaats, zijn er maar 12 parkeerplekken beschikbaar. Op 27 juli jl. ontvangen de bewoners een reactie van het stadsdeel. Het stadsdeel stelt dat de melding is afgehandeld en dat er is gehandhaafd. De bewoners constateren echter dat er helemaal niet is gehandhaafd. Ze nemen daarom contact op met de persoon die de melding heeft afgehandeld en dan krijgen ze te horen dat er nog uitgezocht wordt wat er precies aan de hand is. De bewoners blijven echter zitten met het acute parkeerprobleem. De ombudsman neemt contact op met het stadsdeel om te achterhalen wat er nu precies speelt. Hij krijgt te horen dat er sprake was van een communicatiefout. De afdeling Handhaving van Stadsdeel Zuidoost is op de melding van mevrouw afgegaan en heeft de bouwer, verantwoordelijk voor het plaatsen van de bouwhekken, gesommeerd om de hekken naar achteren te verplaatsen en zodoende de parkeerplekken toegankelijk te maken. De aannemer had namelijk geen vergunning om de hekken te plaatsen. De dag daarna heeft de aannemer alsnog de benodigde vergunning aangevraagd. De afdeling Handhaving meldde de klacht af, echter omdat mevrouw had aangegeven per SMS op de hoogte gehouden te willen worden kreeg zij vanwege de beperkingen in het systeem een beperkte terugkoppeling. Wanneer melders voor SMS-terugkoppeling kiezen, wordt automatisch tot een maximum van 60 tekens verstuurd. De aannemer had verder, door een ontstane misverstand, verzuimd te communiceren naar de bewoners over het tijdelijk afzetten van 13

7 parkeerplekken. Het bedrijf is hierop aangesproken en heeft vervolgens alsnog met spoed een bewonersbrief verspreid. KIM 4278 Een vrouw dient in mei 2016 een subsidieaanvraag in bij Stadsdeel Zuidoost. De aanvraag wordt in behandeling genomen en mevrouw ontvangt een voornemen tot afwijzing van de aanvraag. Mevrouw krijgt nog de gelegenheid om extra informatie te verschaffen alvorens er een besluit wordt genomen. Mevrouw neemt diverse keren contact op met het stadsdeel om duidelijkheid te krijgen over de gevraagde extra informatie. Daar krijgt ze een reactie op en uiteindelijk is mevrouw in staat om de gevraagde informatie aan te leveren. Op 21 juni laat het stadsdeel, op verzoek van mevrouw, weten dat er nog twee weken nodig zijn om tot een besluit te komen. Een maand later is er nog steeds geen besluit genomen. Mevrouw klaagt over de termijnoverschrijding. In de ontvangstbevestiging van haar aanvraag was haar voorgelegd dat het besluit rond 8 juli genomen zou worden. Nu is het 27 juli en is er nog steeds geen beslissing. Op 22 augustus stuurt mevrouw een rappel en uiteindelijk wordt er op 23 augustus een afwijzende beslissing genomen. Mevrouw gaat in bezwaar en op 20 december wordt zij gehoord door de bezwaarschriftencommissie. Een beslissing op het bezwaarschrift laat zeer lang op zich wachten. Ondanks rappels volgt pas op 20 juni 2017 een beslissing op het bezwaar. Tussentijds stelt mevrouw het stadsdeel in gebreke. Er wordt uiteindelijk een dwangsomvergoeding toegekend, maar de uitbetaling daarvan duurt twee maanden. Mevrouw vindt het onredelijk, de termijnoverschrijding en de wijze van communicatie acht zij laakbaar. Daarnaast kan zij zich inhoudelijk niet vinden in de afwijzing. Ze wendt zich daarom tot de ombudsman. De ombudsman neemt het dossier door en doet navraag over de gang van zaken bij het stadsdeel. Het stadsdeel laat de ombudsman weten dat er sprake is van een onderbezetting bij het Juridisch Bureau, waardoor de afhandeling van bezwaarschriften lang op zich laat wachten. Er is inmiddels wat meer capaciteit vrijgemaakt en de verwachting is dat eind 2017 de achterstanden zijn ingelopen. Voor wat betreft de afhandeling van de ingebrekestelling laat het stadsdeel weten dat er intern een verkeerde betalingsopdracht bij de afdeling Financiën is aangeleverd, waardoor de afdeling niet op tijd heeft uitbetaald. Ten aanzien van de communicatie laat het stadsdeel weten dat er excuses zijn geboden richting mevrouw, reeds tijdens de hoorzitting (in de bezwaarprocedure). De ombudsman acht de klachten van mevrouw gezien het voorgaande dan ook gegrond

Kwartaalrapportage Stadsdeel Nieuw West Q3 en Q4 2017, gemeente Amsterdam

Kwartaalrapportage Stadsdeel Nieuw West Q3 en Q4 2017, gemeente Amsterdam Kwartaalrapportage Stadsdeel Nieuw West Q3 en Q4 2017, gemeente Amsterdam Inleiding De ombudsman schrijft elk kwartaal een rapportage met als doel burgers en ambtenaren te informeren over de bij de ombudsman

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Stadsdeel Oost, gemeente Amsterdam Q3 en Q4 2017

Kwartaalrapportage Stadsdeel Oost, gemeente Amsterdam Q3 en Q4 2017 Kwartaalrapportage Stadsdeel Oost, gemeente Amsterdam Q3 en Q4 2017 Inleiding De ombudsman schrijft elk kwartaal een rapportage met als doel burgers en ambtenaren te informeren over de bij de ombudsman

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Stadsdeel Zuidoost Q4 2016

Kwartaalrapportage Stadsdeel Zuidoost Q4 2016 Kwartaalrapportage Stadsdeel Zuidoost Q4 2016 Inleiding De laatste kwartaalrapportage van het jaar 2016 ligt alweer voor u. Hierin blikken we terug en bekijken we de door de ombudsman ontvangen klachten

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Stadsdeel Noord Q3 en Q4 2017, gemeente Amsterdam

Kwartaalrapportage Stadsdeel Noord Q3 en Q4 2017, gemeente Amsterdam Kwartaalrapportage Stadsdeel Noord Q3 en Q4 2017, gemeente Amsterdam Inleiding De ombudsman schrijft elk kwartaal een rapportage met als doel burgers en ambtenaren te informeren over de bij de ombudsman

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Gemeentelijke Ombudsman inzake gemeente Diemen 1e kwartaal 2016

Kwartaalrapportage Gemeentelijke Ombudsman inzake gemeente Diemen 1e kwartaal 2016 Inleiding De kwartaalrapportage geeft inzicht in de verzoeken van de burgers van Diemen aan de Gemeentelijke Ombudsman. In dit eerste kwartaal van 2016 zijn er drie verzoeken binnen gekomen. In vergelijking

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Stadsdeel Zuid Q3 en Q4 2017, gemeente Amsterdam

Kwartaalrapportage Stadsdeel Zuid Q3 en Q4 2017, gemeente Amsterdam Kwartaalrapportage Stadsdeel Zuid Q3 en Q4 2017, gemeente Amsterdam Inleiding De ombudsman schrijft elk kwartaal een rapportage met als doel burgers en ambtenaren te informeren over de bij de ombudsman

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Gemeentelijke Ombudsman rve Verkeer en Openbare Ruimte, gemeente Amsterdam 1e kwartaal 2016

Kwartaalrapportage Gemeentelijke Ombudsman rve Verkeer en Openbare Ruimte, gemeente Amsterdam 1e kwartaal 2016 Inleiding Hierbij de eerste kwartaalrapportage van de in 2016 bij de Gemeentelijke Ombudsman (hierna: ombudsman) ingekomen verzoeken over de rve Verkeer en Openbare Ruimte. Cijfers Dit kwartaal zijn er

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Gemeentelijke Ombudsman rve Verkeer en Openbare Ruimte, gemeente Amsterdam 2e kwartaal 2016

Kwartaalrapportage Gemeentelijke Ombudsman rve Verkeer en Openbare Ruimte, gemeente Amsterdam 2e kwartaal 2016 Inleiding Hierbij de tweede kwartaalrapportage van de in 2016 bij de Gemeentelijke Ombudsman (hierna: ombudsman) ingekomen en afgeronde verzoeken over de rve Verkeer en Openbare Ruimte. Cijfers Dit kwartaal

Nadere informatie

Geen duidelijkheid over handhavingsverzoek Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum

Geen duidelijkheid over handhavingsverzoek Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen duidelijkheid over handhavingsverzoek Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum 4 maart 2010 RA1048585 Samenvatting Een bewoner van een appartement dient in augustus 2008

Nadere informatie

Geen reactie op aanvragen voor een tweede oprit Gemeente Almere Dienst Stedelijke Ontwikkeling Dienst Stadsbeheer

Geen reactie op aanvragen voor een tweede oprit Gemeente Almere Dienst Stedelijke Ontwikkeling Dienst Stadsbeheer Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen reactie op aanvragen voor een tweede oprit Gemeente Almere Dienst Stedelijke Ontwikkeling Dienst Stadsbeheer 20 oktober 2008 RA0830634 Samenvatting De eigenaar van

Nadere informatie

Auto vergunninghouder weggesleept na gewijzigde verkeerssituatie Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Dienst Stadstoezicht

Auto vergunninghouder weggesleept na gewijzigde verkeerssituatie Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Dienst Stadstoezicht Rapport Gemeentelijke Ombudsman Auto vergunninghouder weggesleept na gewijzigde verkeerssituatie Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Dienst Stadstoezicht 19 april 2013 RA130652 Samenvatting Een inwoonster

Nadere informatie

Langdurige onzekerheid over handhaving door onenigheid afdelingen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid

Langdurige onzekerheid over handhaving door onenigheid afdelingen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Langdurige onzekerheid over handhaving door onenigheid afdelingen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Samenvatting 28 oktober 2011 RA111412 Een inwoner van stadsdeel Zuid

Nadere informatie

Gedoe rond de kap van bomen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid

Gedoe rond de kap van bomen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Gedoe rond de kap van bomen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid 6 september 2013 RA131558 Samenvatting Een echtpaar woont op de tweede etage van een appartementencomplex.

Nadere informatie

Rapport Gemeentelijke Ombudsman

Rapport Gemeentelijke Ombudsman Rapport Gemeentelijke Ombudsman Eén gemeente, één klacht, meerdere procedures Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost Projectmanagement Bureau (Projectbureau IJburg) Cition Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Ombudsman Metropool Amsterdam inzake Schuldhulpverlening 3e kwartaal 2016

Kwartaalrapportage Ombudsman Metropool Amsterdam inzake Schuldhulpverlening 3e kwartaal 2016 9 ingekomen verzoeken Stijging meeste verzoeken Q3 MaDi ombudsman verwijst terug naar de eerst lijn 1. Inleiding Dit is de 3e rapportage van 2016. Deze rapportage bevat het overzicht van de verzoeken aan

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Gemeentelijke Ombudsman inzake de RVE WERK gemeente Amsterdam 2e kwartaal 2016

Kwartaalrapportage Gemeentelijke Ombudsman inzake de RVE WERK gemeente Amsterdam 2e kwartaal 2016 2e 2016 6 verzoeken rve WERK 44 verzoeken totaal WPI: daling 16% alle verzoeken afdeling Werk & Re-integratie ombudsman informeert en verwijst door 1. Inleiding Deze tweede rapportage bevat het overzicht

Nadere informatie

Wateroverlast na werk aan het riool Gemeente Zaanstad Dienst Wijken

Wateroverlast na werk aan het riool Gemeente Zaanstad Dienst Wijken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Wateroverlast na werk aan het riool Gemeente Zaanstad Dienst Wijken 21 juli 2009 RA0830829 Samenvatting Eind 2006 legt de gemeente Zaanstad bij verzoeker in de straat een

Nadere informatie

Jaarverslag Klachten 2017

Jaarverslag Klachten 2017 Jaarverslag Klachten 2017 Gemeente Landerd Klachten: Signalen van burgers Burgers die niet tevreden zijn over onze dienstverlening kunnen een klacht indienen; De klachtenprocedure is bedoeld om het vertrouwen

Nadere informatie

Jaaroverzicht klachten 2015

Jaaroverzicht klachten 2015 Klachtencoördinator Natascha Priem Team Juridische en Veiligheidszaken 2 Inhoud 1. Algemeen 1.1 Inleiding 2. Klachtafhandeling 2.1 Informele klachtbehandeling 2.2 Klachtencoördinator 2.3 Nationale ombudsman

Nadere informatie

Enkele zaken raakten meerdere afdelingen of andere RVE s binnen het sociaal domein. Die dossiers zijn dan op beide plaatsen opgenomen.

Enkele zaken raakten meerdere afdelingen of andere RVE s binnen het sociaal domein. Die dossiers zijn dan op beide plaatsen opgenomen. BESCHRIJVING VAN DE VERZOEKEN Enkele zaken raakten meerdere afdelingen of andere RVE s binnen het sociaal domein. Die dossiers zijn dan op beide plaatsen opgenomen. 3.1. Activering 3.1.1. Ingekomen vóór

Nadere informatie

Rapport. Publicatiedatum 4 juli 2016 Rapportnummer 2016/059

Rapport. Publicatiedatum 4 juli 2016 Rapportnummer 2016/059 Rapport Publicatiedatum 4 juli 2016 Rapportnummer 2016/059 Wat is de klacht? Mevrouw V. klaagt erover dat zij na 15 maanden nog steeds geen inhoudelijke reactie op haar verzoek om schadevergoeding heeft

Nadere informatie

Doormodderen met gedempte sloot Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

Doormodderen met gedempte sloot Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West Rapport Gemeentelijke Ombudsman Doormodderen met gedempte sloot Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West 20 maart 2012 RA120446 Samenvatting Een man woont tegenover enkele autosloperijen waarvan hij overlast

Nadere informatie

Aanhoudende geluidsoverlast Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

Aanhoudende geluidsoverlast Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West Rapport Gemeentelijke Ombudsman Aanhoudende geluidsoverlast Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West 20 maart 2013 RA130475 Samenvatting Een gezin ervaart al jaren geluids- en trillingsoverlast van, naar

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Gemeentelijke Ombudsman inzake de RVE WERK gemeente Amsterdam 1e kwartaal 2016

Kwartaalrapportage Gemeentelijke Ombudsman inzake de RVE WERK gemeente Amsterdam 1e kwartaal 2016 1e 2016 6 verzoeken rve Werk: stijging 48 verzoeken totaal WPI: daling meeste verzoeken afdeling Werk & Re-integratie ombudsman informeert en bemiddelt 1. Inleiding Dit is de eerste rapportage van 2016.

Nadere informatie

Verwarring over melding verkeersbord Gemeente Amsterdam Dienstverlening en Facilitair Management Stadsdeel Zuid

Verwarring over melding verkeersbord Gemeente Amsterdam Dienstverlening en Facilitair Management Stadsdeel Zuid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Verwarring over melding verkeersbord Gemeente Amsterdam Dienstverlening en Facilitair Management Stadsdeel Zuid 16 februari 2012 RA120235 Samenvatting Een vrouw doet begin

Nadere informatie

Langdurig geschil over de renovatie van panden gemeente Amsterdam stadsdeel Centrum

Langdurig geschil over de renovatie van panden gemeente Amsterdam stadsdeel Centrum Rapport Gemeentelijke Ombudsman Langdurig geschil over de renovatie van panden gemeente Amsterdam stadsdeel Centrum 2 augustus 2007 RA0612790 Samenvatting Een huizenbezitter heeft al jarenlang een geschil

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Stadsdeel Noord Q4 2016

Kwartaalrapportage Stadsdeel Noord Q4 2016 Kwartaalrapportage Stadsdeel Noord Q4 2016 Inleiding De laatste kwartaalrapportage van het jaar 2016 ligt alweer voor u. Hierin blikken we terug en bekijken we de door de ombudsman ontvangen klachten in

Nadere informatie

Dubbele leges voor één vergunning Gemeente Almere Dienst Publiekszaken

Dubbele leges voor één vergunning Gemeente Almere Dienst Publiekszaken Rapport Gemeentelijke Ombudsman ` Dubbele leges voor één vergunning Gemeente Almere Dienst Publiekszaken 30 juni 2009 RA0939617 Samenvatting Een vrouw dient in Almere een bouwaanvraag in voor een uitbouw

Nadere informatie

De herplant van bomen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oud-Zuid

De herplant van bomen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oud-Zuid Rapport Gemeentelijke Ombudsman De herplant van bomen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oud-Zuid 28 maart 2007 RA0612803 Samenvatting In september 2002 kapt de eigenaar van een hotel in zijn tuin elf hoge naaldbomen

Nadere informatie

Geen registratie van het postverkeer Gemeente Zaanstad Dienst Wijken

Geen registratie van het postverkeer Gemeente Zaanstad Dienst Wijken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen registratie van het postverkeer Gemeente Zaanstad Dienst Wijken 1 december 2008 RA0831790 Samenvatting Ongeveer gelijktijdig ontvangt de ombudsman twee klachten van

Nadere informatie

Rapport. Datum: 13 november 2007 Rapportnummer: 2007/254

Rapport. Datum: 13 november 2007 Rapportnummer: 2007/254 Rapport Datum: 13 november 2007 Rapportnummer: 2007/254 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het college van burgemeester en wethouders van Brunssum: 1. niet heeft gereageerd op zijn herhaalde verzoeken

Nadere informatie

22 maanden wachten op beslissing op bezwaar Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Parkeer Combinatie Holland B.V.

22 maanden wachten op beslissing op bezwaar Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Parkeer Combinatie Holland B.V. Rapport Gemeentelijke Ombudsman 22 maanden wachten op beslissing op bezwaar Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Parkeer Combinatie Holland B.V. 28 juli 2011 RA110960 Samenvatting Een man koopt in 2006 een

Nadere informatie

Daklift: Wel of geen vergunning? Gemeente Amsterdam Stadsdeel West

Daklift: Wel of geen vergunning? Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Rapport Gemeentelijke Ombudsman Daklift: Wel of geen vergunning? Gemeente Amsterdam Stadsdeel West 2 mei 2012 RA120655 Samenvatting Een daklift staat al tijden bij een vrouw op straat voor de deur weg

Nadere informatie

Fout op fout bij aanslag kadegelden Gemeente Zaanstad Domein Dienstverlening en Veiligheid Sector Belastingen

Fout op fout bij aanslag kadegelden Gemeente Zaanstad Domein Dienstverlening en Veiligheid Sector Belastingen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Fout op fout bij aanslag kadegelden Gemeente Zaanstad Domein Dienstverlening en Veiligheid Sector Belastingen 20 september 2012 RA121673 Samenvatting Een man ontvangt in

Nadere informatie

Jaarverslag klachtbehandeling gemeente Hillegom 2013

Jaarverslag klachtbehandeling gemeente Hillegom 2013 Jaarverslag klachtbehandeling gemeente Hillegom 2013 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Overzicht ingediende klachten... 3 3. Formeel behandelde klachten... 4 4. Klachten ingediend bij de Nationale ombudsman...

Nadere informatie

Jaarverslag klachten 2018 Gemeente Heusden

Jaarverslag klachten 2018 Gemeente Heusden Jaarverslag klachten Gemeente Heusden Inhoud. Inleiding. Klachten a. De cijfers - Aantal klachten in - Wijze van afdoening van klachten - Uitslag klachtbehandeling - De inhoud van de klachten - De termijnen

Nadere informatie

Trage behandeling restitutieverzoek

Trage behandeling restitutieverzoek Rapport Gemeentelijke Ombudsman Trage behandeling restitutieverzoek Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oud-West RA0612517 21 december 2006 Samenvatting Op 9 januari 2004 wijst verzoekster

Nadere informatie

Niet waarschuwen, wel bekeuren Dienst Stadstoezicht

Niet waarschuwen, wel bekeuren Dienst Stadstoezicht Rapport Gemeentelijke Ombudsman Niet waarschuwen, wel bekeuren Dienst Stadstoezicht 17 december 2009 RA0945878 Samenvatting Een vrouw staat met haar fiets op het perron. In haar buurt staan een aantal

Nadere informatie

Trage afhandeling aansprakelijkstelling Gemeente Amsterdam VGA Verzekeringen

Trage afhandeling aansprakelijkstelling Gemeente Amsterdam VGA Verzekeringen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Trage afhandeling aansprakelijkstelling Gemeente Amsterdam VGA Verzekeringen Samenvatting 2 december 2013 RA132061 De voordeur van de woning van een man wordt, naar later

Nadere informatie

Een onderzoek naar de klachtbehandeling door de Gemeenschappelijke Regeling Servicecentrum MER.

Een onderzoek naar de klachtbehandeling door de Gemeenschappelijke Regeling Servicecentrum MER. Rapport Een onderzoek naar de klachtbehandeling door de Gemeenschappelijke Regeling Servicecentrum MER. Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over het Servicecentrum MER gegrond. Datum: 9

Nadere informatie

Geluidsoverlast van Panama II Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost

Geluidsoverlast van Panama II Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geluidsoverlast van Panama II Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost 29 november 2013 RA132059 Samenvatting Eind 2010 bracht de Gemeentelijke Ombudsman het rapport Geluidsoverlast

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Ombudsman Metropool Amsterdam inzake VGA 1e, 2e en 3e kwartaal 2016

Kwartaalrapportage Ombudsman Metropool Amsterdam inzake VGA 1e, 2e en 3e kwartaal 2016 Inleiding De kwartaalrapportage geeft inzicht in de verzoeken van de burgers aan de ombudsman die betrekking hebben op VGA. De ombudsman geeft in deze Q rap inzicht in de verzoeken die ingekomen zijn in

Nadere informatie

Veel gedoe om onterechte naheffing Gemeente Amsterdam Cition Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Dienst Stadstoezicht

Veel gedoe om onterechte naheffing Gemeente Amsterdam Cition Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Dienst Stadstoezicht Rapport Gemeentelijke Ombudsman Veel gedoe om onterechte naheffing Gemeente Amsterdam Cition Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Dienst Stadstoezicht ` 1 februari 2012 RA120154 Samenvatting Een vrouw

Nadere informatie

Jaaroverzicht klachten 2014

Jaaroverzicht klachten 2014 Klachtencoördinator Natascha Priem Team Juridische en Veiligheidszaken 2 Inhoud 1. Algemeen 1.1 Inleiding 2. Klachtafhandeling 2.1 Informele klachtbehandeling 2.2 Klachtencoördinator 2.3 Nationale ombudsman

Nadere informatie

Geen leidraad voor inzage dossier Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Meldpunt Zorg en Overlast

Geen leidraad voor inzage dossier Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Meldpunt Zorg en Overlast Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen leidraad voor inzage dossier Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Meldpunt Zorg en Overlast 10 juli 2013 RA131236 Samenvatting Een man heeft zijn huurwoning moeten verlaten

Nadere informatie

Wet openbaarheid bestuur twee weken wordt een jaar Gemeente Amsterdam Bestuursdienst, Directie Openbare Orde en Veiligheid

Wet openbaarheid bestuur twee weken wordt een jaar Gemeente Amsterdam Bestuursdienst, Directie Openbare Orde en Veiligheid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Wet openbaarheid bestuur twee weken wordt een jaar Gemeente Amsterdam Bestuursdienst, Directie Openbare Orde en Veiligheid 11 december 2009 RA0945634 Samenvatting Een man

Nadere informatie

Gestrande vergunningsaanvraag Gemeente Amsterdam Binnenwaterbeheer Amsterdam (sinds 1 januari 2011 Waternet) Stadsdeel Amsterdam-Noord

Gestrande vergunningsaanvraag Gemeente Amsterdam Binnenwaterbeheer Amsterdam (sinds 1 januari 2011 Waternet) Stadsdeel Amsterdam-Noord Rapport Gemeentelijke Ombudsman Gestrande vergunningsaanvraag Gemeente Amsterdam Binnenwaterbeheer Amsterdam (sinds 1 januari 2011 Waternet) Stadsdeel Amsterdam-Noord 18 maart 2011 RA110331 Samenvatting

Nadere informatie

Parkeren in de straat Gemeente Zaanstad Dienst Wijken

Parkeren in de straat Gemeente Zaanstad Dienst Wijken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Parkeren in de straat Gemeente Zaanstad Dienst Wijken 23 oktober 2007 RA0714063 Samenvatting Een vrouw woont sinds 2001 in de nieuwbouwwijk Saendelft-oost. Zij is van mening

Nadere informatie

JAARVERSLAG KLACHTEN Werkorganisatie CGM

JAARVERSLAG KLACHTEN Werkorganisatie CGM JAARVERSLAG KLACHTEN 2017 Werkorganisatie CGM Inhoud 1. Inleiding 2. Procedure 3. Behandelde klachten 4. Conclusies Bijlagen: - I: Geanonimiseerd overzicht interne klachten 2017 - II: Overzicht verzoeken

Nadere informatie

Rapport. Datum: 13 oktober 2005 Rapportnummer: 2005/316

Rapport. Datum: 13 oktober 2005 Rapportnummer: 2005/316 Rapport Datum: 13 oktober 2005 Rapportnummer: 2005/316 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat de Belastingdienst/Noord/kantoor Groningen haar klacht over de afwikkeling van haar op 24 oktober 2004 ingediende

Nadere informatie

Rapport. Datum: 30 juni 2003 Rapportnummer: 2003/200

Rapport. Datum: 30 juni 2003 Rapportnummer: 2003/200 Rapport Datum: 30 juni 2003 Rapportnummer: 2003/200 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat de Raad voor Rechtsbijstand te Den Haag, tot het moment dat zij zich tot de Nationale ombudsman wendde, de intrekking

Nadere informatie

Gebrekkige schadeafhandeling na val met fiets Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West VGA Verzekeringen Dienstverlening en Facilitair Management

Gebrekkige schadeafhandeling na val met fiets Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West VGA Verzekeringen Dienstverlening en Facilitair Management Rapport Gemeentelijke Ombudsman Gebrekkige schadeafhandeling na val met fiets Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West VGA Verzekeringen Dienstverlening en Facilitair Management 28 april 2011 RA110538 Samenvatting

Nadere informatie

OORDEEL. Het klachtenformulier is gedateerd 11 december 2011 en bij het secretariaat ingeboekt op 12 december onder nummer

OORDEEL. Het klachtenformulier is gedateerd 11 december 2011 en bij het secretariaat ingeboekt op 12 december onder nummer Dossiernummer 2011 075 OORDEEL Verzoekster Mevrouw S. C. namens haar ouders: de heer en mevrouw I. C. te Hengelo. Datum verzoek Het klachtenformulier is gedateerd 11 december 2011 en bij het secretariaat

Nadere informatie

Mijn auto is weg! Gemeente Amsterdam Dienst Stadstoezicht

Mijn auto is weg! Gemeente Amsterdam Dienst Stadstoezicht Rapport Gemeentelijke Ombudsman Mijn auto is weg! Gemeente Amsterdam Dienst Stadstoezicht 15 april 2011 RA110402 Samenvatting Een bewoonster van stadsdeel Centrum parkeert op een zaterdagavond in juli

Nadere informatie

RAPPORT. Het klachtenformulier is gedateerd 10 juli 2012 en bij het secretariaat ingeboekt op 11 juli 2012 onder nummer 2012 042.

RAPPORT. Het klachtenformulier is gedateerd 10 juli 2012 en bij het secretariaat ingeboekt op 11 juli 2012 onder nummer 2012 042. Dossiernummer 2012 042 RAPPORT Verzoeker De heer J.S. M. te Hengelo Datum verzoek Het klachtenformulier is gedateerd 10 juli 2012 en bij het secretariaat ingeboekt op 11 juli 2012 onder nummer 2012 042.

Nadere informatie

Behandeling bezwaarschrift Gemeente Zaanstad, Dienst Stadsbedrijven

Behandeling bezwaarschrift Gemeente Zaanstad, Dienst Stadsbedrijven Rapport Gemeentelijke Ombudsman Behandeling bezwaarschrift Gemeente Zaanstad, Dienst Stadsbedrijven 17 juli 2003 RA0307953 Samenvatting Verzoekers dienen in mei 2001 een bezwaarschrift in tegen twee door

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de Huurcommissie te Den Haag. Datum: 5 januari 2012. Rapportnummer: 2012/001

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de Huurcommissie te Den Haag. Datum: 5 januari 2012. Rapportnummer: 2012/001 Rapport Rapport betreffende een klacht over de Huurcommissie te Den Haag. Datum: 5 januari 2012 Rapportnummer: 2012/001 2 Klacht Verzoeker klaagt er over dat: Hij door de ontvangstbevestiging van de Huurcommissie

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Stadsdeel Noord, gemeente Amsterdam Q1 + Q2 2017

Kwartaalrapportage Stadsdeel Noord, gemeente Amsterdam Q1 + Q2 2017 2013 2014 2015 2016 2017 Kwartaalrapportage Stadsdeel Noord, gemeente Amsterdam Q1 + Q2 2017 Inleiding De ombudsman schrijft elk kwartaal een rapportage met als doel burgers en ambtenaren te informeren

Nadere informatie

Wateroverlast bij onderburen Regionale brandweer Amsterdam en omstreken

Wateroverlast bij onderburen Regionale brandweer Amsterdam en omstreken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Wateroverlast bij onderburen Regionale brandweer Amsterdam en omstreken 12 maart 2008 RA0823143 Samenvatting Naar aanleiding van een melding van een lekkage bij de onderburen

Nadere informatie

Rapport Gemeentelijke Ombudsman

Rapport Gemeentelijke Ombudsman Rapport Gemeentelijke Ombudsman Gebrekkige uitvoering én klachtbehandeling PC-voorziening Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Team Voorzieningen en Juridische Zaken 16 mei 2012 RA120793

Nadere informatie

Geen actie tegen bouwoverlast buiten kantooruren Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid

Geen actie tegen bouwoverlast buiten kantooruren Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen actie tegen bouwoverlast buiten kantooruren Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Samenvatting 1 juni 2012 RA120866 Twee buren ondervinden overlast van bouwwerkzaamheden

Nadere informatie

JAARVERSLAG KLACHTEN Werkorganisatie CGM

JAARVERSLAG KLACHTEN Werkorganisatie CGM JAARVERSLAG KLACHTEN 2018 Werkorganisatie CGM Inhoud 1. Inleiding 2. Procedure 3. Behandelde klachten 4. Conclusies Bijlagen: - I: Geanonimiseerd overzicht ontvangen klachten interne procedure 2018 - II:

Nadere informatie

Datum verzoekschrift Het verzoek tot onderzoek is op 28 december 2012 binnengekomen bij het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman.

Datum verzoekschrift Het verzoek tot onderzoek is op 28 december 2012 binnengekomen bij het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman. Dossiernummer 2012 091 Rapport Verzoeker De heer M. G. Almelo. Datum verzoekschrift Het verzoek tot onderzoek is op 28 december 2012 binnengekomen bij het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman. Betreft

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Ombudsman Metropool Amsterdam inzake gemeente Diemen 4e kwartaal 2016

Kwartaalrapportage Ombudsman Metropool Amsterdam inzake gemeente Diemen 4e kwartaal 2016 Inleiding Kwartaalrapportage Ombudsman Metropool Amsterdam inzake gemeente Diemen De kwartaalrapportage geeft inzicht in de verzoeken van de burgers van Diemen aan de Ombudsman Metropool Amsterdam. In

Nadere informatie

Klachtenregeling Vereniging Spierziekten Nederland (VSN)

Klachtenregeling Vereniging Spierziekten Nederland (VSN) Klachtenregeling Vereniging Spierziekten Nederland (VSN) De VSN doet haar uiterste best om haar leden zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch is het mogelijk dat er zaken fout gaan of niet zoals afgesproken.

Nadere informatie

Kenteken gewijzigd; tóch naheffingsaanslagen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Bos en Lommer PCH

Kenteken gewijzigd; tóch naheffingsaanslagen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Bos en Lommer PCH Rapport Gemeentelijke Ombudsman Kenteken gewijzigd; tóch naheffingsaanslagen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Bos en Lommer PCH 22 april 2010 RA1050393 Samenvatting Een man heeft een parkeervergunning in Bos

Nadere informatie

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer :

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer : RAPPORT Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer : 14.1.001 Klacht Verzoekers stellen dat zij als direct-belanghebbenden door de gemeente niet zijn betrokken

Nadere informatie

Jaarverslag klachten 2011 Gemeente Heusden

Jaarverslag klachten 2011 Gemeente Heusden Gemeente Heusden 1 Inhoud 1. Inleiding 1 2. Klachten 2 a. De cijfers 2 - Aantal klachten in 11 - Wijze van afdoening van klachten - Uitslag klachtbehandeling 3 - Aard van de klachten 4 - De termijnen b.

Nadere informatie

Overlastmeldingen adequaat behandeld Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid

Overlastmeldingen adequaat behandeld Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Overlastmeldingen adequaat behandeld Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid 18 juni 2013 RA131070 Samenvatting Een vrouw ondervindt geluidsoverlast van een ondergelegen kapsalon.

Nadere informatie

Informatie over een jaaropgave Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Marktplein Centrum

Informatie over een jaaropgave Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Marktplein Centrum Rapport Gemeentelijke Ombudsman Informatie over een jaaropgave Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Marktplein Centrum 12 september 2007 RA0713989 Samenvatting Een man krijgt van de Dienst Werk en

Nadere informatie

Rapport. Rapport naar aanleiding van een klacht over de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Datum: 26 januari 2015 Rapportnummer: 2015/015

Rapport. Rapport naar aanleiding van een klacht over de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Datum: 26 januari 2015 Rapportnummer: 2015/015 Rapport Rapport naar aanleiding van een klacht over de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Datum: 26 januari 2015 Rapportnummer: 2015/015 2 Algemeen 1. Verzoekers hadden asielvergunningen in Nederland

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Ombudsman Metropool Amsterdam inzake Schuldhulpverlening 1e kwartaal 2017

Kwartaalrapportage Ombudsman Metropool Amsterdam inzake Schuldhulpverlening 1e kwartaal 2017 13 verzoeken: stijging verzoekers niet tevreden over begeleiding en trajectduur meeste verzoeken Civic en MaDi ombudsman informeert en overlegt met schuldhulpverleners 1. Inleiding Dit is de 1e kwartaalrapportage

Nadere informatie

Onvoldoende motivering beslissing op bezwaar Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West Cition B.V.

Onvoldoende motivering beslissing op bezwaar Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West Cition B.V. Rapport Gemeentelijke Ombudsman Onvoldoende motivering beslissing op bezwaar Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West Cition B.V. 12 april 2012 RA120587 Samenvatting Een man parkeert zijn auto aan de Pieter

Nadere informatie

Rapport. Datum: 27 augustus 2007 Rapportnummer: 2007/181

Rapport. Datum: 27 augustus 2007 Rapportnummer: 2007/181 Rapport Datum: 27 augustus 2007 Rapportnummer: 2007/181 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (UWV) zijn klacht van 9 augustus 2006 niet bevredigend heeft

Nadere informatie

JAARVERSLAG KLACHTEN GEMEENTE HOF VAN TWENTE

JAARVERSLAG KLACHTEN GEMEENTE HOF VAN TWENTE JAARVERSLAG KLACHTEN 2014 GEMEENTE HOF VAN TWENTE Inhoud 1. Inleiding. 3 2. Wat zijn klachten?... 3 2.1 Gedragingen 3 2.2 Geen klachten 3 3. Klachtenprocedure.. 3 3.1 Intern en extern klachtrecht 3 3.2

Nadere informatie

Rapport. Openbaar rapport over een klacht over de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland te Zaandam. Datum: 5 april 2016 Rapportnummer: 2016/031

Rapport. Openbaar rapport over een klacht over de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland te Zaandam. Datum: 5 april 2016 Rapportnummer: 2016/031 Rapport Openbaar rapport over een klacht over de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland te Zaandam. Datum: 5 april 2016 Rapportnummer: 2016/031 2 Wat is de klacht? Verzoeker klaagt er over dat een brandweercommandant

Nadere informatie

Rapport. Datum: 18 oktober 2007 Rapportnummer: 2007/228

Rapport. Datum: 18 oktober 2007 Rapportnummer: 2007/228 Rapport Datum: 18 oktober 2007 Rapportnummer: 2007/228 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de gemeente Haarlem zijn veelvuldige meldingen en een klacht over het niet legen van twee GFT-bakken voor zijn

Nadere informatie

Tramgebonk op de Zeilbrug Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer

Tramgebonk op de Zeilbrug Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer Rapport Gemeentelijke Ombudsman Tramgebonk op de Zeilbrug Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer 14 december 2012 RA122195 Samenvatting Een man woont dichtbij de Zeilbrug

Nadere informatie

Rapport. Datum: 8 augustus 2003 Rapportnummer: 2003/261

Rapport. Datum: 8 augustus 2003 Rapportnummer: 2003/261 Rapport Datum: 8 augustus 2003 Rapportnummer: 2003/261 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid tot het moment dat zij zich tot de Nationale ombudsman wendde nog geen beslissing

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de Huurcommissie te Den Haag. Datum: 20 februari Rapportnummer: 2013/012

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de Huurcommissie te Den Haag. Datum: 20 februari Rapportnummer: 2013/012 Rapport Rapport betreffende een klacht over de Huurcommissie te Den Haag. Datum: 20 februari 2013 Rapportnummer: 2013/012 2 Klacht Verzoeker klaagt er over dat de Huurcommissie hem het verweerschrift van

Nadere informatie

Samenvatting(en) van de ingekomen verzoeken over Stedelijk Beheer Almere

Samenvatting(en) van de ingekomen verzoeken over Stedelijk Beheer Almere Samenvatting(en) van de ingekomen verzoeken over Stedelijk Beheer Almere 2015-4 Hieronder volgt meer specifieke informatie over de ingekomen verzoeken. (Voor)onderzoek(en) 2015 0000345 Onjuist gevolgde

Nadere informatie

Het gesloten stadsdeelkantoor Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuidoost

Het gesloten stadsdeelkantoor Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuidoost Rapport Gemeentelijke Ombudsman Het gesloten stadsdeelkantoor Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuidoost 21 februari 2007 RA0612549 Samenvatting Wanneer verzoeker zijn paspoort komt ophalen, is het stadsdeelkantoor

Nadere informatie

OORDEEL OMBUDSCOMMISSIE. Het schriftelijke verzoek van 24 juni 2008 is op 30 juni 2008 ontvangen op het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman.

OORDEEL OMBUDSCOMMISSIE. Het schriftelijke verzoek van 24 juni 2008 is op 30 juni 2008 ontvangen op het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman. Dossiernummer 48-2008 OORDEEL OMBUDSCOMMISSIE Verzoeker de heer W. te Almelo Datum verzoek Het schriftelijke verzoek van 24 juni 2008 is op 30 juni 2008 ontvangen op het secretariaat van de Overijsselse

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Halderberge. Datum: 24 mei 2013. Rapportnummer: 2013/057

Rapport. Rapport betreffende een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Halderberge. Datum: 24 mei 2013. Rapportnummer: 2013/057 Rapport Rapport betreffende een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Halderberge Datum: 24 mei 2013 Rapportnummer: 2013/057 2 Klacht Verzoeker, een advocaat, klaagt erover dat het

Nadere informatie

Zorgvuldige weging tegenbewijs uitgebleven Stadsdeel Nieuw-West Cition

Zorgvuldige weging tegenbewijs uitgebleven Stadsdeel Nieuw-West Cition Rapport Gemeentelijke Ombudsman Zorgvuldige weging tegenbewijs uitgebleven Stadsdeel Nieuw-West Cition 21 september 2011 RA111266 Samenvatting Een man krijgt door Cition een naheffingsaanslag opgelegd.

Nadere informatie

Rapport. Een onderzoek naar het al dan niet openbare karakter van. parkeerplaatsen. Publicatiedatum: 15 oktober Rapportnummer: 2014 /14 0

Rapport. Een onderzoek naar het al dan niet openbare karakter van. parkeerplaatsen. Publicatiedatum: 15 oktober Rapportnummer: 2014 /14 0 Rapport Een onderzoek naar het al dan niet openbare karakter van parkeerplaatsen. Publicatiedatum: 15 oktober 2014 Rapportnummer: 2014 /14 0 20 14/140 d e Natio nale o mb ud sman 1/7 Inhoudsopgave Wat

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over een gedraging van de Huurcommissie. Datum: 10 mei 2012. Rapportnummer: 2012/079

Rapport. Rapport betreffende een klacht over een gedraging van de Huurcommissie. Datum: 10 mei 2012. Rapportnummer: 2012/079 Rapport Rapport betreffende een klacht over een gedraging van de Huurcommissie Datum: 10 mei 2012 Rapportnummer: 2012/079 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de Huurcommissie verzuimt hem op een adequate

Nadere informatie

Op 7 november 2006 werd de parkeerplek door de gemeente verwijderd.

Op 7 november 2006 werd de parkeerplek door de gemeente verwijderd. Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt erover dat het college van burgemeester en wethouders van Bennebroek heeft geweigerd om - in de straat waar verzoeker woont - een parkeerplaats terug te brengen die

Nadere informatie

Jaarverslag klachten 2017 Gemeente Heusden

Jaarverslag klachten 2017 Gemeente Heusden Jaarverslag klachten 7 Gemeente Heusden Inhoud. Inleiding. Klachten a. De cijfers - Aantal klachten in 7 - Wijze van afdoening van klachten - Uitslag klachtbehandeling - De inhoud van de klachten - De

Nadere informatie

Jaarverslag Klachten 2014 Gemeente Landerd

Jaarverslag Klachten 2014 Gemeente Landerd Jaarverslag Klachten 2014 Gemeente Landerd Inhoud 1. Inleiding 1 2. Klachten 2 a. De cijfers 2 - Aantal klachten in 2014 - Wijze van afdoening van klachten - Uitslag klachtbehandeling 3 - De inhoud van

Nadere informatie

Verhuur aan toeristen niet te stoppen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum

Verhuur aan toeristen niet te stoppen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum Rapport Gemeentelijke Ombudsman Verhuur aan toeristen niet te stoppen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum 19 december 2011 RA111677 Samenvatting Bewoners van een appartementencomplex met koopwoningen

Nadere informatie

Horen bij tegenstrijdige verklaringen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord Cition

Horen bij tegenstrijdige verklaringen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord Cition Rapport Gemeentelijke Ombudsman Horen bij tegenstrijdige verklaringen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord Cition 30 september 2011 RA1055592 Samenvatting Op zaterdag 22 mei 2010, de dag voor Pinksteren,

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Stadsdeel Oost, gemeente Amsterdam Q1 + Q2 2017

Kwartaalrapportage Stadsdeel Oost, gemeente Amsterdam Q1 + Q2 2017 2013 2014 2015 2016 2017 Kwartaalrapportage Stadsdeel Oost, gemeente Amsterdam Q1 + Q2 2017 Inleiding De ombudsman schrijft elk kwartaal een rapportage met als doel burgers en ambtenaren te informeren

Nadere informatie

BESCHRIJVING VAN DE VERZOEKEN

BESCHRIJVING VAN DE VERZOEKEN BESCHRIJVING VAN DE VERZOEKEN Enkele zaken raakten meerdere afdelingen of andere RVE s binnen het sociaal domein. Die dossiers zijn dan op beide plaatsen opgenomen. 1. Activering Ingekomen vóór 1 januari

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Nunspeet. Datum: 19 augustus 2015 Rapportnummer: 2015/124

Rapport. Rapport over een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Nunspeet. Datum: 19 augustus 2015 Rapportnummer: 2015/124 Rapport Rapport over een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Nunspeet. Datum: 19 augustus 2015 Rapportnummer: 2015/124 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de heffingsambtenaar van

Nadere informatie

Informatieverstrekking over Leerplichtwet schiet tekort Gemeente Amsterdam Stadsdeel Amsterdam-Noord

Informatieverstrekking over Leerplichtwet schiet tekort Gemeente Amsterdam Stadsdeel Amsterdam-Noord Rapport Gemeentelijke Ombudsman Informatieverstrekking over Leerplichtwet schiet tekort Gemeente Amsterdam Stadsdeel Amsterdam-Noord 11 mei 2010 RA0938492 Samenvatting Een vader, die het ouderschap met

Nadere informatie

Beoordeling. h2>klacht

Beoordeling. h2>klacht Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt erover dat uren die hij in november 2005 als pooler heeft gewerkt in de Penitentiaire Inrichting Haaglanden, locatie Scheveningen, tot op heden niet zijn uitbetaald.

Nadere informatie

Een onderzoek naar de afhandeling van een bezwaarschrift door de gemeente Voorschoten

Een onderzoek naar de afhandeling van een bezwaarschrift door de gemeente Voorschoten Rapport Geduld, een schone zaak? Een onderzoek naar de afhandeling van een bezwaarschrift door de gemeente Voorschoten Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over de gemeente Voorschoten gegrond.

Nadere informatie

Rapport. Datum verzoek De Overijsselse Ombudsman ontving het verzoek op 23 november Het betreft de gemeente Twenterand.

Rapport. Datum verzoek De Overijsselse Ombudsman ontving het verzoek op 23 november Het betreft de gemeente Twenterand. Dossiernummer 2016 099 Rapport Verzoeker De heer B. hierna genoemd: verzoeker. Datum verzoek De Overijsselse Ombudsman ontving het verzoek op 23 november 2016. Het betreft de gemeente Twenterand. Klacht

Nadere informatie

Traplift zonder vergunning Gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven

Traplift zonder vergunning Gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven Rapport Gemeentelijke Ombudsman Traplift zonder vergunning Gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven 10 november 2009 RA0944475 Samenvatting Een huiseigenaar beklaagt zich over het feit dat de Dienst

Nadere informatie