Jaarverslag Huisartsenpraktijken Pauwendaal: Huisartsenpraktijken Pauwendaal. Pauwenburg 160 b 8216 TA Lelystad.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Huisartsenpraktijken Pauwendaal: Huisartsenpraktijken Pauwendaal. Pauwenburg 160 b 8216 TA Lelystad."

Transcriptie

1 Jaarverslag 2017 Huisartsenpraktijken Pauwendaal: Huisartsenpraktijken Pauwendaal Pauwenburg 160 b 8216 TA Lelystad

2 Inhoud 1. Inleiding 2. Kwaliteitsbeleid 3. Klachtenregeling 4. Terugblik en resultaten Jaarplan 2018

3 1. Inleiding Dit is het jaarverslag van huisartsenpraktijken Pauwendaal De praktijken betreffen de volgende huisartsen; - Dhr. R.H. Munneke - Dhr. A.N.J. Borsboom - Mw. H. Germans - Mw. C.G. Verhoog De huisartsen zijn gevestigd in Gezondheidscentrum Pauwendaal, samen met de apotheek, paramedische zorg en maatschappelijke zorg vormen zij een 1 ste lijns zorgcentrum. Het centrum is in 2008 gebouwd met als doel eerstelijnszorg vanuit één plek vorm te geven. In de huisartsenpraktijken zijn 4 vrijgevestigde huisartsen, 2 waarnemende huisartsen, 2 praktijkondersteuners somatiek, en 10 parttime assistentes werkzaam. De huisartsen vormen samen een HOED (huisartsen onder één dak) en werken op verschillende vlakken samen. Om de samenwerking meer vorm te geven, is in maart 2014 besloten om mee te doen aan de NHG (Nederlandse Huisartsen Genootschap) accreditatie. Het centrum is verdeeld in drie vleugels, huisartspraktijken, apotheek en op de eerste verdieping paramedische zorg en overige zorg. Het werkgebied van de huisartsen in Gezondheidscentrum Pauwendaal omvat de nieuwbouwwijk De Landerijen en de oudere wijken Boswijk en Waterwijk van de gemeente Lelystad. De wijken worden gekenmerkt door diversiteit. De Landerijen kenmerkt zich door een bevolkingsopbouw van middenklasse terwijl de wijken Boswijk en Waterwijk naast de middenklasse een kwetsbare bevolkingsopbouw kent, waarvan de sociaaleconomische status gemiddeld laag is. Een en ander weerspiegelt zich in de zorgvraag bij de praktijken. Het jaarverslag is een overzicht van wat er in 2017 binnen de organisatie van de huisartsenpraktijken gebeurt is. Het uitgangspunt is de zorg aan patiënten zo optimaal en kwalitatief hoogstaand aan te bieden als mogelijk is, dit kan niet zonder de inzet van ons gehele team. Waarvoor onze dank aan alle medewerkers. De huisartsen van GC Pauwendaal Mei 2018

4 2. Kwaliteitsbeleid De huisartsen in Pauwendaal streven er naar om kwalitatief goede, samenhangende zorg op maat te verlenen aan de patiënten, die bij hen zijn ingeschreven. De artsen willen die zorg generalistisch, continu en persoonsgericht aanbieden, dicht bij huis. Waar nodig en mogelijk gebeurt dit in gedeelde, afgestemde verantwoordelijkheid met andere zorgverleners. Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) heeft praktijkaccreditatie ontwikkeld (NPA), waarmee huisartspraktijken en samenwerkingsverbanden hun kwaliteit kunnen toetsen aan landelijk vastgestelde normen. Die normen liggen op het gebied van de kwaliteit van medische zorg, praktijkorganisatie en dienstverlening. Als aan de normen wordt voldaan, verleent het NHG na een jaar het certificaat van de accreditatie, dat behouden blijft, als daarna een voortdurend verbetercircuit wordt ingezet. De 4 praktijken hebben de gezamenlijke praktijkaccreditatie ook in 2017 goed doorlopen in mei 2017 werd het certificaat NHG praktijkaccreditering opnieuw behaald. Uitvoering kwaliteitsbeleid Met gebruik van de aangeboden tools van de NHG en de medewerking van de medewerkers in de praktijk, wordt er gestreefd de zorg te waarborgen en daar waar nodig te verbeteren. De patiënten enquête is daarin een belangrijke stap geweest, maar ook het laten uitvoeren van een wijkscan heeft bijgedragen om nog beter inzicht te krijgen in de (gewenste) zorg voor genoemde wijken. De pre-audit en audit gehouden door het NPA (Nederlands Praktijk accreditering) heeft er toe bijgedragen op welk vlak er verbetert kan worden. De praktijken hebben er voor gekozen zich hierin te laten begeleiden door een kwaliteitscoördinator. De coördinator werkt hierin samen met de coördinerende huisarts en de praktijk vertegenwoordigende assistentes, zij hebben een actieve rol t.a.v. de accreditatie, zijn aanspreekpunt voor de coördinator en bewaken de lopende accreditatieprocessen in de praktijk. Doel De huisartsen en de medewerkers in de praktijken willen de kwalitatieve zorg die zij leveren waarborgen en daar waar nodig uitbouwen. De samenwerking en het meedoen aan het accreditatiebeleid draagt bij aan het continue blijven ontwikkelen en verbeteren van de kwaliteit van zorg voor de patiënt.

5 3. Klachtenregeling Klagen heeft bij veel mensen een negatieve klank, het wordt vaak gezien als zeuren of mopperen. Dat is jammer, want het uiten van een klacht kan bijdragen aan verbetering. Een klacht kan ook een suggestie voor verbetering betekenen. Vaak zijn mensen bang om een klacht in te dienen. Blijven de medewerkers wel aardig? Wordt ik nog wel goed geholpen? De angst voor zo n reactie is begrijpelijk, maar toch niet terecht. Alle medewerkers van Pauwendaal hebben geleerd dat op- en aanmerkingen en suggesties juist waardevol kunnen zijn. De medewerkers kunnen hier van leren. Indien u ontevreden bent kunt u dit het beste bespreken met de betrokken persoon. Wilt u met iemand praten die geen betrokkene is, dan kunt u contact opnemen met de klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris bespreekt met u wat u wilt dat er met uw klacht gebeurt. Dit kan zijn registratie van de klacht, een bemiddelingsgesprek, of een reactie vragen aan de betreffende persoon. Voor de huisartsenpraktijken Pauwendaal is mevrouw de Korte aangewezen als klachtenen kwaliteitscoördinator. Zij is telefonisch te bereiken op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van uur. Telefoonnummer: of per grada@servicesensupport.nl Met ingang van 1 januari 2017 zijn alle zorgverleners verplicht aangesloten bij een geschillencommissie. Doel van deze regeling is openheid van klachten en ongewenste gebeurtenissen waardoor patiënten beter worden gehoord en beschermd. De huisartsen van Pauwendaal zijn dan ook met ingang van 1 januari 2017 aangesloten bij Stichting Klachtenregeling Gezondheidszorg Eerstelijn (SKGE). Meer informatie kunt u vinden op de website van SKGE, Gebruikers van het centrum kunnen daarnaast ook terecht met klachten van niet medische aard of voor advies bij de patiënten organisatie Centrum Maatschappelijke Ontwikkeling (CMO). De afdeling CMO (cliënten maatschappelijke opvang) nemen deel aan het landelijke adviespunt Zorgbelang. Zij beantwoorden vragen en geven bij klachten advies over mogelijke vervolgstappen en is onafhankelijk van aanbieders, verzekeraars en overheden. Voor meer informatie kunnen patiënten terecht op Veilig incidenten melden Binnen het centrum maken wij gebruik van de mogelijkheid tot het veilig- incidentenmelden (VIM) door medewerkers. Deze meldingen worden ingedeeld in drie situaties; 1) incident welke niet tot schade aan de patiënt kan leiden; 2) incident dat potentieel schadelijk is, maar de patiënt niet geschaad heeft; 3) incident dat ontdekt en gecorrigeerd is. De VIM wordt altijd besproken, individueel of in groepsverband en afgehandeld.

6 4. Terugblik en resultaten 2017 Ook In 2017 zijn we aan de slag gegaan met het verder uitvoeren van de verbeter mogelijkheden voortgekomen uit de patiënten enquête van 2014, de wijkscan en overige bronnen. De gestelde verbeteringen in 2017 waren: 1 Vergroten van telefonische bereikbaarheid 2 Beleidsplan bespreken en evt. aanpassen 3 Het beter implementeren van VIM (veilig incidenten melden) 4 Verbeteren en uitbreiden (registratie) chronische aandoening bij 2 praktijken 5 Uitzetten patiënte enquête 1. De huidige telefooncentrale van GC Pauwendaal is te beperkt. De centrale kan niet worden uitgebreid. In overeenstemming met de overige gebruikers is besloten een nieuwe telefooncentrale aan te laten schaffen. Er zijn verschillende offertes opgevraagd en besproken met de overige gebruikers. Er is nog geen beslissing genomen, maar de tijd dringt, mede omdat KPN besloten heeft af te stappen van de ISRA punten. De overweging is om een VOIP systeem te gaan gebruiken, dit vergt echter meer informatie dan nu voorhanden is. De verwachting is dat halverwege 2018 er een nieuwe centrale geïnstalleerd wordt. Extra capaciteit heeft als voordeel dat mensen niet meer geconfronteerd worden met verbreken van verbindingen of in gesprekstoon. Tegelijkertijd kunnen we concluderen dat uitbreiding niet per definitie leidt tot minder wachttijd aan de telefoon. De piekuren blijven bestaan. In 2018 zal dan opnieuw gekeken worden hoe dit probleem aan te pakken. 2. Het beleidsplan is in 2017 opnieuw doorgenomen. Het beleidsplan wordt geschreven. In dit plan worden de missie en visie van de praktijken opgenomen. Er wordt aandacht besteed aan het kwaliteitssysteem, het zorgaanbod, geografisch gebied en doelstellingen voor de komende jaren. 3. Vanuit het kwaliteitsbeheer en accreditatie houden de praktijken een VIM registratie bij. Onze praktijken werken met een protocol voor VIM. Dit houdt in dat wanneer zich (bijna)ongevallen en incidenten voor zouden doen, we hier een VIM-melding van maken. De situatie wordt geregistreerd en geanalyseerd binnen het team. Waar nodig kunnen we dan verbetermaatregelen treffen en eventueel informeren we betrokkenen. In 2017 zijn er 13 meldingen gedaan. Deze meldingen hebben niet geleid tot gevaarlijke situaties voor de patiënt. Alle VIM s zijn besproken en afgehandeld. Door de korte lijnen in de HOED worden veel incidenten direct besproken en afgehandeld. Het registreren wordt dan vaak als niet noodzakelijk gezien. De praktijken gaan in 2018 actiever om met het registreren van meldingen en toetsen. 4. Alle praktijken zijn aangesloten bij de Ketenzorg partner Medrie voor de zorg van diabetes mellitus type II, COPD en VRM. Bij controle bleek bij twee praktijken de registratie niet op de juiste plaats te staan. Dit resulteerde in te lage cijfers. In 2017 is door de praktijken hard gewerkt om de registratie weer goed op orde te krijgen. Het niet op de goede plek registreren heeft geen enkele invloed op de zorg van de patiënt, maar is puur een administratieve handeling. In 2016 zijn drie praktijken gestart met de chronische zorg VRM, halverwege 2017 is ook de vierde praktijk gestart.

7 De resultaten over 2017 waren t.a.v. DM positief, goede percentages behaald, de beste zorg voor de patiënt. Voor de groep COPD geldt dat het soms lastig kan zijn patiënten te motiveren naar het spreekuur te komen. Het aantal COPD patiënten wat gezien wordt en deelneemt in de ketenzorg is lager dan het daadwerkelijk aantal. Vanaf april 2018 volgt een regionale pilot waarin geprobeerd wordt meer aan te sluiten bij de behoeften van de COPD patiënt. Van drie praktijken zijn de VRM cijfers bekend op primaire- en secundaire preventie. De cijfers laten zien dat de praktijken goed bezig zijn met deze groep in de ketenzorg. Verbeterpunten worden besproken, tussen arts en praktijkondersteuner en op de spiegelinformatie bijeenkomst. 5. in het kader van de accreditatie (3 jaarlijkse cyclus), houden de praktijken een patiënten enquête. In oktober en november 2017 zijn deze uitgedeeld. De uitslag van deze enquête wordt meegenomen in het jaarverslag van De uitkomsten worden beoordeeld en indien gewenst opgenomen in de verbetercyclus. Jaarlijks programma Griepvaccinatie De praktijken hebben in het totaal 2485 patiënten opgeroepen, slechts 1207 patiënten hebben gehoor gegeven aan deze oproep. De teruggang van de laatste jaren in het daadwerkelijk toedienen van deze vaccinatie, leek zich te stabiliseren. De cijfers van 2017 laat zien dat er toch weer een daling geconstateerd kan worden. De praktijken zullen nog scherper moeten inkopen om de verspilling zo klein mogelijk te houden. Deze foto is van een Onbekende auteur GGZ Begin 2017 is er na een intensieve sollicitatieprocedure een praktijkondersteuner GGZ door de artsen in dienst genomen en daarmee is het aanbieden van extra ondersteuning bij eerstelijns geestelijke gezondheidszorg gewaarborgd. Samenwerking Ook in 2017 is er gestreefd naar een goede samenwerking met de wijkteams. In de wijkteams zijn naast de wijkverpleegkundige ook buurtzorg en Zorg en Welzijn actief. Het komen tot duidelijke afspraken en hoe de zorg patiënt/cliënt op elkaar af te stemmen, vergt veel tijd en inzet. De samenwerking met de wijkverpleegkundige is er wel, maar structureel overleg is moeizaam. Elke 2 maanden is er overleg met de coördinator van het sociale wijkteam en de gedragswetenschapper van het jeugd en gezinsteam.

8 Klachten Er zijn bij de klachtenfunctionaris geen klachten binnengekomen. De patiënt heeft altijd de mogelijkheid om op kort termijn een klacht te bespreken met de huisarts. VIM meldingen zijn door de praktijk geregistreerd en afgehandeld. Problemen of constateringen worden meestal direct aangepakt en opgelost. Personeel Het personeel is uitgebreid met een nieuwe POH-GGZ. Daarnaast vindt u regelmatig een huisarts in opleiding in de praktijk. Professionaliteit Onze assistenten en praktijkondersteuners zijn allen gediplomeerd en volgen de nodige scholingen. Scholingen kunnen door verschillende instanties worden gegeven, maar ook in de praktijk wordt er geschoold op basis van bespreken protocollen, wijzigingen standaarden etc. Uiteraard volgen ook de huisartsen bij- en nascholingen en werken volgens de NHG standaarden.

9 5. Jaarplan 2018 Een aantal verbeteringen uit eerdere toetsingen blijven onze aandacht hebben. De telefonische bereikbaarheid van de praktijk is daar een goed voorbeeld van. In 2018 zal daar een nieuw plan opgesteld moeten worden. Deelname aan de spiegelinformatie komende van Vektis (data verzamelpunt), stelt de praktijken in staat zich aan elkaar te toetsen, afspraken te maken en te verbeteren. De praktijkspiegel wordt in april 2018 gedownload en op nader te bepalen datum besproken. Verder ontwikkelen POH-GGZ. Welk landelijk beleid komt er in 2019 t.a.v. GGZ? Uitbouwen samenwerking met de wijkteams. Er zijn al overlegmomenten, maar hoe en kan je dat structureren. De patiënten enquête laat zien dat er een hoge mate van tevredenheid is, wat niet wegneemt dat er altijd punten zijn die beter kunnen. Telefonische bereikbaarheid komt ook hier weer terug als verbeterpunt, maar ook de samenwerking met 1 ste lijn partners en daarin vooral het informeren van elkaars behandeling behoeft verbetering. Er zijn ook twee punten opgelegd aan de praktijken vanuit de wettelijke regelingen. De nieuwe AVG wet en de nieuwe arbeidsomstandigheden wet. Deze worden beide opgenomen als verbeteringen in de praktijk. Tot slot Met het keurmerk NHG accreditering geeft de praktijk aan continue bezig te zijn met het verbeteren van kwaliteit op het gebied van huisartsenzorg. Dit vergt naast inzet en tijd ook goede samenwerking met alle betrokken partijen waaronder ook de patiënt. Het jaarverslag is een openbaar stuk. Uw opmerkingen en suggesties zijn van harte welkom.

Jaarverslag Huisartsenpraktijken Pauwendaal: Huisartsenpraktijken Pauwendaal. Pauwenburg 160 b 8216 TA Lelystad.

Jaarverslag Huisartsenpraktijken Pauwendaal: Huisartsenpraktijken Pauwendaal. Pauwenburg 160 b 8216 TA Lelystad. Jaarverslag 2016 Huisartsenpraktijken Pauwendaal: Huisartsenpraktijken Pauwendaal Pauwenburg 160 b 8216 TA Lelystad www.pauwendaal.nl Inhoud 1. Inleiding 2. Kwaliteitsbeleid 3. Klachtenregeling 4. Terugblik

Nadere informatie

Deldense Huisartsengroep

Deldense Huisartsengroep Deldense Huisartsengroep jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Behaalde en niet behaalde doelstellingen in 2015 4 3. Speerpunten voor 2016 6 Bijlage 1.. 7 2 1. INLEIDING De Deldense Huisartsengroep

Nadere informatie

JAARVERSLAG Jaarverslag Hagenau

JAARVERSLAG Jaarverslag Hagenau JAARVERSLAG 2017 Jaarverslag Hagenau 2017 1 Pagina Voorwoord 3 1. Missie 3 2. Visie 3 3. Algemene praktijkinformatie 3 4. Patiënten en contacten met de praktijk 4 5. Aanvullend zorgaanbod en zorgprogramma

Nadere informatie

JAARVERSLAG Jaarverslag Hagenau

JAARVERSLAG Jaarverslag Hagenau JAARVERSLAG 2016 Jaarverslag Hagenau 2016 1 Pagina Voorwoord 3 1. Missie 2. Visie 3. Algemene praktijkinformatie 4. Patiënten en contacten met de praktijk 5. Aanvullend zorgaanbod en zorgprogramma s 6.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Huisartsenpraktijk Pleiaden

BELEIDSPLAN Huisartsenpraktijk Pleiaden BELEIDSPLAN 2017-2020 Huisartsenpraktijk Pleiaden 1 Beleidsplan Huisartsenpraktijk Pleiaden 2017-2020 Inhoudsopgave: 1 Inleiding 2. Missie en visie 3. Zorgaanbod 4 Verklaring professioneel handelen 5.

Nadere informatie

Workshop 3. Het organiseren van samenwerken tussen huisartsenzorg en sociaal domein in Tilburg

Workshop 3. Het organiseren van samenwerken tussen huisartsenzorg en sociaal domein in Tilburg Workshop 3 Het organiseren van samenwerken tussen huisartsenzorg en sociaal domein in Tilburg Frans van Muilwijk, Arts M&G, directeur GC Reeshof Hillary Hendriks, Huisarts GC Reeshof Karin Smeets, Strateeg

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017 2019 Deldense Huisartsen Groep Maart 2017 Inhoud 1. Organisatie Deldense Huisartsen Groep... 3 2. Missie en visie Deldense Huisartsen Groep... 4 3. Plannen voor de komende 2 jaar... 5

Nadere informatie

U bent niet helemaal tevreden, en dan?

U bent niet helemaal tevreden, en dan? Mei 2015 - 2 - Kwalitatief hoogwaardige zorg, dat is waar Stichting Vredewold met al haar medewerkers dagelijks voor staat en voor gaat. De tevredenheid van onze cliënten over de aandacht om hun vraag,

Nadere informatie

Auteur: Thomas Peters Opdrachtgever: Gezondheidscentrum Velserbroek

Auteur: Thomas Peters Opdrachtgever: Gezondheidscentrum Velserbroek Auteur: Thomas Peters Opdrachtgever: Gezondheidscentrum Velserbroek Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 2 Geslacht/Leeftijd... 4 Assistentes... 4 Huisartsen... 5 Algemeen... 6 Aandachtspunten

Nadere informatie

Beleidsplan huisartsenpraktijk Metz & Smits 2015 2018 versie september 2015

Beleidsplan huisartsenpraktijk Metz & Smits 2015 2018 versie september 2015 Beleidsplan huisartsenpraktijk Metz & Smits 2015 2018 versie september 2015 Inhoud 1. inleiding 2. de organisatie 3. de populatie 4. missie 5. samenwerking 6. zorgaanbod 7. zorgvraag 8. automatisering

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Huisartsenpraktijk Jonker & Koetsier

Jaarverslag 2014 Huisartsenpraktijk Jonker & Koetsier Jaarverslag 2014 Huisartsenpraktijk Jonker & Koetsier Jaarverslag Praktijk Jonker Koetsier 1 Huisartsenpraktijk Jonker Koetsier Beverwijkstraat 9C 1024 VR Amsterdam Tel: 020-6360086 info@jonkerkoetsier.nl

Nadere informatie

Beleidsplan huisartsenpraktijk Willemstad. Publicatiedatum

Beleidsplan huisartsenpraktijk Willemstad. Publicatiedatum Beleidsplan huisartsenpraktijk Willemstad Publicatiedatum 07-04-2017 1 Inhoudsopgave Inleiding 1. Historie 2. Missie en visie 3. Uitgangspunten voor onze zorg - Werken met protocollen en procedures - Aandacht

Nadere informatie

PROTOCOL KLACHTBEHANDELING

PROTOCOL KLACHTBEHANDELING H. ter Horst, Huisarts Koningsweg 8b 7672 GD Vriezenveen Tel. 0546-565858 Fax. 0546-567054 PROTOCOL KLACHTBEHANDELING Doel behandeling van klachten het behoud van een werkzame behandelrelatie met de patiënt

Nadere informatie

Jaarverslag Huisartspraktijk H.A.Mantingh Boslaan KH Roden T: I: E:

Jaarverslag Huisartspraktijk H.A.Mantingh Boslaan KH Roden T: I:  E: Jaarverslag 2015 Huisartspraktijk H.A.Mantingh Boslaan 4 9301 KH Roden T: 0505019072 I: www.mantingh.info E: huisarts@mantingh.info Inhoudsopgave: 1. Praktijkbeschrijving 2. Spiegelinformatie medisch handelen.

Nadere informatie

Wat kunt u doen met een klacht?

Wat kunt u doen met een klacht? Wat kunt u doen met een klacht? Uw opmerkingen over VUmc. Alle medewerkers van VU medisch centrum (VUmc) zetten zich in om u als patiënt tijdens uw bezoek of verblijf zo goed mogelijk te behandelen en

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2017

Beleidsplan 2014-2017 Beleidsplan 2014-2017 10-4-2014 Inhoud Inleiding... 2 De organisatie... 3 De populatie... 4 Missie... 5 Samenwerking... 5 Zorgaanbod... 6 Zorgvraag... 8 ICT... 9 Kwaliteit... 10 Doelstellingen... 11 1

Nadere informatie

Auditrapport NHG-Praktijkaccreditering

Auditrapport NHG-Praktijkaccreditering Auditrapport NHG-Praktijkaccreditering Praktijknaam : Huisartspraktijken Blaak en Overschie Praktijknummer : 3043 Praktijkadres : Rotterdamse Rijweg 130 3042 AS Rotterdam Datum audit : 14-6-2017 Hoofdauditor

Nadere informatie

Uw huisarts uit de regio Berlicum, Rosmalen, Empel en Den Bosch

Uw huisarts uit de regio Berlicum, Rosmalen, Empel en Den Bosch Het aantal patiënten met chronische zorg zoals diabetes, COPD en andere chronische ziektebeelden neemt toe. Dit vraagt om een beter gestructureerde organisatie van de gezondheidszorg. Uw huisarts uit de

Nadere informatie

IETS TE MELDEN OF EEN KLACHT? WIJ HOREN HET GRAAG! Klachtenprocedure Gezondheidscentrum Levinas

IETS TE MELDEN OF EEN KLACHT? WIJ HOREN HET GRAAG! Klachtenprocedure Gezondheidscentrum Levinas IETS TE MELDEN OF EEN KLACHT? WIJ HOREN HET GRAAG! Klachtenprocedure Gezondheidscentrum Levinas Bestuur St Levinas Juni 2019 W A T I S E E N M E L D I N G / K L A C H T? Een melding kan alles zijn wat

Nadere informatie

Huisartsenpraktijk B.H.F. Sombekke Bamshoevelaan JJ Enschede

Huisartsenpraktijk B.H.F. Sombekke Bamshoevelaan JJ Enschede Huisartsenpraktijk B.H.F. Sombekke Bamshoevelaan 32 7523 JJ Enschede Beleidsplan 2016-2019 1 Inleiding In dit beleidsplan voor 2016-2019 schetsen we de strategische keuzes en de plannen voor de komende

Nadere informatie

Hart- en vaatziekten Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg

Hart- en vaatziekten Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg Hart- en vaatziekten Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg Heldere afspraken over de manier waarop zorgverleners u helpen en ondersteunen bij uw chronische ziekte. Inleiding U hebt een hart- of

Nadere informatie

Klachtenbeleid Medische Centra en Zorg in Houten

Klachtenbeleid Medische Centra en Zorg in Houten Klachtenbeleid Medische Centra en Zorg in Houten Versie 2017 Contact Stichting Zorg in Houten Adres Prins Bernhardweg 69 3991 DE Houten Telefoon 030-634 36 51 Fax 030-634 36 52 Website www.zorginhouten.nl

Nadere informatie

Auditrapport NHG-Praktijkaccreditering

Auditrapport NHG-Praktijkaccreditering Auditrapport NHG-Praktijkaccreditering Praktijknaam : Medisch Centrum Haren Praktijknummer : 2018 Praktijkadres : Kromme Elleboog 24a; 9751 RD Haren Datum audit : 11-7-2017 Datum nacontrole : n.v.t. Hoofdauditor

Nadere informatie

Jaarverslag Huisartspraktijk H.A.Mantingh Boslaan KH Roden T: I: E:

Jaarverslag Huisartspraktijk H.A.Mantingh Boslaan KH Roden T: I:   E: Jaarverslag 2017 Huisartspraktijk H.A.Mantingh Boslaan 4 9301 KH Roden T: 0505019072 I: www.mantingh.info E: huisarts@mantingh.info Inhoudsopgave: 1. Praktijkbeschrijving. 2. Spiegelinformatie medisch

Nadere informatie

Praktijkmanagement in de huisartspraktijk

Praktijkmanagement in de huisartspraktijk Praktijkmanagement in de huisartspraktijk Voorstellen Yvette Hesp; Praktijkmanager De Hagen Personeelsadviseur Thoon Gezondheidswetenschappen & Personeelsmanagement Werkervaring zakelijke dienstverlening

Nadere informatie

Jaarplan en -verslag

Jaarplan en -verslag Jaarplan en -verslag 2018 2019 Datum: november 2018 Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Elft te Hippolytushoef (Ahhap) De praktijk: De ahhap is sinds ongeveer 1920 gevestigd in Hippolytushoef. De praktijk

Nadere informatie

Jaarverslag. Voor u ligt het jaarverslag van 2017 van Huisartsenpraktijk Oranjehoek.

Jaarverslag. Voor u ligt het jaarverslag van 2017 van Huisartsenpraktijk Oranjehoek. 1 JAARVERSLAG 2017 2 Jaarverslag Voor u ligt het jaarverslag van 2017 van Huisartsenpraktijk Oranjehoek. 3 Onze praktijk was, en is, in beweging. Er is veel veranderd. Deze veranderingen hebben impact

Nadere informatie

Beleidsplan Huisartspraktijk de Roo,

Beleidsplan Huisartspraktijk de Roo, Beleidsplan Huisartspraktijk de Roo, 2015-2018 INLEIDING In dit beleidsplan schetsen we de huidige praktijkorganisatie. We laten zien hoe we de komende drie jaar het beleid van onze organisatie vorm willen

Nadere informatie

Fijn dat uw praktijk meedoet aan ACT II, het vervolg van het Amsterdams Cardiovasculair Traject (ACT).

Fijn dat uw praktijk meedoet aan ACT II, het vervolg van het Amsterdams Cardiovasculair Traject (ACT). Welkom bij ACT II Fijn dat uw praktijk meedoet aan ACT II, het vervolg van het Amsterdams Cardiovasculair Traject (ACT). ACT liep van 2010-2012 en heeft een groot deel van de Amsterdamse huisartsen gestimuleerd

Nadere informatie

Huisartsenpraktijken VELP. Jaarverslag

Huisartsenpraktijken VELP. Jaarverslag Huisartsenpraktijken VELP Jaarverslag 2015 Rozendaalselaan 34-2 6881 LD VELP Jaarverslag 2015 Huisartsen Velp, versie 2.0, juni 2016 pag. 1 Inhoud Voorwoord..-3-1. Korte terugblik...-4-2. Missie & Visie...-4-3.

Nadere informatie

Inleiding De stichting RHZ

Inleiding De stichting RHZ Werkgroep ketenzorg diabetes mellitus type 2 Stichting Regionale Huisartsenzorg Heuvelland Maastricht, april 2011 Inleiding Op 1 januari 2007 werd in de regio Maastricht/ Heuvelland gestart met eerstelijns

Nadere informatie

Auditrapport NHG-Praktijkaccreditering

Auditrapport NHG-Praktijkaccreditering Auditrapport NHG-Praktijkaccreditering Praktijknaam : Huisartsenpraktijk Van Rij & De Smit Praktijknummer : 2458 Praktijkadres : Hoofdstraat 29, 8162 AB Epe Datum audit : 16-10-2015 Hoofdauditor : Caroline

Nadere informatie

Hoe sluit het COMIC model aan bij vragen over waarde en implementatie van integrale zorg? Anna Huizing ZIO en Maastricht University

Hoe sluit het COMIC model aan bij vragen over waarde en implementatie van integrale zorg? Anna Huizing ZIO en Maastricht University Hoe sluit het COMIC model aan bij vragen over waarde en implementatie van integrale zorg? Anna Huizing ZIO en Maastricht University Opbouw Context - Setting Regio Maastricht-Heuvelland Zorggroep ZIO Blauwe

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Huisarstenpraktijk E.Bajramova

Jaarverslag 2016 Huisarstenpraktijk E.Bajramova Jaarverslag 2016 Huisarstenpraktijk E.Bajramova Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Het afgelopen jaar 3. Personeel 4.Ziekteverzuim 5. Opleiding 6. Bereikbaarheid 7.Organisatie van de werkdag 8. Apparatuur 9.Samenwerking

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Huisartsenpraktijk Dok West

Jaarverslag 2017 Huisartsenpraktijk Dok West Jaarverslag 2017 Huisartsenpraktijk Dok West Huisartsenpraktijk Dok West Molenweg 39 2681 RE Monster Tel:0174-243441 www.huisartsenpraktijkdokwest.praktijkinfo.nl Jaarverslag 2017 Huisartsenpraktijk Dok

Nadere informatie

Huisarts van Sint Fiet, praktijk Mediville (gezondheidscentrum Heerderrein) Vriend met medische kennis

Huisarts van Sint Fiet, praktijk Mediville (gezondheidscentrum Heerderrein) Vriend met medische kennis Huisarts van Sint Fiet, praktijk Mediville (gezondheidscentrum Heerderrein) Vriend met medische kennis Vooraf Deze (digitale) folder informeert u over huisartspraktijk van Sint Fiet in Mediville. Hij is

Nadere informatie

Een goede klachtenregeling

Een goede klachtenregeling Een goede klachtenregeling Voor een nog betere zorg- en dienstverlening is een aantal Zeeuwse zorginstellingen aangesloten bij de Klachtencommissie Zeeland. Zij hebben gezamenlijk een klachtenregeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief MCL Medisch Centrum Loudon & Medisch Centrum Landscheiding

Nieuwsbrief MCL Medisch Centrum Loudon & Medisch Centrum Landscheiding Nieuws van de redactie 4 e kwartaal 2017 De verbouwing van apotheek Loudon is inmiddels achter de rug. Op woensdag 20 september heeft Benu Apotheek Loudon haar deuren weer geopend. Alles is vernieuwd en

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken. Groepspraktijk Huizen

Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken. Groepspraktijk Huizen Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken Rapportage voor: Groepspraktijk Huizen Dr. C.P. van Linschoten Drs. P. Moorer ARGO Rijksuniversiteit Groningen BV www.argo-rug.nl INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK

Nadere informatie

Klachten? Praat erover!

Klachten? Praat erover! Klachten? Praat erover! FL 030 april 2017 Bereikbaarheid klachtenfunctionarissen De heer H.J.J. Brouwer T (0183) 64 51 71 M 06 21 56 85 46 E h.brouwer@rivas.nl Doorgaans aanwezig op dinsdag, woensdag,

Nadere informatie

Activiteitenplan 2019 THOON HOOGTE

Activiteitenplan 2019 THOON HOOGTE Activiteitenplan 2019 THOON HOOGTE Missie en visie, beleidsplan 2018-2020 Ontzorgen huisarts Kwaliteit van zorg optimaliseren Samenwerking stimuleren 1 Kernthema s Optimale patiënten zorg Praktijkdienstverlening

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij zorg voor ouderen! Optimale zorg voor ouderen in een kwetsbare positie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij zorg voor ouderen! Optimale zorg voor ouderen in een kwetsbare positie Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij zorg voor ouderen! Optimale zorg voor ouderen in een kwetsbare positie Nederland vergrijst. Er komen steeds meer ouderen met steeds meer en verschillende soorten

Nadere informatie

Auditrapport NHG-Praktijkaccreditering

Auditrapport NHG-Praktijkaccreditering Auditrapport NHG-Praktijkaccreditering Praktijknaam : Huisartspraktijk Metz & Smits Praktijknummer : 1474 Praktijkadres : Looierij 32, 5481 AT Schijndel Datum audit : 19-11-2015 Datum nacontrole : n.v.t.

Nadere informatie

Artsen: Dhr. K.L. Lub / Drh. R. Rijntjes / Mw. G. Kleefstra

Artsen: Dhr. K.L. Lub / Drh. R. Rijntjes / Mw. G. Kleefstra Praktijkinformatie Medisch centrum Rembrandt van Rijn Rembrandtlaan 76 7944 GK Meppel Artsen: Dhr. K.L. Lub 0522 252733 / 0522-251633 Drh. R. Rijntjes / Mw. G. Kleefstra 0522 251864 Fax nummer 0522 253940

Nadere informatie

Deze procedure beschrijft de behandeling van klachten van cliënten binnen Zorggroep Ena.

Deze procedure beschrijft de behandeling van klachten van cliënten binnen Zorggroep Ena. Deze procedure beschrijft de behandeling van klachten van cliënten binnen Zorggroep Ena. 1 Inleiding 1.1 Wat is een klacht? Iedere melding van een cliënt, waaruit blijkt dat niet aan diens verwachting

Nadere informatie

ASTMA Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg

ASTMA Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg ASTMA Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg Heldere afspraken over de manier waarop zorgverleners u helpen en ondersteunen bij uw chronische ziekte. Inleiding Bij u is de diagnose ASTMA gesteld.

Nadere informatie

3.1. Intensiveren en uitbreiden van de samenwerking

3.1. Intensiveren en uitbreiden van de samenwerking Jaarverslag 2014 Inhoud Inleiding 1.Missie & Visie 2.De organisatie 2.1. De inrichting van de organisatie 2.2. Positionering van de SEZU 2.3. Good-Governance 3. Wat hebben we bereikt in 2014? 3.1. Intensiveren

Nadere informatie

Jaarverslag Huisartsenpraktijk van der Endt en Garretsen

Jaarverslag Huisartsenpraktijk van der Endt en Garretsen Jaarverslag 2016 Huisartsenpraktijk van der Endt en Garretsen Huisartsenpraktijk van der Endt en Garretsen Molenweg 39 2681 RE Monster Tel: 0174-243441 www.huisartsenpraktijkvanderendtengarretsen.praktijkinfo.nl

Nadere informatie

COPD Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg

COPD Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg COPD Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg Heldere afspraken over de manier waarop zorgverleners u helpen en ondersteunen bij uw chronische ziekte. Inleiding Bij u is de diagnose COPD (Chronic

Nadere informatie

Voor wie is de regeling bestemd? Een goede klachtenregeling WAAROVER KUNT U KLAGEN?

Voor wie is de regeling bestemd? Een goede klachtenregeling WAAROVER KUNT U KLAGEN? Een goede klachtenregeling Voor een nog betere zorg- en dienstverlening is een aantal Zeeuwse organisaties aangesloten bij de Klachtencommissie Zeeland. Zij hebben gezamenlijk een klachtenregeling opgesteld.

Nadere informatie

Klachtenfolder voor klanten, familie of vertegenwoordigers

Klachtenfolder voor klanten, familie of vertegenwoordigers Klachtenfolder voor klanten, familie of vertegenwoordigers Voor wie is de klachtenregeling bedoeld? De klachtenregeling is bedoeld voor alle klanten (of diens vertegenwoordigers) die zorg en/of begeleiding

Nadere informatie

Diabetes Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg

Diabetes Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg Diabetes Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg Heldere afspraken over de manier waarop zorgverleners u helpen en ondersteunen bij uw chronische ziekte. Inleiding U hebt suikerziekte en maakt gebruik

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra. Vervolgmeting. Rapportage Stichting Gezondheidscentrum Kloosterveen

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra. Vervolgmeting. Rapportage Stichting Gezondheidscentrum Kloosterveen Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Vervolgmeting Rapportage Stichting Gezondheidscentrum Kloosterveen ARGO BV 2014 Vervolgmeting Door Cliënten Bekeken In het gezondheidscentrum is een vervolgmeting

Nadere informatie

Auteur: Thomas Peters Opdrachtgever: Gezondheidscentrum Velserbroek

Auteur: Thomas Peters Opdrachtgever: Gezondheidscentrum Velserbroek Auteur: Thomas Peters Opdrachtgever: Gezondheidscentrum Velserbroek Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Geslacht/Leeftijd... 4 Assistentes... 4 Huisartsen... 5 Algemeen... 6 Management samenvatting...

Nadere informatie

Voor wie is de regeling bestemd? Een goede klachtenregeling WAAROVER KUNT U KLAGEN?

Voor wie is de regeling bestemd? Een goede klachtenregeling WAAROVER KUNT U KLAGEN? Een goede klachtenregeling Voor een nog betere zorg- en dienstverlening is een aantal Zeeuwse zorginstellingen aangesloten bij de Klachtencommissie Zeeland. Zij hebben gezamenlijk een klachtenregeling

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid. Huisartsenzorg en 2018Multidisciplinaire zorg. Eno Zorgverzekeraar

Zorginkoopbeleid. Huisartsenzorg en 2018Multidisciplinaire zorg. Eno Zorgverzekeraar Zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en 2018Multidisciplinaire zorg Eno Zorgverzekeraar Huisartsenzorg en Multidisciplinaire zorg 2018 Inhoudsopgave 1 2 Inleiding 5 Zorginkoopbeleid huisartsenzorg en multidisciplinaire

Nadere informatie

Vektis Praktijkspiegel. Bijeenkomst spiegelinformatie voor huisartsen

Vektis Praktijkspiegel. Bijeenkomst spiegelinformatie voor huisartsen Vektis Praktijkspiegel Bijeenkomst spiegelinformatie voor huisartsen Agenda 18.00 uur Opening en belang spiegelinformatie 18.30 uur Vektis Praktijkspiegel 19.30 uur Vergoeding intervisie door Zorg en Zekerheid

Nadere informatie

JAARVERSLAG Huisartsenpraktijk MIR Dhr. J. Abdulraheam Dordrechtweg DM Arnhem. [Geef tekst op] Pagina 1

JAARVERSLAG Huisartsenpraktijk MIR Dhr. J. Abdulraheam Dordrechtweg DM Arnhem. [Geef tekst op] Pagina 1 JAARVERSLAG 2016 Huisartsenpraktijk MIR 07-02-2017 Dhr. J. Abdulraheam Dordrechtweg 14 6843 DM Arnhem [Geef tekst op] Pagina 1 Inhoud 1. Visie en missie... 3 2. De organisatie... 3 2.1 De huisarts.. 3

Nadere informatie

Medische Zorggroep Zuid-Oost. Kwaliteitsjaarverslag MedZZo

Medische Zorggroep Zuid-Oost. Kwaliteitsjaarverslag MedZZo Medische Zorggroep Zuid-Oost Kwaliteitsjaarverslag MedZZo 2012/2013 Inhoudsopgave Algemeen... 2 Huidige status MedZZo... 2 Deelnemende huisartsen:... 2 Kwaliteitsbeleid... 4 Aan de slag met kwaliteitsbeleid...

Nadere informatie

Module Praktijkmanagement (14978)

Module Praktijkmanagement (14978) Module Praktijkmanagement (14978) (pilot periode 2014) Achtergrond Toename van zorg voor ouderen en chronisch zieken, de hervorming van de langdurige zorg en de GGZ, de transitie van de jeugdzorg en substitutie

Nadere informatie

NHG-Standpunt. GGZ in de huisartsenzorg. Ik zie het even niet meer zitten. standpunt

NHG-Standpunt. GGZ in de huisartsenzorg. Ik zie het even niet meer zitten. standpunt NHG-Standpunt GGZ in de huisartsenzorg Ik zie het even niet meer zitten standpunt Het aantal mensen met psychische problemen dat een beroep doet op de huisarts, groeit en zal blijven toenemen... Mevrouw

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Huisartsenpraktijk Jonker & Koetsier

Jaarverslag 2015 Huisartsenpraktijk Jonker & Koetsier Jaarverslag 2015 Huisartsenpraktijk Jonker & Koetsier Jaarverslag Praktijk Jonker Koetsier 1 Huisartsenpraktijk Jonker Koetsier Beverwijkstraat 9C 1024 VR Amsterdam Tel: 020 6360086 info@jonkerkoetsier.nl

Nadere informatie

Klachten? Praat erover!

Klachten? Praat erover! Klachten? Praat erover! FL 030 juli 2014 Bereikbaarheid klachtenfunctionarissen De heer H.J.J. Brouwer T (0183) 64 51 71 M 06 21 56 85 46 E h.brouwer@rivas.nl Doorgaans aanwezig op dinsdag, woensdag, donderdag

Nadere informatie

Maak kennis met Gezondheidscentrum de Marne

Maak kennis met Gezondheidscentrum de Marne Maak kennis met Gezondheidscentrum de Marne Gezondheidscentrum de Marne Maak kennis met Gezondheidscentrum de Marne Vanaf oktober 2012 heeft Leens een nieuw gezondheidscentrum: Gezondheidscentrum de Marne.

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra. Vervolgmeting. Rapportage Julius Gezondheidscentrum Parkwijk

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra. Vervolgmeting. Rapportage Julius Gezondheidscentrum Parkwijk Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Vervolgmeting Rapportage Julius Gezondheidscentrum Parkwijk ARGO BV 2015 Vervolgmeting Door Cliënten Bekeken Op vier locaties van de Stichting Leidsche Rijn

Nadere informatie

Inhoud Plan van aanpak werkgroep Chronische Zorg... 2 Perifeer arterieel vaatlijden (PAV)... 2 Probleem... 2 Doel... 2 Doelgroep...

Inhoud Plan van aanpak werkgroep Chronische Zorg... 2 Perifeer arterieel vaatlijden (PAV)... 2 Probleem... 2 Doel... 2 Doelgroep... Inhoud Plan van aanpak werkgroep Chronische Zorg... 2 Perifeer arterieel vaatlijden (PAV)... 2 Probleem... 2 Doel... 2 Doelgroep... 2 Doelstelling/resultaat... 2 Knelpunten... 2 Plan van aanpak... 3 Bewaking

Nadere informatie

Toekomst CVRM, binnen veranderende eerstelijnszorg. Op weg naar goede zorgresultaten. Martien Bouwmans Zorgverzekeraars Nederland sept 2015

Toekomst CVRM, binnen veranderende eerstelijnszorg. Op weg naar goede zorgresultaten. Martien Bouwmans Zorgverzekeraars Nederland sept 2015 Toekomst CVRM, binnen veranderende eerstelijnszorg. Op weg naar goede zorgresultaten. Martien Bouwmans Zorgverzekeraars Nederland sept 2015 Thema s Achtergrondontwikkelingen: substitutie, ouderenzorg in

Nadere informatie

NEN 15224 Zorg en Welzijn HaZo24 HuisartsenZorg 24 uur

NEN 15224 Zorg en Welzijn HaZo24 HuisartsenZorg 24 uur NEN 15224 Zorg en Welzijn HaZo24 HuisartsenZorg 24 uur TOELICHTING Aanleiding voor nieuw kwaliteitssysteem Opbouw HaZo24 Doel van de gehouden pilot en onze gezamenlijke rol naar de toekomst toe Wat is

Nadere informatie

Beleidsplan Joop Raams en José van den Top HUISARTSENPRAKTIJK KATTENBROEK DE HERFSTDRAAD CS AMERSFOORT

Beleidsplan Joop Raams en José van den Top HUISARTSENPRAKTIJK KATTENBROEK DE HERFSTDRAAD CS AMERSFOORT Beleidsplan 2018-2021 Joop Raams en José van den Top HUISARTSENPRAKTIJK KATTENBROEK DE HERFSTDRAAD 3 3823 CS AMERSFOORT 1. Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van Huisartsenpraktijk Kattenbroek. Hierin

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners 1 op de 3 mensen in Nederland overlijdt aan een hart- of vaatziekte.

Nadere informatie

Klachtenregeling Informatie voor patiënten

Klachtenregeling Informatie voor patiënten Klachtenregeling Informatie voor patiënten Klachtenregeling De wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz) verplicht zorgaanbieders om goede zorg te bieden: zorg die veilig, doeltreffend,

Nadere informatie

Praktijkinformatie. Adres: Van Hogendorplaan 1409 3135 BK VLAARDINGEN. dr Van der Pas/dr Van der Geest: 010-470 85 08. dr Poerbodipoero: 010-434 35 73

Praktijkinformatie. Adres: Van Hogendorplaan 1409 3135 BK VLAARDINGEN. dr Van der Pas/dr Van der Geest: 010-470 85 08. dr Poerbodipoero: 010-434 35 73 Praktijkinformatie Adres: Van Hogendorplaan 1409 3135 BK VLAARDINGEN dr Van der Pas/dr Van der Geest: 010-470 85 08 dr Poerbodipoero: 010-434 35 73 www.dehogenhoed.nl Telefoonnummers HUISARTSEN H. Poerbodipoero

Nadere informatie

Ontevreden? Klachten of suggesties? Laat het ons weten!

Ontevreden? Klachten of suggesties? Laat het ons weten! Ontevreden? Klachten of suggesties? Laat het ons weten! Inhoudsopgave Pagina Wat u vooraf moet weten...3 Wat doen wij met uw klacht?...3 Wie kunnen er klagen?...3 De eenvoudigste oplossing...4 Eerste klachtopvang

Nadere informatie

Leidraad samenwerking huisartsen en gemeenten rond jeugd

Leidraad samenwerking huisartsen en gemeenten rond jeugd Leidraad samenwerking huisartsen en gemeenten rond jeugd Vastgesteld: 17 september 2018 Voorgeschiedenis In de aanloop naar de nieuwe Jeugdwet maakten VNG en LHV gezamenlijk de werkmap Samenwerking tussen

Nadere informatie

Ontevreden?, klachten of een suggestie, laat het ons weten!

Ontevreden?, klachten of een suggestie, laat het ons weten! Patiëntenvoorlichting Ontevreden?, klachten of een suggestie, laat het ons weten! Wat u vooraf moet weten Wat is een klacht precies Onze klachtenprocedure Overige klachtenbehandeling Aansprakelijkheid

Nadere informatie

ZORGAANBODPLAN. Reflectie. Beweegprogramma. Hartfalen

ZORGAANBODPLAN. Reflectie. Beweegprogramma. Hartfalen ZORGAANBODPLAN 2010 2011 2012 2013 2014 2015 Reflectie Hartfalen Het hartfalenprogramma wordt in 4 huisartsenpraktijken geïmplementeerd. Er is een selectie gemaakt van patiënten die geïncludeerd moeten

Nadere informatie

Informatiebrochure: Wat te doen met een klacht voor cliënten van Het Hooge Heem.

Informatiebrochure: Wat te doen met een klacht voor cliënten van Het Hooge Heem. Informatiebrochure: Wat te doen met een klacht voor cliënten van Het Hooge Heem. April 2019 U bent niet helemaal tevreden, en dan? Zorgverlening is mensenwerk bij uitstek en dan kan het best eens voorkomen

Nadere informatie

Bereikbaarheid Huisartsenpraktijken Nijmegen en omgeving

Bereikbaarheid Huisartsenpraktijken Nijmegen en omgeving Bereikbaarheid Huisartsenpraktijken Nijmegen en omgeving Voorwoord In het voorliggende rapport worden de resultaten van het onderzoek weergegeven die de HA Kring Nijmegen en omgeving heeft verricht om

Nadere informatie

NHG/LHV-Standpunt. Het elektronisch huisartsendossier (H-EPD) Gelukkig staat alles in mijn dossier, dokter. standpunt

NHG/LHV-Standpunt. Het elektronisch huisartsendossier (H-EPD) Gelukkig staat alles in mijn dossier, dokter. standpunt NHG/LHV-Standpunt Het elektronisch huisartsendossier (H-EPD) Gelukkig staat alles in mijn dossier, dokter standpunt Continuïteit van zorg vergt continuïteit van gegevensbeheer Mevrouw De Waal, 60 jaar,

Nadere informatie

Huisartsenpraktijk. L. Hiltermann B. van der Velden

Huisartsenpraktijk. L. Hiltermann B. van der Velden Huisartsenpraktijk L. Hiltermann B. van der Velden Algemene Informatie Huisartsenpraktijk Hiltermann en Van der Velden Adres: Vossenbrinkweg 1k 7491 DA Delden Telefoon: 074 376 1257 Fax: 074 376 5208 E-mail:

Nadere informatie

Handleiding contracteerproces Huisartsenzorg 2016

Handleiding contracteerproces Huisartsenzorg 2016 Handleiding contracteerproces Huisartsenzorg 2016 Door middel van deze handleiding nemen we u stapsgewijs mee in het vullen van uw digitale overeenkomst. Neem de handleiding goed door tijdens uw voorbereiding,

Nadere informatie

Ervaringen van patiënten met de gezondheidscentra Haarlemmermeer Gezondheidscentrum Overbos

Ervaringen van patiënten met de gezondheidscentra Haarlemmermeer Gezondheidscentrum Overbos Ervaringen van patiënten met de gezondheidscentra Haarlemmermeer Gezondheidscentrum Overbos Rapportage patiëntervaringen E. Til MSc Dr. C.P. van Linschoten december 2016 Gezondheidscentrum Overbos, december

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid. Huisartsenzorg en 2017Multi-disciplinaire zorg. Eno Zorgverzekeraar

Zorginkoopbeleid. Huisartsenzorg en 2017Multi-disciplinaire zorg. Eno Zorgverzekeraar Zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en 2017Multi-disciplinaire zorg Eno Zorgverzekeraar Inhoudsopgave 1 2 Inleiding 5 Zorginkoopbeleid huisartsenzorg 2016-2018 6 2.1 Visie op de zorg 6 2.2 Eisen aan zorgaanbieders

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid. Huisartsenzorg en 2017Multi-disciplinaire zorg. Eno Zorgverzekeraar

Zorginkoopbeleid. Huisartsenzorg en 2017Multi-disciplinaire zorg. Eno Zorgverzekeraar Zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en 2017Multi-disciplinaire zorg Eno Zorgverzekeraar 2 Huisartsenzorg en Multi-disciplinaire zorg 2017 Inhoudsopgave 1 2 Inleiding 5 Zorginkoopbeleid huisartsenzorg 2016-2018

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek Zorgplein Zuid 2018

Klanttevredenheidsonderzoek Zorgplein Zuid 2018 20181217 Klanttevredenheidsonderzoek Zorgplein Zuid 2018 Geachte cliënt, In de maanden maart en oktober 2018 zijn er door de huisartsen, de fysiotherapie en de apotheek van Zorgplein Zuid vragenlijsten

Nadere informatie

Actuele informatie. bij Kwaliteitsnormen voor de huisartsenpraktijk

Actuele informatie. bij Kwaliteitsnormen voor de huisartsenpraktijk Actuele informatie bij Kwaliteitsnormen voor de huisartsenpraktijk Geldig vanaf 1 november 2017; vervangt de versies van 1 januari 2016 en 1 juni 2017. 1 Vertrouwen in zorg 2 Normen van toepassing voor

Nadere informatie

Beleidsplan Samen voor aandacht, kennis & zorg

Beleidsplan Samen voor aandacht, kennis & zorg Beleidsplan 2017-2018 Samen voor aandacht, kennis & zorg 1 Inhoud 4 Missie en Visie 6 Waar staan we? 8 Waar willen we naartoe? 2 Inleiding In het voorliggende beleidsplan 2017-2018 schetsen we het voorgenomen

Nadere informatie

Klachtenreglement OCE Nijmegen en OCE Praktijkondersteuning

Klachtenreglement OCE Nijmegen en OCE Praktijkondersteuning Klachtenreglement OCE Nijmegen en OCE Praktijkondersteuning 1. Inleiding De Wet Kwaliteit, Klachten, Geschillen Zorg (Wkkgz) regelt het klachtrecht van patiënten in de zorg. De wet geldt voor zorgaanbieders

Nadere informatie

Huisartsenpraktijken VELP. Jaarverslag

Huisartsenpraktijken VELP. Jaarverslag Huisartsenpraktijken VELP Jaarverslag 2014 Rozendaalselaan 34-2 6881 LD VELP Jaarverslag 2014 Huisartsen Velp er. 1 Inhoud 1. Korte terugblik..-3-2. Missie & Visie -3-3. Praktijkdoelstelling...... -4-4.

Nadere informatie

Huisartsenpraktijk Kok-Wisselink

Huisartsenpraktijk Kok-Wisselink Huisartsenpraktijk Kok-Wisselink Eén gezamenlijke praktijk Na een jarenlange prettige samenwerking hebben wij, dokter Kok en dokter Wisselink, besloten om de handen ineen te slaan en onze praktijken samen

Nadere informatie

Plan organisatie ouderenzorg in de wijk of gemeente Regio Zwolle

Plan organisatie ouderenzorg in de wijk of gemeente Regio Zwolle Plan organisatie ouderenzorg in de wijk of gemeente Regio Zwolle Datum: augustus 2015 Versienummer: 1 Het plan organisatie ouderenzorg is ontwikkeld door: Olof Schwantje en Dita van Leeuwen (HRZ), Carla

Nadere informatie

Klachtenprocedure voor Huisartsenpraktijk Beukema

Klachtenprocedure voor Huisartsenpraktijk Beukema Klachtenprocedure voor Huisartsenpraktijk Beukema Patiënt doet een melding van een klacht. Wij verzoeken patiënt een klachtenformulier in te vullen. Het klachtenformulier wordt dezelfde dag voorgelegd

Nadere informatie

PRAKTIJK INFORMATIE. Huisartsenpraktijk Dolium. Adres Gebint 1b 5521 WD Eersel. Telefoon Huisartsen spoednummer

PRAKTIJK INFORMATIE. Huisartsenpraktijk Dolium. Adres Gebint 1b 5521 WD Eersel. Telefoon Huisartsen spoednummer PRAKTIJK INFORMATIE Huisartsenpraktijk Dolium Adres Gebint 1b 5521 WD Eersel Telefoon 0497 598360 Huisartsen spoednummer 0497 598368 Receptenlijn 0497 598369 www.huisartsendolium.nl Na 17.00 uur en in

Nadere informatie

> Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg

> Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg > Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg Mijn huisarts is aangesloten bij een zorggroep, en nu? Inhoudsopgave Inleiding: Chronische zorg, hoe nu verder? 1. Wat kenmerkt een chronische ziekte? 2. Wat

Nadere informatie

Een klacht Laat het ons weten.

Een klacht Laat het ons weten. Een klacht Laat het ons weten www.nwz.nl Inhoud Mogelijkheden om uw klacht in te dienen 3 De kortste weg 3 De klachtenfunctionaris 4 Patiënten Klachtencommissie 5 Aansprakelijkstelling 7 Externe instanties

Nadere informatie

Kcoetz Wijkgerichte Zorg. 4 oktober 2018 Congres samenwerking eerstelijnszorg en wijkteams

Kcoetz Wijkgerichte Zorg. 4 oktober 2018 Congres samenwerking eerstelijnszorg en wijkteams Kcoetz Wijkgerichte Zorg 4 oktober 2018 Congres samenwerking eerstelijnszorg en wijkteams 1 Marieke Verlaan Inhoud Aanleiding Inhoud Verpleegkundige Ouderenzorg Informatiepunt Interventie- en Expertteam

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners 1 op de 3 mensen in Nederland overlijdt aan een hart- of vaatziekte.

Nadere informatie

Bereikbaarheid: Spoedlijn: Alle huisartsen 0528-371133. Praktijklijnen: Receptenlijnen:

Bereikbaarheid: Spoedlijn: Alle huisartsen 0528-371133. Praktijklijnen: Receptenlijnen: In deze folder van huisartsenpraktijk Zuidwolde vindt u informatie over de algemene gang van zaken in de drie praktijken en de belangrijke telefoonnummers. Wellicht is het een goed idee om deze folder,

Nadere informatie

Openbaar Jaarverslag. Klachtenmeldingen Kinderopvang t Goudvisje & BSO t Haaienhonk

Openbaar Jaarverslag. Klachtenmeldingen Kinderopvang t Goudvisje & BSO t Haaienhonk Openbaar Jaarverslag Kinderopvang t Goudvisje & BSO t Haaienhonk Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Interne klachtenregeling voor ouders 3 3. Externe klachtenregeling 3 Geschillencommissie kinderopvang Fout!

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Instelling van het register. CHBB-register Kaderhuisarts Beleid en Beheer

1 Inleiding. 2 Instelling van het register. CHBB-register Kaderhuisarts Beleid en Beheer CHBB-register Kaderhuisarts Beleid en Beheer 1 Inleiding LHV en NHG hebben met ingang van oktober 2005 een College voor Huisartsen met Bijzondere Bekwaamheden (CHBB) ingesteld. Dit college heeft tot taak,

Nadere informatie