Brochure Sportkennismaking

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Brochure Sportkennismaking"

Transcriptie

1 Brochure Sportkennismaking Project van 'Samen in beweging' Samen in beweging is een sportproject voor senioren. Het project kent verschillende programma's. Vanaf 19 januari 2015 gaat het programma 'Sportkennismaking' van start. Met dit programma kunnen senioren ontdekken welke sport/manier van bewegen bij hen past. Waarom meedoen? De helft van de Nederlanders beweegt te weinig. Dat is jammer. Bewegen is leuk én gezond! Mensen die voldoende bewegen hebben minder kans op hart- en vaatziekten, botontkalking, overgewicht, suikerziekte en een hoge bloeddruk. Samen in beweging is meer dan alleen bewegen. Na afloop wordt vaak met elkaar even nagepraat en een kop koffie gedronken. Ook erg gezellig dus! Doe mee en ervaar hoe leuk en gezond het is om samen te bewegen!

2 Voorwoord In maart 2014 is het project 'Samen in beweging' gestart. Dit project laat de deelnemers ervaren wat het effect van bewegen en sporten is op hun gezondheid. Verschillende projecten Het project Samen in beweging richt zich op mensen met chronische zorg waaronder bijvoorbeeld diabetes. Er zijn drie groepen te onderscheiden: 1. Startgroep: deelnemers via huisartsenpraktijk, programma: beweegactiviteiten en voedingsadviezen; 2. Vervolggroep: deelnemers startgroep kunnen doorstromen naar deze groep; 3. Projectgroep: dit is het sportkennismakingsproject waar deze brochure over gaat. Waarom Samen in beweging? Het sportbeleid van de gemeente Dongen kent het thema Sporten, bewegen en mee blijven doen. Behalve naar het rijke sportleven in Dongen verwijst dit thema naar de ambitie: iedere Dongenaar kan op een voor hem of haar geschikte manier meedoen en mee blijven doen aan sport en beweging. Vanuit die gedachte is het project Samen in beweging opgezet. Samenwerking Samen in beweging is tot stand gekomen in samenwerking met: huisartsenpraktijk aan de Donge, Stichting Welzijn Ouderen Dongen (SWOD), Sportcentrum De Vennen, de Dongense Sportfederatie en de gemeente Dongen. Wij wensen u veel beweegplezier toe! Algemene informatie In deze brochure vindt u informatie over de opzet van het sportkennismakingsproject en het volledige sportaanbod. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met SWOD: Telefoon: , bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en uur info@swodongen.nl : Dongepark 1, 5102 DB Dongen

3 Opzet Sportkennismakingsproject Wat is het doel? Met het programma sportkennismaking kunt u ontdekken en ervaren welke vorm van sporten/bewegen het beste bij u past. Dit doet u bij bestaande beweeggroepen bij verschillende verenigingen in Dongen. De eventuele overstap naar die vereniging wordt u op die manier gemakkelijker en laagdrempeliger gemaakt. Hoe werkt het? Ieder kennismakingsproject bestaat uit 4 lessen. U volgt de lessen bij bestaande beweeggroepen. U stroomt als het ware in. De lessen worden aangeboden door verschillende verenigingen/organisaties: SWOD, De Vennen, Buitengewoonactief, Atledo, ODS Sportief, DIA, Arendse, Dansvereniging Midden Brabant en Samen in Beweging. Het eerste blok met 4 lessen start in de week van 19 januari 2015, het tweede blok van 4 lessen start in de week van 2 maart. Inschrijven? Achterin deze brochure vindt u het aanmeldformulier. Op dit formulier kunt u aangeven aan welk kennismakingsproject u wilt deelnemen. U kunt aan meerdere projecten deelnemen (mits deze natuurlijk niet op hetzelfde moment in de week gegeven worden). Het volledig ingevulde formulier voor het eerste blok kunt u tot uiterlijk 12 januari 2015: opsturen naar SWOD: Postbus 144, 5100 AC Dongen of afgeven op het kantoor van SWOD: Dongepark 1 (in de Volckaert), op werkdagen van 9.00 tot uur) Vergeet niet een kopie te maken voor u zelf! Voor het tweede blok is de uiterlijke inschrijfdatum 23 februari 2014 Kosten Deelname aan één kennismakingsproject kost 10,-. Hiervoor kunt u deelnemen aan 4 lessen. Op het inschrijfformulier vragen wij naast uw naam, adres e.d. ook enkele gegevens met betrekking tot de éénmalige automatische incasso van het verschuldigde bedrag voor deelname aan de opgegeven kennismakingsproject(en). Verhinderd? Als u voor één van de lessen verhinderd bent, verzoeken wij u z.s.m. contact op te nemen met de contactpersoon van uw activiteit.

4 1a+1b. MBvO: Meer Bewegen voor Ouderen Aanbieder: SWOD Inhoud van de les Meer Bewegen voor Ouderen is een vorm van bewegen waarbij met behulp van spelmateriaal de spieren worden versterkt. De lessen worden gegeven door Nicole Akkermans, een gediplomeerde MBvO-leidster en tevens in bezit van Diploma Sport- en Beweegleidster, Docent valpreventie met In Balans en Beweegkuurinstructeur. Een MBvO-les duurt 45 minuten. Nadien is er tijd voor een kop koffie. Kledingadvies: gemakkelijk zittende kleding (laagjes), goede schoenen, geen slippers. U kunt kiezen of u de lessen op maandag of op donderdag wilt volgen. Maandag 1a tot uur Dhr. Maassen Donderdag 1b tot uur 't Schouw Dhr. Maassen 't Schouw Min. Goselingstraat4/05 Rembrandtstraat BJ Dongen 5101 DK Dongen Voor meer informatie over deze activiteit kunt u terecht bij Stichting Welzijn Ouderen Dongen:

5 2. Senioren sportief! Aanbieder: SWOD Inhoud van de les De lessen van senioren sportief bestaan uit: warming-up op muziek verbetering van: coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid korfbal badminton cooling down op muziek Het niveau is zeer gevarieerd, waardoor de lessen voor iedereen geschikt zijn. De lessen worden gegeven door Nicole Akkermans, een gediplomeerde MBvO-leidster en tevens in bezit van Diploma Sport- en Beweegleidster, Docent valpreventie met In Balans en Beweegkuurinstructeur. Kledingadvies: sportkleding en sportschoenen (geen zwarte zolen). Dinsdag 9.15 tot uur De Salamander De Salamander Belgiëlaan 2 Voor meer informatie over deze activiteit kunt u terecht bij Stichting Welzijn Ouderen Dongen:

6 3. Yoga Aanbieder: SWOD Inhoud van de les Yoga zorgt voor balans tussen lichaam, geest en ziel. De ontspanningsoefeningen nemen uw stress weg en maken uw lichaam soepel. Yoga bevordert daardoor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. U hoeft geen bijzondere of ingewikkelde prestatie te verrichten, maar doet wat u kunt zonder u te forceren. Men leert in het moment te zijn door middel van concentratie op uw lichaamshouding, adem en ontspanning. Kleding & meenemen: draag gemakkelijk zittende kleding en breng zelf a.u.b. een (yoga)matje of dekentje mee. De lessen worden verzorgd door docente Trude Cappendijk. Woensdag tot uur Ko van Dijkzaal in de Cammeleur De Cammeleur Hoge Ham JK Dongen Voor meer informatie over deze activiteit kunt u terecht bij Stichting Welzijn Ouderen Dongen:

7 4. Country line dansen Aanbieder: SWOD Inhoud van de les Country-Line 50+ in Dongen is een vorm van bewegen op countrymuziek. Dit gebeurt onder leiding van een deskundige danslerares: mw. Van Rooyen. Kledingadvies: gemakkelijk zittende kleding en schoenen, geen slippers. Vrijdag 9.30 tot uur 't Schouw 't Schouw Rembrandtstraat DK Dongen Voor meer informatie over deze activiteit kunt u terecht bij Stichting Welzijn Ouderen Dongen:

8 5. Badminton Aanbieder: SWOD Inhoud van de les Heeft u zin om te gaan sporten? Dan is badminton dé sport om bewegen en gezelligheid te combineren. Badminton is geschikt voor mensen uit alle leeftijdscategorieën en voor elk niveau. Na het sporten is er tijd voor een kopje koffie in het naast gelegen restaurant. Kledingadvies: sportkleding en sportschoenen, geen zwarte zolen. De lessen worden gegeven door Lia van Sunten. Donderdag tot uur De Salamander De Salamander Belgiëlaan 2 Voor meer informatie over deze activiteit kunt u terecht bij Stichting Welzijn Ouderen Dongen:

9 6. Baantjes zwemmen Aanbieder: De Vennen Inhoud les Banen zwemmen is een leuke en gezonde manier om aan de conditie te werken. Zeker als u geen behoefte heeft om in een vaste groep te sporten, maar liever individueel bezig bent. Het zwembad heeft een afmeting van 15 x 25 meter en heeft een constante temperatuur van 29,5 C. Een heerlijke temperatuur waarin u uitstekend kunt zwemmen. Kledingadvies: badkleding Woensdag 9.00 tot uur De Vennen De Vennen Deken Batenburgstraat CR Dongen Voor meer informatie over deze activiteit kunt u bij De Vennen terecht:

10 7. Meer Bewegen voor Ouderen in het water Aanbieder: De Vennen Inhoud les Meer Bewegen voor Ouderen is een les in het water die wordt gegeven in groepsverband. Met deze lessen kunt u in een ontspannen sfeer werken aan uw lenigheid, uithoudingsvermogen en kracht. Ook als u niet kunt zwemmen bent u van harte welkom. De les wordt namelijk gegeven in een bad waar u kunt staan. Kledingadvies: badkleding Dinsdag tot uur De Vennen De Vennen Deken Batenburgstraat CR Dongen Voor meer informatie over deze activiteit kunt u bij De Vennen terecht:

11 8. Fitness Aanbieder: De Vennen Inhoud les Fitness is een verzamelterm voor activiteiten die ervoor zorgen dat je in een betere algehele conditie komt. Hieronder valt onder meer de groei van spiermassa, verbetering van het uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatie. Kledingadvies: sportkleding en sportschoenen. Donderdag tot uur De Vennen De Vennen Deken Batenburgstraat CR Dongen Voor meer informatie over deze activiteit kunt u bij De Vennen terecht:

12 9. Ouderen in beweging Aanbieder: Atledo Inhoud les Ouderen in beweging is een veelzijdig programma waarmee u uzelf langer fit en vitaal houdt. Het programma bestaat uit: activiteiten in spelvorm spierversterkende oefeningen fietsen op een spinnigbike wandelen oefeningen ten behoeve van de coördinatie Kledingadvies: sportkleding en sportschoenen. Zaterdag 9.30 tot uur Atledo Atledo Hertog Janstraat 41 Meer informatie over deze activiteit kunt u opvragen via telefoonnummer

13 10. Sportief wandelen Aanbieder: Atledo Inhoud les Met het programma Sportief wandelen wandelt u in een wat hoger tempo, met een actieve inzet van gebogen armen, een rechte houding en een volledige voetafwikkeling. Sportief wandelen heeft als grootste voordeel dat het (bijna) geen blessures oplevert, en toch redelijk intensief beoefend kan worden. De activiteit vindt buiten plaats. Uit ervaringen onder andere deelnemers weten we dat men hier positiever en vrolijker van wordt. Sportief wandelen kan bijna iedereen. Door de deskundige begeleiding worden lichaamshouding en wandeltechniek verbeterd. Door de getemporiseerde opbouw worden uithoudingsvermogen en conditie verbeterd. Kledingadvies: sportkleding en sportschoenen. Dinsdag 9.30 tot uur Atletiekbaan, Atledo Atledo Hertog Janstraat 41 Meer informatie over deze activiteit kunt u opvragen via telefoonnummer

14 11. Sportief ODS Aanbieder: Sportief ODS Inhoud les Heerlijk in de buitenlucht bewegen en tegelijk van de natuur te genieten. Door middel van wandelen en oefeningen blijft uw lichaam fit en gezond. We doen de oefeningen met behulp van natuurlijke obstakels maar ook met attributen zoals ballen, Thera bands, pylonen, etc. Bij Sportief ODS is het fijn om met gelijkgestemden te bewegen in de buitenlucht, waarbij sportiviteit en gezelligheid hand in hand gaan. Kledingadvies: sportkleding/gemakkelijk zittende kleding en sport- of wandelschoenen. Woensdag 9.00 tot uur In de bossen van Dongen, ingang De Hespel Verzamelen bij De Duiventoren bij de fietsen. Voor meer informatie over deze activiteit kunt u bij de trainer Toine van Gils terecht:

15 12. Sportief wandelen Aanbieder: Buitengewoonactief Inhoud les Sportief wandelen met Buitengewoonactief doe je buiten. Door buiten te bewegen wordt de hersenactiviteiten gestimuleerd en wordt bijvoorbeeld vitamine D aangemaakt. Bewegen in de buitenlucht geeft u meer energie! Speelse loopvormen worden afgewisseld met lenigheids en coördinatieoefeningen. Ook staat er regelmatig een parcours op het programma. Iedere deelnemer kan op zijn of haar eigen tempo meedoen. Aan deze wandeltrainingen kunnen zeker ook mensen met chronische aandoeningen meedoen. Kledingadvies: sportkleding/gemakkelijk zittende kleding, wandelschoenen. Maandag 9.00 tot uur Vertrek vanaf ingang zwembad De Vennen De Vennen Deken Batenburgstraat CR Dongen Voor meer informatie over deze activiteit kunt u bij de trainer Gert Vermeulen terecht:

16 13. Smovey Aanbieder: Buitengewoonactief Inhoud les Smovey zijn twee ringen, die geribbeld zijn en gevuld met kogels. Met deze ringen wordt 60 Mhz opgewekt, wat overeenkomt met het bioritme van een mens. Met deze ringen kun je een hele hoop oefeningen kunt doen, waarmee je je conditie verbetert, spierkracht, maar ook je organen een boost kunt geven. Tijdens het wandelen in de armzwaai, loop je lekker in ritme en dat geeft ook een betere houding; je trekt " automatisch" je navel in en ga je recht op lopen. Kledingadvies: sportkleding/gemakkelijk zittende kleding, wandelschoenen. Donderdag tot uur Vertrek vanaf ingang zwembad De Vennen De Vennen Deken Batenburgstraat CR Dongen Voor meer informatie over deze activiteit kunt u bij de trainer Gert Vermeulen terecht:

17 14a+ 14b. Samen in beweging Aanbieder: Samen in beweging Inhoud les Het programma is steeds wisselend: wandelen, spelvormen in de gymzaal, fitness, circuit op het buitenterrein van De Vennen of in het trimbos. U moet gewend zijn aan lichte mate van beweging, maar hoeft geen uitermate goede conditie hebben. Kledingadvies: sportkleding en sportschoenen. Dinsdag 14a tot uur De Vennen Vrijdag 14b tot uur De Vennen Om snel een betere conditie te krijgen is het raadzaam om de lessen op dinsdag en vrijdag te volgen. Indien u hiervoor kiest, moet u op het inschrijfformulier ook aangeven dat u zowel de lessen op dinsdag als op vrijdag gaat volgen. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om 1x per week te gaan. De Vennen Deken Batenburgstraat CR Dongen Voor meer informatie over deze activiteit kunt u bij de trainers Nicole Akkermans (geeft les op dinsdag) of Susan Hoes (geeft les op vrijdag) terecht. U kunt hen bereiken via De Vennen:

18 15a+15b. Gymnastiek Aanbieder: Dia Gym voor senioren: Gymlessen voor senioren met als doel om mensen aan het bewegen te houden. De inhoud van de les is afgestemd op de mogelijkheden en beperkingen van de deelnemers. Er wordt een afwisselende les aangeboden met een warming-up, oefeningen, spelelementen en een cooling down. Dit alles in een ontspannen sfeer. Iedereen kan op zijn eigen niveau mee doen. Er zijn twee verschillende lessen: de seniorengym en de damesgym. Donderdag 9:00-10:00 uur seniorengym Donderdag 10:00-11:00 uur damesgym Kledingadvies: Sportkleding (makkelijk zittende kleding) en sportschoenen. De lessen worden gegeven door Gini Mertens : Donderdag 15a Gymzaal de gaasjes Donderdag 15b Gymzaal de gaasjes Sportcomplex De Gaasjes Vaartweg NC Dongen Voor meer informatie over deze activiteit :Marian Mahieu, telefoon:

19 16. Aquafit Aanbieder: Arendse Aquafit is een beweeg activiteit in het water op muziek waarbij allerlei afwisselende oefeningen aanbod komen om je lichaam en conditie te trainen. Aquafit is een combinatie van aquarobics, aquapower en aquavario. Er worden oefeningen gedaan op muziek in sta diep water (1.40 mtr) afgewisseld met elke week ander materiaal. Aquafit leidt tot verbetering van de conditie en zorgt er voor dat deze op peil blijft. De grote spiergroepen worden getraind waardoor deze soepel blijven en er een juiste balans van het lichaam ontstaat. Aquafit is een matige tot intensieve work-out onder begeleiding van een gekwalificeerde instructeur. Kleding advies: badpak + slippers Graag 10 minuten van te voren aanwezig. maandag Arendse Dongepark 1 (de Volckaert), vraag bij receptie naar Arendse health club. Voor verdere informatie over deze activiteit kunt u terecht bij Coen Andries:

20 17. Bewegen als medicijn Aanbieder: Arendse Sporten is gezond! Voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is beweging noodzakelijk. Beweging zorgt voor verbetering van hersenfuncties en geeft positieve energie. Bovendien kan beweging de kans op een terugval verkleinen. Regelmatig sporten is goed voor je bloeddruk, gewicht en fitheid. Het verkleint de kans op het optreden van een aantal ziekten, ook op de langere termijn. Dit geldt voor iedereen, dus ook voor mensen met diabetes. Het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 neemt af. Bewegen kan de insulinegevoeligheid verhogen, waardoor diabetici minder insuline en antidiabetica nodig hebben." Dit kan onder deskundige begeleiding bij Arendse Health club. Kleding advies: sportkleding, sportschoenen, flesje water en handdoek. Graag 10 minuten van te voren aanwezig. dinsdag Arendse Dongepark 1 (de Volckaert), vraag bij receptie naar Arendse health club Voor meer informatie over deze activiteit kunt u terecht bij Coen Andries bij:

21 18. Sportief wandelen langs De Donge Aanbieder: Arendse Sportief Wandelen is duidelijk anders dan een stukje wandelen. Het is voor iedereen die aan fitheid wil werken de ideale activiteit. Door de begeleiding en verantwoorde trainingsopbouw biedt het net iets meer dan het 'gewone wandelen'. Sportief Wandelen betekent stevig doorwandelen in een tempo rond de 5 tot 7 kilometer per uur. Het trainen met elkaar is gezellig en is een extra stimulans om je op weg te helpen naar een betere conditie. Een warming-up om de spieren los te maken, een stuk stevig doorwandelen, oefeningen met tempowisselingen en tenslotte even uitlopen en goed rekken. Het bijzondere is dat alle trainingsvormen zoals warming-up en cooling-down, duur- en intervaltraining toegepast worden. Met name geschikt voor mensen die lange tijd niet gesport hebben en voor mensen met gezondheidsklachten. Doordat Sportief wandelen zeer laagdrempelig is, wandelen is namelijk een makkelijke natuurlijke beweging. Kleding advies: sportkleding, wandelschoenen, flesje water. Graag 10 minuten van te voren aanwezig. donderdag Arendse Dongepark 1 (de Volckaert), vraag bij receptie naar Arendse health club. Voor meer informatie over deze activiteit kunt u terecht bij naar Coen Andries :

22 19. Ballroom en Latindansen Aanbieder: Dansvereniging Midden Brabant Inhoud les Ouderen in beweging door deel te nemen aan stijldansen. Actief bezig zijn op de dansvloer. Combineer sport met gezelligheid. Het programma bestaat uit: Basislessen van het stijldansen (onder andere cha cha cha, Engelse wals, etc). Dinsdag tot uur Zalencentrum de Viersprong Zalencentrum de Viersprong Kanaalstraat 10 te Dongen Voor meer informatie over deze activiteit kunt u bij de secretaris Dick Elings: of via info.dvmb@yahoo.com

23 INSCHRIJFFORMULIER Wilt u deelnemen aan één of meerdere kennismakingsprojecten? U kunt u zelf opgeven door dit formulier volledig (zie ook achterkant!) in te vullen en uiterlijk maandag: 12 Januari 2015 voor het eerste blok. Voor het tweede blok uiterlijk maandag 23 februari op te sturen naar SWOD: Postbus 144, 5100 AC Dongen of af te geven op het kantoor van SWOD: Dongepark 1 (in de Volckaert), op werkdagen van 9.00 tot uur) Vul svp één formulier voor één persoon in. Vergeet niet een kopie te maken voor u zelf! Naam: : Postcode: Woonplaats: Telefoon: MAILADRES: m/v mobiel REKENING NR.(IBAN)... Eenmalige machtiging sepa Stichting Welzijn Ouderen Dongen Postbus AC Dongen Incassant ID: NL46ZZZ Door ondertekening van dit formulier geeft u toestemming aan: Stichting Welzijn Ouderen Dongen om een éénmalige incasso-opdracht te sturen naar uw bank om een bedrag van uw rekening af te schrijven overeenkomstig de opdracht van Stichting Welzijn Ouderen en uw bank om éénmalig een bedrag van uw rekening af te schrijven overeenkomstig de opdracht van Stichting Welzijn Ouderen Dongen. Als u het niet eens bent met deze afschrijving kunt u deze laten terugboeken. Neem hiervoor binnen 8 weken na afschrijving contact op met uw bank. Vraag uw bank naar de voorwaarden. Plaats Datum.. Handtekening..

24 Overzicht kennismakingslessen januari en februari 2015 Zet svp een kruisje in de kolom 'deelname' bij het kennismakingsproject wat u wilt volgen. U kunt ook meerdere projecten kiezen. Het eerste blok: Nr. Kennismakingsproject Dag Tijd Startdatum Einddatum Kosten voor 4 lessen 1a SWOD: Meer Bewegen ma u 19 jan. 9 febr. 10,- voor Ouderen 1b SWOD: Meer Bewegen do u 22 jan. 12 febr. 10,- voor Ouderen 4 SWOD: Country line vr u 23 jan. 13 febr. 10,- Deelname 5 SWOD: Badminton do u 22 jan. 12 febr. 10,- 6 De Vennen: Baantjes wo u 21 jan. 11 febr. 10,- zwemmen 7 De Vennen: Meer di u 20 jan. 10 febr. 10,- Bewegen voor Ouderen in het water 8 De Vennen: Fitness do u 22 jan. 12 febr. 10,- 9 Atledo: Ouderen in za u 24 jan. 14 febr. 10,- Beweging 10 Atledo: Sportief di u 20 jan. 10 febr. 10,- wandelen 15a Dia : seniorengym do u 22 jan. 12 febr. 10,- 19 Dansvereniging Midden Brabant: Ballroom en Latindansen di u 20 jan. 10 febr. 10,- Veel sport- en beweegplezier!

25 INSCHRIJFFORMULIER Wilt u deelnemen aan één of meerdere kennismakingsprojecten? U kunt u zelf opgeven door dit formulier volledig (zie ook achterkant!) in te vullen en uiterlijk maandag: 12 Januari 2015 voor het eerste blok. Voor het tweede blok uiterlijk maandag 23 februari op te sturen naar SWOD: Postbus 144, 5100 AC Dongen of af te geven op het kantoor van SWOD: Dongepark 1 (in de Volckaert), op werkdagen van 9.00 tot uur) Vul svp één formulier voor één persoon in. Vergeet niet een kopie te maken voor u zelf! Naam: : Postcode: Woonplaats: Telefoon: MAILADRES: m/v mobiel REKENING NR.(IBAN)... Eenmalige machtiging sepa Stichting Welzijn Ouderen Dongen Postbus AC Dongen Incassant ID: NL46ZZZ Door ondertekening van dit formulier geeft u toestemming aan: Stichting Welzijn Ouderen Dongen om een éénmalige incasso-opdracht te sturen naar uw bank om een bedrag van uw rekening af te schrijven overeenkomstig de opdracht van Stichting Welzijn Ouderen en uw bank om éénmalig een bedrag van uw rekening af te schrijven overeenkomstig de opdracht van Stichting Welzijn Ouderen Dongen. Als u het niet eens bent met deze afschrijving kunt u deze laten terugboeken. Neem hiervoor binnen 8 weken na afschrijving contact op met uw bank. Vraag uw bank naar de voorwaarden. Plaats Datum.. Handtekening..

26 Overzicht kennismakingslessen maart 2015 Zet svp een kruisje in de kolom 'deelname' bij het kennismakingsproject wat u wilt volgen. U kunt ook meerdere projecten kiezen. Het tweede blok: Nr. Kennismakingsproject Dag Tijd Startdatum Einddatum Kosten voor 4 lessen 2 SWOD: Senioren sportief di u 3 mrt. 24 mrt. 10,- 3 SWOD: Yoga wo u 4 mrt. 25 mrt. 10,- Deelname 11 Sportief ODS wo u 4 mrt. 25 mrt. 10,- 12 Buitengewoonactief: ma u 2 mrt. 23 mrt. 10,- sportief wandelen 13 Buitengewoonactief: do u 5 mrt. 26 mrt. 10,- Smovey 14a Samen in beweging: di u 3 mrt. 24 mrt. 10,- vervolggroep 14b Samen in beweging: vr u 6 mrt. 27 mrt. 10,- vervolggroep 15b Dia : damesgym do u 5 mrt. 26 mrt. 10,- 16 Arendse: aquafit ma u 2 mrt. 23 mrt. 10,- 17 Arendse: Bewegen als medicijn 18 Arendse: Sportief wandelen di u 3 mrt. 24 mrt. 10,- do u 5 mrt. 26 mrt. 10,- Veel sport- en beweegplezier!

Brochure Sportkennismaking

Brochure Sportkennismaking Brochure Sportkennismaking Project van 'Samen in beweging' Samen in beweging is een sportproject voor senioren. Het project kent verschillende programma's. Op 7 september 2015 gaat het programma 'Sportkennismaking'

Nadere informatie

DOEN!!! Ontmoet & Beweeg

DOEN!!! Ontmoet & Beweeg DOEN!!! 2019 Ontmoet & Beweeg Heeft u altijd al iets sportiefs willen proberen, maar de stap nog niet gezet? Of bent u actief, maar wilt u een keer iets anders uitproberen? Grijp nu de kans: Doen!!! Ontmoeten

Nadere informatie

Doe met ons mee! In de week tegen eenzaamheid van 27 september t/m 6 oktober

Doe met ons mee! In de week tegen eenzaamheid van 27 september t/m 6 oktober Doe met ons mee! In de week tegen eenzaamheid van 27 september t/m 6 oktober 2018 www.swodongen.nl Kom erbij in de Week tegen Eenzaamheid door SWOD en ketenpartners Meer dan één miljoen Nederlanders voelt

Nadere informatie

Meer Bewegen Voor Ouderen

Meer Bewegen Voor Ouderen Kom ook in beweging en houdt uzelf fit Meer Bewegen Voor Ouderen In beweging blijven kan op allerlei manieren. In deze folder vindt u een overzicht van al onze activiteiten op dit gebied. Meer Bewegen

Nadere informatie

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Bezoekadres: Discusworp 4 6225 XP Maastricht T: 043-350 45 00 www.maastrichtsport.nl www.maastrichtsport.nl INFORMATIE

Nadere informatie

Dongepark DB Dongen

Dongepark DB Dongen Dongepark 1 5102 DB Dongen 0162-375296 activiteiten@swodongen.nl Welkom bij de winteractiviteiten 2017 De maanden januari en februari blijken voor velen lang te duren. De dagen zijn kort en de avonden

Nadere informatie

Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag Luxwoude en Jonkerslân

Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag Luxwoude en Jonkerslân Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag Luxwoude en Jonkerslân Bewegen voor 60+, gezond en gezellig! Voor 60-plussers is bewegen een noodzaak. Voor samen bewegen en natuurlijk de gezelligheid kunt u elke

Nadere informatie

Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag, Luxwoude en Jonkerslân

Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag, Luxwoude en Jonkerslân Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag, Luxwoude en Jonkerslân Bewegen voor 60+, gezond en gezellig! Voor 60-plussers is bewegen een noodzaak. Voor samen bewegen en natuurlijk de gezelligheid kunt u

Nadere informatie

Nationale Sportweek 18 t/m 25 april 2015

Nationale Sportweek 18 t/m 25 april 2015 Programmaboekje Nationale Sportweek 18 t/m 25 april 2015 Dongen Beweegt in Nationale Sportweek van 18 t/m 25 april! Van 18 t/m 25 april 2015 staat Dongen in het teken van sport en bewegen. In deze week

Nadere informatie

Meer Bewegen voor Ouderen Activiteiten. Ook voor u!

Meer Bewegen voor Ouderen Activiteiten. Ook voor u! Meer Bewegen voor Ouderen Activiteiten Ook voor u! 1 2 Inleiding Bewegen is natuurlijk goed voor lichaam en geest, maar betekent ook gezelligheid en veel sociale contacten. Bewegen is ook goed als je een

Nadere informatie

Bewegen voor Senioren

Bewegen voor Senioren Bewegen voor Senioren Cursusinformatie ContourdeTwern actief in Heusden ContourdeTwern is actief in de gemeente Heusden op vele terreinen binnen het gemeentelijk welzijnsbeleid. Uitgangspunt in het werk

Nadere informatie

Sportief bewegen met osteoporose. Osteoporose

Sportief bewegen met osteoporose. Osteoporose Sportief bewegen met osteoporose Osteoporose Sportief bewegen met osteoporose...................................... Bewegen: gezond en nog leuk ook! Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op de

Nadere informatie

Sport- en beweegaanbod Senioren Gemeente Molenwaard

Sport- en beweegaanbod Senioren Gemeente Molenwaard Sport- en beweegaanbod Senioren Gemeente Molenwaard = Speciaal aanbod voor senioren Bleskensgraaf Present Bewegen voor 60+ Tijdens deze activiteit worden er staand verschillende beweegoefeningen gedaan.

Nadere informatie

CURSUSAANBOD 2018 / 2019

CURSUSAANBOD 2018 / 2019 CURSUSAANBOD 2018 / 2019 Uitgave van: Stichting Dorpshuis Het Trefpunt Juli 2018 Contactpersonen: Geertje Boes-Schouten Zeilstraat 32 tel.: 601898 Heleen Boes Akkerstraat 27 cursussen@trefpuntmarken.nl

Nadere informatie

Cursusaanbod 2014-2015

Cursusaanbod 2014-2015 Cursusaanbod 2014-2015 Cursus Engels voor op reis Voor wie? Voor iedereen die graag basiskennis wil opdoen van de Engelse taal. Werkwijze: In de lessen wordt aandacht besteed aan het spreken en de grammatica

Nadere informatie

Bewegen in Veldhoven

Bewegen in Veldhoven Bewegen in Veldhoven Dynamic Tennis Tafeltennis Bewegen in het Water Therapeutische Gym Wandelen in variaties Therapeutische Gym Iedere week verantwoorde gymles onder deskundige leiding Blijf bewegen!

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER ZWEMACTIVITEITEN ZWEMBAD DE BLAUWE GOLF & KALVERDIJKJE 2019 Overeenkomst

INSCHRIJFFORMULIER ZWEMACTIVITEITEN ZWEMBAD DE BLAUWE GOLF & KALVERDIJKJE 2019 Overeenkomst INSCHRIJFFORMULIER ZWEMACTIVITEITEN ZWEMBAD DE BLAUWE GOLF & KALVERDIJKJE 2019 Overeenkomst Persoonlijke gegevens Volledige voornamen en achternaam (van de deelnemer) M / V Roepnaam: Geboortedatum: Adres:

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER ZWEMACTIVITEITEN ZWEMBAD DE BLAUWE GOLF & KALVERDIJKJE 2018 Overeenkomst

INSCHRIJFFORMULIER ZWEMACTIVITEITEN ZWEMBAD DE BLAUWE GOLF & KALVERDIJKJE 2018 Overeenkomst INSCHRIJFFORMULIER ZWEMACTIVITEITEN ZWEMBAD DE BLAUWE GOLF & KALVERDIJKJE 2018 Overeenkomst Persoonlijke gegevens Volledige voornamen en achternaam (van de deelnemer) M / V Roepnaam: Geboortedatum: Adres:

Nadere informatie

DOEN!!! Ontmoet & Beweeg

DOEN!!! Ontmoet & Beweeg DOEN!!! Ontmoet & Beweeg Heeft u altijd al iets sportiefs willen proberen, maar de stap nog niet gezet? Of bent u actief maar wilt u een keer iets anders uitproberen? Grijp nu de kans: Doen!!! Ontmoeten

Nadere informatie

Senioren Sportgids. Amsterdam-Zuid

Senioren Sportgids. Amsterdam-Zuid Senioren Sportgids Amsterdam-Zuid Inhoudsopgave De Pijp--------------------------------------------------------------------- 1. Aerobic 55+ 6 2. Badminton 7 3. Bewegen op muziek 8 4. Buikdansen 9 5. Chi

Nadere informatie

Endorfine = gelukshormoon, bewegen (be)loont altijd, na afloop heb je altijd een goed gevoel.

Endorfine = gelukshormoon, bewegen (be)loont altijd, na afloop heb je altijd een goed gevoel. Als je maar gezond blijft 29 november 2011 Bewegen door: Olga Commandeur Vitaliteitcoach, presentatrice Nederland in beweging Rode draad Bewegen speelt een rode draad in het leven van Olga: Als (top)atlete,

Nadere informatie

Spel en Bewegen Wat Onder begeleiding gezellig en sportief bewegen voor dames en heren: conditieverbetering, Wandelen Wat Vanuit het Bewegingscentrum

Spel en Bewegen Wat Onder begeleiding gezellig en sportief bewegen voor dames en heren: conditieverbetering, Wandelen Wat Vanuit het Bewegingscentrum Spel en Bewegen Wat Onder begeleiding gezellig en sportief bewegen voor dames en heren: conditieverbetering, spierversteviging en oefeningen op muziek. Wanneer Maandag 10.15-11.15 uur Spel en Sport Wat

Nadere informatie

Bewegen... gewoon doen!

Bewegen... gewoon doen! Openingstijden Prijslijst 2019/2020 Maandag 8.00-12.00 & 15.30-21.00 u. Dinsdag 8.00-12.00 & 15.30-21.00 u. Woensdag 8.00-12.00 & 15.30-21.00 u. Donderdag 8.00-12.00 & 15.30-21.00 u. Vrijdag 8.00-12.00

Nadere informatie

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen 2016 wekelijkse activiteiten en lessenreeksen i.s.m. het lokaal dienstencentrum www.middelkerke.be/sportkaart Vragen over Sport@Middelkerke? Sport@Middelkerke geeft een overzicht van alle sportactiviteiten

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER ZWEMACTIVITEITEN ZWEMBAD IT GRYN 2018 Overeenkomst

INSCHRIJFFORMULIER ZWEMACTIVITEITEN ZWEMBAD IT GRYN 2018 Overeenkomst INSCHRIJFFORMULIER ZWEMACTIVITEITEN ZWEMBAD IT GRYN 2018 Overeenkomst Persoonlijke gegevens Volledige voornamen en achternaam: M / V Roepnaam: Geboortedatum: Adres: Postcode, Woonplaats: Telefoonnummer:

Nadere informatie

Inschrijfformulier sportpret 2012-2013

Inschrijfformulier sportpret 2012-2013 Naam vereniging/sportaanbieder:... Contactpersoon: Inschrijfformulier sportpret 2012-2013 Functie binnen de club: Correspondentieadres Postcode en woonplaats:... Telefoon: thuis:.. mobiel:.. E-mail:. p

Nadere informatie

Sportief bewegen met epilepsie. Epilepsie

Sportief bewegen met epilepsie. Epilepsie Sportief bewegen met epilepsie Epilepsie Sportief bewegen met epilepsie...................................... Bewegen: gezond en nog leuk ook! Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op de gezondheid

Nadere informatie

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen 2016 wekelijkse activiteiten en lessenreeksen i.s.m. het lokaal dienstencentrum www.middelkerke.be/sportkaart Vragen over Sport@Middelkerke? Sport@Middelkerke geeft een overzicht van alle sportactiviteiten

Nadere informatie

WandelTrainersDag 9 april Ronde 2 nr. 22 Nordic voor de actieve wandelaar Leo Neuteboom

WandelTrainersDag 9 april Ronde 2 nr. 22 Nordic voor de actieve wandelaar Leo Neuteboom WandelTrainersDag 9 april Ronde 2 nr. 22 Nordic voor de actieve wandelaar Leo Neuteboom Waarom deze workshop? Beste ( sportief- ) wandelaar: omdat ik vind dat Nordic Walking in een verkeerd daglicht is

Nadere informatie

Z Vragen over sport- en beweegdeelname

Z Vragen over sport- en beweegdeelname 1 Z-219117 Met deze vragenlijst willen wij de huidige sportdeelname en interesses voor nieuw sport- en beweegaanbod onder inwoners van 65 jaar en ouder in Wieringerwerf, Middenmeer, Slootdorp en Kreileroord

Nadere informatie

Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers. www.middelkerke.be/sportkaart

Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers. www.middelkerke.be/sportkaart 2013 Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers www.middelkerke.be/sportkaart de beurtenkaart geldig blijft tot deze opgebruikt is. elke deelnemer verzekerd is tegen lichamelijke ongevallen.

Nadere informatie

BEWEEGACTIVITEITEN fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing

BEWEEGACTIVITEITEN fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing Fysiotherapie Maarn-Maarsbergen BEWEEGACTIVITEITEN fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing www.fysiotherapiemaarn.nl praktijk@solcon.nl

Nadere informatie

50+ Sportieve activiteiten voor 50-plussers. Online aanmelden via www.sportservicevianen.nl. Bewegen is bewezen goed voor u! Bewegen verbetert uw:

50+ Sportieve activiteiten voor 50-plussers. Online aanmelden via www.sportservicevianen.nl. Bewegen is bewezen goed voor u! Bewegen verbetert uw: Sportieve activiteiten voor 50-plussers 50+ Vianen beweegt 2016 Om een gezonde en actieve leefstijl te promoten, organiseert Sportservice Vianen met de gemeente Vianen Beweegt. Vijftigplussers kunnen vrijblijvend

Nadere informatie

Cursussen Sport en Spel voor senioren 50+ 2016

Cursussen Sport en Spel voor senioren 50+ 2016 Cursussen Sport en Spel voor senioren 50+ 2016 d e v e r b i n d e n d e f a c t o r VRIJWILLIGERSWERK OUDERENWERK JONGERENWERK WIJKWERK CULTUUR SPORT STEUNPUNT MEDELANDERS ACCOMMODATIEBEHEER MANTELZORGONDERSTEUNING

Nadere informatie

Fietsclub De Kersecorftrappers. Vrije Tafeltennis. Vrije oefening Tai Chi

Fietsclub De Kersecorftrappers. Vrije Tafeltennis. Vrije oefening Tai Chi Fietsclub De Kersecorftrappers Wie wil genieten van de buitenlucht op zijn fiets, komt zeker aan zijn trekken bij de Kersecorftrappers. Iedere week wordt er een fietstocht gemaakt langs rustige en landelijke

Nadere informatie

januari - augustus wekelijkse activiteiten en lessenreeksen Sportdienst i.s.m. het lokaal dienstencentrum De Stille Meers

januari - augustus wekelijkse activiteiten en lessenreeksen Sportdienst i.s.m. het lokaal dienstencentrum De Stille Meers 208 wekelijkse activiteiten en lessenreeksen januari - augustus Sportdienst i.s.m. het lokaal dienstencentrum www.middelkerke.be/nl/vrije-tijd/sport/sportmiddelkerke Sport@Middelkerke geeft een overzicht

Nadere informatie

SPORTEL- BROCHURE. Sportaanbod voor ouderen

SPORTEL- BROCHURE. Sportaanbod voor ouderen SPORTEL- BROCHURE Sportaanbod voor ouderen 2014-2015 Beste sportelaar Deze sportfolder wordt je aangeboden door de gemeente Brecht en is samengesteld door de Brechtse dienstencentra, de sportdienst en

Nadere informatie

- Waddinxveen - Programma Activiteiten voor senioren

- Waddinxveen - Programma Activiteiten voor senioren - Waddinxveen - Programma 2017 Activiteiten voor senioren De komende zomerperiode organiseert Palet Welzijn extra activiteiten voor senioren vanaf 55 jaar. De activiteiten worden gehouden in het Anne Frank

Nadere informatie

Nieuwsbrief.

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief https://www.budosportarnhem.nl/ Contributie Lange tijd zijn de lesgelden voor onze sporters op hetzelfde niveau gebleven. We komen er echter niet onderuit om toch af en toe de prijzen aan te

Nadere informatie

Beweeg. mee! Bewegingscursussen JANUARI T/M DECEMBER 2015. www.welzijn-rijswijk.nl

Beweeg. mee! Bewegingscursussen JANUARI T/M DECEMBER 2015. www.welzijn-rijswijk.nl Beweeg mee! Bewegingscursussen JANUARI T/M DECEMBER 2015 www.welzijn-rijswijk.nl Geachte lezer In deze brochure bieden wij u een gevarieerd bewegingsprogramma aan. Er wordt op verschillende niveaus gymnastiekles

Nadere informatie

Informatiebrochure FYSIO-FITNESS. bij Fysiotherapie Gestel

Informatiebrochure FYSIO-FITNESS. bij Fysiotherapie Gestel Informatiebrochure FYSIO-FITNESS bij Fysiotherapie Gestel Programma: inleiding intake trainingen evaluatie trainingstijden kosten Inleiding Medische fitness is individueel begeleide, specifiek op het klachtenpatroon

Nadere informatie

Inschrijfformulier Zaltbommel DutchRunners. Adres :. Geboorte datum:... PC + woonplaats :. Tel:...

Inschrijfformulier Zaltbommel DutchRunners. Adres :. Geboorte datum:... PC + woonplaats :. Tel:... Inschrijfformulier Zaltbommel DutchRunners Naam :. M / V Adres :. Geboorte datum:... PC + woonplaats :. Tel:... Wie zijn de Zaltbommel DutchRunners: De Zaltbommel Dutchrunners is een loopgroep die in 2011

Nadere informatie

Beweeg. meer! Bewegingscursussen. Meer Conditie! Meer Spierkracht! Meer Balans! Meer Plezier! JANUARI T/M DECEMBER

Beweeg. meer! Bewegingscursussen. Meer Conditie! Meer Spierkracht! Meer Balans! Meer Plezier! JANUARI T/M DECEMBER Beweeg meer! Meer Conditie! Meer Spierkracht! Meer Balans! Meer Plezier! Bewegingscursussen JANUARI T/M DECEMBER 2018 www.welzijn-rijswijk.nl Geachte lezer In deze brochure treft u een overzicht van de

Nadere informatie

Longaandoeningen. Sportief bewegen met een chronische longaandoening

Longaandoeningen. Sportief bewegen met een chronische longaandoening Longaandoeningen Sportief bewegen met een chronische longaandoening Sportief bewegen met een chronische longaandoening...................................... Bewegen: gezond en nog leuk ook! Regelmatig

Nadere informatie

50 + Zomer Beweegprogramma

50 + Zomer Beweegprogramma 50 + Zomer Beweegprogramma Beweegt u mee? De zomervakantie staat weer voor de deur! Een mooie gelegenheid om in beweging te komen. Beweegt u nog niet of heel weinig? Meld u dan aan voor het 50 + Zomer

Nadere informatie

Vanaf schooljaar 12 13 verandert de organisatie m.b.t. het activiteitenaanbod voor de kinderen.

Vanaf schooljaar 12 13 verandert de organisatie m.b.t. het activiteitenaanbod voor de kinderen. Brede school activiteiten 2012 Blok 4 Voorwoord Beste ouder(s) / verzorger(s), Binnenkort start het 4 e blok van de brede schoolactiviteiten. In dit boekje vindt u alle informatie over de activiteiten

Nadere informatie

De voordelen van hardlopen

De voordelen van hardlopen Hardloop tips De voordelen van hardlopen Zodra het buiten lekker weer wordt zie je overal om je heen mensen in hun hardloopschoenen springen. Op een mooie lenteof zomerdag is het heerlijk om na het werk

Nadere informatie

BEWEEGAANBOD HILVERSUMSE MEENT. 60 seizoen

BEWEEGAANBOD HILVERSUMSE MEENT. 60 seizoen BEWEEGAANBOD HILVERSUMSE MEENT 60 seizoen plus 2017/2018 AQUASOOS IN WARM WATER Een inloopochtend waarin op gezette tijden korte bewegingslessen worden gegeven. U mag gebruik maken van whirlpool en stoombad.

Nadere informatie

Overzicht sportverenigingen

Overzicht sportverenigingen Laagdrempelig sportaanbod Nij Beets en Tijnje Op zoek naar al het sportaanbod in uw dorp? Kijk dan op www.sportinopsterland.nl of neem contact op met: Buurtsportcoach Geerte Kwant 06-57040151 @ g.kwant@sportfryslan.nl

Nadere informatie

SPORT ACTIEF. De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie

SPORT ACTIEF. De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie SPORT ACTIEF NAJAAR 2015 De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie Sporten met Sport Actief onder begeleiding van bekwame

Nadere informatie

Bijlage 3: Onderzoek beweeggedrag bewoners

Bijlage 3: Onderzoek beweeggedrag bewoners Bijlage 3: Onderzoek beweeggedrag bewoners Enquête Deze enquête toetst het beweeggedrag en de beweegwens van de cliënten, oftewel de bewoners, van uw woonzorginstelling. Hieronder vindt u een vragenlijst

Nadere informatie

Dongepark DB Dongen

Dongepark DB Dongen Dongepark 1 5102 DB Dongen 0162-375296 activiteiten@swodongen.nl Welkom bij de winteractiviteiten 2018 De maanden januari en februari blijken voor velen lang te duren. De dagen zijn kort en de avonden

Nadere informatie

Elegance Fitness Femme D Elegance Elegance Squash Elegance Sun LESROOSTER ELEGANCE

Elegance Fitness Femme D Elegance Elegance Squash Elegance Sun LESROOSTER ELEGANCE LESROOSTER ELEGANCE Elegance Health Centre Waalwijk Eerste Zeine 120a 5144 AM Waalwijk T. 0416 363 525 F. 0416 363 592 E. info@elegance-health-centre.nl W. www.elegancewaalwijk.nl Elegance Fitness Femme

Nadere informatie

Diafit. Een test- en trainingsprogramma voor diabetes type 2 patiënten

Diafit. Een test- en trainingsprogramma voor diabetes type 2 patiënten Diafit Een test- en trainingsprogramma voor diabetes type 2 patiënten Inleiding Met u is besproken dat u zich kunt aanmelden voor het test- en trainingsprogramma van het Albert Schweitzer ziekenhuis voor

Nadere informatie

Hoezo Senioren in..beweging?

Hoezo Senioren in..beweging? Hoezo Senioren in..beweging? Lerende Netwerken Hoogeveen 14 maart 2016 Even voorstellen Esther Witte, Beleidsmedewerker Seniorensport Drenthe / (buurt) Sportcoach Senioren Emmen en Noordenveld Eefke Weismann

Nadere informatie

Cursus - en activiteitenoverzicht Samen doen! Doe je ook mee?

Cursus - en activiteitenoverzicht Samen doen! Doe je ook mee? Cursus - en activiteitenoverzicht 2018 2019 Samen doen! Doe je ook mee? VOORWOORD Hierbij vind je het overzicht van de activiteiten en cursussen in 2018 2019. Welzijn De Meierij organiseert activiteiten

Nadere informatie

Sportyf, Wille en Fit Wommels, Scharnegoutum, De Lege Geaën, e.o. Bewegen voor ouderen; gezond, leuk en gezellig.

Sportyf, Wille en Fit Wommels, Scharnegoutum, De Lege Geaën, e.o. Bewegen voor ouderen; gezond, leuk en gezellig. Sportyf, Wille en Fit, Scharnegoutum, De Lege Geaën, e.o. Bewegen voor ouderen; gezond, leuk en gezellig www.sudwestfryslan.nl e.o. 2 Meer bewegen voor ouderen Di. 9.30-10.00 uur (op terras, daarna evt.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden OVERZICHT LESTIJDEN. Lidmaatschap is niet overdraagbaar

Algemene voorwaarden OVERZICHT LESTIJDEN. Lidmaatschap is niet overdraagbaar Algemene voorwaarden 2011 OVERZICHT LESTIJDEN TIJD MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG Lidmaatschap is niet overdraagbaar 0909.00-10.0009.00-10.0009.00-10.00 Geen buiten schoeisel in de zaal Gebruik

Nadere informatie

TRAINING IN DE WINTERPERIODE 2015-2016

TRAINING IN DE WINTERPERIODE 2015-2016 TRAINING IN DE WINTERPERIODE 2015-2016 Inleiding Green Fit is een sportschool waarbij de sporter optimaal naar zijn doel kan werken. Er wordt een grote verscheidenheid aan lessen aangeboden. Met allemaal

Nadere informatie

CURSUSAANBOD 2016 / 2017

CURSUSAANBOD 2016 / 2017 CURSUSAANBOD 2016 / 2017 Uitgave van: Stichting Dorpshuis Het Trefpunt Juni 2016 1 Contactpersonen: Trijntje van Altena-Boes Kerkbuurt 3 tel.: 601690 Margreet van Altena Kerkbuurt 107 tel.: 601911 Geertje

Nadere informatie

OOH Beweegt. Programma 2017/2018. Een fitte werknemer is een blije werknemer

OOH Beweegt. Programma 2017/2018. Een fitte werknemer is een blije werknemer OOH Beweegt Programma 2017/2018 Een fitte werknemer is een blije werknemer VOORAF Binnen OOH vinden we het belangrijk dat de mensen die op onze scholen werken vitaal zijn. Vitaliteit bevat vele aspecten:

Nadere informatie

Beweeg. mee! Bewegingscursussen JANUARI T/M DECEMBER

Beweeg. mee! Bewegingscursussen JANUARI T/M DECEMBER Beweeg mee! Bewegingscursussen JANUARI T/M DECEMBER 0 www.welzijn-rijswijk.nl Geachte lezer, Deze brochure geeft u een overzicht van de bewegingscursussen die door Welzijn Rijswijk in 0 worden aangeboden.

Nadere informatie

Gegevens ouder(s)/verzorgers:

Gegevens ouder(s)/verzorgers: Gegevens ouder(s)/verzorgers: Achternaam: Ouder/verzorger 1 Ouder/verzorger 2 Tevens de contractant Voorletters: m/v* m/v* Voornaam: Geboortedatum: Telefoon thuis: Telefoon werk: Telefoon mobiel: Werkgever:

Nadere informatie

OOH Beweegt. Programma 2016/2017. Een fitte werknemer is een blije werknemer

OOH Beweegt. Programma 2016/2017. Een fitte werknemer is een blije werknemer OOH Beweegt Programma 2016/2017 Een fitte werknemer is een blije werknemer VOORAF We gaan alweer het derde jaar in van ons beweegprogramma voor het personeel van OOH. Waarom eigenlijk dit programma? Het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 Het heeft even geduurd, maar eindelijk. Onze nieuwsbrief is weer uit. Boordevol nieuws (let op; belangrijk nieuws over de lessen) en weetjes (bijv.workshops etc.). Mocht

Nadere informatie

Sportief bewegen met Parkinson. Parkinson

Sportief bewegen met Parkinson. Parkinson Sportief bewegen met Parkinson Parkinson Sportief bewegen met de ziekte van Parkinson...................................... Bewegen: gezond en nog leuk ook! Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed

Nadere informatie

Werkstuk LO Body Combat

Werkstuk LO Body Combat Werkstuk LO Body Combat Werkstuk door een scholier 1348 woorden 10 maart 2004 7,2 40 keer beoordeeld Vak LO Onderwerp- en verenigingskeuze Ik doe mijn werkstuk over Body Combat. Ik heb dit onderwerp gekozen,

Nadere informatie

TRAINING IN DE WINTERPERIODE

TRAINING IN DE WINTERPERIODE TRAINING IN DE WINTERPERIODE 2016-2017 Inleiding Green Fit is een sportschool waarbij de sporter optimaal naar zijn doel kan werken. Er wordt een grote verscheidenheid aan lessen aangeboden. Met allemaal

Nadere informatie

Periode: Voorjaarsvakantie Meivakantie

Periode: Voorjaarsvakantie Meivakantie Periode: Voorjaarsvakantie Meivakantie . Inschrijvingsvoorwaarden NSA De Watermolen Inschrijvingen geschiedt per kind, per activiteit. Bij onvoldoende aanmeldingen voor een cursus heeft de organisatie

Nadere informatie

Nordic Walking. is lekker sportief bezig zijn in de buitenlucht!

Nordic Walking. is lekker sportief bezig zijn in de buitenlucht! Nordic Walking is lekker sportief bezig zijn in de buitenlucht! WAT IS NORDIC WALKING? Nordic Walking is wandelen met speciaal ontwikkelde poles (stokken). Door het lopen met poles worden de gewrichten

Nadere informatie

Aanbod bewegingsprogramma - Sportdorp Burgh-Haamstede

Aanbod bewegingsprogramma - Sportdorp Burgh-Haamstede SPORTopMAAT: Wat houdt SPORTopMAAT in? Jouw persoonlijke SPORTMAAT helpt je op weg naar meer beweging op maat aangepast aan jou! We maken kennis met elkaar en (be-)zoeken diverse sportactiviteiten die

Nadere informatie

SENIOREN FIT. Stichting De Stuw De Stuwdijk 4 7772 XW Hardenberg Tel: 0523-267478. www.destuw.nl

SENIOREN FIT. Stichting De Stuw De Stuwdijk 4 7772 XW Hardenberg Tel: 0523-267478. www.destuw.nl SENIOREN FIT Stichting De Stuw De Stuwdijk 4 7772 XW Hardenberg Tel: 0523-267478 www.destuw.nl Machtiging Hierbij machtig ik De Stuw m.i.v. datum.. De verschuldigde maandelijkse bijdrage van voor mijn

Nadere informatie

Loopgroep René van AVGM in Best

Loopgroep René van AVGM in Best Loopgroep René van AVGM in Best Inhoud Profiel... 1 Regels en afspraken... 3 Adviezen... 4 Contactgegevens... 5 Profiel Dit is een loopgroep met een vrij rustig tempo. De afstanden en trainingsduur zijn

Nadere informatie

KIES VOOR FYSIOTRAINING!

KIES VOOR FYSIOTRAINING! VOLG EEN GRATIS PROEFLES! VEILIG EN VERANTWOORD BEWEGEN? KIES VOOR FYSIOTRAINING! Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op uw gezondheid en welbevinden. Het verbetert uw conditie, geeft u zelfvertrouwen

Nadere informatie

Aanvangsniveau van dit schema is minimaal 5 km (30-40 minuten) achter elkaar kunnen hardlopen!

Aanvangsniveau van dit schema is minimaal 5 km (30-40 minuten) achter elkaar kunnen hardlopen! De Veenlopers Basis trainingsschema 10 km De basis trainingschema s zijn volgens de SouplesseMethode / EMI (Ervaren Mate van Inspanning) opgebouwd. Deze trainingsmethode heeft ten opzichten van andere

Nadere informatie

Waddinxveen Programma Activiteiten voor senioren en mantelzorgers

Waddinxveen Programma Activiteiten voor senioren en mantelzorgers Waddinxveen Programma 2019 Activiteiten voor senioren en mantelzorgers Palet Welzijn organiseert in de wintermaanden extra aactiviteiten voor senioren en mantelzorgers. De activiteiten worden gehouden

Nadere informatie

Revalidatie training voor ex-hartpatiënten Sport- en spelgroepen

Revalidatie training voor ex-hartpatiënten Sport- en spelgroepen Revalidatie training voor ex-hartpatiënten Sport- en spelgroepen Inleiding Zonder enige twijfel kunnen we vaststellen dat een hartinfarct of hartaandoening het ó zo gewone leven erg verandert. Echter u

Nadere informatie

Behandeling afgesloten bij de fysiotherapeut, maar behoefte aan begeleiding bij het bewegen?

Behandeling afgesloten bij de fysiotherapeut, maar behoefte aan begeleiding bij het bewegen? Behandeling afgesloten bij de fysiotherapeut, maar behoefte aan begeleiding bij het bewegen? Altijd al willen beginnen met sporten, maar u weet niet hoe u dit op een verantwoorde wijze kunt doen? MEDISCHE

Nadere informatie

Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij

Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij 2017-2018 26-6-2017 Naam cursus/activiteit Locatie Cursustijd Duur Periode Start Schijndel - beweging + 20% Dru yoga maakt gebruik van toegankelijke,

Nadere informatie

Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij

Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij 2017-2018 4-7-2017 Naam cursus/activiteit Locatie Cursustijd Duur Periode Start Schijndel - beweging + 20% Dru yoga maakt gebruik van toegankelijke,

Nadere informatie

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis.

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis. Algemeen aanleiding In aanloop naar het WK Triathlon, wat van 14-17 september in Rotterdam plaats vindt, organiseren de Gemeente Rotterdam en de Nederlandse Triathlon Bond enkele kleinschalige triathlon-evenementen

Nadere informatie

LESROOSTER TIJD MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG TIJD ZATERDAG ZONDAG Early Bird Yoga ❶ min Core training ❶ Hatha Yoga ❶

LESROOSTER TIJD MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG TIJD ZATERDAG ZONDAG Early Bird Yoga ❶ min Core training ❶ Hatha Yoga ❶ LESROOSTER Hoofdweg 669B 2131 BB Hoofddorp Tel.: 023 5611556 info@sportscompany.nl DIT ROOSTER IS GELDIG VAN: 1 oktober t/m 31 december 2017 Openingstijden Maandag tot vrijdag 07:00-23:00 Zaterdag 08:30-14:30

Nadere informatie

Lessenreeksen. januari augustus. zie pagina 9-10 - 11. Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers. www.middelkerke.

Lessenreeksen. januari augustus. zie pagina 9-10 - 11. Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers. www.middelkerke. januari augustus 014 Lessenreeksen zie pagina 9-10 - 11 v.u. Pierre Ryckewaert, wnd. secretaris promo 8484 Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers www.middelkerke.be/sportkaart elke

Nadere informatie

BRAVO. Activiteitenaanbod Bewegen 55+ Nu ook n activite. bravo@zuidplas.nl www.zuidplas.nl/bravo

BRAVO. Activiteitenaanbod Bewegen 55+ Nu ook n activite. bravo@zuidplas.nl www.zuidplas.nl/bravo BRAVO Nu ook n ite activite e in d avond! Activiteitenaanbod Bewegen 55+ bravo@zuidplas.nl www.zuidplas.nl/bravo BRAVO VOORWOORD Beste inwoner, 2 Al is het nog koud en guur buiten, het weerhoudt ons er

Nadere informatie

Informatie overblijfvoorziening.

Informatie overblijfvoorziening. Informatie overblijfvoorziening. Zeewolde, 24 juni 2014. Geachte ouder(s) / verzorger(s), Indien u gebruik wenst te maken van de overblijfvoorziening van De Richtingwijzer kunt u dit kenbaar maken door

Nadere informatie

Sportintroductie cursus. Cursusaanbod voor groep 3 t/m 8 oktober t/m december 2012

Sportintroductie cursus. Cursusaanbod voor groep 3 t/m 8 oktober t/m december 2012 Sportintroductie cursus Cursusaanbod voor groep 3 t/m 8 oktober t/m december 2012 Sporten is leuk en gezond. Jij doet toch ook mee? Korfbal (veld buiten) I code 1 I 6 t/m 12 jaar Vereniging: KC Terda Dag

Nadere informatie

Start met bewegen. Tips voor gezond bewegen

Start met bewegen. Tips voor gezond bewegen Start met bewegen Tips voor gezond bewegen Start met bewegen Voel je fitter en gezonder Inleiding Starten met meer bewegen is een gezond besluit. Bij bewegen denk je misschien aan intensief sporten zoals

Nadere informatie

22 april Gemeente Dongen

22 april Gemeente Dongen 22 april 2016 Gemeente Dongen Inhoudsopgave Inleiding... 3 Schoolinformatie... 4 Groepen 1-6... 4 Groepen 7-8... 4 Dagindeling vrijdag 22 april... 5 Dagprogramma groepen 1-2... 5 Dagprogramma groepen 3-4...

Nadere informatie

Fietsclub De Kersecorftrappers. Vrije Tafeltennis

Fietsclub De Kersecorftrappers. Vrije Tafeltennis Fietsclub De Kersecorftrappers Wie wil genieten van de buitenlucht op zijn fiets, komt zeker aan zijn trekken bij de Kersecorftrappers. Iedere week wordt er een fietstocht gemaakt langs rustige en landelijke

Nadere informatie

Groepsactiviteiten MBvO - voor mensen vanaf 55 jaar

Groepsactiviteiten MBvO - voor mensen vanaf 55 jaar Groepsactiviteiten MBvO - voor mensen vanaf 55 jaar U wilt regelmatig bewegen om fit te blijven. Servicepaspoort biedt volop mogelijkheden om aan die wens te voldoen. En ondertussen doet u ook nog leuke

Nadere informatie

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen 208 wekelijkse activiteiten en lessenreeksen September - December Sportdienst i.s.m. het lokaal dienstencentrum De Stille Meers www.middelkerke.be/sportkaart Sport@Middelkerke geeft een overzicht van alle

Nadere informatie

- Waddinxveen - Programma Activiteiten voor senioren

- Waddinxveen - Programma Activiteiten voor senioren - Waddinxveen - Programma 2018 Activiteiten voor senioren Palet Welzijn organiseert in de wintermaanden extra activiteiten voor senioren. De activiteiten worden gehouden in het Anne Frank Centrum aan het

Nadere informatie

Sportief bewegen met reumatoïde artritis. Reumatoïde artritis

Sportief bewegen met reumatoïde artritis. Reumatoïde artritis Sportief bewegen met reumatoïde artritis Reumatoïde artritis Sportief bewegen met reumatoïde artritis...................................... Bewegen: gezond en nog leuk ook! Regelmatig bewegen heeft een

Nadere informatie

Golf & Country Club t Kruisselt

Golf & Country Club t Kruisselt BEGIN NU MET GOLFEN en word lid van de gezelligste golfclub in de regio Golf & Country Club t Kruisselt Onze golfclub is het ideale beginpunt voor mensen die met golfen willen starten. Het is altijd gezellig,

Nadere informatie

TRAINING IN DE WINTERPERIODE

TRAINING IN DE WINTERPERIODE TRAINING IN DE WINTERPERIODE 2017-2018 Inleiding Green Fit is een sportschool waarbij de sporter optimaal naar zijn doel kan werken. Er wordt een grote verscheidenheid aan lessen aangeboden. Met allemaal

Nadere informatie

OOH Beweegt. Programma 2018/2019. Een fitte werknemer is een blije werknemer

OOH Beweegt. Programma 2018/2019. Een fitte werknemer is een blije werknemer OOH Beweegt Programma 2018/2019 Een fitte werknemer is een blije werknemer VOORAF Binnen OOH vinden we het belangrijk dat de mensen die op onze scholen werken vitaal zijn. Vitaliteit bevat vele aspecten:

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier mindervalide ruiter. Naam en voorletters: Roepnaam: Adres: Postcode woonplaats: Geboortedatum: E-mail adres: Telefoon :

Aanmeldingsformulier mindervalide ruiter. Naam en voorletters: Roepnaam: Adres: Postcode woonplaats: Geboortedatum: E-mail adres: Telefoon : Gegevens toekomstig ruiter: Naam en voorletters: Roep Adres: Postcode woonplaats: Geboortedatum: Telefoon : Geslacht: Aanmelding betreft: man vrouw Rij-ervaring: ja nee Zo ja, hoelang: waar: jeugd (6-17

Nadere informatie

DOORLOPENDE MACHTIGING SEPA

DOORLOPENDE MACHTIGING SEPA DOORLOPENDE MACHTIGING SEPA Naam Incassant: MHC Bemmel 800 Adres Incassant: Postbus 222 Plaats Incassant: 6680 AE BEMMEL Land Incassant: NEDERLAND Incassant ID: NL13ZZZ401445350000 Door ondertekening van

Nadere informatie

Waarom bewegen belangrijk is bespreken we samen aan de hand van een aantal stellingen waarbij we al direct in beweging komen.

Waarom bewegen belangrijk is bespreken we samen aan de hand van een aantal stellingen waarbij we al direct in beweging komen. GEZONDER Heerhugowaard, 28 mei 2015 Lekker in je Vel Rode draad door: Olga Commandeur Vitaliteitcoach, presentatrice Nederland in beweging Bewegen speelt een rode draad in het leven van Olga: Als (top)atlete,

Nadere informatie

Sportschool Venendaal

Sportschool Venendaal Lente Info 30 april t/m 6 mei IN GOEDE CONDITIE VOOR DE ZOMER: t/m eind mei mogen leden (vanaf 14 jaar) GRATIS kennismaken met AIKIDO - CORE KRAVMAGA JIU JITSU & KICKBOKSEN; stuur een mailtje voor tijden.

Nadere informatie