Brochure Sportkennismaking

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Brochure Sportkennismaking"

Transcriptie

1 Brochure Sportkennismaking Project van 'Samen in beweging' Samen in beweging is een sportproject voor senioren. Het project kent verschillende programma's. Op 7 september 2015 gaat het programma 'Sportkennismaking' weer van start. Met dit programma kunnen senioren ontdekken welke sport/manier van bewegen bij hen past. Waarom meedoen? De helft van de Nederlanders beweegt te weinig. Dat is jammer. Bewegen is leuk én gezond! Mensen die voldoende bewegen hebben minder kans op hart- en vaatziekten, botontkalking, overgewicht, suikerziekte en een hoge bloeddruk. Samen in beweging is meer dan alleen bewegen. Na afloop wordt vaak met elkaar even nagepraat en een kop koffie gedronken. Ook erg gezellig dus! Doe mee en ervaar hoe leuk en gezond het is om samen te bewegen!

2 Voorwoord In maart 2014 is het project 'Samen in beweging' gestart. Dit project laat de deelnemers ervaren wat het effect van bewegen en sporten is op hun gezondheid. Verschillende projecten Het project Samen in beweging richt zich op mensen met chronische zorg waaronder bijvoorbeeld diabetes. Er zijn drie groepen te onderscheiden: 1. Startgroep: deelnemers via huisartsenpraktijk, programma: beweegactiviteiten en voedingsadviezen; 2. Vervolggroep: deelnemers startgroep kunnen doorstromen naar deze groep; 3. Projectgroep: dit is het sportkennismakingsproject waar deze brochure over gaat. Waarom Samen in beweging? Het sportbeleid van de gemeente Dongen kent het thema Sporten, bewegen en mee blijven doen. Behalve naar het rijke sportleven in Dongen verwijst dit thema naar de ambitie: iedere Dongenaar kan op een voor hem of haar geschikte manier meedoen en mee blijven doen aan sport en beweging. Vanuit die gedachte is het project Samen in beweging opgezet. Samenwerking Samen in beweging is tot stand gekomen in samenwerking met: huisartsenpraktijk aan de Donge, Stichting Welzijn Ouderen Dongen (SWOD), Sportcentrum De Vennen, de Dongense Sportfederatie en de gemeente Dongen. Wij wensen u veel beweegplezier toe! Algemene informatie In deze brochure vindt u informatie over de opzet van het sportkennismakingsproject en het volledige sportaanbod. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met SWOD: Telefoon: , bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en uur info@swodongen.nl : Dongepark 1, 5102 DB Dongen

3 Opzet Sportkennismakingsproject Wat is het doel? Met het programma sportkennismaking kunt u ontdekken en ervaren welke vorm van sporten/bewegen het beste bij u past. Dit doet u bij bestaande beweeggroepen bij verschillende verenigingen in Dongen. De eventuele overstap naar die vereniging wordt u op die manier gemakkelijker en laagdrempeliger gemaakt. Hoe werkt het? Ieder kennismakingsproject bestaat uit 4 lessen. U volgt de lessen bij bestaande beweeggroepen. U stroomt als het ware in. De lessen worden aangeboden door verschillende verenigingen/organisaties: SWOD, De Vennen, Buitengewoonactief, Atledo, ODS Sportief, DIA, Arendse, Dansvereniging Midden Brabant en Samen in Beweging. Het eerste blok met 4 lessen start in de week 37 vanaf 7 september 2015, het tweede blok van 4 lessen start in de week 40 vanaf 28 september Inschrijven? Achterin deze brochure vindt u het aanmeldformulier. Op dit formulier kunt u aangeven aan welk kennismakingsproject u wilt deelnemen. U kunt aan meerdere projecten deelnemen (mits deze natuurlijk niet op hetzelfde moment in de week gegeven worden). Het volledig ingevulde formulier voor het eerste blok kunt u tot uiterlijk 1 september 2015: opsturen naar SWOD: Postbus 144, 5100 AC Dongen of afgeven op het kantoor van SWOD: Dongepark 1 (in de Volckaert), op werkdagen tussen 9.00 uur en uur. Vergeet niet een kopie te maken voor u zelf! Voor het tweede blok is de uiterlijke inschrijfdatum 21 september Kosten Deelname aan één kennismakingsproject kost 10,-. Hiervoor kunt u deelnemen aan 4 lessen. Op het inschrijfformulier vragen wij naast uw naam, adres e.d. ook enkele gegevens met betrekking tot de éénmalige automatische incasso van het verschuldigde bedrag voor deelname aan de opgegeven kennismakingsproject(en). Verhinderd? Als u voor één van de lessen verhinderd bent, verzoeken wij u z.s.m. contact op te nemen met de contactpersoon van uw activiteit.

4 1a+1b. MBvO: Meer Bewegen voor Ouderen Aanbieder: SWOD Inhoud van de les Meer Bewegen voor Ouderen is een vorm van bewegen waarbij met behulp van spelmateriaal de spieren worden versterkt. De lessen worden gegeven door Nicole Akkermans, een gediplomeerde MBvO-leidster en tevens in bezit van Diploma Sport- en Beweegleidster, Docent valpreventie met In Balans en Beweegkuurinstructeur. Een MBvO-les duurt 45 minuten. Nadien is er tijd voor een kop koffie. Kledingadvies: gemakkelijk zittende kleding (laagjes), goede schoenen, geen slippers. U kunt kiezen of u de lessen op maandag of op donderdag wilt volgen. Maandag 1a uur tot uur Dhr. Maassen Donderdag 1b uur tot uur 't Schouw Dhr. Maassen 't Schouw Min. Goselingstraat4/05 Rembrandtstraat BJ Dongen 5101 DK Dongen Voor meer informatie over deze activiteit kunt u terecht bij Stichting Welzijn Ouderen Dongen:

5 2. Senioren sportief! Aanbieder: SWOD Inhoud van de les De lessen van senioren sportief bestaan uit: warming-up op muziek verbetering van: coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid korfbal badminton cooling down op muziek Het niveau is zeer gevarieerd, waardoor de lessen voor iedereen geschikt zijn. De lessen worden gegeven door Nicole Akkermans, een gediplomeerde MBvO-leidster en tevens in bezit van Diploma Sport- en Beweegleidster, Docent valpreventie met In Balans en Beweegkuurinstructeur. Kledingadvies: sportkleding en sportschoenen (geen zwarte zolen). Dinsdag 9.15 uur tot uur De Salamander De Salamander Belgiëlaan 2 Voor meer informatie over deze activiteit kunt u terecht bij Stichting Welzijn Ouderen Dongen:

6 3.MBvO: Meer Bewegen voor Ouderen Extra Aanbieder: SWOD Inhoud van de les Deze groep is sinds kort opgericht omdat er in Dongen weinig bewegingsaanbod is voor de doelgroep (jong)dementerend en licht verstandelijk beperkt. Het woord Extra staat voor extra aandacht. Het is een kleine groep van max 12 deelnemers. De les wordt door Nicole Akkermans en met hulp van vrijwilligers gegeven. Nicole is gediplomeerde MBvO-leidster en tevens in bezit van Diploma Sport- en Beweegleidster, Docent valpreventie met In Balans en Beweegkuurinstructeur. Na gelang de beperkingen kan er gevraagd worden of er een vrijwilliger bij de deelnemer kan blijven om deze te ondersteunen. Meer Bewegen voor Ouderen is een vorm van bewegen waarbij met behulp van spelmateriaal de spieren worden versterkt. Een MBvO-les duurt 45 minuten. Nadien is er tijd voor een kop koffie. Kledingadvies: gemakkelijk zittende kleding (laagjes), goede schoenen, geen slippers. Maandag uur tot uur Dhr. Maassen Dhr. Maassen Min. Goselingstraat4/ BJ Dongen Voor meer informatie over deze activiteit kunt u terecht bij Stichting Welzijn Ouderen Dongen:

7 4. Country line dansen Aanbieder: SWOD Inhoud van de les Country-Line 50+ in Dongen is een vorm van bewegen op countrymuziek. Dit gebeurt onder leiding van een deskundige danslerares: mw. Van Rooyen. Kledingadvies: gemakkelijk zittende kleding en schoenen, geen slippers. Vrijdag 9.30 uur tot uur 't Schouw 't Schouw Rembrandtstraat DK Dongen Voor meer informatie over deze activiteit kunt u terecht bij Stichting Welzijn Ouderen Dongen:

8 5. Badminton Aanbieder: SWOD Inhoud van de les Heeft u zin om te gaan sporten? Dan is badminton dé sport om bewegen en gezelligheid te combineren. Badminton is geschikt voor mensen uit alle leeftijdscategorieën en voor elk niveau. De lessen worden gegeven door Lia van Sunten, een gediplomeerde MBvO-leidster en tevens in bezit van Diploma Sport- en Beweegleidster, Badmintontrainster Oefenmeester A en Beweegkuurinstructeur. Na het sporten is er tijd voor een kopje koffie in het naast gelegen restaurant. Kledingadvies: sportkleding en sportschoenen, geen zwarte zolen. Donderdag uur tot uur De Salamander De Salamander Belgiëlaan 2 Voor meer informatie over deze activiteit kunt u terecht bij Stichting Welzijn Ouderen Dongen:

9 6. Baantjes zwemmen Aanbieder: De Vennen Inhoud les Banen zwemmen is een leuke en gezonde manier om aan de conditie te werken. Zeker als u geen behoefte heeft om in een vaste groep te sporten, maar liever individueel bezig bent. Het zwembad heeft een afmeting van 15 x 25 meter en heeft een constante temperatuur van 29,5 C. Een heerlijke temperatuur waarin u uitstekend kunt zwemmen. Kledingadvies: badkleding Woensdag 9.00 uur tot uur De Vennen De Vennen Deken Batenburgstraat CR Dongen Voor meer informatie over deze activiteit kunt u bij De Vennen terecht:

10 7. Meer Bewegen voor Ouderen in het water Aanbieder: De Vennen Inhoud les Meer Bewegen voor Ouderen is een les in het water die wordt gegeven in groepsverband. Met deze lessen kunt u in een ontspannen sfeer werken aan uw lenigheid, uithoudingsvermogen en kracht. Ook als u niet kunt zwemmen bent u van harte welkom. De les wordt namelijk gegeven in een bad waar u kunt staan. Kledingadvies: badkleding Dinsdag uur tot uur De Vennen De Vennen Deken Batenburgstraat CR Dongen Voor meer informatie over deze activiteit kunt u bij De Vennen terecht:

11 8. Fitness Aanbieder: De Vennen Inhoud les Fitness is een verzamelterm voor activiteiten die ervoor zorgen dat je in een betere algehele conditie komt. Hieronder valt onder meer de groei van spiermassa, verbetering van het uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatie. Kledingadvies: sportkleding en sportschoenen. Donderdag uur tot uur De Vennen De Vennen Deken Batenburgstraat CR Dongen Voor meer informatie over deze activiteit kunt u bij De Vennen terecht:

12 9. Ouderen in beweging Aanbieder: Atledo Inhoud les Ouderen in beweging is een veelzijdig programma waarmee u uzelf langer fit en vitaal houdt. Het programma bestaat uit: activiteiten in spelvorm spierversterkende oefeningen fietsen op een spinnigbike wandelen oefeningen ten behoeve van de coördinatie Kledingadvies: sportkleding en sportschoenen. Zaterdag 9.30 uur tot uur Atledo Atledo Hertog Janstraat 41 Meer informatie over deze activiteit kunt u opvragen via telefoonnummer

13 10. Sportief wandelen Aanbieder: Atledo Inhoud les Met het programma Sportief wandelen wandelt u in een wat hoger tempo, met een actieve inzet van gebogen armen, een rechte houding en een volledige voetafwikkeling. Sportief wandelen heeft als grootste voordeel dat het (bijna) geen blessures oplevert, en toch redelijk intensief beoefend kan worden. De activiteit vindt buiten plaats. Uit ervaringen onder andere deelnemers weten we dat men hier positiever en vrolijker van wordt. Sportief wandelen kan bijna iedereen. Door de deskundige begeleiding worden lichaamshouding en wandeltechniek verbeterd. Door de getemporiseerde opbouw worden uithoudingsvermogen en conditie verbeterd. Kledingadvies: sportkleding en sportschoenen. Dinsdag 9.30 uur tot uur Atletiekbaan, Atledo Atledo Hertog Janstraat 41 Meer informatie over deze activiteit kunt u opvragen via telefoonnummer

14 11. Sportief ODS: gevarieerd senioren programma Aanbieder: Sportief ODS Inhoud les Heerlijk in de buitenlucht bewegen en tegelijk van de natuur te genieten. Door middel van wandelen en oefeningen blijft uw lichaam fit en gezond. We doen de oefeningen met behulp van natuurlijke obstakels maar ook met attributen zoals ballen, Thera bands, pylonen, etc. Bij Sportief ODS is het fijn om met gelijkgestemden te bewegen in de buitenlucht, waarbij sportiviteit en gezelligheid hand in hand gaan. Kledingadvies: sportkleding/gemakkelijk zittende kleding en sport- of wandelschoenen. Woensdag 9.00 uur tot uur In de bossen van Dongen, ingang De Hespel Verzamelen bij De Duiventoren bij de fietsen. Voor meer informatie over deze activiteit kunt u bij de trainer Toine van Gils terecht:

15 12. Sportief wandelen Aanbieder: Buitengewoonactief Inhoud les Sportief wandelen met Buitengewoonactief doe je buiten. Door buiten te bewegen wordt de hersenactiviteiten gestimuleerd en wordt bijvoorbeeld vitamine D aangemaakt. Bewegen in de buitenlucht geeft u meer energie! Speelse loopvormen worden afgewisseld met lenigheids en coördinatieoefeningen. Ook staat er regelmatig een parcours op het programma. Iedere deelnemer kan op zijn of haar eigen tempo meedoen. Aan deze wandeltrainingen kunnen zeker ook mensen met chronische aandoeningen meedoen. Kledingadvies: sportkleding/gemakkelijk zittende kleding, wandelschoenen. Maandag 9.00 uur tot uur Vertrek vanaf ingang zwembad De Vennen De Vennen Deken Batenburgstraat CR Dongen Voor meer informatie over deze activiteit kunt u bij de trainer Gert Vermeulen terecht:

16 13. Smovey Aanbieder: Buitengewoonactief Inhoud les Smovey zijn twee ringen, die geribbeld zijn en gevuld met kogels. Met deze ringen wordt 60 Mhz opgewekt, wat overeenkomt met het bioritme van een mens. Met deze ringen kun je een hele hoop oefeningen kunt doen, waarmee je je conditie verbetert, spierkracht, maar ook je organen een boost kunt geven. Tijdens het wandelen in de armzwaai, loop je lekker in ritme en dat geeft ook een betere houding; je trekt " automatisch" je navel in en ga je recht op lopen. Kledingadvies: sportkleding/gemakkelijk zittende kleding, wandelschoenen. Donderdag uur tot uur Vertrek vanaf ingang zwembad De Vennen De Vennen Deken Batenburgstraat CR Dongen Voor meer informatie over deze activiteit kunt u bij de trainer Gert Vermeulen terecht:

17 14a + 14b. Samen in beweging Aanbieder: Samen in beweging Inhoud les Het programma is steeds wisselend: wandelen, spelvormen in de gymzaal, fitness, circuit op het buitenterrein van De Vennen of in het trimbos. U moet gewend zijn aan lichte mate van beweging, maar hoeft geen uitermate goede conditie hebben. Kledingadvies: sportkleding en sportschoenen. Dinsdag 14a uur tot uur De Vennen Vrijdag 14b uur tot uur De Vennen Om snel een betere conditie te krijgen is het raadzaam om de lessen op dinsdag en vrijdag te volgen. Indien u hiervoor kiest, moet u op het inschrijfformulier ook aangeven dat u zowel de lessen op dinsdag als op vrijdag gaat volgen. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om 1x per week te gaan. De Vennen Deken Batenburgstraat CR Dongen Voor meer informatie over deze activiteit kunt u bij de trainers Nicole Akkermans (geeft les op dinsdag) of Susan Hoes (geeft les op vrijdag) terecht. U kunt hen bereiken via De Vennen:

18 15a + 15b. Gymastiek Aanbieder: Dia Gym voor senioren: Gymlessen voor senioren met als doel om mensen aan het bewegen te houden. De inhoud van de les is afgestemd op de mogelijkheden en beperkingen van de deelnemers. Er wordt een afwisselende les aangeboden met een warming-up, oefeningen, spelelementen en een cooling down. Dit alles in een ontspannen sfeer. Iedereen kan op zijn eigen niveau mee doen. Er zijn twee verschillende lessen: de seniorengym en de damesgym. Donderdag 9:00-10:00 uur seniorengym Donderdag 10:00-11:00 uur damesgym Kledingadvies: Sportkleding (makkelijk zittende kleding) en sportschoenen. De lessen worden gegeven door Gini Mertens : Donderdag 15a 9.00 uur tot uur Gymzaal de gaasjes Donderdag 15b uur tot uur Gymzaal de gaasjes Sportcomplex De Gaasjes Vaartweg NC Dongen Voor meer informatie over deze activiteit :Marian Mahieu, telefoon:

19 16. Folkloredansen Aanbieder: Folkloredansgroep Dongen Ga mee op wereldreis met internationale muziek. Dansen is gezellig... ontspannend... en ook nog goed voor de conditie. Tevens is het een goede hersentraining en je hebt fijne contacten in de groep. Iedereen kan mee doen, je hebt geen vaste danspartner nodig. Kleding advies: makkelijk zittende kleding en niet te gladde schoenen. dinsdag 9.30 uur tot uur t Schouw t Schouw Rembrandtstraat DK Dongen Contactpersonen Voor verdere informatie over deze activiteit kunt u terecht bij Corrie: of Jeanne of mail naar folkoredansdongen@hotmail.com.

20 17. ZUMBA-GOLD Aanbieder: zumba-gold Inhoud van de les Op een fijne gezellige manier bewegen op Latijns-Amerikaans en internationale muziek. Tijdens de zumba les worden snelle en langzame ritmes gecombineerd die de spieren versterken en de conditie trainen. Verder wordt er een beroep gedaan op geheugen en coördinatie GOLD wil zeggen dat het tempo en de bewegingen zijn aangepast aan de deelnemers voor iedereen goed en makkelijk te volgen. De doelgroep bestaat uit 50 plussers. Kleding advies: makkelijk zittende kleding en niet te gladde schoenen. maandag uur tot uur De Geubel De Geubel Hoofdstraat 4 s- Gravemoer Contactpersonen Corrie mailadres: corrievanhees54@home.nl of Ingrid mailadres: ingridschaafsma@kpnplanet.nl

21 18. Jeu de boules Aanbieder: jdbcdongen Inhoud les: Wij zijn een gezellige en gastvrije vereniging die bijna twee honderd leden telt. Wij nodigen u van harte uit om bij ons te komen meedoen. Bij onze vereniging kan zowel recreatief als op wedstrijdniveau worden gespeeld. We hebben speelmogelijkheden binnen en buiten. Kledingadvies: gemakkelijk zittende kleding Dinsdag uur tot uur (max) Jeu de Boules club Dongen Op deze dag zijn er altijd mensen aanwezig die u iets meer kunnen vertellen over de sport, de vereniging of de activiteiten die onze vereniging u te bieden heeft. U hoeft daarvoor niets mee te nemen, want er zijn altijd boules aanwezig. U kunt 4 middagen meespelen, daarna moet u beslissen of u lid wilt worden. De eventuele inschrijfformulieren kunt u ter plaatse opvragen. Wordt u lid dan dient u wel over eigen boules te beschikken. : Jeu de Boules Club Dongen, Deken Batenburgstraat 2c, 5104 CR Dongen. Contact: Voor meer informatie over deze activiteit kunt u terecht op de website:

22 19. Ballroom en Latindansen Aanbieder: Dansvereniging Midden Brabant Inhoud les Ouderen in beweging door deel te nemen aan stijldansen. Actief bezig zijn op de dansvloer. Deze activiteit combineert sport met gezelligheid. Het programma bestaat uit basislessen van het stijldansen. U kunt dan o.a. denken aan Cha cha cha, de Engelse wals, etc. Dinsdag uur tot uur Zalencentrum de Viersprong Zalencentrum de Viersprong Kanaalstraat 10 te Dongen Voor meer informatie over deze activiteit kunt u bij de secretaris Dick Elings: of via info.dvmb@yahoo.com

23 INSCHRIJFFORMULIER Wilt u deelnemen aan één of meerdere kennismakingsprojecten? Geef u dan op door dit formulier volledig (zie ook achterkant!) in te vullen en uiterlijk dinsdag 1 september 2015 voor het eerste blok. Voor het tweede blok uiterlijk dinsdag 21 september 2015 op te sturen naar; SWOD, Postbus 144, 5100 AC Dongen of af te geven op het kantoor van SWOD: Dongepark 1 (in de Volckaert), op werkdagen van 9.00 tot uur) Vul svp één formulier voor één persoon in. Vergeet niet een kopie te maken voor uw eigen administratie! Naam: : Postcode: Woonplaats: Telefoon: MAILADRES: m/v mobiel REKENING NR.(IBAN)... Eenmalige machtiging sepa Stichting Welzijn Ouderen Dongen Postbus AC Dongen Incassant ID: NL46ZZZ Door ondertekening van dit formulier geeft u toestemming aan: Stichting Welzijn Ouderen Dongen om een éénmalige incasso-opdracht te sturen naar uw bank om een bedrag van uw rekening af te schrijven overeenkomstig de opdracht van Stichting Welzijn Ouderen en uw bank om éénmalig een bedrag van uw rekening af te schrijven overeenkomstig de opdracht van Stichting Welzijn Ouderen Dongen. Als u het niet eens bent met deze afschrijving kunt u deze laten terugboeken. Neem hiervoor binnen 8 weken na afschrijving contact op met uw bank. Vraag uw bank naar de voorwaarden. Plaats Datum.. Handtekening..

24 Overzicht kennismakingslessen september 2015 Zet svp een kruisje in de kolom 'deelname' bij het kennismakingsproject wat u wilt volgen. U kunt ook meerdere projecten kiezen. Het eerste blok: Nr. Kennismakingsproject Dag Tijd Startdatum Einddatum Kosten voor 4 lessen 1b SWOD: Meer Bewegen do u 10 sept. 1 okt. 10,- voor Ouderen 2 SWOD: Senioren Sport di u 8 sept. 29 sept. 10,- 4 SWOD: Country line vr u 11 sept. 2 okt. 10,- Deelname 5 SWOD: Badminton do u 10 sept. 1okt. 10,- 6 De Vennen: Baantjes wo u 9 sept. 30 sept. 10,- zwemmen 7 De Vennen: Meer di u 8 sept. 29 sept. 10,- Bewegen voor Ouderen in het water 3 SWOD: Mbvo Extra ma u 7 sept. 28 sept. 10,- 12 Buitengewoonactief: ma u 7 sept. 28 sept. 10,- Sportief wandelen 10 Adledo: Sportief di u 8 sept. 29 sept 10,- wandelen 15a Dia : seniorengym do u 10 sept. 1okt. 10,- 19 Dansvereniging Midden Brabant: Ballroom en Latindansen di u 8 sept. 29 sept. 10,- Veel sport- en beweegplezier!

25 INSCHRIJFFORMULIER Wilt u deelnemen aan één of meerdere kennismakingsprojecten? Geef u dan op door dit formulier volledig (zie ook achterkant!) in te vullen en uiterlijk dinsdag 1 september 2015 voor het eerste blok. Voor het tweede blok uiterlijk dinsdag 21 september 2015 op te sturen naar; SWOD, Postbus 144, 5100 AC Dongen of af te geven op het kantoor van SWOD: Dongepark 1 (in de Volckaert), op werkdagen van 9.00 tot uur) Vul svp één formulier voor één persoon in. Vergeet niet een kopie te maken voor uw eigen administratie! Naam: : Postcode: Woonplaats: Telefoon: MAILADRES: m/v mobiel REKENING NR.(IBAN)... Eenmalige machtiging sepa Stichting Welzijn Ouderen Dongen Postbus AC Dongen Incassant ID: NL46ZZZ Door ondertekening van dit formulier geeft u toestemming aan: Stichting Welzijn Ouderen Dongen om een éénmalige incasso-opdracht te sturen naar uw bank om een bedrag van uw rekening af te schrijven overeenkomstig de opdracht van Stichting Welzijn Ouderen en uw bank om éénmalig een bedrag van uw rekening af te schrijven overeenkomstig de opdracht van Stichting Welzijn Ouderen Dongen. Als u het niet eens bent met deze afschrijving kunt u deze laten terugboeken. Neem hiervoor binnen 8 weken na afschrijving contact op met uw bank. Vraag uw bank naar de voorwaarden. Plaats Datum.. Handtekening..

26 Overzicht kennismakingslessen september/ oktober 2015 Zet svp een kruisje in de kolom 'deelname' bij het kennismakingsproject wat u wilt volgen. U kunt ook meerdere projecten kiezen. Het tweede blok: Nr. Kennismakingsproject Dag Tijd Startdatum Einddatum Kosten voor 4 lessen 1a SWOD: Meer Bewegen ma u 28 sept. 19 okt. 10,- voor Ouderen 8 De Vennen: Fitness do u 1okt. 22 okt. 10,- 11 Sportief ODS wo u 30 sept. 21 okt. 10,- Deelname 9 Atledo: Ouderen in za u 3okt. 24 okt. 10,- Beweging 13 Buitengewoonactief: do u 1okt. 22 okt. 10,- Smovey 14a Samen in beweging: di u 29 sept. 20 okt. 10,- vervolggroep 14b Samen in beweging: vr u 2okt. 23 okt. 10,- vervolggroep 15b Dia : damesgym do u 1 okt. 22 okt. 10,- 16 Folklore dansen di sept. 20 okt. 10,- 17 Zumba Gold ma sept. 19 okt. 10,- 18 Jeu de boules di sept. 20 okt. 10,- Veel sport- en beweegplezier!

Brochure Sportkennismaking

Brochure Sportkennismaking Brochure Sportkennismaking Project van 'Samen in beweging' Samen in beweging is een sportproject voor senioren. Het project kent verschillende programma's. Vanaf 19 januari 2015 gaat het programma 'Sportkennismaking'

Nadere informatie

Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag Luxwoude en Jonkerslân

Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag Luxwoude en Jonkerslân Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag Luxwoude en Jonkerslân Bewegen voor 60+, gezond en gezellig! Voor 60-plussers is bewegen een noodzaak. Voor samen bewegen en natuurlijk de gezelligheid kunt u elke

Nadere informatie

DOEN!!! Ontmoet & Beweeg

DOEN!!! Ontmoet & Beweeg DOEN!!! 2019 Ontmoet & Beweeg Heeft u altijd al iets sportiefs willen proberen, maar de stap nog niet gezet? Of bent u actief, maar wilt u een keer iets anders uitproberen? Grijp nu de kans: Doen!!! Ontmoeten

Nadere informatie

Meer Bewegen Voor Ouderen

Meer Bewegen Voor Ouderen Kom ook in beweging en houdt uzelf fit Meer Bewegen Voor Ouderen In beweging blijven kan op allerlei manieren. In deze folder vindt u een overzicht van al onze activiteiten op dit gebied. Meer Bewegen

Nadere informatie

Doe met ons mee! In de week tegen eenzaamheid van 27 september t/m 6 oktober

Doe met ons mee! In de week tegen eenzaamheid van 27 september t/m 6 oktober Doe met ons mee! In de week tegen eenzaamheid van 27 september t/m 6 oktober 2018 www.swodongen.nl Kom erbij in de Week tegen Eenzaamheid door SWOD en ketenpartners Meer dan één miljoen Nederlanders voelt

Nadere informatie

Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag, Luxwoude en Jonkerslân

Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag, Luxwoude en Jonkerslân Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag, Luxwoude en Jonkerslân Bewegen voor 60+, gezond en gezellig! Voor 60-plussers is bewegen een noodzaak. Voor samen bewegen en natuurlijk de gezelligheid kunt u

Nadere informatie

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Bezoekadres: Discusworp 4 6225 XP Maastricht T: 043-350 45 00 www.maastrichtsport.nl www.maastrichtsport.nl INFORMATIE

Nadere informatie

Dongepark DB Dongen

Dongepark DB Dongen Dongepark 1 5102 DB Dongen 0162-375296 activiteiten@swodongen.nl Welkom bij de winteractiviteiten 2017 De maanden januari en februari blijken voor velen lang te duren. De dagen zijn kort en de avonden

Nadere informatie

Bewegen in Veldhoven

Bewegen in Veldhoven Bewegen in Veldhoven Dynamic Tennis Tafeltennis Bewegen in het Water Therapeutische Gym Wandelen in variaties Therapeutische Gym Iedere week verantwoorde gymles onder deskundige leiding Blijf bewegen!

Nadere informatie

Sportief bewegen met osteoporose. Osteoporose

Sportief bewegen met osteoporose. Osteoporose Sportief bewegen met osteoporose Osteoporose Sportief bewegen met osteoporose...................................... Bewegen: gezond en nog leuk ook! Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op de

Nadere informatie

DOEN!!! Ontmoet & Beweeg

DOEN!!! Ontmoet & Beweeg DOEN!!! Ontmoet & Beweeg Heeft u altijd al iets sportiefs willen proberen, maar de stap nog niet gezet? Of bent u actief maar wilt u een keer iets anders uitproberen? Grijp nu de kans: Doen!!! Ontmoeten

Nadere informatie

Meer Bewegen voor Ouderen Activiteiten. Ook voor u!

Meer Bewegen voor Ouderen Activiteiten. Ook voor u! Meer Bewegen voor Ouderen Activiteiten Ook voor u! 1 2 Inleiding Bewegen is natuurlijk goed voor lichaam en geest, maar betekent ook gezelligheid en veel sociale contacten. Bewegen is ook goed als je een

Nadere informatie

Inschrijfformulier sportpret 2012-2013

Inschrijfformulier sportpret 2012-2013 Naam vereniging/sportaanbieder:... Contactpersoon: Inschrijfformulier sportpret 2012-2013 Functie binnen de club: Correspondentieadres Postcode en woonplaats:... Telefoon: thuis:.. mobiel:.. E-mail:. p

Nadere informatie

Sport- en beweegaanbod Senioren Gemeente Molenwaard

Sport- en beweegaanbod Senioren Gemeente Molenwaard Sport- en beweegaanbod Senioren Gemeente Molenwaard = Speciaal aanbod voor senioren Bleskensgraaf Present Bewegen voor 60+ Tijdens deze activiteit worden er staand verschillende beweegoefeningen gedaan.

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER ZWEMACTIVITEITEN ZWEMBAD DE BLAUWE GOLF & KALVERDIJKJE 2019 Overeenkomst

INSCHRIJFFORMULIER ZWEMACTIVITEITEN ZWEMBAD DE BLAUWE GOLF & KALVERDIJKJE 2019 Overeenkomst INSCHRIJFFORMULIER ZWEMACTIVITEITEN ZWEMBAD DE BLAUWE GOLF & KALVERDIJKJE 2019 Overeenkomst Persoonlijke gegevens Volledige voornamen en achternaam (van de deelnemer) M / V Roepnaam: Geboortedatum: Adres:

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER ZWEMACTIVITEITEN ZWEMBAD DE BLAUWE GOLF & KALVERDIJKJE 2018 Overeenkomst

INSCHRIJFFORMULIER ZWEMACTIVITEITEN ZWEMBAD DE BLAUWE GOLF & KALVERDIJKJE 2018 Overeenkomst INSCHRIJFFORMULIER ZWEMACTIVITEITEN ZWEMBAD DE BLAUWE GOLF & KALVERDIJKJE 2018 Overeenkomst Persoonlijke gegevens Volledige voornamen en achternaam (van de deelnemer) M / V Roepnaam: Geboortedatum: Adres:

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER ZWEMACTIVITEITEN ZWEMBAD IT GRYN 2018 Overeenkomst

INSCHRIJFFORMULIER ZWEMACTIVITEITEN ZWEMBAD IT GRYN 2018 Overeenkomst INSCHRIJFFORMULIER ZWEMACTIVITEITEN ZWEMBAD IT GRYN 2018 Overeenkomst Persoonlijke gegevens Volledige voornamen en achternaam: M / V Roepnaam: Geboortedatum: Adres: Postcode, Woonplaats: Telefoonnummer:

Nadere informatie

Spel en Bewegen Wat Onder begeleiding gezellig en sportief bewegen voor dames en heren: conditieverbetering, Wandelen Wat Vanuit het Bewegingscentrum

Spel en Bewegen Wat Onder begeleiding gezellig en sportief bewegen voor dames en heren: conditieverbetering, Wandelen Wat Vanuit het Bewegingscentrum Spel en Bewegen Wat Onder begeleiding gezellig en sportief bewegen voor dames en heren: conditieverbetering, spierversteviging en oefeningen op muziek. Wanneer Maandag 10.15-11.15 uur Spel en Sport Wat

Nadere informatie

Bewegen voor Senioren

Bewegen voor Senioren Bewegen voor Senioren Cursusinformatie ContourdeTwern actief in Heusden ContourdeTwern is actief in de gemeente Heusden op vele terreinen binnen het gemeentelijk welzijnsbeleid. Uitgangspunt in het werk

Nadere informatie

DOORLOPENDE MACHTIGING SEPA

DOORLOPENDE MACHTIGING SEPA DOORLOPENDE MACHTIGING SEPA Naam Incassant: MHC Bemmel 800 Adres Incassant: Postbus 222 Plaats Incassant: 6680 AE BEMMEL Land Incassant: NEDERLAND Incassant ID: NL13ZZZ401445350000 Door ondertekening van

Nadere informatie

Nationale Sportweek 18 t/m 25 april 2015

Nationale Sportweek 18 t/m 25 april 2015 Programmaboekje Nationale Sportweek 18 t/m 25 april 2015 Dongen Beweegt in Nationale Sportweek van 18 t/m 25 april! Van 18 t/m 25 april 2015 staat Dongen in het teken van sport en bewegen. In deze week

Nadere informatie

WORKSHOPS. (met uitzondering van de zeillessen en de zwemlessen). Buitenschoolse opvang op een unieke locatie

WORKSHOPS. (met uitzondering van de zeillessen en de zwemlessen). Buitenschoolse opvang op een unieke locatie WORKSHOPS Beste ouders, lieve kids van BSO Kids & Go, De workshops Voetbal en Streetdance zijn alweer afgelopen. Het was ontzettend leuk, leerzaam en sportief! We waren voornemens de voetbalworkshops voort

Nadere informatie

Z Vragen over sport- en beweegdeelname

Z Vragen over sport- en beweegdeelname 1 Z-219117 Met deze vragenlijst willen wij de huidige sportdeelname en interesses voor nieuw sport- en beweegaanbod onder inwoners van 65 jaar en ouder in Wieringerwerf, Middenmeer, Slootdorp en Kreileroord

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier mindervalide ruiter. Naam en voorletters: Roepnaam: Adres: Postcode woonplaats: Geboortedatum: E-mail adres: Telefoon :

Aanmeldingsformulier mindervalide ruiter. Naam en voorletters: Roepnaam: Adres: Postcode woonplaats: Geboortedatum: E-mail adres: Telefoon : Gegevens toekomstig ruiter: Naam en voorletters: Roep Adres: Postcode woonplaats: Geboortedatum: Telefoon : Geslacht: Aanmelding betreft: man vrouw Rij-ervaring: ja nee Zo ja, hoelang: waar: jeugd (6-17

Nadere informatie

Gezonde make-over voor kantine Cambreur College

Gezonde make-over voor kantine Cambreur College In de nieuwsbrief Dongen Beweegt! vindt u informatie en achtergronden over sport en bewegen in de gemeente Dongen. De nieuwsbrief verschijnt 8 tot 10 keer per jaar. Gezonde make-over voor kantine Cambreur

Nadere informatie

Senioren Sportgids. Amsterdam-Zuid

Senioren Sportgids. Amsterdam-Zuid Senioren Sportgids Amsterdam-Zuid Inhoudsopgave De Pijp--------------------------------------------------------------------- 1. Aerobic 55+ 6 2. Badminton 7 3. Bewegen op muziek 8 4. Buikdansen 9 5. Chi

Nadere informatie

Loopgroep René van AVGM in Best

Loopgroep René van AVGM in Best Loopgroep René van AVGM in Best Inhoud Profiel... 1 Regels en afspraken... 3 Adviezen... 4 Contactgegevens... 5 Profiel Dit is een loopgroep met een vrij rustig tempo. De afstanden en trainingsduur zijn

Nadere informatie

CURSUSAANBOD 2018 / 2019

CURSUSAANBOD 2018 / 2019 CURSUSAANBOD 2018 / 2019 Uitgave van: Stichting Dorpshuis Het Trefpunt Juli 2018 Contactpersonen: Geertje Boes-Schouten Zeilstraat 32 tel.: 601898 Heleen Boes Akkerstraat 27 cursussen@trefpuntmarken.nl

Nadere informatie

Sportyf, Wille en Fit Wommels, Scharnegoutum, De Lege Geaën, e.o. Bewegen voor ouderen; gezond, leuk en gezellig.

Sportyf, Wille en Fit Wommels, Scharnegoutum, De Lege Geaën, e.o. Bewegen voor ouderen; gezond, leuk en gezellig. Sportyf, Wille en Fit, Scharnegoutum, De Lege Geaën, e.o. Bewegen voor ouderen; gezond, leuk en gezellig www.sudwestfryslan.nl e.o. 2 Meer bewegen voor ouderen Di. 9.30-10.00 uur (op terras, daarna evt.

Nadere informatie

Vanaf schooljaar 12 13 verandert de organisatie m.b.t. het activiteitenaanbod voor de kinderen.

Vanaf schooljaar 12 13 verandert de organisatie m.b.t. het activiteitenaanbod voor de kinderen. Brede school activiteiten 2012 Blok 4 Voorwoord Beste ouder(s) / verzorger(s), Binnenkort start het 4 e blok van de brede schoolactiviteiten. In dit boekje vindt u alle informatie over de activiteiten

Nadere informatie

Informatie en inschrijfset Sponsorzwemmen 2015. Lionsclub Ypenveen

Informatie en inschrijfset Sponsorzwemmen 2015. Lionsclub Ypenveen Informatie en inschrijfset Sponsorzwemmen 2015 Lionsclub Ypenveen - brief aan de ouders - aanmeldformulier - informatie voor de sponsor - eenmalige machtiging Aan de kinderen en ouders/verzorgers van De

Nadere informatie

www.maastrichtsport.nl (ON)BEPERKT SPORTIEF SPORTAANBOD VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING

www.maastrichtsport.nl (ON)BEPERKT SPORTIEF SPORTAANBOD VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING www.maastrichtsport.nl (ON)BEPERKT SPORTIEF SPORTAANBOD VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING (ON)BEPERKT SPORTIEF SPORTAANBOD VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING Maastricht Sport heeft op sportgebied enorm veel te

Nadere informatie

Voorbeeld machtiging. 20 december 2011

Voorbeeld machtiging. 20 december 2011 Voorbeeld machtiging 20 december 2011 Eenmalige machtiging SEPA Euro-Incasso S PA incassant incassant :. Door ondertekening van dit formulier geeft u toestemming aan om een eenmalige incasso-opdracht

Nadere informatie

SPORT ACTIEF. De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie

SPORT ACTIEF. De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie SPORT ACTIEF NAJAAR 2015 De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie Sporten met Sport Actief onder begeleiding van bekwame

Nadere informatie

Revalidatie training voor ex-hartpatiënten Sport- en spelgroepen

Revalidatie training voor ex-hartpatiënten Sport- en spelgroepen Revalidatie training voor ex-hartpatiënten Sport- en spelgroepen Inleiding Zonder enige twijfel kunnen we vaststellen dat een hartinfarct of hartaandoening het ó zo gewone leven erg verandert. Echter u

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER (s.v.p. invullen in blokletters)

AANMELDINGSFORMULIER (s.v.p. invullen in blokletters) PERSOONSGEGEVENS AANMELDINGSFORMULIER ACHTERNAAM : M/V VOORNAMEN VOLUIT : ROEPNAAM : STRAAT EN HUISNUMMER : POSTCODE EN WOONPLAATS : TELEFOONNUMMER (VAST) : TELEFOONNUMMER (MOBIEL) : E-MAILADRES : GEBOORTEDATUM

Nadere informatie

Christelijke Korfbal Club KINDERDIJK

Christelijke Korfbal Club KINDERDIJK Christelijke Korfbal Club KINDERDIJK Opgericht 6 juni 1953 Sportcomplex MOLENZICHT Gr. v Prinstererstraat, Alblasserdam 078-6915988 Website: www.ckc-kinderdijk.nl Via dit schrijven willen wij je graag

Nadere informatie

- Waddinxveen - Programma Activiteiten voor senioren

- Waddinxveen - Programma Activiteiten voor senioren - Waddinxveen - Programma 2017 Activiteiten voor senioren De komende zomerperiode organiseert Palet Welzijn extra activiteiten voor senioren vanaf 55 jaar. De activiteiten worden gehouden in het Anne Frank

Nadere informatie

50+ Sportieve activiteiten voor 50-plussers. Online aanmelden via www.sportservicevianen.nl. Bewegen is bewezen goed voor u! Bewegen verbetert uw:

50+ Sportieve activiteiten voor 50-plussers. Online aanmelden via www.sportservicevianen.nl. Bewegen is bewezen goed voor u! Bewegen verbetert uw: Sportieve activiteiten voor 50-plussers 50+ Vianen beweegt 2016 Om een gezonde en actieve leefstijl te promoten, organiseert Sportservice Vianen met de gemeente Vianen Beweegt. Vijftigplussers kunnen vrijblijvend

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014 Opgaveformulier Alle gegevens invullen en inleveren bij Marjan Bouwman of de juf of meester. Of zoals aangegeven via de mail. U krijgt bericht als uw kind geplaatst is. Ja, ik geef mijn kind op voor deze

Nadere informatie

55 + Beweegwijzer Gemeente De Marne

55 + Beweegwijzer Gemeente De Marne 55 + Beweegwijzer Gemeente De Marne Beweegt u mee? Bewegen is leuk én gezond! Samen actief bezig zijn is in de eerste plaats gezellig. Door elkaar te ontmoeten weet je van elkaar wat er speelt. Met name

Nadere informatie

CSPE GL 2014. bijlage 1. opdracht 1. verzorging - uiterlijke verzorging - zorg en welzijn-breed. PG-5016-b-14-1-b1 1 / 5 lees verder

CSPE GL 2014. bijlage 1. opdracht 1. verzorging - uiterlijke verzorging - zorg en welzijn-breed. PG-5016-b-14-1-b1 1 / 5 lees verder CSPE GL 2014 verzorging - uiterlijke verzorging - zorg en welzijn-breed bijlage 1 opdracht 1 PG-5016-b-14-1-b1 1 / 5 lees verder Sportcentrum Sports4All is een sportieve, sfeervolle plek om mensen te ontmoeten,

Nadere informatie

Sportintroductie cursus. Cursusaanbod voor groep 3 t/m 8 oktober t/m december 2012

Sportintroductie cursus. Cursusaanbod voor groep 3 t/m 8 oktober t/m december 2012 Sportintroductie cursus Cursusaanbod voor groep 3 t/m 8 oktober t/m december 2012 Sporten is leuk en gezond. Jij doet toch ook mee? Korfbal (veld buiten) I code 1 I 6 t/m 12 jaar Vereniging: KC Terda Dag

Nadere informatie

Nordic Walking. is lekker sportief bezig zijn in de buitenlucht!

Nordic Walking. is lekker sportief bezig zijn in de buitenlucht! Nordic Walking is lekker sportief bezig zijn in de buitenlucht! WAT IS NORDIC WALKING? Nordic Walking is wandelen met speciaal ontwikkelde poles (stokken). Door het lopen met poles worden de gewrichten

Nadere informatie

Informatie overblijfvoorziening.

Informatie overblijfvoorziening. Informatie overblijfvoorziening. Zeewolde, 24 juni 2014. Geachte ouder(s) / verzorger(s), Indien u gebruik wenst te maken van de overblijfvoorziening van De Richtingwijzer kunt u dit kenbaar maken door

Nadere informatie

Contactpersoon Alie de Rover (078) 6161478. Wanneer Dinsdag 10.00 12.00 uur. Woensdag 09.30 10.00 uur

Contactpersoon Alie de Rover (078) 6161478. Wanneer Dinsdag 10.00 12.00 uur. Woensdag 09.30 10.00 uur Inhoudsopgave Inleiding... 1 55+ sport - mevrouw de Rover...3 linedancing -... 3 stijldansen -... 3 trimmen (stoelgym) -... 3 kegelen -... 3 sjoelen -... 3 Nordic walking en sportief wandelen - A.V. Passaat...

Nadere informatie

Activiteiten in centrum voor Wonen & Zorg De Bloemschevaert

Activiteiten in centrum voor Wonen & Zorg De Bloemschevaert Activiteiten in centrum voor Wonen & Zorg De Bloemschevaert Inleiding Van harte welkom in De Bloemschevaert. In dit boekje vindt u een overzicht van al onze activiteiten. Bij elke activiteit staat kort

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 1509 GE Zaandam 075-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ziet u informatie over de Brede school activiteiten van

Nadere informatie

Start to Move door Leo Neuteboom

Start to Move door Leo Neuteboom Start to Move door Leo Neuteboom 7 november 2015 Waarom start to Move? Ik wil dat iedereen verantwoord kan ( leren ) bewegen. Tijdens een bostraining zag ik adspirant sporters ouderwets de vergane trimbaan

Nadere informatie

Gegevens ouder(s)/verzorgers:

Gegevens ouder(s)/verzorgers: Gegevens ouder(s)/verzorgers: Achternaam: Ouder/verzorger 1 Ouder/verzorger 2 Tevens de contractant Voorletters: m/v* m/v* Voornaam: Geboortedatum: Telefoon thuis: Telefoon werk: Telefoon mobiel: Werkgever:

Nadere informatie

SPROOKJES. THEATER Met otto, elle of izzi! SPORT EN SPEL KNUTSELEN. Dit is een voorbeeld boekje van een GROEN recreatiewerk programma.

SPROOKJES. THEATER Met otto, elle of izzi! SPORT EN SPEL KNUTSELEN. Dit is een voorbeeld boekje van een GROEN recreatiewerk programma. Met otto, elle of izzi!... Camping Vossenberg Centrumweg 17 8162 PT Epe Tel: 0578-613800 info@campingvossenberg.nl www.campingvossenberg.nl SPORT EN SPEL SPROOKJES Iedere dag (m.u.v. zaterdag) leuke sporten

Nadere informatie

SENIOREN FIT. Stichting De Stuw De Stuwdijk 4 7772 XW Hardenberg Tel: 0523-267478. www.destuw.nl

SENIOREN FIT. Stichting De Stuw De Stuwdijk 4 7772 XW Hardenberg Tel: 0523-267478. www.destuw.nl SENIOREN FIT Stichting De Stuw De Stuwdijk 4 7772 XW Hardenberg Tel: 0523-267478 www.destuw.nl Machtiging Hierbij machtig ik De Stuw m.i.v. datum.. De verschuldigde maandelijkse bijdrage van voor mijn

Nadere informatie

PROCEDURE NATIONALE SPORTWEEK 2011

PROCEDURE NATIONALE SPORTWEEK 2011 TEL: 010-258 87 87 PROCEDURE NATIONALE SPORTWEEK 2011 Van zaterdag 16 april tot en met vrijdag 22 april staat Nederland in het teken van de Nationale Sportweek. In Capelle aan den IJssel bieden verschillende

Nadere informatie

Sportief bewegen met epilepsie. Epilepsie

Sportief bewegen met epilepsie. Epilepsie Sportief bewegen met epilepsie Epilepsie Sportief bewegen met epilepsie...................................... Bewegen: gezond en nog leuk ook! Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op de gezondheid

Nadere informatie

FW - B-003/vivium 02/2014 Vormgeving: Zeezicht.com

FW - B-003/vivium 02/2014 Vormgeving: Zeezicht.com Stichting Vrienden van Hogewey Heemraadweg 1 1382 GV Weesp tel: (0294) 210 500 e-mail: hogewey@vivium.nl www.vivium.nl/vriendenhogewey Rekeningnummer (IBAN): NL37 RABO 0343 1354 34 FW - B-003/vivium 02/2014

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten die plaatsvinden in de Hudsonhof 1

Wekelijkse activiteiten die plaatsvinden in de Hudsonhof 1 Wekelijkse activiteiten die plaatsvinden in de Hudsonhof 1 Maandag 10.00 tot 12.00 uur dienstverlenende inloop Maandag 13.00 tot 14.00 uur Nederlandse conversatie les Dinsdag 14.00 tot 15.00 uur Chi Kung

Nadere informatie

50 + Zomer Beweegprogramma

50 + Zomer Beweegprogramma 50 + Zomer Beweegprogramma Beweegt u mee? De zomervakantie staat weer voor de deur! Een mooie gelegenheid om in beweging te komen. Beweegt u nog niet of heel weinig? Meld u dan aan voor het 50 + Zomer

Nadere informatie

SPORTEL- BROCHURE. Sportaanbod voor ouderen

SPORTEL- BROCHURE. Sportaanbod voor ouderen SPORTEL- BROCHURE Sportaanbod voor ouderen 2014-2015 Beste sportelaar Deze sportfolder wordt je aangeboden door de gemeente Brecht en is samengesteld door de Brechtse dienstencentra, de sportdienst en

Nadere informatie

Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers. www.middelkerke.be/sportkaart

Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers. www.middelkerke.be/sportkaart 2013 Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers www.middelkerke.be/sportkaart de beurtenkaart geldig blijft tot deze opgebruikt is. elke deelnemer verzekerd is tegen lichamelijke ongevallen.

Nadere informatie

Longaandoeningen. Sportief bewegen met een chronische longaandoening

Longaandoeningen. Sportief bewegen met een chronische longaandoening Longaandoeningen Sportief bewegen met een chronische longaandoening Sportief bewegen met een chronische longaandoening...................................... Bewegen: gezond en nog leuk ook! Regelmatig

Nadere informatie

Beweeg. mee! Bewegingscursussen JANUARI T/M DECEMBER 2015. www.welzijn-rijswijk.nl

Beweeg. mee! Bewegingscursussen JANUARI T/M DECEMBER 2015. www.welzijn-rijswijk.nl Beweeg mee! Bewegingscursussen JANUARI T/M DECEMBER 2015 www.welzijn-rijswijk.nl Geachte lezer In deze brochure bieden wij u een gevarieerd bewegingsprogramma aan. Er wordt op verschillende niveaus gymnastiekles

Nadere informatie

Sportief bewegen met reumatoïde artritis. Reumatoïde artritis

Sportief bewegen met reumatoïde artritis. Reumatoïde artritis Sportief bewegen met reumatoïde artritis Reumatoïde artritis Sportief bewegen met reumatoïde artritis...................................... Bewegen: gezond en nog leuk ook! Regelmatig bewegen heeft een

Nadere informatie

Overzicht sportverenigingen

Overzicht sportverenigingen Laagdrempelig sportaanbod Nij Beets en Tijnje Op zoek naar al het sportaanbod in uw dorp? Kijk dan op www.sportinopsterland.nl of neem contact op met: Buurtsportcoach Geerte Kwant 06-57040151 @ g.kwant@sportfryslan.nl

Nadere informatie

Dongepark DB Dongen

Dongepark DB Dongen Dongepark 1 5102 DB Dongen 0162-375296 activiteiten@swodongen.nl Welkom bij de winteractiviteiten 2018 De maanden januari en februari blijken voor velen lang te duren. De dagen zijn kort en de avonden

Nadere informatie

Bijlage 3: Onderzoek beweeggedrag bewoners

Bijlage 3: Onderzoek beweeggedrag bewoners Bijlage 3: Onderzoek beweeggedrag bewoners Enquête Deze enquête toetst het beweeggedrag en de beweegwens van de cliënten, oftewel de bewoners, van uw woonzorginstelling. Hieronder vindt u een vragenlijst

Nadere informatie

Sportschool Venendaal. Lente Info. 29 april t/m 5 mei 2013

Sportschool Venendaal. Lente Info. 29 april t/m 5 mei 2013 Lente Info 29 april t/m 5 mei 2013 IN GOEDE CONDITIE VOOR DE ZOMER: AQUA & SLANK FIT CURSUS QUICK FIT CURSUS HATHA YOGA SPINNING AQUA-ROBICS FITNESS ZONNEBANK MASSAGE BODY SHAPE VOOR VROUWEN HEREN CONDITIE

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER EN MACHTIGING V.A.S. ARASHI 2015-2016 (1/2)

INSCHRIJVINGSFORMULIER EN MACHTIGING V.A.S. ARASHI 2015-2016 (1/2) INSCHRIJVINGSFORMULIER EN MACHTIGING V.A.S. ARASHI 2015-2016 (1/2) Lees de voorwaarden op de informatiebrief van dit formulier goed door! Er wordt via een e-mail bevestigd dat het formulier verwerkt is.

Nadere informatie

BEWEEGACTIVITEITEN fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing

BEWEEGACTIVITEITEN fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing Fysiotherapie Maarn-Maarsbergen BEWEEGACTIVITEITEN fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing www.fysiotherapiemaarn.nl praktijk@solcon.nl

Nadere informatie

KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER BIJ INLEVERING VAN DIT FORMULIER, ÉÉN PASFOTO BIJVOEGEN!!! Datum: Handtekening: Doorlopende machtiging

KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER BIJ INLEVERING VAN DIT FORMULIER, ÉÉN PASFOTO BIJVOEGEN!!! Datum: Handtekening: Doorlopende machtiging KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER Voor jeugdleden tot 18 jaar dient één van de ouders/verzorgers mede te ondertekenen. Lidnummer: Naam: Voorna(a)m(en): Tussenvoegsel: Straat: Huisnummer: Postcode:

Nadere informatie

Medische Trainings Therapie

Medische Trainings Therapie Medische Trainings Therapie Medische Trainings Therapie Medische Trainings Therapie (MTT) is een vorm van training, waarbij u met specifieke oefeningen en/of oefenapparatuur op een verantwoorde wijze werkt

Nadere informatie

Cursusaanbod 2014-2015

Cursusaanbod 2014-2015 Cursusaanbod 2014-2015 Cursus Engels voor op reis Voor wie? Voor iedereen die graag basiskennis wil opdoen van de Engelse taal. Werkwijze: In de lessen wordt aandacht besteed aan het spreken en de grammatica

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015

Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015 Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015 Wij zijn blij dat wij je als nieuw lid mogen begroeten en hopen dat je je snel thuis zult voelen binnen onze vereniging. Hierbij willen wij je wat informatie

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier leden Sportvereniging Mulier Witmarsum

Aanmeldingsformulier leden Sportvereniging Mulier Witmarsum Aanmeldingsformulier leden Sportvereniging Mulier Witmarsum Instructie voor het invullen van dit aanmeldingsformulier: Graag dit document in zijn geheel invullen. Vervolgens kunt u dit ingevulde en getekende

Nadere informatie

- Waddinxveen - Programma 2015. Activiteiten voor senioren

- Waddinxveen - Programma 2015. Activiteiten voor senioren - Waddinxveen - Programma 2015 Activiteiten voor senioren De komende zomerperiode organiseert Palet Welzijn extra activiteiten voor senioren vanaf 55 jaar. De activiteiten worden gehouden in het Anne Frank

Nadere informatie

Fietsclub De Kersecorftrappers. Vrije Tafeltennis. Vrije oefening Tai Chi

Fietsclub De Kersecorftrappers. Vrije Tafeltennis. Vrije oefening Tai Chi Fietsclub De Kersecorftrappers Wie wil genieten van de buitenlucht op zijn fiets, komt zeker aan zijn trekken bij de Kersecorftrappers. Iedere week wordt er een fietstocht gemaakt langs rustige en landelijke

Nadere informatie

TRAINING IN DE WINTERPERIODE 2015-2016

TRAINING IN DE WINTERPERIODE 2015-2016 TRAINING IN DE WINTERPERIODE 2015-2016 Inleiding Green Fit is een sportschool waarbij de sporter optimaal naar zijn doel kan werken. Er wordt een grote verscheidenheid aan lessen aangeboden. Met allemaal

Nadere informatie

Endorfine = gelukshormoon, bewegen (be)loont altijd, na afloop heb je altijd een goed gevoel.

Endorfine = gelukshormoon, bewegen (be)loont altijd, na afloop heb je altijd een goed gevoel. Als je maar gezond blijft 29 november 2011 Bewegen door: Olga Commandeur Vitaliteitcoach, presentatrice Nederland in beweging Rode draad Bewegen speelt een rode draad in het leven van Olga: Als (top)atlete,

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2012

Informatie tweede clubperiode 2012 Informatie tweede clubperiode 2012 De eerste clubperiode van 2012 zit er alweer op. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van Bureau Vrije Tijd voor het tweede half jaar van 2012! De clubperiode loopt deze

Nadere informatie

Beweeg. meer! Bewegingscursussen. Meer Conditie! Meer Spierkracht! Meer Balans! Meer Plezier! JANUARI T/M DECEMBER

Beweeg. meer! Bewegingscursussen. Meer Conditie! Meer Spierkracht! Meer Balans! Meer Plezier! JANUARI T/M DECEMBER Beweeg meer! Meer Conditie! Meer Spierkracht! Meer Balans! Meer Plezier! Bewegingscursussen JANUARI T/M DECEMBER 2018 www.welzijn-rijswijk.nl Geachte lezer In deze brochure treft u een overzicht van de

Nadere informatie

Cursussen Sport en Spel voor senioren 50+ 2016

Cursussen Sport en Spel voor senioren 50+ 2016 Cursussen Sport en Spel voor senioren 50+ 2016 d e v e r b i n d e n d e f a c t o r VRIJWILLIGERSWERK OUDERENWERK JONGERENWERK WIJKWERK CULTUUR SPORT STEUNPUNT MEDELANDERS ACCOMMODATIEBEHEER MANTELZORGONDERSTEUNING

Nadere informatie

Nieuwsbrief.

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief https://www.budosportarnhem.nl/ Contributie Lange tijd zijn de lesgelden voor onze sporters op hetzelfde niveau gebleven. We komen er echter niet onderuit om toch af en toe de prijzen aan te

Nadere informatie

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Welzijn Ouderen Thuisadministratie Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Zorgt u voor een naaste

Nadere informatie

Nog geen lid? Word lid!

Nog geen lid? Word lid! Word ANBO-lid! Nog geen lid? Word lid! ANBO: voor huidige en toekomstige senioren. WORD NU ANBO-LID EN PROFITEER OOK! www.anbo.nl/anbolidworden Lid zijn loont! Fikse korting op uw zorgpremie Hulp bij belastingaangifte

Nadere informatie

- Waddinxveen - Programma 2016. Activiteiten voor senioren

- Waddinxveen - Programma 2016. Activiteiten voor senioren - Waddinxveen - Programma 2016 Activiteiten voor senioren De komende zomerperiode organiseert Palet Welzijn extra activiteiten voor senioren vanaf 55 jaar. De activiteiten worden gehouden in het Anne Frank

Nadere informatie

CURSUSAANBOD 2016 / 2017

CURSUSAANBOD 2016 / 2017 CURSUSAANBOD 2016 / 2017 Uitgave van: Stichting Dorpshuis Het Trefpunt Juni 2016 1 Contactpersonen: Trijntje van Altena-Boes Kerkbuurt 3 tel.: 601690 Margreet van Altena Kerkbuurt 107 tel.: 601911 Geertje

Nadere informatie

Aanmeldformulier V.V.C. Best

Aanmeldformulier V.V.C. Best Aanmeldformulier V.V.C. Best Let op: dit aanmeldformulier bestaat uit zes pagina s Toelichting Lees deze informatie eerst volledig en goed door! Teams Onze vereniging telt momenteel ongeveer 250 leden.

Nadere informatie

WandelTrainersDag 9 april Ronde 2 nr. 22 Nordic voor de actieve wandelaar Leo Neuteboom

WandelTrainersDag 9 april Ronde 2 nr. 22 Nordic voor de actieve wandelaar Leo Neuteboom WandelTrainersDag 9 april Ronde 2 nr. 22 Nordic voor de actieve wandelaar Leo Neuteboom Waarom deze workshop? Beste ( sportief- ) wandelaar: omdat ik vind dat Nordic Walking in een verkeerd daglicht is

Nadere informatie

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus kindvriendelijkgoor@gmail.com www.kindvriendelijkgoor.nl kindvriendelijkgoor.facebook.com mei/juni 2015 Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus Is er weer jullie leukste week van het jaar het kinderkamp!!!

Nadere informatie

Bewegen... gewoon doen!

Bewegen... gewoon doen! Openingstijden Prijslijst 2019/2020 Maandag 8.00-12.00 & 15.30-21.00 u. Dinsdag 8.00-12.00 & 15.30-21.00 u. Woensdag 8.00-12.00 & 15.30-21.00 u. Donderdag 8.00-12.00 & 15.30-21.00 u. Vrijdag 8.00-12.00

Nadere informatie

Cursus - en activiteitenoverzicht Samen doen! Doe je ook mee?

Cursus - en activiteitenoverzicht Samen doen! Doe je ook mee? Cursus - en activiteitenoverzicht 2018 2019 Samen doen! Doe je ook mee? VOORWOORD Hierbij vind je het overzicht van de activiteiten en cursussen in 2018 2019. Welzijn De Meierij organiseert activiteiten

Nadere informatie

Doorlopende machtiging SEPA

Doorlopende machtiging SEPA Doorlopende machtiging SEPA Naam AAC 1899 Gymnastiek Adres mr JM de Kempenaersingel 56 PC woonplaats 6836 MH ARNHEM Incassant ID NL33ZZZ091009060000 Kenmerk machtiging Contributie Door ondertekening van

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier leden Sportvereniging Mulier Witmarsum

Aanmeldingsformulier leden Sportvereniging Mulier Witmarsum Aanmeldingsformulier leden Sportvereniging Mulier Witmarsum Gegevens nieuw lid Aanmeldingsdatum: Achternaam: Voorletters: Roepnaam: Man/vrouw: Straatnaam en huisnummer: Postcode: Woonplaats: Telefoon:

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 159 GE Zaandam 75-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ziet u informatie over de Brede school activiteiten van

Nadere informatie

CBS Nije-Kroost 14 november 2013 www.cbsnijekroost.nl

CBS Nije-Kroost 14 november 2013 www.cbsnijekroost.nl CBS Nije-Kroost 14 november 2013 www.cbsnijekroost.nl Nieuwe leerlingen In groep 1/2 a: Xander Mandema, Frederique van Elten In groep 1/2 b: Joas Bijkerk In groep 1/2 c: Marieke Schipper Welkom op Nije-Kroost!

Nadere informatie

Programmaboekje

Programmaboekje Programmaboekje 2012-2013 Samenwerking van de scholen: Saenparel, Over de Brug (locatie In 't Veld), Willibrord en Buiten Schoolse Opvang Flindr. Voorwoord Voor jullie ligt het activiteiten programmaboekje

Nadere informatie

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen 2016 wekelijkse activiteiten en lessenreeksen i.s.m. het lokaal dienstencentrum www.middelkerke.be/sportkaart Vragen over Sport@Middelkerke? Sport@Middelkerke geeft een overzicht van alle sportactiviteiten

Nadere informatie

Vakantie activiteiten Trainingen & Workshops

Vakantie activiteiten Trainingen & Workshops Vakantie activiteiten Trainingen & Workshops Oktober, November en December 2012 De herfstvakantie staat al bijna weer voor de deur! De Kettingkas biedt tijdens deze periode weer leuke en spannende vakantieactiviteiten

Nadere informatie

Sportkaart Zelhem INFORMATIE

Sportkaart Zelhem INFORMATIE Sportkaart Zelhem INFORMATIE INTRODUCTIE KLEURPLAAT Beste ouders, verzorgers en kinderen van t Loo, Naar het idee van korfbalvereniging S.E.V Zelhem gaan we in Zelhem starten met een Sportkaart. Door deze

Nadere informatie

SENIOREN FIT. Stichting De Stuw De Stuwdijk XW Hardenberg Tel:

SENIOREN FIT. Stichting De Stuw De Stuwdijk XW Hardenberg Tel: SENIOREN FIT Stichting De Stuw De Stuwdijk 4 7772 XW Hardenberg Tel: 0523-267478 www.destuw.nl Machtiging Hierbij machtig ik De Stuw m.i.v. datum.. De verschuldigde maandelijkse bijdrage van voor mijn

Nadere informatie