Picnic handleiding voor beginners

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Picnic handleiding voor beginners"

Transcriptie

1 Picnic handleiding voor beginners Introductie Picnic is een webapplicatie waarmee je databasetoepassingen kunt maken, wijzigen en gebruiken in je webbrowser. Je hoeft daarvoor alleen maar formulieren te ontwerpen en aan elkaar te koppelen. De toepassingen die je maakt kun je eenvoudig delen met andere gebruikers. Wat je ook nodig hebt, relatiebeheer, voorraadbeheer, klachtenregistratie, urenregistratie of een projectadministratie, bedenk het en je kunt het bouwen in Picnic. In deze handleiding voor beginners gaan we stap-voor-stap een eenvoudig relatiebeheersysteem (/) bouwen. Zo leer je gaandeweg de basisprincipes van Picnic kennen. Daarna kun je zelf nieuwe Picnictoepassingen bouwen en onderhouden. Mis je iets in deze handleiding of kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op via ( We helpen je graag op weg. Inhoudsopgave Stap 1: Inloggen Stap 2: De toepassing aanmaken Stap 3: Het formulier Organisaties ontwerpen Stap 4: Het formulier Contactpersonen ontwerpen Stap 5: De formulieren koppelen Stap 6: Lijstweergaven aanmaken Stap 7: Je toepassing met anderen delen Stap 1: Inloggen Als je al bent ingelogd op Picnic, dan kun je deze stap overslaan. 1. Typ het volgende adres in de adresbalk van je browser: ( 2. Je krijgt het inlogscherm van Picnic te zien. Voer daar het adres in dat je hebt gebruikt voor je aanmelding bij Picnic en geef je wachtwoord op. 3. Je komt nu terecht op jouw persoonlijke Picnic-schakelbord.

2 Stap 2: De toepassing aanmaken 1. Om de toepassing voor relatiebeheer aan te maken, klik je op de knop Nieuwe toepassing op je schakelbord. 2. Er verschijnt een leeg toepassingspictogram op je schakelbord met daaronder een invoerveld met de tekst Nieuwe Applicatie. Vervang die tekst door Relatiebeheer en toets Enter. 3. De toepassing is nu aangemaakt. Je schakelbord ziet er nu als volgt uit:

3 TIP Wijzig de toepassingsnaam door op de huidige naam te klikken en een andere naam in te voeren. TIP Wijzig het toepassingspictogram door een andere afbeelding op het huidige toepassingspictogram te slepen. Stap 3: Het formulier Organisaties ontwerpen In deze handleiding bouwen we een eenvoudig relatiebeheersysteem waarmee organisaties en contactpersonen kunnen worden beheerd. We gaan allereerst het formulier voor het beheren van organisatiegegevens ontwerpen. 1. Klik eenmaal met de linkermuisknop op de toepassing Relatiebeheer om deze te openen. 2. Omdat de toepassing nog geen formulieren bevat, toont Picnic automatisch het scherm om formulieren aan de toepassing toe te voegen. Klik op Nieuw formulier. 3. Er wordt een leeg formulier-ontwerp geopend. 4. Klik op het woord Canvas1, vervang die tekst door Organisatie en toets Enter.

4 5. Boven het canvas staat de zogenaamde toolbox (gereedschapsset) met invoerelementen die je in je formulier-ontwerp kunt opnemen. 6. Sleep een element van het type invoerveld uit de toolbox naar de gewenste positie op het canvas. 7. Selecteer het zojuist op het canvas gesleepte invoerveld. Het eigenschappenvenster voor het invoerveld wordt nu getoond. 8. Geef het invoerveld de veldnaam Zoekcode en maak invoer in het veld verplicht door het vinkje Vereist aan te vinken. 9. Sleep een element van het type Bijschrift uit de toolbox op je canvas en positioneer het als label voor het zojuist aangemaakte invoerveld Zoekcode.

5 10. Selecteer het zojuist geplaatste Bijschrift-element en typ in het veld teksteigenschap Zoekcode. 11. Herhaal de stappen 7 tot en met 10 voor de velden: Naam, Adres, Postcode, Plaats, Telefoon, E- mailadres en Opmerkingen. Het ontwerp van je formulier zou er dan ongeveer als volgt uit moeten zien: 12. Klik op het hangsloticoontje rechtsboven in het hoofdmenu van de toepassing. Geef het formulier de naam Organisaties en klik op Opslaan.

6 13. Picnic heeft nu je formulier opgeslagen, een menu-optie Organisaties aan het hoofdmenu van je toepassing toegevoegd en alvast een lijstweergave voor je aangemaakt op basis van je formulierontwerp. Klik op de knop Nieuwe toevoegen boven de lijstweergave om enkele organisaties in te voeren. Stap 4: Het formulier Contactpersonen ontwerpen 1. Klik op het hangsloticoontje rechtsboven in het hoofdmenu om de toepassing in ontwerpmodus te zetten.

7 2. In het hoofdmenu verschijnt een icoontje met een plusteken. Klik daarop om het scherm Formulier toevoegen te openen. 3. Klik op de link Nieuw formulier. 4. Er opent zich een leeg formulier-ontwerp.

8 5. Klik op Canvas1, wijzig de naam van het tabblad in Contactpersoon en toets Enter. 6. Sleep invoerelementen uit de toolbox op het canvas om een formulier te ontwerpen dat er ongeveer als volgt uitziet: 7. Als je klaar bent met het ontwerpen van het formulier Contactpersonen, klik dan op het hangsloticoontje rechtsboven in het hoofdmenu van de toepassing. Geef het formulier de naam Contactpersonen en klik op Opslaan. 8. Picnic heeft nu je formulier opgeslagen, een menu-optie Contactpersonen aan het hoofdmenu van je toepassing toegevoegd en alvast een lijstweergave voor je aangemaakt op basis van je formulierontwerp. Klik op de knop Nieuwe toevoegen boven de lijstweergave om enkele contactpersonen in te voeren.

9 Stap 5: De formulieren koppelen Je hebt nu een eenvoudige toepassing voor relatiebeheer aangemaakt waarin je gegevens van organisaties en contactpersonen kunt beheren. Nu gaan we een koppeling leggen tussen organisaties en contactpersonen, zodat je de contactpersonen per organisatie kunt invoeren en raadplegen. 1. Klik op de menu-optie Organisaties in het hoofdmenu van de toepassing. 2. Open het organisatieformulier door te klikken op een organisatie in de lijst. 3. Klik op het hangsloticoontje rechtsboven in het hoofdmenu om het formulier in de ontwerpmodus te zetten.

10 4. Het formulier wordt nu in ontwerpmodus gezet. Naast het tabblad Organisaties verschijnt een icoontje met daarop een plusteken. Klik daarop. 5. Het scherm Koppel een bestaand formulier verschijnt. Klik op het formulier Contactpersonen. 6. Er wordt een tabblad Contactpersonen toegevoegd aan het formulier-ontwerp.

11 7. Klik op het hangsloticoontje rechtsboven in het hoofdmenu en kies voor Opslaan. Het formulier wordt daarna weer in de invoermodus gezet.. 8. Klik op het zojuist aangemaakte tabblad Contactpersonen, klik op Nieuwe toevoegen en voer een nieuwe contactpersoon in. Je zult zien dat de contactpersoon automatisch wordt gekoppeld aan de organisatie van waaruit je deze hebt aangemaakt. Het is natuurlijk ook wel handig om te kunnen zien bij welke organisatie een contactpersoon hoort als je de detailkaart van een contactpersoon opvraagt. We gaan daarvoor een keuzelijst toevoegen op het formulier contactpersoon. Ga daarvoor als volgt te werk: 1. Klik op de menu-optie Contactpersonen in het hoofdmenu van de toepassing.

12 2. Open het contactpersonenformulier door te klikken op een contactpersoon in de lijst. 3. Klik op het hangsloticoontje rechtsboven in het hoofdmenu om het formulier in de ontwerpmodus te zetten. 4. Het formulier wordt nu in ontwerpmodus gezet. Sleep een keuzelijst uit de toolbox op het formulier.

13 5. Selecteer de keuzelijst die je zojuist op het formulier hebt geplaatst. De eigenschappen van de keuzelijst worden nu getoond. 6. Geef de keuzelijst de veldnaam Organisatie. 7. Selecteer bij Baseren op de optie Formulier. 8. Kies bij de Formulier het formulier Organisaties. 9. Kies bij Zichtbare waarde het veld Zoekcode. 10. Klik op het hangsloticoontje rechtsboven in het hoofdmenu en kies voor Opslaan. 11. Het formulier staat nu weer in invoermodus. De zojuist toegevoegde keuzelijst toont bij welke organisatie de contactpersoon hoort. Je kunt een contactpersoon koppelen aan een andere organisatie door een andere organisatie in de keuzelijst te kiezen.

14 Stap 6: Lijstweergaven aanmaken Het is in Picnic heel eenvoudig om lijstweergaven te maken die alleen records laten zien die aan bepaalde criteria voldoen. Om dat te illustreren, gaan we een lijstweergave aanmaken die alleen alle organisaties in een bepaalde plaats, in dit geval Nijverdal, laat zien. 1. Klik op de menu-optie Organisaties in het hoofdmenu van de toepassing. 2. Klik op het hangsloticoontje rechtsboven in het hoofdmenu. 3. Er verschijnt een icoontje met daarop een plusteken naast de al bestaande lijstweergave. Klik daarop.

15 4. Er wordt nu een nieuw tabblad aangemaakt met de titel Kopie van Organisaties. 5. Vervang die titel door Alle organisaties in Nijverdal en toets Enter. 6. Klik op de link Filters in de lijst en voeg een filter toe waarmee alleen alle organisaties waarvan de plaats gelijk is aan Nijverdal worden getoond.

16 7. Klik op het hangsloticoontje rechtsboven in het hoofdmenu van de toepassing. 8. Je hebt nu een lijstweergave aangemaakt die altijd alleen alle organisaties in de plaats Nijverdal toont. TIP Je kunt de kolomvolgorde van lijstweergaven aanpassen door kolommen te verslepen. TIP Je kunt kolommen toevoegen of verwijderen uit de lijstweergave en de lijst sorteren op één of meerdere kolommen via de link "Kolommen rechtsboven de lijst. Stap 7: Je toepassing met anderen delen Om je toepassing met anderen te delen ga je als volgt te werk: 1. Ga terug naar je schakelbord door op de thuisknop te klikken. 2. Beweeg met de muis over de toepassing die je met anderen wilt delen. Er verschijnen dan een drietal extra knoppen met opties voor de toepassing. Klik op de knop Toepassing delen (de knop met daarop silhouet van een persoon). 3. Voeg in het scherm dat vervolgens verschijnt de adressen toe van personen met wie je in de applicatie wilt samenwerken en klik op Verstuur. De genodigden ontvangen automatisch een uitnodiging zodat ze gebruik kunnen gaan maken van jouw toepassing.

17 TIP Genodigden kunnen jou toepassing alleen gebruiken; ze kunnen het ontwerp van jouw toepassing niet aanpassen. Maxys Software B.V., Rudolf Dieselstraat 31, 7442 DR Nijverdal. (

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Kaart

Handleiding Site to Edit Module Kaart THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Kaart Aanvulling

Nadere informatie

Systeemontwikkeling, Hoofdstuk 5, Formulieren maken in MS Access 2010

Systeemontwikkeling, Hoofdstuk 5, Formulieren maken in MS Access 2010 5 Formulieren maken in MS Access Nu de tabellen zijn aangemaakt kunnen we de formulieren gaan maken waarmee de gebruiker informatie toevoegt of onttrekt aan het informatiesysteem, de gebruikersmenu s.

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software Handleiding Zarafa Webapp The Best Open Source Email & Collaboration Software Door: Campai BV Tel. : 079-3637050 Tel. Support: 079-3637051 Gemaakt op: 22-03- 2013 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Settings (instellingen)...

Nadere informatie

XITEFORCE. Formulier generator.

XITEFORCE. Formulier generator. XITEFORCE Formulier generator www.nexxite.nl 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op Xiteforce... 4 3. Onderdeel: Nieuwsbrieven... 5 3.1. Formulier maken... 5 3.2. Formulier velden toevoegen...

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Documenten

Handleiding Site to Edit Module Documenten THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Documenten

Nadere informatie

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten Alles telt handleiding * baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. baopass* voor leerkrachten 1 Alles telt handleiding Inhoud Inleiding 3 Opstarten 3 Groepen 4 Leerling aanpassen 5 Leerling

Nadere informatie

Handleiding Basecamp

Handleiding Basecamp Handleiding Basecamp PlusPort b.v. PlusPort 2013 Pagina 1 van 24 1 Inhoudsopgave. 1 Inhoudsopgave.... 2 2 Wat is Basecamp?... 3 3 Aan de slag met Basecamp... 4 3.1 Inloggen... 4 4 Projects... 6 4.1 Projectoverzicht...

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school December 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Central Station Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Versie: november 2010 Inhoudsopgave Inleiding... 3 H1. Cliëntdossier... 4 H1.1 Zoeken naar een cliëntdossier... 4 H1.2. Aanmaken van een nieuw

Nadere informatie

Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s. http://anbi.federatiecultuur.nl

Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s. http://anbi.federatiecultuur.nl Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s http://anbi.federatiecultuur.nl 1 Inhoud Introductie... 3 Registreren... 4 Organisatie toevoegen... 6 Organisatie wijzigen... 8 Wachtwoord

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Deze download is gekoppeld aan het Handboek Social media voor sportverenigingen. Meer informatie over dit handboek: http://www.clubbereik.nl/handboek. In

Nadere informatie

Gebruikers en groepen

Gebruikers en groepen Gebruikers en groepen Deze handleiding beschrijft de functionaliteit gebruikers en groepen. U vindt deze functionaliteit in het SchoolWapps dashboard onder de menuoptie Algemeen. Met de module gebruikers

Nadere informatie

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor Formulieren In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor de Functioneel beheerder. Ter verduidelijking zijn op relevante onderdelen eveneens schermvoorbeelden

Nadere informatie

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS Versie 2.0 Amsterdam, 16 maart 2009 2 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Het CMS opstarten en afsluiten 5 1.2 De preview website bekijken 5 1.3

Nadere informatie

Handleiding voor Leden

Handleiding voor Leden Handleiding voor Leden Wedstrijdverslagen maken op www.lvvtornado.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het toevoegen van wedstrijdverslagen en foto s op www.lvvtornado.nl Het doel

Nadere informatie

HANDLEIDING TEAMPAGINA S MIJNCLUB.NU

HANDLEIDING TEAMPAGINA S MIJNCLUB.NU HANDLEIDING TEAMPAGINA S MIJNCLUB.NU INHOUD INLEIDING... 2 De account... 2 Inloggen... 2 GEBRUIKERS MENU... 3 MIJN TEAM... 4 Bewerk team... 4 Spelers... 6 Wedstrijden... 7 Gespeelde wedstrijden... 8 Nog

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost Stappenkaart Partijenpost Met deze stappenkaart maakt u in drie stappen een orderformulier voor uw Partijenpost aan: 1. Nieuwe partij voormelden 2.

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie

Weebly. Inhoud. Vormingplus Limburg, L. Frederix

Weebly. Inhoud. Vormingplus Limburg, L. Frederix Weebly Inhoud 1 Starten met Weebly... 3 1.1 Aanmelden / Inloggen... 3 1.2 Website aanmaken... 3 1.2.1 Eerste website... 3 1.2.2 Tweede website... 5 2 : basis... 6 2.1 Elementen op een pagina... 6 2.1.1

Nadere informatie

Versie 1.0. Gebruikershandleiding MND-applicatie

Versie 1.0. Gebruikershandleiding MND-applicatie Gebruikershandleiding MND-applicatie Wijzigingsbeheer Versie Datum Omschrijving Auteur(s) 0.1 5-3-2014 Initiële versie J. van Luijk 0.2 7-3-2014 Feedback EZ verwerkt J. van Luijk 0.3 11-3-2014 Feedback

Nadere informatie

Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder

Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder Voorbereiding Excel versies eerder dan versie 2007: 2. Ga naar de menu-optie Extra - Macro s - Beveiliging. 3. Kies voor Beveiligingsniveau Gemiddeld. 4. Sluit Excel

Nadere informatie

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm:

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Log in met je e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gekregen.

Nadere informatie

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs Beste schoolverantwoordelijke Hartelijk dank voor je medewerking aan het pilootproject eboekentas.

Nadere informatie

Handleiding KampInfo op hit.scouting.nl. voor HIT Plaatsen

Handleiding KampInfo op hit.scouting.nl. voor HIT Plaatsen voor HIT Plaatsen Inleiding Dit document beschrijft heel kort de kampregistratie taken voor een HIT Plaats. Er zijn drie hoofdtaken: het wijzigen HIT Plaats gegevens; het toevoegen, wijzigen en verwijderen

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Groep aanmaken en beheren

Groep aanmaken en beheren Groep aanmaken en beheren versie December 2014 Om verhalen, foto s e.d. te kunnen toevoegen moet u eerst een groep hebben aangemaakt of van één groep de rechten hebben binnen die groep inhoud te plaatsen.

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

We gaan een relatie toevoegen en bespreken alle velden die daarbij van toepassing zijn. De relaties zijn zichtbaar in uw rechter scherm.

We gaan een relatie toevoegen en bespreken alle velden die daarbij van toepassing zijn. De relaties zijn zichtbaar in uw rechter scherm. Relatie toevoegen Toepassingen binnen het relatiebestand 1. Relatie toevoegen 2. Relatie wijzigen 3. Relatie dupliceren 4. Relatie verwijderen 5. Relatiegroep bij relatie 6. Afdelingen 7. Contactpersonen

Nadere informatie

Handleiding. Gemeentelijk DVS beheerder

Handleiding. Gemeentelijk DVS beheerder Handleiding Gemeentelijk DVS beheerder Versie 1 oktober 2007 Deze handleiding heeft 28 pagina s Versie 1.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Introductie 3 1.2 Gebruik van de handleiding 3 2 Installatie certificaat

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Dichtbij voor begeleiders

Handleiding Digitaal Dichtbij voor begeleiders Handleiding Digitaal Dichtbij voor begeleiders Mei 2014 Inhoudsopgave 1. Waar vind ik Digitaal Dichtbij? 03 2. Inloggen en starten 04 3. Mijn account 06 4. Digitaal Dichtbij: een overzicht 07 5. Het platform:

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 Pagina 1 van 27 Inhoud Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 1. Beheerpagina... 3 2. Invoeren of aanpassen van gegevens op de website... 4 2.1 Inloggen... 4 2.2 Help... 4 3. Hoofdmenu... 5 4.

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Praktijk Access 2010, H2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2

INSTRUCT Samenvatting Praktijk Access 2010, H2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2 Sorteren en filteren in een tabel Sorteren kun je met de knoppen (Oplopend) en (Aflopend). Hiermee zet je records in alfabetische of numerieke volgorde. Er wordt gesorteerd op

Nadere informatie

Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME

Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME Inloggen schoolstart.online. Via de website http://schoolstart.online is het voor leerkrachten mogelijk om in te loggen op de start.me omgeving van de eigen school.

Nadere informatie

Activiteiten & Evenementen

Activiteiten & Evenementen v.1.12 Verenigingenweb Handleiding Activiteiten & Evenementen Hoe te gebruiken met voorbeelden Inhoud Activiteiten...3 Voorbeeld 1: Activiteit zonder inschrijving...3... 3 Voorbeeld 2: Activiteit met besloten

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

Inhoud. Instructie Taken uitvoeren in het Supplier Portal. Handleiding Vendorlink

Inhoud. Instructie Taken uitvoeren in het Supplier Portal. Handleiding Vendorlink Handleiding Vendorlink Inhoud Quick reference card: Inloggen op het Supplier Portal... 2 Stap 1: Een wachtwoord instellen... 3 Stap 2: Inloggen op het Supplier Portal... 5 Quick reference card:... 6 Stap

Nadere informatie

Stappenplan Draaiboek maken

Stappenplan Draaiboek maken WAT IS ONLINE DRAAIBOEK? Met de online draaiboek tool kun je zelf een draaiboek samenstellen. Lijsten met taken opstellen, taken verdelen en medewerkers uitnodigen. EEN ACCOUNT AANMAKEN 1. Ga naar www.onlinedraaiboek.nl.

Nadere informatie

Instructie RFM modules

Instructie RFM modules Instructie RFM module Introductie RFM staat voor Registratie Flow Module. De RFM module vormt de basis voor een aantal nieuwe modules binnen equse Indicate: - Calamiteiten - Klachten - Kindermishandeling

Nadere informatie

Route Een programma bestaat uit verschillende routes (deelparcoursen). Elke route heeft een eigen instelling voor

Route Een programma bestaat uit verschillende routes (deelparcoursen). Elke route heeft een eigen instelling voor Trainingen Via de functieknop Trainingen creëer en bewerk je routes en trainingen van de verschillende trainingstypes: Catalyst, Video, GPS Rides en Virtual Reality. Nieuwe training Hier stel je een nieuwe

Nadere informatie

Rapportages instellen

Rapportages instellen Versie 2.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over de ingestelde widgets (grafische weergaven) een rapportage te ontvangen en versturen in PDF of Excel. In deze handleiding komen alle opties,

Nadere informatie

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht:

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Handleiding Blogger In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Het aanmaken van een weblog Het typen van een blogbericht De privacy van jouw weblog Het instellen van RSS Het aanmaken

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Outlook 2007

Gebruikershandleiding Outlook 2007 ROC van Twente - Servicedesk-ICT Gebruikershandleiding Outlook 2007 Versie 1.2 1 1. INTRODUCTIE... 3 1.1 INLOGGEN IN DE OUTLOOK 2007 CLIËNT... 3 1.2 UITLEG OVER DE OUTLOOK NAVIGATIE KNOPPEN... 3 1.3 UITLEG

Nadere informatie

Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be

Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be Hoe log ik in Van start gaan Beginnen met het aanmaken van je prijslijst Hoe voeg ik een kader met titel toe Hoe voeg ik lijnen tekst toe aan een kader Kiezen

Nadere informatie

(Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken

(Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken Ledenadministratie, overzichten en selecties (Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken Vanuit Scipio Online bent u met de Rapportage editor in staat om elk overzicht, formulier of elke brief volledig

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Aanmaken bedrijfsverzamelgebouw... 3 5. Aanmaken

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Handleiding LOGO-digitaal

Handleiding LOGO-digitaal Handleiding LOGO-digitaal Inhoud Woord vooraf 3 Stappenplan 4 Stap 1: Inloggen 4 Stap 2: Account selecteren 4 Stap 3: Gegevens wijzigen 4 Stap 4: Collega s toevoegen 5 Stap 5: Leerlingen toevoegen 5 Stap

Nadere informatie

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs Beste schoolverantwoordelijke Hartelijk dank voor je medewerking aan het pilootproject

Nadere informatie

Handleiding voor organisaties

Handleiding voor organisaties Handleiding voor organisaties Inleiding Handleiding voor organisaties Met deze handleiding kunt u als organisatie inzicht krijgen in wat er allemaal mogelijk is binnen soket. Enkele voorbeelden als vestigingen

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365

Korte handleiding O365=Office 365 Korte handleiding O365=Office 365 Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook... 4 4. Onedrive... 5 Document uploaden (4c)... 6 Nieuw document (4d)... 6 Document bewerken i. Word Online (4f)...

Nadere informatie

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging Handleiding Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging april 2014 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 3 Hulpmiddelen... 4 Verkort stappenplan... 4 1 Andere gebruikers van FRS uitnodigen tot

Nadere informatie

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties:

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties: HOME Op deze pagina kunt u inloggen op het KledingManagementSysteem (KMS) van Buurman. Bent u uw wachtwoord vergeten? U kunt het via de link klik hier opvragen, het wordt u per e-mail toegezonden. Heeft

Nadere informatie

Central Station Urenregistratie

Central Station Urenregistratie Central Station Urenregistratie Inhoud 1 Inleiding...3 2 Uren boeken in 4 stappen...4 2.1 Stap 1: Urenregistratie starten... 4 2.1.1 Inloggen... 4 2.1.2 Aanmaken nieuw urenformulier (eenmaal per week)...

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: januari 2012. Versie: 1.1.0

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: januari 2012. Versie: 1.1.0 MICROSOFT LIVE @ EDU handleiding Datum: januari 2012 Versie: 1.1.0 1 Wat is Live @ Edu Live @ Edu is een service van Microsoft voor het onderwijs. Hiermee krijgt elke leerling de beschikking over een mailbox

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

1. Klik op de button rechtsboven Extranet en log in met gebruikersnaam en wachtwoord van het hoofdaccount.

1. Klik op de button rechtsboven Extranet en log in met gebruikersnaam en wachtwoord van het hoofdaccount. INSTRUCTIE GEBRUIKERSBEHEER Toevoegen/wijzigen van gebruikersaccounts voor het Extranet van www.europeesche.nl/extranet Versie 1.0 21-10-2015 A. AANMAKEN EXTRA GEBRUIKERS ONDER HET HOOFDACCOUNT Het account

Nadere informatie

Hoe registreer ik mij als gebruiker in het gesloten circuit?

Hoe registreer ik mij als gebruiker in het gesloten circuit? 1 Hoe registreer ik mij als gebruiker in het gesloten circuit? 1. Ik maak een persoonlijke account aan Klik op de afbeelding hierboven. Kies in het volgende venster uw taal en vul uw naam, voornaam en

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0 Handleiding ZKM Online Versie 2.0 Maart 2012 Inhoudsopgave Inloggen 3 Eerste keer dat je inlogt (basisonderdelen) 4 profiel 5 wachtwoord 5 bureau 6 consultants 7 instellingen 8 kleuren 9 licentie 10 ZKM

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Beginners Handleiding Eerste versie Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Inhoudsopgave: Beginnen en inloggen... 3 Site instellingen wijzigen.... 5 Een thema kiezen.... 6 Tekstblokken toevoegen, wijzigen

Nadere informatie

Wij beschermen mensen

Wij beschermen mensen Wij beschermen mensen SafetyTracer handleiding Gebruikers 1. Inleiding 2 2. Inloggen 2 3. Gebruikers aanmaken 3 4. Gebruikers koppelen 5 5. Gebruikers wijzigen 7 6. Gebruikers verwijderen 8 7. Gebruikers

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel uw tablet

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...4 1.1 Ingelogd blijven...5 1.2 Wachtwoord vergeten...6 2 Applicatie keuzescherm...7 2.1 De beheeromgeving openen...8 3

Nadere informatie

Handleiding KampInfo op hit.scouting.nl. voor HIT Kampen

Handleiding KampInfo op hit.scouting.nl. voor HIT Kampen voor HIT Kampen Inleiding Dit document beschrijft heel kort de kampregistratie taken voor een HIT Kamp. Er zijn twee hoofdtaken: het wijzigen van de gegevens van je kampen; akkoord geven. Om dit te doen

Nadere informatie

Korte instructie Intern begeleider Passend Onderwijs Dossier: 1. Ga naar de volgende website:

Korte instructie Intern begeleider Passend Onderwijs Dossier: 1. Ga naar de volgende website: Korte instructie Intern begeleider Passend Onderwijs Dossier: 1. Ga naar de volgende website: http://lelystad.digidoor.nl 2. U komt in het startscherm, klik op het blauwe vak aan linkerkant van het scherm

Nadere informatie

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren OZO Handleiding 2 Voor organisatoren Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als organisator gebruik kunt maken van de functies die u alleen als organisator hebt. Wilt u als organisator voor uzelf

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Inhoud 1. Voorwoord... 2 2. Inloggen op het cliëntportaal... 2 3. Mijn Afspraken... 4 4. Mijn Dossier... 6 5. Mijn Berichten... 8 6. Mijn Gegevens... 10

Nadere informatie

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0 GlobeTrace Lite App Dit is een handleiding voor het gebruik van het GlobeTrace Lite CMS. De GlobeTrace Lite App en het achterliggende systeem is volledig gratis te gebruiken. Mocht u vragen hebben over

Nadere informatie

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER HANDLEIDING REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER BRASS BAND HEIST Versie 1.1 27/08/2015 Inhoud Registreren op de website... 3 Inloggen op de website... 5 Nieuw concert toevoegen... 6 Tonen concertkalender...

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Aanmaken bedrijfsverzamelgebouw... 3 5. Aanmaken

Nadere informatie

Handleiding. imailingtool. Introductie

Handleiding. imailingtool. Introductie Handleiding imailingtool Handleiding...1 imailingtool...1 Introductie...1 2 Aan de slag!...2 2.1 Inloggen...2 2.2 Dashboard / Homepage...2 2.2.1 Uitleg dashboard...3 3 Adressenlijst...0 3.1 Een nieuwe

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: februari 2012. Versie: 1.2.1

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: februari 2012. Versie: 1.2.1 MICROSOFT LIVE @ EDU handleiding Datum: februari 2012 Versie: 1.2.1 1 Wat is Live @ Edu Live @ Edu is een service van Microsoft voor het onderwijs. Hiermee krijgt elke leerling de beschikking over een

Nadere informatie

Met een mailing of massaverzending kunt u een groot aantal documenten verzenden naar gebruikelijke adressen, die in een gegevensbestand staan.

Met een mailing of massaverzending kunt u een groot aantal documenten verzenden naar gebruikelijke adressen, die in een gegevensbestand staan. Een mailing verzorgen Met een mailing of massaverzending kunt u een groot aantal documenten verzenden naar gebruikelijke adressen, die in een gegevensbestand staan. Voor deze techniek zijn twee bestanden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Het kunnen maken van acties is een belangrijk onderdeel binnen CRMcorner. U kunt acties aanmaken via:

Het kunnen maken van acties is een belangrijk onderdeel binnen CRMcorner. U kunt acties aanmaken via: Instructiekaart: Gebruik Acties. Kaartnummer: 08 Versie: 1005 Inleiding: Het kunnen maken van acties is een belangrijk onderdeel binnen CRMcorner. U kunt acties aanmaken via: - De stamkaarten en het icoontje

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie