Module T.P.A. Aanpassen tabaksprijzen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Module T.P.A. Aanpassen tabaksprijzen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3"

Transcriptie

1 Aanpassen tabaksprijzen versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel

2 1 Aanpassen tabaksprijzen Stap 1 0: Stap 2 1: Stap 3 2: Voorbereiding: Administratieve voorraad tabaksartikelen Vastleggen instelling met betrekking tot tabaksartikelen Aanbrengen onderscheid tussen nieuw e en oude tabaksartikelen Stap 4 2a: Aanpassen voorraadstatus Stap 5 3: Stap 6 4: Stap 7 5: Stap 8 6: Invoeren van een tabaksprijsw ijziging Muteren tabaksprijsaanpassing met behulp van de rekenfunctie Afdrukken mutaties Definitief effectueren van de prijsaanpassing in SHOPSYS

3 2 1 Aanpassen tabaksprijzen Met de module Toekomstige prijsaanpassingen heeft u de mogelijkheid in huis om zowel verkoop- als inkoopprijswijzigingen in het artikelenbestand van SHOPSYS, op een door uzelf gewenst moment, in te voeren zodat de werkzaamheden beter over de tijd verdeeld kunnen worden. De module biedt tevens de mogelijkheid om op een comfortabele manier prijswijzigingen door te voeren van tabaksartikelen. Omdat de aanpassing van tabaksprijzen op een aantal punten wezenlijk afwijkt van de aanpassing van "normale prijswijzigingen" richt dit stappenplan zich dan ook speciaal op dit onderdeel van de module. De stappen die u moet uitvoeren om "normale prijswijzigingen" door te voeren, staan beschreven in het stappenplan "Invoeren prijsaanpassingen". Tijdens de installatie van de module wordt automatisch een extra menukeuze aan het pakket toegevoegd waarbinnen de prijsaanpassingen kunnen worden ingevoerd en eventueel gemuteerd. U vindt deze extra menukeuzes onder [Stambestanden] [Artikelen] [Prijsaanpassingen]. Natuurlijk kunt u ook altijd nog gebruik maken van de standaard mogelijkheid om artikelmutaties in te voeren onder [Stambestanden] [Artikelen] [Artikelen] [Muteren]. Als u mutaties invoert op de "standaard manier" terwijl er door u al een toekomstige aanpassing is ingevoerd, dan zal hier door het pakket rekening mee worden gehouden. Bij de tabaksprijsaanpassingen raden wij aan om geen gebruik meer te maken van deze standaard mogelijkheid voor het invoeren van prijswijzigingen. De belangrijkste afwijking tussen de prijsaanpassing van een "normaal artikel" en een tabaksartikel zit hem in het feit dat bij prijswijziging van tabaksartikelen, de oude prijs als het ware nog een poosje doorloopt. Het tabaksartikel wordt dus gedurende een zekere periode nog tegen twee prijzen verkocht. Gewoonlijk wilt u van het betreffende artikel echter maar één voorraad bijhouden, terwijl u in feite dus tijdelijk twee verschillende artikelen -of plu's- met elk een eigen barcode verkoopt. Ook voor dit probleem biedt de module Toekomstige prijsaanpassingen een effectieve oplossing. Het aanmak en en onderhouden van het artik elenbestand zelf staat uitgebreid beschreven in het SHOPSYS stappenplan "Aanmaken van artikelen". Daar dit stappenplan betrekking heeft op een aanvullende module van het pakket SHOPSYS gaan we ervan uit dat er reeds een artikelenbestand aanwezig is en dat de initiële instellingen binnen het pakket SHOPSYS 5 al zijn gedaan. Achter de diverse stappen hebben wij het pad aangegeven dat binnen het menu dient te worden gevolgd om in het scherm te komen waarbinnen de beschreven handelingen dienen te worden verricht. Sommige zaken behoeven slechts eenmalig te worden ingevoerd voordat met het pakket kan worden begonnen. Deze gegevens worden aangeduid als Initieel.

4 3 In dit stappenplan zijn ook handige gebruikerstips opgenomen. Deze handige weetjes kunt u herkennen aan het volgende symbool: Bepaalde zaken waar u even op dient te letten worden gekenmerkt door dit symbool:

5 4 1.1 Stap 0: Voorbereiding: Administratieve voorraad tabaksartikelen In dit stappenplan gaan we ervan uit dat u met een situatie start waarin er al twee tabaksartikelen zijn aangemaakt, maar waarbij er verder nog geen voorraad (inkopen, verkopen, beginvoorraad, telling) op deze artikelen is geboekt. Wanneer dit het geval is kunt u deze voorbereiding verder overslaan en starten met -Stap 1-. Bij de tabaksprijsaanpassingen gaan wij ervan uit dat u twee tabaksartikelen heeft aangemaakt waarvan het ene artikel verkocht wordt tegen de actuele prijs en het andere artikel tegen de oude prijs (het uitlopende tabaksartikel). Er zijn dus feitelijk twee plu's voor hetzelfde artikel, echter met een verschillende verkoopprijs en barcode. Binnen de definitie van de module is het artikel dat op dit moment verkocht wordt tegen de actuele verk oopprijs het primaire artik el. Het uitlopende artik el dat voorheen werd verk ocht tegen de toen geldende prijs noemen we het secundaire artik el. Beide artikelen worden eenmalig aan elkaar gerelateerd. Bij toekomstige prijswijzigingen worden de nieuwe prijzen toegekend aan het (actuele) primaire artikel en de voormalige primaire prijzen worden doorgeschoven naar het secundaire artikel. De barcodes worden eenvoudigweg omgewisseld, zodat er geen nieuwe barcode nodig is. Van een secundair artikel mag geen voorraad worden bijgehouden. Indien er in uw administratie toch nog voorraad wordt bijgehouden van het uitlopende artikel, dan dient u eerst de voorraad over te boeken op het primaire artikel. U kunt dit door middel van een telling doen. Zie hiervoor ook het SHOPSYS-stappenplan "Tellen en corrigeren van de voorraad". - Breng de administratieve voorraad van het secundaire artikel op 0. - Boek de voorraad van het secundaire artikel op de voorraad van het primaire artikel. Voor het overboeken van de administratieve voorraad kunt u gebruik maken van het overzicht "Administratieve vooraad". U k unt dit overzicht afdruk k en bij [Voorraadrapportage] [Administratieve voorraad]. Gebruik de door u gehanteerde groepscode voor de artik elgroep rookwaren of tabaksartikelen in het filter (bereikscherm) om alleen de relevante artikelen af te drukken.

6 5 1.2 Stap 1: Vastleggen instelling met betrekking tot tabaksartikelen [Overige Functies] [Instellingen] [Shopsys Instellingen] Initieel Om te beginnen zal het pakket moeten weten welke artikelen dienen te worden aangemerkt als specifieke tabaksartikelen. Dit geven we hier aan op de volgende manier: - Ga naar het tabblad [Artikelen]. - In het veld achter [Tabaksgroep] vult u de door u gehanteerde groepscode in voor de artikelgroep rookwaren of tabaksartikelen. Natuurlijk kunt u in dit veld eventueel ook zoeken op artikelgroepsnaam. Bij gebruik van een Fuel POS-kassa adviseren wij u om zeker voor een artik elgroep als rook waren de k aartcode te hanteren als groepscode. Voor de betek enis van de verschillende groepscoderingen (k aart-, groeps- en rapportcode) verwijzen wij naar het SHOPSYS stappenplan "Aanmaken van artikelen". Afbeelding 1

7 6 1.3 Stap 2: Aanbrengen onderscheid tussen nieuwe en oude tabaksartikelen [Stambestanden] [Artikelen] [Artikelen] [Muteren] Initieel Druk voordat u met deze stap begint een lijst af van al uw artikelen binnen de groep rook waren of tabak sartik elen. Een dergelijk e lijst vereenvoudigt de invoer aanzienlijk. U vindt de lijst onder [Stambestanden] [Artikelen] [Artikelen] [Afdrukken]. Kies vervolgens bij volgorde voor [Artikelgroep]. Bij van [Vanaf artikelgroep] en [Tot en met artikelgroep] vult u uw groep rook waren of tabaksartikelen in (veelal 4000). Ter controle kan het handig zijn om bij de opties aan te geven dat u ook de barcodes en de kaartcodes weergegeven wenst te zien. Binnen het pakket dient eenmalig onderscheid te worden gemaakt tussen tabaksartikelen die verkocht worden tegen de "actuele prijs" en de artikelen die eventueel nog verkocht worden tegen de "oude prijs". Binnen de definitie van de module is het artikel dat op dit moment verkocht wordt tegen de actuele verkoopprijs het primaire artikel. Het artikel dat voorheen werd verk ocht tegen de toen geldende prijs noemen we het secundaire artik el. Bij eventuele latere prijsaanpassingen zal het pakket met deze instelling rekening houden. De aangepaste prijzen worden dan automatisch als het actuele (primaire) artikel gezien. Er worden in de praktijk dus twee plu's aangemaakt voor hetzelfde artikel, echter met een verschillende verkoopprijs en barcode. Om het onderscheid tussen primaire en secundaire artikelen aan te brengen, dient u als volgt te werk te gaan: - Bepaal voor uzelf welk artikel het "actuele tabaksartikel" is. Dit is dus het tabaksartikel dat op dit moment door u wordt verkocht tegen de actuele tabaksprijs. Dit is het primaire artikel. We gaan eerst aangeven welk artikel het primaire artikel is: - Bij het primaire tabaksartikel vult u bij het veld [Primair tabaksplunummer] het eigen plunummer in. Dus, nogmaals: het primaire plunummer heeft altijd betrekking op het actueel geprijsde tabaksartikel. - Bij hetzelfde tabaksartikel geeft u in het veld [Secundair tabaksplunummer] het plunummer in van het artikel dat voorheen tegen de oude prijs werd verkocht. Het secundaire tabaksplunummer is dus altijd het oude plunummer.

8 7 Vervolgens wordt door het pakket automatisch bij het secundaire artikel aangegeven "hoe de verhoudingen liggen". De instellingen die u zojuist bij het primaire tabaksartikel heeft ingevuld, worden hier overgenomen: - Bij het secundaire tabaksartikel wordt in het veld [Primair tabaksplunummer] het nummer van het zojuist aangemaakte primaire artikel ingevuld. - In het veld [Secundair tabaksplunummer] wordt het eigen plunummer van het secundaire tabaksartikel ingevuld. Het pak k et controleert deze instellingen dus op juistheid. Bij het invoeren of wijzigen van een primair of secundair tabaksplunummer wordt gekeken of de instellingen bij het corresponderende primaire of secundaire tabak sartik el overeenk omen. Indien nodig wordt een en ander automatisch aangepast. Afbeelding 2

9 8 1.4 Stap 2a: Aanpassen voorraadstatus [Stambestanden] [Artikelen] [Artikelen] [Muteren] tabbladen [Algemene gegevens] en [Koppelingen] Initieel De voorraad wordt uitsluitend bijgehouden van het primaire artikel. Dit betekent dat bij dit artikel het veld [Voorraad bijhouden] op [Ja] moet staan. Bij het secundaire artikel daarentegen dient dit veld op [Nee] te worden gezet. - Klik op [Opslaan] of [Sluiten]. In het laatste geval zal u alsnog worden gevraagd of u de wijziging wenst op te slaan. Let vooral ook op de inhoud van de velden [Voorraadartikel] en [Voorraadaantal]. Ook hier heeft u natuurlijk te maken met primaire en secundaire tabaksartikelen. Bij [Voorraadartikel] en bij [Voorraadaantal] geeft u het artik el en aantal in waarvan, respectievelijk waarmee, de voorraad moet worden gewijzigd bij verk oop van dit artik el. Het voorraadartik el waarnaar wordt verwezen is altijd een primair artikel (hiervan wordt immers altijd de voorraad bijgehouden). Voorbeeld 1: U verkoopt alleen pakjes sigaretten, en geen sloffen. Dan voert u met betrekking tot de voorraad een en ander bij het primaire tabak splunummer van het pakje als volgt in: - Het veld [Voorraad bijhouden] zet u op [Ja]. Bij het pakje van het secundaire tabak splunummer (oude prijs) voert u in: - Het veld [Voorraad bijhouden] zet u op [Nee]. - In het veld [Voorraadartikel] voert u het nummer in van het primaire tabaksplunummer van het pakje (actuele prijs). - In het veld [Voorraadaantal] vult u 1 in. Afbeelding 3

10 9 Voorbeeld 2: U verkoopt sloffen en pakjes sigaretten en houdt de voorraad bij in pakjes. Dan voert u met betrekking tot de voorraad een en ander bij het primaire tabak splunummer van het pakje als volgt in: - Het veld [Voorraad bijhouden] zet u op [Ja]. Bij het pakje van het secundaire tabak splunummer (oude prijs) voert u in: - Het veld [Voorraad bijhouden] zet u op [Nee]. - In het veld [Voorraadartikel] voert u het nummer in van het primaire tabaksplunummer van het pakje (actuele prijs). - In het veld [Voorraadaantal] vult u 1 in. Bij de slof van het primaire tabaksartikel handelt u als volgt: - Het veld [Voorraad bijhouden] wordt op [Nee] gezet. - Het veld [Voorraadartikel] verwijst naar het plunummer van het pakje van het primaire tabaksartikel. - In het veld [Voorraadaantal] wordt het aantal pakjes in de slof ingevoerd. (met dit aantal zal de voorraad van het primaire tabak ssartik el (pakje) worden verminderd bij verkoop van een slof) Bij de slof van het secundaire tabaksartikel handelt u als volgt: - Het veld [Voorraad bijhouden] wordt op [Nee] gezet. - Het veld [Voorraadartikel] verwijst naar het plunummer van het pakje van het primaire tabaksartikel. - In het veld [Voorraadaantal] wordt het aantal pakjes in de slof ingevoerd. (met dit aantal zal de voorraad van het primaire tabak ssartik el (pakje) worden verminderd bij verkoop van een slof) Afbeelding 4

11 Stap 3: Invoeren van een tabaksprijswijziging [Stambestanden] [Artikelen] [Prijsaanpassingen] [Selecteren] Na het maken van deze menukeuze komt u terecht in het scherm van een zogenaamde wizard. Deze wizard voert u stap voor stap door het invoeren van de tabaksprijsaanpassing heen. - Geef een naderhand makkelijk te herkennen naam aan de in te voeren prijsaanpassing. U kunt bijvoorbeeld denken aan een naam als "wijziging sigaretten september". - Kies bij Actie voor [Aanmaken tabaksprijsaanpassing]. Ingevoerde prijsaanpassingen k unnen tot op het moment van daadwerk elijk e verwerk ing altijd nog worden aangepast! Afbeelding 5 - Klik op [Volgende]. U komt nu in het tweede scherm van de wizard. U zult zien dat in de velden [Vanaf artikelgroep] en [Tot en met artikelgroep] de waarde is ingevuld van de door u onder -Stap 1- aangegeven groep rookwaren of tabaksartikelen. Deze velden zijn dan ook niet muteerbaar. Een tabaksprijsaanpassing kan immers alleen betrekking hebben op tabaksartikelen. - Breng de door u gewenste filtering aan, op basis van leverancier, subgroep en plunummer. Wilt u de prijzen van één leverancier of van één artikelsubgroep aanpassen, dan geeft u in de velden [Vanaf] en [Tot en met] hetzelfde nummer in.

12 11 Bij het aanpassen van de prijs van één tabaksartikel lijkt het minder voor de hand liggend om dit op deze manier te doen. U kunt ook uw aanpassing onder [Stambestanden] [Artikelen] [Artikelen] [Muteren] doen. Echter, wij adviseren toch om deze werkwijze via de prijsaanpassingen te volgen, vanwege het automatisch wisselen van de "oude" en "nieuwe" barcode bij het primaire en secundaire tabaksartikel. Afbeelding 6 - Klik op [Volgende]. U bent nu aangekomen in het derde scherm van de wizard. Hier kunt u de datum ingeven waarop de prijsaanpassing dient in te gaan. - Eventueel vinkt u nu het vakje [Herinneringsdatum] aan en geeft u een datum in waarop het pakket u eraan zou moeten herinneren dat er een prijswijziging klaar staat die nog uitgevoerd dient te worden. Deze herinnering verschijnt overigens bij het opstarten van het pakket op of na de ingegeven datum. U kunt er op dat moment dan eventueel nog voor kiezen om later nogmaals een herinnering te krijgen bij het opstarten van het pakket. Zodra u het betreffende boxje aanvinkt, zal het pakket standaard een datum invullen die één dag ligt voor de gewenste ingangsdatum van de prijsaanpassing. U kunt natuurlijk beide datums hier nog wijzigen.

13 12 Afbeelding 7 - Druk op [Start]. Het pakket zal nu aan de hand van de aangebrachte filtering de aan te passen tabaksartikelen "bij elkaar zoeken". Nadat dit is gebeurd, wordt u gevraagd of u de prijsaanpassing direct wenst te muteren. Als u ervoor kiest om later de feitelijke prijsaanpassing in te voeren kiest u [Nee]. Gewoonlijk zult u echter direct de prijsaanpassing willen invoeren en zult u dus kiezen voor [Ja]. U kunt er dus ook voor kiezen om wel de prijsaanpassing alvast aan te maken, maar nog niet de prijzen te muteren. U maakt dan in feite alleen een soort herinnering voor een toekomstige prijsaanpassing aan. Later kunt u dan altijd nog de gewenste prijsbewerking doorvoeren. U gaat dan naar het aanpassingsscherm via [Stambestanden] [Artikelen] [Prijsaanpassingen] [Muteren]. De dan uit te voeren handelingen zijn verder dezelfde als die hieronder worden beschreven. In het prijsaanpassingsscherm worden nu alle primaire tabak sartik elen getoond. De getoonde prijzen bij [Huidige prijzen] zijn vanzelfsprek end de actuele prijzen van de primaire tabak sartik elen. Wanneer u de verk oopprijsaanpassing verwerk t, zullen de barcodes van het primaire en secundaire tabak sartik el worden verwisseld. Tevens wordt de nieuwe verk oopprijs bij het primaire tabak splunummer ingevuld en zal de oude verk oopprijs bij het primaire tabak splunummer worden ingevuld bij het secundaire artik el. Gevolg: primair artik el is het nieuwe artik el en secundaire is het oude (uitlopende) artik el. De omwisseling van barcodes vindt dus effectief pas plaats op het moment dat de prijsaanpassing ook daadwerkelijk wordt doorgevoerd zie -Stap 6-. Omwisseling van barcodes vind dus alleen plaats bij verk oopprijswijzigingen. Als alleen de inkooprijs wijzigt -hetgeen in de praktijk waarschijnlijk niet vaak zal voorkomen- zullen de barcodes niet worden omgewisseld.

14 13 De prijsaanpassing heeft automatisch een volgnummer meegekregen, u kunt dit nummer niet aanpassen. Wel kunt u -als u al eerder aanpassingen heeft ingevoerd- door de verschillende prijsaanpassingen heen bladeren met behulp van de bladerknoppen rechts bovenin het scherm. Direct onder het aanpasnummer ziet u om wat voor soort prijsaanpassing het gaat. Aanpassen tabaksprijzen wordt ook als zodanig aangeduid om een onderscheid aan te brengen ten opzichte van andersoortige inkoop- en verkoopprijswijzigingen. Eventueel kunt u nu de eerder ingegeven [Ingangsdatum] en/of [Herinneringsdatum] nog aanpassen. Dit kunt u overigens doen zolang u de prijsaanpassing nog niet daadwerkelijk heeft verwerkt zie -Stap 6-. Geplande prijsaanpassingen kunnen desgewenst dus gemakkelijk nog naar een latere datum worden doorgeschoven. - Indien u zich nu alsnog bedenkt, kunt u de prijsaanpassing in haar geheel verwijderen door de knop [Verwijderen] aan te klikken. Na aanklikken van deze knop zal natuurlijk nog wel om een bevestiging worden gevraagd. In het scherm wordt zowel de [Huidige inkoopprijs] als de [Huidige verkoopprijs] van de (primaire) tabaksartikelen die u wenst te wijzigen weergegeven. Deze velden zijn niet muteerbaar. Wel muteerbaar zijn de velden [Nieuwe verkoopprijs] en [Nieuwe inkoopprijs]. Zolang deze velden niet zijn gemuteerd zijn ze wit. Na muteren van de prijzen worden deze velden in een andere kleur weergegeven. U kunt de in- en verkoopprijzen dus eventueel een voor een in het scherm aanpassen. De wijzigingen kunnen altijd worden ingevoerd in de velden van de witte kolom. Als u na het invoeren van een prijswijziging op [Enter] drukt, zal de cursor dan ook direct verspringen naar het eerstvolgende veld in een witte (muteerbare) kolom. Het gemuteerde veld zal dan van kleur veranderen. Aanpassen van de ink oopprijzen heeft geen invloed op het artik elenbestand van de k assa. Daarin worden immers geen ink oopgegevens bijgehouden. Na verwerk ing van een inkoopprijsaanpassing is het dus niet nodig om een nieuw bestand naar de kassa te sturen. Verwerken van een verkoopprijsaanpassing heeft -na verzendingwel invloed op het artikelenbestand van de kassa. Na verwerking van een verk oopprijsaanpassing zult u waarschijnlijk dus een nieuw bestand naar de k assa willen sturen.

15 14 Afbeelding 8

16 Stap 4: Muteren tabaksprijsaanpassing met behulp van de rekenfunctie Een handiger methode is waarschijnlijk om gebruik te maken van de in het pakket ingebouwde rekenfunctie. Hiermee kunt u in één keer een berekening doorvoeren op alle in de prijsaanpassing geselecteerde artikelen. - Klik op de knop [Rekenfunctie] rechts onder in het scherm. In het nu geopende rekenfunctievenster kunt u een aantal berekeningen uitvoeren op zowel de inkoop- als de verkoopprijs. - Kies een rekenkundige bewerking door op het pijltje naast het blauwe selectievenster te klikken. Er ontvouwt zich nu een menuutje waaruit u uit verschillende rekenkundige bewerkingen kunt kiezen. Deze berekeningen spreken in feite voor zich. - Voer in het tweede invoerveld de waarde (bedrag of percentage) in, op basis waarvan de berekening moet worden uitgevoerd. U heeft de mogelijkheid om te kiezen voor een minimale en maximale drempelwaarde; hiermee geeft u aan tussen welke twee waarden de uitkomst van de berekening mag liggen. In geval van een tabaksprijswijziging ligt het echter niet voor de hand om hier gebruik van te maken. Afbeelding 9 - Klik vervolgens op [Aanpassen]. Het pakket zal nu een waarschuwing geven dat als u de rekenkundige bewerking gaat uitvoeren, deze niet ongedaan gemaakt kan worden.

17 16 Als u, nadat u de berekening heeft uitgevoerd, toch de bewerking ongedaan wilt maken, kunt u natuurlijk altijd (zolang u -Stap 6- nog niet heeft uitgevoerd) de gehele prijsaanpassing nog verwijderen met behulp van de k nop [Verwijderen] en opnieuw beginnen. Ook zou u de aanpassing ongedaan kunnen maken door de rekenkundige bewerking omgekeerd nogmaals uit te voeren. In dat laatste geval loopt u -afhankelijk van de bewerking- natuurlijk wel een zeker risico op afrondingsverschillen. Zolang u -Stap 6- nog niet heeft uitgevoerd, is er in uw actuele artikelenbestand van SHOPSYS nog niets aangepast. Verwijderen of muteren van een prijsaanpassing heeft dus geen effect op uw huidige artik elenbestand, noch in SHOPSYS, noch op de kassa. Afbeelding 10

18 Stap 5: Afdrukken mutaties [Stambestanden] [Artikelen] [Prijsaanpassingen] [Afdrukken] Dit is geen noodzakelijke stap. Maar, waarschijnlijk zult u de ingevoerde prijsmutaties nog wel een keer ter controle willen afdrukken alvorens ze daadwerkelijk te effectueren. De mogelijkheden binnen de afdrukkeuze wijzen zichzelf. Nadat u heeft gekozen welke prijsaanpassing u wenst af te drukken, kunt u nog aangeven of u alleen de artikelen wilt afdrukken waarvan de prijs ook daadwerkelijk is, of zal worden, gewijzigd, of alle artikelen die in de selectie van de betreffende prijsaanpassing voorkomen. Ook heeft u hier de mogelijkheid om de reeds verwerkte prijsaanpassingen achteraf nog af te drukken zie -Stap 6-. Mutaties k unnen ook achteraf dus altijd nog worden geraadpleegd en afgedruk t. Ook de verwerk te prijsaanpassingen blijven historisch bewaard. Wilt u deze op enig moment toch verwijderen, dan kan dat door in het prijsaanpassingsscherm [Stambestanden] [Artikelen] [Prijsaanpassingen] [Muteren] naar de betreffende aanpassing te bladeren en op de k nop [Verwijderen] te klikken. Afbeelding 11

19 Stap 6: Definitief effectueren van de prijsaanpassing in SHOPSYS Het daadwerkelijk doorvoeren van een prijsaanpassing betekent in feite een definitieve aanpassing van uw actuele artikelenbestand in uw back-office pakket. Let dus goed op wanneer u de prijsaanpassing daadwerkelijk doorvoert! Definitief doorvoeren van de prijsaanpassing in SHOPSYS doet u door te klikken op de knop [Nu verwerken]. De definitieve prijsaanpassing kan eventueel direct na invoer van de prijsaanpassing al worden geëffectueerd of op een later tijdstip, bijvoorbeeld op de ingegeven herinnerings- of ingangsdatum. We melden het nog maar een keer: aanpassing van de prijzen in SHOPSYS betekent niet dat de prijzen op de kassa ook al zijn aangepast. Het verwerk en van een tabak sprijsaanpassing heeft tevens tot gevolg dat het tabak sartik el van status verandert. De barcode van het primair tabak sartik el wordt automatisch overgeheveld naar secundair en vice versa. Het primaire tabaksartikel is dus altijd het nieuwe (actuele) artikel en het secundaire artik el is altijd het oude (uitlopende) artik el. Op de voorraad heeft dit verder overigens geen invloed. De voorraad wordt immers uitsluitend bijgehouden van het primaire tabak splunummer. Gewoonlijk zult u na de definitieve aanpassing van de verkoopprijzen de artikelmutaties direct willen verzenden naar de kassa. Dit doet u met behulp van het pakket COMSYS 5. Hoe dit in zijn werk gaat vindt u beschreven in het COMSYS 5 stappenplan "Verzenden van artikelen en onderhoud brandstofprijzen". Let wel goed op, of u alleen de artikelmutaties verstuurt of het gehele artikelenbestand. Misschien is het goed om hier ook nog even op te merken, dat de hoeveelheid aan prijsmutaties in hoge mate van invloed is op de verwerkingstijd van de mutaties op de kassa. U doet er verstandig aan hier rekening mee te houden bij het kiezen van een geschikt tijdstip voor verzending. Tenslotte: Het k an zijn dat er na het selecteren van een verk oopprijsaanpassing, maar vóór het verwerk en daarvan tussentijds in het artik elenbestand bij een primair tabak sartik el een prijswijziging heeft plaatsgevonden. In dat geval wordt de tussentijdse verk oopprijswijziging doorgevoerd bij het secundaire tabak sartik el op het moment van verwerk en van de verk oopprijsaanpassing. In geval van tabak sprijswijzigingen is dit echter niet waarschijnlijk.

20 19 Afbeelding 12

Comsys 5. Verzenden van artikelen en onderhoud brandstofprijzen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.

Comsys 5. Verzenden van artikelen en onderhoud brandstofprijzen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5. Comsys 5 Verzenden van artikelen en onderhoud brandstofprijzen versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Verzenden van artikelen en onderhoud brandstofprijzen Stap 1 1: Stap

Nadere informatie

Shopsys 5. Tellen en corrigeren van de voorraad. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3

Shopsys 5. Tellen en corrigeren van de voorraad. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3 Shopsys 5 Tellen en corrigeren van de voorraad versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Tellen en corrigeren van de voorraad Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Aanmaken schapposities

Nadere informatie

Faksys 5. Prijs- en kortingsstructuren. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Faksys 5. Prijs- en kortingsstructuren. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 Faksys 5 Prijs- en kortingsstructuren versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Prijs- en kortingsstructuren Introductie 1 prijzen en kortingen Voorbereiding 2 initiële FAKSYS-instellingen

Nadere informatie

Finsys 5. Invoeren inkoopfacturen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4

Finsys 5. Invoeren inkoopfacturen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4 Finsys 5 Invoeren inkoopfacturen versie 5.4 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Invoeren inkoopfacturen 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6 6: Stap 7 7:

Nadere informatie

Finsys 5. Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4

Finsys 5. Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4 Finsys 5 Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen versie 5.4 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3:

Nadere informatie

Finsys 5. Het openen en afsluiten van een boekjaar. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Finsys 5. Het openen en afsluiten van een boekjaar. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 Finsys 5 Het openen en afsluiten van een boekjaar versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Het openen en afsluiten van een boekjaar 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4

Nadere informatie

Shopsys 5. Aanmaken van bestellingen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3

Shopsys 5. Aanmaken van bestellingen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3 Shopsys 5 Aanmaken van bestellingen versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Aanmaken bestellingen 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6 6: Aanmaken

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

De grensdatum bepaalt nu bij het verwerken van gegevens met betrekking tot deze artikelgroep(en) welk btw-tarief er wordt toegepast.

De grensdatum bepaalt nu bij het verwerken van gegevens met betrekking tot deze artikelgroep(en) welk btw-tarief er wordt toegepast. Per 1 juli 2013 wordt de heffing van btw van de tabaksartikelen gewijzigd. Vanaf die datum is de btw-heffing niet langer gekoppeld aan de accijnsheffing, waarbij de importeur of fabrikant zowel accijns

Nadere informatie

Flexys 5. Onderhoud kortingen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Flexys 5. Onderhoud kortingen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 Flexys 5 Onderhoud kortingen versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Onderhoud kortingen Voorbereiding 1 initiële FLEXYS-instellingen Stap 2 1: Stap 3 2: Stap 4 3: Stap

Nadere informatie

Jaarovergang uitvoeren in ESIS

Jaarovergang uitvoeren in ESIS Jaarovergang uitvoeren in ESIS De Jaarovergang is één van de activiteiten die u in ESIS uitvoert rond de inschrijving en indeling van leerlingen. Door het uitvoeren van de activiteit Jaarovergang zet u

Nadere informatie

Stappenplan Jaarovergang 2014

Stappenplan Jaarovergang 2014 Stappenplan Jaarovergang 2014 Dit stappenplan helpt u om de leerlingen over te zetten naar het volgend schooljaar. Het is raadzaam dit stappenplan door te lezen voor u start met de Jaarovergang! Aandachtspunten:

Nadere informatie

Shopsys 5. Aanmaken van artikelen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3

Shopsys 5. Aanmaken van artikelen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3 Shopsys 5 Aanmaken van artikelen versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Aanmaken van artikelen 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6 6: Stap 7 7: Stap

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Introductie WoonTotaal Silver

Introductie WoonTotaal Silver Introductie WoonTotaal Silver Wanneer uw registratie is goedgekeurd door Holland Haag, heeft u een email bericht ontvangen met daarin uw gebruikersnaam en wachtwoord. Met deze gegevens kunt u inloggen

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer

HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Inkoopopdrachten...4 Inkoopopdracht aanmaken...4 Levering maken van inkoopopdracht...9 Inkoopopdracht wijzigen...11 Inkoopopdracht annuleren...12

Nadere informatie

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Inleiding 2 Eerste keer opstarten 3 Beheren administraties 4 Kopieren rechten 1 6 Beheren groepen 7 Beheren gebruikers 10 Gebruikersrechten

Nadere informatie

Sioges Voorraadbeheer

Sioges Voorraadbeheer Programmeren artikelen: Sioges Voorraadbeheer Druk op PRG Artikelen & Tarieven Artikelen In het scherm verschijnen de Hoofdgroepen en gekoppelde Artikelen: Druk aan de linkerkant van het scherm op de juiste

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

Om een leveranciersbestand in te lezen kunnen de volgende stappen aangehouden worden:

Om een leveranciersbestand in te lezen kunnen de volgende stappen aangehouden worden: MATRIXKOZIJN VERSIE 3.17.0 IMPORTMODULE Om een leveranciersbestand in te lezen kunnen de volgende stappen aangehouden worden: Selecteer de Leverancier 1) Selecteer de gewenste leverancier en kies voor

Nadere informatie

Alles voor een ouderling

Alles voor een ouderling Gebruikers van Scipio Online Alles voor een ouderling Binnen Scipio Online kunt met diverse rollen aan de slag. In de rol van ouderling heeft u toegang tot de ledengegevens van de leden in uw eigen wijk

Nadere informatie

voor werkgevers Handleiding Benefits-Plaza

voor werkgevers Handleiding Benefits-Plaza Handleiding Benefits-Plaza voor werkgevers 1. Indienstmelding 2. Uitdienstmelding 3. Wijziging bestaande werknemer 4. Documenten toevoegen 5. Verzenden wijzingen 6. Samenstellen overzichten 7. Historie

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina.

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina. Welkom bij SalarOnline Van uw accountant heeft u een link per e-mail ontvangen. Zodra u op de link klikt krijgt u een wizard. In deze wizard moet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en subdomein opgeven. Op

Nadere informatie

RIE Vragenlijst Editor

RIE Vragenlijst Editor Handleiding RIE Vragenlijst Editor Versie 1.0 Datum: 29 oktober 2015 IT&Care B.V. Inhoudsopgave 1. INLEIDING EN VERANTWOORDING... 3 2. OVERZICHT RIE VRAGENLIJSTEN... 4 3. AANMAKEN VAN EEN NIEUWE VRAGENLIJST...

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 3.3. KraamzorgCompleet versie 3.3

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 3.3. KraamzorgCompleet versie 3.3 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 3.3 KraamzorgCompleet versie 3.3 Inhoudsopgave Update documentatie versie 3.3 Hoofdstuk 1 Tarieven per verzekeringsconcern...1 1.1 Verzekeringsconcerns...1

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Point of Sale Oplossing

Gebruikershandleiding Point of Sale Oplossing Gebruikershandleiding Point of Sale Oplossing Contact en Informatie: Henk-Jan Raaijmakers henk-jan@rago.nl www.rago.nl/pos Als eerste U plaatst de ontvangen intelligente Excelsheet in de documentenmap

Nadere informatie

Vaste Prijs Afspraken (VPA)

Vaste Prijs Afspraken (VPA) Vaste Prijs Afspraken (VPA) www.wolterskluwer.be Contents 1 Wat is een VPA?... 3 2 Configuratie... 3 2.1 Hoe activeer je de VPA functionaliteit?... 3 2.2 Hoe maak je een VPA aan?... 3 2.3 Eénmalige configuratie...

Nadere informatie

Een declaratie aanmaken

Een declaratie aanmaken Een declaratie aanmaken U kunt in Kleos drie verschillende soorten declaraties aanmaken: 1. een declaratie voor een dossier: een declaratie voor 1 dossier voor 1 debiteur; 2. een declaratie voor een cliënt:

Nadere informatie

Stappenplan elektronisch bankieren

Stappenplan elektronisch bankieren Pagina 1 van 7 Stappenplan elektronisch bankieren Inleiding Dit document bevat een beschrijving van de noodzakelijk stappen om optimaal gebruik te kunnen maken van de functionaliteit voor elektronisch

Nadere informatie

Handleiding InformerOnline Handel

Handleiding InformerOnline Handel Handleiding InformerOnline Handel Deze handleiding is een vervolg op Handleiding InformerOnline. In deze handleiding worden de extra functionaliteiten van het pakket Handel uitgelegd. Het grote verschil

Nadere informatie

CCV CARD ONLINE. Gebruikershandleiding v3.0. Computer Centrum C. van de Velden B.V.

CCV CARD ONLINE. Gebruikershandleiding v3.0. Computer Centrum C. van de Velden B.V. CCV CARD ONLINE Gebruikershandleiding v3.0 Computer Centrum C. van de Velden B.V. Inleiding CCV Card online stelt u in staat om m.b.v. uw PC mutaties te verzorgen op debiteuren, kaarthouders en/of kaarten.

Nadere informatie

Inhoud Inkopen Status... 2 Snel inkopen registreren... 3 Leverancier toevoegen... 3 Inkopen aanpassen of verwijderen... 4 Rapport: Inzoomen...

Inhoud Inkopen Status... 2 Snel inkopen registreren... 3 Leverancier toevoegen... 3 Inkopen aanpassen of verwijderen... 4 Rapport: Inzoomen... Handleiding Inkoopregistratie In deze handleiding krijg je uitgelegd hoe de module Inkopen werkt. Er wordt beschreven hoe de diverse pagina s onder het menu-item Inkopen werken en waarvoor zij bedoeld

Nadere informatie

Handleiding. Leveranciersimport voor:

Handleiding. Leveranciersimport voor: Handleiding Leveranciersimport voor: MatrixKozijn - Leveranciersimport MatrixKozijn maakt intensief gebruik van artikel- en prijsinformatie van toeleveranciers. De module Leveranciersimport is ontwikkeld

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. INLEIDING 5 2. DE HUIDIGE VOORRAAD NULSTELLEN EN LOKATIES VERWIJDEREN 6 3. HANDMATIG TELLINGEN INVOEREN 7

Inhoudsopgave 1. INLEIDING 5 2. DE HUIDIGE VOORRAAD NULSTELLEN EN LOKATIES VERWIJDEREN 6 3. HANDMATIG TELLINGEN INVOEREN 7 Inhoudsopgave 1. INLEIDING 5 2. DE HUIDIGE VOORRAAD NULSTELLEN EN LOKATIES VERWIJDEREN 6 3. HANDMATIG TELLINGEN INVOEREN 7 4. TELLINGEN IMPORTEREN UIT EEN TEKSTBESTAND 8 5. INVENTARISEREN MET EEN BARCODESCANNER

Nadere informatie

Startgids 003 Invoeren prijzen in prijslijst

Startgids 003 Invoeren prijzen in prijslijst Startgids 003 Invoeren prijzen in prijslijst In deze startgids wordt uitleg gegeven hoe u prijzen in een prijslijsten kunt aanpassen en prijslijsten kunt beheren in de Safe Concept webapplicatie. Inhoud

Nadere informatie

Handleiding. Visual Planning BHV

Handleiding. Visual Planning BHV Handleiding Visual Planning BHV Visual Planning BHV Pagina: 1 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk Pagina 1. Bestanden. 3 1.1. Bestandsconfiguratie. 3 2. Koppelen oude & nieuwe cursisten. 6 2.1 Koppelen nieuwe cursist.

Nadere informatie

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL premie- en inningssystematiek EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector. OVER DEZE HANDLEIDING

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1200 Klantenbeheer met Acties

HANDLEIDING Q1200 Klantenbeheer met Acties HANDLEIDING Q1200 Klantenbeheer met Acties Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Klanten in kassa...4 Kies Klant knop...4 Aanmelden klant...4 Klantenbeheer overzicht in kassa...5 Klant saldo...6 Klantenbeheer

Nadere informatie

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor Formulieren In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor de Functioneel beheerder. Ter verduidelijking zijn op relevante onderdelen eveneens schermvoorbeelden

Nadere informatie

QLINE Q1200 KLANTENBEHEER EN ACTIES

QLINE Q1200 KLANTENBEHEER EN ACTIES QLINE Q1200 KLANTENBEHEER EN ACTIES Versie 1.1 Inhoud Kies Klant afrekenen...3 Aanmelden medewerker...3 Klantenbeheer Overzicht kassa...4 Klantenbeheer Saldo Instellingen...5 Tegoed opwaarderen...6 Saldo

Nadere informatie

Finsys 5. Invoeren bank- en giromutaties. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3

Finsys 5. Invoeren bank- en giromutaties. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3 Finsys 5 Invoeren bank- en giromutaties versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Invoeren bank- en giromutaties 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

In de eerste stap start u de internetbrowser en u gaat naar de website bestellingplaatsen

In de eerste stap start u de internetbrowser en u gaat naar de website bestellingplaatsen Compad Bakkerij OrderNow / Bestellingplaatsen.nl Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 6 november 2018 Definitief Carol Esmeijer Eerste versie van dit document 1.1 4 januari 2019

Nadere informatie

Stap voor stap Handleiding voorraad-module

Stap voor stap Handleiding voorraad-module Stap voor stap Handleiding voorraad-module Pagina 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Voorraadlocatie... 3 Stelling... 3 Voorraadartikel... 3 Vaste verrekenprijs... 3 Voorraadlocatie... 4 Artikel... 5 Stellingen...

Nadere informatie

E-mails. Een e-mail aanmaken

E-mails. Een e-mail aanmaken E-mails E-mails kunnen volledig in Kleos worden beheerd. U kunt in Kleos een e-mail opstellen en versturen, ook kunt u e-mails importeren vanuit uw externe e-mailprogramma (bijvoorbeeld Outlook). Als u

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

Handleiding voorraadadministratie

Handleiding voorraadadministratie Handleiding voorraadadministratie Handleiding voorraadadministratie e-boekhouden.nl Inhoudsopgave 1. Voorraadadministratie... 2 2. Productbeheer... 2 3. Handmatige voorraadmutatie... 2 4. Voorraadmutatie

Nadere informatie

Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers.

Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers. Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers www.kluwer.be/software Inhoudsopgave Creatie betalingenbank... 2 Betalingen leveranciers... 3 Selecties leveranciers (tab 1)... 3 Overzicht leveranciers

Nadere informatie

1 Alure Jaarovergang 2 / 8

1 Alure Jaarovergang 2 / 8 Alure10 Jaarovergang Alure10 Jaarovergang... 1 1 Alure Jaarovergang... 2 1.1 Periode tabel genereren... 2 1.1.1 Gebroken weken waarbij de nieuwe maand in het weekend begint... 2 1.1.2 Werkbare (productieve)

Nadere informatie

AANMELDEN NIEUWE WERKNEMER

AANMELDEN NIEUWE WERKNEMER premie- en inningssystematiek AANMELDEN NIEUWE WERKNEMER HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens Stichting Pensioenfonds voor de Architectenbureaus OVER DEZE HANDLEIDING U wilt een nieuwe werknemer

Nadere informatie

PLANNINGSMODULE HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

PLANNINGSMODULE HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology PLANNINGSMODULE HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 24-5-2018 Versie 1.1 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over de planningsmodule in OTYS Go!... 4 1.2 Doel instructie...

Nadere informatie

Aan de slag met Gere-geld

Aan de slag met Gere-geld Aan de slag met Gere-geld Allereerst bedankt voor het kiezen voor de administratieve oplossing van Gere-geld. In principe kunt u direct aan de slag met Gere-geld. Het is echter wel handig om een aantal

Nadere informatie

Handleiding voor het aanvragen van accreditatie intercollegiaal overleg

Handleiding voor het aanvragen van accreditatie intercollegiaal overleg Handleiding voor het aanvragen van accreditatie intercollegiaal overleg Algemene aanwijzingen voor het gebruik van het digitale systeem In de meeste schermen wordt extra uitleg gegeven. Deze uitleg is

Nadere informatie

Standard. SnelStart 12 koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl

Standard. SnelStart 12 koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Standard SnelStart 12 koppeling WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Inleiding Deze module stelt u in staat om uw debiteuren, facturen, crediteuren en inkoopfacturen

Nadere informatie

Finsys 5. Invoeren kasmutaties. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Finsys 5. Invoeren kasmutaties. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 Finsys 5 Invoeren kasmutaties versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Invoeren kasmutaties 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6 6: Stap 7 7: Selecteer

Nadere informatie

MKBPLUSDIENSTEN. Werkgevershandleiding

MKBPLUSDIENSTEN. Werkgevershandleiding MKBPLUSDIENSTEN Inhoud Dashboard... 2 Berichten... 2 Ziekmeldingen en verzuimrapportage... 3 Ziek melden... 3 Hersteld melden of wijziging AO percentage (deelherstel)... 3 Verzuimrapportage... 4 Werknemerdata...

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows Gold. Pl@nner. Handicom, 2010, Nederland

Handicom. Symbol for Windows Gold. Pl@nner. Handicom, 2010, Nederland Handicom Symbol for Windows Gold Pl@nner Handicom, 2010, Nederland Inhoud 1 Weergaven... 4 1.1 Wisselen tussen RealTime en Plan-modus... 4 1.2 Dag-, Week- en eenvoudige weergave... 4 2 RealTime modus (de

Nadere informatie

Handleiding Medewerkersagenda. PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier

Handleiding Medewerkersagenda. PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier Handleiding PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier De agenda in PlanCare 2 De agenda kent verschillende invalshoeken of benaderingswijzen. Centraal staat de Cliëntagenda waar alle afspraken en

Nadere informatie

Mamut Enterprise Abonnementsfacturering

Mamut Enterprise Abonnementsfacturering Mamut Enterprise Abonnementsfacturering Mamut Enterprise Abonnementfacturering is een middel om klanten volgens vaste afspraken en/of abonnementen te factureren. Deze oplossing zit inbegrepen in Mamut

Nadere informatie

(Ledenadministratie) Meerdere pastorale eenheden koppelen

(Ledenadministratie) Meerdere pastorale eenheden koppelen Ledenadministratie (Ledenadministratie) Meerdere pastorale eenheden koppelen *In deze instructie wordt gesproken over PE. Hiermee wordt de pastorale eenheid bedoeld. In Scipio Online staan leden standaard

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTEN

HANDLEIDING RAPPORTEN HANDLEIDING RAPPORTEN Versie 2.0 dd 13/10/2014 Versie 2.1 dd 03/04/2015 Inhoudstabel VAN START MET DE RAPPORTEN... 2 1 EEN TOETS TOEVOEGEN... 3 MOGELIJKHEID 1: PROEVEN PER KLAS... 3 MOGELIJKHEID 2: INVOEREN

Nadere informatie

1 1: Algemene informatie

1 1: Algemene informatie 0 INHOUDSOPGAVE 1. Algemene informatie 2. Leerlingen-programma 3. Docenten-programma Algemene setup toetsen Overzicht uitleningen Producten Toets en Resultaten Barcodes 0-1 1 1: Algemene informatie Met

Nadere informatie

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren ONLINEADVISEREN.NL Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren Handleiding onlineadviseren 120815 Blz. 1 van 17 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 3 3 Algemene functionaliteit...

Nadere informatie

Hosting. SnelStart koppeling. Februari, 2013. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.

Hosting. SnelStart koppeling. Februari, 2013. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact. Hosting Februari, 2013 SnelStart koppeling WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Inleiding Deze module stelt u in staat om uw debiteuren, facturen, crediteuren

Nadere informatie

HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie

HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie Versie: Technopark 1.0 Datum: 01-12-2014 Inleiding OBD-Personeelsdiensten maakt gebruik van een digitaal urendeclaratie systeem. De flexwerker voert zijn uren aan het einde

Nadere informatie

W2105 Import Externe Bestanden

W2105 Import Externe Bestanden W2105 Import Externe Bestanden www.mpluskassa.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Toevoegen artikel import...4 3 Wijzigen artikel import...9 W2105 Import Externe Bestanden 2 1 Inleiding In deze handleiding

Nadere informatie

TALIS EINDEJAARSVERWERKING

TALIS EINDEJAARSVERWERKING TALIS EINDEJAARSVERWERKING ALGEMEEN Bij de eindejaarsverwerking binnen TALIS moet u denken aan het aanpassen van het Factuurnummer, Opdrachtnummer, Dossiernummer, Meldingnummer, WMS Inslag- en Uitslagnummer

Nadere informatie

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding Dossier Instellingen Inhoudsopgave Inleiding Dossier instellingen Dossier Meetinstrumenten Meetinstrumenten importeren Nieuwe meetinstrumenten importeren met bestaande meetinstrumenten Richtlijnen Richtlijnen

Nadere informatie

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen Inhoud #Stap 1 Uw account activeren en inloggen... 2 #Stap 2 Een test dossier aanmaken... 3 #Stap 3 Uw overzichtspagina... 3 #Stap 4 Het Dashboard... 4 #Optie 1 Bekijken... 4 #Optie 2 Wijzigen... 5 #Optie

Nadere informatie

In deze handleiding vindt u alles over de voorraadmodule van e-boekhouden.nl.

In deze handleiding vindt u alles over de voorraadmodule van e-boekhouden.nl. Handleiding Voorraad 1 Voorraadmodule In deze handleiding vindt u alles over de voorraadmodule van e-boekhouden.nl. 1.1 Voorraadadministratie U kunt in e-boekhouden.nl op eenvoudige wijze een voorraadadministratie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding leveranciersportaal. Eigen Haard Vastgoed. Instructie leveranciersportaal. Januari 2019

Gebruikershandleiding leveranciersportaal. Eigen Haard Vastgoed. Instructie leveranciersportaal. Januari 2019 Gebruikershandleiding leveranciersportaal Vastgoed Januari 2019 Inhoud 1. Aanmelden... 3 2. Instellingen... 4 3. Zoeken en filteren... 5 4. Orders... 5 4.1 Accepteren... 6 4.2 Plannen... 7 Leveranciersopmerkingen...

Nadere informatie

Doel. Dimensies. Compad Kleuren/Maten oplossing (Multicolori)

Doel. Dimensies. Compad Kleuren/Maten oplossing (Multicolori) Compad Kleuren/Maten oplossing (Multicolori) 1. Doel 2. Vastleggen nieuwe rapportage 3. Wijzigen bestaande rapportage 4. Verwijderen bestaande rapportage 5. Venster Rapportdefinitie 6. Samengestelde rijen

Nadere informatie

stappenplan irekeningen: Afpunten van rekeningen

stappenplan irekeningen: Afpunten van rekeningen g e b r u i k e r s jan. 2015 Het afpunten van een rekening kan enkel indien de rekening doorgeboekt werd. Kies in het menu Rekeningen het menu-item Afpunten. 1 Manueel afpunten van uittreksels Om een

Nadere informatie

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie.

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Sdu /Advocatensupport Sdu www.scherpinsupport.nl december 2015 1 Inhoud Afsluiten administratie.... 3 Aanmaken nieuwe

Nadere informatie

CORRIGEREN LEVERING BIJ SIGNALEN HANDLEIDING 4A

CORRIGEREN LEVERING BIJ SIGNALEN HANDLEIDING 4A CORRIGEREN LEVERING BIJ SIGNALEN HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens BPF Schoonmaak en De stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche. OVER DEZE HANDLEIDING U

Nadere informatie

Instructie GIR Handhaven. Afhandelen postvak Met overtredingen. Juli 2017 Versie

Instructie GIR Handhaven. Afhandelen postvak Met overtredingen. Juli 2017 Versie Instructie GIR Handhaven Afhandelen postvak Met overtredingen Juli 2017 Versie 17.2.1 Inhoudsopgave 1 Procesbeschrijving... 3 1.1 Postvak Met overtredingen... 3 1.2 Beoordelen van het inspectierapport...

Nadere informatie

Hunter CRM. POS Documentatie

Hunter CRM. POS Documentatie Hunter CRM POS Documentatie Overzicht 1. Hoofdmenu Kassa (p. 03) 2. Artikelen toevoegen (p. 05) 3. Aangepaste artikelen (p. 08) 4. Artikelen corrigeren (p. 09) 5. Betalingen (p. 10) 6. Nota afhandeling

Nadere informatie

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie.

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Sdu uitgevers/advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl december 2013 1 Inhoud 1. Afsluiten administratie....

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1600 Kleur- en maatbalk Deze module kan gebruikt worden in combinatie met T1500 Voorraad. Het geeft de mogelijkheid om door middel van een matrix, waarin kleur

Nadere informatie

Online inschrijven en de aanpassingen in het programma werken alleen als u Intramed Online met een Intramed PLUS licentie heeft.

Online inschrijven en de aanpassingen in het programma werken alleen als u Intramed Online met een Intramed PLUS licentie heeft. Hoofdstuk 1 Via een Intramed-web-applicatie kunnen patiënten zich via internet inschrijven bij uw praktijk. De patiënt opent de app en vult online een intake-vragenlijst in. Deze gegevens worden naar uw

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen

Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen Inhoudsopgave 1. Afdrukinstellingen per klant 2. Reisroute 3. Hernoemen van velden 4. Zoeken middels geavanceerde selectie 5. Sales Forecast

Nadere informatie

Inventariseren in easyvoraswindows

Inventariseren in easyvoraswindows Inventariseren in easyvoraswindows Door te gaan inventariseren gaan we de voorraad die in het programma easyvoraswindows zit (= theoretische voorraad) gelijk maken aan de voorraad zoals deze in de winkel(s)

Nadere informatie

Cardsys 5. Kaartbeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Cardsys 5. Kaartbeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Inleiding 2 Inrichting 3 Kaartvormen 1 Aanmaken/onderhouden van kaartvormen 3 4 Vaste gegevens 5 Variabele gegevens 6 Brandstofopties

Nadere informatie

HANDLEIDING HUURMODEL SCHEIDEN WONEN EN ZORG

HANDLEIDING HUURMODEL SCHEIDEN WONEN EN ZORG HANDLEIDING HUURMODEL SCHEIDEN WONEN EN ZORG Inleiding Deze handleiding geeft suggesties voor het doorlopen van het Huurmodel scheiden van wonen en zorg in opeenvolgende stappen. De nummering en volgorde

Nadere informatie

1 Inleiding. WIND Internet / www.windinternet.nl 1

1 Inleiding. WIND Internet / www.windinternet.nl 1 1 Inleiding Om de Webshop goed te kunnen beheren is het noodzakelijk dat u kennis heeft van een aantal componenten. Door alle handelingen die nodig zijn te beschrijven wordt u in staat gesteld het beheer

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1200 Op rekening en relatie beheer Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 1624 NN Hoorn Tel 0229-562110 E-mail : info@leza.nl Inhoudsopgave 1 Module

Nadere informatie

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL premie- en inningssystematiek EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL HANDLEIDING 1 U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector. OVER DEZE

Nadere informatie

Offective > Producten & Voorraad

Offective > Producten & Voorraad Offective > Producten & Voorraad Producten kunnen ongelimiteerd worden toegevoegd of na selectie worden bewerkt, producten kunt u zelf aanmaken door te klikken op Producten > Producten & Voorraad > Nieuw

Nadere informatie

NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1

NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1 NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1 Versie 3.1 December 2004 DE WIZARD VOOR HET BEHEER VAN DE VASTE ACTIVA INLEIDING De grootte en het type onderneming bepalen grotendeels het type beheer dat toegepast

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Inloggen:

1. Inleiding. 2. Inloggen: 1. Inleiding Als handelaar heeft u toegang tot uw winkel op het Storesquare platform. In deze handleiding leggen we uit hoe u producten aan uw online shop kan toevoegen. U dient uw artikelen van een correcte

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Zoals de verzending van uw Partijenpost. Met MijnPost

Nadere informatie

Etiketten maken en Printen.

Etiketten maken en Printen. Etiketten maken en Printen. Klik op het tabblad verzendlijsten Het onderstaande venster verschijnt nu, Klik nu op afdruk samenvoegen Nu komt het hiernaast staande venster klik nu op Stapsgewijze wizard

Nadere informatie

U vult bij gebruikersnaam de gebruikersnaam in Bij wachtwoord vult u het wachtwoord in, let op dat dit hoofdletter gevoelig is

U vult bij gebruikersnaam de gebruikersnaam in Bij wachtwoord vult u het wachtwoord in, let op dat dit hoofdletter gevoelig is Inloggen U vult bij gebruikersnaam de gebruikersnaam in Bij wachtwoord vult u het wachtwoord in, let op dat dit hoofdletter gevoelig is Dan klikt u op de knop login. Als u bent ingelogd komt u in het start

Nadere informatie