Flexys 5. Onderhoud kortingen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Flexys 5. Onderhoud kortingen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2"

Transcriptie

1 Flexys 5 Onderhoud kortingen versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel

2 1 Onderhoud kortingen Voorbereiding 1 initiële FLEXYS-instellingen Stap 2 1: Stap 3 2: Stap 4 3: Stap 5 4: Stap 6 5: Aanmaken debiteurgroepen Invoeren kaartsoort Aanmaken locatiegroepen Koppelen van locaties aan locatiegroep Controleren van gebruikte prijsberekeningscode Stap 7 6a: Invoeren kortingen Stap 8 6b: Invoeren kortingen Stap 9 6c: Invoeren kortingen o.b.v. stationsdifferentiatie Stap 10 6d: Invoeren kortingen o.b.v. kaartdifferentiatie Stap 11 7: Controleren van de effectieve kortingen

3 2 1 Onderhoud kortingen Het pakket FLEXYS 5 is ontwikkeld voor de facturering en incasso van tankinggegevens. Deze gegevens kunnen ofwel met de hand in het pakket worden ingevoerd of via datacommunicatie uit de automaat worden overgehaald. Voor de procedure met betrekking tot de facturering is een apart stappenplan beschikbaar van FLEXYS "Facturering". Het is niet ongebruikelijk om tijdens de facturering een zekere korting te verlenen aan debiteuren op bepaalde producten. De hele gang van zaken met betrekking tot het verlenen van kortingen in de tankstationbranche is er in de loop der jaren allengs complexer op geworden. Het pakket FLEXYS, en zeker de senioruitvoering van dit pakket, kent een groot aantal kortingsvarianten. Dit aantal kortingsvarianten kan zelfs nog verder worden uitgebreid met behulp van de FLEXYS 5 module Kortingsdifferentiatie. Dit stappenplan richt zich dan ook op de vastlegging van alle kortingsmogelijkheden binnen het pakket en de module. Om te kunnen werken met het pakket dient eerst een aantal gegevens te worden vastgelegd in de zogenaamde stambestanden. Binnen FLEXYS zijn de belangrijkste bestanden het debiteuren-, kaarten- en kortingenbestand. Voor het onderhoud van deze eerste twee bestanden is een apart stappenplan beschikbaar. In dit stappenplan wordt ervan uitgegaan dat het debiteuren- en kaartnummerbestand reeds zijn gevuld. Zoals gezegd, het pakket FLEXYS is verkrijgbaar in een junior- en een senioruitvoering. Daar waar de binnen dit stappenplan beschreven mogelijkheden of handelingen uitsluitend van toepassing zijn op de senioruitvoering van het pakket hebben wij dit aangegeven met de aanduiding Senior. De kortingsmogelijkheden met betrekking tot de module Kortingsdifferentiatie worden gekenmerkt in dit stappenplan met de aanduiding Module. Hier en daar worden verwijzingen gemaakt naar de stappenplannen FLEXYS "Facturering", "Kaarten debiteuronderhoud" en "Aanmaken artikelgroepen en diverse codes". Achter de diverse stappen hebben wij het pad binnen het menu aangegeven dat dient te worden gevolgd om in het scherm te komen waarbinnen de omschreven handelingen dienen te worden verricht. In dit stappenplan zijn ook handige gebruikerstips opgenomen. Deze handige weetjes kunt u herkennen aan het volgende symbool: Bepaalde zaken waar u even op dient te letten, zoals u hierboven kunt zien, worden gekenmerkt door dit symbool: Dan kunnen we nu aan de slag.

4 3 1.1 Voorbereiding initiële FLEXYS-instellingen [Overige functies] [Instellingen] [FLEXYS 5 instellingen] initieel De meeste FLEXYS pakket-instellingen zullen waarschijnlijk al zijn doorgenomen en gevuld bij het aanmaken van het debiteuren- en kaartnummerbestand. Toch moeten we eerst nog even een paar zaken controleren die met name in het kader van de kortingsverlening bijzonder relevant zijn. Na het maken van bovengenoemde menukeuze treft u een achttal tabbladen aan. Afbeelding 1 - Ga naar het tabblad [Overige instellingen]. Factureert u niet alleen op basis van pompprijzen maar ook op basis van lijst- of adviesprijzen, dan dient u eerst te controleren of u het boxje bij [Invullen lijstprijzen] heeft aangevinkt. Senior - Controleer of het boxje achter [Tonen alle kortingen] is aangevinkt. Hiermee krijgt u bij het raadplegen en muteren van de kortingen alle kortingsafspraken te zien. Dus naast de op dat moment geldende afspraken ook alle reeds verlopen (historische) kortingen. - Controleer wat er is ingevuld achter het veld [Kortingsdifferentiatie]. Module

5 4 Staat hier een [0], dan beschikt u weliswaar over de module, maar dan maakt u hier geen gebruik van. De opmerkingen met betrekking tot deze module verderop in dit stappenplan zijn voor u dan ook niet relevant. Heeft u de module niet, dan wordt dit veld ook niet getoond. Daar het hier een module betreft, kan deze later altijd nog worden toegevoegd aan het pakket. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij de Afdeling Verkoop. Staat hier een [1], dan beschikt u over de module Kortingsdifferentiatie die zich richt op de differentiatie van korting op locatie- en locatiegroepsniveau. Staat hier een [2], dan maakt u gebruik van de meest uitgebreide vorm van kortingsdifferentiatie waarbij de korting ook nog kan worden gedifferentieerd naar kaart (soort)niveau. De verdere algemene instellingen die binnen het pakket dienen te worden gedaan onder [Overige functies] [Instellingen] [Algemene instellingen] worden eveneens uitvoerig beschreven in het stappenplan van FLEXYS "Kaart- en debiteuronderhoud". Indien u over de module Kortingsdifferentiatie beschik t, maar deze nog niet eerder heeft gebruikt, dan kan deze zonder probleem alsnog worden aangezet. Later terugzetten naar [0] wordt door ons beslist niet aanbevolen. Kortingen die zijn ingevoerd op het moment dat u de module nog wel gebruikte zijn dan namelijk niet meer zichtbaar, zodat controle nauwelijk s nog mogelijk is.

6 5 1.2 Stap 1: Aanmaken debiteurgroepen [Stambestanden] [Debiteuren] [Debiteurgroepen] [Muteren] Kortingen kunnen op debiteur- of op debiteurgroepsniveau worden ingevoerd. Om op groepsniveau kortingen in te kunnen voeren, zullen er dus eerst groepen moeten worden aangemaakt. Gebruik van debiteurgroepen maakt het mogelijk om in één keer een korting in te voeren voor alle debiteuren die aan de betreffende groep zijn gekoppeld. Voordeel hiervan is dat niet bij iedere individuele debiteur een aparte korting behoeft te worden ingegeven. Vooral bij een eventuele wijziging van de (groeps)korting levert dit veel gemak op. Afbeelding 2 Het invoeren van een debiteurgroep gaat als volgt: - Klik op de knop [Nieuw]; het debiteurgroepsnummer zal nu automatisch met 1 worden opgehoogd. - Voer de naam van de debiteurgroep in, in het betreffende veld. - Sla de ingevoerde gegevens op door de knoppen [Opslaan] en [Sluiten] aan te klikken. De groepscode kan dus niet worden gebruikt als alternatief voor de selectiecode of de frequentiecode. Deze stap staat ook beschreven in het FLEXYS 5 stappenplan "Kaart- en debiteuronderhoud".

7 6 1.3 Stap 2: Invoeren kaartsoort [Stambestanden] [Kaarten] [Kaartsoorten] [Muteren] Module In de meest uitgebreide modus van de module Kortingsdifferentiatie kunt u de kortingen zelfs naar (vanzelfsprekend door uzelf te factureren) kaartsoort differentiëren. De meeste gebruikers zullen in de praktijk slechts gebruik maken van één lokale kaartsoort. In dat geval behoeft dan ook slechts één kaartsoort te worden gedefinieerd in het pakket. Gewoonlijk gebeurt dit reeds tijdens de installatie. Mocht dit het geval zijn, dan kunt u deze stap gevoeglijk overslaan. [Stambestanden] [Kaarten] [Kaartsoorten] [Muteren] tabblad [Algemene gegevens] Afbeelding 3 - Klik op de knop [Nieuw] rechts in het scherm. Het k aartsoortnummer zal nu met "1" worden opgehoogd. Een andere, waarschijnlijk praktischer manier om kaartsoorten aan te maken is om direct het gewenste nummer in het veld [Nummer] in te toetsen zonder eerst op [Nieuw] te drukken. U geeft hier namelijk het eerste deel van de zogenaamde PAN in. De PAN is het volledige k aartnummer, inclusief bijvoorbeeld uitgevernummer/isocode, k lantnummer en/of stationsnummer. Dit eerste gedeelte van het volledige kaartnummer is voor alle kaarten van de betreffende kaartsoort gelijk en wordt hier in het veld [Nummer] bij de kaartsoorten ingevuld. - Voer de naam van de organisatie van uitgifte in; als u meerdere kaartsoorten uitgeeft en factureert doet u er verstandig aan om een naam te kiezen die correspondeert met het type kaart, bijvoorbeeld CCV-k aart of Beta-k aart. - Voer de aan de organisatie gekoppelde applicatiecode in; dit is de code die op de automaat wordt gehanteerd voor de autorisatie van de verschillende kaartsoorten.

8 7 - Eventueel vinkt u het boxje bij [Luhncode doorsturen bij exporteren] aan of uit, afhankelijk van het feit of het controlegetal wel of niet meegestuurd dient te worden naar de automaat bij het verzenden van de zogenaamde stoplijst.

9 8 [Stambestanden] [Kaarten] [Kaartsoorten] [Muteren] tabblad [Stations] Op dit tabblad geeft u aan op welke van uw stations de betreffende kaartsoort wordt geaccepteerd. Dit doet u door het boxje voor het betreffende station aan- of uit te vinken. Afbeelding 4 - Sla de ingevoerde gegevens op door de knoppen [Opslaan] en [Sluiten] aan te klikken. In geval van twijfel over de inhoud van de automaat- of uitgevergerelateerde velden doet u er verstandig aan eerst even navraag te doen bij de leverancier van de automaat of bij de mensen van onze Installatie- en ondersteuningsafdeling. Ook deze stap staat eveneens beschreven in het FLEXYS stappenplan "Kaart- en debiteuronderhoud".

10 9 1.4 Stap 3: Aanmaken locatiegroepen [Stambestanden] [Locaties] [Locatiegroepen] [Muteren] Module Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde als voor -Stap 2-. Als u geen gebruik maakt van de module Kortingsdifferentiatie, kunt u deze stap in dit stappenplan gevoeglijk overslaan. Binnen de module Kortingsdifferentiatie kan korting worden gedifferentieerd naar stations (groeps)niveau. Als u de korting wilt kunnen differentiëren op groepsniveau zult u dus eerst locatiegroepen moeten aanmaken. Afbeelding 5 U gaat hierbij als volgt te werk: - Klik op de knop [Nieuw]; het locatiegroepsnummer zal nu automatisch met "1" worden opgehoogd. - Voer de [Naam] van de locatiegroep in, in het betreffende veld. - Sla de ingevoerde gegevens op door de knoppen [Opslaan] en [Sluiten] aan te klikken.

11 Stap 4: Koppelen van locaties aan locatiegroep [Stambestanden] [Locaties] [Locaties] [Muteren] Module Ook deze stap is alleen relevant als u gebruik maakt van de module Kortingsdifferentiatie. Hoe u locaties aanmaakt, staat uitgebreid beschreven in het FLEXYS stappenplan "Aanmaken artikelgroepen en diverse codes". In het kader van dit stappenplan is het uitsluitend relevant dat u de locaties door middel van het veld [Locatiegroep] koppelt aan de juiste groep. Let erop, dat in het kader van dit stappenplan alleen de locaties die zijn aangemerk t als tank stationlocatie worden gek oppeld. Afbeelding 6

12 Stap 5: Controleren van gebruikte prijsberekeningscode [Stambestanden] [Debiteuren] [Debiteuren] [Muteren] tabblad [Facturering FLEXYS] Senior Binnen het pakket FLEXYS 5 senior kan de korting op verschillende grondslagen worden berekend. U kunt korting berekenen over de pompprijs zoals die is opgetekend in het tankrecord van de automaat, of over een door uzelf in te geven advies(liter)prijs. Dit wordt bij de debiteur vastgelegd door middel van de zogenaamde prijsberekeningscode. Deze stap is met name in dit stappenplan opgenomen om u hier nog eens op attent te maken omdat de praktijk heeft uitgewezen dat dit door gebruikers nog wel eens over het hoofd wordt gezien. Het zal duidelijk zijn, dat u bij de straks in te voeren korting terdege rekening dient te houden met de grondslag waarop de korting uiteindelijk wordt berekend. Immers: de korting op basis van de adviesprijs zal gewoonlijk hoger uitvallen dan de korting op de (veelal lagere) pompprijs. Afbeelding 7

13 12 Bij de debiteur kan een van de drie volgende prijscodes in het veld [Prijsberekening] zijn ingegeven: - [0] korting op basis van pompprijs. - [1] korting op basis van adviesprijs of pompprijs (zonder korting); het pakket zal na berekening van de korting de laagste van de twee prijzen in de facturering meenemen. - [2] korting altijd op basis van de in te geven advies(liter)prijs, ongeacht de hoogte van de pompprijs. Zie verder het stappenplan FLEXYS "Kaart- en debiteuronderhoud" -Stap 7-.

14 Stap 6a: Invoeren kortingen [Stambestanden] [Kortingen] [Muteren] Junior Het scherm dat wordt opgestart na het maken van deze menukeuze is afhankelijk van de versie van het pakket dat u gebruikt en de versie van de module. Wij zullen de diverse mogelijkheden in dit stappenplan beschrijven, oplopend in kortingsmogelijkheden al naar gelang het pakket wordt uitgebreid. Afbeelding 8 - In het veld [Debiteur\groep] geeft u aan, aan wie de korting dient te worden verleend. U kunt in dit veld vanzelfsprekend zoeken op debiteurnaam. - Als u een korting wilt verlenen op groepsniveau geeft u dit aan door de naam in het veld vooraf te laten gaan door een zogenaamde backslash, dit is het teken [ \ ] op uw toetsenbord. Na het intoetsen van de backslash kunt u eventueel zoeken op groepsnaam. Vanzelfsprekend kunt u in beide gevallen ook direct het nummer ingeven als u dit weet. Ook dan geldt: het debiteurgroepsnummer wordt voorafgegaan door een backslash. Een debiteur k an zowel groepsk orting k rijgen als individuele k orting. De individuele k orting zal echter altijd met voorrang worden behandeld ten opzichte van de groep. In -Stap 6e- wordt beschreven hoe u de effectieve kortingen kunt afdrukken, waarbij op het rapport wordt vermeld welke korting is toegepast. Voorbeeld: Debiteur Jansen is gek oppeld aan de debiteurgroep "Tennisvereniging". Alle leden van de tennisvereniging k rijgen een k orting van 0,02. Debiteur Jansen k rijgt echter een individuele korting van 0,03 ondanks dat hij deel uitmaakt van de groep. Deze korting komt dus niet bovenop, maar in plaats van de groepsk orting.

15 14 Als u bijvoorbeeld voor het grootste deel van uw particuliere k lanten een vaste korting hanteert, dan kan dit een heel handige manier zijn om in één keer de meest voork omende k ortingsafsprak en vast te leggen. De uitzonderingen legt u dan bij de individuele klanten zelf vast. - Klik op [Nieuw] om een nieuwe kortingsregel in te voeren. Het veld [Datum] zal automatisch worden gevuld met de werkdatum. U kunt deze datum eventueel later nog aanpassen. - In het veld [Product] geeft u aan op welke productgroep u de betreffende debiteur of debiteurgroep korting wenst te verlenen. Product staat hier niet voor artik el of PLU-nummer, maar voor productgroep op basis van de k aartcode. De afzonderlijk e brandstoffen worden door de meeste automaten/k assa's ook aangemerk t als productgroep. U kunt korting geven op alle te factureren productgroepen, of liever gezegd op alle via de lokaalkaart af te rekenen productgroepen. Het is dus ook mogelijk om korting te verlenen op wasprogramma's en groepen als snacks of zoetwaren. - In het veld [Datum] kunt u de datum eventueel aanpassen; voor alle duidelijkheid: hier geeft u de datum in vanaf wanneer de korting dient in te gaan. Het betreft hier dus een korting die tijdens de facturering wordt berekend op de factuur en dus niet een korting die tijdens de transactie op de kassa wordt verleend. - In het veld [Korting] geeft u de korting in euro's, veelal zullen dit centen per liter zijn. - In het veld [Percentage] geeft u de korting in procenten in. Dit type korting wordt nogal eens gebruikt voor bijvoorbeeld wasprogramma's die via de lokale kaart worden gefactureerd. - Klik op [Sluiten] als u klaar bent met het invoeren van de kortingsregels. Zeker als u veel kortingsregels heeft in te voeren, is het aan te bevelen om af en toe tussentijds te klikken op [Opslaan].

16 Stap 6b: Invoeren kortingen [Stambestanden] [Kortingen] [Muteren] Senior In feite gelden hier alle zaken die hiervoor onder -Stap 6a- zijn vermeld, echter met een belangrijke toevoeging: De korting die u in de seniorversie van het pakket ingeeft kan dus of worden berekend over de pompprijs of over de adviesprijs, afhankelijk van wat u bij de betreffende debiteur bij de prijsberekeningscode zie -Stap 5- heeft ingesteld. Welke prijscode er voor de betreffende debiteur wordt gehanteerd, ziet u direct onder de naam van de debiteur in het scherm. Afbeelding 9

17 Stap 6c: Invoeren kortingen o.b.v. stationsdifferentiatie [Stambestanden] [Kortingen] [Muteren] Module Indien u van de mogelijkheid gebruik maakt om de korting te differentiëren naar station of stationsgroep zie -Voorbereiding initiële FLEXYS-instellingen-, dan zal het kortingsscherm iets uitgebreider zijn. Behalve de onder -Stap 6a en Stap 6b- genoemde velden ziet u in het scherm dan ook een kolom [Station]. Dit geeft u de mogelijkheid om aan een debiteur of debiteurgroep een stations- of stationsgroep gerelateerde korting toe te kennen. Stationsgroepen worden hier op dezelfde manier gezocht en ingevoerd als bij de debiteurgroepen. U dient de naam of het nummer van de groep dan namelijk vooraf te laten gaan door een zogenaamde backslash [ \ ]. Indien u ervoor kiest om aan een debiteur of debiteurgroep een korting te verlenen die geldt voor alle stations, dan vult u in het veld [Station] een sterretje oftewel een asterisk [ * ] in. Afbeelding 10

18 Stap 6d: Invoeren kortingen o.b.v. kaartdifferentiatie [Stambestanden] [Kortingen] [Muteren] Module Maakt u van de mogelijkheid gebruik om de korting nog verder te differentiëren, namelijk naar kaartsoort zie -Voorbereiding initiële FLEXYS-instellingen-, dan zal het kortingsscherm nog weer iets verder uitgebreider worden. Behalve de onder -Stap 6c- genoemde velden ziet u in het scherm dan ook nog een kolom [Kaartsoort]. Zoals eerder gezegd, u dient hierbij natuurlijk uitsluitend te denken aan tankingen die verricht zijn met kaartsoorten die door uzelf met behulp van FLEXYS 5 worden gefactureerd. Zo zou het bijvoorbeeld zo kunnen zijn, dat u een eigen lokaalkaart uitgeeft en factureert en dat u behalve deze kaart ook nog een kaart accepteert van uw maatschappij die u -aan de hand van door de maatschappij aan u gezonden tankingbestanden- zelf kunt factureren aan uw klanten. Ook in de kolom [Kaartsoort] kunt u zoeken op naam. Veelal zal dit echter niet nodig zijn omdat u meestal niet meer dan 1 of 2 kaarten zelf kunt factureren. Eventueel kunt u in dit veld ook direct het organisatienummer intoetsen van de organisatie die de kaart uitgeeft. Wanneer u ervoor kiest om aan een debiteur of debiteurgroep een korting te verlenen die geldt voor alle kaartsoorten, dan vult u in het veld [Kaartsoort] een sterretje oftewel een asterisk [*] in. Afbeelding 11

19 Stap 7: Controleren van de effectieve kortingen [Stambestanden] [Kortingen] [Afdrukken effectieve kortingen] Met deze menukeuze kunt u van iedere debiteur de effectieve korting per product afdrukken. Hiermee wordt bedoelt de korting die de debiteur daadwerkelijk geniet. De korting kan namelijk gebaseerd zijn op de debiteurgroep of het kan gaan om een individuele korting. De oorsprong van de korting wordt ook weergegeven op het rapport. Afbeelding 12

20 19 Afbeelding 13

Faksys 5. Prijs- en kortingsstructuren. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Faksys 5. Prijs- en kortingsstructuren. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 Faksys 5 Prijs- en kortingsstructuren versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Prijs- en kortingsstructuren Introductie 1 prijzen en kortingen Voorbereiding 2 initiële FAKSYS-instellingen

Nadere informatie

Comsys 5. Verzenden van artikelen en onderhoud brandstofprijzen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.

Comsys 5. Verzenden van artikelen en onderhoud brandstofprijzen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5. Comsys 5 Verzenden van artikelen en onderhoud brandstofprijzen versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Verzenden van artikelen en onderhoud brandstofprijzen Stap 1 1: Stap

Nadere informatie

Flexys 5. Kaart- en debiteuronderhoud. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3

Flexys 5. Kaart- en debiteuronderhoud. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3 Flexys 5 Kaart- en debiteuronderhoud versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Kaart- en debiteuronderhoud Stap 1 1: Stap 2 2: Definiëren van diverse coderingen Definiëren

Nadere informatie

Sortsys 5. Clearing tankstationgegevens. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3

Sortsys 5. Clearing tankstationgegevens. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3 versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Inleiding 2 Principe clearing 3 Inrichting 4 Uitgevers 1 5 Locaties 2 8 Prijsafspraken per uitgever en exploitant 3 11 Verrekening

Nadere informatie

Finsys 5. Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4

Finsys 5. Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4 Finsys 5 Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen versie 5.4 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3:

Nadere informatie

Faksys 5. Debiteuronderhoud. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Faksys 5. Debiteuronderhoud. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 Faksys 5 Debiteuronderhoud versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Debiteuronderhoud 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Definiëren van diverse coderingen

Nadere informatie

Finsys 5. Invoeren inkoopfacturen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4

Finsys 5. Invoeren inkoopfacturen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4 Finsys 5 Invoeren inkoopfacturen versie 5.4 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Invoeren inkoopfacturen 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6 6: Stap 7 7:

Nadere informatie

Flexys 5. Facturering. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4

Flexys 5. Facturering. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4 Flexys 5 Facturering versie 5.4 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Facturering Stap 1 1: Voorbereiding: Initiële FLEXYS 5 instellingen Stap 2 1a: Opstarten van een nieuw e verw

Nadere informatie

Shopsys 5. Tellen en corrigeren van de voorraad. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3

Shopsys 5. Tellen en corrigeren van de voorraad. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3 Shopsys 5 Tellen en corrigeren van de voorraad versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Tellen en corrigeren van de voorraad Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Aanmaken schapposities

Nadere informatie

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13 SnelFact Handleiding Jerrisoft Pagina 1 van 13 Inleiding Welkom bij de handleiding van SnelFact. Het facturatie programma voor de ondernemer die snel en eenvoudig offertes, orders en facturen wil maken..

Nadere informatie

Module T.P.A. Aanpassen tabaksprijzen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3

Module T.P.A. Aanpassen tabaksprijzen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3 Aanpassen tabaksprijzen versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Aanpassen tabaksprijzen Stap 1 0: Stap 2 1: Stap 3 2: Voorbereiding: Administratieve voorraad tabaksartikelen

Nadere informatie

Shopsys 5. Aanmaken van bestellingen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3

Shopsys 5. Aanmaken van bestellingen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3 Shopsys 5 Aanmaken van bestellingen versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Aanmaken bestellingen 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6 6: Aanmaken

Nadere informatie

Cardsys 5. Kaartbeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Cardsys 5. Kaartbeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Inleiding 2 Inrichting 3 Kaartvormen 1 Aanmaken/onderhouden van kaartvormen 3 4 Vaste gegevens 5 Variabele gegevens 6 Brandstofopties

Nadere informatie

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Inleiding 2 Eerste keer opstarten 3 Beheren administraties 4 Kopieren rechten 1 6 Beheren groepen 7 Beheren gebruikers 10 Gebruikersrechten

Nadere informatie

Finsys 5. Het openen en afsluiten van een boekjaar. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Finsys 5. Het openen en afsluiten van een boekjaar. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 Finsys 5 Het openen en afsluiten van een boekjaar versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Het openen en afsluiten van een boekjaar 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4

Nadere informatie

Finsys 5. Invoeren bank- en giromutaties. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3

Finsys 5. Invoeren bank- en giromutaties. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3 Finsys 5 Invoeren bank- en giromutaties versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Invoeren bank- en giromutaties 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6

Nadere informatie

HANDLEIDING Periodieke Facturatie

HANDLEIDING Periodieke Facturatie HANDLEIDING Periodieke Facturatie WINGS Software Snelheid & zekerheid Module WingsPer: Periodieke facturatie 1) Installatie & Activatie Wings Periodieke Facturatie dient te worden beschouwd als een volwaardige

Nadere informatie

Standard. SnelStart 12 koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl

Standard. SnelStart 12 koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Standard SnelStart 12 koppeling WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Inleiding Deze module stelt u in staat om uw debiteuren, facturen, crediteuren en inkoopfacturen

Nadere informatie

9. MEMO'S. Handleiding Unit4 Auditor 8.1 Pagina 100 van 260

9. MEMO'S. Handleiding Unit4 Auditor 8.1 Pagina 100 van 260 9. MEMO'S In Unit4 Auditor kunt u in een uit te voeren taak een aantekening toevoegen. In de aantekening beschrijft u de bevindingen met betrekking tot de uitvoering van de betreffende taak. Daarnaast

Nadere informatie

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Profin Financiële administratie Cervus Automatisering BV Inhoudsopgave Algemeen pagina 3 Boekjaar aanmaken pagina 4 Grootboekrekeningen pagina 6 Dagboeken pagina 7 Dagboeken met een tegenrekening pagina

Nadere informatie

Startgids 003 Invoeren prijzen in prijslijst

Startgids 003 Invoeren prijzen in prijslijst Startgids 003 Invoeren prijzen in prijslijst In deze startgids wordt uitleg gegeven hoe u prijzen in een prijslijsten kunt aanpassen en prijslijsten kunt beheren in de Safe Concept webapplicatie. Inhoud

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

Hosting. SnelStart koppeling. Februari, 2013. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.

Hosting. SnelStart koppeling. Februari, 2013. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact. Hosting Februari, 2013 SnelStart koppeling WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Inleiding Deze module stelt u in staat om uw debiteuren, facturen, crediteuren

Nadere informatie

Finsys 5. Invoeren kasmutaties. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Finsys 5. Invoeren kasmutaties. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 Finsys 5 Invoeren kasmutaties versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Invoeren kasmutaties 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6 6: Stap 7 7: Selecteer

Nadere informatie

Instructie. Facturatie

Instructie. Facturatie Instructie Facturatie 19 maart 2015 Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Doelgroep... 3 1.2 Gerelateerde documenten... 3 2 Instellingen... 3 3 Facturen aanmaken... 4 3.1 Reguliere Inschrijvingen factureren... 4

Nadere informatie

Instructiedocument prijslijsten

Instructiedocument prijslijsten Indien u een prijs of prijzen wilt uitvragen bij de aanbieders kunt u dat doen onder de tab Prijslijst. In Negometrix wordt er onderscheidt gemaakt tussen twee soorten prijslijsten: Een gedetailleerde

Nadere informatie

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking Definitief Kitty

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking Definitief Kitty Compad Bakkerij Debiteuren aanmaken Debiteuren beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 11-04-2019 Definitief Kitty Inleiding Ook klantgegevens zoals naam, adres, afleveradressen, prijsafspraken,

Nadere informatie

Extra inkoopconditie Kommissiekorting/Keukenplanningskorting.

Extra inkoopconditie Kommissiekorting/Keukenplanningskorting. Extra inkoopconditie Kommissiekorting/Keukenplanningskorting. Simar automatisering, april 2014 - bijgewerkt juni 2014 Het komt met regelmaat voor dat apparatenleveranciers een extra korting verlenen bij

Nadere informatie

Twinfield change list v6.3.5

Twinfield change list v6.3.5 Twinfield change list v6.3.5 Eerste beschikbaarheid: 28 november 2011 Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland V6.3.5 2 van 8 Artikelen Verbetering 4972 Vanaf nu is het mogelijk

Nadere informatie

stappenplannen Meerjarenbegroting

stappenplannen Meerjarenbegroting stappenplannen Meerjarenbegroting g e b r u i k e r s nov. 2014 Beste gebruiker, In dit document vindt u enkele handige stappenplannen voor de opmaak van de meerjarenbegroting. 1. Rapportering klaarzetten

Nadere informatie

Handleiding. Curasoft. Facturatie aan derde

Handleiding. Curasoft. Facturatie aan derde Handleiding Curasoft Facturatie aan derde Curasoft - 1 / 5-06.02.2017 Facturatie aan derde Het is mogelijk zorgprestaties aan derde te factureren, bijvoorbeeld in het geval van ketenzorg. Het beheren van

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTEN

HANDLEIDING RAPPORTEN HANDLEIDING RAPPORTEN Versie 2.0 dd 13/10/2014 Versie 2.1 dd 03/04/2015 Inhoudstabel VAN START MET DE RAPPORTEN... 2 1 EEN TOETS TOEVOEGEN... 3 MOGELIJKHEID 1: PROEVEN PER KLAS... 3 MOGELIJKHEID 2: INVOEREN

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Hoe maak ik een verkoop opdracht in Newbase?

Hoe maak ik een verkoop opdracht in Newbase? Hoe maak ik een verkoop opdracht in Newbase? Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 15 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen

Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen Inhoudsopgave 1. Afdrukinstellingen per klant 2. Reisroute 3. Hernoemen van velden 4. Zoeken middels geavanceerde selectie 5. Sales Forecast

Nadere informatie

Gebruikshandleiding module Party-Feestdagen

Gebruikshandleiding module Party-Feestdagen Gebruikshandleiding module Party-Feestdagen Auteur: R. van der Veen TFC-Services Algemeen: Onderstaande iconen worden in veel schermen getoond binnen TFC: Nieuw: Hiermee kan een nieuw record aangemaakt

Nadere informatie

Kassys 5. Onderhoud stambestanden. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.5

Kassys 5. Onderhoud stambestanden. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.5 Kassys 5 Onderhoud stambestanden versie 5.5 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Onderhoud stambestanden Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6 6: Stap 7 7: Stap

Nadere informatie

Alure - stappenplan Vaste prijsafspraken

Alure - stappenplan Vaste prijsafspraken Alure - stappenplan Vaste prijsafspraken Versie 3.0 06-07-2015 Inhoudsopgave Stap 1. Module Vaste prijsafspraken... 2 Stap 2. Toevoegen VPA-template... 2 Stap 3. Vastleggen definitie VPA-template... 2

Nadere informatie

Foto's in de service module

Foto's in de service module Foto's in de service module Simar automatisering b.v., oktober 2015 Inleiding Met ingang van oktober 2015 is het mogelijk om foto's toe te voegen aan servicemeldingen, deze automatisch te bewaren en mee

Nadere informatie

Versturen van facturen en rekeningoverzichten per

Versturen van facturen en rekeningoverzichten per Binnen de versie 5-programmatuur is het mogelijk om een aantal documenten, zoals facturen en rekeningoverzichten, te versturen per e-mail. Afhankelijk van de modules die u heeft kunt u de volgende documenten

Nadere informatie

U vult bij gebruikersnaam de gebruikersnaam in Bij wachtwoord vult u het wachtwoord in, let op dat dit hoofdletter gevoelig is

U vult bij gebruikersnaam de gebruikersnaam in Bij wachtwoord vult u het wachtwoord in, let op dat dit hoofdletter gevoelig is Inloggen U vult bij gebruikersnaam de gebruikersnaam in Bij wachtwoord vult u het wachtwoord in, let op dat dit hoofdletter gevoelig is Dan klikt u op de knop login. Als u bent ingelogd komt u in het start

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 3.3. KraamzorgCompleet versie 3.3

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 3.3. KraamzorgCompleet versie 3.3 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 3.3 KraamzorgCompleet versie 3.3 Inhoudsopgave Update documentatie versie 3.3 Hoofdstuk 1 Tarieven per verzekeringsconcern...1 1.1 Verzekeringsconcerns...1

Nadere informatie

Handleiding ORBAK2 COMPACT

Handleiding ORBAK2 COMPACT Prognose aanmaken Instellingen Voordat u gaat werken met prognoses in ORBAK2 COMPACT dient u uw programma goed in te richten. Naast het aanmaken van producten zijn er een aantal instellingen die veel invloed

Nadere informatie

Mamut Enterprise Abonnementsfacturering

Mamut Enterprise Abonnementsfacturering Mamut Enterprise Abonnementsfacturering Mamut Enterprise Abonnementfacturering is een middel om klanten volgens vaste afspraken en/of abonnementen te factureren. Deze oplossing zit inbegrepen in Mamut

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie

HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie Q-LINE Q1400 Tafelregistratie Handleiding versie 2.0 HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie Pag.: 1 Q-LINE Q1400 Tafelregistratie Handleiding versie 2.0 Inhoudsopgave Inleiding...3 Kassa functies...4

Nadere informatie

1.1 Wat is extranet? Beginnen met extranet 2

1.1 Wat is extranet? Beginnen met extranet 2 Handlleiding Acura Assuradeuren Ex tranet Versie 1.1 03-2013 1. Inleiding Pagina 1.1 Wat is extranet? 2 1.2 Beginnen met extranet 2 2. Informeren 2.1 Uw administratie raadplegen 5 2.2 Klantgegevens raadplegen

Nadere informatie

Beginnen met de Agenda & planning module

Beginnen met de Agenda & planning module Auteur : Reint Endendijk Versie : 1.0 Datum : 22 juni 2010 2 Minimale stappen om te beginnen Introductie Hieronder wordt het minimum aantal stappen om te beginnen met de module Agenda & Planning kort beschreven.

Nadere informatie

Op tabblad "2. Declaraties" van de systeemgegevens kunt u de nota lay-out instellen.

Op tabblad 2. Declaraties van de systeemgegevens kunt u de nota lay-out instellen. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk om naast het declareren naar verzekeraars en patiënten, ook te declareren naar bedrijven en instellingen. Er kan op drie manieren gedeclareerd worden naar

Nadere informatie

BTW-verhoging 21% CASH en de btw-verhoging per 1 oktober 2012 Wat verandert er voor u en uw boekhouding?

BTW-verhoging 21% CASH en de btw-verhoging per 1 oktober 2012 Wat verandert er voor u en uw boekhouding? Inleiding BTW-verhoging 21% De tekst van dit document is van toepassing op versie B03 van Cash. De verwachte datum voor deze versie is 14 september 2012. Op 1 oktober 2012 wordt de btw 'hoog' verhoogd

Nadere informatie

Gebruikers handleiding VAKA

Gebruikers handleiding VAKA Gebruikers handleiding VAKA In deze handleiding zal in enkele stappen worden beschreven hoe een systeem beheerd kan worden met één VAKA deurcontroller (B17, B27, B18 of B28) zonder de B60 domein controller.

Nadere informatie

Ridder R8 Financieel: openen nieuw boekjaar

Ridder R8 Financieel: openen nieuw boekjaar Ridder R8 Financieel: openen nieuw boekjaar Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Nieuw boekjaar - Ridder R8 v8... 2 2. Journaalposten verplaatsen naar historie... 6 3. Koppeling met AccountView... 8 4.

Nadere informatie

Stappenplan Jaarovergang 2014

Stappenplan Jaarovergang 2014 Stappenplan Jaarovergang 2014 Dit stappenplan helpt u om de leerlingen over te zetten naar het volgend schooljaar. Het is raadzaam dit stappenplan door te lezen voor u start met de Jaarovergang! Aandachtspunten:

Nadere informatie

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen Inhoud #Stap 1 Uw account activeren en inloggen... 2 #Stap 2 Een test dossier aanmaken... 3 #Stap 3 Uw overzichtspagina... 3 #Stap 4 Het Dashboard... 4 #Optie 1 Bekijken... 4 #Optie 2 Wijzigen... 5 #Optie

Nadere informatie

Instructiehandleiding King2UBL

Instructiehandleiding King2UBL Inhoud Inleiding King en UBL... 2 Vereisten... 2 Registreren King2UBL... 2 Drivermapping/NetDrive... 2 Standaard instellingen King2UBL... 3 Instellingen King2UBL... 4 King Afdrukformaat instellen... 4

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Facturatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Facturatie ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Facturatie 1. Inleiding:.2 2. Inrichten stamgegevens:....2 2.1 Debiteuren..2 2.2 Betalingscondities..3 2.3 Artikelgroepen 4 2.4 Artikelen..4 3. Verkoopfacturen:

Nadere informatie

Handelsregeling Online Handleiding

Handelsregeling Online Handleiding U bepaalt graag zelf bij wie en op welke manier u uw bloemen en planten inkoopt en verkoopt. Dat snappen we. Daarom kunt u uw aankopen via Royal FloraHolland heel eenvoudig doorverkopen aan uw collegainkopers.

Nadere informatie

Aanmaningen in CASHWin

Aanmaningen in CASHWin (NB.) Gebruikers van CASH Financieel of CASH CompactPro kunnen kiezen uit twee mogelijkheden om aanmaningen te maken. In CASH Compact is alleen de 'handmatige' functie opgenomen. CASH beschikt over twee

Nadere informatie

Beginnen met de Relatiebeheer module

Beginnen met de Relatiebeheer module Auteur : Reint Endendijk Versie : 1.0 Datum : 23 juni 2010 2 Minimale stappen om te beginnen Hieronder worden de minimale stappen om te beginnen met de module Relatiebeheer kort beschreven. Deze stappen

Nadere informatie

Startgids 061 Nieuw product aanmaken en wijzigen

Startgids 061 Nieuw product aanmaken en wijzigen Startgids 061 Nieuw product aanmaken en wijzigen In deze startgids wordt uitleg gegeven hoe u nieuwe producten kunt aanmaken en wijzigen in de Safe Concept webapplicatie. Inhoud Een nieuw product aanmaken

Nadere informatie

IDEP / GN8 voor WINDOWS. Quickstart

IDEP / GN8 voor WINDOWS. Quickstart IDEP / GN8 voor WINDOWS Quickstart 1. INSTALLATIE EN UPGRADE Op de homepagina van Intrastat (www.intrastat.be) gaat u, na de taalkeuze, naar het tabblad "Aangiften" en het item "Idep/Gn8 voor Windows".

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden: Handleiding Elektronisch Factureren

ABAB-Internetboekhouden: Handleiding Elektronisch Factureren ABAB-Internetboekhouden: Handleiding Elektronisch Factureren In plaats van het afdrukken van verkoopfacturen op papier, is er nu ook de mogelijkheid om uw facturen elektronisch naar uw debiteuren te versturen.

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving in- en verkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 In- en verkooprol 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.1 Verkoopfacturen 3 3 Hoe werkt het? 3 3.1 Inkoopfacturen 3 3.2 Verkoopfacturen

Nadere informatie

Hoe maak ik een verkoop factuur in Newbase?

Hoe maak ik een verkoop factuur in Newbase? Hoe maak ik een verkoop factuur in Newbase? Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 17 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Vaste Prijs Afspraken (VPA)

Vaste Prijs Afspraken (VPA) Vaste Prijs Afspraken (VPA) www.wolterskluwer.be Contents 1 Wat is een VPA?... 3 2 Configuratie... 3 2.1 Hoe activeer je de VPA functionaliteit?... 3 2.2 Hoe maak je een VPA aan?... 3 2.3 Eénmalige configuratie...

Nadere informatie

Websys 5. Webportal. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Websys 5. Webportal. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Algemeen 2 Inrichting 3 Algemene instellingen 1 4 Aanmaken inlogcodes 2 6 Fleetmanagement 3 8 Module 4 Webshop Olie 9 Module 5 Cards

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

Opstarten van de module Overschrijvingen

Opstarten van de module Overschrijvingen Opstarten van de module Overschrijvingen 1 Welkom in de module Beheer overschrijvingen van WinBooks on Web Dit document is ontworpen om u kennis te laten maken met de module Beheer overschrijvingen in

Nadere informatie

v. 3.0.2.01 - Toelichting bij het versturen email van documenten.

v. 3.0.2.01 - Toelichting bij het versturen email van documenten. v. 3.0.2.01 - Toelichting bij het versturen email van documenten. U kan van zowat overal uit Cinnaber email versturen naar een klant, leverancier, labo of collegae. Voorafgaandelijke configuratie Indien

Nadere informatie

Briljant Serienummers

Briljant Serienummers Briljant Serienummers Inhoud 1. Serienummers 1 Werken met serienummers 1 De instellingen voor de serienummers 2 Serienummers ingeven bij de levering 3 Serienummers ingeven bij de aflevering 5 De historiek

Nadere informatie

Getting Started Guide

Getting Started Guide Getting Started Guide Basecone Getting Started Guide Startersgids versie 2.0 augustus 2012 Welkom bij Basecone! Wij zijn blij dat u heeft gekozen voor Basecone als uw document hub Met deze Getting Started

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

Briljant Commissieberekening

Briljant Commissieberekening Briljant Commissieberekening Inhoud 1. Commissieberekening... 1 Werken met commissieberekening... 1 De instellingen voor commissieberekening... 2 Werkwijze... 2 De commissieberekening... 4 Lijsten commissieberekening

Nadere informatie

HOOFDMENU ORDERINVOER EN ORDERVOLGSYSTEEM:

HOOFDMENU ORDERINVOER EN ORDERVOLGSYSTEEM: HOOFDMENU ORDERINVOER EN ORDERVOLGSYSTEEM: 1. Hier kunt u orders raadplegen waarbij informatie rechtstreeks uit ons plansysteem wordt opgehaald, zoals statussen, aflevertijden en afleverbewijzen. Voor

Nadere informatie

Handleiding OFB WebModules

Handleiding OFB WebModules Handleiding OFB WebModules voor Exact Datum Versie Copyright : 4 mei 2009 : VERSIE 2.0 OFB Software 2009 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Uw webshop koppelen aan uw Exact administratie... 3 3 ARTIKELEN

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer

HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Inkoopopdrachten...4 Inkoopopdracht aanmaken...4 Levering maken van inkoopopdracht...9 Inkoopopdracht wijzigen...11 Inkoopopdracht annuleren...12

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1020 Sales & Acties

HANDLEIDING Q1020 Sales & Acties HANDLEIDING Q1020 Sales & Acties Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Salesprijs aanmaken...4 Salesprijs velden op artikelkaart plaatsen...5 Salesprijzen artikelkaart autoriseren...7 Salesprijs van/voor

Nadere informatie

Jaarovergang uitvoeren in ESIS

Jaarovergang uitvoeren in ESIS Jaarovergang uitvoeren in ESIS De Jaarovergang is één van de activiteiten die u in ESIS uitvoert rond de inschrijving en indeling van leerlingen. Door het uitvoeren van de activiteit Jaarovergang zet u

Nadere informatie

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken Eindejaarsdocument 1 Inhoudsopgave 1 INVENTARIS...1 1.1 Inventaris afdrukken...1 1.2 Inventaris exporteren (= Inventaris opslaan om later af te drukken)...3 1.3 Inventaris importeren...3 2 EINDEJAARSKORTING...5

Nadere informatie

1 Alure Jaarovergang 2 / 8

1 Alure Jaarovergang 2 / 8 Alure10 Jaarovergang Alure10 Jaarovergang... 1 1 Alure Jaarovergang... 2 1.1 Periode tabel genereren... 2 1.1.1 Gebroken weken waarbij de nieuwe maand in het weekend begint... 2 1.1.2 Werkbare (productieve)

Nadere informatie

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten).

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). Dit is een stapje verder... Hiermee gaat u niet zomaar naar bv. Alle particulieren een mailing doen. ð Je gaat hier enkel personen of bedrijven

Nadere informatie

Beschikt u over de basis module documentenbeheer dan kunt u documenten inlezen en koppelen aan de financiële mutaties en openstaande posten.

Beschikt u over de basis module documentenbeheer dan kunt u documenten inlezen en koppelen aan de financiële mutaties en openstaande posten. Accept Financieel Documenten beheer Het is nu mogelijk om in Accept Financieel te werken met documenten beheer. Met behulp van deze module is het mogelijk om documenten op te slaan in de database van de

Nadere informatie

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014 Act! SnelStartConnect Pro Handleiding Versie 1.0 3-4-2014 Inleiding Met SnelStart Connect Pro kunt uw Act!-database koppelen met uw SnelStart boekhouding. SnelStart Connect Pro biedt u de mogelijkheid

Nadere informatie

Handleiding Online muteren. v1.0 oktober 2018

Handleiding Online muteren. v1.0 oktober 2018 Handleiding Online muteren v1.0 oktober 2018 Inhoud 1. Inloggen................................. 3 2. Facturen inzien.............................. 4 3. Aansluitingen afmelden..........................

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Exact Online. Handleiding Versie

Exact Online. Handleiding Versie Exact Online Handleiding Versie 2.3 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Artikel toevoegen 5 3. Instellingen CCV Shop 6 4. Orders verzenden

Nadere informatie

Handleiding. Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011

Handleiding. Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011 Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Installatie van Evry... 4 3 Algemene weetjes... 5 4 Voedingsberekening (Nevo2006)... 6 4.1 Voedingsberekening

Nadere informatie

Aanpassen van de BTW. (Golf, kassa, baanmanagement)

Aanpassen van de BTW. (Golf, kassa, baanmanagement) Aanpassen van de BTW (Golf, kassa, baanmanagement) Inhoudsopgave BTW wijzigingen in de software...3 Het wijzigen van de BTW in het Golfpakket...3 Het wijzigen van de BTW in de Kassa...6 Het wijzigen van

Nadere informatie

Handleiding SEPA. Handleiding SEPA vanaf Assistent versie 3.1.38.1

Handleiding SEPA. Handleiding SEPA vanaf Assistent versie 3.1.38.1 Handleiding SEPA 1 Inhoud Inleiding... 3 Algemene instellingen... 4 IBAN omnummering... 5 IBAN & BIC... 6 Automatische Incasso s & Betalingen... 8 Acceptgiro s... 11 Systeemtest IBAN-acceptgiro s... 13

Nadere informatie

Handleiding Offertemodule

Handleiding Offertemodule Handleiding Offertemodule Alles over de offertemodule Maakt u gebruik van de facturatiemodule? Dan heeft u ook toegang tot de offertemodule. In deze handleiding vertellen wij u stap voor stap hoe u hiermee

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1200 Klantenbeheer met Acties

HANDLEIDING Q1200 Klantenbeheer met Acties HANDLEIDING Q1200 Klantenbeheer met Acties Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Klanten in kassa...4 Kies Klant knop...4 Aanmelden klant...4 Klantenbeheer overzicht in kassa...5 Klant saldo...6 Klantenbeheer

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding ouder login Maakt u gebruik van of wilt u gebruik maken van de tussenschoolse opvang op PCBS De Kring, dan kunt u zich via de website

Nadere informatie

Exact Online. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

Exact Online. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl Exact Online Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Artikel toevoegen 5 3. Instellingen CCV Shop 6 4. Orders verzenden

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Korte handleiding module Facturering versie 7.5.1. Datum : 17-03-2010 Door : Peter Tieman. A. Opbouwen algemene bestanden

Inhoudsopgave. Korte handleiding module Facturering versie 7.5.1. Datum : 17-03-2010 Door : Peter Tieman. A. Opbouwen algemene bestanden Korte handleiding module Facturering versie 7.5.1 Datum : 17-03-2010 Door : Peter Tieman Inhoudsopgave A. Opbouwen algemene bestanden B. Invoeren orders C. Afleverbonnen D. Facturen E. Historische gegevens

Nadere informatie

Handleiding. Visual Planning. Visual Planning Pagina: 1 Versie: 06031402

Handleiding. Visual Planning. Visual Planning Pagina: 1 Versie: 06031402 Handleiding Visual Planning Visual Planning Pagina: 1 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk Pagina 1. Introductie. 5 1.1. Hartelijk Welkom. 5 1.2. Configuratie van Planning. 6 2. Planning. 7 2.1. Planbord inrichten.

Nadere informatie

Plaatsingen naar Somtoday

Plaatsingen naar Somtoday Plaatsingen naar Somtoday Inleiding Deze pagina is onderdeel van een stappenplan om koppelingen tussen Zermelo en Somtoday in te richten. Klik hier om naar het globale stappenplan te gaan. Zodra de prognoses

Nadere informatie

Btw-tarief verhoging van 19 naar 21%

Btw-tarief verhoging van 19 naar 21% Per 1 oktober 2012 wordt het algemene (hoge) btw-tarief van 19% verhoogd naar 21%. Het lage btw-tarief blijft 6%. In dit document wordt beschreven hoe het nieuwe tarief wordt geregistreerd in de software,

Nadere informatie

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Handleiding Licentieregie Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Inhoud Inleiding 3 1 Bestellingen plaatsen 4 1.1 Wat u moet weten voordat u een bestelling gaat plaatsen 4 1.2 Een bestelling plaatsen

Nadere informatie

Dropshipments. Gebruikershandleiding. Beekman B.V. Weegschaalstraat BE Apeldoorn The Netherlands

Dropshipments. Gebruikershandleiding. Beekman B.V. Weegschaalstraat BE Apeldoorn The Netherlands Dropshipments Gebruikershandleiding NOVEMBER 2016 Inhoud I. Inleiding... 3 II. Nieuwe dropshipment aanmaken... 4 Afleveradres... 4 Optionele instellingen... 6 Afzenderadres... 6 III. Producten toevoegen...

Nadere informatie

VJA SOFTWARE VJA SOFTWARE. Handleiding BTW verhoging backoffice

VJA SOFTWARE VJA SOFTWARE. Handleiding BTW verhoging backoffice VJA SOFTWARE Handleiding BTW verhoging backoffice VJA SOFTWARE Varenkamp & Jansen Automatisering Fluitekruidstraat 43 4461 MG GOES Tel. 0113-211318 Homepage www.vja.nl Email info@vja.nl K.v.K. Zeeland

Nadere informatie